Četvrtak, 18.07.2013.

14:54

Dinkić: Simpo da plati ili je naš

Ministar Mlađan Dinkić kaže da će firma Simpo morati ili da plati dug, što je malo verovatno, ili će taj dug biti pretvoren u državno vlasništvo nad kompanijom.

Izvor: Tanjug

Dinkiæ: Simpo da plati ili je naš IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Borski

pre 10 godina

Od trenutnih 39 komentara 35 su protiv Dinkica! A sta je lose rekao? Takav nakaradni komentar mogu da daju samo oni koji ne zive od svog rada, tj. rade u drzavnim organima, institucijama i preduzecima. Dinkicu, potrebno je ponovo vratiti zatvaranja objekata koji ne izdaju racune, povecati kazne za one koji ne postuju zakone ove drzave...

somborka

pre 10 godina

A što simpo ne progalsi likvidaciju i nastavi da radi kao bane sekulić sombor,sada je posle likvidacije proglašen stečaj i opet rade,sve pare i dalje trpa jedan te isti vlasnik uz neizmirenje obaveza prema državi 336 miliona,opštini 80 miliona i bivšim radnicima oko milion evra.Radnici koji su ostali proizvedu robu koju proda sestrinska firma u vlasništvu istog vlasnika,to traje već 4 godine.

zoran1965

pre 10 godina

cela srpska privreda, skapava. da je samo SIMPO u pitanju, ni po jada. ova vlada nema pojma sta da radi. pa onda resili i oni da pokradu ono malo jada sto je ostalo
sve ostalo je demagogija...

Sinbad

pre 10 godina

Petronije, 18. jul 2013 17:03

Hajde ne lupaj tako ti svega.
Dinkic nikad nije bio vezan za privatizacije. To je toliko proverljivo na netu, ali vi jos uvek pustate buve ove vrste. Jeste li vi neka sekta bokte? Ministri za privatizaciju su bili Bubalo i Vlahovic, a direktor agencije za privatizaciju je bio Mirko Cvetkovic. Sve DS i DSS ljudi.

Petar1983

pre 10 godina

Dinkić je nahrabriji čovek na svetu.
Njegova istorija je takva, da on ako ne gleda
svaki sekund u životu ko će ga linčovati,i ako
se ne pazi non stop za život,on je lud čovek.
Siguran sam da se umiva žmureći,jer treba pogledati
sebe u oči, i da jedino uz pilule može da zaspi.
..eto toliko..
Uopšte me ne zanima odavno o čemu priča, njegove ideje,
njegova ''pamet'' i politika, jednom lažov uvek lažov.
Jednom lopov uvek lopov. Kraj filozofije.
I slobodno pustite komentar, jel kakvu jačinu ima Istina u ovoj zemlji?..nikakvu..

flomaster

pre 10 godina

Imas 2 resenja da ne placas te dugove:
1) pridruzis se, tj. postanes politicar (ili tajkun vezan za politicare)
2) odselis se iz Srbije (ili bar decu posaljes)
(zainteresovan za posao, 18. jul 2013 17:47)

Prijatelju, za tacku 1) covek treba da se rodi kao lopov ili prevejani manipulator - ali hocu da verujem da ce u Srbiji doci dan kad ce olos zauvek otici u istoriju ili na margine drustva.
Tacka 2) je uvek opcija, ali dokle da se sklanjamo i cutimo olosu i bagri koja je okupirala sve pore ovog drustva.
Pa evo ovo sto pise Alex o Kursumliji, ako je priblizno tacno, tu bi odmah trebalo da reaguje tuzilastvo. Ko je davao pare, ko je trebao da kontrolise, ko nije preduzimao mere? ..... to je period od samo 3 godine!!!
Necu da verujem da smo osudjeni da zauvek budemo najgori narod u Evropi!

Rada

pre 10 godina

Bilo bi dobro da se donese neki Zakon o bankrotu.Pa ako firma duguje 40% od svog prometa tekuce godine.Odma ide u vlasnistvo drzave i na prodaju.Pa ne bi bilo ovaj ovoliko duzan onaj onoliko.Da se pobogu tacno zna I to je to a ne uvek neka prica.Ovaj moze onaj nemoze zasticen.

900

pre 10 godina

Pa oni jedva čekaju da pređu na državna jasla. Nisam siguran da li je pametno to da se radi jer će onda država morati kao većinski vlasnik da obezbedi i plate i doprinose,znači opet svi na budžet,nije jasno dokle tako mi možemo da radimo? Ako neka firma napravi toliki dug,a radi i dalje nesmetano,u čemu je fora,kako to može kad ljudima isključujete struju za dug od 3ooo dinara ?
Ujedno,ko bi kupio Simpo? Da je bilo kupaca do sada bi se prodao,ali ne,oni uporno prave dugove a svi znaju da se radi o SPS preduzeću,zato i imamo ovakvu situaciju !

