Sreda, 19.06.2013.

16:00

Nemačka za datum u januaru?

Sve je više informacija u Briselu i Berlinu koje ukazuju na to da je Nemačka za to da Evropska unija pristupne pregovore sa Srbijom počne u januaru.

Izvor: B92

Nemaèka za datum u januaru? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

Vozač

pre 10 godina

Mislim da ćemo dobiti datum a sve ovo što se priča su prazne priče,nedavanje datuma bi bio mveliki rizik za EU da potkopa Vučića koji je više uradio za 10 meseci nego DS za 12 godina.

Ivan

pre 10 godina

Odluka Nemacke je najvaznija i prakticno od ove zemlje sve zavisi, kakvo je raspolozenje u Nemackoj za datum Srbiji tako ce biti.

novicavg

pre 10 godina

Kad smo trpeli zulum poslednjih 10 godina, sacekacemo i decembar, iako mislim da ce se postici dogovor za Vidovdan! Mozda budu izbori do tad, pa se malo Vlada rascisti!?
(markic, 20. jun 2013 17:26)
Do vidovdana nema šanse za izbore, oni mogu biti tek na jesen posle evropskog fijasaka za vidovdan.A čišćenje vlade podržavam jer jer prosvećeni možda možemo bolje.A kad nam jednom izmaknu datum za decembar nema više grancije da će biti i tada jer se to pretvara u pogađanje.

markic

pre 10 godina

Kad smo trpeli zulum poslednjih 10 godina, sacekacemo i decembar, iako mislim da ce se postici dogovor za Vidovdan! Mozda budu izbori do tad, pa se malo Vlada rascisti!?

Miloje

pre 10 godina

Datum dobijamo ove godine sigurno! Dosta smo napredovali za godinu dana, tako da nam par meseci ne znaci nista! Mozda znaci nekima (citaj SPS, URS), jer ako ne bude datuma 28. bice izbora a to znaci da nece vise biti njih u Vladi!

Tosha

pre 10 godina

Vec vidjeno, ali ne treba da zbog njihovog prolongiranja da ocajavamo! Verujem da ce 28 Srbija dobiti datum ali ako se i odlozi do decembra nista strasno! Sve uradjeno je za dobrobit nas samih, tako da strpljen spasen!!!

Miroslav D.

pre 10 godina

Dalje odlaganje datuma za pocetak pregovora bi poljuljalo vec poljuljano poverenje srpskog naroda prema EU koji u njoj vidi samo ucene, a nikakva pozitivna vest da stigne sa njihove strane.

make

pre 10 godina

Moramo biti optimisti i verovati da cemo na Vidovdan dobiti datum... Mi smo ucinili sve sto je u nasoj moci da do toga dodje, ostalo je na njima.

KAO TALAS

pre 10 godina

Ako ne dobijemo datum sada, a dobijemo ga u januaru, to nije ništa drugo do odlaganje nečega što je već izvesno. U svakom slučaju, potrebno je do kraja boriti se za datum.

DeDa

pre 10 godina

Ako sam dobro obavesten Island je pre nekoliko dana prekinuo pregovore o clanstvu i odustao od prikljucenja EU.Mozda je vreme da i mi razmislimo o tome.Silom baba u raj ne ide-Narodna mudrost

novicavg

pre 10 godina

Ako je verovati ovom stavu vladajuće nemačke CDU i njihove kancelarke gospođe Merkel Srbiju na vidovdan čeka teško razočarenje u institucije EU jer se neće pomenuti nijedan datum kao rok za dobijanje pristupnih pregovora već će se samo pozdraviti napredak Srbije ka EU integracijama.Sve ove pohvače raznih diplomata su bez realne osnove i zasnovane na željama koje nemaju potporu u spoljnoj politici tih zemalja i mehanizmima da se najpre nemački parlamentarci a i Merkelova nateraju da budu malo konkretniji i daju orjentacione rokove za dobijanje datuma. Sem lepih reči i tapšanja po ramenu ostaje nam gorko iskustvo da i EU ume da laže i da zarad nekih svojih ciljeva ucenjuje i uslovljava do granica izdržljivosti i naroda i države. Na redu je naš politički vrh da se konkretno odredi prema ovom stavu.

soko

pre 10 godina

sami smo krivi i mi iz crne gore a i vi umjesto da trcimo za poslom
da gradimo, prodajemo i zivimo ko carevi mi se svadjamo politicki i cekamo evropu, da radimo drugacije oni bi nas molili a ne mi njih
sranje...ne znam ni sta ce nam ????

proći će i ovo malo do januara...

pre 10 godina

Datum je samo ono na kalendaru ispod lepe slike pejsaža. Oporavak ekonomije je prioritet i on ide uz evrointegracije. A Zemlja se okreće i dalje oko svoje sve zamišljenije ose.

Jasmina Ivanović

pre 10 godina

Sta ovim Nemcima nije jasno ... pa dajte da im objasnimo ... mozda im nije jasno odakle nam toliki uspeh, tako brzo ... nee, ne mogu oni to da shvate !!!

Izbor komentara

pre 10 godina

@ Kako je moguce da jedna zemlja totalno ponisti stavove drugih clanice unije? O kakvoj se tu slobodi i demokratiji govori? Ja jesam za EU, ali ako cu u istoj dobijati cuske od bivsih Nacista i albanskih lobista i biti ucenjivan za sve i svasta..neka, bolje ne. Svaka cast Nemackoj, iskoristila je masku EU i labilnost clanica unije da za proslih 50god predje put od "crne ovce" tadasnjeg sveta do uloge velikog brata.... Karma is a bitch
(M, 19. jun 2013 22:01)

Ovaj komentar je uzet nasumicno. Mogao sam uzeti bilo koji drugi. Komentar oslikava veliko ne poznavanje EU, njenu svrhu, razloge njenog nastajanja, kao i nacin funkcionisanja. Mislim da bi zaista bilo razumno da Srbija potpuno otstupi ili barem zamrzne svoj put u EU. Sa ovakvim shvatanjem i dozivljavanjem Unije nema nikakvog smisla traziti ulaz u nesto sto ne poznajes i sa cime nemas apsolutno nikakve dodirne tacke. Stavise, otvoreno mrzis i ne podnosis. Malo vlastitog ponosa i dostojanstva ne bi bilo na odmet. Da tragedija bude veca, do izrazaja dolazi veliko ne snazalazenje u istoriji te Evrope ali isto tako i elementarno ne poznavanje istorije vlastite drzave, kao i njenog trenutnog stanja i njene perspektive. O rejtingu koji ima Srbija u Evropi ali i sire ne vredi cak ni raspravljati.

nepismen

pre 10 godina

srbija je zanimljiva evropi dok se ne ukinu srpske institucije na kosovu i dok se ne ucvrsti granica,drugim recima dok im se ne preda (i nepriznato) kosovo a posle ce slediti zahtevi suseda koji su u eu a takvih ce biti puno.

M

pre 10 godina

Kako je moguce da jedna zemlja totalno ponisti stavove drugih clanice unije? O kakvoj se tu slobodi i demokratiji govori? Ja jesam za EU, ali ako cu u istoj dobijati cuske od bivsih Nacista i albanskih lobista i biti ucenjivan za sve i svasta..neka, bolje ne. Svaka cast Nemackoj, iskoristila je masku EU i labilnost clanica unije da za proslih 50god predje put od "crne ovce" tadasnjeg sveta do uloge velikog brata.... Karma is a bitch

Lazar

pre 10 godina

Nemci ne bi bili Nemci kad ne bi imali neki poseban stav. Ipak se nadam da će shvatiti da svi u Evropi misle drugačije, odnosno smatraju da datum treba odrediti odmah, za jesen a ne za januar naredne godine. Možda jednom i oni podlegnu uticaju većine. Iskreno, Srbija je učinila sve što je u njenoj moći.

Lupam

pre 10 godina

Vojvodina za decembar,Sanzak za januar,pa kada ostanemo na Beogradski pasaluk onda ce reci "izvinite ali nema vise slobodnih stolica u EU parlamentu?

Realnost

pre 10 godina

@ Dusko


Upravo tako!
napisase oni 7 zahteva nedavno u nadi da ih Srbija nikada nece ispuniti, a sada kada je sve ispunjeno naprasno zaboravise sta su napisali i izmislili nesto novo.

Ocigledno je da nas ne zele i da samo traze izgovore.

A i zasto bi nas Nemci zeleli u EU kada su svesni da nikada nece imati srpski glas na svojoj strani u uniji.
Svesni su da na srpski glas mogu da racunaju i Italija i Francuska i svi ostali samo ne Nemacka! Zasto bi sami sebi slabili uticaj i sami sebi davali jos jedan glas protiv?!
Sa Hrvatskom su, sa druge strane, potpuno sigurni!

Александар Богдановић

pre 10 godina

Изгледа да се историја на овим просторима понавља по трећи пут: Притајени сукоб на Балканском полуострву ће, највероватније, послужити као повод за укидање садашњег Четвртог рајха-Европске уније. Сви који познају историју Европе, разумеће да је СР Немачка, нажалост, остала у глибу застарелог политичког размишљања који је био одлика њихових политичара са почетка и током целог 20. века. Жао ми је само што ће опет Срби бити први на линији фронта према најагресивнијој нацији која је икада постојала у људској историји. Много веће и бројније нације, Руси и Енглези то себи тешко могу да дозволе, али ко нас, Србе пита за било шта! Једина добра ствар у томе биће та што се више никада неће постављати питање хрватске, муслиманске и албанске нације и њихових тзв. држава-оно ће бити решено у пакету са Четвртим рајхом!

T&T

pre 10 godina

Nemacka je za datum u... nikad!
...samo nema hrabrosti da to u ovom momentu javno izjavi, jer bi onda pokvarila americke planove na Balkanu i pre vremena pojela sargarepu kojom sada mase ispred nosa Srbiji!
Jos par stvari da postigne pa ce onda i javno to da uradi!

JASNO KO DAN ODAVNO BILO

pre 10 godina

Nije trebalo neko mudrovanje da se zna da će Nemci biti protiv nas.Ovde je samo sporno sa kakvim obrazloženjem ništa drugo.

misa

pre 10 godina

nadam se da ce nasi odustati od EU ako ne dobijemo datum. mada evropa to i zeli..oteli su nam kosovo..sad mogu da nas sutnu...ehh..videcemo sta ce biti

Dusko

pre 10 godina

Da li se iko seca martovskih 7 zahteva Nemacke za dobijanje datuma:
http://www.b92.net/info/dokumenti/index.php?nav_id=697456

1. "Reforma pravosuđa i borba protiv korupcije"

- Ja licno ne verujem, ali evropska komisija kaze da postoji napredak.

2. "Vidljiv napredak u otkrivanju i gonjenju počinilaca paljenja nemačke ambasade 2008. godine"

- O ovome nista ne znam, ali Nemci to ni ne spominju sada kao uslov.

3. "Pomirenje u regionu; ne treba da bude novih interpretacija istorije, na primer, u vezi sa genocidom u Srebrenici"

- Na ovome je Srbija bila IZUZETNO aktivna i to svi moraju da priznaju!

4. Potpuna primena sporazuma između Beograda i Prištine, dogovor o nastavku dijaloga ne samo o energiji i telekomunikacijama.

- Ovo je veoma zanimljiv deo jer se odnosi na nesto sto je odavno vec prevazidjeno i tada kada je ovo receno nisu ni sanjali da ce ovakav sporazum kao sto je briselski ikada i da se dogodi!

