Četvrtak, 11.07.2013.

21:38

Zavera ćutanja o jugu Srbije

Država godinama nema podatke o broju Albanaca u tri opštine na jugu, a srpska udruženja ističu da u Bujanovcu živi upola manje Albanaca nego što se tvrdi.

Izvor: Veèernje novosti

Zavera æutanja o jugu Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Singidunum

pre 10 godina

Nije lako izboriti se ako pred sobom nemas cilj a protivnik je cilj davno usavrsio i put do cilja ucrtao...imao je saveznika koji je delovao tako da nasa paznja bude rasplinuta...najgori neprijatelj ostali smo ipak na kraju sami sebi...uvek i zauvek bez cilja i konsenzusa

Speed

pre 10 godina

Dugo smo imali pogresan odabir saveznika, a to je u velikoj meri uticalo na razvijanje situacije u juznom delu Srbije, nase drzave! Nadajmo se da cemo odabirom pravih saveznka ojacati svoju poziciju, a osujetiti njihove planove jer jedno bez drugog ne ide.

High voltage

pre 10 godina

Naslov sve govori. Iako je senzacionalisticki naslov sa ponekom skrivenom idejom, ali je vrlo blizak cinjenicnom stanju. Zavera postoji vec duze vreme a najvece je pitanje koji to od NAS podrzava i sprovodi u delo?

nikola

pre 10 godina

u Opstini Medvedja zivi 400 stavnovnika Albanske nacionalnosti,od toga je oko 200 punoletno i moze da glasa na izborima!!! a na zadnjem glasanju je glasalo 1000 pa bi voleo da mi neko objasnu tu nasu Srpsku katastrofu koju sprovodi aktuelni predsednik Opstine Slobodan Draskovic koji ima preko 100 krivicnih prijava i koji je u nekakvom kriminalnom poslu sa Albancima iz Medvedje i ne sme da mrdne od njih i radi kako mu oni naloze!!! pod hitno treba pohapsiti tu organizovanu kriminalnu grupu dok je jos uvek moguce!!!!!!

INSPEKTOR - KECIC

pre 10 godina

I na Kosovu ih je dva puta manje od zvanicno forsiranih podataka. Cilj je uvek isti, da Srbi poveruju u njihovu vecinu i vremenom odustanu od svoje pokrajne. Vreme ce pokazati sve, samo pametno i strpljivo do pobede.Albanci masovno dodju samo kada su izbori, posle izbora se vrate u Albaniju i tako cine godinama.

visi

pre 10 godina

Dokle cete bre brinuti tudje brige , pa i ta stara da ne kazem vekovna fobija od Albanaca. Gledajte malo sebe dokle ste dogurali takvom politikom i mrznjom prema svemu sto nije Srpsko. Pogledajte malo oko sebe dali vas neko voli u okruzenju? Umesto da malo vise radite i uredjujete svoju drzavu vi brinete o broju Albanaca. Doveli ste svoju Drzavu kradjom i pljackom na prosjacki stap , a rado bi ste za to optuzivali nekog drugog ali na zalost nemate koga. Srbija je bogata zemlja , ali je zalosno u kakvom je stanju dospela, zbog pogresne politike koja je godinama vodjena. Neka vam je bog u pomoc.

slave

pre 10 godina

zasto drzavni organi ne ispitaju odakle albancima pare da u bujanovcu prave citave zgrade od po nekoliko miliona evra i da masovno kupuju srpska imanja i tako vrse etnicko ciscenje.bia se u bujanovcu uopste ne bavi svojim poslom.

remic

pre 10 godina

na kosovu i u albaniji se rodi godisnje vise dece nego sto se rodi srba u srbiji i u republici srpskoj. razmislite malo o posledicama takvog trenda. srbi moraju da bi opstali da shvate da je porodica najbitnija u zivotu. to su albanci vec odavno shvatili..

sonja

pre 10 godina

Alo, prestanite da izmisljate skandale i tenzije gde ne postoje! Razlika izmedju stvarnog broja koji zivi tamo i rezultata popisa je u Svajcarskoj, gde imaju privremeni boravak ili sta vec, a popis i te ljude racuna kao da imaju prebivaliste u Presevu!

popisna komisija

pre 10 godina

Popis može vrlo lako da se izvede.Svako lice koje se popiše, lično dobije potvrdu da je popisan i pod kojim brojem se vodi ili ako lice nije prisutno tu, sve dok se ne pojavi da od države Srbije potraži posao, dečiji dodatak, overu knjižice ...), onda se proverava njegov status i uvodi u popisnu listu.
Mislim da u inostranstvu u nekoj državi stanovnik ne može da dobije pasoš dak ne izađe da glasa, pa nešto po tom principu da se uvede i kod nas.Pa ako neće da se popišu onda znači i ne postoje.

Обсервер

pre 10 godina

Пошто већ имате удружење, формирајте партију, Бујановачко-Прешевску. Не надајте се помоћи из Београда, ако вас даље игноришу, формирајте своју општину, протестујте грађански, сами скупљајте свој порез... Онда ће из стида доћи да вас саслушају.

Kikac

pre 10 godina

А зна ли се колико их је у Нишу? И зна ли се којим интензитетом се насељавају? Узурпирају све атрактивне локације... Ма свака нам част!

;)

pre 10 godina

@Sofort,činjenica je da u Medveđi i Bujanovcu nema 98% albanaca, možda, pola-pola i 2%, a to nije većina i zbog toga je neophodan popis da se više Preševo, Medveđa i Bujanovac ne stavljaju u isti koš.

;)

pre 10 godina

@dosta je!, o tim porođajima dosta se priča i potrebno je formirati tim koji bi se time i pozabavio i utvrdio ima li istine u toj priči i da li se takvi porođaji zavode kao porođaj u putu ili se zavode drugačije. Ne treba samo kontrolisati Novi Pazar, tu je Vranje, Leskovac, Niš...

slave

pre 10 godina

ja sam iz sela levosoja kod bujanovca i samo da kazem da je televizija spektri najveci izvor sovinizma i neprijateljstva prema nama srbima a vlasnik je upravo ovaj nedzat behljulji koji je komentarisao clanak.

nn

pre 10 godina

@mladen

"Treba otici pa videti" vazi za tebe i slicne. Ja sam tu de jesam pa gledam svaki dan. Idi u taj Jerusalim pa im se zali za zutu liniju i zid da vidis kako ces da prodjes sve zajedno sa Cedom i Oljom.

Benny Hill

pre 10 godina

U Bujanovac imaju vlast posto Albanci glasaju organizovano,to jest sva diaspora i koji zive u inostranstvo se vrate samo ma 1 ili 2 dana da glasaju kad su izbori,pa imaju pravo ma to.Onda dobijaju vise glasova,pa sad 80% skupstine su Albanci.A u Presevu su 98%,pa zar i tamo treba da na celu bude Srbin,kp u vree Slobe?!i jedan faktor vecina Srba ne glasa.A mladi masovno napustaju Bujanovac,i Srbi i Albanci.Srbi u osnovu idu na studiranje u BG NS NI,u vecim gradovima i vise se ne vracaju.Dole je beda,nema posla,jedva se prezivi.Nezaposlenost je vise od 40% u bujanovac,pa ie normalno da svi beze,ili treba da svercuju da bi preziveli.

StefanBU

pre 10 godina

Prolazim kroz albanska sela, sva su poluprazna, gasterbajteri napravili kuce i dolaze jednom godisnje na dvadeset dana, i kad su izbori na nivou opstine. 2002. Covic je dozvolio da glasajju do 8 sati ujujtru, iako je glasanje trebalo da se zavrsi u 8 uvece, glasali su i oni koji su se pre 20 godina odselili iz Bujanovca. Dosli su iz svih delova sveta. Bojim se da je kasno za Bujanovac, Srbi prodaju kuce... Drzava je potpuno zaboravila na nas... Bujanovac kakav je takav je, ja ga volim i mnogo me boli to sto ga gubimo, i sto smo kao narod u pravom smisliu reci gubitnici!

IstinaM

pre 10 godina

Autobus (sa klimom) u selo o trosku Repulike Srbije, ko nema LK Republike Srbije automatski je imigrant i ide u autobus, izvolite sendvic i vodu, kamere obilno snimaju tok dogadjaja i lepo ophodjenje prema ljudima, molim vas napustite teritoriju Republike Srbije, autobus krece na granicu.
(popovicvl, 12. jul 2013 08:00)

Svaka čast na ideji! Apsolutno svetski. Sve države na svetu isteruju ilegalno stanovništvo, samo Srbija ih titra.

SteFaN

pre 10 godina

Jug Srbije moze da stabilizuje samo ekonomski oporavak. Srbi da bi ostali potreban je posao. po sebi znam da jedino sto me drzi ovde u Bujanovcu je posao, jer da ga nemam morao bih da krenem po belom svetu da zaradjujem za zivot... Situacija je mirna i nikome nije ugrozena bezbednost, samo se mora izvrsiti pritisak politacarima da malo posvete paznje i Srbima, srpskim selima... jer se trenutno vise paznje poklanja problemima Albanaca.

Koje Ime?

pre 10 godina

@ A sto te ja ne sretnem sa tom zastavicom :D
(misssa, 11. jul 2013 22:07)

Pa idi u Bujanovac. Tu su ga slikali. Ima ih koliko oces sa tim zastavicama na ulici, ako ti je bas stalo da ih stretnes ;D

popovicvl

pre 10 godina

Autobus (sa klimom) u selo o trosku Repulike Srbije, ko nema LK Republike Srbije automatski je imigrant i ide u autobus, izvolite sendvic i vodu, kamere obilno snimaju tok dogadjaja i lepo ophodjenje prema ljudima, molim vas napustite teritoriju Republike Srbije, autobus krece na granicu.

