Aktuelno

Četvrtak, 27.06.2013.

15:23

Šta nas čeka u 4. sezoni “Igre prestola”?

Izvor: hbo.hr, hbowatch.com

Šta nas èeka u 4. sezoni “Igre prestola”? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Tirion Lanister

pre 10 godina

Dzofri umire,Lord Tivin umire,Snow umire,vitez od cveca je osuren vrelim uljem,deneris postaje njnja njanjava,kejtlin stark je ziva,sersi nije kraljica,tirion je najbolji,arija postaje pro ubica,sansa je i dalje smrljavica,princ targerijan se pojavljuje cool lik..zmajevi su podivljali jednog deneris pocinje da jase,oberin martel najbolji lik on je srbin! ?

Aleksandar

pre 10 godina

Procitao sam sve postojece delove i ne razumem pisca, zasto je "ubio" toliko pozitivnih junaka, u prvom redu Roba,Kejtlin i toliko Severnjaka, msm da cak i u stvarnosti postoji neki balans, on je preterao, premda ima jos zivih Starkova, nadam se da se u sledecim nastavcima dogadja neki obrt, postaje nezanimljivo da je jedna strana u konstantnom trijumfu a druga u stalnom zrtvovanju...

dusansf

pre 10 godina

Eto lupio covek i ostao ziv.

Jel si svestan da je serija radjena po knjizi, i da knjiga ima ohoho, a saga jos nije ni blizu gotova. Da serija verno prati knjige, bilo bi 300 epizoda do sada, a ovako ih je 30. Mnogi likovi su spojeni, mnogi izbaceni, neki novi, neki predstavljeni u dosta drugacijem svetlu... Serija je odlicna, ali nije bas verna knjigama.


""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Jeftina zabava za konzumente
niskih prohteva u super ambalaži. Tužno je da je nekome ovako nešto "najbolje svih vremena". Produkcija vrhunska,
priča isuviše banalna, likovi nedovršeni... idealno za ekranizaciju i prodaju širokim masama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Anex, 29. jun 2013 00:09)

Anex

pre 10 godina

Jeftina zabava za konzumente
niskih prohteva u super ambalaži. Tužno je da je nekome ovako nešto "najbolje svih vremena". Produkcija vrhunska,
priča isuviše banalna, likovi nedovršeni... idealno za ekranizaciju i prodaju širokim masama.

Obožavam GoT

pre 10 godina

Ja se samo nadam da će debelica R.R. Martin da nam poživi dovoljno dugo da završi 'Pesme' do kraja. Ako ne uspe, ubiću ga! ;)

asd

pre 10 godina

Jedino sto mi je bezveze u seriji je to sto Deneris ima plavu kosu i oci, a trebala bi da ima srebrnu kosu i ljubicaste oci...

Ne zovu je dzaba silver queen u knjizi...

milica

pre 10 godina

my way: svaka ti čast,mene je upravo ta scena ubistva sivog vetra naterala da plačem kao luda; kad sam čitala knjigu,imala sam makar tu satisfakciju da je mogao da se brani i da nekoliko tih bednih kukavica (isto sam vrištala gledajući) povede sa sobom...

um kao oružje

pre 10 godina

" Moze li neko da mi odgovori sta da radim. imam sve knjige sem prve, ali ih nisam procitao, dok sam odgledao dve cele i trecu sezonu do pola. Da li da cekam sve.da odgledam, pa da na miru citam, ili da pocnem odmah da citam??
(pedja, 27. jun 2013 22:03) "


Uprkos tome što si odgledao te sezone - nabavi i prvu knjigu i počni od nje. NE počinji da čitaš preskačući ono što si odgledao, mnogo ćeš propustiti.

Nikola S.

pre 10 godina

Odgledao sve epizode u toku protekle nedelje.

I jedino zbog cega to nije bilo totalno izgubljeno vreme je genijalni Peter Dinklage

Da nema scena seksa i golotinje, serija bi sa svojim likovima, zapletima i nazovi obrtima bila za mladje tinejdzere.

Ovako je za starije tinejdzere i sve koji se tako silom prilika osecaju.

kan

pre 10 godina

Bio sam previše zaluđen za prve dve sezone, da bi se sa početkom treće dosta ohladio. Obzirom da poslednja 7.knjiga izlazi najranije 2019.,ne čekam sa nestrpljenjem sledeću sezonu.

Boro Maric

pre 10 godina

Nisam ljubitelj knjiga, silio sam se da procitam trecu do kraja, jer se radnja negdje na polovini druge jednostavno raspala, sve to uvodjenje novih likova i trazenje kljuca koji se ispostavi nebitan, svi ti fileri koji sluze za rastezanje materijala jasno govore da je u pitanju razvodnjavanje zarad dobijanja kvantiteta koji se na kraju pretace u profit. Serija je odlicna, vrhunski producirana, odlicni glumci, efekti veoma dobri, razumna upotreba CGI, rado cekam nastavak.

Najbolja serija svih vremena? Ni blizu, prema osrednjem komercijalizovanom literarnom predlosku, ne mogu nastajati remek-djela.

Njaziu

pre 10 godina

@(pedja, 27. jun 2013 22:03)
Druze, sta to cekas? Moj savet ti je da nadjes prvu knjigu i da uzivas tokom leta. Ja imam pet prvih knjiga pa ko hoce neka se javi i poslacu pdf, epub, ili mobi verziju (na engleskom naravno).

Pedja 034

pre 10 godina

@Pedja: pročitaj knjige jer, veruj mi, nikada nijedan film ili serija nisu mogli da do kraja dočaraju knjigu po kojoj su rađeni. Serija je zaista odlično urađena, ali je knjiga puno, puno bolja

pedja

pre 10 godina

Moze li neko da mi odgovori sta da radim. imam sve knjige sem prve, ali ih nisam procitao, dok sam odgledao dve cele i trecu sezonu do pola. Da li da cekam sve.da odgledam, pa da na miru citam, ili da pocnem odmah da citam??

