Aktuelno

Subota, 20.07.2013.

17:07

Otkazan 46. Srbija Rally

Izvor: B92

Otkazan 46. Srbija Rally IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

vojvođanin

pre 10 godina

realnije je pričati o AMS kao jedinoj ustanovi koja treba da pomogne i podrži ovako nešto. a ne da otima na razne ateste, međunarodne, članarine...

GT40

pre 10 godina

(vojvođanin, 22. jul 2013 02:19)
Ako je tako,tek mi onda nije jasno kako ne vidiš, uz sve probleme AMS-a, da se ovde radi o nestručnim i za svoju g...cu uplašenim lokalnim žandarima koji su zavlačili organizatora a onda se povukli.Jer, elaborat je nešto što se radi prilikom prijave takmičenja, dakle na vreme. Znaju oni u policiji vrlo dobro da su krivi za prošlogodišnju nesreću na Tari, na krivini sa sve frižiderom za sladoled,pivom i gomilom ljudi. Sam vozač je potpuno nevin u celoj priči, a i funkcioneri trke, jer je policija tu da proverava bezbednost. Kako, to je pitanje na koje nažalost imamo odgovor.Ako si vozio auto takmičenja, onda valjda i pratiš danas svetska dešavanja. Saobraćaj se parcijalno zatvara, reliji ima svoje segmente i dovoljno vremena da se sve sinhronizuje. Ali ne, ovi iz Užica bi postavili 4250 policajaca da podupiru 800 saobraćajnih znakova i služe kao kegle takmičarima u krugu od jedva 60km. Koliko god mi se ne svidja to deljenje saveza i funkcija, ovo mi se ne čini njihovom greškom. Pa na tek završenom Tour de France nije bilo 5000 žandara. Pozz.
PS.Za sada letim Cessnu-172 na L.Jarku.

Pera Petrovic

pre 10 godina

Pa ako nema relija, niti bilo kakvog drugog vida autosporta, onda svi na ulice i na lupanje pesaka ;) Mnogim neotkrivenim talentima u ovoj zemlji ne preostaje nista drugo nego da utaze zedj na redovnim putevima...a to je unistavanje istih tih talenata, zalosno...

vojvođanin

pre 10 godina

e moj GT ipak možda i poletiš 29-tkom. Ipak sam vozio krug 94-95 u Zirojevićevom autu...
a stanje u auto sportu se nije promenilo još od filma nacionalna klasa... TUŽNO ALI TAČNO!!!
možda ti neki čika Brana sredi da voziš 29-ku! ;)

Zoran

pre 10 godina

Kao i sve u Srbiji...tako se i ova manifestacija "organizovala".
Da neko hoce ozbiljno da se bavi automobilizmom u Srbiji...omogucio bi takmicenje tipa Clio cup, Fiesta cup ili kako god vec, ali da svi voze iste automobile. Onda bi dobili stvarno najboljeg vozaca, a ne kao do sada. Okitismo trofejima i drzavnim prvenstvima ljude-vozace koji imaju naj bolje automobile (citaj... naj vise para).

kriticar

pre 10 godina

Dobra odluka da se ne odrzi prilicno bezvezan dogadjaj u kome se: a) zagadjuje vazduh, b) trose pare bespotrebno, c) ugrozava bezbednost okolnog zivlja. Po meni, sve slicne manifestacije bi trebalo ukinuti, pocev od F1! Ali, ko mene pita...

Trisic Marko Bajina Basta

pre 10 godina

Gospodo Policijski oficiri...Zar su moja deca trebala da poginu da bi Vi shvatili kako se obezbedjuje trka. Da ste prosle godine postovali propise moja porodica bi bila sretna i na okupu.Na zalost za moju decu je prekasno i pitam se da li mozete da spavate znajuci da ste pustili trku bez ikakvog obezbedjenja i postovanja propisa. Prozvani ce se sami prepoznati i neka im sluzi na cast!!!!

vojka matić

pre 10 godina

SRAMOTA ORGANIZATORA ILI NEKOGA U OVOJ DRŽAVI KO JE DAO NEPISMENIM LJUDIMA DA ORGANIZUJU OVAKO VAŽAN SKUP. PA TI KLINCI NISU SPOSOBNI DA ORGANIZUJU SEBE,A KAMOLI OVAKVU MANIFESTACIJU. PA BAR U OVOJ OBLASTI IMAMO JAKU TRADICIJU. ZAR NIJE TREBALO ORGANIZACIJU POVERITI ISKUSNIM I STRUČNIM LJUDIMA KOJE IMAMO U OVOJ DRŽAVI? BRUKA!