Alex

pre 10 godina

Evo kakva je situacija sa SIMPO Sik-om iz Kursumlije (nekadasnji SIK Kopaonik koji je dat SIMP-u da pokrene proizvodnju)
Napravljena je nova fabrika, kupljene najsavremenije masine. Drzava je dala pare.
Po svakom radniku su dobili 5.000 evra. I jos gomilu para kroz neke subvencije, podsticaje... pa kredit fonda za razvoj itd.
Imaju zagarantovano trziste, sve sto prozivedu odmah i prodaju.
I sta se desava:
Ova fabrika posluje tako sto nista ne placa. Placaju samo onome kome moraju, a to su privatne firme. Osnovnu sirovinu- drvo kupuju od Srbijasuma i duguju im preko 100 miliona dinara. Srbijasume po politickoj direktivi moraju da im isporucuju drvo iako im ne placaju tako da su neka gazdisntva na jugu Srbije u zestokoj buli i radnici im nisu primili vec nekoliko plata.
Struju EPS-u isto ne placaju... poreze doprinose nista nista nista. Ugovorili robu, uzeli avanse, potrosili i sada ne mogu da isporuce ugovorenu robu.
Ali bitno je da im od ukupno 600 radnika 200 radi u administraciji, da im nazovi menadzeri iz Vranja iz Simpa spavaju u Prolom banji gde prave milionske racune za smestaj, da direktor ima platu......bolje da vam ne kazem koliko, ne bi ste mogli da zamislite.... i da je fabrika pred propascu! Za samo 3 godine krenuli od nule bez ikakvih dugova, milione evra dobili i opet minus napravili. I verovatno ce neko jos odlikovanje da dobije za to!

Slobodan

pre 10 godina

Dinkic je upravo izjavio da ce drzava preuzeti jos jednog duznika na sebe i imovinu firme koja ne moze ni porez da plati.Da ta firma ista vredi porez bi bio placen.Veseli se narode i placaj Simpo dugove!

Nikola

pre 10 godina

Sve privatne firme koje duguju drzava treba da primeni ovaj princip.Ne placanje poreza znaci manje para u budzetu,manje penzije ,plate....

Svinjkić

pre 10 godina

U čemu je razlika između Legije i Dinkića.Dinkić je gori, ubio je direktno srpsku privredu i domaće banke, indirektno kriv za propast hiljada porodica u Srb.Namerači se na nekog i onda ga reketira kao bajagi za račun države.PDV ne vraća firmama, a kad se usudiš da ga tražiš pošalje ti ciljano inspekcije da te unište.Ovih dana se zatvaraju desetine firmi zbog duga države prema njima, a u isto vreme se kažnjavaju svi oni koji nisu platili PDV prema državi.Kako zatvoriti krug kad država izigrava nedodirljivog činioca za kojeg ne važe zakoni.

zainteresovan za posao

pre 10 godina

Drzavno=narodno!
Jedni lopovi prodaju, privatizuju, pljackaju, zamrzavaju i oprastaju dugove.
Drugi lopovi posle preuzimaju dugove u ime naroda i tovare na ledja deci koja jos nisu rodjena.
Beobanka,Sartid, Agrobanka,RBV,JAT,Simpo....
Verovatno da su i jedni i drugi lopovi u dosluhu.
A narod niko nista ne pita!
(nulta tolerancija na politicare, 18. jul 2013 15:44)

Imas 2 resenja da ne placas te dugove:
1) pridruzis se, tj. postanes politicar (ili tajkun vezan za politicare)
2) odselis se iz Srbije (ili bar decu posaljes)

mice

pre 10 godina

kakav je ovo demagog i lazov, do juce se ljubio sa deda Tomicem, kome je davao prenapumpane kredite iz Fonda za razvoj koji su zavrsili ko zna gde, oslobadjao ih obaveze da placaju poreze i doprinose, a sada kao nesto preti. Covek bez morala, nabedjeni politikantcic, pokusaj ekonomiste, a svima drzi lekcije vec godinama.

dare

pre 10 godina

a sta je sa prvom petoletkom koja duguje priblizno iste pare zasto kod njih ne uvedete nultu toleranciju.zato sto je vodi vas kadar zena koja samo sto jos engleska kraljica nije bila.a rukovodeci kvaliteti su joj nula.muz ljubisa je sve i sva u zavodu za zaposljavanje javna je tajna da zajedno naplacuju radno mesto u petoleci 3000 evra.a njihov zet sve to gleda sa mesta predsednika opstine i sladi se.uzasan trio za trstenik za srbiju za sve nas.molim moderatore da objave komentar.

Petronije

pre 10 godina

Pretpostavljam da će privatizaciju izvršiti TVOJA Agencija za privatizaciju koja je TVOJ izum i jedno od najvećih zla srpske ekonomije? Privatizacija je nužna jer je država pokazala koliko je nesposobna i korumpirana, a naročito TVOJI podređeni savetnici, načelnici, direktori i rukovodioci projekta - osobe sa tvog platnog spiska, koje su unakazile zdravorazumsko i tržišno razmišljanje. Privatizacija da, ali bez TEBE i TVOJIH nakaradnih institucija i apartčika. Podeli akcije narodu, ostavi rok za ukrupnjavanje kapitala, pa onda blokiraj pravno lice ako nije sposobno da opstane. Suština je da TEBE nema i sličnih iz izvršne vlasti, da se jednom razvlastite i proterate iz privrede. Vi ste karcionom ovog društva i ove države.

Aleksandar

pre 10 godina

@Dejan

U pravu si. Jednom mom prijatelju drzava duguje milionske sume, jer su mu ostetili firmu raznim odugvlacenjima i prevarama tokom sudjenja. I dalje nastavljaju da razvlace i vrse prevare. A ovo sa Simpom moze u trenutku.

