Sreda, 26.06.2013.

10:44

Zeleno svetlo, pa januarska procena

Bundestag će dati "zeleno svetlo" za datum Srbiji, ali će pre početka pregovora u januaru će biti ocenjeno sprovođenje sporazuma, rekao je Gunter Krihbaum.

Izvor: Tanjug

Zeleno svetlo, pa januarska procena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

Baloon

pre 10 godina

Izvesno je da je pomak nacinjen, za razliku od prethodnih godina u kojima su stvari gurane pod tepih, a narod stalno dezavuisan. Za razliku od bliske nam proslosti u kojoj smo kupovali jeftinu maglu, sada kupujemo skupu i bolnu istinu. Prodavcima magle se moramo zahvaliti na paznji i pozeleti im put u zaborav. Takodje sto pre bismo trebali da raskrstimo i da repovima te maglovite proslosti koji se i dalje svim silama trude da blokiraju promene jer ih ustvari muci saznje da u izmenjenoj svesti i vremenu, nece moci da opstanu. Ne smemo dozvoli ta borba za opstanak copora hijena ugrozi sve nas. Moramo biti odlucni i nastaviti po planu!

Simbad

pre 10 godina

Zalosno je sto citava populacija gleda na reforme kao na neko udvaranje ili dodvoravanje EU i zapadu. Kako ljudi ne shvatate da su nama potrebne promene zbog nas samih? Da tekovine nekog modernog drustva usvajamo da bismo lakse prevazilisli probleme koji dolaze...Problem sa KiM je bilo moguce resiti na 2 nacina. Prvi je rat, to smo pokusali i dobili zeleno svetlo koje nismo iskoristili pa smo posle za vreme trajanja crvenog svetla bili pregazeni i dosli u ovu situaciju. Sada poceti opet rat u ovim ekonomskim uslovima je suludo. Dakle druga i jedina solucija je ublaziti posledice nastalog problema i kurtalisati se problema na najbezbolniji nacin. Sve to radimo zbog nas a ne zbog drugih. Ako nesto ucarimo na tom putu i ako osvojimo dobro je, ako ne...idemo dalje. Civilizacijske tekovine su nesto za cime iz nama poznatog razloga kasnimo, i moramo da budemo vrba na vetru da se ne polomimo. Ne zaboravite jos jednu stvar, ipak se okrece! Stvari se vracaju na staro polaziste, da bi se opet uzdigle. Kada bi uzdizanje bilo kontinuirano, pre ili kasnije bi se srusila ta "gradjevina" kao sto su se srusile kule Vavilonske..a i ovaj novi Vavilon ubrzo pada. Mi smo u sasvim prirodnom i zdravom ciklusu!

Arsen Gloopen

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar a taj u raskrsnici ima da naje...e

skakavac

pre 10 godina

Mislim da nije tolika katastrofa da pregovori počnu u januaru...Da se država nije uhvatila u koštac sa raznim problemima danas ne bismo bili u situaciji da uopšte raspravljamo o bilo kakvom datumu!

Legolas

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar a taj u raskrsnici ima da naje...e

Dangić

pre 10 godina

Kako smo se nadali dobro smo prošli. Januar nije daleko a primena briselskog sporazuma se i onako mora sprovesti na terenu. Sada ostaje da šefovi država i vlada članica EU na Vidovdan potvrde ovu odluku i onda nam ostaje da se pripremamo za januar.

Sin po materi

pre 10 godina

Iskreno se radujem sto cemo implementirati sporazum i resiti nas najveci problem koji nikakda ne bi resili da nema uslovljavanja. Hvala Nemackoj sto je prepoznala sta je interes vecine srba i sto ne dozvoljava da nas pobunjena sacica drzi u sahu jos decenijama. Da smo sada dobili datum, bio bi to kolac u nasu buducnost. Sto pre implementirati i onda vatromet kao u Hrvatskoj kada udje u EU slobodno

problematicna zemlja

pre 10 godina

@ Problem Srbije je sto ne vidi koliko ih Eu potcjenjuje...
(Ivan, 26. jun 2013 17:26)

Problem Srbije je sto ne vidi koliko ona EU potcenjuje, ili barem neuspesno pokusava.

Mali Zeka

pre 10 godina

Za nas je od veoma velike važnosti dobijanje datuma što pre, pre svega zbog poboljšanja klime za strane investicije u Srbiji a onda i zbog političke stabilnosti koja je u ovom trenutku veoma važna. Dobijanje datuma čak i u januaru je bolje nego ne dobijanje datuma uopšte....

Dragan Stojanović

pre 10 godina

Ma šta ste zapeli oko tog datuma.Pa ti isti nemci koji su oba svetska rata vodili protiv Evrope i celog sveta sada nama drže slovo i postavlljaju uslove.Nikako da prežale poraze iz oba rata.
Odobriše nam pre neki dan 200 miliona evra donacije, navodno su najveći donatori a ovamo nam stalno podmeću nogu.Svoje saveznike NDH iz drugog svetskog rata podržaše kod razbijanja SFRJ i bez pogovora im odobriše članstvo u EU.Pazi sada Merkelova (bivša komunjara) neće u Zagreb, ljuta što im ne daju bivšeg UDB-ovca.Pre toga im pokupiše sve što vredi na Jadranu i oni su im navodno prijatelji.Pa oni su takvi cinici i dvolični da pre podne mrze ceo svet a po podne i sebe.I danas se priča o epitafu na njihovom groblju:Sačuvaj me bože kuge i hrvata.Merkelova je to danas potvrdila.
Gledajmo da se Evropi približimo po nekim standardima koji se odnose na rad, zaštitu prirode, poštovanju zakona i poštovanju sebe i svojih vrednosti u svemu.A da li će mo sa njima pregovarati sada ili u januaru, pa to je sve jedno.Ti pristupni fondovi na koje Dinkić i Vučić računaju i onako neće biti dostupni odmah.Bolje od ovih naših tajkuna naplatite ono što su uzeli od naroda, biće to višestruko više od očekivanih fondova.

Petar Pan

pre 10 godina

Put ka Eu je težek i bolan ali to je jedini pravac u kome može da ide Srbija .Jeste da ostaje gorak ukus u ustima zbog zahteva koje nameće EU,ali ne zaboravite da mi težimo da pristupimo EU a ne ona nama...

Zasu i strava

pre 10 godina

Cekam prvog potpredsednika Vlade, da zauzme onu njegovu produhovljenu (ko kaze pateticnu, sram ga bilo) pozu i da nam objasni da je ovo jos bolje od datuma.

Sokolac

pre 10 godina

Nije Srbija na pešačkom prelazu pa da čeka zeleno svetlo kako bi prešla ulicu. Ako smo ispunili sve postavljene uslove onda nije jasno zašto se umesto određivanja datuma za otpočinjanje pregovora daje neko zeleno svetlo.

Lale

pre 10 godina

Koliko bre placa SNS ovim botovima da pisu ovako/ocu i ja da uzmem kintu umem da kucam i imam komp i net...
(Miodrag Janicijevic, 26. jun 2013 14:15)

To sam i ja isto pitao pre nekoliko dana ali niko da mi odgovori. Po nekoj mojoj proceni...dobijaju oko 30-40 eura po commentu! Verujem da je tako, jer se ne isplati biti ovolika budala za manje para. Pošto sam...eto, ostao bez posla, htedoh i ja da se "bućnem" u taj kazan. Štancovao bi ove bljutave hvalospeve a pri tom me niko ne bi provalio jer bi bio "tanja", "sanja" "ljubičica", "orhideja"...itd!

:)

pre 10 godina

Hvala SNS botovima na velikom broju minusa koji dodeljuju na moj komentar i na mnoge druge koji se usude da napisu nesto protiv Mr Vucica i drage Vam stranke. Osecam se vrlo pocastvovano. Sada mozete mirno da slavite zeleno svetlo i pobedu vaseg muzickog producenta u Zajecaru. Eto ga razlog za pecenje i trubace. A vas jadni predsednik se ubi radeci do 4 ujutru da dobije ovo zeleno svetlo i nastavice da radi dok vi slavite. Nema jadan vremena za bilo sta drugo, pa nam zato zemlja i propada. Nadam se da cete bar imati i vi neke vajde od ostrascenog snsovanja.

P.S. ko god izmisli naziv SNS botovi - svaka mu cast! Hajde sad cekajuci datum ko cekajuci Godoa...

jusi

pre 10 godina

Sasvim je opravdano tražiti da to bude već u oktobru, nema potrebe za odlaganjem,odradili smo sve potrebno i zaslužili datum!
(vi, 26. jun 2013 15:01)
Ajde recite jednom sta ste sve Uradili,pa ne mozete jer do sada nista niste radili ama bas nista,sto se tice dogovorenog u Briselu,Nistaaaaaa!!!! mislite ako vas lazu vasi politicari to mogu isto da lazu Evropu??

mudrac

pre 10 godina

Samo kad pomislim na EU digne mi se kosa na glavi. Ajde mi da samo jedan dan budemo pošteđeni vaših političkih igrica. Kao mi ništa nemamo pojma i onda nas kao vi iznenadite lepim vestima. A ovo mi liči na matrix, narod je totalno dezorijentisan... više ne zna "dal je pošo ili došo". A ovako "svađale se jetrve preko svekrve" je stvarno prešlo svaku granicu lepog ponašanja. Baš me briga da li je zeleno ili žuto svetlo. Baš me briga da li nas švabe hoće ili neće. To i nije na meni da znam. To vi treba da rešavate. Mene interesuje da li ću sutra imati para da kupim hleb. Ajmo da radimo nešto, makar svako posadio po kukuruz u saksiju. Dosta mi je više kukanja, restrukturiranja firmi, rebalansa budžeta. Smučili ste mi se svi od reda. I oni bivši, i ovi sadašnji i oni budući...

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Pirocanac kad resi da kesu odresi i svom sinu kupi zvaku manje ga ucenjuje nego Nemacka nas.Sta znaci zeleno svetlo?Ono svetli a mi stojimo.Ceo svet na zeleno krece a mi i dalje stojimo.Da mozda cekamo zeleno metalik?/?

Odin

pre 10 godina

I Nemci nam dali "zeleno svetlo"... Možda ova zemlja ipak ima neke nade za svetliju budućnost
(Goca, 26. jun 2013 11:04)

Naravno da imamo nade za svetlu budućnost, ipak želimo da budemo bolji, to je ono što nas najviše gura napred, a ulazak u EU će nam samo potpomoći da se brže uspemo do željenih ciljeva.

ignjat

pre 10 godina

Nije dobro ukoliko EU ne bude cenila velike napore koje je Srbija uložila u postizanje sporazuma o Kosovu, i ukoliko EU ne dodeli datum Srbiji, i zbog toga Vučić insistira da Srbija dobije datum, jer je Srbija to u potpunosti zaslužila.

Vanja

pre 10 godina

Nadam se da ce Dacic da ostane u Briselu do 28. juna i da ce se u petak za svecanost pojaviti, u skladu sa svojom funkcijom premijera i ministra unutrasnjih poslova u uniformi saobracajca, da moze da regulise saobracaj ukoliko svetla na semaforu ne budu radila.

Goran

pre 10 godina

cekamo da se "mudri" i naprecac proevropski produhovljeni Vucic oglasi... da sklopi ruke poput sionskih mudraca i da se obrati evropskim recnikom nama, prostim ljudima, ali... ne da obrazlaze "sta bi bilo kad bi bilo i sta ce biti kad' na vrbi rodi grozdje" vec da istog momenta podnese ostavku i da se raspusti ova jalova,korumpirana, nesposobna i beskorisna druzina (citaj : Vlada)

Chima

pre 10 godina

Izvesno je da je pomak nacinjen, za razliku od prethodnih godina u kojima su stvari gurane pod tepih, a narod stalno dezavuisan. Za razliku od bliske nam proslosti u kojoj smo kupovali jeftinu maglu, sada kupujemo skupu i bolnu istinu. Prodavcima magle se moramo zahvaliti na paznji i pozeleti im put u zaborav. Takodje sto pre bismo trebali da raskrstimo i da repovima te maglovite proslosti koji se i dalje svim silama trude da blokiraju promene jer ih ustvari muci saznje da u izmenjenoj svesti i vremenu, nece moci da opstanu. Ne smemo dozvoli ta borba za opstanak copora hijena ugrozi sve nas. Moramo biti odlucni i nastaviti po planu!

Žandarm

pre 10 godina

Aman ljudi, imate li pojma sta pisete? Sta ti vredi odredjen datum u januaru, kada podleze ponovnoj proceni? To je kao da se odlucuje o datumu u januaru. Ili ne citate lepo ili ne razumete ovo. To bi bio uslovni datum koji bi otvorio mogucnost daljeg uslovljavanja.

Abe Exodus

pre 10 godina

Velicina i zrelost jedinke kao i drustva, ogleda se u spremnosti da prihvati svoje greske i prione ispravljanju. Mi trenutno ispravljamo greske i trudimo se da popravimo zaostatak u vremenu. Naravno kao sto to uvek i biva, slabiji zavisi od jaceg, tako i mi zavisimo od jaceg jer smo nazalost sebe doveli u tu poziciju. Dakle ne radimo mi ovo sve da bi usli u neku uniju, jer ako mene pitate unija nam je najmanje potrebna, ovo radimo da bismo od naseg nazalost zaostalog drustva napravili jedno koje je u koraku sa vremenom, i kako bismo kao skaldno drustvo privukli te investicije koje nam strasno fale...

Frozen ball

pre 10 godina

Pokret i preokret su nacinjeni, na name je da odzavamo tj. da pojacavamo tempo i da polako ali sigurno menjamo svoju svest kako bismo svojoj deci olaksali buducnost. Sazrevanje jedne politike i jedne ideje treble bi dovesti do sazrenja nacije!

Restart

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar a taj u raskrsnici ima da naje...e

Lincoln rehAB

pre 10 godina

Zalosno je sto citava populacija gleda na reforme kao na neko udvaranje ili dodvoravanje EU i zapadu. Kako ljudi ne shvatate da su nama potrebne promene zbog nas samih? Da tekovine nekog modernog drustva usvajamo da bismo lakse prevazilisli probleme koji dolaze...Problem sa KiM je bilo moguce resiti na 2 nacina. Prvi je rat, to smo pokusali i dobili zeleno svetlo koje nismo iskoristili pa smo posle za vreme trajanja crvenog svetla bili pregazeni i dosli u ovu situaciju. Sada poceti opet rat u ovim ekonomskim uslovima je suludo. Dakle druga i jedina solucija je ublaziti posledice nastalog problema i kurtalisati se problema na najbezbolniji nacin. Sve to radimo zbog nas a ne zbog drugih. Ako nesto ucarimo na tom putu i ako osvojimo dobro je, ako ne...idemo dalje. Civilizacijske tekovine su nesto za cime iz nama poznatog razloga kasnimo, i moramo da budemo vrba na vetru da se ne polomimo. Ne zaboravite jos jednu stvar, ipak se okrece! Stvari se vracaju na staro polaziste, da bi se opet uzdigle. Kada bi uzdizanje bilo kontinuirano, pre ili kasnije bi se srusila ta "gradjevina" kao sto su se srusile kule Vavilonske..a i ovaj novi Vavilon ubrzo pada. Mi smo u sasvim prirodnom i zdravom ciklusu!

Mita

pre 10 godina

"hvala ti Vučiću za najveće ponižavanje Srbije još od 1914 godine...da nije bilo tebe ne bi nam se smejala cela Evropa...ne secam se da li sam se ikada u zivotu osecao ovako bedno..."