UE

pre 10 godina

Gde je ta ista policija na magistralnim pravcima u okolini Užica?Na putu za Zlatibor mogu se videti na ista tri mesta kao pre 30ak godina,a mediokriteti pretiču svuda preko duplih punih linija i na mostu u Sušici.Jedino gde se ističu je progon taksista.Juče sam čuo da je celu ovu glupost smislio funkcioner MUPa iz Beograda.Uslovi koji su postavljeni su smešni.U ovom slučaju postoje neke zakulisane radnje koje su zamaskirane ,navodnom, brigom za bezbednost.Gledali smo mi relije na ovim lokacijama i pre tridesetak godina sa tri puta više posada i nije bilo nikakvih propusta u organizaciji.Na uključenjima sa sporednih puteva uvek stoji policajac ili redar!To je bio slučaj i juče.

trece oko

pre 10 godina

I neka su vam zabranili, kad ne mozete da ispunite bezbednosne zahteve. Zivot nekoga ko bi poginuo pored staze, a toga je bilo u skorije vreme, vazniji je od kojekakvih manifestacija kojima je cilj da samo maloj grupi obezbede kesh. Bravo za onoga ko vam je zabranio

Vlade

pre 10 godina

Ovo sto je trazeno ne ortodoksna nebuloza, ne postoji ni jedno svetsko reli takmicenje koje je 100 % bezbrdno za publiku. Pa otkinuti tocak sa auta moze otici i 150m od staze i ubiti nekoga , da li to znaci da gledaoci treba da budu na 300metara od staze. Po postavljenim uslovima ni WRC nikad ne bi bio vozen. A poredjenje brdske trke i relija je poredjenje baba i zaba i organizacionom smislu. U svakom slucaju strta za 45 godina tradicije.

GT40

pre 10 godina

Da su ranije uveli ta pravila sa nama bi još uvek bili Obren Tešić i Mirko Martinović.I sam sam vozio iste i sva sreća uvideo neke stvari(vojvođanin, 20. jul 2013 22:38)
Ako si ti vozio trke ja sam pilot 29-ke.Šta pričaš-Mirko i Obren bi bili živi da je bila bolja organizacija?Oni nisu stradali zbog propusta organizacije već zbog,nažalost,svoje greške i procene.Pitaj Tunju, Obrenovog suvozača u B.Bašti zašto su Obren i on izleteli sa staze.Za razliku od tebe ja jesam bio učesnik baš tog relija i znam šta je bilo.Nas 10-tak je prošlo iza njega po st.brojevima i nismo primetili da je izleteo sa staze,nije bilo u vidnom polju.Desilo se i tako velikom šampioni kakav je bio Obren.Ne mešaj se u ono što ne znaš.
Zašto je ljudima teško da pročitaju vesti i izjavu org. od sinoć kako treba.U elaboratu, koji je prihvaćen, nije bilo govora o ovolikim merama,koje su svakako preterane,jer 4000 policajaca je 100 autobusa punih policije,toliko ih nije bilo ni 9.marta na demonstracijama u Beogradu. 800 saobraćajnih znakova nema u celom putarskom preduzeću Užice, itd. Vodeni zaštitini kontejneri u dužini od preko kilometar, takodje.Reli je zamišljen na prilično malom prostoru u par krugova sa ponavljanjem BBI baš radi lakšeg praćenja od strane gledalaca i organizacije. Sve što je na kraju traženo je preterano i nigde se tako ne radi. Čini se i meni da je bila namera da se reli ne održi,drugo objašnjenje ne vidim.To što se pozivaju na onu nesreću od lane,jeste bio propust ali POLICIJE.

