Subota, 20.07.2013.

19:04

"U Žandarmeriji haos zbog Vlade"

Potpredsednik Nove stranke Vladimir Pavićević izjavio je da u Žandarmeriji vlada "haos" zbog loše kadrovske politike Vlade Srbije.

Izvor: Beta

"U Žandarmeriji haos zbog Vlade" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

200

pre 10 godina

Vidi, skracenica ove stranke je ista kao i Veljina stranka - NS. Ima tu dosta zajednickog. Steta je ta kada dobar profesor postane zastupnik jedne politicke ideje, onda postane profesor sa politickim interesom.

EU Citizen

pre 10 godina

Petre Filipoviću, da je ovo pravna država, kao što nije, i da takvi ljudi imaju običaj da se akaju s boranijom (mada bi po meni trebalo, jer su laži i klevete podgrevane tabloidima a često i obaveštajnim strukturama dostigle u Srbiji potpuno sulud nivo), gospodin Marković bi vas za ove laži mogao da na sudu odere kao jarca, jer, na prvom mestu, ta jahta košta sto-dvesta puta manje od tih dvesta pedeset miliona evra koji su vam pali s neba ili ste ih pročitali u nekoj kupus-listini Udbe, a na drugom, njegov tast nije "penzioner" (ili možda, nominalno, jeste, ali koga je to briga), već milioner. Lopovi i korumpirani političari treba da završe iza rešetaka, to se razume samo po sebi, i jedan je od većih problema ove države što se to vrlo retko i teško dešava, a sponzorima onoga ko je trenutno na vlasti nikad, ali frustrirana samoupravna svetina vašeg tipa bi očigledno vrlo rado da opet budemo "svi jednaki", po receptima Ilije Čvorovića i Josifa Staljina, i da povuče u blato svakoga ko je nešto svojim radom i mozgom uspeo da stvori i ko je bolji od njih, a to je, videli smo u prošlom, tragičnom stoleću, mnogo opasnije i od korupcije, jer je korupcija izlečiva bolest zdravog sistema, i tamo gde je država mala a privilegije za neradnike ne postoje nema puno prostora da šteti društvu (to jest, birokratsko-socijalistički sistem u Srbiji i celoj EU je idealna podloga za njen razvoj), a komunističke ideje i klasna mržnja koju ovde širite su boleština od početka do kraja.

svetlanast.

pre 10 godina

Neprimerena su i netacna poredjenja Legije i Dikica.
Legija je prosao mnogo toga /Legija stranaca/ a Dikic je sve vreme bio u policiji Srbije.

Bilo koja vrsta ljubavi /ako je iskrena/ je lepa, ali njene manifestacije, nacin na koji se iskazuje, mogu da smetaju, sto je bio slucaj sa Dikicevim patriotizmom /ljubav prema Srbiji/.

Smenjen je po hitnom postupku, bez utvrdjivanja gresaka koje je /kako kazu/ napravio u proslosti /sto nije dobro/, mozda je sada na visem polozaju ali, verovatno manje uticajnom.
Svako moze da ispravi greske iz proslosti /ako to zeli/ pa tako i Dikic.

Neselektivnim kritikama i time sto ne "priznaje" bilo sta dobro sto cine stranke na vlasti, Nova stranka se svrstava u isti "kos" sa DS koja za sve ima resenja sada kad nije na vlasti, a kad su sve to mogli da urade nisu HTELI, ZNALI ili UMELI.

