Četvrtak, 13.06.2013.

14:39

Protest haškog sudije zbog presuda

Sudija Haškog tribunala, Danac Frederik Harhof je u pismu koje je poslao na 56 adresa, oštro kritikovao taj sud povodom nekoliko presuda Srbima i Hrvatima.

Izvor: Beta

Protest haškog sudije zbog presuda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Примеро Гериљеро

pre 10 godina

@Helios 15:19

Свака част за коментар. Одавно нисам прочитао нешто тако кратко срочено, а да је аргументовано и здравом логиком обахватило све најбитније аспекте наше трагедије и трагедије распада СФРЈ, као и трагедије оних несрећника и бивше "браће" који бејаху натјерани да своју властиту кућу руше за туђе интересе. Буди поносан на ове минусе. Погодио си срж и рекао истину. А то боли. Отуда и минуси. Пета колона и они са страних платних спискова то не подносе. А ни не праштају.

sova i sjenica

pre 10 godina

Koji licemjer! A optužnice kao nisu rađene politički, da se određene politike osude? Haški sud je od početka, posebno tužilaštvo, totalno politiziran organ, koji je podizao optužnice koje ni na jednom sudu ne bi prolazile, izmislio je pravno sramotan institut "udruženog zločinačkog pothvata" po kojem može suditi koga god hoće za bilo koji zločin iako s njim nema nikakve veze, dovoljno je da je bio "na strani" koja je zločin počinila. Na taj način nije individualizirao krivnju, već sudio politikama, i to ne za ratne zločine, već za ponašanje koje se ne sviđa svjetskim močnicima. I služio je kako bi se u zemljama regije po potrebi uklanjali pojedinci i političke opcije s političke scene.
Dakle, sudac je smješan, politika je stvorila sve te optužbe, politički se, mimo svakog prava, presuđivalo, i sad je kad je politika rekla dosta, pretjerali ste- sad je on zabrinut. Svašta.

Baraba

pre 10 godina

Ma najbolje nek nam presude vise. Ko prezivi nek trazi ostetu od merkelove za drugi svjetski rat sto su srbe ubijali. Ajmo svi u autobuse i u hag pa neg zavrse to sudjenje

Veoma jednostavno

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz da su zapadne obavestajne sluzbe duboko umesane u raspad Jugoslavije. Da li su ovo obecane 'nagrade' i pomilovanja?

sasa jokic

pre 10 godina

Oslobadjajuce presude za navedene zlocince, dokaz su da ako izaberes pravu stranu, mozes da racuna na oslobadjajucu presudu.
Za mene je to mjogo manje nenormalno, od cinjenice da su ih narodi koji su zbog njih stradali, docekali kao heroje.
A na njihovim racunima desetine miliona, jahte, vile......

T&T

pre 10 godina

"Da nije neki američki ili izraelski zvaničnik upotrebio svoj uticaj na američkog predsednika suda (u Hagu) kako bi osigurao promenu kursa (Tribunala)?"


Pod politickim uticajem Amerike su oslobodjeni hrvatski i albanski optuzenici, a pod politickim uticajem Izraela su oslobodjeni srpski....

...Pa nije Dodik za dzabe u onolikoj ljubavi sa Izraelom, niti bez razloga Izrael i dalje ne priznaje Kosovo i u potpunosti podrzava Srbiju iako je najveci americki saveznik...

Tajna politika je uvek bila ona koja zaista drma svetom.

Pametnjaković

pre 10 godina

Masoni su uticajni, ishod svega je uvek onakav kakav njima odgovara. Na svakog jednog sudije koga još nisu podveli pod kontrolu, dolazi 5 koji su pod kontrolom i rade onako kako im se govori.

Danac

pre 10 godina

@Gorane, to sto velicas Dance iz WWII, je velika greska. 35.000 danaca su bili u SS, i to je dobrovoljno bilo. Nijedan jevrej nije ostao u Kraljevini, vec su izbegli u Svedsku. Malo istorije, pre nego sto ih ishvalis. Danci su bili najvise blizu Vermahta, u celoj Skandinaviji. Poz iz Danske

Bebe

pre 10 godina

На крају ће Шешељ већу робију да добије од наведених генерала. Прави циркус!!! П.С. Никад нисам био присталица СРС!

qw

pre 10 godina

O njegovom "poštenju i moralu" govori to što je ćutao sve ove godine .Nepravdi je bilo toliko
da bi i nepismen to uočio .(Haradinaj,Orić...Šešelju sude 10 godina ...) I tek sad progledao !?.
Nešto je trulo u državi Danskoj reče Hamlet-Šekspir

doktor

pre 10 godina

svi su oni bili po 10ak godina u zatvoru. Za nas ce Gotovina uvek biti zlocinac,a za Hrvate Perisic,posebno posle ovakvih izjava sudija.Eto nesto olaksavajuce

au

pre 10 godina

Kad je toliko dosledan zasto nije pustio ni glasic kad su Gotovina i Marakc oslobodjeni ? Izgleda da najvise boli kad oslobode nekog povezanog sa srpskom stranom? Posle ovih 15 godina izivljavanja nad Srbima, a uskoro nas ceka i revizije davne istorije, ove presude ne mogu i ne treba da odobrovolje i promene Srpski stav prema Haskom tribunalu koji je politicka institucija i sprovodi iskljucivo zelje Amerikanca (i mozda jos poneko)

milentije

pre 10 godina

Ovo je priprema za objasnjenje njegove odluke o krivici dr. Seselja ( kojem se 11 godina sudi za verbalni delikt, a kojeg ovaj "sudija" nije pustio ni na sahranu majke ).

