Petak, 12.07.2013.

08:32

Janjić: Srbija će hteti i u NATO

Srbija će naredne godine zatražiti prijem u NATO, ocenio je direktor beogradskog Foruma za etničke odnose Dušan Janjić.

Izvor: Beta

Janjiæ: Srbija æe hteti i u NATO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

sns lover

pre 10 godina

Sto je babi milo, to joj se i snilo. Nato lobista masta o novom topovskom mesu za zlocinacku organizaciju koja terorise citav svet. Srbija nema interesa za integraciju u nato, niti ce povratiti otetu teritoriju, niti je ugrozena (ne racunajuci nato), niti ce ekonomski prosperirati (pogledajmo albaniju, bugarsku i rumuniju). Ne postoji ni jedan razlog da odstupimo od proglasene vojne neutralnosti.

Knight XV

pre 10 godina

Kao prvo moramo napraviti državu ako želimo da nas svojataju za ozbiljno. Vojna neutralnost Srbije neostvariva, naročito pošto je „za ozbiljno sprovođenje spoljne politike potrebna ozbiljna i moćna vojska". Zagovornici neutralnosti kao argument često potežu Švajcarsku, ali ta država ima „izuzetno ozbiljnu vojsku", sa više od 100 aviona „F-16"!
Srbija, na drugoj strani, ima samo četiri „miga 29". Tako da porediti nas i Švajcarce je u najmanju ruku neozbiljno...

Sada imamo oko 40.000 vojnika, a analize govore da nam je za neutralnost potrebno dva-tri puta više, što je potpuno nerealno. Ne daj bože da nas napadnu, nikakav otpor im ne možemo pružiti! I nikakvu pomoć od Rusije ne možemo očekivati jer je između nas nekoliko neutralnih i NATO zemalja.

Na kraju ne znam kako mislimo u EU ako se deklarišemo kao neutralni. Sve države članice EU su prvo ušle u NATO, pa tek onda u Uniju. Ionako je naša neutralnost mrtvo slovo na papiru. Kako smo neutralni, a potpisnici smo programa Partnerstvo za mir? Potpisali smo i sporazume o NATO letovima nad Srbijom i o prelasku NATO trupa kopnenim koridorom (SOFA sporazum)?! NATO je time ostvario sve svoje ciljeve, a mi zauzvrat nismo dobili ništa.

NETO

pre 10 godina

narod srbije bi trebao da postane vredniji i uredniji, da manje krade kada mu se za to ukaze prilika i da mu ne bude imperativ nekog zeznuti vec nekome pomoci. Tada mu nece trebati ni NATO ni EU jer ce svi hteti sa nama. ovako ostaje samo milostinju da trazimo kao prosjaci sto sede na ulici.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Janjić: Srbija će hteti i u NATO!
Ма и ја хоћу у НАТО господине Јањићу, али да ми плате по милијарду долара за сваки дан бомбардовања (78 милијарди долара)!

Pajola

pre 10 godina

Ovoliko autošovinizma i kukavičluka u komentarima skoro ne pročitah. Srećom da se neće skoro desiti neko s.... jer bih se odmah ubio kad bi samnom u rovu bio neki b92 "komentator". Nato, za koju milijardu godina, možda.

Ja pamtim

pre 10 godina

@ (Tex, 12. jul 2013 10:15)

A pod NATO bombama ginuli su oni koji veze nisu imali ni sa KiM, ni sa BiH, ni sa Hrvatskom. Oni JESU žrtve a ne "kolateralna šteta". Voleo bih da vidim kako bi njihovim porodicama objasnio da je to što nas je NATO bombardovao zapravo dobra stvar. Isto tako bih voleo da nama ostalima objasniš zašto NATO ne finansira obnovu svih tih porušenih objekata sad kad smo demokratska zemlja.
P. S. Mani ti to ŠBBKBB. Isto tako bih i ja mogao da kažem da ratova i bombardovanja ne bi bilo da nismo formirali Jugoslaviju posle Prvog svetskog rata.

Sloba

pre 10 godina

Secam se jedne reportaze ABC televizije za vreme bombardovanja. Pitaju oni jednu vremesnu gospodju o situaciji i ona im kaze: "Gospodo, gadjajte ga direktno, pa nemojte nama po glavama!"

Izdajnik

pre 10 godina

tebi ,bre frajeru ako se svidja kreni odma, nemoj da kasnis, a sto se Srbije tice nemozete da obezbedite podrsku ni u snu. Srbija je vojno neutralna

austrijski princip

pre 10 godina

Nato nam je jedina sansa da se sacuvamo od ruske cizme!
(mujcinovic salih, 12. jul 2013 12:15)
Kakva crna ruska cizma ti jos zivis pod Staljinom i WW2.Ako ti se ratuje idi u Irak i Izrael pa ratuj.Mi smo vojno neutralni i svakoj zemlji zelimo mir ne zelimo da dovodimo bedu u druge zemlje jer smo to mi prosli i prolazimo.

ice9

pre 10 godina

Da smo znali na vreme da biramo saveznike sada bi bili u istim granicama kao nekad sa daleko vecim uticajem u svetu ovako kad se tripujes da su ti rusi braca ostanes sa dve njive.

boba

pre 10 godina

Odluka Saveta bezbednosti UN predstavlja osnov da NATO reaguje.Posto Savet bezbednosti UN nije doneo nikakvu odluku, operacija NATO na nasu zemlju je cist akt agresije! Mene interesuju statisticki podaci obolelih od raka od 1990. do bombardovanja, i od bombardovanja do danas? Dosta toga ce biti jasno... Dokazano je da je koriscen osiromasen uranijum, kasetne bombe koje su konvencijom zabranjene. Pitanje je zelimo li biti deo te masinerije koja napada druge zemlje pod laznim izgovorima, samo da bi uveli "demokratiju" u te zemlje i ostvarili ekonomski interes oko cega se sve vrti?

vlad

pre 10 godina

Ala su aktivni ovi Čedini zaposlenici na portalima. Još samo da svi u Srbiji imaju 10 godina i da ne znaju sva zla što nam je ova nato tvorevina nanela. Da li stranci (čiji su i ovi Čedini plaćenici) misle da nam je mozak toliko atrofirao da nam podmeću ovakvu zamenu teza. Upravo sam se vratio iz Grčke kroz Bugarsku i tamo video "blagostanje" nato-a. Njihov avion bez ikakvog pardona preleće Svetu Goru u niskom letu. A tek Bugari. Tek su oni postali velesila sa boljim životom sa ulaskom u taj savez. Neću da sutra moje dete bude topovsko meso ni Amerikanaca ni Rusa.

Srecko Sojic

pre 10 godina

@Tex: Secam se ja bolje od tebe kako je sve pocelo na Kosovu.
UCK su poceli da ubijaju srbe, albance i samo je eskaliralo i na kraju je rat izbio.
To je njihova taktika bila da izprovociraju rat jer su znali da je svet protiv nas.
Nemacka televizija je prikazala dokumentarac kako je NATO izcenirao lazne dokaze da bi imali razlog da bombarduju, kao Racak.
Najvece antisrpske novine Le Figaro su napisali "Racak iscenirani masakar".
I to nije prvi put da NATO pakt tako radi.
Uostalom zasto nam treba bas NATO? mi mozemo prvo u EU pa onda da udjemo u istocni NATO sa rusima.
Svedska je EU zemlja ali nisu u NATO paktu oni tajno saradjuju sa njima ali nisu clan.
I prosto ne mogu da verujem kako "pravi" Srbin moze da kaze da su imali razloga da bombarduju 14 bolnica, malu Milicu i ostale.
Ako je Srbija demokratija, ajd referendum o NATO.

rale

pre 10 godina

Odgovorno tvrdim da ce biti krvi do kolena ( citaj gradjanjski rat) ukoliko se i pomisli na clanstvo u NATO! Sta je vama ljudi pa nije Vucic bog i da mu niko ne moze nista. Garantujem svim sto imam da ova vlada nece izdrzati ceo mandat ( makar i dobili obnovljeni mandat u slucaju prevremenih izbora). Koliko god da je Vucic americki covek to mu nece proci. Zivi bili pa videli! Mnogo se umislio i zaigrao. Pustice ga amerikanci niz vodu vrlo brzo jer im je dosta stvari zavrsio tako glatko gde nisu pomagale bombe. Ali jedna stetocina moze da uradi vise nego milion bagera ili tenkova !

Кога нема без њега се може

pre 10 godina

Право гласа у НАТО имају и Албанци и Бугари. Србија јок јер није члан. Ствари се не преокрећу у своју корист седењем на клупи већ учешћем у утакмици.

.,.

pre 10 godina

Рационална, одакле ти то за ЈНА?! Каквих овде чињеница има, ууууууууу. .
КАКВА НАТО БРЕ, И ЕУ!? ХОЋЕШ У ЕУ, У ``НЕКУ`` ВЛАДАВИНУ ``НЕКИХ`` ПРАВА. ПА ИЗВОЛИТЕЕЕ, ШТО НЕ ИДЕТЕ, А!? ПРИИИМИЋЕ ВАС, ИЗВОЛИТЕ. . идите мало под германску чизму `ајде, што не идете, отворене границе, тамо добар стандард, близу је, шта. .
НЕ NАТО! ! !
НЕ EU! ! !

Del_boy

pre 10 godina

Čovek priča potpuno napamet. Da Srbija ide u NATO niti bi kupovala oružje od Rusije, niti bi nam ga Rusi prodali i još sa sve povoljnim kreditom. Ovo su paušalne ocene jednog tzv. analitičara kome se ne svidja politika prema Kosovu pa mu je proradila paranoja ili ne znam ni ja šta.

Tim gore po činjenice

pre 10 godina

Srbija je sporazumom Beograda i Prištine prihvatila teritorijalni integritet Kosova ali, kako stvari stoje, sporazum još uvek nije implementiran ni u jednom segmentu, a i neće biti, što će se videti, već, ovih dana, kada ističe rok za predaju listi za izbore na Kosovo, a koji mogu da se održe, samo, "bez Srba" sa "severa Kosova", jer je to njihovo "demokratsko pravo" i niko ih na to ne može naterati, a sve ostalo, što se najavljuje, kao izlaz iz ove "bezizlazne situacije", jeste "čista prevara"?!
Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Savet bezbednosti UN je dužan da Kosovo vrati pod "teritorijalni integritet Srbije" pa o prijemu Srbije u NATO razmišljaće se otom-potom, jer zvanična srpska bezbednosna politka i dalje ostaje "neutralnost"?!

