Ponedeljak, 08.07.2013.

07:30

"Vilu Tadiću treba da plaća država"

Nije u redu da DS umesto države bivšem predsedniku Borisu Tadiću plaća luksuznu vilu za stanovanje, kaže za Blic funkcioner DS Goran Ješić.

Izvor: Blic

"Vilu Tadiæu treba da plaæa država" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

175 Komentari

Sortiraj po:

VASHsmKA

pre 10 godina

Da je taj predsednik na bilo koji nacin zaduzio svoju drzavu i da je uradio bar nesto da sada bolje zivimo to bi bilo u redu ali posto nam je ostalo dugova i kredita posle njegovog mandata samo nam treba jos teret njegove vile

kako da ne

pre 10 godina

Odakle obraz gospodinu Jesicu da daje ovakve izjave, pune neistine i klevete, na racun vlade i drzave koja ide uzlaznom putanjom, posle decenija stagniranja i ponora u kojem smo bili. Da nam je bilo dobro za vreme prethodne vlasti, verovatno ih narod ne bi svrgao sa trona, ali Srbima je bilo dosta kriminala i korupcije, laznih i neispunjenih obecanja, siromastine, a bogacenje pojedinaca...

Ronin

pre 10 godina

Ja bih da mi bivsa firma dozivotno daje platu svakoga meseca, iako su me otpustili.
(19 84, 8. jul 2013 09:57)

Epa i Tadić bi da mu Srbi plaćaju vilu doživotno, al nema od toga ništa.

Gabi

pre 10 godina

Svaki predsednik treba da bude doživotno obezbeđen. Nema svako njivu i kazan u Bajčetini! Da li je možda trebalo da se obezbedi kao mama Mira, ili Sloba i pored toga večno ostane srpski patriota tj. domaćin!

Nik mi je SIk

pre 10 godina

Placao sam mu dva mandata da radi sta hoce sada kada nije niko i nista ja trebam ponovo nesto da mu placam. Nema od toga nista

VASHsmKA

pre 10 godina

Dosta su demokrate zivele na racun drzave i njenih gradjana,dovoljno ste vi profitirali da mozete sami sebi da placate ono sto ste dobili ili uzeli...Da vam nije i to malo nego bi sada i to neko drugi da vam placa

(Vlast)a

pre 10 godina

Posto je mali broj clanova DS imala velike koristi od predsednika Tadica,idealno bi bilo da Djilas,Saper,Sutanovac,Trivanka,Jesic i drugovi dozivotno izdrzavaju svog predsednika.
Sto se mene tice a i vecine ocerupanih,prevarenih i ponizenih gradjana,najbolje bi bilo da svi dobiju smestaj o drzavnom trosku u nekom od elitnih zatvora.
Ne toliko zbog njihovih velikih grehova,nego zbog pravde i buducnosti nase dece i ove nesrecne i devastirane Srbije.

BARBI

pre 10 godina

Auuuuu... koliko gluposti na jednom mestu... Drzava da mu placa vilu, a narod nema hleba da jede! Kako ga nije sramota! Jos hoce vilu! A u nasoj Srbiji sve veci broj beskucnika! Stvarno sta dalje komentarisati. Maske same padaju kad tad!

Gore

pre 10 godina

Bivsi predesednik je bivsi predsednik! Ne treba mu nikakva rezidencija a narocito ne takva koju placaju poreski obveznici. G-din Jesic je pobrkao pojmove, drzava ne placa vec mi poreski obveznici. U ovoj zemlji postoje ozbiljni psiholosko socioloski problemi koji su presli akutno I patolosko, narocito kada se koristi rec "drzava" kao opravdanje za sve ono sto odrasla odgovorna osoba ne radi a trebala bi.

shadow

pre 10 godina

Gospodine Jesicu, svi znamo da pojedini ministri treba da se zamene ali Vi ste najmanje kopententni da o tome dajete izjave. Kazete da je DS uradila nesto slucno sta bi onda bilo. Pa da je uradila nesto slicno Srbija bi sada bila mnogo bolja, ovako ste Vi i Vas DS napravili havariju u drzavi. Sta poseduju vasi drugari iz DS, poljoprivreda nam je bas cvetala, obrazovanje je bilo bas pohvalno. Kada pomiljete kriminal niste razmisljali o tome kada je sve prodati, kome je prodati i po koliko le prodato. E moj Jesicu, prvo treba imati ciste ruke i ljudski obraz da bi se izjavilo tako nesto.

James Bond

pre 10 godina

Slažem se da bi predsednik kada ode sa funkcije trebao da dobije određene beneficije, to je sasvim normalna stvar.Ipak nemamo mi 30 bivših predsednika koji su živi.Ali ono što je preterano u celoj toj priči je ta vila...

PRLE I TIHI

pre 10 godina

Gospodo, zasto se toga niste setili kada ste bili na vlasti pa Gdinu Kostunici dali sva ta prava koja sada trazite za Tadica. Da li je bilo jos predsednoka pre njega....

skakavac

pre 10 godina

Zašto mora da živi u vili?Ako već hoće da mu država plaća smepštaj zašto ne traži neki stan na korišćenje?Ima mnogo stanova koji su već u državnom vlasništvu i ne bi mnogo koštalo da bivši predsednik u njemu živi...

Петар Миловановић

pre 10 godina

Nije u redu da DS umesto države bivšem predsedniku Borisu Tadiću plaća luksuznu vilu za stanovanje, kaže za Blic funkcioner DS Goran Ješić. Да се ја питам та невиђена штеточина у српској историји би добио самицу два са два метра, кило леба и два литра воде дневно и ништа више! Да ли има било каква корист од његове владавине, бар једна, па да му овај осиротели народ плаћа вилу? Нека иде у подстанаре, нека се врати у свој стан, нека иде у Црну Гору, има ваљда тамо неке рођаке у оним камењарима, па нека тамо живи! Доста је србима и Србији на грбачи паразита и штеточина, доста! Нека му ЕУ плати доживотно издржавање, јер је од њих добијао награде правећи штету држави! Ова влада треба да донесе закон о укидању свих привилегија свим политичарима када оду са функције! Можда су се жутаћи надали да ће до краја света владати, па решили да максимално уновче и обезбеде своје политичаре!?

Kotez

pre 10 godina

Pa placajte mu on je vas produkt drzava ne treba da mu placa!!!budzet sve tanji i tanji a on bi jos da se Tadicu placa vila ajde bezi...

PSL

pre 10 godina

Nije tu bitan tadić kao Tadić, prosto se narodu sve smučilo. Smučilo im se od svih predsednika i od njihovih privilegija. I ne samo od predsednika već i od poslanika i minstara. Oni žive sve raskošnije a narod sve bednije.Zato je ova izjava izazvala polemiku. Da mi možemo da živimo od plata da platimo račune školujemo decu i sve što čini normalan život ne bi nas bilo briga ko plaća vilu. Stvarno gde je čovek živeo i šta je radio pre nego što je bio predsednik? Valjda je imao neku imovinu i od nečega živeo. Možda mu je stranka davala platu i sve što ima pa im dosadio sad im više nije od koristi. Interesantno da svi koji su rušila Miloševića više ne da nisu zajedno nego pljuju jedni druge do nesvesti. Šta to bi sa demokratama? Pogledajte sada gde je Koštunica, Labus, Dinkić,Ilić, Čedo niko ni sa kim.A obećavali nam čuda.

Frojd

pre 10 godina

I da mu platimo letovanje za celu familiju na Ibici, zimovanje u Austriji, skolovanje dece na Kembridzu, svakodnevno kozmeticara, pedikira i solarijum……… Pukao je ovaj DS skroz, cim izjavljuju ovakve gluposti… Toliko nebuloza na jednom mestu ne cuh skorije, izgubili su ovi svaku vezu sa realnoscu!

Tahoe

pre 10 godina

Svako ko je bio predsednik, sasvim sigurno nakon zavrsenog mandata nije ostavljen na ulici bez posla, nego verovatno ima lepu platu, radi negde, par upravnih odbora i sl. Znaci moze on to i sam sebi da placa, a drzava taj novac moze da preusmeri na javne kuhinje u nekom mestu.

bedak

pre 10 godina

Mislis Jesicu treba opet da se prelomi preko ledja gradjana Srbije?!Pa ako je zasluzio vilu nek mi plate oni koji su od njega imali koristi.

Panonski

pre 10 godina

Ne lupaj, svaki bivsi predsednik ima dozivotno pravo na neke povlastice, kancelariju, sekretaricu, automobil i obezbedjenje.. Neki to koriste a neki ne.. Ali nisam cuo da nekom bivsem predsedniku treba da placamo kiriju.. Jel ce sutra traziti i da ide na more, ili da ima maserke kao Tito.. Po cemu je to Tadic bolji od ostalih bivsih predsednika ?

Aleksandar

pre 10 godina

Po meni posao predsednika, ministra i ostalih cinovnika je samo obican posao kao i svaki drugi. Kad prestane da radi na tom poslu, nema sta posle, neka trazi drugi. Nema udovoljavanja. Posebno sto niko nije zasluzio da ima povlastice posle, jer su svi oni urnisali drzavu, sve nas kao narod. I opet ponavljam, posao kao i svaki drugi. Posebno sto je cak i lak, jer samo serickas nesto.

zoran

pre 10 godina

Čitam ove vaše komentare braćo moja srpska i zaključujem sledeće:

Nisu nama neprijatelji ni ustaše, ni šiptari, ni balije, ni Ameri, ni Turci ni Masoni ni Vatikani ni kapitalisti ni Soroševci.

Pa uzmite pa pročitajte šta ste dole nasr**** . Pa to pas sa maslom pojeo ne bi, draga braćo moja. Da je Tadić bio cvećka nije a vilu je zaslužio taman koliko i oni pre a i ovi posle njega. Da su ovi njegovi bili bolji, nisu. Ali brate slatki, optuživati bez dokaza nekoga sa takvom ostrašćenošću, zaista je zapanjujuće a mogu reći i opasno.
Veoma me potsećate na one partijske aparatčike Mao Tse-Tung-a i Lon Nol-a iz Kine i Kambodže (Kmerske Republike), koji lože narod pa onda vidiš neko dete od 10...11 godina kako stoji iznad nekog nesrećnika, koji vezanih ruku na leđima kleči negde u džungli a ono dete mu kao nešto preti i kao grdi ga, pljuje i šamara dok izbezumljena masa okolo tapše i oduševljava se. Takva politika odnela je MILIONE života. Većina bez potrebe, braćo moja draga.
Mislite o ovome što napisah! Ako uopšte imate uređaj kojim se ta delatnost obavlja, naravno...

zaluđeni

pre 10 godina

Niste mi jasni? Ali stvarno...

Pa taj Zakon o smeštaju i prinadležnostima funkcionera koji više nisu na vlasti pravili su i izglasali poslanici SPS-a i Radikali svojevremeno kada su bili APSOLUTNA vlast tokom devedesetih godina prošlog veka kada je besneo rat i kada je srpski narod bio pred uništenjem.
Ako Zakon postoji i ako nije promenjen, zaista mi nije jasno šta vama nije jasno. Bz obzira što i ja mislim da je suludo bilo kome davati tolike privilegije, naročito u ovoj bednoj zemlji, Zakon je Zakon i tu nema šta da se palamudi više!

Jovan

pre 10 godina

Pa zar nije Tadiću bilo dosta života na račun države. OK, možda i treba država da mu da stan a ne vilu, u kojoj bi trebalo da živi.

BlueMoon

pre 10 godina

Pa da, treba mu plaćati 4000 eura kiriju, a ljudi nemaju 'leba da jedu i preturaju po kontenjerima da bi preživeli, a gospodinu bi država da plaća stanarinu..

kontra

pre 10 godina

Postoje dve varijante ove izjave. Ili je to namerno uradjeno, pod nekim tajnim dogovorom da se dokrajici DS gde je Jesic preletac, ILI je DS prolupao nachisto????

VLA

pre 10 godina

"Nije u redu da DS umesto države bivšem predsedniku Borisu Tadiću plaća luksuznu vilu za stanovanje, kaže za Blic funkcioner DS Goran Ješić." ?!!!!
Ovaj čovek je vrdnuo iz pameti

Norma

pre 10 godina

Parlament hitno da donese zakon , kao demokratsku tekovinu, da drzava placa sve troskove stanovanja za Predsednike kucnog saveta ukljucujuci i troskove kozmeticko-estetskih usluga za zenu predsednika tj. Prvu damu Kucnog saveta ....

MarkoDS

pre 10 godina

Sta vam nije jasno? Cilj Jesica je da sto vise obori rejting DS-a da bi mogao na razvalinama da formira nekakav novi "Vojvodjanski DS" zato ovakve izjave. Ako to neko u samom DS-u ne vidi (Djilas i ostali) i ne kaze jasno da imaju neprijatelja u sopstvenoj stranci onda ce on svoj naum i sprovesti. Jadna je Srbija sa ovakvim politicarima koji gaze preko svega.

zoran

pre 10 godina

Dogurao do ministra vojnog,pa predsednika drzave,otac akademik a nema svoj stan ili kucu.To znaci ili da je totalno nesposoban covek,a onda se pitam kako je mogao da vodi drzavu ili su jadni svi dobrice u porodici i celog veka radili za bedne plate, pa nema.Ajde objasni Jesicu ili bilo ko.
Ili mu kupite kontejner, pa u Barajevo.

Bojan

pre 10 godina

Ocajno ovog coveka ne mogu ni da komentarisem. Boris Tadic je primao platu pa prema tome mogao je da odvoji KAO I JA sto sam odvajao i kao mnogi sto placaju rate za kredite. Gradjani ne mogu nekome da placaju dozivotan smestaj i vile na poklon. Nema to ni u jednoj drzavi koja je u rangu Srbije, zar je neciji cilj da zivi na teret budzeta kao invalid a on to nije?

Vilijam

pre 10 godina

To jeste demokratska tekovina. Ali njemu je već dosta bilo života na račun države koju je uništio. Zemlje koje sprovode taj čin jesu one koje imaju novca u kasi i koje mogu da priušte same sebi tako nešto

z0

pre 10 godina

Drzava da placa? Tako je burazeru. Pravicemo paralele sa zemljama zapada samo u onim sferama koje odgovaraju vasim licnim interesima.
Sta je sa platama sa zapada, njihovom zivotnim standardom, pravima radnika, itd...?
Sta ste vi od svega toga napravili da bude bolje za proteklih 12 god? Jako malo toga. Beznacajno malo. Ne znam samo kako te nije sramota da pricas to sto pricas.

A gde je tu Logika

pre 10 godina

Amirički predsednici, na koje se ugledaju demokrate, su u ime svoje države i ekonomije pokretale ratove (u slučaju da se ne sećaju) i njima je potrebna zaštita od napada. Šta je tadić uradio da njemu treba vbila i penzija i obezeđenje? Ustvari, upravu su demokrate... Treba mu obezbeđenje

mrki

pre 10 godina

Stvarno to nije fer ipak bi trebalo da placa njegove troskove poslodavac iz EU a ne gradani Srbije koje je sa svojom politikom menjajuci mentalitet naroda koji je od pobednika postao najveci gubitnicki narod u evropi prihvatajuci sve i svasta samo da bi izvrsio zadatak za koji je obucavan a to je da unisti Srbiju.

KINEZ

pre 10 godina

Za "svog" bivšeg presednika traže doživotnu apanažu i luksuz, a neke bivše ekspresno u Hag, po mogućstvu na doživotno besplatno izdržavanje.

Vladimir

pre 10 godina

Jesicu odvedi Tadica sa sobom kod svoje mame u Novi Sad, mozes kod sebe u Indjiju ili u onaj stan koji si kupio na "mufte" u Becu....Drzava mu je placala po Zakonu dok je morala....

aca bg

pre 10 godina

Penzija je sasvim dovoljno od države! A te pare koje plaćaju i priželjkuju, bolje da daju za lečenje onolike dece za koje se skuplja pomoć!

villa

pre 10 godina

mi smo cudo od drzave,samo kod nas predsednik drzave moze da bude i beskucnik,nas je vodio neuspesn i neostvaren covek koji nije mogao sebi i svojoj porodici da obezbedi elementarne uslove za zivot(krov nad glavom)u svim normalnim i uredjenim drzavama u cijem drustvu mi tezimo i zelimo da budemo,drzava bivsim predsednicima obezbedjuje vozaca,sluzbeni auto,obezbedjenje,ali ne i dom gde zivi,tamo se podrazumeva da drzavu vodi covek koji je sebi i svojoj porodici obezbedio krov nad glavom,bar to ako nista drugo

Milanche

pre 10 godina

Jel' mene ovde neko zaje...a? Dokle ćemo da čitamo ovakve gluposti I ništa da ne preduzimamo. Svi ko pi... samo nešto komentarisemo. Kada ćemo ljudi vise da izadjemo na ulice????

Antigona D

pre 10 godina

Ovo je sam vrhunac neviđene hipokrizije. Ješiću mislim da bi bilo svrsishodnije da ćutite, zar mislite da imamo amneziju i ne sećamo se šta ste radili za vreme vladavine stranke kojoj pripadate i vi.

PSL

pre 10 godina

Gospodine Ješiću plati mu ti vilu a ne mi koji živimo od minimalca. Vi ste pravili vladu, imali ste vlast i šta ste napravili? Imamo milion nezaposlenih, dajte njima posao da mogu da prežive, a vi se borite za doživotne privilegije.SRAMOTA. Nek radi i živi od svoje plate kao i ostali građani dokle više doživotnih privilegija za političare.Valjda je nešto radio nije ceo život bio predsednik. A šo se Ministara tiče većina je bila na istim mestima u vašoj vladi. Što kritikujete Cvetkovića pa on je vaš ili sad više nije? Kako ste radili tako ste i prošli na izborima sami ste krivi. Svi ste isti samo se borite za sopstvene privilegije i naravno obavezno doživotne, e da mi mesec dana biti makar poslanik.