Kraljevcanin

pre 10 godina

Stvar je jasna: primeniti zakon. U svim oblastima, jer mene najviše boli selektivni pristup, dvojni aršini, neprincipijalna primena zakona i pravila, ali i prava i obaveza gradjana. Ako zakon kaže da su stanivnici dužni da se popišu, odnosno daju podatke popisivaču, te da u suprotnom sledi novčana kazna, zašto jednostavno nisu podneli prijavu protiv svih? Da ja u sred Kraljeva nisam primio popisivača u stan i odbio poziv, ne bi prošlo ni nedelju dana, stigla bi mi kazna na vrata! 50.000 pa ti i sledeći put bojkotuj popis. Zašto to nisu uradili na jugu?
Stvar sa Albancima je jasna. Država greši, a oni to koriste. Pa kako to da njihovi osnovci ne govore srpski jezik, a žive u Srbiji i bune se kako njihova prava nisu ispunjena? Sram vas bilo! Kako to da svi pričaju nemački, pa čak i deca, a proveli su u Švajcarskoj po godinu ili nešto više. To ste mogli da naučite? Ili ste morali? Očekuju od države neka prava, a ne poštuju osnovna načela. Dete od 15 godina ne zna ni dobar dan da ti kaže. Sram vas bilo! Drugo, otkud državi pravo da vrši segregaciju u školama? Tako je i počelo. Da bar idu u istu školu, sa nastavama na maternjim jezicima, naučili bi jezik, a i da poštuju jedni druge. Ovako, država je nezainteresovana, a Albanci koriste! Kad bi mi Srbi znali tako da se udržimo, i budemo složni, bolje bi nam bilo!

Voja

pre 10 godina

Kakvi fasisticki komentari! NISTA nismo naucili sve ove godine, to je stvarno tuzno. "Ko nema ausvajs odmah preko granice!", to je kao da smo u Nemackoj 30tih!

Ivan

pre 10 godina

Da tako je. Vi ste i na Kosovu bili vecina, ali ovi albanci uvek. Na Presevu i Bujanovcu skoro celu komunalnu vlast imaju albanci. Pa sta mislite vi, ko bi trebalo da ima vlast, kad u Presevu zivi 98% albanaca, mozda Bugari. Vi ste isti kao i pre 100 godina, zivite u vasim lazevima, i ja bih vam to o pozeleo, jer drugo nesto niste nikad stekli.
(Sofort, 12. jul 2013 02:01)

Mi zivimo u lazima? Falsifikujete popise, falsifikujete istoriju, falsifikujete zlocine, ima li sta kod vas pravog i istinskog? Realno vi ste jedan plagijat od naroda, samo otimate i prisvajate, nista svoje nemate niti ste ikad imali. Mozes ti i "tvoji" da komentarisete, pisete, izmisljate i lupate minuse koliko god vam volja ali to vam je cinjenicno stanje na terenu. Ima vas onoliko koliko Amerikanci kazu, imate onoliko koliko vam isti daju.

dosta je!

pre 10 godina

Zašto se ne piše o tome da zadnjih desetak godina, Albanke sa Kosova i Metohije planski dolaze da se porode u Novi Pazar. Deca dobijaju državljanstvo Srbije iako žive u tzv. "Republici Kosovo". Ali to je jedan Albanac više koji je stanovnik Srbije.

Vlada

pre 10 godina

Stara taktika.Tako su još od vremena SFRJ izbegavali tacno evidentiranje dok se imigranti iz Albanije nisu toliko izmešali sa lokalnim stanovništvom da ih je nemoguće bilo lišiti drzavljanstva.Imali smo čak suludu situaciju da nam predsednik predsedništva bude državljanin Albanije(Fadilj Hodža).
Natalitet je niži jer nema više onolikih dečijih dodataka i finansiranja majorizacije doprinosima za nerazvijene koje su plaćali ljudi od Triglava do Djevdjelije.
Ko nema matični broj on pravno ne postoji.

Jole

pre 10 godina

@Nedzat

Pa ako je jedini problem ekonomski, zašto Albanci bojkotuju popis? Nije tačno da je jedini problem ekonomija.

Da Albanaca ima onoliko koliko oni kažu da ih ima, sigurno ne bi bojkotovali popis - zašto bi?

sumadinac

pre 10 godina

Da smo pametni, i bar malo naucili iz iskustva sa kosovom pa sada da napravimo najkontrolisaniji granicni prelaz na svetu (tipa usa-mexico), zid, kamere, kontrole, sateliti... zamislite kad su nama 15 god intenzivno upadali u zemlju, naseljavali se i, ne zelim biti grub ali kotili se, jer prosecno uža porodica ima 14 clanova I onda jedan dan, aj cao srbi, mi smo vecina. Ne verujem da ce oni menjati svoj recept, prosto jer funkcionise, a da li cemo mi nesto menjati, sumnjam.

mladen

pre 10 godina

Clanak je tendeciozan i maliciozan, a dolazi iz DB kuhinje poput svih onh iz RTS pocetkom 90's, a govori o problemima sa izbornim spiskovima koji vaze za veci deo RS. A o tkz Narodnom vecu necu mnogo sem da su 'balvan' iditi, dobro poznata politiko kategorija sa ovih prostora. Umesto ovog tresha bolje da su pokrili nek druge teme poput raznih diskriminacija koje uporno smaraju lokalno stanovnistvo, od nemogucnosti upotrebe svog jezika pa do svakodnevne getoizacije i zivot ispred dugih cevi tkz zandarmerije koje je upravo stacionirana u toj bazi Jug. Treba otici i sve to videti, deluje ko betonski zidovi oko Jerusalema.

antifa

pre 10 godina

naravno da ih zivi pola manje nego sto oni tvrde,oni povecavaju cifru svi znamo zasto
kao na kosovu sto kazu da ih ima ,valjda 2 miliona? hahah ima ih ali mozda sve ukupno 2miliona.
to pod hitno mora da se prispita

olijov

pre 10 godina

@Pa cemu služe tajne službe?!?! Da primaju narodnu platu za ništavilo?
(Magomed, 11. jul 2013 23:30)

Pa zar jos nije jasno? Tajne sluzbe vode ovu drzavu, jos otkad su rasturile prethodnu! Sve u zemlji, ali sve je dozivelo kakve-takve promene, dobre ili lose, nebitno je, samo je tajna sluzba promenila samo ime (nije DB nego BIA, nije sija nego vrat), ali je zadrzala sve zaposlene, potpuno istu strukturu... Postavljaju vlade i predsednike, formiraju i vlast i opoziciju i brizljivo paze da se nesto ne promeni u drzavnoj politici! Vidis li koliko kriju ubice Curuvije, Dade Vujasinovic i koga sve ne. Treba ih RASFORMIRATI, pa praviti novu sluzbu sa samo jednim uslovom: ako je neko radio u sluzbi, momentalna penzija, bez prava na bilo koje drugo zaposljenje!!!

Sofort

pre 10 godina

Da tako je. Vi ste i na Kosovu bili vecina, ali ovi albanci uvek. Na Presevu i Bujanovcu skoro celu komunalnu vlast imaju albanci. Pa sta mislite vi, ko bi trebalo da ima vlast, kad u Presevu zivi 98% albanaca, mozda Bugari. Vi ste isti kao i pre 100 godina, zivite u vasim lazevima, i ja bih vam to o pozeleo, jer drugo nesto niste nikad stekli.

Tonni_Bujanovac

pre 10 godina

Nek se bave ove organizacije drugim poslovima, drzavi je lako da zna otprilike dal ima vise ili manje albanaca u Bujanovcu, neka uzimaju samo podatke u porodilistima u Vranju (Bujanovac i Presevo nemaju porodilista). Ja sam svedok da u Ginekoloskoj ustanovi u Vranju najvise se rode albanske dece.
Takodje se vidi da ima vise albanaca i po broju dece na skolama, itd...

Petar

pre 10 godina

Ој Србијо међу шљивама,
Ој Србијо међу корумпираним политичарима и управљачима на међи са Косовом и Метохијом....!!!

Kujtim Sadriu

pre 10 godina

Nije bitno dali Srba ili Albanaca ima vise , ali zasto se bavite za dezinformacije!
Kako je moguce onda da ima vise srba kad u lokalni parlament ima vecinu Albanci?!

PASOS

pre 10 godina

Ispitajte kako Albanci dobijaju pasos Srbije (ranije i SCG i SRJ) u Nemackoj, Austriji, Svajcarskoj, Britaniji,...

To je biznis u kojem ucestvuju i nase pravosudje i policija.

Ne smem vise da govorim, da mi ne ode glava sa ramena. Neka neko pokrene istragu, molim vas. O ovome mnogi znaju. Ucinite nesto.

Mrsa

pre 10 godina

dosli Ameri da pronjuskaju po vojsci i bazi Jug (ono sto nisu videli iz bespilotnih letelica koje zvrje tamo non stop) eh tugo zemljo moja...

Petrović

pre 10 godina

Stomak me je zaboleo samo od naslova. Mučno mi je da čitam ostatak :( Guraju Srbe, guraju li guraju... Doteraće nas do duvara, a onda ...

vladimir

pre 10 godina

Ja ne znam čemu u današnje vreme uopšte popis. Je l' PU imaju evidenciju izdatih ličnih karti? Je l' postoji evidencija državljanstava? Još to sve postoji u elektronskom obliku, pa ako im ne odgovaraju brojke, onda nek opštinske uprave Bujanovca, Preševa i Medveđe plate popis koji će sprovesti nadležno ministarstvo.

Владимир

pre 10 godina

Албанаца у Албанији 2М плус на КиМ пола милиона. То се зна.
О неким силним милионима се причало у време Тита, наравно, фантазмогорије на штету Срба.

Бојан Илић

pre 10 godina

Сличан проблем имају Македонци и Грци!
Још мало па ће и Црногорци!
Ако смо Држава, треба се то решити до краја године, онако демократски!
Стара "фора" !

bice bolje svima ako bude posla

pre 10 godina

posto se govorka da ih ima upola manje bilo bi dobro da svi albanci koji su proterani sa severa nasele presevsku dolinu i donacijama kako sveta tako i kosovske vlade poboljsa zivot sviju u tom delu srbije a ujedno napravi reciprocitet sa severom kosova gde pored domacih kao sa juga kosova duplo vise ima iz srbije koji kako studijama,poslovnim i prosvetarsko medecinskim razlozima tako i oni sa kriminalnim dosijeima su pored stalnog boravka poporavili demografsku sliku severa.Ili da se svako vrati na svoje druge nema.

patric

pre 10 godina

To se dešava u državama koja ima slabe institucije.Na kraju idu neki političari da rešavaju stvari.To se obično završi nekom našminkanim izjavom za medije,a situacija ostaje ista.U normalnim demokratskim i pravnim državama svako ko krši zakone(neodazivanje na popis,porezi isl)bude kažnjen.Samo u Srbiji pravila nisu ista za sve gradjane.

zoran

pre 10 godina

E, Srbi,Srbi...kazete da Albanca ima malo i preotese vam vlast na jugu..?? Ako je tako, sami ste krivi.
Ma u prirodi nema nepravde...nesposobni otpadaju kao trule jabuke i nestaju....