Djuro Prkina

pre 10 godina

"nigde ama bas nigde ni u jednoj seriji nisam video toliko dvolicnosti izdaje"

E jadna, [a nema u emisijijama, ali ima u ljuckoj ISTORIJI covjecanstva!!!1
DOTRAKE FTW!!NAJ BOLJI!!

hagar

pre 10 godina

@pretenciozno

Evo da probam da objasnim kao neko ko izuzetno voli ovu seriju. Prvo, inspirisana je stvarnom istorijom. Spletke, izdaje, ubistva, sve je onako kako se desavalo tokom srednjeg veka u Evropi. Crveno vencanje kao da je verbatim preuzeto iz Makijavelijevih anegdota. Dalje, to je epska fantastika u kojoj je magija obavijena velom misterije, kao i sve druge legende koje se pominju. Svi su sumnjicavi prema tome i sve se polako odvija i uvodi. Ima nasilja i seksa kao sto ga ima u stvarnom zivotu, za razliku od orkova, ogrova, goblina ili vilenjaka. Postoje brutalne istine ovog sveta koje serija fantasticno demonstrira (pogledaj sudbinu casnih Starkovih).
Koji je dakle psiholoski profil? Ja se nadam inteligentne odrasle osobe sa odredjenim znanjem istorije i interesom za misticno

Boro

pre 10 godina

Mislim, u čemu je fora da u komentarima pišete šta će se desiti? Pre svega, tu mislim na komentar koji je ostavio/la "Lil", ali ne samo na taj. Ima i nas koji nismo čitali knjige.

Ovo se odnosi i na redakciju: u kom ste fazonu, što objavljujete ovakve komentare?

Doktor86

pre 10 godina

Procitajte knjige i znacete sta nas ceka.Znacete i vise od toga,meni je serija samo pomogla da vizualizujem likove i lokacije.I mogu reci,u potpunosti je uspela u tome,iako ne moze sve da stane u 10 epizoda.Zato svima koji imaju vremena preporucujem da procitaju knjige.Inace,samo okvirno se govori o sedam knjiga,Martin je rekao da ne zeli da zbrza kraj,i da je moguce da bude i vise od sedam.

Leka

pre 10 godina

Ok..ok.... sve je to lepo i slatko... al sto pobi Starkove na vencanju....mislim da su izginuli u nekoj borbi...OK gledao bi sa uzivanjem i dalje... a sad smatram da pisac.. i kasnije scenaristi imaju neki tezak psiholoski problem sa izdajom..prevarom i sl... nigde ama bas nigde ni u jednoj seriji nisam video toliko dvolicnosti izdaje.. prodaje...kao ovde..
A imdb rating.. pa nista narocito.... u stvarnosti kad odgledate sve tri sezone odjednom.. vidite da ima gomila rupa... i da ima i mnogo boljih serija, prica je dobra... ali posle pokolja na vencanju....mrska mi vise za gledati....isto tako je bilo i sa Bekstvom iz zatvora... super najbolja... tuc muc, jeste dobra prve dve sezone .. isto ce biti i sa ovim.. svaka sezona ce biti sve losija....

mileva13

pre 10 godina

prva dva dela knjige su super, ostali delovi su cisto gubljenje vremena... :/ nadam se da ce cetvrti deo biti interesantniji nego u knjizi... a svima vama naucenima, koji nikada u brzom kucanju ne izostavite space, pozdrav!

Pretenciozno

pre 10 godina

Ovo je tako izvikana, sirova serija, da je to neverovatno. Pravi kvaziumetnicki kič prepun brutalnog nasilja. Ne shvatam psihološki profil ljudi koji vole ovakve tetralno-krvave papazjanije.

maki

pre 10 godina

prva sezona mi je jedina super, posle druge, necu vise gledati, jer se polako pretvara u epsku sapunjaru, i mnogo novih likova, jos samo fali sulejman, i od knjige sam odustao, mada moram reci da serija dobro prati knjigu

Aca

pre 10 godina

Inace,ovakve knjige u knjizarama leze u hrpama na najvidnijim mestima,obicno na sredini,ili u policama odmah na ulazu,da vam isteraju oci.Odmah pored E.L.Dzejms,Ljiljane Habjanovic Djurovic,Milovana Drecuna...

Pero

pre 10 godina

The wire i breaking bad su svakako dvije najbolje serije ikad snimljene. Kao veliki fan epske fantastike game of thrones sam procitao jos 90tih godina i onda bukvalno po 5-6 godina cekao nastavke, tako da sam emotivno vezan. Serija je dobro uradjena.. mnogo likova nedostaje i smatram da je 10 epizoda malo za sezonu.. ali ukoliko niste citali knjige, bice i vise nego dovoljno.

nn

pre 10 godina

> A kada ćese snimiti neka serija o Srbskim junacima, Nemanjićima, Brankovićima, Hrebeljanovićima?