5. "Početak uklanjanja paralelnih struktura u bezbednosnom aparatu i upravi na severu Kosova, kao i u oblasti njenog finansiranja"

- Zar ovo sada nije taj "pocetak"?

6. "Kontinuiran uticaj Beograda na Srbe na severu Kosova u cilju ostvarenja aktivne saradnje sa Euleksom i Kforom i promena svesti"

-Zar se to ne radi kontinuirano? Zasto bi inace Vucic trcao svaki cas na Kosovo?

7. "Vidljiva volja za pravno obavezujućom normalizacijom odnosa Kosova..."

- Zar nije dovoljno volje pokazano?


DOKLE VISE LAZI I OBMANA OD NEMACA?

Сале

pre 10 godina

Добро је :) Дај Боже да никада не добијемо тај датум и да што пре отерамо окупаторе и њихове слуге из земље.

Galin

pre 10 godina

@eu
Nesecan je tvoj zivot....kazes svakog dana citas komentare iz Srbije...pa istina je moze seljak da pobegne iz svog sela ali selo iz njega nikada....
idi bolje i pripazi tu bakicu koju si izmolio da se ozenis zbog papira pa zatim pozuri da pricuvas psa svom gazdi za neki evro vise...
Inace o kakvoj pomoci dijaspore ti govoris...meni NIKO ne pomaze iz inostranstva i sto se mne tice mogu, kako ti kazes, slobodno da zavrnu slavinu...a i za EU me bas briga...trenutno poslujem sa azijskim kompanijama i veruj mi zivim sigurno kvalitetnije i bolje nego ti....mozes se kladiti u to. Sto se tice tvoje zlobe usmerene prema Srbiji....neces nam naskoditi.....ovaj narod je snalazljiv a Srbija izuzetno primamljiva gigantima iz Azije i Rusije a to je a zemlju od 7miliona sasvim dovoljno da se dobro zivi.....
p.s. ako ti babica zaplace daj joj keks.

T&T

pre 10 godina

...Taman da imaju dovoljno vemena do januara da smisle novi uslov i zaborave sve prethodno sto je do januara postignuto! Isto onako kako su sada zaboravili sve postignuto do sada!
Vrhunsko licemerje i drskost!
Na ovaj nacin Srbija nikada, ali nikada nece poceti pregovore jer ce svaki put da prolongiraju ubacujuci neki novi uslov!

Trebali bi svi da se sada konacno malo zamislimo nad sopstvenom sudbinom i sta nam je ciniti!
Nema veceg zagovornika ulaska u EU od mene samog, ali ovo zaista prevazilazi svaku granicu pristojnosti.

брбљивац

pre 10 godina

Ако Америка и Русија гледају Немачку са узвишеним поштовањем а ста би чланице ЕУ требале да раде, да је бојкотују. Чињеница је да преко Немачке ништа не иде и да Немачка нажалост српског народа овој садашњој влади не верује. Немачка сигурно зна ста су се Дачић, Вучић и Николић са Америком у лето 2012-те договарали у вези Косова. Ништа није од договореног урађено и зато Немачка спустила рампу па кад се заврши посао онда можемо позитвно да очекујемо.

Boki

pre 10 godina

Ovo je preslo u z......ciju i ispod svakog nivoa je.
Svakako,nadam se da nikada necemo dobiti datum i da nikada necemo biti deo te lihvarske internacionale,

Insider

pre 10 godina

Ja vam juče lepo rekoh da datum sigurno i definitivno dobijamo u januaru sledeće godine i dobih gomilu minusa...

To je proverena insiderska informacija....

Živi bili pa videli...

Aleksandar

pre 10 godina

Ajde da se ne zamajavamo vise sa EU, i da se okrenemo sami sebi... Muka mi je vise od tih datuma.
(dzaja, 19. jun 2013 17:32)

Pa evo, manje više smo 25 godina isključivo okrenuti sebi pa se vidi kako dobro živimo, ne mož' da zaustavimo navalu imigranata iz EU na našim granicama koji žele da žive u ovom našem sebi okrenutom blagostanju.

Problem za vladajuće 'elite' je u tome što nas Nemci znaju k'o zlu paru i za razliku od građana ne veruju im ništa bez konkretnih rezultata. Lepo im je rečeno - uradite to, to i to, pa dobijete datum. Naši s druge strane viču uradićemo to, to i to, dajte nam datum. E pa kad urade, onda neka traže, do tad - Auf Wiedersehen!

Gost

pre 10 godina

Da li mi to ulazimo u Germansku uniju ili EU? Posto se glas Nemacke najvise osluskuje, izgleda mi da u EU postoji prilicna hijerarhija. Mogu misliti gde je nase mesto u toj hijerarhiji.

Ddule

pre 10 godina

@(bobo, 19. jun 2013 19:52)
Januara 2014 godine! Ali ja verujem da ce biti sada, u JUNU, uz Vidovdan.
Ako Njemci imaju nejasnoce, pozvace Vucica na posetu.

mene licno malo me uzbudjuje cinjenica, iskreno reci, da nasi pregovaraci (niskog nivoa) nisu uspeli postici ni koji dogovor!), i sve prebace na Dacica i Vucica. Nije nimalo fer!
Ako se boje icega, trebali su to reci javno, a ne da se prosetaju po Briselu i dobijaju dnevnice za dzabe.
Sram ih bilo (i ako neko od njih moze biti iz moje stranke)!

juji

pre 10 godina

ako mislite da vas sad za.......u pricekajte pocetak pregovora pa cete vidjeti kad pocnu prave ucjene i blokade jer blokirat vas moze svaka clanica,cak ne mora navesti razlog

Tazo

pre 10 godina

Dve vrste komentara mene odusevljavaju :)
Prvi su aa treba da se ugledamo na Norvesku ili Island, Svajcarsku i okrenemo se od EU. Ako mogu oni bez EU, mozemo i mi !
Da li je komentar potreban?
Drugi su da treba da se okrenemo sami sebi. Ja mislim da svi nasi problemi i poticu iz toga sto smo previse okrenuti sebi i sto smo uvek mimo sveta. 90ih smo najvise bili okrenuti sebi i tada nam je drzava bila u najvecem rasulu. Daj budite razumni i realni kad procenjujete koliko smo kao nacija (ne)sposobni da prezivimo bez pomoci drugih.

genije

pre 10 godina

@eu
Nije zdrava tolika mrznja dragi moj. Pogotovo ako je usmerena, kako tvrdis, sopstvenom narodu.
A ti ocito spadas u onu grupu gastarbajtera koji sto ponasanjem, sto recima, pothranjuju ruznu sliku o nama...

Ddule

pre 10 godina

Nije tako vazno jer ce datum bitiu krajem Juna ili u Januaru, vazno je da ce BITI.
Sto se tice posete visokog Ruskog diplomata, ta poseta je sledio na zahtev Vucica. I, koliko sam ja cuo, Vucic je zamoliu Rusku Tajnu Sluzbu da se pobrine i pohapsi sve Ruske "dobrovoljce" koji su nasli privremeno "utociste" na severu KiM-a. Isto tako je zamoliu Rusku Vladu da ne daju podrsku destruktivnim elementima, poput Jaksica i slicnih. EU to dobro zna, i Njemacka zna da Vucic je pouzdan partner.

eu

pre 10 godina

Kako sam srecan jer nas EU pritiska da menjamo stvari iz korena.Nemoj neko od vladajuce garniture da je okrivio nekog iz EU sto nismo dobili datum jer ce biti POTPUNO SMESAN!!!!!Imali ste gospodo jos od proslog leta uslove i za gopdinu dana niste uspeli gotovo nista,osim crnog slova na papiru u sporazumu, da napravite!!!!Jadni ste....pa moja pokojna baba da je smisljala taj sporazum pre bi ga od vas smislila a da ne pricam da bi ga mnogo brze primenila....ako se o primeni bilo sta moze reci osim da ste samo poslali oficira za vazu i toliko.....NISTA DRUGO niste ozbiljno primEnili...a i kako bi kada ste u istom sastavu problem i napravili pre 15 god.....NESPOSOBNJAKOVICI JEDNI!!!!Ni jednu sistemsku reformu sproveli niste....pricate o korupciji a sistemskih promena nema....medijske strategije nema...diplome iz eu nepriznate...zemlja ogrezla u korupciju....A vi se kao kvazi borite nesto...Ne znam samo ko je mogao biti toliko pametan da vas glasa ali kakva zemlja takvi i politicari!!!!!!Na svu srecu i rukama i nogama ima da kopam da ostanem gde sam......tj van Srbije jer vi ste jedna SRAMOTA!!!!Citam komentare svakog dana iz Srbije i verujte mi da sam svakog dana sve sigurniji da sam potpuno ispravnu odluku doneo da odem...Glupa li je dijaspora sto vam pomaze.Treba i oni da vam zavrnu slavine pa da nemate gde!!!Bruke jedne!

Pametnjakovic mladji

pre 10 godina

Ispadose po prvi put Nemci budale...al dobro, cekali smo sa DS-om taj datum 10 godina pa nista...sacekacemo i tih 6 meseci...Za to vreme treba pohapsiti i osuditi sljam u Srbiji...Promeniti ustav, pravosudje...I uloziti veliki napor da se dovede neki veliki investitor...Bice nam posle tih koraka lakse sa datumom i posle datuma ono sto nas ceka...

Aleksandar

pre 10 godina

28.juna ćemo dobiti uslovni datum o pregovaranju, a onda sledi datum za uslovno pregovaranje, pa otpočinjanje uslova za približavanje pregovora, pa uslov uslova za implementaciju pregovora o pregovorima za otvaranje prvog poglavlja, i na kraju uslovno otvaranje drugog poglavlja uz tehničko zatvaranje prvog sa implementacijom datuma i tako u krug... Dajte ljudi da li je moguće da ćemo se ponižavati, da li shvatate da nas EU ne želi, jednostavno ne mogu očima da nas vide... Da li možete razumeti da još tesnije povezivanje sa EU nas vodi u sigurnu propast jer ćemo 100% zavisiti od njihove volje, samilosti a da ne govorim da će nas sve više ucenjivati... Tražite pare od Arapa, Kineza, Rusa pa nije EU jedina na ovom svetu i još sami sa sobom ne znaju šta će, a mi ko blesavi hoćemo taj prokleti datum ko da će nam plate odmah biti 1000 evra, ko da će sve odmah postati ružičasto. Aman ljudi počnimo svi da radimo na osnovnim stvarima ne pljujmo po ulici, ne bacajmo papiriće, naučimo se elementarnom ponašanju u gradskom prevozu, javnim mestima, ne šetajmo po biciklističkim stazama, počistimo svoje dvorište, pomozimo komšiji... Da li shvatate da ovu zemlju čine ljudi, ljudi koji moraju promeniti sopstvene navike da bi nama bilo bolje i da bi krenuli napred, neće nam bolji život doneti nekakav famozni datum, članstvo u Uniji već mi sami promenom loših navika, totalne nekulture i nevaspitanja, lopovluka... Sami odlučujemo o sudbini, a ako drugi budu odlučivali verujte NESTAĆEMO!