Србин патриота

pre 10 godina

људи...ми морамо бити свесни једне јако једноставне чињенице - КОСОВО ЈЕ НЕЗАВИСНА ДРЖАВА.
Мене боли душа док ово пишем, али то је тренутно стање. Можда неће трајати вечно, али је тренутно стање такво какво јесте.
Они су УВЕЛИ ВИЗЕ ЗЕМЉАМА КОЈЕ НЕМАЈУ ВИЗНИ РЕЖИМ СА СРБИЈОМ - на пример РУСИЈА! Грађанима Русије који желе да посете Косово (а за дивно чудо има их доста, посећују манастире и цркве) од недавно треба ВИЗА! И НЕ, виза не може да се добије на граници, већ мора да се тражи у амбасадама Косова или Албаније.
Шта ће се десити када Косово аплицира НЕЗАВИСНО ОД НАС за чланство у НАТО??? И још горе, кад Косово то чланство ДОБИЈЕ?
Па кад проблем Косово-Србија ОПЕТ не буде само наше унутрашње питање већ ОПЕТ, али сада заозбиљно, постане проблем и ЦЕЛОКУПНЕ НАТО СТРУКТУРЕ?
Па шта мислите ко ће изаћи као победник?

А што се тиче браће Руса...они имају своју амбасаду на Косову, са све бројем телефона који НИЈЕ 00381... већ 001212... мислите о томе

Mujo 11

pre 10 godina

Janjić: Srbija će hteti i u NATO
Srbija ne bih htela nikad u NATO i EU, bar ne na takvim uslovima koji diktira Brisel, ali mora to da uradi, jer interesna zona EU i NATO je i Balkan, pa i Srbija, i to je kraj price!
Za one koji bih voleli Srbiju van NATO i EU, sa bliskom saradnjom sa Rusijom i Kinom, ili bar neutralnu drzavu, to je sasvim nemogucno, jer i Rusija i Kina znaju gdje su granice velike sile, odnosno EU i NATO!

Dragan DeSPOt

pre 10 godina

STo da ''ne'', zasto ispastati greske Milosevica i biti rob njegove politike i u vecnom sukobu sa saveznicima iz dva svetska rata.Srbiji je mesto u NATO, a patriJote nek i dan danas gledaju na obalu Dunava i prisecaju se 1944. godine i dolazak komunista Rusa i uvodjenje najneprirodnije idelogije za Srbe u istoriji postojanja.Drago mi je da je SPO oduvek bio za saradnju sa NATO.

kraja

pre 10 godina

...staviti pod lupu racune ovih samozvanih analiticara i clanova tzv nvo...
...prodaju srbiju za nekoliko hiljada dolara na racunu negde preko...
...interes naroda im je negde pod razno...

nedjo

pre 10 godina

Tex,da smo bili u NATO-u ne bi Beograd zapalili krizari kad su isli u Jeruzalem, nebi nas Turci okupirali, ne bi nas Austro-Ugarska tukla.
Da je moja baba nosila pantalone, zvali bi je deda.

rti

pre 10 godina

@dosledan: To su sve razlozi protiv i nijedan nije zamena teza. Nekome je najbitnije sto su bombardovali nas, za nekog drugog je to ucesce u tudjim intervencijama, trecima sve dosadasnje intervencije i broj ubijenih.
@Ivan Ivić: Kakav ste vi bedan pokusaj od coveka ako je stav protiv NATO primer "zatucanog razmišljanja". Vi "odtucani" ste izgleda poremeceni u glavi, a druge bi da proglasavate za zatucane.

jelena

pre 10 godina

To je logicno i racionalno. Sta da radi mala zemlja okruzena Nato zemljama? Da bude neutralna? Da cekamo da i Kosovo bude u Nato?
U neko davno vreme,svako ko se protivio Rimu bio bi zbrisan sa lica zemlje,ko nije, dobijao je neku beneficiju,preziveo bi,isto je i danas,ako se protivite Vasingtonu,pre ili kasnije zazalite. Svet tako funkcionise.
Ja bih uvek glasao Za ulazak u Nato jer svet posmatram realno,vidim svojim ocima sta se desava.
(ex demokrata 1, 12. jul 2013 09:59)



Evo i dokaza da Vucic zeli u NATO. Sve planove Vucica mozes da procitas u komentarima koji stizu iz nazadnjacke kancelarije za spore odgovore.

Sladjana

pre 10 godina

Verovatno je da će Srbija postati članica NATO, jer na to ukazuje informacija na slovenačkom sajtu ifimes.org gde piše da je Srbija, iako neutralna i nečlanica, pre svih članica, već zakupila poslovni prostor u novoizgrađenoj zgradi NATO-a.

SRBIN

pre 10 godina

Za Srbiju ukoliko misli o buducnosti sigurno je mesto u NATO sa druge strane ukoliko zivi u proslosti sigurno nije joj mesto u NATO ni u EU. Nazalost Srbija za sve previse kasno reaguje.

Caruk iz Amersa

pre 10 godina

Nato,pod hitno.Dosta je bilo ''ku..enja'' kvazi nacionalista i jarinjsko-brnjackih patriJota. Srbiji je mesto u Evropi, medju saveznicama, medju drzavama sa visokom svescu i demokratskim uredjenje, sa zemljama gde je ''monarhija'' itekako dobro dosla, gde se postuju prava svih gradjana.

Tex

pre 10 godina

(Marko, 12. jul 2013 08:54)

Jel se opet delimo na prave Srbe I na izdajnike ili sta?

Svaki put kada se setis sta ti je NATO uradio ti se seti zasto je do toga doslo, ono sta se desavalo na Kosovu, pa u Bosnu, Hrvatskoj ... Sem naravno ako ne mislis da si i tu zrtva bio.

Ovde ljudi komentarisu o nekim okupatorima kao da imaju 83 ili 13 godina. Nije bas ni cudo sto je ova zemlja u rasulu.

Inace da smo bili clanica NATO-a nista od ovoga ne bi ni bilo ali to "pravom Srbinu" nikako da udje u glavu jer "pravi Srbin" ne putuje, ne skoluje se, zivi na drzavnoj sisi i mrzi strance jer su mu oni krivi za sve

MilanJ 88

pre 10 godina

Ja kao gradjanin ne zelim da budem u savezu sa onim "milosrdnim andjelima " koji su ubijali civile i zatrovali nam zemlju uranijumom a mi posle sa njima da napadnemo neku sirotinju kao i oni nas ...

Nermin Poturak

pre 10 godina

Velika stvar za Balkan, jer jedino na taj nacin mozemo polumrtav korpus srpskog naroda da vratimo u realnost i odnos sa Svetom i Evropom dovedemo u stanje kao i tokom dva svetska rata gde su Sbi bili clanovi velike pobednicke porodice i saveznik ''par eksalans''

NEBOJSA

pre 10 godina

Jedini nacin da se ponovo unese nestabilna politika i veliki nemiri u srbiji ,,ulazak u nato, jedini nacin da vucic izgubi ugled, jedini nacin da se gradjani srbije ponize i da se ponovo pokrenu nemiri u srbiji, bravo za plan,,,,

heavy

pre 10 godina

Ne zele oni nas u NATO,sta se lozite.A dal bi bilo pametno da pristupimo,ma neeee mi smo Svjcarska,ekonomska i vojna sila.Ako hocemo da se prekine ponizavanje,razbijanje ove zemlje kao i zastita ono malo Srba koji su ostali na KIM i narocito u ndh ako zelimo da opstane RS onda moramo u taj savez cisto da preguramo dok ne ojacamo i dok ne dodje vreme za naplatu....a doci ce.Bosanski lonac polako krcka,ujkice mogu da se prave nevini i evropejci koliko hoce ali kad tad ce kiksnuti i to debelo a mi moramo da budemo spremni i u poziciji da to iskoristimo.

dosta spinovanja

pre 10 godina

Zasto bi narod u Srbiji ratovao za interese imperijalne sile ne zeli narod u Srbiji da bude u ratu mi smo se opredelili za vojnu neutralnost poput Svajcarske i Austrije.Necemo da ratujemo mi smo za mirna resenja da hocemo da ratujemo ratovali bi smo na Kosovu.Ovaj sto hoce u NATO imas lepo Legiju stranaca prijavi se i idi pa ratuj onaj ko zeli rat rat mu bio u kuci.Jel on blesav covek da dovodimo nase mladice iz Iraka i Avganistana u kovcezima kao Amerikanci pa niko nece u NATO.Svakoga ko zagovara za ovo nekao salje svoju decu u grob ionako nam nacija IZUMIRE.Da ne pominjemo bombardovanje...

Дарко

pre 10 godina

Камо среће да је Србија имала мудре државнике и слушала глас национално одговорних политичара као што је Вук Драшковић. Да су Вук и СПО победили деведесетих, Србија би одавно била и у ЕУ и НАТО, а државе које су у том друштву нити се дезинтегришу, нити се распадају. И земље ЕУ су у претходним годинама имале рецесију, чланство у наведеним друштвима не гарантује благостање и пут у рај, али свакако омогућава излазак из пакла у коме се предуго налазимо.

dosledan

pre 10 godina

Citajuci komentare vidim da dolazi do zamene teza kako Srbi ne zele u Nato jer nece da ginu po tudjim ratistima!!! Ne gospodo, Srbi nece u Nato jer je to zlocinacka organizacija i koja je kao takva 78 dana bombardovala Srbiju pritom ubivsi na hiljade zena i dece nevinih civila. O trovanju zemlje uranijom, unistenju infrastrukture necu ni da pricam. E zato necemo da budemo clanica te zlocinacke organizacije.

ssa

pre 10 godina

Nato i Eu su brat i sestra bez obzira kojim primerima pokazivali da to nije=.I posle svega navukli su nas da im se nudimo,ne mi nego izabrani pa preobraženi predstavnici,kao da nema života van njih.Velika je to mašinerija kojoj se samo ljudi mogu suprotstaviti,a bojim se da cemo za par godina nuditi i ovom monstrumu nešto za clanstvo,da nas "zaštiti od terorizma"ili možda cak od zle Rusije.(komentar koji Politika nije htela da objavi pre par dana)

racionalna

pre 10 godina

Ja već hoću. Htela sam odavno. Da smo imali pameti 1989 i usli u tada Evropsku zajednicu sve bi bilo drugačije. Ali nismo mogli... Morali smo da očuvamo privilegije SKJ i potpuno nesposobne JNA...

