Aktuelno

Subota, 29.06.2013.

18:03

Lažni antivirus napada Androide

Izvor: Izvor: tportal.hr, Autor: M. È.

Lažni antivirus napada Androide IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

gagi990

pre 10 godina

Emmi moja stvar sta ce mi tolike aplikacije putujem dosta radi posla i trebaju mi svake sedmice upotrebim 100 a ove ostale po potrebi!Ja kad platim telefon 500-600 eura ocekujen da odradi sve sto mi je potrebno isto kao dzipa sto imsm da ne moze van asfalta sta ce mi onda!Treba mi baterija makar da,izdrzi 24h i da ne baguje,a to je problem sto sto nije softver nije zavrsen do kraja kako treba kao windows phone i ios,sto to ios i win ne baguju i jede im bateriju?

Jovana

pre 10 godina

Nemojte nu slucajni ubacivati antivirus programe! Pojesce vam bateriju za 3-4 sata. Android je slab sistem koji inace mnigi guta bateriju bet razliga. To nije iPhone kod koga je sve inteligentni razeadjeno: Manja baterija alu daleki duze traje od androida. Uz to iPhone ne poznaje viruse.

Sale

pre 10 godina

(jekktow, 29. jun 2013 21:15) Tubemate android aplikacija služi za download videa sa Youtube, koristim je i nije nikakav virus. A možda i postoji neka "sređena" verzija koja se isto zove, a ustvari je virus?

emmi

pre 10 godina

@gagi990-a sta ce ti 180 aplikacija majke ti,ne branim sad android ali od tih 180 ako si 10-15 koristio aktivno,ovo ostalo kolko da se vidi da je telefon pun aplikacijama.

kem

pre 10 godina

Сваки антивирус на Андроиду је сувишан. Коме није јасно зашто, нека погледа следећи исечак из коментара:
„Ja na mom sg3 imam kaspersky mobile security i pravo da vam kazem vec je nekoliko puta otkrio i sprecio pokretanje zlonamernih "aplikacija", koje sam pokusavao da instaliram sa nepoznatih servisa...“

Jingismikan

pre 10 godina

Ja na mom sg3 imam kaspersky mobile security i pravo da vam kazem vec je nekoliko puta otkrio i sprecio pokretanje zlonamernih "aplikacija", koje sam pokusavao da instaliram sa nepoznatih servisa. Zato ni ne mislim da ga brisem. Ima ili nema tih virusa i slicno, zabole me. Bolje ga imati i osecati se sigurnijim. A vi pricajte sta hocete. Valjda kompanije znaju sta proizvode. Takvi programi ne sluze samo za zastitu od "virusa". Tu su i web protection, anti-theft, privacy protection, itd, itd... Sve u jednom.

fckit

pre 10 godina

koristim android od 2009.. od htc G1. Nisam ni jednom imao problem sa virusima, niti sam koristio antivirus. Sa lagovanjem i blokiranjem sam vec imao, ali shta sve radim telefonima ne cudi me:) Proverite uvek shta app zahteva od vas pri instalaciji! Npr. livewallpaperi ne treba da imaju uvid u imenik, ne treba im internet, a josh manje im treba info o vashoj lokaciji... procitajte i komentare i ocene app koju instalirate.
kad zeznete, format pa neki drugi rom:)

Miloš

pre 10 godina

@Nebojša
Za tri godine je trebalo da naučiš da ti za Android ne treba antivirus, kao ni battery saver i šta ti ja znam. Evo ja za tri godine, bez antivirusa ništa nisam zakačio, tj. nisam mogao. To samo zauzima RAM, CPU, troši bateriju, a ne radi.
HD2 CM10.1