Duro

pre 10 godina

Od datuma u junu ove godine nema ništa:
- Nemci imaju izbore na jesen i sada neće ništa da urade šta bi vladajuće ( u Nemačkoj) moglo da košta u izbornoj utrci
- Srbija nije praktično ništa učinila po pitanju nemačkih uslova pa i sam Predsednik kaže: ...učinilo smo sve da ispunimo uslove ...- dakle i on sam nema hrabrosti da kaže: ispunilo smo sve uslove, a ove Dačićeve priče i igrarije i u obdaništu više ne bi prošle ) u stilu ja možda nisam bio dobar a kako je dobrota uslov e pa ako mi to nedate ja mogu da budem i gori...
- ne zavaravajmo se kako su svi za ali ta "nestašna" Nemačka je protiv- pogledajte malo kako su radili i drugima: jedna zemlja je protiv a nekoliko ih je potiho podupiru a onda kada ona pristane javi se neka druga koja je sad protiv iz bog te pitaj kojeg razloga ili povoda - pažljivo jer bi mogli da prirede istu priču...

Foreigner

pre 10 godina

Srbija nije nista uradila da dobije datum za pregovore sa EU. Dacic jeste podpisao neki papircic u Brisel, sto on tvrdi da "istorski", i tapse sam sebe po ledja, ali to je to. Nema jos nikakve implementacije na KIM od tog dogorora, misli da jos uvek i barikade postoje. A za Srbiju, sta da kazem sem, katastrofa. Vlada i njihovi ministari nemogu da obezbede zdravo mleko, nemogu da djaci da uzmu ispite bez kradje i manipulacije, zdravstvo uzasno i nestasnica lekove, od autoputevi imace samo Ana Bekuta put do njene kuce u neko selo, drzavni budjet u minus, a vlada kupuje ratne avione od Rusa, inflacija poslednje godine kao raketa, pravosud sve radi, samo ne sudi kriminalcima, ni jedan direktor nije smenjen, i ako drzavne firma u bezvezni minusi - ali da, vlada misli da Srbija zasluzuje datum od EU. Mogu samo da vrtim glavu od levo do desno, i da se nasmejem.

konasvučeuazijuko

pre 10 godina

Prvi put vidim zdanje Bundestaga, i zapanjen sam sličnošću sa Domom NSRS! Naravno, razlika je u veličini i arhitektonskim finesama, ali zar nam to ne govori da smo odaaavno u Evropi? Zašto se stalno izvlačimo iz našeg prirodnog civilizacijskog sazvežđa i pužemo prema Aziji?

Kajzer Soze

pre 10 godina

Veliki pozdrav za bracu Nemce , ljudi ovde ne shvataju da oni nama u stvari zele dobro! Sta cemo u EU kada se raspada! Napred Flamanija,Valonija,Skotska,Vels,Severna Irska i Engleska!

Johnny

pre 10 godina

Ljudi Nemacka nece Ruskog spijuna u svojim redovima, i to svima treba da bude jasno. Predsednik izjavljuje kako je Rusofil a hoce da nam drzava udje u EU, narod pljuje po svemu sto je evropsko a dusu svoju bi dali za Rusiju... Evropa sve to vidi tj Nemacka kojoj se jedino isplati da EU opstane... Ako sad ne dobijemo datum a necemo, posle toga ulaze hrvati u EU i tu se nasa prica zavrsava, kome treba opljackana, razorena, bolesna zemlja kao sto je nasa NIKOME !

Srđan

pre 10 godina

U oktobru, biće u novembru, u novembru biće u decembru... Biće nam sve gore, sve nas više lože... Samo dokle ovako!? Imaju li ovi pregovori smisla? Šta ćemo bez IPA fondova itd???

Lalegator

pre 10 godina

Alo, mi uopšte ne želimo u EU, izgleda da su i tamo svi neobavešteni. Mi kao narod ne želimo, a to što elita želi to je njihova stvar, to nema veze sa nama.
(Pametnjaković, 19. jun 2013 17:15)

Nemoguce,pa vlast bi sigurno raspisala referendum kako o KiM tako i o parafiranju Briselskog sporazuma da je sumnjala da narod nije za EU...

Ovo danas nije obicna demokratija,nego napredna demokratija.

Ode drzava u tri lepe brzinom svetlosti.

my name is boris

pre 10 godina

Ma ja bih im rekao 'ne' tog 28. ako se obistini ovo iz tweet-a. Dakle, EU - uzmi ili ostavi - sve sto je posle 28. je davno proslo vreme i uopste nas ne zanima.

Nego, plasim se da Nemci u svemu ovome ne igraju neku cudnu igru sa Rusima i da nam u tom smislu nema mesta u EU.

Videcemo vrlo skoro.

Lalegator

pre 10 godina

Ko to kaže da nećemo dobiti datum do 28. Juna ?! Datum je: Januar 2014.
(Ekonomista, 19. jun 2013 16:33)

Fenomalna buducnost ceka i drzavu i gradjane kad se njihova sudbina objavljuje na tviteru.

Helios

pre 10 godina

Dobićemo, i to džabe jer nas mnogo vole, Datum za početak pregovora. A možda i nećemo. A Datum za početak pregovora - pa to je nešto kao da ćeš da dobiješ prve 3 cifre novog telefona nekog ko ti duguje pare a nestao je.
I tog dana nebo će osvanuti zeleno sa ružičastim tufnama. I onda će oni da pitaju: a jeste vratili svu onu staru imovinu? Za kolko decenija cenite da će to biti gotovo?

Stefan

pre 10 godina

Dakle , u igri je datum za datum ? Koliko dugo cemo jos trpeti ovakvo ponizavanje !? Dosta ! Sto se mene , bivseg evropejca tice treba da sledimo primer Islanda !

Pametnjaković

pre 10 godina

Alo, mi uopšte ne želimo u EU, izgleda da su i tamo svi neobavešteni. Mi kao narod ne želimo, a to što elita želi to je njihova stvar, to nema veze sa nama.

Bacvanin

pre 10 godina

Mozda su stranke koje su danas na vlasti uspele ubediti gradjane Srbije svojim slatkim recima i laskanjem, ali Nemacke parlamentarce interesuju samo rezultati.
Ako je stvarno onako kako Vlada prica, da su sve primenili sto se trazi, onda nema brige, datum se dobija.
Ako ne dobijemo datum, to znaci da Vlada nije primenila ono za sta se obavezala, i kao takva treba da snosi odgovornost.
Mozda Vucic i Nikolic ulivaju poverenja nekima, ali ako se samo rezultati gledaju, objektivno, sem par lepih reci malo sta su uradili na Kosovu.

student

pre 10 godina

Dačiću, možeš ti nas zamajavati da si sedanjem za sto učinio "istorijski" potez, ali dok se nešto konkretno ne uradi džaba ti ovde prosipaš tu priču. Nemac očekuje konkretno, a ne apstraktno, shvati to.

Jad i beda od Drzave....

pre 10 godina

U zemlji u kojoj likovi kao sto su Mrkonjic, Ilic i ostale mnogobrojne sadasnje i bivse politicke spodobe mogu biti ministri i jos raditi to sto rade to jest nista za ono sto su placeni nego samo u svoj dzep raznoraznim mahinacijama, ruku na srce ta zemlja ne zasluzuje ni d od datuma.
A sad sto nas Nemci ocigledno za...avaju i vrte u krug mi bi zbog toga trebali jos vise zapet i resiti se ovakvih kocnicara naseg napredka u svim segmentima...

MUKNAVI

pre 10 godina

To ce kostrenirati Vucic gospodara,on je obecao pobedu na Vidov Dan,i sta sad?Morace da ceka Svetog Savu,pa Djurdjev dan i td ukoliko Srbadija ne dodje konacno do pameti i rastera trutine koje sa njom "vladaju"..

Stevan

pre 10 godina

Mozda ipak na prolece, ne, bolje na jesen, ili zimu! Sta jos niste priznali Kosovo, znaci sledece godine, samo ne znam koje! Obecanje ludom radovanje.

XXL

pre 10 godina

keva holandija nema pamćenje kišne gliste! ne daj datum dok ne ispune sve uslove! dosta laganja, vi dobro pamtite šta smo sve spremni da uradimo ako nas pustite. bolje nego mi sami.

Jad i beda od Drzave....

pre 10 godina

U zemlji u kojoj likovi kao sto su Mrkonjic, Ilic i ostale mnogobrojne sadasnje i bivse politicke spodobe mogu biti ministri i jos raditi to sto rade to jest nista za ono sto su placeni nego samo u svoj dzep raznoraznim mahinacijama, ruku na srce ta zemlja ne zasluzuje ni d od datuma.
A sad sto nas Nemci ocigledno za...avaju i vrte u krug mi bi zbog toga trebali jos vise zapet i resiti se ovakvih kocnicara naseg napredka u svim segmentima...

XXL

pre 10 godina

keva holandija nema pamćenje kišne gliste! ne daj datum dok ne ispune sve uslove! dosta laganja, vi dobro pamtite šta smo sve spremni da uradimo ako nas pustite. bolje nego mi sami.

Stevan

pre 10 godina

Mozda ipak na prolece, ne, bolje na jesen, ili zimu! Sta jos niste priznali Kosovo, znaci sledece godine, samo ne znam koje! Obecanje ludom radovanje.

Bacvanin

pre 10 godina

Mozda su stranke koje su danas na vlasti uspele ubediti gradjane Srbije svojim slatkim recima i laskanjem, ali Nemacke parlamentarce interesuju samo rezultati.
Ako je stvarno onako kako Vlada prica, da su sve primenili sto se trazi, onda nema brige, datum se dobija.
Ako ne dobijemo datum, to znaci da Vlada nije primenila ono za sta se obavezala, i kao takva treba da snosi odgovornost.
Mozda Vucic i Nikolic ulivaju poverenja nekima, ali ako se samo rezultati gledaju, objektivno, sem par lepih reci malo sta su uradili na Kosovu.

student

pre 10 godina

Dačiću, možeš ti nas zamajavati da si sedanjem za sto učinio "istorijski" potez, ali dok se nešto konkretno ne uradi džaba ti ovde prosipaš tu priču. Nemac očekuje konkretno, a ne apstraktno, shvati to.

MUKNAVI

pre 10 godina

To ce kostrenirati Vucic gospodara,on je obecao pobedu na Vidov Dan,i sta sad?Morace da ceka Svetog Savu,pa Djurdjev dan i td ukoliko Srbadija ne dodje konacno do pameti i rastera trutine koje sa njom "vladaju"..

Tazo

pre 10 godina

Dve vrste komentara mene odusevljavaju :)
Prvi su aa treba da se ugledamo na Norvesku ili Island, Svajcarsku i okrenemo se od EU. Ako mogu oni bez EU, mozemo i mi !
Da li je komentar potreban?
Drugi su da treba da se okrenemo sami sebi. Ja mislim da svi nasi problemi i poticu iz toga sto smo previse okrenuti sebi i sto smo uvek mimo sveta. 90ih smo najvise bili okrenuti sebi i tada nam je drzava bila u najvecem rasulu. Daj budite razumni i realni kad procenjujete koliko smo kao nacija (ne)sposobni da prezivimo bez pomoci drugih.

Lalegator

pre 10 godina

Ko to kaže da nećemo dobiti datum do 28. Juna ?! Datum je: Januar 2014.
(Ekonomista, 19. jun 2013 16:33)

Fenomalna buducnost ceka i drzavu i gradjane kad se njihova sudbina objavljuje na tviteru.

