Utorak, 18.06.2013.

10:41

Tači: Nije mi cilj velika Albanija

Kosovski premijer Hašim Tači negirao je da mu je cilj velika Albanija i dodao da primena briselskog sporazuma nema alternativu.

Izvor: Tanjug

Taèi: Nije mi cilj velika Albanija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Toma86

pre 10 godina

Kao drzave mozemo pristupiti EU i onda bi svi Albanci bili ujedinjeni u Evropi. Ne radi se o stvaranju etnicki homogene drzave", naglasio je on.

vi niste drzava. ad acta.

Kalin

pre 10 godina

"Mi smo samo izjasnili nase legitimne stavove prema Albancima u Presevskoj dolini. Oni bi trebalo da budu u mogucnosti da uzivaju demokratska i nacionalna prava", objasnio je on.

Ne brini ti za to, oni imaju sva prava kao i Srbi u Presevskoj dolini, veca nego sto su Srbi na KiM imali i pre nego sto ste proglasili nezavisnost.

minhauzeniqi

pre 10 godina

Da li bi makar jedan Hrvat ili Bosnjak poverovao Milosevicu kada bi na isto ovo pitanje pre dvadesetak godina odgovorio da njegov cilj nije Velika Srbija nego se on bori za ljudska prava, za postovanje granica, za Eu itd? Naravno da ne bi, ali zato neko ovde misli da ce bilo ko sa vise od dva grama mozga da poveruje u ovaj Tacijev jeftini marketing? Sa Kosova su Albanci proterali stotine hiljada ljudi, promenili etnicki sastav, na jedan bezobrazan i nasilan nacin albanizuju sve na Kosovu, falisifikuju istoriju, podizu granice, samoproglasili su nekakvu "drzavu" koja cak donosi rezolucije o 'zastiti prava Albanaca" u regionu, odmah posle Kosova, jos 1999. godine su prebacili svoje teroriste u Makedoniju kako bi i tamo stvorili tzv. "iliridu"... Da li Albanci zaista misle da smo svi ovde blesavi i da ce i dalje moci da rade ovo sta rade? Nema te Amerike koja ce im moci uskoro biti na pomoci jer su vec svima dosadili sa svojim neizivljenim nacionalizmom i sirenjem.

Srbijanac iz Srema

pre 10 godina

Vreme je Tači da počneš to što pričaš i da primenjuješ. Najlakše je okriviti drugu stranu. Prošla su ta vremena. Ta tvoja priča više nigde ne pije vodu.

Strahinja

pre 10 godina

Na pitanje da li ocekuje otpor od srpskih vodza na severu, Taci je rekao da postoji otpor "pojedinaca", ali i da oni nece imati sansu, zbog sirokih obaveza koje postoje prema sporazumu.

A osecam da su oni sve to sto su radili - radili u nekakvom dilu sa njim.

Jovan

pre 10 godina

"Ne postoji alternativa implementaciji sporazuma, jer u suprotnom nema evropske buducnosti kako za Srbiju, tako ni za Kosovo. Sporazum od 19. aprila nije kraj, vec pocetak jednog dugog procesa",

Ovaj vise blage veze nema sta je kad i kome izjavio... A sto li je napustao pregovore onako teatralno ukoliko ne postoji alternativa?

skoro poverovah

pre 10 godina

Ma lagiš ti malo mnogo.Jeste ti ti to cilj,samo što od toga nema ništa.Najverovatnije ćeš uskoro izgubiti i BKMDK(BalkanskoKriminalnoMafijaškuDržavuKosovo)...

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Ako Hasim Tači misli da je svojom izjavom uspeo nekog u Srbiji da ubedi da tako misli, prevario se znamo mi dobro da "vuk dlaku menja ali ćud nikada". Pa ko još može da mu poveruje u tu priču. Sa druge strane se jasno vidi da Priština ni za milimetar neće odustati od svojih namera. Ali su se grdno prevarili morace da se drze onog sto su potpisali u Briselu.

Dr.Know all

pre 10 godina

Kakav je bezobrazan i bahat lik ovaj Taci. Ali moram priznati da ga je agencija dobro obrazovala i usmerila gde treba. Od osamdesetih godina albance su obucavale islamisticke obavestajne stukture, CIA, a preko resformirane i novo formirane Albanske obavesajne sluzbe(SIK), isterali su i bombardovanje 99...Igramo se mi a ne znamo kako da se igramo...zato i gubimo!

Albanac

pre 10 godina

Ja znam da govoris istinu. Ja sam Albanac i poznajem mog naroda. Svaki Albanac zeli da bude "prvac". Neko je poglavar kuce, pa poglavar sela pa nadalje do onog famoznog: Bolje poglavar sela nego zamenik cara. Pitanje je da li Srbija ce gurnuti Kosovo u zagrljaj Albanije....

Amulet of undertaker

pre 10 godina

Prevarili smo se mi (obican narod) kada smo mislili lako cemo sa albancima...dok smo mi sanjali komunisticki san, oni su se organizovali, menjali formu i strategiju. Nemojte nasedati na forume i komentare prizemnog dela populacije cija je svrha da dezavuisu i zavedu sa pomislju da su svi takvi. Daleko su perfidniji i inteligentniji. Pa pobogu da li je samo dovoljna cinjenica da su preko SIK-a izdejstvovali i bombardovanje 99-te. Uzece nam i ovaj novi jug Srbije koji vec svojataju kao "Presevsku dolinu" tj.postojbinu albanije...nemojte misliti da ce biti lako.

božur

pre 10 godina

"Hasim Taci DRZAVNIK"
Bucko razmisljam
_________________________________
Dabogda ti taj "državnik" operisao po kući.
/Srbin iz Gračanice/

osvajanje preko k.

pre 10 godina

Tači: Nije mi cilj Velika Albanija.
Moguce, ali ima kome ce biti... tako su i komunisti govorili, pa su dosli oni drugi! Prvo jedni, pa onda ovi drugi, i ono sto je bilo nase sada je vase.Tako se osvajaju teritorije natalitetom i menjanjem opcija, u zavisnosti od okolnosti.

Srpsko zauvek

pre 10 godina

Uzaludan san,nema velike albanije….Taci ti si na Srpskoj zemlji,i zauvek ce tako biti...tu si tudjin i doci ce dan,kada ces to i shvatiti!Srbija se ne deli,nema ambasadora,ovo je samo privid sa oficirima ....Jer Ki M su srce Srbije,tako je od pamti veka,tako ce i ostati!!!!

nezaposlen albanac

pre 10 godina

Srbija je bila najbolji uctelj za Kosovu.Secate "Srbija do Tokija" gde ste sada???? Mi trazimo samo onu sto mozemo ne kao Srbija.

