Utorak, 25.06.2013.

11:05

Lavrov: Neprihvatljivi potezi SAD

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov oštro odbacio "pokušaje SAD da okrive Rusiju za Snoudenov nestanak" i naveo da on tehnički nije ni bio na teritoriji Rusije.

Izvor: Tanjug

Lavrov: Neprihvatljivi potezi SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

wewe

pre 10 godina

kako možeda naziva čoveka beguncem od pravde?koje pravde?rade najkriminalniju stvar i čovek koji o tom progovori je kriv,a ne oni koji vrše nepravdu i nepravo.

Davor

pre 10 godina

Da ga traze rusi od amera oni bi ga cuvali kao belog medveda u beloj kuci,jedva bi cekali takvu priliku a uostalom kako se kaze "kako posejes tako znjes"

ni lice, ni nalicje

pre 10 godina

Hahahahaha.... Folklor, tenzija, izgovor, zamlacivanje, povod, moc, preraspodela, vojska, bombe, nevinost, krivica, glad.

Pametnjaković

pre 10 godina

Realno ništa novo Snouden nije rekao, većina nas je to znala odavno, dok su se drugi smejali teorijama zavere. Međutim ova šetnja do Kine i Rusije je čisto ispipavanje terena i sada SAD znaju kako stvari stoje, mogu čak to i da iskoriste. A Vikiliks čak i da su zaista hakeri koji nemaju podršku CIA-e će verovatno sada mnogo lakše biti praćeni čim je Snouden došao do njih. Prljava su posla u pitanju, čim je sve dobilo toliku medijsku pažnju. Koliko ima likova koji ni ne stignu u medije već bivaju eliminisani. CIA je pustila Snoudena. Nije on mogao ni da pristupi podacima da to nije detektovano. Tamo u NSA i CIA svako ima nekoga ko ga kontroliše, pored softvera. Verujte mi, ovo je deo hladnog rata što se dešava, ispipavanje terena od strane USA.

marija

pre 10 godina

Pogledajte samo kako zivi narod Kine i Rusije, bedno. Sta mislite kako bi onda mi ostali ziveli pod njima? Ameri nisu cvecke ali su daleko humaniji.
(Srba, 25. jun 2013 14:19)

Hajde oslobodite se vec jednom toga da neko POD nekim treba da zivi.
O cemu pricate?
I pogledajte sta je tema.

oqi

pre 10 godina

Pogledajte samo kako zivi narod Kine i Rusije, bedno. Sta mislite kako bi onda mi ostali ziveli pod njima? Ameri nisu cvecke ali su daleko humaniji.
(Srba, 25. jun 2013 14:19)

@Srba: Veći deo planete živi bedno zato što ameri zavađaju, ubijaju, prave rat na tuđoj teritoriji, trguju oružjem, okupiraju, zato što je njima novac i nafta prioritet pa tek sve ostalo. Da nema Američke politike, planeti bi bilo mnogo bolje. Bilo bi besplatnog izvora energije za početak, a ostalo mašti na volju. Njima odgovara haos na planeti, zato ga i prave. Pogledaj njihove filmove, njihovu filozofiju. Odvratni su. Amerika se pretvorila u nacističku tvorevinu, i njihov cilj jeste vlast nad planetom. I da, verovatno će i mene de smeste u neku njihovu bazu podataka jer špijuniraju ceo svet. I to nema veze sa američkim narodom, već sa njihovom vlašću. Amerikanci su glupi, zato ih i zaglupljuju još više. Čak hoće da zavladaju svetom uz pomoć genetski modifikovane hrane, da ceo svet zavisi od par kompanija. Bolesno, skroz bolesno...

Nikola Lavrovijanovic

pre 10 godina

Lavrov: Mi nismo ni na koji način umešani u ovaj slučaj, nemamo veze ni sa gospodinom Snoudenom, ni sa njegovim odnosima sa američkim pravosuđem, niti sa njegovim kretanjem po svetu"...

...ruski šef diplomatije je na konferenciji za novinare istakao da Snouden tehnički nikada nije ni kročio na rusko tlo, jer je ostao u tranzitnoj zoni aerodroma po sletanju u Moskvu.

"On sam bira svoju maršrutu, a rusku granicu nije prešao. O tome gde se nalazio tokom vikenda saznali smo kao i većina drugih, preko medija", rekao je Lavrov.

Komentar : Ljudi ovo je melem na dusu .Konacno su naucili da drze ogledalo amerikancima pred nosom .Samo tako i dalje.Drzite im i dalje ogledalo .Kako EU tako i USA . Dosta je bilo kukumavcenja i pravdanja . Neka se licemeri vide kakvi su . Putin je pre neki dam Merkelovu izbacio iz Rusije ( Petrograda )kada je spomenula , da Rusi treba Nemackoj da vrate neke umetnicke vrednosti koje su srvenoarmejci 45-e iz Nemacke "poneli" u Rusiju. Samo tako .Ucite ih pameti ,iako ni vi niste idealno resenje za slobodni svet.Ni oni nisu .

neko

pre 10 godina

@(shvatite vlastitu odgovornost, 25. jun 2013 13:16)
Amerikanci patološki mrze komunizam i sve što podseća na njega. Zato su bili inicijatori raspada Jugoslavije, jer je bilo neprihvatljivo da postoji jedna takva tvorevina u kojoj narod dobro živi. Evo, sada imamo kapitalizam. Više skitnica i beskućnika nikada nije bilo.