Pametnjakovic mladji

pre 10 godina

Ispadose po prvi put Nemci budale...al dobro, cekali smo sa DS-om taj datum 10 godina pa nista...sacekacemo i tih 6 meseci...Za to vreme treba pohapsiti i osuditi sljam u Srbiji...Promeniti ustav, pravosudje...I uloziti veliki napor da se dovede neki veliki investitor...Bice nam posle tih koraka lakse sa datumom i posle datuma ono sto nas ceka...

genije

pre 10 godina

@eu
Nije zdrava tolika mrznja dragi moj. Pogotovo ako je usmerena, kako tvrdis, sopstvenom narodu.
A ti ocito spadas u onu grupu gastarbajtera koji sto ponasanjem, sto recima, pothranjuju ruznu sliku o nama...

Stefan

pre 10 godina

Dakle , u igri je datum za datum ? Koliko dugo cemo jos trpeti ovakvo ponizavanje !? Dosta ! Sto se mene , bivseg evropejca tice treba da sledimo primer Islanda !

Pametnjaković

pre 10 godina

Alo, mi uopšte ne želimo u EU, izgleda da su i tamo svi neobavešteni. Mi kao narod ne želimo, a to što elita želi to je njihova stvar, to nema veze sa nama.

eu

pre 10 godina

Kako sam srecan jer nas EU pritiska da menjamo stvari iz korena.Nemoj neko od vladajuce garniture da je okrivio nekog iz EU sto nismo dobili datum jer ce biti POTPUNO SMESAN!!!!!Imali ste gospodo jos od proslog leta uslove i za gopdinu dana niste uspeli gotovo nista,osim crnog slova na papiru u sporazumu, da napravite!!!!Jadni ste....pa moja pokojna baba da je smisljala taj sporazum pre bi ga od vas smislila a da ne pricam da bi ga mnogo brze primenila....ako se o primeni bilo sta moze reci osim da ste samo poslali oficira za vazu i toliko.....NISTA DRUGO niste ozbiljno primEnili...a i kako bi kada ste u istom sastavu problem i napravili pre 15 god.....NESPOSOBNJAKOVICI JEDNI!!!!Ni jednu sistemsku reformu sproveli niste....pricate o korupciji a sistemskih promena nema....medijske strategije nema...diplome iz eu nepriznate...zemlja ogrezla u korupciju....A vi se kao kvazi borite nesto...Ne znam samo ko je mogao biti toliko pametan da vas glasa ali kakva zemlja takvi i politicari!!!!!!Na svu srecu i rukama i nogama ima da kopam da ostanem gde sam......tj van Srbije jer vi ste jedna SRAMOTA!!!!Citam komentare svakog dana iz Srbije i verujte mi da sam svakog dana sve sigurniji da sam potpuno ispravnu odluku doneo da odem...Glupa li je dijaspora sto vam pomaze.Treba i oni da vam zavrnu slavine pa da nemate gde!!!Bruke jedne!

Aleksandar

pre 10 godina

28.juna ćemo dobiti uslovni datum o pregovaranju, a onda sledi datum za uslovno pregovaranje, pa otpočinjanje uslova za približavanje pregovora, pa uslov uslova za implementaciju pregovora o pregovorima za otvaranje prvog poglavlja, i na kraju uslovno otvaranje drugog poglavlja uz tehničko zatvaranje prvog sa implementacijom datuma i tako u krug... Dajte ljudi da li je moguće da ćemo se ponižavati, da li shvatate da nas EU ne želi, jednostavno ne mogu očima da nas vide... Da li možete razumeti da još tesnije povezivanje sa EU nas vodi u sigurnu propast jer ćemo 100% zavisiti od njihove volje, samilosti a da ne govorim da će nas sve više ucenjivati... Tražite pare od Arapa, Kineza, Rusa pa nije EU jedina na ovom svetu i još sami sa sobom ne znaju šta će, a mi ko blesavi hoćemo taj prokleti datum ko da će nam plate odmah biti 1000 evra, ko da će sve odmah postati ružičasto. Aman ljudi počnimo svi da radimo na osnovnim stvarima ne pljujmo po ulici, ne bacajmo papiriće, naučimo se elementarnom ponašanju u gradskom prevozu, javnim mestima, ne šetajmo po biciklističkim stazama, počistimo svoje dvorište, pomozimo komšiji... Da li shvatate da ovu zemlju čine ljudi, ljudi koji moraju promeniti sopstvene navike da bi nama bilo bolje i da bi krenuli napred, neće nam bolji život doneti nekakav famozni datum, članstvo u Uniji već mi sami promenom loših navika, totalne nekulture i nevaspitanja, lopovluka... Sami odlučujemo o sudbini, a ako drugi budu odlučivali verujte NESTAĆEMO!

Kajzer Soze

pre 10 godina

Veliki pozdrav za bracu Nemce , ljudi ovde ne shvataju da oni nama u stvari zele dobro! Sta cemo u EU kada se raspada! Napred Flamanija,Valonija,Skotska,Vels,Severna Irska i Engleska!

Foreigner

pre 10 godina

Srbija nije nista uradila da dobije datum za pregovore sa EU. Dacic jeste podpisao neki papircic u Brisel, sto on tvrdi da "istorski", i tapse sam sebe po ledja, ali to je to. Nema jos nikakve implementacije na KIM od tog dogorora, misli da jos uvek i barikade postoje. A za Srbiju, sta da kazem sem, katastrofa. Vlada i njihovi ministari nemogu da obezbede zdravo mleko, nemogu da djaci da uzmu ispite bez kradje i manipulacije, zdravstvo uzasno i nestasnica lekove, od autoputevi imace samo Ana Bekuta put do njene kuce u neko selo, drzavni budjet u minus, a vlada kupuje ratne avione od Rusa, inflacija poslednje godine kao raketa, pravosud sve radi, samo ne sudi kriminalcima, ni jedan direktor nije smenjen, i ako drzavne firma u bezvezni minusi - ali da, vlada misli da Srbija zasluzuje datum od EU. Mogu samo da vrtim glavu od levo do desno, i da se nasmejem.

Johnny

pre 10 godina

Ljudi Nemacka nece Ruskog spijuna u svojim redovima, i to svima treba da bude jasno. Predsednik izjavljuje kako je Rusofil a hoce da nam drzava udje u EU, narod pljuje po svemu sto je evropsko a dusu svoju bi dali za Rusiju... Evropa sve to vidi tj Nemacka kojoj se jedino isplati da EU opstane... Ako sad ne dobijemo datum a necemo, posle toga ulaze hrvati u EU i tu se nasa prica zavrsava, kome treba opljackana, razorena, bolesna zemlja kao sto je nasa NIKOME !

Lalegator

pre 10 godina

Alo, mi uopšte ne želimo u EU, izgleda da su i tamo svi neobavešteni. Mi kao narod ne želimo, a to što elita želi to je njihova stvar, to nema veze sa nama.
(Pametnjaković, 19. jun 2013 17:15)

Nemoguce,pa vlast bi sigurno raspisala referendum kako o KiM tako i o parafiranju Briselskog sporazuma da je sumnjala da narod nije za EU...

Ovo danas nije obicna demokratija,nego napredna demokratija.

Ode drzava u tri lepe brzinom svetlosti.

Helios

pre 10 godina

Dobićemo, i to džabe jer nas mnogo vole, Datum za početak pregovora. A možda i nećemo. A Datum za početak pregovora - pa to je nešto kao da ćeš da dobiješ prve 3 cifre novog telefona nekog ko ti duguje pare a nestao je.
I tog dana nebo će osvanuti zeleno sa ružičastim tufnama. I onda će oni da pitaju: a jeste vratili svu onu staru imovinu? Za kolko decenija cenite da će to biti gotovo?

Srđan

pre 10 godina

U oktobru, biće u novembru, u novembru biće u decembru... Biće nam sve gore, sve nas više lože... Samo dokle ovako!? Imaju li ovi pregovori smisla? Šta ćemo bez IPA fondova itd???

my name is boris

pre 10 godina

Ma ja bih im rekao 'ne' tog 28. ako se obistini ovo iz tweet-a. Dakle, EU - uzmi ili ostavi - sve sto je posle 28. je davno proslo vreme i uopste nas ne zanima.

Nego, plasim se da Nemci u svemu ovome ne igraju neku cudnu igru sa Rusima i da nam u tom smislu nema mesta u EU.

Videcemo vrlo skoro.

Gost

pre 10 godina

Da li mi to ulazimo u Germansku uniju ili EU? Posto se glas Nemacke najvise osluskuje, izgleda mi da u EU postoji prilicna hijerarhija. Mogu misliti gde je nase mesto u toj hijerarhiji.

Сале

pre 10 godina

Добро је :) Дај Боже да никада не добијемо тај датум и да што пре отерамо окупаторе и њихове слуге из земље.

T&T

pre 10 godina

Nemacka je za datum u... nikad!
...samo nema hrabrosti da to u ovom momentu javno izjavi, jer bi onda pokvarila americke planove na Balkanu i pre vremena pojela sargarepu kojom sada mase ispred nosa Srbiji!
Jos par stvari da postigne pa ce onda i javno to da uradi!

Duro

pre 10 godina

Od datuma u junu ove godine nema ništa:
- Nemci imaju izbore na jesen i sada neće ništa da urade šta bi vladajuće ( u Nemačkoj) moglo da košta u izbornoj utrci
- Srbija nije praktično ništa učinila po pitanju nemačkih uslova pa i sam Predsednik kaže: ...učinilo smo sve da ispunimo uslove ...- dakle i on sam nema hrabrosti da kaže: ispunilo smo sve uslove, a ove Dačićeve priče i igrarije i u obdaništu više ne bi prošle ) u stilu ja možda nisam bio dobar a kako je dobrota uslov e pa ako mi to nedate ja mogu da budem i gori...
- ne zavaravajmo se kako su svi za ali ta "nestašna" Nemačka je protiv- pogledajte malo kako su radili i drugima: jedna zemlja je protiv a nekoliko ih je potiho podupiru a onda kada ona pristane javi se neka druga koja je sad protiv iz bog te pitaj kojeg razloga ili povoda - pažljivo jer bi mogli da prirede istu priču...

Dusko

pre 10 godina

Da li se iko seca martovskih 7 zahteva Nemacke za dobijanje datuma:
http://www.b92.net/info/dokumenti/index.php?nav_id=697456

1. "Reforma pravosuđa i borba protiv korupcije"

- Ja licno ne verujem, ali evropska komisija kaze da postoji napredak.

2. "Vidljiv napredak u otkrivanju i gonjenju počinilaca paljenja nemačke ambasade 2008. godine"

- O ovome nista ne znam, ali Nemci to ni ne spominju sada kao uslov.

3. "Pomirenje u regionu; ne treba da bude novih interpretacija istorije, na primer, u vezi sa genocidom u Srebrenici"

- Na ovome je Srbija bila IZUZETNO aktivna i to svi moraju da priznaju!

4. Potpuna primena sporazuma između Beograda i Prištine, dogovor o nastavku dijaloga ne samo o energiji i telekomunikacijama.

- Ovo je veoma zanimljiv deo jer se odnosi na nesto sto je odavno vec prevazidjeno i tada kada je ovo receno nisu ni sanjali da ce ovakav sporazum kao sto je briselski ikada i da se dogodi!

5. "Početak uklanjanja paralelnih struktura u bezbednosnom aparatu i upravi na severu Kosova, kao i u oblasti njenog finansiranja"

- Zar ovo sada nije taj "pocetak"?

6. "Kontinuiran uticaj Beograda na Srbe na severu Kosova u cilju ostvarenja aktivne saradnje sa Euleksom i Kforom i promena svesti"

-Zar se to ne radi kontinuirano? Zasto bi inace Vucic trcao svaki cas na Kosovo?

