Ponedeljak, 01.07.2013.

22:58

"Bundestag postavlja teške uslove"

Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU, kaže predsednik Nikolić i dodaje da EU kao organizacija nikada nije tražila priznanje KiM.

Izvor: RTS

"Bundestag postavlja teške uslove" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Miroslav D.

pre 10 godina

Vucic i SNS su dali sve od sebe da bi se Srbija priblizila EU, i nadajmo se da Nemacka nece imati neke nove uslove za nas.

maxim

pre 10 godina

C c c c ,ma ajde,kao to je nešto novo i kao ti se sad čudiš???
Ako odeš kod frau Merkel na**jao si,ima da ti utrapi još onih
27 tačaka i onda možemo svi da se slikamo.

Braca

pre 10 godina

Ja bas i ne znam sta je to Bundestag. Jel to neko ime za evropski parlament? Jel nama postavljaju uslove i Bundestag i evropski parlament?
Jednog lepog dana ce Bundestag da smanji broj onih koji se nista ne pitaju u Briselu i evropski parlament ce se zvati Bundestag. To nije tako daleko od Rajhstaga.

James Bond

pre 10 godina

Tačno je da je Nemačka najzahtevnija ali uveren sam da će pregovarački tim naći rešenje za sve zahteve koji se stavljaju pred njega!

zoran

pre 10 godina

"Samo oprezno.Ne smemo da nasednemo da direktno ili indirektno priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu.Ako to uradimo nećemo biti u EU, a ni na Kosovu i Metohiji."
(obor, 2. jul 2013 10:21)

A ovako smo i na Kosmetu i u EU?

E vala bolje da ne izlaziš odatle kako si se potpisao.

Stvarno mi nije jasno. Znam da vas instruiraju šta i kako da pišete. OK. Ali brate, da li imate dva grama mozga da su neke stvari koje vam objave ovi iz B-92 NEBULOZNE i kontraproduktivne.

dany00

pre 10 godina

Verujem da Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU ali isto tako verujem da ćemo sve uslove da ispunimo koji se pred nas postavljaju.

mala

pre 10 godina

Svaki uslov je po definiciji tezak, ucena glavo. Ovi preobuceni Evropejci misle da ako smo mi zaborevili ko su da je I ceo svet u amneziji. Bas mi je zao sto ne dobise datum, mada su to proglasili pobedom, ali do Evropskih fondova se ceka do Januara, ako do tada prezivimo. Oni sigurno hoce

obor

pre 10 godina

Samo oprezno.Ne smemo da nasednemo da direktno ili indirektno priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu.Ako to uradimo nećemo biti u EU, a ni na Kosovu i Metohiji.

Mudrost

pre 10 godina

@ Moj predlog:

Prvo, kao, priznamo Kosovo i EU nam odobri pristupanje. A onda, koju godinicu kasnije, kad smo već tamo, POVUČEMO priznanje. Kao, puj pike NE VAŽI! N-EQ V-A-Ž-I! Pa nek se mislU.
(Angela mi se Smerkel, 2. jul 2013 07:55)

Jako dobra ideja. Tako je bilo i 1941 god. Potpises kapitulaciju i onda puj pike ne vazi, pa ti se desi Kragujevac, Kraljevo, Jajinci i pitas se posle kako i zasto. Norveska, Danska, i Holandaja su primera radi takodje potpisale kapitaluciju i lepo sacekale kraj rata i da celu stvar obave veci i mocniji. Nisu imali ni razaranja ni masovnih streljanja. Istina i oni su se kroz rat zlopatili jer nigde nije bilo suvog grozdja za kolace.

Kolonija

pre 10 godina

"Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU, kaže predsednik Nikolić ".... koje ste vi spremni da ispunite po svaku cenu, jos samo da posalju nemacku policiju da istrazuje po Srbiji ko je mrko pogledao nekog Nemca.

zarđala kašikica

pre 10 godina

koliko knedli je ovaj čovek do sada progutao da bi sada mogao da daje ovakve izjave...
a stavovi i mišljenje mu se sigurno nisu ni za dlaku promenili.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU, kaže predsednik Nikolić

Uslovi jesu "teski" ali cvrsto verujem da ce ova vlast Srbije uspeti da ih ISPUNI !

zoran

pre 10 godina

Ima li neki od ovih radikala da nije turio cviker da izgleda intelektualnije, valjda? A Megamegatrend već naštampao blanko Magistarske diplome. Sve moj do mojega...

Igor

pre 10 godina

Traže od nas da uradimo ono što smo potpisali. A sobzirom da nam potpisivanje mnogo lakše ide nego delanje što se mnogo puta pokazalo, moraju da nas pritiskaju. Ne prenemaži se grobar.

oprezno

pre 10 godina

Treba se toga cuvati...Veliki krediti isto tako Srbiji mogu biti i rak rana..I ovako duzni,mozemo postati prezaduzeni a onda se zna!!!

Naravno

pre 10 godina

Sigurno je i problem uhapsiti i procesuirari odgovorne za paljenje ambasada,trgovinske sankcije....Hoćete li morati menjati stavku o prvoj pomoći(made in galenika)?
Pogađa li vas menjanje procesa -građani->državna preduzeća->političke stranke?

lav

pre 10 godina

Pa Vi to niste znali???????
A čemu onda priča o istorijskom uspehu???????
A čemu onda priča o istorijskom Vidovdanu????????
eeeeee moj Predsedniče bolje recite istinu ovom napaćenom narodu da se ne raduje uzalud.

Mina

pre 10 godina

Mislim da ce u nekoj bliskoj buducnosti, jedna po jedna clanica EU da okrene ledja Nemackoj. Italija, Francuska sigurno. Svasta ce tu da se izdesava.

Marina

pre 10 godina

Evo na čemu Srbija gubi dragocjeno vrijeme-na izjavama predsjednika države koje nemaju veze s onim što on sam radi na terenu. Neću spominjati njegove govore od 20 godina ranije ,ali ću se osvrnuti na radni doručak kod predsjednika Josipovića na kojemu su bili predsjednici osam država regije,a g.Nikolić je sjedio metar-dva od kosovske predsjednice. Nije je morao pozdraviti niti se s njom rukovati,ni kao političar ni kao muškarac,ali je barem morao vidjeti da je tu ravnopravno sjedila s njim i Pahorom i svim ostalim,da nema zvjezdicu/pahuljicu okačenu o rever niti oko ruke nosi rezoluciju 1244. Baš zato ne treba više zamarati svoje građane floskulama iz njegovih neostvarenih snova. Uzimajući u obzir veličinu Srbije i sve njene potencijale na svim razinama društveno-političkog života,Srbija je jučer mogla i trebala ući u EU zajedno s RH i ušla bi da je Milošević ozbiljno shvatio upozorenja zapada, da je dopušteno da Z.Đinđić odradi svoj posao vraćanja ugleda Srbije, da je B.Tadić bio više Srbin a manje foteljaš,da su vlasti Srbije ranije shvatili da je Mladiću i Karadžiću mjesto u Haagu,i da su svi oni zajedno ,svaki u svoje vrijeme, kosovske Albance uzeli kao ravnopravne partnere u uređivanju novih odnosa pokrajine i matice zemlje. Posljedice pogubnih (ne)djela i odluka vidjeli smo jučer u Zagrebu. Govori predsjednika i premijera,svečani program i reakcija građana na trgu najbolje govore kakva je RH danas zemlja i kakva je mogla biti Srbija umjesto da ima datum bez datuma.

Pepeljuga

pre 10 godina

Uslovi jesu teski za Srbiju i zato treba dobro osmisliti nase naredne poteze jer pregovore sa EU treba nastaviti i konacno jednog dana postati deo EU.