Goran

pre 10 godina

Моје најдубље поштовање г-дину Хархофу за његову храброст да признаје да је Хашки трибунал циркус. Током Другог светског рата су окупационе нацистичке власти Данске наредили да сви Јевреји носе жуту Давидову звезду, како би могли их разликовати лакше и спремити за покољ. Онда је дански Краљ, заједно са краљевском породицом, изашао на улицу носећи жуту звезду на груди и рекао: '' Ко је Данац, као ја, нека носи жуту звезду са поносом''. Од тог дана су сви Данци носили жуту звезду и нацисти нису могли да идентификују и побију Јевреје. Храбар народ су Данци. Још једном, моје најдубље поштовање г-дину Хархофу, данском народу и Њеном Величанству Краљици Маргарети Другој.

Strasno

pre 10 godina

Kako Srbija i Hrvatska da razvijaju jedno zdravo drustvo kada zlikovci kao Gotovina,Simatovic itd setaju slobodno...Uskoro ce im se pridruziti Seselj.Uzas!!!!!!!!!!!!!!

neesa

pre 10 godina

Pitanje je da li bi se oglasio, da Perisic i ova dvojica nisu dobila oslobadjajuce presude. Srbi nisu povlasceni jer to se vidi po droju procesuiranih i izrecenih presuda. Sto se za pocinioce zlocina nad gradjanima srpske nacionalnosti ne moze nikako reci.

ratko

pre 10 godina

Politicki sud naravno oprostio je Srbiji i Hrvatskoj planirani genocid nad Bosnjacima - ispada da su lokalni komandanti sami planirali da jednog naroda nestane i sve sami odradili a sto se tice Orica i Alije mada NI JEDAN NIJE MOJ MILJENIK niti SU planirali niti pocinili genocid nad Srbima i Hrvatima. 4000 ubijenih srpskih i 2500 hrvatskih civila uglavnom u pojedinacnim incidentima u svih 5 godina rata gde je ubijeno 60000 civila sigurno se ne kvalifikuje. Nisu masovno rusili bogomolje drzali masovne logore i transportovali silom u kolonama i autobusima nebosnjacko stanovnistvo (koje nisu masovno pogubili). Mislim da o tome ovaj covek prica ...

beli listić

pre 10 godina

Svaka vam čast gospodine sudijo,ja da sam predsednik ove zemlje odmah bi vam dao odlikovanje KUNEM VAM SE!Još kad bi i Hrvati to isto uradili i ostali e tek tad bi zavladalo ISTINSKO pomirenje

Mito i Mita

pre 10 godina

Taj isti je u veću koje sudi Šešelju, i bio je protiv puštanja na slobodu, posle 8 godina pritvora, u trenutku kada je trebalo da počne odbrana, od koje je Šešelj odustao. Tada je samo trebalo da ga puste da kod kuće sačeka presudu, pa ako je kriv da ide u zatvor. A jedini iole normalan tamo je Antoaneti, koji je uvek bio nadglasan između ostalog i ovim sudijom. Toliko... Veliki je licemer Harhof.

Aleksandar

pre 10 godina

Dragi gospidin se pravi jako naivan, pa oni donose politicke presude od samoga pocetka rada. Sta je sa Albancima i Bosanskim muslimanima koji su oslobodjeni?! A da US brinu o parvdi u svetu pa valda bi podrzali Iternational Criminal Court (ICC).

Tomislav

pre 10 godina

To je naravno njegovo mišljenje ali "argumenti" koje koristi su skandalozni.
SAD i Izrael iza presuda? Zato što je predsednik suda Meron iz SAD i po nacionalnosti Jevrejin?
U obe presude, Perišiću i Stanišiću i Simatoviću, presude nisu bile jednoglasne - po jedan sudija je izdvojio mišljenje. Što jasno pokazuje da su se i oni medjusobno razlikovali u stavu prema krivici optuženih.
Ovo pismo je na žalost, dokaz ko je sve sudija u Hagu. Kada jedan od sudija optuži kolege i predsednika suda da su "podlegli uticaju", što je lepša reč za korupciju, i to bez ijednog dokaza, to tek srozava ugled suda u Hadu!

Neša

pre 10 godina

Zanimljiva je tkzv. naknadna pamet. Isto su "progledali i stali na stranu međunarodnog prava" i Karla Del Ponte i Džefri Najs ali kasno, tek kada su im funkcije prestale, postupci završeni a presude postale pravosnažne. Davno smo bili deca i ne prolazi njihovo željeno "puj pike ne važi".

Ono što se između redova ove vesti, ali i mnogih drugih ovih dana, može razaznati je konačna konfrontacija Evrope prema Americi. Amerika je u velikim problemima, spremaju im se neviđene loše stvari i Evropa bi trebalo što pre da se izvuče iz tog pakla koji vodi u propast.

Danac

pre 10 godina

Znam coveka iz medija, ovde u DK. Profesor je na fakultetu, i veruje u prava . Sad je zavrsio tamo...al mogao je i albance i muslimane da pomene, za njihovo oslobodjenje, je CIA direktno odgovorna. Pozdrav za B92

Dragi

pre 10 godina

Svaki respekt za sudiju Harhofa. Sve što je izjavio je tačno. Iz toga se vidi da je to čisto politički sud. Jedino je mogao dodati ton spisku Haradinaja i nasera Olića, jer su i oni oslobađani na isti način, a mogao je dodati i da je tužilaštvo radilo pod određenim (političkim) pritiscima i da zbog toga protiv nekih nije ni bio pokrenut krivični postupak (Tuđman, Izetbegović, Milo Đukanović, general Aca Vasiljević, Vuk Drašković .............).

