Utorak, 16.07.2013.

21:22

VW Golf 2.0 TDI DSG Highline

Izvor: B92

VW Golf 2.0 TDI DSG Highline IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

gambler

pre 10 godina

Sa ovim bodykit-om kida kako izgleda. Citam komentare i svi vrte pricu oko vecih segmenata za iste pare, za neke stvari su u pravu a opet neko bas mozda hoce C segment da kupi. Postoje imucni ljudi koji kupuju ovaj automobil deci ili supruzi a mozda i njima treba neki manji za grad, po meni je plus sto nude mnogo mogucnosti personalizacije pa je na kupcu da ga "kroji" prema sebi. Hteli mi to ili ne auto je danas mnogo vise od prevoznog sredstva, neki modeli pokazuju imidz vlasnika a neki status.

Bocardo

pre 10 godina

Kakva "objektivnost" auto bez mana, cena super povoljna.... Trudim se da na stvari gledam realno, nisam hejter VW i postujem njihov radi, ali dajte malo objektivnosti u clanku, kao da citam AutoBild(drugi naziv VW magazin). Siguran sam da je auto dobar, ali bez mana- sumljam. Iz ovoga teksta se moze zakljuciti da je auto bolji i od Ferarija i Majbaha.

vlada

pre 10 godina

Jedna misao me je uvek asocirala na golfa - "za te pare mogu i kola da kupim" Medjutim kod 7gen golfa stavri se učiniše drugačijim, na prvi pogled...

Pre probne vožnje, nakon sajma mislio sam: "u bog te vidi golfa sa baš dobrom osnovnom opremom (skoro kao kod japanaca) za relativno normalne pare 14 400e (mislim da je tako nešto bilo na sajmu), i za divno čudo u osnovnoj opremi ima normalna sedišta (ne moraš da doplaćuješ Comfortline opremu samo da bi imao krštena sedišta) ne moraš da doplaćuješ za kvake na vratima itd. Bravo za VW najzad je rešio da bude konkurentan na našem tržištu i shvatio da nema života od stare slave"

posle par meseci i posle probne vožnje: Sve se vraća na staro. Golfu sa najjeftinijim dizel motorom košta skoro 19431e a sa najjeftinijim 1.2 benzincem 17 000e. dakle već pričamo o ciframa za koje možete da pazarite ozbiljne automobile a ne "klot" automobil niže srednje klase. Pride nakon probne vožnje umire i onaj tračak nade koji je sugerisao da možda taj 1.2 benzinac sa 86ks i nije potpuno neupotrebljiv! Kada probate 1.6 dizel stvari deluju malo bolje ali zaista zaista daleko od nečega što bi moglo da se nazove zadovoljavajuće, a pričamo o cifri od 19431e!!! I dalje ostaje pozitivna stvar da je u osnovnoj opremi najzad ponudjeno i oprema a ne samo volan i točkovi (figurativno govoreći).
Ali nakon malo dublje analize ne možete pobeći od toga da "za te pare možete i auto da kupite"!

P.S. Zaista je nepotrebno komentarisati cenu testiranog golfa

Saša

pre 10 godina

Ja imam komšiju koji vozi Polo 1.2 TDI. 2007. godište. Oko
rubova blatobrana je počela da se ljušti farba, a ispod nje se pojavljuje ona fina crvenkasta boja... Znate, rdja! Znate, Nemac je to... A i taj Polo je bio aktuelan 2011. kad sam kupovao svoju Fiestu. Platio sam je 8990. Osnovna oprema. Polo u onovnoj opremi ja tada, za vreme sajma koštao 11 250. Nisu dinari u pitanju.

Srđan

pre 10 godina

Nesh
Imaš jedan veliki problem u svojoj teoriji. Golf se prodavao dobro, trenutno se prodaje dobro i vjerovatno će se i dalje dobro prodavati. Odabir pri kupnji automobila ostavi onima koji se imaju novac za to, odnosno namjeru, a upravo je odabir stvar ličnog ukusa. Sa druge strane, o ukusima ne vrijedi raspravljati.

kamenko

pre 10 godina

@udavaca
Nadam se da mi necete zameriti ako se,od svih nebuloza koje ste izneli,osvrnem samo na ovu:"Zar stvarno mislite da losije placen korejski,italijanski i francuski radnik rade bolje automobile od dobro placenog i pedantog nemca??"

Zar vi stvarno mislite da u vw-ovim fabrikama(u Nemackoj i sirom sveta) fizikalisu dobro placeni i pedantni Nemci?
A sigurno verujete i da je golf,namenjen srpskom i ostalim banana trzistima,istog kvaliteta kao onaj namenjen zapadnom.

Burazer

pre 10 godina

(Driver, 16. jul 2013 14:57)
DSG menjac ne riknjava?
http://www.caradvice.com.au/235101/volkswagen-australia-recalls-25000-cars-over-dsg-defect/
(australijski vw je isti kao engleski vw, tako da ima cemu da se raduju vlasnici doppelkupling schalt getriebea)

Timer

pre 10 godina

@udavaca
Vi cenite VW vozila i preporucujete nam da ih zagrebemo, okacimo se o vrata i proverimo cene servisa a to sami niste prethodno ucinili? Za razliku od Vas ja vozim sluzbeni VW (doduse polo) i znam da je servis skuplji nego kod renoa, znam da se farba jednako skida kada je zagrebete kao i kod drugih ali o vrata mi ne pada na pamet da se kacim, niti verujem da bi to iko normalan radio svom autu.Poenta moje price je: nemojte pricati napamet!

Milos

pre 10 godina

@kakodane
Svaka marka ima slabijeg dizela. Npr. Honda Civic 1,6 DTEC (88KS) u Hrvatskoj košta 22.500-26.000 eur ovisno o paketu opreme. U usporedbi s tim cijena Golfa 7 1,6 TDI (90KS) je 18.000-24.500 eur (oboje sa manualnim mjenjačem.)

Taj 1.6 DTEC je 88 KW = 120 KS. Takodje, Civic u pocetnom paketu sa tim motorom je znatno bolje opremljen od Golfa 1.6 TDI u pocetnom paketu.

udavaca

pre 10 godina

Zagrebite po golfu 4-7 i bilo kojem francuzu,japancu,korejancu,italijanu i videcete razliku u ceni.Otvorite vrata od golfa i obesite se o njih,a potom ucinite to hondi,renaultu,alfi,itd.Nakon 10 godina ih opet uporedite i videcete drasticne razlike.Uporedite i cene servisa,delova,dostupnosti.Zar stvarno mislite da losije placen korejski,italijanski i francuski radnik rade bolje automobile od dobro placenog i pedantog nemca??Korejanci imaju mnogo opreme,pa sta!?big deal ako ta oprema nije kvalitetna ne vredi pisljiva boba,mnogima se u novim kijama nije otvorio vazdusni jastuk kad je trebalo.Sasije i ukrucenja kod francuza,japanaca ,italijana i koreje nikada nisu bila na razini nemackih.I jos mnogo toga sto se na prvi pogled ne vidi,a sto znaju konstruktori i inzenjeri.Korejanci su marketinski trik.Na papiru mnogo opreme,kao neka losa udavaca koju je potrebno hvaliti i hvaliti.O kvalitetu nekog auta moze se govoriti tek nakon 10ak godina.I uostalom st mislite zbog cega vw izbacuje nove modele?Za 3 godine ce izbaciti opet novog golfa jer je to vreme potrebno ovoj konkurenciji da skine tehnologiju auta i tehnologiju same proizvodnje,ali uz ogromne ustede na zastiti od korozije i kvaliteti materijala te plastike i armature.Ima to svoj razlog zasto je jeftinije,ne brinice.Istina da svabo cepa na ovom golfu,ali mu se i moze.Ja ga licno ne bi nikada kupio zbog previsoke cene i previse konja,a nisam ni ljubitelj vw koncerna.

SashaNS

pre 10 godina

Svaka marka ima slabijeg dizela. Npr. Honda Civic 1,6 DTEC (88KS) u Hrvatskoj košta 22.500-26.000 eur ovisno o paketu opreme. U usporedbi s tim cijena Golfa 7 1,6 TDI (90KS) je 18.000-24.500 eur (oboje sa manualnim mjenjačem.)
(kakodane, 17. jul 2013 10:17)
Dragi prijatelju, ja ne znam o cemu ti pises ali navedeni Golf 1,2 TSI je BENZINAC i ima 86 ks?!?!?!. Honda CIVIC o kojoj ti pises 1,6 IDTEC DIZEL i ima 120 KS (U Srbiji, mozda u Hrvatskoj ima manje KS) a najslabiji benzinski CIVIC je 1,4 sa 105 KS!!! Ako vec želiš da porediš GOLF 1,6 TDI sa 90 KS i CIVIC 1,6 I-DTEC sa 120KS, u Srbiji je osnovna cena 19.000 EUR a GOLF kreće od 19.500 EUR s'tim da kod HONDE u osnovnom paketu dobiješ skoro sve i garanciju na 1.000.000 km a kod GOLF-a osnovni paket opreme sadrži motor, menjač, volan i brisače plus brosuru "KAKO i ZAŠTO VOLETI SVOJ GOLF" sa dopunskim izdanjen za Balkan "ŠVABO JE IPAK ŠVABO MAKAR GA GURAO NA AUTO-PUTU"
Poenta cele price je da za 14.800 EUR (koliko njegovo velicanstvo GOLF košta u Srbiji) preko PORSHE lizinga (za kes je skuplji, verovali ili ne) dobijas auto sa motorom iz moto-kultivatora. Pa kosačica za travu na mojoj vikendici ima vise konja. Za te pare prijatelju možeš da kupiš šta hoćeš i da se voziš kao čovek. A da ne pričamo o (ne)pouzdanosti GOlfa u odnosu na Japance i Koreance....

DC

pre 10 godina

@Driver, @Mačak: DSG nije klasican automatik o kojima vi pricate, a cija je glavna karakteristika 'torque converter' odn fluidni (uljni) konverter obrtnog momenta - mislim da se da tako opisati na Srpskom. DSG je uprosteno objasnjeno vise kao dva manuelna menjaca, vrlo smanjena i upakovana u jedno kuciste, sa dva kvacila i sa automatizovanim odabirom brzina. Od 2008. pa na ovamo VAG grupa je opozvala upravo zbog problema na DSG oko 70,000 vozila u Americi, 37,000 vozila u Australiji i Novom Zelandu, 12-13,000 u Singapuru i Malaziji te preko 500,000 u Kini. U Americi i Kini je grupa bila primorana da produzi garanciju DSG menjaca sa 2 na 10 godina. Bez obzira na veliki broj prijavljenih problema sa DSG i velikog pritiska potrosaca i u Evropi, VAG i dalje odoljeva da opozove vozila sa ovog trzista - videcemo koliko jos dugo. Trenutno velika tema na mnostvu stranih foruma.

Inace ovaj test i komentari su me podsetili na davno vreme, cirka 1990, kada sam gledao cene auta u tadasnjim auto casopisima (i mastao). TAS-ov Golf 1.6 je, secam se, po ceni bio slican sa tadasnjom Mazdom 626 2.0 a daleko skuplji od mnogo bolje opremljene 323, Corrole i sl, koje se u medjuvremenu nisu uposte lose pokazale. Neke stvari su ostale iste :)

Nesh

pre 10 godina

Kako samo gospoda iz VW naplatiše znak "Golf" na sedmici.Lepa tehnologija,nema šta,ali osnovno pitanje je uvek bilo:koliko to košta/odnos cena-kvalitet.Cena od 14.800 preko lisinga znači da ne košta manje od 16.000 evra za smejuriju od motora,koju ista grupacija ugrađuje i u novu Octaviju od 4.70 m.Neki komentari demantuju poredivost u istoj klasi sa Ceed-om ili i30.Pitam se zašto da ne?Provozajte malo ceed sa GDI motorom i opremom za oko 14.000 evra.To što je kod VW grupe multi link vešanje i dalje tabu tema za cenu od 15.000 evra?!Glavni adut je "prodaću ga dobro".Pa jesi li diler automobilima ili prosečan korisnik kome je bitna povoljna cena,motor,sigurnosna oprema koja spasava glavu na ovim našim nesrećnim putevima.Pogledati preko net-a cenu nove Elantre u toj istoj Nemačkoj gde se proizvodi ovaj "dokazani kvalitet" - 10.680 evra sa porezom,verzija 1.6 od 132 KS.Ako ga poredimo sa Golfom VII sa sl. opremom i sl.motorom, razlika je....8.000 evra.Jedan nov gradski auto.Stvarno ga preteraše.Na kraju mislim da će Nemce kada su u pitanju cene automobila taj njihov nadmeni stav,koštati tršišta.Pre par godina sam boravio i radio u donjoj Saksoniji i Brandenburgu(bivša Istočna Nemačka).Dobre plate su ako sa diplomom zarađuješ 2.500 evra.Jer Kinezi nisu ni načeli tršište automobila,a osvojili su svet jeftinijom robom.Reno/Dacija im je već očitao lekciju sa Logan/Sandero/Duster konceptom cena.Odgovor je bio smešni "Rapid",koga u BGd-u ima cela 3 primerka otkad se prodaje.

kakodane

pre 10 godina

@SashaNS
"Za 14.800 eur dobijete 85ks!?!?!?! Sta je to? ili je stamparska greska ili je ovde neko lud.... Nisam znao da postoji auto u ovoj klasi sa samo 85ks?!?!? Pa kako to (ne)ide? "

Svaka marka ima slabijeg dizela. Npr. Honda Civic 1,6 DTEC (88KS) u Hrvatskoj košta 22.500-26.000 eur ovisno o paketu opreme. U usporedbi s tim cijena Golfa 7 1,6 TDI (90KS) je 18.000-24.500 eur (oboje sa manualnim mjenjačem.)

mikimiki

pre 10 godina

....odlucite se jednom sta zelite u zivotu.... Golf je nastao na osnovu potrebe da se dobije automobil manjih dimenzija koji ima sve kvalitete limuzine..... Zato sa vrhunskom motorizacijom, DSGom,alkantarom, start stop sistemom, elekronskom parkirnom i varijantom Kers sistema, koju je autor clanka prevideo kosta sta kosta. Ko nije imao prilike da vozi Golf , tesko ce razumeti, ali i subjektivno i objektivno testirani model je vrhunski automobil u klasi iznad ostaje samo premijum segment. Mozda sam subjektivan jer kupujem ovaj model, dugo sam birao, probao i posle svake test voznje bio samo vise ubedjen da je Golf najkompletniji i da ce mi pored zadovoljstva u voznji u datom trenutku dobro sacuvati vrednost.