Poštar

pre 10 godina

Ovaj čovek je mnogo hrabar kada su domaće kompanje u pitanju. Dok stranim kompanijama sve to plaća iz našeg džepa, radnike iz naših tera na ulice.

antiekonomista

pre 10 godina

Zna on ponekad da kaze koju pametnu.
Ovde je jedino,po meni,pametno to sto porez mora da se placa...i to bi trebalo da vazi za sve podjednako!
Medjutim,ovde izmedju redova citam jos jednu prodaju drzavne imovine,jer je logicno da predje u drzavno vlasnistvo uz ovoliko dugovanje poreza...

Grunf

pre 10 godina

(nulta tolerancija na politicare, 18. jul 2013 15:44)
.
Narod se pita na izborima, zato im ne treba ici na izbore, cak ni beli listici , necu da cepam cipele zbog njih......

Bane

pre 10 godina

Da li je moguce da su se na ovu vest javili samo oni ciji zivot je upropascen jr im niko nije dao prokletih 1000€? Sta u ovoj izjavi n ije jasno? Videlu smo iz slucaja "azotare" kako su se donosile odluke, te valjda vam je jasno da je neko doneo odluku koja nije zakonita, te je zbog toga receno prosla vlada.

Dejan

pre 10 godina

A sta da radimo mi privatnici, kojima je drzava duzna, da dodjemo i pocnemo da plenimo imovinu ? Drzavne firme su mnoge male privatnike bacile u stecaj njihovim bahatim ponasanjem. Sta da radim dok cekam vojsku srbije dve godine da mi plati za robu koju sam isporucio. Da li treba da uzmem 3 tenka, u kompenzaciju mozda ?

ekonomista

pre 10 godina

Dugovi prema drzavi su veliki problem ali je jednako problem sta je sa tokovima novca iz devedesetih; Neki procenjuju da je nestalo najmanje oko 40 milijardi dolara drzavnog novca; Nikad nije istrazeno; Kada je pok Verica Barac istrazivala privatizacije i nasla zloupotrebe vezane za M Dinkica on ju je nazvao "baba narikaca"
pisalo u Politici ove nedelje ...dakle Dinkic je poslednji koji moze da uteruje bilo cije dugove ...zatvorio cetiri najvece banke, bio grobar nase ekonomije i finansija i Vucic i Naprednjaci ga zvali u vladu; Vucic je samo pre pet godina govorio da Dinkica treba poslati u zatvor? I onda ga pozvao u vladu; Zemlja je pred bankrotom, Dinkic je odavno trebao biti u zatvoru a nije? Mislim da je to jos vece pitanje od duga Simpa i ostalih duznika koji ne placaju drzavi.

Chaotic31

pre 10 godina

Iznenadio bih se kada ovaj covek u makar jednoj jedinoj izjavi ne bi okrivio prethodnu vladu za nesto.. Prethodnu vladu ciji je clan bio. Demagozi, na vlasti ste vec vise od godinu dana, uradite nesto sto ce doneti konkretni boljitak obicnom coveku..

gnevni gradjanin

pre 10 godina

''Dinkić je istakao da je uvedena nulta tolerancija na neplaćanje poreza i finansijsku nedisciplinu i da svi dužnici moraju da reše problem poreskog duga. ''

Jel nulta tolerancija ko i prema Putevima Srbije koji duguju 25.6 milijardi dinara za pdv sa kamatama? Je li bre ?

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Koliko me pamćenje služi Dinkić je u poslednjih 12g bio u svim vladama,pa se sada izgledami budi iz dubokog sna.Svi ste tetosali Simpo i njegovo rukovodstvo kao nedonošče,šta sada?

nulta tolerancija na politicare

pre 10 godina

Drzavno=narodno!
Jedni lopovi prodaju, privatizuju, pljackaju, zamrzavaju i oprastaju dugove.
Drugi lopovi posle preuzimaju dugove u ime naroda i tovare na ledja deci koja jos nisu rodjena.
Beobanka,Sartid, Agrobanka,RBV,JAT,Simpo....
Verovatno da su i jedni i drugi lopovi u dosluhu.
A narod niko nista ne pita!

gnevni gradjanin

pre 10 godina

''Dinkić je istakao da je uvedena nulta tolerancija na neplaćanje poreza i finansijsku nedisciplinu i da svi dužnici moraju da reše problem poreskog duga. ''

Jel nulta tolerancija ko i prema Putevima Srbije koji duguju 25.6 milijardi dinara za pdv sa kamatama? Je li bre ?

Chaotic31

pre 10 godina

Iznenadio bih se kada ovaj covek u makar jednoj jedinoj izjavi ne bi okrivio prethodnu vladu za nesto.. Prethodnu vladu ciji je clan bio. Demagozi, na vlasti ste vec vise od godinu dana, uradite nesto sto ce doneti konkretni boljitak obicnom coveku..

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Koliko me pamćenje služi Dinkić je u poslednjih 12g bio u svim vladama,pa se sada izgledami budi iz dubokog sna.Svi ste tetosali Simpo i njegovo rukovodstvo kao nedonošče,šta sada?

Dejan

pre 10 godina

A sta da radimo mi privatnici, kojima je drzava duzna, da dodjemo i pocnemo da plenimo imovinu ? Drzavne firme su mnoge male privatnike bacile u stecaj njihovim bahatim ponasanjem. Sta da radim dok cekam vojsku srbije dve godine da mi plati za robu koju sam isporucio. Da li treba da uzmem 3 tenka, u kompenzaciju mozda ?