Firefly

pre 10 godina

Kakav je bezobrazan i bahat lik ovaj Taci. Ali moram priznati da ga je agencija dobro obrazovala i usmerila gde treba. Od osamdesetih godina shiptare su obucavale islamisticke obavestajne stukture, CIA, a preko resformirane i novo formirane Albanske obavesajne sluzbe(SIK), isterali su i bombardovanje 99...Igramo se mi a ne znamo kako da se igramo...zato i gubimo!

Green Dragon

pre 10 godina

Da li se neko upita zasto Bec? Pa zato sto je baza albanskog EU lobija. Sve prljave albanske finansije se peru i pokrecu u Becu kao ekonomskoj centrali. Naravno nije cudo ni sto su najvece albanske snage tamo, ako se uzme u obzir i da je jedna od nasih najvecih dijaspora upravo tamo...mnogo tu ima povezanih stvari!!! A malo se kod nas prica i radi na tome. Da li je ikome simptomaticno to sto je ubrzano cepanje i rusenje integriteta krenulo nakon 5.10. i rasformiranja nekada cuvene svetske firme UDB... ko je cije ljude doveo krajem 90-tih i na kraju 5.10. koga su ti ljudi smenili i zamenili? Cije su interese ti novi stitili i na kraju proziveli? Ko nam je namestio bombardovanje 99... zapostavili ste mnogo, gledajuci licne interese i ne dalje od svog nosa...

Bilateral

pre 10 godina

Pa kad implementacija nema alternativu, sto ne pritisnes te tvoje u timu koji koce sve? Naravno da to neces uraditi, jer vam to pase, kako bi Srbija izgubila dosta, a vi dobili sansu za stvaranje velike albanije (namerno napisano malim slovom)!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Po mom cvrstom uverenju za samu Srbiju nije "najveca tragedija" nikakvo "gubljenje teritorije" ili to sto se Kosovo otcepilo od Srbije kao ni to sto je CG. napustila tu nekakvu zajednicu sa Srbijom, za mene licno "najveca tragedija" za Srbiju je ta sto se sav taj "politicki mozak" koji je nesto vredeo, otcepljenjem CG. i Kosova "odlio" u Podgoricu i Pristinu !
Milo Djukanovic DRZAVNIK, Hasim Taci DRZAVNIK a koga ima "jadna Srbija" ?
"GUSLARE" !

lana

pre 10 godina

Možda nije cilj pripajanje Albaniji ali je u svakom slučaju otimanje tuđe teritorije. Navedite mi bar jedan primer u svetu gde je to moguće.

Бојан Илић

pre 10 godina

Ма јок бре, па он је као његов деда , бивши поп, пацифиста!
Оно Дарданија, Илирида.... то је само бајка за дечицу, за лаку ноћ!
У родној му Дреници је "црвени крст" и остале "хуманитарне" организације....

kompleksi su cudo

pre 10 godina

@Bucko "razmisljam"

Koliko necija svest i mozak treba da su suzeni usled opterecenja Srbima i Srbijom te da se kao rezultat toga u dvojici krimosa, antidemokarata, feudalnih poglavica vide nekakvi "drzavnici". Idi leci se covece, mozda jos nije kasno.

Av!Lija-ner

pre 10 godina

Granice i ograde, avlije, autonomije ... želi onaj koji ima šta da izgubi, onaj koji zna da je slabiji i koji trpi štete i nasilje kada ima posla sa drugom stranom.

A onaj koji dominira želi da nema nikakve prepreke i da su mu brodi gde god priđe vodi.

Postavlja se pitanje za nas slabije: kako da postanemo mi ti koji kažu "ma ne trebaju nikakve granice, hajde da se svi lepo družimo, KOMŠIJA"? :D

Samo što kad god to MI uradimo, nas oteraju u ćošak, a ono što je do tad bilo zajedničko potpuno pripadne sirotoj jadnoj maloj nezaštićenoj drugoj strani :(

Treba nam neka treća uloga u toj priči, ne nasilna nego pasivna ali žilava i uporna ko korov. Crkva nam je tu zakazala, umesto da nas nauči kako da budemo dobri hrišćani i da se tvrdoglavo ne bojimo nikakvog zla (sem onog koje bi mogli sami da učinimo drugima), ona se uglavnom pridružila horu onih koji nariču, vrište u panici i zovu na uzbunu. Verovatno zato što su rani hrišćani bili siromašna kontrakultura a današnji hrišćani su ugledni posednici zemaljskog i baštinici cenjenog kulturnog i istorijskog blaga. Teže je kamili da prođe kroz ušicu igle ...

Elem, ne možeš uživati u veličanstvenoj prirodi ako se plašiš divljih životinja. Uzmi ili ostavi, ali ponekad nemaš izbora pa bolje prihvati sudbinu kakva god da je!

Singidunum

pre 10 godina

Moramo sto pre resiti problem sa KiM da bismo sto pre mogli pristupiti resavanju problema Preseva. I nemojte biti izdajice pa da za saku evra prodajete svoju zemlju dole...tako smo izgubili i KiM, zinulo nam ..pe za pare...A oni su hvala Bogu para imali dosta, radili su shirom Evrope i sveta toliko casne stvari da su para imali na pretek za stvaranje svoje zemljice...sto pre moramo uvesti zabranu na prodavanje i otudjivanje zemlje...jeste da oni nadju Srbina koji ce da je kupi za njih, ali pre ili kasnije moraju da se pojave kao vlasnici, znaci to se mora zaustaviti ili uvesti opet nacionalizacija. Ali malo drugacije, ne obradjena zemlja i trosne kuce gde niko ne boravi decenijama, uz pomoc drzave moraju da pocnu da se koriste...a uz tu pomoc drzava postaje ucesnik i vlasnik jednog dela imovine. Tako ce se onemoguciti otudjivanje u celini.

Adapter

pre 10 godina

"Radi se o tome da zivimo u regionu bez granica, ali granice svake drzave u kojoj zive Albanci moraju biti postovane. Kao drzave mozemo pristupiti EU i onda bi svi Albanci bili ujedinjeni u Evropi. Ne radi se o stvaranju etnicki homogene drzave", naglasio je on.
Obratite paznju na ovu izjavu i nemojte misliti da je neko pogresio!!!

