Sreda, 12.06.2013.

00:10

"Vreme da se bude fer prema Srbiji"

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je danas na sastanku sa italijanskim premijerom Enrikom Letom da je Srbija učinila sve za dobijanje datuma.

Izvor: Beta

"Vreme da se bude fer prema Srbiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

226 Komentari

Sortiraj po:

Braca

pre 10 godina

Procitao sam samo naslov: " Vreme je da se bude fer prema Srbiji ". Da li to znaci da su od pada Milosevica do sada bili ne - fer? Da li je bilo koja statistika pitala gradjane Srbije da li se osecaju diskriminisanim, da li se oseca da je zemlja pod subtilnom vrstom blokade? Da li je Nemacka bila tako kaznjena posle II Svetskog Rata? Koliko se ja secam nije a da ne govorimo o Italiji.

gef2007

pre 10 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

jeca

pre 10 godina

da narocito kad im ti kazes,ja mislim kad te vide tako izvestacenog da umru od smeha.i imaju srece za razliku od nas da neznaju srpski,a kad te prevedu
stvar je vec ublazena !

leonardo88

pre 10 godina

Pregovaramo sa Kosovom. Spremni smo za dijalog i dogovor, to je bio njihov glavni uslov koji smo mi ispunili ne vidim razlog zbog kog nam ne bi da li datum za pregovore.

ivanS

pre 10 godina

Italija je oš jedna od zemalja koja je videla požrtvovanost gospodina Vučića za svoj narod,a sada će kao i većina naroda pomoći Srbiji u dobijanju datuma

neko

pre 10 godina

Vucic je u Italiji primljen kao pravi prijatelj Italijanskog naroda, a uvazavanje njega je uvazavanje celog naroda! Hvala Italiji!

dana

pre 10 godina

Srbija danas širi prijateljstvo u Evropi. prethodnih godina kao da smo zastali i da smo zatvorili svoja vrata. A jasno je da je jedino rešenje razgovor.

Veronika B.

pre 10 godina

Podrška Italije je dobro došla samo što bi ja volela da znam njihov iskren odgovor da li su se pokajali što su pristupili EU? Srbija jeste zaslužila datum, a da li je to dobro ili loše po nas na žalost samo vreme može pokazati. Dobro u celoj priči je što su neki političari, a na prvom mestu Vučić zadobili poštovanje u svetu i promenili mišljenje nekih zemalja o Srbiji.

biljana

pre 10 godina

Srbija je zbog svega što je uradila u poslednjih 10 meseci u potpunosti zaslužila datum. Ne verujem da će EU sebi dopustiti luksuz da rizikuje da se zbog ne dodeljivanja datuma Srbiji ugrozi implementacija postignutog sporazuma oko Kosova. Teško bi bilo objasniti Srbima na Kosovu, a i građanima Srbije, da treba da se radi na implementaciji sporazuma, ukoliko Srbija ne dobije datum.

zlatan

pre 10 godina

Dogovori moraju da se postuju. Srbija je sa svoje strane ispunila sve uslove pa sad s pravom ocekuje da i druga strana u ovom slucaju EU ispuni svoje , a to je tacan datum o pocetku pregovora o clanstvu Srbije u EU.

T&T

pre 10 godina

"...a od koga drugog bismo to mogli da tražimo, ako ne od Italije, koja je nama najdraža zemlja", zaključio je Vučić."


Konacno da i Srpski politicari nauce kako se kvalitetno slihta!
Jedino tako mozda nesto i postignemo, jer danas, na zalost, jedino ovaj nacin uspeva - narocito za male i slabe drzave!

Ljubimac

pre 10 godina

Nastavak saradnje sa Italijom u raznim oblastima donece nam napredak na evropskom putu.
Podrska nasem ministru u nastojanjima da dobijemo podrsku za evropske integracije.

cat

pre 10 godina

Tako je Vucicu! Pored tebe mozemo da brojimo na prste dane do dobijanja datuma !!! Na sva vrata si zakucao i to zasluzuje sve pohvale !!! U svemu sto radis imas nasu punu podrsku !!!

Kumce

pre 10 godina

Saradnja i pomoc od strane Italije kao jedne od dobrostojecih evropskih zemalja, ce nam dosta znaciti u buducnosti u vidu investicija i podrske ka Evrointegracijama.

SASKA

pre 10 godina

Treba odrzavati kontakte,sa svima pogotovu sa jakim ekonomskim drzavama, koji mogu i u stanju su da nam pomognu, jer svaka pomoc je dobro dosla, naravno kao i investicije za svaku su pohvalu.

