Petak, 05.07.2013.

12:49

Vulin: Priština zaustavila razgovor

To što kosovski parlament nije izglasao zakon o amnestiji loš je signal i pokazatelj da je Priština najveći protivnik integracije Srba, kaže Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug

Vulin: Priština zaustavila razgovor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Glasinačko polje

pre 10 godina

Ne sme doći do zastoja ni prekida primene briselskog sporazuma. Mora Tači daobjasi zašto nije usvojen zakon o amnestiji onako kako to predviđa briselski sporazum a i Srbi moraju dati objašnjenje zašto se formira privremena skupština i ako to ne predviđa Sporazum.

pocesta

pre 10 godina

@Supermario

Koliko licemernih zamena teza, demaogije, spinovanja i albanskog ispraznog bla, bla, bla i to jos ispisanog na cirilici. Bravo. Kome je namenjeno ovo tvoje spinovanje i da li dobijas poseban bonus sto kuckas na cirilici?

miki

pre 10 godina

Ovo se i očekivalo od njih, tako oni stalno rade, ali uveren sam da će pregovarački tim uspeti da natera albance da nastave sa implementacijom sporazuma.

Nobody

pre 10 godina

Ti Vulinu,neces nikad reci,ama bas NIKAD,da srbi pristupe policijskim snagama Kosova bez obzira kakav ce se zakon usvojiti i ne samo na Kosovu nego cak kad bi se takav zakon usvojio i u srpskom parlamentu !

fly

pre 10 godina

Zar doticni nije podneo ostavku iz moralnih razloga, i to pritom u udarnom terminu na RTS? Pa nece nas Albanci unistiti, sami cemo sebe!!!! Joj bre dokle vise da gledam ovakve likove!

bm

pre 10 godina

Grozno je to sto ovaj lik jednostavno nikada ne izadje s izjavom a da nije provokativna i da ne obeshrabruje srpski narod nadi za normalan zivot na kosovu - stalno mora da tera strah u te ljude. Zasto ovaj lik uopste postoji u politickoj areni???

ALOOO VULINE!!! Nije to glasanje bilo kojeg obicnog zakona, to je AMNESTIA!!! Zans li sta to znaci??? Polako!
Verujem da je svako normalan to i ocekivao. Treba se malo vremena, i naravno bice usvojen na kraju. Kosovo je pod pritiskom da to uradi, i uradice - mozda s malim izmenama ali ce proci.

Aca Znalac

pre 10 godina

Vulin treba da direktno ima kabinet u Prištini i da se svaki dan sastaje sa Ovima sa Kosova i da se nešto desi, a ne da sedi u Bg u da trese slamu.

cane

pre 10 godina

Sa Pristinom nikada nije bilo dogovora, niti ce biti, jer oni ne zele dogovor. Oni zele etnicki cisto Kosovo. To nam je predocio pvi potpresednik vlade. Medjutim, grcevito se bori da izvuce sve sto moze za gradjane Srbije, ali takvoj situaciji doprinosi formiranje Skupstine. EU mora da resava stvar.

goran

pre 10 godina

Neki ne shvataju sustinu zasto zakon nije usvojen juce
Ovim zakonom je vlada pokusala da pored Srba amnestira i Albance za kriminal, sverc,... .
A posto se opozicija u skupstini Kosova pobunila, nije bilo vecine za usvajanje zakona i on juce nije usvojen.
Zato je, vlada aKosova je odmah danas poslala skupstini novi predlog zakona o amnestiji [bez amnestije Albanaca], a koji ce sigurno biti usvojen.
Plasim se da je Vulinovo likovanje da su Albanci krivi kratko trjalo, a poroblem jucerasnje skupstine Srba sa severa ostaje

Srbin sa Severa

pre 10 godina

Postovani A.Vuline,Svaki sporazum treba ispostoivati i to maksimalno.Prvo treba da se ispuni KUMANOVSKI pa svi ostali.
Zasto si postavio ova 4 coveka da vode Srbe sa Severa kada vecina ima KRIMINALNI dosije.
Dali mi nemamo bolje ,postenije,pismenije ljude ili moraju biti vasi partijski ili kafanski drugovi.
Sramota je ovo sto radite i brukate SRPSKI narod pred svetom.
Sta vi mislite vasom glavom.Nasu (Srpsku) ili moju imovinu ja mogu da otudjim a ne VI.Nije ona partijska imovina vec Krvlju i znojem stecena i na nju niko nema pravo osim NAS ILi MENE.