gagi990

pre 10 godina

Imao sam iPhone 4 kad,je izasao koristio sam ga 2 godine,i odlucio sam da,promenim i uzmem samsung s3,prvo sam se odusevio jer ima winamp,bs player,vlc player i tako,kad odlucim da stavim antivirus i istina spasio me par puta,ali baterija mi se smanjila odmah za 30-40% skinem ujutru sa,punjaca i uvece baterija prazna,znaci sklopi oko 12h!Iskreno bzv je!Sad sam uzeo Nokiu Lumiu 920 i odusevio sam se svine isti kao iphone sigurnost,baterija ladno dan ipo :) Mnogi hvale linux i android sto ne koristite linux na kompu vec Windows,ako ste citali po forurima win 8 je najsigurnija verzija od svih win,a to znaci i od linuxa,napred win i macintos :) Najbomji dte,i sto kaze jedan u komentaru android je kopija ios,da iosa i symbiana,sve pokupili od njih sastavili i dodali sta,novo i kao najbolji,meni se svidja windows phone 8 i ios,jer ne kopiraju nikog i rade bez mane ne baguju kao android :) Zaboravio sam reci moj samsung s3 je poceo uzasno baguje kad sam instaliral 180 aplikacija,a na iphonu sam imao 262 radio bez mane,na lumiji imam oko 100 radi bez mane i sta onda reci vise :)

The Omen

pre 10 godina

Jos nisam upoznao nekoga da je zapatio niti video virus na androidu.A jos manje da neko drzi neki antivirus na istom.Ali svakakvih indijanaca ima...
(Che, 29. jun 2013 18:23)
Nemoze ni da vidi virus dada mu android sralno baguje, to je zbig virusa. Sami za android postoji cutaca serija antivirus programa koji jos trose resurse! (sent from my iPhone).

Beli

pre 10 godina

Nemojte skidati krekovane aplikacije i nećete imati ovakvih problema. Da je našem narodu da je besplatno i da još sve bude savršeno i napravljeno samo za njih. A puno cicijama da daju 2-3$ za aplikaciju. :)

.apk

pre 10 godina

Zoner Mobile je fenomenalan AV koji jedva da zauzima 5MB rama ima jos par pratećih sadržaja sms/call block, detekciju reklama i push notifikacija....preporuka

deda jova

pre 10 godina

toliko o linux sigurnosti, nismo daleko do dana kada ce google-u (andorid) biti korisni saveti microsofta po pitanju bezbednosti. a ako neko misli da je play store resenje, neka se pozdravi sa free open ili kakvim vec kodom.
da, tebi nikad virus nije napravio problem na androidu ali nije ni meni na win-u. linux vise ne koriste samo posveceni, dobro dosli u windows-ov svet - svet obicnih korisnika:))

sx

pre 10 godina

Nijedna Android aplikacija, virus ili antivirus ne moze da se uglavi u Android OS i da kontrolise uredjaj. Nije ovo Windows.
Antivirusni programi na Androidu su cista glupost. Ne nasedajte na lazne uzbune antivirusnih kompanija.

zoran dj

pre 10 godina

applovci vi nikada necete priznati da imate neki problem no nema veze, a ako poverujete u svaku glupost od reklama ( kao dobili ste s4) ili antivirusi koji se sami nude onda ste sami i krivi

samo dve stvari su beskonacne.. Svemir i ljudska glupost..

pre 10 godina

Ko se osrednje razume u Android, konta da je tekst pun nebuloza, da virus ne postoji, da antivirus nije potreban i da kao i na svim drugim telefonima glupavi korisnik moze da instalira sta mu drago, pa i aplikaciju koja se "glupira" kad vec nemam bolji izraz.. Korisnici iPhona i te smesne Lumnie, ako instalirate aplikaciju koja navodno kaze da imate nepostojeci virus i da morate da kupite pro verziju da bi ga ocistili, da li je to virus? Ima li bre malo razuma da je ostalo u vasim glavama ljudi...

Che

pre 10 godina

E ovako iskusni. Meni je prijatelj poslao mail koji je sadrzao trojanca. Avast ga je otkrio i sprecio da napravi stetu. Nisu u pitanju samo aplikacije. (x, 29. jun 2013 20:44)

xDxDxD
Odakle da se pocne...prvo nije ti prijatelj nista poslao nego je to spam mail sa laznim imenom tvog prijatelja kog verovatno ižas na nekoj od drustvenih mreza(ako pogledas videces da je mail adresa nepoznata)
drugo,taj "trojanac" ne moze nista na androidu da uradi, jedino na kompu sa windowsom,ako si dovoljmno naivan da ga otvoris.
Kakav crni trojanac za linuks, o cemu vi pricate.
Jos recite da imate neki od sgs3,4 ili note,nexus 4....telefona sa "antivirusom", pa da se nasmejemo posteno.xD

JELENA

pre 10 godina

Ko je vama kriv kada koristite androide? Sa iPhone ne pistoje problemi virusa, ni su potrebni kojekakvi programcici za zastitu. Android laguje i bez virusa (sent from my iPhone).