Pera

pre 10 godina

Ne vredi, ne mogu da se naviknem. Uvek kad ga vidim, zapitam se kako je moguce da je ovaj neobrazovani, zadrti, namcorasti deda, predsednik moje zemlje. Svaka cast Vucicu, svaka cast glasacima Sns-a na ogromnoj podrsci, mozda i sam budem glasao za njih ako se nesto ozbiljno ne promeni u ds-u, ali ovu nesnadjenu personu kad vidim bude mi lose.

Angela mi se Smerkel

pre 10 godina

Moj predlog:

Prvo, kao, priznamo Kosovo i EU nam odobri pristupanje. A onda, koju godinicu kasnije, kad smo već tamo, POVUČEMO priznanje. Kao, puj pike NE VAŽI! N-EQ V-A-Ž-I! Pa nek se mislU.

Mujo 11

pre 10 godina

Ako Srbija zeli iskreno ulaziti u EU, onda mora ispuniti sve uslove koje dolazi od EU! To je cist racun!
Ako Srbija misli suprotno, odnosno da EU mora da ispuni uslove da Srbija bih usla u te Unije, grdno se vara!
Ovaj zadnji uslov od Njemacke za Srbiju nece biti zadnji, to je sigurno!
Dakle, pripremite da ispunite nove uslove od EU, naravno ako stvarno hocete u EU!

cartman

pre 10 godina

Gos Nikolicu jutros si bio na radnom dorucku sa Predsednicom Kosova u Zagrebu,danas su zvanucnici EU cestitali Kosovu Specijalni status pridruzivanja sa EU zar ti to nesto ne govori ili nema ko da te uputi u politicka desavanja u tvojoj rodjenoj zemlji!
(Sljivoviski, 01. jul 2013 23:58)
Ma znaju oni to sve, kao što i ti i ja i svako ko malo razmišlja u realnim okvirima zna, ovo je samo još malo za one sa jeftinijim ulaznicama koji slabije prihvataju, a ipak glasaju na izborima. I dosta više o tome, nema tu šta više da se tupi kome je stalo do vremena.

Marin dvor

pre 10 godina

I do sada je Nemačka postavljala teške uslova pa ih je Srbija uspela ispuniti. verujemo da ćemo i ostale uslove uspešno rešiti. Naravno ako bude uslov da Srbija prizna nezavisnost kosova , a ne bi se iznenadili ni tom uslivu , Srbija ga neće nikada ispuniti.Srbija neće priznati nezavisnost Kosova bez razlike koja cena bude u pitanju.

sigurna lova....

pre 10 godina

Moja lova je na tebi Masteru. Kad si uspeo da prevaris svog kuma i svoje patriJote sigurno ces naci nacina da odšibicariš i Angelu.

samo ja

pre 10 godina

Mislima da ce i oni morati malo da popuste kada vide da je nasa Vlada spremna za kompromise koji ce joj omoguciti napredovanje ka EU!

Kolektivna (ne)svest

pre 10 godina

Zapanjujuće je koliko smo glupi. Mire nas sa Hrvatima oni koji su nas nahuškali na bratoubilački rat. A mi tapšemo, vičemo bravo i ponovo glasamo za njih. Nismi mi zaslužili ništa bolje od ovoga što imamo tj. nemamo.

London 94

pre 10 godina

Onog dana kada je USA I 27 zamala EU priznale nezavisnost Kosova meni je bilo jasno kao I danas da ce Kosovo biti nezavisno . A vama ?
Zadnjih 2/3 godine samo se islo ka tome da së narodu ne kaze gorka istina. Radi elektorata ...

Miting, miting mene boli

pre 10 godina

Ma, meni se cini da to sa Kosovom (priznavanje itd.) i ne brine mnogo Nikolica. Bilo je dreke i kuknjave za Kosovom i do sada, pa se sve polako utisalo. Nema vise "Kosovo je Srbija". Mislim, da se vise brine oko toga sto je Bundestag porucio da nema Evrope, ako se ne istrazi ko je zapalio njihovu (nemacku) ambasadu. To je debelo POLITICKO pitanje. I mora dase resi. A resenje preti da bude: "letu stuke, letu avioni". Iz vlasti.

T&T

pre 10 godina

zar toma nije rekao da ce u zg ici samo tenkom?
@ (nema deda mraza, 1. jul 2013 23:56)

Sit se ismejah na ovaj komentar.
Samo sam zamislio Tomu kako sedi u tenku i putuje hahaha koja komedija! :)

Winsent

pre 10 godina

Nemacka kao i ostale zemlje su stalno ponavljale da se od Srbije ne ocekuje da prizna Kosovo,vec da se izvrsi normalizacija odnosa sto je prekovorima ucinjeno,a primenom Briselskog sporazuma nastavljeno

zm

pre 10 godina

(Mihailo, 1. jul 2013 23:25)
Gospodine, da je svo Kosovo od Rude, ne bi mogao da se isplati novac koji su EU i SAD potrošile na isto. Od vojne intervencije do danas. A Nemačka je baš na niske grane spala, da kupuje Telekom Kosova i zbog toga ulaže diplomatske napore da Srbija brizna Kosovo. Dajte molim vas.

Aleksandar!!

pre 10 godina

Nerviraju me komentari tipa: -zasto se mi guramo u drustvo kad nas to drustvo nece, ne voli, ne postuje i bla bla bla... Kako da nas oni vole, cene i postuju kad se mi medjusobno mrzimo? Kako ce nas bilo ko smatrati ozbiljnom zemljom kad mi kao nacija uporno idealizujemo pogresne stvari? Zar svako od nas ne moze bar svoje dvoriste da pocisti,nego ostavi haos u kuci i oko kuce da bi pricao kako je kod komsije nesredjeno i neuredno u kuci i dvoristu? Dragi moji Srbi, operimo mi sami sebe, u svakom pogledu, pokusajmo makar na trenutak da budemo humana bica dostojna ovog zivota zbog nas i nase dece, pokusajmo da sebe uzdignemo iz ove prasine i moralne pustinje u kojoj se nalazimo, pa ce nam onda i biti bolje. Ovako ako nastavimo, pocecemo na svinje da licimo, sto se u blatu valjaju. Pocnite od sebe!

katica

pre 10 godina

Kad izgubiš ratove to je to!
Ps. Vi ste ubeđivali narod (od 7 miliona) da je NORMALNO ratovati sa 1 milijardom najrazvijenijih zemalja planete zemlje i to bez negativnih posledica.

Banat1

pre 10 godina

Ovo je sigurno bilo za ocekivati samo sto sam iznenadjen brzinom,ipak nisam ocekivao da ce tako brzo doci na red....Ko zna sta nas jos ceka na tom putu dugom 6 godina,ali krenuli smo....korak od hiljadu milja zapocinje prvim korakom....

master

pre 10 godina

Ma Tomo da li si ti posetio Karlovac ili Viroviticu da vidiš granicu za koju si se zalagao 20 godina,pusti ti Nemačku i Kosovo to je za tebe visoka politika.

Ivica,kv

pre 10 godina

Predsednice dragi,secam se vase izjave sa pocetka prosle godine kada vi u stilu Srpskoga seljaka kazete"sam cu uzeti na svoja ledja pitanje kosova..."verovatno ste mislili da je to dzak brasna,krompira ili secera...vi ni tada ni sada niste svesni koliki problem ste stavili svima ali ne na ledja nego na glavu.I vi i premijer i prvi potpredsednik vlade Srbije ne shvatate jos da ste dovedeni da uradite ono sto niko nije hteo i niko nije zeleo a ni smeo zadnjih 100 godina,ali mislite da ste puno uradili ali ne znate da ste tek poceli a kada bude na red doslo to priznanje ne znam sta cete reci...danas kazete nikada Srbija nece priznati Kosovo,to nam niko ne trazi.Predsednice,trazi vam Nemacka,trzi i ako vi to sada pokusavate da sakrijete.Traze punu normalizaciju a vi trazite modul kako to da uradite a da se ne kaze tako.Vi cete tj vi ste spremni i to da uradite ali mozda jos ne znate.Ja vas pozdravljam i porucujem vam da ako sanjate vreme je da se probudite,da ne gradite dalje drzavu na lazima,dosta su nas lagali...svi pre vas a vi ne da nas lazete,nego nas jos i budalama pravite.Vodite racuna da vam se sve ovo sto radite ne obije o glavu...pao je Slobo,pascete i vi ne brinite....pozz

nikola

pre 10 godina

Kome se ovaj obraća ? Zna se. Onom milionu birača koji....
Nije njemu do evropske unije, nego do vlasti. Da smo mi u EU takav nikada be bi bio na vlasti.