Početak nasiljenog mesta

pre 10 godina

Kada vidim kako su po mom kraju pobodeni znakovi na svakih 3 metra puta, te krivina, te pravina, te početak naseljenog mesta, te 50, te 40, pomislim da je putarska mafija jako moćna i da neko uzima debele novce za sađenje saobraćajnih znakova. Što bi reko čika Jova Zmaj, gde god nađeš zgodno mesto, ti značić posadi, a firma je blagorodna pa će da nagradi :)

vojvođanin

pre 10 godina

iovako se već dve decenije auto sport u srbiji odvija uz pomoć štapa i kanapa...
Da su ranije uveli ta pravila sa nama bi još uvek bili i Obren Tešić, Mirko Martinović, silni gledavoci nebi završili u invalidskim kolicima...
I sam sam vozio iste i sva sreća uvideo neke stvari

Nindzarevizor

pre 10 godina

Ako ne mozete da obezbedite sigurnost gledaocima relija, normalno je da ga otkazete. Podseticu da je prosle godine nekoliko gledalaca izgubilo zivot gledajuci reli trku.

ostap

pre 10 godina

Pa ccovecce kakav si ti organizator kad si dan pre poccetka saznao za uslove. Na osnovu ccega si pozvao takmiccare i novinare?Da li si dobio dozvolu ili nisi. Razmisli malo o bezbednosti gledalaca , da se ne ponovi nesreća kao prossle godine a ti zaglaviss zatvor!

Zeljko

pre 10 godina

Sram vas bilo, banditi! Ne zbog otkazivanja relija vec zbog toga sto ste pozvali sve te ljude znajuci za uslove ali ste se nadali da ce se to vec srediti, da ce policija popustiti kad su gosti vec tu. Sada sve posade treba da vas tuze i naplate dangubu i troskove puta a da to svi "funkcioneri" sa osnovnom skolom nadoknade iz svojih dzepova.

Ne znam koji od 2 tzv. saveza je odgovoran za ovu sramotu ali me i ne zanima. I jedni i drugi su podjednako nesposobni i tupavi.

e2

pre 10 godina

Tuga i sramota. A direktor trke bi trebalo da je video elaborat bezbednosti koji je predat i odobren u MUPu bar mesec dana pre početka takmičenja. Još tada se znalo šta može da prođe i šta mora da se uradi. A ne da se dovuku takmičari, prateće ekipe, redari, sudije, novinari, gledaoci, pa da se odjednom kaže nismo mogli da ispunimo elaborat koji smo sami napisali i gledali ga mesec dana.
I još nešto, znajte da je puno ljubitelja prekinulo odmor da bi došli na trku, i da je grad bio pun stranaca koji su došli tim povodom.
Tužno i neozbiljno.

Neobavestrn

pre 10 godina

Zasto imam osecaj da je u pitanju fora da se i ovaj dogadjaj kao i svi drugi premeste u Beograd... Ne treba Unutrasnjost da zivi, samo bg

Veki

pre 10 godina

Kanjiski maraton ima iste probleme, morali su da plate projekat vise stotina hiljada dinara i da kupe stotinak tabli, koji se moraju postavljati na svaki put poljski put ili stazu koja izlazi na put R 119...Zao mi je zbog ove vesti, iako nisam ljibitelj auto trka.
Propust je organizatora jer je morao znati ranije o ovim pravilima...Drugo je sad da li su ova pravila dobra ili nisu, jednostavno, moraju se postovati...

Zeljko

pre 10 godina

Sram vas bilo, banditi! Ne zbog otkazivanja relija vec zbog toga sto ste pozvali sve te ljude znajuci za uslove ali ste se nadali da ce se to vec srediti, da ce policija popustiti kad su gosti vec tu. Sada sve posade treba da vas tuze i naplate dangubu i troskove puta a da to svi "funkcioneri" sa osnovnom skolom nadoknade iz svojih dzepova.

Ne znam koji od 2 tzv. saveza je odgovoran za ovu sramotu ali me i ne zanima. I jedni i drugi su podjednako nesposobni i tupavi.

ostap

pre 10 godina

Pa ccovecce kakav si ti organizator kad si dan pre poccetka saznao za uslove. Na osnovu ccega si pozvao takmiccare i novinare?Da li si dobio dozvolu ili nisi. Razmisli malo o bezbednosti gledalaca , da se ne ponovi nesreća kao prossle godine a ti zaglaviss zatvor!

e2

pre 10 godina

Tuga i sramota. A direktor trke bi trebalo da je video elaborat bezbednosti koji je predat i odobren u MUPu bar mesec dana pre početka takmičenja. Još tada se znalo šta može da prođe i šta mora da se uradi. A ne da se dovuku takmičari, prateće ekipe, redari, sudije, novinari, gledaoci, pa da se odjednom kaže nismo mogli da ispunimo elaborat koji smo sami napisali i gledali ga mesec dana.
I još nešto, znajte da je puno ljubitelja prekinulo odmor da bi došli na trku, i da je grad bio pun stranaca koji su došli tim povodom.
Tužno i neozbiljno.

