Sreda, 26.06.2013.

15:24

Duma zabranila "gej propagandu"

Gornji dom ruskog parlamenta usvojio je kontroverznu uredbu kojom se zabranjuje distribucija tzv. "gej propagande".

Izvor: Tanjug

Duma zabranila "gej propagandu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

zmitjkoe

pre 10 godina

Не знам за овај, али Србији треба закон против русофобије.
(mastif, 27. jun 2013 08:33)

Tito je imao divnu banju za rusofile, na sred mora.

Svevladovic

pre 10 godina

@(zmitjkoe, 27. jun 2013 00:14)

Prvo procitaj vest, pa se potrudi da saznas nesto vise pa tek onda komentarisi. Ovim zakonom se zabranjuje gej propaganda, nikome se ne brani da "zloupotrebljava krevet za svoje niske nagone".

mastif

pre 10 godina

Не знам за овај, али Србији треба закон против русофобије. Да се овако коментарише против било кога другог, радила би таква сатанизација у медијима против људи "који живе у мрачном средњем веку". Језиви сте

Lalegator

pre 10 godina

Novinarka Jelena je dobro rekla pocetak fasizma u Rusiji. Samo sto ja mislim da tamo fasizam i pravoslvni talibanizam postoje vec dosta godina pod putinom
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (IvanNS, 26. jun 2013 16:35)

Fasizam,pravoslavni talibanizam...

Ironicno je da LGBT populacija poziva na toleranciju i ravnopravnost a koristi izraze,blago je reci neprimerene za opisivanje izrazito hriscanskog naroda kako u Srbiji tako i u Rusiji i da se ove dve zemlje vezuju za bilo kakvo fasisticko nasledje ili fasisticku sadasnjost.

Zasto bih ja,heteroseksualni Srbin pravoslavac,posle ovakvih reci,a one se ne vezuju samo za tvoj post,takva je retorika LGBT lobija ama svugde,uopste zeleo i da saslusam i da razumem vase probleme?

zmitjkoe

pre 10 godina

Ovakvi zakoni i regulative nedvosmisleno pomazu ocuvanju tradicije, duha pravoslavlja i porodice kao osnovne celije svakog drustva.
(Svevladovic, 26. jun 2013 15:53)

Tradiciju mozes da cuvas kao i duh pravoslavlja u svojoj porodici i u svojoj osnovnoj celiji, i u svoja cetiri zida. Meni licno cuvari tradicije idu na. Po veroispovesti sam punoglavac. Ovakvi zakoni i regulative, koji teraju mene i mnoge druge da budemo kao ti i slicni cuvari srpske revolucije, mogu se donositi samo u totalitarnim drustvima, zasta se Putin odavno postarao. Ponovno spajanje Drzave i Crkve je anticivilizacijski cin i negira osnove demokratije, odvojenost drzave od crkve. U Hitlerovoj Nemackoj homoseksualce su slali u logore, zajedno sa Jevrejima, u Rusiji se obracunavaju na licu mesta. Zabraniti jedan od bezbrojnih varijacija prirodne seksualnosti i zakonom ispravljati "greske" prirode i regulisati koja rupa se iskljucivo koristi za ulaz, i donosi zabranu ulaska na zadnja vrata (iako sami vole da ulaze na zadnja vrata, ali samo u tramvaju) itd, to je neandertalizam. Ovaj zakon ce jos vise raspiriti mrznju i teror prema sugradjanima koji krse zakon i skrnave veru tako sto obavljaju krivicno nedelo i zloupotrebljavaju krevet za svoje niske nagone. Guranje nosa u tudje dupe je nepristojno, ma koliko bilo prijatno. Takva je Putinova Rusija. Mene brine sto Srbija sve vise postaje kopija takve nakaradne Rusije, i hoce takva u Evropu.

Velibor, USA

pre 10 godina

dabome, uprkos do sad većine dobrih i razumnih komentara (pa sve i nalupanih minusima), mora tu da se javi jedan ne samo homofob već i rasista koji izvrće činjenice... pa, gosp. Juzna Evropa rulez, recimo da je sve tako, kao što reče, KO brani zapadnoevropskim zemljama da otkaže gostoprimstvo tim, kako ih sve opisa bez izuzetaka, nelojalnim, neadaptiranim, ukapričenim, prkosnim muslimanima, afrikancima, azijatima itd...? činjenica je gosp. Juzna Evropa rulez da si ne samo preuveličao stvari već i zanemario da da sve i da nema tih stranaca "koji se samo množe dok se zapadnoevropljani eto samo pederišu", zapadnoevropljani ne bi imali nizak natalitet niti to ima ikakve veze s gej pravima. pa, eno u istočnoj Evropi gejevi nemaju skoro baš nikakva prava ali je natalitet konstantno nizak odavno. sem toga, u Rusiji ima centralnoazijskih i kavkaskih muslimana ništa manje nego u zapadnoj Evropi onih stranaca.
i, kada već Juzna Evropa rulez, da te podsetim na Španiju pa i Portugal! Španija i Portugal su južna Evropa pa gejevi su skoro u svemu jednakopravni s heteroseksualcima. zaista neka Juzna Evropa rulez ako je predstavlja Španija a ne berlusconijeva Italija, čak ni u Italiji više ne prolazi bez posledica antigejna i heteroseksistička bahatost. berlusconi ti je kriminalac i zvanično. razvedenjak putin je sledeći!