Alex

pre 10 godina

Evo kakva je situacija sa SIMPO Sik-om iz Kursumlije (nekadasnji SIK Kopaonik koji je dat SIMP-u da pokrene proizvodnju)
Napravljena je nova fabrika, kupljene najsavremenije masine. Drzava je dala pare.
Po svakom radniku su dobili 5.000 evra. I jos gomilu para kroz neke subvencije, podsticaje... pa kredit fonda za razvoj itd.
Imaju zagarantovano trziste, sve sto prozivedu odmah i prodaju.
I sta se desava:
Ova fabrika posluje tako sto nista ne placa. Placaju samo onome kome moraju, a to su privatne firme. Osnovnu sirovinu- drvo kupuju od Srbijasuma i duguju im preko 100 miliona dinara. Srbijasume po politickoj direktivi moraju da im isporucuju drvo iako im ne placaju tako da su neka gazdisntva na jugu Srbije u zestokoj buli i radnici im nisu primili vec nekoliko plata.
Struju EPS-u isto ne placaju... poreze doprinose nista nista nista. Ugovorili robu, uzeli avanse, potrosili i sada ne mogu da isporuce ugovorenu robu.
Ali bitno je da im od ukupno 600 radnika 200 radi u administraciji, da im nazovi menadzeri iz Vranja iz Simpa spavaju u Prolom banji gde prave milionske racune za smestaj, da direktor ima platu......bolje da vam ne kazem koliko, ne bi ste mogli da zamislite.... i da je fabrika pred propascu! Za samo 3 godine krenuli od nule bez ikakvih dugova, milione evra dobili i opet minus napravili. I verovatno ce neko jos odlikovanje da dobije za to!

ekonomista

pre 10 godina

Dugovi prema drzavi su veliki problem ali je jednako problem sta je sa tokovima novca iz devedesetih; Neki procenjuju da je nestalo najmanje oko 40 milijardi dolara drzavnog novca; Nikad nije istrazeno; Kada je pok Verica Barac istrazivala privatizacije i nasla zloupotrebe vezane za M Dinkica on ju je nazvao "baba narikaca"
pisalo u Politici ove nedelje ...dakle Dinkic je poslednji koji moze da uteruje bilo cije dugove ...zatvorio cetiri najvece banke, bio grobar nase ekonomije i finansija i Vucic i Naprednjaci ga zvali u vladu; Vucic je samo pre pet godina govorio da Dinkica treba poslati u zatvor? I onda ga pozvao u vladu; Zemlja je pred bankrotom, Dinkic je odavno trebao biti u zatvoru a nije? Mislim da je to jos vece pitanje od duga Simpa i ostalih duznika koji ne placaju drzavi.

dare

pre 10 godina

a sta je sa prvom petoletkom koja duguje priblizno iste pare zasto kod njih ne uvedete nultu toleranciju.zato sto je vodi vas kadar zena koja samo sto jos engleska kraljica nije bila.a rukovodeci kvaliteti su joj nula.muz ljubisa je sve i sva u zavodu za zaposljavanje javna je tajna da zajedno naplacuju radno mesto u petoleci 3000 evra.a njihov zet sve to gleda sa mesta predsednika opstine i sladi se.uzasan trio za trstenik za srbiju za sve nas.molim moderatore da objave komentar.

nulta tolerancija na politicare

pre 10 godina

Drzavno=narodno!
Jedni lopovi prodaju, privatizuju, pljackaju, zamrzavaju i oprastaju dugove.
Drugi lopovi posle preuzimaju dugove u ime naroda i tovare na ledja deci koja jos nisu rodjena.
Beobanka,Sartid, Agrobanka,RBV,JAT,Simpo....
Verovatno da su i jedni i drugi lopovi u dosluhu.
A narod niko nista ne pita!

Poštar

pre 10 godina

Ovaj čovek je mnogo hrabar kada su domaće kompanje u pitanju. Dok stranim kompanijama sve to plaća iz našeg džepa, radnike iz naših tera na ulice.

mice

pre 10 godina

kakav je ovo demagog i lazov, do juce se ljubio sa deda Tomicem, kome je davao prenapumpane kredite iz Fonda za razvoj koji su zavrsili ko zna gde, oslobadjao ih obaveze da placaju poreze i doprinose, a sada kao nesto preti. Covek bez morala, nabedjeni politikantcic, pokusaj ekonomiste, a svima drzi lekcije vec godinama.

Svinjkić

pre 10 godina

U čemu je razlika između Legije i Dinkića.Dinkić je gori, ubio je direktno srpsku privredu i domaće banke, indirektno kriv za propast hiljada porodica u Srb.Namerači se na nekog i onda ga reketira kao bajagi za račun države.PDV ne vraća firmama, a kad se usudiš da ga tražiš pošalje ti ciljano inspekcije da te unište.Ovih dana se zatvaraju desetine firmi zbog duga države prema njima, a u isto vreme se kažnjavaju svi oni koji nisu platili PDV prema državi.Kako zatvoriti krug kad država izigrava nedodirljivog činioca za kojeg ne važe zakoni.

Petronije

pre 10 godina

Pretpostavljam da će privatizaciju izvršiti TVOJA Agencija za privatizaciju koja je TVOJ izum i jedno od najvećih zla srpske ekonomije? Privatizacija je nužna jer je država pokazala koliko je nesposobna i korumpirana, a naročito TVOJI podređeni savetnici, načelnici, direktori i rukovodioci projekta - osobe sa tvog platnog spiska, koje su unakazile zdravorazumsko i tržišno razmišljanje. Privatizacija da, ali bez TEBE i TVOJIH nakaradnih institucija i apartčika. Podeli akcije narodu, ostavi rok za ukrupnjavanje kapitala, pa onda blokiraj pravno lice ako nije sposobno da opstane. Suština je da TEBE nema i sličnih iz izvršne vlasti, da se jednom razvlastite i proterate iz privrede. Vi ste karcionom ovog društva i ove države.