Veki

pre 10 godina

Kanjiski maraton ima iste probleme, morali su da plate projekat vise stotina hiljada dinara i da kupe stotinak tabli, koji se moraju postavljati na svaki put poljski put ili stazu koja izlazi na put R 119...Zao mi je zbog ove vesti, iako nisam ljibitelj auto trka.
Propust je organizatora jer je morao znati ranije o ovim pravilima...Drugo je sad da li su ova pravila dobra ili nisu, jednostavno, moraju se postovati...

Trisic Marko Bajina Basta

pre 10 godina

Gospodo Policijski oficiri...Zar su moja deca trebala da poginu da bi Vi shvatili kako se obezbedjuje trka. Da ste prosle godine postovali propise moja porodica bi bila sretna i na okupu.Na zalost za moju decu je prekasno i pitam se da li mozete da spavate znajuci da ste pustili trku bez ikakvog obezbedjenja i postovanja propisa. Prozvani ce se sami prepoznati i neka im sluzi na cast!!!!

GT40

pre 10 godina

Da su ranije uveli ta pravila sa nama bi još uvek bili Obren Tešić i Mirko Martinović.I sam sam vozio iste i sva sreća uvideo neke stvari(vojvođanin, 20. jul 2013 22:38)
Ako si ti vozio trke ja sam pilot 29-ke.Šta pričaš-Mirko i Obren bi bili živi da je bila bolja organizacija?Oni nisu stradali zbog propusta organizacije već zbog,nažalost,svoje greške i procene.Pitaj Tunju, Obrenovog suvozača u B.Bašti zašto su Obren i on izleteli sa staze.Za razliku od tebe ja jesam bio učesnik baš tog relija i znam šta je bilo.Nas 10-tak je prošlo iza njega po st.brojevima i nismo primetili da je izleteo sa staze,nije bilo u vidnom polju.Desilo se i tako velikom šampioni kakav je bio Obren.Ne mešaj se u ono što ne znaš.
Zašto je ljudima teško da pročitaju vesti i izjavu org. od sinoć kako treba.U elaboratu, koji je prihvaćen, nije bilo govora o ovolikim merama,koje su svakako preterane,jer 4000 policajaca je 100 autobusa punih policije,toliko ih nije bilo ni 9.marta na demonstracijama u Beogradu. 800 saobraćajnih znakova nema u celom putarskom preduzeću Užice, itd. Vodeni zaštitini kontejneri u dužini od preko kilometar, takodje.Reli je zamišljen na prilično malom prostoru u par krugova sa ponavljanjem BBI baš radi lakšeg praćenja od strane gledalaca i organizacije. Sve što je na kraju traženo je preterano i nigde se tako ne radi. Čini se i meni da je bila namera da se reli ne održi,drugo objašnjenje ne vidim.To što se pozivaju na onu nesreću od lane,jeste bio propust ali POLICIJE.

Vlade

pre 10 godina

Ovo sto je trazeno ne ortodoksna nebuloza, ne postoji ni jedno svetsko reli takmicenje koje je 100 % bezbrdno za publiku. Pa otkinuti tocak sa auta moze otici i 150m od staze i ubiti nekoga , da li to znaci da gledaoci treba da budu na 300metara od staze. Po postavljenim uslovima ni WRC nikad ne bi bio vozen. A poredjenje brdske trke i relija je poredjenje baba i zaba i organizacionom smislu. U svakom slucaju strta za 45 godina tradicije.

Neobavestrn

pre 10 godina

Zasto imam osecaj da je u pitanju fora da se i ovaj dogadjaj kao i svi drugi premeste u Beograd... Ne treba Unutrasnjost da zivi, samo bg

Nindzarevizor

pre 10 godina

Ako ne mozete da obezbedite sigurnost gledaocima relija, normalno je da ga otkazete. Podseticu da je prosle godine nekoliko gledalaca izgubilo zivot gledajuci reli trku.