Hemingvej

pre 10 godina

Zahvaljujuci novoj drzavnoj garnituri, krupnim koracima se priblizavamo dugo ocekivanom datumu. A pored toga sve vise zemalja privlacimo na svoju stranu.

Mare

pre 10 godina

EU je najbrzi nacin Srbiji da se izvuce iz krize, sto vidimo na mnogim primerima zemalja oko nas koje su bile i u goroj situaciji, zato podrzavam Vucica u ovome, a ovi sto sada pljuju EU mogu da kazem da ne oni ne zele dobro Srbiji.

KINEZ

pre 10 godina

Nikad mi neće biti jasna ta visoka diplomatija, gde države koje podržavaju Srbiju u evrointegracijama to otvoreno govore i ne kriju pohvale za uspehe naše zemlje. Opet one koje ćute i ne izjašnjavaju se, čovek ne zna šta da misli, ili su za Srbiju u EU, ili nisu.

Stanivoje

pre 10 godina

Poenta price jeste da je ova vlada uradila vise od svih prethodnih vlada za poslednjih 10 godina. Gospodin Vucic pogotovo. Sad je odluka u tudjim rukama, Bio datum u oktobru ili januaru, prezivecemo

Jole

pre 10 godina

Talijani su najvise prisutni kod nas od svih velikih iz EU i ne cudi me njihova podrska. Trebali smo jos ranije da privucemo Nemce i problem bi bio resen davno.

milija

pre 10 godina

"Dosao je trenutak da Evropa bude fer prema Srbiji. Italija ce biti potpuno posvecena ulozi da pomogne Srbiji da dobije datum", rekao je Fratini.
I ovim je sve receno.

Anunaki

pre 10 godina

Prema Srbiji nikad niko nije bio fer, tako da bi ovo sada bio prvi slučaj ako se to desi. Mada, nisam pesimista al opet naglašavam, nečim će nas nemci usloviti dodatno, mada nadam se da neće.

Đaja

pre 10 godina

Aleksandar Vučić nam je kao zemlji, i kao narodu, omogućio da budemo mirni pred sobom, jer znamo da nismo lagali, muljali i spinovali, već smo zaista ispunili sve uslove koje smo dobili. Evropa više nema opravdanja za NE.

Tanja

pre 10 godina

Italijani su u poslednje vreme izrazito pojačali svoje investicije u našu zemlju, to je najbolji dokaz dobrih odnosa i podrške na putu ka eu

klinka

pre 10 godina

Pa vala i zasluzili smo da se malo i prema nama bude fer!!Dosta smo kaskali za Evropom i mi smo deo nje! Vucic na celo kolone pa svi za njim do EU

Jagodiceva

pre 10 godina

Vlast u Srbiji je dosledna datoj reci, i sasvim opravdano takav odnos ocekuje i od evropskih zvanicnika 28.06. , kada je rec o datumu za otpocinjanje pregovora.Svaka podrska na ovom putu, doborodla sa zahvalnoscu !

veciti zamenik

pre 10 godina

...od koga drugog bismo to mogli da tražimo, ako ne od Italije, koja je nama najdraža zemlja", zaključio je Vučić.

Vučić je rekao i da Srbija ceni napore italijanske vojske na Kosovu i da je "zahvalna pre svega italijanskim vojnicima koji čuvaju sveta srpska mesta", poput manastira Dečani i Pećke patrijaršije.


Jel to bese onaj Vucic sto je zajedno sa Seseljem govorio da ce bombardovati Rim ako iz Italije krenu avioni 99.Vuk dlaku menja ali cud nikako-u ovom slucaju ne vuk nego mali vucic-veciti zamenik.

Sirgijan

pre 10 godina

Predstojećih par sedmica su veoma bitne za odluku o tome da li će Srbija dobiti datum ili ne...Vučić nastoji da maksimalno iskoristi to vreme i da ubedi zemlje koje se kolebaju da podrže odluku o dodeljivanju datuma Srbiji.

Антропокосмос

pre 10 godina

Цитираћу Фратинија, ''Дошао је тренутак да Европа буде фер према Србији''. Похвална је подршка све већег броја земаља ЕУ, као и оних економски најачих, које највише учествују у одлуци. Искрено се надам да ће, датум бити донет што пре.
Сарадња са Италијом у војној области, Србији може донети вишеструку корист, јер знамо да је Италија 10. на свету по војном буџету.

neko

pre 10 godina

Nije sramota traziti pomoc sa svoju zemlju! Svaka cast Vucicu, koji u isto vreme vraca Srbiji ponos i postovanje, i ne libi se da trazi pomoc i podrsku!