Sava

pre 10 godina

Sve je pocelo od pustanja GOTOVINE, MARKACA i HARADINAJA. Posle toga su pustili neke srpske zvanicnike kako bi se prasina slegla a oni toboze pokazali da su pravedni. Zasto je ovaj lazni i politicki sud odustao od topnickih dnevnika koja dokazuju Tudjmanov zlocinacki poduhvat??

trojka

pre 10 godina

Hvala na casti zemljanine.
Nadjoh i na engleskom pa ko hoce da razume:
http://www.bt.dk/udland/english-version-murderers-are-being-allowed-to-go-free

Milos

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da su ljudi toliko naivni. Sta ti kao nisi znao zbog cega je taj sud osnovan? Oslobodjeni su svi koji su radili u sluzbi CIA-e i zemalja koje su ucestvovale u rasturanju SFRJ. Pa nece valjda sami sebe da osudjuju. A sad je doslo vreme za pranje ruku i kao nisam znao, nisam hteo al sam morao i tako dalje. Taj sud je smesan koliko i ljudi koji su sedeli u njemu.

Jovan +

pre 10 godina

Šta je zajedničko Momčilu Perišiću,Antu Gotovini i Mladenu Markaču...
Pa svo trojica su sarađivali sa CIA.
Ali naravno da Amerika nema nikakav uticaj na sud u Hagu.

klokan

pre 10 godina

Zanimljivo.. Izrael ima toliki uticaj. Sumnjiva mi je ta zemlja. Od samog nastanka pocinili su vise zla nego i jedna zemlja sveta a nikad ni jedna optuznica. A ovde svaki vojnik koji je bio u ratu 90-tih mora da strahuje kad i gde ce ga ko uhapsit.

Helios

pre 10 godina

Jevanđelje Haškog Tribunala pumpano kroz kriminalne organizacije zvane "EU-ili-Smrt" partije ne može pomoći. Ni sav hor najplaćenijih NGO ili doplaćenih medija. Svi ti gulanferi će se potpuno međusobno pokarabasiti - "iz principa". Svi će biti "iznenadjeni i uvredjeni". Doduše niko od njih neće iz principa da vrati ni euro od enormnih plata.
Da postoji međunarodno pravo onda bi postojao samo jedan sud, onaj osnovan nakon WWII, i imao bi jurisdikciju nad SVIMA. Nema? - kraj priče. Ovo je kadija-tuži-kadija-sudi. Meron i drugi masoni koji drže Hašku prevaru (bez zablude, nije da masoni kontroišu svet ali u ovoj prevari totalno su uključeni) je dirigent - otprilike isto kao što je Šarić direktor prevoza!
U dugom nizu krajnjih sramota Srbije je robijanje Vojina Lazarevića, časnog generala koji je minimalizovao gubitke naše amaterske vojske od kombinacije NATO, terorističkih i napada iz "neutralne" Albanije. Za to što je branio svoju zemlju i odbranio teritoriju - a nije kao Stanišić imao američke prijatelje - osuđen je! Kao još jedan udarac po njušci Srbije ali i kao nauk bilo kom legitimnom braniocu svoje zemlje u budućnosti.
Nameravani maksimum zla je bio da ova prevara napakuje na volej onoj - te da nas osude na milijarde otštete bivšoj braći, koja su prekršila Ustav SFRJ, počela rat i sprovodila (i kroz modalitet "žrtve") želju čišćenja Srba. Džudo tehnikom VdrK barem smo to izbegli.

Silver

pre 10 godina

Lepo je to sto taj gospodin otvara usta i otvoreno kaze da ovde nesto tesko smrdi. A sto se tek svi sete da progovore, kad su vec donete presude i kad nemas vise prava da tim osobama opet sudis ili kad su bivsi?

Jovan +

pre 10 godina

Šta je zajedničko Momčilu Perišiću,Antu Gotovini i Mladenu Markaču...
Pa svo trojica su sarađivali sa CIA.
Ali naravno da Amerika nema nikakav uticaj na sud u Hagu.

Milos

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da su ljudi toliko naivni. Sta ti kao nisi znao zbog cega je taj sud osnovan? Oslobodjeni su svi koji su radili u sluzbi CIA-e i zemalja koje su ucestvovale u rasturanju SFRJ. Pa nece valjda sami sebe da osudjuju. A sad je doslo vreme za pranje ruku i kao nisam znao, nisam hteo al sam morao i tako dalje. Taj sud je smesan koliko i ljudi koji su sedeli u njemu.

Danac

pre 10 godina

Znam coveka iz medija, ovde u DK. Profesor je na fakultetu, i veruje u prava . Sad je zavrsio tamo...al mogao je i albance i muslimane da pomene, za njihovo oslobodjenje, je CIA direktno odgovorna. Pozdrav za B92

Sava

pre 10 godina

Sve je pocelo od pustanja GOTOVINE, MARKACA i HARADINAJA. Posle toga su pustili neke srpske zvanicnike kako bi se prasina slegla a oni toboze pokazali da su pravedni. Zasto je ovaj lazni i politicki sud odustao od topnickih dnevnika koja dokazuju Tudjmanov zlocinacki poduhvat??