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Dok je master Toma dobio od Slobe luksuzni stan za vreme bombardovanja Srbije 1999. na Novom Beogradu i slavio "pobedu" nad NATO-om, nije se obazirao na misljenje Bundestaga, kada ono gle, mi izgubili rat i sada njihova politika stize na naplatu.

Damir

pre 10 godina

dodavši da Hrvatska takođe mora još mnogo da uradi kao član evropske porodice.

Halo šefe ti nama govoriš da mi još moramo mnogo učiniti kao član evropske porodice, o čemu ti pričaš , gledaj ti svoju državu i njoj davaj savjete ,vi ste tek dobili takozvani datum bez datuma,a HR je punopravana članica EU .

Mihailo

pre 10 godina

Nemce interesuje Telekom Kosova koji su navodno već kupili i rudnici. Da bi se legalno eksploatisali, potrebno je priznanje Kosova i rešavanje svih pitanja vezanih za imovinu države Srbije na teritoriji koja joj je oteta. Čist interes velike sile. Zbog toga nas Rajhstag (ovo ime mu mnogo više pristaje) ucenjuje i uslovljava. Ko do sada, posle toliko godina, nije shvatio šta je ustvari cilj svih onih koji su nam i oduzeli Kosovo, zaista ima problem uz glavi.
Jedino rešenje za Srbiju bi bilo da poput Belorusije dozvoli Rusima da izgrade veliku vojnu bazu kod nas. U EU svakako nećemo nikada ući, a ko je vodi i kakvo je stanje u mnogim zemljama unije izuzev par razvijenih, možda je tako i bolje. Inače je glupo gurati se u društvo koje te ne želi i koje ti je uvek samo činilo zlo.

vladaL

pre 10 godina

Ne znam gde je ovaj svet krenuo. Jako čudne stvari se dogadjaju, svaki naš državnik pre nego što dodje na vlast ima neki svoj stav, svaki kad dodje na vlast pretvori se u svog prethodnika. Do juče je predsednik Srbije bio nepoželjan u Hrvatskoj, sada je prijatelj. Govorim za ovog aktuelnog. Sada se dogovara, pregovara, kao da se ništa pre 20 godina nije ni desilo niti su uradili niti šta su rekli. Odjednom više ništa ne važi. Žalosno je samo što smo takvim ljudima koji su nas vodili u prethodnih 20 godina dozvolili da rukovode našim životima. Obicni ljudi su platili glavom, a na kraju oni se rukuju i ljube, kao da se ništa nije desilo...

Djokic

pre 10 godina

G. Nikolic vise i ne pominje onuh 300.000 proteranih iz Hrvatske. Njih niko vise i ne pominje, zaboravljeni u bedi po kolektivnim centrima u Srbiji. E takav smi mi narod.

Rastko

pre 10 godina

Veoma je jasno: Moramo imati definisane granice. Pitanje je samo gde su te granice. Da li je ovo gluma naseg Tome, ili samo neznanje? Pitam se da li ima neko sa skupljom diplomom da mu pojasni? Ja sam iskreno protiv toga da ide kod Merkelove sa stiroporom. Bolje neka je zove na post.

Sljivoviski

pre 10 godina

Gos Nikolicu jutros si bio na radnom dorucku sa Predsednicom Kosova u Zagrebu,danas su zvanucnici EU cestitali Kosovu Specijalni status pridruzivanja sa EU zar ti to nesto ne govori ili nema ko da te uputi u politicka desavanja u tvojoj rodjenoj zemlji!

Priznanje nego šta

pre 10 godina

Pa celo vreme svih pregovora i dogovora se kao uslov za dobijanje datuma za početak pregovora isticalo NORMALIZACIJA ODNOSA SA KOSOVOM!? To nemci razumeju priznaje kosova kao države. Žalosno je da sve to vreme niste to razumeli???

Sasa

pre 10 godina

A to je neka novost? Pa naravno da cete morati da priznati Kosovo ako hocete u EU. Je l' moze neko da zamisli da ce primiti u Uniju zemlju, a da se ne zna gde su granice te zemlje?

amnezija

pre 10 godina

Muka mi je od Nemacke i njihovih zahteva jer oni najmanje imaju pravo bilo šta da traže s obzirom na to šta su radili u Drugom svetskom ratu. Da li ceo svet kolektivno ima amneziju i ne seća se zločina iz Drugog svetskog rata?

Serdar

pre 10 godina

"EU nikada kao organizacija nije trazila priznanje KiM".
Ali zato najjuticajnije clanice te ogranizacije koje uostalom i cine samu organizaciju(Nemacka,Francuska,Italija)to jesu trazile.

vladaL

pre 10 godina

Ne znam gde je ovaj svet krenuo. Jako čudne stvari se dogadjaju, svaki naš državnik pre nego što dodje na vlast ima neki svoj stav, svaki kad dodje na vlast pretvori se u svog prethodnika. Do juče je predsednik Srbije bio nepoželjan u Hrvatskoj, sada je prijatelj. Govorim za ovog aktuelnog. Sada se dogovara, pregovara, kao da se ništa pre 20 godina nije ni desilo niti su uradili niti šta su rekli. Odjednom više ništa ne važi. Žalosno je samo što smo takvim ljudima koji su nas vodili u prethodnih 20 godina dozvolili da rukovode našim životima. Obicni ljudi su platili glavom, a na kraju oni se rukuju i ljube, kao da se ništa nije desilo...

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Dok je master Toma dobio od Slobe luksuzni stan za vreme bombardovanja Srbije 1999. na Novom Beogradu i slavio "pobedu" nad NATO-om, nije se obazirao na misljenje Bundestaga, kada ono gle, mi izgubili rat i sada njihova politika stize na naplatu.

Sasa

pre 10 godina

A to je neka novost? Pa naravno da cete morati da priznati Kosovo ako hocete u EU. Je l' moze neko da zamisli da ce primiti u Uniju zemlju, a da se ne zna gde su granice te zemlje?

master

pre 10 godina

Ma Tomo da li si ti posetio Karlovac ili Viroviticu da vidiš granicu za koju si se zalagao 20 godina,pusti ti Nemačku i Kosovo to je za tebe visoka politika.

Sljivoviski

pre 10 godina

Gos Nikolicu jutros si bio na radnom dorucku sa Predsednicom Kosova u Zagrebu,danas su zvanucnici EU cestitali Kosovu Specijalni status pridruzivanja sa EU zar ti to nesto ne govori ili nema ko da te uputi u politicka desavanja u tvojoj rodjenoj zemlji!

Djokic

pre 10 godina

G. Nikolic vise i ne pominje onuh 300.000 proteranih iz Hrvatske. Njih niko vise i ne pominje, zaboravljeni u bedi po kolektivnim centrima u Srbiji. E takav smi mi narod.

katica

pre 10 godina

Kad izgubiš ratove to je to!
Ps. Vi ste ubeđivali narod (od 7 miliona) da je NORMALNO ratovati sa 1 milijardom najrazvijenijih zemalja planete zemlje i to bez negativnih posledica.