R.Zivkovic, Roterdam

pre 10 godina

Zasto se Snouden nije juce ukrcao u avion za Kubu? Zato, trebalo je vremena Rusima da presnime sve te silne papire, zato nije otputovao za Kubu? Ali on je vec tamo stigao gde je naumio? Ne sme se oglasiti kada ce putovati i gde ce putovati, da ga Ameri ne bi presreli mozda i po potrebi prisilili avion da sleti kod State Deprtmenta, malo dalje par stotina metara! Asanz ima iskustvo i ovoga je posavetovao kako treba da stigne do svog cilja kojemu je Asanz odredio.

Srba

pre 10 godina

Pogledajte samo kako zivi narod Kine i Rusije, bedno. Sta mislite kako bi onda mi ostali ziveli pod njima? Ameri nisu cvecke ali su daleko humaniji.

prolazeci

pre 10 godina

Kada je 1989. godine pao berlinski zid, kao i svi stanovnici planete Zemlje bila sam srecna. Verovala sam da ce posle toliko napetosti, sukoba, ratova konacno zavladati kakav, takav mir.
Ispostavilo se da je to ocekivanje bilo potpuno pogresno. Sjedinjene drzave su uzele ulogu policajca i krenule da na svoj nacin slona u staklarskoj radnji rade sta im se prohte. Intervenisu, menjaju granice, pomazu jedne, pa im onda odmazu, sprovode humanitarna bombardovanja....Sta da vam pricam i sami smo to osetili.
Reklo bi se da to vise bas i nece ici tako lako. Ne znam da li je to dobro i na sta ce izaci, pogotovo sto mi se cini da vise ne vaze stari silogizmi:

prijatelj moga prijatelja....
prijatelj moga neprijatelja...
neprijatelj moga neprijatelja...

Svi su naoruzani do zuba i ostaje nam samo da se nadamo da ce u buducnosti biti dovoljno razumni.

ubili ga I bacili u more, vazi al na plazi

pre 10 godina

(shvatite vlastitu odgovornost, 25. jun 2013 13:16)

Kako to lepo zvuci, spijuniraju nas da bi nas zastitili od terorizma. A ako neki od nas mozda ne trebaju zastitu od terorizma hoce li nas zaobici ta spijunaza? Vise nije bitan komunizam, bar ne ovde na zapadu, nego terorizam a njega je izmislio ko?

Перица

pre 10 godina

(norvezanin sa kosova, 25. jun 2013 12:22)

Па да није било терористичког напада на Србију 1999-те, да нису обучили Бин Ладена у Авганистану, да нису подржали Алкаиду у борби против легитимног председника Либије и да не подржавају Алкаиду у борби против легалног председника Сирије, па да им поверујемо...

Овако, ни Норвежанима не верујемо... а вероватно ни ви сами себи!

p.s.
Како се зове она јединица норвешке војске која иде са мртвачким главама по својој окупационој зони у Авганистану и црта их на све стране?

BenGurion

pre 10 godina

Pa ovo je najzabavnije saopstenje svih vremena :) Rusi su konacno poceli da se ponasaju licemerno poput Anglosaksonaca - konacno! Bravo Sergej :)

shvatite vlastitu odgovornost

pre 10 godina

doslo neko vreme da podrzavamo negativce..
da podsetim da je sa zavadu sa zapadom kriv komunizam u srbiji i njegovi nastavljaci i diktatori.
za poraze takodje.
da podsetim da nam je amerika dala demokratiju i slobodu,a rusija tiraniju komunizam,glad i logore.
na kraju krajeva,ameri spijuniraju zbog zastite od terorizma, koji bi da ubija decu bombama.
isti oni koji su klali srbe po bosni i kosmetu.
i jos jednom, za zavadu sa zapadom krivi su srpski komunisti, imali smo priliku pocetkom 90'da zadrzimo kosmet,i prikljucimo se istocnoj evropi u napretku i reformama,izabrali smo loshe.i dalje nastavljamo taj sled..

R,Z.R..

pre 10 godina

Posta je "izgubljena na putu", prema Hong Kongu,sa visoko tajnim dokumentima,koji su gradeni usavrsavani u Styt Deartmentu i Lodonu,godinama, a sada sve otislo u propast!!Sada Jovo nanovo,sve iz pocetka,kako napraviti novi sistem dase Svet ne doseti a kojice Amerika i V.Britanjija, kontrolirati citavi Svet? Sada se mora bribeci klasicnoj spijunazi pomocu satelita,diplomata po svetu stara praksa,a intrenet ce morati da ceka!Sada je kini i Rusiji pala sekira u med moglisu na licu mesta presnimiti sve dokumente iz prve ruke i videdi staim Amerika sprema?Bravo SNOUDENU!!