Natasa B.

pre 10 godina

Najbolje bi bilo jos da u ovim kriznim vremenima drzava placa vilu i luksuzan zivot bivsem predsedniku Tadicu, a narod nema hleba da jede. Narocito sto je taj narod ostao bez firm ii plata, zahvaljujuci dobroj politic ii vladavini prethodne valde. Pa pobogu, ko to zdravorazuman moze da smisli?! Verujem da je se gospodin Tadic obezbedio za sve godine svoje vladavine, tako da moze sada da glumi patriot koji nece da bude na teretu drzavi, nego sam sebe izdrzava.

zdrava pamet

pre 10 godina

Ahahahaha...evo probudih se i nista smesnije ne procitah!Jel Jesic pri cistoj svesti i zdravoj pameti???Da bi ti drzava placala stan od 4000 eura to moras i da zasuzis!!!

dragan061

pre 10 godina

E moj Jeso da te neznam 30 godina,pa da kazem,svaka cast lepo zboris.Ali nazalost-znam te.Kad vec govoris o ceni odela,pa posto su tvoja?Jest da u Indjiji ima kineza ali te se ne secaju kao kupca.Pozdrav bivsem konobaru.

Oleg

pre 10 godina

Jesicu,zasto bi beskucnici i gladni placali tedicu vilu od nekoliko hiljada evra?
E to ti meni objasni?
Jovanka je zena predsednika ove zelje za cije vreme otvarane fabrike,a za tadicevo vreme je otvorena samo jedna fabrika.
Nisam clan ni jedne partije i nikad necu biti,jer sam na dovoljnom intelektualnom nivou i posvecen sam svojoj profesiji

Helios

pre 10 godina

Ne postoji ni jedna rečenica ovog dragocenog pripadnika... "političke elite", jel se tako kaže? ...koja nije tragikomična do suza.
Reći "Ova vlada napravila je u proteklih godinu dana toliko gafova da je prosto neverovatno da neko može za godinu dana da napravi toliko gluposti" a sa trijumfalnim krajem "Da je DS imala toliko afera, ja ne znam gde bismo mi završili" je nadrealno. Nešto kao kad se u crnohumornom filmu komanduje muzikantima: "muzika - tuš!!!" Teško da postoji i najmanji aspekt vladavine DS koji nije bio i još uvek je najcrnja afera.
Ipak još je pogubniji najcrnji cinizam i osionost, toliki da uopšte nije ni svestan svojih iskaza! "Ovaj populizam je sličan odluci da ministri rade za 100.000 dinara, a pritom nose odela koja koštaju nekoliko hiljada evra" je potpuno neuvijeno izražavanje da je vrh vlasti isključivo i samo zona najgorih lopina.
Spominje "evropske tekovine" - podseća da sve te stranke baš na tu EU-ili-smrt foru beskonačno preveslavaju ovce-glasače.
Najzad, sve bežeći od početka, Ješić se uhvatio - zakona?! To da podseti da se kršeći zakon i u postupku i u proceni za mnogo miliona eura oštetila Srbija pri prethodnoj DS ujdurmi na sličnu temu. Udovica Z. Đ. je državi "dala" dva stana koji su "procenjeni" van svake pameti te joj je država "uzvratila" realno-milionskom vilom. Netom je i postala višemilionski akcionar poljoprivrednih DS-giganata a koji bar 50% proizvodnje i dalje ubiru sa otete zemlje čiji je povratak preduslov za učlanjenje u EU!!!

Desovac

pre 10 godina

Vama Ješiću ne trebaju druge stranke,sami ste sebi najveći neprijatelj,ako nećete da plaćate vilu NEMOJTE,a ne BIVŠEG da prozivaš preko novina,kao da sada nemš koga,strašno..

AKE

pre 10 godina

To treba da ti placaju tajkuni koji su se obogatili za vreme tvog predcednikovanja i drzavaom i Ds....posto su to vecinom multimilijarderi to ce za njih da bude prava sitnica....ionako si im napravio kombinaciju za zadnjih 15 tak godina za ceo zivot,pa mogu da ti vrate ovom prilikom barem deo....

Polonez

pre 10 godina

Ovo je vec vrh bezobrazluka! Gospodo, vase razmazeno celjade sada "vaspitavajte" vi koji ste ga iznedrili, a ne da gradjani Srbije placaju taj harac u vidu luksuznog smestaja gospodinu bivsem.

ivaan

pre 10 godina

Лепо сте то смислили! Срам да вас буде господо демократе, опет бисте своје обавезе да пребаците на плећа грађана!? Држава ово не сме да дозволи!

Sena

pre 10 godina

Postovanje za Jesica, jer ima petlju da kaze istinu.Mozda se ne secate da je on jedini kritikovao rad svoje stranke, a na svom mestu predsednika Opstine Indjija ucinio je vise nego svi ostali predsednici zajedno. Aj sad ..dajte minuse vu koji u svom zivotu niste nista uradili

plaćajte i ćutite

pre 10 godina

Princip prvi: Prema svecu i tropar.
Tako prema zaslugama Tadiću pripada šator i vreća za spavanje, sve preko toga je nezasluženo. Domaća politika mu se svela na manekenisanje u javnom životu a spoljna na klimanje glavom, mali šoping i onda novi krug manekenisanja na domaćoj sceni. Za to ni po kom osnovu ne sleduje vila a posebno ne neke privilegije. Nemoguće je da vodiš politiku koja razara zemlju i ekonomski i politički a onda da se nadaš nečem dobrom i da očekuješ priznanje. Jedini smeštaj koji država može da plati Tadiću je negde u okolini Požarevca a zbog stanja za koje je Tadić najodgovorniji jer je mogao da ga menja, zakleo se da će ga menjati ali nije. Stoga je možda najbolje da DS i dalje plaća smeštaj i apanažu Tadiću jer su to ionako mrvice onog što su članovi DS pokrali za vreme njegove vlasti. Nećemo valjda oslobađati lopove njihovih ugovornih obaveza...
Uostalom civilizacijska obaveza je da deca koja su apsolutno nevina imaju pravo na život i da to pravo država treba da garantuje i štiti umesto što mi šaljemo SMS-ove kojim im kupujemo srca i pluća po inostranstvu. Za cenu koja se plaća Tadiću može se mnogima pomoći i od toga bi bilo više vajde nego od hranjenja narcizma velikog vođe. Mislite o tome pre nego što sledeći put uopšte pomenete Tadića.

Lajavica

pre 10 godina

Sram te bilo, Ješiću! Ispada da je bilo bolje da je Tadić bio na Birou za zapošljavanje, umesto što je bio predsednik. Jer sad nema ni za hleb, a ni krov nad glavom......pa mora država da ga zbrine.

Čudi me da Tadić nema toliko ličnog dostojanstva da odbije sve te predloge. Kao što Koštunica nije hteo nikakve privilegije, jer ima i stan i penziju.

Laki

pre 10 godina

Tadić već ima dosta privilegija koje mu donosi zakon. Pa ne vidim ni jedan razlog da mu poreski obveznici plaćaju njegov smeštaj.
NEK DIGNE KREDIT U ŠVAJCARCIMA PA NEK KUPI SEBI ŠTA HOĆE, ima redovna primanja banka će mu u svakom slučaju odobriti kredit.

poznajete l' osecaj zove se sramota

pre 10 godina

dakle vi gospodine prepametni smatrate to gorucim problemom-dajte da se obezbedi coveku vila za baskarenje! koje to vrednosti u zivotu vas vode kad ne vidite sve pobleme i jad oko sebe i kad vas ne doticu ni na kom nivou,pa to bi bar trebalo biti zanimanje politicara da vodi drustvo i MENJA STVARI NA BOLJE jer ako je u necijoj moci,u njegovoj je-ZA TO mu je mu je moc i poverena od strane drugih sugradjana (nervira me podela na politicare i napaceni narod) sugradjana kojima je poziv neki drugi i bave se drugim stvarima u drustvu dok vama veruju da "vodite drzavu".ali ne,OVO je cilj oko kojeg ste se zauzeli! sta dalje da kazem...vredjate postenog coveka na dnevnoj bazi vazim (ne)delima i izjavama,kao i vase kolege iz drugih stranaka,bez razlike...

dosta je breee

pre 10 godina

tacno je Jesicu, Tadić nas toliko zadužio da mu narod od sreće pomije sve po spisku, kako te nije sramota Ješicu, u Novom Sadu si svaki dan izađi na ulicu i pitaj narod kolika im je plata , da bolje živi narod ne bi ga interesovao ni Tadić ni bilo ko pa bi se placalo i kurti i murti.

zoran

pre 10 godina

Gospodine Ješiću vi ste jednog bivšeg predsednika zdušno spakovali u Hag,što je svakako vaša velika sramota BEZ OBZIRA NA TO DA LI JE BIO ILI NIJE BIO KRIV,hoću reći kolika je bila njegova krivica. O čemu vi pričate?????
(Bisenija T, 8. jul 2013 08:31)

E ovo je najveća budalaština koju odavno nisam čuo. Bisenija, kćeri najmilija, nečija krivica kao i koliko je neko zaista kriv, može se jedino odrediti NA SUDU, Bisenija. I nikako više. Vi svakako niste SUD i niste u situaciji da određujete krivicu bivšeg Predsednika a ima je svakako. Na kraju, KO je doveo srpski narod praktično na ivicu biološkog opstanka. Nemojte samo reći da ovo nije tačno. MI NESTAJEMO, Bisenija. Nakaradna, suluda, qurtzchevita politika inaćenja sa CELIM svetom pa i našim "najvećim saveznikom" Rusijom, počela krajem osamdesetih pošto je Kum poslao svilen gajtan Kumu. Ista politika nastavljena je i tokom devedesetih. Kratko prekinuta zahvaljujući pokojnom Premijeru Đinđiću, kojeg su ubili sledbenici Predsednika jer ga je izručio na Sud, a posle se ponovo nastavlja jer su ponovo na vlasti SVI PREDSEDNIKOVI LJUDI...

NEKO JE ZA TO KRIV, Bisenija!

Jakoje iz Vrapčana

pre 10 godina

Ješiću, baš me briga gde Tadić živi. Ni njega a ni tebe nije briga gde ja i kako ja živim. Vodi ga u svoj stan u Beč.

dragiša

pre 10 godina

Ješić je odavno izgubio kompas i pokidao sve niti sa realnim životom,ili bolje reći - narodom! Čoveče,pa Tadić je tebe i koliko još vas politički afirmisao,digao iz indjhinsjke ulične prašine i vinuo u politikua ti ga sada optužuješ za populizam.On (Tadić) je iz akademske patriotske porodice,za razliku od tebe Ješiću,koji si ceolog svog života sami muljao,igrao trange frange za svoj džep.Ovo govore ljudi koji te dobro poznaju,i lično,i politički...Nije ni čudo što DS propada i na najnižem je rejtingu(ali ne i NAJNIŽEM u budućnosti),jer je vode takvi kao ti.Medjutim, Djilas je kratkovid,ne vidi da mu Pajtić,ti i ostali kojima je politički život udahnuo i afirmaciju dao Tadić,radi iza ledja i da će uskorašnjem vremenu Pajtić,ti Ješiću,da formirate nekakav DS Vojvodine.Vi ste političke mutivode i zato ćutite,jer se sve zna...

baby tv

pre 10 godina

Tamo gde je živeo i radio pre nego što je bio na vlasti, tamo treba da se vrati i posle. Mislim da je to savršeno normalno. Ovako će političari vlast doživljavati kao sredstvo da se novčano i stambeno obezbedjuju preko države.

vezaroši i spletkaroši

pre 10 godina

hoćete u eu, a ne znate kako se ozbiljne države odnose prema svojim državnicima, aktuelnim i bivšim, zato i trabunjate.
btw, odlazak predsednika i 'ljubitelja sporta' u vimbldon koštao je ovu državu više nego što bi platila za neku vilu tadiću za godinu dana.
sam ješić je ozbiljniji čovek i političar nego sva ova sns boranija iza vučića.

Te

pre 10 godina

Predsednik SAD, Hari Truman je isplaćivao hipoteku za svoju kuću do kraja života, i živeo je veoma skromno. Naš prethodni Predsednik Tadić bi trebalo da ima svoju kancelariju i vozača po potrebi jer to je normalno. A ova Ješićeva teza delimično ima smisla kada su u pitanju plate ministara i prvih ljudi u državi.

iii

pre 10 godina

Znaci Jesic napada Tadica jer se odrekao izdrzavanja koje mu po zakonu pripada? Kamo srece da je vise takvih "populistickih" poteza medju politicarima, gde bi nam kraj bio....

Joca Čoldić

pre 10 godina

Boze ljudi, paj taj Tadic je je klasican folirant i nesposobnjakovic da nije resio stan a naprcao 55 godina ?!
Omogucio onim lopinama Saperu,Djilasu, Suletu da maznu lovu a nije sebi uzeo i sada dozvoljava da se sprdaju sa njim. To samo moze da uradi neozbiljan covek ili budala. Zamislite taj covek nije resio sebi stambeno pitanje a ljudi ocekivali da resi Srbiji probleme !!
Gde pise da mu drzava omogucava stan ?
Ja bi ga stvarno isterao iz te kuce, neka nesto radi nesto da kupi stan...

zoran1965

pre 10 godina

"Vilu Tadiću treba da plaća država"
ko normalan u zemlji srbiji, moze da podrzi vako nesto ? zasto DS ukopava samu sebe ? ovo nije demagogija ovo je ...

Ludwig Van Betowen

pre 10 godina

Pa to je njegov problem gde će da živi a ne poreskih obveznika, Posle mandata ima 2 godine sve privilegije kao i aktuelni predsednik. Sasvim dovoljno.

Boki

pre 10 godina

A ko tera DS da mu placa vilu? Ostetio je DS isto koliko i drzavu. Ni jedno od ovo dvoje mu ne duguje nista. Toliki ljudi u Srbiji nemaju sta da jedu. Sto bi imao jedan nesposoban politicar koji ih je i doveo na dno dna? Nek' mu vilu placaju tajkuni koje je pustio da pljackaju svih ovih godina.
Ko ga shisha.
I nemoj da potura druge da zickaju za njega.

Dr

pre 10 godina

Nemoralno!
Tadic je osoba koja je uveliko doprinela ekonomskom i moralnom sunovratu i snosi svoj deo krivice za nase lose stanje. Koliko debeo obraz treba imati da bi se postavljali ovakvi zahtevi? Koliko bolestan um treba imati da uzmes iz usta korisnika narodne kuhinje da placas bahatom tatinom sinu vilu? Pri tom za svoje vlasti je udomio svoje svalerke, idole...
Sutra ce to traziti i Vucic i Nikolic!
Ovo je stvarno bezobzirno i nemoralno.
Za Tadica je otislo 400 000 ljudi za 8 godina, za Nikolica i Vucica 100 000 za godinu i za te zasluge treba da ih nagradimo? Privredu ste upropastili i Tadic i Vucic. Podjednako ste pogubni.
Dok ratni invalidi prose po ulicama, ljudi grcaju u kreditima do guse, Mladja otima poslednju crkavicu... politicari su se obogatili!
Gde ce vam dusa?
Odlazite i vi i oni pre vas i oni posle vas!

Bisenija T

pre 10 godina

Gospodine Ješiću vi ste jednog bivšeg predsednika zdušno spakovali u Hag,što je svakako vaša velika sramota bez obzira na to da li je bio ili nije bio kriv,hoću reći kolika je bila njegova krivica. O čemu vi pričate?????

plavusica

pre 10 godina

Da država plaća vile bivšim predsednicima?
Tekovina demokratskih društava ...bla,bla...
Ne,neka plaćaju sami svoj smeštaj I hranu I lečenje I sve poput miliona drugih ljudi koje ste vi svi zajedno upropastili.
Posle svega smatrati da je u redu da najgora sirotinja Evrope placa za neciji luksuzni zivot...to je ne ivici zdravog razuma.

kane

pre 10 godina

da obavezno 4.000 evra mesecno za bivseg predsednika, pa to samo ima u americi, a bogami oni imaju i drugaciju privredu, pa ih neboli toliko.
Bezobrazno je uopste traziti vako nesto od drzave, koju ste vi DS-ovci doveli u lose stanje!

Nikola r

pre 10 godina

Ješiću, Tadić je vas mnoge digao iz prašine i omogućio vam mnogo toga. Na vlast ste došli sa jednim koferom. VREME JE DA MU SE ODUŽITE !!!!!!

Djoka

pre 10 godina

Cekaj sad malo Jesicu, zar isto tako neuspesan bivsi predsednik Srbije kostunica ne zivi u svom stanu koji placa od vlastite penzije, i zasto vas njegov slucaj ne brine? Uzgred budi receno, zbog cega vasa stranka uopste placa bilo kome masne apanaze, jer ako sam dobro razumeo, tadiceva mesecna kirija iznosi skromnih 4.000 evra, ako je taj podatak tacan, da nije to ipak malcice previse, pa cak i kada je u pitanju licno vas "pocasni", i odakle vasoj partiji samo tolike pare i po kojem se to pravilniku isplacuju za jednu tako suvisnu stvar, drugim recima, sta vas samo vodi da tako debelo nagradjujete neuspeh?