Vlada

pre 10 godina

@Juzna Evropa rulez

Savremena zapadna porodica ne dozivljava vise sebe kao fabriku za proizvodnju dece tako da se krivica sasvim neosnovano prebacuje na gej populaciju, jer je procenat te populacije isti i u islamskim zemljama (gde moraju da kriju svoju orijentaciju pa deluje da ih je mnogo manje), i u zapadnim zemljama (gde su mnogo tolerantnije sredine, pa ne moraju da se kriju, i deluje da ih je mnogo vise), tako da su "krivci" bilo za preterano pozitivni natalitet, bilo za negativni, iskljucivo heteroseksualci, jer je njih preko 90%, i oni odredjuju da li ce i u kojoj meri da ostavljaju potomstvo.

Petar

pre 10 godina

Jel moze neko da mi objasni sta znaci gej propaganda? Vidis na tv-u reklamu za homoseksualnost i odlucis da postanes gej? Ja skoro nesto gluplje nisam cuo, pa i ako je od Rusa previse je!

LLL

pre 10 godina

Putin, kome se jos ni mastilo nije osusilo na papirima o razvodu, donosi zakon koji zabranjuje "propagiranje homoseksualnosti" u cilju ocuvanja pravoslavlja i tradicionalnih porodicnih vrednosti! Nije li najveca ironija u tome sto se upravo on ne pridrzava tih vrednosti, jer koliko je meni poznato razvod braka ne potpada pod vrednosti koje propagiraju ni pravoslavljeve ni porodicne tekovine.
Moje iskreno misljenje jeste da ni jedan vid ekstremizma (ni pozitivan ni negativan) ne moze da da dobre rezultate. Ovo je isto kao kada deca odrastaju pod "staklenim zvonom", nesvesna sta sve postoji u okruzenju, i prvom prilikom kada napuste porodicni dom gube kompas i ne mogu da se snadju u okruzenju u kojem su se zatekla.
Mislim da ce sa ovim zakonom samo da se poveca stopa samoubistava kod tinejdzera, jer zamislite situaciju u kojoj mlada osoba koja otkriva svoju seksualnost spozna da je zakonom osudjena da ne sme nikome da se obrati za savet ili pomoc!

Juzna Evropa rulez

pre 10 godina

Vi koji pricate o tome da je u zapadnoj Evropi veliki natalitet potrazite malo kakva je tamo situacija, npr u Holandiji trenutno novorodjena deca su preko 50% Muslimani. Imam i informaciju iz prve ruke, pitam rodjaku kakva je situacija u Belgiji (posto sam video na slikama njenog sina iz skole da je njih belaca 5,6 a ostalih 15,16 u razredu su sve Arapi i crnci iz severne Afrike) i ona kaze da je u Belgiji cak 80-90% rodjene dece su Muslimani. Zasto? Pa zato sto kaze ona Belgijanci ili setaju kucec ili se drze za ruke muskarac sa muskarcem dok Muslimani setaju 8 deca, tako da to sto statistika kaze da je broj dece u porastu to je samo zbog velikog broja Muslimana emigranata u zapadnoj Evropi.

Gradjanin

pre 10 godina

@Radio sam 8 godina u Rusiji i pre nego sto pocnete da pljujete po Putinu moram da kazem da je socijalno okruzenje u Rusiji mnogo zdravije od ovog naseg. Ovakvi zakoni i regulative nedvosmisleno pomazu ocuvanju tradicije, duha pravoslavlja i porodice kao osnovne celije svakog drustva.
(Svevladovic, 26. jun 2013 15:53)

Pa sto si vracao kad je tako lepo. Vodi svoje dete da raste u divnoj Rusiji. I zamolicu sve vas koji tako mislite tamo da idete, a ne u EU, cak ni turisticki.

SRAM VAS BILO lazni moralisti. Vasa deca su takodje i gay i puse i piju i drogiraju se i seksaju skim stignu. E sad sve to zajedno sa Putinom stavite tamo gde ste najuzi.

Mislite da vas lazem? Pa proverite svoju "finu" decicu.

Ritter

pre 10 godina

Pre nego sto bilo sta prokomentarisem voleo bih da vidim sta se podrazumeva pod tom navodnom "gej propagandom" i koje ce mere biti preduzete? Prvo mi iskreno nije jasno kako se ta propaganda vrsi? Ako neko hoce da gleda gej seks moze da otkuca na googlu i da gleda. Dakle opcija je da cenzurisu internet kao u npr. u Saudi Arabiji. Ako zabrana podrazumeva pricanje na temu homoseksualizma u medijima, onda je to zabrana slobode govora. Ako prebiju ili maltretiraju homoseksualca na ulici a ne sme o tome da se prica sta je to ako ne ugrozavanje ljudskih prava? Ako ne smeju da se ljudi mirno okupljaju sta je to ako ne ugrozavanje njihovih prava? Bolje bi im bilo da se pozabave smanjenjem koriscenja heroina, broja pusaca, broja alkoholicara, po cemu su u svetskom vrhu. Gejevi im verovatno ne kvare natalitet u toj meri a sigurno i ne povecavaju stopu smrtnosti.