Damjan Bogdanovic

pre 10 godina

@Jovan Popovic
Vrlo interesantno to sto kazete za gospodinova ubedjenja 90-ih, posto je na pocetku 21. veka bio veeeeliki Dukljanin.

biba

pre 10 godina

Moj muz je zandar. Nema nikakvog haosa. Sve je inscenirano jer zele vestacki da rasformiraju zandarmeriju ne bi li se za koju godinu jug Srbije pripojio Kosovu. Sto zandarmerija po svojoj duznosti ne bi dopustila. Znaci scenario se ponavlja. U krug, u krug igramo valcer ja i drug...

kurcubic

pre 10 godina

Kancelarski princip izbora premijera i izbor Predsednika u Skupstini shodno odnosu politickih snaga u njoj bi udruzenim, kumulativnim delovanjem od vlasti napravili monolitni blok. Mozda bi bila efikasnija, ali i mnogo netransparentnija i vise otvorena za malverzacije i korupciju.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Ne vidim razlog da ovaj doticni gospodin proziva Vucica, koliko znam Zandarmerija ne pripada Ministarstvu odbrane, vec pripada Ministarstvu unutrasnjih poslova, na pogresnoj adresi se javljate gospodine Pavicevicu!

nebo29

pre 10 godina

Jos samo da blokiraju autoput i scenario se ponavlja..Aleksandre Vucicu resi ovaj problem pod hitno,jer takvima odgovara Srbija u anarhiji..oni su kao iskre,da bi svetleli,potreban im je mrak! Bog i zandarmerija cuvaju Srbe,pa da li jos neko veruje,osim njih,u to..na ovu parolu je prva vojska trebala da odreaguje!

VENDOKSIN - KAPI

pre 10 godina

Sve ovo oko Dikića nije mi jasno, na koji nacin je covek smenjen sa cela zandamerije da bi potom bio postavljen za zamenika direktora policije. Kakvom zaslugom i šta stoji iza svega. Da li se neko na ovaj način sveti Miloradu Veljoviću direktoru policije, zbog njegove veoma hitre i prave reakcije na dogadja koji se desio pre neki dan.

Jovan Popovic

pre 10 godina

Pavicevic je neprestano na nekim TV, pozivan kao da je stranka kojoj pripada barem parlamentarna stranka. Kod nas kad doktorira covek misli da ima licencu da prica sta hoce, a da je to automatski i valjano, a cesto je rec samo o ispraznim sofizmima i namerinim ili slucajnim logickim greskama. Ko ga danas slusa tesko moze da poveruje da je bio srpski nacionalista (student iz Crne Gore, Bjelopavlici) devedestih godina (daleko, naravno, manje od, na primer, Nikole Samardzica posto je mladji i bio jetada i nepoznat). Doktorirao je na Jovanu (Dzon) Plamencu koji je bio u kabinetu izbeglicke jugoslovenske vlade za vreme II rata i koji je 1944. napisao Slucaj generala Mihailovica, kao tekst odbrane Draze Mihailovica od napada u stampi i propagandi. Za koga li je sada u Crnoj Gori i kako se sada kao drzavljanin Srbije izjasnjava u etnickom smislu izvesno je velika filozofija, tj. sofisterija.

Jovan

pre 10 godina

Haos je ne zbog vlade, nego zbog ministra odgovornog za policiju..On treba da se pita i proziva, jer je haos počeo mnogo pre ove vlasti i Vučića.

Klod

pre 10 godina

Sve ovo oko Dikića me podseća na slučaj Milorada Bracanovića koji je iz JSOa 2001 bio "unapređen" u načelnika onog poznatog Sedmog odeljenja! I ovaj čovek je takođe unapređen...pitam se, kakvom zaslugom i šta stoji iza svega!? Da li se neko na ovaj način sveti Miloradu Veljoviću?

Sasa jokic

pre 10 godina

Zorane Zivkovicu, po stotinpit posem ovde. Imao si istorijsku sansu da oh sve oteras u istoriju.
Da si produzio sablju, koja je vec doela do Kostunice, jer su mnogi poceli da pevaju. Setite se da je Vucelic smrsao 20 kila, od straha. Zasto? On to majbolje zna.
I onda si trebao da raspises izbore i da Srbija stvarno nastavi Djindjicevim putem, tako njegova zrtva ne bi bila uzaludna.
Ne, Ti si prekinuo sablju pod pritiscima veoma sumnjivih ambasadora, i nisi raspisao izbore.
Ovo danas, ovaj cirkus, je samo posledica takvih odluka, i zato Ti treba da snosis ogromnu politicku i ostorijsku odgovornost!