Pera

pre 10 godina

Ja stvarno imam osecaj da neki ljudi iz DSa imaju zelju da ne predjemo cenzus na sledecim izborima. Godinu dana je proslo i oni se i dalje bave Tadicem. Na stranu to sto niko od njih ne bi dogurao dokle je dogurao da nije bilo tog istog Tadica, ali ne shvatam da li su oni svesni cinjenice da je Tadic imao najveci broj glasova u istoriji DSa, i da oni time sto pricaju vec godinu dana - guraju prst u oko svim tim biracima koji su glasali za njih. Pa prosecan glasac DSa sada kada ih slusa, razmislja otprilike ovako "jao znaci Tadic je bio toliko los, koja sam ja budala sto sam glasao za njega, evo sad ga pljuju i urs i sns i sps i ds. Za koga da glasam? Koga niko ne pljuje? A da, za Vucica"

novicavg

pre 10 godina

Gospodin Ješić bi za svoga bivšeg lidera koga je zaboravila sama DS i koga je novi lider Đilas malte ne poslao u ilegalu da država plaća vilu u kojoj boravi i sve ostalo što mu pripada kao bivšem predsedniku.Kao što je gospodin Ješić sada shvatio da je kada je to trebalo a možda i ranije od Cvetkovićeve rekonstrukcije bivše vlada kada je izbačen Dinkić trebalo ići rigoroznije i temeljitije što se tiče i kadrova DS-a verovatno sada nebi bili tu gde jesmo, tako isto mora da shvati da su beneficije za čoveka koji je ovu Srbiju svojom politikom unazadio prošlost i da jedino uhlebljenje može naći u nekim EU institucijama mada i tamo ide teško jer su na vreme dok je još bio predsednik verovatno procenili kapacitete gospodina Tadića.

Futurama

pre 10 godina

Sadašnji ministar prosvete je bio ministar i za vreme DSs. Sadašnji premijer - ministar policije za vreme DSs... lista se nastavlja, licemeri jedni!

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Predsednik kao i bivsi predsednik imaju svoja prava na osnovu zakona,tako bar treba da bude.Pa svoje pravo mogu,a i ne moraju da koriste.I ta prava proizlaze iz zakona a ne iz volje bilo koga,pa i bivseg ili sadasnjeg predsednika.
Ako me citaoci ovog komentara razumeju sta hocu da kazem.
Ali za kraj:jedno je sigurno,DS ne treba da placa vilu bivsem predsedniku
To je truli kompromis na stetu DS.

dijasporac

pre 10 godina

Ovo Jesic ne prica zbog Tadica, vec zbog drugih koji su preko politickog uticaja sebi recimo obezbedili stanove u Becu. U ostatku intervjua a koji B92 nije preneo, Jesic je rekao da je koalicija DS-a sa SNS-om moguca, kao sto se desilo na lokalnom nivou, recimo u Pancevu. Zamislite onda tu trulu koaliciju u kojoj bi bili SNS i DS, zakopali bi Srbiju jos dublje ako je to moguce.

Nidzo78

pre 10 godina

Da li se ovaj čovek šali? Zašto ne bismo i tebi Ješiću platili vilu? Pa i Đilasu? Zašto onda Koštunica da živi u svom stanu, kad možemo i njemu da platimo lepu vilu, možda negde na moru? Ovi iz DS-a su stvarno pukli...

71381

pre 10 godina

ovde u nemackoj bivsi predsednici i premijeri godinu dana nakon isteka mandata ne dobijaju vise kancelarju, auto, kucu, telohranitelje, sekretara itd. placeno od drzave. da li zato sto ovi nisu tako bitni kao srpski politicari ili je nemacka siromasnija?

Pavle

pre 10 godina

Zanimljivo je kako Ješić kritikuje rad Cvetkovića i njegove rekonstrukcije. Zna se pod čijim je direktnim uticajem ili u čijijoj senci Cvetković bio - u senci onog istog za čije se stambeno pitanje brine Ješić. Slažem se da država mora trajno da reši pitanje stanovanja bivšeg predsednika države, u skladu sa njenim mogućnostima.

Predrag Petkovic

pre 10 godina

Ihihihi... Pa to je bio trade off da vam ne smeta u čišćenju stranke. Šta ovo znači, Đilas nema hrabrosti da pogazi reč pa ste rešili u javnosti da dignete frku.

Patetični ste.

Macak

pre 10 godina

Ovaj covjek ili ne zna o cemu govori ili svjesno obmanjuje narod.

Eto prica on o tome kako je sramota da bivsi drzavni rukovodioci nemaju placene stanove, auta , vozace...balalablabla... i to u zemlji koja je na putu ka uniji...

Evo da npr. cuje kako je to u jednoj skandinavskoj zemlji koja je u uniji od kada je unije:

Trenutni predsjednik vlade zivi u istom stanu gdje je zivjela i ranije, sa istim komsijama koji su tu bili prije. Naravno da je sluzba sigurnorsti pregledala okolinu i pazi na kraj ali ljudi zive gdje su i prije zivjeli.
Dobar dio ministara se vozi biciklom na posao, ljudi cijene da im se primjerom ukaze da treba biti skroman i ne zagadjivati okolinu.
Nije cudo vidjeti bivse ministre na biciklu po gradu (ovde postoje biciklisticke staze i zabranjeno je parkiranje po trotoaru-to su demokratske tekovine!)
Jedan od popularnijih bivsih predsjednika vlade, sada vec stariji covjek, zivi u starackom domu, zajedno sa svim drugim obicnim starim ljudima. Nikakvih tu sofera, vila i slicnih tekovina nema. To je posao kao i drugi i kada se zavrsi ides dalje u zivotu. Slijedi fina suma vezana za penziju za te godine na funkciji, ali nekakvih kuca i posluge nema u demokratskom svijetu.

Jelena

pre 10 godina

P zasto bi jedna siromasna drzava kao Srbija placala bivsem predsedniku luksuznu vilo dozivotno kad narod mora da zivi sa mesecnom pensijom od 150 evra i manje. Gos. Tadic je dosta zaradio da moze sam da snosi te troskove a i jos je mlad pa neka radi jos malo ili drzi neke seminare, predavanja, ima dosta kontakata od pre. Sirota drzava kao Srbija placa nacionalne penzije pevacicama i sta ja znam kome, a one, kao Lepa Lukic prokockaju taj novac po kockarnicama. Pa ovo je sramota. Sposobne ljude, mlade naucnike terate iz zemlje a podrzavete te propalice.Prestanite da trosite novac koji nije vas neko od vaseg sirotog, izmucenog naroda.Kraj.

onako usput

pre 10 godina

Bravo Jesicu, da nije tebe pili bi mleko sa 10% aflatoxina a verovatno bi vec isli da kopamo kanal BG-SOLUN! a da je Tadic predsednik nebi dao Kosovo za ZELENO SVETLO ZA DATUM!

svašta

pre 10 godina

Nikad nisam imala dilemu - naravno da se država brine o predsedniku i da to sve treba da bude na nivou!!
Kakva DS i njeno plaćanje stanarine!?

A smešno mi je kada političari imaju želje tipa - neću na Dedinje, neću obezbeđenje, hoću u centar... mislim, ko njih pita.

Dragče

pre 10 godina

Slažem se gospodine JEšiće,čovek za života stvara i za sebe i za druge,pitam se šta je gospidin bivši predsednik stvorio da bi moogao da uživa privilegije,ništa ,e u tome treba i da uživa.Kako si tadio tako si zaradio.

Nino R

pre 10 godina

Da DS nije imala toliko afera možda bi se zadržala na vlasti. Da niste bili akteri mnogih afera ne bi ste zemlju posle vas ostavili pred sam ambis.

A da meni država ne naplaćuje režije, onda može

pre 10 godina

Nisu mu dovoljne privilegije koje mu je zakon dao pa još i smeštaj da mu plaćam? Taj čovek ima zagarantovana mesečna primanja pa nek se proteže koliko je širok. Ovo je bezobrazluk što Ješić govori.

hugo

pre 10 godina

pa jesicu ti si prvi imao vise gafova nego ovi a realno ste jednako ne sposobni.... Ds je unistila sve a ovi ce samo da dovrse sitan posao koj je ostao posle vaseg unistavanja svega u zemlji..... A sto se tice vile i tadica pa neka placa sam ja necu da moje pare od poreza idu na njega i ne samo na njega nego na bilo kog lika(jer vi politicari niste ljudi) i njegove luksuzne vile... Ako zaista neko toliko vredi imace i vrh posao posle funkcije te samim tim i para za svoje luksuzne vile......

sasa

pre 10 godina

Nemojte da pitate Jesica za to ko treba da placa vilu nego pitajte narod. Naravno da ce politicar da podrzi politicara pa jos su bili u istoj stranci. Tadic treba da zivi u SVOM stanu a ne da mu drzava placa vilu. Zato smo republika a ne kraljevina, nema zivota u dvoru na racun naroda. Onda ispada da je bolje da placamo luksuz jednom kralju nego svakom predsedniku. U svoj stan i zivi kao normalan covek, nemojte da zinete za privilegije, dok je Tadic imao lepu platu i zdravstvenu negu, narod skuplja pare preko medija za zdravstvenu negu. Daju investitorima 10 000 evra po radniku (i malo podele ispod stola) a narod crkava, jos i zajme po inostranstvu da daju 10 000 evra.

bane sine

pre 10 godina

slazem se da treba da placa drzava, narocito ako mu je ugrozena bezbednost, ali mora li taj smestaj da bude vila? ne moze li neka pristojna kuca koja je u drzavnom vlasnistvu, ili neka od onih koje se izdaju stranim diplomatama?

BOŽANA 63

pre 10 godina

Gospodin Jesic nakon dugog cutanja opet se oglasioi to sa temom koja se njega apsolutno ne dotice. Drzava je donela jos za vreme vladavine Borisa Tadica pravilo kakav odnos treba da ima prema bivsem predsedniku Drzave. Kako to da ni jedan od predsednika Srbije predhodnika nema nikakvih problema sem Boris Tadic, malo mi je to cudno.

pa

pre 10 godina

nisam clan nijedne stranke. ali moj stav je da svi bivsi politicari treba da se vrate u svoje stanove ili kuce gde su ziveli. ovako svako kad dodje na vlast dobije privremeno na korisenje stan ili kucu i posle ih zadrze. zasto je onda toma svoju seosku kucu sredjivao i potrosio milione. DOK SI NA VLASTI KORISTIS VILU STAN ILI KUCU I POSLE VRATIS DRZAVI. kao iz doba slobe smira je delila stanove kao bombone. shvatite da smo siromasna zemlja

Velj@

pre 10 godina

A jel moze i meni da plati drzava jednu "garniseru" na Vozdovcu, ne mora Dedinje? I ja sam proevropski orjentisan, a nisam ukrao nista!

Vlado80

pre 10 godina

Ješiću, da ste imali toliko afera koliko ste pobrojali vi bi vladali još 20 godina. Vaš problem je što ste ih imali mnogo, mnogo... više.

Maja

pre 10 godina

G. Tadicu, Vase vreme je proslo , BILI STE predsednik!Niste Tito -dozivotni predsednik. Ovo nije Koreja. Izadjite iz vile, nemojte da trosite icije pare na luksuziranje. Ima milion pametnijih potreba koje mogu sa tim parama da se pokriju.

BAZILEUS

pre 10 godina

Dosta je narodu vase demokratske pljacke ! Svaki radnik radi dobija penziju za svoj rad, nema drugih privilegija ! Tako moze I svaki predsednik da zivi od onoga sto je doprineo boljem zivotu svoje zemlje I naroda!

mr b

pre 10 godina

auh... ja se stvarno trudim ali vise uopste ne mogu da razumem ljude iz ds-a. ovakav besmisleni luksuz sebi mogu da dozvole samo jako bogate zemlje, a i to nije pravilo. ali jos bitnije, da budemo iskreni - tadic je medju kljucnim ljudima u opste drustvenom i ekonomskom propadanju poslednjih godina i ova siromasna razvaljena drzava stvarno nema sta da mu placa nekome da se baskari kao engleski lord. a ako ds hoce to da radi - to je njihova stvar. ali ne vidim sta ima da cmizdre o tome u novinama.
zaista, sa svakim novi intervju njihovih funkcionera ds izgubi jos jedan procenat biraca.

Sljaker

pre 10 godina

hahaha...smesni su svi ovi partiski vojnici...zasto bi drzava(miporeski obveznici) placali nekome dozivotno izdrzavanje po svim osnovama,plata,automobil,obezbedjenje...pa jos i vilu.....more sve vas(bez obzira na stranku) treba dati lopatu i kramp i to sto veci i pravac na njivu ili u rudnik da vidite kako se nesto zaista radi i kako se dolazi do prave trzisne vrednosti a ne prodaja magle i demagogije na koju ste svi navikli i jos trazite dodatne dozivotne beneficije....more i bicikl vam ne bi kupio....a sada odoh da radim i stvaram da bi vi svi mogli sebi da podizete plate i zivite ko Svajcarci u Srbiji.

sasa

pre 10 godina

Nemojte da pitate Jesica za to ko treba da placa vilu nego pitajte narod. Naravno da ce politicar da podrzi politicara pa jos su bili u istoj stranci. Tadic treba da zivi u SVOM stanu a ne da mu drzava placa vilu. Zato smo republika a ne kraljevina, nema zivota u dvoru na racun naroda. Onda ispada da je bolje da placamo luksuz jednom kralju nego svakom predsedniku. U svoj stan i zivi kao normalan covek, nemojte da zinete za privilegije, dok je Tadic imao lepu platu i zdravstvenu negu, narod skuplja pare preko medija za zdravstvenu negu. Daju investitorima 10 000 evra po radniku (i malo podele ispod stola) a narod crkava, jos i zajme po inostranstvu da daju 10 000 evra.

Joca Čoldić

pre 10 godina

Boze ljudi, paj taj Tadic je je klasican folirant i nesposobnjakovic da nije resio stan a naprcao 55 godina ?!
Omogucio onim lopinama Saperu,Djilasu, Suletu da maznu lovu a nije sebi uzeo i sada dozvoljava da se sprdaju sa njim. To samo moze da uradi neozbiljan covek ili budala. Zamislite taj covek nije resio sebi stambeno pitanje a ljudi ocekivali da resi Srbiji probleme !!
Gde pise da mu drzava omogucava stan ?
Ja bi ga stvarno isterao iz te kuce, neka nesto radi nesto da kupi stan...

Vlado80

pre 10 godina

Ješiću, da ste imali toliko afera koliko ste pobrojali vi bi vladali još 20 godina. Vaš problem je što ste ih imali mnogo, mnogo... više.

BOŽANA 63

pre 10 godina

Gospodin Jesic nakon dugog cutanja opet se oglasioi to sa temom koja se njega apsolutno ne dotice. Drzava je donela jos za vreme vladavine Borisa Tadica pravilo kakav odnos treba da ima prema bivsem predsedniku Drzave. Kako to da ni jedan od predsednika Srbije predhodnika nema nikakvih problema sem Boris Tadic, malo mi je to cudno.

VLA

pre 10 godina

"Nije u redu da DS umesto države bivšem predsedniku Borisu Tadiću plaća luksuznu vilu za stanovanje, kaže za Blic funkcioner DS Goran Ješić." ?!!!!
Ovaj čovek je vrdnuo iz pameti

pa

pre 10 godina

nisam clan nijedne stranke. ali moj stav je da svi bivsi politicari treba da se vrate u svoje stanove ili kuce gde su ziveli. ovako svako kad dodje na vlast dobije privremeno na korisenje stan ili kucu i posle ih zadrze. zasto je onda toma svoju seosku kucu sredjivao i potrosio milione. DOK SI NA VLASTI KORISTIS VILU STAN ILI KUCU I POSLE VRATIS DRZAVI. kao iz doba slobe smira je delila stanove kao bombone. shvatite da smo siromasna zemlja

Dragče

pre 10 godina

Slažem se gospodine JEšiće,čovek za života stvara i za sebe i za druge,pitam se šta je gospidin bivši predsednik stvorio da bi moogao da uživa privilegije,ništa ,e u tome treba i da uživa.Kako si tadio tako si zaradio.

mr b

pre 10 godina

auh... ja se stvarno trudim ali vise uopste ne mogu da razumem ljude iz ds-a. ovakav besmisleni luksuz sebi mogu da dozvole samo jako bogate zemlje, a i to nije pravilo. ali jos bitnije, da budemo iskreni - tadic je medju kljucnim ljudima u opste drustvenom i ekonomskom propadanju poslednjih godina i ova siromasna razvaljena drzava stvarno nema sta da mu placa nekome da se baskari kao engleski lord. a ako ds hoce to da radi - to je njihova stvar. ali ne vidim sta ima da cmizdre o tome u novinama.
zaista, sa svakim novi intervju njihovih funkcionera ds izgubi jos jedan procenat biraca.

zdrava pamet

pre 10 godina

Ahahahaha...evo probudih se i nista smesnije ne procitah!Jel Jesic pri cistoj svesti i zdravoj pameti???Da bi ti drzava placala stan od 4000 eura to moras i da zasuzis!!!

Sljaker

pre 10 godina

hahaha...smesni su svi ovi partiski vojnici...zasto bi drzava(miporeski obveznici) placali nekome dozivotno izdrzavanje po svim osnovama,plata,automobil,obezbedjenje...pa jos i vilu.....more sve vas(bez obzira na stranku) treba dati lopatu i kramp i to sto veci i pravac na njivu ili u rudnik da vidite kako se nesto zaista radi i kako se dolazi do prave trzisne vrednosti a ne prodaja magle i demagogije na koju ste svi navikli i jos trazite dodatne dozivotne beneficije....more i bicikl vam ne bi kupio....a sada odoh da radim i stvaram da bi vi svi mogli sebi da podizete plate i zivite ko Svajcarci u Srbiji.

Maja

pre 10 godina

G. Tadicu, Vase vreme je proslo , BILI STE predsednik!Niste Tito -dozivotni predsednik. Ovo nije Koreja. Izadjite iz vile, nemojte da trosite icije pare na luksuziranje. Ima milion pametnijih potreba koje mogu sa tim parama da se pokriju.

Jovan

pre 10 godina

Pa zar nije Tadiću bilo dosta života na račun države. OK, možda i treba država da mu da stan a ne vilu, u kojoj bi trebalo da živi.

BlueMoon

pre 10 godina

Pa da, treba mu plaćati 4000 eura kiriju, a ljudi nemaju 'leba da jedu i preturaju po kontenjerima da bi preživeli, a gospodinu bi država da plaća stanarinu..