Početak nasiljenog mesta

pre 10 godina

Kada vidim kako su po mom kraju pobodeni znakovi na svakih 3 metra puta, te krivina, te pravina, te početak naseljenog mesta, te 50, te 40, pomislim da je putarska mafija jako moćna i da neko uzima debele novce za sađenje saobraćajnih znakova. Što bi reko čika Jova Zmaj, gde god nađeš zgodno mesto, ti značić posadi, a firma je blagorodna pa će da nagradi :)

UE

pre 10 godina

Gde je ta ista policija na magistralnim pravcima u okolini Užica?Na putu za Zlatibor mogu se videti na ista tri mesta kao pre 30ak godina,a mediokriteti pretiču svuda preko duplih punih linija i na mostu u Sušici.Jedino gde se ističu je progon taksista.Juče sam čuo da je celu ovu glupost smislio funkcioner MUPa iz Beograda.Uslovi koji su postavljeni su smešni.U ovom slučaju postoje neke zakulisane radnje koje su zamaskirane ,navodnom, brigom za bezbednost.Gledali smo mi relije na ovim lokacijama i pre tridesetak godina sa tri puta više posada i nije bilo nikakvih propusta u organizaciji.Na uključenjima sa sporednih puteva uvek stoji policajac ili redar!To je bio slučaj i juče.

Zoran

pre 10 godina

Kao i sve u Srbiji...tako se i ova manifestacija "organizovala".
Da neko hoce ozbiljno da se bavi automobilizmom u Srbiji...omogucio bi takmicenje tipa Clio cup, Fiesta cup ili kako god vec, ali da svi voze iste automobile. Onda bi dobili stvarno najboljeg vozaca, a ne kao do sada. Okitismo trofejima i drzavnim prvenstvima ljude-vozace koji imaju naj bolje automobile (citaj... naj vise para).

vojvođanin

pre 10 godina

iovako se već dve decenije auto sport u srbiji odvija uz pomoć štapa i kanapa...
Da su ranije uveli ta pravila sa nama bi još uvek bili i Obren Tešić, Mirko Martinović, silni gledavoci nebi završili u invalidskim kolicima...
I sam sam vozio iste i sva sreća uvideo neke stvari

vojka matić

pre 10 godina

SRAMOTA ORGANIZATORA ILI NEKOGA U OVOJ DRŽAVI KO JE DAO NEPISMENIM LJUDIMA DA ORGANIZUJU OVAKO VAŽAN SKUP. PA TI KLINCI NISU SPOSOBNI DA ORGANIZUJU SEBE,A KAMOLI OVAKVU MANIFESTACIJU. PA BAR U OVOJ OBLASTI IMAMO JAKU TRADICIJU. ZAR NIJE TREBALO ORGANIZACIJU POVERITI ISKUSNIM I STRUČNIM LJUDIMA KOJE IMAMO U OVOJ DRŽAVI? BRUKA!

trece oko

pre 10 godina

I neka su vam zabranili, kad ne mozete da ispunite bezbednosne zahteve. Zivot nekoga ko bi poginuo pored staze, a toga je bilo u skorije vreme, vazniji je od kojekakvih manifestacija kojima je cilj da samo maloj grupi obezbede kesh. Bravo za onoga ko vam je zabranio

kriticar

pre 10 godina

Dobra odluka da se ne odrzi prilicno bezvezan dogadjaj u kome se: a) zagadjuje vazduh, b) trose pare bespotrebno, c) ugrozava bezbednost okolnog zivlja. Po meni, sve slicne manifestacije bi trebalo ukinuti, pocev od F1! Ali, ko mene pita...

vojvođanin

pre 10 godina

e moj GT ipak možda i poletiš 29-tkom. Ipak sam vozio krug 94-95 u Zirojevićevom autu...
a stanje u auto sportu se nije promenilo još od filma nacionalna klasa... TUŽNO ALI TAČNO!!!
možda ti neki čika Brana sredi da voziš 29-ku! ;)

Pera Petrovic

pre 10 godina

Pa ako nema relija, niti bilo kakvog drugog vida autosporta, onda svi na ulice i na lupanje pesaka ;) Mnogim neotkrivenim talentima u ovoj zemlji ne preostaje nista drugo nego da utaze zedj na redovnim putevima...a to je unistavanje istih tih talenata, zalosno...