Велика храброст Рафаела Корее!

pre 10 godina

Русија се беспотребно правда главном светском полицајцу. За разлику од Путина, председник Еквадора - Рафаел Кореа, државе која има 14 милиона становника, нема потребу да се правда било коме, а нарочито не САД-у, које су Еквадор дуго третирале као своју колонију! За Сноудена има места у човечно и демократски снажном Еквадору. Народ Еквадора је чврсто и самоуверено одлучио да више никада неће бити било чија колонија! Кореа је потпуно уверен да је истинска демократија оснажена социјализмом боља алтернатива капиталистичкој деструкцији и опсесивној и патолошкој моћи и контроли светског жандарма. Нажалост, огромне Русија и Кина правдају се све видљивије и све чешће Великом брату.

Alcale

pre 10 godina

@norvezanin sa kosova
Molim te reci mi da si bio sarkastičan... :)

mislim... USA - MIR - borba protiv terorizma... ovo je sarkazam i za sve amerikance koje poznajem :)

Slavyan

pre 10 godina

@norvezanin sa kosova

pa ti iz prve ruke mozes da vidis americki "prosperitet i zalaganje za mir u svetu" kada prodjes pored razrusenih manastira i sela koje su prijatelji tih tvojih amerikanaca unistili. I poseti malo klinike po Srbiji da vidis decu sto umiru od raka, zahvaljujuci "prijateljskom i humanitarnom" uranijumu koji su nam veliki mirotvorci amerikanci isporucili nad nasim glavama, i to obilato. Inace, bravo Kinezi, Rusi, niste nicije marionete!

KGB

pre 10 godina

Nesto mi se javlja da je Edward ostao kod chika Vladimira na jutarnjoj kafici, gde je zasigurno ispitivan o kolichini informacija koje poseduje i koje su u interesu Rusije! Dok sve ochi budu uprte na Havanu, chika vlajko ce ga deportovati privatnim letom na Ekvador!:)

Simke

pre 10 godina

Hoce li ameri isporuciti Obamu Pakistanu da mu se sudi za decu koju su njegovi dronovi ubili? Tesko. Izgleda da ameri nisu samo uzeli fasisticke naucnike posle drugog svetskog rata nego su pokupili i dosta od njihove politike. Bus i Kenedi su se ionako divili nemackoj organizovanosti.

Dovahkiin

pre 10 godina

Eto vam ga na, Ameri.
Arogantna "imperijo" - bas mi drago sto su im svi dali srednji prst na ove bezobrazne "zahteve" i godine dvostrukih standarda.

Vlada

pre 10 godina

@norvezanin sa kosova
Pa kada oni prestanu da podrzavaju terorizam na Kosovu, onda cemo imati drugaciji stav prema Americi, ali to ne menja ljudski odnos divljenja prema Snoudenovoj hrabrosti i odgovornosti.

norvezanin sa kosova

pre 10 godina

Toliko negativne energije u komentarima je za svaku osudu,imajuci u vidi americko zalaganje za mir i prosperitet u svetu.Ovako izgleda da tolerisete i podrzavate svetski terorizam koji SAD pokusavaju da ometu.

marija

pre 10 godina

Toliko negativne energije u komentarima je za svaku osudu,imajuci u vidi americko zalaganje za mir i prosperitet u svetu.Ovako izgleda da tolerisete i podrzavate svetski terorizam koji SAD pokusavaju da ometu.
(norvezanin sa kosova, 25. jun 2013 12:22)

Nisam znala da su i Kinezi opaki teroristi, pa ih prisluskuju.
Zanimljivo.

Joksim

pre 10 godina

Da je obrnuta situacija, ovaj lik bi jos dobio i Nobelovu nagradu.
No kakva ste "prijateljstva" gradili po svijetu, sad vam takvi prijatelji i vracaju. Mnogo ste se i bili naduli.

Joksim

pre 10 godina

Da je obrnuta situacija, ovaj lik bi jos dobio i Nobelovu nagradu.
No kakva ste "prijateljstva" gradili po svijetu, sad vam takvi prijatelji i vracaju. Mnogo ste se i bili naduli.

Dovahkiin

pre 10 godina

Eto vam ga na, Ameri.
Arogantna "imperijo" - bas mi drago sto su im svi dali srednji prst na ove bezobrazne "zahteve" i godine dvostrukih standarda.

marija

pre 10 godina

Toliko negativne energije u komentarima je za svaku osudu,imajuci u vidi americko zalaganje za mir i prosperitet u svetu.Ovako izgleda da tolerisete i podrzavate svetski terorizam koji SAD pokusavaju da ometu.
(norvezanin sa kosova, 25. jun 2013 12:22)

Nisam znala da su i Kinezi opaki teroristi, pa ih prisluskuju.
Zanimljivo.

BenGurion

pre 10 godina

Pa ovo je najzabavnije saopstenje svih vremena :) Rusi su konacno poceli da se ponasaju licemerno poput Anglosaksonaca - konacno! Bravo Sergej :)

Slavyan

pre 10 godina

@norvezanin sa kosova

pa ti iz prve ruke mozes da vidis americki "prosperitet i zalaganje za mir u svetu" kada prodjes pored razrusenih manastira i sela koje su prijatelji tih tvojih amerikanaca unistili. I poseti malo klinike po Srbiji da vidis decu sto umiru od raka, zahvaljujuci "prijateljskom i humanitarnom" uranijumu koji su nam veliki mirotvorci amerikanci isporucili nad nasim glavama, i to obilato. Inace, bravo Kinezi, Rusi, niste nicije marionete!