A jel si se osećao ponosno,kada su streljani nevini ljudi u jednom Bosanskom gradiću?

milutin milutinac

pre 10 godina

uuu,aaa,Srbijaaaa!!!Eto,ja sam patriota!Nemam love za sako,skino bi i sako i legao na pod,ma sve za Srbijuuu!I rekao bi Taciju da mi dodje da ga udarim.I stavio bi cvike iako nemam dioptriju.I sa Djilasom bi radio Bus-plus!I druzio bi se sa Engleskim masonima,sa MI-6,sa BND,sa CIA,sa Westervelovim momkom bih vecerao.Ma sve za Srbiju.I kuma bi izdao i Zvezdu unistio i napravio privatnu vinoteku i arapima dao da nas nauce kako se sadi povrce.Ma sve za Srbiju.I estradnim menadzerima dao grad da vode i puteve da prave.I citao bih Vebera. Al ne bi se to narodu dopalo jer nikad,nikad ne bih -priznao nezaviso "Kosovo"!!!

gavrilo

pre 10 godina

hvala ti Vučiću za najveće ponižavanje Srbije još od 1914 godine...da nije bilo tebe ne bi nam se smejala cela Evropa...ne secam se da li sam se ikada u zivotu osecao ovako bedno...

glupan

pre 10 godina

meni nista nije jasno :D :D :D
znaci sada su nam dali dozvolu da u januaru procene kada cemo poceti pregovore!?!?!?!?!
katastrofa smo...
a u januaru...opet prica o datumu, znaci nema datuma pre proleca ili cak leta 2014 sto znaci da ulazimo u EU 2024...ko živ ko mrtav...
eto rezultata rada svemoćnog Vučića...možeš ti mazati oči ovim tvojim zombijima iz SNS ali ne možeš za sve pare i Nemce

bez mozga

pre 10 godina

nesposobni zuti su nam dali SSP,oslobodili nas viza,skinuli nam Hag sa vrata,ispregovarali sve sa kosovom(oficire za vezu,dokumenta,prelaze...).Vučić je imao godinu dana samo da implementira ispregovarano, cak je i ugasio srpske institucije na kosovu,predao Srbe Tačiju i opet nema nista od datuma...
VUČIĆU NESPSOBAN SI CAK I DA ZAVRSIS ONO STO SU ZAPOCELI ZUTI!!!
ne mora ostavka samo kaži da ne umeš,da ne znaš...

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Kada je Nemacka u pitanju svakako da je ova vest je i očekivana.Oni nikako da shvate da mi sve sto cinimo i radimo to ne radimo zbog njih, ves iskljucivo zbog nas, kako bi bilo bolje nasim gradjanima. Ali ipak sto je do nas mi cemo to uraditi kada je implementacija u pitanju.

tanja

pre 10 godina

Ako dobijemo taj famozni datum za pocetak pristupnih pregovora, SNS ce imati najveci udeo u tome, kao najodgovornija partija na danasnjoj politickoj sceni Srbije.

Melcer

pre 10 godina

Covek je upravo priznao da Brisel ima neprijateljski stav prema Beogradu, koji namerava, tek sada da promeni. Zasluge za to imaju predstavnici vlasti u Srbiji (citaj Vucic) i ja stvarno nemam razloga da mu ne verujem.

suzana

pre 10 godina

Ako Srbija dobije datum, to će biti prevashodna zasluga gospodina Vučića. Dobijanje datuma je dobro za Srbiju i sve njene građane, pa i one građane koji svaku Vučićevu izjavu dočekaju sa najžešćim kritikama. Vučić i svoje najžešće kritičare vodi u Evropu.

Ddule

pre 10 godina

Cinjenica je da nasa vlada je dosta pozitivnog uradila. Dobijanje "zelenog" je potvrda za pozitivne pomake ove vlade napred.
Nije tragicno ako moramo napraviti vise napredka do januara, to dodje na bolje nasom narodom. Lepo je sto imamo vise vremena da napravimo jos vike pomaka napred.
Mene cudi samo cinjenica da oni iz EU jos nemaju poverenje u nase lidere, tj. ne veruju kad nesto potpisu i obecavaju, nego moraju to da vide svojim ocima na delo. A za ovo nije kriva ova vlada, nego greske (lazne obecanja) bivsih vlada.

Exile

pre 10 godina

Samo se bojim da ne bude kao u onoj pesmi - u oktobru biće u novembru, u novembru biće u decembru! Pa tako do januara, februara...

prokleta avlija

pre 10 godina

datum je bila poslednja nada naroda Srbije da ce makar neko sa strane razbiti politicarko-udbasko-tajkunsku vladajucu "elitu" i da ce nam pomoci da se otrgnemo iz njenom kandži...sad smo gotovi stvarno...ono sto nisu upropastili zuti sa Tadicem totalno ce upropastiti crveno-crni sa Vučićem...znači gotovi smo stvarno....

Динаполис

pre 10 godina

Швабе су то, желе да буду сигурне, па и претерују у томе. Добра ствар је што су ипак мало попустили.

teo

pre 10 godina

Zaslužili smo taj datum. Mislim da bi nam se privredna aktivnost povećala kad bi dobili datum. Vučić to zna i zbog toga ovako energično traži tačan datum. Tačan datum uliva sigurnost, a tu je i sigurniji priliv stranih investicija da pokrene privredu.

Miodrag Janicijevic

pre 10 godina

Koliko bre placa SNS ovim botovima da pisu ovako/ocu i ja da uzmem kintu umem da kucam i imam komp i net/ ccc pa da mije Vucic otac nikad nebi pisao ovake hvalospeve pogotovo ne ya datum koji u najmanju ruku je sramotan kakav bre Januar i kakva zelena svetla joj Boze spasi nas

Che

pre 10 godina

Kakva god bila odluka o dobijanju datuma, ostaje nepobitna činjenica da je za godinu dana Srbija ipak uspela da se pomakne ...
(Nela, 26. jun 2013 11:41)

Dobijanje datuma za pocetak pregovora o ulasku u EU je mnogo znacajno za Srbiju, jer otvara mnoge mogucnosti i vrata za napredak zemlje...
(da znas, 26. jun 2013 11:36)

Nemačka dala zeleno svetlo-sigurno dobijamo datum. Provera u januaru-Srbijo, spremi se da zagreješ stolicu
(Darko Ilijanvić, 26. jun 2013 11:06)

I Nemci nam dali "zeleno svetlo"... Možda ova zemlja ipak ima neke nade za svetliju budućnost
(Goca, 26. jun 2013 11:04)

Zeleno svetlo od strane nemaca obecava! Nadamo se najboljem..
(Dare, 26. jun 2013 11:03)

Sve je to dobro,zeleno svetlo dobijamo,pa sve pregovori u januaru da krenu ,ovo je svakako uspeh za Srbiju, samo pre godinu dana nisimo imali mogucnost ni da pomislimo na zeleno svetlo,a tek pregovore...
(RADE, 26. jun 2013 11:02)

Ne mogu da verujem da ih je Vučić najzad ubedio da nam daju zeleno svetlo..Svaka čast
(VANJA, 26. jun 2013 11:01)

E sad se Srbijo dobelo spremi... Vreme je da se na ekspres način sredi država
(VLA, 26. jun 2013 10:59)

Ma bitno je da nas nisu odbili,zeleno svetlo je veliki pomak i plus za Srbiju,datum ce brzo doci sad je to najmanji problem,tako da zalaganje Vucica za Srbiju ce se i te kako isplatiti.
(Djole, 26. jun 2013 10:57)
......

Jel dobijate barem pare od SNS-a?

MIka

pre 10 godina

Haha
pa ovo je odavno postalo smesno.
Znaci nije nam obecan datum ni u januaru, vec ce januara da se vidi kada ce biti i da li Srbija zasluzuje datum.

MUKNAVI

pre 10 godina

Gospar Vucicu,pakuj kofere i odrzi rec..ili ,sto rece ,crni domino..pokazat ces ponovo tvoju radikalsku dvolicnost,prevrtljivost jer ..foteljica je slasnica,a za tebe opsesija.

zdr

pre 10 godina

Sto je najgore, ako ovo bude stav koji ce u petak preovladati, Srbija sustinski nece u petak dobiti nista.
(Slavko, 26. jun 2013 13:49)
Srbija ce dobiti, shvatice da dolazi kraj sibicarenja, da dolazi kraj potpisivanja pa neizvrsavanja, kraj obecavanja i nesprovodenja. Shvatice da jedna evropska zemlja mora da bude odgovorna. To je samo mali deo onoga sta mora da shvati ali to je dobar pocetak.

Nikola

pre 10 godina

Užas,od ovih SNS-ovih botova ovaj forum postaje besmislen,uopšte nije važno šta napišem ako je u suprotnosti sa dogmom Ace Mudrog dobijem oko 150 negativnih komentara,zamolio bi moderatore da povedu malo više računana o tome jer ovako gubite ljude koji za razliku od botova bar iznose svoje mišljenje.A što se tiče datuma očigledno je da Nemci zatežu sa svima dok im ne prođu izbori zato im je taj januar toliko bitan,a Srbija je sada kao udavača bez miraza-ne baš mnogo poželjna.

crni domino

pre 10 godina

Plasim se da ce gospodin Vucic podneti ostavku zbog datuma jer je vise puta ponovio da ce to uciniti ako Srbija ne dobije datum na Vidovdan (verovatno je mislio ove godine).
U zadnje vreme je toliko puta sebe velicao kao cestitog naprednjaka koji ispunjava ono sto kaze; otuda strah.
A mozda ce kao nesposoban bivsi radikal bukac, jos jednom pokazati svoje pravo, radikalsko lice i ostati u vlasti, sto me ne bi iznenadilo.
Moze lako da se desi da za neuspeh budu okrivljene Demokrate!

Zeleni talas

pre 10 godina

Dakle, i Premijer g.Dačić i Prvi podpredsednik vlade g.Vučić su postali ponosni nosioci fluorescentnog prsluka, stop palice i kompleta za alko-test te sada mogu da do mile volje ponosno regulišu saobraćaj.

Valentina

pre 10 godina

Zaista je ova Vlada i Aleksandar Vucic svojom upornoscu i hrabroscu poveo zemlju na put EU i tzv. zeleno svetlo je zasluga koju smo opravdali ucinjenim naporima da se ispune svih zahtevi koji su pred nas stavljeni da bismo dobili datum za otpocinjanje pregovora.

Klod

pre 10 godina

Dakle ni u Januaru nam Nemacka nece dati datum.
(Pera, 26. jun 2013 10:51)

Ako ne ukinemo one kvazi institucije na teritoriji države Kosovo, ako ne raspustimo onu bandu patriJota koja upravlja tim veštačkim institucijama, ako ne pronađemo i kaznimo sve one koje su palili ambasade po BGu...itd, ni u januaru nećemo dobiti datum!

brka

pre 10 godina

Sam datum ne znači ništa osim u populističikim i demagoškim pričama naših političara. Nije tačno da nas evropa ne želi u članstvu, žele nas ali kada se budemo ponašali i kada budemo poštovali pravila koja poštuje svaka članica EU.Na kraju krajeva razmislite, ako želite da se prikqučite nekom društvu da li se to društvo prilagođava vama kao pojedincu ili sec vi kao pojedinac morate prilagoditi pravilima društva kojem se priključujete. Niko nas ne mrzi osim nas samih a to je već teško ispraviti.

dipl.ing. Milica V.

pre 10 godina

Totalno sam ukapirala sta oni sada rade. Slazu se oni da smo mi radili dosta i da smo (mislim na pregovaracki tim) se po prvi put uhvatili u kostac sa problemom oko Kosova ali ako nam sada daju s obzirom na mentalitet naseg naroda znaju da ce tu i da se stanu. Ali mislim da su se presli, jer ako dodje neko i kaze da zeli da resi problem - covek poput vicepremijera - sigurna sam da nece odustati dok se posao ne zavrsi.

narod trece klase

pre 10 godina

Vama je trebalo zauvijek ukinuti državnost 1945.
(medo, 26. jun 2013 12:17)

brate, mislim da bi bolje ziveo da su nama ukinuli drzavnost

Slavko

pre 10 godina

Ovo nema nikakvog smisla. Zahtevati od Srbije ovakve nadrealne stvari je samo pokazatelj da Nemacka jednostavno ne zeli Srbiju ni blizu EU. Prosto je nemoguce implementirati ovaj sporazum sa Albancima do kraja godine. To je nesto sto je nadrealno. A, nama se to postavlja kao uslov da bi nas mozda ocenili da eventualno dobijemo datum u januaru naredne godine za ko zna kada. Pa, to je smesno i jadno. Mislim, ovo vec prelazi u fazu izivljavanja nad Srbijom. Tim besmislenim zahtevima ocito nema kraja. Sto je najgore, ako ovo bude stav koji ce u petak preovladati, Srbija sustinski nece u petak dobiti nista.

Bagira

pre 10 godina

...I bese jutro dan prvi! Otprilike se nalazimo na tom mestu, na pocetku stvranja. Nas mikrokosmos je doziveo imploziju...sto nije nista cudno, ipak smo deo prirode. Sada krecemo iz pocetka i nazalost kao i svako dete u povoju lagani smo za manipulaciju...dok malo ne porastemo i ne ojacamo, moracemo da trpimo...takva nam je sudbina...

Arsen Gloopen

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar, a taj u raskrsnici ima da naje...e

striktna procedura

pre 10 godina

Odlicna vest!
Nemacka je najbolji prijatelj Srbije, od 2000. su nam dali direktne donacije od preko 1,3 milijarde EUR! Jedino bi trebali striktno kontrolisu trosenje tog novca da se namenski upotrebi za unapredjenje drzave Srbije.
Iduce godine krece "Angelin plan" pomoci za preporod Srbije!

DexR

pre 10 godina

Svi u Srbiji ponavljaju kako smo zaslužili taj datum i čude se zašto smo i sada odbijeni. Ali nikako da se setimo da su mogući razlozi, spdanje sa zatrovanim mlekom i povećanje granice otrova, bruka oko zadataka, užasni komentari u medijima na račun političkih protivnika i to bez dokaza, selektivno hapšenje, postavljanje za diretkore osobe koje nemaju ni škole ni iskustva. Evropa se odlično seća ovih iz perioda 90-ih, koji svakim danom pokazuju svoje pravo staro lice: radikalsko, julovsko, komunjarsko. Mnogo mi još moramo da učimo.

Pera

pre 10 godina

Ako je Hrvatska ispunila sve zahteve za pristup EU, onda svako to isto zaslužuje. Možda i Srbija treba da protera sve Srbe da bi ispunila uslove ?!!!

EU - ne hvala

pre 10 godina

Da vidim da li sam dobro razumeo.
Oni će nam dati zeleno svetlo da ćemo u januaru dobiti datum o početku pregovora. Odlažu nam taj početak pregovora već koliko, a mi se primamo na njihova obećanja.
I kad (ako!) počnu pregovori, taj proces će odlagati u nedogled...

glavom u zid

pre 10 godina

Koliko treba biti glup pa ne shvatati da EU ne zeli Srbiju u svom clanstvu? Prestanite da nam unistavate ovo malo preostale privrede i drzave uvodeci namete i podilazeci organizaciji ciji uopste nismo clanovi niti cemo ikada biti.

mirko

pre 10 godina

Kakva god bila odluka o dobijanju datuma, ostaje nepobitna činjenica da je za godinu dana Srbija ipak uspela da se pomakne i da krene sa rešavanjem višedecenijskih problema koji su kočili i sputavali svaki napredak.
(Nela, 26. jun 2013 11:41)

Tipično naprednjački komentar, prazne fraze bez argumenata. Pa valjda je svake godine od 5.oktobra 2000. godine činila pomake.
Početak saradnje sa Tribunalom, hapšenje optuženih za zločine u bivšoj SFRJ, Deklaracija o Srebrenici, potpisivanje sporazuma sa EU , početak tehničkih pregovora sa Prištinom, Sporazum o integrisanom upravljanju prelazima predhodili su Briselskom sporazumu, i njega ne bi ni bilo da nije sve ovo urađeno ranije. A to što neko misli da istorija počinje sa njime, i njegovim drugim dolaskom na vlast govori o populizmu, i prepotenciji dotičnnih.

pera lozac

pre 10 godina

Pa ova Vlada stvarno ne moze da izpuni niti jedno jedino obecanje.
Posle godinu i nesto na vlasti:
1. borba protiv korupcije - rezultat: niti jedan osudjen
2. kvalitet hrane - rezultat: povecane doze otrova u hrani
3. kvalitet zivota - rezultat: nestasice lekova
4. deca i skolstvo - rezultat: ponistena mala matura ali ipak vazi
5. cene - rezultat: vise nego kad je euro bio 118
6. Kosova - rezultat: dalje nego ikada do sada
7. Evropa - rezultat: SVETLO I TO ZELENO (daleko kao i pre dve godine)

p.s. NIJE datum u januaru nego ce u januaru da ramisljaju kada da zasedaju da vide da li da stave na nekom dnevnom redu na jednoj od sledecih sednica...

