Četvrtak, 20.06.2013.

08:11

Novakov raspored do kraja sezone

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je program turnira na kojima će igrati do kraja godine.

Izvor: B92

Novakov raspored do kraja sezone IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 10 godina

(Statisticar, 20. jun 2013 10:58)

Gresis. To ti ja kazem kao hard core Novakov fan. Race lista je pogodnija za pracenje trke za YaerEnd No1, jer ce onaj ko bude imao najbolje rezultate u 2013. logicno biti prvi na kraju 2013.. Na kraju 2013. ATP lista ce racunati samo bodove iz 2013. kao i Race lista. Dakle, Nadal na rejsu bezi 2000 poena, ako do kraja godine na svim turnirima Nadal i Novak imaju iste rezultate, na kraju sezone bice prvi Nadal sa 2000 bodova ispred Novaka, logicno. Druga je svar sto Novak igra daleko bolje beton posle Wimbldona nego Nadal, koji je za poslednjih 7 (sedam) godina u drugom delu sezone osvojio samo 4 turnira, isto koliko je Novak osvojio samo prosle sezone. Hocu reci, Nole ako odigra u svom standardu (i Rafa u svom) do kraja godine, ostaje No1.

Mata

pre 10 godina

(Drzava - TO SAM JA, 20. jun 2013 16:03)

Iako smo na suprostavljenim navijacjim stranama (mada su moji porivi zbog kojih navijam za Novaka, daleko plemenitiji i pozitivniji, nego tvoji porivi zbog kojih navijas protiv Novaka), apsolutno se slazem sa tobom po pitanju Race liste, ali slozices se, Nadalovih 4 turnira za 7 godina posle Wimbldona ne ulivaju mnogo nade ili mislis da ima vece samse na USO i WTF od Novaka.

Mata

pre 10 godina

(Drzava - TO SAM JA, 20. jun 2013 09:20)

Komentari par pojedinaca (i njihove namere) ovde su toliko ocigledni i prosti za razumevanje. Hronologija njihove zavisti i pakosti je vrlo dosledna i jednostavna.
2006. su govorili: nikad nece uci u top 10.
2007. su govorili: nikad nece pobediti Nadala.
2007. - nikad nece pobediti Federera.
2007. - pusti Masterse, nikad ih nece pobediti na GS.
2008. - nikad on nece osvojiti GS.
2008. - to mu je prvi i poslednji.
2009. - ispada uskoro iz top 10.
2010. - sigurno ispada uskoro iz top 10.
2011. - nikad nece biti No1.
2011. - nikad nece osvojiti Wimbledon.
2011. - bice No1 samo par meseci.
2011. - ...ali igra ruzan tenis.
2012. - plesao je jedno leto.
2012. - vraca se na svoje "vecito treci" mesto.
2013. - nikada nece osvojiti RG, nikada nece biti jedan od najvecih ikada, itd, itd...
Sta god da su rekli da NIKADA NECE, on je OSTVARIO.
Evo ovaj strucnjak sad tvrdi da nece biti prvi na kraju godine. Ko zna mozda posle 7 godina konacno nesto i pogodi.
Razumem ja i zlobu i zavist i ljubomoru i mrznju i komsijsku kravu, sve je meni prosto, jasno i objasnjivo, potpuno ih razumem. Jedino ne razumem - KAKO SE NE UMORE !!!

Drzava - TO SAM JA

pre 10 godina

i jos jednom decko da ti objasnim kako funkcionise lista razlika je 4935
Novak 11830
Nadal 6895
najgori scenario da na vimbldonu igraju 1/4 finale i da ga Nadal pobedi i da usput osvoji Vim(sto je po meni sansa nekih 10 posto)
Nole bi izgubio 360 bodova(720-360) a Nadal bi osvojio 1990(posto brani 10) i samim tim razlika bi sa 4935 bila 2585 bodova odnosno Nole 11470 a Nadal 8885
e a ono sto je bitno to prvo mesto kojim su svi optereceni(JJ je bila prva a nije osvojila GS) i to sto je neko prvi po mom misljenju u smislu prvog mesta kao da je neko najbolji ili ti ne znam ni ja sta uopste ne gledam kao tako....dzaba noletu da bude prvi 10 godina ako ne osvaja GS nadal samo na rg i federer na vim imaju vise nego ovaj sve svoje zajedno...a pritom i da osvoji taj RG koliko se prica o njemu nece biti ni prvi ni nalmladji

Drzava - TO SAM JA

pre 10 godina

nisam se ja decko preracunao nego si ti sada ispao da ne kazem sta....ti si kao moj kum kad mu ja kazem na 5:2 mogu da budu jedan ili dva brejka a on me onda pita kako je to moguce(pa zavisi ko servira)

lista je ovakva Nole 11830 Nadal 6895(to je decko vazeca lista na kojoj se bodovi skidaju i dodaju) razlika je 4935 i to je lista od 2012
a Race lista ili ti lista sa bodovima iz 2013(na njoj se bodovi samo dodaju) Nadal 7000 Nole 5030 razlika je 1970
da ti bude lakse i da shvatis posto sa matematikom nisi dobar....Race lista u zargonu od 2013 postaje vazeca lista 1.januara 2014
ZNACI KADA BI NOLE I NADAL ODUSTALI SA SVIH TURNIRA do kraja 2013 NADAL BI 1 JANUARA 2014 BIO PRVI SA 1970 BODOVA PREDNOSTI
A MOZE I OVAKO da ti bude jos lakse- ako na istom turniru ispadnu u istoj rundi(fazi)... to moze sve do finala posto bi u finalu jedan bio ispred drugog Nadal ce 1.jan 2014 imati 1970 bodova prednosti

do kraja godine moze da se osvoji na tim turnirima ravno 10000 to si jedino u pravo....znaci u praksi Nole da osvoji Vimbldon i US open a Nadal da igra finala u oba i obojica da igraju samo ta 2 turnira do kraja Nadal ce imati 370 vise od Noleta....ja ne mogu da verujem kako ti ne kapiras stvari....jos samo ne znam da li se sprdas ili si stvarno g...

