Utorak, 25.06.2013.

13:25

Nikolić: Ne treba nam milostinja

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio da je EU 28. juna na velikom ispitu i to na ispitu poštovanja sopstvenih pravila, i da Srbiji ne treba milostinja.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Ne treba nam milostinja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

mnun

pre 10 godina

Pored svih napora koje je Vucic ulozio sigurna sam da cemo dobiti datum!
(SHEHEREZADA88, 26. jun 2013 23:27)

Je l' ti i tebi slicni dobijete po neki dinar za ovakve komentare?

Realna

pre 10 godina

Za nekoga malo, za Srbiju i previse sta smo ucinili i koji je trud ulozen. Oni imaju kriterijume prema kojima odredjuju koliko je Srbija napredovala od kako su pregovori poceli i koliko je duboko usla u proces reforme i integracije. Ako dobijemo datum, dobijamo i domaci i literaturu sta jos moramo uraditi i u kom vremenskom periodu. Jesmo li izrucili Haske optuzenike, jesmo li bar malo makar i naizgled stabilizovali odnose sa Pristinom za obostranu korist.

marijanna

pre 10 godina

Iskreno se nadam dobijanju datuma za dalje pregovore, i ukoliko nam EU uskrati dugoocekivani datum, onda zaista ima dvostruke arsine prema pojedinim zemljama, sadasnjim i buducim clanicama EU. G.Nikolic je zaista u pravu kada kaze da je ovo veliki ispit koji je predocen pred EU, koji bi trebalo da polozi 28.juna. U svakom slucaju, bez milostinje.

b&s

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je u pravu kada je reko da nama ne treba ničija milostinja.Srbija je mnogo truda ulozila da bi dobila datum i napravila velike rezove zarad EU, tako da mislim da smo zaslužili da dobijemo datum.

Flower

pre 10 godina

I ne treba nam milostinja, treba nam postovanje dogovora. Uostalom, srbi su ponosan narod i kad gubi, a sad kad smo se digli, tek sad smo ponosni :)

Kadivka

pre 10 godina

Nema razloga da Srbija ne bude clanica EU, to nije nagrada vec zasluga za ulozeni trud i ispunjenje zahteva! Ako se budu pridzavali svojih stavova, onda je realno da dobijemo datum za otpocinjanje pregovora!

Srbin 100%

pre 10 godina

Apel predsednika Nikolica je apsolutno na mestu jer ne vidim ni jedan validan argument da se odugovlaci sa dodeljivanjem datuma

tosivoje

pre 10 godina

Ono sto se pred Srbiju postavljalo kao uslov uz dogovore i kompromise sa EU i Kosovskim vlastima je ispunjeno.Vucic se sa Nikolicem zalozio da Srbija vodi politiku dogovora i kompromisa,dalja uslovljavanja od strane EU bi bila veoma neozbiljna,nadam se da ce Srbija u skorije vreme dobiti datum i nastaviti sa reformama i oporavkom zemlje kroz investicije i otvaranje novih radnih mesta i teznji da svi zivimo bar pristojno

Nika

pre 10 godina

Mi jesmo siromasan narod u materijalnom smislu, ali smo duhovno bogati, a pre svega imamo obraz. Obraz i ponos da opstanemo i cvrto stojimo ako nam okrenu ledja. A sada kada imamo i prave ljude na celu drzave, ne moramo brinuti. Mozda necemo ziveti kao Svajcarska, ali cemo sigurno imati vise nego pre zahvaljujuci manjoj korupciji i vecem radu.

Neksi

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je upravu kada je reko da nama ne treba ničija milostinja.Srbija se mnogo založila za datum za EU i napravila velike rezove zarad EU,ako smo zaslužili dobućemo datum.

Winsent

pre 10 godina

Predsednik je u pravu,uradjeno je ono sto je EU trazila,napravljeno je puno kompromisa.Srbija je diplomatski uradila svoj deo posla i radi i dalje,na redu je Evropa da pokaze ozbiljnost

KOSTA

pre 10 godina

EU je na potezu, tu sad više nemamo uticaja, a da smo uradili dosta i izrazili spremnost da Srbiju postavimo rame uz rame sa ostalim članicama, to niko ne bi mogao da nam ospori.

konobar

pre 10 godina

"(konobar, 25. jun 2013 19:45)
Ovi tvoji najveci Evropejci citavih dvanaest godina nisu bili u stanju da naprave bilo kakav napredak,onda dodju dva bivsa radikala i za godinu dana urade po pitanju Evrope i korupcije i kriminala u Srbiji vise nego ovi tvoji za svih dvanaest godina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Igi, 25. jun 2013 20:22) "

:)))))))))

To, naravno menja činjenicu da su Toma i Vučić svojski radili na tome da jedemo korenje?

Nego, propustio sam momenat kad je TOma potpisivao SPP na primer. Jel to beše onda kad je štrajkovao glađu na stiroporu jer Tadić hoće da ga potpiše?

Neverovatan posao ste uradili za 10 meseci, uradili ste ono za šta bi Nemačkoj trebalo bar 10 godina, da sad kreće u pregovore.

Datumu o početku pregovora prethodi mnogo stvari, koje verovatno ne umete ni da nabrojite, a ako nas zamlaćujete dobijanjem datuma celu godinu dana, bojim se da pomislim koliko bi vam trebalo za sve ono što je prethodilo. Čak i ako vam niko ne bi odmagao ni približno onoliko koliko ste vi smetali Srbiji pre toga.

I zašto Tomu i Vučka nazivate "bivšim" radikalima? To ne bi smeli da radite nisu oni "bivši"...

znalac

pre 10 godina

Vama svima ne treba gospodine Predsednice, ali zato nasa deca gladuju! Dakle, Vi ste dobili mandat od naroda da cinite ono sto je u interesu gradjana, a ne politicke "elite"!

Dejan Zima

pre 10 godina

Vlast,a posebno Vucic i Nikolic su ulozili puno rada za dobijanje datuma,na Evropi je da pokaze zainteresovanost za pristup Srbije.

Igi

pre 10 godina

(konobar, 25. jun 2013 19:45)
Ovi tvoji najveci Evropejci citavih dvanaest godina nisu bili u stanju da naprave bilo kakav napredak,onda dodju dva bivsa radikala i za godinu dana urade po pitanju Evrope i korupcije i kriminala u Srbiji vise nego ovi tvoji za svih dvanaest godina.

pancho

pre 10 godina

Nismo mi nikada i bili za milostinju samo ako hoce da nam daju datum nek daju ako nece neka to jasno kazu,mi nista vise vise ne trazimo od njih samo da se vise jednom izjasne.

Миљан Митровица

pre 10 godina

Не треба нам милостиња, ми можемо и без xране 3 дана као наш председник када је штрајковао глађу да смени оног Тадића што покуша да нас прода и изда.

SHojic

pre 10 godina

potpuno suvisno je ista vise i govoriti o necemu sto se jasno moze videti sta je i koliko uradjeno za kratak period sa nazalost rusevinama koje su ostavljene posle ds-a...

Uros

pre 10 godina

Samo napred predsednice ne da se Srbija na kolena,ucinjeno je vise nego sto treba ne treba da nas tapsu kako ste kazali,neka odrade svoj deo posla i dodele nam datum...

konobar

pre 10 godina

"(potkivač, 25. jun 2013 18:22)
Milostinja nam nikad nije trebala,a sto se tice korenja nije te Nikolic a ni Vucic doveo do toga da ih moras jesti vec neki drugi mnogo pre njih.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Srki, 25. jun 2013 19:23) "

Pa isti ti su i bili mnogo pre njih. Nikolić i Vučić. Skupa sa Miloševićem i Šešeljom.

Iz njihovog vremena je i ostala izreka "Radije ćemo jesti korenje" i svojski su se tome posvetili. To im je bio jedini cilj u kome su uspeli.

Nemaš potrebe da nas uveravaš u nešto drugo, pa nije to bilo tako davno.

b&s

pre 10 godina

Ako bismo postavljali stvari tako da isticemo da su nam taj datum obecali, i pre nekog vremena pominjali 28.6., u tom slucaju ukoliko do istog ne dodje, zaista su prekrsili sopstvena pravila, a ne bi im bio prvi put.

Srki

pre 10 godina

(potkivač, 25. jun 2013 18:22)
Milostinja nam nikad nije trebala,a sto se tice korenja nije te Nikolic a ni Vucic doveo do toga da ih moras jesti vec neki drugi mnogo pre njih.