Jel neko sprecava sprsku kinematografiju da snimi film o pobrojanim junacina?

drvobradi

pre 10 godina

@Nikola Za početak, prvo nauči pravopis. Potom kreativno iskoristi računar i napiši lep scenario, barem 20 epizoda, pokucaj na vrata neke domaće televizije, npr RTS, i predstavi scenario. Verujem da će ti odobriti neka sredstva, da se barem nešto novo prikaže na nacionalnoj televiziji. Do tada, pomenute junake ćeš gledati u epizodnoj ulozi u Sulejmanu.

my way

pre 10 godina

Svi pricaju o Starkovim, trudnoj zeni i sve to stoji, ali meni je nekako posebno upecatljiva i mucna iz pretposlednje epizode Igre prestola sudbina Robovog vuka. Ubijen bespomocan u kavezu od strane nekoliko mizernih kukavica... kao sto rece Ned Stark kad je umesto nekog tamo dzelata sam ubio Sansinu Lady u prvoj sezoni, Direwolves zasluzuju bolje! Rece mi jedan lik da u knjizi Sivi vetar uopste nije bio toliko bespomocan kada je ubijen, ubili su ga jedva, pritom je nekoliko tih kukavica poveo sa sobom. Razumem ja sve sto pise u tekstu o razlici izmecu serije i knjige i to je ok, ali koji im je izgovor za ovo odstupanje. To je ta razlika izmedju pisca umetnika i sarlatana sa TV, koji u zelji prakticno da oni budu u centru paznje zabrljaju debelo. Jedno je kad je prica tragicna, mucna i sokantna, a drugo je kad se vestacki tezi nekom takvom efektu. To je ta sitna razlika, koja se oseti.

kokoda

pre 10 godina

NIKOLI, odgovor na vapaj za sagom o Nemanjicima...
Svaki put se iznenadim kada vidim ove komentare koji predstavljaju nesposobnost pojedinaca da nesto razumeju, vole i prihvate... O srpskim junacima ce se snimiti serija kada drzava bude dala sredstava za snimanja takve serije, jer mi za razliku od ''trulog'' zapada nismo velika industrija zabave da to moze nezavisno da se finansira. A posto narod u Srbiji nema kulturne apetite, moze samo da gleda ono sto mu se nudi preuzeto iz drustva koje kulturu, umetnost i zabavu ima. Nikoli i slicnima ostaje da vape za serijama o srpskom junastvu, a da ih ne zasluzuju.

ivke

pre 10 godina

serija je odlicna, ali je svaka sezona prekratka a i dugo se snima. ja sam upravo procitao 4. knjigu i mogu vam reci da je radnja odlicna. sutra idem u lagunu da uzmem sledeci dio.

Nikola

pre 10 godina

A kada ćese snimiti neka serija o Srbskim junacima, Nemanjićima, Brankovićima, Hrebeljanovićima? Da naša deca gledaju prave junake a ne jeftinu pornografiju sa zapada.

Njaziu

pre 10 godina

Reditelu ovog serijala skidam kapu. Sve je odlicno odradjeno i gluma je izvanredna. Uvek su filmovi snimljeni prema knjigama imali nedostatak "zacina" ali ovaj serial je pravi pogodak. Samo oni koji su citali knjige znaju o cemu pricam.

ceka nas jos kidanja zivaca

pre 10 godina

ceka nas to da ce ponovo izgraditi neki pozitivan lik za koga ce se ljudi vezati samo da bi mu pred kraj serijala osekli glavu!

m.sawyer

pre 10 godina

Čeka nas više smrti nego u prve tri sezone zajedno i jedna gozba za vrane nakon svega. Ali ne brigajte, vreme je da se balans vrati na Vesteros i da Starkovi ne budu jedina žrtvena jagnjad.

Boris

pre 10 godina

U prvom komentaru se navodi taj iznenađujući momenat iz epizode "Red Wedding" i meni je to bilo nešto što nisam očekivao, kad sam bio apsolutno razočaran i negativno iznenađen ali nakon nekog vremena sam shvatio da je upravo u tome najveća draž ove serije i da je to nešto zbog čega jedva čekam nastavke.
Takvu kompleksnost radnje i takve obrte još nisam video u serijama a gledao sam ih mali milion.

Aca

pre 10 godina

Pa ova serija na IMDB-u ima rejting 9,4 i nalazi se na 2.mestu!Ispred Sopranovih,The Wire,Pajtona,Sajnfelda,Saut Parka,Dosijea Iks,mogu da nabrojim jos dvadeset neverovatnih naslova!Ma dajte molim vas.Doduse,i na jednom od koncerata Svetlane Raznatovic je bilo sto hiljada ljudi,znaci da njena muzika ipak nesto vredi...Ko bi ga znao...

ceka nas jos kidanja zivaca

pre 10 godina

ceka nas to da ce ponovo izgraditi neki pozitivan lik za koga ce se ljudi vezati samo da bi mu pred kraj serijala osekli glavu!

Boris

pre 10 godina

U prvom komentaru se navodi taj iznenađujući momenat iz epizode "Red Wedding" i meni je to bilo nešto što nisam očekivao, kad sam bio apsolutno razočaran i negativno iznenađen ali nakon nekog vremena sam shvatio da je upravo u tome najveća draž ove serije i da je to nešto zbog čega jedva čekam nastavke.
Takvu kompleksnost radnje i takve obrte još nisam video u serijama a gledao sam ih mali milion.

m.sawyer

pre 10 godina

Čeka nas više smrti nego u prve tri sezone zajedno i jedna gozba za vrane nakon svega. Ali ne brigajte, vreme je da se balans vrati na Vesteros i da Starkovi ne budu jedina žrtvena jagnjad.

hagar

pre 10 godina

@pretenciozno

Evo da probam da objasnim kao neko ko izuzetno voli ovu seriju. Prvo, inspirisana je stvarnom istorijom. Spletke, izdaje, ubistva, sve je onako kako se desavalo tokom srednjeg veka u Evropi. Crveno vencanje kao da je verbatim preuzeto iz Makijavelijevih anegdota. Dalje, to je epska fantastika u kojoj je magija obavijena velom misterije, kao i sve druge legende koje se pominju. Svi su sumnjicavi prema tome i sve se polako odvija i uvodi. Ima nasilja i seksa kao sto ga ima u stvarnom zivotu, za razliku od orkova, ogrova, goblina ili vilenjaka. Postoje brutalne istine ovog sveta koje serija fantasticno demonstrira (pogledaj sudbinu casnih Starkovih).
Koji je dakle psiholoski profil? Ja se nadam inteligentne odrasle osobe sa odredjenim znanjem istorije i interesom za misticno

drvobradi

pre 10 godina

@Nikola Za početak, prvo nauči pravopis. Potom kreativno iskoristi računar i napiši lep scenario, barem 20 epizoda, pokucaj na vrata neke domaće televizije, npr RTS, i predstavi scenario. Verujem da će ti odobriti neka sredstva, da se barem nešto novo prikaže na nacionalnoj televiziji. Do tada, pomenute junake ćeš gledati u epizodnoj ulozi u Sulejmanu.