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Bez tog zakona Srbija ne može da traži od Srba da pristupe Kosovskim policijskim snagama, jer se zna da li će u tom KPS biti hapšeni i zatvarani. Ne može da tražimo od Srba da prihvate i urade bilo šta ukoliko zakonom o amnestiji nije garantovano da to što su radili, učili, živeli u skladu sa zakonima svoje države Srbije neće biti ocenjeno kao krivično delo.

Thor

pre 10 godina

Koliko ja vidim, Priština do sada nikad nije bila da Srbima na KiM bude bolje što su i sad pokazali sabotiranjem Briselskog sporazuma.

Supermario

pre 10 godina

Све то што су ти ликови радили, радили су по налогу српске владе, свесни да раде илегалне ствари на територији друге државе, па према томе и законом кажњиве. Сада када је вама, напокон из д****а дошло у главу, тражите амнестију за оне исте ликове које сте годинама обманама наводили да крше закон и косовски устав. Сада сте напрасно постали свесни да они ипак живе у Косову, али вам је сада Скупштина Косова крива што не жели улогу дворске луде у вашем водвиљу, одбијајући закон о амнестији оних које сте ви годинама хушкали, а који су по твојој небулозној изјави, најзаслужнији за постизање Бриселског Споразума, због кога си ти уосталом поднео оставку, док истовремено они, за које тражиш амнестију, јуче прогласише паралелну косовску скупштину, и тиме починише још једно у низу кривичних дела. Након оваквог следа чињеница ти дрско оптужујеш косовску владу и скупштину да ће бити одговорне за застој у примени споразума, који ти уосталом и не прихваташ, а постављен си да га спроводиш у дело, што је спсурд на квадрат. Када се све те водвиљске и шибицарске игрице ове гротескне владе, ставе у страну, јер је то само димна завеса, појавиће се суштина која говори да су они само формално пристали на тај Бриселски Споразум, јер су дубоко свесни да немају моћ да га реализују у дело, јер ће их ови ликови из четири косовске општине саботирати, а ивица бананамен,аца јабукомен и тома суперхик им апсолутно не могу ништа. То је суштина ствари, а не неусвајање закона о амнестији и сличне трице

e-krem

pre 10 godina

Spin za povrsne i lakomislene odnosno cisto politikanstvo pa taj zakon se ne odnosi samo na srbe kriminalce nego i na mangupe i iz Albanske vecine a medju tim kriminalcima koji bi da zakon prodje je gomila lopova koji su svoje mesto nasli u politici i bave se politikanstvom sve vreme.
Drugim recima seju patriJotizam a zanju milione.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Vulin ukazuje i da će medjunarodna zajednica morati dobro da razmisli ko je zaista pouzdan partner i da li se može razgovarati sa nekim ko nije u stanju da usvoji ni zakon o amnestiji.

Vulin je "potpuno u pravu" !
Kosovo "nije u stanju" da usvoji ni zakon a amnestiji a kosovski Srbi su vec "odavno" konstituisali Skupštinu na KiM "kojom pokazuju" da prihvataju Kosovo "kao svoju drzavu" i primenjuju sve ono "sto je predvidjeno briselskim sporazumom" !
E moj Vuline, jos vi mora da "pojedete puno 'leba" da biste nekoga IZVAN Srbije "OBMANULI" !
Ono sto bi svako trebalo da zna je to "da svaka glupost zavrsava na granici prilikom IZLASKA iz Srbije" !

guri

pre 10 godina

"To je suštinski ogroman korak unazad i to je nešto što je, danas to slobodno mogu da kažem, zaustavilo bilo kakve razgovore", rekao je Vulin za Tanjug.


ehhh sto bi ti voleo da se to desi 'al nece vala, jucer zakon nije prosao zbog toga sto su na tom zakonu o amnestiji mesali babe i zabe i hteli da amnestiraju sve i svasta, i svoj lopovluk i sve druge nezakonite radnje koje su radili nasi zvacnici, i stekli milione nasim parama, e to nece proci, mi smo svesni da ako hocemo da integrisemo sever moramo da ih amnestriamo ali necemo dozvoliti nasim lopovima da se izvuku kroz ovu amnestiju...!!!