Jednorog68

pre 10 godina

Razmišljajući, podstaknuta pisanjem medija, o famoznom prvom mestu, ne mogu da se otmem utisku da se ono može promeniti samo ako Novaku jako loše pođe, a Rafi baš super.
I statistički, i iskustveno, mislim da je to pre idealno, nego realno.

Ono što znam je da Rafa igra za sada tako da je prvi na RACE, a to znači dobro (ne bih poredila pre i sada, niti njemu, niti Noletu!).
Da li će takvu igru i nastaviti, videćemo.Ko ne zna šta su sportske povrede i koliko je to teško predvideti, zaista je bolje da ne pametuje.
Isto mislim i na Rafinu hroničnu i na bilo čiju koja bi se mogla desiti.
Dakle, s obzirom na Rafinu najkomforniju mogućnu poziciju za osvajanje, zamena mesta nije puko trućanje, ali dotle mora ostaviti srce i dušu na terenima, u šta tvrdo verujem, bude li mogućnosti.
Novak se mora, s druge strane, vrlo ozbiljno spremiti na scenario mogućnog gubitka prve pozicije, ali i to je bolje nego da mu se dešava sve što se dešava Rafi.
Rafa kao igrač NIJE zaslužio peto mesto. Kao OZBILJNO I HRONIČNO povređen igrač , naravno - gde je tu je.
Kada ovo pišem, zaista mislim na sve igrače i sportiste, pa u to ime - svima srećno sa zdravljem, a ostalo po zasluzi.

Boj@n

pre 10 godina

Meni je drago sto ce Novak sa onakvim tijelom ako se naravno bude pridrzavao kao do sad moci da igra sigurno do 35-te godine na visokom nivou,dakle jos 8-9 godina uzivanja,i nadam se sve manje gubljenja zivaca ;)

konfučije

pre 10 godina

Ovi što se još uvek 'lože' na priču o Nadalovim kolenima i kako će ista (misli se na kolena) izdržati beton, ili su jako naivni ili pak, zlonamerni. Priča o Nadalovim kolenima je upravo to, samo priča. Nije Srpski izum da je odsustvo bilo iz drugih razloga, Francuski i Britanski novinari su otvorili tu temu. Na kraju evo ga tu gde jeste. Nikom ništa! Pustite kolena i uživajte u tenisu dok se ne nađe neki odvažan čovek u ATP i smogne hrabrosti da se suprotstavi pre svega sponzorima. Zašto niko od tenisera ne hvali Nadalove podvige u ovoj godini koji su ravni Novakovim iz 2011 (svi su tada pričali o pobedama pa i oni što mu nisu naklonjeni), sada muk. Nije li sve to najblaže rečeno, neobično?!

branko

pre 10 godina

Ali nazalost nikad nece osvojiti Roland Garros :(
(davids, 20. jun 2013 09:11)

Bitno mi je samo da si ga ti osvojio. Čestitamo ti svi!
NAPRED NOLE!!!

thrapist

pre 10 godina

@konfučije
Ti izmisljas pricu o srpskoj izmisljenoj prici o Nadalovim kolenima. Nadal se sam zali da jos uvek oseti tegobu.
http://espn.go.com/blog/espntennis

Cole

pre 10 godina

Razumem da nekoga ne zanimaju
Đokovićeve pobede/porazi, ali nikako
ne razumem lupanje minusČEVa Novakovoj
podršci, navijanje za Nadala, Federera...
protiv čoveka koji se ubi da nas predstavi
u što boljem svetlu. Neka vam služi na čast,
što prodajete veru za večeru.

Werewolf

pre 10 godina

@DARKO

To sto se Rafa prijavio na turnire ne znaci da mora i da ih igra.Moze jednostavno da se povuce i da mu stoji kaznena 0,to rade mnogi teniseri,Bazel nece igrati sigurno,a verovatno ni Pariz.

Statisticar

pre 10 godina

(Drzava - TO SAM JA,

Malo si se preracunao. U opticaju do kraja sezone je 10.000 bodova.Novak brani 6.850. Vreme sljake je proslo. Sada je razlika izmedju Novaka i Rafe 4000 bodova. Novak brani polufinale Wimbledona i finale USO od velikih turnira. Dovoljno je da u sve turnire udje u polufinale sto je moguce eto ga i na kraju sezone sa prednoscu u odnosu na Rafu od vise od 2000 poena pod uslovom da Rafa igra sva finala i da osvaja turnire sto je malo verovatno.ATP race je samo za finalni turnir u Londonu. Potpuno nebitno jer su i Rafa i Novak i Roger i Marej vec sada obezbedili Finale u Londonu.Da bi Rafa prestigao Novaka trebalo bi da do kraja Novak ispada uprvom ili drugom kolu a da Rafa osvaja ili igra finala

Do kraja vremena

pre 10 godina

Šta god ovojili,grobarski kompleksi će ostati neizlečivi.I tako će biti sve do kraja vremena.Svi koji se raduju Novakovim neuspesima ostaće neutešni za ceo život.

Rottweiler

pre 10 godina

Sto su svi opsednuti tim prvim mestom na kraju sezone.Sta ima veze i da ga Rafa prestigne pa nece se Nole ubiti zbog toga.Imam osecaj da se vise ovi navijaci brinu hoce li ga prestici ili nece vise nego Nole.Ima Nole jos sezona ispred sebe i bice on prvi ne brinite se..

DARKO

pre 10 godina

Evo Nadalov raspored do kraja godine: Vimbldon,Kanada,sINSINATI,us Open,Peking,Sangaj,Bazel,Pariz,London i plus ce igrati Dejvis kup protiv Ukrajine za opstanak. Ne znam stvarno kako ce Nadalova kolena da izdrze napore na ovoliko turnira na betonu.