Srbin stalno ocekuje od drugog da neshto uradi za njega..non-stop ili trazi vezu, ili hoce da vlada radi za njega, ili priziva Ruse u pomoc, pa se oslanja na Eu....uzas..nikad na sebe i svoj mozak.
Nista se nama bez razloga ne desava. Nista.

Kost

pre 10 godina

(N, 11. jul 2013 23:16)

Ta tvoja "procena" je lazna i netacna. Albancima je natalitet pao ali i dalje je najveci u Evropi, odnosno nekoliko puta veci od srpskog. Tako da te tvoje tvrdnje ma koliko ti zeleo jednostavno nisu niti ce ikada biti tacne. Broj albanaca gde god oni zive raste, ne kao pre, ali ipak raste.

Tašana S

pre 10 godina

Ovo nije prvi put da Albanci bojkotuju popis stanovništva. Nekada su bojkotovali popise na Kosovu da bi prikrili tačan broj onih koji su asimilirali iz Albanije, a plan je bio da demografski osvoje Kosovo. Sada ih bojkotuju da bi opet prikazali sliku koja njima odgovara. Samo ovog puta da ih ima više, nego što je stvarni broj.

N

pre 10 godina

Za 20 godina broj albanaca na jugu srbije bice veci od broja srba.Albanke imaju u proseku 5 do 8 dece,a srpkinje jedva dvoje.
(Marko, 11. jul 2013 22:05)

Bilo nekad, vise nije. To i Srbi upravo hoce da kazu da je popis stanovnistva lazan. Na proslom popisu desavalo se da Albanac izadje ispred kapije i pocne da nabraja imaginarne clanove porodica i to toliko ocigledno kaze jedno ime, pa na drugom promeni samo jedno slovo. Smatra se da u regionu fiktivno postoji 100.000 Albanaca koji se na popisu nalaze i na jugu Srbije i na Kosovu i u Makedoniji pa cak u Albaniji. I jos treba dodati da je od 3.5 miliona Albanaca u Albaniji ostalo njih 2.5 miliona. Slicna iseljavanja su na delu i na jugu Srbije.

Kako?

pre 10 godina

Od 1968. Albanaca ima 2 miliona. Pri tom se zasipamo podacima kako imaju najveći priraštaj u Evropi i, zamisli, i dalje ih je 2 miliona. Pri tom već par puta ladno odbijaju popis na KiM.
Btw, 10% od populacije je bio cenzus da grupacija dobije status nacionalne manjine.

takrika

pre 10 godina

I na Kosovu ih je dva puta manje od zvanicno forsiranih podataka. Cilj je uvek isti, da Srbi poveruju u njihovu vecinu i vremenom odustanu od svoje pokrajne. Vreme ce pokazati sve, samo pametno i strpljivo do pobede.

Зоран

pre 10 godina

"Bujanovac -- Država godinama nema podatke o broju Albanaca u tri opštine na jugu, a srpska udruženja ističu da u Bujanovcu živi upola manje Albanaca nego što se tvrdi."

То је стандардна варијанта. Тако је све почело и са Косовом.

MS

pre 10 godina

Bio sam dole prošle godine jedno 15 dana.
Ono što mogu da kažem da tenzije nema baš toliko. U Bujanovcu srbi i albanci (i romi obavezno da spomenem) žive svi mirno i staloženo. Viđeo sam često starije srbe i albance ispred oved zgrade na slici kako pričaju o svakodnevnici i najviše mukama mladih. Odakle odlaze bukavalno Svi. U Preševo je druga slika, tamo su svi albanci, nekoliko srpskih kuća, najviše ih ima kod stanice, i ko od srbina ode u Varošnicu, albanci znaju da je samo pri prolazu. Ništa posebno samo velika beda i mladi koji bi želeli nešto bolje za sebe. Toliko koliko sam primetio.

Nedzat

pre 10 godina

Ne,ne, koliko god neko hteo da prikaze ili da izmisli problem, nema ga na nacionalnoj osnocvi, jednostavno ne postoji, U Bujanovcu pa i u celoj Srbiji postoji samo jedan problem i to je zajednicki problem i Srba i Albanaca i Roma, a to je ekonomski problem, kriza, besparica, manjka radnih mjesta i odliv stanovnistva, ponavljam, u Bujanovcu nema problema niti incidenata na nacionalnoj osnovi. Mediji treba da se pomire ovom cinjenicom, ma koliko ga trazili ili izmislili. Pozdrav iz Bujanovca Nedzat. RTV-Spektri.

planer

pre 10 godina

Sigurno da je tako. Pogledajte gradove na KiM -u sa Google Earth-a pa upredite sa brojem stanovnika. Npr. Urosevac prema Vikipediji ima 108 000 stanovnika. Prema onome sto ja vidim sa GE i upredim sa gradovima slicne velicine koje znam rekao bih izmedju 25-40 000.

Flash

pre 10 godina

Ne brinite se, nema njih onoliko koliko oni tvrde. Pa pricaju godinama da ih na Kosovu ima 2.5 miliona,a na popisu pre god-dve, prvom pravilnom popisu jos od '81, ispade da na celom Kosovu bez severa zivi 1.75 miliona ljudi od cega 1.65 miliona albanaca...Preuvelicavaju svoje brojeve svuda, sto uplasi lokalno nealbansko stanovnistvo, i onda totalno etnicki zauzmu tu teritoriju. Cuvajmo se.

Nenansilno

pre 10 godina

Ko se ne prijavi kao stanovnik Srbije i ne dobije JMBG, jednostavno ne postoji! Ne može da bude primljen na zdravstvenu zaštitu niti treba da ima bilo kakva prava. Ako ga uhvate kao takvog, sledi mu izbacivanje iz zemlje, jer nema odzvolu boravka. Takav zakon važi za sve ilegalno ulazeće ljude.

stanje stvari

pre 10 godina

Ima mnogo Albanaca koji imaju dokumenta Srbije , Makedonije ili Crne Gore (odskora i samoproglašene teritorije Kosova (i Metohije) ); Reč je o "ljudima koji kruže i glasaju po direktivi", a često to koriste i za uzimanje socijalne pomoći na svakoj od teritorija.
Broj Albanaca se "planski i po nečijoj direktivi uvećava" u svakoj od nabrojanih država ili teritorija.
Svi znamo zašto.... ali su "saradnici na ovom poslu" u policijama nabrojanih država i na taj način se potkopavaju temelji svih ovih zemalja.
Na našu bruku.

takrika

pre 10 godina

I na Kosovu ih je dva puta manje od zvanicno forsiranih podataka. Cilj je uvek isti, da Srbi poveruju u njihovu vecinu i vremenom odustanu od svoje pokrajne. Vreme ce pokazati sve, samo pametno i strpljivo do pobede.

MS

pre 10 godina

Bio sam dole prošle godine jedno 15 dana.
Ono što mogu da kažem da tenzije nema baš toliko. U Bujanovcu srbi i albanci (i romi obavezno da spomenem) žive svi mirno i staloženo. Viđeo sam često starije srbe i albance ispred oved zgrade na slici kako pričaju o svakodnevnici i najviše mukama mladih. Odakle odlaze bukavalno Svi. U Preševo je druga slika, tamo su svi albanci, nekoliko srpskih kuća, najviše ih ima kod stanice, i ko od srbina ode u Varošnicu, albanci znaju da je samo pri prolazu. Ništa posebno samo velika beda i mladi koji bi želeli nešto bolje za sebe. Toliko koliko sam primetio.

Nenansilno

pre 10 godina

Ko se ne prijavi kao stanovnik Srbije i ne dobije JMBG, jednostavno ne postoji! Ne može da bude primljen na zdravstvenu zaštitu niti treba da ima bilo kakva prava. Ako ga uhvate kao takvog, sledi mu izbacivanje iz zemlje, jer nema odzvolu boravka. Takav zakon važi za sve ilegalno ulazeće ljude.

stanje stvari

pre 10 godina

Ima mnogo Albanaca koji imaju dokumenta Srbije , Makedonije ili Crne Gore (odskora i samoproglašene teritorije Kosova (i Metohije) ); Reč je o "ljudima koji kruže i glasaju po direktivi", a često to koriste i za uzimanje socijalne pomoći na svakoj od teritorija.
Broj Albanaca se "planski i po nečijoj direktivi uvećava" u svakoj od nabrojanih država ili teritorija.
Svi znamo zašto.... ali su "saradnici na ovom poslu" u policijama nabrojanih država i na taj način se potkopavaju temelji svih ovih zemalja.
Na našu bruku.

zoran

pre 10 godina

E, Srbi,Srbi...kazete da Albanca ima malo i preotese vam vlast na jugu..?? Ako je tako, sami ste krivi.
Ma u prirodi nema nepravde...nesposobni otpadaju kao trule jabuke i nestaju....

Srbin stalno ocekuje od drugog da neshto uradi za njega..non-stop ili trazi vezu, ili hoce da vlada radi za njega, ili priziva Ruse u pomoc, pa se oslanja na Eu....uzas..nikad na sebe i svoj mozak.
Nista se nama bez razloga ne desava. Nista.

Nedzat

pre 10 godina

Ne,ne, koliko god neko hteo da prikaze ili da izmisli problem, nema ga na nacionalnoj osnocvi, jednostavno ne postoji, U Bujanovcu pa i u celoj Srbiji postoji samo jedan problem i to je zajednicki problem i Srba i Albanaca i Roma, a to je ekonomski problem, kriza, besparica, manjka radnih mjesta i odliv stanovnistva, ponavljam, u Bujanovcu nema problema niti incidenata na nacionalnoj osnovi. Mediji treba da se pomire ovom cinjenicom, ma koliko ga trazili ili izmislili. Pozdrav iz Bujanovca Nedzat. RTV-Spektri.