Djox

pre 10 godina

@dzigi
Apsolutno se slazem, prvi golf koji se snagom moze porediti sa konkurencijom je 1.4 TSI 90KW (122KS) kosta 17.970€!To je pandan Kiama,Fokusima,Meganima sa motorom 1.6 benz.

Marko

pre 10 godina

Sudeci po komentatorima Golf je veliki promasaj, a sudeci po prodaji Golf je najprodavaniji auto u Evropi i 2. u celom svetu. Bez dodatne opreme kosta 23.000, a ko hoce automatsko parkiranje, alkantaru (kod BMW-a kosta koliko i koza), DSG, sportski paket, ksenon svetla itd. mora naravno dodatno da plati. Kome ne treba Highline nivo opreme, moze da prodje jos jeftinije, verovatno ispod 22.000.... Taman je jeftiniji od premium trojke koliko je skuplji od jeftine konkurencije, a tu mu je i mesto. Neko je spomenuo Djulijetu, taj auto je mozda 1000-2000 jeftiniji, ali je na prastaroj platformi koja vuce korene iz Stila, sigurno je manje bezbedna, a sudeci po novinarima ni osecaj u voznji nije bolji i ima izrazenije podupravljanje i losije upija neravnine... Korejska konkurencija jeste napredovala, ali je klasa ispod Golfa. Megane je star model i smesno bi ga bilo porediti, treba sacekati da izadje novi model. Novi Auris nikakav, Civic ima sitne nedostatke, Mazda 3 obecaje, Fokus se moze porediti samo po voznim osobinama, novi 308 komedija... Na kraju ispada da je Golf skoro u svemu malo iznad proseka i da je kompletan auto. Nema sik dizajn (sto je za mene plus), ali nece tako brzo izgledati zastarelo, funkcionalan je i dobro drzi cenu - taman cete u post prodaji dobiti onih 1000-2000 vise koliko ste ga vise platili... I novi Golf je postao i vozacki auto, a udoban je jos od prosle generacije. Zbog svega toga je najprodavaniji.
P.S. 1.2 TSI 86 ks se u gradu ponasa kao nasviran 1.6 atmosferac, tek preko 70-80 km/h se oseti da je u pitanju slab motor.

kamenko

pre 10 godina

u pogledu cene,radi se o klasicnom svapskom bezobrazluku.
Test mi vise lici na placeni oglas.Rec "vrhunski" ste upotrebili xx puta,a to je vec poprilicno providno.Nemoguce da vam je bas sve vrhunsko i da nema ni najmanje zamerke,dok ste neke druge automobile znali lepo ispljuvati.

Baki

pre 10 godina

E ovako ljudi.Slazem se sa vama da je golf najkvalitetniji u klasi i sve to stoji.Al oni prodaju ime.Recite mi molim vas sta je to golf uradio revolucionarno po pitanju izgleda automobila.Svaka nova serija deluje kopija prethodne,samo sa promenjenim svetlima napred nazad,izvuce se koja linijica na limariji i to je to.Druga stvar je sto je preskup.Samo pogledajte kola u njegovoj klasi pa cete videti.Opel astra gtc prelep auto i kvalitetan,reno megan coupe jedan od najlepsih hetbekova uopste,kia ceed i proceed.Kazem slazem se da je kvalitet motora na strani svabe al ostalo nista nisu uradili.Jedini auto koji po meni treba da zameni golf je sciroco,koji se vidi da je revolucija.Tolko,a nek se gospoda iz volkswagena zapitaju

P2345

pre 10 godina

Ja sam na sajmu usao u novog Golfa, cini mi se da je bio 1.6 tdi trendline. Prosecan automobil. Ovaj jeste napucan do krajnje granice ali cena... Ja jednostavno ne razumem tu Vw filozofiju...

Da da

pre 10 godina

@Driver, DSG ima dve lamele, koriscenje lounch control funkcije istu relativno brzo zna da potrosi (i dosta ispod 100k, pogledajte vw forume), CVVT bi tu vec trebao da bude u prednosti, ali lozenje da automatik moze da da bolji osecaj u voznji od rucnog menjaca je ipak pogresno. Nekad hocu da vozim 38 km/h bez ubrzavanja u 4. brzini, motor moze (puno nm), zasto ne, nekad hocu da ga zakucam u crveno da bi brze zavrsio preticanje. Znam da su danasnji mnogo napredovali no i dalje ne rade jednako dobro kao manuelni sledece: up shift za vise od +1, downshift generalno, nekad im treba vremena da shvate da RPM nije sve (uzbrdica, nizbrdica).

kolos

pre 10 godina

Nemacki automobili su skupi i moraju biti skupi,jer pored vrhunskog kvaliteta radnici koji ih prave ne rade za klikere vec za ozbiljne plate.Automatski menjaci se kvare.Moj prijatelj taksira u Stokholmu i Pasat koji ima nesto preko 3 god. i 350.000 km na satu je 3 puta bio u servisu gde mu je skinut menjac i ugradjen drugi,remontovan.Znaci vek mu je oko 100.000km.Poznanik je nedavno kupio Oktaviu 2.o TDI iz 2011 sa 25000 km za 12000 eura od prijatelja. Izmedju te Skode i golfa od 15000 eura sa mororom iz motokultivatora bi svako pametan lako odlucio.

dzigi

pre 10 godina

Taj Golf od 14800e je isključivo preko Porsche mobilitija, što će reći lizing, što će reći oko 19000e kada se otplati.
Ako isti model hoćete za keš, onda je cena nešto preko 17000e. I to je prava cena početnog Golfa 7. Puno, puno hiljada evara skuplje od konkurencije.

Invisible Resident

pre 10 godina

Prvi put kada sam upravljao vozilom sa DSG menjačem jako sam se iznenadio prebacivanjem u maksimalni stepen prenosa na popuštanju pedale gasa, pri brzini od 70-80 km/h. Jedan vrlo zabavan menjač. U šestoj brzini može lagano da se vozi po gradu na 1100-1200 obrtaja ili do maksimalne brzine. Ako se kojim slučajem odlučite opet za oštriju vožnju, "kick-down" sluša neverovatnom brzinom i preciznošću komanduje menjačem. Nisam ljubitelj Vagena, ali za ovaj menjač se mora skinuti kapa.

SashaNS

pre 10 godina

Za 14.800 eur dobijete 85ks!?!?!?! Sta je to? ili je stamparska greska ili je ovde neko lud.... Nisam znao da postoji auto u ovoj klasi sa samo 85ks?!?!? Pa kako to (ne)ide? Ali bitno da za 30K eur dobijas alkantra sedista....to kod koreanaca sad standard. Kakva grozota od auta. Ne bih nikada dao ni pola od navedenih para za tu glupost od auta. Stvarno mi nisu jasni oni koji se loze na ovaj cemer sa 4 tocka i 85ks.

Syncro

pre 10 godina

Da kosta maksimalno oko 23.000€, bio bi savrsen, ali ovako cjenovno gazi u visu klasu. U kvalitet ne sumnjam ni najmanje, ali preskup je. Veliki sam fan VW-a, ali moram biti objektivan. Das Auto.

Nikola

pre 10 godina

Ovde mislim da su već preterali sa cenom.
Za 30 hiljada EUR ulaze u cenu premium konkurenata, BMW 1, Mercedes A klase, Audi A3.
Mislim da tu nisu konkurentni i konkretno ovaj model će verovatno prodati tek u par primeraka koje će kupiti baš Golf entuziasti.
Golf je odličan auto, sjajan, ali u klasi od 30k EUR plivaju mnogo ozbiljnije ribe. npr BMW 118d koji za te pare može da se nađe i sa apsolutno genijalnim automatik menjačem od 8 brzina. Još zadnji pogon, raspodela težine po osama 50:50, i jednostavno je nemoguće zamisliti zabavniji auto za vožnju.
Nekako mi čini da je VW već preterao sa politikom da žele da budu zastupljeni baš u svakom segmentu. Mislim da ne ide to tako, plivaj tamo gde pripadaš i ne pokušavaj da budeš ono što nisi.

Ljilja

pre 10 godina

Ovi nasi muskarci u vecini su nacisto zaslepljeni Golfom,preko 30 000 evrica za automobil koji ima dosta plastike sto se vidi i na slikama u unutrasnjosti i pristrasan tekst i test.Gepek dok sam otvorila slomila sam nokte i ruke.Ja gledala na sajmu i ima puno boljih.I kupila sam mnogo bolji automobil u full verziji Mjet i izasao me je oko 25000 a rec je naravno o Djulijeti.Honda,Mazda,Hundai nude vise,cak i novi Mercedes.A da nepricam o motoru koji je za tri klase bolji od ovog u Golfu.Srbijo kreni malo napred,vidi se pomak ali i dalje je oblacno.Da se razumemo nije Golf los daleko od toga ali za taj novac ima puno bolje.

Driver

pre 10 godina

@Veliki brat: Automatski menjac se NE KVARI! Kvare se manuelni menjaci, korpe kvacila i slicno, ali automatski menjac se ne kvari. Imao sam Golf 3, ovih dana je postao punoletan, sada ga prijatelj vozi. Naravno, automatski menjac, koji je u odnosu na danasnji DSG prastara tehnologija. Golf 3 je presao 250.000 Km (benzinac sa ugradjenim plinom), svasta mu je crklo za tih 250.000 Km, a serviser kaze da je automatski menjac kao nov. Samo mu menjas ulje na 30.000 Km i nema brige. Potom sam imao Astru 2.0 dizel, takodje automatski menjac. Pre nego sto sam ga kupio, nazvao sam uglednog Opel servisera u nasem gradu da pitam kakvi su automatici kod Opela. Kaze covek da je vidjao Opele sa kojih delovi otpadaju, limarija se providi, sve se raspada, a automatski menjac im je u savrsenom stanju. Naravno, ni ova Astra koja je takodje danas na oko 250.000 Km nije imala ni najmanji problem sa automatskim menjacem. Sada vozim japanca, takodje sa automatskim menjacem, CVT, kupljen nov, presao 52.000 Km do sada, a tek na CVT menjacu nema sta da se pokvari. Pretpostavljam da u zivotu niste vozili auto sa automatskim menjacem nego ste citali mudrijaske forume i komentare gde takodje ljudi bez iskustva sa automatikom pricaju ovakve price. Pored svih prednosti automatika sto se voznje tice, mnogo je jeftiniji za odrzavanje od manuelnog. Menja se ulje na cca 60.000 Km (po proizvodjackoj preporuci), sto kosta oko 15 evra. Dok kod manuelnog menjaca menjate lamele, korpe kvacila i sta jos sve ne...

m

pre 10 godina

pa koliko cesto mozes na nasim putevima da vozis 5500+(osim na auto putu), nikad ili jako retko. tako da to su ti odlicni auti za taj novac, izaberi onaj koji ti se vise svidja, po meni je kia malo lepsa...

Motorhead

pre 10 godina

Odličan automobil, ali sa 30K evra on ozbiljno zalazi u viši segment. S' druge strane dodatna cena za 17 inca alu felne, DSG menjac, parking komp i jos dosta toga ozbiljno nafurava cenu. Verujem da je ovaj model unutra kao auto premium klase, ali 30.000 evra?!?! Pa ima i GTI Performance Pack za te pare.