Milan Nis

pre 10 godina

Novakova igra je trenutno toliko superijornija od ostalih,da moze da osvoji sve sto pozeli,ako pozeli,jedino je egal sa Rafom na sljaci i tu bukvalno nijanse odlucuju.

jack

pre 10 godina

Od najavljenih 9 turnira neka osvoji pola, to je onda ukupno 7-8 titula za ovu godinu. To će biti dosta za odbranu prvog mesta u 2013 a sledeća sezona će biti još bolja jer će tada Nadal biti manja opasnost za prvo mesto nego krajem ove, budući da brani krš bodova na šljaci. Sve u svemu može da bude na kraju prvi i sa manje titula pod uslovom da uzme Vimbldon i US Open, ostalo mu i ne treba.
Srećno Novače u nastavku sezone i ispisivanju istorije!

Drzava - TO SAM JA

pre 10 godina

na tih 9 turnira Nadal ne brani nijedan bod......a ako pogledamo race listu doticni ima 2000 bodova vise.....to znaci da gde Nole stane(finale,1/2,1/4) ako Nadal dogura isto Nadal je prvi na kraju godine...fakticki situacija je sledeca....Molite Boga da ih zreb na Vimbldonu ne stavi da igraju zajedno 1/4 finale ili polufinale....jer ce Nadal pobedom da zacementira prvo mesto pre Londona....a tek sledi Australija na kojoj opet Nadal ne brani nista a Nole 2000....auuuuu......sve to izgleda kao nemoguca misija....a meni se cini da Nole nije Tom Kruz(sa obzirom kako igra/vreme/sudije/publika)....i usput se skidaju bodovi sa olimpijade + Nadalu se dodaju(250) kad mu istekne suspenzija....po mom nekom misljenju....zakljucno sa Austalijom Nadal ce imati preko 3000 bodova viska u odnosu na Noleta....zivi bili pa videli...lupajte minuse....a onda tamo u januaru sledece godine setite se mog komentara....lupice vama Nadal najveci minus...prognozeri....(decko opet celu sezonu podredio osvajanju R.G pa opet kanalirao)

bolebre

pre 10 godina

Neka Ti je sa srećom Sveti Novače ! Ja Ti želim da osvojiš samo onoliko bodova koliko si i sam planirao, a i možda neki preko toga !

E sad, to što će ga osvojiti već sledeće, to je neka druga priča - za odrasle!

pre 10 godina

"Novakov raspored do kraja sezone", pa onda tip kaže:

"Ali nazalost nikad nece osvojiti Roland Garros :(
(davids, 20. jun 2013 09:11)"

U pravu je - Novak nikad neće ovojiti RG do kraja ove sezone!

Ne moram ni da gledam, jer znam šta sledi! :)

pre 10 godina

Treba sačekati da Nadal objavi svoj raspored, jer jedino je to još zanimljivo za eventualno razmatranje pitanja ko će biti br. 1 na ATP listi na kraju sezone. Ali, čini mi se da Nadal tako nešto neće objaviti.

Svakako, sigurno je da će, upravo zbog naleta Nadala, Đoković morati da bude potpuno skoncentrisan na ovo što ga čeka na ATP/ITF turu, ako želi da bude zadovoljan i neisfrustriran na kraju sezone. A to, nema dileme, obećava URAGANSKI TENIS!

raso v.canada

pre 10 godina

Potpuno sam uveren da ce Nole odbraniti pa cak I uvecati bodovni saldo* kao uvertiru u jos jednu trijumfalnu godinu zappcece osvsjanjem Vimboldona....srecno shampione I samo neka te zdravlje sluzi

perhan

pre 10 godina

ne bi bilo lose da konacno osvoji taj turnir u sinsinatiju i kompletira masters titule, to nema ni jedan od blizih konkurenata; jeste da nece biti lako odbraniti toliki broj bodova, ali sta god da bude, nole ti si najbolje sto je srbije ikada imala, uz tebe smo pa kako bude, sve najbolje!

raso v.canada

pre 10 godina

Potpuno sam uveren da ce Nole odbraniti pa cak I uvecati bodovni saldo* kao uvertiru u jos jednu trijumfalnu godinu zappcece osvsjanjem Vimboldona....srecno shampione I samo neka te zdravlje sluzi

perhan

pre 10 godina

ne bi bilo lose da konacno osvoji taj turnir u sinsinatiju i kompletira masters titule, to nema ni jedan od blizih konkurenata; jeste da nece biti lako odbraniti toliki broj bodova, ali sta god da bude, nole ti si najbolje sto je srbije ikada imala, uz tebe smo pa kako bude, sve najbolje!

bolebre

pre 10 godina

Neka Ti je sa srećom Sveti Novače ! Ja Ti želim da osvojiš samo onoliko bodova koliko si i sam planirao, a i možda neki preko toga !

Ne moram ni da gledam, jer znam šta sledi! :)

pre 10 godina

Treba sačekati da Nadal objavi svoj raspored, jer jedino je to još zanimljivo za eventualno razmatranje pitanja ko će biti br. 1 na ATP listi na kraju sezone. Ali, čini mi se da Nadal tako nešto neće objaviti.

Svakako, sigurno je da će, upravo zbog naleta Nadala, Đoković morati da bude potpuno skoncentrisan na ovo što ga čeka na ATP/ITF turu, ako želi da bude zadovoljan i neisfrustriran na kraju sezone. A to, nema dileme, obećava URAGANSKI TENIS!

Milan Nis

pre 10 godina

Novakova igra je trenutno toliko superijornija od ostalih,da moze da osvoji sve sto pozeli,ako pozeli,jedino je egal sa Rafom na sljaci i tu bukvalno nijanse odlucuju.