Eleanor89

pre 10 godina

Vuline takav stav da Pristina uradi bar elementarne stvari na koje se obavezala je nedopustiv! Nema elemtarne, vec dogovor u celini! Nema popustanja. Kakav si ti Vuline amortizer ako sada popustis. Sta da ocekujemo dalje!?

Pavla

pre 10 godina

Posmatram politicka desavanja na KiM i vidim tog lika koji predvodi samoopredeljenje...on kao njima dole pravi neku zbrku...a kada se setim da je njega amnestirao Kostunica...onda imam dobru racunicu u glavi da je njega obradila sluzba u medjuvremenu i poslala tamo da koci Tacija u evro promenama, kako bi izgedalo da albanci ne rade u skladu sa dovorom...e jos da su stvarno razmisljali tako bilo bi sjajno!

Sarkasticni Mile

pre 10 godina

Zanimljivo je da je neizglasavnje zakona u amnestiji 'ogroman minus' sporazumu, a jucerasnja sednica 4 opstine sa severa i njene odluke nije ni vredna pomena tj Srbi sa severa su svi da se sporazum Dacic- Taci sprovede

Morgan

pre 10 godina

Treba pomagati taj pokret samoopredeljenje...oni da saplicu Tacija a to nama da donosi poene. Kako su muslimanska braca dosla na vlast i posle godinu dana otisla...ni jedna pozicija, niti jedan potez nije cementiran...u politicki uvek ima povelacenja poteza unazad...nekada teze nekada lakse ali...da se srediti...

Vlajkov

pre 10 godina

A to sto Srbi na severu Kosova na svoju ruku osnivaju posebnu skupstinu to je jasan signal da zele integraciju??? Vidim i Vulin i Selakovic se odmah hvataju za to. Nista vi ne brinite za Pristinu, uradite vi svoj deo.

MIRA

pre 10 godina

Od Albanaca nista dobro ne moze da se ocekuje,svaka odluka doneta u Briselu bice obicna farsa.Zivela sam u Pristini pa im mozda zato ne verujem.

Vlastimir

pre 10 godina

Reci nam Vuline. Reci da je to uslov. Reci da se srpske institucije na severu KiM MORAJU ukinuti. Ne vređajte inteligenciju ovog napaćenog naroda.

Nebojsa

pre 10 godina

Aleksandar Vulin... sta reci? Ja spadam u one koji ga se secaju jos pre 15-20 godina kao potparola JUL-a, sa dugom kosom, majicom i "rokerskim" prslukom. Kakva je to neverovatno iritirajuca politicka figura bila i ostala? Pri tome NIKO nema ni najmanje pojma koju politicku opciju zapravo zastupa Aleksandar Vulin! Liberalizam, socijalizam, demokratiju, diktatura, komunizam, nacionalizam, sovinizam, fasizam - sve je u svakom trenutku dostupno i kod Ace Vulina potpuno u redu i prihvatljivo.

Ripli

pre 10 godina

Ovakvom agresivnom politikom kakvu vode naprednjaci od prvog dana prema pitanju Kosova, dočekali smo da se Albanci povlače i da je pritisak Zapada sada na njima. Takvu strategiju je primenjivao i pokojni Đinđić ali ne i njegovi naslednici Živković, Koštunica i Tadić.

Vlajkov

pre 10 godina

A to sto Srbi na severu Kosova na svoju ruku osnivaju posebnu skupstinu to je jasan signal da zele integraciju??? Vidim i Vulin i Selakovic se odmah hvataju za to. Nista vi ne brinite za Pristinu, uradite vi svoj deo.

Nebojsa

pre 10 godina

Aleksandar Vulin... sta reci? Ja spadam u one koji ga se secaju jos pre 15-20 godina kao potparola JUL-a, sa dugom kosom, majicom i "rokerskim" prslukom. Kakva je to neverovatno iritirajuca politicka figura bila i ostala? Pri tome NIKO nema ni najmanje pojma koju politicku opciju zapravo zastupa Aleksandar Vulin! Liberalizam, socijalizam, demokratiju, diktatura, komunizam, nacionalizam, sovinizam, fasizam - sve je u svakom trenutku dostupno i kod Ace Vulina potpuno u redu i prihvatljivo.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Vulin ukazuje i da će medjunarodna zajednica morati dobro da razmisli ko je zaista pouzdan partner i da li se može razgovarati sa nekim ko nije u stanju da usvoji ni zakon o amnestiji.