IME

pre 10 godina

Dajte nam datum da bi preziveli, smilujte se. Ovako zvuce politicari i mediji. DOSTA ispiranja mozga....kao da nemate Stav, Pamcenje i Razvoj

Lalegator

pre 10 godina

@lalegator
hahaha....vecu glupost nisam cuo.A Rusi ce nam pomoci,kao i 99-te....
(Mita, 26. jun 2013 11:14)

Ne razumem zasto ljudi misle da 1999-a bitnija od 1945...

Branko

pre 10 godina

hahaha....vecu glupost nisam cuo.A Rusi ce nam pomoci,kao i 99-te....
(Mita, 26. jun 2013 11:14)
A od koga su to Rusi trebali da nas brane, zar od naših "prijatelja" u čiji zagrljaj hrlimo i to bez alternative? Da su nas Rusi branili mi im nikada ne bi oprostili što su se suprotstavili EU, Americi i "Novom svetskom poretku". Tako da ja vas gospodine Mito ne razumem što zamerate Rusima.

Zavisa

pre 10 godina

Fascinantno je kaako ljudi ne slusaju sta im se govori. Jel' rekao ovaj covek: dobicete datum, ...o vas datum, zato sto on sam po sebi ne znaci nista. Kad promenite skoro sve u vasoj zemlji, a to znaci pravosudni, penzioni, zdravstveni i obrazovni sistem, zastitu okoline i urbanizam, fiskalni i monetarni sistem, drzavni aparat i lokalnu samoupravu, odreknete se tekovina socijalizma, ucinite sve da slobodno trziste ojaca i pocnete da cenite iste stvari kao i mi, e tada cete uci u EU. Pa posto je jedan datum u ovom ocigledno dugom procesu nevazan, sta se onda toliko sekirate oko toga? To je vazno samo Vucicu i Dacicu da bi podigli rejting i ojacali pozicije pre novih izbora ili rekonstrukcije vlade. Normalni ljudi gledaju svoja posla i trude sa da na trzistu plivaju, odnosno da ne potonu, za ostale buducnosti nema. To vam je sustina.

Saša

pre 10 godina

Meni je ova serija Datum genijalna. Odem u Grčku dve nedelje, proplivam i u Egeju i u Jonskom moru, upoznam 20 ljudi (i jedno posebno divno biće koje još uvek spava od noćašnjeg puta), prijatelj mi dobije ćerkicu, komšija diplomirao, a serija Datum i dalje vrti, kao da života nema bez Datuma. Ljudi, manimo se Orvelovskih gluposti i živimo. Prepustimo Datum političarima, jer samo je njima bitno.

MarkoD

pre 10 godina

Od Evrope ocigledno nema nista... O Rusima i njihovim mutljavinama ne zelim ni da razmisljam.
E vama ovako - pregovori sa amerikancima na temu postavljanja americkog raketnog stita na srpskoj teritoriji. Molim lepo...

Nela

pre 10 godina

Kakva god bila odluka o dobijanju datuma, ostaje nepobitna činjenica da je za godinu dana Srbija ipak uspela da se pomakne i da krene sa rešavanjem višedecenijskih problema koji su kočili i sputavali svaki napredak.

RADE

pre 10 godina

Sve je to dobro,zeleno svetlo dobijamo,pa sve pregovori u januaru da krenu ,ovo je svakako uspeh za Srbiju, samo pre godinu dana nisimo imali mogucnost ni da pomislimo na zeleno svetlo,a tek pregovore...

bojan

pre 10 godina

Na znam zasto ljudi ulazak u EU povezuju samo sa Kosovom.Zna se da postoje i mnoga druga prava i olaksice za ljude koji zive u zemljama EU kao sto je na primer mogucnost zaposljavanja u bilo kojoj zemlji EU.Zamislite koliko bi ljudi zelelo da napusti ekonomski losu Srbiju prepravili bi zemlje EU a oni to sigurno ne zele.Ima tu i drugih stvari ne radi se samo o Kosovu,to su samo izgovori.A cak i da postanemo clanovi tesko da ce se skoro ziveti bolje.Price za vesti da narod ima o cemu da prica a vreme,zivot ide,juri.

no date

pre 10 godina

Znaci nema datuma. Dok oni procene da li ce se sporazum primenjivati ili ne, procice i vise od 6 meseci, a za datum uvek ima vremena :)

A ja stvarno ne vidim sta je to ova Vlada novo uradila. Nastavila je politiku DS-a samo je ekspresno izvrsila ono sto se trazilo jer je imala normalnu opoziciju, tj radila je isto sto i sadasnja opozicija a prethodna vlast. Nisu imali Nikolica i Vucica koji bi trazili da ih obese na Terazijama ako sednu da pregovaraju.
Sad ce da sredjuju Vladu, hajde da vidimo nastavak rijalitija :)

Samo da vrisnem

pre 10 godina

(Lalegator, 26. jun 2013 10:55) 13 godina otišlo? Šališ se, otišlo je bar 25 godina. Uporedite samo Srbiju 25 godina posle 1945 (dakle 1970) i 25 godina posle 1988. Tuga brate, tuga !!! Nevolja je u tome što je u poslednih 25 godina odavde otišlo bar 250.000 pametnih a ostatak ništa ne shvata već 25 godina.

Slobodan blok70

pre 10 godina

Čitam komentare na index.hr o prisustvu Nikolića proslavi dana državnosti Hrvatske. I Hrvatima koji se valjaju od smeha je Nikolićeva odvratna servilnost postala bljutava. Nikada Srbija nije bila na nižim granama nego danas. Koliko je ovaj naš narod glup da je i ovo odbijanje određivanja datuma o početku pregovora doživeo kao nešto što je pregovarački uspeh oca i sina srpske nacije. Blago onima koji su emigrirali na Novi Zeland i Kaledoniju.

ex demokrata 1

pre 10 godina

Mislim da treba objasniti neke stvari i kosovcima na severu, ovima iz Dss,npr.i to da ako ne udjemo u pregovore,nece vise imati tako lagodnu poziciju,duple plate,neplacanje racuna i Pdv. Nemci traze takodje da se jasno vidi koliko i gde to mi trosimo tolike pare na severu? Svi ti zahtevi dobri su za gradjane Srbije koji pojma nemaju koliko para mi izdvajamo za tu bratiju dole,za njihov lagodan zivot,pri cemu oni svi imaju bar po 1 rezervni stan u Srbiji,i niko od njih nije ugrozen,zbog svih tih privilegija kone imaju,oni i ne zele da primene sporazum.

lol

pre 10 godina

Odlazu datum da bi iscedili sta se jos moze do januara. Neke kompromise, ustupke, i pritiske moramo trpeti. Sve bi bilo lakse kad bi mogli da odustanemo od EU.

remic

pre 10 godina

politicari iz eu imaju totalno drugacije misljenje o nama nego sto ga mi imamo. po njima smo mi krivi za sve sto se desavalo na balkanu. imao sam prekjuce priliku da to cujem od Mihaela Galera (Michael Gahler), poslanika evropskog parlamenta. nas glavni cilj ne bi trebalo da bude resavanje kosovskog problema nego konacno jacanje ekonomije, prava borbe protiv korupcije, bolji rad u svim drzavnim institucijama i podizanje nataliteta. kada bismo odmah usli u eu onda bi sve firme propale koje su jos ostale zato sto na primer nemci subvencionisu njihove proizvode da bi mogli da ih prodaju jeftinije od domacih proizvoda. tako se osvajaju strana trzista.

panzer general

pre 10 godina

Ne bih vas htio plašiti, ali tek kad počnu pregovori slijedi pravo mrcvarenje. Neznam točno, ali ima nekih cca 25 poglavlja koja treba otvoriti i zatvoriti, znači 50 stepenica koje morate proći sa EU komisijom plus dodatno sa svakom državom koja pokaže interes za neko od poglavlja. Mogućnosti za male i velike ucjene neogranićene, ali EU će to kulturno nazvati "prilagodbom", naravno vašom. Znači morat ćete se "prilagoditi" uglavnom kako vam oni kažu. Kad jednog lijepog dana završite pregovore, slijedi ratifikacija. Navodno bi svaka zemlja ponaosob trebala organizirat referendum, zvuči suludo kao što i je.
Anyway, želio bih svakom stanovniku Srbije koji želi ostati relativno normalan, savjetovati da uopće ne prati vijesti na tu temu ili barem da se ukljući u dobar antistresni program.

Desimir B

pre 10 godina

Sasvim je opravdano tražiti da to bude već u oktobru, nema potrebe za odlaganjem,odradili smo sve potrebno i zaslužili datum.Potvdili su mnogi da smo učinile opipljive korake ka vidnom i postojanom poboljšanju odnosa Srbije i PR,a i dokazali da ne bezimo od dogovorenog i obavezujuceg, te necemo ni od implementacije-mi ispunjavamo svoje obaveze odgovorno (pa i ta Nemacka je pohvalila odgovornost u radu Vucica i veruju mu, kako su izjavili i neki njihovi najsumnjicaviji clanovi).

Srba

pre 10 godina

:)
Maratonci trce pocasni krug - U januaru ste rekli lova u aprilu: https://www.youtube.com/watch?v=uuBXOPAS9n8

Nikad u EU!
Nikad u NATO!
Zivela slobodna Srbija! :)

...

Milan Filipovic

pre 10 godina

A mladi majmuni i posle svega veselo skakuću, objašnjavaju i raduju se datumu koji im se smeši već u januaru...
U medjuvremenu, uz bananu u ruci, ostaje im da ispune samo još najnoviji aneks uslova.

da znas

pre 10 godina

Dobijanje datuma za pocetak pregovora o ulasku u EU je mnogo znacajno za Srbiju, jer otvara mnoge mogucnosti i vrata za napredak zemlje. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na sve nacine se bori, kako bi sto pre dobili datum za pocetak pregovora, postizuci rezultate koji su otvorili mnoge vrata u EU, kao sto je borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji.

Hamer

pre 10 godina

U stvari nema ništa loše u ovom odlaganju,bar će se prečistiti unutrašnja situacija u Srbiji,Beogradu.. Izbori su tu ili prekomponavanje. Ma kako se to zvalo.

Mariola

pre 10 godina

Ne postoji ni najmanja zamerka koju bi mogli da nam upute, svaki zahtev je ispunjen, tako da ne mogu navesti nijedan opravdan razlog na osnovu koga bi nam uskratili dobijanje datuma.

Anja

pre 10 godina

Koji mazohizam. Godinama nas vuku za nos, mesecima pricaju: "samo jos ovo, pa ovo, pa onda jos ovo ...", a mi i dalje kao magarci nasedamo. Ne moze biti jasnije receno da nas Nemci nikako nece primiti u EU. Jasno i glasno su nam dali vise puta do znanja. Ali ne, nije nam bilo dovoljno ocigledno. Ko je ovde lud?!

Lalegator

pre 10 godina

A da mi na kraju lepo prihvatimo da Rusi imaju par vojnih baza po Srbiji,i da pustimo da se nasi problemi resavaju na daleko visem nivou,i da se okrenemo malo sebi?

13 godina je otislo niz vodu,treba preseci i krenuti za alternativama.

Djole

pre 10 godina

Ma bitno je da nas nisu odbili,zeleno svetlo je veliki pomak i plus za Srbiju,datum ce brzo doci sad je to najmanji problem,tako da zalaganje Vucica za Srbiju ce se i te kako isplatiti.

Lalegator

pre 10 godina

A da mi na kraju lepo prihvatimo da Rusi imaju par vojnih baza po Srbiji,i da pustimo da se nasi problemi resavaju na daleko visem nivou,i da se okrenemo malo sebi?

13 godina je otislo niz vodu,treba preseci i krenuti za alternativama.

Samo da vrisnem

pre 10 godina

(Lalegator, 26. jun 2013 10:55) 13 godina otišlo? Šališ se, otišlo je bar 25 godina. Uporedite samo Srbiju 25 godina posle 1945 (dakle 1970) i 25 godina posle 1988. Tuga brate, tuga !!! Nevolja je u tome što je u poslednih 25 godina odavde otišlo bar 250.000 pametnih a ostatak ništa ne shvata već 25 godina.

Desimir B

pre 10 godina

Sasvim je opravdano tražiti da to bude već u oktobru, nema potrebe za odlaganjem,odradili smo sve potrebno i zaslužili datum.Potvdili su mnogi da smo učinile opipljive korake ka vidnom i postojanom poboljšanju odnosa Srbije i PR,a i dokazali da ne bezimo od dogovorenog i obavezujuceg, te necemo ni od implementacije-mi ispunjavamo svoje obaveze odgovorno (pa i ta Nemacka je pohvalila odgovornost u radu Vucica i veruju mu, kako su izjavili i neki njihovi najsumnjicaviji clanovi).

Nela

pre 10 godina

Kakva god bila odluka o dobijanju datuma, ostaje nepobitna činjenica da je za godinu dana Srbija ipak uspela da se pomakne i da krene sa rešavanjem višedecenijskih problema koji su kočili i sputavali svaki napredak.

RADE

pre 10 godina

Sve je to dobro,zeleno svetlo dobijamo,pa sve pregovori u januaru da krenu ,ovo je svakako uspeh za Srbiju, samo pre godinu dana nisimo imali mogucnost ni da pomislimo na zeleno svetlo,a tek pregovore...

Che

pre 10 godina

Kakva god bila odluka o dobijanju datuma, ostaje nepobitna činjenica da je za godinu dana Srbija ipak uspela da se pomakne ...
(Nela, 26. jun 2013 11:41)

Dobijanje datuma za pocetak pregovora o ulasku u EU je mnogo znacajno za Srbiju, jer otvara mnoge mogucnosti i vrata za napredak zemlje...
(da znas, 26. jun 2013 11:36)

Nemačka dala zeleno svetlo-sigurno dobijamo datum. Provera u januaru-Srbijo, spremi se da zagreješ stolicu
(Darko Ilijanvić, 26. jun 2013 11:06)

I Nemci nam dali "zeleno svetlo"... Možda ova zemlja ipak ima neke nade za svetliju budućnost
(Goca, 26. jun 2013 11:04)

Zeleno svetlo od strane nemaca obecava! Nadamo se najboljem..
(Dare, 26. jun 2013 11:03)

Sve je to dobro,zeleno svetlo dobijamo,pa sve pregovori u januaru da krenu ,ovo je svakako uspeh za Srbiju, samo pre godinu dana nisimo imali mogucnost ni da pomislimo na zeleno svetlo,a tek pregovore...
(RADE, 26. jun 2013 11:02)

Ne mogu da verujem da ih je Vučić najzad ubedio da nam daju zeleno svetlo..Svaka čast
(VANJA, 26. jun 2013 11:01)

E sad se Srbijo dobelo spremi... Vreme je da se na ekspres način sredi država
(VLA, 26. jun 2013 10:59)

Ma bitno je da nas nisu odbili,zeleno svetlo je veliki pomak i plus za Srbiju,datum ce brzo doci sad je to najmanji problem,tako da zalaganje Vucica za Srbiju ce se i te kako isplatiti.
(Djole, 26. jun 2013 10:57)
......

Jel dobijate barem pare od SNS-a?

dipl.ing. Milica V.

pre 10 godina

Totalno sam ukapirala sta oni sada rade. Slazu se oni da smo mi radili dosta i da smo (mislim na pregovaracki tim) se po prvi put uhvatili u kostac sa problemom oko Kosova ali ako nam sada daju s obzirom na mentalitet naseg naroda znaju da ce tu i da se stanu. Ali mislim da su se presli, jer ako dodje neko i kaze da zeli da resi problem - covek poput vicepremijera - sigurna sam da nece odustati dok se posao ne zavrsi.

Djole

pre 10 godina

Ma bitno je da nas nisu odbili,zeleno svetlo je veliki pomak i plus za Srbiju,datum ce brzo doci sad je to najmanji problem,tako da zalaganje Vucica za Srbiju ce se i te kako isplatiti.

Hamer

pre 10 godina

U stvari nema ništa loše u ovom odlaganju,bar će se prečistiti unutrašnja situacija u Srbiji,Beogradu.. Izbori su tu ili prekomponavanje. Ma kako se to zvalo.

crni domino

pre 10 godina

Plasim se da ce gospodin Vucic podneti ostavku zbog datuma jer je vise puta ponovio da ce to uciniti ako Srbija ne dobije datum na Vidovdan (verovatno je mislio ove godine).
U zadnje vreme je toliko puta sebe velicao kao cestitog naprednjaka koji ispunjava ono sto kaze; otuda strah.
A mozda ce kao nesposoban bivsi radikal bukac, jos jednom pokazati svoje pravo, radikalsko lice i ostati u vlasti, sto me ne bi iznenadilo.
Moze lako da se desi da za neuspeh budu okrivljene Demokrate!