Forever young

pre 10 godina

Prevarili smo se mi(obican narod) kada smo mislili lako cemo sa shiptarima...dok smo mi sanjali komunisticki san, oni su se organizovali, menjali formu i strategiju. Nemojte nasedati na forume i komentare prizemnog dela populacije cija je svrha da dezavuisu i zavedu sa pomislju da su svi takvi. Daleko su perfidniji i inteligentniji. Pa pobogu da li je samo dovoljna cinjenica da su preko SIK-a izdejstvovali i bombardovanje 99-te. Uzece nam i ovaj novi jug Srbije koji vec svojataju kao "Presevsku dolinu" tj.postojbinu shiptarije...nemojte misliti da ce biti lako.

Optimus Prime

pre 10 godina

Samo vi sipajte gorivo na OMV, nesrecni moji Srbi...svaki dinar odlazi u centralu Pacolija i odatle u razne anti-srpske aktivnosti! Kakvi smo, jos smo i dobro prosli!

Transporter

pre 10 godina

Kako bezobrazno provocira sa onim da je oficir za vezu ambasador i da je tako tretiran! Pokusava da unese pometnju medju nama, ali malo se za....bao jer mi dobro znamo koliko smo duboko u blatu. Treba pretresti sve i videti zasto je tako, a kao po obicaju, istina je mnogo prostija nego sto mi mislimo da jeste!

Goran

pre 10 godina

То је истина, мајке ми. Тачи није за Велику Албанију, у коју би ушло Косово. Тачи је за Велико Косово, у које би ушла Албанија и такође западна Македонија, део Црне Горе, Прешевска долина, део Грчке итд. Није његов циљ да буде Тирана главни град Косова, него да буде Приштина главни град Албаније. То људи знају у Албанији, посебно на југу, где нико не воли "малоке" (северне Албанце, који причају на гегском језику), и зато већина становништва Албаније гледа косовски пројекат са уздржливошћу.

General poručnik

pre 10 godina

Tači dlaku menja ali ćud nikada. Pa ko još može da mu poveruje u tu priču.Sa druge strane se jasno vidi da Priština ni za pedalj neće odustati od svojih namera. Majstori, zakone morate prilagoditi potpisanom sporazumu da bi se krenulo u implementaciju.

Zlopamtilo

pre 10 godina

Naravno ,sad je mala ,sa Kosovom srednja a sa pola Srbije velika .Samo izgleda da ulazak u region bez granica niko ni ne shata baš ozbiljno pa se ipak nacionalne granice utvrđuju ,proširuju i sl ,i jedino je srpski suverenitet povrediv , moneta za potkusurivanje .Jedino je srpski suverenitet besmislen jer za Boga miloga pa evo samo što nije stigao datum na srebrnom poslužavniku ,a i nismo bili dobri devedesetih .

Veronika B

pre 10 godina

"Naš oficir za vezu će biti ambasador, a i ophođenje će biti kao na nivou ambasadora", toliko o tome kako Albanci žele da poštuju sporazum. Naravno Evropa će i to istolerisati.

neba

pre 10 godina

Treba uneti u Sporazum da u slucaju prisajedinjenja Kosova Albaniji, Srbija dobija 30% Kosova koje nikada, do Tita i SFRJ nije bilo deo Kosova - Sever Kosova do Peci i Kosovsko Pomoravlje do Gracanice (granice su vekovima, cak i pod Turcima, bile do najbitnijih manastira)

bbz

pre 10 godina

isto kao sto Slobi,Vucicu,Nikolicu,Seselju....nije bio cilj velika srbija 90-tih,da se ne lazemo svi ste vi isti i tamo i ovi ovde,sad ste kao svi zaboravili 90-te i koju ste stetu napravili i postali ste svi zajedno evropejci i borci za EU pogotovo ovi nasi,da nije smesno bilo bi zalosno

Princ bez Snežane

pre 10 godina

eto kako mali Perica zamišlja državu. Ja ću da određujem ko je ko .. Albancima je što pre potrebno jedno otrežnjenje i činjenica od tzv nezavisnosti Kosova nema ništa ako žele da krenu napred i ka boljem.

dragan

pre 10 godina

Ni nama u Republici Srpskoj, Hašime, nije želja da pravimo veliku Srbiju. I mi bismo da budemo nezavisna država. Ali, Vašington nekako više voli vas - "stare prijatelje" sa potjernica.

High voltage

pre 10 godina

Kakav je bezobrazan i bahat lik ovaj Taci. Ali moram priznati da ga je agencija dobro obrazovala i usmerila gde treba. Od osamdesetih godina shiptare su obucavale islamisticke obavestajne stukture, CIA, a preko resformirane i novo formirane Albanske obavesajne sluzbe(SIK), isterali su i bombardovanje 99...Igramo se mi a ne znamo kako da se igramo...zato i gubimo!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Po mom cvrstom uverenju za samu Srbiju nije "najveca tragedija" nikakvo "gubljenje teritorije" ili to sto se Kosovo otcepilo od Srbije kao ni to sto je CG. napustila tu nekakvu zajednicu sa Srbijom, za mene licno "najveca tragedija" za Srbiju je ta sto se sav taj "politicki mozak" koji je nesto vredeo, otcepljenjem CG. i Kosova "odlio" u Podgoricu i Pristinu !
Milo Djukanovic DRZAVNIK, Hasim Taci DRZAVNIK a koga ima "jadna Srbija" ?
"GUSLARE" !

nezaposlen albanac

pre 10 godina

Srbija je bila najbolji uctelj za Kosovu.Secate "Srbija do Tokija" gde ste sada???? Mi trazimo samo onu sto mozemo ne kao Srbija.

bbz

pre 10 godina

isto kao sto Slobi,Vucicu,Nikolicu,Seselju....nije bio cilj velika srbija 90-tih,da se ne lazemo svi ste vi isti i tamo i ovi ovde,sad ste kao svi zaboravili 90-te i koju ste stetu napravili i postali ste svi zajedno evropejci i borci za EU pogotovo ovi nasi,da nije smesno bilo bi zalosno

dragan

pre 10 godina

Ni nama u Republici Srpskoj, Hašime, nije želja da pravimo veliku Srbiju. I mi bismo da budemo nezavisna država. Ali, Vašington nekako više voli vas - "stare prijatelje" sa potjernica.

Goran

pre 10 godina

То је истина, мајке ми. Тачи није за Велику Албанију, у коју би ушло Косово. Тачи је за Велико Косово, у које би ушла Албанија и такође западна Македонија, део Црне Горе, Прешевска долина, део Грчке итд. Није његов циљ да буде Тирана главни град Косова, него да буде Приштина главни град Албаније. То људи знају у Албанији, посебно на југу, где нико не воли "малоке" (северне Албанце, који причају на гегском језику), и зато већина становништва Албаније гледа косовски пројекат са уздржливошћу.