N

pre 10 godina

Za 20 godina broj albanaca na jugu srbije bice veci od broja srba.Albanke imaju u proseku 5 do 8 dece,a srpkinje jedva dvoje.
(Marko, 11. jul 2013 22:05)

Bilo nekad, vise nije. To i Srbi upravo hoce da kazu da je popis stanovnistva lazan. Na proslom popisu desavalo se da Albanac izadje ispred kapije i pocne da nabraja imaginarne clanove porodica i to toliko ocigledno kaze jedno ime, pa na drugom promeni samo jedno slovo. Smatra se da u regionu fiktivno postoji 100.000 Albanaca koji se na popisu nalaze i na jugu Srbije i na Kosovu i u Makedoniji pa cak u Albaniji. I jos treba dodati da je od 3.5 miliona Albanaca u Albaniji ostalo njih 2.5 miliona. Slicna iseljavanja su na delu i na jugu Srbije.

planer

pre 10 godina

Sigurno da je tako. Pogledajte gradove na KiM -u sa Google Earth-a pa upredite sa brojem stanovnika. Npr. Urosevac prema Vikipediji ima 108 000 stanovnika. Prema onome sto ja vidim sa GE i upredim sa gradovima slicne velicine koje znam rekao bih izmedju 25-40 000.

Flash

pre 10 godina

Ne brinite se, nema njih onoliko koliko oni tvrde. Pa pricaju godinama da ih na Kosovu ima 2.5 miliona,a na popisu pre god-dve, prvom pravilnom popisu jos od '81, ispade da na celom Kosovu bez severa zivi 1.75 miliona ljudi od cega 1.65 miliona albanaca...Preuvelicavaju svoje brojeve svuda, sto uplasi lokalno nealbansko stanovnistvo, i onda totalno etnicki zauzmu tu teritoriju. Cuvajmo se.

Kako?

pre 10 godina

Od 1968. Albanaca ima 2 miliona. Pri tom se zasipamo podacima kako imaju najveći priraštaj u Evropi i, zamisli, i dalje ih je 2 miliona. Pri tom već par puta ladno odbijaju popis na KiM.
Btw, 10% od populacije je bio cenzus da grupacija dobije status nacionalne manjine.

Зоран

pre 10 godina

"Bujanovac -- Država godinama nema podatke o broju Albanaca u tri opštine na jugu, a srpska udruženja ističu da u Bujanovcu živi upola manje Albanaca nego što se tvrdi."

То је стандардна варијанта. Тако је све почело и са Косовом.

popovicvl

pre 10 godina

Autobus (sa klimom) u selo o trosku Repulike Srbije, ko nema LK Republike Srbije automatski je imigrant i ide u autobus, izvolite sendvic i vodu, kamere obilno snimaju tok dogadjaja i lepo ophodjenje prema ljudima, molim vas napustite teritoriju Republike Srbije, autobus krece na granicu.

Tašana S

pre 10 godina

Ovo nije prvi put da Albanci bojkotuju popis stanovništva. Nekada su bojkotovali popise na Kosovu da bi prikrili tačan broj onih koji su asimilirali iz Albanije, a plan je bio da demografski osvoje Kosovo. Sada ih bojkotuju da bi opet prikazali sliku koja njima odgovara. Samo ovog puta da ih ima više, nego što je stvarni broj.

dosta je!

pre 10 godina

Zašto se ne piše o tome da zadnjih desetak godina, Albanke sa Kosova i Metohije planski dolaze da se porode u Novi Pazar. Deca dobijaju državljanstvo Srbije iako žive u tzv. "Republici Kosovo". Ali to je jedan Albanac više koji je stanovnik Srbije.

Kost

pre 10 godina

(N, 11. jul 2013 23:16)

Ta tvoja "procena" je lazna i netacna. Albancima je natalitet pao ali i dalje je najveci u Evropi, odnosno nekoliko puta veci od srpskog. Tako da te tvoje tvrdnje ma koliko ti zeleo jednostavno nisu niti ce ikada biti tacne. Broj albanaca gde god oni zive raste, ne kao pre, ali ipak raste.

sumadinac

pre 10 godina

Da smo pametni, i bar malo naucili iz iskustva sa kosovom pa sada da napravimo najkontrolisaniji granicni prelaz na svetu (tipa usa-mexico), zid, kamere, kontrole, sateliti... zamislite kad su nama 15 god intenzivno upadali u zemlju, naseljavali se i, ne zelim biti grub ali kotili se, jer prosecno uža porodica ima 14 clanova I onda jedan dan, aj cao srbi, mi smo vecina. Ne verujem da ce oni menjati svoj recept, prosto jer funkcionise, a da li cemo mi nesto menjati, sumnjam.

Vlada

pre 10 godina

Stara taktika.Tako su još od vremena SFRJ izbegavali tacno evidentiranje dok se imigranti iz Albanije nisu toliko izmešali sa lokalnim stanovništvom da ih je nemoguće bilo lišiti drzavljanstva.Imali smo čak suludu situaciju da nam predsednik predsedništva bude državljanin Albanije(Fadilj Hodža).
Natalitet je niži jer nema više onolikih dečijih dodataka i finansiranja majorizacije doprinosima za nerazvijene koje su plaćali ljudi od Triglava do Djevdjelije.
Ko nema matični broj on pravno ne postoji.

Jole

pre 10 godina

@Nedzat

Pa ako je jedini problem ekonomski, zašto Albanci bojkotuju popis? Nije tačno da je jedini problem ekonomija.

Da Albanaca ima onoliko koliko oni kažu da ih ima, sigurno ne bi bojkotovali popis - zašto bi?

PASOS

pre 10 godina

Ispitajte kako Albanci dobijaju pasos Srbije (ranije i SCG i SRJ) u Nemackoj, Austriji, Svajcarskoj, Britaniji,...

To je biznis u kojem ucestvuju i nase pravosudje i policija.

Ne smem vise da govorim, da mi ne ode glava sa ramena. Neka neko pokrene istragu, molim vas. O ovome mnogi znaju. Ucinite nesto.

vladimir

pre 10 godina

Ja ne znam čemu u današnje vreme uopšte popis. Je l' PU imaju evidenciju izdatih ličnih karti? Je l' postoji evidencija državljanstava? Još to sve postoji u elektronskom obliku, pa ako im ne odgovaraju brojke, onda nek opštinske uprave Bujanovca, Preševa i Medveđe plate popis koji će sprovesti nadležno ministarstvo.

Владимир

pre 10 godina

Албанаца у Албанији 2М плус на КиМ пола милиона. То се зна.
О неким силним милионима се причало у време Тита, наравно, фантазмогорије на штету Срба.

antifa

pre 10 godina

naravno da ih zivi pola manje nego sto oni tvrde,oni povecavaju cifru svi znamo zasto
kao na kosovu sto kazu da ih ima ,valjda 2 miliona? hahah ima ih ali mozda sve ukupno 2miliona.
to pod hitno mora da se prispita

Бојан Илић

pre 10 godina

Сличан проблем имају Македонци и Грци!
Још мало па ће и Црногорци!
Ако смо Држава, треба се то решити до краја године, онако демократски!
Стара "фора" !

Petrović

pre 10 godina

Stomak me je zaboleo samo od naslova. Mučno mi je da čitam ostatak :( Guraju Srbe, guraju li guraju... Doteraće nas do duvara, a onda ...

Mrsa

pre 10 godina

dosli Ameri da pronjuskaju po vojsci i bazi Jug (ono sto nisu videli iz bespilotnih letelica koje zvrje tamo non stop) eh tugo zemljo moja...

Sofort

pre 10 godina

Da tako je. Vi ste i na Kosovu bili vecina, ali ovi albanci uvek. Na Presevu i Bujanovcu skoro celu komunalnu vlast imaju albanci. Pa sta mislite vi, ko bi trebalo da ima vlast, kad u Presevu zivi 98% albanaca, mozda Bugari. Vi ste isti kao i pre 100 godina, zivite u vasim lazevima, i ja bih vam to o pozeleo, jer drugo nesto niste nikad stekli.

mladen

pre 10 godina

Clanak je tendeciozan i maliciozan, a dolazi iz DB kuhinje poput svih onh iz RTS pocetkom 90's, a govori o problemima sa izbornim spiskovima koji vaze za veci deo RS. A o tkz Narodnom vecu necu mnogo sem da su 'balvan' iditi, dobro poznata politiko kategorija sa ovih prostora. Umesto ovog tresha bolje da su pokrili nek druge teme poput raznih diskriminacija koje uporno smaraju lokalno stanovnistvo, od nemogucnosti upotrebe svog jezika pa do svakodnevne getoizacije i zivot ispred dugih cevi tkz zandarmerije koje je upravo stacionirana u toj bazi Jug. Treba otici i sve to videti, deluje ko betonski zidovi oko Jerusalema.

Tonni_Bujanovac

pre 10 godina

Nek se bave ove organizacije drugim poslovima, drzavi je lako da zna otprilike dal ima vise ili manje albanaca u Bujanovcu, neka uzimaju samo podatke u porodilistima u Vranju (Bujanovac i Presevo nemaju porodilista). Ja sam svedok da u Ginekoloskoj ustanovi u Vranju najvise se rode albanske dece.
Takodje se vidi da ima vise albanaca i po broju dece na skolama, itd...

olijov

pre 10 godina

@Pa cemu služe tajne službe?!?! Da primaju narodnu platu za ništavilo?
(Magomed, 11. jul 2013 23:30)

Pa zar jos nije jasno? Tajne sluzbe vode ovu drzavu, jos otkad su rasturile prethodnu! Sve u zemlji, ali sve je dozivelo kakve-takve promene, dobre ili lose, nebitno je, samo je tajna sluzba promenila samo ime (nije DB nego BIA, nije sija nego vrat), ali je zadrzala sve zaposlene, potpuno istu strukturu... Postavljaju vlade i predsednike, formiraju i vlast i opoziciju i brizljivo paze da se nesto ne promeni u drzavnoj politici! Vidis li koliko kriju ubice Curuvije, Dade Vujasinovic i koga sve ne. Treba ih RASFORMIRATI, pa praviti novu sluzbu sa samo jednim uslovom: ako je neko radio u sluzbi, momentalna penzija, bez prava na bilo koje drugo zaposljenje!!!