Slobodan

pre 10 godina

Dinkic je upravo izjavio da ce drzava preuzeti jos jednog duznika na sebe i imovinu firme koja ne moze ni porez da plati.Da ta firma ista vredi porez bi bio placen.Veseli se narode i placaj Simpo dugove!

Aleksandar

pre 10 godina

@Dejan

U pravu si. Jednom mom prijatelju drzava duguje milionske sume, jer su mu ostetili firmu raznim odugvlacenjima i prevarama tokom sudjenja. I dalje nastavljaju da razvlace i vrse prevare. A ovo sa Simpom moze u trenutku.

Bane

pre 10 godina

Da li je moguce da su se na ovu vest javili samo oni ciji zivot je upropascen jr im niko nije dao prokletih 1000€? Sta u ovoj izjavi n ije jasno? Videlu smo iz slucaja "azotare" kako su se donosile odluke, te valjda vam je jasno da je neko doneo odluku koja nije zakonita, te je zbog toga receno prosla vlada.

zainteresovan za posao

pre 10 godina

Drzavno=narodno!
Jedni lopovi prodaju, privatizuju, pljackaju, zamrzavaju i oprastaju dugove.
Drugi lopovi posle preuzimaju dugove u ime naroda i tovare na ledja deci koja jos nisu rodjena.
Beobanka,Sartid, Agrobanka,RBV,JAT,Simpo....
Verovatno da su i jedni i drugi lopovi u dosluhu.
A narod niko nista ne pita!
(nulta tolerancija na politicare, 18. jul 2013 15:44)

Imas 2 resenja da ne placas te dugove:
1) pridruzis se, tj. postanes politicar (ili tajkun vezan za politicare)
2) odselis se iz Srbije (ili bar decu posaljes)

900

pre 10 godina

Pa oni jedva čekaju da pređu na državna jasla. Nisam siguran da li je pametno to da se radi jer će onda država morati kao većinski vlasnik da obezbedi i plate i doprinose,znači opet svi na budžet,nije jasno dokle tako mi možemo da radimo? Ako neka firma napravi toliki dug,a radi i dalje nesmetano,u čemu je fora,kako to može kad ljudima isključujete struju za dug od 3ooo dinara ?
Ujedno,ko bi kupio Simpo? Da je bilo kupaca do sada bi se prodao,ali ne,oni uporno prave dugove a svi znaju da se radi o SPS preduzeću,zato i imamo ovakvu situaciju !

Grunf

pre 10 godina

(nulta tolerancija na politicare, 18. jul 2013 15:44)
.
Narod se pita na izborima, zato im ne treba ici na izbore, cak ni beli listici , necu da cepam cipele zbog njih......

Petar1983

pre 10 godina

Dinkić je nahrabriji čovek na svetu.
Njegova istorija je takva, da on ako ne gleda
svaki sekund u životu ko će ga linčovati,i ako
se ne pazi non stop za život,on je lud čovek.
Siguran sam da se umiva žmureći,jer treba pogledati
sebe u oči, i da jedino uz pilule može da zaspi.
..eto toliko..
Uopšte me ne zanima odavno o čemu priča, njegove ideje,
njegova ''pamet'' i politika, jednom lažov uvek lažov.
Jednom lopov uvek lopov. Kraj filozofije.
I slobodno pustite komentar, jel kakvu jačinu ima Istina u ovoj zemlji?..nikakvu..

Rada

pre 10 godina

Bilo bi dobro da se donese neki Zakon o bankrotu.Pa ako firma duguje 40% od svog prometa tekuce godine.Odma ide u vlasnistvo drzave i na prodaju.Pa ne bi bilo ovaj ovoliko duzan onaj onoliko.Da se pobogu tacno zna I to je to a ne uvek neka prica.Ovaj moze onaj nemoze zasticen.

Nikola

pre 10 godina

Sve privatne firme koje duguju drzava treba da primeni ovaj princip.Ne placanje poreza znaci manje para u budzetu,manje penzije ,plate....

flomaster

pre 10 godina

Imas 2 resenja da ne placas te dugove:
1) pridruzis se, tj. postanes politicar (ili tajkun vezan za politicare)
2) odselis se iz Srbije (ili bar decu posaljes)
(zainteresovan za posao, 18. jul 2013 17:47)

Prijatelju, za tacku 1) covek treba da se rodi kao lopov ili prevejani manipulator - ali hocu da verujem da ce u Srbiji doci dan kad ce olos zauvek otici u istoriju ili na margine drustva.
Tacka 2) je uvek opcija, ali dokle da se sklanjamo i cutimo olosu i bagri koja je okupirala sve pore ovog drustva.
Pa evo ovo sto pise Alex o Kursumliji, ako je priblizno tacno, tu bi odmah trebalo da reaguje tuzilastvo. Ko je davao pare, ko je trebao da kontrolise, ko nije preduzimao mere? ..... to je period od samo 3 godine!!!
Necu da verujem da smo osudjeni da zauvek budemo najgori narod u Evropi!

antiekonomista

pre 10 godina

Zna on ponekad da kaze koju pametnu.
Ovde je jedino,po meni,pametno to sto porez mora da se placa...i to bi trebalo da vazi za sve podjednako!
Medjutim,ovde izmedju redova citam jos jednu prodaju drzavne imovine,jer je logicno da predje u drzavno vlasnistvo uz ovoliko dugovanje poreza...