Marko

pre 10 godina

Ne cudi ovo ni najmanje. Google-u je najvaznije da uvali svima svoje servise i reklame, a za aplikacije koje sklepava ko stigne nema veze. PlayStore je ubedljivo najveci buvljak. 90% aplikacija su potpuno djubre.

jekktow

pre 10 godina

Nedavno sam namerno skinula virus za koji sam znala da je to (tubemate). Htela sam da vidim koji će "antivirus" da ga registruje - od poznatih. Nijedan! Telefon je u 00:00h počeo sam puštati muziku i surfovati netom. Redom sam skidala, testirala i brisala av programe - nijedan ga nije registrovao! Šarena laža!

Posmatrac

pre 10 godina

Volim ove Windows i Iphone noobine sto odmah krecu da olajavaju Android OS. Sto kaze jedan kolega komentardzija, nikada nisam cuo za nekoga da je imao virus na Android OS-u a ne sta vise. Cista propaganda. Medjutim, Android OS se dokazao i dokazivace se sve vise i vise. FREE WORLD WILL WIN.

Nebojša

pre 10 godina

Tri godine imam android telefone prvo htc tatoo a trenutno xperia miro na kojem imam avg antivirus i do sada nisam ništa zakačio valjda važi kao i za računar ako paziš šta radiš smanjuju se šanse da se zaraziš.

x

pre 10 godina

E ovako iskusni. Meni je prijatelj poslao mail koji je sadrzao trojanca. Avast ga je otkrio i sprecio da napravi stetu. Nisu u pitanju samo aplikacije.

Magomed

pre 10 godina

Ljudi...za Android vam apsolutno ne treba ni anti virus, ni task killer, ni bateri sejver, jer sve to vec ima, a i bezbedan je sve dok se drzite Play store-a! Isto kao sto ne treba ni za iOS.

Darko

pre 10 godina

Praktično su i ove ostale "legitimne" antivirus aplikacije lažne. Za njima uopšte nema potrebe, ako instalirate sve aplikacije sa Google Play-a, ili drugih pouzdanih izvora. Naravno ima izuzetaka, tj. neke aplikacije mogu da prate telefon ukoliko ga izgubite, zaključaju ga i slično, ali to već nije antivirus aplikacija.

Strahinja

pre 10 godina

Recept je jednostavan. Koristiš samo aplikacije iz poznatih izvora, a ne crack/hack varijante, tj. aplikacije za DŽ koje se inače plaćaju. I ne instalirati aplikacije koje traže više dozvola nego što im realno treba. I onda vam ne treba antivirus. Virusi za Linux ne postoje, samo malware koji vas navede da ga sami pokrenete, ne može nikako sam!

Che

pre 10 godina

Jos nisam upoznao nekoga da je zapatio niti video virus na androidu.A jos manje da neko drzi neki antivirus na istom.Ali svakakvih indijanaca ima...

Che

pre 10 godina

Jos nisam upoznao nekoga da je zapatio niti video virus na androidu.A jos manje da neko drzi neki antivirus na istom.Ali svakakvih indijanaca ima...

Posmatrac

pre 10 godina

Volim ove Windows i Iphone noobine sto odmah krecu da olajavaju Android OS. Sto kaze jedan kolega komentardzija, nikada nisam cuo za nekoga da je imao virus na Android OS-u a ne sta vise. Cista propaganda. Medjutim, Android OS se dokazao i dokazivace se sve vise i vise. FREE WORLD WILL WIN.

Strahinja

pre 10 godina

Recept je jednostavan. Koristiš samo aplikacije iz poznatih izvora, a ne crack/hack varijante, tj. aplikacije za DŽ koje se inače plaćaju. I ne instalirati aplikacije koje traže više dozvola nego što im realno treba. I onda vam ne treba antivirus. Virusi za Linux ne postoje, samo malware koji vas navede da ga sami pokrenete, ne može nikako sam!

Nebojša

pre 10 godina

Tri godine imam android telefone prvo htc tatoo a trenutno xperia miro na kojem imam avg antivirus i do sada nisam ništa zakačio valjda važi kao i za računar ako paziš šta radiš smanjuju se šanse da se zaraziš.