7. "Vidljiva volja za pravno obavezujućom normalizacijom odnosa Kosova..."

- Zar nije dovoljno volje pokazano?


DOKLE VISE LAZI I OBMANA OD NEMACA?

juji

pre 10 godina

ako mislite da vas sad za.......u pricekajte pocetak pregovora pa cete vidjeti kad pocnu prave ucjene i blokade jer blokirat vas moze svaka clanica,cak ne mora navesti razlog

misa

pre 10 godina

nadam se da ce nasi odustati od EU ako ne dobijemo datum. mada evropa to i zeli..oteli su nam kosovo..sad mogu da nas sutnu...ehh..videcemo sta ce biti

Boki

pre 10 godina

Ovo je preslo u z......ciju i ispod svakog nivoa je.
Svakako,nadam se da nikada necemo dobiti datum i da nikada necemo biti deo te lihvarske internacionale,

Aleksandar

pre 10 godina

Ajde da se ne zamajavamo vise sa EU, i da se okrenemo sami sebi... Muka mi je vise od tih datuma.
(dzaja, 19. jun 2013 17:32)

Pa evo, manje više smo 25 godina isključivo okrenuti sebi pa se vidi kako dobro živimo, ne mož' da zaustavimo navalu imigranata iz EU na našim granicama koji žele da žive u ovom našem sebi okrenutom blagostanju.

Problem za vladajuće 'elite' je u tome što nas Nemci znaju k'o zlu paru i za razliku od građana ne veruju im ništa bez konkretnih rezultata. Lepo im je rečeno - uradite to, to i to, pa dobijete datum. Naši s druge strane viču uradićemo to, to i to, dajte nam datum. E pa kad urade, onda neka traže, do tad - Auf Wiedersehen!

Александар Богдановић

pre 10 godina

Изгледа да се историја на овим просторима понавља по трећи пут: Притајени сукоб на Балканском полуострву ће, највероватније, послужити као повод за укидање садашњег Четвртог рајха-Европске уније. Сви који познају историју Европе, разумеће да је СР Немачка, нажалост, остала у глибу застарелог политичког размишљања који је био одлика њихових политичара са почетка и током целог 20. века. Жао ми је само што ће опет Срби бити први на линији фронта према најагресивнијој нацији која је икада постојала у људској историји. Много веће и бројније нације, Руси и Енглези то себи тешко могу да дозволе, али ко нас, Србе пита за било шта! Једина добра ствар у томе биће та што се више никада неће постављати питање хрватске, муслиманске и албанске нације и њихових тзв. држава-оно ће бити решено у пакету са Четвртим рајхом!

Insider

pre 10 godina

Ja vam juče lepo rekoh da datum sigurno i definitivno dobijamo u januaru sledeće godine i dobih gomilu minusa...

To je proverena insiderska informacija....

Živi bili pa videli...

брбљивац

pre 10 godina

Ако Америка и Русија гледају Немачку са узвишеним поштовањем а ста би чланице ЕУ требале да раде, да је бојкотују. Чињеница је да преко Немачке ништа не иде и да Немачка нажалост српског народа овој садашњој влади не верује. Немачка сигурно зна ста су се Дачић, Вучић и Николић са Америком у лето 2012-те договарали у вези Косова. Ништа није од договореног урађено и зато Немачка спустила рампу па кад се заврши посао онда можемо позитвно да очекујемо.

konasvučeuazijuko

pre 10 godina

Prvi put vidim zdanje Bundestaga, i zapanjen sam sličnošću sa Domom NSRS! Naravno, razlika je u veličini i arhitektonskim finesama, ali zar nam to ne govori da smo odaaavno u Evropi? Zašto se stalno izvlačimo iz našeg prirodnog civilizacijskog sazvežđa i pužemo prema Aziji?

Ddule

pre 10 godina

Nije tako vazno jer ce datum bitiu krajem Juna ili u Januaru, vazno je da ce BITI.
Sto se tice posete visokog Ruskog diplomata, ta poseta je sledio na zahtev Vucica. I, koliko sam ja cuo, Vucic je zamoliu Rusku Tajnu Sluzbu da se pobrine i pohapsi sve Ruske "dobrovoljce" koji su nasli privremeno "utociste" na severu KiM-a. Isto tako je zamoliu Rusku Vladu da ne daju podrsku destruktivnim elementima, poput Jaksica i slicnih. EU to dobro zna, i Njemacka zna da Vucic je pouzdan partner.

T&T

pre 10 godina

...Taman da imaju dovoljno vemena do januara da smisle novi uslov i zaborave sve prethodno sto je do januara postignuto! Isto onako kako su sada zaboravili sve postignuto do sada!
Vrhunsko licemerje i drskost!
Na ovaj nacin Srbija nikada, ali nikada nece poceti pregovore jer ce svaki put da prolongiraju ubacujuci neki novi uslov!

Trebali bi svi da se sada konacno malo zamislimo nad sopstvenom sudbinom i sta nam je ciniti!
Nema veceg zagovornika ulaska u EU od mene samog, ali ovo zaista prevazilazi svaku granicu pristojnosti.

Izbor komentara

pre 10 godina

@ Kako je moguce da jedna zemlja totalno ponisti stavove drugih clanice unije? O kakvoj se tu slobodi i demokratiji govori? Ja jesam za EU, ali ako cu u istoj dobijati cuske od bivsih Nacista i albanskih lobista i biti ucenjivan za sve i svasta..neka, bolje ne. Svaka cast Nemackoj, iskoristila je masku EU i labilnost clanica unije da za proslih 50god predje put od "crne ovce" tadasnjeg sveta do uloge velikog brata.... Karma is a bitch
(M, 19. jun 2013 22:01)

Ovaj komentar je uzet nasumicno. Mogao sam uzeti bilo koji drugi. Komentar oslikava veliko ne poznavanje EU, njenu svrhu, razloge njenog nastajanja, kao i nacin funkcionisanja. Mislim da bi zaista bilo razumno da Srbija potpuno otstupi ili barem zamrzne svoj put u EU. Sa ovakvim shvatanjem i dozivljavanjem Unije nema nikakvog smisla traziti ulaz u nesto sto ne poznajes i sa cime nemas apsolutno nikakve dodirne tacke. Stavise, otvoreno mrzis i ne podnosis. Malo vlastitog ponosa i dostojanstva ne bi bilo na odmet. Da tragedija bude veca, do izrazaja dolazi veliko ne snazalazenje u istoriji te Evrope ali isto tako i elementarno ne poznavanje istorije vlastite drzave, kao i njenog trenutnog stanja i njene perspektive. O rejtingu koji ima Srbija u Evropi ali i sire ne vredi cak ni raspravljati.

JASNO KO DAN ODAVNO BILO

pre 10 godina

Nije trebalo neko mudrovanje da se zna da će Nemci biti protiv nas.Ovde je samo sporno sa kakvim obrazloženjem ništa drugo.

M

pre 10 godina

Kako je moguce da jedna zemlja totalno ponisti stavove drugih clanice unije? O kakvoj se tu slobodi i demokratiji govori? Ja jesam za EU, ali ako cu u istoj dobijati cuske od bivsih Nacista i albanskih lobista i biti ucenjivan za sve i svasta..neka, bolje ne. Svaka cast Nemackoj, iskoristila je masku EU i labilnost clanica unije da za proslih 50god predje put od "crne ovce" tadasnjeg sveta do uloge velikog brata.... Karma is a bitch

Ddule

pre 10 godina

@(bobo, 19. jun 2013 19:52)
Januara 2014 godine! Ali ja verujem da ce biti sada, u JUNU, uz Vidovdan.
Ako Njemci imaju nejasnoce, pozvace Vucica na posetu.

mene licno malo me uzbudjuje cinjenica, iskreno reci, da nasi pregovaraci (niskog nivoa) nisu uspeli postici ni koji dogovor!), i sve prebace na Dacica i Vucica. Nije nimalo fer!
Ako se boje icega, trebali su to reci javno, a ne da se prosetaju po Briselu i dobijaju dnevnice za dzabe.
Sram ih bilo (i ako neko od njih moze biti iz moje stranke)!

nepismen

pre 10 godina

srbija je zanimljiva evropi dok se ne ukinu srpske institucije na kosovu i dok se ne ucvrsti granica,drugim recima dok im se ne preda (i nepriznato) kosovo a posle ce slediti zahtevi suseda koji su u eu a takvih ce biti puno.

Galin

pre 10 godina

@eu
Nesecan je tvoj zivot....kazes svakog dana citas komentare iz Srbije...pa istina je moze seljak da pobegne iz svog sela ali selo iz njega nikada....
idi bolje i pripazi tu bakicu koju si izmolio da se ozenis zbog papira pa zatim pozuri da pricuvas psa svom gazdi za neki evro vise...
Inace o kakvoj pomoci dijaspore ti govoris...meni NIKO ne pomaze iz inostranstva i sto se mne tice mogu, kako ti kazes, slobodno da zavrnu slavinu...a i za EU me bas briga...trenutno poslujem sa azijskim kompanijama i veruj mi zivim sigurno kvalitetnije i bolje nego ti....mozes se kladiti u to. Sto se tice tvoje zlobe usmerene prema Srbiji....neces nam naskoditi.....ovaj narod je snalazljiv a Srbija izuzetno primamljiva gigantima iz Azije i Rusije a to je a zemlju od 7miliona sasvim dovoljno da se dobro zivi.....
p.s. ako ti babica zaplace daj joj keks.

Lupam

pre 10 godina

Vojvodina za decembar,Sanzak za januar,pa kada ostanemo na Beogradski pasaluk onda ce reci "izvinite ali nema vise slobodnih stolica u EU parlamentu?

Realnost

pre 10 godina

@ Dusko


Upravo tako!
napisase oni 7 zahteva nedavno u nadi da ih Srbija nikada nece ispuniti, a sada kada je sve ispunjeno naprasno zaboravise sta su napisali i izmislili nesto novo.

Ocigledno je da nas ne zele i da samo traze izgovore.

A i zasto bi nas Nemci zeleli u EU kada su svesni da nikada nece imati srpski glas na svojoj strani u uniji.
Svesni su da na srpski glas mogu da racunaju i Italija i Francuska i svi ostali samo ne Nemacka! Zasto bi sami sebi slabili uticaj i sami sebi davali jos jedan glas protiv?!
Sa Hrvatskom su, sa druge strane, potpuno sigurni!

soko

pre 10 godina

sami smo krivi i mi iz crne gore a i vi umjesto da trcimo za poslom
da gradimo, prodajemo i zivimo ko carevi mi se svadjamo politicki i cekamo evropu, da radimo drugacije oni bi nas molili a ne mi njih
sranje...ne znam ni sta ce nam ????

Lazar

pre 10 godina

Nemci ne bi bili Nemci kad ne bi imali neki poseban stav. Ipak se nadam da će shvatiti da svi u Evropi misle drugačije, odnosno smatraju da datum treba odrediti odmah, za jesen a ne za januar naredne godine. Možda jednom i oni podlegnu uticaju većine. Iskreno, Srbija je učinila sve što je u njenoj moći.

Miroslav D.

pre 10 godina

Dalje odlaganje datuma za pocetak pregovora bi poljuljalo vec poljuljano poverenje srpskog naroda prema EU koji u njoj vidi samo ucene, a nikakva pozitivna vest da stigne sa njihove strane.