Vulin je "potpuno u pravu" !
Kosovo "nije u stanju" da usvoji ni zakon a amnestiji a kosovski Srbi su vec "odavno" konstituisali Skupštinu na KiM "kojom pokazuju" da prihvataju Kosovo "kao svoju drzavu" i primenjuju sve ono "sto je predvidjeno briselskim sporazumom" !
E moj Vuline, jos vi mora da "pojedete puno 'leba" da biste nekoga IZVAN Srbije "OBMANULI" !
Ono sto bi svako trebalo da zna je to "da svaka glupost zavrsava na granici prilikom IZLASKA iz Srbije" !

guri

pre 10 godina

"To je suštinski ogroman korak unazad i to je nešto što je, danas to slobodno mogu da kažem, zaustavilo bilo kakve razgovore", rekao je Vulin za Tanjug.


ehhh sto bi ti voleo da se to desi 'al nece vala, jucer zakon nije prosao zbog toga sto su na tom zakonu o amnestiji mesali babe i zabe i hteli da amnestiraju sve i svasta, i svoj lopovluk i sve druge nezakonite radnje koje su radili nasi zvacnici, i stekli milione nasim parama, e to nece proci, mi smo svesni da ako hocemo da integrisemo sever moramo da ih amnestriamo ali necemo dozvoliti nasim lopovima da se izvuku kroz ovu amnestiju...!!!

Vlastimir

pre 10 godina

Reci nam Vuline. Reci da je to uslov. Reci da se srpske institucije na severu KiM MORAJU ukinuti. Ne vređajte inteligenciju ovog napaćenog naroda.

e-krem

pre 10 godina

Spin za povrsne i lakomislene odnosno cisto politikanstvo pa taj zakon se ne odnosi samo na srbe kriminalce nego i na mangupe i iz Albanske vecine a medju tim kriminalcima koji bi da zakon prodje je gomila lopova koji su svoje mesto nasli u politici i bave se politikanstvom sve vreme.
Drugim recima seju patriJotizam a zanju milione.

Sarkasticni Mile

pre 10 godina

Zanimljivo je da je neizglasavnje zakona u amnestiji 'ogroman minus' sporazumu, a jucerasnja sednica 4 opstine sa severa i njene odluke nije ni vredna pomena tj Srbi sa severa su svi da se sporazum Dacic- Taci sprovede

Supermario

pre 10 godina

Све то што су ти ликови радили, радили су по налогу српске владе, свесни да раде илегалне ствари на територији друге државе, па према томе и законом кажњиве. Сада када је вама, напокон из д****а дошло у главу, тражите амнестију за оне исте ликове које сте годинама обманама наводили да крше закон и косовски устав. Сада сте напрасно постали свесни да они ипак живе у Косову, али вам је сада Скупштина Косова крива што не жели улогу дворске луде у вашем водвиљу, одбијајући закон о амнестији оних које сте ви годинама хушкали, а који су по твојој небулозној изјави, најзаслужнији за постизање Бриселског Споразума, због кога си ти уосталом поднео оставку, док истовремено они, за које тражиш амнестију, јуче прогласише паралелну косовску скупштину, и тиме починише још једно у низу кривичних дела. Након оваквог следа чињеница ти дрско оптужујеш косовску владу и скупштину да ће бити одговорне за застој у примени споразума, који ти уосталом и не прихваташ, а постављен си да га спроводиш у дело, што је спсурд на квадрат. Када се све те водвиљске и шибицарске игрице ове гротескне владе, ставе у страну, јер је то само димна завеса, појавиће се суштина која говори да су они само формално пристали на тај Бриселски Споразум, јер су дубоко свесни да немају моћ да га реализују у дело, јер ће их ови ликови из четири косовске општине саботирати, а ивица бананамен,аца јабукомен и тома суперхик им апсолутно не могу ништа. То је суштина ствари, а не неусвајање закона о амнестији и сличне трице

goran

pre 10 godina

Neki ne shvataju sustinu zasto zakon nije usvojen juce
Ovim zakonom je vlada pokusala da pored Srba amnestira i Albance za kriminal, sverc,... .
A posto se opozicija u skupstini Kosova pobunila, nije bilo vecine za usvajanje zakona i on juce nije usvojen.
Zato je, vlada aKosova je odmah danas poslala skupstini novi predlog zakona o amnestiji [bez amnestije Albanaca], a koji ce sigurno biti usvojen.
Plasim se da je Vulinovo likovanje da su Albanci krivi kratko trjalo, a poroblem jucerasnje skupstine Srba sa severa ostaje