Аристотел

pre 10 godina

Ех да је било памети да цела СФРЈ уђе у НАТО негде 70-тих или 80-тих година прошлог века...

Neutralan Austrijanac

pre 10 godina

Hvala bogu sto moja Austrija nije deo ovog zlocinackog saveza koji ratuje za materijalnog i geostrateskog interesa SAD a Сrbima koji zele u Nato biх vise preporucio da se Srbija prikljuci samo EU Battlegroupu kao Austrija i ostale evropske neutralne zemlje a ne Nato savezu.

P.S Samo za informaciju Srbi su jedini Evropski Narod koja je u zadnjih 20 godina bila 3 puta bombardovana jednom u Кninu drugi put u Бosni a treci put u sopstvenoj zemlji pa sad vi dobro razmislite kome se pridruzite a sad 1.2.3 lupajte minuse.

poz iz Neutralne zemlje.

mala

pre 10 godina

Ljudi niko vam nije objasnio da su sve clanice EU I clanice NATO. Dakle jedno bez drugog ne ide. Zato Svajcarska i Norveska ne udjose u EU. Dok Vucic ne kaze na RTS nista ne znate, neverovatno.

popeye

pre 10 godina

@pusti snovi
Знаш како је само кренуло Румунији и Бугарској од кад су у НАТО, свуда теку мед и млеко?!
Постали су само Руске нуклеарне мете прве категорије, због НАТО инсталација на својој територији.

JA SAM

pre 10 godina

NARAVNO da ćemo ući u NATO, zato što je Vučić pričao godinama da nećemo.

On sve što je govorio, danas radi potpuno, ali potpuno suprotno.

Ivan Ivić

pre 10 godina

Bolje da izvršimo kolektivno samoubistvo našeg naroda nego da uđemo U NATO!
(marijana, 12. jul 2013 09:34)

Bravo! Oduševljen sam razmišljanjem! Rijedak primjer zatucanog razmišljanja. Zato i jeste gdje ste.

lokve

pre 10 godina

Zašto bi to tražila? Da učestvuje u finansiranju i bombardovanju onih kojima se ne dopada NATO? Valjda smo jednom o tome doneli odluku i Srbija ne bi smela da menja put.

još jedna od velikih žaba za gutanje

pre 10 godina

Da se ne lažemo, to je neminovnost koja stoji pred Srbijom!!!
Svi u našem okruženju su u NATO, pa nam sledi po onoj narodnoj: "Kud' svi Turci, tu i mali Mujo."

pusti snovi

pre 10 godina

daj boze al nema sanse.
retrogradne snage su suvise jake u srbiji a crveni i dalje potpaljuju glupi narod.
inace ekonomske koristi bi bile ogromne a najvise za namensku industriju i ulaganje engleza, amerikanaca i nemaca.
al koga briga za ekonomiju,jescemo korenje..

Branko8448

pre 10 godina

Ništa iznenadjujuće. Da vodeći trojac, Nikolić, Dačić, Vučić, nije od SAD i Nemačke prepariran, nikada ne bi bili na vlasti.

milan

pre 10 godina

Pa za to je potreban referendum.Ja licno to ne dozivljavan sa opterecenjem 90 ali pitam "zašto bi sprki mladić ginuo npr za američke interese u nekoj od arapskih zamalja".Ovog Janjica koga plaćaju sa zapada stvarno bi trebali manje da gurate po medijima analiticar je ko moja baba,,,prica ono sto mu je receno da treba da se spinuje.
Ako to lično želi Janjicu pusku u ruke i u AVGANISTAN.

expert

pre 10 godina

Natovac Janjić spinuje javno mnjenje. Nažalost, nisam siguran da prognoza o tome da će Vučić na mala vrata pokušati da uvuče zemlju u za nju besmislen vojni savez nije tačna.

Nik

pre 10 godina

Srbija (tj. njeni gradjani - pri tom ne mislim na ROBOTE i ovce) nikada nece zeleti u NATO... Za njenu 'politikantsku elitu' ne mogu da tvrdim!

Predlog

pre 10 godina

Evo ja dajem predlog da datum bude 24.03.2014., na petnaestogodišnjicu bombardovanja od NATO-a.
I da kao zvanice obavezno bude pozvana rodbina nastradalih.

PS: "Beogradski Forum za etničke odnose" ? Kako bi tebe Putin prečešljao, ko te osnovao, zašto, odakle se finansiraš.....

Gradjanin

pre 10 godina

Podrzavam. Tuzan sam zbog svega sto se desilo 99, al sam itakako svestan da cilj nikada nisam bio ja, nego rezim koji je mene i moje sugradjane tlacio. Zelim da moja deca zive u zemlji koja ima prijatelje, a ne za neprijatelje najvece i najbogatije sile.

Nadam se da ce vecina gradjana na clanstvo gledati kso priliku, a ne kao nuzno zlo. Na kraju, Nemacka je stosta uradila, cak i sravnila Beograd, pa je danas najvazniji ekonomski partner... nema gradjana koji bi pricali da to nije dobro.

ex demokrata 1

pre 10 godina

To je logicno i racionalno. Sta da radi mala zemlja okruzena Nato zemljama? Da bude neutralna? Da cekamo da i Kosovo bude u Nato?
U neko davno vreme,svako ko se protivio Rimu bio bi zbrisan sa lica zemlje,ko nije, dobijao je neku beneficiju,preziveo bi,isto je i danas,ako se protivite Vasingtonu,pre ili kasnije zazalite. Svet tako funkcionise.
Ja bih uvek glasao Za ulazak u Nato jer svet posmatram realno,vidim svojim ocima sta se desava.

a svi mislili obrnuto!!!

pre 10 godina

"Možda to nekome deluje apsurdno, da neko ko ima nasleđe Miloševićeve politike i ko je potekao iz Srpske radikalne stranke ide ka NATO, ali to je činjenica", kazao je Janjić.

Pa sto bi se cudili, navikli smo, to su "CICE S HILJADU LICA"!!!

Sad se vidi da je u stvari Tadic bio ULTRA-PATRIOTA, a ovi teski IZDAJNICI!!!

Marko

pre 10 godina

Sramota bi bila da zatražimo prijem u NATO posle svega što su nam ti zločinci napravili! Nepravedno je pokušavati da se dodvorimo onima koji teže da nas bace na kolena, što za Kosovo što za sve ostalo. Nisam za ulazak u NATO, a i većina ljudi koje znam su istog mišljennja. Na kraju krajeva nijedan pravi Srbin koji je proživeo ono što se dešavalo 1999. ne želi da vidi NATO na ovim prostorima. A povrh svega bi nam deca išla da ratuju za imperijaliste!

Marko

pre 10 godina

Sramota bi bila da zatražimo prijem u NATO posle svega što su nam ti zločinci napravili! Nepravedno je pokušavati da se dodvorimo onima koji teže da nas bace na kolena, što za Kosovo što za sve ostalo. Nisam za ulazak u NATO, a i većina ljudi koje znam su istog mišljennja. Na kraju krajeva nijedan pravi Srbin koji je proživeo ono što se dešavalo 1999. ne želi da vidi NATO na ovim prostorima. A povrh svega bi nam deca išla da ratuju za imperijaliste!

milan

pre 10 godina

Pa za to je potreban referendum.Ja licno to ne dozivljavan sa opterecenjem 90 ali pitam "zašto bi sprki mladić ginuo npr za američke interese u nekoj od arapskih zamalja".Ovog Janjica koga plaćaju sa zapada stvarno bi trebali manje da gurate po medijima analiticar je ko moja baba,,,prica ono sto mu je receno da treba da se spinuje.
Ako to lično želi Janjicu pusku u ruke i u AVGANISTAN.

Predlog

pre 10 godina

Evo ja dajem predlog da datum bude 24.03.2014., na petnaestogodišnjicu bombardovanja od NATO-a.
I da kao zvanice obavezno bude pozvana rodbina nastradalih.

PS: "Beogradski Forum za etničke odnose" ? Kako bi tebe Putin prečešljao, ko te osnovao, zašto, odakle se finansiraš.....

a svi mislili obrnuto!!!

pre 10 godina

"Možda to nekome deluje apsurdno, da neko ko ima nasleđe Miloševićeve politike i ko je potekao iz Srpske radikalne stranke ide ka NATO, ali to je činjenica", kazao je Janjić.

Pa sto bi se cudili, navikli smo, to su "CICE S HILJADU LICA"!!!

Sad se vidi da je u stvari Tadic bio ULTRA-PATRIOTA, a ovi teski IZDAJNICI!!!

lokve

pre 10 godina

Zašto bi to tražila? Da učestvuje u finansiranju i bombardovanju onih kojima se ne dopada NATO? Valjda smo jednom o tome doneli odluku i Srbija ne bi smela da menja put.

expert

pre 10 godina

Natovac Janjić spinuje javno mnjenje. Nažalost, nisam siguran da prognoza o tome da će Vučić na mala vrata pokušati da uvuče zemlju u za nju besmislen vojni savez nije tačna.

Nik

pre 10 godina

Srbija (tj. njeni gradjani - pri tom ne mislim na ROBOTE i ovce) nikada nece zeleti u NATO... Za njenu 'politikantsku elitu' ne mogu da tvrdim!

popeye

pre 10 godina

@pusti snovi
Знаш како је само кренуло Румунији и Бугарској од кад су у НАТО, свуда теку мед и млеко?!
Постали су само Руске нуклеарне мете прве категорије, због НАТО инсталација на својој територији.

JA SAM

pre 10 godina

NARAVNO da ćemo ući u NATO, zato što je Vučić pričao godinama da nećemo.

On sve što je govorio, danas radi potpuno, ali potpuno suprotno.

Tex

pre 10 godina

(Marko, 12. jul 2013 08:54)

Jel se opet delimo na prave Srbe I na izdajnike ili sta?