Helios

pre 10 godina

Jevanđelje Haškog Tribunala pumpano kroz kriminalne organizacije zvane "EU-ili-Smrt" partije ne može pomoći. Ni sav hor najplaćenijih NGO ili doplaćenih medija. Svi ti gulanferi će se potpuno međusobno pokarabasiti - "iz principa". Svi će biti "iznenadjeni i uvredjeni". Doduše niko od njih neće iz principa da vrati ni euro od enormnih plata.
Da postoji međunarodno pravo onda bi postojao samo jedan sud, onaj osnovan nakon WWII, i imao bi jurisdikciju nad SVIMA. Nema? - kraj priče. Ovo je kadija-tuži-kadija-sudi. Meron i drugi masoni koji drže Hašku prevaru (bez zablude, nije da masoni kontroišu svet ali u ovoj prevari totalno su uključeni) je dirigent - otprilike isto kao što je Šarić direktor prevoza!
U dugom nizu krajnjih sramota Srbije je robijanje Vojina Lazarevića, časnog generala koji je minimalizovao gubitke naše amaterske vojske od kombinacije NATO, terorističkih i napada iz "neutralne" Albanije. Za to što je branio svoju zemlju i odbranio teritoriju - a nije kao Stanišić imao američke prijatelje - osuđen je! Kao još jedan udarac po njušci Srbije ali i kao nauk bilo kom legitimnom braniocu svoje zemlje u budućnosti.
Nameravani maksimum zla je bio da ova prevara napakuje na volej onoj - te da nas osude na milijarde otštete bivšoj braći, koja su prekršila Ustav SFRJ, počela rat i sprovodila (i kroz modalitet "žrtve") želju čišćenja Srba. Džudo tehnikom VdrK barem smo to izbegli.

Dragi

pre 10 godina

Svaki respekt za sudiju Harhofa. Sve što je izjavio je tačno. Iz toga se vidi da je to čisto politički sud. Jedino je mogao dodati ton spisku Haradinaja i nasera Olića, jer su i oni oslobađani na isti način, a mogao je dodati i da je tužilaštvo radilo pod određenim (političkim) pritiscima i da zbog toga protiv nekih nije ni bio pokrenut krivični postupak (Tuđman, Izetbegović, Milo Đukanović, general Aca Vasiljević, Vuk Drašković .............).

Silver

pre 10 godina

Lepo je to sto taj gospodin otvara usta i otvoreno kaze da ovde nesto tesko smrdi. A sto se tek svi sete da progovore, kad su vec donete presude i kad nemas vise prava da tim osobama opet sudis ili kad su bivsi?

klokan

pre 10 godina

Zanimljivo.. Izrael ima toliki uticaj. Sumnjiva mi je ta zemlja. Od samog nastanka pocinili su vise zla nego i jedna zemlja sveta a nikad ni jedna optuznica. A ovde svaki vojnik koji je bio u ratu 90-tih mora da strahuje kad i gde ce ga ko uhapsit.

qw

pre 10 godina

O njegovom "poštenju i moralu" govori to što je ćutao sve ove godine .Nepravdi je bilo toliko
da bi i nepismen to uočio .(Haradinaj,Orić...Šešelju sude 10 godina ...) I tek sad progledao !?.
Nešto je trulo u državi Danskoj reče Hamlet-Šekspir

trojka

pre 10 godina

Hvala na casti zemljanine.
Nadjoh i na engleskom pa ko hoce da razume:
http://www.bt.dk/udland/english-version-murderers-are-being-allowed-to-go-free

Bebe

pre 10 godina

На крају ће Шешељ већу робију да добије од наведених генерала. Прави циркус!!! П.С. Никад нисам био присталица СРС!

Danac

pre 10 godina

@Gorane, to sto velicas Dance iz WWII, je velika greska. 35.000 danaca su bili u SS, i to je dobrovoljno bilo. Nijedan jevrej nije ostao u Kraljevini, vec su izbegli u Svedsku. Malo istorije, pre nego sto ih ishvalis. Danci su bili najvise blizu Vermahta, u celoj Skandinaviji. Poz iz Danske

neesa

pre 10 godina

Pitanje je da li bi se oglasio, da Perisic i ova dvojica nisu dobila oslobadjajuce presude. Srbi nisu povlasceni jer to se vidi po droju procesuiranih i izrecenih presuda. Sto se za pocinioce zlocina nad gradjanima srpske nacionalnosti ne moze nikako reci.

sasa jokic

pre 10 godina

Oslobadjajuce presude za navedene zlocince, dokaz su da ako izaberes pravu stranu, mozes da racuna na oslobadjajucu presudu.
Za mene je to mjogo manje nenormalno, od cinjenice da su ih narodi koji su zbog njih stradali, docekali kao heroje.
A na njihovim racunima desetine miliona, jahte, vile......

milentije

pre 10 godina

Ovo je priprema za objasnjenje njegove odluke o krivici dr. Seselja ( kojem se 11 godina sudi za verbalni delikt, a kojeg ovaj "sudija" nije pustio ni na sahranu majke ).