IvanNS

pre 10 godina

Novinarka Jelena je dobro rekla pocetak fasizma u Rusiji. Samo sto ja mislim da tamo fasizam i pravoslvni talibanizam postoje vec dosta godina pod putinom

Veliki pozdrav

pre 10 godina

@Svevladovic

Ha ha, ocuvanje porodice u Rusiji, zemlji gde se radja manje dece po porodici nego u Kini i gde se 75% brakova zavrsava razvodom. Daj, ne zasmejavaj me. U zapadnoj evropi je mnogo veci natalitet.
Uostalom, samo ludak moze da veruje da nekakvi zakoni uticu na to ko ce biti gej a ko ne.

Svevladovic

pre 10 godina

Radio sam 8 godina u Rusiji i pre nego sto pocnete da pljujete po Putinu moram da kazem da je socijalno okruzenje u Rusiji mnogo zdravije od ovog naseg. Ovakvi zakoni i regulative nedvosmisleno pomazu ocuvanju tradicije, duha pravoslavlja i porodice kao osnovne celije svakog drustva.

Vlada

pre 10 godina

Ovoliki strah od homoseksualizma postaje patoloski. Covece, tolike zemlje dozvoljavaju gej brakove i imaju konstantan rast broja stanovnika, mnogo dece, srecne ljude (poput Svedske, Finske, Danske, Norveske...), a Rusi sve suprotno, kao stite nekakvu porodicu, a sa druge strane imaju kostantno smanjivanje populacije i vrlo nizak indeks zadovoljstva.

Dovoljan je podatak da po broju razvoda ubedljivo prednjaci upravo ta Rusija: http://www.eutimes.net/2012/11/russia-no-1-in-top-10-countries-with-highest-divorce-rates-in-2012/

Nebojsa

pre 10 godina

Ovo ce njihovim aparatčicima pružiti mogućnost da zabranjuju sve što im padne na pamet: muziku Dejvida Bouvija, knjige Oskara Vajlda, da ne pričam o bitnicima, grčki filozofi će biti ignorisani jer su bili takvih sklonosti, "Gospodara prstenova" mogu da zabrane za emitovanje zbog nedovoljno "buddy" odnosa Froda i Sema... Tumačio je ruski državni aparat razne zakone tako olako i po slobodnoj volji, pa onoliki svet završio po gulazima ili i gore.
Ali, Rusi su sami glasali za takvu vlast, i sad nek se zabrinu svaki put pre nego što krenu na posao u nečemu što nije sivo ili braon odelo... Nedajbože crvenu majicu da obučeš, to je već problematično...

moje ime

pre 10 godina

Moze li neko da mi napise u par reci sta se ovo desava u Rusiji ? Uopste mi nije jasno da tako ubedljiva vecina ( mozemo govoriti i 100 % , jedan je uzdrzan ) ima nesto protiv propagiranja homoseksualnih prava ! Pitanje je bez ikakavih zadnjih misli , niti sam rusofob niti rusofil niti proamericki niti prozapadno , jednostavno ne mogu da verujem da je pitanje homoseksualnosti takav tabu za ruske vlasti , pa shvataju li oni da se ovim cinom svrstavaju u red africkih i bliskoistocnih zemalja .

Svevladovic

pre 10 godina

Radio sam 8 godina u Rusiji i pre nego sto pocnete da pljujete po Putinu moram da kazem da je socijalno okruzenje u Rusiji mnogo zdravije od ovog naseg. Ovakvi zakoni i regulative nedvosmisleno pomazu ocuvanju tradicije, duha pravoslavlja i porodice kao osnovne celije svakog drustva.

Vlada

pre 10 godina

Ovoliki strah od homoseksualizma postaje patoloski. Covece, tolike zemlje dozvoljavaju gej brakove i imaju konstantan rast broja stanovnika, mnogo dece, srecne ljude (poput Svedske, Finske, Danske, Norveske...), a Rusi sve suprotno, kao stite nekakvu porodicu, a sa druge strane imaju kostantno smanjivanje populacije i vrlo nizak indeks zadovoljstva.

Dovoljan je podatak da po broju razvoda ubedljivo prednjaci upravo ta Rusija: http://www.eutimes.net/2012/11/russia-no-1-in-top-10-countries-with-highest-divorce-rates-in-2012/

IvanNS

pre 10 godina

Novinarka Jelena je dobro rekla pocetak fasizma u Rusiji. Samo sto ja mislim da tamo fasizam i pravoslvni talibanizam postoje vec dosta godina pod putinom

Veliki pozdrav

pre 10 godina

@Svevladovic

Ha ha, ocuvanje porodice u Rusiji, zemlji gde se radja manje dece po porodici nego u Kini i gde se 75% brakova zavrsava razvodom. Daj, ne zasmejavaj me. U zapadnoj evropi je mnogo veci natalitet.
Uostalom, samo ludak moze da veruje da nekakvi zakoni uticu na to ko ce biti gej a ko ne.