Jahorina

pre 10 godina

Srbija nije nikada tražila milostinju pa ne treba ni sada.Srbija samo traži ono što je zaslužila a zaslužila je da dobije datum za otpočinjanje pregovora.Ako smo ispunili sve što je od nas traženo onda nema razloga da se datom prolongira.

beeee EU

pre 10 godina

Ja mislim da čovek više ne zna šta priča. Pominje prethodnih 10 godina je l' te? Pa zar upravo on tada nije bio žestoki protivnik ulaska Srbije u EU. E posle, naprednjak-Nikolić menja ćud, onda idemo u EU. A sad, opet unutarpolitička izjava, idemo u EU ali po našim standardima i bez milostinje. Čovek je toliko puta promenio svoje političko gledište da svaki put kad ustane iz kreveta izjutra pita, valjda, Vučka: Acika, a danas je l'idemo u Uniju?

potkivač

pre 10 godina

(vlajko, 25. jun 2013 17:26)
(novica952, 25. jun 2013 18:28)
Da niste i vas dvojica kupili diplome pa ste osetljivi na kupljeni ponos! Ili ste slepi pored svih ovih afera pa ih ne vidite i cujete?
Bas smo ponosna drzava sa ovakvima na vlasti!
Jedno rade drugo pricaju - lazu i mazu! I mislite da to svet ne vidi?!
A mi ponosni! Ih!

niko

pre 10 godina

Najveće zasluge što o Srbiji više u svetu nema lošeg mišljenja pripadaju upravo Nikoliću i Vučiću, koji su iskrenom spoljnom politikom i beskompromisnom borbom protiv korupcije, uticali na podizanje ugleda Srbije u svetu, sada je na EU da pređe sa reči na dela, i bez ikakvog uslovljavanja dodeli Srbiji datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

Msr. Spin d'News

pre 10 godina

Tomislav Nikolić - čovek sa lošom karmom.
Nikolić: Ne treba nam milostinja - ili Srbija: Kosovo za Datum
Nekada je bilo Kosovo za patike. Patike su bile mala, ali realna vrednost. - Datum? Suva apstrakcija.

Milostinja je onaj "dar" kada se bez sramote moli za pomoć, a čovek je sposoban da radi sam.
Milostinja je pregovarati s drugim da bi se nešto dobilo od trećeg.
Milostinja je izvinjavanje svima za sve i svašta, pošto se godinama glasno navijalo za rat.
Milostinja je podrška EU jednom političaru koji treba da odradi prljav posao za tu istu EU, a posle dobije "šamar" u vidu "datum kada nam padne na pamet".

Ili kraće

VladimirUE

pre 10 godina

Ne treba Nikolicu milostinja, on ima poklonjen Audi, i kupljenu diplomu, i vilu u ... sa sve heliodromom, ali narodu treba, radnih mesta, pravne drzave, i pristojnog standarda. Nikolic ne moze to da donese, red je da ode sa mesta predsednika, izgubio je, nije ispunio ono za sta je biran.

Aleksandar I

pre 10 godina

jesam za eu alli iskreno sta nam znaci datum jel kad dobijemo datum trebace jos 10 godina...
Samo znam da je Zoran Djindjic ziv Srbija bi zajedno sa Hrvatskom usla u Eu!

Aleksandar

pre 10 godina

Decenijama je Srbija neopravdano lose ocjenjivana !
(dominikac, 25. jun 2013 17:45)

Jeste, mrzi nas učiteljica, kao i svakog đaka ponavljača. U Srbiji je trenutno na sceni osveta loših đaka pa nije ni čudo što imamo ovakve izgovore.

novica952

pre 10 godina

Ne trebba, tako je Predsedniče. Ponos nam ne mogu oduzeti
(vlajko, 25. jun 2013 17:26)
Tačno Vlajko, ima li kraja našem poniženju i gde je kraj našeg savijanja i poklonjenja EU.Posle ovoga ako ne bude datuma ništa nesme biti kao pre, Srbija mora svoje spoljnoplitičke cilje redefinisati.Jer dalje poniženje Srbije ne dolazi u obzir.

Петроније

pre 10 godina

Тако је председниче, можемо сами, треба да оживимо привреду и тешку индустрију, ту су нам нова радна места...

Milance

pre 10 godina

Posle duzeg vremena da predsednik ove zemlje stoji uspravno pred Evropskom Unijom i ne dozvoljava da budemo puki objekat u medjunarodnim odnosima.

osica

pre 10 godina

Mi smo pokazali da mozemo da se promenimo i da smo spremni za napredak. Sada je na Evropi da pokaze da su pravedni.
(Zoro, 25. jun 2013 17:17)

Pravdu ? Pravdu od onih koji su nas bombardovali ? Je li to bilo pravedno ? Budi Bog s nama, nisu mi jasni oni koji zaista misle da ce Srbija ikada biti clanica EU, sta jos treba da se desi da shvatite ? Sta ???

Vukasin

pre 10 godina

Ma daj lazi te iz SNS, DS, SPS, URS, LDP...-a. Sta si ispunio? Gde se nalazi zemlja? Borba protiv korupcije??? Samo da je vlasti i da je vama dobro, kako vodite ovu Srbiju ne bi me cudilo da se narod u velikoj meri pojavi ispred crkava i mostova sa ispruzenom rukom. Mada bih vise voleo kada bi narod uzeo motke i rasterao bandu umesto da ceka vasu milostinju. A da samo u proteklih mesec dana vesti su bile sledece:"Pokradeno zito, Ukradeni testovi, Hapsenja preko medija (jos nijedan proces nije poceo)" gomila ovakvih stvari . Gde ces ti da ides kakav datum ocekujes?

KINEZ

pre 10 godina

Realno, mi znamo za pravac i cilj. Doći do tog cilja nije lako uz nova uslovljavanja i stavljanje celokupnih pregovora pod znakom pitanja i nejasnog datuma o početku. Lakše bi nam bilo da nas odmah odbiju, ako je do toga, nego da blamiraju i sebe a i nas.

TRSKOVACA

pre 10 godina

Sada je red da EU bude fer prema Srbiji u dodeli joj datum zato što je Srbija ispunila sve uslove koji su od nje traženi. Zbog svega toga Srbija treba da ima tretman kao drzava koja zna sta hoce, da bude cenjena i pozeljna najvise od strane stranih investitora.Kada se to desi siguran sam da ce Srbija krenuti napred.

Pb

pre 10 godina

Ha,ha, Toma master opet prosipa demagogiju za decu. Pa, nije dovoljno reci da je sve ispunjeno, valjda to strucni ljudi u EU znaju, njih ne mozes prevariti.

vlasotince

pre 10 godina

Ne treba nam milostinja rece Toma i cudi se da Nemci ne veruju nama da ne postujemo potpisano.Nas ustav je primer naseg postovanja i napisanog i potpisanog.

rovac

pre 10 godina

(netko, 25. jun 2013 16:18)
Sve te bajke sto je Sns pricao vise od pola ih je ispunio i to za samo godinu dana tako da samo pusti ljude da rade i videces rezultate naravno ako hoces da vidis.

netko

pre 10 godina

retko komentarisem..ali ovo sa eu je tolika glupost od nasih politicara...

ZNAJU OVI NASI DOBRO DA NEMA SANSE DA UDJEMO U EU, SAMO PRICAJU BAJKE OVOM NARODU

nikolicu, necemo dobiti milostinju, jer ni to ne zasluzujemo, pogotovo vi politicari.
sta ste vi uradili da udjemo u eu osim toga sto ste dali kosovo albancima?

nista, jel tako?
GDE JE STANDARD, GDE SU RADNA MESTA, GDE JE RED I MIR? GDE JE POSTOVANJE OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA? GDE JE POSTOVANJE ZAKONA?

dok se ovo gorenavedeno ne resi i ne postanemo normalna drzava, dotle ja svaka prica o eu obicna demagogija

Anunaki

pre 10 godina

Niko ne zeli ni milostinju, ni nesto sto nam ne pripada. Za datum smo se svojski borili, jer mi tu pripadamo. Mi jesmo Evropa. Verujem da cemo datum dobiti, sta vise, ubedjen sam da hocemo. Sve je na njima. Ukoliko do toga ne dodje, zelja za EU ce opasti skroz bez mogucnosti da se povrati.
(NenaD, 25. jun 2013 14:20)

Mi se borimo samo za ono što zaslužujemo, tako da nam milostinja ne treba.

Tahoe

pre 10 godina

Dosta smo se mi ponizavali, ali stvarno. Ako zele da nam daju datum neka nam daju tj ako oni ne vide da smo dovoljno uradili onda ne znam sta reci, a trebali s obzirom da su pokrenuli pitanje Kosova i posle skoro 14 godina zapoceli proces priblizavanja i razgovaora sa liderima Kosova koje do sada niko nije obavio. Ja sam optimista uvek bio tako da se nadam da ce nam dati.

Odin

pre 10 godina

Srbiji nikad nije ni trebala milostinja, uvek smo se borili za ono što nam pripada zato smo i prolazili ko bosi po trnje. Ni sad nam ne treba milostinja, al bilo bi red da nam daju datum jer smo to vraški zaslužili.

Mali Zeka

pre 10 godina

Sada je red da EU bude fer prema Srbiji u dodeli joj datum zato što je Srbija ispunila sve uslove koji su od nje traženi a tu u Haški tribunal,borba protiv korupcije, Briselski dogovor i njegova implementacija,dobra saradnja sa svim zemljama regiona, itd...

klosar72

pre 10 godina

"Mi mozda jesno mali narod ali nismo narod koji trazi milostinju, mi samo trazimo ono sto smo zasluzili svojim radom.
(Beli, 25. jun 2013 15:06) "

A kome ste radli? Za koga?