Srbin sa Severa

pre 10 godina

Postovani A.Vuline,Svaki sporazum treba ispostoivati i to maksimalno.Prvo treba da se ispuni KUMANOVSKI pa svi ostali.
Zasto si postavio ova 4 coveka da vode Srbe sa Severa kada vecina ima KRIMINALNI dosije.
Dali mi nemamo bolje ,postenije,pismenije ljude ili moraju biti vasi partijski ili kafanski drugovi.
Sramota je ovo sto radite i brukate SRPSKI narod pred svetom.
Sta vi mislite vasom glavom.Nasu (Srpsku) ili moju imovinu ja mogu da otudjim a ne VI.Nije ona partijska imovina vec Krvlju i znojem stecena i na nju niko nema pravo osim NAS ILi MENE.

Pavla

pre 10 godina

Posmatram politicka desavanja na KiM i vidim tog lika koji predvodi samoopredeljenje...on kao njima dole pravi neku zbrku...a kada se setim da je njega amnestirao Kostunica...onda imam dobru racunicu u glavi da je njega obradila sluzba u medjuvremenu i poslala tamo da koci Tacija u evro promenama, kako bi izgedalo da albanci ne rade u skladu sa dovorom...e jos da su stvarno razmisljali tako bilo bi sjajno!

fly

pre 10 godina

Zar doticni nije podneo ostavku iz moralnih razloga, i to pritom u udarnom terminu na RTS? Pa nece nas Albanci unistiti, sami cemo sebe!!!! Joj bre dokle vise da gledam ovakve likove!

Eleanor89

pre 10 godina

Vuline takav stav da Pristina uradi bar elementarne stvari na koje se obavezala je nedopustiv! Nema elemtarne, vec dogovor u celini! Nema popustanja. Kakav si ti Vuline amortizer ako sada popustis. Sta da ocekujemo dalje!?

bm

pre 10 godina

Grozno je to sto ovaj lik jednostavno nikada ne izadje s izjavom a da nije provokativna i da ne obeshrabruje srpski narod nadi za normalan zivot na kosovu - stalno mora da tera strah u te ljude. Zasto ovaj lik uopste postoji u politickoj areni???

ALOOO VULINE!!! Nije to glasanje bilo kojeg obicnog zakona, to je AMNESTIA!!! Zans li sta to znaci??? Polako!
Verujem da je svako normalan to i ocekivao. Treba se malo vremena, i naravno bice usvojen na kraju. Kosovo je pod pritiskom da to uradi, i uradice - mozda s malim izmenama ali ce proci.

Aca Znalac

pre 10 godina

Vulin treba da direktno ima kabinet u Prištini i da se svaki dan sastaje sa Ovima sa Kosova i da se nešto desi, a ne da sedi u Bg u da trese slamu.

Morgan

pre 10 godina

Treba pomagati taj pokret samoopredeljenje...oni da saplicu Tacija a to nama da donosi poene. Kako su muslimanska braca dosla na vlast i posle godinu dana otisla...ni jedna pozicija, niti jedan potez nije cementiran...u politicki uvek ima povelacenja poteza unazad...nekada teze nekada lakse ali...da se srediti...

MIRA

pre 10 godina

Od Albanaca nista dobro ne moze da se ocekuje,svaka odluka doneta u Briselu bice obicna farsa.Zivela sam u Pristini pa im mozda zato ne verujem.

Nobody

pre 10 godina

Ti Vulinu,neces nikad reci,ama bas NIKAD,da srbi pristupe policijskim snagama Kosova bez obzira kakav ce se zakon usvojiti i ne samo na Kosovu nego cak kad bi se takav zakon usvojio i u srpskom parlamentu !

Ripli

pre 10 godina

Ovakvom agresivnom politikom kakvu vode naprednjaci od prvog dana prema pitanju Kosova, dočekali smo da se Albanci povlače i da je pritisak Zapada sada na njima. Takvu strategiju je primenjivao i pokojni Đinđić ali ne i njegovi naslednici Živković, Koštunica i Tadić.

Thor

pre 10 godina

Koliko ja vidim, Priština do sada nikad nije bila da Srbima na KiM bude bolje što su i sad pokazali sabotiranjem Briselskog sporazuma.