Darko

pre 10 godina

Praktično su i ove ostale "legitimne" antivirus aplikacije lažne. Za njima uopšte nema potrebe, ako instalirate sve aplikacije sa Google Play-a, ili drugih pouzdanih izvora. Naravno ima izuzetaka, tj. neke aplikacije mogu da prate telefon ukoliko ga izgubite, zaključaju ga i slično, ali to već nije antivirus aplikacija.

Magomed

pre 10 godina

Ljudi...za Android vam apsolutno ne treba ni anti virus, ni task killer, ni bateri sejver, jer sve to vec ima, a i bezbedan je sve dok se drzite Play store-a! Isto kao sto ne treba ni za iOS.

x

pre 10 godina

E ovako iskusni. Meni je prijatelj poslao mail koji je sadrzao trojanca. Avast ga je otkrio i sprecio da napravi stetu. Nisu u pitanju samo aplikacije.

Che

pre 10 godina

E ovako iskusni. Meni je prijatelj poslao mail koji je sadrzao trojanca. Avast ga je otkrio i sprecio da napravi stetu. Nisu u pitanju samo aplikacije. (x, 29. jun 2013 20:44)

xDxDxD
Odakle da se pocne...prvo nije ti prijatelj nista poslao nego je to spam mail sa laznim imenom tvog prijatelja kog verovatno ižas na nekoj od drustvenih mreza(ako pogledas videces da je mail adresa nepoznata)
drugo,taj "trojanac" ne moze nista na androidu da uradi, jedino na kompu sa windowsom,ako si dovoljmno naivan da ga otvoris.
Kakav crni trojanac za linuks, o cemu vi pricate.
Jos recite da imate neki od sgs3,4 ili note,nexus 4....telefona sa "antivirusom", pa da se nasmejemo posteno.xD

sx

pre 10 godina

Nijedna Android aplikacija, virus ili antivirus ne moze da se uglavi u Android OS i da kontrolise uredjaj. Nije ovo Windows.
Antivirusni programi na Androidu su cista glupost. Ne nasedajte na lazne uzbune antivirusnih kompanija.

Marko

pre 10 godina

Ne cudi ovo ni najmanje. Google-u je najvaznije da uvali svima svoje servise i reklame, a za aplikacije koje sklepava ko stigne nema veze. PlayStore je ubedljivo najveci buvljak. 90% aplikacija su potpuno djubre.

samo dve stvari su beskonacne.. Svemir i ljudska glupost..

pre 10 godina

Ko se osrednje razume u Android, konta da je tekst pun nebuloza, da virus ne postoji, da antivirus nije potreban i da kao i na svim drugim telefonima glupavi korisnik moze da instalira sta mu drago, pa i aplikaciju koja se "glupira" kad vec nemam bolji izraz.. Korisnici iPhona i te smesne Lumnie, ako instalirate aplikaciju koja navodno kaze da imate nepostojeci virus i da morate da kupite pro verziju da bi ga ocistili, da li je to virus? Ima li bre malo razuma da je ostalo u vasim glavama ljudi...

jekktow

pre 10 godina

Nedavno sam namerno skinula virus za koji sam znala da je to (tubemate). Htela sam da vidim koji će "antivirus" da ga registruje - od poznatih. Nijedan! Telefon je u 00:00h počeo sam puštati muziku i surfovati netom. Redom sam skidala, testirala i brisala av programe - nijedan ga nije registrovao! Šarena laža!

JELENA

pre 10 godina

Ko je vama kriv kada koristite androide? Sa iPhone ne pistoje problemi virusa, ni su potrebni kojekakvi programcici za zastitu. Android laguje i bez virusa (sent from my iPhone).

zoran dj

pre 10 godina

applovci vi nikada necete priznati da imate neki problem no nema veze, a ako poverujete u svaku glupost od reklama ( kao dobili ste s4) ili antivirusi koji se sami nude onda ste sami i krivi

fckit

pre 10 godina

koristim android od 2009.. od htc G1. Nisam ni jednom imao problem sa virusima, niti sam koristio antivirus. Sa lagovanjem i blokiranjem sam vec imao, ali shta sve radim telefonima ne cudi me:) Proverite uvek shta app zahteva od vas pri instalaciji! Npr. livewallpaperi ne treba da imaju uvid u imenik, ne treba im internet, a josh manje im treba info o vashoj lokaciji... procitajte i komentare i ocene app koju instalirate.
kad zeznete, format pa neki drugi rom:)