Svaki put kada se setis sta ti je NATO uradio ti se seti zasto je do toga doslo, ono sta se desavalo na Kosovu, pa u Bosnu, Hrvatskoj ... Sem naravno ako ne mislis da si i tu zrtva bio.

Ovde ljudi komentarisu o nekim okupatorima kao da imaju 83 ili 13 godina. Nije bas ni cudo sto je ova zemlja u rasulu.

Inace da smo bili clanica NATO-a nista od ovoga ne bi ni bilo ali to "pravom Srbinu" nikako da udje u glavu jer "pravi Srbin" ne putuje, ne skoluje se, zivi na drzavnoj sisi i mrzi strance jer su mu oni krivi za sve

kraja

pre 10 godina

...staviti pod lupu racune ovih samozvanih analiticara i clanova tzv nvo...
...prodaju srbiju za nekoliko hiljada dolara na racunu negde preko...
...interes naroda im je negde pod razno...

Branko8448

pre 10 godina

Ništa iznenadjujuće. Da vodeći trojac, Nikolić, Dačić, Vučić, nije od SAD i Nemačke prepariran, nikada ne bi bili na vlasti.

MilanJ 88

pre 10 godina

Ja kao gradjanin ne zelim da budem u savezu sa onim "milosrdnim andjelima " koji su ubijali civile i zatrovali nam zemlju uranijumom a mi posle sa njima da napadnemo neku sirotinju kao i oni nas ...

rale

pre 10 godina

Odgovorno tvrdim da ce biti krvi do kolena ( citaj gradjanjski rat) ukoliko se i pomisli na clanstvo u NATO! Sta je vama ljudi pa nije Vucic bog i da mu niko ne moze nista. Garantujem svim sto imam da ova vlada nece izdrzati ceo mandat ( makar i dobili obnovljeni mandat u slucaju prevremenih izbora). Koliko god da je Vucic americki covek to mu nece proci. Zivi bili pa videli! Mnogo se umislio i zaigrao. Pustice ga amerikanci niz vodu vrlo brzo jer im je dosta stvari zavrsio tako glatko gde nisu pomagale bombe. Ali jedna stetocina moze da uradi vise nego milion bagera ili tenkova !

dosledan

pre 10 godina

Citajuci komentare vidim da dolazi do zamene teza kako Srbi ne zele u Nato jer nece da ginu po tudjim ratistima!!! Ne gospodo, Srbi nece u Nato jer je to zlocinacka organizacija i koja je kao takva 78 dana bombardovala Srbiju pritom ubivsi na hiljade zena i dece nevinih civila. O trovanju zemlje uranijom, unistenju infrastrukture necu ni da pricam. E zato necemo da budemo clanica te zlocinacke organizacije.

dosta spinovanja

pre 10 godina

Zasto bi narod u Srbiji ratovao za interese imperijalne sile ne zeli narod u Srbiji da bude u ratu mi smo se opredelili za vojnu neutralnost poput Svajcarske i Austrije.Necemo da ratujemo mi smo za mirna resenja da hocemo da ratujemo ratovali bi smo na Kosovu.Ovaj sto hoce u NATO imas lepo Legiju stranaca prijavi se i idi pa ratuj onaj ko zeli rat rat mu bio u kuci.Jel on blesav covek da dovodimo nase mladice iz Iraka i Avganistana u kovcezima kao Amerikanci pa niko nece u NATO.Svakoga ko zagovara za ovo nekao salje svoju decu u grob ionako nam nacija IZUMIRE.Da ne pominjemo bombardovanje...

Srecko Sojic

pre 10 godina

@Tex: Secam se ja bolje od tebe kako je sve pocelo na Kosovu.
UCK su poceli da ubijaju srbe, albance i samo je eskaliralo i na kraju je rat izbio.
To je njihova taktika bila da izprovociraju rat jer su znali da je svet protiv nas.
Nemacka televizija je prikazala dokumentarac kako je NATO izcenirao lazne dokaze da bi imali razlog da bombarduju, kao Racak.
Najvece antisrpske novine Le Figaro su napisali "Racak iscenirani masakar".
I to nije prvi put da NATO pakt tako radi.
Uostalom zasto nam treba bas NATO? mi mozemo prvo u EU pa onda da udjemo u istocni NATO sa rusima.
Svedska je EU zemlja ali nisu u NATO paktu oni tajno saradjuju sa njima ali nisu clan.
I prosto ne mogu da verujem kako "pravi" Srbin moze da kaze da su imali razloga da bombarduju 14 bolnica, malu Milicu i ostale.
Ako je Srbija demokratija, ajd referendum o NATO.

Gradjanin

pre 10 godina

Podrzavam. Tuzan sam zbog svega sto se desilo 99, al sam itakako svestan da cilj nikada nisam bio ja, nego rezim koji je mene i moje sugradjane tlacio. Zelim da moja deca zive u zemlji koja ima prijatelje, a ne za neprijatelje najvece i najbogatije sile.

Nadam se da ce vecina gradjana na clanstvo gledati kso priliku, a ne kao nuzno zlo. Na kraju, Nemacka je stosta uradila, cak i sravnila Beograd, pa je danas najvazniji ekonomski partner... nema gradjana koji bi pricali da to nije dobro.

boba

pre 10 godina

Odluka Saveta bezbednosti UN predstavlja osnov da NATO reaguje.Posto Savet bezbednosti UN nije doneo nikakvu odluku, operacija NATO na nasu zemlju je cist akt agresije! Mene interesuju statisticki podaci obolelih od raka od 1990. do bombardovanja, i od bombardovanja do danas? Dosta toga ce biti jasno... Dokazano je da je koriscen osiromasen uranijum, kasetne bombe koje su konvencijom zabranjene. Pitanje je zelimo li biti deo te masinerije koja napada druge zemlje pod laznim izgovorima, samo da bi uveli "demokratiju" u te zemlje i ostvarili ekonomski interes oko cega se sve vrti?

pusti snovi

pre 10 godina

daj boze al nema sanse.
retrogradne snage su suvise jake u srbiji a crveni i dalje potpaljuju glupi narod.
inace ekonomske koristi bi bile ogromne a najvise za namensku industriju i ulaganje engleza, amerikanaca i nemaca.
al koga briga za ekonomiju,jescemo korenje..

vlad

pre 10 godina

Ala su aktivni ovi Čedini zaposlenici na portalima. Još samo da svi u Srbiji imaju 10 godina i da ne znaju sva zla što nam je ova nato tvorevina nanela. Da li stranci (čiji su i ovi Čedini plaćenici) misle da nam je mozak toliko atrofirao da nam podmeću ovakvu zamenu teza. Upravo sam se vratio iz Grčke kroz Bugarsku i tamo video "blagostanje" nato-a. Njihov avion bez ikakvog pardona preleće Svetu Goru u niskom letu. A tek Bugari. Tek su oni postali velesila sa boljim životom sa ulaskom u taj savez. Neću da sutra moje dete bude topovsko meso ni Amerikanaca ni Rusa.

Ivan Ivić

pre 10 godina

Bolje da izvršimo kolektivno samoubistvo našeg naroda nego da uđemo U NATO!
(marijana, 12. jul 2013 09:34)

Bravo! Oduševljen sam razmišljanjem! Rijedak primjer zatucanog razmišljanja. Zato i jeste gdje ste.

još jedna od velikih žaba za gutanje

pre 10 godina

Da se ne lažemo, to je neminovnost koja stoji pred Srbijom!!!
Svi u našem okruženju su u NATO, pa nam sledi po onoj narodnoj: "Kud' svi Turci, tu i mali Mujo."

SRBIN

pre 10 godina

Za Srbiju ukoliko misli o buducnosti sigurno je mesto u NATO sa druge strane ukoliko zivi u proslosti sigurno nije joj mesto u NATO ni u EU. Nazalost Srbija za sve previse kasno reaguje.

ex demokrata 1

pre 10 godina

To je logicno i racionalno. Sta da radi mala zemlja okruzena Nato zemljama? Da bude neutralna? Da cekamo da i Kosovo bude u Nato?
U neko davno vreme,svako ko se protivio Rimu bio bi zbrisan sa lica zemlje,ko nije, dobijao je neku beneficiju,preziveo bi,isto je i danas,ako se protivite Vasingtonu,pre ili kasnije zazalite. Svet tako funkcionise.
Ja bih uvek glasao Za ulazak u Nato jer svet posmatram realno,vidim svojim ocima sta se desava.

Dragan DeSPOt

pre 10 godina

STo da ''ne'', zasto ispastati greske Milosevica i biti rob njegove politike i u vecnom sukobu sa saveznicima iz dva svetska rata.Srbiji je mesto u NATO, a patriJote nek i dan danas gledaju na obalu Dunava i prisecaju se 1944. godine i dolazak komunista Rusa i uvodjenje najneprirodnije idelogije za Srbe u istoriji postojanja.Drago mi je da je SPO oduvek bio za saradnju sa NATO.

Neutralan Austrijanac

pre 10 godina

Hvala bogu sto moja Austrija nije deo ovog zlocinackog saveza koji ratuje za materijalnog i geostrateskog interesa SAD a Сrbima koji zele u Nato biх vise preporucio da se Srbija prikljuci samo EU Battlegroupu kao Austrija i ostale evropske neutralne zemlje a ne Nato savezu.