Sinbad

pre 10 godina

Petronije, 18. jul 2013 17:03

Hajde ne lupaj tako ti svega.
Dinkic nikad nije bio vezan za privatizacije. To je toliko proverljivo na netu, ali vi jos uvek pustate buve ove vrste. Jeste li vi neka sekta bokte? Ministri za privatizaciju su bili Bubalo i Vlahovic, a direktor agencije za privatizaciju je bio Mirko Cvetkovic. Sve DS i DSS ljudi.

somborka

pre 10 godina

A što simpo ne progalsi likvidaciju i nastavi da radi kao bane sekulić sombor,sada je posle likvidacije proglašen stečaj i opet rade,sve pare i dalje trpa jedan te isti vlasnik uz neizmirenje obaveza prema državi 336 miliona,opštini 80 miliona i bivšim radnicima oko milion evra.Radnici koji su ostali proizvedu robu koju proda sestrinska firma u vlasništvu istog vlasnika,to traje već 4 godine.

zoran1965

pre 10 godina

cela srpska privreda, skapava. da je samo SIMPO u pitanju, ni po jada. ova vlada nema pojma sta da radi. pa onda resili i oni da pokradu ono malo jada sto je ostalo
sve ostalo je demagogija...

Borski

pre 10 godina

Od trenutnih 39 komentara 35 su protiv Dinkica! A sta je lose rekao? Takav nakaradni komentar mogu da daju samo oni koji ne zive od svog rada, tj. rade u drzavnim organima, institucijama i preduzecima. Dinkicu, potrebno je ponovo vratiti zatvaranja objekata koji ne izdaju racune, povecati kazne za one koji ne postuju zakone ove drzave...

Bane

pre 10 godina

Da li je moguce da su se na ovu vest javili samo oni ciji zivot je upropascen jr im niko nije dao prokletih 1000€? Sta u ovoj izjavi n ije jasno? Videlu smo iz slucaja "azotare" kako su se donosile odluke, te valjda vam je jasno da je neko doneo odluku koja nije zakonita, te je zbog toga receno prosla vlada.

Chaotic31

pre 10 godina

Iznenadio bih se kada ovaj covek u makar jednoj jedinoj izjavi ne bi okrivio prethodnu vladu za nesto.. Prethodnu vladu ciji je clan bio. Demagozi, na vlasti ste vec vise od godinu dana, uradite nesto sto ce doneti konkretni boljitak obicnom coveku..

Poštar

pre 10 godina

Ovaj čovek je mnogo hrabar kada su domaće kompanje u pitanju. Dok stranim kompanijama sve to plaća iz našeg džepa, radnike iz naših tera na ulice.

Borski

pre 10 godina

Od trenutnih 39 komentara 35 su protiv Dinkica! A sta je lose rekao? Takav nakaradni komentar mogu da daju samo oni koji ne zive od svog rada, tj. rade u drzavnim organima, institucijama i preduzecima. Dinkicu, potrebno je ponovo vratiti zatvaranja objekata koji ne izdaju racune, povecati kazne za one koji ne postuju zakone ove drzave...

Slobodan

pre 10 godina

Dinkic je upravo izjavio da ce drzava preuzeti jos jednog duznika na sebe i imovinu firme koja ne moze ni porez da plati.Da ta firma ista vredi porez bi bio placen.Veseli se narode i placaj Simpo dugove!

Sinbad

pre 10 godina

Petronije, 18. jul 2013 17:03

Hajde ne lupaj tako ti svega.
Dinkic nikad nije bio vezan za privatizacije. To je toliko proverljivo na netu, ali vi jos uvek pustate buve ove vrste. Jeste li vi neka sekta bokte? Ministri za privatizaciju su bili Bubalo i Vlahovic, a direktor agencije za privatizaciju je bio Mirko Cvetkovic. Sve DS i DSS ljudi.

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Koliko me pamćenje služi Dinkić je u poslednjih 12g bio u svim vladama,pa se sada izgledami budi iz dubokog sna.Svi ste tetosali Simpo i njegovo rukovodstvo kao nedonošče,šta sada?

Grunf

pre 10 godina

(nulta tolerancija na politicare, 18. jul 2013 15:44)
.
Narod se pita na izborima, zato im ne treba ici na izbore, cak ni beli listici , necu da cepam cipele zbog njih......

antiekonomista

pre 10 godina

Zna on ponekad da kaze koju pametnu.
Ovde je jedino,po meni,pametno to sto porez mora da se placa...i to bi trebalo da vazi za sve podjednako!
Medjutim,ovde izmedju redova citam jos jednu prodaju drzavne imovine,jer je logicno da predje u drzavno vlasnistvo uz ovoliko dugovanje poreza...