Juzna Evropa rulez

pre 10 godina

Vi koji pricate o tome da je u zapadnoj Evropi veliki natalitet potrazite malo kakva je tamo situacija, npr u Holandiji trenutno novorodjena deca su preko 50% Muslimani. Imam i informaciju iz prve ruke, pitam rodjaku kakva je situacija u Belgiji (posto sam video na slikama njenog sina iz skole da je njih belaca 5,6 a ostalih 15,16 u razredu su sve Arapi i crnci iz severne Afrike) i ona kaze da je u Belgiji cak 80-90% rodjene dece su Muslimani. Zasto? Pa zato sto kaze ona Belgijanci ili setaju kucec ili se drze za ruke muskarac sa muskarcem dok Muslimani setaju 8 deca, tako da to sto statistika kaze da je broj dece u porastu to je samo zbog velikog broja Muslimana emigranata u zapadnoj Evropi.

moje ime

pre 10 godina

Moze li neko da mi napise u par reci sta se ovo desava u Rusiji ? Uopste mi nije jasno da tako ubedljiva vecina ( mozemo govoriti i 100 % , jedan je uzdrzan ) ima nesto protiv propagiranja homoseksualnih prava ! Pitanje je bez ikakavih zadnjih misli , niti sam rusofob niti rusofil niti proamericki niti prozapadno , jednostavno ne mogu da verujem da je pitanje homoseksualnosti takav tabu za ruske vlasti , pa shvataju li oni da se ovim cinom svrstavaju u red africkih i bliskoistocnih zemalja .

Nebojsa

pre 10 godina

Ovo ce njihovim aparatčicima pružiti mogućnost da zabranjuju sve što im padne na pamet: muziku Dejvida Bouvija, knjige Oskara Vajlda, da ne pričam o bitnicima, grčki filozofi će biti ignorisani jer su bili takvih sklonosti, "Gospodara prstenova" mogu da zabrane za emitovanje zbog nedovoljno "buddy" odnosa Froda i Sema... Tumačio je ruski državni aparat razne zakone tako olako i po slobodnoj volji, pa onoliki svet završio po gulazima ili i gore.
Ali, Rusi su sami glasali za takvu vlast, i sad nek se zabrinu svaki put pre nego što krenu na posao u nečemu što nije sivo ili braon odelo... Nedajbože crvenu majicu da obučeš, to je već problematično...

Petar

pre 10 godina

Jel moze neko da mi objasni sta znaci gej propaganda? Vidis na tv-u reklamu za homoseksualnost i odlucis da postanes gej? Ja skoro nesto gluplje nisam cuo, pa i ako je od Rusa previse je!

Ritter

pre 10 godina

Pre nego sto bilo sta prokomentarisem voleo bih da vidim sta se podrazumeva pod tom navodnom "gej propagandom" i koje ce mere biti preduzete? Prvo mi iskreno nije jasno kako se ta propaganda vrsi? Ako neko hoce da gleda gej seks moze da otkuca na googlu i da gleda. Dakle opcija je da cenzurisu internet kao u npr. u Saudi Arabiji. Ako zabrana podrazumeva pricanje na temu homoseksualizma u medijima, onda je to zabrana slobode govora. Ako prebiju ili maltretiraju homoseksualca na ulici a ne sme o tome da se prica sta je to ako ne ugrozavanje ljudskih prava? Ako ne smeju da se ljudi mirno okupljaju sta je to ako ne ugrozavanje njihovih prava? Bolje bi im bilo da se pozabave smanjenjem koriscenja heroina, broja pusaca, broja alkoholicara, po cemu su u svetskom vrhu. Gejevi im verovatno ne kvare natalitet u toj meri a sigurno i ne povecavaju stopu smrtnosti.

LLL

pre 10 godina

Putin, kome se jos ni mastilo nije osusilo na papirima o razvodu, donosi zakon koji zabranjuje "propagiranje homoseksualnosti" u cilju ocuvanja pravoslavlja i tradicionalnih porodicnih vrednosti! Nije li najveca ironija u tome sto se upravo on ne pridrzava tih vrednosti, jer koliko je meni poznato razvod braka ne potpada pod vrednosti koje propagiraju ni pravoslavljeve ni porodicne tekovine.
Moje iskreno misljenje jeste da ni jedan vid ekstremizma (ni pozitivan ni negativan) ne moze da da dobre rezultate. Ovo je isto kao kada deca odrastaju pod "staklenim zvonom", nesvesna sta sve postoji u okruzenju, i prvom prilikom kada napuste porodicni dom gube kompas i ne mogu da se snadju u okruzenju u kojem su se zatekla.
Mislim da ce sa ovim zakonom samo da se poveca stopa samoubistava kod tinejdzera, jer zamislite situaciju u kojoj mlada osoba koja otkriva svoju seksualnost spozna da je zakonom osudjena da ne sme nikome da se obrati za savet ili pomoc!