Vox

pre 10 godina

Pazi ovo : " 28 juna EU na velikom ispitu...)" !!!!! Reče čovek, trenutno,
ne znam kako,izabrani predsednik, koji je inače pre samo pet godina izjavio čuvenu razvojnu i po Srbiju izuzetno korisnu misao ; " ... e ta rupa u evropskom tepihu, e to ćemo biti mi"! I sad on nekoga stavlja pred ispit i sada neko pred njim treba da pokaže da drži do morala i reči!
Idi begaj!

novica952

pre 10 godina

Poređenje koje je upotrebio naš predsednik sasvim odgovara situaciji u kojoj se nalazi naša država, ne tražimo milostinju samo ono što smo odavno zaslužili prema pravilima koje je sama EU unija donela i koja se u slučaju Srbije sasvim drugačije tumači. naš pu kao EU standardima je započet i sa njega nema skretanje bez obzira na stav i odluku EU, ovime EU sama sebi može naškoditi ako svoje odluke koje donosi ne poštuje i pokušava da ih dvostruko tumači.Srbija gordo i ponosno čeka odluku 28 juna i očekuje da će šefovi država i vlada shvatiti značaj svoje odluke i dalekosežnost odluke o određivanju datumaa isto tako i svu pogubnost odluke o prologiranju datuma za januar uz ponovno neko odlučivanje na samitu država EU.

Holi

pre 10 godina

Svi bi hteli sto pre u EU ali postoji procedura koja traje godinama. Ne smemo da zabrljamo nesto sad kad smo takoreci na pragu EU. Sve sto je brzo to je i kuso, nemoj da nas to skupo kosta.

Ronin

pre 10 godina

Bravo predsednice! Svaka rec 100% na mestu !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojsa, 25. jun 2013 13:41)

I te kako mu je svaka reč na mestu, jer ovako se zastupaju stavovi države a ne da se ćuti o tome. Redno je i da mi kažemo dosta je bilo.

sto mu gromova

pre 10 godina

pa mozda ste vas troica hteli milostinju ali su oni dobili sta su hteli ali to sto su oni dobili ne uci se na sega mega trend univerzitetima

Djoshica

pre 10 godina

Ma tako im reci Tomo... Njih je kriza rasturila, još malo pa će Evropa da radi kod nas za dnevnice. E kad dođe do toga, ti im Tomo uvedi vize, pa mi njima da zavedemo red i standarde. Oni će ceo vek nama da postavljaju uslove.

Olja 023

pre 10 godina

Srbiju gotovo svi evropski zvaničnici u poslednje vreme hvale. Najveće zasluge što o Srbiji više u svetu nema lošeg mišljenja pripadaju upravo Nikoliću i Vučiću, koji su, svojom iskrenom spoljnom politikom, a i beskompromisnom borbom protiv korupcije, uticali na podizanje ugleda Srbije u svetu. Međutim, red je da EU pređe sa reči na dela, i bez ikakvog uslovljavanja dodeli Srbiji datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

kuca juca

pre 10 godina

Oni koji imaju novac postavljaju pravila, zar to niste naucili. Srbiji mozda ne treba milostinja ali joj trebaju pare. Po ovom vokabularu bi rekla nista od datuma

jazz

pre 10 godina

Predugo smo cekali ovakvu podrsku evrope ali i dalje ne smemo da ih pozurujemo, jednostavno moramo da se prilagodjavamo svim pravilima koja vladaju u EU.

feler majstor

pre 10 godina

dosta tog vašeg prenemaganja i kukumavčenja, nagađanja, samohvalisanja i samodovoljnosti!
dovedite zemlju u red, pa nam datum neće biti toliko bitan. osim što vaša mizerni kadrovski potencijal nije dovoljan da sredi 1 palanku.

pera

pre 10 godina

Sriji se ne žuri ! Reče i ostade živ ? Pa njemu se ne žuri, ništa mu ne fali, sve ima, i više nego je mogao sanjati u životu, što bi mu se i žurilo !

NenaD

pre 10 godina

Niko ne zeli ni milostinju, ni nesto sto nam ne pripada. Za datum smo se svojski borili, jer mi tu pripadamo. Mi jesmo Evropa. Verujem da cemo datum dobiti, sta vise, ubedjen sam da hocemo. Sve je na njima. Ukoliko do toga ne dodje, zelja za EU ce opasti skroz bez mogucnosti da se povrati.

baš tako

pre 10 godina

Baš tako,ako sada ne poštuju pravila,kako da uđemo uopšte u takvu zajednicu gde se ne zna da li će se poštovati ono što je dogovoreno ili ne.

Miki

pre 10 godina

Ljudi su u pravu, jer i ja, da sam neki "faktor" u EU, ne bih, još bar za 10 godina, dao Srbiji datum do god se ne uljudimo - ne krademo testove i dobijamo diplome bez učenja,ne dajemo mito, ne zapošljavamo nesposobne partijske prijatelje, ne lažemo u predizbornoj kampanji, ne poštujemo zakone,....

klenga

pre 10 godina

kakav veliki ispit,kakvi bakrači,šta,ti misliš,nisu tamo čuli za provaljene testove,tuču na izborima u zaječaru i slučne gluposti...i šta misliš,ti si ,največi pljuvač evrope,zaslužio neke njihove privilegije,kao fol,za narod...tebi,bre,prevarantu,treba zabraniti i iz-lazak iz bajčetine,a ti si preCednik jedne jadne države,i mesto da čutiš,pokriješ se ušima zbog silnih gluposti koje si rekao i uradio za proteklih četvrt veka,ti još nekog prozivaš iz te e.u. ...a,tamo ih moljakaš...kakav licemer,da te Bog sačuva...

Можда сте ви заборавни, ја нисам.

pre 10 godina

ха ха Николић уређује друштво по ЕУ стандардима.

Па ми би били чланица још пре 15 година, да нас "радикалне" снаге нису уништиле деведесетих.
 

Duka

pre 10 godina

Tacno niko ne trazi milostinju,nego ako vec nesto postavljate kao pravila,postavljate uslove...,a ta pravila su ispostovana uslovi ispunjeni nema razloga da se ne dobije datum za pocetak pregovora.

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

"Ako neko, ovih dana, vidi Zorana Đinđića neka mu poruči da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom!"
Izjava koja odražava suštinu politike današnjeg režima u Srbiji.

NENAD

pre 10 godina

Tacno ako su vec postavili neka pravila i ako su velika Evropa koja se drzi pravila,onda je red i da ih ispostuju,kako da se ocekuje da ih drugi postuju ako sami krsite svoja.

Ljubicica

pre 10 godina

Nikako ne trazimo milostinju, a jos manje da nam neko poklanja nesto na lepe oci. Vlada je uradila za ovih godinu dana ono sto svi prethodni nisu za sve ove godine koje su nam samo prosle, koje su bacene u vetar. Rad i trud ne moze niko da ostavi bez nagrade, a to nam nije izostalo. Svojski su se borili, Briselski sporazum nije pao sa neba. Reforme nisu uradjene same od sebe, a bili smo svedoci losih reformi prethodnih godina. Datum ce samo biti rezultat naseg rad i to je jedino ispravno.

Mali Zeka

pre 10 godina

Sada je red da EU bude fer prema Srbiji u dodeli joj datum zato što je Srbija ispunila sve uslove koji su od nje traženi a tu u Haški tribunal,borba protiv korupcije, Briselski dogovor i njegova implementacija,dobra saradnja sa svim zemljama regiona, itd...

novica952

pre 10 godina

Poređenje koje je upotrebio naš predsednik sasvim odgovara situaciji u kojoj se nalazi naša država, ne tražimo milostinju samo ono što smo odavno zaslužili prema pravilima koje je sama EU unija donela i koja se u slučaju Srbije sasvim drugačije tumači. naš pu kao EU standardima je započet i sa njega nema skretanje bez obzira na stav i odluku EU, ovime EU sama sebi može naškoditi ako svoje odluke koje donosi ne poštuje i pokušava da ih dvostruko tumači.Srbija gordo i ponosno čeka odluku 28 juna i očekuje da će šefovi država i vlada shvatiti značaj svoje odluke i dalekosežnost odluke o određivanju datumaa isto tako i svu pogubnost odluke o prologiranju datuma za januar uz ponovno neko odlučivanje na samitu država EU.

Duka

pre 10 godina

Tacno niko ne trazi milostinju,nego ako vec nesto postavljate kao pravila,postavljate uslove...,a ta pravila su ispostovana uslovi ispunjeni nema razloga da se ne dobije datum za pocetak pregovora.

NENAD

pre 10 godina

Tacno ako su vec postavili neka pravila i ako su velika Evropa koja se drzi pravila,onda je red i da ih ispostuju,kako da se ocekuje da ih drugi postuju ako sami krsite svoja.

rovac

pre 10 godina

(netko, 25. jun 2013 16:18)
Sve te bajke sto je Sns pricao vise od pola ih je ispunio i to za samo godinu dana tako da samo pusti ljude da rade i videces rezultate naravno ako hoces da vidis.

Odin

pre 10 godina

Srbiji nikad nije ni trebala milostinja, uvek smo se borili za ono što nam pripada zato smo i prolazili ko bosi po trnje. Ni sad nam ne treba milostinja, al bilo bi red da nam daju datum jer smo to vraški zaslužili.

NenaD

pre 10 godina

Niko ne zeli ni milostinju, ni nesto sto nam ne pripada. Za datum smo se svojski borili, jer mi tu pripadamo. Mi jesmo Evropa. Verujem da cemo datum dobiti, sta vise, ubedjen sam da hocemo. Sve je na njima. Ukoliko do toga ne dodje, zelja za EU ce opasti skroz bez mogucnosti da se povrati.