Goran

pre 10 godina

Моје најдубље поштовање г-дину Хархофу за његову храброст да признаје да је Хашки трибунал циркус. Током Другог светског рата су окупационе нацистичке власти Данске наредили да сви Јевреји носе жуту Давидову звезду, како би могли их разликовати лакше и спремити за покољ. Онда је дански Краљ, заједно са краљевском породицом, изашао на улицу носећи жуту звезду на груди и рекао: '' Ко је Данац, као ја, нека носи жуту звезду са поносом''. Од тог дана су сви Данци носили жуту звезду и нацисти нису могли да идентификују и побију Јевреје. Храбар народ су Данци. Још једном, моје најдубље поштовање г-дину Хархофу, данском народу и Њеном Величанству Краљици Маргарети Другој.

au

pre 10 godina

Kad je toliko dosledan zasto nije pustio ni glasic kad su Gotovina i Marakc oslobodjeni ? Izgleda da najvise boli kad oslobode nekog povezanog sa srpskom stranom? Posle ovih 15 godina izivljavanja nad Srbima, a uskoro nas ceka i revizije davne istorije, ove presude ne mogu i ne treba da odobrovolje i promene Srpski stav prema Haskom tribunalu koji je politicka institucija i sprovodi iskljucivo zelje Amerikanca (i mozda jos poneko)

Mito i Mita

pre 10 godina

Taj isti je u veću koje sudi Šešelju, i bio je protiv puštanja na slobodu, posle 8 godina pritvora, u trenutku kada je trebalo da počne odbrana, od koje je Šešelj odustao. Tada je samo trebalo da ga puste da kod kuće sačeka presudu, pa ako je kriv da ide u zatvor. A jedini iole normalan tamo je Antoaneti, koji je uvek bio nadglasan između ostalog i ovim sudijom. Toliko... Veliki je licemer Harhof.

Strasno

pre 10 godina

Kako Srbija i Hrvatska da razvijaju jedno zdravo drustvo kada zlikovci kao Gotovina,Simatovic itd setaju slobodno...Uskoro ce im se pridruziti Seselj.Uzas!!!!!!!!!!!!!!

Aleksandar

pre 10 godina

Dragi gospidin se pravi jako naivan, pa oni donose politicke presude od samoga pocetka rada. Sta je sa Albancima i Bosanskim muslimanima koji su oslobodjeni?! A da US brinu o parvdi u svetu pa valda bi podrzali Iternational Criminal Court (ICC).

doktor

pre 10 godina

svi su oni bili po 10ak godina u zatvoru. Za nas ce Gotovina uvek biti zlocinac,a za Hrvate Perisic,posebno posle ovakvih izjava sudija.Eto nesto olaksavajuce

Neša

pre 10 godina

Zanimljiva je tkzv. naknadna pamet. Isto su "progledali i stali na stranu međunarodnog prava" i Karla Del Ponte i Džefri Najs ali kasno, tek kada su im funkcije prestale, postupci završeni a presude postale pravosnažne. Davno smo bili deca i ne prolazi njihovo željeno "puj pike ne važi".

Ono što se između redova ove vesti, ali i mnogih drugih ovih dana, može razaznati je konačna konfrontacija Evrope prema Americi. Amerika je u velikim problemima, spremaju im se neviđene loše stvari i Evropa bi trebalo što pre da se izvuče iz tog pakla koji vodi u propast.

Pametnjaković

pre 10 godina

Masoni su uticajni, ishod svega je uvek onakav kakav njima odgovara. Na svakog jednog sudije koga još nisu podveli pod kontrolu, dolazi 5 koji su pod kontrolom i rade onako kako im se govori.

ratko

pre 10 godina

Politicki sud naravno oprostio je Srbiji i Hrvatskoj planirani genocid nad Bosnjacima - ispada da su lokalni komandanti sami planirali da jednog naroda nestane i sve sami odradili a sto se tice Orica i Alije mada NI JEDAN NIJE MOJ MILJENIK niti SU planirali niti pocinili genocid nad Srbima i Hrvatima. 4000 ubijenih srpskih i 2500 hrvatskih civila uglavnom u pojedinacnim incidentima u svih 5 godina rata gde je ubijeno 60000 civila sigurno se ne kvalifikuje. Nisu masovno rusili bogomolje drzali masovne logore i transportovali silom u kolonama i autobusima nebosnjacko stanovnistvo (koje nisu masovno pogubili). Mislim da o tome ovaj covek prica ...

Tomislav

pre 10 godina

To je naravno njegovo mišljenje ali "argumenti" koje koristi su skandalozni.
SAD i Izrael iza presuda? Zato što je predsednik suda Meron iz SAD i po nacionalnosti Jevrejin?
U obe presude, Perišiću i Stanišiću i Simatoviću, presude nisu bile jednoglasne - po jedan sudija je izdvojio mišljenje. Što jasno pokazuje da su se i oni medjusobno razlikovali u stavu prema krivici optuženih.
Ovo pismo je na žalost, dokaz ko je sve sudija u Hagu. Kada jedan od sudija optuži kolege i predsednika suda da su "podlegli uticaju", što je lepša reč za korupciju, i to bez ijednog dokaza, to tek srozava ugled suda u Hadu!

T&T

pre 10 godina

"Da nije neki američki ili izraelski zvaničnik upotrebio svoj uticaj na američkog predsednika suda (u Hagu) kako bi osigurao promenu kursa (Tribunala)?"


Pod politickim uticajem Amerike su oslobodjeni hrvatski i albanski optuzenici, a pod politickim uticajem Izraela su oslobodjeni srpski....

...Pa nije Dodik za dzabe u onolikoj ljubavi sa Izraelom, niti bez razloga Izrael i dalje ne priznaje Kosovo i u potpunosti podrzava Srbiju iako je najveci americki saveznik...

Tajna politika je uvek bila ona koja zaista drma svetom.