Miloš

pre 10 godina

@Nebojša
Za tri godine je trebalo da naučiš da ti za Android ne treba antivirus, kao ni battery saver i šta ti ja znam. Evo ja za tri godine, bez antivirusa ništa nisam zakačio, tj. nisam mogao. To samo zauzima RAM, CPU, troši bateriju, a ne radi.
HD2 CM10.1

gagi990

pre 10 godina

Imao sam iPhone 4 kad,je izasao koristio sam ga 2 godine,i odlucio sam da,promenim i uzmem samsung s3,prvo sam se odusevio jer ima winamp,bs player,vlc player i tako,kad odlucim da stavim antivirus i istina spasio me par puta,ali baterija mi se smanjila odmah za 30-40% skinem ujutru sa,punjaca i uvece baterija prazna,znaci sklopi oko 12h!Iskreno bzv je!Sad sam uzeo Nokiu Lumiu 920 i odusevio sam se svine isti kao iphone sigurnost,baterija ladno dan ipo :) Mnogi hvale linux i android sto ne koristite linux na kompu vec Windows,ako ste citali po forurima win 8 je najsigurnija verzija od svih win,a to znaci i od linuxa,napred win i macintos :) Najbomji dte,i sto kaze jedan u komentaru android je kopija ios,da iosa i symbiana,sve pokupili od njih sastavili i dodali sta,novo i kao najbolji,meni se svidja windows phone 8 i ios,jer ne kopiraju nikog i rade bez mane ne baguju kao android :) Zaboravio sam reci moj samsung s3 je poceo uzasno baguje kad sam instaliral 180 aplikacija,a na iphonu sam imao 262 radio bez mane,na lumiji imam oko 100 radi bez mane i sta onda reci vise :)

Jingismikan

pre 10 godina

Ja na mom sg3 imam kaspersky mobile security i pravo da vam kazem vec je nekoliko puta otkrio i sprecio pokretanje zlonamernih "aplikacija", koje sam pokusavao da instaliram sa nepoznatih servisa. Zato ni ne mislim da ga brisem. Ima ili nema tih virusa i slicno, zabole me. Bolje ga imati i osecati se sigurnijim. A vi pricajte sta hocete. Valjda kompanije znaju sta proizvode. Takvi programi ne sluze samo za zastitu od "virusa". Tu su i web protection, anti-theft, privacy protection, itd, itd... Sve u jednom.

deda jova

pre 10 godina

toliko o linux sigurnosti, nismo daleko do dana kada ce google-u (andorid) biti korisni saveti microsofta po pitanju bezbednosti. a ako neko misli da je play store resenje, neka se pozdravi sa free open ili kakvim vec kodom.
da, tebi nikad virus nije napravio problem na androidu ali nije ni meni na win-u. linux vise ne koriste samo posveceni, dobro dosli u windows-ov svet - svet obicnih korisnika:))

Beli

pre 10 godina

Nemojte skidati krekovane aplikacije i nećete imati ovakvih problema. Da je našem narodu da je besplatno i da još sve bude savršeno i napravljeno samo za njih. A puno cicijama da daju 2-3$ za aplikaciju. :)

emmi

pre 10 godina

@gagi990-a sta ce ti 180 aplikacija majke ti,ne branim sad android ali od tih 180 ako si 10-15 koristio aktivno,ovo ostalo kolko da se vidi da je telefon pun aplikacijama.

kem

pre 10 godina

Сваки антивирус на Андроиду је сувишан. Коме није јасно зашто, нека погледа следећи исечак из коментара:
„Ja na mom sg3 imam kaspersky mobile security i pravo da vam kazem vec je nekoliko puta otkrio i sprecio pokretanje zlonamernih "aplikacija", koje sam pokusavao da instaliram sa nepoznatih servisa...“

Jovana

pre 10 godina

Nemojte nu slucajni ubacivati antivirus programe! Pojesce vam bateriju za 3-4 sata. Android je slab sistem koji inace mnigi guta bateriju bet razliga. To nije iPhone kod koga je sve inteligentni razeadjeno: Manja baterija alu daleki duze traje od androida. Uz to iPhone ne poznaje viruse.

gagi990

pre 10 godina

Emmi moja stvar sta ce mi tolike aplikacije putujem dosta radi posla i trebaju mi svake sedmice upotrebim 100 a ove ostale po potrebi!Ja kad platim telefon 500-600 eura ocekujen da odradi sve sto mi je potrebno isto kao dzipa sto imsm da ne moze van asfalta sta ce mi onda!Treba mi baterija makar da,izdrzi 24h i da ne baguje,a to je problem sto sto nije softver nije zavrsen do kraja kako treba kao windows phone i ios,sto to ios i win ne baguju i jede im bateriju?