Kujtim Sadriu

pre 10 godina

Nije bitno dali Srba ili Albanaca ima vise , ali zasto se bavite za dezinformacije!
Kako je moguce onda da ima vise srba kad u lokalni parlament ima vecinu Albanci?!

Petar

pre 10 godina

Ој Србијо међу шљивама,
Ој Србијо међу корумпираним политичарима и управљачима на међи са Косовом и Метохијом....!!!

patric

pre 10 godina

To se dešava u državama koja ima slabe institucije.Na kraju idu neki političari da rešavaju stvari.To se obično završi nekom našminkanim izjavom za medije,a situacija ostaje ista.U normalnim demokratskim i pravnim državama svako ko krši zakone(neodazivanje na popis,porezi isl)bude kažnjen.Samo u Srbiji pravila nisu ista za sve gradjane.

Ivan

pre 10 godina

Da tako je. Vi ste i na Kosovu bili vecina, ali ovi albanci uvek. Na Presevu i Bujanovcu skoro celu komunalnu vlast imaju albanci. Pa sta mislite vi, ko bi trebalo da ima vlast, kad u Presevu zivi 98% albanaca, mozda Bugari. Vi ste isti kao i pre 100 godina, zivite u vasim lazevima, i ja bih vam to o pozeleo, jer drugo nesto niste nikad stekli.
(Sofort, 12. jul 2013 02:01)

Mi zivimo u lazima? Falsifikujete popise, falsifikujete istoriju, falsifikujete zlocine, ima li sta kod vas pravog i istinskog? Realno vi ste jedan plagijat od naroda, samo otimate i prisvajate, nista svoje nemate niti ste ikad imali. Mozes ti i "tvoji" da komentarisete, pisete, izmisljate i lupate minuse koliko god vam volja ali to vam je cinjenicno stanje na terenu. Ima vas onoliko koliko Amerikanci kazu, imate onoliko koliko vam isti daju.

bice bolje svima ako bude posla

pre 10 godina

posto se govorka da ih ima upola manje bilo bi dobro da svi albanci koji su proterani sa severa nasele presevsku dolinu i donacijama kako sveta tako i kosovske vlade poboljsa zivot sviju u tom delu srbije a ujedno napravi reciprocitet sa severom kosova gde pored domacih kao sa juga kosova duplo vise ima iz srbije koji kako studijama,poslovnim i prosvetarsko medecinskim razlozima tako i oni sa kriminalnim dosijeima su pored stalnog boravka poporavili demografsku sliku severa.Ili da se svako vrati na svoje druge nema.

nikola

pre 10 godina

u Opstini Medvedja zivi 400 stavnovnika Albanske nacionalnosti,od toga je oko 200 punoletno i moze da glasa na izborima!!! a na zadnjem glasanju je glasalo 1000 pa bi voleo da mi neko objasnu tu nasu Srpsku katastrofu koju sprovodi aktuelni predsednik Opstine Slobodan Draskovic koji ima preko 100 krivicnih prijava i koji je u nekakvom kriminalnom poslu sa Albancima iz Medvedje i ne sme da mrdne od njih i radi kako mu oni naloze!!! pod hitno treba pohapsiti tu organizovanu kriminalnu grupu dok je jos uvek moguce!!!!!!

Voja

pre 10 godina

Kakvi fasisticki komentari! NISTA nismo naucili sve ove godine, to je stvarno tuzno. "Ko nema ausvajs odmah preko granice!", to je kao da smo u Nemackoj 30tih!

StefanBU

pre 10 godina

Prolazim kroz albanska sela, sva su poluprazna, gasterbajteri napravili kuce i dolaze jednom godisnje na dvadeset dana, i kad su izbori na nivou opstine. 2002. Covic je dozvolio da glasajju do 8 sati ujujtru, iako je glasanje trebalo da se zavrsi u 8 uvece, glasali su i oni koji su se pre 20 godina odselili iz Bujanovca. Dosli su iz svih delova sveta. Bojim se da je kasno za Bujanovac, Srbi prodaju kuce... Drzava je potpuno zaboravila na nas... Bujanovac kakav je takav je, ja ga volim i mnogo me boli to sto ga gubimo, i sto smo kao narod u pravom smisliu reci gubitnici!

slave

pre 10 godina

ja sam iz sela levosoja kod bujanovca i samo da kazem da je televizija spektri najveci izvor sovinizma i neprijateljstva prema nama srbima a vlasnik je upravo ovaj nedzat behljulji koji je komentarisao clanak.

Benny Hill

pre 10 godina

U Bujanovac imaju vlast posto Albanci glasaju organizovano,to jest sva diaspora i koji zive u inostranstvo se vrate samo ma 1 ili 2 dana da glasaju kad su izbori,pa imaju pravo ma to.Onda dobijaju vise glasova,pa sad 80% skupstine su Albanci.A u Presevu su 98%,pa zar i tamo treba da na celu bude Srbin,kp u vree Slobe?!i jedan faktor vecina Srba ne glasa.A mladi masovno napustaju Bujanovac,i Srbi i Albanci.Srbi u osnovu idu na studiranje u BG NS NI,u vecim gradovima i vise se ne vracaju.Dole je beda,nema posla,jedva se prezivi.Nezaposlenost je vise od 40% u bujanovac,pa ie normalno da svi beze,ili treba da svercuju da bi preziveli.

remic

pre 10 godina

na kosovu i u albaniji se rodi godisnje vise dece nego sto se rodi srba u srbiji i u republici srpskoj. razmislite malo o posledicama takvog trenda. srbi moraju da bi opstali da shvate da je porodica najbitnija u zivotu. to su albanci vec odavno shvatili..

IstinaM

pre 10 godina

Autobus (sa klimom) u selo o trosku Repulike Srbije, ko nema LK Republike Srbije automatski je imigrant i ide u autobus, izvolite sendvic i vodu, kamere obilno snimaju tok dogadjaja i lepo ophodjenje prema ljudima, molim vas napustite teritoriju Republike Srbije, autobus krece na granicu.
(popovicvl, 12. jul 2013 08:00)

Svaka čast na ideji! Apsolutno svetski. Sve države na svetu isteruju ilegalno stanovništvo, samo Srbija ih titra.

popisna komisija

pre 10 godina

Popis može vrlo lako da se izvede.Svako lice koje se popiše, lično dobije potvrdu da je popisan i pod kojim brojem se vodi ili ako lice nije prisutno tu, sve dok se ne pojavi da od države Srbije potraži posao, dečiji dodatak, overu knjižice ...), onda se proverava njegov status i uvodi u popisnu listu.
Mislim da u inostranstvu u nekoj državi stanovnik ne može da dobije pasoš dak ne izađe da glasa, pa nešto po tom principu da se uvede i kod nas.Pa ako neće da se popišu onda znači i ne postoje.

INSPEKTOR - KECIC

pre 10 godina

I na Kosovu ih je dva puta manje od zvanicno forsiranih podataka. Cilj je uvek isti, da Srbi poveruju u njihovu vecinu i vremenom odustanu od svoje pokrajne. Vreme ce pokazati sve, samo pametno i strpljivo do pobede.Albanci masovno dodju samo kada su izbori, posle izbora se vrate u Albaniju i tako cine godinama.

Kraljevcanin

pre 10 godina

Stvar je jasna: primeniti zakon. U svim oblastima, jer mene najviše boli selektivni pristup, dvojni aršini, neprincipijalna primena zakona i pravila, ali i prava i obaveza gradjana. Ako zakon kaže da su stanivnici dužni da se popišu, odnosno daju podatke popisivaču, te da u suprotnom sledi novčana kazna, zašto jednostavno nisu podneli prijavu protiv svih? Da ja u sred Kraljeva nisam primio popisivača u stan i odbio poziv, ne bi prošlo ni nedelju dana, stigla bi mi kazna na vrata! 50.000 pa ti i sledeći put bojkotuj popis. Zašto to nisu uradili na jugu?
Stvar sa Albancima je jasna. Država greši, a oni to koriste. Pa kako to da njihovi osnovci ne govore srpski jezik, a žive u Srbiji i bune se kako njihova prava nisu ispunjena? Sram vas bilo! Kako to da svi pričaju nemački, pa čak i deca, a proveli su u Švajcarskoj po godinu ili nešto više. To ste mogli da naučite? Ili ste morali? Očekuju od države neka prava, a ne poštuju osnovna načela. Dete od 15 godina ne zna ni dobar dan da ti kaže. Sram vas bilo! Drugo, otkud državi pravo da vrši segregaciju u školama? Tako je i počelo. Da bar idu u istu školu, sa nastavama na maternjim jezicima, naučili bi jezik, a i da poštuju jedni druge. Ovako, država je nezainteresovana, a Albanci koriste! Kad bi mi Srbi znali tako da se udržimo, i budemo složni, bolje bi nam bilo!

SteFaN

pre 10 godina

Jug Srbije moze da stabilizuje samo ekonomski oporavak. Srbi da bi ostali potreban je posao. po sebi znam da jedino sto me drzi ovde u Bujanovcu je posao, jer da ga nemam morao bih da krenem po belom svetu da zaradjujem za zivot... Situacija je mirna i nikome nije ugrozena bezbednost, samo se mora izvrsiti pritisak politacarima da malo posvete paznje i Srbima, srpskim selima... jer se trenutno vise paznje poklanja problemima Albanaca.