Veronika B

pre 10 godina

"Naš oficir za vezu će biti ambasador, a i ophođenje će biti kao na nivou ambasadora", toliko o tome kako Albanci žele da poštuju sporazum. Naravno Evropa će i to istolerisati.

neba

pre 10 godina

Treba uneti u Sporazum da u slucaju prisajedinjenja Kosova Albaniji, Srbija dobija 30% Kosova koje nikada, do Tita i SFRJ nije bilo deo Kosova - Sever Kosova do Peci i Kosovsko Pomoravlje do Gracanice (granice su vekovima, cak i pod Turcima, bile do najbitnijih manastira)

božur

pre 10 godina

"Hasim Taci DRZAVNIK"
Bucko razmisljam
_________________________________
Dabogda ti taj "državnik" operisao po kući.
/Srbin iz Gračanice/

Albanac

pre 10 godina

Ja znam da govoris istinu. Ja sam Albanac i poznajem mog naroda. Svaki Albanac zeli da bude "prvac". Neko je poglavar kuce, pa poglavar sela pa nadalje do onog famoznog: Bolje poglavar sela nego zamenik cara. Pitanje je da li Srbija ce gurnuti Kosovo u zagrljaj Albanije....

General poručnik

pre 10 godina

Tači dlaku menja ali ćud nikada. Pa ko još može da mu poveruje u tu priču.Sa druge strane se jasno vidi da Priština ni za pedalj neće odustati od svojih namera. Majstori, zakone morate prilagoditi potpisanom sporazumu da bi se krenulo u implementaciju.

kompleksi su cudo

pre 10 godina

@Bucko "razmisljam"

Koliko necija svest i mozak treba da su suzeni usled opterecenja Srbima i Srbijom te da se kao rezultat toga u dvojici krimosa, antidemokarata, feudalnih poglavica vide nekakvi "drzavnici". Idi leci se covece, mozda jos nije kasno.

Amulet of undertaker

pre 10 godina

Prevarili smo se mi (obican narod) kada smo mislili lako cemo sa albancima...dok smo mi sanjali komunisticki san, oni su se organizovali, menjali formu i strategiju. Nemojte nasedati na forume i komentare prizemnog dela populacije cija je svrha da dezavuisu i zavedu sa pomislju da su svi takvi. Daleko su perfidniji i inteligentniji. Pa pobogu da li je samo dovoljna cinjenica da su preko SIK-a izdejstvovali i bombardovanje 99-te. Uzece nam i ovaj novi jug Srbije koji vec svojataju kao "Presevsku dolinu" tj.postojbinu albanije...nemojte misliti da ce biti lako.

Zlopamtilo

pre 10 godina

Naravno ,sad je mala ,sa Kosovom srednja a sa pola Srbije velika .Samo izgleda da ulazak u region bez granica niko ni ne shata baš ozbiljno pa se ipak nacionalne granice utvrđuju ,proširuju i sl ,i jedino je srpski suverenitet povrediv , moneta za potkusurivanje .Jedino je srpski suverenitet besmislen jer za Boga miloga pa evo samo što nije stigao datum na srebrnom poslužavniku ,a i nismo bili dobri devedesetih .

Optimus Prime

pre 10 godina

Samo vi sipajte gorivo na OMV, nesrecni moji Srbi...svaki dinar odlazi u centralu Pacolija i odatle u razne anti-srpske aktivnosti! Kakvi smo, jos smo i dobro prosli!

Princ bez Snežane

pre 10 godina

eto kako mali Perica zamišlja državu. Ja ću da određujem ko je ko .. Albancima je što pre potrebno jedno otrežnjenje i činjenica od tzv nezavisnosti Kosova nema ništa ako žele da krenu napred i ka boljem.

Forever young

pre 10 godina

Prevarili smo se mi(obican narod) kada smo mislili lako cemo sa shiptarima...dok smo mi sanjali komunisticki san, oni su se organizovali, menjali formu i strategiju. Nemojte nasedati na forume i komentare prizemnog dela populacije cija je svrha da dezavuisu i zavedu sa pomislju da su svi takvi. Daleko su perfidniji i inteligentniji. Pa pobogu da li je samo dovoljna cinjenica da su preko SIK-a izdejstvovali i bombardovanje 99-te. Uzece nam i ovaj novi jug Srbije koji vec svojataju kao "Presevsku dolinu" tj.postojbinu shiptarije...nemojte misliti da ce biti lako.

Adapter

pre 10 godina

"Radi se o tome da zivimo u regionu bez granica, ali granice svake drzave u kojoj zive Albanci moraju biti postovane. Kao drzave mozemo pristupiti EU i onda bi svi Albanci bili ujedinjeni u Evropi. Ne radi se o stvaranju etnicki homogene drzave", naglasio je on.
Obratite paznju na ovu izjavu i nemojte misliti da je neko pogresio!!!

Firefly

pre 10 godina

Kakav je bezobrazan i bahat lik ovaj Taci. Ali moram priznati da ga je agencija dobro obrazovala i usmerila gde treba. Od osamdesetih godina shiptare su obucavale islamisticke obavestajne stukture, CIA, a preko resformirane i novo formirane Albanske obavesajne sluzbe(SIK), isterali su i bombardovanje 99...Igramo se mi a ne znamo kako da se igramo...zato i gubimo!

High voltage

pre 10 godina

Kakav je bezobrazan i bahat lik ovaj Taci. Ali moram priznati da ga je agencija dobro obrazovala i usmerila gde treba. Od osamdesetih godina shiptare su obucavale islamisticke obavestajne stukture, CIA, a preko resformirane i novo formirane Albanske obavesajne sluzbe(SIK), isterali su i bombardovanje 99...Igramo se mi a ne znamo kako da se igramo...zato i gubimo!

Green Dragon

pre 10 godina

Da li se neko upita zasto Bec? Pa zato sto je baza albanskog EU lobija. Sve prljave albanske finansije se peru i pokrecu u Becu kao ekonomskoj centrali. Naravno nije cudo ni sto su najvece albanske snage tamo, ako se uzme u obzir i da je jedna od nasih najvecih dijaspora upravo tamo...mnogo tu ima povezanih stvari!!! A malo se kod nas prica i radi na tome. Da li je ikome simptomaticno to sto je ubrzano cepanje i rusenje integriteta krenulo nakon 5.10. i rasformiranja nekada cuvene svetske firme UDB... ko je cije ljude doveo krajem 90-tih i na kraju 5.10. koga su ti ljudi smenili i zamenili? Cije su interese ti novi stitili i na kraju proziveli? Ko nam je namestio bombardovanje 99... zapostavili ste mnogo, gledajuci licne interese i ne dalje od svog nosa...