E sad, to što će ga osvojiti već sledeće, to je neka druga priča - za odrasle!

pre 10 godina

"Novakov raspored do kraja sezone", pa onda tip kaže:

"Ali nazalost nikad nece osvojiti Roland Garros :(
(davids, 20. jun 2013 09:11)"

U pravu je - Novak nikad neće ovojiti RG do kraja ove sezone!

Cole

pre 10 godina

Razumem da nekoga ne zanimaju
Đokovićeve pobede/porazi, ali nikako
ne razumem lupanje minusČEVa Novakovoj
podršci, navijanje za Nadala, Federera...
protiv čoveka koji se ubi da nas predstavi
u što boljem svetlu. Neka vam služi na čast,
što prodajete veru za večeru.

branko

pre 10 godina

Ali nazalost nikad nece osvojiti Roland Garros :(
(davids, 20. jun 2013 09:11)

Bitno mi je samo da si ga ti osvojio. Čestitamo ti svi!
NAPRED NOLE!!!

Rottweiler

pre 10 godina

Sto su svi opsednuti tim prvim mestom na kraju sezone.Sta ima veze i da ga Rafa prestigne pa nece se Nole ubiti zbog toga.Imam osecaj da se vise ovi navijaci brinu hoce li ga prestici ili nece vise nego Nole.Ima Nole jos sezona ispred sebe i bice on prvi ne brinite se..

konfučije

pre 10 godina

Ovi što se još uvek 'lože' na priču o Nadalovim kolenima i kako će ista (misli se na kolena) izdržati beton, ili su jako naivni ili pak, zlonamerni. Priča o Nadalovim kolenima je upravo to, samo priča. Nije Srpski izum da je odsustvo bilo iz drugih razloga, Francuski i Britanski novinari su otvorili tu temu. Na kraju evo ga tu gde jeste. Nikom ništa! Pustite kolena i uživajte u tenisu dok se ne nađe neki odvažan čovek u ATP i smogne hrabrosti da se suprotstavi pre svega sponzorima. Zašto niko od tenisera ne hvali Nadalove podvige u ovoj godini koji su ravni Novakovim iz 2011 (svi su tada pričali o pobedama pa i oni što mu nisu naklonjeni), sada muk. Nije li sve to najblaže rečeno, neobično?!

jack

pre 10 godina

Od najavljenih 9 turnira neka osvoji pola, to je onda ukupno 7-8 titula za ovu godinu. To će biti dosta za odbranu prvog mesta u 2013 a sledeća sezona će biti još bolja jer će tada Nadal biti manja opasnost za prvo mesto nego krajem ove, budući da brani krš bodova na šljaci. Sve u svemu može da bude na kraju prvi i sa manje titula pod uslovom da uzme Vimbldon i US Open, ostalo mu i ne treba.
Srećno Novače u nastavku sezone i ispisivanju istorije!

Mata

pre 10 godina

(Drzava - TO SAM JA, 20. jun 2013 09:20)

Komentari par pojedinaca (i njihove namere) ovde su toliko ocigledni i prosti za razumevanje. Hronologija njihove zavisti i pakosti je vrlo dosledna i jednostavna.
2006. su govorili: nikad nece uci u top 10.
2007. su govorili: nikad nece pobediti Nadala.
2007. - nikad nece pobediti Federera.
2007. - pusti Masterse, nikad ih nece pobediti na GS.
2008. - nikad on nece osvojiti GS.
2008. - to mu je prvi i poslednji.
2009. - ispada uskoro iz top 10.
2010. - sigurno ispada uskoro iz top 10.
2011. - nikad nece biti No1.
2011. - nikad nece osvojiti Wimbledon.
2011. - bice No1 samo par meseci.
2011. - ...ali igra ruzan tenis.
2012. - plesao je jedno leto.
2012. - vraca se na svoje "vecito treci" mesto.
2013. - nikada nece osvojiti RG, nikada nece biti jedan od najvecih ikada, itd, itd...
Sta god da su rekli da NIKADA NECE, on je OSTVARIO.
Evo ovaj strucnjak sad tvrdi da nece biti prvi na kraju godine. Ko zna mozda posle 7 godina konacno nesto i pogodi.
Razumem ja i zlobu i zavist i ljubomoru i mrznju i komsijsku kravu, sve je meni prosto, jasno i objasnjivo, potpuno ih razumem. Jedino ne razumem - KAKO SE NE UMORE !!!

DARKO

pre 10 godina

Evo Nadalov raspored do kraja godine: Vimbldon,Kanada,sINSINATI,us Open,Peking,Sangaj,Bazel,Pariz,London i plus ce igrati Dejvis kup protiv Ukrajine za opstanak. Ne znam stvarno kako ce Nadalova kolena da izdrze napore na ovoliko turnira na betonu.

Boj@n

pre 10 godina

Meni je drago sto ce Novak sa onakvim tijelom ako se naravno bude pridrzavao kao do sad moci da igra sigurno do 35-te godine na visokom nivou,dakle jos 8-9 godina uzivanja,i nadam se sve manje gubljenja zivaca ;)

Do kraja vremena

pre 10 godina

Šta god ovojili,grobarski kompleksi će ostati neizlečivi.I tako će biti sve do kraja vremena.Svi koji se raduju Novakovim neuspesima ostaće neutešni za ceo život.