GT40

pre 10 godina

(vojvođanin, 22. jul 2013 02:19)
Ako je tako,tek mi onda nije jasno kako ne vidiš, uz sve probleme AMS-a, da se ovde radi o nestručnim i za svoju g...cu uplašenim lokalnim žandarima koji su zavlačili organizatora a onda se povukli.Jer, elaborat je nešto što se radi prilikom prijave takmičenja, dakle na vreme. Znaju oni u policiji vrlo dobro da su krivi za prošlogodišnju nesreću na Tari, na krivini sa sve frižiderom za sladoled,pivom i gomilom ljudi. Sam vozač je potpuno nevin u celoj priči, a i funkcioneri trke, jer je policija tu da proverava bezbednost. Kako, to je pitanje na koje nažalost imamo odgovor.Ako si vozio auto takmičenja, onda valjda i pratiš danas svetska dešavanja. Saobraćaj se parcijalno zatvara, reliji ima svoje segmente i dovoljno vremena da se sve sinhronizuje. Ali ne, ovi iz Užica bi postavili 4250 policajaca da podupiru 800 saobraćajnih znakova i služe kao kegle takmičarima u krugu od jedva 60km. Koliko god mi se ne svidja to deljenje saveza i funkcija, ovo mi se ne čini njihovom greškom. Pa na tek završenom Tour de France nije bilo 5000 žandara. Pozz.
PS.Za sada letim Cessnu-172 na L.Jarku.

vojvođanin

pre 10 godina

realnije je pričati o AMS kao jedinoj ustanovi koja treba da pomogne i podrži ovako nešto. a ne da otima na razne ateste, međunarodne, članarine...

Neobavestrn

pre 10 godina

Zasto imam osecaj da je u pitanju fora da se i ovaj dogadjaj kao i svi drugi premeste u Beograd... Ne treba Unutrasnjost da zivi, samo bg

kriticar

pre 10 godina

Dobra odluka da se ne odrzi prilicno bezvezan dogadjaj u kome se: a) zagadjuje vazduh, b) trose pare bespotrebno, c) ugrozava bezbednost okolnog zivlja. Po meni, sve slicne manifestacije bi trebalo ukinuti, pocev od F1! Ali, ko mene pita...

vojvođanin

pre 10 godina

iovako se već dve decenije auto sport u srbiji odvija uz pomoć štapa i kanapa...
Da su ranije uveli ta pravila sa nama bi još uvek bili i Obren Tešić, Mirko Martinović, silni gledavoci nebi završili u invalidskim kolicima...
I sam sam vozio iste i sva sreća uvideo neke stvari

trece oko

pre 10 godina

I neka su vam zabranili, kad ne mozete da ispunite bezbednosne zahteve. Zivot nekoga ko bi poginuo pored staze, a toga je bilo u skorije vreme, vazniji je od kojekakvih manifestacija kojima je cilj da samo maloj grupi obezbede kesh. Bravo za onoga ko vam je zabranio

Početak nasiljenog mesta

pre 10 godina

Kada vidim kako su po mom kraju pobodeni znakovi na svakih 3 metra puta, te krivina, te pravina, te početak naseljenog mesta, te 50, te 40, pomislim da je putarska mafija jako moćna i da neko uzima debele novce za sađenje saobraćajnih znakova. Što bi reko čika Jova Zmaj, gde god nađeš zgodno mesto, ti značić posadi, a firma je blagorodna pa će da nagradi :)

vojka matić

pre 10 godina

SRAMOTA ORGANIZATORA ILI NEKOGA U OVOJ DRŽAVI KO JE DAO NEPISMENIM LJUDIMA DA ORGANIZUJU OVAKO VAŽAN SKUP. PA TI KLINCI NISU SPOSOBNI DA ORGANIZUJU SEBE,A KAMOLI OVAKVU MANIFESTACIJU. PA BAR U OVOJ OBLASTI IMAMO JAKU TRADICIJU. ZAR NIJE TREBALO ORGANIZACIJU POVERITI ISKUSNIM I STRUČNIM LJUDIMA KOJE IMAMO U OVOJ DRŽAVI? BRUKA!

Nindzarevizor

pre 10 godina

Ako ne mozete da obezbedite sigurnost gledaocima relija, normalno je da ga otkazete. Podseticu da je prosle godine nekoliko gledalaca izgubilo zivot gledajuci reli trku.