Petronije

pre 10 godina

Pretpostavljam da će privatizaciju izvršiti TVOJA Agencija za privatizaciju koja je TVOJ izum i jedno od najvećih zla srpske ekonomije? Privatizacija je nužna jer je država pokazala koliko je nesposobna i korumpirana, a naročito TVOJI podređeni savetnici, načelnici, direktori i rukovodioci projekta - osobe sa tvog platnog spiska, koje su unakazile zdravorazumsko i tržišno razmišljanje. Privatizacija da, ali bez TEBE i TVOJIH nakaradnih institucija i apartčika. Podeli akcije narodu, ostavi rok za ukrupnjavanje kapitala, pa onda blokiraj pravno lice ako nije sposobno da opstane. Suština je da TEBE nema i sličnih iz izvršne vlasti, da se jednom razvlastite i proterate iz privrede. Vi ste karcionom ovog društva i ove države.

gnevni gradjanin

pre 10 godina

''Dinkić je istakao da je uvedena nulta tolerancija na neplaćanje poreza i finansijsku nedisciplinu i da svi dužnici moraju da reše problem poreskog duga. ''

Jel nulta tolerancija ko i prema Putevima Srbije koji duguju 25.6 milijardi dinara za pdv sa kamatama? Je li bre ?

Svinjkić

pre 10 godina

U čemu je razlika između Legije i Dinkića.Dinkić je gori, ubio je direktno srpsku privredu i domaće banke, indirektno kriv za propast hiljada porodica u Srb.Namerači se na nekog i onda ga reketira kao bajagi za račun države.PDV ne vraća firmama, a kad se usudiš da ga tražiš pošalje ti ciljano inspekcije da te unište.Ovih dana se zatvaraju desetine firmi zbog duga države prema njima, a u isto vreme se kažnjavaju svi oni koji nisu platili PDV prema državi.Kako zatvoriti krug kad država izigrava nedodirljivog činioca za kojeg ne važe zakoni.

mice

pre 10 godina

kakav je ovo demagog i lazov, do juce se ljubio sa deda Tomicem, kome je davao prenapumpane kredite iz Fonda za razvoj koji su zavrsili ko zna gde, oslobadjao ih obaveze da placaju poreze i doprinose, a sada kao nesto preti. Covek bez morala, nabedjeni politikantcic, pokusaj ekonomiste, a svima drzi lekcije vec godinama.

Nikola

pre 10 godina

Sve privatne firme koje duguju drzava treba da primeni ovaj princip.Ne placanje poreza znaci manje para u budzetu,manje penzije ,plate....

ekonomista

pre 10 godina

Dugovi prema drzavi su veliki problem ali je jednako problem sta je sa tokovima novca iz devedesetih; Neki procenjuju da je nestalo najmanje oko 40 milijardi dolara drzavnog novca; Nikad nije istrazeno; Kada je pok Verica Barac istrazivala privatizacije i nasla zloupotrebe vezane za M Dinkica on ju je nazvao "baba narikaca"
pisalo u Politici ove nedelje ...dakle Dinkic je poslednji koji moze da uteruje bilo cije dugove ...zatvorio cetiri najvece banke, bio grobar nase ekonomije i finansija i Vucic i Naprednjaci ga zvali u vladu; Vucic je samo pre pet godina govorio da Dinkica treba poslati u zatvor? I onda ga pozvao u vladu; Zemlja je pred bankrotom, Dinkic je odavno trebao biti u zatvoru a nije? Mislim da je to jos vece pitanje od duga Simpa i ostalih duznika koji ne placaju drzavi.

nulta tolerancija na politicare

pre 10 godina

Drzavno=narodno!
Jedni lopovi prodaju, privatizuju, pljackaju, zamrzavaju i oprastaju dugove.
Drugi lopovi posle preuzimaju dugove u ime naroda i tovare na ledja deci koja jos nisu rodjena.
Beobanka,Sartid, Agrobanka,RBV,JAT,Simpo....
Verovatno da su i jedni i drugi lopovi u dosluhu.
A narod niko nista ne pita!

Aleksandar

pre 10 godina

@Dejan

U pravu si. Jednom mom prijatelju drzava duguje milionske sume, jer su mu ostetili firmu raznim odugvlacenjima i prevarama tokom sudjenja. I dalje nastavljaju da razvlace i vrse prevare. A ovo sa Simpom moze u trenutku.

Alex

pre 10 godina

Evo kakva je situacija sa SIMPO Sik-om iz Kursumlije (nekadasnji SIK Kopaonik koji je dat SIMP-u da pokrene proizvodnju)
Napravljena je nova fabrika, kupljene najsavremenije masine. Drzava je dala pare.
Po svakom radniku su dobili 5.000 evra. I jos gomilu para kroz neke subvencije, podsticaje... pa kredit fonda za razvoj itd.
Imaju zagarantovano trziste, sve sto prozivedu odmah i prodaju.
I sta se desava:
Ova fabrika posluje tako sto nista ne placa. Placaju samo onome kome moraju, a to su privatne firme. Osnovnu sirovinu- drvo kupuju od Srbijasuma i duguju im preko 100 miliona dinara. Srbijasume po politickoj direktivi moraju da im isporucuju drvo iako im ne placaju tako da su neka gazdisntva na jugu Srbije u zestokoj buli i radnici im nisu primili vec nekoliko plata.
Struju EPS-u isto ne placaju... poreze doprinose nista nista nista. Ugovorili robu, uzeli avanse, potrosili i sada ne mogu da isporuce ugovorenu robu.
Ali bitno je da im od ukupno 600 radnika 200 radi u administraciji, da im nazovi menadzeri iz Vranja iz Simpa spavaju u Prolom banji gde prave milionske racune za smestaj, da direktor ima platu......bolje da vam ne kazem koliko, ne bi ste mogli da zamislite.... i da je fabrika pred propascu! Za samo 3 godine krenuli od nule bez ikakvih dugova, milione evra dobili i opet minus napravili. I verovatno ce neko jos odlikovanje da dobije za to!