Pera

pre 10 godina

Ako je Hrvatska ispunila sve zahteve za pristup EU, onda svako to isto zaslužuje. Možda i Srbija treba da protera sve Srbe da bi ispunila uslove ?!!!

Mariola

pre 10 godina

Ne postoji ni najmanja zamerka koju bi mogli da nam upute, svaki zahtev je ispunjen, tako da ne mogu navesti nijedan opravdan razlog na osnovu koga bi nam uskratili dobijanje datuma.

pera lozac

pre 10 godina

Pa ova Vlada stvarno ne moze da izpuni niti jedno jedino obecanje.
Posle godinu i nesto na vlasti:
1. borba protiv korupcije - rezultat: niti jedan osudjen
2. kvalitet hrane - rezultat: povecane doze otrova u hrani
3. kvalitet zivota - rezultat: nestasice lekova
4. deca i skolstvo - rezultat: ponistena mala matura ali ipak vazi
5. cene - rezultat: vise nego kad je euro bio 118
6. Kosova - rezultat: dalje nego ikada do sada
7. Evropa - rezultat: SVETLO I TO ZELENO (daleko kao i pre dve godine)

p.s. NIJE datum u januaru nego ce u januaru da ramisljaju kada da zasedaju da vide da li da stave na nekom dnevnom redu na jednoj od sledecih sednica...

lol

pre 10 godina

Odlazu datum da bi iscedili sta se jos moze do januara. Neke kompromise, ustupke, i pritiske moramo trpeti. Sve bi bilo lakse kad bi mogli da odustanemo od EU.

no date

pre 10 godina

Znaci nema datuma. Dok oni procene da li ce se sporazum primenjivati ili ne, procice i vise od 6 meseci, a za datum uvek ima vremena :)

A ja stvarno ne vidim sta je to ova Vlada novo uradila. Nastavila je politiku DS-a samo je ekspresno izvrsila ono sto se trazilo jer je imala normalnu opoziciju, tj radila je isto sto i sadasnja opozicija a prethodna vlast. Nisu imali Nikolica i Vucica koji bi trazili da ih obese na Terazijama ako sednu da pregovaraju.
Sad ce da sredjuju Vladu, hajde da vidimo nastavak rijalitija :)

panzer general

pre 10 godina

Ne bih vas htio plašiti, ali tek kad počnu pregovori slijedi pravo mrcvarenje. Neznam točno, ali ima nekih cca 25 poglavlja koja treba otvoriti i zatvoriti, znači 50 stepenica koje morate proći sa EU komisijom plus dodatno sa svakom državom koja pokaže interes za neko od poglavlja. Mogućnosti za male i velike ucjene neogranićene, ali EU će to kulturno nazvati "prilagodbom", naravno vašom. Znači morat ćete se "prilagoditi" uglavnom kako vam oni kažu. Kad jednog lijepog dana završite pregovore, slijedi ratifikacija. Navodno bi svaka zemlja ponaosob trebala organizirat referendum, zvuči suludo kao što i je.
Anyway, želio bih svakom stanovniku Srbije koji želi ostati relativno normalan, savjetovati da uopće ne prati vijesti na tu temu ili barem da se ukljući u dobar antistresni program.

Saša

pre 10 godina

Meni je ova serija Datum genijalna. Odem u Grčku dve nedelje, proplivam i u Egeju i u Jonskom moru, upoznam 20 ljudi (i jedno posebno divno biće koje još uvek spava od noćašnjeg puta), prijatelj mi dobije ćerkicu, komšija diplomirao, a serija Datum i dalje vrti, kao da života nema bez Datuma. Ljudi, manimo se Orvelovskih gluposti i živimo. Prepustimo Datum političarima, jer samo je njima bitno.

ex demokrata 1

pre 10 godina

Mislim da treba objasniti neke stvari i kosovcima na severu, ovima iz Dss,npr.i to da ako ne udjemo u pregovore,nece vise imati tako lagodnu poziciju,duple plate,neplacanje racuna i Pdv. Nemci traze takodje da se jasno vidi koliko i gde to mi trosimo tolike pare na severu? Svi ti zahtevi dobri su za gradjane Srbije koji pojma nemaju koliko para mi izdvajamo za tu bratiju dole,za njihov lagodan zivot,pri cemu oni svi imaju bar po 1 rezervni stan u Srbiji,i niko od njih nije ugrozen,zbog svih tih privilegija kone imaju,oni i ne zele da primene sporazum.

Srba

pre 10 godina

:)
Maratonci trce pocasni krug - U januaru ste rekli lova u aprilu: https://www.youtube.com/watch?v=uuBXOPAS9n8

Nikad u EU!
Nikad u NATO!
Zivela slobodna Srbija! :)

...

Anja

pre 10 godina

Koji mazohizam. Godinama nas vuku za nos, mesecima pricaju: "samo jos ovo, pa ovo, pa onda jos ovo ...", a mi i dalje kao magarci nasedamo. Ne moze biti jasnije receno da nas Nemci nikako nece primiti u EU. Jasno i glasno su nam dali vise puta do znanja. Ali ne, nije nam bilo dovoljno ocigledno. Ko je ovde lud?!

Slobodan blok70

pre 10 godina

Čitam komentare na index.hr o prisustvu Nikolića proslavi dana državnosti Hrvatske. I Hrvatima koji se valjaju od smeha je Nikolićeva odvratna servilnost postala bljutava. Nikada Srbija nije bila na nižim granama nego danas. Koliko je ovaj naš narod glup da je i ovo odbijanje određivanja datuma o početku pregovora doživeo kao nešto što je pregovarački uspeh oca i sina srpske nacije. Blago onima koji su emigrirali na Novi Zeland i Kaledoniju.

remic

pre 10 godina

politicari iz eu imaju totalno drugacije misljenje o nama nego sto ga mi imamo. po njima smo mi krivi za sve sto se desavalo na balkanu. imao sam prekjuce priliku da to cujem od Mihaela Galera (Michael Gahler), poslanika evropskog parlamenta. nas glavni cilj ne bi trebalo da bude resavanje kosovskog problema nego konacno jacanje ekonomije, prava borbe protiv korupcije, bolji rad u svim drzavnim institucijama i podizanje nataliteta. kada bismo odmah usli u eu onda bi sve firme propale koje su jos ostale zato sto na primer nemci subvencionisu njihove proizvode da bi mogli da ih prodaju jeftinije od domacih proizvoda. tako se osvajaju strana trzista.

Milan Filipovic

pre 10 godina

A mladi majmuni i posle svega veselo skakuću, objašnjavaju i raduju se datumu koji im se smeši već u januaru...
U medjuvremenu, uz bananu u ruci, ostaje im da ispune samo još najnoviji aneks uslova.

mirko

pre 10 godina

Kakva god bila odluka o dobijanju datuma, ostaje nepobitna činjenica da je za godinu dana Srbija ipak uspela da se pomakne i da krene sa rešavanjem višedecenijskih problema koji su kočili i sputavali svaki napredak.
(Nela, 26. jun 2013 11:41)

Tipično naprednjački komentar, prazne fraze bez argumenata. Pa valjda je svake godine od 5.oktobra 2000. godine činila pomake.
Početak saradnje sa Tribunalom, hapšenje optuženih za zločine u bivšoj SFRJ, Deklaracija o Srebrenici, potpisivanje sporazuma sa EU , početak tehničkih pregovora sa Prištinom, Sporazum o integrisanom upravljanju prelazima predhodili su Briselskom sporazumu, i njega ne bi ni bilo da nije sve ovo urađeno ranije. A to što neko misli da istorija počinje sa njime, i njegovim drugim dolaskom na vlast govori o populizmu, i prepotenciji dotičnnih.

Zavisa

pre 10 godina

Fascinantno je kaako ljudi ne slusaju sta im se govori. Jel' rekao ovaj covek: dobicete datum, ...o vas datum, zato sto on sam po sebi ne znaci nista. Kad promenite skoro sve u vasoj zemlji, a to znaci pravosudni, penzioni, zdravstveni i obrazovni sistem, zastitu okoline i urbanizam, fiskalni i monetarni sistem, drzavni aparat i lokalnu samoupravu, odreknete se tekovina socijalizma, ucinite sve da slobodno trziste ojaca i pocnete da cenite iste stvari kao i mi, e tada cete uci u EU. Pa posto je jedan datum u ovom ocigledno dugom procesu nevazan, sta se onda toliko sekirate oko toga? To je vazno samo Vucicu i Dacicu da bi podigli rejting i ojacali pozicije pre novih izbora ili rekonstrukcije vlade. Normalni ljudi gledaju svoja posla i trude sa da na trzistu plivaju, odnosno da ne potonu, za ostale buducnosti nema. To vam je sustina.

Branko

pre 10 godina

hahaha....vecu glupost nisam cuo.A Rusi ce nam pomoci,kao i 99-te....
(Mita, 26. jun 2013 11:14)
A od koga su to Rusi trebali da nas brane, zar od naših "prijatelja" u čiji zagrljaj hrlimo i to bez alternative? Da su nas Rusi branili mi im nikada ne bi oprostili što su se suprotstavili EU, Americi i "Novom svetskom poretku". Tako da ja vas gospodine Mito ne razumem što zamerate Rusima.

IME

pre 10 godina

Dajte nam datum da bi preziveli, smilujte se. Ovako zvuce politicari i mediji. DOSTA ispiranja mozga....kao da nemate Stav, Pamcenje i Razvoj

glavom u zid

pre 10 godina

Koliko treba biti glup pa ne shvatati da EU ne zeli Srbiju u svom clanstvu? Prestanite da nam unistavate ovo malo preostale privrede i drzave uvodeci namete i podilazeci organizaciji ciji uopste nismo clanovi niti cemo ikada biti.

Vanja

pre 10 godina

Nadam se da ce Dacic da ostane u Briselu do 28. juna i da ce se u petak za svecanost pojaviti, u skladu sa svojom funkcijom premijera i ministra unutrasnjih poslova u uniformi saobracajca, da moze da regulise saobracaj ukoliko svetla na semaforu ne budu radila.

Goran

pre 10 godina

cekamo da se "mudri" i naprecac proevropski produhovljeni Vucic oglasi... da sklopi ruke poput sionskih mudraca i da se obrati evropskim recnikom nama, prostim ljudima, ali... ne da obrazlaze "sta bi bilo kad bi bilo i sta ce biti kad' na vrbi rodi grozdje" vec da istog momenta podnese ostavku i da se raspusti ova jalova,korumpirana, nesposobna i beskorisna druzina (citaj : Vlada)

Nikola

pre 10 godina

Užas,od ovih SNS-ovih botova ovaj forum postaje besmislen,uopšte nije važno šta napišem ako je u suprotnosti sa dogmom Ace Mudrog dobijem oko 150 negativnih komentara,zamolio bi moderatore da povedu malo više računana o tome jer ovako gubite ljude koji za razliku od botova bar iznose svoje mišljenje.A što se tiče datuma očigledno je da Nemci zatežu sa svima dok im ne prođu izbori zato im je taj januar toliko bitan,a Srbija je sada kao udavača bez miraza-ne baš mnogo poželjna.

bez mozga

pre 10 godina

nesposobni zuti su nam dali SSP,oslobodili nas viza,skinuli nam Hag sa vrata,ispregovarali sve sa kosovom(oficire za vezu,dokumenta,prelaze...).Vučić je imao godinu dana samo da implementira ispregovarano, cak je i ugasio srpske institucije na kosovu,predao Srbe Tačiju i opet nema nista od datuma...
VUČIĆU NESPSOBAN SI CAK I DA ZAVRSIS ONO STO SU ZAPOCELI ZUTI!!!
ne mora ostavka samo kaži da ne umeš,da ne znaš...

Mita

pre 10 godina

"hvala ti Vučiću za najveće ponižavanje Srbije još od 1914 godine...da nije bilo tebe ne bi nam se smejala cela Evropa...ne secam se da li sam se ikada u zivotu osecao ovako bedno..."

A jel si se osećao ponosno,kada su streljani nevini ljudi u jednom Bosanskom gradiću?

DexR

pre 10 godina

Svi u Srbiji ponavljaju kako smo zaslužili taj datum i čude se zašto smo i sada odbijeni. Ali nikako da se setimo da su mogući razlozi, spdanje sa zatrovanim mlekom i povećanje granice otrova, bruka oko zadataka, užasni komentari u medijima na račun političkih protivnika i to bez dokaza, selektivno hapšenje, postavljanje za diretkore osobe koje nemaju ni škole ni iskustva. Evropa se odlično seća ovih iz perioda 90-ih, koji svakim danom pokazuju svoje pravo staro lice: radikalsko, julovsko, komunjarsko. Mnogo mi još moramo da učimo.

MarkoD

pre 10 godina

Od Evrope ocigledno nema nista... O Rusima i njihovim mutljavinama ne zelim ni da razmisljam.
E vama ovako - pregovori sa amerikancima na temu postavljanja americkog raketnog stita na srpskoj teritoriji. Molim lepo...

EU - ne hvala

pre 10 godina

Da vidim da li sam dobro razumeo.
Oni će nam dati zeleno svetlo da ćemo u januaru dobiti datum o početku pregovora. Odlažu nam taj početak pregovora već koliko, a mi se primamo na njihova obećanja.
I kad (ako!) počnu pregovori, taj proces će odlagati u nedogled...

Žandarm

pre 10 godina

Aman ljudi, imate li pojma sta pisete? Sta ti vredi odredjen datum u januaru, kada podleze ponovnoj proceni? To je kao da se odlucuje o datumu u januaru. Ili ne citate lepo ili ne razumete ovo. To bi bio uslovni datum koji bi otvorio mogucnost daljeg uslovljavanja.

jusi

pre 10 godina

Sasvim je opravdano tražiti da to bude već u oktobru, nema potrebe za odlaganjem,odradili smo sve potrebno i zaslužili datum!
(vi, 26. jun 2013 15:01)
Ajde recite jednom sta ste sve Uradili,pa ne mozete jer do sada nista niste radili ama bas nista,sto se tice dogovorenog u Briselu,Nistaaaaaa!!!! mislite ako vas lazu vasi politicari to mogu isto da lazu Evropu??

Klod

pre 10 godina

Dakle ni u Januaru nam Nemacka nece dati datum.
(Pera, 26. jun 2013 10:51)

Ako ne ukinemo one kvazi institucije na teritoriji države Kosovo, ako ne raspustimo onu bandu patriJota koja upravlja tim veštačkim institucijama, ako ne pronađemo i kaznimo sve one koje su palili ambasade po BGu...itd, ni u januaru nećemo dobiti datum!

glupan

pre 10 godina

meni nista nije jasno :D :D :D
znaci sada su nam dali dozvolu da u januaru procene kada cemo poceti pregovore!?!?!?!?!
katastrofa smo...
a u januaru...opet prica o datumu, znaci nema datuma pre proleca ili cak leta 2014 sto znaci da ulazimo u EU 2024...ko živ ko mrtav...
eto rezultata rada svemoćnog Vučića...možeš ti mazati oči ovim tvojim zombijima iz SNS ali ne možeš za sve pare i Nemce

narod trece klase

pre 10 godina

Vama je trebalo zauvijek ukinuti državnost 1945.
(medo, 26. jun 2013 12:17)

brate, mislim da bi bolje ziveo da su nama ukinuli drzavnost

MUKNAVI

pre 10 godina

Gospar Vucicu,pakuj kofere i odrzi rec..ili ,sto rece ,crni domino..pokazat ces ponovo tvoju radikalsku dvolicnost,prevrtljivost jer ..foteljica je slasnica,a za tebe opsesija.

gavrilo

pre 10 godina

hvala ti Vučiću za najveće ponižavanje Srbije još od 1914 godine...da nije bilo tebe ne bi nam se smejala cela Evropa...ne secam se da li sam se ikada u zivotu osecao ovako bedno...

milutin milutinac

pre 10 godina

uuu,aaa,Srbijaaaa!!!Eto,ja sam patriota!Nemam love za sako,skino bi i sako i legao na pod,ma sve za Srbijuuu!I rekao bi Taciju da mi dodje da ga udarim.I stavio bi cvike iako nemam dioptriju.I sa Djilasom bi radio Bus-plus!I druzio bi se sa Engleskim masonima,sa MI-6,sa BND,sa CIA,sa Westervelovim momkom bih vecerao.Ma sve za Srbiju.I kuma bi izdao i Zvezdu unistio i napravio privatnu vinoteku i arapima dao da nas nauce kako se sadi povrce.Ma sve za Srbiju.I estradnim menadzerima dao grad da vode i puteve da prave.I citao bih Vebera. Al ne bi se to narodu dopalo jer nikad,nikad ne bih -priznao nezaviso "Kosovo"!!!

mudrac

pre 10 godina

Samo kad pomislim na EU digne mi se kosa na glavi. Ajde mi da samo jedan dan budemo pošteđeni vaših političkih igrica. Kao mi ništa nemamo pojma i onda nas kao vi iznenadite lepim vestima. A ovo mi liči na matrix, narod je totalno dezorijentisan... više ne zna "dal je pošo ili došo". A ovako "svađale se jetrve preko svekrve" je stvarno prešlo svaku granicu lepog ponašanja. Baš me briga da li je zeleno ili žuto svetlo. Baš me briga da li nas švabe hoće ili neće. To i nije na meni da znam. To vi treba da rešavate. Mene interesuje da li ću sutra imati para da kupim hleb. Ajmo da radimo nešto, makar svako posadio po kukuruz u saksiju. Dosta mi je više kukanja, restrukturiranja firmi, rebalansa budžeta. Smučili ste mi se svi od reda. I oni bivši, i ovi sadašnji i oni budući...

bojan

pre 10 godina

Na znam zasto ljudi ulazak u EU povezuju samo sa Kosovom.Zna se da postoje i mnoga druga prava i olaksice za ljude koji zive u zemljama EU kao sto je na primer mogucnost zaposljavanja u bilo kojoj zemlji EU.Zamislite koliko bi ljudi zelelo da napusti ekonomski losu Srbiju prepravili bi zemlje EU a oni to sigurno ne zele.Ima tu i drugih stvari ne radi se samo o Kosovu,to su samo izgovori.A cak i da postanemo clanovi tesko da ce se skoro ziveti bolje.Price za vesti da narod ima o cemu da prica a vreme,zivot ide,juri.