Gradjanin

pre 10 godina

@Radio sam 8 godina u Rusiji i pre nego sto pocnete da pljujete po Putinu moram da kazem da je socijalno okruzenje u Rusiji mnogo zdravije od ovog naseg. Ovakvi zakoni i regulative nedvosmisleno pomazu ocuvanju tradicije, duha pravoslavlja i porodice kao osnovne celije svakog drustva.
(Svevladovic, 26. jun 2013 15:53)

Pa sto si vracao kad je tako lepo. Vodi svoje dete da raste u divnoj Rusiji. I zamolicu sve vas koji tako mislite tamo da idete, a ne u EU, cak ni turisticki.

SRAM VAS BILO lazni moralisti. Vasa deca su takodje i gay i puse i piju i drogiraju se i seksaju skim stignu. E sad sve to zajedno sa Putinom stavite tamo gde ste najuzi.

Mislite da vas lazem? Pa proverite svoju "finu" decicu.

Vlada

pre 10 godina

@Juzna Evropa rulez

Savremena zapadna porodica ne dozivljava vise sebe kao fabriku za proizvodnju dece tako da se krivica sasvim neosnovano prebacuje na gej populaciju, jer je procenat te populacije isti i u islamskim zemljama (gde moraju da kriju svoju orijentaciju pa deluje da ih je mnogo manje), i u zapadnim zemljama (gde su mnogo tolerantnije sredine, pa ne moraju da se kriju, i deluje da ih je mnogo vise), tako da su "krivci" bilo za preterano pozitivni natalitet, bilo za negativni, iskljucivo heteroseksualci, jer je njih preko 90%, i oni odredjuju da li ce i u kojoj meri da ostavljaju potomstvo.

Velibor, USA

pre 10 godina

dabome, uprkos do sad većine dobrih i razumnih komentara (pa sve i nalupanih minusima), mora tu da se javi jedan ne samo homofob već i rasista koji izvrće činjenice... pa, gosp. Juzna Evropa rulez, recimo da je sve tako, kao što reče, KO brani zapadnoevropskim zemljama da otkaže gostoprimstvo tim, kako ih sve opisa bez izuzetaka, nelojalnim, neadaptiranim, ukapričenim, prkosnim muslimanima, afrikancima, azijatima itd...? činjenica je gosp. Juzna Evropa rulez da si ne samo preuveličao stvari već i zanemario da da sve i da nema tih stranaca "koji se samo množe dok se zapadnoevropljani eto samo pederišu", zapadnoevropljani ne bi imali nizak natalitet niti to ima ikakve veze s gej pravima. pa, eno u istočnoj Evropi gejevi nemaju skoro baš nikakva prava ali je natalitet konstantno nizak odavno. sem toga, u Rusiji ima centralnoazijskih i kavkaskih muslimana ništa manje nego u zapadnoj Evropi onih stranaca.
i, kada već Juzna Evropa rulez, da te podsetim na Španiju pa i Portugal! Španija i Portugal su južna Evropa pa gejevi su skoro u svemu jednakopravni s heteroseksualcima. zaista neka Juzna Evropa rulez ako je predstavlja Španija a ne berlusconijeva Italija, čak ni u Italiji više ne prolazi bez posledica antigejna i heteroseksistička bahatost. berlusconi ti je kriminalac i zvanično. razvedenjak putin je sledeći!

zmitjkoe

pre 10 godina

Ovakvi zakoni i regulative nedvosmisleno pomazu ocuvanju tradicije, duha pravoslavlja i porodice kao osnovne celije svakog drustva.
(Svevladovic, 26. jun 2013 15:53)

Tradiciju mozes da cuvas kao i duh pravoslavlja u svojoj porodici i u svojoj osnovnoj celiji, i u svoja cetiri zida. Meni licno cuvari tradicije idu na. Po veroispovesti sam punoglavac. Ovakvi zakoni i regulative, koji teraju mene i mnoge druge da budemo kao ti i slicni cuvari srpske revolucije, mogu se donositi samo u totalitarnim drustvima, zasta se Putin odavno postarao. Ponovno spajanje Drzave i Crkve je anticivilizacijski cin i negira osnove demokratije, odvojenost drzave od crkve. U Hitlerovoj Nemackoj homoseksualce su slali u logore, zajedno sa Jevrejima, u Rusiji se obracunavaju na licu mesta. Zabraniti jedan od bezbrojnih varijacija prirodne seksualnosti i zakonom ispravljati "greske" prirode i regulisati koja rupa se iskljucivo koristi za ulaz, i donosi zabranu ulaska na zadnja vrata (iako sami vole da ulaze na zadnja vrata, ali samo u tramvaju) itd, to je neandertalizam. Ovaj zakon ce jos vise raspiriti mrznju i teror prema sugradjanima koji krse zakon i skrnave veru tako sto obavljaju krivicno nedelo i zloupotrebljavaju krevet za svoje niske nagone. Guranje nosa u tudje dupe je nepristojno, ma koliko bilo prijatno. Takva je Putinova Rusija. Mene brine sto Srbija sve vise postaje kopija takve nakaradne Rusije, i hoce takva u Evropu.