;)

pre 10 godina

@Sofort,činjenica je da u Medveđi i Bujanovcu nema 98% albanaca, možda, pola-pola i 2%, a to nije većina i zbog toga je neophodan popis da se više Preševo, Medveđa i Bujanovac ne stavljaju u isti koš.

slave

pre 10 godina

zasto drzavni organi ne ispitaju odakle albancima pare da u bujanovcu prave citave zgrade od po nekoliko miliona evra i da masovno kupuju srpska imanja i tako vrse etnicko ciscenje.bia se u bujanovcu uopste ne bavi svojim poslom.

visi

pre 10 godina

Dokle cete bre brinuti tudje brige , pa i ta stara da ne kazem vekovna fobija od Albanaca. Gledajte malo sebe dokle ste dogurali takvom politikom i mrznjom prema svemu sto nije Srpsko. Pogledajte malo oko sebe dali vas neko voli u okruzenju? Umesto da malo vise radite i uredjujete svoju drzavu vi brinete o broju Albanaca. Doveli ste svoju Drzavu kradjom i pljackom na prosjacki stap , a rado bi ste za to optuzivali nekog drugog ali na zalost nemate koga. Srbija je bogata zemlja , ali je zalosno u kakvom je stanju dospela, zbog pogresne politike koja je godinama vodjena. Neka vam je bog u pomoc.

Koje Ime?

pre 10 godina

@ A sto te ja ne sretnem sa tom zastavicom :D
(misssa, 11. jul 2013 22:07)

Pa idi u Bujanovac. Tu su ga slikali. Ima ih koliko oces sa tim zastavicama na ulici, ako ti je bas stalo da ih stretnes ;D

Kikac

pre 10 godina

А зна ли се колико их је у Нишу? И зна ли се којим интензитетом се насељавају? Узурпирају све атрактивне локације... Ма свака нам част!

nn

pre 10 godina

@mladen

"Treba otici pa videti" vazi za tebe i slicne. Ja sam tu de jesam pa gledam svaki dan. Idi u taj Jerusalim pa im se zali za zutu liniju i zid da vidis kako ces da prodjes sve zajedno sa Cedom i Oljom.

Обсервер

pre 10 godina

Пошто већ имате удружење, формирајте партију, Бујановачко-Прешевску. Не надајте се помоћи из Београда, ако вас даље игноришу, формирајте своју општину, протестујте грађански, сами скупљајте свој порез... Онда ће из стида доћи да вас саслушају.

;)

pre 10 godina

@dosta je!, o tim porođajima dosta se priča i potrebno je formirati tim koji bi se time i pozabavio i utvrdio ima li istine u toj priči i da li se takvi porođaji zavode kao porođaj u putu ili se zavode drugačije. Ne treba samo kontrolisati Novi Pazar, tu je Vranje, Leskovac, Niš...

sonja

pre 10 godina

Alo, prestanite da izmisljate skandale i tenzije gde ne postoje! Razlika izmedju stvarnog broja koji zivi tamo i rezultata popisa je u Svajcarskoj, gde imaju privremeni boravak ili sta vec, a popis i te ljude racuna kao da imaju prebivaliste u Presevu!

Singidunum

pre 10 godina

Nije lako izboriti se ako pred sobom nemas cilj a protivnik je cilj davno usavrsio i put do cilja ucrtao...imao je saveznika koji je delovao tako da nasa paznja bude rasplinuta...najgori neprijatelj ostali smo ipak na kraju sami sebi...uvek i zauvek bez cilja i konsenzusa

High voltage

pre 10 godina

Naslov sve govori. Iako je senzacionalisticki naslov sa ponekom skrivenom idejom, ali je vrlo blizak cinjenicnom stanju. Zavera postoji vec duze vreme a najvece je pitanje koji to od NAS podrzava i sprovodi u delo?

Speed

pre 10 godina

Dugo smo imali pogresan odabir saveznika, a to je u velikoj meri uticalo na razvijanje situacije u juznom delu Srbije, nase drzave! Nadajmo se da cemo odabirom pravih saveznka ojacati svoju poziciju, a osujetiti njihove planove jer jedno bez drugog ne ide.

takrika

pre 10 godina

I na Kosovu ih je dva puta manje od zvanicno forsiranih podataka. Cilj je uvek isti, da Srbi poveruju u njihovu vecinu i vremenom odustanu od svoje pokrajne. Vreme ce pokazati sve, samo pametno i strpljivo do pobede.

mladen

pre 10 godina

Clanak je tendeciozan i maliciozan, a dolazi iz DB kuhinje poput svih onh iz RTS pocetkom 90's, a govori o problemima sa izbornim spiskovima koji vaze za veci deo RS. A o tkz Narodnom vecu necu mnogo sem da su 'balvan' iditi, dobro poznata politiko kategorija sa ovih prostora. Umesto ovog tresha bolje da su pokrili nek druge teme poput raznih diskriminacija koje uporno smaraju lokalno stanovnistvo, od nemogucnosti upotrebe svog jezika pa do svakodnevne getoizacije i zivot ispred dugih cevi tkz zandarmerije koje je upravo stacionirana u toj bazi Jug. Treba otici i sve to videti, deluje ko betonski zidovi oko Jerusalema.

Sofort

pre 10 godina

Da tako je. Vi ste i na Kosovu bili vecina, ali ovi albanci uvek. Na Presevu i Bujanovcu skoro celu komunalnu vlast imaju albanci. Pa sta mislite vi, ko bi trebalo da ima vlast, kad u Presevu zivi 98% albanaca, mozda Bugari. Vi ste isti kao i pre 100 godina, zivite u vasim lazevima, i ja bih vam to o pozeleo, jer drugo nesto niste nikad stekli.

Nedzat

pre 10 godina

Ne,ne, koliko god neko hteo da prikaze ili da izmisli problem, nema ga na nacionalnoj osnocvi, jednostavno ne postoji, U Bujanovcu pa i u celoj Srbiji postoji samo jedan problem i to je zajednicki problem i Srba i Albanaca i Roma, a to je ekonomski problem, kriza, besparica, manjka radnih mjesta i odliv stanovnistva, ponavljam, u Bujanovcu nema problema niti incidenata na nacionalnoj osnovi. Mediji treba da se pomire ovom cinjenicom, ma koliko ga trazili ili izmislili. Pozdrav iz Bujanovca Nedzat. RTV-Spektri.

Kost

pre 10 godina

(N, 11. jul 2013 23:16)

Ta tvoja "procena" je lazna i netacna. Albancima je natalitet pao ali i dalje je najveci u Evropi, odnosno nekoliko puta veci od srpskog. Tako da te tvoje tvrdnje ma koliko ti zeleo jednostavno nisu niti ce ikada biti tacne. Broj albanaca gde god oni zive raste, ne kao pre, ali ipak raste.

Tašana S

pre 10 godina

Ovo nije prvi put da Albanci bojkotuju popis stanovništva. Nekada su bojkotovali popise na Kosovu da bi prikrili tačan broj onih koji su asimilirali iz Albanije, a plan je bio da demografski osvoje Kosovo. Sada ih bojkotuju da bi opet prikazali sliku koja njima odgovara. Samo ovog puta da ih ima više, nego što je stvarni broj.

Flash

pre 10 godina

Ne brinite se, nema njih onoliko koliko oni tvrde. Pa pricaju godinama da ih na Kosovu ima 2.5 miliona,a na popisu pre god-dve, prvom pravilnom popisu jos od '81, ispade da na celom Kosovu bez severa zivi 1.75 miliona ljudi od cega 1.65 miliona albanaca...Preuvelicavaju svoje brojeve svuda, sto uplasi lokalno nealbansko stanovnistvo, i onda totalno etnicki zauzmu tu teritoriju. Cuvajmo se.

Tonni_Bujanovac

pre 10 godina

Nek se bave ove organizacije drugim poslovima, drzavi je lako da zna otprilike dal ima vise ili manje albanaca u Bujanovcu, neka uzimaju samo podatke u porodilistima u Vranju (Bujanovac i Presevo nemaju porodilista). Ja sam svedok da u Ginekoloskoj ustanovi u Vranju najvise se rode albanske dece.
Takodje se vidi da ima vise albanaca i po broju dece na skolama, itd...

Kujtim Sadriu

pre 10 godina

Nije bitno dali Srba ili Albanaca ima vise , ali zasto se bavite za dezinformacije!
Kako je moguce onda da ima vise srba kad u lokalni parlament ima vecinu Albanci?!

stanje stvari

pre 10 godina

Ima mnogo Albanaca koji imaju dokumenta Srbije , Makedonije ili Crne Gore (odskora i samoproglašene teritorije Kosova (i Metohije) ); Reč je o "ljudima koji kruže i glasaju po direktivi", a često to koriste i za uzimanje socijalne pomoći na svakoj od teritorija.
Broj Albanaca se "planski i po nečijoj direktivi uvećava" u svakoj od nabrojanih država ili teritorija.
Svi znamo zašto.... ali su "saradnici na ovom poslu" u policijama nabrojanih država i na taj način se potkopavaju temelji svih ovih zemalja.
Na našu bruku.

Nenansilno

pre 10 godina

Ko se ne prijavi kao stanovnik Srbije i ne dobije JMBG, jednostavno ne postoji! Ne može da bude primljen na zdravstvenu zaštitu niti treba da ima bilo kakva prava. Ako ga uhvate kao takvog, sledi mu izbacivanje iz zemlje, jer nema odzvolu boravka. Takav zakon važi za sve ilegalno ulazeće ljude.

N

pre 10 godina

Za 20 godina broj albanaca na jugu srbije bice veci od broja srba.Albanke imaju u proseku 5 do 8 dece,a srpkinje jedva dvoje.
(Marko, 11. jul 2013 22:05)

Bilo nekad, vise nije. To i Srbi upravo hoce da kazu da je popis stanovnistva lazan. Na proslom popisu desavalo se da Albanac izadje ispred kapije i pocne da nabraja imaginarne clanove porodica i to toliko ocigledno kaze jedno ime, pa na drugom promeni samo jedno slovo. Smatra se da u regionu fiktivno postoji 100.000 Albanaca koji se na popisu nalaze i na jugu Srbije i na Kosovu i u Makedoniji pa cak u Albaniji. I jos treba dodati da je od 3.5 miliona Albanaca u Albaniji ostalo njih 2.5 miliona. Slicna iseljavanja su na delu i na jugu Srbije.

Зоран

pre 10 godina

"Bujanovac -- Država godinama nema podatke o broju Albanaca u tri opštine na jugu, a srpska udruženja ističu da u Bujanovcu živi upola manje Albanaca nego što se tvrdi."