Miodrag Janicijevic

pre 10 godina

Koliko bre placa SNS ovim botovima da pisu ovako/ocu i ja da uzmem kintu umem da kucam i imam komp i net/ ccc pa da mije Vucic otac nikad nebi pisao ovake hvalospeve pogotovo ne ya datum koji u najmanju ruku je sramotan kakav bre Januar i kakva zelena svetla joj Boze spasi nas

Slavko

pre 10 godina

Ovo nema nikakvog smisla. Zahtevati od Srbije ovakve nadrealne stvari je samo pokazatelj da Nemacka jednostavno ne zeli Srbiju ni blizu EU. Prosto je nemoguce implementirati ovaj sporazum sa Albancima do kraja godine. To je nesto sto je nadrealno. A, nama se to postavlja kao uslov da bi nas mozda ocenili da eventualno dobijemo datum u januaru naredne godine za ko zna kada. Pa, to je smesno i jadno. Mislim, ovo vec prelazi u fazu izivljavanja nad Srbijom. Tim besmislenim zahtevima ocito nema kraja. Sto je najgore, ako ovo bude stav koji ce u petak preovladati, Srbija sustinski nece u petak dobiti nista.

Bagira

pre 10 godina

...I bese jutro dan prvi! Otprilike se nalazimo na tom mestu, na pocetku stvranja. Nas mikrokosmos je doziveo imploziju...sto nije nista cudno, ipak smo deo prirode. Sada krecemo iz pocetka i nazalost kao i svako dete u povoju lagani smo za manipulaciju...dok malo ne porastemo i ne ojacamo, moracemo da trpimo...takva nam je sudbina...

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Pirocanac kad resi da kesu odresi i svom sinu kupi zvaku manje ga ucenjuje nego Nemacka nas.Sta znaci zeleno svetlo?Ono svetli a mi stojimo.Ceo svet na zeleno krece a mi i dalje stojimo.Da mozda cekamo zeleno metalik?/?

Zeleni talas

pre 10 godina

Dakle, i Premijer g.Dačić i Prvi podpredsednik vlade g.Vučić su postali ponosni nosioci fluorescentnog prsluka, stop palice i kompleta za alko-test te sada mogu da do mile volje ponosno regulišu saobraćaj.

brka

pre 10 godina

Sam datum ne znači ništa osim u populističikim i demagoškim pričama naših političara. Nije tačno da nas evropa ne želi u članstvu, žele nas ali kada se budemo ponašali i kada budemo poštovali pravila koja poštuje svaka članica EU.Na kraju krajeva razmislite, ako želite da se prikqučite nekom društvu da li se to društvo prilagođava vama kao pojedincu ili sec vi kao pojedinac morate prilagoditi pravilima društva kojem se priključujete. Niko nas ne mrzi osim nas samih a to je već teško ispraviti.

prokleta avlija

pre 10 godina

datum je bila poslednja nada naroda Srbije da ce makar neko sa strane razbiti politicarko-udbasko-tajkunsku vladajucu "elitu" i da ce nam pomoci da se otrgnemo iz njenom kandži...sad smo gotovi stvarno...ono sto nisu upropastili zuti sa Tadicem totalno ce upropastiti crveno-crni sa Vučićem...znači gotovi smo stvarno....

Lalegator

pre 10 godina

@lalegator
hahaha....vecu glupost nisam cuo.A Rusi ce nam pomoci,kao i 99-te....
(Mita, 26. jun 2013 11:14)

Ne razumem zasto ljudi misle da 1999-a bitnija od 1945...

Arsen Gloopen

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar, a taj u raskrsnici ima da naje...e

Exile

pre 10 godina

Samo se bojim da ne bude kao u onoj pesmi - u oktobru biće u novembru, u novembru biće u decembru! Pa tako do januara, februara...

striktna procedura

pre 10 godina

Odlicna vest!
Nemacka je najbolji prijatelj Srbije, od 2000. su nam dali direktne donacije od preko 1,3 milijarde EUR! Jedino bi trebali striktno kontrolisu trosenje tog novca da se namenski upotrebi za unapredjenje drzave Srbije.
Iduce godine krece "Angelin plan" pomoci za preporod Srbije!

MIka

pre 10 godina

Haha
pa ovo je odavno postalo smesno.
Znaci nije nam obecan datum ni u januaru, vec ce januara da se vidi kada ce biti i da li Srbija zasluzuje datum.

Restart

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar a taj u raskrsnici ima da naje...e

zdr

pre 10 godina

Sto je najgore, ako ovo bude stav koji ce u petak preovladati, Srbija sustinski nece u petak dobiti nista.
(Slavko, 26. jun 2013 13:49)
Srbija ce dobiti, shvatice da dolazi kraj sibicarenja, da dolazi kraj potpisivanja pa neizvrsavanja, kraj obecavanja i nesprovodenja. Shvatice da jedna evropska zemlja mora da bude odgovorna. To je samo mali deo onoga sta mora da shvati ali to je dobar pocetak.

:)

pre 10 godina

Hvala SNS botovima na velikom broju minusa koji dodeljuju na moj komentar i na mnoge druge koji se usude da napisu nesto protiv Mr Vucica i drage Vam stranke. Osecam se vrlo pocastvovano. Sada mozete mirno da slavite zeleno svetlo i pobedu vaseg muzickog producenta u Zajecaru. Eto ga razlog za pecenje i trubace. A vas jadni predsednik se ubi radeci do 4 ujutru da dobije ovo zeleno svetlo i nastavice da radi dok vi slavite. Nema jadan vremena za bilo sta drugo, pa nam zato zemlja i propada. Nadam se da cete bar imati i vi neke vajde od ostrascenog snsovanja.

P.S. ko god izmisli naziv SNS botovi - svaka mu cast! Hajde sad cekajuci datum ko cekajuci Godoa...

da znas

pre 10 godina

Dobijanje datuma za pocetak pregovora o ulasku u EU je mnogo znacajno za Srbiju, jer otvara mnoge mogucnosti i vrata za napredak zemlje. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na sve nacine se bori, kako bi sto pre dobili datum za pocetak pregovora, postizuci rezultate koji su otvorili mnoge vrata u EU, kao sto je borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji.

Odin

pre 10 godina

I Nemci nam dali "zeleno svetlo"... Možda ova zemlja ipak ima neke nade za svetliju budućnost
(Goca, 26. jun 2013 11:04)

Naravno da imamo nade za svetlu budućnost, ipak želimo da budemo bolji, to je ono što nas najviše gura napred, a ulazak u EU će nam samo potpomoći da se brže uspemo do željenih ciljeva.

Lale

pre 10 godina

Koliko bre placa SNS ovim botovima da pisu ovako/ocu i ja da uzmem kintu umem da kucam i imam komp i net...
(Miodrag Janicijevic, 26. jun 2013 14:15)

To sam i ja isto pitao pre nekoliko dana ali niko da mi odgovori. Po nekoj mojoj proceni...dobijaju oko 30-40 eura po commentu! Verujem da je tako, jer se ne isplati biti ovolika budala za manje para. Pošto sam...eto, ostao bez posla, htedoh i ja da se "bućnem" u taj kazan. Štancovao bi ove bljutave hvalospeve a pri tom me niko ne bi provalio jer bi bio "tanja", "sanja" "ljubičica", "orhideja"...itd!

Zasu i strava

pre 10 godina

Cekam prvog potpredsednika Vlade, da zauzme onu njegovu produhovljenu (ko kaze pateticnu, sram ga bilo) pozu i da nam objasni da je ovo jos bolje od datuma.

Chima

pre 10 godina

Izvesno je da je pomak nacinjen, za razliku od prethodnih godina u kojima su stvari gurane pod tepih, a narod stalno dezavuisan. Za razliku od bliske nam proslosti u kojoj smo kupovali jeftinu maglu, sada kupujemo skupu i bolnu istinu. Prodavcima magle se moramo zahvaliti na paznji i pozeleti im put u zaborav. Takodje sto pre bismo trebali da raskrstimo i da repovima te maglovite proslosti koji se i dalje svim silama trude da blokiraju promene jer ih ustvari muci saznje da u izmenjenoj svesti i vremenu, nece moci da opstanu. Ne smemo dozvoli ta borba za opstanak copora hijena ugrozi sve nas. Moramo biti odlucni i nastaviti po planu!

problematicna zemlja

pre 10 godina

@ Problem Srbije je sto ne vidi koliko ih Eu potcjenjuje...
(Ivan, 26. jun 2013 17:26)

Problem Srbije je sto ne vidi koliko ona EU potcenjuje, ili barem neuspesno pokusava.

Динаполис

pre 10 godina

Швабе су то, желе да буду сигурне, па и претерују у томе. Добра ствар је што су ипак мало попустили.

Lincoln rehAB

pre 10 godina

Zalosno je sto citava populacija gleda na reforme kao na neko udvaranje ili dodvoravanje EU i zapadu. Kako ljudi ne shvatate da su nama potrebne promene zbog nas samih? Da tekovine nekog modernog drustva usvajamo da bismo lakse prevazilisli probleme koji dolaze...Problem sa KiM je bilo moguce resiti na 2 nacina. Prvi je rat, to smo pokusali i dobili zeleno svetlo koje nismo iskoristili pa smo posle za vreme trajanja crvenog svetla bili pregazeni i dosli u ovu situaciju. Sada poceti opet rat u ovim ekonomskim uslovima je suludo. Dakle druga i jedina solucija je ublaziti posledice nastalog problema i kurtalisati se problema na najbezbolniji nacin. Sve to radimo zbog nas a ne zbog drugih. Ako nesto ucarimo na tom putu i ako osvojimo dobro je, ako ne...idemo dalje. Civilizacijske tekovine su nesto za cime iz nama poznatog razloga kasnimo, i moramo da budemo vrba na vetru da se ne polomimo. Ne zaboravite jos jednu stvar, ipak se okrece! Stvari se vracaju na staro polaziste, da bi se opet uzdigle. Kada bi uzdizanje bilo kontinuirano, pre ili kasnije bi se srusila ta "gradjevina" kao sto su se srusile kule Vavilonske..a i ovaj novi Vavilon ubrzo pada. Mi smo u sasvim prirodnom i zdravom ciklusu!

Abe Exodus

pre 10 godina

Velicina i zrelost jedinke kao i drustva, ogleda se u spremnosti da prihvati svoje greske i prione ispravljanju. Mi trenutno ispravljamo greske i trudimo se da popravimo zaostatak u vremenu. Naravno kao sto to uvek i biva, slabiji zavisi od jaceg, tako i mi zavisimo od jaceg jer smo nazalost sebe doveli u tu poziciju. Dakle ne radimo mi ovo sve da bi usli u neku uniju, jer ako mene pitate unija nam je najmanje potrebna, ovo radimo da bismo od naseg nazalost zaostalog drustva napravili jedno koje je u koraku sa vremenom, i kako bismo kao skaldno drustvo privukli te investicije koje nam strasno fale...

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Kada je Nemacka u pitanju svakako da je ova vest je i očekivana.Oni nikako da shvate da mi sve sto cinimo i radimo to ne radimo zbog njih, ves iskljucivo zbog nas, kako bi bilo bolje nasim gradjanima. Ali ipak sto je do nas mi cemo to uraditi kada je implementacija u pitanju.

suzana

pre 10 godina

Ako Srbija dobije datum, to će biti prevashodna zasluga gospodina Vučića. Dobijanje datuma je dobro za Srbiju i sve njene građane, pa i one građane koji svaku Vučićevu izjavu dočekaju sa najžešćim kritikama. Vučić i svoje najžešće kritičare vodi u Evropu.

Frozen ball

pre 10 godina

Pokret i preokret su nacinjeni, na name je da odzavamo tj. da pojacavamo tempo i da polako ali sigurno menjamo svoju svest kako bismo svojoj deci olaksali buducnost. Sazrevanje jedne politike i jedne ideje treble bi dovesti do sazrenja nacije!

ignjat

pre 10 godina

Nije dobro ukoliko EU ne bude cenila velike napore koje je Srbija uložila u postizanje sporazuma o Kosovu, i ukoliko EU ne dodeli datum Srbiji, i zbog toga Vučić insistira da Srbija dobije datum, jer je Srbija to u potpunosti zaslužila.

tanja

pre 10 godina

Ako dobijemo taj famozni datum za pocetak pristupnih pregovora, SNS ce imati najveci udeo u tome, kao najodgovornija partija na danasnjoj politickoj sceni Srbije.

Sokolac

pre 10 godina

Nije Srbija na pešačkom prelazu pa da čeka zeleno svetlo kako bi prešla ulicu. Ako smo ispunili sve postavljene uslove onda nije jasno zašto se umesto određivanja datuma za otpočinjanje pregovora daje neko zeleno svetlo.

Dangić

pre 10 godina

Kako smo se nadali dobro smo prošli. Januar nije daleko a primena briselskog sporazuma se i onako mora sprovesti na terenu. Sada ostaje da šefovi država i vlada članica EU na Vidovdan potvrde ovu odluku i onda nam ostaje da se pripremamo za januar.

Valentina

pre 10 godina

Zaista je ova Vlada i Aleksandar Vucic svojom upornoscu i hrabroscu poveo zemlju na put EU i tzv. zeleno svetlo je zasluga koju smo opravdali ucinjenim naporima da se ispune svih zahtevi koji su pred nas stavljeni da bismo dobili datum za otpocinjanje pregovora.

teo

pre 10 godina

Zaslužili smo taj datum. Mislim da bi nam se privredna aktivnost povećala kad bi dobili datum. Vučić to zna i zbog toga ovako energično traži tačan datum. Tačan datum uliva sigurnost, a tu je i sigurniji priliv stranih investicija da pokrene privredu.

Ddule

pre 10 godina

Cinjenica je da nasa vlada je dosta pozitivnog uradila. Dobijanje "zelenog" je potvrda za pozitivne pomake ove vlade napred.
Nije tragicno ako moramo napraviti vise napredka do januara, to dodje na bolje nasom narodom. Lepo je sto imamo vise vremena da napravimo jos vike pomaka napred.
Mene cudi samo cinjenica da oni iz EU jos nemaju poverenje u nase lidere, tj. ne veruju kad nesto potpisu i obecavaju, nego moraju to da vide svojim ocima na delo. A za ovo nije kriva ova vlada, nego greske (lazne obecanja) bivsih vlada.