Lalegator

pre 10 godina

Novinarka Jelena je dobro rekla pocetak fasizma u Rusiji. Samo sto ja mislim da tamo fasizam i pravoslvni talibanizam postoje vec dosta godina pod putinom
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (IvanNS, 26. jun 2013 16:35)

Fasizam,pravoslavni talibanizam...

Ironicno je da LGBT populacija poziva na toleranciju i ravnopravnost a koristi izraze,blago je reci neprimerene za opisivanje izrazito hriscanskog naroda kako u Srbiji tako i u Rusiji i da se ove dve zemlje vezuju za bilo kakvo fasisticko nasledje ili fasisticku sadasnjost.

Zasto bih ja,heteroseksualni Srbin pravoslavac,posle ovakvih reci,a one se ne vezuju samo za tvoj post,takva je retorika LGBT lobija ama svugde,uopste zeleo i da saslusam i da razumem vase probleme?

Svevladovic

pre 10 godina

@(zmitjkoe, 27. jun 2013 00:14)

Prvo procitaj vest, pa se potrudi da saznas nesto vise pa tek onda komentarisi. Ovim zakonom se zabranjuje gej propaganda, nikome se ne brani da "zloupotrebljava krevet za svoje niske nagone".

zmitjkoe

pre 10 godina

Не знам за овај, али Србији треба закон против русофобије.
(mastif, 27. jun 2013 08:33)

Tito je imao divnu banju za rusofile, na sred mora.

mastif

pre 10 godina

Не знам за овај, али Србији треба закон против русофобије. Да се овако коментарише против било кога другог, радила би таква сатанизација у медијима против људи "који живе у мрачном средњем веку". Језиви сте

IvanNS

pre 10 godina

Novinarka Jelena je dobro rekla pocetak fasizma u Rusiji. Samo sto ja mislim da tamo fasizam i pravoslvni talibanizam postoje vec dosta godina pod putinom

Vlada

pre 10 godina

Ovoliki strah od homoseksualizma postaje patoloski. Covece, tolike zemlje dozvoljavaju gej brakove i imaju konstantan rast broja stanovnika, mnogo dece, srecne ljude (poput Svedske, Finske, Danske, Norveske...), a Rusi sve suprotno, kao stite nekakvu porodicu, a sa druge strane imaju kostantno smanjivanje populacije i vrlo nizak indeks zadovoljstva.

Dovoljan je podatak da po broju razvoda ubedljivo prednjaci upravo ta Rusija: http://www.eutimes.net/2012/11/russia-no-1-in-top-10-countries-with-highest-divorce-rates-in-2012/

moje ime

pre 10 godina

Moze li neko da mi napise u par reci sta se ovo desava u Rusiji ? Uopste mi nije jasno da tako ubedljiva vecina ( mozemo govoriti i 100 % , jedan je uzdrzan ) ima nesto protiv propagiranja homoseksualnih prava ! Pitanje je bez ikakavih zadnjih misli , niti sam rusofob niti rusofil niti proamericki niti prozapadno , jednostavno ne mogu da verujem da je pitanje homoseksualnosti takav tabu za ruske vlasti , pa shvataju li oni da se ovim cinom svrstavaju u red africkih i bliskoistocnih zemalja .

Nebojsa

pre 10 godina

Ovo ce njihovim aparatčicima pružiti mogućnost da zabranjuju sve što im padne na pamet: muziku Dejvida Bouvija, knjige Oskara Vajlda, da ne pričam o bitnicima, grčki filozofi će biti ignorisani jer su bili takvih sklonosti, "Gospodara prstenova" mogu da zabrane za emitovanje zbog nedovoljno "buddy" odnosa Froda i Sema... Tumačio je ruski državni aparat razne zakone tako olako i po slobodnoj volji, pa onoliki svet završio po gulazima ili i gore.
Ali, Rusi su sami glasali za takvu vlast, i sad nek se zabrinu svaki put pre nego što krenu na posao u nečemu što nije sivo ili braon odelo... Nedajbože crvenu majicu da obučeš, to je već problematično...

Svevladovic

pre 10 godina

Radio sam 8 godina u Rusiji i pre nego sto pocnete da pljujete po Putinu moram da kazem da je socijalno okruzenje u Rusiji mnogo zdravije od ovog naseg. Ovakvi zakoni i regulative nedvosmisleno pomazu ocuvanju tradicije, duha pravoslavlja i porodice kao osnovne celije svakog drustva.