Бојан Илић

pre 10 godina

Ма јок бре, па он је као његов деда , бивши поп, пацифиста!
Оно Дарданија, Илирида.... то је само бајка за дечицу, за лаку ноћ!
У родној му Дреници је "црвени крст" и остале "хуманитарне" организације....

Dr.Know all

pre 10 godina

Kakav je bezobrazan i bahat lik ovaj Taci. Ali moram priznati da ga je agencija dobro obrazovala i usmerila gde treba. Od osamdesetih godina albance su obucavale islamisticke obavestajne stukture, CIA, a preko resformirane i novo formirane Albanske obavesajne sluzbe(SIK), isterali su i bombardovanje 99...Igramo se mi a ne znamo kako da se igramo...zato i gubimo!

Bilateral

pre 10 godina

Pa kad implementacija nema alternativu, sto ne pritisnes te tvoje u timu koji koce sve? Naravno da to neces uraditi, jer vam to pase, kako bi Srbija izgubila dosta, a vi dobili sansu za stvaranje velike albanije (namerno napisano malim slovom)!

lana

pre 10 godina

Možda nije cilj pripajanje Albaniji ali je u svakom slučaju otimanje tuđe teritorije. Navedite mi bar jedan primer u svetu gde je to moguće.

osvajanje preko k.

pre 10 godina

Tači: Nije mi cilj Velika Albanija.
Moguce, ali ima kome ce biti... tako su i komunisti govorili, pa su dosli oni drugi! Prvo jedni, pa onda ovi drugi, i ono sto je bilo nase sada je vase.Tako se osvajaju teritorije natalitetom i menjanjem opcija, u zavisnosti od okolnosti.

minhauzeniqi

pre 10 godina

Da li bi makar jedan Hrvat ili Bosnjak poverovao Milosevicu kada bi na isto ovo pitanje pre dvadesetak godina odgovorio da njegov cilj nije Velika Srbija nego se on bori za ljudska prava, za postovanje granica, za Eu itd? Naravno da ne bi, ali zato neko ovde misli da ce bilo ko sa vise od dva grama mozga da poveruje u ovaj Tacijev jeftini marketing? Sa Kosova su Albanci proterali stotine hiljada ljudi, promenili etnicki sastav, na jedan bezobrazan i nasilan nacin albanizuju sve na Kosovu, falisifikuju istoriju, podizu granice, samoproglasili su nekakvu "drzavu" koja cak donosi rezolucije o 'zastiti prava Albanaca" u regionu, odmah posle Kosova, jos 1999. godine su prebacili svoje teroriste u Makedoniju kako bi i tamo stvorili tzv. "iliridu"... Da li Albanci zaista misle da smo svi ovde blesavi i da ce i dalje moci da rade ovo sta rade? Nema te Amerike koja ce im moci uskoro biti na pomoci jer su vec svima dosadili sa svojim neizivljenim nacionalizmom i sirenjem.

Srpsko zauvek

pre 10 godina

Uzaludan san,nema velike albanije….Taci ti si na Srpskoj zemlji,i zauvek ce tako biti...tu si tudjin i doci ce dan,kada ces to i shvatiti!Srbija se ne deli,nema ambasadora,ovo je samo privid sa oficirima ....Jer Ki M su srce Srbije,tako je od pamti veka,tako ce i ostati!!!!

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Ako Hasim Tači misli da je svojom izjavom uspeo nekog u Srbiji da ubedi da tako misli, prevario se znamo mi dobro da "vuk dlaku menja ali ćud nikada". Pa ko još može da mu poveruje u tu priču. Sa druge strane se jasno vidi da Priština ni za milimetar neće odustati od svojih namera. Ali su se grdno prevarili morace da se drze onog sto su potpisali u Briselu.

skoro poverovah

pre 10 godina

Ma lagiš ti malo mnogo.Jeste ti ti to cilj,samo što od toga nema ništa.Najverovatnije ćeš uskoro izgubiti i BKMDK(BalkanskoKriminalnoMafijaškuDržavuKosovo)...

Transporter

pre 10 godina

Kako bezobrazno provocira sa onim da je oficir za vezu ambasador i da je tako tretiran! Pokusava da unese pometnju medju nama, ali malo se za....bao jer mi dobro znamo koliko smo duboko u blatu. Treba pretresti sve i videti zasto je tako, a kao po obicaju, istina je mnogo prostija nego sto mi mislimo da jeste!

Av!Lija-ner

pre 10 godina

Granice i ograde, avlije, autonomije ... želi onaj koji ima šta da izgubi, onaj koji zna da je slabiji i koji trpi štete i nasilje kada ima posla sa drugom stranom.

A onaj koji dominira želi da nema nikakve prepreke i da su mu brodi gde god priđe vodi.

Postavlja se pitanje za nas slabije: kako da postanemo mi ti koji kažu "ma ne trebaju nikakve granice, hajde da se svi lepo družimo, KOMŠIJA"? :D

Samo što kad god to MI uradimo, nas oteraju u ćošak, a ono što je do tad bilo zajedničko potpuno pripadne sirotoj jadnoj maloj nezaštićenoj drugoj strani :(

Treba nam neka treća uloga u toj priči, ne nasilna nego pasivna ali žilava i uporna ko korov. Crkva nam je tu zakazala, umesto da nas nauči kako da budemo dobri hrišćani i da se tvrdoglavo ne bojimo nikakvog zla (sem onog koje bi mogli sami da učinimo drugima), ona se uglavnom pridružila horu onih koji nariču, vrište u panici i zovu na uzbunu. Verovatno zato što su rani hrišćani bili siromašna kontrakultura a današnji hrišćani su ugledni posednici zemaljskog i baštinici cenjenog kulturnog i istorijskog blaga. Teže je kamili da prođe kroz ušicu igle ...

Elem, ne možeš uživati u veličanstvenoj prirodi ako se plašiš divljih životinja. Uzmi ili ostavi, ali ponekad nemaš izbora pa bolje prihvati sudbinu kakva god da je!

Toma86

pre 10 godina

Kao drzave mozemo pristupiti EU i onda bi svi Albanci bili ujedinjeni u Evropi. Ne radi se o stvaranju etnicki homogene drzave", naglasio je on.

vi niste drzava. ad acta.

Kalin

pre 10 godina

"Mi smo samo izjasnili nase legitimne stavove prema Albancima u Presevskoj dolini. Oni bi trebalo da budu u mogucnosti da uzivaju demokratska i nacionalna prava", objasnio je on.