Branko

pre 10 godina

Banda koju država ne zna kako da stavi pod kontrolu. Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Nekada su se zvali crvene beretke a sada žandarmerija.

Petar Filipovic

pre 10 godina

U Srbiji je opsta praksa da se profesori univerziteta i raznih privatnih bankarskih akademija bave politikom i od nje naprave odlican biznis. Bas zgog takvih, koji su marionete vlasnika krupnog kapitala i banaka do kojih su ovi dosli na sumljiv nacin, drustvo je dezinformisano, zbunjeno usled nedostatka istinitih informacija.I dok se evrozona( izuzev Austrije ) odrice bankarske tajne, Evropska komisija inicira otvaranje Kancelarije tuzioca za istragu u vezi novca koji godinama na netransparentan nacin odlazi i nestaje iz evropskog budzeta, gospodin profesor umesto da kritikuje nadlezne sto nisu objavili javnosti podatke koja su to povezana i pravna lica iz sveta politike, biznisa i banaka opljackali banke u vecinskom drzavnom vlasnistvu ,koje je Srbija dokapitalizovala u stotinama miliona evra tako da bivsi ministar Markovic plovi na jahti od 250 miliona evra koju je "kao" njegovoj supruzi kupio otac penzioner.Bivsem ministru nije hvalila ni dlaka sa glave.Mora se priznati da kose i nema.A nema ni moralnog stofa kada obmanjuje medije jer je poznato da je i on kao i ostali iz DS-a i LDP-a koristio kredite sa grejs periodom preko Fondova vezanih za Razvojnu banku Vojvodine u stotinama hiljada evra.Strah takvih se verovatno probudio zbog promena u policiji.Neko u ovoj drzavi mora misliti na opste interese Srbije i njenih gradjana. Sto se tice profesora po beogradskoj carsiji se prica da u njega nade polazu Covic i Vlatko...koji su pored Veljovica hteli jos jednog istog takvog .

MUKNAVI

pre 10 godina

Nova stranka,ima ih brale u Stradiji` ko kusih pasa,laju,objasnjavaju a kada im odgovoris..oni ljutito reze jer izmice im se sansa da kusaju..leba bez motike.

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 10 godina

Ako je nekoliko sati deljenje letaka stranke na trgu u Pirotu,akcija vredna pažnje, onda ste suvišni. Stanaka sa takvim aktivnostima je previše. U mrtvačnici, kakva je Pirot, potrebna je prava akcija, revolucionarna akcija, a ne metiljavo deljenje letaka.

pistaljka

pre 10 godina

Jeste ovo pravo i ozbiljno pitanje po funkcijama za presednika vlade i I potpresednika vlade. Nazalost postavlja se od predstavnika neparlamentarne stranke a normalno je bilo da se oglase poslanici a zasto ne i Predsednik Republike. Niko nije izuzet od odgovornosti koji su sami lansirali i svakodnevno ponavljaju.

Klod

pre 10 godina

Sve ovo oko Dikića me podseća na slučaj Milorada Bracanovića koji je iz JSOa 2001 bio "unapređen" u načelnika onog poznatog Sedmog odeljenja! I ovaj čovek je takođe unapređen...pitam se, kakvom zaslugom i šta stoji iza svega!? Da li se neko na ovaj način sveti Miloradu Veljoviću?

Jovan

pre 10 godina

Haos je ne zbog vlade, nego zbog ministra odgovornog za policiju..On treba da se pita i proziva, jer je haos počeo mnogo pre ove vlasti i Vučića.