Djoka

pre 10 godina

Cekaj sad malo Jesicu, zar isto tako neuspesan bivsi predsednik Srbije kostunica ne zivi u svom stanu koji placa od vlastite penzije, i zasto vas njegov slucaj ne brine? Uzgred budi receno, zbog cega vasa stranka uopste placa bilo kome masne apanaze, jer ako sam dobro razumeo, tadiceva mesecna kirija iznosi skromnih 4.000 evra, ako je taj podatak tacan, da nije to ipak malcice previse, pa cak i kada je u pitanju licno vas "pocasni", i odakle vasoj partiji samo tolike pare i po kojem se to pravilniku isplacuju za jednu tako suvisnu stvar, drugim recima, sta vas samo vodi da tako debelo nagradjujete neuspeh?

PSL

pre 10 godina

Gospodine Ješiću plati mu ti vilu a ne mi koji živimo od minimalca. Vi ste pravili vladu, imali ste vlast i šta ste napravili? Imamo milion nezaposlenih, dajte njima posao da mogu da prežive, a vi se borite za doživotne privilegije.SRAMOTA. Nek radi i živi od svoje plate kao i ostali građani dokle više doživotnih privilegija za političare.Valjda je nešto radio nije ceo život bio predsednik. A šo se Ministara tiče većina je bila na istim mestima u vašoj vladi. Što kritikujete Cvetkovića pa on je vaš ili sad više nije? Kako ste radili tako ste i prošli na izborima sami ste krivi. Svi ste isti samo se borite za sopstvene privilegije i naravno obavezno doživotne, e da mi mesec dana biti makar poslanik.

dragiša

pre 10 godina

Ješić je odavno izgubio kompas i pokidao sve niti sa realnim životom,ili bolje reći - narodom! Čoveče,pa Tadić je tebe i koliko još vas politički afirmisao,digao iz indjhinsjke ulične prašine i vinuo u politikua ti ga sada optužuješ za populizam.On (Tadić) je iz akademske patriotske porodice,za razliku od tebe Ješiću,koji si ceolog svog života sami muljao,igrao trange frange za svoj džep.Ovo govore ljudi koji te dobro poznaju,i lično,i politički...Nije ni čudo što DS propada i na najnižem je rejtingu(ali ne i NAJNIŽEM u budućnosti),jer je vode takvi kao ti.Medjutim, Djilas je kratkovid,ne vidi da mu Pajtić,ti i ostali kojima je politički život udahnuo i afirmaciju dao Tadić,radi iza ledja i da će uskorašnjem vremenu Pajtić,ti Ješiću,da formirate nekakav DS Vojvodine.Vi ste političke mutivode i zato ćutite,jer se sve zna...

BAZILEUS

pre 10 godina

Dosta je narodu vase demokratske pljacke ! Svaki radnik radi dobija penziju za svoj rad, nema drugih privilegija ! Tako moze I svaki predsednik da zivi od onoga sto je doprineo boljem zivotu svoje zemlje I naroda!

zoran1965

pre 10 godina

"Vilu Tadiću treba da plaća država"
ko normalan u zemlji srbiji, moze da podrzi vako nesto ? zasto DS ukopava samu sebe ? ovo nije demagogija ovo je ...

Velj@

pre 10 godina

A jel moze i meni da plati drzava jednu "garniseru" na Vozdovcu, ne mora Dedinje? I ja sam proevropski orjentisan, a nisam ukrao nista!

zoran

pre 10 godina

Dogurao do ministra vojnog,pa predsednika drzave,otac akademik a nema svoj stan ili kucu.To znaci ili da je totalno nesposoban covek,a onda se pitam kako je mogao da vodi drzavu ili su jadni svi dobrice u porodici i celog veka radili za bedne plate, pa nema.Ajde objasni Jesicu ili bilo ko.
Ili mu kupite kontejner, pa u Barajevo.

KINEZ

pre 10 godina

Za "svog" bivšeg presednika traže doživotnu apanažu i luksuz, a neke bivše ekspresno u Hag, po mogućstvu na doživotno besplatno izdržavanje.

novicavg

pre 10 godina

Gospodin Ješić bi za svoga bivšeg lidera koga je zaboravila sama DS i koga je novi lider Đilas malte ne poslao u ilegalu da država plaća vilu u kojoj boravi i sve ostalo što mu pripada kao bivšem predsedniku.Kao što je gospodin Ješić sada shvatio da je kada je to trebalo a možda i ranije od Cvetkovićeve rekonstrukcije bivše vlada kada je izbačen Dinkić trebalo ići rigoroznije i temeljitije što se tiče i kadrova DS-a verovatno sada nebi bili tu gde jesmo, tako isto mora da shvati da su beneficije za čoveka koji je ovu Srbiju svojom politikom unazadio prošlost i da jedino uhlebljenje može naći u nekim EU institucijama mada i tamo ide teško jer su na vreme dok je još bio predsednik verovatno procenili kapacitete gospodina Tadića.

A da meni država ne naplaćuje režije, onda može

pre 10 godina

Nisu mu dovoljne privilegije koje mu je zakon dao pa još i smeštaj da mu plaćam? Taj čovek ima zagarantovana mesečna primanja pa nek se proteže koliko je širok. Ovo je bezobrazluk što Ješić govori.

Macak

pre 10 godina

Ovaj covjek ili ne zna o cemu govori ili svjesno obmanjuje narod.

Eto prica on o tome kako je sramota da bivsi drzavni rukovodioci nemaju placene stanove, auta , vozace...balalablabla... i to u zemlji koja je na putu ka uniji...

Evo da npr. cuje kako je to u jednoj skandinavskoj zemlji koja je u uniji od kada je unije:

Trenutni predsjednik vlade zivi u istom stanu gdje je zivjela i ranije, sa istim komsijama koji su tu bili prije. Naravno da je sluzba sigurnorsti pregledala okolinu i pazi na kraj ali ljudi zive gdje su i prije zivjeli.
Dobar dio ministara se vozi biciklom na posao, ljudi cijene da im se primjerom ukaze da treba biti skroman i ne zagadjivati okolinu.
Nije cudo vidjeti bivse ministre na biciklu po gradu (ovde postoje biciklisticke staze i zabranjeno je parkiranje po trotoaru-to su demokratske tekovine!)
Jedan od popularnijih bivsih predsjednika vlade, sada vec stariji covjek, zivi u starackom domu, zajedno sa svim drugim obicnim starim ljudima. Nikakvih tu sofera, vila i slicnih tekovina nema. To je posao kao i drugi i kada se zavrsi ides dalje u zivotu. Slijedi fina suma vezana za penziju za te godine na funkciji, ali nekakvih kuca i posluge nema u demokratskom svijetu.

Jakoje iz Vrapčana

pre 10 godina

Ješiću, baš me briga gde Tadić živi. Ni njega a ni tebe nije briga gde ja i kako ja živim. Vodi ga u svoj stan u Beč.

dijasporac

pre 10 godina

Ovo Jesic ne prica zbog Tadica, vec zbog drugih koji su preko politickog uticaja sebi recimo obezbedili stanove u Becu. U ostatku intervjua a koji B92 nije preneo, Jesic je rekao da je koalicija DS-a sa SNS-om moguca, kao sto se desilo na lokalnom nivou, recimo u Pancevu. Zamislite onda tu trulu koaliciju u kojoj bi bili SNS i DS, zakopali bi Srbiju jos dublje ako je to moguce.

MarkoDS

pre 10 godina

Sta vam nije jasno? Cilj Jesica je da sto vise obori rejting DS-a da bi mogao na razvalinama da formira nekakav novi "Vojvodjanski DS" zato ovakve izjave. Ako to neko u samom DS-u ne vidi (Djilas i ostali) i ne kaze jasno da imaju neprijatelja u sopstvenoj stranci onda ce on svoj naum i sprovesti. Jadna je Srbija sa ovakvim politicarima koji gaze preko svega.

Jelena

pre 10 godina

P zasto bi jedna siromasna drzava kao Srbija placala bivsem predsedniku luksuznu vilo dozivotno kad narod mora da zivi sa mesecnom pensijom od 150 evra i manje. Gos. Tadic je dosta zaradio da moze sam da snosi te troskove a i jos je mlad pa neka radi jos malo ili drzi neke seminare, predavanja, ima dosta kontakata od pre. Sirota drzava kao Srbija placa nacionalne penzije pevacicama i sta ja znam kome, a one, kao Lepa Lukic prokockaju taj novac po kockarnicama. Pa ovo je sramota. Sposobne ljude, mlade naucnike terate iz zemlje a podrzavete te propalice.Prestanite da trosite novac koji nije vas neko od vaseg sirotog, izmucenog naroda.Kraj.

71381

pre 10 godina

ovde u nemackoj bivsi predsednici i premijeri godinu dana nakon isteka mandata ne dobijaju vise kancelarju, auto, kucu, telohranitelje, sekretara itd. placeno od drzave. da li zato sto ovi nisu tako bitni kao srpski politicari ili je nemacka siromasnija?

Nidzo78

pre 10 godina

Da li se ovaj čovek šali? Zašto ne bismo i tebi Ješiću platili vilu? Pa i Đilasu? Zašto onda Koštunica da živi u svom stanu, kad možemo i njemu da platimo lepu vilu, možda negde na moru? Ovi iz DS-a su stvarno pukli...

Futurama

pre 10 godina

Sadašnji ministar prosvete je bio ministar i za vreme DSs. Sadašnji premijer - ministar policije za vreme DSs... lista se nastavlja, licemeri jedni!

poznajete l' osecaj zove se sramota

pre 10 godina

dakle vi gospodine prepametni smatrate to gorucim problemom-dajte da se obezbedi coveku vila za baskarenje! koje to vrednosti u zivotu vas vode kad ne vidite sve pobleme i jad oko sebe i kad vas ne doticu ni na kom nivou,pa to bi bar trebalo biti zanimanje politicara da vodi drustvo i MENJA STVARI NA BOLJE jer ako je u necijoj moci,u njegovoj je-ZA TO mu je mu je moc i poverena od strane drugih sugradjana (nervira me podela na politicare i napaceni narod) sugradjana kojima je poziv neki drugi i bave se drugim stvarima u drustvu dok vama veruju da "vodite drzavu".ali ne,OVO je cilj oko kojeg ste se zauzeli! sta dalje da kazem...vredjate postenog coveka na dnevnoj bazi vazim (ne)delima i izjavama,kao i vase kolege iz drugih stranaka,bez razlike...

z0

pre 10 godina

Drzava da placa? Tako je burazeru. Pravicemo paralele sa zemljama zapada samo u onim sferama koje odgovaraju vasim licnim interesima.
Sta je sa platama sa zapada, njihovom zivotnim standardom, pravima radnika, itd...?
Sta ste vi od svega toga napravili da bude bolje za proteklih 12 god? Jako malo toga. Beznacajno malo. Ne znam samo kako te nije sramota da pricas to sto pricas.

kane

pre 10 godina

da obavezno 4.000 evra mesecno za bivseg predsednika, pa to samo ima u americi, a bogami oni imaju i drugaciju privredu, pa ih neboli toliko.
Bezobrazno je uopste traziti vako nesto od drzave, koju ste vi DS-ovci doveli u lose stanje!

Pera

pre 10 godina

Ja stvarno imam osecaj da neki ljudi iz DSa imaju zelju da ne predjemo cenzus na sledecim izborima. Godinu dana je proslo i oni se i dalje bave Tadicem. Na stranu to sto niko od njih ne bi dogurao dokle je dogurao da nije bilo tog istog Tadica, ali ne shvatam da li su oni svesni cinjenice da je Tadic imao najveci broj glasova u istoriji DSa, i da oni time sto pricaju vec godinu dana - guraju prst u oko svim tim biracima koji su glasali za njih. Pa prosecan glasac DSa sada kada ih slusa, razmislja otprilike ovako "jao znaci Tadic je bio toliko los, koja sam ja budala sto sam glasao za njega, evo sad ga pljuju i urs i sns i sps i ds. Za koga da glasam? Koga niko ne pljuje? A da, za Vucica"

dragan061

pre 10 godina

E moj Jeso da te neznam 30 godina,pa da kazem,svaka cast lepo zboris.Ali nazalost-znam te.Kad vec govoris o ceni odela,pa posto su tvoja?Jest da u Indjiji ima kineza ali te se ne secaju kao kupca.Pozdrav bivsem konobaru.

Dr

pre 10 godina

Nemoralno!
Tadic je osoba koja je uveliko doprinela ekonomskom i moralnom sunovratu i snosi svoj deo krivice za nase lose stanje. Koliko debeo obraz treba imati da bi se postavljali ovakvi zahtevi? Koliko bolestan um treba imati da uzmes iz usta korisnika narodne kuhinje da placas bahatom tatinom sinu vilu? Pri tom za svoje vlasti je udomio svoje svalerke, idole...
Sutra ce to traziti i Vucic i Nikolic!
Ovo je stvarno bezobzirno i nemoralno.
Za Tadica je otislo 400 000 ljudi za 8 godina, za Nikolica i Vucica 100 000 za godinu i za te zasluge treba da ih nagradimo? Privredu ste upropastili i Tadic i Vucic. Podjednako ste pogubni.
Dok ratni invalidi prose po ulicama, ljudi grcaju u kreditima do guse, Mladja otima poslednju crkavicu... politicari su se obogatili!
Gde ce vam dusa?
Odlazite i vi i oni pre vas i oni posle vas!

hugo

pre 10 godina

pa jesicu ti si prvi imao vise gafova nego ovi a realno ste jednako ne sposobni.... Ds je unistila sve a ovi ce samo da dovrse sitan posao koj je ostao posle vaseg unistavanja svega u zemlji..... A sto se tice vile i tadica pa neka placa sam ja necu da moje pare od poreza idu na njega i ne samo na njega nego na bilo kog lika(jer vi politicari niste ljudi) i njegove luksuzne vile... Ako zaista neko toliko vredi imace i vrh posao posle funkcije te samim tim i para za svoje luksuzne vile......

Bisenija T

pre 10 godina

Gospodine Ješiću vi ste jednog bivšeg predsednika zdušno spakovali u Hag,što je svakako vaša velika sramota bez obzira na to da li je bio ili nije bio kriv,hoću reći kolika je bila njegova krivica. O čemu vi pričate?????

ivaan

pre 10 godina

Лепо сте то смислили! Срам да вас буде господо демократе, опет бисте своје обавезе да пребаците на плећа грађана!? Држава ово не сме да дозволи!

Nikola r

pre 10 godina

Ješiću, Tadić je vas mnoge digao iz prašine i omogućio vam mnogo toga. Na vlast ste došli sa jednim koferom. VREME JE DA MU SE ODUŽITE !!!!!!

plavusica

pre 10 godina

Da država plaća vile bivšim predsednicima?
Tekovina demokratskih društava ...bla,bla...
Ne,neka plaćaju sami svoj smeštaj I hranu I lečenje I sve poput miliona drugih ljudi koje ste vi svi zajedno upropastili.
Posle svega smatrati da je u redu da najgora sirotinja Evrope placa za neciji luksuzni zivot...to je ne ivici zdravog razuma.

Lajavica

pre 10 godina

Sram te bilo, Ješiću! Ispada da je bilo bolje da je Tadić bio na Birou za zapošljavanje, umesto što je bio predsednik. Jer sad nema ni za hleb, a ni krov nad glavom......pa mora država da ga zbrine.

Čudi me da Tadić nema toliko ličnog dostojanstva da odbije sve te predloge. Kao što Koštunica nije hteo nikakve privilegije, jer ima i stan i penziju.

Bojan

pre 10 godina

Ocajno ovog coveka ne mogu ni da komentarisem. Boris Tadic je primao platu pa prema tome mogao je da odvoji KAO I JA sto sam odvajao i kao mnogi sto placaju rate za kredite. Gradjani ne mogu nekome da placaju dozivotan smestaj i vile na poklon. Nema to ni u jednoj drzavi koja je u rangu Srbije, zar je neciji cilj da zivi na teret budzeta kao invalid a on to nije?

baby tv

pre 10 godina

Tamo gde je živeo i radio pre nego što je bio na vlasti, tamo treba da se vrati i posle. Mislim da je to savršeno normalno. Ovako će političari vlast doživljavati kao sredstvo da se novčano i stambeno obezbedjuju preko države.

AKE

pre 10 godina

To treba da ti placaju tajkuni koji su se obogatili za vreme tvog predcednikovanja i drzavaom i Ds....posto su to vecinom multimilijarderi to ce za njih da bude prava sitnica....ionako si im napravio kombinaciju za zadnjih 15 tak godina za ceo zivot,pa mogu da ti vrate ovom prilikom barem deo....

Polonez

pre 10 godina

Ovo je vec vrh bezobrazluka! Gospodo, vase razmazeno celjade sada "vaspitavajte" vi koji ste ga iznedrili, a ne da gradjani Srbije placaju taj harac u vidu luksuznog smestaja gospodinu bivsem.

dosta je breee

pre 10 godina

tacno je Jesicu, Tadić nas toliko zadužio da mu narod od sreće pomije sve po spisku, kako te nije sramota Ješicu, u Novom Sadu si svaki dan izađi na ulicu i pitaj narod kolika im je plata , da bolje živi narod ne bi ga interesovao ni Tadić ni bilo ko pa bi se placalo i kurti i murti.

plaćajte i ćutite

pre 10 godina

Princip prvi: Prema svecu i tropar.
Tako prema zaslugama Tadiću pripada šator i vreća za spavanje, sve preko toga je nezasluženo. Domaća politika mu se svela na manekenisanje u javnom životu a spoljna na klimanje glavom, mali šoping i onda novi krug manekenisanja na domaćoj sceni. Za to ni po kom osnovu ne sleduje vila a posebno ne neke privilegije. Nemoguće je da vodiš politiku koja razara zemlju i ekonomski i politički a onda da se nadaš nečem dobrom i da očekuješ priznanje. Jedini smeštaj koji država može da plati Tadiću je negde u okolini Požarevca a zbog stanja za koje je Tadić najodgovorniji jer je mogao da ga menja, zakleo se da će ga menjati ali nije. Stoga je možda najbolje da DS i dalje plaća smeštaj i apanažu Tadiću jer su to ionako mrvice onog što su članovi DS pokrali za vreme njegove vlasti. Nećemo valjda oslobađati lopove njihovih ugovornih obaveza...
Uostalom civilizacijska obaveza je da deca koja su apsolutno nevina imaju pravo na život i da to pravo država treba da garantuje i štiti umesto što mi šaljemo SMS-ove kojim im kupujemo srca i pluća po inostranstvu. Za cenu koja se plaća Tadiću može se mnogima pomoći i od toga bi bilo više vajde nego od hranjenja narcizma velikog vođe. Mislite o tome pre nego što sledeći put uopšte pomenete Tadića.