.apk

pre 10 godina

Zoner Mobile je fenomenalan AV koji jedva da zauzima 5MB rama ima jos par pratećih sadržaja sms/call block, detekciju reklama i push notifikacija....preporuka

Sale

pre 10 godina

(jekktow, 29. jun 2013 21:15) Tubemate android aplikacija služi za download videa sa Youtube, koristim je i nije nikakav virus. A možda i postoji neka "sređena" verzija koja se isto zove, a ustvari je virus?

The Omen

pre 10 godina

Jos nisam upoznao nekoga da je zapatio niti video virus na androidu.A jos manje da neko drzi neki antivirus na istom.Ali svakakvih indijanaca ima...
(Che, 29. jun 2013 18:23)
Nemoze ni da vidi virus dada mu android sralno baguje, to je zbig virusa. Sami za android postoji cutaca serija antivirus programa koji jos trose resurse! (sent from my iPhone).

JELENA

pre 10 godina

Ko je vama kriv kada koristite androide? Sa iPhone ne pistoje problemi virusa, ni su potrebni kojekakvi programcici za zastitu. Android laguje i bez virusa (sent from my iPhone).

Posmatrac

pre 10 godina

Volim ove Windows i Iphone noobine sto odmah krecu da olajavaju Android OS. Sto kaze jedan kolega komentardzija, nikada nisam cuo za nekoga da je imao virus na Android OS-u a ne sta vise. Cista propaganda. Medjutim, Android OS se dokazao i dokazivace se sve vise i vise. FREE WORLD WILL WIN.

Che

pre 10 godina

Jos nisam upoznao nekoga da je zapatio niti video virus na androidu.A jos manje da neko drzi neki antivirus na istom.Ali svakakvih indijanaca ima...

x

pre 10 godina

E ovako iskusni. Meni je prijatelj poslao mail koji je sadrzao trojanca. Avast ga je otkrio i sprecio da napravi stetu. Nisu u pitanju samo aplikacije.

deda jova

pre 10 godina

toliko o linux sigurnosti, nismo daleko do dana kada ce google-u (andorid) biti korisni saveti microsofta po pitanju bezbednosti. a ako neko misli da je play store resenje, neka se pozdravi sa free open ili kakvim vec kodom.
da, tebi nikad virus nije napravio problem na androidu ali nije ni meni na win-u. linux vise ne koriste samo posveceni, dobro dosli u windows-ov svet - svet obicnih korisnika:))

gagi990

pre 10 godina

Imao sam iPhone 4 kad,je izasao koristio sam ga 2 godine,i odlucio sam da,promenim i uzmem samsung s3,prvo sam se odusevio jer ima winamp,bs player,vlc player i tako,kad odlucim da stavim antivirus i istina spasio me par puta,ali baterija mi se smanjila odmah za 30-40% skinem ujutru sa,punjaca i uvece baterija prazna,znaci sklopi oko 12h!Iskreno bzv je!Sad sam uzeo Nokiu Lumiu 920 i odusevio sam se svine isti kao iphone sigurnost,baterija ladno dan ipo :) Mnogi hvale linux i android sto ne koristite linux na kompu vec Windows,ako ste citali po forurima win 8 je najsigurnija verzija od svih win,a to znaci i od linuxa,napred win i macintos :) Najbomji dte,i sto kaze jedan u komentaru android je kopija ios,da iosa i symbiana,sve pokupili od njih sastavili i dodali sta,novo i kao najbolji,meni se svidja windows phone 8 i ios,jer ne kopiraju nikog i rade bez mane ne baguju kao android :) Zaboravio sam reci moj samsung s3 je poceo uzasno baguje kad sam instaliral 180 aplikacija,a na iphonu sam imao 262 radio bez mane,na lumiji imam oko 100 radi bez mane i sta onda reci vise :)