GT40

pre 10 godina

Da su ranije uveli ta pravila sa nama bi još uvek bili Obren Tešić i Mirko Martinović.I sam sam vozio iste i sva sreća uvideo neke stvari(vojvođanin, 20. jul 2013 22:38)
Ako si ti vozio trke ja sam pilot 29-ke.Šta pričaš-Mirko i Obren bi bili živi da je bila bolja organizacija?Oni nisu stradali zbog propusta organizacije već zbog,nažalost,svoje greške i procene.Pitaj Tunju, Obrenovog suvozača u B.Bašti zašto su Obren i on izleteli sa staze.Za razliku od tebe ja jesam bio učesnik baš tog relija i znam šta je bilo.Nas 10-tak je prošlo iza njega po st.brojevima i nismo primetili da je izleteo sa staze,nije bilo u vidnom polju.Desilo se i tako velikom šampioni kakav je bio Obren.Ne mešaj se u ono što ne znaš.
Zašto je ljudima teško da pročitaju vesti i izjavu org. od sinoć kako treba.U elaboratu, koji je prihvaćen, nije bilo govora o ovolikim merama,koje su svakako preterane,jer 4000 policajaca je 100 autobusa punih policije,toliko ih nije bilo ni 9.marta na demonstracijama u Beogradu. 800 saobraćajnih znakova nema u celom putarskom preduzeću Užice, itd. Vodeni zaštitini kontejneri u dužini od preko kilometar, takodje.Reli je zamišljen na prilično malom prostoru u par krugova sa ponavljanjem BBI baš radi lakšeg praćenja od strane gledalaca i organizacije. Sve što je na kraju traženo je preterano i nigde se tako ne radi. Čini se i meni da je bila namera da se reli ne održi,drugo objašnjenje ne vidim.To što se pozivaju na onu nesreću od lane,jeste bio propust ali POLICIJE.

ostap

pre 10 godina

Pa ccovecce kakav si ti organizator kad si dan pre poccetka saznao za uslove. Na osnovu ccega si pozvao takmiccare i novinare?Da li si dobio dozvolu ili nisi. Razmisli malo o bezbednosti gledalaca , da se ne ponovi nesreća kao prossle godine a ti zaglaviss zatvor!

Vlade

pre 10 godina

Ovo sto je trazeno ne ortodoksna nebuloza, ne postoji ni jedno svetsko reli takmicenje koje je 100 % bezbrdno za publiku. Pa otkinuti tocak sa auta moze otici i 150m od staze i ubiti nekoga , da li to znaci da gledaoci treba da budu na 300metara od staze. Po postavljenim uslovima ni WRC nikad ne bi bio vozen. A poredjenje brdske trke i relija je poredjenje baba i zaba i organizacionom smislu. U svakom slucaju strta za 45 godina tradicije.

Zoran

pre 10 godina

Kao i sve u Srbiji...tako se i ova manifestacija "organizovala".
Da neko hoce ozbiljno da se bavi automobilizmom u Srbiji...omogucio bi takmicenje tipa Clio cup, Fiesta cup ili kako god vec, ali da svi voze iste automobile. Onda bi dobili stvarno najboljeg vozaca, a ne kao do sada. Okitismo trofejima i drzavnim prvenstvima ljude-vozace koji imaju naj bolje automobile (citaj... naj vise para).

Zeljko

pre 10 godina

Sram vas bilo, banditi! Ne zbog otkazivanja relija vec zbog toga sto ste pozvali sve te ljude znajuci za uslove ali ste se nadali da ce se to vec srediti, da ce policija popustiti kad su gosti vec tu. Sada sve posade treba da vas tuze i naplate dangubu i troskove puta a da to svi "funkcioneri" sa osnovnom skolom nadoknade iz svojih dzepova.

Ne znam koji od 2 tzv. saveza je odgovoran za ovu sramotu ali me i ne zanima. I jedni i drugi su podjednako nesposobni i tupavi.