Baraba

pre 10 godina

Ma najbolje nek nam presude vise. Ko prezivi nek trazi ostetu od merkelove za drugi svjetski rat sto su srbe ubijali. Ajmo svi u autobuse i u hag pa neg zavrse to sudjenje

beli listić

pre 10 godina

Svaka vam čast gospodine sudijo,ja da sam predsednik ove zemlje odmah bi vam dao odlikovanje KUNEM VAM SE!Još kad bi i Hrvati to isto uradili i ostali e tek tad bi zavladalo ISTINSKO pomirenje

sova i sjenica

pre 10 godina

Koji licemjer! A optužnice kao nisu rađene politički, da se određene politike osude? Haški sud je od početka, posebno tužilaštvo, totalno politiziran organ, koji je podizao optužnice koje ni na jednom sudu ne bi prolazile, izmislio je pravno sramotan institut "udruženog zločinačkog pothvata" po kojem može suditi koga god hoće za bilo koji zločin iako s njim nema nikakve veze, dovoljno je da je bio "na strani" koja je zločin počinila. Na taj način nije individualizirao krivnju, već sudio politikama, i to ne za ratne zločine, već za ponašanje koje se ne sviđa svjetskim močnicima. I služio je kako bi se u zemljama regije po potrebi uklanjali pojedinci i političke opcije s političke scene.
Dakle, sudac je smješan, politika je stvorila sve te optužbe, politički se, mimo svakog prava, presuđivalo, i sad je kad je politika rekla dosta, pretjerali ste- sad je on zabrinut. Svašta.

Veoma jednostavno

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz da su zapadne obavestajne sluzbe duboko umesane u raspad Jugoslavije. Da li su ovo obecane 'nagrade' i pomilovanja?

Примеро Гериљеро

pre 10 godina

@Helios 15:19

Свака част за коментар. Одавно нисам прочитао нешто тако кратко срочено, а да је аргументовано и здравом логиком обахватило све најбитније аспекте наше трагедије и трагедије распада СФРЈ, као и трагедије оних несрећника и бивше "браће" који бејаху натјерани да своју властиту кућу руше за туђе интересе. Буди поносан на ове минусе. Погодио си срж и рекао истину. А то боли. Отуда и минуси. Пета колона и они са страних платних спискова то не подносе. А ни не праштају.

ratko

pre 10 godina

Politicki sud naravno oprostio je Srbiji i Hrvatskoj planirani genocid nad Bosnjacima - ispada da su lokalni komandanti sami planirali da jednog naroda nestane i sve sami odradili a sto se tice Orica i Alije mada NI JEDAN NIJE MOJ MILJENIK niti SU planirali niti pocinili genocid nad Srbima i Hrvatima. 4000 ubijenih srpskih i 2500 hrvatskih civila uglavnom u pojedinacnim incidentima u svih 5 godina rata gde je ubijeno 60000 civila sigurno se ne kvalifikuje. Nisu masovno rusili bogomolje drzali masovne logore i transportovali silom u kolonama i autobusima nebosnjacko stanovnistvo (koje nisu masovno pogubili). Mislim da o tome ovaj covek prica ...

klokan

pre 10 godina

Zanimljivo.. Izrael ima toliki uticaj. Sumnjiva mi je ta zemlja. Od samog nastanka pocinili su vise zla nego i jedna zemlja sveta a nikad ni jedna optuznica. A ovde svaki vojnik koji je bio u ratu 90-tih mora da strahuje kad i gde ce ga ko uhapsit.

Helios

pre 10 godina

Jevanđelje Haškog Tribunala pumpano kroz kriminalne organizacije zvane "EU-ili-Smrt" partije ne može pomoći. Ni sav hor najplaćenijih NGO ili doplaćenih medija. Svi ti gulanferi će se potpuno međusobno pokarabasiti - "iz principa". Svi će biti "iznenadjeni i uvredjeni". Doduše niko od njih neće iz principa da vrati ni euro od enormnih plata.
Da postoji međunarodno pravo onda bi postojao samo jedan sud, onaj osnovan nakon WWII, i imao bi jurisdikciju nad SVIMA. Nema? - kraj priče. Ovo je kadija-tuži-kadija-sudi. Meron i drugi masoni koji drže Hašku prevaru (bez zablude, nije da masoni kontroišu svet ali u ovoj prevari totalno su uključeni) je dirigent - otprilike isto kao što je Šarić direktor prevoza!
U dugom nizu krajnjih sramota Srbije je robijanje Vojina Lazarevića, časnog generala koji je minimalizovao gubitke naše amaterske vojske od kombinacije NATO, terorističkih i napada iz "neutralne" Albanije. Za to što je branio svoju zemlju i odbranio teritoriju - a nije kao Stanišić imao američke prijatelje - osuđen je! Kao još jedan udarac po njušci Srbije ali i kao nauk bilo kom legitimnom braniocu svoje zemlje u budućnosti.
Nameravani maksimum zla je bio da ova prevara napakuje na volej onoj - te da nas osude na milijarde otštete bivšoj braći, koja su prekršila Ustav SFRJ, počela rat i sprovodila (i kroz modalitet "žrtve") želju čišćenja Srba. Džudo tehnikom VdrK barem smo to izbegli.

Goran

pre 10 godina

Моје најдубље поштовање г-дину Хархофу за његову храброст да признаје да је Хашки трибунал циркус. Током Другог светског рата су окупационе нацистичке власти Данске наредили да сви Јевреји носе жуту Давидову звезду, како би могли их разликовати лакше и спремити за покољ. Онда је дански Краљ, заједно са краљевском породицом, изашао на улицу носећи жуту звезду на груди и рекао: '' Ко је Данац, као ја, нека носи жуту звезду са поносом''. Од тог дана су сви Данци носили жуту звезду и нацисти нису могли да идентификују и побију Јевреје. Храбар народ су Данци. Још једном, моје најдубље поштовање г-дину Хархофу, данском народу и Њеном Величанству Краљици Маргарети Другој.