Strahinja

pre 10 godina

Recept je jednostavan. Koristiš samo aplikacije iz poznatih izvora, a ne crack/hack varijante, tj. aplikacije za DŽ koje se inače plaćaju. I ne instalirati aplikacije koje traže više dozvola nego što im realno treba. I onda vam ne treba antivirus. Virusi za Linux ne postoje, samo malware koji vas navede da ga sami pokrenete, ne može nikako sam!

zoran dj

pre 10 godina

applovci vi nikada necete priznati da imate neki problem no nema veze, a ako poverujete u svaku glupost od reklama ( kao dobili ste s4) ili antivirusi koji se sami nude onda ste sami i krivi

Nebojša

pre 10 godina

Tri godine imam android telefone prvo htc tatoo a trenutno xperia miro na kojem imam avg antivirus i do sada nisam ništa zakačio valjda važi kao i za računar ako paziš šta radiš smanjuju se šanse da se zaraziš.

Marko

pre 10 godina

Ne cudi ovo ni najmanje. Google-u je najvaznije da uvali svima svoje servise i reklame, a za aplikacije koje sklepava ko stigne nema veze. PlayStore je ubedljivo najveci buvljak. 90% aplikacija su potpuno djubre.

The Omen

pre 10 godina

Jos nisam upoznao nekoga da je zapatio niti video virus na androidu.A jos manje da neko drzi neki antivirus na istom.Ali svakakvih indijanaca ima...
(Che, 29. jun 2013 18:23)
Nemoze ni da vidi virus dada mu android sralno baguje, to je zbig virusa. Sami za android postoji cutaca serija antivirus programa koji jos trose resurse! (sent from my iPhone).

Jovana

pre 10 godina

Nemojte nu slucajni ubacivati antivirus programe! Pojesce vam bateriju za 3-4 sata. Android je slab sistem koji inace mnigi guta bateriju bet razliga. To nije iPhone kod koga je sve inteligentni razeadjeno: Manja baterija alu daleki duze traje od androida. Uz to iPhone ne poznaje viruse.

Darko

pre 10 godina

Praktično su i ove ostale "legitimne" antivirus aplikacije lažne. Za njima uopšte nema potrebe, ako instalirate sve aplikacije sa Google Play-a, ili drugih pouzdanih izvora. Naravno ima izuzetaka, tj. neke aplikacije mogu da prate telefon ukoliko ga izgubite, zaključaju ga i slično, ali to već nije antivirus aplikacija.

samo dve stvari su beskonacne.. Svemir i ljudska glupost..

pre 10 godina

Ko se osrednje razume u Android, konta da je tekst pun nebuloza, da virus ne postoji, da antivirus nije potreban i da kao i na svim drugim telefonima glupavi korisnik moze da instalira sta mu drago, pa i aplikaciju koja se "glupira" kad vec nemam bolji izraz.. Korisnici iPhona i te smesne Lumnie, ako instalirate aplikaciju koja navodno kaze da imate nepostojeci virus i da morate da kupite pro verziju da bi ga ocistili, da li je to virus? Ima li bre malo razuma da je ostalo u vasim glavama ljudi...

Jingismikan

pre 10 godina

Ja na mom sg3 imam kaspersky mobile security i pravo da vam kazem vec je nekoliko puta otkrio i sprecio pokretanje zlonamernih "aplikacija", koje sam pokusavao da instaliram sa nepoznatih servisa. Zato ni ne mislim da ga brisem. Ima ili nema tih virusa i slicno, zabole me. Bolje ga imati i osecati se sigurnijim. A vi pricajte sta hocete. Valjda kompanije znaju sta proizvode. Takvi programi ne sluze samo za zastitu od "virusa". Tu su i web protection, anti-theft, privacy protection, itd, itd... Sve u jednom.

jekktow

pre 10 godina

Nedavno sam namerno skinula virus za koji sam znala da je to (tubemate). Htela sam da vidim koji će "antivirus" da ga registruje - od poznatih. Nijedan! Telefon je u 00:00h počeo sam puštati muziku i surfovati netom. Redom sam skidala, testirala i brisala av programe - nijedan ga nije registrovao! Šarena laža!