Dibeste

pre 10 godina

Sta god govorili, Golf je bio i ostao tata u segmentu. Upravljivost, stabilnost, udobnost, lezanje na putu, osecaj sigurnosti, kvalitet materijala... Realno u svemu je sjajan i uravnotezen auto. Ima jednu ali veeeliku manu, a to je cena van ovih sajamskih popusta tj. raznih akcija. Nekako nerazumno zvuci cena za npr 1.2 TSI od 105 ks u srednjem nivou opreme od cak 19.730e!?! Tako da i ovaj testirani primerak od 30keur vec je uveliko zasao u cenu BMW serije 3, A4, RAV4...

Sa druge strane, nakon 5 godina izgledace manje vise slicno kao i sad kad je nov, sledeca generacija (ako uopste izadje pre 5-e godine) ce pre biti evolucija nego nesto potpuno drugacije, tako da ni ovaj nece delovati praistorijski. Naravoucenije gubitak cene minimalan. Kad bih kupovao auto u ovoj klasi, Golf bi definitivno uvek bio medju top tri u izboru. Uz recimo Civic i Auris. Naravno sve na akcijama :)

PeroTreger

pre 10 godina

@ (nekotamo, 16. jul 2013 10:22)
Apsolutno si u pravu, s'tim sto sam ja poredio Golfov 1.2 motor od 85 ks i recimo Kiin 1.6 motor od 135 ks, to nije opcija priznaces, a poredio sam ih iskljucivo i samo zbog cene, sta dobijas za tih 15-ak hiljada eura od VW-a a sta od pomenutih Koreanaca. Pozdrav...

Replay

pre 10 godina

Fantastican auto ali bi mogao da bude jeftiniji jer gazi ka cenama A3, A klase i serije 1. Ali sto se tice ostalih sklopocija nacisto ih sve gazi.

Mita

pre 10 godina

Vrhunski auto, ali cena mu je preterano visoka, ali preterano. Realno ne bi trebao sa tom najvisom opremom da kosta vise od 20-22.000E. Ipak pricamo o malom kompaktnom autu C klase. Na zalost neki proizvodjaci kao VW i Mercedes imaju politiku da je sve dodatna opcija i tu deru kupce do iznemoglosti

nemanja

pre 10 godina

svi oni koji citaju ovaj tekst i dive se ovom prelepom autu ,a pricaju bajke o sidovima i nekim I30-icama i prave poredjenja koja nikada nece moci da budu poredjenja,porucio bih da ne lazu ni nas a ni sebe.. ja vozim 5-icu 2.0 tdi 08 i ne bih je menjao za tri kije i plac na avali..da je novi model dizel skuplji od konkurencije,jeste,ali svi znaju zasto,i svabe a i mi..niko nije lud,budimo realni,nema se para pa je sid odjednom pozeljan auto i neki nacionale..kakve sarme kakvi bakraci...ma hajte molim vas

Milojko

pre 10 godina

Bolje da odmah na početku napišete da ovaj auto košta 30 hiljada, da ne čitam džabe ceo tekst. Kad bi imao da dam 30 hiljada za Golf, ne bi ni gledao specifikacije nego bi očekivao da sve bude vrhunsko.

nekotamo

pre 10 godina

@PeroTreger

Krive i vrednosti obrtnog momenta tih atmosferskih 1.6 motora su vrlo slicne sve do nekih 5000+ obrtaja. To prakticno znaci da do 5500 obrtaja imas manje vise istu snagu motora kod 1.6 sa 100ks i 1.6 sa 130ks. A koliko cesto vozis na 5500+?

Dejan

pre 10 godina

Možda je on u klasi sa Astrom,308, meganom, Mazdom 3, I30, ceedom ali za ove pare bih razmišljao o Mazdi 6, Fordu Mondeo, Opel Insigniji, Superbu ... gde Golf realno cenovno i pripada
Ali verovatno bih uzeo Nissan Qashqai sa fantastičnim "360" i "Family" paketima, 1,6 dizel i 4x4 pogon i mislim da bi mi do 30.000 ostalo para za gorivo i registraciju za narednih nekoliko godina ...
Nije Golf tooooliko dobar a sigurno ne toooliko bolji, da bi bio toooliko skuplji od rivala ...
A taj dizajn koji gura cela VW grupa ... pre bih nazvao odsustvom istog ...
Panteri, Tigrovi i Leopardi stvaraju više emocija svojim dizajnom nego automobili VAG grupe
Uspeo sam juče da se vidim oči u oči sa novom Oktavijom, Golfom i Rapidom
...
Nisam verovao da bi me mogli obradovati pogledi na prvi Mondeo karavan, astru ili prvu generaciju megana što je sledilo posle hladnih i bezličnih sanduka pomenutog proizvođača.

Djox

pre 10 godina

@PeroTreger
Najbolji auto u klasi je najskuplji auto u klasi.Ne znam zasto se tako cesto koristi ova fraza koja nista ne znaci?Bitan je jedino odnos cena-kvalitet koji je kod testiranog golfa, hmmm...

Kol

pre 10 godina

Odlican je ovo auto ali 30 hiljada evra je zaista mnogo, sad cu zvucati kao i vecina komentatora ali za te pare zaista moze da se bira sta ce se uzeti od akorda, nove mazde 6, superba itd. mogao bi da nabrajam do sutra!

Veliki brat

pre 10 godina

Pominju da je dostigao i Audija. Pa jeste.
Audi A3 je pre neku godinu na akciji bio nešto ispod 15.000e (sa 1.6 motorom), dok je najjeftiniji A4 oko 28.000e (ali mislim da je sa manuelnim menjačem, što je po meni prednost), što je cena ovog Golfa.

Dva minusa za ovo naše podneblje je taj automatski menjač i elektronska parkirna kočnica.
Prvo, menjač kad se pokvari, tu popravke više nema, a novi znamo koliko košta. Zato će se taj auto kasnije vrlo teško prodati kao polovan.
Drugo, elektronska parkirna... ista priča, ok dok je auto nov, ali kome ga sutra prodati sa tim čudom kad pređe 150-200.000? Ručna je ipak ručna, znam koliko sam zategao sajlu (kad je na ravnom, nema potrebe max, kad je na uzbrdici onda što jače, a sa ovom elektronskom nismo nikad sigurni šta i kako radi).

Što se tiče poređenja sa Oktavijom, to nisu automobili iste klase. Oktavija ima dosta veći gepek i u pitanju je limuzina koja je kod nas stekla status niže Executive klase (tj., voze je mnogi direktori i sl. kao službeni auto), dok to za Golfa nije slučaj.

I najbitnije, Oktavije se znatno manje kradu od Golfova, a udobnosti i ostalo isto na nivou.

Petrolhead

pre 10 godina

"Model 2.0 TDI DSG Highline sa 150 KS košta 25.172 evra, a testirani primerak sa dodatnom opremom može se nabaviti za 30.187 evra."
Dalje, ništa ne bih komentarisao.

PeroTreger

pre 10 godina

Golf je definitivno najbolji automibil u ovoj klasi, ne racunajuci premium brendove (mercedes, audi, bmw), ali je jednostavno preskup. Za 14800, dobijate solidnu opremu ali 1.2 motor i 85 ks na tonu i vise, nerealno... Nameravam da kupim auto u ovoj klasi, isao sam na test voznje svih meni interesantnih automobila (ukljucujuci i Golfa), iskreno dvoumim se izmedju Hyundai-a i30 i Kie ceed, 1.6 motori, 128 i 135 ks, a pogledajte spisak opreme koji dobijate za taj novac (14800).

Dex

pre 10 godina

30.000 evra? Za taj novac cu kupiti dva Aurisa - jedan za mene i jedan za suprugu i ima da se navozamo vise nego sa ovim jednim Golfom. Cak i cena modela bez ove dodatne opreme od preko 25.000 evra je preterana.
Inace, vozio sam novi Golf VII u Highline opremi, ali sa 1.6 TDI motorom - i nista specijalno. Cak nema ni multilink pozadi, sto se oseti kad se prelazi preko lezecih policajaca, prosto putnici na zadnjoj klupi odlete do "plafona". Motor 1.6 TDI jako anemican i bogami je krenuo da usporava uz Begaljicko brdo sa 4 osobe u autu. Inace, uopste nije zavrsna obrada tako kako ste napisali. Dobra jeste, ali nije vrhunska. Jedino sto je na mene ostavilo utisak je malo sportski karakter u voznji i odlicna zvucna izolacija. Sve ostalo (pa cak i duza garancija) ima za mnogo manje novce kod japanaca. Golf ovde prolazi samo u nekim sirotinjskim varijantama da se kaze cisto da neko ima Golfa.

Timer

pre 10 godina

Testirani primerak kosta 30.187 eura koliko kosta i Skoda Superb sa istim motorom, istim menjacem i slicnom opremom.Obzirom da imam srecu da moj brat sluzbeno vozi ovu Skodu i odlicno poznajem njene mane i vrline voleo bih da redakcija uporedi ova dva auta jer je po meni neprimereno da se ovako skup golf poredi sa Astrama i Meganima kao "istom klasom".

Petrolhead

pre 10 godina

"Model 2.0 TDI DSG Highline sa 150 KS košta 25.172 evra, a testirani primerak sa dodatnom opremom može se nabaviti za 30.187 evra."
Dalje, ništa ne bih komentarisao.

Timer

pre 10 godina

Testirani primerak kosta 30.187 eura koliko kosta i Skoda Superb sa istim motorom, istim menjacem i slicnom opremom.Obzirom da imam srecu da moj brat sluzbeno vozi ovu Skodu i odlicno poznajem njene mane i vrline voleo bih da redakcija uporedi ova dva auta jer je po meni neprimereno da se ovako skup golf poredi sa Astrama i Meganima kao "istom klasom".

PeroTreger

pre 10 godina

Golf je definitivno najbolji automibil u ovoj klasi, ne racunajuci premium brendove (mercedes, audi, bmw), ali je jednostavno preskup. Za 14800, dobijate solidnu opremu ali 1.2 motor i 85 ks na tonu i vise, nerealno... Nameravam da kupim auto u ovoj klasi, isao sam na test voznje svih meni interesantnih automobila (ukljucujuci i Golfa), iskreno dvoumim se izmedju Hyundai-a i30 i Kie ceed, 1.6 motori, 128 i 135 ks, a pogledajte spisak opreme koji dobijate za taj novac (14800).

Kol

pre 10 godina

Odlican je ovo auto ali 30 hiljada evra je zaista mnogo, sad cu zvucati kao i vecina komentatora ali za te pare zaista moze da se bira sta ce se uzeti od akorda, nove mazde 6, superba itd. mogao bi da nabrajam do sutra!

Dex

pre 10 godina

30.000 evra? Za taj novac cu kupiti dva Aurisa - jedan za mene i jedan za suprugu i ima da se navozamo vise nego sa ovim jednim Golfom. Cak i cena modela bez ove dodatne opreme od preko 25.000 evra je preterana.
Inace, vozio sam novi Golf VII u Highline opremi, ali sa 1.6 TDI motorom - i nista specijalno. Cak nema ni multilink pozadi, sto se oseti kad se prelazi preko lezecih policajaca, prosto putnici na zadnjoj klupi odlete do "plafona". Motor 1.6 TDI jako anemican i bogami je krenuo da usporava uz Begaljicko brdo sa 4 osobe u autu. Inace, uopste nije zavrsna obrada tako kako ste napisali. Dobra jeste, ali nije vrhunska. Jedino sto je na mene ostavilo utisak je malo sportski karakter u voznji i odlicna zvucna izolacija. Sve ostalo (pa cak i duza garancija) ima za mnogo manje novce kod japanaca. Golf ovde prolazi samo u nekim sirotinjskim varijantama da se kaze cisto da neko ima Golfa.

Mita

pre 10 godina

Vrhunski auto, ali cena mu je preterano visoka, ali preterano. Realno ne bi trebao sa tom najvisom opremom da kosta vise od 20-22.000E. Ipak pricamo o malom kompaktnom autu C klase. Na zalost neki proizvodjaci kao VW i Mercedes imaju politiku da je sve dodatna opcija i tu deru kupce do iznemoglosti

dzigi

pre 10 godina

Taj Golf od 14800e je isključivo preko Porsche mobilitija, što će reći lizing, što će reći oko 19000e kada se otplati.
Ako isti model hoćete za keš, onda je cena nešto preko 17000e. I to je prava cena početnog Golfa 7. Puno, puno hiljada evara skuplje od konkurencije.

nekotamo

pre 10 godina

@PeroTreger

Krive i vrednosti obrtnog momenta tih atmosferskih 1.6 motora su vrlo slicne sve do nekih 5000+ obrtaja. To prakticno znaci da do 5500 obrtaja imas manje vise istu snagu motora kod 1.6 sa 100ks i 1.6 sa 130ks. A koliko cesto vozis na 5500+?

Motorhead

pre 10 godina

Odličan automobil, ali sa 30K evra on ozbiljno zalazi u viši segment. S' druge strane dodatna cena za 17 inca alu felne, DSG menjac, parking komp i jos dosta toga ozbiljno nafurava cenu. Verujem da je ovaj model unutra kao auto premium klase, ali 30.000 evra?!?! Pa ima i GTI Performance Pack za te pare.