Damir

pre 10 godina

dodavši da Hrvatska takođe mora još mnogo da uradi kao član evropske porodice.

Halo šefe ti nama govoriš da mi još moramo mnogo učiniti kao član evropske porodice, o čemu ti pričaš , gledaj ti svoju državu i njoj davaj savjete ,vi ste tek dobili takozvani datum bez datuma,a HR je punopravana članica EU .

Ivica,kv

pre 10 godina

Predsednice dragi,secam se vase izjave sa pocetka prosle godine kada vi u stilu Srpskoga seljaka kazete"sam cu uzeti na svoja ledja pitanje kosova..."verovatno ste mislili da je to dzak brasna,krompira ili secera...vi ni tada ni sada niste svesni koliki problem ste stavili svima ali ne na ledja nego na glavu.I vi i premijer i prvi potpredsednik vlade Srbije ne shvatate jos da ste dovedeni da uradite ono sto niko nije hteo i niko nije zeleo a ni smeo zadnjih 100 godina,ali mislite da ste puno uradili ali ne znate da ste tek poceli a kada bude na red doslo to priznanje ne znam sta cete reci...danas kazete nikada Srbija nece priznati Kosovo,to nam niko ne trazi.Predsednice,trazi vam Nemacka,trzi i ako vi to sada pokusavate da sakrijete.Traze punu normalizaciju a vi trazite modul kako to da uradite a da se ne kaze tako.Vi cete tj vi ste spremni i to da uradite ali mozda jos ne znate.Ja vas pozdravljam i porucujem vam da ako sanjate vreme je da se probudite,da ne gradite dalje drzavu na lazima,dosta su nas lagali...svi pre vas a vi ne da nas lazete,nego nas jos i budalama pravite.Vodite racuna da vam se sve ovo sto radite ne obije o glavu...pao je Slobo,pascete i vi ne brinite....pozz

Mihailo

pre 10 godina

Nemce interesuje Telekom Kosova koji su navodno već kupili i rudnici. Da bi se legalno eksploatisali, potrebno je priznanje Kosova i rešavanje svih pitanja vezanih za imovinu države Srbije na teritoriji koja joj je oteta. Čist interes velike sile. Zbog toga nas Rajhstag (ovo ime mu mnogo više pristaje) ucenjuje i uslovljava. Ko do sada, posle toliko godina, nije shvatio šta je ustvari cilj svih onih koji su nam i oduzeli Kosovo, zaista ima problem uz glavi.
Jedino rešenje za Srbiju bi bilo da poput Belorusije dozvoli Rusima da izgrade veliku vojnu bazu kod nas. U EU svakako nećemo nikada ući, a ko je vodi i kakvo je stanje u mnogim zemljama unije izuzev par razvijenih, možda je tako i bolje. Inače je glupo gurati se u društvo koje te ne želi i koje ti je uvek samo činilo zlo.

nikola

pre 10 godina

Kome se ovaj obraća ? Zna se. Onom milionu birača koji....
Nije njemu do evropske unije, nego do vlasti. Da smo mi u EU takav nikada be bi bio na vlasti.

Priznanje nego šta

pre 10 godina

Pa celo vreme svih pregovora i dogovora se kao uslov za dobijanje datuma za početak pregovora isticalo NORMALIZACIJA ODNOSA SA KOSOVOM!? To nemci razumeju priznaje kosova kao države. Žalosno je da sve to vreme niste to razumeli???

Rastko

pre 10 godina

Veoma je jasno: Moramo imati definisane granice. Pitanje je samo gde su te granice. Da li je ovo gluma naseg Tome, ili samo neznanje? Pitam se da li ima neko sa skupljom diplomom da mu pojasni? Ja sam iskreno protiv toga da ide kod Merkelove sa stiroporom. Bolje neka je zove na post.

Serdar

pre 10 godina

"EU nikada kao organizacija nije trazila priznanje KiM".
Ali zato najjuticajnije clanice te ogranizacije koje uostalom i cine samu organizaciju(Nemacka,Francuska,Italija)to jesu trazile.

Banat1

pre 10 godina

Ovo je sigurno bilo za ocekivati samo sto sam iznenadjen brzinom,ipak nisam ocekivao da ce tako brzo doci na red....Ko zna sta nas jos ceka na tom putu dugom 6 godina,ali krenuli smo....korak od hiljadu milja zapocinje prvim korakom....

amnezija

pre 10 godina

Muka mi je od Nemacke i njihovih zahteva jer oni najmanje imaju pravo bilo šta da traže s obzirom na to šta su radili u Drugom svetskom ratu. Da li ceo svet kolektivno ima amneziju i ne seća se zločina iz Drugog svetskog rata?

T&T

pre 10 godina

zar toma nije rekao da ce u zg ici samo tenkom?
@ (nema deda mraza, 1. jul 2013 23:56)

Sit se ismejah na ovaj komentar.
Samo sam zamislio Tomu kako sedi u tenku i putuje hahaha koja komedija! :)

Aleksandar!!

pre 10 godina

Nerviraju me komentari tipa: -zasto se mi guramo u drustvo kad nas to drustvo nece, ne voli, ne postuje i bla bla bla... Kako da nas oni vole, cene i postuju kad se mi medjusobno mrzimo? Kako ce nas bilo ko smatrati ozbiljnom zemljom kad mi kao nacija uporno idealizujemo pogresne stvari? Zar svako od nas ne moze bar svoje dvoriste da pocisti,nego ostavi haos u kuci i oko kuce da bi pricao kako je kod komsije nesredjeno i neuredno u kuci i dvoristu? Dragi moji Srbi, operimo mi sami sebe, u svakom pogledu, pokusajmo makar na trenutak da budemo humana bica dostojna ovog zivota zbog nas i nase dece, pokusajmo da sebe uzdignemo iz ove prasine i moralne pustinje u kojoj se nalazimo, pa ce nam onda i biti bolje. Ovako ako nastavimo, pocecemo na svinje da licimo, sto se u blatu valjaju. Pocnite od sebe!

Igor

pre 10 godina

Traže od nas da uradimo ono što smo potpisali. A sobzirom da nam potpisivanje mnogo lakše ide nego delanje što se mnogo puta pokazalo, moraju da nas pritiskaju. Ne prenemaži se grobar.

zm

pre 10 godina

(Mihailo, 1. jul 2013 23:25)
Gospodine, da je svo Kosovo od Rude, ne bi mogao da se isplati novac koji su EU i SAD potrošile na isto. Od vojne intervencije do danas. A Nemačka je baš na niske grane spala, da kupuje Telekom Kosova i zbog toga ulaže diplomatske napore da Srbija brizna Kosovo. Dajte molim vas.

Pera

pre 10 godina

Ne vredi, ne mogu da se naviknem. Uvek kad ga vidim, zapitam se kako je moguce da je ovaj neobrazovani, zadrti, namcorasti deda, predsednik moje zemlje. Svaka cast Vucicu, svaka cast glasacima Sns-a na ogromnoj podrsci, mozda i sam budem glasao za njih ako se nesto ozbiljno ne promeni u ds-u, ali ovu nesnadjenu personu kad vidim bude mi lose.

sigurna lova....

pre 10 godina

Moja lova je na tebi Masteru. Kad si uspeo da prevaris svog kuma i svoje patriJote sigurno ces naci nacina da odšibicariš i Angelu.

Mujo 11

pre 10 godina

Ako Srbija zeli iskreno ulaziti u EU, onda mora ispuniti sve uslove koje dolazi od EU! To je cist racun!
Ako Srbija misli suprotno, odnosno da EU mora da ispuni uslove da Srbija bih usla u te Unije, grdno se vara!
Ovaj zadnji uslov od Njemacke za Srbiju nece biti zadnji, to je sigurno!
Dakle, pripremite da ispunite nove uslove od EU, naravno ako stvarno hocete u EU!