P.S Samo za informaciju Srbi su jedini Evropski Narod koja je u zadnjih 20 godina bila 3 puta bombardovana jednom u Кninu drugi put u Бosni a treci put u sopstvenoj zemlji pa sad vi dobro razmislite kome se pridruzite a sad 1.2.3 lupajte minuse.

poz iz Neutralne zemlje.

ssa

pre 10 godina

Nato i Eu su brat i sestra bez obzira kojim primerima pokazivali da to nije=.I posle svega navukli su nas da im se nudimo,ne mi nego izabrani pa preobraženi predstavnici,kao da nema života van njih.Velika je to mašinerija kojoj se samo ljudi mogu suprotstaviti,a bojim se da cemo za par godina nuditi i ovom monstrumu nešto za clanstvo,da nas "zaštiti od terorizma"ili možda cak od zle Rusije.(komentar koji Politika nije htela da objavi pre par dana)

nedjo

pre 10 godina

Tex,da smo bili u NATO-u ne bi Beograd zapalili krizari kad su isli u Jeruzalem, nebi nas Turci okupirali, ne bi nas Austro-Ugarska tukla.
Da je moja baba nosila pantalone, zvali bi je deda.

jelena

pre 10 godina

To je logicno i racionalno. Sta da radi mala zemlja okruzena Nato zemljama? Da bude neutralna? Da cekamo da i Kosovo bude u Nato?
U neko davno vreme,svako ko se protivio Rimu bio bi zbrisan sa lica zemlje,ko nije, dobijao je neku beneficiju,preziveo bi,isto je i danas,ako se protivite Vasingtonu,pre ili kasnije zazalite. Svet tako funkcionise.
Ja bih uvek glasao Za ulazak u Nato jer svet posmatram realno,vidim svojim ocima sta se desava.
(ex demokrata 1, 12. jul 2013 09:59)



Evo i dokaza da Vucic zeli u NATO. Sve planove Vucica mozes da procitas u komentarima koji stizu iz nazadnjacke kancelarije za spore odgovore.

Del_boy

pre 10 godina

Čovek priča potpuno napamet. Da Srbija ide u NATO niti bi kupovala oružje od Rusije, niti bi nam ga Rusi prodali i još sa sve povoljnim kreditom. Ovo su paušalne ocene jednog tzv. analitičara kome se ne svidja politika prema Kosovu pa mu je proradila paranoja ili ne znam ni ja šta.

Izdajnik

pre 10 godina

tebi ,bre frajeru ako se svidja kreni odma, nemoj da kasnis, a sto se Srbije tice nemozete da obezbedite podrsku ni u snu. Srbija je vojno neutralna

Nermin Poturak

pre 10 godina

Velika stvar za Balkan, jer jedino na taj nacin mozemo polumrtav korpus srpskog naroda da vratimo u realnost i odnos sa Svetom i Evropom dovedemo u stanje kao i tokom dva svetska rata gde su Sbi bili clanovi velike pobednicke porodice i saveznik ''par eksalans''

rti

pre 10 godina

@dosledan: To su sve razlozi protiv i nijedan nije zamena teza. Nekome je najbitnije sto su bombardovali nas, za nekog drugog je to ucesce u tudjim intervencijama, trecima sve dosadasnje intervencije i broj ubijenih.
@Ivan Ivić: Kakav ste vi bedan pokusaj od coveka ako je stav protiv NATO primer "zatucanog razmišljanja". Vi "odtucani" ste izgleda poremeceni u glavi, a druge bi da proglasavate za zatucane.

.,.

pre 10 godina

Рационална, одакле ти то за ЈНА?! Каквих овде чињеница има, ууууууууу. .
КАКВА НАТО БРЕ, И ЕУ!? ХОЋЕШ У ЕУ, У ``НЕКУ`` ВЛАДАВИНУ ``НЕКИХ`` ПРАВА. ПА ИЗВОЛИТЕЕЕ, ШТО НЕ ИДЕТЕ, А!? ПРИИИМИЋЕ ВАС, ИЗВОЛИТЕ. . идите мало под германску чизму `ајде, што не идете, отворене границе, тамо добар стандард, близу је, шта. .
НЕ NАТО! ! !
НЕ EU! ! !

Србин патриота

pre 10 godina

људи...ми морамо бити свесни једне јако једноставне чињенице - КОСОВО ЈЕ НЕЗАВИСНА ДРЖАВА.
Мене боли душа док ово пишем, али то је тренутно стање. Можда неће трајати вечно, али је тренутно стање такво какво јесте.
Они су УВЕЛИ ВИЗЕ ЗЕМЉАМА КОЈЕ НЕМАЈУ ВИЗНИ РЕЖИМ СА СРБИЈОМ - на пример РУСИЈА! Грађанима Русије који желе да посете Косово (а за дивно чудо има их доста, посећују манастире и цркве) од недавно треба ВИЗА! И НЕ, виза не може да се добије на граници, већ мора да се тражи у амбасадама Косова или Албаније.
Шта ће се десити када Косово аплицира НЕЗАВИСНО ОД НАС за чланство у НАТО??? И још горе, кад Косово то чланство ДОБИЈЕ?
Па кад проблем Косово-Србија ОПЕТ не буде само наше унутрашње питање већ ОПЕТ, али сада заозбиљно, постане проблем и ЦЕЛОКУПНЕ НАТО СТРУКТУРЕ?
Па шта мислите ко ће изаћи као победник?

А што се тиче браће Руса...они имају своју амбасаду на Косову, са све бројем телефона који НИЈЕ 00381... већ 001212... мислите о томе

austrijski princip

pre 10 godina

Nato nam je jedina sansa da se sacuvamo od ruske cizme!
(mujcinovic salih, 12. jul 2013 12:15)
Kakva crna ruska cizma ti jos zivis pod Staljinom i WW2.Ako ti se ratuje idi u Irak i Izrael pa ratuj.Mi smo vojno neutralni i svakoj zemlji zelimo mir ne zelimo da dovodimo bedu u druge zemlje jer smo to mi prosli i prolazimo.

Caruk iz Amersa

pre 10 godina

Nato,pod hitno.Dosta je bilo ''ku..enja'' kvazi nacionalista i jarinjsko-brnjackih patriJota. Srbiji je mesto u Evropi, medju saveznicama, medju drzavama sa visokom svescu i demokratskim uredjenje, sa zemljama gde je ''monarhija'' itekako dobro dosla, gde se postuju prava svih gradjana.

Sloba

pre 10 godina

Secam se jedne reportaze ABC televizije za vreme bombardovanja. Pitaju oni jednu vremesnu gospodju o situaciji i ona im kaze: "Gospodo, gadjajte ga direktno, pa nemojte nama po glavama!"

Tim gore po činjenice

pre 10 godina

Srbija je sporazumom Beograda i Prištine prihvatila teritorijalni integritet Kosova ali, kako stvari stoje, sporazum još uvek nije implementiran ni u jednom segmentu, a i neće biti, što će se videti, već, ovih dana, kada ističe rok za predaju listi za izbore na Kosovo, a koji mogu da se održe, samo, "bez Srba" sa "severa Kosova", jer je to njihovo "demokratsko pravo" i niko ih na to ne može naterati, a sve ostalo, što se najavljuje, kao izlaz iz ove "bezizlazne situacije", jeste "čista prevara"?!
Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Savet bezbednosti UN je dužan da Kosovo vrati pod "teritorijalni integritet Srbije" pa o prijemu Srbije u NATO razmišljaće se otom-potom, jer zvanična srpska bezbednosna politka i dalje ostaje "neutralnost"?!

racionalna

pre 10 godina

Ja već hoću. Htela sam odavno. Da smo imali pameti 1989 i usli u tada Evropsku zajednicu sve bi bilo drugačije. Ali nismo mogli... Morali smo da očuvamo privilegije SKJ i potpuno nesposobne JNA...

Pajola

pre 10 godina

Ovoliko autošovinizma i kukavičluka u komentarima skoro ne pročitah. Srećom da se neće skoro desiti neko s.... jer bih se odmah ubio kad bi samnom u rovu bio neki b92 "komentator". Nato, za koju milijardu godina, možda.

Аристотел

pre 10 godina

Ех да је било памети да цела СФРЈ уђе у НАТО негде 70-тих или 80-тих година прошлог века...

NEBOJSA

pre 10 godina

Jedini nacin da se ponovo unese nestabilna politika i veliki nemiri u srbiji ,,ulazak u nato, jedini nacin da vucic izgubi ugled, jedini nacin da se gradjani srbije ponize i da se ponovo pokrenu nemiri u srbiji, bravo za plan,,,,

NETO

pre 10 godina

narod srbije bi trebao da postane vredniji i uredniji, da manje krade kada mu se za to ukaze prilika i da mu ne bude imperativ nekog zeznuti vec nekome pomoci. Tada mu nece trebati ni NATO ni EU jer ce svi hteti sa nama. ovako ostaje samo milostinju da trazimo kao prosjaci sto sede na ulici.

ice9

pre 10 godina

Da smo znali na vreme da biramo saveznike sada bi bili u istim granicama kao nekad sa daleko vecim uticajem u svetu ovako kad se tripujes da su ti rusi braca ostanes sa dve njive.

mala

pre 10 godina

Ljudi niko vam nije objasnio da su sve clanice EU I clanice NATO. Dakle jedno bez drugog ne ide. Zato Svajcarska i Norveska ne udjose u EU. Dok Vucic ne kaze na RTS nista ne znate, neverovatno.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Janjić: Srbija će hteti i u NATO!
Ма и ја хоћу у НАТО господине Јањићу, али да ми плате по милијарду долара за сваки дан бомбардовања (78 милијарди долара)!

Кога нема без њега се може

pre 10 godina

Право гласа у НАТО имају и Албанци и Бугари. Србија јок јер није члан. Ствари се не преокрећу у своју корист седењем на клупи већ учешћем у утакмици.

Sladjana

pre 10 godina

Verovatno je da će Srbija postati članica NATO, jer na to ukazuje informacija na slovenačkom sajtu ifimes.org gde piše da je Srbija, iako neutralna i nečlanica, pre svih članica, već zakupila poslovni prostor u novoizgrađenoj zgradi NATO-a.

Ja pamtim

pre 10 godina

@ (Tex, 12. jul 2013 10:15)

A pod NATO bombama ginuli su oni koji veze nisu imali ni sa KiM, ni sa BiH, ni sa Hrvatskom. Oni JESU žrtve a ne "kolateralna šteta". Voleo bih da vidim kako bi njihovim porodicama objasnio da je to što nas je NATO bombardovao zapravo dobra stvar. Isto tako bih voleo da nama ostalima objasniš zašto NATO ne finansira obnovu svih tih porušenih objekata sad kad smo demokratska zemlja.
P. S. Mani ti to ŠBBKBB. Isto tako bih i ja mogao da kažem da ratova i bombardovanja ne bi bilo da nismo formirali Jugoslaviju posle Prvog svetskog rata.