Ne brini ti za to, oni imaju sva prava kao i Srbi u Presevskoj dolini, veca nego sto su Srbi na KiM imali i pre nego sto ste proglasili nezavisnost.

Singidunum

pre 10 godina

Moramo sto pre resiti problem sa KiM da bismo sto pre mogli pristupiti resavanju problema Preseva. I nemojte biti izdajice pa da za saku evra prodajete svoju zemlju dole...tako smo izgubili i KiM, zinulo nam ..pe za pare...A oni su hvala Bogu para imali dosta, radili su shirom Evrope i sveta toliko casne stvari da su para imali na pretek za stvaranje svoje zemljice...sto pre moramo uvesti zabranu na prodavanje i otudjivanje zemlje...jeste da oni nadju Srbina koji ce da je kupi za njih, ali pre ili kasnije moraju da se pojave kao vlasnici, znaci to se mora zaustaviti ili uvesti opet nacionalizacija. Ali malo drugacije, ne obradjena zemlja i trosne kuce gde niko ne boravi decenijama, uz pomoc drzave moraju da pocnu da se koriste...a uz tu pomoc drzava postaje ucesnik i vlasnik jednog dela imovine. Tako ce se onemoguciti otudjivanje u celini.

Jovan

pre 10 godina

"Ne postoji alternativa implementaciji sporazuma, jer u suprotnom nema evropske buducnosti kako za Srbiju, tako ni za Kosovo. Sporazum od 19. aprila nije kraj, vec pocetak jednog dugog procesa",

Ovaj vise blage veze nema sta je kad i kome izjavio... A sto li je napustao pregovore onako teatralno ukoliko ne postoji alternativa?

Srbijanac iz Srema

pre 10 godina

Vreme je Tači da počneš to što pričaš i da primenjuješ. Najlakše je okriviti drugu stranu. Prošla su ta vremena. Ta tvoja priča više nigde ne pije vodu.

Strahinja

pre 10 godina

Na pitanje da li ocekuje otpor od srpskih vodza na severu, Taci je rekao da postoji otpor "pojedinaca", ali i da oni nece imati sansu, zbog sirokih obaveza koje postoje prema sporazumu.

A osecam da su oni sve to sto su radili - radili u nekakvom dilu sa njim.

neba

pre 10 godina

Treba uneti u Sporazum da u slucaju prisajedinjenja Kosova Albaniji, Srbija dobija 30% Kosova koje nikada, do Tita i SFRJ nije bilo deo Kosova - Sever Kosova do Peci i Kosovsko Pomoravlje do Gracanice (granice su vekovima, cak i pod Turcima, bile do najbitnijih manastira)

božur

pre 10 godina

"Hasim Taci DRZAVNIK"
Bucko razmisljam
_________________________________
Dabogda ti taj "državnik" operisao po kući.
/Srbin iz Gračanice/

Goran

pre 10 godina

То је истина, мајке ми. Тачи није за Велику Албанију, у коју би ушло Косово. Тачи је за Велико Косово, у које би ушла Албанија и такође западна Македонија, део Црне Горе, Прешевска долина, део Грчке итд. Није његов циљ да буде Тирана главни град Косова, него да буде Приштина главни град Албаније. То људи знају у Албанији, посебно на југу, где нико не воли "малоке" (северне Албанце, који причају на гегском језику), и зато већина становништва Албаније гледа косовски пројекат са уздржливошћу.

dragan

pre 10 godina

Ni nama u Republici Srpskoj, Hašime, nije želja da pravimo veliku Srbiju. I mi bismo da budemo nezavisna država. Ali, Vašington nekako više voli vas - "stare prijatelje" sa potjernica.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Po mom cvrstom uverenju za samu Srbiju nije "najveca tragedija" nikakvo "gubljenje teritorije" ili to sto se Kosovo otcepilo od Srbije kao ni to sto je CG. napustila tu nekakvu zajednicu sa Srbijom, za mene licno "najveca tragedija" za Srbiju je ta sto se sav taj "politicki mozak" koji je nesto vredeo, otcepljenjem CG. i Kosova "odlio" u Podgoricu i Pristinu !
Milo Djukanovic DRZAVNIK, Hasim Taci DRZAVNIK a koga ima "jadna Srbija" ?
"GUSLARE" !

Srpsko zauvek

pre 10 godina

Uzaludan san,nema velike albanije….Taci ti si na Srpskoj zemlji,i zauvek ce tako biti...tu si tudjin i doci ce dan,kada ces to i shvatiti!Srbija se ne deli,nema ambasadora,ovo je samo privid sa oficirima ....Jer Ki M su srce Srbije,tako je od pamti veka,tako ce i ostati!!!!

Singidunum

pre 10 godina

Moramo sto pre resiti problem sa KiM da bismo sto pre mogli pristupiti resavanju problema Preseva. I nemojte biti izdajice pa da za saku evra prodajete svoju zemlju dole...tako smo izgubili i KiM, zinulo nam ..pe za pare...A oni su hvala Bogu para imali dosta, radili su shirom Evrope i sveta toliko casne stvari da su para imali na pretek za stvaranje svoje zemljice...sto pre moramo uvesti zabranu na prodavanje i otudjivanje zemlje...jeste da oni nadju Srbina koji ce da je kupi za njih, ali pre ili kasnije moraju da se pojave kao vlasnici, znaci to se mora zaustaviti ili uvesti opet nacionalizacija. Ali malo drugacije, ne obradjena zemlja i trosne kuce gde niko ne boravi decenijama, uz pomoc drzave moraju da pocnu da se koriste...a uz tu pomoc drzava postaje ucesnik i vlasnik jednog dela imovine. Tako ce se onemoguciti otudjivanje u celini.

Princ bez Snežane

pre 10 godina

eto kako mali Perica zamišlja državu. Ja ću da određujem ko je ko .. Albancima je što pre potrebno jedno otrežnjenje i činjenica od tzv nezavisnosti Kosova nema ništa ako žele da krenu napred i ka boljem.

lana

pre 10 godina

Možda nije cilj pripajanje Albaniji ali je u svakom slučaju otimanje tuđe teritorije. Navedite mi bar jedan primer u svetu gde je to moguće.

nezaposlen albanac

pre 10 godina

Srbija je bila najbolji uctelj za Kosovu.Secate "Srbija do Tokija" gde ste sada???? Mi trazimo samo onu sto mozemo ne kao Srbija.