London 94

pre 10 godina

Onog dana kada je USA I 27 zamala EU priznale nezavisnost Kosova meni je bilo jasno kao I danas da ce Kosovo biti nezavisno . A vama ?
Zadnjih 2/3 godine samo se islo ka tome da së narodu ne kaze gorka istina. Radi elektorata ...

cartman

pre 10 godina

Gos Nikolicu jutros si bio na radnom dorucku sa Predsednicom Kosova u Zagrebu,danas su zvanucnici EU cestitali Kosovu Specijalni status pridruzivanja sa EU zar ti to nesto ne govori ili nema ko da te uputi u politicka desavanja u tvojoj rodjenoj zemlji!
(Sljivoviski, 01. jul 2013 23:58)
Ma znaju oni to sve, kao što i ti i ja i svako ko malo razmišlja u realnim okvirima zna, ovo je samo još malo za one sa jeftinijim ulaznicama koji slabije prihvataju, a ipak glasaju na izborima. I dosta više o tome, nema tu šta više da se tupi kome je stalo do vremena.

Miting, miting mene boli

pre 10 godina

Ma, meni se cini da to sa Kosovom (priznavanje itd.) i ne brine mnogo Nikolica. Bilo je dreke i kuknjave za Kosovom i do sada, pa se sve polako utisalo. Nema vise "Kosovo je Srbija". Mislim, da se vise brine oko toga sto je Bundestag porucio da nema Evrope, ako se ne istrazi ko je zapalio njihovu (nemacku) ambasadu. To je debelo POLITICKO pitanje. I mora dase resi. A resenje preti da bude: "letu stuke, letu avioni". Iz vlasti.

Marina

pre 10 godina

Evo na čemu Srbija gubi dragocjeno vrijeme-na izjavama predsjednika države koje nemaju veze s onim što on sam radi na terenu. Neću spominjati njegove govore od 20 godina ranije ,ali ću se osvrnuti na radni doručak kod predsjednika Josipovića na kojemu su bili predsjednici osam država regije,a g.Nikolić je sjedio metar-dva od kosovske predsjednice. Nije je morao pozdraviti niti se s njom rukovati,ni kao političar ni kao muškarac,ali je barem morao vidjeti da je tu ravnopravno sjedila s njim i Pahorom i svim ostalim,da nema zvjezdicu/pahuljicu okačenu o rever niti oko ruke nosi rezoluciju 1244. Baš zato ne treba više zamarati svoje građane floskulama iz njegovih neostvarenih snova. Uzimajući u obzir veličinu Srbije i sve njene potencijale na svim razinama društveno-političkog života,Srbija je jučer mogla i trebala ući u EU zajedno s RH i ušla bi da je Milošević ozbiljno shvatio upozorenja zapada, da je dopušteno da Z.Đinđić odradi svoj posao vraćanja ugleda Srbije, da je B.Tadić bio više Srbin a manje foteljaš,da su vlasti Srbije ranije shvatili da je Mladiću i Karadžiću mjesto u Haagu,i da su svi oni zajedno ,svaki u svoje vrijeme, kosovske Albance uzeli kao ravnopravne partnere u uređivanju novih odnosa pokrajine i matice zemlje. Posljedice pogubnih (ne)djela i odluka vidjeli smo jučer u Zagrebu. Govori predsjednika i premijera,svečani program i reakcija građana na trgu najbolje govore kakva je RH danas zemlja i kakva je mogla biti Srbija umjesto da ima datum bez datuma.

Kolektivna (ne)svest

pre 10 godina

Zapanjujuće je koliko smo glupi. Mire nas sa Hrvatima oni koji su nas nahuškali na bratoubilački rat. A mi tapšemo, vičemo bravo i ponovo glasamo za njih. Nismi mi zaslužili ništa bolje od ovoga što imamo tj. nemamo.

zoran

pre 10 godina

Ima li neki od ovih radikala da nije turio cviker da izgleda intelektualnije, valjda? A Megamegatrend već naštampao blanko Magistarske diplome. Sve moj do mojega...

Mudrost

pre 10 godina

@ Moj predlog:

Prvo, kao, priznamo Kosovo i EU nam odobri pristupanje. A onda, koju godinicu kasnije, kad smo već tamo, POVUČEMO priznanje. Kao, puj pike NE VAŽI! N-EQ V-A-Ž-I! Pa nek se mislU.
(Angela mi se Smerkel, 2. jul 2013 07:55)

Jako dobra ideja. Tako je bilo i 1941 god. Potpises kapitulaciju i onda puj pike ne vazi, pa ti se desi Kragujevac, Kraljevo, Jajinci i pitas se posle kako i zasto. Norveska, Danska, i Holandaja su primera radi takodje potpisale kapitaluciju i lepo sacekale kraj rata i da celu stvar obave veci i mocniji. Nisu imali ni razaranja ni masovnih streljanja. Istina i oni su se kroz rat zlopatili jer nigde nije bilo suvog grozdja za kolace.

Pepeljuga

pre 10 godina

Uslovi jesu teski za Srbiju i zato treba dobro osmisliti nase naredne poteze jer pregovore sa EU treba nastaviti i konacno jednog dana postati deo EU.

lav

pre 10 godina

Pa Vi to niste znali???????
A čemu onda priča o istorijskom uspehu???????
A čemu onda priča o istorijskom Vidovdanu????????
eeeeee moj Predsedniče bolje recite istinu ovom napaćenom narodu da se ne raduje uzalud.

Winsent

pre 10 godina

Nemacka kao i ostale zemlje su stalno ponavljale da se od Srbije ne ocekuje da prizna Kosovo,vec da se izvrsi normalizacija odnosa sto je prekovorima ucinjeno,a primenom Briselskog sporazuma nastavljeno

Angela mi se Smerkel

pre 10 godina

Moj predlog:

Prvo, kao, priznamo Kosovo i EU nam odobri pristupanje. A onda, koju godinicu kasnije, kad smo već tamo, POVUČEMO priznanje. Kao, puj pike NE VAŽI! N-EQ V-A-Ž-I! Pa nek se mislU.

zarđala kašikica

pre 10 godina

koliko knedli je ovaj čovek do sada progutao da bi sada mogao da daje ovakve izjave...
a stavovi i mišljenje mu se sigurno nisu ni za dlaku promenili.

mala

pre 10 godina

Svaki uslov je po definiciji tezak, ucena glavo. Ovi preobuceni Evropejci misle da ako smo mi zaborevili ko su da je I ceo svet u amneziji. Bas mi je zao sto ne dobise datum, mada su to proglasili pobedom, ali do Evropskih fondova se ceka do Januara, ako do tada prezivimo. Oni sigurno hoce

Naravno

pre 10 godina

Sigurno je i problem uhapsiti i procesuirari odgovorne za paljenje ambasada,trgovinske sankcije....Hoćete li morati menjati stavku o prvoj pomoći(made in galenika)?
Pogađa li vas menjanje procesa -građani->državna preduzeća->političke stranke?

Kolonija

pre 10 godina

"Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU, kaže predsednik Nikolić ".... koje ste vi spremni da ispunite po svaku cenu, jos samo da posalju nemacku policiju da istrazuje po Srbiji ko je mrko pogledao nekog Nemca.

zoran

pre 10 godina

"Samo oprezno.Ne smemo da nasednemo da direktno ili indirektno priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu.Ako to uradimo nećemo biti u EU, a ni na Kosovu i Metohiji."
(obor, 2. jul 2013 10:21)

A ovako smo i na Kosmetu i u EU?

E vala bolje da ne izlaziš odatle kako si se potpisao.