Ljilja

pre 10 godina

Ovi nasi muskarci u vecini su nacisto zaslepljeni Golfom,preko 30 000 evrica za automobil koji ima dosta plastike sto se vidi i na slikama u unutrasnjosti i pristrasan tekst i test.Gepek dok sam otvorila slomila sam nokte i ruke.Ja gledala na sajmu i ima puno boljih.I kupila sam mnogo bolji automobil u full verziji Mjet i izasao me je oko 25000 a rec je naravno o Djulijeti.Honda,Mazda,Hundai nude vise,cak i novi Mercedes.A da nepricam o motoru koji je za tri klase bolji od ovog u Golfu.Srbijo kreni malo napred,vidi se pomak ali i dalje je oblacno.Da se razumemo nije Golf los daleko od toga ali za taj novac ima puno bolje.

kamenko

pre 10 godina

u pogledu cene,radi se o klasicnom svapskom bezobrazluku.
Test mi vise lici na placeni oglas.Rec "vrhunski" ste upotrebili xx puta,a to je vec poprilicno providno.Nemoguce da vam je bas sve vrhunsko i da nema ni najmanje zamerke,dok ste neke druge automobile znali lepo ispljuvati.

SashaNS

pre 10 godina

Za 14.800 eur dobijete 85ks!?!?!?! Sta je to? ili je stamparska greska ili je ovde neko lud.... Nisam znao da postoji auto u ovoj klasi sa samo 85ks?!?!? Pa kako to (ne)ide? Ali bitno da za 30K eur dobijas alkantra sedista....to kod koreanaca sad standard. Kakva grozota od auta. Ne bih nikada dao ni pola od navedenih para za tu glupost od auta. Stvarno mi nisu jasni oni koji se loze na ovaj cemer sa 4 tocka i 85ks.

Driver

pre 10 godina

@Veliki brat: Automatski menjac se NE KVARI! Kvare se manuelni menjaci, korpe kvacila i slicno, ali automatski menjac se ne kvari. Imao sam Golf 3, ovih dana je postao punoletan, sada ga prijatelj vozi. Naravno, automatski menjac, koji je u odnosu na danasnji DSG prastara tehnologija. Golf 3 je presao 250.000 Km (benzinac sa ugradjenim plinom), svasta mu je crklo za tih 250.000 Km, a serviser kaze da je automatski menjac kao nov. Samo mu menjas ulje na 30.000 Km i nema brige. Potom sam imao Astru 2.0 dizel, takodje automatski menjac. Pre nego sto sam ga kupio, nazvao sam uglednog Opel servisera u nasem gradu da pitam kakvi su automatici kod Opela. Kaze covek da je vidjao Opele sa kojih delovi otpadaju, limarija se providi, sve se raspada, a automatski menjac im je u savrsenom stanju. Naravno, ni ova Astra koja je takodje danas na oko 250.000 Km nije imala ni najmanji problem sa automatskim menjacem. Sada vozim japanca, takodje sa automatskim menjacem, CVT, kupljen nov, presao 52.000 Km do sada, a tek na CVT menjacu nema sta da se pokvari. Pretpostavljam da u zivotu niste vozili auto sa automatskim menjacem nego ste citali mudrijaske forume i komentare gde takodje ljudi bez iskustva sa automatikom pricaju ovakve price. Pored svih prednosti automatika sto se voznje tice, mnogo je jeftiniji za odrzavanje od manuelnog. Menja se ulje na cca 60.000 Km (po proizvodjackoj preporuci), sto kosta oko 15 evra. Dok kod manuelnog menjaca menjate lamele, korpe kvacila i sta jos sve ne...

Nikola

pre 10 godina

Ovde mislim da su već preterali sa cenom.
Za 30 hiljada EUR ulaze u cenu premium konkurenata, BMW 1, Mercedes A klase, Audi A3.
Mislim da tu nisu konkurentni i konkretno ovaj model će verovatno prodati tek u par primeraka koje će kupiti baš Golf entuziasti.
Golf je odličan auto, sjajan, ali u klasi od 30k EUR plivaju mnogo ozbiljnije ribe. npr BMW 118d koji za te pare može da se nađe i sa apsolutno genijalnim automatik menjačem od 8 brzina. Još zadnji pogon, raspodela težine po osama 50:50, i jednostavno je nemoguće zamisliti zabavniji auto za vožnju.
Nekako mi čini da je VW već preterao sa politikom da žele da budu zastupljeni baš u svakom segmentu. Mislim da ne ide to tako, plivaj tamo gde pripadaš i ne pokušavaj da budeš ono što nisi.

nemanja

pre 10 godina

svi oni koji citaju ovaj tekst i dive se ovom prelepom autu ,a pricaju bajke o sidovima i nekim I30-icama i prave poredjenja koja nikada nece moci da budu poredjenja,porucio bih da ne lazu ni nas a ni sebe.. ja vozim 5-icu 2.0 tdi 08 i ne bih je menjao za tri kije i plac na avali..da je novi model dizel skuplji od konkurencije,jeste,ali svi znaju zasto,i svabe a i mi..niko nije lud,budimo realni,nema se para pa je sid odjednom pozeljan auto i neki nacionale..kakve sarme kakvi bakraci...ma hajte molim vas

Timer

pre 10 godina

@udavaca
Vi cenite VW vozila i preporucujete nam da ih zagrebemo, okacimo se o vrata i proverimo cene servisa a to sami niste prethodno ucinili? Za razliku od Vas ja vozim sluzbeni VW (doduse polo) i znam da je servis skuplji nego kod renoa, znam da se farba jednako skida kada je zagrebete kao i kod drugih ali o vrata mi ne pada na pamet da se kacim, niti verujem da bi to iko normalan radio svom autu.Poenta moje price je: nemojte pricati napamet!

Djox

pre 10 godina

@PeroTreger
Najbolji auto u klasi je najskuplji auto u klasi.Ne znam zasto se tako cesto koristi ova fraza koja nista ne znaci?Bitan je jedino odnos cena-kvalitet koji je kod testiranog golfa, hmmm...

P2345

pre 10 godina

Ja sam na sajmu usao u novog Golfa, cini mi se da je bio 1.6 tdi trendline. Prosecan automobil. Ovaj jeste napucan do krajnje granice ali cena... Ja jednostavno ne razumem tu Vw filozofiju...

PeroTreger

pre 10 godina

@ (nekotamo, 16. jul 2013 10:22)
Apsolutno si u pravu, s'tim sto sam ja poredio Golfov 1.2 motor od 85 ks i recimo Kiin 1.6 motor od 135 ks, to nije opcija priznaces, a poredio sam ih iskljucivo i samo zbog cene, sta dobijas za tih 15-ak hiljada eura od VW-a a sta od pomenutih Koreanaca. Pozdrav...

DC

pre 10 godina

@Driver, @Mačak: DSG nije klasican automatik o kojima vi pricate, a cija je glavna karakteristika 'torque converter' odn fluidni (uljni) konverter obrtnog momenta - mislim da se da tako opisati na Srpskom. DSG je uprosteno objasnjeno vise kao dva manuelna menjaca, vrlo smanjena i upakovana u jedno kuciste, sa dva kvacila i sa automatizovanim odabirom brzina. Od 2008. pa na ovamo VAG grupa je opozvala upravo zbog problema na DSG oko 70,000 vozila u Americi, 37,000 vozila u Australiji i Novom Zelandu, 12-13,000 u Singapuru i Malaziji te preko 500,000 u Kini. U Americi i Kini je grupa bila primorana da produzi garanciju DSG menjaca sa 2 na 10 godina. Bez obzira na veliki broj prijavljenih problema sa DSG i velikog pritiska potrosaca i u Evropi, VAG i dalje odoljeva da opozove vozila sa ovog trzista - videcemo koliko jos dugo. Trenutno velika tema na mnostvu stranih foruma.

Inace ovaj test i komentari su me podsetili na davno vreme, cirka 1990, kada sam gledao cene auta u tadasnjim auto casopisima (i mastao). TAS-ov Golf 1.6 je, secam se, po ceni bio slican sa tadasnjom Mazdom 626 2.0 a daleko skuplji od mnogo bolje opremljene 323, Corrole i sl, koje se u medjuvremenu nisu uposte lose pokazale. Neke stvari su ostale iste :)

Invisible Resident

pre 10 godina

Prvi put kada sam upravljao vozilom sa DSG menjačem jako sam se iznenadio prebacivanjem u maksimalni stepen prenosa na popuštanju pedale gasa, pri brzini od 70-80 km/h. Jedan vrlo zabavan menjač. U šestoj brzini može lagano da se vozi po gradu na 1100-1200 obrtaja ili do maksimalne brzine. Ako se kojim slučajem odlučite opet za oštriju vožnju, "kick-down" sluša neverovatnom brzinom i preciznošću komanduje menjačem. Nisam ljubitelj Vagena, ali za ovaj menjač se mora skinuti kapa.

vlada

pre 10 godina

Jedna misao me je uvek asocirala na golfa - "za te pare mogu i kola da kupim" Medjutim kod 7gen golfa stavri se učiniše drugačijim, na prvi pogled...

Pre probne vožnje, nakon sajma mislio sam: "u bog te vidi golfa sa baš dobrom osnovnom opremom (skoro kao kod japanaca) za relativno normalne pare 14 400e (mislim da je tako nešto bilo na sajmu), i za divno čudo u osnovnoj opremi ima normalna sedišta (ne moraš da doplaćuješ Comfortline opremu samo da bi imao krštena sedišta) ne moraš da doplaćuješ za kvake na vratima itd. Bravo za VW najzad je rešio da bude konkurentan na našem tržištu i shvatio da nema života od stare slave"

posle par meseci i posle probne vožnje: Sve se vraća na staro. Golfu sa najjeftinijim dizel motorom košta skoro 19431e a sa najjeftinijim 1.2 benzincem 17 000e. dakle već pričamo o ciframa za koje možete da pazarite ozbiljne automobile a ne "klot" automobil niže srednje klase. Pride nakon probne vožnje umire i onaj tračak nade koji je sugerisao da možda taj 1.2 benzinac sa 86ks i nije potpuno neupotrebljiv! Kada probate 1.6 dizel stvari deluju malo bolje ali zaista zaista daleko od nečega što bi moglo da se nazove zadovoljavajuće, a pričamo o cifri od 19431e!!! I dalje ostaje pozitivna stvar da je u osnovnoj opremi najzad ponudjeno i oprema a ne samo volan i točkovi (figurativno govoreći).
Ali nakon malo dublje analize ne možete pobeći od toga da "za te pare možete i auto da kupite"!

P.S. Zaista je nepotrebno komentarisati cenu testiranog golfa

Dejan

pre 10 godina

Možda je on u klasi sa Astrom,308, meganom, Mazdom 3, I30, ceedom ali za ove pare bih razmišljao o Mazdi 6, Fordu Mondeo, Opel Insigniji, Superbu ... gde Golf realno cenovno i pripada
Ali verovatno bih uzeo Nissan Qashqai sa fantastičnim "360" i "Family" paketima, 1,6 dizel i 4x4 pogon i mislim da bi mi do 30.000 ostalo para za gorivo i registraciju za narednih nekoliko godina ...
Nije Golf tooooliko dobar a sigurno ne toooliko bolji, da bi bio toooliko skuplji od rivala ...
A taj dizajn koji gura cela VW grupa ... pre bih nazvao odsustvom istog ...
Panteri, Tigrovi i Leopardi stvaraju više emocija svojim dizajnom nego automobili VAG grupe
Uspeo sam juče da se vidim oči u oči sa novom Oktavijom, Golfom i Rapidom
...
Nisam verovao da bi me mogli obradovati pogledi na prvi Mondeo karavan, astru ili prvu generaciju megana što je sledilo posle hladnih i bezličnih sanduka pomenutog proizvođača.

Marko

pre 10 godina

Sudeci po komentatorima Golf je veliki promasaj, a sudeci po prodaji Golf je najprodavaniji auto u Evropi i 2. u celom svetu. Bez dodatne opreme kosta 23.000, a ko hoce automatsko parkiranje, alkantaru (kod BMW-a kosta koliko i koza), DSG, sportski paket, ksenon svetla itd. mora naravno dodatno da plati. Kome ne treba Highline nivo opreme, moze da prodje jos jeftinije, verovatno ispod 22.000.... Taman je jeftiniji od premium trojke koliko je skuplji od jeftine konkurencije, a tu mu je i mesto. Neko je spomenuo Djulijetu, taj auto je mozda 1000-2000 jeftiniji, ali je na prastaroj platformi koja vuce korene iz Stila, sigurno je manje bezbedna, a sudeci po novinarima ni osecaj u voznji nije bolji i ima izrazenije podupravljanje i losije upija neravnine... Korejska konkurencija jeste napredovala, ali je klasa ispod Golfa. Megane je star model i smesno bi ga bilo porediti, treba sacekati da izadje novi model. Novi Auris nikakav, Civic ima sitne nedostatke, Mazda 3 obecaje, Fokus se moze porediti samo po voznim osobinama, novi 308 komedija... Na kraju ispada da je Golf skoro u svemu malo iznad proseka i da je kompletan auto. Nema sik dizajn (sto je za mene plus), ali nece tako brzo izgledati zastarelo, funkcionalan je i dobro drzi cenu - taman cete u post prodaji dobiti onih 1000-2000 vise koliko ste ga vise platili... I novi Golf je postao i vozacki auto, a udoban je jos od prosle generacije. Zbog svega toga je najprodavaniji.
P.S. 1.2 TSI 86 ks se u gradu ponasa kao nasviran 1.6 atmosferac, tek preko 70-80 km/h se oseti da je u pitanju slab motor.