LLL

pre 10 godina

Putin, kome se jos ni mastilo nije osusilo na papirima o razvodu, donosi zakon koji zabranjuje "propagiranje homoseksualnosti" u cilju ocuvanja pravoslavlja i tradicionalnih porodicnih vrednosti! Nije li najveca ironija u tome sto se upravo on ne pridrzava tih vrednosti, jer koliko je meni poznato razvod braka ne potpada pod vrednosti koje propagiraju ni pravoslavljeve ni porodicne tekovine.
Moje iskreno misljenje jeste da ni jedan vid ekstremizma (ni pozitivan ni negativan) ne moze da da dobre rezultate. Ovo je isto kao kada deca odrastaju pod "staklenim zvonom", nesvesna sta sve postoji u okruzenju, i prvom prilikom kada napuste porodicni dom gube kompas i ne mogu da se snadju u okruzenju u kojem su se zatekla.
Mislim da ce sa ovim zakonom samo da se poveca stopa samoubistava kod tinejdzera, jer zamislite situaciju u kojoj mlada osoba koja otkriva svoju seksualnost spozna da je zakonom osudjena da ne sme nikome da se obrati za savet ili pomoc!

Veliki pozdrav

pre 10 godina

@Svevladovic

Ha ha, ocuvanje porodice u Rusiji, zemlji gde se radja manje dece po porodici nego u Kini i gde se 75% brakova zavrsava razvodom. Daj, ne zasmejavaj me. U zapadnoj evropi je mnogo veci natalitet.
Uostalom, samo ludak moze da veruje da nekakvi zakoni uticu na to ko ce biti gej a ko ne.

Petar

pre 10 godina

Jel moze neko da mi objasni sta znaci gej propaganda? Vidis na tv-u reklamu za homoseksualnost i odlucis da postanes gej? Ja skoro nesto gluplje nisam cuo, pa i ako je od Rusa previse je!

Gradjanin

pre 10 godina

@Radio sam 8 godina u Rusiji i pre nego sto pocnete da pljujete po Putinu moram da kazem da je socijalno okruzenje u Rusiji mnogo zdravije od ovog naseg. Ovakvi zakoni i regulative nedvosmisleno pomazu ocuvanju tradicije, duha pravoslavlja i porodice kao osnovne celije svakog drustva.
(Svevladovic, 26. jun 2013 15:53)

Pa sto si vracao kad je tako lepo. Vodi svoje dete da raste u divnoj Rusiji. I zamolicu sve vas koji tako mislite tamo da idete, a ne u EU, cak ni turisticki.

SRAM VAS BILO lazni moralisti. Vasa deca su takodje i gay i puse i piju i drogiraju se i seksaju skim stignu. E sad sve to zajedno sa Putinom stavite tamo gde ste najuzi.

Mislite da vas lazem? Pa proverite svoju "finu" decicu.

Ritter

pre 10 godina

Pre nego sto bilo sta prokomentarisem voleo bih da vidim sta se podrazumeva pod tom navodnom "gej propagandom" i koje ce mere biti preduzete? Prvo mi iskreno nije jasno kako se ta propaganda vrsi? Ako neko hoce da gleda gej seks moze da otkuca na googlu i da gleda. Dakle opcija je da cenzurisu internet kao u npr. u Saudi Arabiji. Ako zabrana podrazumeva pricanje na temu homoseksualizma u medijima, onda je to zabrana slobode govora. Ako prebiju ili maltretiraju homoseksualca na ulici a ne sme o tome da se prica sta je to ako ne ugrozavanje ljudskih prava? Ako ne smeju da se ljudi mirno okupljaju sta je to ako ne ugrozavanje njihovih prava? Bolje bi im bilo da se pozabave smanjenjem koriscenja heroina, broja pusaca, broja alkoholicara, po cemu su u svetskom vrhu. Gejevi im verovatno ne kvare natalitet u toj meri a sigurno i ne povecavaju stopu smrtnosti.

Juzna Evropa rulez

pre 10 godina

Vi koji pricate o tome da je u zapadnoj Evropi veliki natalitet potrazite malo kakva je tamo situacija, npr u Holandiji trenutno novorodjena deca su preko 50% Muslimani. Imam i informaciju iz prve ruke, pitam rodjaku kakva je situacija u Belgiji (posto sam video na slikama njenog sina iz skole da je njih belaca 5,6 a ostalih 15,16 u razredu su sve Arapi i crnci iz severne Afrike) i ona kaze da je u Belgiji cak 80-90% rodjene dece su Muslimani. Zasto? Pa zato sto kaze ona Belgijanci ili setaju kucec ili se drze za ruke muskarac sa muskarcem dok Muslimani setaju 8 deca, tako da to sto statistika kaze da je broj dece u porastu to je samo zbog velikog broja Muslimana emigranata u zapadnoj Evropi.