Stvarno mi nije jasno. Znam da vas instruiraju šta i kako da pišete. OK. Ali brate, da li imate dva grama mozga da su neke stvari koje vam objave ovi iz B-92 NEBULOZNE i kontraproduktivne.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU, kaže predsednik Nikolić

Uslovi jesu "teski" ali cvrsto verujem da ce ova vlast Srbije uspeti da ih ISPUNI !

Marin dvor

pre 10 godina

I do sada je Nemačka postavljala teške uslova pa ih je Srbija uspela ispuniti. verujemo da ćemo i ostale uslove uspešno rešiti. Naravno ako bude uslov da Srbija prizna nezavisnost kosova , a ne bi se iznenadili ni tom uslivu , Srbija ga neće nikada ispuniti.Srbija neće priznati nezavisnost Kosova bez razlike koja cena bude u pitanju.

oprezno

pre 10 godina

Treba se toga cuvati...Veliki krediti isto tako Srbiji mogu biti i rak rana..I ovako duzni,mozemo postati prezaduzeni a onda se zna!!!

Mina

pre 10 godina

Mislim da ce u nekoj bliskoj buducnosti, jedna po jedna clanica EU da okrene ledja Nemackoj. Italija, Francuska sigurno. Svasta ce tu da se izdesava.

obor

pre 10 godina

Samo oprezno.Ne smemo da nasednemo da direktno ili indirektno priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu.Ako to uradimo nećemo biti u EU, a ni na Kosovu i Metohiji.

Braca

pre 10 godina

Ja bas i ne znam sta je to Bundestag. Jel to neko ime za evropski parlament? Jel nama postavljaju uslove i Bundestag i evropski parlament?
Jednog lepog dana ce Bundestag da smanji broj onih koji se nista ne pitaju u Briselu i evropski parlament ce se zvati Bundestag. To nije tako daleko od Rajhstaga.

maxim

pre 10 godina

C c c c ,ma ajde,kao to je nešto novo i kao ti se sad čudiš???
Ako odeš kod frau Merkel na**jao si,ima da ti utrapi još onih
27 tačaka i onda možemo svi da se slikamo.

samo ja

pre 10 godina

Mislima da ce i oni morati malo da popuste kada vide da je nasa Vlada spremna za kompromise koji ce joj omoguciti napredovanje ka EU!

dany00

pre 10 godina

Verujem da Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU ali isto tako verujem da ćemo sve uslove da ispunimo koji se pred nas postavljaju.

James Bond

pre 10 godina

Tačno je da je Nemačka najzahtevnija ali uveren sam da će pregovarački tim naći rešenje za sve zahteve koji se stavljaju pred njega!

Miroslav D.

pre 10 godina

Vucic i SNS su dali sve od sebe da bi se Srbija priblizila EU, i nadajmo se da Nemacka nece imati neke nove uslove za nas.

amnezija

pre 10 godina

Muka mi je od Nemacke i njihovih zahteva jer oni najmanje imaju pravo bilo šta da traže s obzirom na to šta su radili u Drugom svetskom ratu. Da li ceo svet kolektivno ima amneziju i ne seća se zločina iz Drugog svetskog rata?

Mihailo

pre 10 godina

Nemce interesuje Telekom Kosova koji su navodno već kupili i rudnici. Da bi se legalno eksploatisali, potrebno je priznanje Kosova i rešavanje svih pitanja vezanih za imovinu države Srbije na teritoriji koja joj je oteta. Čist interes velike sile. Zbog toga nas Rajhstag (ovo ime mu mnogo više pristaje) ucenjuje i uslovljava. Ko do sada, posle toliko godina, nije shvatio šta je ustvari cilj svih onih koji su nam i oduzeli Kosovo, zaista ima problem uz glavi.
Jedino rešenje za Srbiju bi bilo da poput Belorusije dozvoli Rusima da izgrade veliku vojnu bazu kod nas. U EU svakako nećemo nikada ući, a ko je vodi i kakvo je stanje u mnogim zemljama unije izuzev par razvijenih, možda je tako i bolje. Inače je glupo gurati se u društvo koje te ne želi i koje ti je uvek samo činilo zlo.

Damir

pre 10 godina

dodavši da Hrvatska takođe mora još mnogo da uradi kao član evropske porodice.

Halo šefe ti nama govoriš da mi još moramo mnogo učiniti kao član evropske porodice, o čemu ti pričaš , gledaj ti svoju državu i njoj davaj savjete ,vi ste tek dobili takozvani datum bez datuma,a HR je punopravana članica EU .

Sasa

pre 10 godina

A to je neka novost? Pa naravno da cete morati da priznati Kosovo ako hocete u EU. Je l' moze neko da zamisli da ce primiti u Uniju zemlju, a da se ne zna gde su granice te zemlje?

Djokic

pre 10 godina

G. Nikolic vise i ne pominje onuh 300.000 proteranih iz Hrvatske. Njih niko vise i ne pominje, zaboravljeni u bedi po kolektivnim centrima u Srbiji. E takav smi mi narod.

katica

pre 10 godina

Kad izgubiš ratove to je to!
Ps. Vi ste ubeđivali narod (od 7 miliona) da je NORMALNO ratovati sa 1 milijardom najrazvijenijih zemalja planete zemlje i to bez negativnih posledica.

Winsent

pre 10 godina

Nemacka kao i ostale zemlje su stalno ponavljale da se od Srbije ne ocekuje da prizna Kosovo,vec da se izvrsi normalizacija odnosa sto je prekovorima ucinjeno,a primenom Briselskog sporazuma nastavljeno

Banat1

pre 10 godina

Ovo je sigurno bilo za ocekivati samo sto sam iznenadjen brzinom,ipak nisam ocekivao da ce tako brzo doci na red....Ko zna sta nas jos ceka na tom putu dugom 6 godina,ali krenuli smo....korak od hiljadu milja zapocinje prvim korakom....

Marin dvor

pre 10 godina

I do sada je Nemačka postavljala teške uslova pa ih je Srbija uspela ispuniti. verujemo da ćemo i ostale uslove uspešno rešiti. Naravno ako bude uslov da Srbija prizna nezavisnost kosova , a ne bi se iznenadili ni tom uslivu , Srbija ga neće nikada ispuniti.Srbija neće priznati nezavisnost Kosova bez razlike koja cena bude u pitanju.

samo ja

pre 10 godina

Mislima da ce i oni morati malo da popuste kada vide da je nasa Vlada spremna za kompromise koji ce joj omoguciti napredovanje ka EU!

Angela mi se Smerkel

pre 10 godina

Moj predlog:

Prvo, kao, priznamo Kosovo i EU nam odobri pristupanje. A onda, koju godinicu kasnije, kad smo već tamo, POVUČEMO priznanje. Kao, puj pike NE VAŽI! N-EQ V-A-Ž-I! Pa nek se mislU.

Priznanje nego šta

pre 10 godina

Pa celo vreme svih pregovora i dogovora se kao uslov za dobijanje datuma za početak pregovora isticalo NORMALIZACIJA ODNOSA SA KOSOVOM!? To nemci razumeju priznaje kosova kao države. Žalosno je da sve to vreme niste to razumeli???

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Dok je master Toma dobio od Slobe luksuzni stan za vreme bombardovanja Srbije 1999. na Novom Beogradu i slavio "pobedu" nad NATO-om, nije se obazirao na misljenje Bundestaga, kada ono gle, mi izgubili rat i sada njihova politika stize na naplatu.

vladaL

pre 10 godina

Ne znam gde je ovaj svet krenuo. Jako čudne stvari se dogadjaju, svaki naš državnik pre nego što dodje na vlast ima neki svoj stav, svaki kad dodje na vlast pretvori se u svog prethodnika. Do juče je predsednik Srbije bio nepoželjan u Hrvatskoj, sada je prijatelj. Govorim za ovog aktuelnog. Sada se dogovara, pregovara, kao da se ništa pre 20 godina nije ni desilo niti su uradili niti šta su rekli. Odjednom više ništa ne važi. Žalosno je samo što smo takvim ljudima koji su nas vodili u prethodnih 20 godina dozvolili da rukovode našim životima. Obicni ljudi su platili glavom, a na kraju oni se rukuju i ljube, kao da se ništa nije desilo...

nikola

pre 10 godina

Kome se ovaj obraća ? Zna se. Onom milionu birača koji....
Nije njemu do evropske unije, nego do vlasti. Da smo mi u EU takav nikada be bi bio na vlasti.