Glasinačko polje

pre 10 godina

Ne sme doći do zastoja ni prekida primene briselskog sporazuma. Mora Tači daobjasi zašto nije usvojen zakon o amnestiji onako kako to predviđa briselski sporazum a i Srbi moraju dati objašnjenje zašto se formira privremena skupština i ako to ne predviđa Sporazum.

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Bez tog zakona Srbija ne može da traži od Srba da pristupe Kosovskim policijskim snagama, jer se zna da li će u tom KPS biti hapšeni i zatvarani. Ne može da tražimo od Srba da prihvate i urade bilo šta ukoliko zakonom o amnestiji nije garantovano da to što su radili, učili, živeli u skladu sa zakonima svoje države Srbije neće biti ocenjeno kao krivično delo.

miki

pre 10 godina

Ovo se i očekivalo od njih, tako oni stalno rade, ali uveren sam da će pregovarački tim uspeti da natera albance da nastave sa implementacijom sporazuma.

pocesta

pre 10 godina

@Supermario

Koliko licemernih zamena teza, demaogije, spinovanja i albanskog ispraznog bla, bla, bla i to jos ispisanog na cirilici. Bravo. Kome je namenjeno ovo tvoje spinovanje i da li dobijas poseban bonus sto kuckas na cirilici?

cane

pre 10 godina

Sa Pristinom nikada nije bilo dogovora, niti ce biti, jer oni ne zele dogovor. Oni zele etnicki cisto Kosovo. To nam je predocio pvi potpresednik vlade. Medjutim, grcevito se bori da izvuce sve sto moze za gradjane Srbije, ali takvoj situaciji doprinosi formiranje Skupstine. EU mora da resava stvar.

MIRA

pre 10 godina

Od Albanaca nista dobro ne moze da se ocekuje,svaka odluka doneta u Briselu bice obicna farsa.Zivela sam u Pristini pa im mozda zato ne verujem.

Ripli

pre 10 godina

Ovakvom agresivnom politikom kakvu vode naprednjaci od prvog dana prema pitanju Kosova, dočekali smo da se Albanci povlače i da je pritisak Zapada sada na njima. Takvu strategiju je primenjivao i pokojni Đinđić ali ne i njegovi naslednici Živković, Koštunica i Tadić.

cane

pre 10 godina

Sa Pristinom nikada nije bilo dogovora, niti ce biti, jer oni ne zele dogovor. Oni zele etnicki cisto Kosovo. To nam je predocio pvi potpresednik vlade. Medjutim, grcevito se bori da izvuce sve sto moze za gradjane Srbije, ali takvoj situaciji doprinosi formiranje Skupstine. EU mora da resava stvar.

Thor

pre 10 godina

Koliko ja vidim, Priština do sada nikad nije bila da Srbima na KiM bude bolje što su i sad pokazali sabotiranjem Briselskog sporazuma.

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Bez tog zakona Srbija ne može da traži od Srba da pristupe Kosovskim policijskim snagama, jer se zna da li će u tom KPS biti hapšeni i zatvarani. Ne može da tražimo od Srba da prihvate i urade bilo šta ukoliko zakonom o amnestiji nije garantovano da to što su radili, učili, živeli u skladu sa zakonima svoje države Srbije neće biti ocenjeno kao krivično delo.

Morgan

pre 10 godina

Treba pomagati taj pokret samoopredeljenje...oni da saplicu Tacija a to nama da donosi poene. Kako su muslimanska braca dosla na vlast i posle godinu dana otisla...ni jedna pozicija, niti jedan potez nije cementiran...u politicki uvek ima povelacenja poteza unazad...nekada teze nekada lakse ali...da se srediti...

Vlajkov

pre 10 godina

A to sto Srbi na severu Kosova na svoju ruku osnivaju posebnu skupstinu to je jasan signal da zele integraciju??? Vidim i Vulin i Selakovic se odmah hvataju za to. Nista vi ne brinite za Pristinu, uradite vi svoj deo.