Njaziu

pre 10 godina

Reditelu ovog serijala skidam kapu. Sve je odlicno odradjeno i gluma je izvanredna. Uvek su filmovi snimljeni prema knjigama imali nedostatak "zacina" ali ovaj serial je pravi pogodak. Samo oni koji su citali knjige znaju o cemu pricam.

kokoda

pre 10 godina

NIKOLI, odgovor na vapaj za sagom o Nemanjicima...
Svaki put se iznenadim kada vidim ove komentare koji predstavljaju nesposobnost pojedinaca da nesto razumeju, vole i prihvate... O srpskim junacima ce se snimiti serija kada drzava bude dala sredstava za snimanja takve serije, jer mi za razliku od ''trulog'' zapada nismo velika industrija zabave da to moze nezavisno da se finansira. A posto narod u Srbiji nema kulturne apetite, moze samo da gleda ono sto mu se nudi preuzeto iz drustva koje kulturu, umetnost i zabavu ima. Nikoli i slicnima ostaje da vape za serijama o srpskom junastvu, a da ih ne zasluzuju.

Obožavam GoT

pre 10 godina

Ja se samo nadam da će debelica R.R. Martin da nam poživi dovoljno dugo da završi 'Pesme' do kraja. Ako ne uspe, ubiću ga! ;)

ivke

pre 10 godina

serija je odlicna, ali je svaka sezona prekratka a i dugo se snima. ja sam upravo procitao 4. knjigu i mogu vam reci da je radnja odlicna. sutra idem u lagunu da uzmem sledeci dio.

Pero

pre 10 godina

The wire i breaking bad su svakako dvije najbolje serije ikad snimljene. Kao veliki fan epske fantastike game of thrones sam procitao jos 90tih godina i onda bukvalno po 5-6 godina cekao nastavke, tako da sam emotivno vezan. Serija je dobro uradjena.. mnogo likova nedostaje i smatram da je 10 epizoda malo za sezonu.. ali ukoliko niste citali knjige, bice i vise nego dovoljno.

nn

pre 10 godina

> A kada ćese snimiti neka serija o Srbskim junacima, Nemanjićima, Brankovićima, Hrebeljanovićima?

Jel neko sprecava sprsku kinematografiju da snimi film o pobrojanim junacina?

my way

pre 10 godina

Svi pricaju o Starkovim, trudnoj zeni i sve to stoji, ali meni je nekako posebno upecatljiva i mucna iz pretposlednje epizode Igre prestola sudbina Robovog vuka. Ubijen bespomocan u kavezu od strane nekoliko mizernih kukavica... kao sto rece Ned Stark kad je umesto nekog tamo dzelata sam ubio Sansinu Lady u prvoj sezoni, Direwolves zasluzuju bolje! Rece mi jedan lik da u knjizi Sivi vetar uopste nije bio toliko bespomocan kada je ubijen, ubili su ga jedva, pritom je nekoliko tih kukavica poveo sa sobom. Razumem ja sve sto pise u tekstu o razlici izmecu serije i knjige i to je ok, ali koji im je izgovor za ovo odstupanje. To je ta razlika izmedju pisca umetnika i sarlatana sa TV, koji u zelji prakticno da oni budu u centru paznje zabrljaju debelo. Jedno je kad je prica tragicna, mucna i sokantna, a drugo je kad se vestacki tezi nekom takvom efektu. To je ta sitna razlika, koja se oseti.

Boro

pre 10 godina

Mislim, u čemu je fora da u komentarima pišete šta će se desiti? Pre svega, tu mislim na komentar koji je ostavio/la "Lil", ali ne samo na taj. Ima i nas koji nismo čitali knjige.

Ovo se odnosi i na redakciju: u kom ste fazonu, što objavljujete ovakve komentare?

asd

pre 10 godina

Jedino sto mi je bezveze u seriji je to sto Deneris ima plavu kosu i oci, a trebala bi da ima srebrnu kosu i ljubicaste oci...

Ne zovu je dzaba silver queen u knjizi...

Aca

pre 10 godina

Pa ova serija na IMDB-u ima rejting 9,4 i nalazi se na 2.mestu!Ispred Sopranovih,The Wire,Pajtona,Sajnfelda,Saut Parka,Dosijea Iks,mogu da nabrojim jos dvadeset neverovatnih naslova!Ma dajte molim vas.Doduse,i na jednom od koncerata Svetlane Raznatovic je bilo sto hiljada ljudi,znaci da njena muzika ipak nesto vredi...Ko bi ga znao...

um kao oružje

pre 10 godina

" Moze li neko da mi odgovori sta da radim. imam sve knjige sem prve, ali ih nisam procitao, dok sam odgledao dve cele i trecu sezonu do pola. Da li da cekam sve.da odgledam, pa da na miru citam, ili da pocnem odmah da citam??
(pedja, 27. jun 2013 22:03) "


Uprkos tome što si odgledao te sezone - nabavi i prvu knjigu i počni od nje. NE počinji da čitaš preskačući ono što si odgledao, mnogo ćeš propustiti.