Drzava - TO SAM JA

pre 10 godina

na tih 9 turnira Nadal ne brani nijedan bod......a ako pogledamo race listu doticni ima 2000 bodova vise.....to znaci da gde Nole stane(finale,1/2,1/4) ako Nadal dogura isto Nadal je prvi na kraju godine...fakticki situacija je sledeca....Molite Boga da ih zreb na Vimbldonu ne stavi da igraju zajedno 1/4 finale ili polufinale....jer ce Nadal pobedom da zacementira prvo mesto pre Londona....a tek sledi Australija na kojoj opet Nadal ne brani nista a Nole 2000....auuuuu......sve to izgleda kao nemoguca misija....a meni se cini da Nole nije Tom Kruz(sa obzirom kako igra/vreme/sudije/publika)....i usput se skidaju bodovi sa olimpijade + Nadalu se dodaju(250) kad mu istekne suspenzija....po mom nekom misljenju....zakljucno sa Austalijom Nadal ce imati preko 3000 bodova viska u odnosu na Noleta....zivi bili pa videli...lupajte minuse....a onda tamo u januaru sledece godine setite se mog komentara....lupice vama Nadal najveci minus...prognozeri....(decko opet celu sezonu podredio osvajanju R.G pa opet kanalirao)

Statisticar

pre 10 godina

(Drzava - TO SAM JA,

Malo si se preracunao. U opticaju do kraja sezone je 10.000 bodova.Novak brani 6.850. Vreme sljake je proslo. Sada je razlika izmedju Novaka i Rafe 4000 bodova. Novak brani polufinale Wimbledona i finale USO od velikih turnira. Dovoljno je da u sve turnire udje u polufinale sto je moguce eto ga i na kraju sezone sa prednoscu u odnosu na Rafu od vise od 2000 poena pod uslovom da Rafa igra sva finala i da osvaja turnire sto je malo verovatno.ATP race je samo za finalni turnir u Londonu. Potpuno nebitno jer su i Rafa i Novak i Roger i Marej vec sada obezbedili Finale u Londonu.Da bi Rafa prestigao Novaka trebalo bi da do kraja Novak ispada uprvom ili drugom kolu a da Rafa osvaja ili igra finala

thrapist

pre 10 godina

@konfučije
Ti izmisljas pricu o srpskoj izmisljenoj prici o Nadalovim kolenima. Nadal se sam zali da jos uvek oseti tegobu.
http://espn.go.com/blog/espntennis

Mata

pre 10 godina

(Drzava - TO SAM JA, 20. jun 2013 16:03)

Iako smo na suprostavljenim navijacjim stranama (mada su moji porivi zbog kojih navijam za Novaka, daleko plemenitiji i pozitivniji, nego tvoji porivi zbog kojih navijas protiv Novaka), apsolutno se slazem sa tobom po pitanju Race liste, ali slozices se, Nadalovih 4 turnira za 7 godina posle Wimbldona ne ulivaju mnogo nade ili mislis da ima vece samse na USO i WTF od Novaka.

Jednorog68

pre 10 godina

Razmišljajući, podstaknuta pisanjem medija, o famoznom prvom mestu, ne mogu da se otmem utisku da se ono može promeniti samo ako Novaku jako loše pođe, a Rafi baš super.
I statistički, i iskustveno, mislim da je to pre idealno, nego realno.

Ono što znam je da Rafa igra za sada tako da je prvi na RACE, a to znači dobro (ne bih poredila pre i sada, niti njemu, niti Noletu!).
Da li će takvu igru i nastaviti, videćemo.Ko ne zna šta su sportske povrede i koliko je to teško predvideti, zaista je bolje da ne pametuje.
Isto mislim i na Rafinu hroničnu i na bilo čiju koja bi se mogla desiti.
Dakle, s obzirom na Rafinu najkomforniju mogućnu poziciju za osvajanje, zamena mesta nije puko trućanje, ali dotle mora ostaviti srce i dušu na terenima, u šta tvrdo verujem, bude li mogućnosti.
Novak se mora, s druge strane, vrlo ozbiljno spremiti na scenario mogućnog gubitka prve pozicije, ali i to je bolje nego da mu se dešava sve što se dešava Rafi.
Rafa kao igrač NIJE zaslužio peto mesto. Kao OZBILJNO I HRONIČNO povređen igrač , naravno - gde je tu je.
Kada ovo pišem, zaista mislim na sve igrače i sportiste, pa u to ime - svima srećno sa zdravljem, a ostalo po zasluzi.

Bane

pre 10 godina

(Statisticar, 20. jun 2013 10:58)

Gresis. To ti ja kazem kao hard core Novakov fan. Race lista je pogodnija za pracenje trke za YaerEnd No1, jer ce onaj ko bude imao najbolje rezultate u 2013. logicno biti prvi na kraju 2013.. Na kraju 2013. ATP lista ce racunati samo bodove iz 2013. kao i Race lista. Dakle, Nadal na rejsu bezi 2000 poena, ako do kraja godine na svim turnirima Nadal i Novak imaju iste rezultate, na kraju sezone bice prvi Nadal sa 2000 bodova ispred Novaka, logicno. Druga je svar sto Novak igra daleko bolje beton posle Wimbldona nego Nadal, koji je za poslednjih 7 (sedam) godina u drugom delu sezone osvojio samo 4 turnira, isto koliko je Novak osvojio samo prosle sezone. Hocu reci, Nole ako odigra u svom standardu (i Rafa u svom) do kraja godine, ostaje No1.

Werewolf

pre 10 godina

@DARKO

To sto se Rafa prijavio na turnire ne znaci da mora i da ih igra.Moze jednostavno da se povuce i da mu stoji kaznena 0,to rade mnogi teniseri,Bazel nece igrati sigurno,a verovatno ni Pariz.