Дарко

pre 10 godina

Камо среће да је Србија имала мудре државнике и слушала глас национално одговорних политичара као што је Вук Драшковић. Да су Вук и СПО победили деведесетих, Србија би одавно била и у ЕУ и НАТО, а државе које су у том друштву нити се дезинтегришу, нити се распадају. И земље ЕУ су у претходним годинама имале рецесију, чланство у наведеним друштвима не гарантује благостање и пут у рај, али свакако омогућава излазак из пакла у коме се предуго налазимо.

Mujo 11

pre 10 godina

Janjić: Srbija će hteti i u NATO
Srbija ne bih htela nikad u NATO i EU, bar ne na takvim uslovima koji diktira Brisel, ali mora to da uradi, jer interesna zona EU i NATO je i Balkan, pa i Srbija, i to je kraj price!
Za one koji bih voleli Srbiju van NATO i EU, sa bliskom saradnjom sa Rusijom i Kinom, ili bar neutralnu drzavu, to je sasvim nemogucno, jer i Rusija i Kina znaju gdje su granice velike sile, odnosno EU i NATO!

heavy

pre 10 godina

Ne zele oni nas u NATO,sta se lozite.A dal bi bilo pametno da pristupimo,ma neeee mi smo Svjcarska,ekonomska i vojna sila.Ako hocemo da se prekine ponizavanje,razbijanje ove zemlje kao i zastita ono malo Srba koji su ostali na KIM i narocito u ndh ako zelimo da opstane RS onda moramo u taj savez cisto da preguramo dok ne ojacamo i dok ne dodje vreme za naplatu....a doci ce.Bosanski lonac polako krcka,ujkice mogu da se prave nevini i evropejci koliko hoce ali kad tad ce kiksnuti i to debelo a mi moramo da budemo spremni i u poziciji da to iskoristimo.

Knight XV

pre 10 godina

Kao prvo moramo napraviti državu ako želimo da nas svojataju za ozbiljno. Vojna neutralnost Srbije neostvariva, naročito pošto je „za ozbiljno sprovođenje spoljne politike potrebna ozbiljna i moćna vojska". Zagovornici neutralnosti kao argument često potežu Švajcarsku, ali ta država ima „izuzetno ozbiljnu vojsku", sa više od 100 aviona „F-16"!
Srbija, na drugoj strani, ima samo četiri „miga 29". Tako da porediti nas i Švajcarce je u najmanju ruku neozbiljno...

Sada imamo oko 40.000 vojnika, a analize govore da nam je za neutralnost potrebno dva-tri puta više, što je potpuno nerealno. Ne daj bože da nas napadnu, nikakav otpor im ne možemo pružiti! I nikakvu pomoć od Rusije ne možemo očekivati jer je između nas nekoliko neutralnih i NATO zemalja.

Na kraju ne znam kako mislimo u EU ako se deklarišemo kao neutralni. Sve države članice EU su prvo ušle u NATO, pa tek onda u Uniju. Ionako je naša neutralnost mrtvo slovo na papiru. Kako smo neutralni, a potpisnici smo programa Partnerstvo za mir? Potpisali smo i sporazume o NATO letovima nad Srbijom i o prelasku NATO trupa kopnenim koridorom (SOFA sporazum)?! NATO je time ostvario sve svoje ciljeve, a mi zauzvrat nismo dobili ništa.

sns lover

pre 10 godina

Sto je babi milo, to joj se i snilo. Nato lobista masta o novom topovskom mesu za zlocinacku organizaciju koja terorise citav svet. Srbija nema interesa za integraciju u nato, niti ce povratiti otetu teritoriju, niti je ugrozena (ne racunajuci nato), niti ce ekonomski prosperirati (pogledajmo albaniju, bugarsku i rumuniju). Ne postoji ni jedan razlog da odstupimo od proglasene vojne neutralnosti.

pusti snovi

pre 10 godina

daj boze al nema sanse.
retrogradne snage su suvise jake u srbiji a crveni i dalje potpaljuju glupi narod.
inace ekonomske koristi bi bile ogromne a najvise za namensku industriju i ulaganje engleza, amerikanaca i nemaca.
al koga briga za ekonomiju,jescemo korenje..

Tex

pre 10 godina

(Marko, 12. jul 2013 08:54)

Jel se opet delimo na prave Srbe I na izdajnike ili sta?

Svaki put kada se setis sta ti je NATO uradio ti se seti zasto je do toga doslo, ono sta se desavalo na Kosovu, pa u Bosnu, Hrvatskoj ... Sem naravno ako ne mislis da si i tu zrtva bio.

Ovde ljudi komentarisu o nekim okupatorima kao da imaju 83 ili 13 godina. Nije bas ni cudo sto je ova zemlja u rasulu.

Inace da smo bili clanica NATO-a nista od ovoga ne bi ni bilo ali to "pravom Srbinu" nikako da udje u glavu jer "pravi Srbin" ne putuje, ne skoluje se, zivi na drzavnoj sisi i mrzi strance jer su mu oni krivi za sve

još jedna od velikih žaba za gutanje

pre 10 godina

Da se ne lažemo, to je neminovnost koja stoji pred Srbijom!!!
Svi u našem okruženju su u NATO, pa nam sledi po onoj narodnoj: "Kud' svi Turci, tu i mali Mujo."

Gradjanin

pre 10 godina

Podrzavam. Tuzan sam zbog svega sto se desilo 99, al sam itakako svestan da cilj nikada nisam bio ja, nego rezim koji je mene i moje sugradjane tlacio. Zelim da moja deca zive u zemlji koja ima prijatelje, a ne za neprijatelje najvece i najbogatije sile.

Nadam se da ce vecina gradjana na clanstvo gledati kso priliku, a ne kao nuzno zlo. Na kraju, Nemacka je stosta uradila, cak i sravnila Beograd, pa je danas najvazniji ekonomski partner... nema gradjana koji bi pricali da to nije dobro.

Ivan Ivić

pre 10 godina

Bolje da izvršimo kolektivno samoubistvo našeg naroda nego da uđemo U NATO!
(marijana, 12. jul 2013 09:34)

Bravo! Oduševljen sam razmišljanjem! Rijedak primjer zatucanog razmišljanja. Zato i jeste gdje ste.

Nermin Poturak

pre 10 godina

Velika stvar za Balkan, jer jedino na taj nacin mozemo polumrtav korpus srpskog naroda da vratimo u realnost i odnos sa Svetom i Evropom dovedemo u stanje kao i tokom dva svetska rata gde su Sbi bili clanovi velike pobednicke porodice i saveznik ''par eksalans''

Marko

pre 10 godina

Sramota bi bila da zatražimo prijem u NATO posle svega što su nam ti zločinci napravili! Nepravedno je pokušavati da se dodvorimo onima koji teže da nas bace na kolena, što za Kosovo što za sve ostalo. Nisam za ulazak u NATO, a i većina ljudi koje znam su istog mišljennja. Na kraju krajeva nijedan pravi Srbin koji je proživeo ono što se dešavalo 1999. ne želi da vidi NATO na ovim prostorima. A povrh svega bi nam deca išla da ratuju za imperijaliste!

ex demokrata 1

pre 10 godina

To je logicno i racionalno. Sta da radi mala zemlja okruzena Nato zemljama? Da bude neutralna? Da cekamo da i Kosovo bude u Nato?
U neko davno vreme,svako ko se protivio Rimu bio bi zbrisan sa lica zemlje,ko nije, dobijao je neku beneficiju,preziveo bi,isto je i danas,ako se protivite Vasingtonu,pre ili kasnije zazalite. Svet tako funkcionise.
Ja bih uvek glasao Za ulazak u Nato jer svet posmatram realno,vidim svojim ocima sta se desava.

Dragan DeSPOt

pre 10 godina

STo da ''ne'', zasto ispastati greske Milosevica i biti rob njegove politike i u vecnom sukobu sa saveznicima iz dva svetska rata.Srbiji je mesto u NATO, a patriJote nek i dan danas gledaju na obalu Dunava i prisecaju se 1944. godine i dolazak komunista Rusa i uvodjenje najneprirodnije idelogije za Srbe u istoriji postojanja.Drago mi je da je SPO oduvek bio za saradnju sa NATO.

SRBIN

pre 10 godina

Za Srbiju ukoliko misli o buducnosti sigurno je mesto u NATO sa druge strane ukoliko zivi u proslosti sigurno nije joj mesto u NATO ni u EU. Nazalost Srbija za sve previse kasno reaguje.

Caruk iz Amersa

pre 10 godina

Nato,pod hitno.Dosta je bilo ''ku..enja'' kvazi nacionalista i jarinjsko-brnjackih patriJota. Srbiji je mesto u Evropi, medju saveznicama, medju drzavama sa visokom svescu i demokratskim uredjenje, sa zemljama gde je ''monarhija'' itekako dobro dosla, gde se postuju prava svih gradjana.

racionalna

pre 10 godina

Ja već hoću. Htela sam odavno. Da smo imali pameti 1989 i usli u tada Evropsku zajednicu sve bi bilo drugačije. Ali nismo mogli... Morali smo da očuvamo privilegije SKJ i potpuno nesposobne JNA...

Дарко

pre 10 godina

Камо среће да је Србија имала мудре државнике и слушала глас национално одговорних политичара као што је Вук Драшковић. Да су Вук и СПО победили деведесетих, Србија би одавно била и у ЕУ и НАТО, а државе које су у том друштву нити се дезинтегришу, нити се распадају. И земље ЕУ су у претходним годинама имале рецесију, чланство у наведеним друштвима не гарантује благостање и пут у рај, али свакако омогућава излазак из пакла у коме се предуго налазимо.

Mujo 11

pre 10 godina

Janjić: Srbija će hteti i u NATO
Srbija ne bih htela nikad u NATO i EU, bar ne na takvim uslovima koji diktira Brisel, ali mora to da uradi, jer interesna zona EU i NATO je i Balkan, pa i Srbija, i to je kraj price!
Za one koji bih voleli Srbiju van NATO i EU, sa bliskom saradnjom sa Rusijom i Kinom, ili bar neutralnu drzavu, to je sasvim nemogucno, jer i Rusija i Kina znaju gdje su granice velike sile, odnosno EU i NATO!