Pavle

pre 10 godina

Zanimljivo je kako Ješić kritikuje rad Cvetkovića i njegove rekonstrukcije. Zna se pod čijim je direktnim uticajem ili u čijijoj senci Cvetković bio - u senci onog istog za čije se stambeno pitanje brine Ješić. Slažem se da država mora trajno da reši pitanje stanovanja bivšeg predsednika države, u skladu sa njenim mogućnostima.

Helios

pre 10 godina

Ne postoji ni jedna rečenica ovog dragocenog pripadnika... "političke elite", jel se tako kaže? ...koja nije tragikomična do suza.
Reći "Ova vlada napravila je u proteklih godinu dana toliko gafova da je prosto neverovatno da neko može za godinu dana da napravi toliko gluposti" a sa trijumfalnim krajem "Da je DS imala toliko afera, ja ne znam gde bismo mi završili" je nadrealno. Nešto kao kad se u crnohumornom filmu komanduje muzikantima: "muzika - tuš!!!" Teško da postoji i najmanji aspekt vladavine DS koji nije bio i još uvek je najcrnja afera.
Ipak još je pogubniji najcrnji cinizam i osionost, toliki da uopšte nije ni svestan svojih iskaza! "Ovaj populizam je sličan odluci da ministri rade za 100.000 dinara, a pritom nose odela koja koštaju nekoliko hiljada evra" je potpuno neuvijeno izražavanje da je vrh vlasti isključivo i samo zona najgorih lopina.
Spominje "evropske tekovine" - podseća da sve te stranke baš na tu EU-ili-smrt foru beskonačno preveslavaju ovce-glasače.
Najzad, sve bežeći od početka, Ješić se uhvatio - zakona?! To da podseti da se kršeći zakon i u postupku i u proceni za mnogo miliona eura oštetila Srbija pri prethodnoj DS ujdurmi na sličnu temu. Udovica Z. Đ. je državi "dala" dva stana koji su "procenjeni" van svake pameti te joj je država "uzvratila" realno-milionskom vilom. Netom je i postala višemilionski akcionar poljoprivrednih DS-giganata a koji bar 50% proizvodnje i dalje ubiru sa otete zemlje čiji je povratak preduslov za učlanjenje u EU!!!

Desovac

pre 10 godina

Vama Ješiću ne trebaju druge stranke,sami ste sebi najveći neprijatelj,ako nećete da plaćate vilu NEMOJTE,a ne BIVŠEG da prozivaš preko novina,kao da sada nemš koga,strašno..

Milanche

pre 10 godina

Jel' mene ovde neko zaje...a? Dokle ćemo da čitamo ovakve gluposti I ništa da ne preduzimamo. Svi ko pi... samo nešto komentarisemo. Kada ćemo ljudi vise da izadjemo na ulice????

Predrag Petkovic

pre 10 godina

Ihihihi... Pa to je bio trade off da vam ne smeta u čišćenju stranke. Šta ovo znači, Đilas nema hrabrosti da pogazi reč pa ste rešili u javnosti da dignete frku.

Patetični ste.

Antigona D

pre 10 godina

Ovo je sam vrhunac neviđene hipokrizije. Ješiću mislim da bi bilo svrsishodnije da ćutite, zar mislite da imamo amneziju i ne sećamo se šta ste radili za vreme vladavine stranke kojoj pripadate i vi.

Laki

pre 10 godina

Tadić već ima dosta privilegija koje mu donosi zakon. Pa ne vidim ni jedan razlog da mu poreski obveznici plaćaju njegov smeštaj.
NEK DIGNE KREDIT U ŠVAJCARCIMA PA NEK KUPI SEBI ŠTA HOĆE, ima redovna primanja banka će mu u svakom slučaju odobriti kredit.

Norma

pre 10 godina

Parlament hitno da donese zakon , kao demokratsku tekovinu, da drzava placa sve troskove stanovanja za Predsednike kucnog saveta ukljucujuci i troskove kozmeticko-estetskih usluga za zenu predsednika tj. Prvu damu Kucnog saveta ....

Vladimir

pre 10 godina

Jesicu odvedi Tadica sa sobom kod svoje mame u Novi Sad, mozes kod sebe u Indjiju ili u onaj stan koji si kupio na "mufte" u Becu....Drzava mu je placala po Zakonu dok je morala....

Frojd

pre 10 godina

I da mu platimo letovanje za celu familiju na Ibici, zimovanje u Austriji, skolovanje dece na Kembridzu, svakodnevno kozmeticara, pedikira i solarijum……… Pukao je ovaj DS skroz, cim izjavljuju ovakve gluposti… Toliko nebuloza na jednom mestu ne cuh skorije, izgubili su ovi svaku vezu sa realnoscu!

Ludwig Van Betowen

pre 10 godina

Pa to je njegov problem gde će da živi a ne poreskih obveznika, Posle mandata ima 2 godine sve privilegije kao i aktuelni predsednik. Sasvim dovoljno.

Boki

pre 10 godina

A ko tera DS da mu placa vilu? Ostetio je DS isto koliko i drzavu. Ni jedno od ovo dvoje mu ne duguje nista. Toliki ljudi u Srbiji nemaju sta da jedu. Sto bi imao jedan nesposoban politicar koji ih je i doveo na dno dna? Nek' mu vilu placaju tajkuni koje je pustio da pljackaju svih ovih godina.
Ko ga shisha.
I nemoj da potura druge da zickaju za njega.

Oleg

pre 10 godina

Jesicu,zasto bi beskucnici i gladni placali tedicu vilu od nekoliko hiljada evra?
E to ti meni objasni?
Jovanka je zena predsednika ove zelje za cije vreme otvarane fabrike,a za tadicevo vreme je otvorena samo jedna fabrika.
Nisam clan ni jedne partije i nikad necu biti,jer sam na dovoljnom intelektualnom nivou i posvecen sam svojoj profesiji

aca bg

pre 10 godina

Penzija je sasvim dovoljno od države! A te pare koje plaćaju i priželjkuju, bolje da daju za lečenje onolike dece za koje se skuplja pomoć!

Nino R

pre 10 godina

Da DS nije imala toliko afera možda bi se zadržala na vlasti. Da niste bili akteri mnogih afera ne bi ste zemlju posle vas ostavili pred sam ambis.

iii

pre 10 godina

Znaci Jesic napada Tadica jer se odrekao izdrzavanja koje mu po zakonu pripada? Kamo srece da je vise takvih "populistickih" poteza medju politicarima, gde bi nam kraj bio....

zoran

pre 10 godina

Gospodine Ješiću vi ste jednog bivšeg predsednika zdušno spakovali u Hag,što je svakako vaša velika sramota BEZ OBZIRA NA TO DA LI JE BIO ILI NIJE BIO KRIV,hoću reći kolika je bila njegova krivica. O čemu vi pričate?????
(Bisenija T, 8. jul 2013 08:31)

E ovo je najveća budalaština koju odavno nisam čuo. Bisenija, kćeri najmilija, nečija krivica kao i koliko je neko zaista kriv, može se jedino odrediti NA SUDU, Bisenija. I nikako više. Vi svakako niste SUD i niste u situaciji da određujete krivicu bivšeg Predsednika a ima je svakako. Na kraju, KO je doveo srpski narod praktično na ivicu biološkog opstanka. Nemojte samo reći da ovo nije tačno. MI NESTAJEMO, Bisenija. Nakaradna, suluda, qurtzchevita politika inaćenja sa CELIM svetom pa i našim "najvećim saveznikom" Rusijom, počela krajem osamdesetih pošto je Kum poslao svilen gajtan Kumu. Ista politika nastavljena je i tokom devedesetih. Kratko prekinuta zahvaljujući pokojnom Premijeru Đinđiću, kojeg su ubili sledbenici Predsednika jer ga je izručio na Sud, a posle se ponovo nastavlja jer su ponovo na vlasti SVI PREDSEDNIKOVI LJUDI...

NEKO JE ZA TO KRIV, Bisenija!

Tahoe

pre 10 godina

Svako ko je bio predsednik, sasvim sigurno nakon zavrsenog mandata nije ostavljen na ulici bez posla, nego verovatno ima lepu platu, radi negde, par upravnih odbora i sl. Znaci moze on to i sam sebi da placa, a drzava taj novac moze da preusmeri na javne kuhinje u nekom mestu.

Panonski

pre 10 godina

Ne lupaj, svaki bivsi predsednik ima dozivotno pravo na neke povlastice, kancelariju, sekretaricu, automobil i obezbedjenje.. Neki to koriste a neki ne.. Ali nisam cuo da nekom bivsem predsedniku treba da placamo kiriju.. Jel ce sutra traziti i da ide na more, ili da ima maserke kao Tito.. Po cemu je to Tadic bolji od ostalih bivsih predsednika ?

bedak

pre 10 godina

Mislis Jesicu treba opet da se prelomi preko ledja gradjana Srbije?!Pa ako je zasluzio vilu nek mi plate oni koji su od njega imali koristi.

Natasa B.

pre 10 godina

Najbolje bi bilo jos da u ovim kriznim vremenima drzava placa vilu i luksuzan zivot bivsem predsedniku Tadicu, a narod nema hleba da jede. Narocito sto je taj narod ostao bez firm ii plata, zahvaljujuci dobroj politic ii vladavini prethodne valde. Pa pobogu, ko to zdravorazuman moze da smisli?! Verujem da je se gospodin Tadic obezbedio za sve godine svoje vladavine, tako da moze sada da glumi patriot koji nece da bude na teretu drzavi, nego sam sebe izdrzava.

skakavac

pre 10 godina

Zašto mora da živi u vili?Ako već hoće da mu država plaća smepštaj zašto ne traži neki stan na korišćenje?Ima mnogo stanova koji su već u državnom vlasništvu i ne bi mnogo koštalo da bivši predsednik u njemu živi...

Sena

pre 10 godina

Postovanje za Jesica, jer ima petlju da kaze istinu.Mozda se ne secate da je on jedini kritikovao rad svoje stranke, a na svom mestu predsednika Opstine Indjija ucinio je vise nego svi ostali predsednici zajedno. Aj sad ..dajte minuse vu koji u svom zivotu niste nista uradili

PSL

pre 10 godina

Nije tu bitan tadić kao Tadić, prosto se narodu sve smučilo. Smučilo im se od svih predsednika i od njihovih privilegija. I ne samo od predsednika već i od poslanika i minstara. Oni žive sve raskošnije a narod sve bednije.Zato je ova izjava izazvala polemiku. Da mi možemo da živimo od plata da platimo račune školujemo decu i sve što čini normalan život ne bi nas bilo briga ko plaća vilu. Stvarno gde je čovek živeo i šta je radio pre nego što je bio predsednik? Valjda je imao neku imovinu i od nečega živeo. Možda mu je stranka davala platu i sve što ima pa im dosadio sad im više nije od koristi. Interesantno da svi koji su rušila Miloševića više ne da nisu zajedno nego pljuju jedni druge do nesvesti. Šta to bi sa demokratama? Pogledajte sada gde je Koštunica, Labus, Dinkić,Ilić, Čedo niko ni sa kim.A obećavali nam čuda.

VASHsmKA

pre 10 godina

Dosta su demokrate zivele na racun drzave i njenih gradjana,dovoljno ste vi profitirali da mozete sami sebi da placate ono sto ste dobili ili uzeli...Da vam nije i to malo nego bi sada i to neko drugi da vam placa

onako usput

pre 10 godina

Bravo Jesicu, da nije tebe pili bi mleko sa 10% aflatoxina a verovatno bi vec isli da kopamo kanal BG-SOLUN! a da je Tadic predsednik nebi dao Kosovo za ZELENO SVETLO ZA DATUM!

villa

pre 10 godina

mi smo cudo od drzave,samo kod nas predsednik drzave moze da bude i beskucnik,nas je vodio neuspesn i neostvaren covek koji nije mogao sebi i svojoj porodici da obezbedi elementarne uslove za zivot(krov nad glavom)u svim normalnim i uredjenim drzavama u cijem drustvu mi tezimo i zelimo da budemo,drzava bivsim predsednicima obezbedjuje vozaca,sluzbeni auto,obezbedjenje,ali ne i dom gde zivi,tamo se podrazumeva da drzavu vodi covek koji je sebi i svojoj porodici obezbedio krov nad glavom,bar to ako nista drugo

kontra

pre 10 godina

Postoje dve varijante ove izjave. Ili je to namerno uradjeno, pod nekim tajnim dogovorom da se dokrajici DS gde je Jesic preletac, ILI je DS prolupao nachisto????

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Predsednik kao i bivsi predsednik imaju svoja prava na osnovu zakona,tako bar treba da bude.Pa svoje pravo mogu,a i ne moraju da koriste.I ta prava proizlaze iz zakona a ne iz volje bilo koga,pa i bivseg ili sadasnjeg predsednika.
Ako me citaoci ovog komentara razumeju sta hocu da kazem.
Ali za kraj:jedno je sigurno,DS ne treba da placa vilu bivsem predsedniku
To je truli kompromis na stetu DS.

bane sine

pre 10 godina

slazem se da treba da placa drzava, narocito ako mu je ugrozena bezbednost, ali mora li taj smestaj da bude vila? ne moze li neka pristojna kuca koja je u drzavnom vlasnistvu, ili neka od onih koje se izdaju stranim diplomatama?

mrki

pre 10 godina

Stvarno to nije fer ipak bi trebalo da placa njegove troskove poslodavac iz EU a ne gradani Srbije koje je sa svojom politikom menjajuci mentalitet naroda koji je od pobednika postao najveci gubitnicki narod u evropi prihvatajuci sve i svasta samo da bi izvrsio zadatak za koji je obucavan a to je da unisti Srbiju.

Kotez

pre 10 godina

Pa placajte mu on je vas produkt drzava ne treba da mu placa!!!budzet sve tanji i tanji a on bi jos da se Tadicu placa vila ajde bezi...

Петар Миловановић

pre 10 godina

Nije u redu da DS umesto države bivšem predsedniku Borisu Tadiću plaća luksuznu vilu za stanovanje, kaže za Blic funkcioner DS Goran Ješić. Да се ја питам та невиђена штеточина у српској историји би добио самицу два са два метра, кило леба и два литра воде дневно и ништа више! Да ли има било каква корист од његове владавине, бар једна, па да му овај осиротели народ плаћа вилу? Нека иде у подстанаре, нека се врати у свој стан, нека иде у Црну Гору, има ваљда тамо неке рођаке у оним камењарима, па нека тамо живи! Доста је србима и Србији на грбачи паразита и штеточина, доста! Нека му ЕУ плати доживотно издржавање, јер је од њих добијао награде правећи штету држави! Ова влада треба да донесе закон о укидању свих привилегија свим политичарима када оду са функције! Можда су се жутаћи надали да ће до краја света владати, па решили да максимално уновче и обезбеде своје политичаре!?

svašta

pre 10 godina

Nikad nisam imala dilemu - naravno da se država brine o predsedniku i da to sve treba da bude na nivou!!
Kakva DS i njeno plaćanje stanarine!?

A smešno mi je kada političari imaju želje tipa - neću na Dedinje, neću obezbeđenje, hoću u centar... mislim, ko njih pita.

vezaroši i spletkaroši

pre 10 godina

hoćete u eu, a ne znate kako se ozbiljne države odnose prema svojim državnicima, aktuelnim i bivšim, zato i trabunjate.
btw, odlazak predsednika i 'ljubitelja sporta' u vimbldon koštao je ovu državu više nego što bi platila za neku vilu tadiću za godinu dana.
sam ješić je ozbiljniji čovek i političar nego sva ova sns boranija iza vučića.

Te

pre 10 godina

Predsednik SAD, Hari Truman je isplaćivao hipoteku za svoju kuću do kraja života, i živeo je veoma skromno. Naš prethodni Predsednik Tadić bi trebalo da ima svoju kancelariju i vozača po potrebi jer to je normalno. A ova Ješićeva teza delimično ima smisla kada su u pitanju plate ministara i prvih ljudi u državi.

James Bond

pre 10 godina

Slažem se da bi predsednik kada ode sa funkcije trebao da dobije određene beneficije, to je sasvim normalna stvar.Ipak nemamo mi 30 bivših predsednika koji su živi.Ali ono što je preterano u celoj toj priči je ta vila...

(Vlast)a

pre 10 godina

Posto je mali broj clanova DS imala velike koristi od predsednika Tadica,idealno bi bilo da Djilas,Saper,Sutanovac,Trivanka,Jesic i drugovi dozivotno izdrzavaju svog predsednika.
Sto se mene tice a i vecine ocerupanih,prevarenih i ponizenih gradjana,najbolje bi bilo da svi dobiju smestaj o drzavnom trosku u nekom od elitnih zatvora.
Ne toliko zbog njihovih velikih grehova,nego zbog pravde i buducnosti nase dece i ove nesrecne i devastirane Srbije.

Nik mi je SIk

pre 10 godina

Placao sam mu dva mandata da radi sta hoce sada kada nije niko i nista ja trebam ponovo nesto da mu placam. Nema od toga nista

zoran

pre 10 godina

Čitam ove vaše komentare braćo moja srpska i zaključujem sledeće:

Nisu nama neprijatelji ni ustaše, ni šiptari, ni balije, ni Ameri, ni Turci ni Masoni ni Vatikani ni kapitalisti ni Soroševci.