Odin

pre 10 godina

Italija nam moze biti znacajan partner u ovom trenutku.
(KalamitiDzejn, 12. jun 2013 11:09)

Upravo tako, Italija trenutno može da nam bude mnogo dobar partner i za priključenje UE zajednici a isto tako i partner u ekonomskom smislu.

asd

pre 10 godina

E majke mi, najeo sam se spagete, molim Vas prestanite sa ovim Vucicomanijim, jer cu da ispovracam rucak. Toliko ste providni, da mi je muka. Kako imate obraz, da ovako providno delujete. Ne mogu da shvatim. Odnosno mogu. Zaboravili ljudi i dzakove sa glasovima, i investicije od 100milliajardi evra, a i ukidanje 100 i nesto agencija, jedino sa cime se kurce da radi-ivozi je fiat u kojem nemaju ni 1% zahvale.

Radovan

pre 10 godina

Evropi treba Srbija ali ne njeni problemi. Nesposobnost da se odlepi od stereotipa o istorijskoj velicini i nepravdi prema njoj. Srbija mora zatvoriti neke istorijske poduhvate, priznati iskreno sve susedne zemlje, prestati da se kvazi brine o drzavljanima drugih zemalja. Parola da su Srbi ugrozeni je najgora moguca i uvek spremna da se uzdigne na prvo mesto za potrebe dnevne politike. Svi se boje da ce Srbija pokrenuti, ponovo po ko zna koji put, pitanje nepravilnih granica i potrebe da svi Srbi zive u jednoj drzavi. Samo se ceka povoljan momenat kako to vec javno predlazu DSS politicari, Dodik, radikali i drugi. Kao ne mozemo sad pa treba zamrznuti stanje za kasniju bolju priliku. Bez pomoci Evrope (Nemacke) se ne moze nista pokrenuti na bolje. Od borbe protiv korupcije do isplate penzija. Mi moramo dokazati da mozemo ziveti sa Evropom a ne samo pod pritiskom ispunjavati njihove zahteve.

Noca

pre 10 godina

Vuciceva poseta Italiji doprinece jos uspesnijoj ekonomskoj saradnji ,a i obebediti punu podrsku Italije za dobianje datum a za pocetak pregovora o ulasku u EU.

JATAGANAC

pre 10 godina

Jos jedan Vucicev dobar potez! Svaka podrska jakih evropskih zemalja je vrlo korisna Srbiju, a posebno u ovim trenutcima kada ocekujemo datum!

Provincijalka

pre 10 godina

Svakako da su pozitivni diplomatski odnosi sa Italijom za Srbiju od velikog
znacaja,uz neizmernu zahvalnost za bezrezervnu podrsku na evropskom putu ,ali i spremonst privrednog sektora da, zahvaljujici ostvarenim kontaktima sa Italijanskim zvanicnicima i nedavno , amabasadorom Italije,Srbiji ukaze

jevgenija

pre 10 godina

Jeste vreme da se bude fer prema Srbiji i njenim gradjanima. A Italija i ostale evropske dobronamerne zemlje treba to jasno i glasno ka kazu.

UROS

pre 10 godina

Italija je prepoznala da je u Srbiji neko konacno poceo ozbiljno da radi svoj posao, mislim na gospodina Vucica za kojeg imam samo pohvale. Kada bi se i ostali ministri ukljucili u rad i bili efikasniji brzo bi se Srbija nasla u EU.

NevenkaT

pre 10 godina

Ako su rekli "došao trenutak da Evropa bude fer prema Srbiji", onda je ovo jos jedna poseta Vucica, koja je rezultirala povoljnim vestima. Podrsku Italije imamo, taj deo plana ove posete je ostvaren.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Mogu da kazem da je svaka podrska jakih evropskih zemalja vrlo korisna za napredak Srbije u nekoliko smera! Kao prvo i veoma bitno je put ka EU, drugo moze imate dobar uticaj na ekonomski razvoj Srbije u vidu izvoza za Italiju, i kao trece takodje bitno jacanje prijateljskih odnosa!