Melcer

pre 10 godina

Covek je upravo priznao da Brisel ima neprijateljski stav prema Beogradu, koji namerava, tek sada da promeni. Zasluge za to imaju predstavnici vlasti u Srbiji (citaj Vucic) i ja stvarno nemam razloga da mu ne verujem.

Petar Pan

pre 10 godina

Put ka Eu je težek i bolan ali to je jedini pravac u kome može da ide Srbija .Jeste da ostaje gorak ukus u ustima zbog zahteva koje nameće EU,ali ne zaboravite da mi težimo da pristupimo EU a ne ona nama...

Mali Zeka

pre 10 godina

Za nas je od veoma velike važnosti dobijanje datuma što pre, pre svega zbog poboljšanja klime za strane investicije u Srbiji a onda i zbog političke stabilnosti koja je u ovom trenutku veoma važna. Dobijanje datuma čak i u januaru je bolje nego ne dobijanje datuma uopšte....

Dragan Stojanović

pre 10 godina

Ma šta ste zapeli oko tog datuma.Pa ti isti nemci koji su oba svetska rata vodili protiv Evrope i celog sveta sada nama drže slovo i postavlljaju uslove.Nikako da prežale poraze iz oba rata.
Odobriše nam pre neki dan 200 miliona evra donacije, navodno su najveći donatori a ovamo nam stalno podmeću nogu.Svoje saveznike NDH iz drugog svetskog rata podržaše kod razbijanja SFRJ i bez pogovora im odobriše članstvo u EU.Pazi sada Merkelova (bivša komunjara) neće u Zagreb, ljuta što im ne daju bivšeg UDB-ovca.Pre toga im pokupiše sve što vredi na Jadranu i oni su im navodno prijatelji.Pa oni su takvi cinici i dvolični da pre podne mrze ceo svet a po podne i sebe.I danas se priča o epitafu na njihovom groblju:Sačuvaj me bože kuge i hrvata.Merkelova je to danas potvrdila.
Gledajmo da se Evropi približimo po nekim standardima koji se odnose na rad, zaštitu prirode, poštovanju zakona i poštovanju sebe i svojih vrednosti u svemu.A da li će mo sa njima pregovarati sada ili u januaru, pa to je sve jedno.Ti pristupni fondovi na koje Dinkić i Vučić računaju i onako neće biti dostupni odmah.Bolje od ovih naših tajkuna naplatite ono što su uzeli od naroda, biće to višestruko više od očekivanih fondova.

Sin po materi

pre 10 godina

Iskreno se radujem sto cemo implementirati sporazum i resiti nas najveci problem koji nikakda ne bi resili da nema uslovljavanja. Hvala Nemackoj sto je prepoznala sta je interes vecine srba i sto ne dozvoljava da nas pobunjena sacica drzi u sahu jos decenijama. Da smo sada dobili datum, bio bi to kolac u nasu buducnost. Sto pre implementirati i onda vatromet kao u Hrvatskoj kada udje u EU slobodno

Legolas

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar a taj u raskrsnici ima da naje...e

skakavac

pre 10 godina

Mislim da nije tolika katastrofa da pregovori počnu u januaru...Da se država nije uhvatila u koštac sa raznim problemima danas ne bismo bili u situaciji da uopšte raspravljamo o bilo kakvom datumu!

Arsen Gloopen

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar a taj u raskrsnici ima da naje...e

Simbad

pre 10 godina

Zalosno je sto citava populacija gleda na reforme kao na neko udvaranje ili dodvoravanje EU i zapadu. Kako ljudi ne shvatate da su nama potrebne promene zbog nas samih? Da tekovine nekog modernog drustva usvajamo da bismo lakse prevazilisli probleme koji dolaze...Problem sa KiM je bilo moguce resiti na 2 nacina. Prvi je rat, to smo pokusali i dobili zeleno svetlo koje nismo iskoristili pa smo posle za vreme trajanja crvenog svetla bili pregazeni i dosli u ovu situaciju. Sada poceti opet rat u ovim ekonomskim uslovima je suludo. Dakle druga i jedina solucija je ublaziti posledice nastalog problema i kurtalisati se problema na najbezbolniji nacin. Sve to radimo zbog nas a ne zbog drugih. Ako nesto ucarimo na tom putu i ako osvojimo dobro je, ako ne...idemo dalje. Civilizacijske tekovine su nesto za cime iz nama poznatog razloga kasnimo, i moramo da budemo vrba na vetru da se ne polomimo. Ne zaboravite jos jednu stvar, ipak se okrece! Stvari se vracaju na staro polaziste, da bi se opet uzdigle. Kada bi uzdizanje bilo kontinuirano, pre ili kasnije bi se srusila ta "gradjevina" kao sto su se srusile kule Vavilonske..a i ovaj novi Vavilon ubrzo pada. Mi smo u sasvim prirodnom i zdravom ciklusu!

Baloon

pre 10 godina

Izvesno je da je pomak nacinjen, za razliku od prethodnih godina u kojima su stvari gurane pod tepih, a narod stalno dezavuisan. Za razliku od bliske nam proslosti u kojoj smo kupovali jeftinu maglu, sada kupujemo skupu i bolnu istinu. Prodavcima magle se moramo zahvaliti na paznji i pozeleti im put u zaborav. Takodje sto pre bismo trebali da raskrstimo i da repovima te maglovite proslosti koji se i dalje svim silama trude da blokiraju promene jer ih ustvari muci saznje da u izmenjenoj svesti i vremenu, nece moci da opstanu. Ne smemo dozvoli ta borba za opstanak copora hijena ugrozi sve nas. Moramo biti odlucni i nastaviti po planu!

DexR

pre 10 godina

Svi u Srbiji ponavljaju kako smo zaslužili taj datum i čude se zašto smo i sada odbijeni. Ali nikako da se setimo da su mogući razlozi, spdanje sa zatrovanim mlekom i povećanje granice otrova, bruka oko zadataka, užasni komentari u medijima na račun političkih protivnika i to bez dokaza, selektivno hapšenje, postavljanje za diretkore osobe koje nemaju ni škole ni iskustva. Evropa se odlično seća ovih iz perioda 90-ih, koji svakim danom pokazuju svoje pravo staro lice: radikalsko, julovsko, komunjarsko. Mnogo mi još moramo da učimo.

Klod

pre 10 godina

Dakle ni u Januaru nam Nemacka nece dati datum.
(Pera, 26. jun 2013 10:51)

Ako ne ukinemo one kvazi institucije na teritoriji države Kosovo, ako ne raspustimo onu bandu patriJota koja upravlja tim veštačkim institucijama, ako ne pronađemo i kaznimo sve one koje su palili ambasade po BGu...itd, ni u januaru nećemo dobiti datum!

Che

pre 10 godina

Kakva god bila odluka o dobijanju datuma, ostaje nepobitna činjenica da je za godinu dana Srbija ipak uspela da se pomakne ...
(Nela, 26. jun 2013 11:41)

Dobijanje datuma za pocetak pregovora o ulasku u EU je mnogo znacajno za Srbiju, jer otvara mnoge mogucnosti i vrata za napredak zemlje...
(da znas, 26. jun 2013 11:36)

Nemačka dala zeleno svetlo-sigurno dobijamo datum. Provera u januaru-Srbijo, spremi se da zagreješ stolicu
(Darko Ilijanvić, 26. jun 2013 11:06)

I Nemci nam dali "zeleno svetlo"... Možda ova zemlja ipak ima neke nade za svetliju budućnost
(Goca, 26. jun 2013 11:04)

Zeleno svetlo od strane nemaca obecava! Nadamo se najboljem..
(Dare, 26. jun 2013 11:03)

Sve je to dobro,zeleno svetlo dobijamo,pa sve pregovori u januaru da krenu ,ovo je svakako uspeh za Srbiju, samo pre godinu dana nisimo imali mogucnost ni da pomislimo na zeleno svetlo,a tek pregovore...
(RADE, 26. jun 2013 11:02)

Ne mogu da verujem da ih je Vučić najzad ubedio da nam daju zeleno svetlo..Svaka čast
(VANJA, 26. jun 2013 11:01)

E sad se Srbijo dobelo spremi... Vreme je da se na ekspres način sredi država
(VLA, 26. jun 2013 10:59)

Ma bitno je da nas nisu odbili,zeleno svetlo je veliki pomak i plus za Srbiju,datum ce brzo doci sad je to najmanji problem,tako da zalaganje Vucica za Srbiju ce se i te kako isplatiti.
(Djole, 26. jun 2013 10:57)
......

Jel dobijate barem pare od SNS-a?

crni domino

pre 10 godina

Plasim se da ce gospodin Vucic podneti ostavku zbog datuma jer je vise puta ponovio da ce to uciniti ako Srbija ne dobije datum na Vidovdan (verovatno je mislio ove godine).
U zadnje vreme je toliko puta sebe velicao kao cestitog naprednjaka koji ispunjava ono sto kaze; otuda strah.
A mozda ce kao nesposoban bivsi radikal bukac, jos jednom pokazati svoje pravo, radikalsko lice i ostati u vlasti, sto me ne bi iznenadilo.
Moze lako da se desi da za neuspeh budu okrivljene Demokrate!

MarkoD

pre 10 godina

Od Evrope ocigledno nema nista... O Rusima i njihovim mutljavinama ne zelim ni da razmisljam.
E vama ovako - pregovori sa amerikancima na temu postavljanja americkog raketnog stita na srpskoj teritoriji. Molim lepo...

no date

pre 10 godina

Znaci nema datuma. Dok oni procene da li ce se sporazum primenjivati ili ne, procice i vise od 6 meseci, a za datum uvek ima vremena :)

A ja stvarno ne vidim sta je to ova Vlada novo uradila. Nastavila je politiku DS-a samo je ekspresno izvrsila ono sto se trazilo jer je imala normalnu opoziciju, tj radila je isto sto i sadasnja opozicija a prethodna vlast. Nisu imali Nikolica i Vucica koji bi trazili da ih obese na Terazijama ako sednu da pregovaraju.
Sad ce da sredjuju Vladu, hajde da vidimo nastavak rijalitija :)

pera lozac

pre 10 godina

Pa ova Vlada stvarno ne moze da izpuni niti jedno jedino obecanje.
Posle godinu i nesto na vlasti:
1. borba protiv korupcije - rezultat: niti jedan osudjen
2. kvalitet hrane - rezultat: povecane doze otrova u hrani
3. kvalitet zivota - rezultat: nestasice lekova
4. deca i skolstvo - rezultat: ponistena mala matura ali ipak vazi
5. cene - rezultat: vise nego kad je euro bio 118
6. Kosova - rezultat: dalje nego ikada do sada
7. Evropa - rezultat: SVETLO I TO ZELENO (daleko kao i pre dve godine)

p.s. NIJE datum u januaru nego ce u januaru da ramisljaju kada da zasedaju da vide da li da stave na nekom dnevnom redu na jednoj od sledecih sednica...

Slobodan blok70

pre 10 godina

Čitam komentare na index.hr o prisustvu Nikolića proslavi dana državnosti Hrvatske. I Hrvatima koji se valjaju od smeha je Nikolićeva odvratna servilnost postala bljutava. Nikada Srbija nije bila na nižim granama nego danas. Koliko je ovaj naš narod glup da je i ovo odbijanje određivanja datuma o početku pregovora doživeo kao nešto što je pregovarački uspeh oca i sina srpske nacije. Blago onima koji su emigrirali na Novi Zeland i Kaledoniju.

mirko

pre 10 godina

Kakva god bila odluka o dobijanju datuma, ostaje nepobitna činjenica da je za godinu dana Srbija ipak uspela da se pomakne i da krene sa rešavanjem višedecenijskih problema koji su kočili i sputavali svaki napredak.
(Nela, 26. jun 2013 11:41)

Tipično naprednjački komentar, prazne fraze bez argumenata. Pa valjda je svake godine od 5.oktobra 2000. godine činila pomake.
Početak saradnje sa Tribunalom, hapšenje optuženih za zločine u bivšoj SFRJ, Deklaracija o Srebrenici, potpisivanje sporazuma sa EU , početak tehničkih pregovora sa Prištinom, Sporazum o integrisanom upravljanju prelazima predhodili su Briselskom sporazumu, i njega ne bi ni bilo da nije sve ovo urađeno ranije. A to što neko misli da istorija počinje sa njime, i njegovim drugim dolaskom na vlast govori o populizmu, i prepotenciji dotičnnih.

glavom u zid

pre 10 godina

Koliko treba biti glup pa ne shvatati da EU ne zeli Srbiju u svom clanstvu? Prestanite da nam unistavate ovo malo preostale privrede i drzave uvodeci namete i podilazeci organizaciji ciji uopste nismo clanovi niti cemo ikada biti.

striktna procedura

pre 10 godina

Odlicna vest!
Nemacka je najbolji prijatelj Srbije, od 2000. su nam dali direktne donacije od preko 1,3 milijarde EUR! Jedino bi trebali striktno kontrolisu trosenje tog novca da se namenski upotrebi za unapredjenje drzave Srbije.
Iduce godine krece "Angelin plan" pomoci za preporod Srbije!

Lalegator

pre 10 godina

A da mi na kraju lepo prihvatimo da Rusi imaju par vojnih baza po Srbiji,i da pustimo da se nasi problemi resavaju na daleko visem nivou,i da se okrenemo malo sebi?

13 godina je otislo niz vodu,treba preseci i krenuti za alternativama.

Djole

pre 10 godina

Ma bitno je da nas nisu odbili,zeleno svetlo je veliki pomak i plus za Srbiju,datum ce brzo doci sad je to najmanji problem,tako da zalaganje Vucica za Srbiju ce se i te kako isplatiti.

RADE

pre 10 godina

Sve je to dobro,zeleno svetlo dobijamo,pa sve pregovori u januaru da krenu ,ovo je svakako uspeh za Srbiju, samo pre godinu dana nisimo imali mogucnost ni da pomislimo na zeleno svetlo,a tek pregovore...

Srba

pre 10 godina

:)
Maratonci trce pocasni krug - U januaru ste rekli lova u aprilu: https://www.youtube.com/watch?v=uuBXOPAS9n8

Nikad u EU!
Nikad u NATO!
Zivela slobodna Srbija! :)

...

EU - ne hvala

pre 10 godina

Da vidim da li sam dobro razumeo.
Oni će nam dati zeleno svetlo da ćemo u januaru dobiti datum o početku pregovora. Odlažu nam taj početak pregovora već koliko, a mi se primamo na njihova obećanja.
I kad (ako!) počnu pregovori, taj proces će odlagati u nedogled...

Lalegator

pre 10 godina

@lalegator
hahaha....vecu glupost nisam cuo.A Rusi ce nam pomoci,kao i 99-te....
(Mita, 26. jun 2013 11:14)

Ne razumem zasto ljudi misle da 1999-a bitnija od 1945...

Nela

pre 10 godina

Kakva god bila odluka o dobijanju datuma, ostaje nepobitna činjenica da je za godinu dana Srbija ipak uspela da se pomakne i da krene sa rešavanjem višedecenijskih problema koji su kočili i sputavali svaki napredak.

Branko

pre 10 godina

hahaha....vecu glupost nisam cuo.A Rusi ce nam pomoci,kao i 99-te....
(Mita, 26. jun 2013 11:14)
A od koga su to Rusi trebali da nas brane, zar od naših "prijatelja" u čiji zagrljaj hrlimo i to bez alternative? Da su nas Rusi branili mi im nikada ne bi oprostili što su se suprotstavili EU, Americi i "Novom svetskom poretku". Tako da ja vas gospodine Mito ne razumem što zamerate Rusima.

Milan Filipovic

pre 10 godina

A mladi majmuni i posle svega veselo skakuću, objašnjavaju i raduju se datumu koji im se smeši već u januaru...
U medjuvremenu, uz bananu u ruci, ostaje im da ispune samo još najnoviji aneks uslova.

Bagira

pre 10 godina

...I bese jutro dan prvi! Otprilike se nalazimo na tom mestu, na pocetku stvranja. Nas mikrokosmos je doziveo imploziju...sto nije nista cudno, ipak smo deo prirode. Sada krecemo iz pocetka i nazalost kao i svako dete u povoju lagani smo za manipulaciju...dok malo ne porastemo i ne ojacamo, moracemo da trpimo...takva nam je sudbina...