Vlada

pre 10 godina

@norvezanin sa kosova
Pa kada oni prestanu da podrzavaju terorizam na Kosovu, onda cemo imati drugaciji stav prema Americi, ali to ne menja ljudski odnos divljenja prema Snoudenovoj hrabrosti i odgovornosti.

Alcale

pre 10 godina

@norvezanin sa kosova
Molim te reci mi da si bio sarkastičan... :)

mislim... USA - MIR - borba protiv terorizma... ovo je sarkazam i za sve amerikance koje poznajem :)

Велика храброст Рафаела Корее!

pre 10 godina

Русија се беспотребно правда главном светском полицајцу. За разлику од Путина, председник Еквадора - Рафаел Кореа, државе која има 14 милиона становника, нема потребу да се правда било коме, а нарочито не САД-у, које су Еквадор дуго третирале као своју колонију! За Сноудена има места у човечно и демократски снажном Еквадору. Народ Еквадора је чврсто и самоуверено одлучио да више никада неће бити било чија колонија! Кореа је потпуно уверен да је истинска демократија оснажена социјализмом боља алтернатива капиталистичкој деструкцији и опсесивној и патолошкој моћи и контроли светског жандарма. Нажалост, огромне Русија и Кина правдају се све видљивије и све чешће Великом брату.

KGB

pre 10 godina

Nesto mi se javlja da je Edward ostao kod chika Vladimira na jutarnjoj kafici, gde je zasigurno ispitivan o kolichini informacija koje poseduje i koje su u interesu Rusije! Dok sve ochi budu uprte na Havanu, chika vlajko ce ga deportovati privatnim letom na Ekvador!:)

Перица

pre 10 godina

(norvezanin sa kosova, 25. jun 2013 12:22)

Па да није било терористичког напада на Србију 1999-те, да нису обучили Бин Ладена у Авганистану, да нису подржали Алкаиду у борби против легитимног председника Либије и да не подржавају Алкаиду у борби против легалног председника Сирије, па да им поверујемо...

Овако, ни Норвежанима не верујемо... а вероватно ни ви сами себи!

p.s.
Како се зове она јединица норвешке војске која иде са мртвачким главама по својој окупационој зони у Авганистану и црта их на све стране?

Simke

pre 10 godina

Hoce li ameri isporuciti Obamu Pakistanu da mu se sudi za decu koju su njegovi dronovi ubili? Tesko. Izgleda da ameri nisu samo uzeli fasisticke naucnike posle drugog svetskog rata nego su pokupili i dosta od njihove politike. Bus i Kenedi su se ionako divili nemackoj organizovanosti.

oqi

pre 10 godina

Pogledajte samo kako zivi narod Kine i Rusije, bedno. Sta mislite kako bi onda mi ostali ziveli pod njima? Ameri nisu cvecke ali su daleko humaniji.
(Srba, 25. jun 2013 14:19)

@Srba: Veći deo planete živi bedno zato što ameri zavađaju, ubijaju, prave rat na tuđoj teritoriji, trguju oružjem, okupiraju, zato što je njima novac i nafta prioritet pa tek sve ostalo. Da nema Američke politike, planeti bi bilo mnogo bolje. Bilo bi besplatnog izvora energije za početak, a ostalo mašti na volju. Njima odgovara haos na planeti, zato ga i prave. Pogledaj njihove filmove, njihovu filozofiju. Odvratni su. Amerika se pretvorila u nacističku tvorevinu, i njihov cilj jeste vlast nad planetom. I da, verovatno će i mene de smeste u neku njihovu bazu podataka jer špijuniraju ceo svet. I to nema veze sa američkim narodom, već sa njihovom vlašću. Amerikanci su glupi, zato ih i zaglupljuju još više. Čak hoće da zavladaju svetom uz pomoć genetski modifikovane hrane, da ceo svet zavisi od par kompanija. Bolesno, skroz bolesno...

ubili ga I bacili u more, vazi al na plazi

pre 10 godina

(shvatite vlastitu odgovornost, 25. jun 2013 13:16)

Kako to lepo zvuci, spijuniraju nas da bi nas zastitili od terorizma. A ako neki od nas mozda ne trebaju zastitu od terorizma hoce li nas zaobici ta spijunaza? Vise nije bitan komunizam, bar ne ovde na zapadu, nego terorizam a njega je izmislio ko?

Nikola Lavrovijanovic

pre 10 godina

Lavrov: Mi nismo ni na koji način umešani u ovaj slučaj, nemamo veze ni sa gospodinom Snoudenom, ni sa njegovim odnosima sa američkim pravosuđem, niti sa njegovim kretanjem po svetu"...

...ruski šef diplomatije je na konferenciji za novinare istakao da Snouden tehnički nikada nije ni kročio na rusko tlo, jer je ostao u tranzitnoj zoni aerodroma po sletanju u Moskvu.