Mina

pre 10 godina

Mislim da ce u nekoj bliskoj buducnosti, jedna po jedna clanica EU da okrene ledja Nemackoj. Italija, Francuska sigurno. Svasta ce tu da se izdesava.

Ivica,kv

pre 10 godina

Predsednice dragi,secam se vase izjave sa pocetka prosle godine kada vi u stilu Srpskoga seljaka kazete"sam cu uzeti na svoja ledja pitanje kosova..."verovatno ste mislili da je to dzak brasna,krompira ili secera...vi ni tada ni sada niste svesni koliki problem ste stavili svima ali ne na ledja nego na glavu.I vi i premijer i prvi potpredsednik vlade Srbije ne shvatate jos da ste dovedeni da uradite ono sto niko nije hteo i niko nije zeleo a ni smeo zadnjih 100 godina,ali mislite da ste puno uradili ali ne znate da ste tek poceli a kada bude na red doslo to priznanje ne znam sta cete reci...danas kazete nikada Srbija nece priznati Kosovo,to nam niko ne trazi.Predsednice,trazi vam Nemacka,trzi i ako vi to sada pokusavate da sakrijete.Traze punu normalizaciju a vi trazite modul kako to da uradite a da se ne kaze tako.Vi cete tj vi ste spremni i to da uradite ali mozda jos ne znate.Ja vas pozdravljam i porucujem vam da ako sanjate vreme je da se probudite,da ne gradite dalje drzavu na lazima,dosta su nas lagali...svi pre vas a vi ne da nas lazete,nego nas jos i budalama pravite.Vodite racuna da vam se sve ovo sto radite ne obije o glavu...pao je Slobo,pascete i vi ne brinite....pozz

master

pre 10 godina

Ma Tomo da li si ti posetio Karlovac ili Viroviticu da vidiš granicu za koju si se zalagao 20 godina,pusti ti Nemačku i Kosovo to je za tebe visoka politika.

Sljivoviski

pre 10 godina

Gos Nikolicu jutros si bio na radnom dorucku sa Predsednicom Kosova u Zagrebu,danas su zvanucnici EU cestitali Kosovu Specijalni status pridruzivanja sa EU zar ti to nesto ne govori ili nema ko da te uputi u politicka desavanja u tvojoj rodjenoj zemlji!

Serdar

pre 10 godina

"EU nikada kao organizacija nije trazila priznanje KiM".
Ali zato najjuticajnije clanice te ogranizacije koje uostalom i cine samu organizaciju(Nemacka,Francuska,Italija)to jesu trazile.

oprezno

pre 10 godina

Treba se toga cuvati...Veliki krediti isto tako Srbiji mogu biti i rak rana..I ovako duzni,mozemo postati prezaduzeni a onda se zna!!!

obor

pre 10 godina

Samo oprezno.Ne smemo da nasednemo da direktno ili indirektno priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu.Ako to uradimo nećemo biti u EU, a ni na Kosovu i Metohiji.

Kolektivna (ne)svest

pre 10 godina

Zapanjujuće je koliko smo glupi. Mire nas sa Hrvatima oni koji su nas nahuškali na bratoubilački rat. A mi tapšemo, vičemo bravo i ponovo glasamo za njih. Nismi mi zaslužili ništa bolje od ovoga što imamo tj. nemamo.

Aleksandar!!

pre 10 godina

Nerviraju me komentari tipa: -zasto se mi guramo u drustvo kad nas to drustvo nece, ne voli, ne postuje i bla bla bla... Kako da nas oni vole, cene i postuju kad se mi medjusobno mrzimo? Kako ce nas bilo ko smatrati ozbiljnom zemljom kad mi kao nacija uporno idealizujemo pogresne stvari? Zar svako od nas ne moze bar svoje dvoriste da pocisti,nego ostavi haos u kuci i oko kuce da bi pricao kako je kod komsije nesredjeno i neuredno u kuci i dvoristu? Dragi moji Srbi, operimo mi sami sebe, u svakom pogledu, pokusajmo makar na trenutak da budemo humana bica dostojna ovog zivota zbog nas i nase dece, pokusajmo da sebe uzdignemo iz ove prasine i moralne pustinje u kojoj se nalazimo, pa ce nam onda i biti bolje. Ovako ako nastavimo, pocecemo na svinje da licimo, sto se u blatu valjaju. Pocnite od sebe!

Rastko

pre 10 godina

Veoma je jasno: Moramo imati definisane granice. Pitanje je samo gde su te granice. Da li je ovo gluma naseg Tome, ili samo neznanje? Pitam se da li ima neko sa skupljom diplomom da mu pojasni? Ja sam iskreno protiv toga da ide kod Merkelove sa stiroporom. Bolje neka je zove na post.

zm

pre 10 godina

(Mihailo, 1. jul 2013 23:25)
Gospodine, da je svo Kosovo od Rude, ne bi mogao da se isplati novac koji su EU i SAD potrošile na isto. Od vojne intervencije do danas. A Nemačka je baš na niske grane spala, da kupuje Telekom Kosova i zbog toga ulaže diplomatske napore da Srbija brizna Kosovo. Dajte molim vas.

dany00

pre 10 godina

Verujem da Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU ali isto tako verujem da ćemo sve uslove da ispunimo koji se pred nas postavljaju.

Marina

pre 10 godina

Evo na čemu Srbija gubi dragocjeno vrijeme-na izjavama predsjednika države koje nemaju veze s onim što on sam radi na terenu. Neću spominjati njegove govore od 20 godina ranije ,ali ću se osvrnuti na radni doručak kod predsjednika Josipovića na kojemu su bili predsjednici osam država regije,a g.Nikolić je sjedio metar-dva od kosovske predsjednice. Nije je morao pozdraviti niti se s njom rukovati,ni kao političar ni kao muškarac,ali je barem morao vidjeti da je tu ravnopravno sjedila s njim i Pahorom i svim ostalim,da nema zvjezdicu/pahuljicu okačenu o rever niti oko ruke nosi rezoluciju 1244. Baš zato ne treba više zamarati svoje građane floskulama iz njegovih neostvarenih snova. Uzimajući u obzir veličinu Srbije i sve njene potencijale na svim razinama društveno-političkog života,Srbija je jučer mogla i trebala ući u EU zajedno s RH i ušla bi da je Milošević ozbiljno shvatio upozorenja zapada, da je dopušteno da Z.Đinđić odradi svoj posao vraćanja ugleda Srbije, da je B.Tadić bio više Srbin a manje foteljaš,da su vlasti Srbije ranije shvatili da je Mladiću i Karadžiću mjesto u Haagu,i da su svi oni zajedno ,svaki u svoje vrijeme, kosovske Albance uzeli kao ravnopravne partnere u uređivanju novih odnosa pokrajine i matice zemlje. Posljedice pogubnih (ne)djela i odluka vidjeli smo jučer u Zagrebu. Govori predsjednika i premijera,svečani program i reakcija građana na trgu najbolje govore kakva je RH danas zemlja i kakva je mogla biti Srbija umjesto da ima datum bez datuma.

London 94

pre 10 godina

Onog dana kada je USA I 27 zamala EU priznale nezavisnost Kosova meni je bilo jasno kao I danas da ce Kosovo biti nezavisno . A vama ?
Zadnjih 2/3 godine samo se islo ka tome da së narodu ne kaze gorka istina. Radi elektorata ...