Nikola

pre 10 godina

A kada ćese snimiti neka serija o Srbskim junacima, Nemanjićima, Brankovićima, Hrebeljanovićima? Da naša deca gledaju prave junake a ne jeftinu pornografiju sa zapada.

Doktor86

pre 10 godina

Procitajte knjige i znacete sta nas ceka.Znacete i vise od toga,meni je serija samo pomogla da vizualizujem likove i lokacije.I mogu reci,u potpunosti je uspela u tome,iako ne moze sve da stane u 10 epizoda.Zato svima koji imaju vremena preporucujem da procitaju knjige.Inace,samo okvirno se govori o sedam knjiga,Martin je rekao da ne zeli da zbrza kraj,i da je moguce da bude i vise od sedam.

Aleksandar

pre 10 godina

Procitao sam sve postojece delove i ne razumem pisca, zasto je "ubio" toliko pozitivnih junaka, u prvom redu Roba,Kejtlin i toliko Severnjaka, msm da cak i u stvarnosti postoji neki balans, on je preterao, premda ima jos zivih Starkova, nadam se da se u sledecim nastavcima dogadja neki obrt, postaje nezanimljivo da je jedna strana u konstantnom trijumfu a druga u stalnom zrtvovanju...

Djuro Prkina

pre 10 godina

"nigde ama bas nigde ni u jednoj seriji nisam video toliko dvolicnosti izdaje"

E jadna, [a nema u emisijijama, ali ima u ljuckoj ISTORIJI covjecanstva!!!1
DOTRAKE FTW!!NAJ BOLJI!!

Pedja 034

pre 10 godina

@Pedja: pročitaj knjige jer, veruj mi, nikada nijedan film ili serija nisu mogli da do kraja dočaraju knjigu po kojoj su rađeni. Serija je zaista odlično urađena, ali je knjiga puno, puno bolja

milica

pre 10 godina

my way: svaka ti čast,mene je upravo ta scena ubistva sivog vetra naterala da plačem kao luda; kad sam čitala knjigu,imala sam makar tu satisfakciju da je mogao da se brani i da nekoliko tih bednih kukavica (isto sam vrištala gledajući) povede sa sobom...

Aca

pre 10 godina

Inace,ovakve knjige u knjizarama leze u hrpama na najvidnijim mestima,obicno na sredini,ili u policama odmah na ulazu,da vam isteraju oci.Odmah pored E.L.Dzejms,Ljiljane Habjanovic Djurovic,Milovana Drecuna...

Leka

pre 10 godina

Ok..ok.... sve je to lepo i slatko... al sto pobi Starkove na vencanju....mislim da su izginuli u nekoj borbi...OK gledao bi sa uzivanjem i dalje... a sad smatram da pisac.. i kasnije scenaristi imaju neki tezak psiholoski problem sa izdajom..prevarom i sl... nigde ama bas nigde ni u jednoj seriji nisam video toliko dvolicnosti izdaje.. prodaje...kao ovde..
A imdb rating.. pa nista narocito.... u stvarnosti kad odgledate sve tri sezone odjednom.. vidite da ima gomila rupa... i da ima i mnogo boljih serija, prica je dobra... ali posle pokolja na vencanju....mrska mi vise za gledati....isto tako je bilo i sa Bekstvom iz zatvora... super najbolja... tuc muc, jeste dobra prve dve sezone .. isto ce biti i sa ovim.. svaka sezona ce biti sve losija....

Pretenciozno

pre 10 godina

Ovo je tako izvikana, sirova serija, da je to neverovatno. Pravi kvaziumetnicki kič prepun brutalnog nasilja. Ne shvatam psihološki profil ljudi koji vole ovakve tetralno-krvave papazjanije.

Anex

pre 10 godina

Jeftina zabava za konzumente
niskih prohteva u super ambalaži. Tužno je da je nekome ovako nešto "najbolje svih vremena". Produkcija vrhunska,
priča isuviše banalna, likovi nedovršeni... idealno za ekranizaciju i prodaju širokim masama.

Njaziu

pre 10 godina

@(pedja, 27. jun 2013 22:03)
Druze, sta to cekas? Moj savet ti je da nadjes prvu knjigu i da uzivas tokom leta. Ja imam pet prvih knjiga pa ko hoce neka se javi i poslacu pdf, epub, ili mobi verziju (na engleskom naravno).

Boro Maric

pre 10 godina

Nisam ljubitelj knjiga, silio sam se da procitam trecu do kraja, jer se radnja negdje na polovini druge jednostavno raspala, sve to uvodjenje novih likova i trazenje kljuca koji se ispostavi nebitan, svi ti fileri koji sluze za rastezanje materijala jasno govore da je u pitanju razvodnjavanje zarad dobijanja kvantiteta koji se na kraju pretace u profit. Serija je odlicna, vrhunski producirana, odlicni glumci, efekti veoma dobri, razumna upotreba CGI, rado cekam nastavak.

Najbolja serija svih vremena? Ni blizu, prema osrednjem komercijalizovanom literarnom predlosku, ne mogu nastajati remek-djela.

maki

pre 10 godina

prva sezona mi je jedina super, posle druge, necu vise gledati, jer se polako pretvara u epsku sapunjaru, i mnogo novih likova, jos samo fali sulejman, i od knjige sam odustao, mada moram reci da serija dobro prati knjigu

Nikola S.

pre 10 godina

Odgledao sve epizode u toku protekle nedelje.

I jedino zbog cega to nije bilo totalno izgubljeno vreme je genijalni Peter Dinklage

Da nema scena seksa i golotinje, serija bi sa svojim likovima, zapletima i nazovi obrtima bila za mladje tinejdzere.