Drzava - TO SAM JA

pre 10 godina

nisam se ja decko preracunao nego si ti sada ispao da ne kazem sta....ti si kao moj kum kad mu ja kazem na 5:2 mogu da budu jedan ili dva brejka a on me onda pita kako je to moguce(pa zavisi ko servira)

lista je ovakva Nole 11830 Nadal 6895(to je decko vazeca lista na kojoj se bodovi skidaju i dodaju) razlika je 4935 i to je lista od 2012
a Race lista ili ti lista sa bodovima iz 2013(na njoj se bodovi samo dodaju) Nadal 7000 Nole 5030 razlika je 1970
da ti bude lakse i da shvatis posto sa matematikom nisi dobar....Race lista u zargonu od 2013 postaje vazeca lista 1.januara 2014
ZNACI KADA BI NOLE I NADAL ODUSTALI SA SVIH TURNIRA do kraja 2013 NADAL BI 1 JANUARA 2014 BIO PRVI SA 1970 BODOVA PREDNOSTI
A MOZE I OVAKO da ti bude jos lakse- ako na istom turniru ispadnu u istoj rundi(fazi)... to moze sve do finala posto bi u finalu jedan bio ispred drugog Nadal ce 1.jan 2014 imati 1970 bodova prednosti

do kraja godine moze da se osvoji na tim turnirima ravno 10000 to si jedino u pravo....znaci u praksi Nole da osvoji Vimbldon i US open a Nadal da igra finala u oba i obojica da igraju samo ta 2 turnira do kraja Nadal ce imati 370 vise od Noleta....ja ne mogu da verujem kako ti ne kapiras stvari....jos samo ne znam da li se sprdas ili si stvarno g...

Drzava - TO SAM JA

pre 10 godina

i jos jednom decko da ti objasnim kako funkcionise lista razlika je 4935
Novak 11830
Nadal 6895
najgori scenario da na vimbldonu igraju 1/4 finale i da ga Nadal pobedi i da usput osvoji Vim(sto je po meni sansa nekih 10 posto)
Nole bi izgubio 360 bodova(720-360) a Nadal bi osvojio 1990(posto brani 10) i samim tim razlika bi sa 4935 bila 2585 bodova odnosno Nole 11470 a Nadal 8885
e a ono sto je bitno to prvo mesto kojim su svi optereceni(JJ je bila prva a nije osvojila GS) i to sto je neko prvi po mom misljenju u smislu prvog mesta kao da je neko najbolji ili ti ne znam ni ja sta uopste ne gledam kao tako....dzaba noletu da bude prvi 10 godina ako ne osvaja GS nadal samo na rg i federer na vim imaju vise nego ovaj sve svoje zajedno...a pritom i da osvoji taj RG koliko se prica o njemu nece biti ni prvi ni nalmladji

Drzava - TO SAM JA

pre 10 godina

na tih 9 turnira Nadal ne brani nijedan bod......a ako pogledamo race listu doticni ima 2000 bodova vise.....to znaci da gde Nole stane(finale,1/2,1/4) ako Nadal dogura isto Nadal je prvi na kraju godine...fakticki situacija je sledeca....Molite Boga da ih zreb na Vimbldonu ne stavi da igraju zajedno 1/4 finale ili polufinale....jer ce Nadal pobedom da zacementira prvo mesto pre Londona....a tek sledi Australija na kojoj opet Nadal ne brani nista a Nole 2000....auuuuu......sve to izgleda kao nemoguca misija....a meni se cini da Nole nije Tom Kruz(sa obzirom kako igra/vreme/sudije/publika)....i usput se skidaju bodovi sa olimpijade + Nadalu se dodaju(250) kad mu istekne suspenzija....po mom nekom misljenju....zakljucno sa Austalijom Nadal ce imati preko 3000 bodova viska u odnosu na Noleta....zivi bili pa videli...lupajte minuse....a onda tamo u januaru sledece godine setite se mog komentara....lupice vama Nadal najveci minus...prognozeri....(decko opet celu sezonu podredio osvajanju R.G pa opet kanalirao)

Statisticar

pre 10 godina

(Drzava - TO SAM JA,

Malo si se preracunao. U opticaju do kraja sezone je 10.000 bodova.Novak brani 6.850. Vreme sljake je proslo. Sada je razlika izmedju Novaka i Rafe 4000 bodova. Novak brani polufinale Wimbledona i finale USO od velikih turnira. Dovoljno je da u sve turnire udje u polufinale sto je moguce eto ga i na kraju sezone sa prednoscu u odnosu na Rafu od vise od 2000 poena pod uslovom da Rafa igra sva finala i da osvaja turnire sto je malo verovatno.ATP race je samo za finalni turnir u Londonu. Potpuno nebitno jer su i Rafa i Novak i Roger i Marej vec sada obezbedili Finale u Londonu.Da bi Rafa prestigao Novaka trebalo bi da do kraja Novak ispada uprvom ili drugom kolu a da Rafa osvaja ili igra finala

Do kraja vremena

pre 10 godina

Šta god ovojili,grobarski kompleksi će ostati neizlečivi.I tako će biti sve do kraja vremena.Svi koji se raduju Novakovim neuspesima ostaće neutešni za ceo život.

raso v.canada

pre 10 godina

Potpuno sam uveren da ce Nole odbraniti pa cak I uvecati bodovni saldo* kao uvertiru u jos jednu trijumfalnu godinu zappcece osvsjanjem Vimboldona....srecno shampione I samo neka te zdravlje sluzi

perhan

pre 10 godina

ne bi bilo lose da konacno osvoji taj turnir u sinsinatiju i kompletira masters titule, to nema ni jedan od blizih konkurenata; jeste da nece biti lako odbraniti toliki broj bodova, ali sta god da bude, nole ti si najbolje sto je srbije ikada imala, uz tebe smo pa kako bude, sve najbolje!

Drzava - TO SAM JA

pre 10 godina

i jos jednom decko da ti objasnim kako funkcionise lista razlika je 4935
Novak 11830
Nadal 6895
najgori scenario da na vimbldonu igraju 1/4 finale i da ga Nadal pobedi i da usput osvoji Vim(sto je po meni sansa nekih 10 posto)
Nole bi izgubio 360 bodova(720-360) a Nadal bi osvojio 1990(posto brani 10) i samim tim razlika bi sa 4935 bila 2585 bodova odnosno Nole 11470 a Nadal 8885
e a ono sto je bitno to prvo mesto kojim su svi optereceni(JJ je bila prva a nije osvojila GS) i to sto je neko prvi po mom misljenju u smislu prvog mesta kao da je neko najbolji ili ti ne znam ni ja sta uopste ne gledam kao tako....dzaba noletu da bude prvi 10 godina ako ne osvaja GS nadal samo na rg i federer na vim imaju vise nego ovaj sve svoje zajedno...a pritom i da osvoji taj RG koliko se prica o njemu nece biti ni prvi ni nalmladji

bolebre

pre 10 godina

Neka Ti je sa srećom Sveti Novače ! Ja Ti želim da osvojiš samo onoliko bodova koliko si i sam planirao, a i možda neki preko toga !