"On sam bira svoju maršrutu, a rusku granicu nije prešao. O tome gde se nalazio tokom vikenda saznali smo kao i većina drugih, preko medija", rekao je Lavrov.

Komentar : Ljudi ovo je melem na dusu .Konacno su naucili da drze ogledalo amerikancima pred nosom .Samo tako i dalje.Drzite im i dalje ogledalo .Kako EU tako i USA . Dosta je bilo kukumavcenja i pravdanja . Neka se licemeri vide kakvi su . Putin je pre neki dam Merkelovu izbacio iz Rusije ( Petrograda )kada je spomenula , da Rusi treba Nemackoj da vrate neke umetnicke vrednosti koje su srvenoarmejci 45-e iz Nemacke "poneli" u Rusiju. Samo tako .Ucite ih pameti ,iako ni vi niste idealno resenje za slobodni svet.Ni oni nisu .

marija

pre 10 godina

Pogledajte samo kako zivi narod Kine i Rusije, bedno. Sta mislite kako bi onda mi ostali ziveli pod njima? Ameri nisu cvecke ali su daleko humaniji.
(Srba, 25. jun 2013 14:19)

Hajde oslobodite se vec jednom toga da neko POD nekim treba da zivi.
O cemu pricate?
I pogledajte sta je tema.

prolazeci

pre 10 godina

Kada je 1989. godine pao berlinski zid, kao i svi stanovnici planete Zemlje bila sam srecna. Verovala sam da ce posle toliko napetosti, sukoba, ratova konacno zavladati kakav, takav mir.
Ispostavilo se da je to ocekivanje bilo potpuno pogresno. Sjedinjene drzave su uzele ulogu policajca i krenule da na svoj nacin slona u staklarskoj radnji rade sta im se prohte. Intervenisu, menjaju granice, pomazu jedne, pa im onda odmazu, sprovode humanitarna bombardovanja....Sta da vam pricam i sami smo to osetili.
Reklo bi se da to vise bas i nece ici tako lako. Ne znam da li je to dobro i na sta ce izaci, pogotovo sto mi se cini da vise ne vaze stari silogizmi:

prijatelj moga prijatelja....
prijatelj moga neprijatelja...
neprijatelj moga neprijatelja...

Svi su naoruzani do zuba i ostaje nam samo da se nadamo da ce u buducnosti biti dovoljno razumni.

neko

pre 10 godina

@(shvatite vlastitu odgovornost, 25. jun 2013 13:16)
Amerikanci patološki mrze komunizam i sve što podseća na njega. Zato su bili inicijatori raspada Jugoslavije, jer je bilo neprihvatljivo da postoji jedna takva tvorevina u kojoj narod dobro živi. Evo, sada imamo kapitalizam. Više skitnica i beskućnika nikada nije bilo.

R,Z.R..

pre 10 godina

Posta je "izgubljena na putu", prema Hong Kongu,sa visoko tajnim dokumentima,koji su gradeni usavrsavani u Styt Deartmentu i Lodonu,godinama, a sada sve otislo u propast!!Sada Jovo nanovo,sve iz pocetka,kako napraviti novi sistem dase Svet ne doseti a kojice Amerika i V.Britanjija, kontrolirati citavi Svet? Sada se mora bribeci klasicnoj spijunazi pomocu satelita,diplomata po svetu stara praksa,a intrenet ce morati da ceka!Sada je kini i Rusiji pala sekira u med moglisu na licu mesta presnimiti sve dokumente iz prve ruke i videdi staim Amerika sprema?Bravo SNOUDENU!!

shvatite vlastitu odgovornost

pre 10 godina

doslo neko vreme da podrzavamo negativce..
da podsetim da je sa zavadu sa zapadom kriv komunizam u srbiji i njegovi nastavljaci i diktatori.
za poraze takodje.
da podsetim da nam je amerika dala demokratiju i slobodu,a rusija tiraniju komunizam,glad i logore.
na kraju krajeva,ameri spijuniraju zbog zastite od terorizma, koji bi da ubija decu bombama.
isti oni koji su klali srbe po bosni i kosmetu.
i jos jednom, za zavadu sa zapadom krivi su srpski komunisti, imali smo priliku pocetkom 90'da zadrzimo kosmet,i prikljucimo se istocnoj evropi u napretku i reformama,izabrali smo loshe.i dalje nastavljamo taj sled..

norvezanin sa kosova

pre 10 godina

Toliko negativne energije u komentarima je za svaku osudu,imajuci u vidi americko zalaganje za mir i prosperitet u svetu.Ovako izgleda da tolerisete i podrzavate svetski terorizam koji SAD pokusavaju da ometu.

Srba

pre 10 godina

Pogledajte samo kako zivi narod Kine i Rusije, bedno. Sta mislite kako bi onda mi ostali ziveli pod njima? Ameri nisu cvecke ali su daleko humaniji.

R.Zivkovic, Roterdam

pre 10 godina

Zasto se Snouden nije juce ukrcao u avion za Kubu? Zato, trebalo je vremena Rusima da presnime sve te silne papire, zato nije otputovao za Kubu? Ali on je vec tamo stigao gde je naumio? Ne sme se oglasiti kada ce putovati i gde ce putovati, da ga Ameri ne bi presreli mozda i po potrebi prisilili avion da sleti kod State Deprtmenta, malo dalje par stotina metara! Asanz ima iskustvo i ovoga je posavetovao kako treba da stigne do svog cilja kojemu je Asanz odredio.