Slavko

pre 10 godina

Ovo nema nikakvog smisla. Zahtevati od Srbije ovakve nadrealne stvari je samo pokazatelj da Nemacka jednostavno ne zeli Srbiju ni blizu EU. Prosto je nemoguce implementirati ovaj sporazum sa Albancima do kraja godine. To je nesto sto je nadrealno. A, nama se to postavlja kao uslov da bi nas mozda ocenili da eventualno dobijemo datum u januaru naredne godine za ko zna kada. Pa, to je smesno i jadno. Mislim, ovo vec prelazi u fazu izivljavanja nad Srbijom. Tim besmislenim zahtevima ocito nema kraja. Sto je najgore, ako ovo bude stav koji ce u petak preovladati, Srbija sustinski nece u petak dobiti nista.

Desimir B

pre 10 godina

Sasvim je opravdano tražiti da to bude već u oktobru, nema potrebe za odlaganjem,odradili smo sve potrebno i zaslužili datum.Potvdili su mnogi da smo učinile opipljive korake ka vidnom i postojanom poboljšanju odnosa Srbije i PR,a i dokazali da ne bezimo od dogovorenog i obavezujuceg, te necemo ni od implementacije-mi ispunjavamo svoje obaveze odgovorno (pa i ta Nemacka je pohvalila odgovornost u radu Vucica i veruju mu, kako su izjavili i neki njihovi najsumnjicaviji clanovi).

Zavisa

pre 10 godina

Fascinantno je kaako ljudi ne slusaju sta im se govori. Jel' rekao ovaj covek: dobicete datum, ...o vas datum, zato sto on sam po sebi ne znaci nista. Kad promenite skoro sve u vasoj zemlji, a to znaci pravosudni, penzioni, zdravstveni i obrazovni sistem, zastitu okoline i urbanizam, fiskalni i monetarni sistem, drzavni aparat i lokalnu samoupravu, odreknete se tekovina socijalizma, ucinite sve da slobodno trziste ojaca i pocnete da cenite iste stvari kao i mi, e tada cete uci u EU. Pa posto je jedan datum u ovom ocigledno dugom procesu nevazan, sta se onda toliko sekirate oko toga? To je vazno samo Vucicu i Dacicu da bi podigli rejting i ojacali pozicije pre novih izbora ili rekonstrukcije vlade. Normalni ljudi gledaju svoja posla i trude sa da na trzistu plivaju, odnosno da ne potonu, za ostale buducnosti nema. To vam je sustina.

da znas

pre 10 godina

Dobijanje datuma za pocetak pregovora o ulasku u EU je mnogo znacajno za Srbiju, jer otvara mnoge mogucnosti i vrata za napredak zemlje. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na sve nacine se bori, kako bi sto pre dobili datum za pocetak pregovora, postizuci rezultate koji su otvorili mnoge vrata u EU, kao sto je borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji.

brka

pre 10 godina

Sam datum ne znači ništa osim u populističikim i demagoškim pričama naših političara. Nije tačno da nas evropa ne želi u članstvu, žele nas ali kada se budemo ponašali i kada budemo poštovali pravila koja poštuje svaka članica EU.Na kraju krajeva razmislite, ako želite da se prikqučite nekom društvu da li se to društvo prilagođava vama kao pojedincu ili sec vi kao pojedinac morate prilagoditi pravilima društva kojem se priključujete. Niko nas ne mrzi osim nas samih a to je već teško ispraviti.

Anja

pre 10 godina

Koji mazohizam. Godinama nas vuku za nos, mesecima pricaju: "samo jos ovo, pa ovo, pa onda jos ovo ...", a mi i dalje kao magarci nasedamo. Ne moze biti jasnije receno da nas Nemci nikako nece primiti u EU. Jasno i glasno su nam dali vise puta do znanja. Ali ne, nije nam bilo dovoljno ocigledno. Ko je ovde lud?!

narod trece klase

pre 10 godina

Vama je trebalo zauvijek ukinuti državnost 1945.
(medo, 26. jun 2013 12:17)

brate, mislim da bi bolje ziveo da su nama ukinuli drzavnost

IME

pre 10 godina

Dajte nam datum da bi preziveli, smilujte se. Ovako zvuce politicari i mediji. DOSTA ispiranja mozga....kao da nemate Stav, Pamcenje i Razvoj

bojan

pre 10 godina

Na znam zasto ljudi ulazak u EU povezuju samo sa Kosovom.Zna se da postoje i mnoga druga prava i olaksice za ljude koji zive u zemljama EU kao sto je na primer mogucnost zaposljavanja u bilo kojoj zemlji EU.Zamislite koliko bi ljudi zelelo da napusti ekonomski losu Srbiju prepravili bi zemlje EU a oni to sigurno ne zele.Ima tu i drugih stvari ne radi se samo o Kosovu,to su samo izgovori.A cak i da postanemo clanovi tesko da ce se skoro ziveti bolje.Price za vesti da narod ima o cemu da prica a vreme,zivot ide,juri.

Arsen Gloopen

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar, a taj u raskrsnici ima da naje...e

ex demokrata 1

pre 10 godina

Mislim da treba objasniti neke stvari i kosovcima na severu, ovima iz Dss,npr.i to da ako ne udjemo u pregovore,nece vise imati tako lagodnu poziciju,duple plate,neplacanje racuna i Pdv. Nemci traze takodje da se jasno vidi koliko i gde to mi trosimo tolike pare na severu? Svi ti zahtevi dobri su za gradjane Srbije koji pojma nemaju koliko para mi izdvajamo za tu bratiju dole,za njihov lagodan zivot,pri cemu oni svi imaju bar po 1 rezervni stan u Srbiji,i niko od njih nije ugrozen,zbog svih tih privilegija kone imaju,oni i ne zele da primene sporazum.

Mariola

pre 10 godina

Ne postoji ni najmanja zamerka koju bi mogli da nam upute, svaki zahtev je ispunjen, tako da ne mogu navesti nijedan opravdan razlog na osnovu koga bi nam uskratili dobijanje datuma.

dipl.ing. Milica V.

pre 10 godina

Totalno sam ukapirala sta oni sada rade. Slazu se oni da smo mi radili dosta i da smo (mislim na pregovaracki tim) se po prvi put uhvatili u kostac sa problemom oko Kosova ali ako nam sada daju s obzirom na mentalitet naseg naroda znaju da ce tu i da se stanu. Ali mislim da su se presli, jer ako dodje neko i kaze da zeli da resi problem - covek poput vicepremijera - sigurna sam da nece odustati dok se posao ne zavrsi.

suzana

pre 10 godina

Ako Srbija dobije datum, to će biti prevashodna zasluga gospodina Vučića. Dobijanje datuma je dobro za Srbiju i sve njene građane, pa i one građane koji svaku Vučićevu izjavu dočekaju sa najžešćim kritikama. Vučić i svoje najžešće kritičare vodi u Evropu.

ignjat

pre 10 godina

Nije dobro ukoliko EU ne bude cenila velike napore koje je Srbija uložila u postizanje sporazuma o Kosovu, i ukoliko EU ne dodeli datum Srbiji, i zbog toga Vučić insistira da Srbija dobije datum, jer je Srbija to u potpunosti zaslužila.

Pera

pre 10 godina

Ako je Hrvatska ispunila sve zahteve za pristup EU, onda svako to isto zaslužuje. Možda i Srbija treba da protera sve Srbe da bi ispunila uslove ?!!!

tanja

pre 10 godina

Ako dobijemo taj famozni datum za pocetak pristupnih pregovora, SNS ce imati najveci udeo u tome, kao najodgovornija partija na danasnjoj politickoj sceni Srbije.

Hamer

pre 10 godina

U stvari nema ništa loše u ovom odlaganju,bar će se prečistiti unutrašnja situacija u Srbiji,Beogradu.. Izbori su tu ili prekomponavanje. Ma kako se to zvalo.

Valentina

pre 10 godina

Zaista je ova Vlada i Aleksandar Vucic svojom upornoscu i hrabroscu poveo zemlju na put EU i tzv. zeleno svetlo je zasluga koju smo opravdali ucinjenim naporima da se ispune svih zahtevi koji su pred nas stavljeni da bismo dobili datum za otpocinjanje pregovora.

teo

pre 10 godina

Zaslužili smo taj datum. Mislim da bi nam se privredna aktivnost povećala kad bi dobili datum. Vučić to zna i zbog toga ovako energično traži tačan datum. Tačan datum uliva sigurnost, a tu je i sigurniji priliv stranih investicija da pokrene privredu.

Ddule

pre 10 godina

Cinjenica je da nasa vlada je dosta pozitivnog uradila. Dobijanje "zelenog" je potvrda za pozitivne pomake ove vlade napred.
Nije tragicno ako moramo napraviti vise napredka do januara, to dodje na bolje nasom narodom. Lepo je sto imamo vise vremena da napravimo jos vike pomaka napred.
Mene cudi samo cinjenica da oni iz EU jos nemaju poverenje u nase lidere, tj. ne veruju kad nesto potpisu i obecavaju, nego moraju to da vide svojim ocima na delo. A za ovo nije kriva ova vlada, nego greske (lazne obecanja) bivsih vlada.

Odin

pre 10 godina

I Nemci nam dali "zeleno svetlo"... Možda ova zemlja ipak ima neke nade za svetliju budućnost
(Goca, 26. jun 2013 11:04)

Naravno da imamo nade za svetlu budućnost, ipak želimo da budemo bolji, to je ono što nas najviše gura napred, a ulazak u EU će nam samo potpomoći da se brže uspemo do željenih ciljeva.

Chima

pre 10 godina

Izvesno je da je pomak nacinjen, za razliku od prethodnih godina u kojima su stvari gurane pod tepih, a narod stalno dezavuisan. Za razliku od bliske nam proslosti u kojoj smo kupovali jeftinu maglu, sada kupujemo skupu i bolnu istinu. Prodavcima magle se moramo zahvaliti na paznji i pozeleti im put u zaborav. Takodje sto pre bismo trebali da raskrstimo i da repovima te maglovite proslosti koji se i dalje svim silama trude da blokiraju promene jer ih ustvari muci saznje da u izmenjenoj svesti i vremenu, nece moci da opstanu. Ne smemo dozvoli ta borba za opstanak copora hijena ugrozi sve nas. Moramo biti odlucni i nastaviti po planu!

lol

pre 10 godina

Odlazu datum da bi iscedili sta se jos moze do januara. Neke kompromise, ustupke, i pritiske moramo trpeti. Sve bi bilo lakse kad bi mogli da odustanemo od EU.

Mita

pre 10 godina

"hvala ti Vučiću za najveće ponižavanje Srbije još od 1914 godine...da nije bilo tebe ne bi nam se smejala cela Evropa...ne secam se da li sam se ikada u zivotu osecao ovako bedno..."

A jel si se osećao ponosno,kada su streljani nevini ljudi u jednom Bosanskom gradiću?

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Kada je Nemacka u pitanju svakako da je ova vest je i očekivana.Oni nikako da shvate da mi sve sto cinimo i radimo to ne radimo zbog njih, ves iskljucivo zbog nas, kako bi bilo bolje nasim gradjanima. Ali ipak sto je do nas mi cemo to uraditi kada je implementacija u pitanju.

Melcer

pre 10 godina

Covek je upravo priznao da Brisel ima neprijateljski stav prema Beogradu, koji namerava, tek sada da promeni. Zasluge za to imaju predstavnici vlasti u Srbiji (citaj Vucic) i ja stvarno nemam razloga da mu ne verujem.

Lincoln rehAB

pre 10 godina

Zalosno je sto citava populacija gleda na reforme kao na neko udvaranje ili dodvoravanje EU i zapadu. Kako ljudi ne shvatate da su nama potrebne promene zbog nas samih? Da tekovine nekog modernog drustva usvajamo da bismo lakse prevazilisli probleme koji dolaze...Problem sa KiM je bilo moguce resiti na 2 nacina. Prvi je rat, to smo pokusali i dobili zeleno svetlo koje nismo iskoristili pa smo posle za vreme trajanja crvenog svetla bili pregazeni i dosli u ovu situaciju. Sada poceti opet rat u ovim ekonomskim uslovima je suludo. Dakle druga i jedina solucija je ublaziti posledice nastalog problema i kurtalisati se problema na najbezbolniji nacin. Sve to radimo zbog nas a ne zbog drugih. Ako nesto ucarimo na tom putu i ako osvojimo dobro je, ako ne...idemo dalje. Civilizacijske tekovine su nesto za cime iz nama poznatog razloga kasnimo, i moramo da budemo vrba na vetru da se ne polomimo. Ne zaboravite jos jednu stvar, ipak se okrece! Stvari se vracaju na staro polaziste, da bi se opet uzdigle. Kada bi uzdizanje bilo kontinuirano, pre ili kasnije bi se srusila ta "gradjevina" kao sto su se srusile kule Vavilonske..a i ovaj novi Vavilon ubrzo pada. Mi smo u sasvim prirodnom i zdravom ciklusu!

Abe Exodus

pre 10 godina

Velicina i zrelost jedinke kao i drustva, ogleda se u spremnosti da prihvati svoje greske i prione ispravljanju. Mi trenutno ispravljamo greske i trudimo se da popravimo zaostatak u vremenu. Naravno kao sto to uvek i biva, slabiji zavisi od jaceg, tako i mi zavisimo od jaceg jer smo nazalost sebe doveli u tu poziciju. Dakle ne radimo mi ovo sve da bi usli u neku uniju, jer ako mene pitate unija nam je najmanje potrebna, ovo radimo da bismo od naseg nazalost zaostalog drustva napravili jedno koje je u koraku sa vremenom, i kako bismo kao skaldno drustvo privukli te investicije koje nam strasno fale...

Frozen ball

pre 10 godina

Pokret i preokret su nacinjeni, na name je da odzavamo tj. da pojacavamo tempo i da polako ali sigurno menjamo svoju svest kako bismo svojoj deci olaksali buducnost. Sazrevanje jedne politike i jedne ideje treble bi dovesti do sazrenja nacije!

remic

pre 10 godina

politicari iz eu imaju totalno drugacije misljenje o nama nego sto ga mi imamo. po njima smo mi krivi za sve sto se desavalo na balkanu. imao sam prekjuce priliku da to cujem od Mihaela Galera (Michael Gahler), poslanika evropskog parlamenta. nas glavni cilj ne bi trebalo da bude resavanje kosovskog problema nego konacno jacanje ekonomije, prava borbe protiv korupcije, bolji rad u svim drzavnim institucijama i podizanje nataliteta. kada bismo odmah usli u eu onda bi sve firme propale koje su jos ostale zato sto na primer nemci subvencionisu njihove proizvode da bi mogli da ih prodaju jeftinije od domacih proizvoda. tako se osvajaju strana trzista.

jusi

pre 10 godina

Sasvim je opravdano tražiti da to bude već u oktobru, nema potrebe za odlaganjem,odradili smo sve potrebno i zaslužili datum!
(vi, 26. jun 2013 15:01)
Ajde recite jednom sta ste sve Uradili,pa ne mozete jer do sada nista niste radili ama bas nista,sto se tice dogovorenog u Briselu,Nistaaaaaa!!!! mislite ako vas lazu vasi politicari to mogu isto da lazu Evropu??

Динаполис

pre 10 godina

Швабе су то, желе да буду сигурне, па и претерују у томе. Добра ствар је што су ипак мало попустили.

milutin milutinac

pre 10 godina

uuu,aaa,Srbijaaaa!!!Eto,ja sam patriota!Nemam love za sako,skino bi i sako i legao na pod,ma sve za Srbijuuu!I rekao bi Taciju da mi dodje da ga udarim.I stavio bi cvike iako nemam dioptriju.I sa Djilasom bi radio Bus-plus!I druzio bi se sa Engleskim masonima,sa MI-6,sa BND,sa CIA,sa Westervelovim momkom bih vecerao.Ma sve za Srbiju.I kuma bi izdao i Zvezdu unistio i napravio privatnu vinoteku i arapima dao da nas nauce kako se sadi povrce.Ma sve za Srbiju.I estradnim menadzerima dao grad da vode i puteve da prave.I citao bih Vebera. Al ne bi se to narodu dopalo jer nikad,nikad ne bih -priznao nezaviso "Kosovo"!!!