Veliki brat

pre 10 godina

Pominju da je dostigao i Audija. Pa jeste.
Audi A3 je pre neku godinu na akciji bio nešto ispod 15.000e (sa 1.6 motorom), dok je najjeftiniji A4 oko 28.000e (ali mislim da je sa manuelnim menjačem, što je po meni prednost), što je cena ovog Golfa.

Dva minusa za ovo naše podneblje je taj automatski menjač i elektronska parkirna kočnica.
Prvo, menjač kad se pokvari, tu popravke više nema, a novi znamo koliko košta. Zato će se taj auto kasnije vrlo teško prodati kao polovan.
Drugo, elektronska parkirna... ista priča, ok dok je auto nov, ali kome ga sutra prodati sa tim čudom kad pređe 150-200.000? Ručna je ipak ručna, znam koliko sam zategao sajlu (kad je na ravnom, nema potrebe max, kad je na uzbrdici onda što jače, a sa ovom elektronskom nismo nikad sigurni šta i kako radi).

Što se tiče poređenja sa Oktavijom, to nisu automobili iste klase. Oktavija ima dosta veći gepek i u pitanju je limuzina koja je kod nas stekla status niže Executive klase (tj., voze je mnogi direktori i sl. kao službeni auto), dok to za Golfa nije slučaj.

I najbitnije, Oktavije se znatno manje kradu od Golfova, a udobnosti i ostalo isto na nivou.

Replay

pre 10 godina

Fantastican auto ali bi mogao da bude jeftiniji jer gazi ka cenama A3, A klase i serije 1. Ali sto se tice ostalih sklopocija nacisto ih sve gazi.

kolos

pre 10 godina

Nemacki automobili su skupi i moraju biti skupi,jer pored vrhunskog kvaliteta radnici koji ih prave ne rade za klikere vec za ozbiljne plate.Automatski menjaci se kvare.Moj prijatelj taksira u Stokholmu i Pasat koji ima nesto preko 3 god. i 350.000 km na satu je 3 puta bio u servisu gde mu je skinut menjac i ugradjen drugi,remontovan.Znaci vek mu je oko 100.000km.Poznanik je nedavno kupio Oktaviu 2.o TDI iz 2011 sa 25000 km za 12000 eura od prijatelja. Izmedju te Skode i golfa od 15000 eura sa mororom iz motokultivatora bi svako pametan lako odlucio.

Milojko

pre 10 godina

Bolje da odmah na početku napišete da ovaj auto košta 30 hiljada, da ne čitam džabe ceo tekst. Kad bi imao da dam 30 hiljada za Golf, ne bi ni gledao specifikacije nego bi očekivao da sve bude vrhunsko.

udavaca

pre 10 godina

Zagrebite po golfu 4-7 i bilo kojem francuzu,japancu,korejancu,italijanu i videcete razliku u ceni.Otvorite vrata od golfa i obesite se o njih,a potom ucinite to hondi,renaultu,alfi,itd.Nakon 10 godina ih opet uporedite i videcete drasticne razlike.Uporedite i cene servisa,delova,dostupnosti.Zar stvarno mislite da losije placen korejski,italijanski i francuski radnik rade bolje automobile od dobro placenog i pedantog nemca??Korejanci imaju mnogo opreme,pa sta!?big deal ako ta oprema nije kvalitetna ne vredi pisljiva boba,mnogima se u novim kijama nije otvorio vazdusni jastuk kad je trebalo.Sasije i ukrucenja kod francuza,japanaca ,italijana i koreje nikada nisu bila na razini nemackih.I jos mnogo toga sto se na prvi pogled ne vidi,a sto znaju konstruktori i inzenjeri.Korejanci su marketinski trik.Na papiru mnogo opreme,kao neka losa udavaca koju je potrebno hvaliti i hvaliti.O kvalitetu nekog auta moze se govoriti tek nakon 10ak godina.I uostalom st mislite zbog cega vw izbacuje nove modele?Za 3 godine ce izbaciti opet novog golfa jer je to vreme potrebno ovoj konkurenciji da skine tehnologiju auta i tehnologiju same proizvodnje,ali uz ogromne ustede na zastiti od korozije i kvaliteti materijala te plastike i armature.Ima to svoj razlog zasto je jeftinije,ne brinice.Istina da svabo cepa na ovom golfu,ali mu se i moze.Ja ga licno ne bi nikada kupio zbog previsoke cene i previse konja,a nisam ni ljubitelj vw koncerna.

Bocardo

pre 10 godina

Kakva "objektivnost" auto bez mana, cena super povoljna.... Trudim se da na stvari gledam realno, nisam hejter VW i postujem njihov radi, ali dajte malo objektivnosti u clanku, kao da citam AutoBild(drugi naziv VW magazin). Siguran sam da je auto dobar, ali bez mana- sumljam. Iz ovoga teksta se moze zakljuciti da je auto bolji i od Ferarija i Majbaha.

Dibeste

pre 10 godina

Sta god govorili, Golf je bio i ostao tata u segmentu. Upravljivost, stabilnost, udobnost, lezanje na putu, osecaj sigurnosti, kvalitet materijala... Realno u svemu je sjajan i uravnotezen auto. Ima jednu ali veeeliku manu, a to je cena van ovih sajamskih popusta tj. raznih akcija. Nekako nerazumno zvuci cena za npr 1.2 TSI od 105 ks u srednjem nivou opreme od cak 19.730e!?! Tako da i ovaj testirani primerak od 30keur vec je uveliko zasao u cenu BMW serije 3, A4, RAV4...

Sa druge strane, nakon 5 godina izgledace manje vise slicno kao i sad kad je nov, sledeca generacija (ako uopste izadje pre 5-e godine) ce pre biti evolucija nego nesto potpuno drugacije, tako da ni ovaj nece delovati praistorijski. Naravoucenije gubitak cene minimalan. Kad bih kupovao auto u ovoj klasi, Golf bi definitivno uvek bio medju top tri u izboru. Uz recimo Civic i Auris. Naravno sve na akcijama :)

Nesh

pre 10 godina

Kako samo gospoda iz VW naplatiše znak "Golf" na sedmici.Lepa tehnologija,nema šta,ali osnovno pitanje je uvek bilo:koliko to košta/odnos cena-kvalitet.Cena od 14.800 preko lisinga znači da ne košta manje od 16.000 evra za smejuriju od motora,koju ista grupacija ugrađuje i u novu Octaviju od 4.70 m.Neki komentari demantuju poredivost u istoj klasi sa Ceed-om ili i30.Pitam se zašto da ne?Provozajte malo ceed sa GDI motorom i opremom za oko 14.000 evra.To što je kod VW grupe multi link vešanje i dalje tabu tema za cenu od 15.000 evra?!Glavni adut je "prodaću ga dobro".Pa jesi li diler automobilima ili prosečan korisnik kome je bitna povoljna cena,motor,sigurnosna oprema koja spasava glavu na ovim našim nesrećnim putevima.Pogledati preko net-a cenu nove Elantre u toj istoj Nemačkoj gde se proizvodi ovaj "dokazani kvalitet" - 10.680 evra sa porezom,verzija 1.6 od 132 KS.Ako ga poredimo sa Golfom VII sa sl. opremom i sl.motorom, razlika je....8.000 evra.Jedan nov gradski auto.Stvarno ga preteraše.Na kraju mislim da će Nemce kada su u pitanju cene automobila taj njihov nadmeni stav,koštati tršišta.Pre par godina sam boravio i radio u donjoj Saksoniji i Brandenburgu(bivša Istočna Nemačka).Dobre plate su ako sa diplomom zarađuješ 2.500 evra.Jer Kinezi nisu ni načeli tršište automobila,a osvojili su svet jeftinijom robom.Reno/Dacija im je već očitao lekciju sa Logan/Sandero/Duster konceptom cena.Odgovor je bio smešni "Rapid",koga u BGd-u ima cela 3 primerka otkad se prodaje.

Saša

pre 10 godina

Ja imam komšiju koji vozi Polo 1.2 TDI. 2007. godište. Oko
rubova blatobrana je počela da se ljušti farba, a ispod nje se pojavljuje ona fina crvenkasta boja... Znate, rdja! Znate, Nemac je to... A i taj Polo je bio aktuelan 2011. kad sam kupovao svoju Fiestu. Platio sam je 8990. Osnovna oprema. Polo u onovnoj opremi ja tada, za vreme sajma koštao 11 250. Nisu dinari u pitanju.

mikimiki

pre 10 godina

....odlucite se jednom sta zelite u zivotu.... Golf je nastao na osnovu potrebe da se dobije automobil manjih dimenzija koji ima sve kvalitete limuzine..... Zato sa vrhunskom motorizacijom, DSGom,alkantarom, start stop sistemom, elekronskom parkirnom i varijantom Kers sistema, koju je autor clanka prevideo kosta sta kosta. Ko nije imao prilike da vozi Golf , tesko ce razumeti, ali i subjektivno i objektivno testirani model je vrhunski automobil u klasi iznad ostaje samo premijum segment. Mozda sam subjektivan jer kupujem ovaj model, dugo sam birao, probao i posle svake test voznje bio samo vise ubedjen da je Golf najkompletniji i da ce mi pored zadovoljstva u voznji u datom trenutku dobro sacuvati vrednost.

SashaNS

pre 10 godina

Svaka marka ima slabijeg dizela. Npr. Honda Civic 1,6 DTEC (88KS) u Hrvatskoj košta 22.500-26.000 eur ovisno o paketu opreme. U usporedbi s tim cijena Golfa 7 1,6 TDI (90KS) je 18.000-24.500 eur (oboje sa manualnim mjenjačem.)
(kakodane, 17. jul 2013 10:17)
Dragi prijatelju, ja ne znam o cemu ti pises ali navedeni Golf 1,2 TSI je BENZINAC i ima 86 ks?!?!?!. Honda CIVIC o kojoj ti pises 1,6 IDTEC DIZEL i ima 120 KS (U Srbiji, mozda u Hrvatskoj ima manje KS) a najslabiji benzinski CIVIC je 1,4 sa 105 KS!!! Ako vec želiš da porediš GOLF 1,6 TDI sa 90 KS i CIVIC 1,6 I-DTEC sa 120KS, u Srbiji je osnovna cena 19.000 EUR a GOLF kreće od 19.500 EUR s'tim da kod HONDE u osnovnom paketu dobiješ skoro sve i garanciju na 1.000.000 km a kod GOLF-a osnovni paket opreme sadrži motor, menjač, volan i brisače plus brosuru "KAKO i ZAŠTO VOLETI SVOJ GOLF" sa dopunskim izdanjen za Balkan "ŠVABO JE IPAK ŠVABO MAKAR GA GURAO NA AUTO-PUTU"
Poenta cele price je da za 14.800 EUR (koliko njegovo velicanstvo GOLF košta u Srbiji) preko PORSHE lizinga (za kes je skuplji, verovali ili ne) dobijas auto sa motorom iz moto-kultivatora. Pa kosačica za travu na mojoj vikendici ima vise konja. Za te pare prijatelju možeš da kupiš šta hoćeš i da se voziš kao čovek. A da ne pričamo o (ne)pouzdanosti GOlfa u odnosu na Japance i Koreance....

kamenko

pre 10 godina

@udavaca
Nadam se da mi necete zameriti ako se,od svih nebuloza koje ste izneli,osvrnem samo na ovu:"Zar stvarno mislite da losije placen korejski,italijanski i francuski radnik rade bolje automobile od dobro placenog i pedantog nemca??"

Zar vi stvarno mislite da u vw-ovim fabrikama(u Nemackoj i sirom sveta) fizikalisu dobro placeni i pedantni Nemci?
A sigurno verujete i da je golf,namenjen srpskom i ostalim banana trzistima,istog kvaliteta kao onaj namenjen zapadnom.

Syncro

pre 10 godina

Da kosta maksimalno oko 23.000€, bio bi savrsen, ali ovako cjenovno gazi u visu klasu. U kvalitet ne sumnjam ni najmanje, ali preskup je. Veliki sam fan VW-a, ali moram biti objektivan. Das Auto.