Olja 023

pre 10 godina

Srbiju gotovo svi evropski zvaničnici u poslednje vreme hvale. Najveće zasluge što o Srbiji više u svetu nema lošeg mišljenja pripadaju upravo Nikoliću i Vučiću, koji su, svojom iskrenom spoljnom politikom, a i beskompromisnom borbom protiv korupcije, uticali na podizanje ugleda Srbije u svetu. Međutim, red je da EU pređe sa reči na dela, i bez ikakvog uslovljavanja dodeli Srbiji datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

Ljubicica

pre 10 godina

Nikako ne trazimo milostinju, a jos manje da nam neko poklanja nesto na lepe oci. Vlada je uradila za ovih godinu dana ono sto svi prethodni nisu za sve ove godine koje su nam samo prosle, koje su bacene u vetar. Rad i trud ne moze niko da ostavi bez nagrade, a to nam nije izostalo. Svojski su se borili, Briselski sporazum nije pao sa neba. Reforme nisu uradjene same od sebe, a bili smo svedoci losih reformi prethodnih godina. Datum ce samo biti rezultat naseg rad i to je jedino ispravno.

Tahoe

pre 10 godina

Dosta smo se mi ponizavali, ali stvarno. Ako zele da nam daju datum neka nam daju tj ako oni ne vide da smo dovoljno uradili onda ne znam sta reci, a trebali s obzirom da su pokrenuli pitanje Kosova i posle skoro 14 godina zapoceli proces priblizavanja i razgovaora sa liderima Kosova koje do sada niko nije obavio. Ja sam optimista uvek bio tako da se nadam da ce nam dati.

klenga

pre 10 godina

kakav veliki ispit,kakvi bakrači,šta,ti misliš,nisu tamo čuli za provaljene testove,tuču na izborima u zaječaru i slučne gluposti...i šta misliš,ti si ,največi pljuvač evrope,zaslužio neke njihove privilegije,kao fol,za narod...tebi,bre,prevarantu,treba zabraniti i iz-lazak iz bajčetine,a ti si preCednik jedne jadne države,i mesto da čutiš,pokriješ se ušima zbog silnih gluposti koje si rekao i uradio za proteklih četvrt veka,ti još nekog prozivaš iz te e.u. ...a,tamo ih moljakaš...kakav licemer,da te Bog sačuva...

jazz

pre 10 godina

Predugo smo cekali ovakvu podrsku evrope ali i dalje ne smemo da ih pozurujemo, jednostavno moramo da se prilagodjavamo svim pravilima koja vladaju u EU.

Holi

pre 10 godina

Svi bi hteli sto pre u EU ali postoji procedura koja traje godinama. Ne smemo da zabrljamo nesto sad kad smo takoreci na pragu EU. Sve sto je brzo to je i kuso, nemoj da nas to skupo kosta.

Anunaki

pre 10 godina

Niko ne zeli ni milostinju, ni nesto sto nam ne pripada. Za datum smo se svojski borili, jer mi tu pripadamo. Mi jesmo Evropa. Verujem da cemo datum dobiti, sta vise, ubedjen sam da hocemo. Sve je na njima. Ukoliko do toga ne dodje, zelja za EU ce opasti skroz bez mogucnosti da se povrati.
(NenaD, 25. jun 2013 14:20)

Mi se borimo samo za ono što zaslužujemo, tako da nam milostinja ne treba.

Можда сте ви заборавни, ја нисам.

pre 10 godina

ха ха Николић уређује друштво по ЕУ стандардима.

Па ми би били чланица још пре 15 година, да нас "радикалне" снаге нису уништиле деведесетих.
 

Ronin

pre 10 godina

Bravo predsednice! Svaka rec 100% na mestu !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojsa, 25. jun 2013 13:41)

I te kako mu je svaka reč na mestu, jer ovako se zastupaju stavovi države a ne da se ćuti o tome. Redno je i da mi kažemo dosta je bilo.

vlasotince

pre 10 godina

Ne treba nam milostinja rece Toma i cudi se da Nemci ne veruju nama da ne postujemo potpisano.Nas ustav je primer naseg postovanja i napisanog i potpisanog.

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

"Ako neko, ovih dana, vidi Zorana Đinđića neka mu poruči da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom!"
Izjava koja odražava suštinu politike današnjeg režima u Srbiji.

pera

pre 10 godina

Sriji se ne žuri ! Reče i ostade živ ? Pa njemu se ne žuri, ništa mu ne fali, sve ima, i više nego je mogao sanjati u životu, što bi mu se i žurilo !

Vox

pre 10 godina

Pazi ovo : " 28 juna EU na velikom ispitu...)" !!!!! Reče čovek, trenutno,
ne znam kako,izabrani predsednik, koji je inače pre samo pet godina izjavio čuvenu razvojnu i po Srbiju izuzetno korisnu misao ; " ... e ta rupa u evropskom tepihu, e to ćemo biti mi"! I sad on nekoga stavlja pred ispit i sada neko pred njim treba da pokaže da drži do morala i reči!
Idi begaj!

Miki

pre 10 godina

Ljudi su u pravu, jer i ja, da sam neki "faktor" u EU, ne bih, još bar za 10 godina, dao Srbiji datum do god se ne uljudimo - ne krademo testove i dobijamo diplome bez učenja,ne dajemo mito, ne zapošljavamo nesposobne partijske prijatelje, ne lažemo u predizbornoj kampanji, ne poštujemo zakone,....

Pb

pre 10 godina

Ha,ha, Toma master opet prosipa demagogiju za decu. Pa, nije dovoljno reci da je sve ispunjeno, valjda to strucni ljudi u EU znaju, njih ne mozes prevariti.

kuca juca

pre 10 godina

Oni koji imaju novac postavljaju pravila, zar to niste naucili. Srbiji mozda ne treba milostinja ali joj trebaju pare. Po ovom vokabularu bi rekla nista od datuma

klosar72

pre 10 godina

"Mi mozda jesno mali narod ali nismo narod koji trazi milostinju, mi samo trazimo ono sto smo zasluzili svojim radom.
(Beli, 25. jun 2013 15:06) "

A kome ste radli? Za koga?

netko

pre 10 godina

retko komentarisem..ali ovo sa eu je tolika glupost od nasih politicara...

ZNAJU OVI NASI DOBRO DA NEMA SANSE DA UDJEMO U EU, SAMO PRICAJU BAJKE OVOM NARODU

nikolicu, necemo dobiti milostinju, jer ni to ne zasluzujemo, pogotovo vi politicari.
sta ste vi uradili da udjemo u eu osim toga sto ste dali kosovo albancima?

nista, jel tako?
GDE JE STANDARD, GDE SU RADNA MESTA, GDE JE RED I MIR? GDE JE POSTOVANJE OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA? GDE JE POSTOVANJE ZAKONA?

dok se ovo gorenavedeno ne resi i ne postanemo normalna drzava, dotle ja svaka prica o eu obicna demagogija

Vukasin

pre 10 godina

Ma daj lazi te iz SNS, DS, SPS, URS, LDP...-a. Sta si ispunio? Gde se nalazi zemlja? Borba protiv korupcije??? Samo da je vlasti i da je vama dobro, kako vodite ovu Srbiju ne bi me cudilo da se narod u velikoj meri pojavi ispred crkava i mostova sa ispruzenom rukom. Mada bih vise voleo kada bi narod uzeo motke i rasterao bandu umesto da ceka vasu milostinju. A da samo u proteklih mesec dana vesti su bile sledece:"Pokradeno zito, Ukradeni testovi, Hapsenja preko medija (jos nijedan proces nije poceo)" gomila ovakvih stvari . Gde ces ti da ides kakav datum ocekujes?

Djoshica

pre 10 godina

Ma tako im reci Tomo... Njih je kriza rasturila, još malo pa će Evropa da radi kod nas za dnevnice. E kad dođe do toga, ti im Tomo uvedi vize, pa mi njima da zavedemo red i standarde. Oni će ceo vek nama da postavljaju uslove.

feler majstor

pre 10 godina

dosta tog vašeg prenemaganja i kukumavčenja, nagađanja, samohvalisanja i samodovoljnosti!
dovedite zemlju u red, pa nam datum neće biti toliko bitan. osim što vaša mizerni kadrovski potencijal nije dovoljan da sredi 1 palanku.

sto mu gromova

pre 10 godina

pa mozda ste vas troica hteli milostinju ali su oni dobili sta su hteli ali to sto su oni dobili ne uci se na sega mega trend univerzitetima

Aleksandar

pre 10 godina

Decenijama je Srbija neopravdano lose ocjenjivana !
(dominikac, 25. jun 2013 17:45)

Jeste, mrzi nas učiteljica, kao i svakog đaka ponavljača. U Srbiji je trenutno na sceni osveta loših đaka pa nije ni čudo što imamo ovakve izgovore.

VladimirUE

pre 10 godina

Ne treba Nikolicu milostinja, on ima poklonjen Audi, i kupljenu diplomu, i vilu u ... sa sve heliodromom, ali narodu treba, radnih mesta, pravne drzave, i pristojnog standarda. Nikolic ne moze to da donese, red je da ode sa mesta predsednika, izgubio je, nije ispunio ono za sta je biran.

beeee EU

pre 10 godina

Ja mislim da čovek više ne zna šta priča. Pominje prethodnih 10 godina je l' te? Pa zar upravo on tada nije bio žestoki protivnik ulaska Srbije u EU. E posle, naprednjak-Nikolić menja ćud, onda idemo u EU. A sad, opet unutarpolitička izjava, idemo u EU ali po našim standardima i bez milostinje. Čovek je toliko puta promenio svoje političko gledište da svaki put kad ustane iz kreveta izjutra pita, valjda, Vučka: Acika, a danas je l'idemo u Uniju?

konobar

pre 10 godina

"(potkivač, 25. jun 2013 18:22)
Milostinja nam nikad nije trebala,a sto se tice korenja nije te Nikolic a ni Vucic doveo do toga da ih moras jesti vec neki drugi mnogo pre njih.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Srki, 25. jun 2013 19:23) "

Pa isti ti su i bili mnogo pre njih. Nikolić i Vučić. Skupa sa Miloševićem i Šešeljom.