Veki

pre 10 godina

Kanjiski maraton ima iste probleme, morali su da plate projekat vise stotina hiljada dinara i da kupe stotinak tabli, koji se moraju postavljati na svaki put poljski put ili stazu koja izlazi na put R 119...Zao mi je zbog ove vesti, iako nisam ljibitelj auto trka.
Propust je organizatora jer je morao znati ranije o ovim pravilima...Drugo je sad da li su ova pravila dobra ili nisu, jednostavno, moraju se postovati...

e2

pre 10 godina

Tuga i sramota. A direktor trke bi trebalo da je video elaborat bezbednosti koji je predat i odobren u MUPu bar mesec dana pre početka takmičenja. Još tada se znalo šta može da prođe i šta mora da se uradi. A ne da se dovuku takmičari, prateće ekipe, redari, sudije, novinari, gledaoci, pa da se odjednom kaže nismo mogli da ispunimo elaborat koji smo sami napisali i gledali ga mesec dana.
I još nešto, znajte da je puno ljubitelja prekinulo odmor da bi došli na trku, i da je grad bio pun stranaca koji su došli tim povodom.
Tužno i neozbiljno.

UE

pre 10 godina

Gde je ta ista policija na magistralnim pravcima u okolini Užica?Na putu za Zlatibor mogu se videti na ista tri mesta kao pre 30ak godina,a mediokriteti pretiču svuda preko duplih punih linija i na mostu u Sušici.Jedino gde se ističu je progon taksista.Juče sam čuo da je celu ovu glupost smislio funkcioner MUPa iz Beograda.Uslovi koji su postavljeni su smešni.U ovom slučaju postoje neke zakulisane radnje koje su zamaskirane ,navodnom, brigom za bezbednost.Gledali smo mi relije na ovim lokacijama i pre tridesetak godina sa tri puta više posada i nije bilo nikakvih propusta u organizaciji.Na uključenjima sa sporednih puteva uvek stoji policajac ili redar!To je bio slučaj i juče.

vojvođanin

pre 10 godina

e moj GT ipak možda i poletiš 29-tkom. Ipak sam vozio krug 94-95 u Zirojevićevom autu...
a stanje u auto sportu se nije promenilo još od filma nacionalna klasa... TUŽNO ALI TAČNO!!!
možda ti neki čika Brana sredi da voziš 29-ku! ;)

Trisic Marko Bajina Basta

pre 10 godina

Gospodo Policijski oficiri...Zar su moja deca trebala da poginu da bi Vi shvatili kako se obezbedjuje trka. Da ste prosle godine postovali propise moja porodica bi bila sretna i na okupu.Na zalost za moju decu je prekasno i pitam se da li mozete da spavate znajuci da ste pustili trku bez ikakvog obezbedjenja i postovanja propisa. Prozvani ce se sami prepoznati i neka im sluzi na cast!!!!

Pera Petrovic

pre 10 godina

Pa ako nema relija, niti bilo kakvog drugog vida autosporta, onda svi na ulice i na lupanje pesaka ;) Mnogim neotkrivenim talentima u ovoj zemlji ne preostaje nista drugo nego da utaze zedj na redovnim putevima...a to je unistavanje istih tih talenata, zalosno...

GT40

pre 10 godina

(vojvođanin, 22. jul 2013 02:19)
Ako je tako,tek mi onda nije jasno kako ne vidiš, uz sve probleme AMS-a, da se ovde radi o nestručnim i za svoju g...cu uplašenim lokalnim žandarima koji su zavlačili organizatora a onda se povukli.Jer, elaborat je nešto što se radi prilikom prijave takmičenja, dakle na vreme. Znaju oni u policiji vrlo dobro da su krivi za prošlogodišnju nesreću na Tari, na krivini sa sve frižiderom za sladoled,pivom i gomilom ljudi. Sam vozač je potpuno nevin u celoj priči, a i funkcioneri trke, jer je policija tu da proverava bezbednost. Kako, to je pitanje na koje nažalost imamo odgovor.Ako si vozio auto takmičenja, onda valjda i pratiš danas svetska dešavanja. Saobraćaj se parcijalno zatvara, reliji ima svoje segmente i dovoljno vremena da se sve sinhronizuje. Ali ne, ovi iz Užica bi postavili 4250 policajaca da podupiru 800 saobraćajnih znakova i služe kao kegle takmičarima u krugu od jedva 60km. Koliko god mi se ne svidja to deljenje saveza i funkcija, ovo mi se ne čini njihovom greškom. Pa na tek završenom Tour de France nije bilo 5000 žandara. Pozz.
PS.Za sada letim Cessnu-172 na L.Jarku.

vojvođanin

pre 10 godina

realnije je pričati o AMS kao jedinoj ustanovi koja treba da pomogne i podrži ovako nešto. a ne da otima na razne ateste, međunarodne, članarine...