Аристотел

pre 10 godina

Ех да је било памети да цела СФРЈ уђе у НАТО негде 70-тих или 80-тих година прошлог века...

milan

pre 10 godina

Pa za to je potreban referendum.Ja licno to ne dozivljavan sa opterecenjem 90 ali pitam "zašto bi sprki mladić ginuo npr za američke interese u nekoj od arapskih zamalja".Ovog Janjica koga plaćaju sa zapada stvarno bi trebali manje da gurate po medijima analiticar je ko moja baba,,,prica ono sto mu je receno da treba da se spinuje.
Ako to lično želi Janjicu pusku u ruke i u AVGANISTAN.

dosledan

pre 10 godina

Citajuci komentare vidim da dolazi do zamene teza kako Srbi ne zele u Nato jer nece da ginu po tudjim ratistima!!! Ne gospodo, Srbi nece u Nato jer je to zlocinacka organizacija i koja je kao takva 78 dana bombardovala Srbiju pritom ubivsi na hiljade zena i dece nevinih civila. O trovanju zemlje uranijom, unistenju infrastrukture necu ni da pricam. E zato necemo da budemo clanica te zlocinacke organizacije.

heavy

pre 10 godina

Ne zele oni nas u NATO,sta se lozite.A dal bi bilo pametno da pristupimo,ma neeee mi smo Svjcarska,ekonomska i vojna sila.Ako hocemo da se prekine ponizavanje,razbijanje ove zemlje kao i zastita ono malo Srba koji su ostali na KIM i narocito u ndh ako zelimo da opstane RS onda moramo u taj savez cisto da preguramo dok ne ojacamo i dok ne dodje vreme za naplatu....a doci ce.Bosanski lonac polako krcka,ujkice mogu da se prave nevini i evropejci koliko hoce ali kad tad ce kiksnuti i to debelo a mi moramo da budemo spremni i u poziciji da to iskoristimo.

Predlog

pre 10 godina

Evo ja dajem predlog da datum bude 24.03.2014., na petnaestogodišnjicu bombardovanja od NATO-a.
I da kao zvanice obavezno bude pozvana rodbina nastradalih.

PS: "Beogradski Forum za etničke odnose" ? Kako bi tebe Putin prečešljao, ko te osnovao, zašto, odakle se finansiraš.....

Neutralan Austrijanac

pre 10 godina

Hvala bogu sto moja Austrija nije deo ovog zlocinackog saveza koji ratuje za materijalnog i geostrateskog interesa SAD a Сrbima koji zele u Nato biх vise preporucio da se Srbija prikljuci samo EU Battlegroupu kao Austrija i ostale evropske neutralne zemlje a ne Nato savezu.

P.S Samo za informaciju Srbi su jedini Evropski Narod koja je u zadnjih 20 godina bila 3 puta bombardovana jednom u Кninu drugi put u Бosni a treci put u sopstvenoj zemlji pa sad vi dobro razmislite kome se pridruzite a sad 1.2.3 lupajte minuse.

poz iz Neutralne zemlje.

Nik

pre 10 godina

Srbija (tj. njeni gradjani - pri tom ne mislim na ROBOTE i ovce) nikada nece zeleti u NATO... Za njenu 'politikantsku elitu' ne mogu da tvrdim!

Србин патриота

pre 10 godina

људи...ми морамо бити свесни једне јако једноставне чињенице - КОСОВО ЈЕ НЕЗАВИСНА ДРЖАВА.
Мене боли душа док ово пишем, али то је тренутно стање. Можда неће трајати вечно, али је тренутно стање такво какво јесте.
Они су УВЕЛИ ВИЗЕ ЗЕМЉАМА КОЈЕ НЕМАЈУ ВИЗНИ РЕЖИМ СА СРБИЈОМ - на пример РУСИЈА! Грађанима Русије који желе да посете Косово (а за дивно чудо има их доста, посећују манастире и цркве) од недавно треба ВИЗА! И НЕ, виза не може да се добије на граници, већ мора да се тражи у амбасадама Косова или Албаније.
Шта ће се десити када Косово аплицира НЕЗАВИСНО ОД НАС за чланство у НАТО??? И још горе, кад Косово то чланство ДОБИЈЕ?
Па кад проблем Косово-Србија ОПЕТ не буде само наше унутрашње питање већ ОПЕТ, али сада заозбиљно, постане проблем и ЦЕЛОКУПНЕ НАТО СТРУКТУРЕ?
Па шта мислите ко ће изаћи као победник?

А што се тиче браће Руса...они имају своју амбасаду на Косову, са све бројем телефона који НИЈЕ 00381... већ 001212... мислите о томе

Кога нема без њега се може

pre 10 godina

Право гласа у НАТО имају и Албанци и Бугари. Србија јок јер није члан. Ствари се не преокрећу у своју корист седењем на клупи већ учешћем у утакмици.

mala

pre 10 godina

Ljudi niko vam nije objasnio da su sve clanice EU I clanice NATO. Dakle jedno bez drugog ne ide. Zato Svajcarska i Norveska ne udjose u EU. Dok Vucic ne kaze na RTS nista ne znate, neverovatno.

.,.

pre 10 godina

Рационална, одакле ти то за ЈНА?! Каквих овде чињеница има, ууууууууу. .
КАКВА НАТО БРЕ, И ЕУ!? ХОЋЕШ У ЕУ, У ``НЕКУ`` ВЛАДАВИНУ ``НЕКИХ`` ПРАВА. ПА ИЗВОЛИТЕЕЕ, ШТО НЕ ИДЕТЕ, А!? ПРИИИМИЋЕ ВАС, ИЗВОЛИТЕ. . идите мало под германску чизму `ајде, што не идете, отворене границе, тамо добар стандард, близу је, шта. .
НЕ NАТО! ! !
НЕ EU! ! !

popeye

pre 10 godina

@pusti snovi
Знаш како је само кренуло Румунији и Бугарској од кад су у НАТО, свуда теку мед и млеко?!
Постали су само Руске нуклеарне мете прве категорије, због НАТО инсталација на својој територији.

lokve

pre 10 godina

Zašto bi to tražila? Da učestvuje u finansiranju i bombardovanju onih kojima se ne dopada NATO? Valjda smo jednom o tome doneli odluku i Srbija ne bi smela da menja put.

ice9

pre 10 godina

Da smo znali na vreme da biramo saveznike sada bi bili u istim granicama kao nekad sa daleko vecim uticajem u svetu ovako kad se tripujes da su ti rusi braca ostanes sa dve njive.

kraja

pre 10 godina

...staviti pod lupu racune ovih samozvanih analiticara i clanova tzv nvo...
...prodaju srbiju za nekoliko hiljada dolara na racunu negde preko...
...interes naroda im je negde pod razno...

dosta spinovanja

pre 10 godina

Zasto bi narod u Srbiji ratovao za interese imperijalne sile ne zeli narod u Srbiji da bude u ratu mi smo se opredelili za vojnu neutralnost poput Svajcarske i Austrije.Necemo da ratujemo mi smo za mirna resenja da hocemo da ratujemo ratovali bi smo na Kosovu.Ovaj sto hoce u NATO imas lepo Legiju stranaca prijavi se i idi pa ratuj onaj ko zeli rat rat mu bio u kuci.Jel on blesav covek da dovodimo nase mladice iz Iraka i Avganistana u kovcezima kao Amerikanci pa niko nece u NATO.Svakoga ko zagovara za ovo nekao salje svoju decu u grob ionako nam nacija IZUMIRE.Da ne pominjemo bombardovanje...

a svi mislili obrnuto!!!

pre 10 godina

"Možda to nekome deluje apsurdno, da neko ko ima nasleđe Miloševićeve politike i ko je potekao iz Srpske radikalne stranke ide ka NATO, ali to je činjenica", kazao je Janjić.

Pa sto bi se cudili, navikli smo, to su "CICE S HILJADU LICA"!!!

Sad se vidi da je u stvari Tadic bio ULTRA-PATRIOTA, a ovi teski IZDAJNICI!!!

Srecko Sojic

pre 10 godina

@Tex: Secam se ja bolje od tebe kako je sve pocelo na Kosovu.
UCK su poceli da ubijaju srbe, albance i samo je eskaliralo i na kraju je rat izbio.
To je njihova taktika bila da izprovociraju rat jer su znali da je svet protiv nas.
Nemacka televizija je prikazala dokumentarac kako je NATO izcenirao lazne dokaze da bi imali razlog da bombarduju, kao Racak.
Najvece antisrpske novine Le Figaro su napisali "Racak iscenirani masakar".
I to nije prvi put da NATO pakt tako radi.
Uostalom zasto nam treba bas NATO? mi mozemo prvo u EU pa onda da udjemo u istocni NATO sa rusima.
Svedska je EU zemlja ali nisu u NATO paktu oni tajno saradjuju sa njima ali nisu clan.
I prosto ne mogu da verujem kako "pravi" Srbin moze da kaze da su imali razloga da bombarduju 14 bolnica, malu Milicu i ostale.
Ako je Srbija demokratija, ajd referendum o NATO.

MilanJ 88

pre 10 godina

Ja kao gradjanin ne zelim da budem u savezu sa onim "milosrdnim andjelima " koji su ubijali civile i zatrovali nam zemlju uranijumom a mi posle sa njima da napadnemo neku sirotinju kao i oni nas ...

vlad

pre 10 godina

Ala su aktivni ovi Čedini zaposlenici na portalima. Još samo da svi u Srbiji imaju 10 godina i da ne znaju sva zla što nam je ova nato tvorevina nanela. Da li stranci (čiji su i ovi Čedini plaćenici) misle da nam je mozak toliko atrofirao da nam podmeću ovakvu zamenu teza. Upravo sam se vratio iz Grčke kroz Bugarsku i tamo video "blagostanje" nato-a. Njihov avion bez ikakvog pardona preleće Svetu Goru u niskom letu. A tek Bugari. Tek su oni postali velesila sa boljim životom sa ulaskom u taj savez. Neću da sutra moje dete bude topovsko meso ni Amerikanaca ni Rusa.

Knight XV

pre 10 godina

Kao prvo moramo napraviti državu ako želimo da nas svojataju za ozbiljno. Vojna neutralnost Srbije neostvariva, naročito pošto je „za ozbiljno sprovođenje spoljne politike potrebna ozbiljna i moćna vojska". Zagovornici neutralnosti kao argument često potežu Švajcarsku, ali ta država ima „izuzetno ozbiljnu vojsku", sa više od 100 aviona „F-16"!
Srbija, na drugoj strani, ima samo četiri „miga 29". Tako da porediti nas i Švajcarce je u najmanju ruku neozbiljno...