Miloje

pre 10 godina

Datum dobijamo ove godine sigurno! Dosta smo napredovali za godinu dana, tako da nam par meseci ne znaci nista! Mozda znaci nekima (citaj SPS, URS), jer ako ne bude datuma 28. bice izbora a to znaci da nece vise biti njih u Vladi!

Jasmina Ivanović

pre 10 godina

Sta ovim Nemcima nije jasno ... pa dajte da im objasnimo ... mozda im nije jasno odakle nam toliki uspeh, tako brzo ... nee, ne mogu oni to da shvate !!!

novicavg

pre 10 godina

Ako je verovati ovom stavu vladajuće nemačke CDU i njihove kancelarke gospođe Merkel Srbiju na vidovdan čeka teško razočarenje u institucije EU jer se neće pomenuti nijedan datum kao rok za dobijanje pristupnih pregovora već će se samo pozdraviti napredak Srbije ka EU integracijama.Sve ove pohvače raznih diplomata su bez realne osnove i zasnovane na željama koje nemaju potporu u spoljnoj politici tih zemalja i mehanizmima da se najpre nemački parlamentarci a i Merkelova nateraju da budu malo konkretniji i daju orjentacione rokove za dobijanje datuma. Sem lepih reči i tapšanja po ramenu ostaje nam gorko iskustvo da i EU ume da laže i da zarad nekih svojih ciljeva ucenjuje i uslovljava do granica izdržljivosti i naroda i države. Na redu je naš politički vrh da se konkretno odredi prema ovom stavu.

KAO TALAS

pre 10 godina

Ako ne dobijemo datum sada, a dobijemo ga u januaru, to nije ništa drugo do odlaganje nečega što je već izvesno. U svakom slučaju, potrebno je do kraja boriti se za datum.

DeDa

pre 10 godina

Ako sam dobro obavesten Island je pre nekoliko dana prekinuo pregovore o clanstvu i odustao od prikljucenja EU.Mozda je vreme da i mi razmislimo o tome.Silom baba u raj ne ide-Narodna mudrost

Tosha

pre 10 godina

Vec vidjeno, ali ne treba da zbog njihovog prolongiranja da ocajavamo! Verujem da ce 28 Srbija dobiti datum ali ako se i odlozi do decembra nista strasno! Sve uradjeno je za dobrobit nas samih, tako da strpljen spasen!!!

markic

pre 10 godina

Kad smo trpeli zulum poslednjih 10 godina, sacekacemo i decembar, iako mislim da ce se postici dogovor za Vidovdan! Mozda budu izbori do tad, pa se malo Vlada rascisti!?

novicavg

pre 10 godina

Kad smo trpeli zulum poslednjih 10 godina, sacekacemo i decembar, iako mislim da ce se postici dogovor za Vidovdan! Mozda budu izbori do tad, pa se malo Vlada rascisti!?
(markic, 20. jun 2013 17:26)
Do vidovdana nema šanse za izbore, oni mogu biti tek na jesen posle evropskog fijasaka za vidovdan.A čišćenje vlade podržavam jer jer prosvećeni možda možemo bolje.A kad nam jednom izmaknu datum za decembar nema više grancije da će biti i tada jer se to pretvara u pogađanje.

Ivan

pre 10 godina

Odluka Nemacke je najvaznija i prakticno od ove zemlje sve zavisi, kakvo je raspolozenje u Nemackoj za datum Srbiji tako ce biti.

proći će i ovo malo do januara...

pre 10 godina

Datum je samo ono na kalendaru ispod lepe slike pejsaža. Oporavak ekonomije je prioritet i on ide uz evrointegracije. A Zemlja se okreće i dalje oko svoje sve zamišljenije ose.

make

pre 10 godina

Moramo biti optimisti i verovati da cemo na Vidovdan dobiti datum... Mi smo ucinili sve sto je u nasoj moci da do toga dodje, ostalo je na njima.

Vozač

pre 10 godina

Mislim da ćemo dobiti datum a sve ovo što se priča su prazne priče,nedavanje datuma bi bio mveliki rizik za EU da potkopa Vučića koji je više uradio za 10 meseci nego DS za 12 godina.

Ddule

pre 10 godina

Nije tako vazno jer ce datum bitiu krajem Juna ili u Januaru, vazno je da ce BITI.
Sto se tice posete visokog Ruskog diplomata, ta poseta je sledio na zahtev Vucica. I, koliko sam ja cuo, Vucic je zamoliu Rusku Tajnu Sluzbu da se pobrine i pohapsi sve Ruske "dobrovoljce" koji su nasli privremeno "utociste" na severu KiM-a. Isto tako je zamoliu Rusku Vladu da ne daju podrsku destruktivnim elementima, poput Jaksica i slicnih. EU to dobro zna, i Njemacka zna da Vucic je pouzdan partner.

Johnny

pre 10 godina

Ljudi Nemacka nece Ruskog spijuna u svojim redovima, i to svima treba da bude jasno. Predsednik izjavljuje kako je Rusofil a hoce da nam drzava udje u EU, narod pljuje po svemu sto je evropsko a dusu svoju bi dali za Rusiju... Evropa sve to vidi tj Nemacka kojoj se jedino isplati da EU opstane... Ako sad ne dobijemo datum a necemo, posle toga ulaze hrvati u EU i tu se nasa prica zavrsava, kome treba opljackana, razorena, bolesna zemlja kao sto je nasa NIKOME !

eu

pre 10 godina

Kako sam srecan jer nas EU pritiska da menjamo stvari iz korena.Nemoj neko od vladajuce garniture da je okrivio nekog iz EU sto nismo dobili datum jer ce biti POTPUNO SMESAN!!!!!Imali ste gospodo jos od proslog leta uslove i za gopdinu dana niste uspeli gotovo nista,osim crnog slova na papiru u sporazumu, da napravite!!!!Jadni ste....pa moja pokojna baba da je smisljala taj sporazum pre bi ga od vas smislila a da ne pricam da bi ga mnogo brze primenila....ako se o primeni bilo sta moze reci osim da ste samo poslali oficira za vazu i toliko.....NISTA DRUGO niste ozbiljno primEnili...a i kako bi kada ste u istom sastavu problem i napravili pre 15 god.....NESPOSOBNJAKOVICI JEDNI!!!!Ni jednu sistemsku reformu sproveli niste....pricate o korupciji a sistemskih promena nema....medijske strategije nema...diplome iz eu nepriznate...zemlja ogrezla u korupciju....A vi se kao kvazi borite nesto...Ne znam samo ko je mogao biti toliko pametan da vas glasa ali kakva zemlja takvi i politicari!!!!!!Na svu srecu i rukama i nogama ima da kopam da ostanem gde sam......tj van Srbije jer vi ste jedna SRAMOTA!!!!Citam komentare svakog dana iz Srbije i verujte mi da sam svakog dana sve sigurniji da sam potpuno ispravnu odluku doneo da odem...Glupa li je dijaspora sto vam pomaze.Treba i oni da vam zavrnu slavine pa da nemate gde!!!Bruke jedne!

konasvučeuazijuko

pre 10 godina

Prvi put vidim zdanje Bundestaga, i zapanjen sam sličnošću sa Domom NSRS! Naravno, razlika je u veličini i arhitektonskim finesama, ali zar nam to ne govori da smo odaaavno u Evropi? Zašto se stalno izvlačimo iz našeg prirodnog civilizacijskog sazvežđa i pužemo prema Aziji?

Foreigner

pre 10 godina

Srbija nije nista uradila da dobije datum za pregovore sa EU. Dacic jeste podpisao neki papircic u Brisel, sto on tvrdi da "istorski", i tapse sam sebe po ledja, ali to je to. Nema jos nikakve implementacije na KIM od tog dogorora, misli da jos uvek i barikade postoje. A za Srbiju, sta da kazem sem, katastrofa. Vlada i njihovi ministari nemogu da obezbede zdravo mleko, nemogu da djaci da uzmu ispite bez kradje i manipulacije, zdravstvo uzasno i nestasnica lekove, od autoputevi imace samo Ana Bekuta put do njene kuce u neko selo, drzavni budjet u minus, a vlada kupuje ratne avione od Rusa, inflacija poslednje godine kao raketa, pravosud sve radi, samo ne sudi kriminalcima, ni jedan direktor nije smenjen, i ako drzavne firma u bezvezni minusi - ali da, vlada misli da Srbija zasluzuje datum od EU. Mogu samo da vrtim glavu od levo do desno, i da se nasmejem.

Сале

pre 10 godina

Добро је :) Дај Боже да никада не добијемо тај датум и да што пре отерамо окупаторе и њихове слуге из земље.

Aleksandar

pre 10 godina

28.juna ćemo dobiti uslovni datum o pregovaranju, a onda sledi datum za uslovno pregovaranje, pa otpočinjanje uslova za približavanje pregovora, pa uslov uslova za implementaciju pregovora o pregovorima za otvaranje prvog poglavlja, i na kraju uslovno otvaranje drugog poglavlja uz tehničko zatvaranje prvog sa implementacijom datuma i tako u krug... Dajte ljudi da li je moguće da ćemo se ponižavati, da li shvatate da nas EU ne želi, jednostavno ne mogu očima da nas vide... Da li možete razumeti da još tesnije povezivanje sa EU nas vodi u sigurnu propast jer ćemo 100% zavisiti od njihove volje, samilosti a da ne govorim da će nas sve više ucenjivati... Tražite pare od Arapa, Kineza, Rusa pa nije EU jedina na ovom svetu i još sami sa sobom ne znaju šta će, a mi ko blesavi hoćemo taj prokleti datum ko da će nam plate odmah biti 1000 evra, ko da će sve odmah postati ružičasto. Aman ljudi počnimo svi da radimo na osnovnim stvarima ne pljujmo po ulici, ne bacajmo papiriće, naučimo se elementarnom ponašanju u gradskom prevozu, javnim mestima, ne šetajmo po biciklističkim stazama, počistimo svoje dvorište, pomozimo komšiji... Da li shvatate da ovu zemlju čine ljudi, ljudi koji moraju promeniti sopstvene navike da bi nama bilo bolje i da bi krenuli napred, neće nam bolji život doneti nekakav famozni datum, članstvo u Uniji već mi sami promenom loših navika, totalne nekulture i nevaspitanja, lopovluka... Sami odlučujemo o sudbini, a ako drugi budu odlučivali verujte NESTAĆEMO!

Lupam

pre 10 godina

Vojvodina za decembar,Sanzak za januar,pa kada ostanemo na Beogradski pasaluk onda ce reci "izvinite ali nema vise slobodnih stolica u EU parlamentu?

брбљивац

pre 10 godina

Ако Америка и Русија гледају Немачку са узвишеним поштовањем а ста би чланице ЕУ требале да раде, да је бојкотују. Чињеница је да преко Немачке ништа не иде и да Немачка нажалост српског народа овој садашњој влади не верује. Немачка сигурно зна ста су се Дачић, Вучић и Николић са Америком у лето 2012-те договарали у вези Косова. Ништа није од договореног урађено и зато Немачка спустила рампу па кад се заврши посао онда можемо позитвно да очекујемо.

Gost

pre 10 godina

Da li mi to ulazimo u Germansku uniju ili EU? Posto se glas Nemacke najvise osluskuje, izgleda mi da u EU postoji prilicna hijerarhija. Mogu misliti gde je nase mesto u toj hijerarhiji.

Insider

pre 10 godina

Ja vam juče lepo rekoh da datum sigurno i definitivno dobijamo u januaru sledeće godine i dobih gomilu minusa...

To je proverena insiderska informacija....