То је стандардна варијанта. Тако је све почело и са Косовом.

planer

pre 10 godina

Sigurno da je tako. Pogledajte gradove na KiM -u sa Google Earth-a pa upredite sa brojem stanovnika. Npr. Urosevac prema Vikipediji ima 108 000 stanovnika. Prema onome sto ja vidim sa GE i upredim sa gradovima slicne velicine koje znam rekao bih izmedju 25-40 000.

zoran

pre 10 godina

E, Srbi,Srbi...kazete da Albanca ima malo i preotese vam vlast na jugu..?? Ako je tako, sami ste krivi.
Ma u prirodi nema nepravde...nesposobni otpadaju kao trule jabuke i nestaju....

Srbin stalno ocekuje od drugog da neshto uradi za njega..non-stop ili trazi vezu, ili hoce da vlada radi za njega, ili priziva Ruse u pomoc, pa se oslanja na Eu....uzas..nikad na sebe i svoj mozak.
Nista se nama bez razloga ne desava. Nista.

bice bolje svima ako bude posla

pre 10 godina

posto se govorka da ih ima upola manje bilo bi dobro da svi albanci koji su proterani sa severa nasele presevsku dolinu i donacijama kako sveta tako i kosovske vlade poboljsa zivot sviju u tom delu srbije a ujedno napravi reciprocitet sa severom kosova gde pored domacih kao sa juga kosova duplo vise ima iz srbije koji kako studijama,poslovnim i prosvetarsko medecinskim razlozima tako i oni sa kriminalnim dosijeima su pored stalnog boravka poporavili demografsku sliku severa.Ili da se svako vrati na svoje druge nema.

popovicvl

pre 10 godina

Autobus (sa klimom) u selo o trosku Repulike Srbije, ko nema LK Republike Srbije automatski je imigrant i ide u autobus, izvolite sendvic i vodu, kamere obilno snimaju tok dogadjaja i lepo ophodjenje prema ljudima, molim vas napustite teritoriju Republike Srbije, autobus krece na granicu.

Владимир

pre 10 godina

Албанаца у Албанији 2М плус на КиМ пола милиона. То се зна.
О неким силним милионима се причало у време Тита, наравно, фантазмогорије на штету Срба.

Kako?

pre 10 godina

Od 1968. Albanaca ima 2 miliona. Pri tom se zasipamo podacima kako imaju najveći priraštaj u Evropi i, zamisli, i dalje ih je 2 miliona. Pri tom već par puta ladno odbijaju popis na KiM.
Btw, 10% od populacije je bio cenzus da grupacija dobije status nacionalne manjine.

MS

pre 10 godina

Bio sam dole prošle godine jedno 15 dana.
Ono što mogu da kažem da tenzije nema baš toliko. U Bujanovcu srbi i albanci (i romi obavezno da spomenem) žive svi mirno i staloženo. Viđeo sam često starije srbe i albance ispred oved zgrade na slici kako pričaju o svakodnevnici i najviše mukama mladih. Odakle odlaze bukavalno Svi. U Preševo je druga slika, tamo su svi albanci, nekoliko srpskih kuća, najviše ih ima kod stanice, i ko od srbina ode u Varošnicu, albanci znaju da je samo pri prolazu. Ništa posebno samo velika beda i mladi koji bi želeli nešto bolje za sebe. Toliko koliko sam primetio.

Vlada

pre 10 godina

Stara taktika.Tako su još od vremena SFRJ izbegavali tacno evidentiranje dok se imigranti iz Albanije nisu toliko izmešali sa lokalnim stanovništvom da ih je nemoguće bilo lišiti drzavljanstva.Imali smo čak suludu situaciju da nam predsednik predsedništva bude državljanin Albanije(Fadilj Hodža).
Natalitet je niži jer nema više onolikih dečijih dodataka i finansiranja majorizacije doprinosima za nerazvijene koje su plaćali ljudi od Triglava do Djevdjelije.
Ko nema matični broj on pravno ne postoji.

dosta je!

pre 10 godina

Zašto se ne piše o tome da zadnjih desetak godina, Albanke sa Kosova i Metohije planski dolaze da se porode u Novi Pazar. Deca dobijaju državljanstvo Srbije iako žive u tzv. "Republici Kosovo". Ali to je jedan Albanac više koji je stanovnik Srbije.

antifa

pre 10 godina

naravno da ih zivi pola manje nego sto oni tvrde,oni povecavaju cifru svi znamo zasto
kao na kosovu sto kazu da ih ima ,valjda 2 miliona? hahah ima ih ali mozda sve ukupno 2miliona.
to pod hitno mora da se prispita

Jole

pre 10 godina

@Nedzat

Pa ako je jedini problem ekonomski, zašto Albanci bojkotuju popis? Nije tačno da je jedini problem ekonomija.

Da Albanaca ima onoliko koliko oni kažu da ih ima, sigurno ne bi bojkotovali popis - zašto bi?

visi

pre 10 godina

Dokle cete bre brinuti tudje brige , pa i ta stara da ne kazem vekovna fobija od Albanaca. Gledajte malo sebe dokle ste dogurali takvom politikom i mrznjom prema svemu sto nije Srpsko. Pogledajte malo oko sebe dali vas neko voli u okruzenju? Umesto da malo vise radite i uredjujete svoju drzavu vi brinete o broju Albanaca. Doveli ste svoju Drzavu kradjom i pljackom na prosjacki stap , a rado bi ste za to optuzivali nekog drugog ali na zalost nemate koga. Srbija je bogata zemlja , ali je zalosno u kakvom je stanju dospela, zbog pogresne politike koja je godinama vodjena. Neka vam je bog u pomoc.

sumadinac

pre 10 godina

Da smo pametni, i bar malo naucili iz iskustva sa kosovom pa sada da napravimo najkontrolisaniji granicni prelaz na svetu (tipa usa-mexico), zid, kamere, kontrole, sateliti... zamislite kad su nama 15 god intenzivno upadali u zemlju, naseljavali se i, ne zelim biti grub ali kotili se, jer prosecno uža porodica ima 14 clanova I onda jedan dan, aj cao srbi, mi smo vecina. Ne verujem da ce oni menjati svoj recept, prosto jer funkcionise, a da li cemo mi nesto menjati, sumnjam.

Бојан Илић

pre 10 godina

Сличан проблем имају Македонци и Грци!
Још мало па ће и Црногорци!
Ако смо Држава, треба се то решити до краја године, онако демократски!
Стара "фора" !

Petrović

pre 10 godina

Stomak me je zaboleo samo od naslova. Mučno mi je da čitam ostatak :( Guraju Srbe, guraju li guraju... Doteraće nas do duvara, a onda ...

olijov

pre 10 godina

@Pa cemu služe tajne službe?!?! Da primaju narodnu platu za ništavilo?
(Magomed, 11. jul 2013 23:30)

Pa zar jos nije jasno? Tajne sluzbe vode ovu drzavu, jos otkad su rasturile prethodnu! Sve u zemlji, ali sve je dozivelo kakve-takve promene, dobre ili lose, nebitno je, samo je tajna sluzba promenila samo ime (nije DB nego BIA, nije sija nego vrat), ali je zadrzala sve zaposlene, potpuno istu strukturu... Postavljaju vlade i predsednike, formiraju i vlast i opoziciju i brizljivo paze da se nesto ne promeni u drzavnoj politici! Vidis li koliko kriju ubice Curuvije, Dade Vujasinovic i koga sve ne. Treba ih RASFORMIRATI, pa praviti novu sluzbu sa samo jednim uslovom: ako je neko radio u sluzbi, momentalna penzija, bez prava na bilo koje drugo zaposljenje!!!

Voja

pre 10 godina

Kakvi fasisticki komentari! NISTA nismo naucili sve ove godine, to je stvarno tuzno. "Ko nema ausvajs odmah preko granice!", to je kao da smo u Nemackoj 30tih!

Ivan

pre 10 godina

Da tako je. Vi ste i na Kosovu bili vecina, ali ovi albanci uvek. Na Presevu i Bujanovcu skoro celu komunalnu vlast imaju albanci. Pa sta mislite vi, ko bi trebalo da ima vlast, kad u Presevu zivi 98% albanaca, mozda Bugari. Vi ste isti kao i pre 100 godina, zivite u vasim lazevima, i ja bih vam to o pozeleo, jer drugo nesto niste nikad stekli.
(Sofort, 12. jul 2013 02:01)

Mi zivimo u lazima? Falsifikujete popise, falsifikujete istoriju, falsifikujete zlocine, ima li sta kod vas pravog i istinskog? Realno vi ste jedan plagijat od naroda, samo otimate i prisvajate, nista svoje nemate niti ste ikad imali. Mozes ti i "tvoji" da komentarisete, pisete, izmisljate i lupate minuse koliko god vam volja ali to vam je cinjenicno stanje na terenu. Ima vas onoliko koliko Amerikanci kazu, imate onoliko koliko vam isti daju.

Kraljevcanin

pre 10 godina

Stvar je jasna: primeniti zakon. U svim oblastima, jer mene najviše boli selektivni pristup, dvojni aršini, neprincipijalna primena zakona i pravila, ali i prava i obaveza gradjana. Ako zakon kaže da su stanivnici dužni da se popišu, odnosno daju podatke popisivaču, te da u suprotnom sledi novčana kazna, zašto jednostavno nisu podneli prijavu protiv svih? Da ja u sred Kraljeva nisam primio popisivača u stan i odbio poziv, ne bi prošlo ni nedelju dana, stigla bi mi kazna na vrata! 50.000 pa ti i sledeći put bojkotuj popis. Zašto to nisu uradili na jugu?
Stvar sa Albancima je jasna. Država greši, a oni to koriste. Pa kako to da njihovi osnovci ne govore srpski jezik, a žive u Srbiji i bune se kako njihova prava nisu ispunjena? Sram vas bilo! Kako to da svi pričaju nemački, pa čak i deca, a proveli su u Švajcarskoj po godinu ili nešto više. To ste mogli da naučite? Ili ste morali? Očekuju od države neka prava, a ne poštuju osnovna načela. Dete od 15 godina ne zna ni dobar dan da ti kaže. Sram vas bilo! Drugo, otkud državi pravo da vrši segregaciju u školama? Tako je i počelo. Da bar idu u istu školu, sa nastavama na maternjim jezicima, naučili bi jezik, a i da poštuju jedni druge. Ovako, država je nezainteresovana, a Albanci koriste! Kad bi mi Srbi znali tako da se udržimo, i budemo složni, bolje bi nam bilo!

slave

pre 10 godina

ja sam iz sela levosoja kod bujanovca i samo da kazem da je televizija spektri najveci izvor sovinizma i neprijateljstva prema nama srbima a vlasnik je upravo ovaj nedzat behljulji koji je komentarisao clanak.

slave

pre 10 godina

zasto drzavni organi ne ispitaju odakle albancima pare da u bujanovcu prave citave zgrade od po nekoliko miliona evra i da masovno kupuju srpska imanja i tako vrse etnicko ciscenje.bia se u bujanovcu uopste ne bavi svojim poslom.