Бојан Илић

pre 10 godina

Ма јок бре, па он је као његов деда , бивши поп, пацифиста!
Оно Дарданија, Илирида.... то је само бајка за дечицу, за лаку ноћ!
У родној му Дреници је "црвени крст" и остале "хуманитарне" организације....

Bilateral

pre 10 godina

Pa kad implementacija nema alternativu, sto ne pritisnes te tvoje u timu koji koce sve? Naravno da to neces uraditi, jer vam to pase, kako bi Srbija izgubila dosta, a vi dobili sansu za stvaranje velike albanije (namerno napisano malim slovom)!

Dr.Know all

pre 10 godina

Kakav je bezobrazan i bahat lik ovaj Taci. Ali moram priznati da ga je agencija dobro obrazovala i usmerila gde treba. Od osamdesetih godina albance su obucavale islamisticke obavestajne stukture, CIA, a preko resformirane i novo formirane Albanske obavesajne sluzbe(SIK), isterali su i bombardovanje 99...Igramo se mi a ne znamo kako da se igramo...zato i gubimo!

Veronika B

pre 10 godina

"Naš oficir za vezu će biti ambasador, a i ophođenje će biti kao na nivou ambasadora", toliko o tome kako Albanci žele da poštuju sporazum. Naravno Evropa će i to istolerisati.

High voltage

pre 10 godina

Kakav je bezobrazan i bahat lik ovaj Taci. Ali moram priznati da ga je agencija dobro obrazovala i usmerila gde treba. Od osamdesetih godina shiptare su obucavale islamisticke obavestajne stukture, CIA, a preko resformirane i novo formirane Albanske obavesajne sluzbe(SIK), isterali su i bombardovanje 99...Igramo se mi a ne znamo kako da se igramo...zato i gubimo!

Firefly

pre 10 godina

Kakav je bezobrazan i bahat lik ovaj Taci. Ali moram priznati da ga je agencija dobro obrazovala i usmerila gde treba. Od osamdesetih godina shiptare su obucavale islamisticke obavestajne stukture, CIA, a preko resformirane i novo formirane Albanske obavesajne sluzbe(SIK), isterali su i bombardovanje 99...Igramo se mi a ne znamo kako da se igramo...zato i gubimo!

kompleksi su cudo

pre 10 godina

@Bucko "razmisljam"

Koliko necija svest i mozak treba da su suzeni usled opterecenja Srbima i Srbijom te da se kao rezultat toga u dvojici krimosa, antidemokarata, feudalnih poglavica vide nekakvi "drzavnici". Idi leci se covece, mozda jos nije kasno.

Optimus Prime

pre 10 godina

Samo vi sipajte gorivo na OMV, nesrecni moji Srbi...svaki dinar odlazi u centralu Pacolija i odatle u razne anti-srpske aktivnosti! Kakvi smo, jos smo i dobro prosli!

Forever young

pre 10 godina

Prevarili smo se mi(obican narod) kada smo mislili lako cemo sa shiptarima...dok smo mi sanjali komunisticki san, oni su se organizovali, menjali formu i strategiju. Nemojte nasedati na forume i komentare prizemnog dela populacije cija je svrha da dezavuisu i zavedu sa pomislju da su svi takvi. Daleko su perfidniji i inteligentniji. Pa pobogu da li je samo dovoljna cinjenica da su preko SIK-a izdejstvovali i bombardovanje 99-te. Uzece nam i ovaj novi jug Srbije koji vec svojataju kao "Presevsku dolinu" tj.postojbinu shiptarije...nemojte misliti da ce biti lako.

Transporter

pre 10 godina

Kako bezobrazno provocira sa onim da je oficir za vezu ambasador i da je tako tretiran! Pokusava da unese pometnju medju nama, ali malo se za....bao jer mi dobro znamo koliko smo duboko u blatu. Treba pretresti sve i videti zasto je tako, a kao po obicaju, istina je mnogo prostija nego sto mi mislimo da jeste!

General poručnik

pre 10 godina

Tači dlaku menja ali ćud nikada. Pa ko još može da mu poveruje u tu priču.Sa druge strane se jasno vidi da Priština ni za pedalj neće odustati od svojih namera. Majstori, zakone morate prilagoditi potpisanom sporazumu da bi se krenulo u implementaciju.

skoro poverovah

pre 10 godina

Ma lagiš ti malo mnogo.Jeste ti ti to cilj,samo što od toga nema ništa.Najverovatnije ćeš uskoro izgubiti i BKMDK(BalkanskoKriminalnoMafijaškuDržavuKosovo)...

Green Dragon

pre 10 godina

Da li se neko upita zasto Bec? Pa zato sto je baza albanskog EU lobija. Sve prljave albanske finansije se peru i pokrecu u Becu kao ekonomskoj centrali. Naravno nije cudo ni sto su najvece albanske snage tamo, ako se uzme u obzir i da je jedna od nasih najvecih dijaspora upravo tamo...mnogo tu ima povezanih stvari!!! A malo se kod nas prica i radi na tome. Da li je ikome simptomaticno to sto je ubrzano cepanje i rusenje integriteta krenulo nakon 5.10. i rasformiranja nekada cuvene svetske firme UDB... ko je cije ljude doveo krajem 90-tih i na kraju 5.10. koga su ti ljudi smenili i zamenili? Cije su interese ti novi stitili i na kraju proziveli? Ko nam je namestio bombardovanje 99... zapostavili ste mnogo, gledajuci licne interese i ne dalje od svog nosa...

Albanac

pre 10 godina

Ja znam da govoris istinu. Ja sam Albanac i poznajem mog naroda. Svaki Albanac zeli da bude "prvac". Neko je poglavar kuce, pa poglavar sela pa nadalje do onog famoznog: Bolje poglavar sela nego zamenik cara. Pitanje je da li Srbija ce gurnuti Kosovo u zagrljaj Albanije....

minhauzeniqi

pre 10 godina

Da li bi makar jedan Hrvat ili Bosnjak poverovao Milosevicu kada bi na isto ovo pitanje pre dvadesetak godina odgovorio da njegov cilj nije Velika Srbija nego se on bori za ljudska prava, za postovanje granica, za Eu itd? Naravno da ne bi, ali zato neko ovde misli da ce bilo ko sa vise od dva grama mozga da poveruje u ovaj Tacijev jeftini marketing? Sa Kosova su Albanci proterali stotine hiljada ljudi, promenili etnicki sastav, na jedan bezobrazan i nasilan nacin albanizuju sve na Kosovu, falisifikuju istoriju, podizu granice, samoproglasili su nekakvu "drzavu" koja cak donosi rezolucije o 'zastiti prava Albanaca" u regionu, odmah posle Kosova, jos 1999. godine su prebacili svoje teroriste u Makedoniju kako bi i tamo stvorili tzv. "iliridu"... Da li Albanci zaista misle da smo svi ovde blesavi i da ce i dalje moci da rade ovo sta rade? Nema te Amerike koja ce im moci uskoro biti na pomoci jer su vec svima dosadili sa svojim neizivljenim nacionalizmom i sirenjem.