Pametnjaković

pre 10 godina

Realno ništa novo Snouden nije rekao, većina nas je to znala odavno, dok su se drugi smejali teorijama zavere. Međutim ova šetnja do Kine i Rusije je čisto ispipavanje terena i sada SAD znaju kako stvari stoje, mogu čak to i da iskoriste. A Vikiliks čak i da su zaista hakeri koji nemaju podršku CIA-e će verovatno sada mnogo lakše biti praćeni čim je Snouden došao do njih. Prljava su posla u pitanju, čim je sve dobilo toliku medijsku pažnju. Koliko ima likova koji ni ne stignu u medije već bivaju eliminisani. CIA je pustila Snoudena. Nije on mogao ni da pristupi podacima da to nije detektovano. Tamo u NSA i CIA svako ima nekoga ko ga kontroliše, pored softvera. Verujte mi, ovo je deo hladnog rata što se dešava, ispipavanje terena od strane USA.

wewe

pre 10 godina

kako možeda naziva čoveka beguncem od pravde?koje pravde?rade najkriminalniju stvar i čovek koji o tom progovori je kriv,a ne oni koji vrše nepravdu i nepravo.

Davor

pre 10 godina

Da ga traze rusi od amera oni bi ga cuvali kao belog medveda u beloj kuci,jedva bi cekali takvu priliku a uostalom kako se kaze "kako posejes tako znjes"

ni lice, ni nalicje

pre 10 godina

Hahahahaha.... Folklor, tenzija, izgovor, zamlacivanje, povod, moc, preraspodela, vojska, bombe, nevinost, krivica, glad.

norvezanin sa kosova

pre 10 godina

Toliko negativne energije u komentarima je za svaku osudu,imajuci u vidi americko zalaganje za mir i prosperitet u svetu.Ovako izgleda da tolerisete i podrzavate svetski terorizam koji SAD pokusavaju da ometu.

shvatite vlastitu odgovornost

pre 10 godina

doslo neko vreme da podrzavamo negativce..
da podsetim da je sa zavadu sa zapadom kriv komunizam u srbiji i njegovi nastavljaci i diktatori.
za poraze takodje.
da podsetim da nam je amerika dala demokratiju i slobodu,a rusija tiraniju komunizam,glad i logore.
na kraju krajeva,ameri spijuniraju zbog zastite od terorizma, koji bi da ubija decu bombama.
isti oni koji su klali srbe po bosni i kosmetu.
i jos jednom, za zavadu sa zapadom krivi su srpski komunisti, imali smo priliku pocetkom 90'da zadrzimo kosmet,i prikljucimo se istocnoj evropi u napretku i reformama,izabrali smo loshe.i dalje nastavljamo taj sled..

Srba

pre 10 godina

Pogledajte samo kako zivi narod Kine i Rusije, bedno. Sta mislite kako bi onda mi ostali ziveli pod njima? Ameri nisu cvecke ali su daleko humaniji.

Велика храброст Рафаела Корее!

pre 10 godina

Русија се беспотребно правда главном светском полицајцу. За разлику од Путина, председник Еквадора - Рафаел Кореа, државе која има 14 милиона становника, нема потребу да се правда било коме, а нарочито не САД-у, које су Еквадор дуго третирале као своју колонију! За Сноудена има места у човечно и демократски снажном Еквадору. Народ Еквадора је чврсто и самоуверено одлучио да више никада неће бити било чија колонија! Кореа је потпуно уверен да је истинска демократија оснажена социјализмом боља алтернатива капиталистичкој деструкцији и опсесивној и патолошкој моћи и контроли светског жандарма. Нажалост, огромне Русија и Кина правдају се све видљивије и све чешће Великом брату.

Dovahkiin

pre 10 godina

Eto vam ga na, Ameri.
Arogantna "imperijo" - bas mi drago sto su im svi dali srednji prst na ove bezobrazne "zahteve" i godine dvostrukih standarda.

marija

pre 10 godina

Toliko negativne energije u komentarima je za svaku osudu,imajuci u vidi americko zalaganje za mir i prosperitet u svetu.Ovako izgleda da tolerisete i podrzavate svetski terorizam koji SAD pokusavaju da ometu.
(norvezanin sa kosova, 25. jun 2013 12:22)

Nisam znala da su i Kinezi opaki teroristi, pa ih prisluskuju.
Zanimljivo.

Slavyan

pre 10 godina

@norvezanin sa kosova

pa ti iz prve ruke mozes da vidis americki "prosperitet i zalaganje za mir u svetu" kada prodjes pored razrusenih manastira i sela koje su prijatelji tih tvojih amerikanaca unistili. I poseti malo klinike po Srbiji da vidis decu sto umiru od raka, zahvaljujuci "prijateljskom i humanitarnom" uranijumu koji su nam veliki mirotvorci amerikanci isporucili nad nasim glavama, i to obilato. Inace, bravo Kinezi, Rusi, niste nicije marionete!