Supermario

pre 10 godina

Све то што су ти ликови радили, радили су по налогу српске владе, свесни да раде илегалне ствари на територији друге државе, па према томе и законом кажњиве. Сада када је вама, напокон из д****а дошло у главу, тражите амнестију за оне исте ликове које сте годинама обманама наводили да крше закон и косовски устав. Сада сте напрасно постали свесни да они ипак живе у Косову, али вам је сада Скупштина Косова крива што не жели улогу дворске луде у вашем водвиљу, одбијајући закон о амнестији оних које сте ви годинама хушкали, а који су по твојој небулозној изјави, најзаслужнији за постизање Бриселског Споразума, због кога си ти уосталом поднео оставку, док истовремено они, за које тражиш амнестију, јуче прогласише паралелну косовску скупштину, и тиме починише још једно у низу кривичних дела. Након оваквог следа чињеница ти дрско оптужујеш косовску владу и скупштину да ће бити одговорне за застој у примени споразума, који ти уосталом и не прихваташ, а постављен си да га спроводиш у дело, што је спсурд на квадрат. Када се све те водвиљске и шибицарске игрице ове гротескне владе, ставе у страну, јер је то само димна завеса, појавиће се суштина која говори да су они само формално пристали на тај Бриселски Споразум, јер су дубоко свесни да немају моћ да га реализују у дело, јер ће их ови ликови из четири косовске општине саботирати, а ивица бананамен,аца јабукомен и тома суперхик им апсолутно не могу ништа. То је суштина ствари, а не неусвајање закона о амнестији и сличне трице

Eleanor89

pre 10 godina

Vuline takav stav da Pristina uradi bar elementarne stvari na koje se obavezala je nedopustiv! Nema elemtarne, vec dogovor u celini! Nema popustanja. Kakav si ti Vuline amortizer ako sada popustis. Sta da ocekujemo dalje!?

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Vulin ukazuje i da će medjunarodna zajednica morati dobro da razmisli ko je zaista pouzdan partner i da li se može razgovarati sa nekim ko nije u stanju da usvoji ni zakon o amnestiji.

Vulin je "potpuno u pravu" !
Kosovo "nije u stanju" da usvoji ni zakon a amnestiji a kosovski Srbi su vec "odavno" konstituisali Skupštinu na KiM "kojom pokazuju" da prihvataju Kosovo "kao svoju drzavu" i primenjuju sve ono "sto je predvidjeno briselskim sporazumom" !
E moj Vuline, jos vi mora da "pojedete puno 'leba" da biste nekoga IZVAN Srbije "OBMANULI" !
Ono sto bi svako trebalo da zna je to "da svaka glupost zavrsava na granici prilikom IZLASKA iz Srbije" !

Pavla

pre 10 godina

Posmatram politicka desavanja na KiM i vidim tog lika koji predvodi samoopredeljenje...on kao njima dole pravi neku zbrku...a kada se setim da je njega amnestirao Kostunica...onda imam dobru racunicu u glavi da je njega obradila sluzba u medjuvremenu i poslala tamo da koci Tacija u evro promenama, kako bi izgedalo da albanci ne rade u skladu sa dovorom...e jos da su stvarno razmisljali tako bilo bi sjajno!

e-krem

pre 10 godina

Spin za povrsne i lakomislene odnosno cisto politikanstvo pa taj zakon se ne odnosi samo na srbe kriminalce nego i na mangupe i iz Albanske vecine a medju tim kriminalcima koji bi da zakon prodje je gomila lopova koji su svoje mesto nasli u politici i bave se politikanstvom sve vreme.
Drugim recima seju patriJotizam a zanju milione.

pocesta

pre 10 godina

@Supermario

Koliko licemernih zamena teza, demaogije, spinovanja i albanskog ispraznog bla, bla, bla i to jos ispisanog na cirilici. Bravo. Kome je namenjeno ovo tvoje spinovanje i da li dobijas poseban bonus sto kuckas na cirilici?

Sarkasticni Mile

pre 10 godina

Zanimljivo je da je neizglasavnje zakona u amnestiji 'ogroman minus' sporazumu, a jucerasnja sednica 4 opstine sa severa i njene odluke nije ni vredna pomena tj Srbi sa severa su svi da se sporazum Dacic- Taci sprovede

Vlastimir

pre 10 godina

Reci nam Vuline. Reci da je to uslov. Reci da se srpske institucije na severu KiM MORAJU ukinuti. Ne vređajte inteligenciju ovog napaćenog naroda.

miki

pre 10 godina

Ovo se i očekivalo od njih, tako oni stalno rade, ali uveren sam da će pregovarački tim uspeti da natera albance da nastave sa implementacijom sporazuma.