Milan Italia

pre 10 godina

Smatram da je mogao i sa Alfanom i Boldrini da se vidi.Pokupio je sve predstavnike demokratske stranke ali glavnog coveka Berlusconijeve stranke nije video a on mu vicepremijer.Nisam za Berlusconija ali mislim da nam je to veliki gaf....Ok je to sto Bonini kasnije dolazi u BG jer je ona jedna jako pametna zena od koje se dosta toga po pitanju ljutskih prava moze nauciti.....Bonini je veliki zakovornik laicizma i tolerancije i mislim da sa te strane puno moze pomoci nasima ali Berlusconijeva stranka ima kapital i oni su bitni ukoliko zelimo da privucemo business sa severa Italije...Boldrini je sa druge strane zagovornik ekologije i ljutskih prava jer je i sama radila pri ujedinjenim nacijama a pritom je predsednik donjeg doma italijanskog parlamenta...U Italiji sam i drago mi je da odnosi napreduju.....ali na zalost i Italija i Srbija SAMO MOGU DA UCE od Nemacke!!!!!!
(eu, 12. jun 2013 10:44)
Dragi "eu" mozda se ne secas ali je Emma Bonino bila najveci zastupnik milosrdnog andjela, na nacin i strast koji suprevazilazili cak i takozvane "srbomrzce"... U svakom slucaju je malo jasno odakle ona na mestu ministra inostr. poslova.
PDL (Belusconi-eva stranka) nije bas zastupljena u (kako ti to kazes) biznisu severa..
U diplomatiji bi svako trebao da se sastane sa svojim parnjakom i (protokolarno) sa sefom vlade/drzave pa nije jasno zasto bi se ministar odbrane/potpreds. vlade sastajao sa seficom parlamenta.
Nadam se da je u delegaciji bio nas ministar inostr. poslova-zbog reda

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Mogu da kazem da je svaka podrska jakih evropskih zemalja vrlo korisna za napredak Srbije u nekoliko smera! Kao prvo i veoma bitno je put ka EU, drugo moze imate dobar uticaj na ekonomski razvoj Srbije u vidu izvoza za Italiju, i kao trece takodje bitno jacanje prijateljskih odnosa!

b.sh

pre 10 godina

Strašno, pa kada čovjek čita ove komentare o Vučiću ima osjećaj kao da tu nešto ne valja. Toliko neprirodnog hvalisanja jednog političara?

Forever young

pre 10 godina

Iskreno se nadam da cemo dobiti taj datum krajem juna. Bas bi bilo bezveze da smo se toliko pekli a da jos nismo resh peceni, pa moraju da nas dopeku jos pola godine...mislim da bi ne dobijanje bilo kontraproduktivno i cini mi se da to i jeste cilj ove diplomatske aktivnosti...pokazati EU partnerima da ne bi bilo konstruktivno takvo delovanje...Nazalost samo jedan deo vlade svim srcem stremi ka tome. Ostali se samo sepure i skupljaju poencice kod zaostalog dela populacije...

Moon

pre 10 godina

Ako budemo usposrtavili neke dogovore i napravili ugovore o sirenju poslaovanja to je o.k. Mada ne verujem da i njih neko nesto pita u EU, zna se ko se tu pita.

Iv

pre 10 godina

Evo Vlada jos jednom pokazuje koliko se radi na podizanju nase privrede i jacanju saveza sa drugim zemljama. Ovakvi sastanci, savezi i dogovori ce nas ojacati politicki i ekonomski!

Aloha

pre 10 godina

Interesantno da je prosli rezim tvrdio da se otvaramo ka svetu, tek sada meni to izgleda istinito. Pokazuju veliko postovanje prema nama!

Helo

pre 10 godina

Dosta Italijana posluje u Beogradu, sta rade ne znam, ali mogli bismo da izvucemo nesto mnogo vise. I oni mnogo izvlace od nase nesrece.

brojcanik

pre 10 godina

Italija moze biti od velikog znacaja za Srbiju i za ekonomiju nasu i za Dobijanje datuma.Bravo Vucicu sto seboris za ovu drzavu i nas narod.

Aleksandar

pre 10 godina

Jasno je svima da smo zaslužili datum, ali veliki su takvi - taktiziraju, pokušavaju da odlože dobijanje datuma, što zbog nacionalnih interesa, što zbog toga što im se tako može. Italijani su uvek spremni da pomognu, Vuči ć je izabrao pravi trenutak za posetu.

zvezdarac

pre 10 godina

nadam se da ce italija uvideti sta smo sve uradili I da ce ona lobirati u eu za dobijanje datuma za pregovore.hvala italijo na podrsci.