Iz njihovog vremena je i ostala izreka "Radije ćemo jesti korenje" i svojski su se tome posvetili. To im je bio jedini cilj u kome su uspeli.

Nemaš potrebe da nas uveravaš u nešto drugo, pa nije to bilo tako davno.

Aleksandar I

pre 10 godina

jesam za eu alli iskreno sta nam znaci datum jel kad dobijemo datum trebace jos 10 godina...
Samo znam da je Zoran Djindjic ziv Srbija bi zajedno sa Hrvatskom usla u Eu!

potkivač

pre 10 godina

(vlajko, 25. jun 2013 17:26)
(novica952, 25. jun 2013 18:28)
Da niste i vas dvojica kupili diplome pa ste osetljivi na kupljeni ponos! Ili ste slepi pored svih ovih afera pa ih ne vidite i cujete?
Bas smo ponosna drzava sa ovakvima na vlasti!
Jedno rade drugo pricaju - lazu i mazu! I mislite da to svet ne vidi?!
A mi ponosni! Ih!

znalac

pre 10 godina

Vama svima ne treba gospodine Predsednice, ali zato nasa deca gladuju! Dakle, Vi ste dobili mandat od naroda da cinite ono sto je u interesu gradjana, a ne politicke "elite"!

Миљан Митровица

pre 10 godina

Не треба нам милостиња, ми можемо и без xране 3 дана као наш председник када је штрајковао глађу да смени оног Тадића што покуша да нас прода и изда.

Msr. Spin d'News

pre 10 godina

Tomislav Nikolić - čovek sa lošom karmom.
Nikolić: Ne treba nam milostinja - ili Srbija: Kosovo za Datum
Nekada je bilo Kosovo za patike. Patike su bile mala, ali realna vrednost. - Datum? Suva apstrakcija.

Milostinja je onaj "dar" kada se bez sramote moli za pomoć, a čovek je sposoban da radi sam.
Milostinja je pregovarati s drugim da bi se nešto dobilo od trećeg.
Milostinja je izvinjavanje svima za sve i svašta, pošto se godinama glasno navijalo za rat.
Milostinja je podrška EU jednom političaru koji treba da odradi prljav posao za tu istu EU, a posle dobije "šamar" u vidu "datum kada nam padne na pamet".

Ili kraće

konobar

pre 10 godina

"(konobar, 25. jun 2013 19:45)
Ovi tvoji najveci Evropejci citavih dvanaest godina nisu bili u stanju da naprave bilo kakav napredak,onda dodju dva bivsa radikala i za godinu dana urade po pitanju Evrope i korupcije i kriminala u Srbiji vise nego ovi tvoji za svih dvanaest godina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Igi, 25. jun 2013 20:22) "

:)))))))))

To, naravno menja činjenicu da su Toma i Vučić svojski radili na tome da jedemo korenje?

Nego, propustio sam momenat kad je TOma potpisivao SPP na primer. Jel to beše onda kad je štrajkovao glađu na stiroporu jer Tadić hoće da ga potpiše?

Neverovatan posao ste uradili za 10 meseci, uradili ste ono za šta bi Nemačkoj trebalo bar 10 godina, da sad kreće u pregovore.

Datumu o početku pregovora prethodi mnogo stvari, koje verovatno ne umete ni da nabrojite, a ako nas zamlaćujete dobijanjem datuma celu godinu dana, bojim se da pomislim koliko bi vam trebalo za sve ono što je prethodilo. Čak i ako vam niko ne bi odmagao ni približno onoliko koliko ste vi smetali Srbiji pre toga.

I zašto Tomu i Vučka nazivate "bivšim" radikalima? To ne bi smeli da radite nisu oni "bivši"...

baš tako

pre 10 godina

Baš tako,ako sada ne poštuju pravila,kako da uđemo uopšte u takvu zajednicu gde se ne zna da li će se poštovati ono što je dogovoreno ili ne.

novica952

pre 10 godina

Ne trebba, tako je Predsedniče. Ponos nam ne mogu oduzeti
(vlajko, 25. jun 2013 17:26)
Tačno Vlajko, ima li kraja našem poniženju i gde je kraj našeg savijanja i poklonjenja EU.Posle ovoga ako ne bude datuma ništa nesme biti kao pre, Srbija mora svoje spoljnoplitičke cilje redefinisati.Jer dalje poniženje Srbije ne dolazi u obzir.

osica

pre 10 godina

Mi smo pokazali da mozemo da se promenimo i da smo spremni za napredak. Sada je na Evropi da pokaze da su pravedni.
(Zoro, 25. jun 2013 17:17)

Pravdu ? Pravdu od onih koji su nas bombardovali ? Je li to bilo pravedno ? Budi Bog s nama, nisu mi jasni oni koji zaista misle da ce Srbija ikada biti clanica EU, sta jos treba da se desi da shvatite ? Sta ???

Петроније

pre 10 godina

Тако је председниче, можемо сами, треба да оживимо привреду и тешку индустрију, ту су нам нова радна места...

Milance

pre 10 godina

Posle duzeg vremena da predsednik ove zemlje stoji uspravno pred Evropskom Unijom i ne dozvoljava da budemo puki objekat u medjunarodnim odnosima.

Srki

pre 10 godina

(potkivač, 25. jun 2013 18:22)
Milostinja nam nikad nije trebala,a sto se tice korenja nije te Nikolic a ni Vucic doveo do toga da ih moras jesti vec neki drugi mnogo pre njih.

Igi

pre 10 godina

(konobar, 25. jun 2013 19:45)
Ovi tvoji najveci Evropejci citavih dvanaest godina nisu bili u stanju da naprave bilo kakav napredak,onda dodju dva bivsa radikala i za godinu dana urade po pitanju Evrope i korupcije i kriminala u Srbiji vise nego ovi tvoji za svih dvanaest godina.

niko

pre 10 godina

Najveće zasluge što o Srbiji više u svetu nema lošeg mišljenja pripadaju upravo Nikoliću i Vučiću, koji su iskrenom spoljnom politikom i beskompromisnom borbom protiv korupcije, uticali na podizanje ugleda Srbije u svetu, sada je na EU da pređe sa reči na dela, i bez ikakvog uslovljavanja dodeli Srbiji datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

Winsent

pre 10 godina

Predsednik je u pravu,uradjeno je ono sto je EU trazila,napravljeno je puno kompromisa.Srbija je diplomatski uradila svoj deo posla i radi i dalje,na redu je Evropa da pokaze ozbiljnost

Jahorina

pre 10 godina

Srbija nije nikada tražila milostinju pa ne treba ni sada.Srbija samo traži ono što je zaslužila a zaslužila je da dobije datum za otpočinjanje pregovora.Ako smo ispunili sve što je od nas traženo onda nema razloga da se datom prolongira.

b&s

pre 10 godina

Ako bismo postavljali stvari tako da isticemo da su nam taj datum obecali, i pre nekog vremena pominjali 28.6., u tom slucaju ukoliko do istog ne dodje, zaista su prekrsili sopstvena pravila, a ne bi im bio prvi put.

Dejan Zima

pre 10 godina

Vlast,a posebno Vucic i Nikolic su ulozili puno rada za dobijanje datuma,na Evropi je da pokaze zainteresovanost za pristup Srbije.

KOSTA

pre 10 godina

EU je na potezu, tu sad više nemamo uticaja, a da smo uradili dosta i izrazili spremnost da Srbiju postavimo rame uz rame sa ostalim članicama, to niko ne bi mogao da nam ospori.

Neksi

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je upravu kada je reko da nama ne treba ničija milostinja.Srbija se mnogo založila za datum za EU i napravila velike rezove zarad EU,ako smo zaslužili dobućemo datum.

Nika

pre 10 godina

Mi jesmo siromasan narod u materijalnom smislu, ali smo duhovno bogati, a pre svega imamo obraz. Obraz i ponos da opstanemo i cvrto stojimo ako nam okrenu ledja. A sada kada imamo i prave ljude na celu drzave, ne moramo brinuti. Mozda necemo ziveti kao Svajcarska, ali cemo sigurno imati vise nego pre zahvaljujuci manjoj korupciji i vecem radu.

Srbin 100%

pre 10 godina

Apel predsednika Nikolica je apsolutno na mestu jer ne vidim ni jedan validan argument da se odugovlaci sa dodeljivanjem datuma

mnun

pre 10 godina

Pored svih napora koje je Vucic ulozio sigurna sam da cemo dobiti datum!
(SHEHEREZADA88, 26. jun 2013 23:27)

Je l' ti i tebi slicni dobijete po neki dinar za ovakve komentare?

TRSKOVACA

pre 10 godina

Sada je red da EU bude fer prema Srbiji u dodeli joj datum zato što je Srbija ispunila sve uslove koji su od nje traženi. Zbog svega toga Srbija treba da ima tretman kao drzava koja zna sta hoce, da bude cenjena i pozeljna najvise od strane stranih investitora.Kada se to desi siguran sam da ce Srbija krenuti napred.