Pa uzmite pa pročitajte šta ste dole nasr**** . Pa to pas sa maslom pojeo ne bi, draga braćo moja. Da je Tadić bio cvećka nije a vilu je zaslužio taman koliko i oni pre a i ovi posle njega. Da su ovi njegovi bili bolji, nisu. Ali brate slatki, optuživati bez dokaza nekoga sa takvom ostrašćenošću, zaista je zapanjujuće a mogu reći i opasno.
Veoma me potsećate na one partijske aparatčike Mao Tse-Tung-a i Lon Nol-a iz Kine i Kambodže (Kmerske Republike), koji lože narod pa onda vidiš neko dete od 10...11 godina kako stoji iznad nekog nesrećnika, koji vezanih ruku na leđima kleči negde u džungli a ono dete mu kao nešto preti i kao grdi ga, pljuje i šamara dok izbezumljena masa okolo tapše i oduševljava se. Takva politika odnela je MILIONE života. Većina bez potrebe, braćo moja draga.
Mislite o ovome što napisah! Ako uopšte imate uređaj kojim se ta delatnost obavlja, naravno...

Aleksandar

pre 10 godina

Po meni posao predsednika, ministra i ostalih cinovnika je samo obican posao kao i svaki drugi. Kad prestane da radi na tom poslu, nema sta posle, neka trazi drugi. Nema udovoljavanja. Posebno sto niko nije zasluzio da ima povlastice posle, jer su svi oni urnisali drzavu, sve nas kao narod. I opet ponavljam, posao kao i svaki drugi. Posebno sto je cak i lak, jer samo serickas nesto.

PRLE I TIHI

pre 10 godina

Gospodo, zasto se toga niste setili kada ste bili na vlasti pa Gdinu Kostunici dali sva ta prava koja sada trazite za Tadica. Da li je bilo jos predsednoka pre njega....

A gde je tu Logika

pre 10 godina

Amirički predsednici, na koje se ugledaju demokrate, su u ime svoje države i ekonomije pokretale ratove (u slučaju da se ne sećaju) i njima je potrebna zaštita od napada. Šta je tadić uradio da njemu treba vbila i penzija i obezeđenje? Ustvari, upravu su demokrate... Treba mu obezbeđenje

zaluđeni

pre 10 godina

Niste mi jasni? Ali stvarno...

Pa taj Zakon o smeštaju i prinadležnostima funkcionera koji više nisu na vlasti pravili su i izglasali poslanici SPS-a i Radikali svojevremeno kada su bili APSOLUTNA vlast tokom devedesetih godina prošlog veka kada je besneo rat i kada je srpski narod bio pred uništenjem.
Ako Zakon postoji i ako nije promenjen, zaista mi nije jasno šta vama nije jasno. Bz obzira što i ja mislim da je suludo bilo kome davati tolike privilegije, naročito u ovoj bednoj zemlji, Zakon je Zakon i tu nema šta da se palamudi više!

shadow

pre 10 godina

Gospodine Jesicu, svi znamo da pojedini ministri treba da se zamene ali Vi ste najmanje kopententni da o tome dajete izjave. Kazete da je DS uradila nesto slucno sta bi onda bilo. Pa da je uradila nesto slicno Srbija bi sada bila mnogo bolja, ovako ste Vi i Vas DS napravili havariju u drzavi. Sta poseduju vasi drugari iz DS, poljoprivreda nam je bas cvetala, obrazovanje je bilo bas pohvalno. Kada pomiljete kriminal niste razmisljali o tome kada je sve prodati, kome je prodati i po koliko le prodato. E moj Jesicu, prvo treba imati ciste ruke i ljudski obraz da bi se izjavilo tako nesto.

Vilijam

pre 10 godina

To jeste demokratska tekovina. Ali njemu je već dosta bilo života na račun države koju je uništio. Zemlje koje sprovode taj čin jesu one koje imaju novca u kasi i koje mogu da priušte same sebi tako nešto

BARBI

pre 10 godina

Auuuuu... koliko gluposti na jednom mestu... Drzava da mu placa vilu, a narod nema hleba da jede! Kako ga nije sramota! Jos hoce vilu! A u nasoj Srbiji sve veci broj beskucnika! Stvarno sta dalje komentarisati. Maske same padaju kad tad!

Gore

pre 10 godina

Bivsi predesednik je bivsi predsednik! Ne treba mu nikakva rezidencija a narocito ne takva koju placaju poreski obveznici. G-din Jesic je pobrkao pojmove, drzava ne placa vec mi poreski obveznici. U ovoj zemlji postoje ozbiljni psiholosko socioloski problemi koji su presli akutno I patolosko, narocito kada se koristi rec "drzava" kao opravdanje za sve ono sto odrasla odgovorna osoba ne radi a trebala bi.

VASHsmKA

pre 10 godina

Da je taj predsednik na bilo koji nacin zaduzio svoju drzavu i da je uradio bar nesto da sada bolje zivimo to bi bilo u redu ali posto nam je ostalo dugova i kredita posle njegovog mandata samo nam treba jos teret njegove vile

Gabi

pre 10 godina

Svaki predsednik treba da bude doživotno obezbeđen. Nema svako njivu i kazan u Bajčetini! Da li je možda trebalo da se obezbedi kao mama Mira, ili Sloba i pored toga večno ostane srpski patriota tj. domaćin!

Ronin

pre 10 godina

Ja bih da mi bivsa firma dozivotno daje platu svakoga meseca, iako su me otpustili.
(19 84, 8. jul 2013 09:57)

Epa i Tadić bi da mu Srbi plaćaju vilu doživotno, al nema od toga ništa.

kako da ne

pre 10 godina

Odakle obraz gospodinu Jesicu da daje ovakve izjave, pune neistine i klevete, na racun vlade i drzave koja ide uzlaznom putanjom, posle decenija stagniranja i ponora u kojem smo bili. Da nam je bilo dobro za vreme prethodne vlasti, verovatno ih narod ne bi svrgao sa trona, ali Srbima je bilo dosta kriminala i korupcije, laznih i neispunjenih obecanja, siromastine, a bogacenje pojedinaca...

Sena

pre 10 godina

Postovanje za Jesica, jer ima petlju da kaze istinu.Mozda se ne secate da je on jedini kritikovao rad svoje stranke, a na svom mestu predsednika Opstine Indjija ucinio je vise nego svi ostali predsednici zajedno. Aj sad ..dajte minuse vu koji u svom zivotu niste nista uradili

vezaroši i spletkaroši

pre 10 godina

hoćete u eu, a ne znate kako se ozbiljne države odnose prema svojim državnicima, aktuelnim i bivšim, zato i trabunjate.
btw, odlazak predsednika i 'ljubitelja sporta' u vimbldon koštao je ovu državu više nego što bi platila za neku vilu tadiću za godinu dana.
sam ješić je ozbiljniji čovek i političar nego sva ova sns boranija iza vučića.

Dr

pre 10 godina

Nemoralno!
Tadic je osoba koja je uveliko doprinela ekonomskom i moralnom sunovratu i snosi svoj deo krivice za nase lose stanje. Koliko debeo obraz treba imati da bi se postavljali ovakvi zahtevi? Koliko bolestan um treba imati da uzmes iz usta korisnika narodne kuhinje da placas bahatom tatinom sinu vilu? Pri tom za svoje vlasti je udomio svoje svalerke, idole...
Sutra ce to traziti i Vucic i Nikolic!
Ovo je stvarno bezobzirno i nemoralno.
Za Tadica je otislo 400 000 ljudi za 8 godina, za Nikolica i Vucica 100 000 za godinu i za te zasluge treba da ih nagradimo? Privredu ste upropastili i Tadic i Vucic. Podjednako ste pogubni.
Dok ratni invalidi prose po ulicama, ljudi grcaju u kreditima do guse, Mladja otima poslednju crkavicu... politicari su se obogatili!
Gde ce vam dusa?
Odlazite i vi i oni pre vas i oni posle vas!

onako usput

pre 10 godina

Bravo Jesicu, da nije tebe pili bi mleko sa 10% aflatoxina a verovatno bi vec isli da kopamo kanal BG-SOLUN! a da je Tadic predsednik nebi dao Kosovo za ZELENO SVETLO ZA DATUM!

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Predsednik kao i bivsi predsednik imaju svoja prava na osnovu zakona,tako bar treba da bude.Pa svoje pravo mogu,a i ne moraju da koriste.I ta prava proizlaze iz zakona a ne iz volje bilo koga,pa i bivseg ili sadasnjeg predsednika.
Ako me citaoci ovog komentara razumeju sta hocu da kazem.
Ali za kraj:jedno je sigurno,DS ne treba da placa vilu bivsem predsedniku
To je truli kompromis na stetu DS.

dijasporac

pre 10 godina

Ovo Jesic ne prica zbog Tadica, vec zbog drugih koji su preko politickog uticaja sebi recimo obezbedili stanove u Becu. U ostatku intervjua a koji B92 nije preneo, Jesic je rekao da je koalicija DS-a sa SNS-om moguca, kao sto se desilo na lokalnom nivou, recimo u Pancevu. Zamislite onda tu trulu koaliciju u kojoj bi bili SNS i DS, zakopali bi Srbiju jos dublje ako je to moguce.

BAZILEUS

pre 10 godina

Dosta je narodu vase demokratske pljacke ! Svaki radnik radi dobija penziju za svoj rad, nema drugih privilegija ! Tako moze I svaki predsednik da zivi od onoga sto je doprineo boljem zivotu svoje zemlje I naroda!

Vlado80

pre 10 godina

Ješiću, da ste imali toliko afera koliko ste pobrojali vi bi vladali još 20 godina. Vaš problem je što ste ih imali mnogo, mnogo... više.

Joca Čoldić

pre 10 godina

Boze ljudi, paj taj Tadic je je klasican folirant i nesposobnjakovic da nije resio stan a naprcao 55 godina ?!
Omogucio onim lopinama Saperu,Djilasu, Suletu da maznu lovu a nije sebi uzeo i sada dozvoljava da se sprdaju sa njim. To samo moze da uradi neozbiljan covek ili budala. Zamislite taj covek nije resio sebi stambeno pitanje a ljudi ocekivali da resi Srbiji probleme !!
Gde pise da mu drzava omogucava stan ?
Ja bi ga stvarno isterao iz te kuce, neka nesto radi nesto da kupi stan...

Maja

pre 10 godina

G. Tadicu, Vase vreme je proslo , BILI STE predsednik!Niste Tito -dozivotni predsednik. Ovo nije Koreja. Izadjite iz vile, nemojte da trosite icije pare na luksuziranje. Ima milion pametnijih potreba koje mogu sa tim parama da se pokriju.

sasa

pre 10 godina

Nemojte da pitate Jesica za to ko treba da placa vilu nego pitajte narod. Naravno da ce politicar da podrzi politicara pa jos su bili u istoj stranci. Tadic treba da zivi u SVOM stanu a ne da mu drzava placa vilu. Zato smo republika a ne kraljevina, nema zivota u dvoru na racun naroda. Onda ispada da je bolje da placamo luksuz jednom kralju nego svakom predsedniku. U svoj stan i zivi kao normalan covek, nemojte da zinete za privilegije, dok je Tadic imao lepu platu i zdravstvenu negu, narod skuplja pare preko medija za zdravstvenu negu. Daju investitorima 10 000 evra po radniku (i malo podele ispod stola) a narod crkava, jos i zajme po inostranstvu da daju 10 000 evra.

Jakoje iz Vrapčana

pre 10 godina

Ješiću, baš me briga gde Tadić živi. Ni njega a ni tebe nije briga gde ja i kako ja živim. Vodi ga u svoj stan u Beč.

Gabi

pre 10 godina

Svaki predsednik treba da bude doživotno obezbeđen. Nema svako njivu i kazan u Bajčetini! Da li je možda trebalo da se obezbedi kao mama Mira, ili Sloba i pored toga večno ostane srpski patriota tj. domaćin!

mr b

pre 10 godina

auh... ja se stvarno trudim ali vise uopste ne mogu da razumem ljude iz ds-a. ovakav besmisleni luksuz sebi mogu da dozvole samo jako bogate zemlje, a i to nije pravilo. ali jos bitnije, da budemo iskreni - tadic je medju kljucnim ljudima u opste drustvenom i ekonomskom propadanju poslednjih godina i ova siromasna razvaljena drzava stvarno nema sta da mu placa nekome da se baskari kao engleski lord. a ako ds hoce to da radi - to je njihova stvar. ali ne vidim sta ima da cmizdre o tome u novinama.
zaista, sa svakim novi intervju njihovih funkcionera ds izgubi jos jedan procenat biraca.

Bisenija T

pre 10 godina

Gospodine Ješiću vi ste jednog bivšeg predsednika zdušno spakovali u Hag,što je svakako vaša velika sramota bez obzira na to da li je bio ili nije bio kriv,hoću reći kolika je bila njegova krivica. O čemu vi pričate?????

zaluđeni

pre 10 godina

Niste mi jasni? Ali stvarno...

Pa taj Zakon o smeštaju i prinadležnostima funkcionera koji više nisu na vlasti pravili su i izglasali poslanici SPS-a i Radikali svojevremeno kada su bili APSOLUTNA vlast tokom devedesetih godina prošlog veka kada je besneo rat i kada je srpski narod bio pred uništenjem.
Ako Zakon postoji i ako nije promenjen, zaista mi nije jasno šta vama nije jasno. Bz obzira što i ja mislim da je suludo bilo kome davati tolike privilegije, naročito u ovoj bednoj zemlji, Zakon je Zakon i tu nema šta da se palamudi više!

Sljaker

pre 10 godina

hahaha...smesni su svi ovi partiski vojnici...zasto bi drzava(miporeski obveznici) placali nekome dozivotno izdrzavanje po svim osnovama,plata,automobil,obezbedjenje...pa jos i vilu.....more sve vas(bez obzira na stranku) treba dati lopatu i kramp i to sto veci i pravac na njivu ili u rudnik da vidite kako se nesto zaista radi i kako se dolazi do prave trzisne vrednosti a ne prodaja magle i demagogije na koju ste svi navikli i jos trazite dodatne dozivotne beneficije....more i bicikl vam ne bi kupio....a sada odoh da radim i stvaram da bi vi svi mogli sebi da podizete plate i zivite ko Svajcarci u Srbiji.

dosta je breee

pre 10 godina

tacno je Jesicu, Tadić nas toliko zadužio da mu narod od sreće pomije sve po spisku, kako te nije sramota Ješicu, u Novom Sadu si svaki dan izađi na ulicu i pitaj narod kolika im je plata , da bolje živi narod ne bi ga interesovao ni Tadić ni bilo ko pa bi se placalo i kurti i murti.

bane sine

pre 10 godina

slazem se da treba da placa drzava, narocito ako mu je ugrozena bezbednost, ali mora li taj smestaj da bude vila? ne moze li neka pristojna kuca koja je u drzavnom vlasnistvu, ili neka od onih koje se izdaju stranim diplomatama?

pa

pre 10 godina

nisam clan nijedne stranke. ali moj stav je da svi bivsi politicari treba da se vrate u svoje stanove ili kuce gde su ziveli. ovako svako kad dodje na vlast dobije privremeno na korisenje stan ili kucu i posle ih zadrze. zasto je onda toma svoju seosku kucu sredjivao i potrosio milione. DOK SI NA VLASTI KORISTIS VILU STAN ILI KUCU I POSLE VRATIS DRZAVI. kao iz doba slobe smira je delila stanove kao bombone. shvatite da smo siromasna zemlja

Pera

pre 10 godina

Ja stvarno imam osecaj da neki ljudi iz DSa imaju zelju da ne predjemo cenzus na sledecim izborima. Godinu dana je proslo i oni se i dalje bave Tadicem. Na stranu to sto niko od njih ne bi dogurao dokle je dogurao da nije bilo tog istog Tadica, ali ne shvatam da li su oni svesni cinjenice da je Tadic imao najveci broj glasova u istoriji DSa, i da oni time sto pricaju vec godinu dana - guraju prst u oko svim tim biracima koji su glasali za njih. Pa prosecan glasac DSa sada kada ih slusa, razmislja otprilike ovako "jao znaci Tadic je bio toliko los, koja sam ja budala sto sam glasao za njega, evo sad ga pljuju i urs i sns i sps i ds. Za koga da glasam? Koga niko ne pljuje? A da, za Vucica"

ivaan

pre 10 godina

Лепо сте то смислили! Срам да вас буде господо демократе, опет бисте своје обавезе да пребаците на плећа грађана!? Држава ово не сме да дозволи!

plaćajte i ćutite

pre 10 godina

Princip prvi: Prema svecu i tropar.
Tako prema zaslugama Tadiću pripada šator i vreća za spavanje, sve preko toga je nezasluženo. Domaća politika mu se svela na manekenisanje u javnom životu a spoljna na klimanje glavom, mali šoping i onda novi krug manekenisanja na domaćoj sceni. Za to ni po kom osnovu ne sleduje vila a posebno ne neke privilegije. Nemoguće je da vodiš politiku koja razara zemlju i ekonomski i politički a onda da se nadaš nečem dobrom i da očekuješ priznanje. Jedini smeštaj koji država može da plati Tadiću je negde u okolini Požarevca a zbog stanja za koje je Tadić najodgovorniji jer je mogao da ga menja, zakleo se da će ga menjati ali nije. Stoga je možda najbolje da DS i dalje plaća smeštaj i apanažu Tadiću jer su to ionako mrvice onog što su članovi DS pokrali za vreme njegove vlasti. Nećemo valjda oslobađati lopove njihovih ugovornih obaveza...
Uostalom civilizacijska obaveza je da deca koja su apsolutno nevina imaju pravo na život i da to pravo država treba da garantuje i štiti umesto što mi šaljemo SMS-ove kojim im kupujemo srca i pluća po inostranstvu. Za cenu koja se plaća Tadiću može se mnogima pomoći i od toga bi bilo više vajde nego od hranjenja narcizma velikog vođe. Mislite o tome pre nego što sledeći put uopšte pomenete Tadića.