Magda

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Ttalijom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoima. Što više ovakvih razgovorai i sporazuma će nam omogućiti bolji položaj i napredak. U poslednje vreme se vidi veliki napredak u spoljnoj politici, što je veliki plus ovj vladi.

NenaD

pre 10 godina

A svima su bila puna usta izolazije kada je Vucic u pitanju. Govorili su da ce nas on udaljiti od evropskog puta, da ce nam zatvoriti vrata, da se nece snaci, da ne zna i ne ume. A Vucic, on je svuda primljen kako dolikuje, kako treba. O datumu se uveliko odlucuje, ali on ide, putuje i uverava sve da smo zaista zasluzili. To je pravi rad.

Adapter

pre 10 godina

Ofanziva se ne sme samo bazirati na datumu, moraju se snage podeliti i na dovodjenje investicija, sto Vucic i cini stalnim kontaktom sa privrednicima. Pa u krajnjem slucaju i nedobijanje datuma nije smak sveta.Bitno je da se ostvari povoljna ekonomska atmosfera kako bi se privoleli investitori iz EU i sveta na zapocinjanje poslova u Srbiji. Ne treba nama EU kao pojam vec kao civilizacijska tekovina. Usvojimo zakone i neka pravila kako bi se drustvo bolje koordinisalo, a ostalo ce samo doci...I ako bude tako doci ce breg Muhamedu, umesto Muhamed bregu...

Speed

pre 10 godina

Slika nejedinstva koja se vidi u kometarima ne sme biti projektovana dalje odavde, a na svu srecu i nece, jer su spotikaci dobrim delom opozicioni komentarori koji znaju da je vreme proslo i da se blizi sramota...

sLAVkko

pre 10 godina

Pred izbore veliki analiticari su govorili da ce nas Naprednajci odvesi u izolaciju, da cemo prekinuti pregovore sa EU, da cemo zaratiti.... A sta mi danas imamo posle samo godinu dana njihove vladavine? Evropa nam je bliza nego ikad, mirnim putem resili problem Kosova, tajkune po zatvorima... Malo su se presla gospoda! Nadam se da ce nam Italija, kao nas stalni saveznik izaci u susret i pomoci u pregovorima, jer i njoj je to u interesu!

High voltage

pre 10 godina

Diplomatska ofanziva mora biti vodjena u svim pravcima, i svi moraju delovati kao jedan. A ne da jedan putuju i moli a drugi da se populisticki shepure gde god stignu.

Optimus Prime

pre 10 godina

Srbija nastupa onako kako je to trebalo ciniti godinama unazad, ali nazalost nije bilo dovoljno volje i sposobnosti za takvo delovanje, obzirom da su svi bili zauzeti lopovlukom. Zato i jesmo u blatu do guse!

lubenica

pre 10 godina

Trebali bi da dobijemo taj datum, stvarno je uradjeno mnogo vise nego predhodnici sto su uradili, ali izgleda da oni to ne vide, jer su navikli da ucenjuju Srbiju. Ali mislim da kod Vucica nece moci vise da bude ucena.Italija nam moze biti od znacaja ovde…

PreDragMC

pre 10 godina

Ocekivani pozitivni rezultati gospodinna Vucica u razgovoru sa italijanskim premijerom, pokazao je da je Srbija spremna za svaku saradnju i negovanje prijateljstva!

Viktor

pre 10 godina

Svaka ekonomska saradnja dobro je dosla,ne znam koliki je nas izvoz u Italiju ali verujem da moze biti veci jer obicno smo mi ti koji samo uvozimo a slabo izvozimo robu.

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Negovati tesne odnose sa Italijom!
Mi moramo da znamo da sa italijanima možemo lako da se sporazumemo o pravednom razgraničenju koje će da donese trajni mir na Balkanu i u regionu.
Italiji treba da pripadne cela Istra i Rijeka, a Srbiji tj. Republici Srpskoj Krajini njene istorijske granice sa dodatkom grada Zadra u kojemu će da bude uvedena dva jezika i vraćena sva prava proteranim Italijanima kao i Srbima.

seka

pre 10 godina

Jedini razlog zbog koga EU u ovom trenutku možda neće baš odrediti datum za otpočinjanje pregovora je što su nepoverljivi da li će se postignuti sporazum oko Kosova implementirati. Međutim, nije toliko ni bitno da li ćemo datum dobiti sada ili kroz par meseci, ali je sigurno da će Srbija, ako se sporazum implementira biti članica EU. Dobijanje datuma za početak pregovora sa EU dobro za Srbiju i sve njene građane, pa i one građane koji svaku Vučićevu izjavu dočekaju sa najžešćim kritikama. Vučić i svoje najžešće kritičare vodi u Evropu.