Jovan Popovic

pre 10 godina

Pavicevic je neprestano na nekim TV, pozivan kao da je stranka kojoj pripada barem parlamentarna stranka. Kod nas kad doktorira covek misli da ima licencu da prica sta hoce, a da je to automatski i valjano, a cesto je rec samo o ispraznim sofizmima i namerinim ili slucajnim logickim greskama. Ko ga danas slusa tesko moze da poveruje da je bio srpski nacionalista (student iz Crne Gore, Bjelopavlici) devedestih godina (daleko, naravno, manje od, na primer, Nikole Samardzica posto je mladji i bio jetada i nepoznat). Doktorirao je na Jovanu (Dzon) Plamencu koji je bio u kabinetu izbeglicke jugoslovenske vlade za vreme II rata i koji je 1944. napisao Slucaj generala Mihailovica, kao tekst odbrane Draze Mihailovica od napada u stampi i propagandi. Za koga li je sada u Crnoj Gori i kako se sada kao drzavljanin Srbije izjasnjava u etnickom smislu izvesno je velika filozofija, tj. sofisterija.

nebo29

pre 10 godina

Jos samo da blokiraju autoput i scenario se ponavlja..Aleksandre Vucicu resi ovaj problem pod hitno,jer takvima odgovara Srbija u anarhiji..oni su kao iskre,da bi svetleli,potreban im je mrak! Bog i zandarmerija cuvaju Srbe,pa da li jos neko veruje,osim njih,u to..na ovu parolu je prva vojska trebala da odreaguje!

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 10 godina

Ako je nekoliko sati deljenje letaka stranke na trgu u Pirotu,akcija vredna pažnje, onda ste suvišni. Stanaka sa takvim aktivnostima je previše. U mrtvačnici, kakva je Pirot, potrebna je prava akcija, revolucionarna akcija, a ne metiljavo deljenje letaka.

MUKNAVI

pre 10 godina

Nova stranka,ima ih brale u Stradiji` ko kusih pasa,laju,objasnjavaju a kada im odgovoris..oni ljutito reze jer izmice im se sansa da kusaju..leba bez motike.

Sasa jokic

pre 10 godina

Zorane Zivkovicu, po stotinpit posem ovde. Imao si istorijsku sansu da oh sve oteras u istoriju.
Da si produzio sablju, koja je vec doela do Kostunice, jer su mnogi poceli da pevaju. Setite se da je Vucelic smrsao 20 kila, od straha. Zasto? On to majbolje zna.
I onda si trebao da raspises izbore i da Srbija stvarno nastavi Djindjicevim putem, tako njegova zrtva ne bi bila uzaludna.
Ne, Ti si prekinuo sablju pod pritiscima veoma sumnjivih ambasadora, i nisi raspisao izbore.
Ovo danas, ovaj cirkus, je samo posledica takvih odluka, i zato Ti treba da snosis ogromnu politicku i ostorijsku odgovornost!

Petar Filipovic

pre 10 godina

U Srbiji je opsta praksa da se profesori univerziteta i raznih privatnih bankarskih akademija bave politikom i od nje naprave odlican biznis. Bas zgog takvih, koji su marionete vlasnika krupnog kapitala i banaka do kojih su ovi dosli na sumljiv nacin, drustvo je dezinformisano, zbunjeno usled nedostatka istinitih informacija.I dok se evrozona( izuzev Austrije ) odrice bankarske tajne, Evropska komisija inicira otvaranje Kancelarije tuzioca za istragu u vezi novca koji godinama na netransparentan nacin odlazi i nestaje iz evropskog budzeta, gospodin profesor umesto da kritikuje nadlezne sto nisu objavili javnosti podatke koja su to povezana i pravna lica iz sveta politike, biznisa i banaka opljackali banke u vecinskom drzavnom vlasnistvu ,koje je Srbija dokapitalizovala u stotinama miliona evra tako da bivsi ministar Markovic plovi na jahti od 250 miliona evra koju je "kao" njegovoj supruzi kupio otac penzioner.Bivsem ministru nije hvalila ni dlaka sa glave.Mora se priznati da kose i nema.A nema ni moralnog stofa kada obmanjuje medije jer je poznato da je i on kao i ostali iz DS-a i LDP-a koristio kredite sa grejs periodom preko Fondova vezanih za Razvojnu banku Vojvodine u stotinama hiljada evra.Strah takvih se verovatno probudio zbog promena u policiji.Neko u ovoj drzavi mora misliti na opste interese Srbije i njenih gradjana. Sto se tice profesora po beogradskoj carsiji se prica da u njega nade polazu Covic i Vlatko...koji su pored Veljovica hteli jos jednog istog takvog .