Lajavica

pre 10 godina

Sram te bilo, Ješiću! Ispada da je bilo bolje da je Tadić bio na Birou za zapošljavanje, umesto što je bio predsednik. Jer sad nema ni za hleb, a ni krov nad glavom......pa mora država da ga zbrine.

Čudi me da Tadić nema toliko ličnog dostojanstva da odbije sve te predloge. Kao što Koštunica nije hteo nikakve privilegije, jer ima i stan i penziju.

zoran

pre 10 godina

Dogurao do ministra vojnog,pa predsednika drzave,otac akademik a nema svoj stan ili kucu.To znaci ili da je totalno nesposoban covek,a onda se pitam kako je mogao da vodi drzavu ili su jadni svi dobrice u porodici i celog veka radili za bedne plate, pa nema.Ajde objasni Jesicu ili bilo ko.
Ili mu kupite kontejner, pa u Barajevo.

zoran

pre 10 godina

Čitam ove vaše komentare braćo moja srpska i zaključujem sledeće:

Nisu nama neprijatelji ni ustaše, ni šiptari, ni balije, ni Ameri, ni Turci ni Masoni ni Vatikani ni kapitalisti ni Soroševci.

Pa uzmite pa pročitajte šta ste dole nasr**** . Pa to pas sa maslom pojeo ne bi, draga braćo moja. Da je Tadić bio cvećka nije a vilu je zaslužio taman koliko i oni pre a i ovi posle njega. Da su ovi njegovi bili bolji, nisu. Ali brate slatki, optuživati bez dokaza nekoga sa takvom ostrašćenošću, zaista je zapanjujuće a mogu reći i opasno.
Veoma me potsećate na one partijske aparatčike Mao Tse-Tung-a i Lon Nol-a iz Kine i Kambodže (Kmerske Republike), koji lože narod pa onda vidiš neko dete od 10...11 godina kako stoji iznad nekog nesrećnika, koji vezanih ruku na leđima kleči negde u džungli a ono dete mu kao nešto preti i kao grdi ga, pljuje i šamara dok izbezumljena masa okolo tapše i oduševljava se. Takva politika odnela je MILIONE života. Većina bez potrebe, braćo moja draga.
Mislite o ovome što napisah! Ako uopšte imate uređaj kojim se ta delatnost obavlja, naravno...

Djoka

pre 10 godina

Cekaj sad malo Jesicu, zar isto tako neuspesan bivsi predsednik Srbije kostunica ne zivi u svom stanu koji placa od vlastite penzije, i zasto vas njegov slucaj ne brine? Uzgred budi receno, zbog cega vasa stranka uopste placa bilo kome masne apanaze, jer ako sam dobro razumeo, tadiceva mesecna kirija iznosi skromnih 4.000 evra, ako je taj podatak tacan, da nije to ipak malcice previse, pa cak i kada je u pitanju licno vas "pocasni", i odakle vasoj partiji samo tolike pare i po kojem se to pravilniku isplacuju za jednu tako suvisnu stvar, drugim recima, sta vas samo vodi da tako debelo nagradjujete neuspeh?

Pavle

pre 10 godina

Zanimljivo je kako Ješić kritikuje rad Cvetkovića i njegove rekonstrukcije. Zna se pod čijim je direktnim uticajem ili u čijijoj senci Cvetković bio - u senci onog istog za čije se stambeno pitanje brine Ješić. Slažem se da država mora trajno da reši pitanje stanovanja bivšeg predsednika države, u skladu sa njenim mogućnostima.

A da meni država ne naplaćuje režije, onda može

pre 10 godina

Nisu mu dovoljne privilegije koje mu je zakon dao pa još i smeštaj da mu plaćam? Taj čovek ima zagarantovana mesečna primanja pa nek se proteže koliko je širok. Ovo je bezobrazluk što Ješić govori.

svašta

pre 10 godina

Nikad nisam imala dilemu - naravno da se država brine o predsedniku i da to sve treba da bude na nivou!!
Kakva DS i njeno plaćanje stanarine!?

A smešno mi je kada političari imaju želje tipa - neću na Dedinje, neću obezbeđenje, hoću u centar... mislim, ko njih pita.

Milanche

pre 10 godina

Jel' mene ovde neko zaje...a? Dokle ćemo da čitamo ovakve gluposti I ništa da ne preduzimamo. Svi ko pi... samo nešto komentarisemo. Kada ćemo ljudi vise da izadjemo na ulice????

Петар Миловановић

pre 10 godina

Nije u redu da DS umesto države bivšem predsedniku Borisu Tadiću plaća luksuznu vilu za stanovanje, kaže za Blic funkcioner DS Goran Ješić. Да се ја питам та невиђена штеточина у српској историји би добио самицу два са два метра, кило леба и два литра воде дневно и ништа више! Да ли има било каква корист од његове владавине, бар једна, па да му овај осиротели народ плаћа вилу? Нека иде у подстанаре, нека се врати у свој стан, нека иде у Црну Гору, има ваљда тамо неке рођаке у оним камењарима, па нека тамо живи! Доста је србима и Србији на грбачи паразита и штеточина, доста! Нека му ЕУ плати доживотно издржавање, јер је од њих добијао награде правећи штету држави! Ова влада треба да донесе закон о укидању свих привилегија свим политичарима када оду са функције! Можда су се жутаћи надали да ће до краја света владати, па решили да максимално уновче и обезбеде своје политичаре!?

Nik mi je SIk

pre 10 godina

Placao sam mu dva mandata da radi sta hoce sada kada nije niko i nista ja trebam ponovo nesto da mu placam. Nema od toga nista

Nidzo78

pre 10 godina

Da li se ovaj čovek šali? Zašto ne bismo i tebi Ješiću platili vilu? Pa i Đilasu? Zašto onda Koštunica da živi u svom stanu, kad možemo i njemu da platimo lepu vilu, možda negde na moru? Ovi iz DS-a su stvarno pukli...

Oleg

pre 10 godina

Jesicu,zasto bi beskucnici i gladni placali tedicu vilu od nekoliko hiljada evra?
E to ti meni objasni?
Jovanka je zena predsednika ove zelje za cije vreme otvarane fabrike,a za tadicevo vreme je otvorena samo jedna fabrika.
Nisam clan ni jedne partije i nikad necu biti,jer sam na dovoljnom intelektualnom nivou i posvecen sam svojoj profesiji

Natasa B.

pre 10 godina

Najbolje bi bilo jos da u ovim kriznim vremenima drzava placa vilu i luksuzan zivot bivsem predsedniku Tadicu, a narod nema hleba da jede. Narocito sto je taj narod ostao bez firm ii plata, zahvaljujuci dobroj politic ii vladavini prethodne valde. Pa pobogu, ko to zdravorazuman moze da smisli?! Verujem da je se gospodin Tadic obezbedio za sve godine svoje vladavine, tako da moze sada da glumi patriot koji nece da bude na teretu drzavi, nego sam sebe izdrzava.

zoran

pre 10 godina

Gospodine Ješiću vi ste jednog bivšeg predsednika zdušno spakovali u Hag,što je svakako vaša velika sramota BEZ OBZIRA NA TO DA LI JE BIO ILI NIJE BIO KRIV,hoću reći kolika je bila njegova krivica. O čemu vi pričate?????
(Bisenija T, 8. jul 2013 08:31)

E ovo je najveća budalaština koju odavno nisam čuo. Bisenija, kćeri najmilija, nečija krivica kao i koliko je neko zaista kriv, može se jedino odrediti NA SUDU, Bisenija. I nikako više. Vi svakako niste SUD i niste u situaciji da određujete krivicu bivšeg Predsednika a ima je svakako. Na kraju, KO je doveo srpski narod praktično na ivicu biološkog opstanka. Nemojte samo reći da ovo nije tačno. MI NESTAJEMO, Bisenija. Nakaradna, suluda, qurtzchevita politika inaćenja sa CELIM svetom pa i našim "najvećim saveznikom" Rusijom, počela krajem osamdesetih pošto je Kum poslao svilen gajtan Kumu. Ista politika nastavljena je i tokom devedesetih. Kratko prekinuta zahvaljujući pokojnom Premijeru Đinđiću, kojeg su ubili sledbenici Predsednika jer ga je izručio na Sud, a posle se ponovo nastavlja jer su ponovo na vlasti SVI PREDSEDNIKOVI LJUDI...

NEKO JE ZA TO KRIV, Bisenija!

PSL

pre 10 godina

Gospodine Ješiću plati mu ti vilu a ne mi koji živimo od minimalca. Vi ste pravili vladu, imali ste vlast i šta ste napravili? Imamo milion nezaposlenih, dajte njima posao da mogu da prežive, a vi se borite za doživotne privilegije.SRAMOTA. Nek radi i živi od svoje plate kao i ostali građani dokle više doživotnih privilegija za političare.Valjda je nešto radio nije ceo život bio predsednik. A šo se Ministara tiče većina je bila na istim mestima u vašoj vladi. Što kritikujete Cvetkovića pa on je vaš ili sad više nije? Kako ste radili tako ste i prošli na izborima sami ste krivi. Svi ste isti samo se borite za sopstvene privilegije i naravno obavezno doživotne, e da mi mesec dana biti makar poslanik.

zoran1965

pre 10 godina

"Vilu Tadiću treba da plaća država"
ko normalan u zemlji srbiji, moze da podrzi vako nesto ? zasto DS ukopava samu sebe ? ovo nije demagogija ovo je ...

zdrava pamet

pre 10 godina

Ahahahaha...evo probudih se i nista smesnije ne procitah!Jel Jesic pri cistoj svesti i zdravoj pameti???Da bi ti drzava placala stan od 4000 eura to moras i da zasuzis!!!

VLA

pre 10 godina

"Nije u redu da DS umesto države bivšem predsedniku Borisu Tadiću plaća luksuznu vilu za stanovanje, kaže za Blic funkcioner DS Goran Ješić." ?!!!!
Ovaj čovek je vrdnuo iz pameti

KINEZ

pre 10 godina

Za "svog" bivšeg presednika traže doživotnu apanažu i luksuz, a neke bivše ekspresno u Hag, po mogućstvu na doživotno besplatno izdržavanje.

mrki

pre 10 godina

Stvarno to nije fer ipak bi trebalo da placa njegove troskove poslodavac iz EU a ne gradani Srbije koje je sa svojom politikom menjajuci mentalitet naroda koji je od pobednika postao najveci gubitnicki narod u evropi prihvatajuci sve i svasta samo da bi izvrsio zadatak za koji je obucavan a to je da unisti Srbiju.

shadow

pre 10 godina

Gospodine Jesicu, svi znamo da pojedini ministri treba da se zamene ali Vi ste najmanje kopententni da o tome dajete izjave. Kazete da je DS uradila nesto slucno sta bi onda bilo. Pa da je uradila nesto slicno Srbija bi sada bila mnogo bolja, ovako ste Vi i Vas DS napravili havariju u drzavi. Sta poseduju vasi drugari iz DS, poljoprivreda nam je bas cvetala, obrazovanje je bilo bas pohvalno. Kada pomiljete kriminal niste razmisljali o tome kada je sve prodati, kome je prodati i po koliko le prodato. E moj Jesicu, prvo treba imati ciste ruke i ljudski obraz da bi se izjavilo tako nesto.

Velj@

pre 10 godina

A jel moze i meni da plati drzava jednu "garniseru" na Vozdovcu, ne mora Dedinje? I ja sam proevropski orjentisan, a nisam ukrao nista!

Dragče

pre 10 godina

Slažem se gospodine JEšiće,čovek za života stvara i za sebe i za druge,pitam se šta je gospidin bivši predsednik stvorio da bi moogao da uživa privilegije,ništa ,e u tome treba i da uživa.Kako si tadio tako si zaradio.

BOŽANA 63

pre 10 godina

Gospodin Jesic nakon dugog cutanja opet se oglasioi to sa temom koja se njega apsolutno ne dotice. Drzava je donela jos za vreme vladavine Borisa Tadica pravilo kakav odnos treba da ima prema bivsem predsedniku Drzave. Kako to da ni jedan od predsednika Srbije predhodnika nema nikakvih problema sem Boris Tadic, malo mi je to cudno.

hugo

pre 10 godina

pa jesicu ti si prvi imao vise gafova nego ovi a realno ste jednako ne sposobni.... Ds je unistila sve a ovi ce samo da dovrse sitan posao koj je ostao posle vaseg unistavanja svega u zemlji..... A sto se tice vile i tadica pa neka placa sam ja necu da moje pare od poreza idu na njega i ne samo na njega nego na bilo kog lika(jer vi politicari niste ljudi) i njegove luksuzne vile... Ako zaista neko toliko vredi imace i vrh posao posle funkcije te samim tim i para za svoje luksuzne vile......

Nikola r

pre 10 godina

Ješiću, Tadić je vas mnoge digao iz prašine i omogućio vam mnogo toga. Na vlast ste došli sa jednim koferom. VREME JE DA MU SE ODUŽITE !!!!!!

Laki

pre 10 godina

Tadić već ima dosta privilegija koje mu donosi zakon. Pa ne vidim ni jedan razlog da mu poreski obveznici plaćaju njegov smeštaj.
NEK DIGNE KREDIT U ŠVAJCARCIMA PA NEK KUPI SEBI ŠTA HOĆE, ima redovna primanja banka će mu u svakom slučaju odobriti kredit.

Helios

pre 10 godina

Ne postoji ni jedna rečenica ovog dragocenog pripadnika... "političke elite", jel se tako kaže? ...koja nije tragikomična do suza.
Reći "Ova vlada napravila je u proteklih godinu dana toliko gafova da je prosto neverovatno da neko može za godinu dana da napravi toliko gluposti" a sa trijumfalnim krajem "Da je DS imala toliko afera, ja ne znam gde bismo mi završili" je nadrealno. Nešto kao kad se u crnohumornom filmu komanduje muzikantima: "muzika - tuš!!!" Teško da postoji i najmanji aspekt vladavine DS koji nije bio i još uvek je najcrnja afera.
Ipak još je pogubniji najcrnji cinizam i osionost, toliki da uopšte nije ni svestan svojih iskaza! "Ovaj populizam je sličan odluci da ministri rade za 100.000 dinara, a pritom nose odela koja koštaju nekoliko hiljada evra" je potpuno neuvijeno izražavanje da je vrh vlasti isključivo i samo zona najgorih lopina.
Spominje "evropske tekovine" - podseća da sve te stranke baš na tu EU-ili-smrt foru beskonačno preveslavaju ovce-glasače.
Najzad, sve bežeći od početka, Ješić se uhvatio - zakona?! To da podseti da se kršeći zakon i u postupku i u proceni za mnogo miliona eura oštetila Srbija pri prethodnoj DS ujdurmi na sličnu temu. Udovica Z. Đ. je državi "dala" dva stana koji su "procenjeni" van svake pameti te joj je država "uzvratila" realno-milionskom vilom. Netom je i postala višemilionski akcionar poljoprivrednih DS-giganata a koji bar 50% proizvodnje i dalje ubiru sa otete zemlje čiji je povratak preduslov za učlanjenje u EU!!!

Polonez

pre 10 godina

Ovo je vec vrh bezobrazluka! Gospodo, vase razmazeno celjade sada "vaspitavajte" vi koji ste ga iznedrili, a ne da gradjani Srbije placaju taj harac u vidu luksuznog smestaja gospodinu bivsem.

AKE

pre 10 godina

To treba da ti placaju tajkuni koji su se obogatili za vreme tvog predcednikovanja i drzavaom i Ds....posto su to vecinom multimilijarderi to ce za njih da bude prava sitnica....ionako si im napravio kombinaciju za zadnjih 15 tak godina za ceo zivot,pa mogu da ti vrate ovom prilikom barem deo....

dragiša

pre 10 godina

Ješić je odavno izgubio kompas i pokidao sve niti sa realnim životom,ili bolje reći - narodom! Čoveče,pa Tadić je tebe i koliko još vas politički afirmisao,digao iz indjhinsjke ulične prašine i vinuo u politikua ti ga sada optužuješ za populizam.On (Tadić) je iz akademske patriotske porodice,za razliku od tebe Ješiću,koji si ceolog svog života sami muljao,igrao trange frange za svoj džep.Ovo govore ljudi koji te dobro poznaju,i lično,i politički...Nije ni čudo što DS propada i na najnižem je rejtingu(ali ne i NAJNIŽEM u budućnosti),jer je vode takvi kao ti.Medjutim, Djilas je kratkovid,ne vidi da mu Pajtić,ti i ostali kojima je politički život udahnuo i afirmaciju dao Tadić,radi iza ledja i da će uskorašnjem vremenu Pajtić,ti Ješiću,da formirate nekakav DS Vojvodine.Vi ste političke mutivode i zato ćutite,jer se sve zna...

poznajete l' osecaj zove se sramota

pre 10 godina

dakle vi gospodine prepametni smatrate to gorucim problemom-dajte da se obezbedi coveku vila za baskarenje! koje to vrednosti u zivotu vas vode kad ne vidite sve pobleme i jad oko sebe i kad vas ne doticu ni na kom nivou,pa to bi bar trebalo biti zanimanje politicara da vodi drustvo i MENJA STVARI NA BOLJE jer ako je u necijoj moci,u njegovoj je-ZA TO mu je mu je moc i poverena od strane drugih sugradjana (nervira me podela na politicare i napaceni narod) sugradjana kojima je poziv neki drugi i bave se drugim stvarima u drustvu dok vama veruju da "vodite drzavu".ali ne,OVO je cilj oko kojeg ste se zauzeli! sta dalje da kazem...vredjate postenog coveka na dnevnoj bazi vazim (ne)delima i izjavama,kao i vase kolege iz drugih stranaka,bez razlike...