BenGurion

pre 10 godina

Pa ovo je najzabavnije saopstenje svih vremena :) Rusi su konacno poceli da se ponasaju licemerno poput Anglosaksonaca - konacno! Bravo Sergej :)

Joksim

pre 10 godina

Da je obrnuta situacija, ovaj lik bi jos dobio i Nobelovu nagradu.
No kakva ste "prijateljstva" gradili po svijetu, sad vam takvi prijatelji i vracaju. Mnogo ste se i bili naduli.

Vlada

pre 10 godina

@norvezanin sa kosova
Pa kada oni prestanu da podrzavaju terorizam na Kosovu, onda cemo imati drugaciji stav prema Americi, ali to ne menja ljudski odnos divljenja prema Snoudenovoj hrabrosti i odgovornosti.

Pametnjaković

pre 10 godina

Realno ništa novo Snouden nije rekao, većina nas je to znala odavno, dok su se drugi smejali teorijama zavere. Međutim ova šetnja do Kine i Rusije je čisto ispipavanje terena i sada SAD znaju kako stvari stoje, mogu čak to i da iskoriste. A Vikiliks čak i da su zaista hakeri koji nemaju podršku CIA-e će verovatno sada mnogo lakše biti praćeni čim je Snouden došao do njih. Prljava su posla u pitanju, čim je sve dobilo toliku medijsku pažnju. Koliko ima likova koji ni ne stignu u medije već bivaju eliminisani. CIA je pustila Snoudena. Nije on mogao ni da pristupi podacima da to nije detektovano. Tamo u NSA i CIA svako ima nekoga ko ga kontroliše, pored softvera. Verujte mi, ovo je deo hladnog rata što se dešava, ispipavanje terena od strane USA.

oqi

pre 10 godina

Pogledajte samo kako zivi narod Kine i Rusije, bedno. Sta mislite kako bi onda mi ostali ziveli pod njima? Ameri nisu cvecke ali su daleko humaniji.
(Srba, 25. jun 2013 14:19)

@Srba: Veći deo planete živi bedno zato što ameri zavađaju, ubijaju, prave rat na tuđoj teritoriji, trguju oružjem, okupiraju, zato što je njima novac i nafta prioritet pa tek sve ostalo. Da nema Američke politike, planeti bi bilo mnogo bolje. Bilo bi besplatnog izvora energije za početak, a ostalo mašti na volju. Njima odgovara haos na planeti, zato ga i prave. Pogledaj njihove filmove, njihovu filozofiju. Odvratni su. Amerika se pretvorila u nacističku tvorevinu, i njihov cilj jeste vlast nad planetom. I da, verovatno će i mene de smeste u neku njihovu bazu podataka jer špijuniraju ceo svet. I to nema veze sa američkim narodom, već sa njihovom vlašću. Amerikanci su glupi, zato ih i zaglupljuju još više. Čak hoće da zavladaju svetom uz pomoć genetski modifikovane hrane, da ceo svet zavisi od par kompanija. Bolesno, skroz bolesno...

Nikola Lavrovijanovic

pre 10 godina

Lavrov: Mi nismo ni na koji način umešani u ovaj slučaj, nemamo veze ni sa gospodinom Snoudenom, ni sa njegovim odnosima sa američkim pravosuđem, niti sa njegovim kretanjem po svetu"...

...ruski šef diplomatije je na konferenciji za novinare istakao da Snouden tehnički nikada nije ni kročio na rusko tlo, jer je ostao u tranzitnoj zoni aerodroma po sletanju u Moskvu.

"On sam bira svoju maršrutu, a rusku granicu nije prešao. O tome gde se nalazio tokom vikenda saznali smo kao i većina drugih, preko medija", rekao je Lavrov.

Komentar : Ljudi ovo je melem na dusu .Konacno su naucili da drze ogledalo amerikancima pred nosom .Samo tako i dalje.Drzite im i dalje ogledalo .Kako EU tako i USA . Dosta je bilo kukumavcenja i pravdanja . Neka se licemeri vide kakvi su . Putin je pre neki dam Merkelovu izbacio iz Rusije ( Petrograda )kada je spomenula , da Rusi treba Nemackoj da vrate neke umetnicke vrednosti koje su srvenoarmejci 45-e iz Nemacke "poneli" u Rusiju. Samo tako .Ucite ih pameti ,iako ni vi niste idealno resenje za slobodni svet.Ni oni nisu .

neko

pre 10 godina

@(shvatite vlastitu odgovornost, 25. jun 2013 13:16)
Amerikanci patološki mrze komunizam i sve što podseća na njega. Zato su bili inicijatori raspada Jugoslavije, jer je bilo neprihvatljivo da postoji jedna takva tvorevina u kojoj narod dobro živi. Evo, sada imamo kapitalizam. Više skitnica i beskućnika nikada nije bilo.