Branko

pre 10 godina

Banda koju država ne zna kako da stavi pod kontrolu. Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Nekada su se zvali crvene beretke a sada žandarmerija.

VENDOKSIN - KAPI

pre 10 godina

Sve ovo oko Dikića nije mi jasno, na koji nacin je covek smenjen sa cela zandamerije da bi potom bio postavljen za zamenika direktora policije. Kakvom zaslugom i šta stoji iza svega. Da li se neko na ovaj način sveti Miloradu Veljoviću direktoru policije, zbog njegove veoma hitre i prave reakcije na dogadja koji se desio pre neki dan.

pistaljka

pre 10 godina

Jeste ovo pravo i ozbiljno pitanje po funkcijama za presednika vlade i I potpresednika vlade. Nazalost postavlja se od predstavnika neparlamentarne stranke a normalno je bilo da se oglase poslanici a zasto ne i Predsednik Republike. Niko nije izuzet od odgovornosti koji su sami lansirali i svakodnevno ponavljaju.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Ne vidim razlog da ovaj doticni gospodin proziva Vucica, koliko znam Zandarmerija ne pripada Ministarstvu odbrane, vec pripada Ministarstvu unutrasnjih poslova, na pogresnoj adresi se javljate gospodine Pavicevicu!

biba

pre 10 godina

Moj muz je zandar. Nema nikakvog haosa. Sve je inscenirano jer zele vestacki da rasformiraju zandarmeriju ne bi li se za koju godinu jug Srbije pripojio Kosovu. Sto zandarmerija po svojoj duznosti ne bi dopustila. Znaci scenario se ponavlja. U krug, u krug igramo valcer ja i drug...

kurcubic

pre 10 godina

Kancelarski princip izbora premijera i izbor Predsednika u Skupstini shodno odnosu politickih snaga u njoj bi udruzenim, kumulativnim delovanjem od vlasti napravili monolitni blok. Mozda bi bila efikasnija, ali i mnogo netransparentnija i vise otvorena za malverzacije i korupciju.

EU Citizen

pre 10 godina

Petre Filipoviću, da je ovo pravna država, kao što nije, i da takvi ljudi imaju običaj da se akaju s boranijom (mada bi po meni trebalo, jer su laži i klevete podgrevane tabloidima a često i obaveštajnim strukturama dostigle u Srbiji potpuno sulud nivo), gospodin Marković bi vas za ove laži mogao da na sudu odere kao jarca, jer, na prvom mestu, ta jahta košta sto-dvesta puta manje od tih dvesta pedeset miliona evra koji su vam pali s neba ili ste ih pročitali u nekoj kupus-listini Udbe, a na drugom, njegov tast nije "penzioner" (ili možda, nominalno, jeste, ali koga je to briga), već milioner. Lopovi i korumpirani političari treba da završe iza rešetaka, to se razume samo po sebi, i jedan je od većih problema ove države što se to vrlo retko i teško dešava, a sponzorima onoga ko je trenutno na vlasti nikad, ali frustrirana samoupravna svetina vašeg tipa bi očigledno vrlo rado da opet budemo "svi jednaki", po receptima Ilije Čvorovića i Josifa Staljina, i da povuče u blato svakoga ko je nešto svojim radom i mozgom uspeo da stvori i ko je bolji od njih, a to je, videli smo u prošlom, tragičnom stoleću, mnogo opasnije i od korupcije, jer je korupcija izlečiva bolest zdravog sistema, i tamo gde je država mala a privilegije za neradnike ne postoje nema puno prostora da šteti društvu (to jest, birokratsko-socijalistički sistem u Srbiji i celoj EU je idealna podloga za njen razvoj), a komunističke ideje i klasna mržnja koju ovde širite su boleština od početka do kraja.