bbz

pre 10 godina

isto kao sto Slobi,Vucicu,Nikolicu,Seselju....nije bio cilj velika srbija 90-tih,da se ne lazemo svi ste vi isti i tamo i ovi ovde,sad ste kao svi zaboravili 90-te i koju ste stetu napravili i postali ste svi zajedno evropejci i borci za EU pogotovo ovi nasi,da nije smesno bilo bi zalosno

osvajanje preko k.

pre 10 godina

Tači: Nije mi cilj Velika Albanija.
Moguce, ali ima kome ce biti... tako su i komunisti govorili, pa su dosli oni drugi! Prvo jedni, pa onda ovi drugi, i ono sto je bilo nase sada je vase.Tako se osvajaju teritorije natalitetom i menjanjem opcija, u zavisnosti od okolnosti.

Kalin

pre 10 godina

"Mi smo samo izjasnili nase legitimne stavove prema Albancima u Presevskoj dolini. Oni bi trebalo da budu u mogucnosti da uzivaju demokratska i nacionalna prava", objasnio je on.

Ne brini ti za to, oni imaju sva prava kao i Srbi u Presevskoj dolini, veca nego sto su Srbi na KiM imali i pre nego sto ste proglasili nezavisnost.

Zlopamtilo

pre 10 godina

Naravno ,sad je mala ,sa Kosovom srednja a sa pola Srbije velika .Samo izgleda da ulazak u region bez granica niko ni ne shata baš ozbiljno pa se ipak nacionalne granice utvrđuju ,proširuju i sl ,i jedino je srpski suverenitet povrediv , moneta za potkusurivanje .Jedino je srpski suverenitet besmislen jer za Boga miloga pa evo samo što nije stigao datum na srebrnom poslužavniku ,a i nismo bili dobri devedesetih .

Av!Lija-ner

pre 10 godina

Granice i ograde, avlije, autonomije ... želi onaj koji ima šta da izgubi, onaj koji zna da je slabiji i koji trpi štete i nasilje kada ima posla sa drugom stranom.

A onaj koji dominira želi da nema nikakve prepreke i da su mu brodi gde god priđe vodi.

Postavlja se pitanje za nas slabije: kako da postanemo mi ti koji kažu "ma ne trebaju nikakve granice, hajde da se svi lepo družimo, KOMŠIJA"? :D

Samo što kad god to MI uradimo, nas oteraju u ćošak, a ono što je do tad bilo zajedničko potpuno pripadne sirotoj jadnoj maloj nezaštićenoj drugoj strani :(

Treba nam neka treća uloga u toj priči, ne nasilna nego pasivna ali žilava i uporna ko korov. Crkva nam je tu zakazala, umesto da nas nauči kako da budemo dobri hrišćani i da se tvrdoglavo ne bojimo nikakvog zla (sem onog koje bi mogli sami da učinimo drugima), ona se uglavnom pridružila horu onih koji nariču, vrište u panici i zovu na uzbunu. Verovatno zato što su rani hrišćani bili siromašna kontrakultura a današnji hrišćani su ugledni posednici zemaljskog i baštinici cenjenog kulturnog i istorijskog blaga. Teže je kamili da prođe kroz ušicu igle ...

Elem, ne možeš uživati u veličanstvenoj prirodi ako se plašiš divljih životinja. Uzmi ili ostavi, ali ponekad nemaš izbora pa bolje prihvati sudbinu kakva god da je!

Adapter

pre 10 godina

"Radi se o tome da zivimo u regionu bez granica, ali granice svake drzave u kojoj zive Albanci moraju biti postovane. Kao drzave mozemo pristupiti EU i onda bi svi Albanci bili ujedinjeni u Evropi. Ne radi se o stvaranju etnicki homogene drzave", naglasio je on.
Obratite paznju na ovu izjavu i nemojte misliti da je neko pogresio!!!

Amulet of undertaker

pre 10 godina

Prevarili smo se mi (obican narod) kada smo mislili lako cemo sa albancima...dok smo mi sanjali komunisticki san, oni su se organizovali, menjali formu i strategiju. Nemojte nasedati na forume i komentare prizemnog dela populacije cija je svrha da dezavuisu i zavedu sa pomislju da su svi takvi. Daleko su perfidniji i inteligentniji. Pa pobogu da li je samo dovoljna cinjenica da su preko SIK-a izdejstvovali i bombardovanje 99-te. Uzece nam i ovaj novi jug Srbije koji vec svojataju kao "Presevsku dolinu" tj.postojbinu albanije...nemojte misliti da ce biti lako.

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Ako Hasim Tači misli da je svojom izjavom uspeo nekog u Srbiji da ubedi da tako misli, prevario se znamo mi dobro da "vuk dlaku menja ali ćud nikada". Pa ko još može da mu poveruje u tu priču. Sa druge strane se jasno vidi da Priština ni za milimetar neće odustati od svojih namera. Ali su se grdno prevarili morace da se drze onog sto su potpisali u Briselu.

Jovan

pre 10 godina

"Ne postoji alternativa implementaciji sporazuma, jer u suprotnom nema evropske buducnosti kako za Srbiju, tako ni za Kosovo. Sporazum od 19. aprila nije kraj, vec pocetak jednog dugog procesa",

Ovaj vise blage veze nema sta je kad i kome izjavio... A sto li je napustao pregovore onako teatralno ukoliko ne postoji alternativa?

Toma86

pre 10 godina

Kao drzave mozemo pristupiti EU i onda bi svi Albanci bili ujedinjeni u Evropi. Ne radi se o stvaranju etnicki homogene drzave", naglasio je on.

vi niste drzava. ad acta.

Strahinja

pre 10 godina

Na pitanje da li ocekuje otpor od srpskih vodza na severu, Taci je rekao da postoji otpor "pojedinaca", ali i da oni nece imati sansu, zbog sirokih obaveza koje postoje prema sporazumu.

A osecam da su oni sve to sto su radili - radili u nekakvom dilu sa njim.

Srbijanac iz Srema

pre 10 godina

Vreme je Tači da počneš to što pričaš i da primenjuješ. Najlakše je okriviti drugu stranu. Prošla su ta vremena. Ta tvoja priča više nigde ne pije vodu.