Ovako je za starije tinejdzere i sve koji se tako silom prilika osecaju.

kan

pre 10 godina

Bio sam previše zaluđen za prve dve sezone, da bi se sa početkom treće dosta ohladio. Obzirom da poslednja 7.knjiga izlazi najranije 2019.,ne čekam sa nestrpljenjem sledeću sezonu.

mileva13

pre 10 godina

prva dva dela knjige su super, ostali delovi su cisto gubljenje vremena... :/ nadam se da ce cetvrti deo biti interesantniji nego u knjizi... a svima vama naucenima, koji nikada u brzom kucanju ne izostavite space, pozdrav!

dusansf

pre 10 godina

Eto lupio covek i ostao ziv.

Jel si svestan da je serija radjena po knjizi, i da knjiga ima ohoho, a saga jos nije ni blizu gotova. Da serija verno prati knjige, bilo bi 300 epizoda do sada, a ovako ih je 30. Mnogi likovi su spojeni, mnogi izbaceni, neki novi, neki predstavljeni u dosta drugacijem svetlu... Serija je odlicna, ali nije bas verna knjigama.


""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Jeftina zabava za konzumente
niskih prohteva u super ambalaži. Tužno je da je nekome ovako nešto "najbolje svih vremena". Produkcija vrhunska,
priča isuviše banalna, likovi nedovršeni... idealno za ekranizaciju i prodaju širokim masama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Anex, 29. jun 2013 00:09)

pedja

pre 10 godina

Moze li neko da mi odgovori sta da radim. imam sve knjige sem prve, ali ih nisam procitao, dok sam odgledao dve cele i trecu sezonu do pola. Da li da cekam sve.da odgledam, pa da na miru citam, ili da pocnem odmah da citam??

Tirion Lanister

pre 10 godina

Dzofri umire,Lord Tivin umire,Snow umire,vitez od cveca je osuren vrelim uljem,deneris postaje njnja njanjava,kejtlin stark je ziva,sersi nije kraljica,tirion je najbolji,arija postaje pro ubica,sansa je i dalje smrljavica,princ targerijan se pojavljuje cool lik..zmajevi su podivljali jednog deneris pocinje da jase,oberin martel najbolji lik on je srbin! ?

Nikola

pre 10 godina

A kada ćese snimiti neka serija o Srbskim junacima, Nemanjićima, Brankovićima, Hrebeljanovićima? Da naša deca gledaju prave junake a ne jeftinu pornografiju sa zapada.

Aca

pre 10 godina

Pa ova serija na IMDB-u ima rejting 9,4 i nalazi se na 2.mestu!Ispred Sopranovih,The Wire,Pajtona,Sajnfelda,Saut Parka,Dosijea Iks,mogu da nabrojim jos dvadeset neverovatnih naslova!Ma dajte molim vas.Doduse,i na jednom od koncerata Svetlane Raznatovic je bilo sto hiljada ljudi,znaci da njena muzika ipak nesto vredi...Ko bi ga znao...

Pretenciozno

pre 10 godina

Ovo je tako izvikana, sirova serija, da je to neverovatno. Pravi kvaziumetnicki kič prepun brutalnog nasilja. Ne shvatam psihološki profil ljudi koji vole ovakve tetralno-krvave papazjanije.

Anex

pre 10 godina

Jeftina zabava za konzumente
niskih prohteva u super ambalaži. Tužno je da je nekome ovako nešto "najbolje svih vremena". Produkcija vrhunska,
priča isuviše banalna, likovi nedovršeni... idealno za ekranizaciju i prodaju širokim masama.

Leka

pre 10 godina

Ok..ok.... sve je to lepo i slatko... al sto pobi Starkove na vencanju....mislim da su izginuli u nekoj borbi...OK gledao bi sa uzivanjem i dalje... a sad smatram da pisac.. i kasnije scenaristi imaju neki tezak psiholoski problem sa izdajom..prevarom i sl... nigde ama bas nigde ni u jednoj seriji nisam video toliko dvolicnosti izdaje.. prodaje...kao ovde..
A imdb rating.. pa nista narocito.... u stvarnosti kad odgledate sve tri sezone odjednom.. vidite da ima gomila rupa... i da ima i mnogo boljih serija, prica je dobra... ali posle pokolja na vencanju....mrska mi vise za gledati....isto tako je bilo i sa Bekstvom iz zatvora... super najbolja... tuc muc, jeste dobra prve dve sezone .. isto ce biti i sa ovim.. svaka sezona ce biti sve losija....

Nikola S.

pre 10 godina

Odgledao sve epizode u toku protekle nedelje.

I jedino zbog cega to nije bilo totalno izgubljeno vreme je genijalni Peter Dinklage

Da nema scena seksa i golotinje, serija bi sa svojim likovima, zapletima i nazovi obrtima bila za mladje tinejdzere.

Ovako je za starije tinejdzere i sve koji se tako silom prilika osecaju.

maki

pre 10 godina

prva sezona mi je jedina super, posle druge, necu vise gledati, jer se polako pretvara u epsku sapunjaru, i mnogo novih likova, jos samo fali sulejman, i od knjige sam odustao, mada moram reci da serija dobro prati knjigu

dusansf

pre 10 godina

Eto lupio covek i ostao ziv.

Jel si svestan da je serija radjena po knjizi, i da knjiga ima ohoho, a saga jos nije ni blizu gotova. Da serija verno prati knjige, bilo bi 300 epizoda do sada, a ovako ih je 30. Mnogi likovi su spojeni, mnogi izbaceni, neki novi, neki predstavljeni u dosta drugacijem svetlu... Serija je odlicna, ali nije bas verna knjigama.