Baki

pre 10 godina

E ovako ljudi.Slazem se sa vama da je golf najkvalitetniji u klasi i sve to stoji.Al oni prodaju ime.Recite mi molim vas sta je to golf uradio revolucionarno po pitanju izgleda automobila.Svaka nova serija deluje kopija prethodne,samo sa promenjenim svetlima napred nazad,izvuce se koja linijica na limariji i to je to.Druga stvar je sto je preskup.Samo pogledajte kola u njegovoj klasi pa cete videti.Opel astra gtc prelep auto i kvalitetan,reno megan coupe jedan od najlepsih hetbekova uopste,kia ceed i proceed.Kazem slazem se da je kvalitet motora na strani svabe al ostalo nista nisu uradili.Jedini auto koji po meni treba da zameni golf je sciroco,koji se vidi da je revolucija.Tolko,a nek se gospoda iz volkswagena zapitaju

Milos

pre 10 godina

@kakodane
Svaka marka ima slabijeg dizela. Npr. Honda Civic 1,6 DTEC (88KS) u Hrvatskoj košta 22.500-26.000 eur ovisno o paketu opreme. U usporedbi s tim cijena Golfa 7 1,6 TDI (90KS) je 18.000-24.500 eur (oboje sa manualnim mjenjačem.)

Taj 1.6 DTEC je 88 KW = 120 KS. Takodje, Civic u pocetnom paketu sa tim motorom je znatno bolje opremljen od Golfa 1.6 TDI u pocetnom paketu.

m

pre 10 godina

pa koliko cesto mozes na nasim putevima da vozis 5500+(osim na auto putu), nikad ili jako retko. tako da to su ti odlicni auti za taj novac, izaberi onaj koji ti se vise svidja, po meni je kia malo lepsa...

Srđan

pre 10 godina

Nesh
Imaš jedan veliki problem u svojoj teoriji. Golf se prodavao dobro, trenutno se prodaje dobro i vjerovatno će se i dalje dobro prodavati. Odabir pri kupnji automobila ostavi onima koji se imaju novac za to, odnosno namjeru, a upravo je odabir stvar ličnog ukusa. Sa druge strane, o ukusima ne vrijedi raspravljati.

Da da

pre 10 godina

@Driver, DSG ima dve lamele, koriscenje lounch control funkcije istu relativno brzo zna da potrosi (i dosta ispod 100k, pogledajte vw forume), CVVT bi tu vec trebao da bude u prednosti, ali lozenje da automatik moze da da bolji osecaj u voznji od rucnog menjaca je ipak pogresno. Nekad hocu da vozim 38 km/h bez ubrzavanja u 4. brzini, motor moze (puno nm), zasto ne, nekad hocu da ga zakucam u crveno da bi brze zavrsio preticanje. Znam da su danasnji mnogo napredovali no i dalje ne rade jednako dobro kao manuelni sledece: up shift za vise od +1, downshift generalno, nekad im treba vremena da shvate da RPM nije sve (uzbrdica, nizbrdica).

Djox

pre 10 godina

@dzigi
Apsolutno se slazem, prvi golf koji se snagom moze porediti sa konkurencijom je 1.4 TSI 90KW (122KS) kosta 17.970€!To je pandan Kiama,Fokusima,Meganima sa motorom 1.6 benz.

kakodane

pre 10 godina

@SashaNS
"Za 14.800 eur dobijete 85ks!?!?!?! Sta je to? ili je stamparska greska ili je ovde neko lud.... Nisam znao da postoji auto u ovoj klasi sa samo 85ks?!?!? Pa kako to (ne)ide? "

Svaka marka ima slabijeg dizela. Npr. Honda Civic 1,6 DTEC (88KS) u Hrvatskoj košta 22.500-26.000 eur ovisno o paketu opreme. U usporedbi s tim cijena Golfa 7 1,6 TDI (90KS) je 18.000-24.500 eur (oboje sa manualnim mjenjačem.)

Burazer

pre 10 godina

(Driver, 16. jul 2013 14:57)
DSG menjac ne riknjava?
http://www.caradvice.com.au/235101/volkswagen-australia-recalls-25000-cars-over-dsg-defect/
(australijski vw je isti kao engleski vw, tako da ima cemu da se raduju vlasnici doppelkupling schalt getriebea)

gambler

pre 10 godina

Sa ovim bodykit-om kida kako izgleda. Citam komentare i svi vrte pricu oko vecih segmenata za iste pare, za neke stvari su u pravu a opet neko bas mozda hoce C segment da kupi. Postoje imucni ljudi koji kupuju ovaj automobil deci ili supruzi a mozda i njima treba neki manji za grad, po meni je plus sto nude mnogo mogucnosti personalizacije pa je na kupcu da ga "kroji" prema sebi. Hteli mi to ili ne auto je danas mnogo vise od prevoznog sredstva, neki modeli pokazuju imidz vlasnika a neki status.

nemanja

pre 10 godina

svi oni koji citaju ovaj tekst i dive se ovom prelepom autu ,a pricaju bajke o sidovima i nekim I30-icama i prave poredjenja koja nikada nece moci da budu poredjenja,porucio bih da ne lazu ni nas a ni sebe.. ja vozim 5-icu 2.0 tdi 08 i ne bih je menjao za tri kije i plac na avali..da je novi model dizel skuplji od konkurencije,jeste,ali svi znaju zasto,i svabe a i mi..niko nije lud,budimo realni,nema se para pa je sid odjednom pozeljan auto i neki nacionale..kakve sarme kakvi bakraci...ma hajte molim vas

Replay

pre 10 godina

Fantastican auto ali bi mogao da bude jeftiniji jer gazi ka cenama A3, A klase i serije 1. Ali sto se tice ostalih sklopocija nacisto ih sve gazi.

Veliki brat

pre 10 godina

Pominju da je dostigao i Audija. Pa jeste.
Audi A3 je pre neku godinu na akciji bio nešto ispod 15.000e (sa 1.6 motorom), dok je najjeftiniji A4 oko 28.000e (ali mislim da je sa manuelnim menjačem, što je po meni prednost), što je cena ovog Golfa.

Dva minusa za ovo naše podneblje je taj automatski menjač i elektronska parkirna kočnica.
Prvo, menjač kad se pokvari, tu popravke više nema, a novi znamo koliko košta. Zato će se taj auto kasnije vrlo teško prodati kao polovan.
Drugo, elektronska parkirna... ista priča, ok dok je auto nov, ali kome ga sutra prodati sa tim čudom kad pređe 150-200.000? Ručna je ipak ručna, znam koliko sam zategao sajlu (kad je na ravnom, nema potrebe max, kad je na uzbrdici onda što jače, a sa ovom elektronskom nismo nikad sigurni šta i kako radi).

Što se tiče poređenja sa Oktavijom, to nisu automobili iste klase. Oktavija ima dosta veći gepek i u pitanju je limuzina koja je kod nas stekla status niže Executive klase (tj., voze je mnogi direktori i sl. kao službeni auto), dok to za Golfa nije slučaj.

I najbitnije, Oktavije se znatno manje kradu od Golfova, a udobnosti i ostalo isto na nivou.

udavaca

pre 10 godina

Zagrebite po golfu 4-7 i bilo kojem francuzu,japancu,korejancu,italijanu i videcete razliku u ceni.Otvorite vrata od golfa i obesite se o njih,a potom ucinite to hondi,renaultu,alfi,itd.Nakon 10 godina ih opet uporedite i videcete drasticne razlike.Uporedite i cene servisa,delova,dostupnosti.Zar stvarno mislite da losije placen korejski,italijanski i francuski radnik rade bolje automobile od dobro placenog i pedantog nemca??Korejanci imaju mnogo opreme,pa sta!?big deal ako ta oprema nije kvalitetna ne vredi pisljiva boba,mnogima se u novim kijama nije otvorio vazdusni jastuk kad je trebalo.Sasije i ukrucenja kod francuza,japanaca ,italijana i koreje nikada nisu bila na razini nemackih.I jos mnogo toga sto se na prvi pogled ne vidi,a sto znaju konstruktori i inzenjeri.Korejanci su marketinski trik.Na papiru mnogo opreme,kao neka losa udavaca koju je potrebno hvaliti i hvaliti.O kvalitetu nekog auta moze se govoriti tek nakon 10ak godina.I uostalom st mislite zbog cega vw izbacuje nove modele?Za 3 godine ce izbaciti opet novog golfa jer je to vreme potrebno ovoj konkurenciji da skine tehnologiju auta i tehnologiju same proizvodnje,ali uz ogromne ustede na zastiti od korozije i kvaliteti materijala te plastike i armature.Ima to svoj razlog zasto je jeftinije,ne brinice.Istina da svabo cepa na ovom golfu,ali mu se i moze.Ja ga licno ne bi nikada kupio zbog previsoke cene i previse konja,a nisam ni ljubitelj vw koncerna.

Dibeste

pre 10 godina

Sta god govorili, Golf je bio i ostao tata u segmentu. Upravljivost, stabilnost, udobnost, lezanje na putu, osecaj sigurnosti, kvalitet materijala... Realno u svemu je sjajan i uravnotezen auto. Ima jednu ali veeeliku manu, a to je cena van ovih sajamskih popusta tj. raznih akcija. Nekako nerazumno zvuci cena za npr 1.2 TSI od 105 ks u srednjem nivou opreme od cak 19.730e!?! Tako da i ovaj testirani primerak od 30keur vec je uveliko zasao u cenu BMW serije 3, A4, RAV4...

Sa druge strane, nakon 5 godina izgledace manje vise slicno kao i sad kad je nov, sledeca generacija (ako uopste izadje pre 5-e godine) ce pre biti evolucija nego nesto potpuno drugacije, tako da ni ovaj nece delovati praistorijski. Naravoucenije gubitak cene minimalan. Kad bih kupovao auto u ovoj klasi, Golf bi definitivno uvek bio medju top tri u izboru. Uz recimo Civic i Auris. Naravno sve na akcijama :)

Driver

pre 10 godina

@Veliki brat: Automatski menjac se NE KVARI! Kvare se manuelni menjaci, korpe kvacila i slicno, ali automatski menjac se ne kvari. Imao sam Golf 3, ovih dana je postao punoletan, sada ga prijatelj vozi. Naravno, automatski menjac, koji je u odnosu na danasnji DSG prastara tehnologija. Golf 3 je presao 250.000 Km (benzinac sa ugradjenim plinom), svasta mu je crklo za tih 250.000 Km, a serviser kaze da je automatski menjac kao nov. Samo mu menjas ulje na 30.000 Km i nema brige. Potom sam imao Astru 2.0 dizel, takodje automatski menjac. Pre nego sto sam ga kupio, nazvao sam uglednog Opel servisera u nasem gradu da pitam kakvi su automatici kod Opela. Kaze covek da je vidjao Opele sa kojih delovi otpadaju, limarija se providi, sve se raspada, a automatski menjac im je u savrsenom stanju. Naravno, ni ova Astra koja je takodje danas na oko 250.000 Km nije imala ni najmanji problem sa automatskim menjacem. Sada vozim japanca, takodje sa automatskim menjacem, CVT, kupljen nov, presao 52.000 Km do sada, a tek na CVT menjacu nema sta da se pokvari. Pretpostavljam da u zivotu niste vozili auto sa automatskim menjacem nego ste citali mudrijaske forume i komentare gde takodje ljudi bez iskustva sa automatikom pricaju ovakve price. Pored svih prednosti automatika sto se voznje tice, mnogo je jeftiniji za odrzavanje od manuelnog. Menja se ulje na cca 60.000 Km (po proizvodjackoj preporuci), sto kosta oko 15 evra. Dok kod manuelnog menjaca menjate lamele, korpe kvacila i sta jos sve ne...

Marko

pre 10 godina

Sudeci po komentatorima Golf je veliki promasaj, a sudeci po prodaji Golf je najprodavaniji auto u Evropi i 2. u celom svetu. Bez dodatne opreme kosta 23.000, a ko hoce automatsko parkiranje, alkantaru (kod BMW-a kosta koliko i koza), DSG, sportski paket, ksenon svetla itd. mora naravno dodatno da plati. Kome ne treba Highline nivo opreme, moze da prodje jos jeftinije, verovatno ispod 22.000.... Taman je jeftiniji od premium trojke koliko je skuplji od jeftine konkurencije, a tu mu je i mesto. Neko je spomenuo Djulijetu, taj auto je mozda 1000-2000 jeftiniji, ali je na prastaroj platformi koja vuce korene iz Stila, sigurno je manje bezbedna, a sudeci po novinarima ni osecaj u voznji nije bolji i ima izrazenije podupravljanje i losije upija neravnine... Korejska konkurencija jeste napredovala, ali je klasa ispod Golfa. Megane je star model i smesno bi ga bilo porediti, treba sacekati da izadje novi model. Novi Auris nikakav, Civic ima sitne nedostatke, Mazda 3 obecaje, Fokus se moze porediti samo po voznim osobinama, novi 308 komedija... Na kraju ispada da je Golf skoro u svemu malo iznad proseka i da je kompletan auto. Nema sik dizajn (sto je za mene plus), ali nece tako brzo izgledati zastarelo, funkcionalan je i dobro drzi cenu - taman cete u post prodaji dobiti onih 1000-2000 vise koliko ste ga vise platili... I novi Golf je postao i vozacki auto, a udoban je jos od prosle generacije. Zbog svega toga je najprodavaniji.
P.S. 1.2 TSI 86 ks se u gradu ponasa kao nasviran 1.6 atmosferac, tek preko 70-80 km/h se oseti da je u pitanju slab motor.