Živi bili pa videli...

misa

pre 10 godina

nadam se da ce nasi odustati od EU ako ne dobijemo datum. mada evropa to i zeli..oteli su nam kosovo..sad mogu da nas sutnu...ehh..videcemo sta ce biti

Realnost

pre 10 godina

@ Dusko


Upravo tako!
napisase oni 7 zahteva nedavno u nadi da ih Srbija nikada nece ispuniti, a sada kada je sve ispunjeno naprasno zaboravise sta su napisali i izmislili nesto novo.

Ocigledno je da nas ne zele i da samo traze izgovore.

A i zasto bi nas Nemci zeleli u EU kada su svesni da nikada nece imati srpski glas na svojoj strani u uniji.
Svesni su da na srpski glas mogu da racunaju i Italija i Francuska i svi ostali samo ne Nemacka! Zasto bi sami sebi slabili uticaj i sami sebi davali jos jedan glas protiv?!
Sa Hrvatskom su, sa druge strane, potpuno sigurni!

T&T

pre 10 godina

Nemacka je za datum u... nikad!
...samo nema hrabrosti da to u ovom momentu javno izjavi, jer bi onda pokvarila americke planove na Balkanu i pre vremena pojela sargarepu kojom sada mase ispred nosa Srbiji!
Jos par stvari da postigne pa ce onda i javno to da uradi!

Boki

pre 10 godina

Ovo je preslo u z......ciju i ispod svakog nivoa je.
Svakako,nadam se da nikada necemo dobiti datum i da nikada necemo biti deo te lihvarske internacionale,

juji

pre 10 godina

ako mislite da vas sad za.......u pricekajte pocetak pregovora pa cete vidjeti kad pocnu prave ucjene i blokade jer blokirat vas moze svaka clanica,cak ne mora navesti razlog

Duro

pre 10 godina

Od datuma u junu ove godine nema ništa:
- Nemci imaju izbore na jesen i sada neće ništa da urade šta bi vladajuće ( u Nemačkoj) moglo da košta u izbornoj utrci
- Srbija nije praktično ništa učinila po pitanju nemačkih uslova pa i sam Predsednik kaže: ...učinilo smo sve da ispunimo uslove ...- dakle i on sam nema hrabrosti da kaže: ispunilo smo sve uslove, a ove Dačićeve priče i igrarije i u obdaništu više ne bi prošle ) u stilu ja možda nisam bio dobar a kako je dobrota uslov e pa ako mi to nedate ja mogu da budem i gori...
- ne zavaravajmo se kako su svi za ali ta "nestašna" Nemačka je protiv- pogledajte malo kako su radili i drugima: jedna zemlja je protiv a nekoliko ih je potiho podupiru a onda kada ona pristane javi se neka druga koja je sad protiv iz bog te pitaj kojeg razloga ili povoda - pažljivo jer bi mogli da prirede istu priču...

Aleksandar

pre 10 godina

Ajde da se ne zamajavamo vise sa EU, i da se okrenemo sami sebi... Muka mi je vise od tih datuma.
(dzaja, 19. jun 2013 17:32)

Pa evo, manje više smo 25 godina isključivo okrenuti sebi pa se vidi kako dobro živimo, ne mož' da zaustavimo navalu imigranata iz EU na našim granicama koji žele da žive u ovom našem sebi okrenutom blagostanju.

Problem za vladajuće 'elite' je u tome što nas Nemci znaju k'o zlu paru i za razliku od građana ne veruju im ništa bez konkretnih rezultata. Lepo im je rečeno - uradite to, to i to, pa dobijete datum. Naši s druge strane viču uradićemo to, to i to, dajte nam datum. E pa kad urade, onda neka traže, do tad - Auf Wiedersehen!

M

pre 10 godina

Kako je moguce da jedna zemlja totalno ponisti stavove drugih clanice unije? O kakvoj se tu slobodi i demokratiji govori? Ja jesam za EU, ali ako cu u istoj dobijati cuske od bivsih Nacista i albanskih lobista i biti ucenjivan za sve i svasta..neka, bolje ne. Svaka cast Nemackoj, iskoristila je masku EU i labilnost clanica unije da za proslih 50god predje put od "crne ovce" tadasnjeg sveta do uloge velikog brata.... Karma is a bitch

JASNO KO DAN ODAVNO BILO

pre 10 godina

Nije trebalo neko mudrovanje da se zna da će Nemci biti protiv nas.Ovde je samo sporno sa kakvim obrazloženjem ništa drugo.

Ddule

pre 10 godina

@(bobo, 19. jun 2013 19:52)
Januara 2014 godine! Ali ja verujem da ce biti sada, u JUNU, uz Vidovdan.
Ako Njemci imaju nejasnoce, pozvace Vucica na posetu.

mene licno malo me uzbudjuje cinjenica, iskreno reci, da nasi pregovaraci (niskog nivoa) nisu uspeli postici ni koji dogovor!), i sve prebace na Dacica i Vucica. Nije nimalo fer!
Ako se boje icega, trebali su to reci javno, a ne da se prosetaju po Briselu i dobijaju dnevnice za dzabe.
Sram ih bilo (i ako neko od njih moze biti iz moje stranke)!

Dusko

pre 10 godina

Da li se iko seca martovskih 7 zahteva Nemacke za dobijanje datuma:
http://www.b92.net/info/dokumenti/index.php?nav_id=697456

1. "Reforma pravosuđa i borba protiv korupcije"

- Ja licno ne verujem, ali evropska komisija kaze da postoji napredak.

2. "Vidljiv napredak u otkrivanju i gonjenju počinilaca paljenja nemačke ambasade 2008. godine"

- O ovome nista ne znam, ali Nemci to ni ne spominju sada kao uslov.

3. "Pomirenje u regionu; ne treba da bude novih interpretacija istorije, na primer, u vezi sa genocidom u Srebrenici"

- Na ovome je Srbija bila IZUZETNO aktivna i to svi moraju da priznaju!

4. Potpuna primena sporazuma između Beograda i Prištine, dogovor o nastavku dijaloga ne samo o energiji i telekomunikacijama.

- Ovo je veoma zanimljiv deo jer se odnosi na nesto sto je odavno vec prevazidjeno i tada kada je ovo receno nisu ni sanjali da ce ovakav sporazum kao sto je briselski ikada i da se dogodi!

5. "Početak uklanjanja paralelnih struktura u bezbednosnom aparatu i upravi na severu Kosova, kao i u oblasti njenog finansiranja"

- Zar ovo sada nije taj "pocetak"?

6. "Kontinuiran uticaj Beograda na Srbe na severu Kosova u cilju ostvarenja aktivne saradnje sa Euleksom i Kforom i promena svesti"

-Zar se to ne radi kontinuirano? Zasto bi inace Vucic trcao svaki cas na Kosovo?

7. "Vidljiva volja za pravno obavezujućom normalizacijom odnosa Kosova..."

- Zar nije dovoljno volje pokazano?


DOKLE VISE LAZI I OBMANA OD NEMACA?

T&T

pre 10 godina

...Taman da imaju dovoljno vemena do januara da smisle novi uslov i zaborave sve prethodno sto je do januara postignuto! Isto onako kako su sada zaboravili sve postignuto do sada!
Vrhunsko licemerje i drskost!
Na ovaj nacin Srbija nikada, ali nikada nece poceti pregovore jer ce svaki put da prolongiraju ubacujuci neki novi uslov!

Trebali bi svi da se sada konacno malo zamislimo nad sopstvenom sudbinom i sta nam je ciniti!
Nema veceg zagovornika ulaska u EU od mene samog, ali ovo zaista prevazilazi svaku granicu pristojnosti.

Александар Богдановић

pre 10 godina

Изгледа да се историја на овим просторима понавља по трећи пут: Притајени сукоб на Балканском полуострву ће, највероватније, послужити као повод за укидање садашњег Четвртог рајха-Европске уније. Сви који познају историју Европе, разумеће да је СР Немачка, нажалост, остала у глибу застарелог политичког размишљања који је био одлика њихових политичара са почетка и током целог 20. века. Жао ми је само што ће опет Срби бити први на линији фронта према најагресивнијој нацији која је икада постојала у људској историји. Много веће и бројније нације, Руси и Енглези то себи тешко могу да дозволе, али ко нас, Србе пита за било шта! Једина добра ствар у томе биће та што се више никада неће постављати питање хрватске, муслиманске и албанске нације и њихових тзв. држава-оно ће бити решено у пакету са Четвртим рајхом!

XXL

pre 10 godina

keva holandija nema pamćenje kišne gliste! ne daj datum dok ne ispune sve uslove! dosta laganja, vi dobro pamtite šta smo sve spremni da uradimo ako nas pustite. bolje nego mi sami.

Bacvanin

pre 10 godina

Mozda su stranke koje su danas na vlasti uspele ubediti gradjane Srbije svojim slatkim recima i laskanjem, ali Nemacke parlamentarce interesuju samo rezultati.
Ako je stvarno onako kako Vlada prica, da su sve primenili sto se trazi, onda nema brige, datum se dobija.
Ako ne dobijemo datum, to znaci da Vlada nije primenila ono za sta se obavezala, i kao takva treba da snosi odgovornost.
Mozda Vucic i Nikolic ulivaju poverenja nekima, ali ako se samo rezultati gledaju, objektivno, sem par lepih reci malo sta su uradili na Kosovu.

Stefan

pre 10 godina

Dakle , u igri je datum za datum ? Koliko dugo cemo jos trpeti ovakvo ponizavanje !? Dosta ! Sto se mene , bivseg evropejca tice treba da sledimo primer Islanda !

Kajzer Soze

pre 10 godina

Veliki pozdrav za bracu Nemce , ljudi ovde ne shvataju da oni nama u stvari zele dobro! Sta cemo u EU kada se raspada! Napred Flamanija,Valonija,Skotska,Vels,Severna Irska i Engleska!

Pametnjaković

pre 10 godina

Alo, mi uopšte ne želimo u EU, izgleda da su i tamo svi neobavešteni. Mi kao narod ne želimo, a to što elita želi to je njihova stvar, to nema veze sa nama.

Tazo

pre 10 godina

Dve vrste komentara mene odusevljavaju :)
Prvi su aa treba da se ugledamo na Norvesku ili Island, Svajcarsku i okrenemo se od EU. Ako mogu oni bez EU, mozemo i mi !
Da li je komentar potreban?
Drugi su da treba da se okrenemo sami sebi. Ja mislim da svi nasi problemi i poticu iz toga sto smo previse okrenuti sebi i sto smo uvek mimo sveta. 90ih smo najvise bili okrenuti sebi i tada nam je drzava bila u najvecem rasulu. Daj budite razumni i realni kad procenjujete koliko smo kao nacija (ne)sposobni da prezivimo bez pomoci drugih.

Jad i beda od Drzave....

pre 10 godina

U zemlji u kojoj likovi kao sto su Mrkonjic, Ilic i ostale mnogobrojne sadasnje i bivse politicke spodobe mogu biti ministri i jos raditi to sto rade to jest nista za ono sto su placeni nego samo u svoj dzep raznoraznim mahinacijama, ruku na srce ta zemlja ne zasluzuje ni d od datuma.
A sad sto nas Nemci ocigledno za...avaju i vrte u krug mi bi zbog toga trebali jos vise zapet i resiti se ovakvih kocnicara naseg napredka u svim segmentima...