""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Jeftina zabava za konzumente
niskih prohteva u super ambalaži. Tužno je da je nekome ovako nešto "najbolje svih vremena". Produkcija vrhunska,
priča isuviše banalna, likovi nedovršeni... idealno za ekranizaciju i prodaju širokim masama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Anex, 29. jun 2013 00:09)

Boro Maric

pre 10 godina

Nisam ljubitelj knjiga, silio sam se da procitam trecu do kraja, jer se radnja negdje na polovini druge jednostavno raspala, sve to uvodjenje novih likova i trazenje kljuca koji se ispostavi nebitan, svi ti fileri koji sluze za rastezanje materijala jasno govore da je u pitanju razvodnjavanje zarad dobijanja kvantiteta koji se na kraju pretace u profit. Serija je odlicna, vrhunski producirana, odlicni glumci, efekti veoma dobri, razumna upotreba CGI, rado cekam nastavak.

Najbolja serija svih vremena? Ni blizu, prema osrednjem komercijalizovanom literarnom predlosku, ne mogu nastajati remek-djela.

pedja

pre 10 godina

Moze li neko da mi odgovori sta da radim. imam sve knjige sem prve, ali ih nisam procitao, dok sam odgledao dve cele i trecu sezonu do pola. Da li da cekam sve.da odgledam, pa da na miru citam, ili da pocnem odmah da citam??

ceka nas jos kidanja zivaca

pre 10 godina

ceka nas to da ce ponovo izgraditi neki pozitivan lik za koga ce se ljudi vezati samo da bi mu pred kraj serijala osekli glavu!

mileva13

pre 10 godina

prva dva dela knjige su super, ostali delovi su cisto gubljenje vremena... :/ nadam se da ce cetvrti deo biti interesantniji nego u knjizi... a svima vama naucenima, koji nikada u brzom kucanju ne izostavite space, pozdrav!

Aca

pre 10 godina

Inace,ovakve knjige u knjizarama leze u hrpama na najvidnijim mestima,obicno na sredini,ili u policama odmah na ulazu,da vam isteraju oci.Odmah pored E.L.Dzejms,Ljiljane Habjanovic Djurovic,Milovana Drecuna...

Njaziu

pre 10 godina

Reditelu ovog serijala skidam kapu. Sve je odlicno odradjeno i gluma je izvanredna. Uvek su filmovi snimljeni prema knjigama imali nedostatak "zacina" ali ovaj serial je pravi pogodak. Samo oni koji su citali knjige znaju o cemu pricam.

nn

pre 10 godina

> A kada ćese snimiti neka serija o Srbskim junacima, Nemanjićima, Brankovićima, Hrebeljanovićima?

Jel neko sprecava sprsku kinematografiju da snimi film o pobrojanim junacina?

Boris

pre 10 godina

U prvom komentaru se navodi taj iznenađujući momenat iz epizode "Red Wedding" i meni je to bilo nešto što nisam očekivao, kad sam bio apsolutno razočaran i negativno iznenađen ali nakon nekog vremena sam shvatio da je upravo u tome najveća draž ove serije i da je to nešto zbog čega jedva čekam nastavke.
Takvu kompleksnost radnje i takve obrte još nisam video u serijama a gledao sam ih mali milion.

kan

pre 10 godina

Bio sam previše zaluđen za prve dve sezone, da bi se sa početkom treće dosta ohladio. Obzirom da poslednja 7.knjiga izlazi najranije 2019.,ne čekam sa nestrpljenjem sledeću sezonu.

Tirion Lanister

pre 10 godina

Dzofri umire,Lord Tivin umire,Snow umire,vitez od cveca je osuren vrelim uljem,deneris postaje njnja njanjava,kejtlin stark je ziva,sersi nije kraljica,tirion je najbolji,arija postaje pro ubica,sansa je i dalje smrljavica,princ targerijan se pojavljuje cool lik..zmajevi su podivljali jednog deneris pocinje da jase,oberin martel najbolji lik on je srbin! ?

kokoda

pre 10 godina

NIKOLI, odgovor na vapaj za sagom o Nemanjicima...
Svaki put se iznenadim kada vidim ove komentare koji predstavljaju nesposobnost pojedinaca da nesto razumeju, vole i prihvate... O srpskim junacima ce se snimiti serija kada drzava bude dala sredstava za snimanja takve serije, jer mi za razliku od ''trulog'' zapada nismo velika industrija zabave da to moze nezavisno da se finansira. A posto narod u Srbiji nema kulturne apetite, moze samo da gleda ono sto mu se nudi preuzeto iz drustva koje kulturu, umetnost i zabavu ima. Nikoli i slicnima ostaje da vape za serijama o srpskom junastvu, a da ih ne zasluzuju.

Boro

pre 10 godina

Mislim, u čemu je fora da u komentarima pišete šta će se desiti? Pre svega, tu mislim na komentar koji je ostavio/la "Lil", ali ne samo na taj. Ima i nas koji nismo čitali knjige.

Ovo se odnosi i na redakciju: u kom ste fazonu, što objavljujete ovakve komentare?

my way

pre 10 godina

Svi pricaju o Starkovim, trudnoj zeni i sve to stoji, ali meni je nekako posebno upecatljiva i mucna iz pretposlednje epizode Igre prestola sudbina Robovog vuka. Ubijen bespomocan u kavezu od strane nekoliko mizernih kukavica... kao sto rece Ned Stark kad je umesto nekog tamo dzelata sam ubio Sansinu Lady u prvoj sezoni, Direwolves zasluzuju bolje! Rece mi jedan lik da u knjizi Sivi vetar uopste nije bio toliko bespomocan kada je ubijen, ubili su ga jedva, pritom je nekoliko tih kukavica poveo sa sobom. Razumem ja sve sto pise u tekstu o razlici izmecu serije i knjige i to je ok, ali koji im je izgovor za ovo odstupanje. To je ta razlika izmedju pisca umetnika i sarlatana sa TV, koji u zelji prakticno da oni budu u centru paznje zabrljaju debelo. Jedno je kad je prica tragicna, mucna i sokantna, a drugo je kad se vestacki tezi nekom takvom efektu. To je ta sitna razlika, koja se oseti.

drvobradi

pre 10 godina

@Nikola Za početak, prvo nauči pravopis. Potom kreativno iskoristi računar i napiši lep scenario, barem 20 epizoda, pokucaj na vrata neke domaće televizije, npr RTS, i predstavi scenario. Verujem da će ti odobriti neka sredstva, da se barem nešto novo prikaže na nacionalnoj televiziji. Do tada, pomenute junake ćeš gledati u epizodnoj ulozi u Sulejmanu.