KINEZ

pre 10 godina

Realno, mi znamo za pravac i cilj. Doći do tog cilja nije lako uz nova uslovljavanja i stavljanje celokupnih pregovora pod znakom pitanja i nejasnog datuma o početku. Lakše bi nam bilo da nas odmah odbiju, ako je do toga, nego da blamiraju i sebe a i nas.

SHojic

pre 10 godina

potpuno suvisno je ista vise i govoriti o necemu sto se jasno moze videti sta je i koliko uradjeno za kratak period sa nazalost rusevinama koje su ostavljene posle ds-a...

Uros

pre 10 godina

Samo napred predsednice ne da se Srbija na kolena,ucinjeno je vise nego sto treba ne treba da nas tapsu kako ste kazali,neka odrade svoj deo posla i dodele nam datum...

pancho

pre 10 godina

Nismo mi nikada i bili za milostinju samo ako hoce da nam daju datum nek daju ako nece neka to jasno kazu,mi nista vise vise ne trazimo od njih samo da se vise jednom izjasne.

tosivoje

pre 10 godina

Ono sto se pred Srbiju postavljalo kao uslov uz dogovore i kompromise sa EU i Kosovskim vlastima je ispunjeno.Vucic se sa Nikolicem zalozio da Srbija vodi politiku dogovora i kompromisa,dalja uslovljavanja od strane EU bi bila veoma neozbiljna,nadam se da ce Srbija u skorije vreme dobiti datum i nastaviti sa reformama i oporavkom zemlje kroz investicije i otvaranje novih radnih mesta i teznji da svi zivimo bar pristojno

b&s

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je u pravu kada je reko da nama ne treba ničija milostinja.Srbija je mnogo truda ulozila da bi dobila datum i napravila velike rezove zarad EU, tako da mislim da smo zaslužili da dobijemo datum.

Realna

pre 10 godina

Za nekoga malo, za Srbiju i previse sta smo ucinili i koji je trud ulozen. Oni imaju kriterijume prema kojima odredjuju koliko je Srbija napredovala od kako su pregovori poceli i koliko je duboko usla u proces reforme i integracije. Ako dobijemo datum, dobijamo i domaci i literaturu sta jos moramo uraditi i u kom vremenskom periodu. Jesmo li izrucili Haske optuzenike, jesmo li bar malo makar i naizgled stabilizovali odnose sa Pristinom za obostranu korist.

Kadivka

pre 10 godina

Nema razloga da Srbija ne bude clanica EU, to nije nagrada vec zasluga za ulozeni trud i ispunjenje zahteva! Ako se budu pridzavali svojih stavova, onda je realno da dobijemo datum za otpocinjanje pregovora!

Flower

pre 10 godina

I ne treba nam milostinja, treba nam postovanje dogovora. Uostalom, srbi su ponosan narod i kad gubi, a sad kad smo se digli, tek sad smo ponosni :)

marijanna

pre 10 godina

Iskreno se nadam dobijanju datuma za dalje pregovore, i ukoliko nam EU uskrati dugoocekivani datum, onda zaista ima dvostruke arsine prema pojedinim zemljama, sadasnjim i buducim clanicama EU. G.Nikolic je zaista u pravu kada kaze da je ovo veliki ispit koji je predocen pred EU, koji bi trebalo da polozi 28.juna. U svakom slucaju, bez milostinje.

baš tako

pre 10 godina

Baš tako,ako sada ne poštuju pravila,kako da uđemo uopšte u takvu zajednicu gde se ne zna da li će se poštovati ono što je dogovoreno ili ne.

Vox

pre 10 godina

Pazi ovo : " 28 juna EU na velikom ispitu...)" !!!!! Reče čovek, trenutno,
ne znam kako,izabrani predsednik, koji je inače pre samo pet godina izjavio čuvenu razvojnu i po Srbiju izuzetno korisnu misao ; " ... e ta rupa u evropskom tepihu, e to ćemo biti mi"! I sad on nekoga stavlja pred ispit i sada neko pred njim treba da pokaže da drži do morala i reči!
Idi begaj!

klenga

pre 10 godina

kakav veliki ispit,kakvi bakrači,šta,ti misliš,nisu tamo čuli za provaljene testove,tuču na izborima u zaječaru i slučne gluposti...i šta misliš,ti si ,največi pljuvač evrope,zaslužio neke njihove privilegije,kao fol,za narod...tebi,bre,prevarantu,treba zabraniti i iz-lazak iz bajčetine,a ti si preCednik jedne jadne države,i mesto da čutiš,pokriješ se ušima zbog silnih gluposti koje si rekao i uradio za proteklih četvrt veka,ti još nekog prozivaš iz te e.u. ...a,tamo ih moljakaš...kakav licemer,da te Bog sačuva...

Можда сте ви заборавни, ја нисам.

pre 10 godina

ха ха Николић уређује друштво по ЕУ стандардима.

Па ми би били чланица још пре 15 година, да нас "радикалне" снаге нису уништиле деведесетих.
 

feler majstor

pre 10 godina

dosta tog vašeg prenemaganja i kukumavčenja, nagađanja, samohvalisanja i samodovoljnosti!
dovedite zemlju u red, pa nam datum neće biti toliko bitan. osim što vaša mizerni kadrovski potencijal nije dovoljan da sredi 1 palanku.

sto mu gromova

pre 10 godina

pa mozda ste vas troica hteli milostinju ali su oni dobili sta su hteli ali to sto su oni dobili ne uci se na sega mega trend univerzitetima

Djoshica

pre 10 godina

Ma tako im reci Tomo... Njih je kriza rasturila, još malo pa će Evropa da radi kod nas za dnevnice. E kad dođe do toga, ti im Tomo uvedi vize, pa mi njima da zavedemo red i standarde. Oni će ceo vek nama da postavljaju uslove.

kuca juca

pre 10 godina

Oni koji imaju novac postavljaju pravila, zar to niste naucili. Srbiji mozda ne treba milostinja ali joj trebaju pare. Po ovom vokabularu bi rekla nista od datuma

netko

pre 10 godina

retko komentarisem..ali ovo sa eu je tolika glupost od nasih politicara...

ZNAJU OVI NASI DOBRO DA NEMA SANSE DA UDJEMO U EU, SAMO PRICAJU BAJKE OVOM NARODU

nikolicu, necemo dobiti milostinju, jer ni to ne zasluzujemo, pogotovo vi politicari.
sta ste vi uradili da udjemo u eu osim toga sto ste dali kosovo albancima?

nista, jel tako?
GDE JE STANDARD, GDE SU RADNA MESTA, GDE JE RED I MIR? GDE JE POSTOVANJE OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA? GDE JE POSTOVANJE ZAKONA?

dok se ovo gorenavedeno ne resi i ne postanemo normalna drzava, dotle ja svaka prica o eu obicna demagogija

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

"Ako neko, ovih dana, vidi Zorana Đinđića neka mu poruči da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom!"
Izjava koja odražava suštinu politike današnjeg režima u Srbiji.

pera

pre 10 godina

Sriji se ne žuri ! Reče i ostade živ ? Pa njemu se ne žuri, ništa mu ne fali, sve ima, i više nego je mogao sanjati u životu, što bi mu se i žurilo !

Miki

pre 10 godina

Ljudi su u pravu, jer i ja, da sam neki "faktor" u EU, ne bih, još bar za 10 godina, dao Srbiji datum do god se ne uljudimo - ne krademo testove i dobijamo diplome bez učenja,ne dajemo mito, ne zapošljavamo nesposobne partijske prijatelje, ne lažemo u predizbornoj kampanji, ne poštujemo zakone,....

Pb

pre 10 godina

Ha,ha, Toma master opet prosipa demagogiju za decu. Pa, nije dovoljno reci da je sve ispunjeno, valjda to strucni ljudi u EU znaju, njih ne mozes prevariti.

NENAD

pre 10 godina

Tacno ako su vec postavili neka pravila i ako su velika Evropa koja se drzi pravila,onda je red i da ih ispostuju,kako da se ocekuje da ih drugi postuju ako sami krsite svoja.

Olja 023

pre 10 godina

Srbiju gotovo svi evropski zvaničnici u poslednje vreme hvale. Najveće zasluge što o Srbiji više u svetu nema lošeg mišljenja pripadaju upravo Nikoliću i Vučiću, koji su, svojom iskrenom spoljnom politikom, a i beskompromisnom borbom protiv korupcije, uticali na podizanje ugleda Srbije u svetu. Međutim, red je da EU pređe sa reči na dela, i bez ikakvog uslovljavanja dodeli Srbiji datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

Ljubicica

pre 10 godina

Nikako ne trazimo milostinju, a jos manje da nam neko poklanja nesto na lepe oci. Vlada je uradila za ovih godinu dana ono sto svi prethodni nisu za sve ove godine koje su nam samo prosle, koje su bacene u vetar. Rad i trud ne moze niko da ostavi bez nagrade, a to nam nije izostalo. Svojski su se borili, Briselski sporazum nije pao sa neba. Reforme nisu uradjene same od sebe, a bili smo svedoci losih reformi prethodnih godina. Datum ce samo biti rezultat naseg rad i to je jedino ispravno.

Ronin

pre 10 godina

Bravo predsednice! Svaka rec 100% na mestu !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojsa, 25. jun 2013 13:41)

I te kako mu je svaka reč na mestu, jer ovako se zastupaju stavovi države a ne da se ćuti o tome. Redno je i da mi kažemo dosta je bilo.