Damjan Bogdanovic

pre 10 godina

@Jovan Popovic
Vrlo interesantno to sto kazete za gospodinova ubedjenja 90-ih, posto je na pocetku 21. veka bio veeeeliki Dukljanin.

svetlanast.

pre 10 godina

Neprimerena su i netacna poredjenja Legije i Dikica.
Legija je prosao mnogo toga /Legija stranaca/ a Dikic je sve vreme bio u policiji Srbije.

Bilo koja vrsta ljubavi /ako je iskrena/ je lepa, ali njene manifestacije, nacin na koji se iskazuje, mogu da smetaju, sto je bio slucaj sa Dikicevim patriotizmom /ljubav prema Srbiji/.

Smenjen je po hitnom postupku, bez utvrdjivanja gresaka koje je /kako kazu/ napravio u proslosti /sto nije dobro/, mozda je sada na visem polozaju ali, verovatno manje uticajnom.
Svako moze da ispravi greske iz proslosti /ako to zeli/ pa tako i Dikic.

Neselektivnim kritikama i time sto ne "priznaje" bilo sta dobro sto cine stranke na vlasti, Nova stranka se svrstava u isti "kos" sa DS koja za sve ima resenja sada kad nije na vlasti, a kad su sve to mogli da urade nisu HTELI, ZNALI ili UMELI.

200

pre 10 godina

Vidi, skracenica ove stranke je ista kao i Veljina stranka - NS. Ima tu dosta zajednickog. Steta je ta kada dobar profesor postane zastupnik jedne politicke ideje, onda postane profesor sa politickim interesom.

Sasa jokic

pre 10 godina

Zorane Zivkovicu, po stotinpit posem ovde. Imao si istorijsku sansu da oh sve oteras u istoriju.
Da si produzio sablju, koja je vec doela do Kostunice, jer su mnogi poceli da pevaju. Setite se da je Vucelic smrsao 20 kila, od straha. Zasto? On to majbolje zna.
I onda si trebao da raspises izbore i da Srbija stvarno nastavi Djindjicevim putem, tako njegova zrtva ne bi bila uzaludna.
Ne, Ti si prekinuo sablju pod pritiscima veoma sumnjivih ambasadora, i nisi raspisao izbore.
Ovo danas, ovaj cirkus, je samo posledica takvih odluka, i zato Ti treba da snosis ogromnu politicku i ostorijsku odgovornost!

pistaljka

pre 10 godina

Jeste ovo pravo i ozbiljno pitanje po funkcijama za presednika vlade i I potpresednika vlade. Nazalost postavlja se od predstavnika neparlamentarne stranke a normalno je bilo da se oglase poslanici a zasto ne i Predsednik Republike. Niko nije izuzet od odgovornosti koji su sami lansirali i svakodnevno ponavljaju.

Branko

pre 10 godina

Banda koju država ne zna kako da stavi pod kontrolu. Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Nekada su se zvali crvene beretke a sada žandarmerija.

biba

pre 10 godina

Moj muz je zandar. Nema nikakvog haosa. Sve je inscenirano jer zele vestacki da rasformiraju zandarmeriju ne bi li se za koju godinu jug Srbije pripojio Kosovu. Sto zandarmerija po svojoj duznosti ne bi dopustila. Znaci scenario se ponavlja. U krug, u krug igramo valcer ja i drug...