Pero

pre 10 godina

The wire i breaking bad su svakako dvije najbolje serije ikad snimljene. Kao veliki fan epske fantastike game of thrones sam procitao jos 90tih godina i onda bukvalno po 5-6 godina cekao nastavke, tako da sam emotivno vezan. Serija je dobro uradjena.. mnogo likova nedostaje i smatram da je 10 epizoda malo za sezonu.. ali ukoliko niste citali knjige, bice i vise nego dovoljno.

hagar

pre 10 godina

@pretenciozno

Evo da probam da objasnim kao neko ko izuzetno voli ovu seriju. Prvo, inspirisana je stvarnom istorijom. Spletke, izdaje, ubistva, sve je onako kako se desavalo tokom srednjeg veka u Evropi. Crveno vencanje kao da je verbatim preuzeto iz Makijavelijevih anegdota. Dalje, to je epska fantastika u kojoj je magija obavijena velom misterije, kao i sve druge legende koje se pominju. Svi su sumnjicavi prema tome i sve se polako odvija i uvodi. Ima nasilja i seksa kao sto ga ima u stvarnom zivotu, za razliku od orkova, ogrova, goblina ili vilenjaka. Postoje brutalne istine ovog sveta koje serija fantasticno demonstrira (pogledaj sudbinu casnih Starkovih).
Koji je dakle psiholoski profil? Ja se nadam inteligentne odrasle osobe sa odredjenim znanjem istorije i interesom za misticno

Aleksandar

pre 10 godina

Procitao sam sve postojece delove i ne razumem pisca, zasto je "ubio" toliko pozitivnih junaka, u prvom redu Roba,Kejtlin i toliko Severnjaka, msm da cak i u stvarnosti postoji neki balans, on je preterao, premda ima jos zivih Starkova, nadam se da se u sledecim nastavcima dogadja neki obrt, postaje nezanimljivo da je jedna strana u konstantnom trijumfu a druga u stalnom zrtvovanju...

ivke

pre 10 godina

serija je odlicna, ali je svaka sezona prekratka a i dugo se snima. ja sam upravo procitao 4. knjigu i mogu vam reci da je radnja odlicna. sutra idem u lagunu da uzmem sledeci dio.

Djuro Prkina

pre 10 godina

"nigde ama bas nigde ni u jednoj seriji nisam video toliko dvolicnosti izdaje"

E jadna, [a nema u emisijijama, ali ima u ljuckoj ISTORIJI covjecanstva!!!1
DOTRAKE FTW!!NAJ BOLJI!!

m.sawyer

pre 10 godina

Čeka nas više smrti nego u prve tri sezone zajedno i jedna gozba za vrane nakon svega. Ali ne brigajte, vreme je da se balans vrati na Vesteros i da Starkovi ne budu jedina žrtvena jagnjad.

asd

pre 10 godina

Jedino sto mi je bezveze u seriji je to sto Deneris ima plavu kosu i oci, a trebala bi da ima srebrnu kosu i ljubicaste oci...

Ne zovu je dzaba silver queen u knjizi...

Obožavam GoT

pre 10 godina

Ja se samo nadam da će debelica R.R. Martin da nam poživi dovoljno dugo da završi 'Pesme' do kraja. Ako ne uspe, ubiću ga! ;)

Doktor86

pre 10 godina

Procitajte knjige i znacete sta nas ceka.Znacete i vise od toga,meni je serija samo pomogla da vizualizujem likove i lokacije.I mogu reci,u potpunosti je uspela u tome,iako ne moze sve da stane u 10 epizoda.Zato svima koji imaju vremena preporucujem da procitaju knjige.Inace,samo okvirno se govori o sedam knjiga,Martin je rekao da ne zeli da zbrza kraj,i da je moguce da bude i vise od sedam.

Njaziu

pre 10 godina

@(pedja, 27. jun 2013 22:03)
Druze, sta to cekas? Moj savet ti je da nadjes prvu knjigu i da uzivas tokom leta. Ja imam pet prvih knjiga pa ko hoce neka se javi i poslacu pdf, epub, ili mobi verziju (na engleskom naravno).

milica

pre 10 godina

my way: svaka ti čast,mene je upravo ta scena ubistva sivog vetra naterala da plačem kao luda; kad sam čitala knjigu,imala sam makar tu satisfakciju da je mogao da se brani i da nekoliko tih bednih kukavica (isto sam vrištala gledajući) povede sa sobom...

Pedja 034

pre 10 godina

@Pedja: pročitaj knjige jer, veruj mi, nikada nijedan film ili serija nisu mogli da do kraja dočaraju knjigu po kojoj su rađeni. Serija je zaista odlično urađena, ali je knjiga puno, puno bolja

um kao oružje

pre 10 godina

" Moze li neko da mi odgovori sta da radim. imam sve knjige sem prve, ali ih nisam procitao, dok sam odgledao dve cele i trecu sezonu do pola. Da li da cekam sve.da odgledam, pa da na miru citam, ili da pocnem odmah da citam??
(pedja, 27. jun 2013 22:03) "


Uprkos tome što si odgledao te sezone - nabavi i prvu knjigu i počni od nje. NE počinji da čitaš preskačući ono što si odgledao, mnogo ćeš propustiti.