PeroTreger

pre 10 godina

Golf je definitivno najbolji automibil u ovoj klasi, ne racunajuci premium brendove (mercedes, audi, bmw), ali je jednostavno preskup. Za 14800, dobijate solidnu opremu ali 1.2 motor i 85 ks na tonu i vise, nerealno... Nameravam da kupim auto u ovoj klasi, isao sam na test voznje svih meni interesantnih automobila (ukljucujuci i Golfa), iskreno dvoumim se izmedju Hyundai-a i30 i Kie ceed, 1.6 motori, 128 i 135 ks, a pogledajte spisak opreme koji dobijate za taj novac (14800).

Dex

pre 10 godina

30.000 evra? Za taj novac cu kupiti dva Aurisa - jedan za mene i jedan za suprugu i ima da se navozamo vise nego sa ovim jednim Golfom. Cak i cena modela bez ove dodatne opreme od preko 25.000 evra je preterana.
Inace, vozio sam novi Golf VII u Highline opremi, ali sa 1.6 TDI motorom - i nista specijalno. Cak nema ni multilink pozadi, sto se oseti kad se prelazi preko lezecih policajaca, prosto putnici na zadnjoj klupi odlete do "plafona". Motor 1.6 TDI jako anemican i bogami je krenuo da usporava uz Begaljicko brdo sa 4 osobe u autu. Inace, uopste nije zavrsna obrada tako kako ste napisali. Dobra jeste, ali nije vrhunska. Jedino sto je na mene ostavilo utisak je malo sportski karakter u voznji i odlicna zvucna izolacija. Sve ostalo (pa cak i duza garancija) ima za mnogo manje novce kod japanaca. Golf ovde prolazi samo u nekim sirotinjskim varijantama da se kaze cisto da neko ima Golfa.

Ljilja

pre 10 godina

Ovi nasi muskarci u vecini su nacisto zaslepljeni Golfom,preko 30 000 evrica za automobil koji ima dosta plastike sto se vidi i na slikama u unutrasnjosti i pristrasan tekst i test.Gepek dok sam otvorila slomila sam nokte i ruke.Ja gledala na sajmu i ima puno boljih.I kupila sam mnogo bolji automobil u full verziji Mjet i izasao me je oko 25000 a rec je naravno o Djulijeti.Honda,Mazda,Hundai nude vise,cak i novi Mercedes.A da nepricam o motoru koji je za tri klase bolji od ovog u Golfu.Srbijo kreni malo napred,vidi se pomak ali i dalje je oblacno.Da se razumemo nije Golf los daleko od toga ali za taj novac ima puno bolje.

Saša

pre 10 godina

Ja imam komšiju koji vozi Polo 1.2 TDI. 2007. godište. Oko
rubova blatobrana je počela da se ljušti farba, a ispod nje se pojavljuje ona fina crvenkasta boja... Znate, rdja! Znate, Nemac je to... A i taj Polo je bio aktuelan 2011. kad sam kupovao svoju Fiestu. Platio sam je 8990. Osnovna oprema. Polo u onovnoj opremi ja tada, za vreme sajma koštao 11 250. Nisu dinari u pitanju.

SashaNS

pre 10 godina

Za 14.800 eur dobijete 85ks!?!?!?! Sta je to? ili je stamparska greska ili je ovde neko lud.... Nisam znao da postoji auto u ovoj klasi sa samo 85ks?!?!? Pa kako to (ne)ide? Ali bitno da za 30K eur dobijas alkantra sedista....to kod koreanaca sad standard. Kakva grozota od auta. Ne bih nikada dao ni pola od navedenih para za tu glupost od auta. Stvarno mi nisu jasni oni koji se loze na ovaj cemer sa 4 tocka i 85ks.

Petrolhead

pre 10 godina

"Model 2.0 TDI DSG Highline sa 150 KS košta 25.172 evra, a testirani primerak sa dodatnom opremom može se nabaviti za 30.187 evra."
Dalje, ništa ne bih komentarisao.

mikimiki

pre 10 godina

....odlucite se jednom sta zelite u zivotu.... Golf je nastao na osnovu potrebe da se dobije automobil manjih dimenzija koji ima sve kvalitete limuzine..... Zato sa vrhunskom motorizacijom, DSGom,alkantarom, start stop sistemom, elekronskom parkirnom i varijantom Kers sistema, koju je autor clanka prevideo kosta sta kosta. Ko nije imao prilike da vozi Golf , tesko ce razumeti, ali i subjektivno i objektivno testirani model je vrhunski automobil u klasi iznad ostaje samo premijum segment. Mozda sam subjektivan jer kupujem ovaj model, dugo sam birao, probao i posle svake test voznje bio samo vise ubedjen da je Golf najkompletniji i da ce mi pored zadovoljstva u voznji u datom trenutku dobro sacuvati vrednost.

kakodane

pre 10 godina

@SashaNS
"Za 14.800 eur dobijete 85ks!?!?!?! Sta je to? ili je stamparska greska ili je ovde neko lud.... Nisam znao da postoji auto u ovoj klasi sa samo 85ks?!?!? Pa kako to (ne)ide? "

Svaka marka ima slabijeg dizela. Npr. Honda Civic 1,6 DTEC (88KS) u Hrvatskoj košta 22.500-26.000 eur ovisno o paketu opreme. U usporedbi s tim cijena Golfa 7 1,6 TDI (90KS) je 18.000-24.500 eur (oboje sa manualnim mjenjačem.)

SashaNS

pre 10 godina

Svaka marka ima slabijeg dizela. Npr. Honda Civic 1,6 DTEC (88KS) u Hrvatskoj košta 22.500-26.000 eur ovisno o paketu opreme. U usporedbi s tim cijena Golfa 7 1,6 TDI (90KS) je 18.000-24.500 eur (oboje sa manualnim mjenjačem.)
(kakodane, 17. jul 2013 10:17)
Dragi prijatelju, ja ne znam o cemu ti pises ali navedeni Golf 1,2 TSI je BENZINAC i ima 86 ks?!?!?!. Honda CIVIC o kojoj ti pises 1,6 IDTEC DIZEL i ima 120 KS (U Srbiji, mozda u Hrvatskoj ima manje KS) a najslabiji benzinski CIVIC je 1,4 sa 105 KS!!! Ako vec želiš da porediš GOLF 1,6 TDI sa 90 KS i CIVIC 1,6 I-DTEC sa 120KS, u Srbiji je osnovna cena 19.000 EUR a GOLF kreće od 19.500 EUR s'tim da kod HONDE u osnovnom paketu dobiješ skoro sve i garanciju na 1.000.000 km a kod GOLF-a osnovni paket opreme sadrži motor, menjač, volan i brisače plus brosuru "KAKO i ZAŠTO VOLETI SVOJ GOLF" sa dopunskim izdanjen za Balkan "ŠVABO JE IPAK ŠVABO MAKAR GA GURAO NA AUTO-PUTU"
Poenta cele price je da za 14.800 EUR (koliko njegovo velicanstvo GOLF košta u Srbiji) preko PORSHE lizinga (za kes je skuplji, verovali ili ne) dobijas auto sa motorom iz moto-kultivatora. Pa kosačica za travu na mojoj vikendici ima vise konja. Za te pare prijatelju možeš da kupiš šta hoćeš i da se voziš kao čovek. A da ne pričamo o (ne)pouzdanosti GOlfa u odnosu na Japance i Koreance....

Baki

pre 10 godina

E ovako ljudi.Slazem se sa vama da je golf najkvalitetniji u klasi i sve to stoji.Al oni prodaju ime.Recite mi molim vas sta je to golf uradio revolucionarno po pitanju izgleda automobila.Svaka nova serija deluje kopija prethodne,samo sa promenjenim svetlima napred nazad,izvuce se koja linijica na limariji i to je to.Druga stvar je sto je preskup.Samo pogledajte kola u njegovoj klasi pa cete videti.Opel astra gtc prelep auto i kvalitetan,reno megan coupe jedan od najlepsih hetbekova uopste,kia ceed i proceed.Kazem slazem se da je kvalitet motora na strani svabe al ostalo nista nisu uradili.Jedini auto koji po meni treba da zameni golf je sciroco,koji se vidi da je revolucija.Tolko,a nek se gospoda iz volkswagena zapitaju

vlada

pre 10 godina

Jedna misao me je uvek asocirala na golfa - "za te pare mogu i kola da kupim" Medjutim kod 7gen golfa stavri se učiniše drugačijim, na prvi pogled...

Pre probne vožnje, nakon sajma mislio sam: "u bog te vidi golfa sa baš dobrom osnovnom opremom (skoro kao kod japanaca) za relativno normalne pare 14 400e (mislim da je tako nešto bilo na sajmu), i za divno čudo u osnovnoj opremi ima normalna sedišta (ne moraš da doplaćuješ Comfortline opremu samo da bi imao krštena sedišta) ne moraš da doplaćuješ za kvake na vratima itd. Bravo za VW najzad je rešio da bude konkurentan na našem tržištu i shvatio da nema života od stare slave"

posle par meseci i posle probne vožnje: Sve se vraća na staro. Golfu sa najjeftinijim dizel motorom košta skoro 19431e a sa najjeftinijim 1.2 benzincem 17 000e. dakle već pričamo o ciframa za koje možete da pazarite ozbiljne automobile a ne "klot" automobil niže srednje klase. Pride nakon probne vožnje umire i onaj tračak nade koji je sugerisao da možda taj 1.2 benzinac sa 86ks i nije potpuno neupotrebljiv! Kada probate 1.6 dizel stvari deluju malo bolje ali zaista zaista daleko od nečega što bi moglo da se nazove zadovoljavajuće, a pričamo o cifri od 19431e!!! I dalje ostaje pozitivna stvar da je u osnovnoj opremi najzad ponudjeno i oprema a ne samo volan i točkovi (figurativno govoreći).
Ali nakon malo dublje analize ne možete pobeći od toga da "za te pare možete i auto da kupite"!

P.S. Zaista je nepotrebno komentarisati cenu testiranog golfa

kamenko

pre 10 godina

u pogledu cene,radi se o klasicnom svapskom bezobrazluku.
Test mi vise lici na placeni oglas.Rec "vrhunski" ste upotrebili xx puta,a to je vec poprilicno providno.Nemoguce da vam je bas sve vrhunsko i da nema ni najmanje zamerke,dok ste neke druge automobile znali lepo ispljuvati.

kamenko

pre 10 godina

@udavaca
Nadam se da mi necete zameriti ako se,od svih nebuloza koje ste izneli,osvrnem samo na ovu:"Zar stvarno mislite da losije placen korejski,italijanski i francuski radnik rade bolje automobile od dobro placenog i pedantog nemca??"

Zar vi stvarno mislite da u vw-ovim fabrikama(u Nemackoj i sirom sveta) fizikalisu dobro placeni i pedantni Nemci?
A sigurno verujete i da je golf,namenjen srpskom i ostalim banana trzistima,istog kvaliteta kao onaj namenjen zapadnom.

Timer

pre 10 godina

Testirani primerak kosta 30.187 eura koliko kosta i Skoda Superb sa istim motorom, istim menjacem i slicnom opremom.Obzirom da imam srecu da moj brat sluzbeno vozi ovu Skodu i odlicno poznajem njene mane i vrline voleo bih da redakcija uporedi ova dva auta jer je po meni neprimereno da se ovako skup golf poredi sa Astrama i Meganima kao "istom klasom".

Syncro

pre 10 godina

Da kosta maksimalno oko 23.000€, bio bi savrsen, ali ovako cjenovno gazi u visu klasu. U kvalitet ne sumnjam ni najmanje, ali preskup je. Veliki sam fan VW-a, ali moram biti objektivan. Das Auto.

Bocardo

pre 10 godina

Kakva "objektivnost" auto bez mana, cena super povoljna.... Trudim se da na stvari gledam realno, nisam hejter VW i postujem njihov radi, ali dajte malo objektivnosti u clanku, kao da citam AutoBild(drugi naziv VW magazin). Siguran sam da je auto dobar, ali bez mana- sumljam. Iz ovoga teksta se moze zakljuciti da je auto bolji i od Ferarija i Majbaha.

Djox

pre 10 godina

@PeroTreger
Najbolji auto u klasi je najskuplji auto u klasi.Ne znam zasto se tako cesto koristi ova fraza koja nista ne znaci?Bitan je jedino odnos cena-kvalitet koji je kod testiranog golfa, hmmm...

kolos

pre 10 godina

Nemacki automobili su skupi i moraju biti skupi,jer pored vrhunskog kvaliteta radnici koji ih prave ne rade za klikere vec za ozbiljne plate.Automatski menjaci se kvare.Moj prijatelj taksira u Stokholmu i Pasat koji ima nesto preko 3 god. i 350.000 km na satu je 3 puta bio u servisu gde mu je skinut menjac i ugradjen drugi,remontovan.Znaci vek mu je oko 100.000km.Poznanik je nedavno kupio Oktaviu 2.o TDI iz 2011 sa 25000 km za 12000 eura od prijatelja. Izmedju te Skode i golfa od 15000 eura sa mororom iz motokultivatora bi svako pametan lako odlucio.