Alcale

pre 10 godina

@norvezanin sa kosova
Molim te reci mi da si bio sarkastičan... :)

mislim... USA - MIR - borba protiv terorizma... ovo je sarkazam i za sve amerikance koje poznajem :)

KGB

pre 10 godina

Nesto mi se javlja da je Edward ostao kod chika Vladimira na jutarnjoj kafici, gde je zasigurno ispitivan o kolichini informacija koje poseduje i koje su u interesu Rusije! Dok sve ochi budu uprte na Havanu, chika vlajko ce ga deportovati privatnim letom na Ekvador!:)

Simke

pre 10 godina

Hoce li ameri isporuciti Obamu Pakistanu da mu se sudi za decu koju su njegovi dronovi ubili? Tesko. Izgleda da ameri nisu samo uzeli fasisticke naucnike posle drugog svetskog rata nego su pokupili i dosta od njihove politike. Bus i Kenedi su se ionako divili nemackoj organizovanosti.

Перица

pre 10 godina

(norvezanin sa kosova, 25. jun 2013 12:22)

Па да није било терористичког напада на Србију 1999-те, да нису обучили Бин Ладена у Авганистану, да нису подржали Алкаиду у борби против легитимног председника Либије и да не подржавају Алкаиду у борби против легалног председника Сирије, па да им поверујемо...

Овако, ни Норвежанима не верујемо... а вероватно ни ви сами себи!

p.s.
Како се зове она јединица норвешке војске која иде са мртвачким главама по својој окупационој зони у Авганистану и црта их на све стране?

marija

pre 10 godina

Pogledajte samo kako zivi narod Kine i Rusije, bedno. Sta mislite kako bi onda mi ostali ziveli pod njima? Ameri nisu cvecke ali su daleko humaniji.
(Srba, 25. jun 2013 14:19)

Hajde oslobodite se vec jednom toga da neko POD nekim treba da zivi.
O cemu pricate?
I pogledajte sta je tema.

ni lice, ni nalicje

pre 10 godina

Hahahahaha.... Folklor, tenzija, izgovor, zamlacivanje, povod, moc, preraspodela, vojska, bombe, nevinost, krivica, glad.

R,Z.R..

pre 10 godina

Posta je "izgubljena na putu", prema Hong Kongu,sa visoko tajnim dokumentima,koji su gradeni usavrsavani u Styt Deartmentu i Lodonu,godinama, a sada sve otislo u propast!!Sada Jovo nanovo,sve iz pocetka,kako napraviti novi sistem dase Svet ne doseti a kojice Amerika i V.Britanjija, kontrolirati citavi Svet? Sada se mora bribeci klasicnoj spijunazi pomocu satelita,diplomata po svetu stara praksa,a intrenet ce morati da ceka!Sada je kini i Rusiji pala sekira u med moglisu na licu mesta presnimiti sve dokumente iz prve ruke i videdi staim Amerika sprema?Bravo SNOUDENU!!

prolazeci

pre 10 godina

Kada je 1989. godine pao berlinski zid, kao i svi stanovnici planete Zemlje bila sam srecna. Verovala sam da ce posle toliko napetosti, sukoba, ratova konacno zavladati kakav, takav mir.
Ispostavilo se da je to ocekivanje bilo potpuno pogresno. Sjedinjene drzave su uzele ulogu policajca i krenule da na svoj nacin slona u staklarskoj radnji rade sta im se prohte. Intervenisu, menjaju granice, pomazu jedne, pa im onda odmazu, sprovode humanitarna bombardovanja....Sta da vam pricam i sami smo to osetili.
Reklo bi se da to vise bas i nece ici tako lako. Ne znam da li je to dobro i na sta ce izaci, pogotovo sto mi se cini da vise ne vaze stari silogizmi:

prijatelj moga prijatelja....
prijatelj moga neprijatelja...
neprijatelj moga neprijatelja...

Svi su naoruzani do zuba i ostaje nam samo da se nadamo da ce u buducnosti biti dovoljno razumni.

R.Zivkovic, Roterdam

pre 10 godina

Zasto se Snouden nije juce ukrcao u avion za Kubu? Zato, trebalo je vremena Rusima da presnime sve te silne papire, zato nije otputovao za Kubu? Ali on je vec tamo stigao gde je naumio? Ne sme se oglasiti kada ce putovati i gde ce putovati, da ga Ameri ne bi presreli mozda i po potrebi prisilili avion da sleti kod State Deprtmenta, malo dalje par stotina metara! Asanz ima iskustvo i ovoga je posavetovao kako treba da stigne do svog cilja kojemu je Asanz odredio.

ubili ga I bacili u more, vazi al na plazi

pre 10 godina

(shvatite vlastitu odgovornost, 25. jun 2013 13:16)

Kako to lepo zvuci, spijuniraju nas da bi nas zastitili od terorizma. A ako neki od nas mozda ne trebaju zastitu od terorizma hoce li nas zaobici ta spijunaza? Vise nije bitan komunizam, bar ne ovde na zapadu, nego terorizam a njega je izmislio ko?

Davor

pre 10 godina

Da ga traze rusi od amera oni bi ga cuvali kao belog medveda u beloj kuci,jedva bi cekali takvu priliku a uostalom kako se kaze "kako posejes tako znjes"

wewe

pre 10 godina

kako možeda naziva čoveka beguncem od pravde?koje pravde?rade najkriminalniju stvar i čovek koji o tom progovori je kriv,a ne oni koji vrše nepravdu i nepravo.