Brat Djura

pre 10 godina

Nadam se da ce Vucic u Italiji dogovoriti konacno datum za pregovore i ovo je poseta na najvisem nivou.samim tim njihova podrska je je vazna kao poruka ostalim zemljama EU da Srbija je ucinila sve po pitanju uslova za datum.

Zigi014

pre 10 godina

Sve smo uradili sto je trazila EU,realno bi bilo da sto pre dobijemo datum,nadam se da ce ih Vucic svojim znanjem i energijom privuci na nasu stranu...

iznogudbot

pre 10 godina

Svaka cast Vucicu, jedino on moze da nas vodi napred. On je taj pred kojim cela srbija kleci. Podrzavamo sve akcije Vucica u cilju poboljsanja standarda u drzavi. Hvala Vucicu sto mi je asvaltirao ulicu, vise mi cipele nisu blatnjave. Hvala Vucicu, Hvala...

Lale

pre 10 godina

Vucicu bolje da si isao u Mitrovicu da ubedis one tamo da ne sabotiraju nego sto trcis po Evropi i moljakas. Jer, istini za volju taj dogovor za sada ostade samo mrtvo slovo na papiru.

TRAVA ROSNA

pre 10 godina

Eh kada bi se i drugi ugledali na Vucica koliko napora ulaze, da se situacija u zmelji popravi, i to radi zbog naroda koji je u Srbiji. Zato ga narod i podrzava toliko, jer znamo koliko vredi.

Vanesa

pre 10 godina

Drago mi je da Aleksandar Vučić pregovara sa svetskim zvaničnicima oko dobijanja datuma.Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.Aleksandar Vučić zaista radi na privlačenju stranih investicija, jačanju bilateralnih i ekonomskih odnosa i na stavranju što boljih prijateljskih odnosa naše države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Verujem u sposobnosti Aleksandra Vučića, cenim , volim i poštujem njegov rad.

ubi me kisa

pre 10 godina

Cenim napore koje ulaze Vucic za nasu zemlju, Jedino on zna koliko je stvarno haos u nasoj zemlji, i koliko su nam potrebni investitori da bi se oporavila ekonomija.

NENAD

pre 10 godina

Da su predhodnici radili samo 1% posto od onog sta danas Vucic radi za Srbiju bili bi odavno postovana zemlja,odavno bi imali investicije,saradnju....tako da samo napred Vucicu.

Ellen

pre 10 godina

Vala oni nam i duguju mnogo, posebno za one avione sto su startovali sa njihovog kopna. Kao sad se trude oko nas- Ne opere ih ni Dunav ni Sava!

dipl.inz.menadž._M

pre 10 godina

Ova vlada je sve učinila i zaslužila taj datum! Naročito je važna borba protiv korupcije i kriminala, što moram pohvaliti rad gospodina Vučića, jer samo se tako mogu postići važne stvari za Srbiju!

kos

pre 10 godina

Sve političke snage u Srbiji treba da se ujedine kada su evrointegracije u pitanju. Naravno, tu ne računam DSS, ali svi drugi treba da pomognu, ali se po delovanju DS-a ne može zaključiti da oni imaju volje da pomognu, već samo da "podmeću klipove u točkove".

Lokica

pre 10 godina

Svaka cast Vucicu na angazovanju i nastojanju da od sto vise zemalja dobije obecanje da ce nas podrzati u vezi dobijanja datuma! Vlada je dosta toga ucinila sada sve zavisi od MZ!

Stojko

pre 10 godina

Da dobijemo vise taj famozni datum, pa da se odmorimo! A realno i zasluzili smo. Toliko se jadni patimo, vec godinama da bi dobili. Nadam se da se Vucic nece vratiti praznih ruku.

Lucija

pre 10 godina

Verovala sam Vucicu i njegovim potencijalima i pre nego sto je dosao na vlast, ali moram da kazem da je svojim aktivnostima cak prevazisao moja ocekivanja.