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU, kaže predsednik Nikolić

Uslovi jesu "teski" ali cvrsto verujem da ce ova vlast Srbije uspeti da ih ISPUNI !

Kolonija

pre 10 godina

"Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU, kaže predsednik Nikolić ".... koje ste vi spremni da ispunite po svaku cenu, jos samo da posalju nemacku policiju da istrazuje po Srbiji ko je mrko pogledao nekog Nemca.

Pepeljuga

pre 10 godina

Uslovi jesu teski za Srbiju i zato treba dobro osmisliti nase naredne poteze jer pregovore sa EU treba nastaviti i konacno jednog dana postati deo EU.

Pera

pre 10 godina

Ne vredi, ne mogu da se naviknem. Uvek kad ga vidim, zapitam se kako je moguce da je ovaj neobrazovani, zadrti, namcorasti deda, predsednik moje zemlje. Svaka cast Vucicu, svaka cast glasacima Sns-a na ogromnoj podrsci, mozda i sam budem glasao za njih ako se nesto ozbiljno ne promeni u ds-u, ali ovu nesnadjenu personu kad vidim bude mi lose.

Igor

pre 10 godina

Traže od nas da uradimo ono što smo potpisali. A sobzirom da nam potpisivanje mnogo lakše ide nego delanje što se mnogo puta pokazalo, moraju da nas pritiskaju. Ne prenemaži se grobar.

Mudrost

pre 10 godina

@ Moj predlog:

Prvo, kao, priznamo Kosovo i EU nam odobri pristupanje. A onda, koju godinicu kasnije, kad smo već tamo, POVUČEMO priznanje. Kao, puj pike NE VAŽI! N-EQ V-A-Ž-I! Pa nek se mislU.
(Angela mi se Smerkel, 2. jul 2013 07:55)

Jako dobra ideja. Tako je bilo i 1941 god. Potpises kapitulaciju i onda puj pike ne vazi, pa ti se desi Kragujevac, Kraljevo, Jajinci i pitas se posle kako i zasto. Norveska, Danska, i Holandaja su primera radi takodje potpisale kapitaluciju i lepo sacekale kraj rata i da celu stvar obave veci i mocniji. Nisu imali ni razaranja ni masovnih streljanja. Istina i oni su se kroz rat zlopatili jer nigde nije bilo suvog grozdja za kolace.

mala

pre 10 godina

Svaki uslov je po definiciji tezak, ucena glavo. Ovi preobuceni Evropejci misle da ako smo mi zaborevili ko su da je I ceo svet u amneziji. Bas mi je zao sto ne dobise datum, mada su to proglasili pobedom, ali do Evropskih fondova se ceka do Januara, ako do tada prezivimo. Oni sigurno hoce

Miroslav D.

pre 10 godina

Vucic i SNS su dali sve od sebe da bi se Srbija priblizila EU, i nadajmo se da Nemacka nece imati neke nove uslove za nas.

T&T

pre 10 godina

zar toma nije rekao da ce u zg ici samo tenkom?
@ (nema deda mraza, 1. jul 2013 23:56)

Sit se ismejah na ovaj komentar.
Samo sam zamislio Tomu kako sedi u tenku i putuje hahaha koja komedija! :)

Miting, miting mene boli

pre 10 godina

Ma, meni se cini da to sa Kosovom (priznavanje itd.) i ne brine mnogo Nikolica. Bilo je dreke i kuknjave za Kosovom i do sada, pa se sve polako utisalo. Nema vise "Kosovo je Srbija". Mislim, da se vise brine oko toga sto je Bundestag porucio da nema Evrope, ako se ne istrazi ko je zapalio njihovu (nemacku) ambasadu. To je debelo POLITICKO pitanje. I mora dase resi. A resenje preti da bude: "letu stuke, letu avioni". Iz vlasti.

cartman

pre 10 godina

Gos Nikolicu jutros si bio na radnom dorucku sa Predsednicom Kosova u Zagrebu,danas su zvanucnici EU cestitali Kosovu Specijalni status pridruzivanja sa EU zar ti to nesto ne govori ili nema ko da te uputi u politicka desavanja u tvojoj rodjenoj zemlji!
(Sljivoviski, 01. jul 2013 23:58)
Ma znaju oni to sve, kao što i ti i ja i svako ko malo razmišlja u realnim okvirima zna, ovo je samo još malo za one sa jeftinijim ulaznicama koji slabije prihvataju, a ipak glasaju na izborima. I dosta više o tome, nema tu šta više da se tupi kome je stalo do vremena.

Mujo 11

pre 10 godina

Ako Srbija zeli iskreno ulaziti u EU, onda mora ispuniti sve uslove koje dolazi od EU! To je cist racun!
Ako Srbija misli suprotno, odnosno da EU mora da ispuni uslove da Srbija bih usla u te Unije, grdno se vara!
Ovaj zadnji uslov od Njemacke za Srbiju nece biti zadnji, to je sigurno!
Dakle, pripremite da ispunite nove uslove od EU, naravno ako stvarno hocete u EU!

zoran

pre 10 godina

"Samo oprezno.Ne smemo da nasednemo da direktno ili indirektno priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu.Ako to uradimo nećemo biti u EU, a ni na Kosovu i Metohiji."
(obor, 2. jul 2013 10:21)

A ovako smo i na Kosmetu i u EU?

E vala bolje da ne izlaziš odatle kako si se potpisao.

Stvarno mi nije jasno. Znam da vas instruiraju šta i kako da pišete. OK. Ali brate, da li imate dva grama mozga da su neke stvari koje vam objave ovi iz B-92 NEBULOZNE i kontraproduktivne.

James Bond

pre 10 godina

Tačno je da je Nemačka najzahtevnija ali uveren sam da će pregovarački tim naći rešenje za sve zahteve koji se stavljaju pred njega!

sigurna lova....

pre 10 godina

Moja lova je na tebi Masteru. Kad si uspeo da prevaris svog kuma i svoje patriJote sigurno ces naci nacina da odšibicariš i Angelu.

Braca

pre 10 godina

Ja bas i ne znam sta je to Bundestag. Jel to neko ime za evropski parlament? Jel nama postavljaju uslove i Bundestag i evropski parlament?
Jednog lepog dana ce Bundestag da smanji broj onih koji se nista ne pitaju u Briselu i evropski parlament ce se zvati Bundestag. To nije tako daleko od Rajhstaga.

Naravno

pre 10 godina

Sigurno je i problem uhapsiti i procesuirari odgovorne za paljenje ambasada,trgovinske sankcije....Hoćete li morati menjati stavku o prvoj pomoći(made in galenika)?
Pogađa li vas menjanje procesa -građani->državna preduzeća->političke stranke?

zoran

pre 10 godina

Ima li neki od ovih radikala da nije turio cviker da izgleda intelektualnije, valjda? A Megamegatrend već naštampao blanko Magistarske diplome. Sve moj do mojega...

lav

pre 10 godina

Pa Vi to niste znali???????
A čemu onda priča o istorijskom uspehu???????
A čemu onda priča o istorijskom Vidovdanu????????
eeeeee moj Predsedniče bolje recite istinu ovom napaćenom narodu da se ne raduje uzalud.

zarđala kašikica

pre 10 godina

koliko knedli je ovaj čovek do sada progutao da bi sada mogao da daje ovakve izjave...
a stavovi i mišljenje mu se sigurno nisu ni za dlaku promenili.

maxim

pre 10 godina

C c c c ,ma ajde,kao to je nešto novo i kao ti se sad čudiš???
Ako odeš kod frau Merkel na**jao si,ima da ti utrapi još onih
27 tačaka i onda možemo svi da se slikamo.