Glasinačko polje

pre 10 godina

Ne sme doći do zastoja ni prekida primene briselskog sporazuma. Mora Tači daobjasi zašto nije usvojen zakon o amnestiji onako kako to predviđa briselski sporazum a i Srbi moraju dati objašnjenje zašto se formira privremena skupština i ako to ne predviđa Sporazum.

guri

pre 10 godina

"To je suštinski ogroman korak unazad i to je nešto što je, danas to slobodno mogu da kažem, zaustavilo bilo kakve razgovore", rekao je Vulin za Tanjug.


ehhh sto bi ti voleo da se to desi 'al nece vala, jucer zakon nije prosao zbog toga sto su na tom zakonu o amnestiji mesali babe i zabe i hteli da amnestiraju sve i svasta, i svoj lopovluk i sve druge nezakonite radnje koje su radili nasi zvacnici, i stekli milione nasim parama, e to nece proci, mi smo svesni da ako hocemo da integrisemo sever moramo da ih amnestriamo ali necemo dozvoliti nasim lopovima da se izvuku kroz ovu amnestiju...!!!

Srbin sa Severa

pre 10 godina

Postovani A.Vuline,Svaki sporazum treba ispostoivati i to maksimalno.Prvo treba da se ispuni KUMANOVSKI pa svi ostali.
Zasto si postavio ova 4 coveka da vode Srbe sa Severa kada vecina ima KRIMINALNI dosije.
Dali mi nemamo bolje ,postenije,pismenije ljude ili moraju biti vasi partijski ili kafanski drugovi.
Sramota je ovo sto radite i brukate SRPSKI narod pred svetom.
Sta vi mislite vasom glavom.Nasu (Srpsku) ili moju imovinu ja mogu da otudjim a ne VI.Nije ona partijska imovina vec Krvlju i znojem stecena i na nju niko nema pravo osim NAS ILi MENE.

bm

pre 10 godina

Grozno je to sto ovaj lik jednostavno nikada ne izadje s izjavom a da nije provokativna i da ne obeshrabruje srpski narod nadi za normalan zivot na kosovu - stalno mora da tera strah u te ljude. Zasto ovaj lik uopste postoji u politickoj areni???

ALOOO VULINE!!! Nije to glasanje bilo kojeg obicnog zakona, to je AMNESTIA!!! Zans li sta to znaci??? Polako!
Verujem da je svako normalan to i ocekivao. Treba se malo vremena, i naravno bice usvojen na kraju. Kosovo je pod pritiskom da to uradi, i uradice - mozda s malim izmenama ali ce proci.

Aca Znalac

pre 10 godina

Vulin treba da direktno ima kabinet u Prištini i da se svaki dan sastaje sa Ovima sa Kosova i da se nešto desi, a ne da sedi u Bg u da trese slamu.

Nebojsa

pre 10 godina

Aleksandar Vulin... sta reci? Ja spadam u one koji ga se secaju jos pre 15-20 godina kao potparola JUL-a, sa dugom kosom, majicom i "rokerskim" prslukom. Kakva je to neverovatno iritirajuca politicka figura bila i ostala? Pri tome NIKO nema ni najmanje pojma koju politicku opciju zapravo zastupa Aleksandar Vulin! Liberalizam, socijalizam, demokratiju, diktatura, komunizam, nacionalizam, sovinizam, fasizam - sve je u svakom trenutku dostupno i kod Ace Vulina potpuno u redu i prihvatljivo.

goran

pre 10 godina

Neki ne shvataju sustinu zasto zakon nije usvojen juce
Ovim zakonom je vlada pokusala da pored Srba amnestira i Albance za kriminal, sverc,... .
A posto se opozicija u skupstini Kosova pobunila, nije bilo vecine za usvajanje zakona i on juce nije usvojen.
Zato je, vlada aKosova je odmah danas poslala skupstini novi predlog zakona o amnestiji [bez amnestije Albanaca], a koji ce sigurno biti usvojen.
Plasim se da je Vulinovo likovanje da su Albanci krivi kratko trjalo, a poroblem jucerasnje skupstine Srba sa severa ostaje

fly

pre 10 godina

Zar doticni nije podneo ostavku iz moralnih razloga, i to pritom u udarnom terminu na RTS? Pa nece nas Albanci unistiti, sami cemo sebe!!!! Joj bre dokle vise da gledam ovakve likove!

Nobody

pre 10 godina

Ti Vulinu,neces nikad reci,ama bas NIKAD,da srbi pristupe policijskim snagama Kosova bez obzira kakav ce se zakon usvojiti i ne samo na Kosovu nego cak kad bi se takav zakon usvojio i u srpskom parlamentu !