Tomislav

pre 10 godina

To je naravno njegovo mišljenje ali "argumenti" koje koristi su skandalozni.
SAD i Izrael iza presuda? Zato što je predsednik suda Meron iz SAD i po nacionalnosti Jevrejin?
U obe presude, Perišiću i Stanišiću i Simatoviću, presude nisu bile jednoglasne - po jedan sudija je izdvojio mišljenje. Što jasno pokazuje da su se i oni medjusobno razlikovali u stavu prema krivici optuženih.
Ovo pismo je na žalost, dokaz ko je sve sudija u Hagu. Kada jedan od sudija optuži kolege i predsednika suda da su "podlegli uticaju", što je lepša reč za korupciju, i to bez ijednog dokaza, to tek srozava ugled suda u Hadu!

Strasno

pre 10 godina

Kako Srbija i Hrvatska da razvijaju jedno zdravo drustvo kada zlikovci kao Gotovina,Simatovic itd setaju slobodno...Uskoro ce im se pridruziti Seselj.Uzas!!!!!!!!!!!!!!

Sava

pre 10 godina

Sve je pocelo od pustanja GOTOVINE, MARKACA i HARADINAJA. Posle toga su pustili neke srpske zvanicnike kako bi se prasina slegla a oni toboze pokazali da su pravedni. Zasto je ovaj lazni i politicki sud odustao od topnickih dnevnika koja dokazuju Tudjmanov zlocinacki poduhvat??

beli listić

pre 10 godina

Svaka vam čast gospodine sudijo,ja da sam predsednik ove zemlje odmah bi vam dao odlikovanje KUNEM VAM SE!Još kad bi i Hrvati to isto uradili i ostali e tek tad bi zavladalo ISTINSKO pomirenje

Danac

pre 10 godina

Znam coveka iz medija, ovde u DK. Profesor je na fakultetu, i veruje u prava . Sad je zavrsio tamo...al mogao je i albance i muslimane da pomene, za njihovo oslobodjenje, je CIA direktno odgovorna. Pozdrav za B92

au

pre 10 godina

Kad je toliko dosledan zasto nije pustio ni glasic kad su Gotovina i Marakc oslobodjeni ? Izgleda da najvise boli kad oslobode nekog povezanog sa srpskom stranom? Posle ovih 15 godina izivljavanja nad Srbima, a uskoro nas ceka i revizije davne istorije, ove presude ne mogu i ne treba da odobrovolje i promene Srpski stav prema Haskom tribunalu koji je politicka institucija i sprovodi iskljucivo zelje Amerikanca (i mozda jos poneko)

Milos

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da su ljudi toliko naivni. Sta ti kao nisi znao zbog cega je taj sud osnovan? Oslobodjeni su svi koji su radili u sluzbi CIA-e i zemalja koje su ucestvovale u rasturanju SFRJ. Pa nece valjda sami sebe da osudjuju. A sad je doslo vreme za pranje ruku i kao nisam znao, nisam hteo al sam morao i tako dalje. Taj sud je smesan koliko i ljudi koji su sedeli u njemu.

Dragi

pre 10 godina

Svaki respekt za sudiju Harhofa. Sve što je izjavio je tačno. Iz toga se vidi da je to čisto politički sud. Jedino je mogao dodati ton spisku Haradinaja i nasera Olića, jer su i oni oslobađani na isti način, a mogao je dodati i da je tužilaštvo radilo pod određenim (političkim) pritiscima i da zbog toga protiv nekih nije ni bio pokrenut krivični postupak (Tuđman, Izetbegović, Milo Đukanović, general Aca Vasiljević, Vuk Drašković .............).

neesa

pre 10 godina

Pitanje je da li bi se oglasio, da Perisic i ova dvojica nisu dobila oslobadjajuce presude. Srbi nisu povlasceni jer to se vidi po droju procesuiranih i izrecenih presuda. Sto se za pocinioce zlocina nad gradjanima srpske nacionalnosti ne moze nikako reci.

qw

pre 10 godina

O njegovom "poštenju i moralu" govori to što je ćutao sve ove godine .Nepravdi je bilo toliko
da bi i nepismen to uočio .(Haradinaj,Orić...Šešelju sude 10 godina ...) I tek sad progledao !?.
Nešto je trulo u državi Danskoj reče Hamlet-Šekspir

milentije

pre 10 godina

Ovo je priprema za objasnjenje njegove odluke o krivici dr. Seselja ( kojem se 11 godina sudi za verbalni delikt, a kojeg ovaj "sudija" nije pustio ni na sahranu majke ).

trojka

pre 10 godina

Hvala na casti zemljanine.
Nadjoh i na engleskom pa ko hoce da razume:
http://www.bt.dk/udland/english-version-murderers-are-being-allowed-to-go-free

Jovan +

pre 10 godina

Šta je zajedničko Momčilu Perišiću,Antu Gotovini i Mladenu Markaču...
Pa svo trojica su sarađivali sa CIA.
Ali naravno da Amerika nema nikakav uticaj na sud u Hagu.

Danac

pre 10 godina

@Gorane, to sto velicas Dance iz WWII, je velika greska. 35.000 danaca su bili u SS, i to je dobrovoljno bilo. Nijedan jevrej nije ostao u Kraljevini, vec su izbegli u Svedsku. Malo istorije, pre nego sto ih ishvalis. Danci su bili najvise blizu Vermahta, u celoj Skandinaviji. Poz iz Danske

Silver

pre 10 godina

Lepo je to sto taj gospodin otvara usta i otvoreno kaze da ovde nesto tesko smrdi. A sto se tek svi sete da progovore, kad su vec donete presude i kad nemas vise prava da tim osobama opet sudis ili kad su bivsi?