Petar Filipovic

pre 10 godina

U Srbiji je opsta praksa da se profesori univerziteta i raznih privatnih bankarskih akademija bave politikom i od nje naprave odlican biznis. Bas zgog takvih, koji su marionete vlasnika krupnog kapitala i banaka do kojih su ovi dosli na sumljiv nacin, drustvo je dezinformisano, zbunjeno usled nedostatka istinitih informacija.I dok se evrozona( izuzev Austrije ) odrice bankarske tajne, Evropska komisija inicira otvaranje Kancelarije tuzioca za istragu u vezi novca koji godinama na netransparentan nacin odlazi i nestaje iz evropskog budzeta, gospodin profesor umesto da kritikuje nadlezne sto nisu objavili javnosti podatke koja su to povezana i pravna lica iz sveta politike, biznisa i banaka opljackali banke u vecinskom drzavnom vlasnistvu ,koje je Srbija dokapitalizovala u stotinama miliona evra tako da bivsi ministar Markovic plovi na jahti od 250 miliona evra koju je "kao" njegovoj supruzi kupio otac penzioner.Bivsem ministru nije hvalila ni dlaka sa glave.Mora se priznati da kose i nema.A nema ni moralnog stofa kada obmanjuje medije jer je poznato da je i on kao i ostali iz DS-a i LDP-a koristio kredite sa grejs periodom preko Fondova vezanih za Razvojnu banku Vojvodine u stotinama hiljada evra.Strah takvih se verovatno probudio zbog promena u policiji.Neko u ovoj drzavi mora misliti na opste interese Srbije i njenih gradjana. Sto se tice profesora po beogradskoj carsiji se prica da u njega nade polazu Covic i Vlatko...koji su pored Veljovica hteli jos jednog istog takvog .

Jovan Popovic

pre 10 godina

Pavicevic je neprestano na nekim TV, pozivan kao da je stranka kojoj pripada barem parlamentarna stranka. Kod nas kad doktorira covek misli da ima licencu da prica sta hoce, a da je to automatski i valjano, a cesto je rec samo o ispraznim sofizmima i namerinim ili slucajnim logickim greskama. Ko ga danas slusa tesko moze da poveruje da je bio srpski nacionalista (student iz Crne Gore, Bjelopavlici) devedestih godina (daleko, naravno, manje od, na primer, Nikole Samardzica posto je mladji i bio jetada i nepoznat). Doktorirao je na Jovanu (Dzon) Plamencu koji je bio u kabinetu izbeglicke jugoslovenske vlade za vreme II rata i koji je 1944. napisao Slucaj generala Mihailovica, kao tekst odbrane Draze Mihailovica od napada u stampi i propagandi. Za koga li je sada u Crnoj Gori i kako se sada kao drzavljanin Srbije izjasnjava u etnickom smislu izvesno je velika filozofija, tj. sofisterija.

MUKNAVI

pre 10 godina

Nova stranka,ima ih brale u Stradiji` ko kusih pasa,laju,objasnjavaju a kada im odgovoris..oni ljutito reze jer izmice im se sansa da kusaju..leba bez motike.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Ne vidim razlog da ovaj doticni gospodin proziva Vucica, koliko znam Zandarmerija ne pripada Ministarstvu odbrane, vec pripada Ministarstvu unutrasnjih poslova, na pogresnoj adresi se javljate gospodine Pavicevicu!

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 10 godina

Ako je nekoliko sati deljenje letaka stranke na trgu u Pirotu,akcija vredna pažnje, onda ste suvišni. Stanaka sa takvim aktivnostima je previše. U mrtvačnici, kakva je Pirot, potrebna je prava akcija, revolucionarna akcija, a ne metiljavo deljenje letaka.

Jovan

pre 10 godina

Haos je ne zbog vlade, nego zbog ministra odgovornog za policiju..On treba da se pita i proziva, jer je haos počeo mnogo pre ove vlasti i Vučića.

nebo29

pre 10 godina

Jos samo da blokiraju autoput i scenario se ponavlja..Aleksandre Vucicu resi ovaj problem pod hitno,jer takvima odgovara Srbija u anarhiji..oni su kao iskre,da bi svetleli,potreban im je mrak! Bog i zandarmerija cuvaju Srbe,pa da li jos neko veruje,osim njih,u to..na ovu parolu je prva vojska trebala da odreaguje!

kurcubic

pre 10 godina

Kancelarski princip izbora premijera i izbor Predsednika u Skupstini shodno odnosu politickih snaga u njoj bi udruzenim, kumulativnim delovanjem od vlasti napravili monolitni blok. Mozda bi bila efikasnija, ali i mnogo netransparentnija i vise otvorena za malverzacije i korupciju.

svetlanast.

pre 10 godina

Neprimerena su i netacna poredjenja Legije i Dikica.
Legija je prosao mnogo toga /Legija stranaca/ a Dikic je sve vreme bio u policiji Srbije.