Petar1983

pre 10 godina

Dinkić je nahrabriji čovek na svetu.
Njegova istorija je takva, da on ako ne gleda
svaki sekund u životu ko će ga linčovati,i ako
se ne pazi non stop za život,on je lud čovek.
Siguran sam da se umiva žmureći,jer treba pogledati
sebe u oči, i da jedino uz pilule može da zaspi.
..eto toliko..
Uopšte me ne zanima odavno o čemu priča, njegove ideje,
njegova ''pamet'' i politika, jednom lažov uvek lažov.
Jednom lopov uvek lopov. Kraj filozofije.
I slobodno pustite komentar, jel kakvu jačinu ima Istina u ovoj zemlji?..nikakvu..

dare

pre 10 godina

a sta je sa prvom petoletkom koja duguje priblizno iste pare zasto kod njih ne uvedete nultu toleranciju.zato sto je vodi vas kadar zena koja samo sto jos engleska kraljica nije bila.a rukovodeci kvaliteti su joj nula.muz ljubisa je sve i sva u zavodu za zaposljavanje javna je tajna da zajedno naplacuju radno mesto u petoleci 3000 evra.a njihov zet sve to gleda sa mesta predsednika opstine i sladi se.uzasan trio za trstenik za srbiju za sve nas.molim moderatore da objave komentar.

900

pre 10 godina

Pa oni jedva čekaju da pređu na državna jasla. Nisam siguran da li je pametno to da se radi jer će onda država morati kao većinski vlasnik da obezbedi i plate i doprinose,znači opet svi na budžet,nije jasno dokle tako mi možemo da radimo? Ako neka firma napravi toliki dug,a radi i dalje nesmetano,u čemu je fora,kako to može kad ljudima isključujete struju za dug od 3ooo dinara ?
Ujedno,ko bi kupio Simpo? Da je bilo kupaca do sada bi se prodao,ali ne,oni uporno prave dugove a svi znaju da se radi o SPS preduzeću,zato i imamo ovakvu situaciju !

zainteresovan za posao

pre 10 godina

Drzavno=narodno!
Jedni lopovi prodaju, privatizuju, pljackaju, zamrzavaju i oprastaju dugove.
Drugi lopovi posle preuzimaju dugove u ime naroda i tovare na ledja deci koja jos nisu rodjena.
Beobanka,Sartid, Agrobanka,RBV,JAT,Simpo....
Verovatno da su i jedni i drugi lopovi u dosluhu.
A narod niko nista ne pita!
(nulta tolerancija na politicare, 18. jul 2013 15:44)

Imas 2 resenja da ne placas te dugove:
1) pridruzis se, tj. postanes politicar (ili tajkun vezan za politicare)
2) odselis se iz Srbije (ili bar decu posaljes)

Dejan

pre 10 godina

A sta da radimo mi privatnici, kojima je drzava duzna, da dodjemo i pocnemo da plenimo imovinu ? Drzavne firme su mnoge male privatnike bacile u stecaj njihovim bahatim ponasanjem. Sta da radim dok cekam vojsku srbije dve godine da mi plati za robu koju sam isporucio. Da li treba da uzmem 3 tenka, u kompenzaciju mozda ?

Rada

pre 10 godina

Bilo bi dobro da se donese neki Zakon o bankrotu.Pa ako firma duguje 40% od svog prometa tekuce godine.Odma ide u vlasnistvo drzave i na prodaju.Pa ne bi bilo ovaj ovoliko duzan onaj onoliko.Da se pobogu tacno zna I to je to a ne uvek neka prica.Ovaj moze onaj nemoze zasticen.

zoran1965

pre 10 godina

cela srpska privreda, skapava. da je samo SIMPO u pitanju, ni po jada. ova vlada nema pojma sta da radi. pa onda resili i oni da pokradu ono malo jada sto je ostalo
sve ostalo je demagogija...

somborka

pre 10 godina

A što simpo ne progalsi likvidaciju i nastavi da radi kao bane sekulić sombor,sada je posle likvidacije proglašen stečaj i opet rade,sve pare i dalje trpa jedan te isti vlasnik uz neizmirenje obaveza prema državi 336 miliona,opštini 80 miliona i bivšim radnicima oko milion evra.Radnici koji su ostali proizvedu robu koju proda sestrinska firma u vlasništvu istog vlasnika,to traje već 4 godine.

flomaster

pre 10 godina

Imas 2 resenja da ne placas te dugove:
1) pridruzis se, tj. postanes politicar (ili tajkun vezan za politicare)
2) odselis se iz Srbije (ili bar decu posaljes)
(zainteresovan za posao, 18. jul 2013 17:47)

Prijatelju, za tacku 1) covek treba da se rodi kao lopov ili prevejani manipulator - ali hocu da verujem da ce u Srbiji doci dan kad ce olos zauvek otici u istoriju ili na margine drustva.
Tacka 2) je uvek opcija, ali dokle da se sklanjamo i cutimo olosu i bagri koja je okupirala sve pore ovog drustva.
Pa evo ovo sto pise Alex o Kursumliji, ako je priblizno tacno, tu bi odmah trebalo da reaguje tuzilastvo. Ko je davao pare, ko je trebao da kontrolise, ko nije preduzimao mere? ..... to je period od samo 3 godine!!!
Necu da verujem da smo osudjeni da zauvek budemo najgori narod u Evropi!