Mito i Mita

pre 10 godina

Taj isti je u veću koje sudi Šešelju, i bio je protiv puštanja na slobodu, posle 8 godina pritvora, u trenutku kada je trebalo da počne odbrana, od koje je Šešelj odustao. Tada je samo trebalo da ga puste da kod kuće sačeka presudu, pa ako je kriv da ide u zatvor. A jedini iole normalan tamo je Antoaneti, koji je uvek bio nadglasan između ostalog i ovim sudijom. Toliko... Veliki je licemer Harhof.

Pametnjaković

pre 10 godina

Masoni su uticajni, ishod svega je uvek onakav kakav njima odgovara. Na svakog jednog sudije koga još nisu podveli pod kontrolu, dolazi 5 koji su pod kontrolom i rade onako kako im se govori.

Aleksandar

pre 10 godina

Dragi gospidin se pravi jako naivan, pa oni donose politicke presude od samoga pocetka rada. Sta je sa Albancima i Bosanskim muslimanima koji su oslobodjeni?! A da US brinu o parvdi u svetu pa valda bi podrzali Iternational Criminal Court (ICC).

Bebe

pre 10 godina

На крају ће Шешељ већу робију да добије од наведених генерала. Прави циркус!!! П.С. Никад нисам био присталица СРС!

sova i sjenica

pre 10 godina

Koji licemjer! A optužnice kao nisu rađene politički, da se određene politike osude? Haški sud je od početka, posebno tužilaštvo, totalno politiziran organ, koji je podizao optužnice koje ni na jednom sudu ne bi prolazile, izmislio je pravno sramotan institut "udruženog zločinačkog pothvata" po kojem može suditi koga god hoće za bilo koji zločin iako s njim nema nikakve veze, dovoljno je da je bio "na strani" koja je zločin počinila. Na taj način nije individualizirao krivnju, već sudio politikama, i to ne za ratne zločine, već za ponašanje koje se ne sviđa svjetskim močnicima. I služio je kako bi se u zemljama regije po potrebi uklanjali pojedinci i političke opcije s političke scene.
Dakle, sudac je smješan, politika je stvorila sve te optužbe, politički se, mimo svakog prava, presuđivalo, i sad je kad je politika rekla dosta, pretjerali ste- sad je on zabrinut. Svašta.

Baraba

pre 10 godina

Ma najbolje nek nam presude vise. Ko prezivi nek trazi ostetu od merkelove za drugi svjetski rat sto su srbe ubijali. Ajmo svi u autobuse i u hag pa neg zavrse to sudjenje

Neša

pre 10 godina

Zanimljiva je tkzv. naknadna pamet. Isto su "progledali i stali na stranu međunarodnog prava" i Karla Del Ponte i Džefri Najs ali kasno, tek kada su im funkcije prestale, postupci završeni a presude postale pravosnažne. Davno smo bili deca i ne prolazi njihovo željeno "puj pike ne važi".

Ono što se između redova ove vesti, ali i mnogih drugih ovih dana, može razaznati je konačna konfrontacija Evrope prema Americi. Amerika je u velikim problemima, spremaju im se neviđene loše stvari i Evropa bi trebalo što pre da se izvuče iz tog pakla koji vodi u propast.

T&T

pre 10 godina

"Da nije neki američki ili izraelski zvaničnik upotrebio svoj uticaj na američkog predsednika suda (u Hagu) kako bi osigurao promenu kursa (Tribunala)?"


Pod politickim uticajem Amerike su oslobodjeni hrvatski i albanski optuzenici, a pod politickim uticajem Izraela su oslobodjeni srpski....

...Pa nije Dodik za dzabe u onolikoj ljubavi sa Izraelom, niti bez razloga Izrael i dalje ne priznaje Kosovo i u potpunosti podrzava Srbiju iako je najveci americki saveznik...

Tajna politika je uvek bila ona koja zaista drma svetom.

Veoma jednostavno

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz da su zapadne obavestajne sluzbe duboko umesane u raspad Jugoslavije. Da li su ovo obecane 'nagrade' i pomilovanja?

Примеро Гериљеро

pre 10 godina

@Helios 15:19

Свака част за коментар. Одавно нисам прочитао нешто тако кратко срочено, а да је аргументовано и здравом логиком обахватило све најбитније аспекте наше трагедије и трагедије распада СФРЈ, као и трагедије оних несрећника и бивше "браће" који бејаху натјерани да своју властиту кућу руше за туђе интересе. Буди поносан на ове минусе. Погодио си срж и рекао истину. А то боли. Отуда и минуси. Пета колона и они са страних платних спискова то не подносе. А ни не праштају.

doktor

pre 10 godina

svi su oni bili po 10ak godina u zatvoru. Za nas ce Gotovina uvek biti zlocinac,a za Hrvate Perisic,posebno posle ovakvih izjava sudija.Eto nesto olaksavajuce

sasa jokic

pre 10 godina

Oslobadjajuce presude za navedene zlocince, dokaz su da ako izaberes pravu stranu, mozes da racuna na oslobadjajucu presudu.
Za mene je to mjogo manje nenormalno, od cinjenice da su ih narodi koji su zbog njih stradali, docekali kao heroje.
A na njihovim racunima desetine miliona, jahte, vile......