Da da

pre 10 godina

@Driver, DSG ima dve lamele, koriscenje lounch control funkcije istu relativno brzo zna da potrosi (i dosta ispod 100k, pogledajte vw forume), CVVT bi tu vec trebao da bude u prednosti, ali lozenje da automatik moze da da bolji osecaj u voznji od rucnog menjaca je ipak pogresno. Nekad hocu da vozim 38 km/h bez ubrzavanja u 4. brzini, motor moze (puno nm), zasto ne, nekad hocu da ga zakucam u crveno da bi brze zavrsio preticanje. Znam da su danasnji mnogo napredovali no i dalje ne rade jednako dobro kao manuelni sledece: up shift za vise od +1, downshift generalno, nekad im treba vremena da shvate da RPM nije sve (uzbrdica, nizbrdica).

nekotamo

pre 10 godina

@PeroTreger

Krive i vrednosti obrtnog momenta tih atmosferskih 1.6 motora su vrlo slicne sve do nekih 5000+ obrtaja. To prakticno znaci da do 5500 obrtaja imas manje vise istu snagu motora kod 1.6 sa 100ks i 1.6 sa 130ks. A koliko cesto vozis na 5500+?

Djox

pre 10 godina

@dzigi
Apsolutno se slazem, prvi golf koji se snagom moze porediti sa konkurencijom je 1.4 TSI 90KW (122KS) kosta 17.970€!To je pandan Kiama,Fokusima,Meganima sa motorom 1.6 benz.

Nesh

pre 10 godina

Kako samo gospoda iz VW naplatiše znak "Golf" na sedmici.Lepa tehnologija,nema šta,ali osnovno pitanje je uvek bilo:koliko to košta/odnos cena-kvalitet.Cena od 14.800 preko lisinga znači da ne košta manje od 16.000 evra za smejuriju od motora,koju ista grupacija ugrađuje i u novu Octaviju od 4.70 m.Neki komentari demantuju poredivost u istoj klasi sa Ceed-om ili i30.Pitam se zašto da ne?Provozajte malo ceed sa GDI motorom i opremom za oko 14.000 evra.To što je kod VW grupe multi link vešanje i dalje tabu tema za cenu od 15.000 evra?!Glavni adut je "prodaću ga dobro".Pa jesi li diler automobilima ili prosečan korisnik kome je bitna povoljna cena,motor,sigurnosna oprema koja spasava glavu na ovim našim nesrećnim putevima.Pogledati preko net-a cenu nove Elantre u toj istoj Nemačkoj gde se proizvodi ovaj "dokazani kvalitet" - 10.680 evra sa porezom,verzija 1.6 od 132 KS.Ako ga poredimo sa Golfom VII sa sl. opremom i sl.motorom, razlika je....8.000 evra.Jedan nov gradski auto.Stvarno ga preteraše.Na kraju mislim da će Nemce kada su u pitanju cene automobila taj njihov nadmeni stav,koštati tršišta.Pre par godina sam boravio i radio u donjoj Saksoniji i Brandenburgu(bivša Istočna Nemačka).Dobre plate su ako sa diplomom zarađuješ 2.500 evra.Jer Kinezi nisu ni načeli tršište automobila,a osvojili su svet jeftinijom robom.Reno/Dacija im je već očitao lekciju sa Logan/Sandero/Duster konceptom cena.Odgovor je bio smešni "Rapid",koga u BGd-u ima cela 3 primerka otkad se prodaje.

Timer

pre 10 godina

@udavaca
Vi cenite VW vozila i preporucujete nam da ih zagrebemo, okacimo se o vrata i proverimo cene servisa a to sami niste prethodno ucinili? Za razliku od Vas ja vozim sluzbeni VW (doduse polo) i znam da je servis skuplji nego kod renoa, znam da se farba jednako skida kada je zagrebete kao i kod drugih ali o vrata mi ne pada na pamet da se kacim, niti verujem da bi to iko normalan radio svom autu.Poenta moje price je: nemojte pricati napamet!

Invisible Resident

pre 10 godina

Prvi put kada sam upravljao vozilom sa DSG menjačem jako sam se iznenadio prebacivanjem u maksimalni stepen prenosa na popuštanju pedale gasa, pri brzini od 70-80 km/h. Jedan vrlo zabavan menjač. U šestoj brzini može lagano da se vozi po gradu na 1100-1200 obrtaja ili do maksimalne brzine. Ako se kojim slučajem odlučite opet za oštriju vožnju, "kick-down" sluša neverovatnom brzinom i preciznošću komanduje menjačem. Nisam ljubitelj Vagena, ali za ovaj menjač se mora skinuti kapa.

dzigi

pre 10 godina

Taj Golf od 14800e je isključivo preko Porsche mobilitija, što će reći lizing, što će reći oko 19000e kada se otplati.
Ako isti model hoćete za keš, onda je cena nešto preko 17000e. I to je prava cena početnog Golfa 7. Puno, puno hiljada evara skuplje od konkurencije.

Dejan

pre 10 godina

Možda je on u klasi sa Astrom,308, meganom, Mazdom 3, I30, ceedom ali za ove pare bih razmišljao o Mazdi 6, Fordu Mondeo, Opel Insigniji, Superbu ... gde Golf realno cenovno i pripada
Ali verovatno bih uzeo Nissan Qashqai sa fantastičnim "360" i "Family" paketima, 1,6 dizel i 4x4 pogon i mislim da bi mi do 30.000 ostalo para za gorivo i registraciju za narednih nekoliko godina ...
Nije Golf tooooliko dobar a sigurno ne toooliko bolji, da bi bio toooliko skuplji od rivala ...
A taj dizajn koji gura cela VW grupa ... pre bih nazvao odsustvom istog ...
Panteri, Tigrovi i Leopardi stvaraju više emocija svojim dizajnom nego automobili VAG grupe
Uspeo sam juče da se vidim oči u oči sa novom Oktavijom, Golfom i Rapidom
...
Nisam verovao da bi me mogli obradovati pogledi na prvi Mondeo karavan, astru ili prvu generaciju megana što je sledilo posle hladnih i bezličnih sanduka pomenutog proizvođača.

m

pre 10 godina

pa koliko cesto mozes na nasim putevima da vozis 5500+(osim na auto putu), nikad ili jako retko. tako da to su ti odlicni auti za taj novac, izaberi onaj koji ti se vise svidja, po meni je kia malo lepsa...

Nikola

pre 10 godina

Ovde mislim da su već preterali sa cenom.
Za 30 hiljada EUR ulaze u cenu premium konkurenata, BMW 1, Mercedes A klase, Audi A3.
Mislim da tu nisu konkurentni i konkretno ovaj model će verovatno prodati tek u par primeraka koje će kupiti baš Golf entuziasti.
Golf je odličan auto, sjajan, ali u klasi od 30k EUR plivaju mnogo ozbiljnije ribe. npr BMW 118d koji za te pare može da se nađe i sa apsolutno genijalnim automatik menjačem od 8 brzina. Još zadnji pogon, raspodela težine po osama 50:50, i jednostavno je nemoguće zamisliti zabavniji auto za vožnju.
Nekako mi čini da je VW već preterao sa politikom da žele da budu zastupljeni baš u svakom segmentu. Mislim da ne ide to tako, plivaj tamo gde pripadaš i ne pokušavaj da budeš ono što nisi.

Milos

pre 10 godina

@kakodane
Svaka marka ima slabijeg dizela. Npr. Honda Civic 1,6 DTEC (88KS) u Hrvatskoj košta 22.500-26.000 eur ovisno o paketu opreme. U usporedbi s tim cijena Golfa 7 1,6 TDI (90KS) je 18.000-24.500 eur (oboje sa manualnim mjenjačem.)

Taj 1.6 DTEC je 88 KW = 120 KS. Takodje, Civic u pocetnom paketu sa tim motorom je znatno bolje opremljen od Golfa 1.6 TDI u pocetnom paketu.

Srđan

pre 10 godina

Nesh
Imaš jedan veliki problem u svojoj teoriji. Golf se prodavao dobro, trenutno se prodaje dobro i vjerovatno će se i dalje dobro prodavati. Odabir pri kupnji automobila ostavi onima koji se imaju novac za to, odnosno namjeru, a upravo je odabir stvar ličnog ukusa. Sa druge strane, o ukusima ne vrijedi raspravljati.

Kol

pre 10 godina

Odlican je ovo auto ali 30 hiljada evra je zaista mnogo, sad cu zvucati kao i vecina komentatora ali za te pare zaista moze da se bira sta ce se uzeti od akorda, nove mazde 6, superba itd. mogao bi da nabrajam do sutra!

PeroTreger

pre 10 godina

@ (nekotamo, 16. jul 2013 10:22)
Apsolutno si u pravu, s'tim sto sam ja poredio Golfov 1.2 motor od 85 ks i recimo Kiin 1.6 motor od 135 ks, to nije opcija priznaces, a poredio sam ih iskljucivo i samo zbog cene, sta dobijas za tih 15-ak hiljada eura od VW-a a sta od pomenutih Koreanaca. Pozdrav...

Mita

pre 10 godina

Vrhunski auto, ali cena mu je preterano visoka, ali preterano. Realno ne bi trebao sa tom najvisom opremom da kosta vise od 20-22.000E. Ipak pricamo o malom kompaktnom autu C klase. Na zalost neki proizvodjaci kao VW i Mercedes imaju politiku da je sve dodatna opcija i tu deru kupce do iznemoglosti

Motorhead

pre 10 godina

Odličan automobil, ali sa 30K evra on ozbiljno zalazi u viši segment. S' druge strane dodatna cena za 17 inca alu felne, DSG menjac, parking komp i jos dosta toga ozbiljno nafurava cenu. Verujem da je ovaj model unutra kao auto premium klase, ali 30.000 evra?!?! Pa ima i GTI Performance Pack za te pare.

Milojko

pre 10 godina

Bolje da odmah na početku napišete da ovaj auto košta 30 hiljada, da ne čitam džabe ceo tekst. Kad bi imao da dam 30 hiljada za Golf, ne bi ni gledao specifikacije nego bi očekivao da sve bude vrhunsko.

P2345

pre 10 godina

Ja sam na sajmu usao u novog Golfa, cini mi se da je bio 1.6 tdi trendline. Prosecan automobil. Ovaj jeste napucan do krajnje granice ali cena... Ja jednostavno ne razumem tu Vw filozofiju...

Burazer

pre 10 godina

(Driver, 16. jul 2013 14:57)
DSG menjac ne riknjava?
http://www.caradvice.com.au/235101/volkswagen-australia-recalls-25000-cars-over-dsg-defect/
(australijski vw je isti kao engleski vw, tako da ima cemu da se raduju vlasnici doppelkupling schalt getriebea)

DC

pre 10 godina

@Driver, @Mačak: DSG nije klasican automatik o kojima vi pricate, a cija je glavna karakteristika 'torque converter' odn fluidni (uljni) konverter obrtnog momenta - mislim da se da tako opisati na Srpskom. DSG je uprosteno objasnjeno vise kao dva manuelna menjaca, vrlo smanjena i upakovana u jedno kuciste, sa dva kvacila i sa automatizovanim odabirom brzina. Od 2008. pa na ovamo VAG grupa je opozvala upravo zbog problema na DSG oko 70,000 vozila u Americi, 37,000 vozila u Australiji i Novom Zelandu, 12-13,000 u Singapuru i Malaziji te preko 500,000 u Kini. U Americi i Kini je grupa bila primorana da produzi garanciju DSG menjaca sa 2 na 10 godina. Bez obzira na veliki broj prijavljenih problema sa DSG i velikog pritiska potrosaca i u Evropi, VAG i dalje odoljeva da opozove vozila sa ovog trzista - videcemo koliko jos dugo. Trenutno velika tema na mnostvu stranih foruma.

Inace ovaj test i komentari su me podsetili na davno vreme, cirka 1990, kada sam gledao cene auta u tadasnjim auto casopisima (i mastao). TAS-ov Golf 1.6 je, secam se, po ceni bio slican sa tadasnjom Mazdom 626 2.0 a daleko skuplji od mnogo bolje opremljene 323, Corrole i sl, koje se u medjuvremenu nisu uposte lose pokazale. Neke stvari su ostale iste :)

gambler

pre 10 godina

Sa ovim bodykit-om kida kako izgleda. Citam komentare i svi vrte pricu oko vecih segmenata za iste pare, za neke stvari su u pravu a opet neko bas mozda hoce C segment da kupi. Postoje imucni ljudi koji kupuju ovaj automobil deci ili supruzi a mozda i njima treba neki manji za grad, po meni je plus sto nude mnogo mogucnosti personalizacije pa je na kupcu da ga "kroji" prema sebi. Hteli mi to ili ne auto je danas mnogo vise od prevoznog sredstva, neki modeli pokazuju imidz vlasnika a neki status.