Pametnjakovic mladji

pre 10 godina

Ispadose po prvi put Nemci budale...al dobro, cekali smo sa DS-om taj datum 10 godina pa nista...sacekacemo i tih 6 meseci...Za to vreme treba pohapsiti i osuditi sljam u Srbiji...Promeniti ustav, pravosudje...I uloziti veliki napor da se dovede neki veliki investitor...Bice nam posle tih koraka lakse sa datumom i posle datuma ono sto nas ceka...

Galin

pre 10 godina

@eu
Nesecan je tvoj zivot....kazes svakog dana citas komentare iz Srbije...pa istina je moze seljak da pobegne iz svog sela ali selo iz njega nikada....
idi bolje i pripazi tu bakicu koju si izmolio da se ozenis zbog papira pa zatim pozuri da pricuvas psa svom gazdi za neki evro vise...
Inace o kakvoj pomoci dijaspore ti govoris...meni NIKO ne pomaze iz inostranstva i sto se mne tice mogu, kako ti kazes, slobodno da zavrnu slavinu...a i za EU me bas briga...trenutno poslujem sa azijskim kompanijama i veruj mi zivim sigurno kvalitetnije i bolje nego ti....mozes se kladiti u to. Sto se tice tvoje zlobe usmerene prema Srbiji....neces nam naskoditi.....ovaj narod je snalazljiv a Srbija izuzetno primamljiva gigantima iz Azije i Rusije a to je a zemlju od 7miliona sasvim dovoljno da se dobro zivi.....
p.s. ako ti babica zaplace daj joj keks.

Lalegator

pre 10 godina

Alo, mi uopšte ne želimo u EU, izgleda da su i tamo svi neobavešteni. Mi kao narod ne želimo, a to što elita želi to je njihova stvar, to nema veze sa nama.
(Pametnjaković, 19. jun 2013 17:15)

Nemoguce,pa vlast bi sigurno raspisala referendum kako o KiM tako i o parafiranju Briselskog sporazuma da je sumnjala da narod nije za EU...

Ovo danas nije obicna demokratija,nego napredna demokratija.

Ode drzava u tri lepe brzinom svetlosti.

MUKNAVI

pre 10 godina

To ce kostrenirati Vucic gospodara,on je obecao pobedu na Vidov Dan,i sta sad?Morace da ceka Svetog Savu,pa Djurdjev dan i td ukoliko Srbadija ne dodje konacno do pameti i rastera trutine koje sa njom "vladaju"..

my name is boris

pre 10 godina

Ma ja bih im rekao 'ne' tog 28. ako se obistini ovo iz tweet-a. Dakle, EU - uzmi ili ostavi - sve sto je posle 28. je davno proslo vreme i uopste nas ne zanima.

Nego, plasim se da Nemci u svemu ovome ne igraju neku cudnu igru sa Rusima i da nam u tom smislu nema mesta u EU.

Videcemo vrlo skoro.

Helios

pre 10 godina

Dobićemo, i to džabe jer nas mnogo vole, Datum za početak pregovora. A možda i nećemo. A Datum za početak pregovora - pa to je nešto kao da ćeš da dobiješ prve 3 cifre novog telefona nekog ko ti duguje pare a nestao je.
I tog dana nebo će osvanuti zeleno sa ružičastim tufnama. I onda će oni da pitaju: a jeste vratili svu onu staru imovinu? Za kolko decenija cenite da će to biti gotovo?

genije

pre 10 godina

@eu
Nije zdrava tolika mrznja dragi moj. Pogotovo ako je usmerena, kako tvrdis, sopstvenom narodu.
A ti ocito spadas u onu grupu gastarbajtera koji sto ponasanjem, sto recima, pothranjuju ruznu sliku o nama...

student

pre 10 godina

Dačiću, možeš ti nas zamajavati da si sedanjem za sto učinio "istorijski" potez, ali dok se nešto konkretno ne uradi džaba ti ovde prosipaš tu priču. Nemac očekuje konkretno, a ne apstraktno, shvati to.

Lalegator

pre 10 godina

Ko to kaže da nećemo dobiti datum do 28. Juna ?! Datum je: Januar 2014.
(Ekonomista, 19. jun 2013 16:33)

Fenomalna buducnost ceka i drzavu i gradjane kad se njihova sudbina objavljuje na tviteru.

Srđan

pre 10 godina

U oktobru, biće u novembru, u novembru biće u decembru... Biće nam sve gore, sve nas više lože... Samo dokle ovako!? Imaju li ovi pregovori smisla? Šta ćemo bez IPA fondova itd???

Stevan

pre 10 godina

Mozda ipak na prolece, ne, bolje na jesen, ili zimu! Sta jos niste priznali Kosovo, znaci sledece godine, samo ne znam koje! Obecanje ludom radovanje.

Izbor komentara

pre 10 godina

@ Kako je moguce da jedna zemlja totalno ponisti stavove drugih clanice unije? O kakvoj se tu slobodi i demokratiji govori? Ja jesam za EU, ali ako cu u istoj dobijati cuske od bivsih Nacista i albanskih lobista i biti ucenjivan za sve i svasta..neka, bolje ne. Svaka cast Nemackoj, iskoristila je masku EU i labilnost clanica unije da za proslih 50god predje put od "crne ovce" tadasnjeg sveta do uloge velikog brata.... Karma is a bitch
(M, 19. jun 2013 22:01)

Ovaj komentar je uzet nasumicno. Mogao sam uzeti bilo koji drugi. Komentar oslikava veliko ne poznavanje EU, njenu svrhu, razloge njenog nastajanja, kao i nacin funkcionisanja. Mislim da bi zaista bilo razumno da Srbija potpuno otstupi ili barem zamrzne svoj put u EU. Sa ovakvim shvatanjem i dozivljavanjem Unije nema nikakvog smisla traziti ulaz u nesto sto ne poznajes i sa cime nemas apsolutno nikakve dodirne tacke. Stavise, otvoreno mrzis i ne podnosis. Malo vlastitog ponosa i dostojanstva ne bi bilo na odmet. Da tragedija bude veca, do izrazaja dolazi veliko ne snazalazenje u istoriji te Evrope ali isto tako i elementarno ne poznavanje istorije vlastite drzave, kao i njenog trenutnog stanja i njene perspektive. O rejtingu koji ima Srbija u Evropi ali i sire ne vredi cak ni raspravljati.

Lazar

pre 10 godina

Nemci ne bi bili Nemci kad ne bi imali neki poseban stav. Ipak se nadam da će shvatiti da svi u Evropi misle drugačije, odnosno smatraju da datum treba odrediti odmah, za jesen a ne za januar naredne godine. Možda jednom i oni podlegnu uticaju većine. Iskreno, Srbija je učinila sve što je u njenoj moći.

nepismen

pre 10 godina

srbija je zanimljiva evropi dok se ne ukinu srpske institucije na kosovu i dok se ne ucvrsti granica,drugim recima dok im se ne preda (i nepriznato) kosovo a posle ce slediti zahtevi suseda koji su u eu a takvih ce biti puno.

novicavg

pre 10 godina

Ako je verovati ovom stavu vladajuće nemačke CDU i njihove kancelarke gospođe Merkel Srbiju na vidovdan čeka teško razočarenje u institucije EU jer se neće pomenuti nijedan datum kao rok za dobijanje pristupnih pregovora već će se samo pozdraviti napredak Srbije ka EU integracijama.Sve ove pohvače raznih diplomata su bez realne osnove i zasnovane na željama koje nemaju potporu u spoljnoj politici tih zemalja i mehanizmima da se najpre nemački parlamentarci a i Merkelova nateraju da budu malo konkretniji i daju orjentacione rokove za dobijanje datuma. Sem lepih reči i tapšanja po ramenu ostaje nam gorko iskustvo da i EU ume da laže i da zarad nekih svojih ciljeva ucenjuje i uslovljava do granica izdržljivosti i naroda i države. Na redu je naš politički vrh da se konkretno odredi prema ovom stavu.

KAO TALAS

pre 10 godina

Ako ne dobijemo datum sada, a dobijemo ga u januaru, to nije ništa drugo do odlaganje nečega što je već izvesno. U svakom slučaju, potrebno je do kraja boriti se za datum.

DeDa

pre 10 godina

Ako sam dobro obavesten Island je pre nekoliko dana prekinuo pregovore o clanstvu i odustao od prikljucenja EU.Mozda je vreme da i mi razmislimo o tome.Silom baba u raj ne ide-Narodna mudrost

make

pre 10 godina

Moramo biti optimisti i verovati da cemo na Vidovdan dobiti datum... Mi smo ucinili sve sto je u nasoj moci da do toga dodje, ostalo je na njima.

markic

pre 10 godina

Kad smo trpeli zulum poslednjih 10 godina, sacekacemo i decembar, iako mislim da ce se postici dogovor za Vidovdan! Mozda budu izbori do tad, pa se malo Vlada rascisti!?

Miloje

pre 10 godina

Datum dobijamo ove godine sigurno! Dosta smo napredovali za godinu dana, tako da nam par meseci ne znaci nista! Mozda znaci nekima (citaj SPS, URS), jer ako ne bude datuma 28. bice izbora a to znaci da nece vise biti njih u Vladi!

Jasmina Ivanović

pre 10 godina

Sta ovim Nemcima nije jasno ... pa dajte da im objasnimo ... mozda im nije jasno odakle nam toliki uspeh, tako brzo ... nee, ne mogu oni to da shvate !!!

proći će i ovo malo do januara...

pre 10 godina

Datum je samo ono na kalendaru ispod lepe slike pejsaža. Oporavak ekonomije je prioritet i on ide uz evrointegracije. A Zemlja se okreće i dalje oko svoje sve zamišljenije ose.

soko

pre 10 godina

sami smo krivi i mi iz crne gore a i vi umjesto da trcimo za poslom
da gradimo, prodajemo i zivimo ko carevi mi se svadjamo politicki i cekamo evropu, da radimo drugacije oni bi nas molili a ne mi njih
sranje...ne znam ni sta ce nam ????

Miroslav D.

pre 10 godina

Dalje odlaganje datuma za pocetak pregovora bi poljuljalo vec poljuljano poverenje srpskog naroda prema EU koji u njoj vidi samo ucene, a nikakva pozitivna vest da stigne sa njihove strane.

Tosha

pre 10 godina

Vec vidjeno, ali ne treba da zbog njihovog prolongiranja da ocajavamo! Verujem da ce 28 Srbija dobiti datum ali ako se i odlozi do decembra nista strasno! Sve uradjeno je za dobrobit nas samih, tako da strpljen spasen!!!

novicavg

pre 10 godina

Kad smo trpeli zulum poslednjih 10 godina, sacekacemo i decembar, iako mislim da ce se postici dogovor za Vidovdan! Mozda budu izbori do tad, pa se malo Vlada rascisti!?
(markic, 20. jun 2013 17:26)
Do vidovdana nema šanse za izbore, oni mogu biti tek na jesen posle evropskog fijasaka za vidovdan.A čišćenje vlade podržavam jer jer prosvećeni možda možemo bolje.A kad nam jednom izmaknu datum za decembar nema više grancije da će biti i tada jer se to pretvara u pogađanje.

Ivan

pre 10 godina

Odluka Nemacke je najvaznija i prakticno od ove zemlje sve zavisi, kakvo je raspolozenje u Nemackoj za datum Srbiji tako ce biti.

Vozač

pre 10 godina

Mislim da ćemo dobiti datum a sve ovo što se priča su prazne priče,nedavanje datuma bi bio mveliki rizik za EU da potkopa Vučića koji je više uradio za 10 meseci nego DS za 12 godina.