Lazar

pre 10 godina

Italijani su tradicionalno naši dobri prijatelji. Nije Vučić izbrao baš slučajno da poseti Rim. Sada nam je svaka pomoć oko datuma dobrodošla. Očigledno je da visoko državno rukovodstvo do poslednjeg dana radi i pokušava da obezbedi dobijanje datuma.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Italija koja se vec svojim investicijama "zaglibila" u Srbiji i sama sad mora da vadi "vruce kestenje iz vatre" i samo je logicno da podrzi evropske integracije Srbije ili da "mirno posmatra" kako i sama "potanja sa Srbijom" za koju ni dan danas niko pouzdano ne zna u kom se pravcu krece i gde ce se na kraju puta "zateci" !

GagY

pre 10 godina

Koliko se Vucic rastrcao, kao ni jedan politicar do sada.
(Mile, 12. jun 2013 00:38)

Nije poenta da političari trče, jer nisu na atletskom mitingu, već vođenje konkretne politike koja donosi realne rezultate, a ne praznu priču i populizam za polupismene glasače.

corli

pre 10 godina

Nadam se da ćemo dobiti datum 28 juna jer smo ispunili sve što je od nas traženo, zanči će nam dosta podrška Italije u dobijanju datuma.

samo terajte hahahah

pre 10 godina

Odavno nisam citao komentare na B92, mislio sam da je SNS botovima i Vucicevim poklonicima vec dosadilo da mlate praznu slamu ovde, kad ono vidim ne posustaju. hahahaha, kakva predanost i upornost!!!

MoraAVA

pre 10 godina

Botovi iskljucite se... Skranavite ovako lepu vest, Srbija napokon postaje ravnopravna drzava Evrope, ovo nam dodje kao punolestvo! Cestitke Vucicu i ekipi, nadam se da ce nam doneti neke pare :-)

tko je tu "bot"...

pre 10 godina

lakše malo botovi, samo je otišao u posetu. čuvajte dobre komentare za kad bude pušten mišković (marko, 12. jun 2013 10:46)
Marko, ne radi se ovde ni o jednoj stranci. Opstanak Srbije je u pitanju. Znači - ili jesi ili nisi (lav). A sve što se dobro uradi traba pozdraviti ma od koga bilo. Menjajmo sebe. ne tražimo to samo od drugih!

Mirelica

pre 10 godina

Gde god da se pojavi g-Vučić ostavi utisak! U Italiji su ga lepo dočekali, vidi se da je čovek kojeg rado dočekuju. Cenjen i pošten. Naravno da će biti bolje, Vučić se bori za to!

Nada

pre 10 godina

Dođite nam g-dine Vučiću sa lepim vestima! Vi ste nam jedina nada i uzdanica! Veoma je vazno gajiti dobre odnose među ljudima i sa ostalim narodima. Čovek se drži za reč, a Vi ste taj! Sve što kažete, ispunite! Narod je uz Vas!

Suzana

pre 10 godina

Napokon se neko setio da su nam potrebni saveznici, treba negovati odnose sa drugim drzavama. Vucic u Italiji, Toma u Bratislavi. Polako da skupimo savezike, pa cemo i mi biti ponovo sila! Sami nikuda ne mozemo, jer tako svet funkcionise!

zlatokosa

pre 10 godina

saradnja sa italijom je jako potrebna, posebno ekonomska saradnja dve susedne zemlje kako bi italijani investirali u srbiji, vučić će upoznati italijanskog premijera sa stanjem u srbiji i nadamo se podršci italije u dobijanju datuma, naravno i saradnja na drugim poljima sa italijom je jako bitna

Miletic

pre 10 godina

Ova vlast je resena da pomogne Srbiji i da je izvede na pravi put i naravno da ce pokusati na sve strane da nadje pomoc i ko nam god bude pomogao, mi cemo im biti zahvalni i uzvratiti im pomoc kada njima bude nesto zatrebalo

eu

pre 10 godina

Smatram da je mogao i sa Alfanom i Boldrini da se vidi.Pokupio je sve predstavnike demokratske stranke ali glavnog coveka Berlusconijeve stranke nije video a on mu vicepremijer.Nisam za Berlusconija ali mislim da nam je to veliki gaf....Ok je to sto Bonini kasnije dolazi u BG jer je ona jedna jako pametna zena od koje se dosta toga po pitanju ljutskih prava moze nauciti.....Bonini je veliki zakovornik laicizma i tolerancije i mislim da sa te strane puno moze pomoci nasima.....ali Berlusconijeva stranka ima kapital i oni su bitni ukoliko zelimo da privucemo business sa severa Italije......Boldrini je sa druge strane zagovornik ekologije i ljutskih prava jer je i sama radila pri ujedinjenim nacijama a pritom je predsednik donjeg doma italijanskog parlamenta...U Italiji sam i drago mi je da odnosi napreduju.....ali na zalost i Italija i Srbija SAMO MOGU DA UCE od Nemacke!!!!!!