Milance

pre 10 godina

Posle duzeg vremena da predsednik ove zemlje stoji uspravno pred Evropskom Unijom i ne dozvoljava da budemo puki objekat u medjunarodnim odnosima.

Duka

pre 10 godina

Tacno niko ne trazi milostinju,nego ako vec nesto postavljate kao pravila,postavljate uslove...,a ta pravila su ispostovana uslovi ispunjeni nema razloga da se ne dobije datum za pocetak pregovora.

Mali Zeka

pre 10 godina

Sada je red da EU bude fer prema Srbiji u dodeli joj datum zato što je Srbija ispunila sve uslove koji su od nje traženi a tu u Haški tribunal,borba protiv korupcije, Briselski dogovor i njegova implementacija,dobra saradnja sa svim zemljama regiona, itd...

niko

pre 10 godina

Najveće zasluge što o Srbiji više u svetu nema lošeg mišljenja pripadaju upravo Nikoliću i Vučiću, koji su iskrenom spoljnom politikom i beskompromisnom borbom protiv korupcije, uticali na podizanje ugleda Srbije u svetu, sada je na EU da pređe sa reči na dela, i bez ikakvog uslovljavanja dodeli Srbiji datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

NenaD

pre 10 godina

Niko ne zeli ni milostinju, ni nesto sto nam ne pripada. Za datum smo se svojski borili, jer mi tu pripadamo. Mi jesmo Evropa. Verujem da cemo datum dobiti, sta vise, ubedjen sam da hocemo. Sve je na njima. Ukoliko do toga ne dodje, zelja za EU ce opasti skroz bez mogucnosti da se povrati.

Петроније

pre 10 godina

Тако је председниче, можемо сами, треба да оживимо привреду и тешку индустрију, ту су нам нова радна места...

novica952

pre 10 godina

Poređenje koje je upotrebio naš predsednik sasvim odgovara situaciji u kojoj se nalazi naša država, ne tražimo milostinju samo ono što smo odavno zaslužili prema pravilima koje je sama EU unija donela i koja se u slučaju Srbije sasvim drugačije tumači. naš pu kao EU standardima je započet i sa njega nema skretanje bez obzira na stav i odluku EU, ovime EU sama sebi može naškoditi ako svoje odluke koje donosi ne poštuje i pokušava da ih dvostruko tumači.Srbija gordo i ponosno čeka odluku 28 juna i očekuje da će šefovi država i vlada shvatiti značaj svoje odluke i dalekosežnost odluke o određivanju datumaa isto tako i svu pogubnost odluke o prologiranju datuma za januar uz ponovno neko odlučivanje na samitu država EU.

rovac

pre 10 godina

(netko, 25. jun 2013 16:18)
Sve te bajke sto je Sns pricao vise od pola ih je ispunio i to za samo godinu dana tako da samo pusti ljude da rade i videces rezultate naravno ako hoces da vidis.

novica952

pre 10 godina

Ne trebba, tako je Predsedniče. Ponos nam ne mogu oduzeti
(vlajko, 25. jun 2013 17:26)
Tačno Vlajko, ima li kraja našem poniženju i gde je kraj našeg savijanja i poklonjenja EU.Posle ovoga ako ne bude datuma ništa nesme biti kao pre, Srbija mora svoje spoljnoplitičke cilje redefinisati.Jer dalje poniženje Srbije ne dolazi u obzir.

Odin

pre 10 godina

Srbiji nikad nije ni trebala milostinja, uvek smo se borili za ono što nam pripada zato smo i prolazili ko bosi po trnje. Ni sad nam ne treba milostinja, al bilo bi red da nam daju datum jer smo to vraški zaslužili.

Dejan Zima

pre 10 godina

Vlast,a posebno Vucic i Nikolic su ulozili puno rada za dobijanje datuma,na Evropi je da pokaze zainteresovanost za pristup Srbije.

Srki

pre 10 godina

(potkivač, 25. jun 2013 18:22)
Milostinja nam nikad nije trebala,a sto se tice korenja nije te Nikolic a ni Vucic doveo do toga da ih moras jesti vec neki drugi mnogo pre njih.

Holi

pre 10 godina

Svi bi hteli sto pre u EU ali postoji procedura koja traje godinama. Ne smemo da zabrljamo nesto sad kad smo takoreci na pragu EU. Sve sto je brzo to je i kuso, nemoj da nas to skupo kosta.

KINEZ

pre 10 godina

Realno, mi znamo za pravac i cilj. Doći do tog cilja nije lako uz nova uslovljavanja i stavljanje celokupnih pregovora pod znakom pitanja i nejasnog datuma o početku. Lakše bi nam bilo da nas odmah odbiju, ako je do toga, nego da blamiraju i sebe a i nas.

Anunaki

pre 10 godina

Niko ne zeli ni milostinju, ni nesto sto nam ne pripada. Za datum smo se svojski borili, jer mi tu pripadamo. Mi jesmo Evropa. Verujem da cemo datum dobiti, sta vise, ubedjen sam da hocemo. Sve je na njima. Ukoliko do toga ne dodje, zelja za EU ce opasti skroz bez mogucnosti da se povrati.
(NenaD, 25. jun 2013 14:20)

Mi se borimo samo za ono što zaslužujemo, tako da nam milostinja ne treba.

Jahorina

pre 10 godina

Srbija nije nikada tražila milostinju pa ne treba ni sada.Srbija samo traži ono što je zaslužila a zaslužila je da dobije datum za otpočinjanje pregovora.Ako smo ispunili sve što je od nas traženo onda nema razloga da se datom prolongira.

SHojic

pre 10 godina

potpuno suvisno je ista vise i govoriti o necemu sto se jasno moze videti sta je i koliko uradjeno za kratak period sa nazalost rusevinama koje su ostavljene posle ds-a...

Uros

pre 10 godina

Samo napred predsednice ne da se Srbija na kolena,ucinjeno je vise nego sto treba ne treba da nas tapsu kako ste kazali,neka odrade svoj deo posla i dodele nam datum...

Winsent

pre 10 godina

Predsednik je u pravu,uradjeno je ono sto je EU trazila,napravljeno je puno kompromisa.Srbija je diplomatski uradila svoj deo posla i radi i dalje,na redu je Evropa da pokaze ozbiljnost

Nika

pre 10 godina

Mi jesmo siromasan narod u materijalnom smislu, ali smo duhovno bogati, a pre svega imamo obraz. Obraz i ponos da opstanemo i cvrto stojimo ako nam okrenu ledja. A sada kada imamo i prave ljude na celu drzave, ne moramo brinuti. Mozda necemo ziveti kao Svajcarska, ali cemo sigurno imati vise nego pre zahvaljujuci manjoj korupciji i vecem radu.

TRSKOVACA

pre 10 godina

Sada je red da EU bude fer prema Srbiji u dodeli joj datum zato što je Srbija ispunila sve uslove koji su od nje traženi. Zbog svega toga Srbija treba da ima tretman kao drzava koja zna sta hoce, da bude cenjena i pozeljna najvise od strane stranih investitora.Kada se to desi siguran sam da ce Srbija krenuti napred.

osica

pre 10 godina

Mi smo pokazali da mozemo da se promenimo i da smo spremni za napredak. Sada je na Evropi da pokaze da su pravedni.
(Zoro, 25. jun 2013 17:17)

Pravdu ? Pravdu od onih koji su nas bombardovali ? Je li to bilo pravedno ? Budi Bog s nama, nisu mi jasni oni koji zaista misle da ce Srbija ikada biti clanica EU, sta jos treba da se desi da shvatite ? Sta ???

jazz

pre 10 godina

Predugo smo cekali ovakvu podrsku evrope ali i dalje ne smemo da ih pozurujemo, jednostavno moramo da se prilagodjavamo svim pravilima koja vladaju u EU.

Tahoe

pre 10 godina

Dosta smo se mi ponizavali, ali stvarno. Ako zele da nam daju datum neka nam daju tj ako oni ne vide da smo dovoljno uradili onda ne znam sta reci, a trebali s obzirom da su pokrenuli pitanje Kosova i posle skoro 14 godina zapoceli proces priblizavanja i razgovaora sa liderima Kosova koje do sada niko nije obavio. Ja sam optimista uvek bio tako da se nadam da ce nam dati.

Neksi

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je upravu kada je reko da nama ne treba ničija milostinja.Srbija se mnogo založila za datum za EU i napravila velike rezove zarad EU,ako smo zaslužili dobućemo datum.

Igi

pre 10 godina

(konobar, 25. jun 2013 19:45)
Ovi tvoji najveci Evropejci citavih dvanaest godina nisu bili u stanju da naprave bilo kakav napredak,onda dodju dva bivsa radikala i za godinu dana urade po pitanju Evrope i korupcije i kriminala u Srbiji vise nego ovi tvoji za svih dvanaest godina.

pancho

pre 10 godina

Nismo mi nikada i bili za milostinju samo ako hoce da nam daju datum nek daju ako nece neka to jasno kazu,mi nista vise vise ne trazimo od njih samo da se vise jednom izjasne.

b&s

pre 10 godina

Ako bismo postavljali stvari tako da isticemo da su nam taj datum obecali, i pre nekog vremena pominjali 28.6., u tom slucaju ukoliko do istog ne dodje, zaista su prekrsili sopstvena pravila, a ne bi im bio prvi put.