Sada imamo oko 40.000 vojnika, a analize govore da nam je za neutralnost potrebno dva-tri puta više, što je potpuno nerealno. Ne daj bože da nas napadnu, nikakav otpor im ne možemo pružiti! I nikakvu pomoć od Rusije ne možemo očekivati jer je između nas nekoliko neutralnih i NATO zemalja.

Na kraju ne znam kako mislimo u EU ako se deklarišemo kao neutralni. Sve države članice EU su prvo ušle u NATO, pa tek onda u Uniju. Ionako je naša neutralnost mrtvo slovo na papiru. Kako smo neutralni, a potpisnici smo programa Partnerstvo za mir? Potpisali smo i sporazume o NATO letovima nad Srbijom i o prelasku NATO trupa kopnenim koridorom (SOFA sporazum)?! NATO je time ostvario sve svoje ciljeve, a mi zauzvrat nismo dobili ništa.

expert

pre 10 godina

Natovac Janjić spinuje javno mnjenje. Nažalost, nisam siguran da prognoza o tome da će Vučić na mala vrata pokušati da uvuče zemlju u za nju besmislen vojni savez nije tačna.

Tim gore po činjenice

pre 10 godina

Srbija je sporazumom Beograda i Prištine prihvatila teritorijalni integritet Kosova ali, kako stvari stoje, sporazum još uvek nije implementiran ni u jednom segmentu, a i neće biti, što će se videti, već, ovih dana, kada ističe rok za predaju listi za izbore na Kosovo, a koji mogu da se održe, samo, "bez Srba" sa "severa Kosova", jer je to njihovo "demokratsko pravo" i niko ih na to ne može naterati, a sve ostalo, što se najavljuje, kao izlaz iz ove "bezizlazne situacije", jeste "čista prevara"?!
Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Savet bezbednosti UN je dužan da Kosovo vrati pod "teritorijalni integritet Srbije" pa o prijemu Srbije u NATO razmišljaće se otom-potom, jer zvanična srpska bezbednosna politka i dalje ostaje "neutralnost"?!

rale

pre 10 godina

Odgovorno tvrdim da ce biti krvi do kolena ( citaj gradjanjski rat) ukoliko se i pomisli na clanstvo u NATO! Sta je vama ljudi pa nije Vucic bog i da mu niko ne moze nista. Garantujem svim sto imam da ova vlada nece izdrzati ceo mandat ( makar i dobili obnovljeni mandat u slucaju prevremenih izbora). Koliko god da je Vucic americki covek to mu nece proci. Zivi bili pa videli! Mnogo se umislio i zaigrao. Pustice ga amerikanci niz vodu vrlo brzo jer im je dosta stvari zavrsio tako glatko gde nisu pomagale bombe. Ali jedna stetocina moze da uradi vise nego milion bagera ili tenkova !

Izdajnik

pre 10 godina

tebi ,bre frajeru ako se svidja kreni odma, nemoj da kasnis, a sto se Srbije tice nemozete da obezbedite podrsku ni u snu. Srbija je vojno neutralna

nedjo

pre 10 godina

Tex,da smo bili u NATO-u ne bi Beograd zapalili krizari kad su isli u Jeruzalem, nebi nas Turci okupirali, ne bi nas Austro-Ugarska tukla.
Da je moja baba nosila pantalone, zvali bi je deda.

JA SAM

pre 10 godina

NARAVNO da ćemo ući u NATO, zato što je Vučić pričao godinama da nećemo.

On sve što je govorio, danas radi potpuno, ali potpuno suprotno.

boba

pre 10 godina

Odluka Saveta bezbednosti UN predstavlja osnov da NATO reaguje.Posto Savet bezbednosti UN nije doneo nikakvu odluku, operacija NATO na nasu zemlju je cist akt agresije! Mene interesuju statisticki podaci obolelih od raka od 1990. do bombardovanja, i od bombardovanja do danas? Dosta toga ce biti jasno... Dokazano je da je koriscen osiromasen uranijum, kasetne bombe koje su konvencijom zabranjene. Pitanje je zelimo li biti deo te masinerije koja napada druge zemlje pod laznim izgovorima, samo da bi uveli "demokratiju" u te zemlje i ostvarili ekonomski interes oko cega se sve vrti?

Branko8448

pre 10 godina

Ništa iznenadjujuće. Da vodeći trojac, Nikolić, Dačić, Vučić, nije od SAD i Nemačke prepariran, nikada ne bi bili na vlasti.

ssa

pre 10 godina

Nato i Eu su brat i sestra bez obzira kojim primerima pokazivali da to nije=.I posle svega navukli su nas da im se nudimo,ne mi nego izabrani pa preobraženi predstavnici,kao da nema života van njih.Velika je to mašinerija kojoj se samo ljudi mogu suprotstaviti,a bojim se da cemo za par godina nuditi i ovom monstrumu nešto za clanstvo,da nas "zaštiti od terorizma"ili možda cak od zle Rusije.(komentar koji Politika nije htela da objavi pre par dana)

Del_boy

pre 10 godina

Čovek priča potpuno napamet. Da Srbija ide u NATO niti bi kupovala oružje od Rusije, niti bi nam ga Rusi prodali i još sa sve povoljnim kreditom. Ovo su paušalne ocene jednog tzv. analitičara kome se ne svidja politika prema Kosovu pa mu je proradila paranoja ili ne znam ni ja šta.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Janjić: Srbija će hteti i u NATO!
Ма и ја хоћу у НАТО господине Јањићу, али да ми плате по милијарду долара за сваки дан бомбардовања (78 милијарди долара)!

Sladjana

pre 10 godina

Verovatno je da će Srbija postati članica NATO, jer na to ukazuje informacija na slovenačkom sajtu ifimes.org gde piše da je Srbija, iako neutralna i nečlanica, pre svih članica, već zakupila poslovni prostor u novoizgrađenoj zgradi NATO-a.

rti

pre 10 godina

@dosledan: To su sve razlozi protiv i nijedan nije zamena teza. Nekome je najbitnije sto su bombardovali nas, za nekog drugog je to ucesce u tudjim intervencijama, trecima sve dosadasnje intervencije i broj ubijenih.
@Ivan Ivić: Kakav ste vi bedan pokusaj od coveka ako je stav protiv NATO primer "zatucanog razmišljanja". Vi "odtucani" ste izgleda poremeceni u glavi, a druge bi da proglasavate za zatucane.

NEBOJSA

pre 10 godina

Jedini nacin da se ponovo unese nestabilna politika i veliki nemiri u srbiji ,,ulazak u nato, jedini nacin da vucic izgubi ugled, jedini nacin da se gradjani srbije ponize i da se ponovo pokrenu nemiri u srbiji, bravo za plan,,,,

austrijski princip

pre 10 godina

Nato nam je jedina sansa da se sacuvamo od ruske cizme!
(mujcinovic salih, 12. jul 2013 12:15)
Kakva crna ruska cizma ti jos zivis pod Staljinom i WW2.Ako ti se ratuje idi u Irak i Izrael pa ratuj.Mi smo vojno neutralni i svakoj zemlji zelimo mir ne zelimo da dovodimo bedu u druge zemlje jer smo to mi prosli i prolazimo.

Pajola

pre 10 godina

Ovoliko autošovinizma i kukavičluka u komentarima skoro ne pročitah. Srećom da se neće skoro desiti neko s.... jer bih se odmah ubio kad bi samnom u rovu bio neki b92 "komentator". Nato, za koju milijardu godina, možda.

jelena

pre 10 godina

To je logicno i racionalno. Sta da radi mala zemlja okruzena Nato zemljama? Da bude neutralna? Da cekamo da i Kosovo bude u Nato?
U neko davno vreme,svako ko se protivio Rimu bio bi zbrisan sa lica zemlje,ko nije, dobijao je neku beneficiju,preziveo bi,isto je i danas,ako se protivite Vasingtonu,pre ili kasnije zazalite. Svet tako funkcionise.
Ja bih uvek glasao Za ulazak u Nato jer svet posmatram realno,vidim svojim ocima sta se desava.
(ex demokrata 1, 12. jul 2013 09:59)



Evo i dokaza da Vucic zeli u NATO. Sve planove Vucica mozes da procitas u komentarima koji stizu iz nazadnjacke kancelarije za spore odgovore.

Sloba

pre 10 godina

Secam se jedne reportaze ABC televizije za vreme bombardovanja. Pitaju oni jednu vremesnu gospodju o situaciji i ona im kaze: "Gospodo, gadjajte ga direktno, pa nemojte nama po glavama!"

Ja pamtim

pre 10 godina

@ (Tex, 12. jul 2013 10:15)

A pod NATO bombama ginuli su oni koji veze nisu imali ni sa KiM, ni sa BiH, ni sa Hrvatskom. Oni JESU žrtve a ne "kolateralna šteta". Voleo bih da vidim kako bi njihovim porodicama objasnio da je to što nas je NATO bombardovao zapravo dobra stvar. Isto tako bih voleo da nama ostalima objasniš zašto NATO ne finansira obnovu svih tih porušenih objekata sad kad smo demokratska zemlja.
P. S. Mani ti to ŠBBKBB. Isto tako bih i ja mogao da kažem da ratova i bombardovanja ne bi bilo da nismo formirali Jugoslaviju posle Prvog svetskog rata.

NETO

pre 10 godina

narod srbije bi trebao da postane vredniji i uredniji, da manje krade kada mu se za to ukaze prilika i da mu ne bude imperativ nekog zeznuti vec nekome pomoci. Tada mu nece trebati ni NATO ni EU jer ce svi hteti sa nama. ovako ostaje samo milostinju da trazimo kao prosjaci sto sede na ulici.

sns lover

pre 10 godina

Sto je babi milo, to joj se i snilo. Nato lobista masta o novom topovskom mesu za zlocinacku organizaciju koja terorise citav svet. Srbija nema interesa za integraciju u nato, niti ce povratiti otetu teritoriju, niti je ugrozena (ne racunajuci nato), niti ce ekonomski prosperirati (pogledajmo albaniju, bugarsku i rumuniju). Ne postoji ni jedan razlog da odstupimo od proglasene vojne neutralnosti.