Bilo koja vrsta ljubavi /ako je iskrena/ je lepa, ali njene manifestacije, nacin na koji se iskazuje, mogu da smetaju, sto je bio slucaj sa Dikicevim patriotizmom /ljubav prema Srbiji/.

Smenjen je po hitnom postupku, bez utvrdjivanja gresaka koje je /kako kazu/ napravio u proslosti /sto nije dobro/, mozda je sada na visem polozaju ali, verovatno manje uticajnom.
Svako moze da ispravi greske iz proslosti /ako to zeli/ pa tako i Dikic.

Neselektivnim kritikama i time sto ne "priznaje" bilo sta dobro sto cine stranke na vlasti, Nova stranka se svrstava u isti "kos" sa DS koja za sve ima resenja sada kad nije na vlasti, a kad su sve to mogli da urade nisu HTELI, ZNALI ili UMELI.

Klod

pre 10 godina

Sve ovo oko Dikića me podseća na slučaj Milorada Bracanovića koji je iz JSOa 2001 bio "unapređen" u načelnika onog poznatog Sedmog odeljenja! I ovaj čovek je takođe unapređen...pitam se, kakvom zaslugom i šta stoji iza svega!? Da li se neko na ovaj način sveti Miloradu Veljoviću?

VENDOKSIN - KAPI

pre 10 godina

Sve ovo oko Dikića nije mi jasno, na koji nacin je covek smenjen sa cela zandamerije da bi potom bio postavljen za zamenika direktora policije. Kakvom zaslugom i šta stoji iza svega. Da li se neko na ovaj način sveti Miloradu Veljoviću direktoru policije, zbog njegove veoma hitre i prave reakcije na dogadja koji se desio pre neki dan.

200

pre 10 godina

Vidi, skracenica ove stranke je ista kao i Veljina stranka - NS. Ima tu dosta zajednickog. Steta je ta kada dobar profesor postane zastupnik jedne politicke ideje, onda postane profesor sa politickim interesom.

EU Citizen

pre 10 godina

Petre Filipoviću, da je ovo pravna država, kao što nije, i da takvi ljudi imaju običaj da se akaju s boranijom (mada bi po meni trebalo, jer su laži i klevete podgrevane tabloidima a često i obaveštajnim strukturama dostigle u Srbiji potpuno sulud nivo), gospodin Marković bi vas za ove laži mogao da na sudu odere kao jarca, jer, na prvom mestu, ta jahta košta sto-dvesta puta manje od tih dvesta pedeset miliona evra koji su vam pali s neba ili ste ih pročitali u nekoj kupus-listini Udbe, a na drugom, njegov tast nije "penzioner" (ili možda, nominalno, jeste, ali koga je to briga), već milioner. Lopovi i korumpirani političari treba da završe iza rešetaka, to se razume samo po sebi, i jedan je od većih problema ove države što se to vrlo retko i teško dešava, a sponzorima onoga ko je trenutno na vlasti nikad, ali frustrirana samoupravna svetina vašeg tipa bi očigledno vrlo rado da opet budemo "svi jednaki", po receptima Ilije Čvorovića i Josifa Staljina, i da povuče u blato svakoga ko je nešto svojim radom i mozgom uspeo da stvori i ko je bolji od njih, a to je, videli smo u prošlom, tragičnom stoleću, mnogo opasnije i od korupcije, jer je korupcija izlečiva bolest zdravog sistema, i tamo gde je država mala a privilegije za neradnike ne postoje nema puno prostora da šteti društvu (to jest, birokratsko-socijalistički sistem u Srbiji i celoj EU je idealna podloga za njen razvoj), a komunističke ideje i klasna mržnja koju ovde širite su boleština od početka do kraja.

Damjan Bogdanovic

pre 10 godina

@Jovan Popovic
Vrlo interesantno to sto kazete za gospodinova ubedjenja 90-ih, posto je na pocetku 21. veka bio veeeeliki Dukljanin.