sx

pre 10 godina

Nijedna Android aplikacija, virus ili antivirus ne moze da se uglavi u Android OS i da kontrolise uredjaj. Nije ovo Windows.
Antivirusni programi na Androidu su cista glupost. Ne nasedajte na lazne uzbune antivirusnih kompanija.

gagi990

pre 10 godina

Emmi moja stvar sta ce mi tolike aplikacije putujem dosta radi posla i trebaju mi svake sedmice upotrebim 100 a ove ostale po potrebi!Ja kad platim telefon 500-600 eura ocekujen da odradi sve sto mi je potrebno isto kao dzipa sto imsm da ne moze van asfalta sta ce mi onda!Treba mi baterija makar da,izdrzi 24h i da ne baguje,a to je problem sto sto nije softver nije zavrsen do kraja kako treba kao windows phone i ios,sto to ios i win ne baguju i jede im bateriju?

.apk

pre 10 godina

Zoner Mobile je fenomenalan AV koji jedva da zauzima 5MB rama ima jos par pratećih sadržaja sms/call block, detekciju reklama i push notifikacija....preporuka

Beli

pre 10 godina

Nemojte skidati krekovane aplikacije i nećete imati ovakvih problema. Da je našem narodu da je besplatno i da još sve bude savršeno i napravljeno samo za njih. A puno cicijama da daju 2-3$ za aplikaciju. :)

Miloš

pre 10 godina

@Nebojša
Za tri godine je trebalo da naučiš da ti za Android ne treba antivirus, kao ni battery saver i šta ti ja znam. Evo ja za tri godine, bez antivirusa ništa nisam zakačio, tj. nisam mogao. To samo zauzima RAM, CPU, troši bateriju, a ne radi.
HD2 CM10.1

fckit

pre 10 godina

koristim android od 2009.. od htc G1. Nisam ni jednom imao problem sa virusima, niti sam koristio antivirus. Sa lagovanjem i blokiranjem sam vec imao, ali shta sve radim telefonima ne cudi me:) Proverite uvek shta app zahteva od vas pri instalaciji! Npr. livewallpaperi ne treba da imaju uvid u imenik, ne treba im internet, a josh manje im treba info o vashoj lokaciji... procitajte i komentare i ocene app koju instalirate.
kad zeznete, format pa neki drugi rom:)

kem

pre 10 godina

Сваки антивирус на Андроиду је сувишан. Коме није јасно зашто, нека погледа следећи исечак из коментара:
„Ja na mom sg3 imam kaspersky mobile security i pravo da vam kazem vec je nekoliko puta otkrio i sprecio pokretanje zlonamernih "aplikacija", koje sam pokusavao da instaliram sa nepoznatih servisa...“

Magomed

pre 10 godina

Ljudi...za Android vam apsolutno ne treba ni anti virus, ni task killer, ni bateri sejver, jer sve to vec ima, a i bezbedan je sve dok se drzite Play store-a! Isto kao sto ne treba ni za iOS.

emmi

pre 10 godina

@gagi990-a sta ce ti 180 aplikacija majke ti,ne branim sad android ali od tih 180 ako si 10-15 koristio aktivno,ovo ostalo kolko da se vidi da je telefon pun aplikacijama.

Che

pre 10 godina

E ovako iskusni. Meni je prijatelj poslao mail koji je sadrzao trojanca. Avast ga je otkrio i sprecio da napravi stetu. Nisu u pitanju samo aplikacije. (x, 29. jun 2013 20:44)

xDxDxD
Odakle da se pocne...prvo nije ti prijatelj nista poslao nego je to spam mail sa laznim imenom tvog prijatelja kog verovatno ižas na nekoj od drustvenih mreza(ako pogledas videces da je mail adresa nepoznata)
drugo,taj "trojanac" ne moze nista na androidu da uradi, jedino na kompu sa windowsom,ako si dovoljmno naivan da ga otvoris.
Kakav crni trojanac za linuks, o cemu vi pricate.
Jos recite da imate neki od sgs3,4 ili note,nexus 4....telefona sa "antivirusom", pa da se nasmejemo posteno.xD

Sale

pre 10 godina

(jekktow, 29. jun 2013 21:15) Tubemate android aplikacija služi za download videa sa Youtube, koristim je i nije nikakav virus. A možda i postoji neka "sređena" verzija koja se isto zove, a ustvari je virus?