E sad, to što će ga osvojiti već sledeće, to je neka druga priča - za odrasle!

pre 10 godina

"Novakov raspored do kraja sezone", pa onda tip kaže:

"Ali nazalost nikad nece osvojiti Roland Garros :(
(davids, 20. jun 2013 09:11)"

U pravu je - Novak nikad neće ovojiti RG do kraja ove sezone!

Drzava - TO SAM JA

pre 10 godina

nisam se ja decko preracunao nego si ti sada ispao da ne kazem sta....ti si kao moj kum kad mu ja kazem na 5:2 mogu da budu jedan ili dva brejka a on me onda pita kako je to moguce(pa zavisi ko servira)

lista je ovakva Nole 11830 Nadal 6895(to je decko vazeca lista na kojoj se bodovi skidaju i dodaju) razlika je 4935 i to je lista od 2012
a Race lista ili ti lista sa bodovima iz 2013(na njoj se bodovi samo dodaju) Nadal 7000 Nole 5030 razlika je 1970
da ti bude lakse i da shvatis posto sa matematikom nisi dobar....Race lista u zargonu od 2013 postaje vazeca lista 1.januara 2014
ZNACI KADA BI NOLE I NADAL ODUSTALI SA SVIH TURNIRA do kraja 2013 NADAL BI 1 JANUARA 2014 BIO PRVI SA 1970 BODOVA PREDNOSTI
A MOZE I OVAKO da ti bude jos lakse- ako na istom turniru ispadnu u istoj rundi(fazi)... to moze sve do finala posto bi u finalu jedan bio ispred drugog Nadal ce 1.jan 2014 imati 1970 bodova prednosti

do kraja godine moze da se osvoji na tim turnirima ravno 10000 to si jedino u pravo....znaci u praksi Nole da osvoji Vimbldon i US open a Nadal da igra finala u oba i obojica da igraju samo ta 2 turnira do kraja Nadal ce imati 370 vise od Noleta....ja ne mogu da verujem kako ti ne kapiras stvari....jos samo ne znam da li se sprdas ili si stvarno g...

Milan Nis

pre 10 godina

Novakova igra je trenutno toliko superijornija od ostalih,da moze da osvoji sve sto pozeli,ako pozeli,jedino je egal sa Rafom na sljaci i tu bukvalno nijanse odlucuju.

Cole

pre 10 godina

Razumem da nekoga ne zanimaju
Đokovićeve pobede/porazi, ali nikako
ne razumem lupanje minusČEVa Novakovoj
podršci, navijanje za Nadala, Federera...
protiv čoveka koji se ubi da nas predstavi
u što boljem svetlu. Neka vam služi na čast,
što prodajete veru za večeru.

thrapist

pre 10 godina

@konfučije
Ti izmisljas pricu o srpskoj izmisljenoj prici o Nadalovim kolenima. Nadal se sam zali da jos uvek oseti tegobu.
http://espn.go.com/blog/espntennis

jack

pre 10 godina

Od najavljenih 9 turnira neka osvoji pola, to je onda ukupno 7-8 titula za ovu godinu. To će biti dosta za odbranu prvog mesta u 2013 a sledeća sezona će biti još bolja jer će tada Nadal biti manja opasnost za prvo mesto nego krajem ove, budući da brani krš bodova na šljaci. Sve u svemu može da bude na kraju prvi i sa manje titula pod uslovom da uzme Vimbldon i US Open, ostalo mu i ne treba.
Srećno Novače u nastavku sezone i ispisivanju istorije!

branko

pre 10 godina

Ali nazalost nikad nece osvojiti Roland Garros :(
(davids, 20. jun 2013 09:11)

Bitno mi je samo da si ga ti osvojio. Čestitamo ti svi!
NAPRED NOLE!!!

Ne moram ni da gledam, jer znam šta sledi! :)

pre 10 godina

Treba sačekati da Nadal objavi svoj raspored, jer jedino je to još zanimljivo za eventualno razmatranje pitanja ko će biti br. 1 na ATP listi na kraju sezone. Ali, čini mi se da Nadal tako nešto neće objaviti.

Svakako, sigurno je da će, upravo zbog naleta Nadala, Đoković morati da bude potpuno skoncentrisan na ovo što ga čeka na ATP/ITF turu, ako želi da bude zadovoljan i neisfrustriran na kraju sezone. A to, nema dileme, obećava URAGANSKI TENIS!

konfučije

pre 10 godina

Ovi što se još uvek 'lože' na priču o Nadalovim kolenima i kako će ista (misli se na kolena) izdržati beton, ili su jako naivni ili pak, zlonamerni. Priča o Nadalovim kolenima je upravo to, samo priča. Nije Srpski izum da je odsustvo bilo iz drugih razloga, Francuski i Britanski novinari su otvorili tu temu. Na kraju evo ga tu gde jeste. Nikom ništa! Pustite kolena i uživajte u tenisu dok se ne nađe neki odvažan čovek u ATP i smogne hrabrosti da se suprotstavi pre svega sponzorima. Zašto niko od tenisera ne hvali Nadalove podvige u ovoj godini koji su ravni Novakovim iz 2011 (svi su tada pričali o pobedama pa i oni što mu nisu naklonjeni), sada muk. Nije li sve to najblaže rečeno, neobično?!