Kadivka

pre 10 godina

Nema razloga da Srbija ne bude clanica EU, to nije nagrada vec zasluga za ulozeni trud i ispunjenje zahteva! Ako se budu pridzavali svojih stavova, onda je realno da dobijemo datum za otpocinjanje pregovora!

Aleksandar I

pre 10 godina

jesam za eu alli iskreno sta nam znaci datum jel kad dobijemo datum trebace jos 10 godina...
Samo znam da je Zoran Djindjic ziv Srbija bi zajedno sa Hrvatskom usla u Eu!

KOSTA

pre 10 godina

EU je na potezu, tu sad više nemamo uticaja, a da smo uradili dosta i izrazili spremnost da Srbiju postavimo rame uz rame sa ostalim članicama, to niko ne bi mogao da nam ospori.

vlasotince

pre 10 godina

Ne treba nam milostinja rece Toma i cudi se da Nemci ne veruju nama da ne postujemo potpisano.Nas ustav je primer naseg postovanja i napisanog i potpisanog.

Msr. Spin d'News

pre 10 godina

Tomislav Nikolić - čovek sa lošom karmom.
Nikolić: Ne treba nam milostinja - ili Srbija: Kosovo za Datum
Nekada je bilo Kosovo za patike. Patike su bile mala, ali realna vrednost. - Datum? Suva apstrakcija.

Milostinja je onaj "dar" kada se bez sramote moli za pomoć, a čovek je sposoban da radi sam.
Milostinja je pregovarati s drugim da bi se nešto dobilo od trećeg.
Milostinja je izvinjavanje svima za sve i svašta, pošto se godinama glasno navijalo za rat.
Milostinja je podrška EU jednom političaru koji treba da odradi prljav posao za tu istu EU, a posle dobije "šamar" u vidu "datum kada nam padne na pamet".

Ili kraće

Миљан Митровица

pre 10 godina

Не треба нам милостиња, ми можемо и без xране 3 дана као наш председник када је штрајковао глађу да смени оног Тадића што покуша да нас прода и изда.

tosivoje

pre 10 godina

Ono sto se pred Srbiju postavljalo kao uslov uz dogovore i kompromise sa EU i Kosovskim vlastima je ispunjeno.Vucic se sa Nikolicem zalozio da Srbija vodi politiku dogovora i kompromisa,dalja uslovljavanja od strane EU bi bila veoma neozbiljna,nadam se da ce Srbija u skorije vreme dobiti datum i nastaviti sa reformama i oporavkom zemlje kroz investicije i otvaranje novih radnih mesta i teznji da svi zivimo bar pristojno

Srbin 100%

pre 10 godina

Apel predsednika Nikolica je apsolutno na mestu jer ne vidim ni jedan validan argument da se odugovlaci sa dodeljivanjem datuma

klosar72

pre 10 godina

"Mi mozda jesno mali narod ali nismo narod koji trazi milostinju, mi samo trazimo ono sto smo zasluzili svojim radom.
(Beli, 25. jun 2013 15:06) "

A kome ste radli? Za koga?

konobar

pre 10 godina

"(potkivač, 25. jun 2013 18:22)
Milostinja nam nikad nije trebala,a sto se tice korenja nije te Nikolic a ni Vucic doveo do toga da ih moras jesti vec neki drugi mnogo pre njih.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Srki, 25. jun 2013 19:23) "

Pa isti ti su i bili mnogo pre njih. Nikolić i Vučić. Skupa sa Miloševićem i Šešeljom.

Iz njihovog vremena je i ostala izreka "Radije ćemo jesti korenje" i svojski su se tome posvetili. To im je bio jedini cilj u kome su uspeli.

Nemaš potrebe da nas uveravaš u nešto drugo, pa nije to bilo tako davno.

VladimirUE

pre 10 godina

Ne treba Nikolicu milostinja, on ima poklonjen Audi, i kupljenu diplomu, i vilu u ... sa sve heliodromom, ali narodu treba, radnih mesta, pravne drzave, i pristojnog standarda. Nikolic ne moze to da donese, red je da ode sa mesta predsednika, izgubio je, nije ispunio ono za sta je biran.

znalac

pre 10 godina

Vama svima ne treba gospodine Predsednice, ali zato nasa deca gladuju! Dakle, Vi ste dobili mandat od naroda da cinite ono sto je u interesu gradjana, a ne politicke "elite"!

Realna

pre 10 godina

Za nekoga malo, za Srbiju i previse sta smo ucinili i koji je trud ulozen. Oni imaju kriterijume prema kojima odredjuju koliko je Srbija napredovala od kako su pregovori poceli i koliko je duboko usla u proces reforme i integracije. Ako dobijemo datum, dobijamo i domaci i literaturu sta jos moramo uraditi i u kom vremenskom periodu. Jesmo li izrucili Haske optuzenike, jesmo li bar malo makar i naizgled stabilizovali odnose sa Pristinom za obostranu korist.

Aleksandar

pre 10 godina

Decenijama je Srbija neopravdano lose ocjenjivana !
(dominikac, 25. jun 2013 17:45)

Jeste, mrzi nas učiteljica, kao i svakog đaka ponavljača. U Srbiji je trenutno na sceni osveta loših đaka pa nije ni čudo što imamo ovakve izgovore.

beeee EU

pre 10 godina

Ja mislim da čovek više ne zna šta priča. Pominje prethodnih 10 godina je l' te? Pa zar upravo on tada nije bio žestoki protivnik ulaska Srbije u EU. E posle, naprednjak-Nikolić menja ćud, onda idemo u EU. A sad, opet unutarpolitička izjava, idemo u EU ali po našim standardima i bez milostinje. Čovek je toliko puta promenio svoje političko gledište da svaki put kad ustane iz kreveta izjutra pita, valjda, Vučka: Acika, a danas je l'idemo u Uniju?

potkivač

pre 10 godina

(vlajko, 25. jun 2013 17:26)
(novica952, 25. jun 2013 18:28)
Da niste i vas dvojica kupili diplome pa ste osetljivi na kupljeni ponos! Ili ste slepi pored svih ovih afera pa ih ne vidite i cujete?
Bas smo ponosna drzava sa ovakvima na vlasti!
Jedno rade drugo pricaju - lazu i mazu! I mislite da to svet ne vidi?!
A mi ponosni! Ih!

konobar

pre 10 godina

"(konobar, 25. jun 2013 19:45)
Ovi tvoji najveci Evropejci citavih dvanaest godina nisu bili u stanju da naprave bilo kakav napredak,onda dodju dva bivsa radikala i za godinu dana urade po pitanju Evrope i korupcije i kriminala u Srbiji vise nego ovi tvoji za svih dvanaest godina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Igi, 25. jun 2013 20:22) "

:)))))))))

To, naravno menja činjenicu da su Toma i Vučić svojski radili na tome da jedemo korenje?

Nego, propustio sam momenat kad je TOma potpisivao SPP na primer. Jel to beše onda kad je štrajkovao glađu na stiroporu jer Tadić hoće da ga potpiše?

Neverovatan posao ste uradili za 10 meseci, uradili ste ono za šta bi Nemačkoj trebalo bar 10 godina, da sad kreće u pregovore.

Datumu o početku pregovora prethodi mnogo stvari, koje verovatno ne umete ni da nabrojite, a ako nas zamlaćujete dobijanjem datuma celu godinu dana, bojim se da pomislim koliko bi vam trebalo za sve ono što je prethodilo. Čak i ako vam niko ne bi odmagao ni približno onoliko koliko ste vi smetali Srbiji pre toga.

I zašto Tomu i Vučka nazivate "bivšim" radikalima? To ne bi smeli da radite nisu oni "bivši"...

b&s

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je u pravu kada je reko da nama ne treba ničija milostinja.Srbija je mnogo truda ulozila da bi dobila datum i napravila velike rezove zarad EU, tako da mislim da smo zaslužili da dobijemo datum.

Flower

pre 10 godina

I ne treba nam milostinja, treba nam postovanje dogovora. Uostalom, srbi su ponosan narod i kad gubi, a sad kad smo se digli, tek sad smo ponosni :)

Vukasin

pre 10 godina

Ma daj lazi te iz SNS, DS, SPS, URS, LDP...-a. Sta si ispunio? Gde se nalazi zemlja? Borba protiv korupcije??? Samo da je vlasti i da je vama dobro, kako vodite ovu Srbiju ne bi me cudilo da se narod u velikoj meri pojavi ispred crkava i mostova sa ispruzenom rukom. Mada bih vise voleo kada bi narod uzeo motke i rasterao bandu umesto da ceka vasu milostinju. A da samo u proteklih mesec dana vesti su bile sledece:"Pokradeno zito, Ukradeni testovi, Hapsenja preko medija (jos nijedan proces nije poceo)" gomila ovakvih stvari . Gde ces ti da ides kakav datum ocekujes?

marijanna

pre 10 godina

Iskreno se nadam dobijanju datuma za dalje pregovore, i ukoliko nam EU uskrati dugoocekivani datum, onda zaista ima dvostruke arsine prema pojedinim zemljama, sadasnjim i buducim clanicama EU. G.Nikolic je zaista u pravu kada kaze da je ovo veliki ispit koji je predocen pred EU, koji bi trebalo da polozi 28.juna. U svakom slucaju, bez milostinje.

mnun

pre 10 godina

Pored svih napora koje je Vucic ulozio sigurna sam da cemo dobiti datum!
(SHEHEREZADA88, 26. jun 2013 23:27)

Je l' ti i tebi slicni dobijete po neki dinar za ovakve komentare?