Velibor, USA

pre 10 godina

dabome, uprkos do sad većine dobrih i razumnih komentara (pa sve i nalupanih minusima), mora tu da se javi jedan ne samo homofob već i rasista koji izvrće činjenice... pa, gosp. Juzna Evropa rulez, recimo da je sve tako, kao što reče, KO brani zapadnoevropskim zemljama da otkaže gostoprimstvo tim, kako ih sve opisa bez izuzetaka, nelojalnim, neadaptiranim, ukapričenim, prkosnim muslimanima, afrikancima, azijatima itd...? činjenica je gosp. Juzna Evropa rulez da si ne samo preuveličao stvari već i zanemario da da sve i da nema tih stranaca "koji se samo množe dok se zapadnoevropljani eto samo pederišu", zapadnoevropljani ne bi imali nizak natalitet niti to ima ikakve veze s gej pravima. pa, eno u istočnoj Evropi gejevi nemaju skoro baš nikakva prava ali je natalitet konstantno nizak odavno. sem toga, u Rusiji ima centralnoazijskih i kavkaskih muslimana ništa manje nego u zapadnoj Evropi onih stranaca.
i, kada već Juzna Evropa rulez, da te podsetim na Španiju pa i Portugal! Španija i Portugal su južna Evropa pa gejevi su skoro u svemu jednakopravni s heteroseksualcima. zaista neka Juzna Evropa rulez ako je predstavlja Španija a ne berlusconijeva Italija, čak ni u Italiji više ne prolazi bez posledica antigejna i heteroseksistička bahatost. berlusconi ti je kriminalac i zvanično. razvedenjak putin je sledeći!

Vlada

pre 10 godina

@Juzna Evropa rulez

Savremena zapadna porodica ne dozivljava vise sebe kao fabriku za proizvodnju dece tako da se krivica sasvim neosnovano prebacuje na gej populaciju, jer je procenat te populacije isti i u islamskim zemljama (gde moraju da kriju svoju orijentaciju pa deluje da ih je mnogo manje), i u zapadnim zemljama (gde su mnogo tolerantnije sredine, pa ne moraju da se kriju, i deluje da ih je mnogo vise), tako da su "krivci" bilo za preterano pozitivni natalitet, bilo za negativni, iskljucivo heteroseksualci, jer je njih preko 90%, i oni odredjuju da li ce i u kojoj meri da ostavljaju potomstvo.

Lalegator

pre 10 godina

Novinarka Jelena je dobro rekla pocetak fasizma u Rusiji. Samo sto ja mislim da tamo fasizam i pravoslvni talibanizam postoje vec dosta godina pod putinom
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (IvanNS, 26. jun 2013 16:35)

Fasizam,pravoslavni talibanizam...

Ironicno je da LGBT populacija poziva na toleranciju i ravnopravnost a koristi izraze,blago je reci neprimerene za opisivanje izrazito hriscanskog naroda kako u Srbiji tako i u Rusiji i da se ove dve zemlje vezuju za bilo kakvo fasisticko nasledje ili fasisticku sadasnjost.

Zasto bih ja,heteroseksualni Srbin pravoslavac,posle ovakvih reci,a one se ne vezuju samo za tvoj post,takva je retorika LGBT lobija ama svugde,uopste zeleo i da saslusam i da razumem vase probleme?

mastif

pre 10 godina

Не знам за овај, али Србији треба закон против русофобије. Да се овако коментарише против било кога другог, радила би таква сатанизација у медијима против људи "који живе у мрачном средњем веку". Језиви сте

Svevladovic

pre 10 godina

@(zmitjkoe, 27. jun 2013 00:14)

Prvo procitaj vest, pa se potrudi da saznas nesto vise pa tek onda komentarisi. Ovim zakonom se zabranjuje gej propaganda, nikome se ne brani da "zloupotrebljava krevet za svoje niske nagone".

zmitjkoe

pre 10 godina

Ovakvi zakoni i regulative nedvosmisleno pomazu ocuvanju tradicije, duha pravoslavlja i porodice kao osnovne celije svakog drustva.
(Svevladovic, 26. jun 2013 15:53)

Tradiciju mozes da cuvas kao i duh pravoslavlja u svojoj porodici i u svojoj osnovnoj celiji, i u svoja cetiri zida. Meni licno cuvari tradicije idu na. Po veroispovesti sam punoglavac. Ovakvi zakoni i regulative, koji teraju mene i mnoge druge da budemo kao ti i slicni cuvari srpske revolucije, mogu se donositi samo u totalitarnim drustvima, zasta se Putin odavno postarao. Ponovno spajanje Drzave i Crkve je anticivilizacijski cin i negira osnove demokratije, odvojenost drzave od crkve. U Hitlerovoj Nemackoj homoseksualce su slali u logore, zajedno sa Jevrejima, u Rusiji se obracunavaju na licu mesta. Zabraniti jedan od bezbrojnih varijacija prirodne seksualnosti i zakonom ispravljati "greske" prirode i regulisati koja rupa se iskljucivo koristi za ulaz, i donosi zabranu ulaska na zadnja vrata (iako sami vole da ulaze na zadnja vrata, ali samo u tramvaju) itd, to je neandertalizam. Ovaj zakon ce jos vise raspiriti mrznju i teror prema sugradjanima koji krse zakon i skrnave veru tako sto obavljaju krivicno nedelo i zloupotrebljavaju krevet za svoje niske nagone. Guranje nosa u tudje dupe je nepristojno, ma koliko bilo prijatno. Takva je Putinova Rusija. Mene brine sto Srbija sve vise postaje kopija takve nakaradne Rusije, i hoce takva u Evropu.

zmitjkoe

pre 10 godina

Не знам за овај, али Србији треба закон против русофобије.
(mastif, 27. jun 2013 08:33)

Tito je imao divnu banju za rusofile, na sred mora.