Werewolf

pre 10 godina

@DARKO

To sto se Rafa prijavio na turnire ne znaci da mora i da ih igra.Moze jednostavno da se povuce i da mu stoji kaznena 0,to rade mnogi teniseri,Bazel nece igrati sigurno,a verovatno ni Pariz.

DARKO

pre 10 godina

Evo Nadalov raspored do kraja godine: Vimbldon,Kanada,sINSINATI,us Open,Peking,Sangaj,Bazel,Pariz,London i plus ce igrati Dejvis kup protiv Ukrajine za opstanak. Ne znam stvarno kako ce Nadalova kolena da izdrze napore na ovoliko turnira na betonu.

Mata

pre 10 godina

(Drzava - TO SAM JA, 20. jun 2013 09:20)

Komentari par pojedinaca (i njihove namere) ovde su toliko ocigledni i prosti za razumevanje. Hronologija njihove zavisti i pakosti je vrlo dosledna i jednostavna.
2006. su govorili: nikad nece uci u top 10.
2007. su govorili: nikad nece pobediti Nadala.
2007. - nikad nece pobediti Federera.
2007. - pusti Masterse, nikad ih nece pobediti na GS.
2008. - nikad on nece osvojiti GS.
2008. - to mu je prvi i poslednji.
2009. - ispada uskoro iz top 10.
2010. - sigurno ispada uskoro iz top 10.
2011. - nikad nece biti No1.
2011. - nikad nece osvojiti Wimbledon.
2011. - bice No1 samo par meseci.
2011. - ...ali igra ruzan tenis.
2012. - plesao je jedno leto.
2012. - vraca se na svoje "vecito treci" mesto.
2013. - nikada nece osvojiti RG, nikada nece biti jedan od najvecih ikada, itd, itd...
Sta god da su rekli da NIKADA NECE, on je OSTVARIO.
Evo ovaj strucnjak sad tvrdi da nece biti prvi na kraju godine. Ko zna mozda posle 7 godina konacno nesto i pogodi.
Razumem ja i zlobu i zavist i ljubomoru i mrznju i komsijsku kravu, sve je meni prosto, jasno i objasnjivo, potpuno ih razumem. Jedino ne razumem - KAKO SE NE UMORE !!!

Jednorog68

pre 10 godina

Razmišljajući, podstaknuta pisanjem medija, o famoznom prvom mestu, ne mogu da se otmem utisku da se ono može promeniti samo ako Novaku jako loše pođe, a Rafi baš super.
I statistički, i iskustveno, mislim da je to pre idealno, nego realno.

Ono što znam je da Rafa igra za sada tako da je prvi na RACE, a to znači dobro (ne bih poredila pre i sada, niti njemu, niti Noletu!).
Da li će takvu igru i nastaviti, videćemo.Ko ne zna šta su sportske povrede i koliko je to teško predvideti, zaista je bolje da ne pametuje.
Isto mislim i na Rafinu hroničnu i na bilo čiju koja bi se mogla desiti.
Dakle, s obzirom na Rafinu najkomforniju mogućnu poziciju za osvajanje, zamena mesta nije puko trućanje, ali dotle mora ostaviti srce i dušu na terenima, u šta tvrdo verujem, bude li mogućnosti.
Novak se mora, s druge strane, vrlo ozbiljno spremiti na scenario mogućnog gubitka prve pozicije, ali i to je bolje nego da mu se dešava sve što se dešava Rafi.
Rafa kao igrač NIJE zaslužio peto mesto. Kao OZBILJNO I HRONIČNO povređen igrač , naravno - gde je tu je.
Kada ovo pišem, zaista mislim na sve igrače i sportiste, pa u to ime - svima srećno sa zdravljem, a ostalo po zasluzi.

Bane

pre 10 godina

(Statisticar, 20. jun 2013 10:58)

Gresis. To ti ja kazem kao hard core Novakov fan. Race lista je pogodnija za pracenje trke za YaerEnd No1, jer ce onaj ko bude imao najbolje rezultate u 2013. logicno biti prvi na kraju 2013.. Na kraju 2013. ATP lista ce racunati samo bodove iz 2013. kao i Race lista. Dakle, Nadal na rejsu bezi 2000 poena, ako do kraja godine na svim turnirima Nadal i Novak imaju iste rezultate, na kraju sezone bice prvi Nadal sa 2000 bodova ispred Novaka, logicno. Druga je svar sto Novak igra daleko bolje beton posle Wimbldona nego Nadal, koji je za poslednjih 7 (sedam) godina u drugom delu sezone osvojio samo 4 turnira, isto koliko je Novak osvojio samo prosle sezone. Hocu reci, Nole ako odigra u svom standardu (i Rafa u svom) do kraja godine, ostaje No1.

Boj@n

pre 10 godina

Meni je drago sto ce Novak sa onakvim tijelom ako se naravno bude pridrzavao kao do sad moci da igra sigurno do 35-te godine na visokom nivou,dakle jos 8-9 godina uzivanja,i nadam se sve manje gubljenja zivaca ;)

Mata

pre 10 godina

(Drzava - TO SAM JA, 20. jun 2013 16:03)

Iako smo na suprostavljenim navijacjim stranama (mada su moji porivi zbog kojih navijam za Novaka, daleko plemenitiji i pozitivniji, nego tvoji porivi zbog kojih navijas protiv Novaka), apsolutno se slazem sa tobom po pitanju Race liste, ali slozices se, Nadalovih 4 turnira za 7 godina posle Wimbldona ne ulivaju mnogo nade ili mislis da ima vece samse na USO i WTF od Novaka.

Rottweiler

pre 10 godina

Sto su svi opsednuti tim prvim mestom na kraju sezone.Sta ima veze i da ga Rafa prestigne pa nece se Nole ubiti zbog toga.Imam osecaj da se vise ovi navijaci brinu hoce li ga prestici ili nece vise nego Nole.Ima Nole jos sezona ispred sebe i bice on prvi ne brinite se..