Mrsa

pre 10 godina

dosli Ameri da pronjuskaju po vojsci i bazi Jug (ono sto nisu videli iz bespilotnih letelica koje zvrje tamo non stop) eh tugo zemljo moja...

popisna komisija

pre 10 godina

Popis može vrlo lako da se izvede.Svako lice koje se popiše, lično dobije potvrdu da je popisan i pod kojim brojem se vodi ili ako lice nije prisutno tu, sve dok se ne pojavi da od države Srbije potraži posao, dečiji dodatak, overu knjižice ...), onda se proverava njegov status i uvodi u popisnu listu.
Mislim da u inostranstvu u nekoj državi stanovnik ne može da dobije pasoš dak ne izađe da glasa, pa nešto po tom principu da se uvede i kod nas.Pa ako neće da se popišu onda znači i ne postoje.

PASOS

pre 10 godina

Ispitajte kako Albanci dobijaju pasos Srbije (ranije i SCG i SRJ) u Nemackoj, Austriji, Svajcarskoj, Britaniji,...

To je biznis u kojem ucestvuju i nase pravosudje i policija.

Ne smem vise da govorim, da mi ne ode glava sa ramena. Neka neko pokrene istragu, molim vas. O ovome mnogi znaju. Ucinite nesto.

SteFaN

pre 10 godina

Jug Srbije moze da stabilizuje samo ekonomski oporavak. Srbi da bi ostali potreban je posao. po sebi znam da jedino sto me drzi ovde u Bujanovcu je posao, jer da ga nemam morao bih da krenem po belom svetu da zaradjujem za zivot... Situacija je mirna i nikome nije ugrozena bezbednost, samo se mora izvrsiti pritisak politacarima da malo posvete paznje i Srbima, srpskim selima... jer se trenutno vise paznje poklanja problemima Albanaca.

;)

pre 10 godina

@Sofort,činjenica je da u Medveđi i Bujanovcu nema 98% albanaca, možda, pola-pola i 2%, a to nije većina i zbog toga je neophodan popis da se više Preševo, Medveđa i Bujanovac ne stavljaju u isti koš.

remic

pre 10 godina

na kosovu i u albaniji se rodi godisnje vise dece nego sto se rodi srba u srbiji i u republici srpskoj. razmislite malo o posledicama takvog trenda. srbi moraju da bi opstali da shvate da je porodica najbitnija u zivotu. to su albanci vec odavno shvatili..

sonja

pre 10 godina

Alo, prestanite da izmisljate skandale i tenzije gde ne postoje! Razlika izmedju stvarnog broja koji zivi tamo i rezultata popisa je u Svajcarskoj, gde imaju privremeni boravak ili sta vec, a popis i te ljude racuna kao da imaju prebivaliste u Presevu!

INSPEKTOR - KECIC

pre 10 godina

I na Kosovu ih je dva puta manje od zvanicno forsiranih podataka. Cilj je uvek isti, da Srbi poveruju u njihovu vecinu i vremenom odustanu od svoje pokrajne. Vreme ce pokazati sve, samo pametno i strpljivo do pobede.Albanci masovno dodju samo kada su izbori, posle izbora se vrate u Albaniju i tako cine godinama.

patric

pre 10 godina

To se dešava u državama koja ima slabe institucije.Na kraju idu neki političari da rešavaju stvari.To se obično završi nekom našminkanim izjavom za medije,a situacija ostaje ista.U normalnim demokratskim i pravnim državama svako ko krši zakone(neodazivanje na popis,porezi isl)bude kažnjen.Samo u Srbiji pravila nisu ista za sve gradjane.

Petar

pre 10 godina

Ој Србијо међу шљивама,
Ој Србијо међу корумпираним политичарима и управљачима на међи са Косовом и Метохијом....!!!

IstinaM

pre 10 godina

Autobus (sa klimom) u selo o trosku Repulike Srbije, ko nema LK Republike Srbije automatski je imigrant i ide u autobus, izvolite sendvic i vodu, kamere obilno snimaju tok dogadjaja i lepo ophodjenje prema ljudima, molim vas napustite teritoriju Republike Srbije, autobus krece na granicu.
(popovicvl, 12. jul 2013 08:00)

Svaka čast na ideji! Apsolutno svetski. Sve države na svetu isteruju ilegalno stanovništvo, samo Srbija ih titra.

StefanBU

pre 10 godina

Prolazim kroz albanska sela, sva su poluprazna, gasterbajteri napravili kuce i dolaze jednom godisnje na dvadeset dana, i kad su izbori na nivou opstine. 2002. Covic je dozvolio da glasajju do 8 sati ujujtru, iako je glasanje trebalo da se zavrsi u 8 uvece, glasali su i oni koji su se pre 20 godina odselili iz Bujanovca. Dosli su iz svih delova sveta. Bojim se da je kasno za Bujanovac, Srbi prodaju kuce... Drzava je potpuno zaboravila na nas... Bujanovac kakav je takav je, ja ga volim i mnogo me boli to sto ga gubimo, i sto smo kao narod u pravom smisliu reci gubitnici!

;)

pre 10 godina

@dosta je!, o tim porođajima dosta se priča i potrebno je formirati tim koji bi se time i pozabavio i utvrdio ima li istine u toj priči i da li se takvi porođaji zavode kao porođaj u putu ili se zavode drugačije. Ne treba samo kontrolisati Novi Pazar, tu je Vranje, Leskovac, Niš...

Kikac

pre 10 godina

А зна ли се колико их је у Нишу? И зна ли се којим интензитетом се насељавају? Узурпирају све атрактивне локације... Ма свака нам част!

vladimir

pre 10 godina

Ja ne znam čemu u današnje vreme uopšte popis. Je l' PU imaju evidenciju izdatih ličnih karti? Je l' postoji evidencija državljanstava? Još to sve postoji u elektronskom obliku, pa ako im ne odgovaraju brojke, onda nek opštinske uprave Bujanovca, Preševa i Medveđe plate popis koji će sprovesti nadležno ministarstvo.

Koje Ime?

pre 10 godina

@ A sto te ja ne sretnem sa tom zastavicom :D
(misssa, 11. jul 2013 22:07)

Pa idi u Bujanovac. Tu su ga slikali. Ima ih koliko oces sa tim zastavicama na ulici, ako ti je bas stalo da ih stretnes ;D

Benny Hill

pre 10 godina

U Bujanovac imaju vlast posto Albanci glasaju organizovano,to jest sva diaspora i koji zive u inostranstvo se vrate samo ma 1 ili 2 dana da glasaju kad su izbori,pa imaju pravo ma to.Onda dobijaju vise glasova,pa sad 80% skupstine su Albanci.A u Presevu su 98%,pa zar i tamo treba da na celu bude Srbin,kp u vree Slobe?!i jedan faktor vecina Srba ne glasa.A mladi masovno napustaju Bujanovac,i Srbi i Albanci.Srbi u osnovu idu na studiranje u BG NS NI,u vecim gradovima i vise se ne vracaju.Dole je beda,nema posla,jedva se prezivi.Nezaposlenost je vise od 40% u bujanovac,pa ie normalno da svi beze,ili treba da svercuju da bi preziveli.

Обсервер

pre 10 godina

Пошто већ имате удружење, формирајте партију, Бујановачко-Прешевску. Не надајте се помоћи из Београда, ако вас даље игноришу, формирајте своју општину, протестујте грађански, сами скупљајте свој порез... Онда ће из стида доћи да вас саслушају.

nikola

pre 10 godina

u Opstini Medvedja zivi 400 stavnovnika Albanske nacionalnosti,od toga je oko 200 punoletno i moze da glasa na izborima!!! a na zadnjem glasanju je glasalo 1000 pa bi voleo da mi neko objasnu tu nasu Srpsku katastrofu koju sprovodi aktuelni predsednik Opstine Slobodan Draskovic koji ima preko 100 krivicnih prijava i koji je u nekakvom kriminalnom poslu sa Albancima iz Medvedje i ne sme da mrdne od njih i radi kako mu oni naloze!!! pod hitno treba pohapsiti tu organizovanu kriminalnu grupu dok je jos uvek moguce!!!!!!

Singidunum

pre 10 godina

Nije lako izboriti se ako pred sobom nemas cilj a protivnik je cilj davno usavrsio i put do cilja ucrtao...imao je saveznika koji je delovao tako da nasa paznja bude rasplinuta...najgori neprijatelj ostali smo ipak na kraju sami sebi...uvek i zauvek bez cilja i konsenzusa

nn

pre 10 godina

@mladen

"Treba otici pa videti" vazi za tebe i slicne. Ja sam tu de jesam pa gledam svaki dan. Idi u taj Jerusalim pa im se zali za zutu liniju i zid da vidis kako ces da prodjes sve zajedno sa Cedom i Oljom.

High voltage

pre 10 godina

Naslov sve govori. Iako je senzacionalisticki naslov sa ponekom skrivenom idejom, ali je vrlo blizak cinjenicnom stanju. Zavera postoji vec duze vreme a najvece je pitanje koji to od NAS podrzava i sprovodi u delo?

Speed

pre 10 godina

Dugo smo imali pogresan odabir saveznika, a to je u velikoj meri uticalo na razvijanje situacije u juznom delu Srbije, nase drzave! Nadajmo se da cemo odabirom pravih saveznka ojacati svoju poziciju, a osujetiti njihove planove jer jedno bez drugog ne ide.