Saša

pre 10 godina

Meni je ova serija Datum genijalna. Odem u Grčku dve nedelje, proplivam i u Egeju i u Jonskom moru, upoznam 20 ljudi (i jedno posebno divno biće koje još uvek spava od noćašnjeg puta), prijatelj mi dobije ćerkicu, komšija diplomirao, a serija Datum i dalje vrti, kao da života nema bez Datuma. Ljudi, manimo se Orvelovskih gluposti i živimo. Prepustimo Datum političarima, jer samo je njima bitno.

zdr

pre 10 godina

Sto je najgore, ako ovo bude stav koji ce u petak preovladati, Srbija sustinski nece u petak dobiti nista.
(Slavko, 26. jun 2013 13:49)
Srbija ce dobiti, shvatice da dolazi kraj sibicarenja, da dolazi kraj potpisivanja pa neizvrsavanja, kraj obecavanja i nesprovodenja. Shvatice da jedna evropska zemlja mora da bude odgovorna. To je samo mali deo onoga sta mora da shvati ali to je dobar pocetak.

mudrac

pre 10 godina

Samo kad pomislim na EU digne mi se kosa na glavi. Ajde mi da samo jedan dan budemo pošteđeni vaših političkih igrica. Kao mi ništa nemamo pojma i onda nas kao vi iznenadite lepim vestima. A ovo mi liči na matrix, narod je totalno dezorijentisan... više ne zna "dal je pošo ili došo". A ovako "svađale se jetrve preko svekrve" je stvarno prešlo svaku granicu lepog ponašanja. Baš me briga da li je zeleno ili žuto svetlo. Baš me briga da li nas švabe hoće ili neće. To i nije na meni da znam. To vi treba da rešavate. Mene interesuje da li ću sutra imati para da kupim hleb. Ajmo da radimo nešto, makar svako posadio po kukuruz u saksiju. Dosta mi je više kukanja, restrukturiranja firmi, rebalansa budžeta. Smučili ste mi se svi od reda. I oni bivši, i ovi sadašnji i oni budući...

Sokolac

pre 10 godina

Nije Srbija na pešačkom prelazu pa da čeka zeleno svetlo kako bi prešla ulicu. Ako smo ispunili sve postavljene uslove onda nije jasno zašto se umesto određivanja datuma za otpočinjanje pregovora daje neko zeleno svetlo.

Petar Pan

pre 10 godina

Put ka Eu je težek i bolan ali to je jedini pravac u kome može da ide Srbija .Jeste da ostaje gorak ukus u ustima zbog zahteva koje nameće EU,ali ne zaboravite da mi težimo da pristupimo EU a ne ona nama...

skakavac

pre 10 godina

Mislim da nije tolika katastrofa da pregovori počnu u januaru...Da se država nije uhvatila u koštac sa raznim problemima danas ne bismo bili u situaciji da uopšte raspravljamo o bilo kakvom datumu!

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Pirocanac kad resi da kesu odresi i svom sinu kupi zvaku manje ga ucenjuje nego Nemacka nas.Sta znaci zeleno svetlo?Ono svetli a mi stojimo.Ceo svet na zeleno krece a mi i dalje stojimo.Da mozda cekamo zeleno metalik?/?

Mali Zeka

pre 10 godina

Za nas je od veoma velike važnosti dobijanje datuma što pre, pre svega zbog poboljšanja klime za strane investicije u Srbiji a onda i zbog političke stabilnosti koja je u ovom trenutku veoma važna. Dobijanje datuma čak i u januaru je bolje nego ne dobijanje datuma uopšte....

panzer general

pre 10 godina

Ne bih vas htio plašiti, ali tek kad počnu pregovori slijedi pravo mrcvarenje. Neznam točno, ali ima nekih cca 25 poglavlja koja treba otvoriti i zatvoriti, znači 50 stepenica koje morate proći sa EU komisijom plus dodatno sa svakom državom koja pokaže interes za neko od poglavlja. Mogućnosti za male i velike ucjene neogranićene, ali EU će to kulturno nazvati "prilagodbom", naravno vašom. Znači morat ćete se "prilagoditi" uglavnom kako vam oni kažu. Kad jednog lijepog dana završite pregovore, slijedi ratifikacija. Navodno bi svaka zemlja ponaosob trebala organizirat referendum, zvuči suludo kao što i je.
Anyway, želio bih svakom stanovniku Srbije koji želi ostati relativno normalan, savjetovati da uopće ne prati vijesti na tu temu ili barem da se ukljući u dobar antistresni program.

Goran

pre 10 godina

cekamo da se "mudri" i naprecac proevropski produhovljeni Vucic oglasi... da sklopi ruke poput sionskih mudraca i da se obrati evropskim recnikom nama, prostim ljudima, ali... ne da obrazlaze "sta bi bilo kad bi bilo i sta ce biti kad' na vrbi rodi grozdje" vec da istog momenta podnese ostavku i da se raspusti ova jalova,korumpirana, nesposobna i beskorisna druzina (citaj : Vlada)

Dragan Stojanović

pre 10 godina

Ma šta ste zapeli oko tog datuma.Pa ti isti nemci koji su oba svetska rata vodili protiv Evrope i celog sveta sada nama drže slovo i postavlljaju uslove.Nikako da prežale poraze iz oba rata.
Odobriše nam pre neki dan 200 miliona evra donacije, navodno su najveći donatori a ovamo nam stalno podmeću nogu.Svoje saveznike NDH iz drugog svetskog rata podržaše kod razbijanja SFRJ i bez pogovora im odobriše članstvo u EU.Pazi sada Merkelova (bivša komunjara) neće u Zagreb, ljuta što im ne daju bivšeg UDB-ovca.Pre toga im pokupiše sve što vredi na Jadranu i oni su im navodno prijatelji.Pa oni su takvi cinici i dvolični da pre podne mrze ceo svet a po podne i sebe.I danas se priča o epitafu na njihovom groblju:Sačuvaj me bože kuge i hrvata.Merkelova je to danas potvrdila.
Gledajmo da se Evropi približimo po nekim standardima koji se odnose na rad, zaštitu prirode, poštovanju zakona i poštovanju sebe i svojih vrednosti u svemu.A da li će mo sa njima pregovarati sada ili u januaru, pa to je sve jedno.Ti pristupni fondovi na koje Dinkić i Vučić računaju i onako neće biti dostupni odmah.Bolje od ovih naših tajkuna naplatite ono što su uzeli od naroda, biće to višestruko više od očekivanih fondova.

Dangić

pre 10 godina

Kako smo se nadali dobro smo prošli. Januar nije daleko a primena briselskog sporazuma se i onako mora sprovesti na terenu. Sada ostaje da šefovi država i vlada članica EU na Vidovdan potvrde ovu odluku i onda nam ostaje da se pripremamo za januar.

Baloon

pre 10 godina

Izvesno je da je pomak nacinjen, za razliku od prethodnih godina u kojima su stvari gurane pod tepih, a narod stalno dezavuisan. Za razliku od bliske nam proslosti u kojoj smo kupovali jeftinu maglu, sada kupujemo skupu i bolnu istinu. Prodavcima magle se moramo zahvaliti na paznji i pozeleti im put u zaborav. Takodje sto pre bismo trebali da raskrstimo i da repovima te maglovite proslosti koji se i dalje svim silama trude da blokiraju promene jer ih ustvari muci saznje da u izmenjenoj svesti i vremenu, nece moci da opstanu. Ne smemo dozvoli ta borba za opstanak copora hijena ugrozi sve nas. Moramo biti odlucni i nastaviti po planu!

Samo da vrisnem

pre 10 godina

(Lalegator, 26. jun 2013 10:55) 13 godina otišlo? Šališ se, otišlo je bar 25 godina. Uporedite samo Srbiju 25 godina posle 1945 (dakle 1970) i 25 godina posle 1988. Tuga brate, tuga !!! Nevolja je u tome što je u poslednih 25 godina odavde otišlo bar 250.000 pametnih a ostatak ništa ne shvata već 25 godina.

gavrilo

pre 10 godina

hvala ti Vučiću za najveće ponižavanje Srbije još od 1914 godine...da nije bilo tebe ne bi nam se smejala cela Evropa...ne secam se da li sam se ikada u zivotu osecao ovako bedno...

prokleta avlija

pre 10 godina

datum je bila poslednja nada naroda Srbije da ce makar neko sa strane razbiti politicarko-udbasko-tajkunsku vladajucu "elitu" i da ce nam pomoci da se otrgnemo iz njenom kandži...sad smo gotovi stvarno...ono sto nisu upropastili zuti sa Tadicem totalno ce upropastiti crveno-crni sa Vučićem...znači gotovi smo stvarno....

Lale

pre 10 godina

Koliko bre placa SNS ovim botovima da pisu ovako/ocu i ja da uzmem kintu umem da kucam i imam komp i net...
(Miodrag Janicijevic, 26. jun 2013 14:15)

To sam i ja isto pitao pre nekoliko dana ali niko da mi odgovori. Po nekoj mojoj proceni...dobijaju oko 30-40 eura po commentu! Verujem da je tako, jer se ne isplati biti ovolika budala za manje para. Pošto sam...eto, ostao bez posla, htedoh i ja da se "bućnem" u taj kazan. Štancovao bi ove bljutave hvalospeve a pri tom me niko ne bi provalio jer bi bio "tanja", "sanja" "ljubičica", "orhideja"...itd!

Sin po materi

pre 10 godina

Iskreno se radujem sto cemo implementirati sporazum i resiti nas najveci problem koji nikakda ne bi resili da nema uslovljavanja. Hvala Nemackoj sto je prepoznala sta je interes vecine srba i sto ne dozvoljava da nas pobunjena sacica drzi u sahu jos decenijama. Da smo sada dobili datum, bio bi to kolac u nasu buducnost. Sto pre implementirati i onda vatromet kao u Hrvatskoj kada udje u EU slobodno

Simbad

pre 10 godina

Zalosno je sto citava populacija gleda na reforme kao na neko udvaranje ili dodvoravanje EU i zapadu. Kako ljudi ne shvatate da su nama potrebne promene zbog nas samih? Da tekovine nekog modernog drustva usvajamo da bismo lakse prevazilisli probleme koji dolaze...Problem sa KiM je bilo moguce resiti na 2 nacina. Prvi je rat, to smo pokusali i dobili zeleno svetlo koje nismo iskoristili pa smo posle za vreme trajanja crvenog svetla bili pregazeni i dosli u ovu situaciju. Sada poceti opet rat u ovim ekonomskim uslovima je suludo. Dakle druga i jedina solucija je ublaziti posledice nastalog problema i kurtalisati se problema na najbezbolniji nacin. Sve to radimo zbog nas a ne zbog drugih. Ako nesto ucarimo na tom putu i ako osvojimo dobro je, ako ne...idemo dalje. Civilizacijske tekovine su nesto za cime iz nama poznatog razloga kasnimo, i moramo da budemo vrba na vetru da se ne polomimo. Ne zaboravite jos jednu stvar, ipak se okrece! Stvari se vracaju na staro polaziste, da bi se opet uzdigle. Kada bi uzdizanje bilo kontinuirano, pre ili kasnije bi se srusila ta "gradjevina" kao sto su se srusile kule Vavilonske..a i ovaj novi Vavilon ubrzo pada. Mi smo u sasvim prirodnom i zdravom ciklusu!

Miodrag Janicijevic

pre 10 godina

Koliko bre placa SNS ovim botovima da pisu ovako/ocu i ja da uzmem kintu umem da kucam i imam komp i net/ ccc pa da mije Vucic otac nikad nebi pisao ovake hvalospeve pogotovo ne ya datum koji u najmanju ruku je sramotan kakav bre Januar i kakva zelena svetla joj Boze spasi nas

Zeleni talas

pre 10 godina

Dakle, i Premijer g.Dačić i Prvi podpredsednik vlade g.Vučić su postali ponosni nosioci fluorescentnog prsluka, stop palice i kompleta za alko-test te sada mogu da do mile volje ponosno regulišu saobraćaj.

MIka

pre 10 godina

Haha
pa ovo je odavno postalo smesno.
Znaci nije nam obecan datum ni u januaru, vec ce januara da se vidi kada ce biti i da li Srbija zasluzuje datum.

MUKNAVI

pre 10 godina

Gospar Vucicu,pakuj kofere i odrzi rec..ili ,sto rece ,crni domino..pokazat ces ponovo tvoju radikalsku dvolicnost,prevrtljivost jer ..foteljica je slasnica,a za tebe opsesija.

Nikola

pre 10 godina

Užas,od ovih SNS-ovih botova ovaj forum postaje besmislen,uopšte nije važno šta napišem ako je u suprotnosti sa dogmom Ace Mudrog dobijem oko 150 negativnih komentara,zamolio bi moderatore da povedu malo više računana o tome jer ovako gubite ljude koji za razliku od botova bar iznose svoje mišljenje.A što se tiče datuma očigledno je da Nemci zatežu sa svima dok im ne prođu izbori zato im je taj januar toliko bitan,a Srbija je sada kao udavača bez miraza-ne baš mnogo poželjna.

bez mozga

pre 10 godina

nesposobni zuti su nam dali SSP,oslobodili nas viza,skinuli nam Hag sa vrata,ispregovarali sve sa kosovom(oficire za vezu,dokumenta,prelaze...).Vučić je imao godinu dana samo da implementira ispregovarano, cak je i ugasio srpske institucije na kosovu,predao Srbe Tačiju i opet nema nista od datuma...
VUČIĆU NESPSOBAN SI CAK I DA ZAVRSIS ONO STO SU ZAPOCELI ZUTI!!!
ne mora ostavka samo kaži da ne umeš,da ne znaš...

glupan

pre 10 godina

meni nista nije jasno :D :D :D
znaci sada su nam dali dozvolu da u januaru procene kada cemo poceti pregovore!?!?!?!?!
katastrofa smo...
a u januaru...opet prica o datumu, znaci nema datuma pre proleca ili cak leta 2014 sto znaci da ulazimo u EU 2024...ko živ ko mrtav...
eto rezultata rada svemoćnog Vučića...možeš ti mazati oči ovim tvojim zombijima iz SNS ali ne možeš za sve pare i Nemce

Exile

pre 10 godina

Samo se bojim da ne bude kao u onoj pesmi - u oktobru biće u novembru, u novembru biće u decembru! Pa tako do januara, februara...

Žandarm

pre 10 godina

Aman ljudi, imate li pojma sta pisete? Sta ti vredi odredjen datum u januaru, kada podleze ponovnoj proceni? To je kao da se odlucuje o datumu u januaru. Ili ne citate lepo ili ne razumete ovo. To bi bio uslovni datum koji bi otvorio mogucnost daljeg uslovljavanja.

Restart

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar a taj u raskrsnici ima da naje...e

Vanja

pre 10 godina

Nadam se da ce Dacic da ostane u Briselu do 28. juna i da ce se u petak za svecanost pojaviti, u skladu sa svojom funkcijom premijera i ministra unutrasnjih poslova u uniformi saobracajca, da moze da regulise saobracaj ukoliko svetla na semaforu ne budu radila.

Zasu i strava

pre 10 godina

Cekam prvog potpredsednika Vlade, da zauzme onu njegovu produhovljenu (ko kaze pateticnu, sram ga bilo) pozu i da nam objasni da je ovo jos bolje od datuma.

:)

pre 10 godina

Hvala SNS botovima na velikom broju minusa koji dodeljuju na moj komentar i na mnoge druge koji se usude da napisu nesto protiv Mr Vucica i drage Vam stranke. Osecam se vrlo pocastvovano. Sada mozete mirno da slavite zeleno svetlo i pobedu vaseg muzickog producenta u Zajecaru. Eto ga razlog za pecenje i trubace. A vas jadni predsednik se ubi radeci do 4 ujutru da dobije ovo zeleno svetlo i nastavice da radi dok vi slavite. Nema jadan vremena za bilo sta drugo, pa nam zato zemlja i propada. Nadam se da cete bar imati i vi neke vajde od ostrascenog snsovanja.

P.S. ko god izmisli naziv SNS botovi - svaka mu cast! Hajde sad cekajuci datum ko cekajuci Godoa...

problematicna zemlja

pre 10 godina

@ Problem Srbije je sto ne vidi koliko ih Eu potcjenjuje...
(Ivan, 26. jun 2013 17:26)

Problem Srbije je sto ne vidi koliko ona EU potcenjuje, ili barem neuspesno pokusava.

Legolas

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar a taj u raskrsnici ima da naje...e

Arsen Gloopen

pre 10 godina

Odusevljava me ova saobracajna terminologija. Definitvno postavlja novo a staro vidjenje stvari. Stvarno postoje svetski policajci, i stoje u sred raskrsnice! Pre ili kasnije mora da udari neki vetar a taj u raskrsnici ima da naje...e