Jovan

pre 10 godina

Pa zar nije Tadiću bilo dosta života na račun države. OK, možda i treba država da mu da stan a ne vilu, u kojoj bi trebalo da živi.

villa

pre 10 godina

mi smo cudo od drzave,samo kod nas predsednik drzave moze da bude i beskucnik,nas je vodio neuspesn i neostvaren covek koji nije mogao sebi i svojoj porodici da obezbedi elementarne uslove za zivot(krov nad glavom)u svim normalnim i uredjenim drzavama u cijem drustvu mi tezimo i zelimo da budemo,drzava bivsim predsednicima obezbedjuje vozaca,sluzbeni auto,obezbedjenje,ali ne i dom gde zivi,tamo se podrazumeva da drzavu vodi covek koji je sebi i svojoj porodici obezbedio krov nad glavom,bar to ako nista drugo

MarkoDS

pre 10 godina

Sta vam nije jasno? Cilj Jesica je da sto vise obori rejting DS-a da bi mogao na razvalinama da formira nekakav novi "Vojvodjanski DS" zato ovakve izjave. Ako to neko u samom DS-u ne vidi (Djilas i ostali) i ne kaze jasno da imaju neprijatelja u sopstvenoj stranci onda ce on svoj naum i sprovesti. Jadna je Srbija sa ovakvim politicarima koji gaze preko svega.

BARBI

pre 10 godina

Auuuuu... koliko gluposti na jednom mestu... Drzava da mu placa vilu, a narod nema hleba da jede! Kako ga nije sramota! Jos hoce vilu! A u nasoj Srbiji sve veci broj beskucnika! Stvarno sta dalje komentarisati. Maske same padaju kad tad!

kane

pre 10 godina

da obavezno 4.000 evra mesecno za bivseg predsednika, pa to samo ima u americi, a bogami oni imaju i drugaciju privredu, pa ih neboli toliko.
Bezobrazno je uopste traziti vako nesto od drzave, koju ste vi DS-ovci doveli u lose stanje!

Jelena

pre 10 godina

P zasto bi jedna siromasna drzava kao Srbija placala bivsem predsedniku luksuznu vilo dozivotno kad narod mora da zivi sa mesecnom pensijom od 150 evra i manje. Gos. Tadic je dosta zaradio da moze sam da snosi te troskove a i jos je mlad pa neka radi jos malo ili drzi neke seminare, predavanja, ima dosta kontakata od pre. Sirota drzava kao Srbija placa nacionalne penzije pevacicama i sta ja znam kome, a one, kao Lepa Lukic prokockaju taj novac po kockarnicama. Pa ovo je sramota. Sposobne ljude, mlade naucnike terate iz zemlje a podrzavete te propalice.Prestanite da trosite novac koji nije vas neko od vaseg sirotog, izmucenog naroda.Kraj.

71381

pre 10 godina

ovde u nemackoj bivsi predsednici i premijeri godinu dana nakon isteka mandata ne dobijaju vise kancelarju, auto, kucu, telohranitelje, sekretara itd. placeno od drzave. da li zato sto ovi nisu tako bitni kao srpski politicari ili je nemacka siromasnija?

Predrag Petkovic

pre 10 godina

Ihihihi... Pa to je bio trade off da vam ne smeta u čišćenju stranke. Šta ovo znači, Đilas nema hrabrosti da pogazi reč pa ste rešili u javnosti da dignete frku.

Patetični ste.

plavusica

pre 10 godina

Da država plaća vile bivšim predsednicima?
Tekovina demokratskih društava ...bla,bla...
Ne,neka plaćaju sami svoj smeštaj I hranu I lečenje I sve poput miliona drugih ljudi koje ste vi svi zajedno upropastili.
Posle svega smatrati da je u redu da najgora sirotinja Evrope placa za neciji luksuzni zivot...to je ne ivici zdravog razuma.

Te

pre 10 godina

Predsednik SAD, Hari Truman je isplaćivao hipoteku za svoju kuću do kraja života, i živeo je veoma skromno. Naš prethodni Predsednik Tadić bi trebalo da ima svoju kancelariju i vozača po potrebi jer to je normalno. A ova Ješićeva teza delimično ima smisla kada su u pitanju plate ministara i prvih ljudi u državi.

Boki

pre 10 godina

A ko tera DS da mu placa vilu? Ostetio je DS isto koliko i drzavu. Ni jedno od ovo dvoje mu ne duguje nista. Toliki ljudi u Srbiji nemaju sta da jedu. Sto bi imao jedan nesposoban politicar koji ih je i doveo na dno dna? Nek' mu vilu placaju tajkuni koje je pustio da pljackaju svih ovih godina.
Ko ga shisha.
I nemoj da potura druge da zickaju za njega.

Desovac

pre 10 godina

Vama Ješiću ne trebaju druge stranke,sami ste sebi najveći neprijatelj,ako nećete da plaćate vilu NEMOJTE,a ne BIVŠEG da prozivaš preko novina,kao da sada nemš koga,strašno..

Vilijam

pre 10 godina

To jeste demokratska tekovina. Ali njemu je već dosta bilo života na račun države koju je uništio. Zemlje koje sprovode taj čin jesu one koje imaju novca u kasi i koje mogu da priušte same sebi tako nešto

kontra

pre 10 godina

Postoje dve varijante ove izjave. Ili je to namerno uradjeno, pod nekim tajnim dogovorom da se dokrajici DS gde je Jesic preletac, ILI je DS prolupao nachisto????

A gde je tu Logika

pre 10 godina

Amirički predsednici, na koje se ugledaju demokrate, su u ime svoje države i ekonomije pokretale ratove (u slučaju da se ne sećaju) i njima je potrebna zaštita od napada. Šta je tadić uradio da njemu treba vbila i penzija i obezeđenje? Ustvari, upravu su demokrate... Treba mu obezbeđenje

Frojd

pre 10 godina

I da mu platimo letovanje za celu familiju na Ibici, zimovanje u Austriji, skolovanje dece na Kembridzu, svakodnevno kozmeticara, pedikira i solarijum……… Pukao je ovaj DS skroz, cim izjavljuju ovakve gluposti… Toliko nebuloza na jednom mestu ne cuh skorije, izgubili su ovi svaku vezu sa realnoscu!

Panonski

pre 10 godina

Ne lupaj, svaki bivsi predsednik ima dozivotno pravo na neke povlastice, kancelariju, sekretaricu, automobil i obezbedjenje.. Neki to koriste a neki ne.. Ali nisam cuo da nekom bivsem predsedniku treba da placamo kiriju.. Jel ce sutra traziti i da ide na more, ili da ima maserke kao Tito.. Po cemu je to Tadic bolji od ostalih bivsih predsednika ?

Gore

pre 10 godina

Bivsi predesednik je bivsi predsednik! Ne treba mu nikakva rezidencija a narocito ne takva koju placaju poreski obveznici. G-din Jesic je pobrkao pojmove, drzava ne placa vec mi poreski obveznici. U ovoj zemlji postoje ozbiljni psiholosko socioloski problemi koji su presli akutno I patolosko, narocito kada se koristi rec "drzava" kao opravdanje za sve ono sto odrasla odgovorna osoba ne radi a trebala bi.

(Vlast)a

pre 10 godina

Posto je mali broj clanova DS imala velike koristi od predsednika Tadica,idealno bi bilo da Djilas,Saper,Sutanovac,Trivanka,Jesic i drugovi dozivotno izdrzavaju svog predsednika.
Sto se mene tice a i vecine ocerupanih,prevarenih i ponizenih gradjana,najbolje bi bilo da svi dobiju smestaj o drzavnom trosku u nekom od elitnih zatvora.
Ne toliko zbog njihovih velikih grehova,nego zbog pravde i buducnosti nase dece i ove nesrecne i devastirane Srbije.

VASHsmKA

pre 10 godina

Dosta su demokrate zivele na racun drzave i njenih gradjana,dovoljno ste vi profitirali da mozete sami sebi da placate ono sto ste dobili ili uzeli...Da vam nije i to malo nego bi sada i to neko drugi da vam placa

novicavg

pre 10 godina

Gospodin Ješić bi za svoga bivšeg lidera koga je zaboravila sama DS i koga je novi lider Đilas malte ne poslao u ilegalu da država plaća vilu u kojoj boravi i sve ostalo što mu pripada kao bivšem predsedniku.Kao što je gospodin Ješić sada shvatio da je kada je to trebalo a možda i ranije od Cvetkovićeve rekonstrukcije bivše vlada kada je izbačen Dinkić trebalo ići rigoroznije i temeljitije što se tiče i kadrova DS-a verovatno sada nebi bili tu gde jesmo, tako isto mora da shvati da su beneficije za čoveka koji je ovu Srbiju svojom politikom unazadio prošlost i da jedino uhlebljenje može naći u nekim EU institucijama mada i tamo ide teško jer su na vreme dok je još bio predsednik verovatno procenili kapacitete gospodina Tadića.

Macak

pre 10 godina

Ovaj covjek ili ne zna o cemu govori ili svjesno obmanjuje narod.

Eto prica on o tome kako je sramota da bivsi drzavni rukovodioci nemaju placene stanove, auta , vozace...balalablabla... i to u zemlji koja je na putu ka uniji...

Evo da npr. cuje kako je to u jednoj skandinavskoj zemlji koja je u uniji od kada je unije:

Trenutni predsjednik vlade zivi u istom stanu gdje je zivjela i ranije, sa istim komsijama koji su tu bili prije. Naravno da je sluzba sigurnorsti pregledala okolinu i pazi na kraj ali ljudi zive gdje su i prije zivjeli.
Dobar dio ministara se vozi biciklom na posao, ljudi cijene da im se primjerom ukaze da treba biti skroman i ne zagadjivati okolinu.
Nije cudo vidjeti bivse ministre na biciklu po gradu (ovde postoje biciklisticke staze i zabranjeno je parkiranje po trotoaru-to su demokratske tekovine!)
Jedan od popularnijih bivsih predsjednika vlade, sada vec stariji covjek, zivi u starackom domu, zajedno sa svim drugim obicnim starim ljudima. Nikakvih tu sofera, vila i slicnih tekovina nema. To je posao kao i drugi i kada se zavrsi ides dalje u zivotu. Slijedi fina suma vezana za penziju za te godine na funkciji, ali nekakvih kuca i posluge nema u demokratskom svijetu.

Nino R

pre 10 godina

Da DS nije imala toliko afera možda bi se zadržala na vlasti. Da niste bili akteri mnogih afera ne bi ste zemlju posle vas ostavili pred sam ambis.

dragan061

pre 10 godina

E moj Jeso da te neznam 30 godina,pa da kazem,svaka cast lepo zboris.Ali nazalost-znam te.Kad vec govoris o ceni odela,pa posto su tvoja?Jest da u Indjiji ima kineza ali te se ne secaju kao kupca.Pozdrav bivsem konobaru.

Antigona D

pre 10 godina

Ovo je sam vrhunac neviđene hipokrizije. Ješiću mislim da bi bilo svrsishodnije da ćutite, zar mislite da imamo amneziju i ne sećamo se šta ste radili za vreme vladavine stranke kojoj pripadate i vi.

baby tv

pre 10 godina

Tamo gde je živeo i radio pre nego što je bio na vlasti, tamo treba da se vrati i posle. Mislim da je to savršeno normalno. Ovako će političari vlast doživljavati kao sredstvo da se novčano i stambeno obezbedjuju preko države.

iii

pre 10 godina

Znaci Jesic napada Tadica jer se odrekao izdrzavanja koje mu po zakonu pripada? Kamo srece da je vise takvih "populistickih" poteza medju politicarima, gde bi nam kraj bio....

Bojan

pre 10 godina

Ocajno ovog coveka ne mogu ni da komentarisem. Boris Tadic je primao platu pa prema tome mogao je da odvoji KAO I JA sto sam odvajao i kao mnogi sto placaju rate za kredite. Gradjani ne mogu nekome da placaju dozivotan smestaj i vile na poklon. Nema to ni u jednoj drzavi koja je u rangu Srbije, zar je neciji cilj da zivi na teret budzeta kao invalid a on to nije?

BlueMoon

pre 10 godina

Pa da, treba mu plaćati 4000 eura kiriju, a ljudi nemaju 'leba da jedu i preturaju po kontenjerima da bi preživeli, a gospodinu bi država da plaća stanarinu..

Norma

pre 10 godina

Parlament hitno da donese zakon , kao demokratsku tekovinu, da drzava placa sve troskove stanovanja za Predsednike kucnog saveta ukljucujuci i troskove kozmeticko-estetskih usluga za zenu predsednika tj. Prvu damu Kucnog saveta ....

Vladimir

pre 10 godina

Jesicu odvedi Tadica sa sobom kod svoje mame u Novi Sad, mozes kod sebe u Indjiju ili u onaj stan koji si kupio na "mufte" u Becu....Drzava mu je placala po Zakonu dok je morala....

PSL

pre 10 godina

Nije tu bitan tadić kao Tadić, prosto se narodu sve smučilo. Smučilo im se od svih predsednika i od njihovih privilegija. I ne samo od predsednika već i od poslanika i minstara. Oni žive sve raskošnije a narod sve bednije.Zato je ova izjava izazvala polemiku. Da mi možemo da živimo od plata da platimo račune školujemo decu i sve što čini normalan život ne bi nas bilo briga ko plaća vilu. Stvarno gde je čovek živeo i šta je radio pre nego što je bio predsednik? Valjda je imao neku imovinu i od nečega živeo. Možda mu je stranka davala platu i sve što ima pa im dosadio sad im više nije od koristi. Interesantno da svi koji su rušila Miloševića više ne da nisu zajedno nego pljuju jedni druge do nesvesti. Šta to bi sa demokratama? Pogledajte sada gde je Koštunica, Labus, Dinkić,Ilić, Čedo niko ni sa kim.A obećavali nam čuda.

Kotez

pre 10 godina

Pa placajte mu on je vas produkt drzava ne treba da mu placa!!!budzet sve tanji i tanji a on bi jos da se Tadicu placa vila ajde bezi...

PRLE I TIHI

pre 10 godina

Gospodo, zasto se toga niste setili kada ste bili na vlasti pa Gdinu Kostunici dali sva ta prava koja sada trazite za Tadica. Da li je bilo jos predsednoka pre njega....

Futurama

pre 10 godina

Sadašnji ministar prosvete je bio ministar i za vreme DSs. Sadašnji premijer - ministar policije za vreme DSs... lista se nastavlja, licemeri jedni!

Ludwig Van Betowen

pre 10 godina

Pa to je njegov problem gde će da živi a ne poreskih obveznika, Posle mandata ima 2 godine sve privilegije kao i aktuelni predsednik. Sasvim dovoljno.

z0

pre 10 godina

Drzava da placa? Tako je burazeru. Pravicemo paralele sa zemljama zapada samo u onim sferama koje odgovaraju vasim licnim interesima.
Sta je sa platama sa zapada, njihovom zivotnim standardom, pravima radnika, itd...?
Sta ste vi od svega toga napravili da bude bolje za proteklih 12 god? Jako malo toga. Beznacajno malo. Ne znam samo kako te nije sramota da pricas to sto pricas.

Aleksandar

pre 10 godina

Po meni posao predsednika, ministra i ostalih cinovnika je samo obican posao kao i svaki drugi. Kad prestane da radi na tom poslu, nema sta posle, neka trazi drugi. Nema udovoljavanja. Posebno sto niko nije zasluzio da ima povlastice posle, jer su svi oni urnisali drzavu, sve nas kao narod. I opet ponavljam, posao kao i svaki drugi. Posebno sto je cak i lak, jer samo serickas nesto.

bedak

pre 10 godina

Mislis Jesicu treba opet da se prelomi preko ledja gradjana Srbije?!Pa ako je zasluzio vilu nek mi plate oni koji su od njega imali koristi.

kako da ne

pre 10 godina

Odakle obraz gospodinu Jesicu da daje ovakve izjave, pune neistine i klevete, na racun vlade i drzave koja ide uzlaznom putanjom, posle decenija stagniranja i ponora u kojem smo bili. Da nam je bilo dobro za vreme prethodne vlasti, verovatno ih narod ne bi svrgao sa trona, ali Srbima je bilo dosta kriminala i korupcije, laznih i neispunjenih obecanja, siromastine, a bogacenje pojedinaca...

aca bg

pre 10 godina

Penzija je sasvim dovoljno od države! A te pare koje plaćaju i priželjkuju, bolje da daju za lečenje onolike dece za koje se skuplja pomoć!

Tahoe

pre 10 godina

Svako ko je bio predsednik, sasvim sigurno nakon zavrsenog mandata nije ostavljen na ulici bez posla, nego verovatno ima lepu platu, radi negde, par upravnih odbora i sl. Znaci moze on to i sam sebi da placa, a drzava taj novac moze da preusmeri na javne kuhinje u nekom mestu.

skakavac

pre 10 godina

Zašto mora da živi u vili?Ako već hoće da mu država plaća smepštaj zašto ne traži neki stan na korišćenje?Ima mnogo stanova koji su već u državnom vlasništvu i ne bi mnogo koštalo da bivši predsednik u njemu živi...

James Bond

pre 10 godina

Slažem se da bi predsednik kada ode sa funkcije trebao da dobije određene beneficije, to je sasvim normalna stvar.Ipak nemamo mi 30 bivših predsednika koji su živi.Ali ono što je preterano u celoj toj priči je ta vila...

Ronin

pre 10 godina

Ja bih da mi bivsa firma dozivotno daje platu svakoga meseca, iako su me otpustili.
(19 84, 8. jul 2013 09:57)

Epa i Tadić bi da mu Srbi plaćaju vilu doživotno, al nema od toga ništa.

VASHsmKA

pre 10 godina

Da je taj predsednik na bilo koji nacin zaduzio svoju drzavu i da je uradio bar nesto da sada bolje zivimo to bi bilo u redu ali posto nam je ostalo dugova i kredita posle njegovog mandata samo nam treba jos teret njegove vile