Laž, sve je bila laž

pre 10 godina

Prelistao sam elektronsko izdanje italijanskog časopisa Corriere della Sera i nisam našao ni slovce o poseti Vučića.

Srbijanka

pre 10 godina

G-din Vučić je pravi čovek koji predstavlja Srbiju u lepom svetlu kako i dolikuje! Da gradimo odnose sa susedima i da ostvarimo saradnju! Vučić je čovek kojem svi vrata otvaraju! Srbija popravlja svoje mesto u Evropi i u svetu zahvaljujući Prvom potpredsedniku Vlade!

vlajko

pre 10 godina

Ajde sad iskreno, kada smo zadnji put čitali da je neki naš plotičar negde primljen sa takvim uvažavanjem? Možemo da budemo za Vučića ili protiv njega ali je očigledno da van granica Srbikistana (skraćenica za državu štogoretoboljepojedincima) vide i cene njegov trud da postanemo normalna evropska država. HVALA!

Golijat

pre 10 godina

Vucic je covek koji predstavlja Srbiju. Ako Italijani imaju takav odnos sa njim, znaci da takav odnos imaju i sa Srbijom! Zahvaljujuci Vucicu, Srbija vraca izgubljeno postovanje drzava EU, a i sire!

Vukadin

pre 10 godina

Nije sramota traziti pomoc sa svoju zemlju! Svaka cast Vucicu, koji u isto vreme vraca Srbiji ponos i postovanje, i ne libi se da trazi pomoc i podrsku!

Dusanka Ć

pre 10 godina

S Italijom treba učvrstiti dobre odnose, kako bi nastavili s investicijama u našoj zemlji i kako bi bili upoznati s svim do sada urađenim za dobijanje datuma, jer podrškom i dobijanjem datuma za pregovore i njihove investicije su sigurnije.

Мали принц

pre 10 godina

Прави ефекти политике господина Вучића видеће се тек наредне године. Овакви разговори, везани за привреду, мораће једном да уроде плодом. Очекујемо долазак инвеститора.

Jagos.Vukcevic

pre 10 godina

Vucic je u Italiji primljen kao pravi prijatelj Italijanskog naroda, a uvazavanje njega je uvazavanje celog naroda! Hvala Italiji!

divka

pre 10 godina

Ako Srbija i ne dobije taj čuveni datum, nije kraj svata. Ako ga ne dobijemo sada, dobićemo ga nekom drugom prilikom. Ako smo mogli DOS-u, u različitim oblicima da damo 12 godina, i da na kraju ne dobijemo datu, pa možemo i SNS-u da damo 12 meseci, a ne da posle 6 meseci, ako ne dobijemo datum, a možda ga i dobijemo, da kritikujemo SNS, a ćutali smo ovih 12 godina vladavine tzv. demokratskih snaga. Od tih 12 godina DS možda samo 2-3 godine nije bio u vlasti, i sada će simpatizeri DS-a da kritikuju Vučića, ako ne dobije datum posle 6 meseci vladavine, a ćutali su kada nismo dobili datum u prethodnih 12 godina, od kojih, ponavljam, DS nije bio u vlast možda 2-3 godine.

Mladenović

pre 10 godina

Dok se neki lideri vladajuće koalicije ponašaju kao da su u opoziciji, drugi su spremni da preuzmu odgovornost i rade u interesu građana koji su ih izabrali. Dok ovi prvi gledaju kako da tokove novca preusmere ka partiji iz koje dolaze, ovi drugi na sve načine pokušavaju da svaki evro unesu u srpsku privredu. Na našu žalost, ovih prvih je mnogo, dok su ovi drugi spali na samo jednog čoveka - Vučića.

transparentno...

pre 10 godina

Ukoliko 28. ne dobijemo datum treba jasno (uostalom kao i do sada) označiti one koji su ti onemogućili. A onda da našu budućnost usmerimo ka novim destinacijama. jedna od njih sigurno je Italija.

Gojko

pre 10 godina

Svakako u Srbiji ima firmi koje su italijanske,osim Fijata, Beneton, Kalcedonija i Geoks, na izvoz Srbije u Italiju uticaće i početak proizvodnje od 01.06. rumske kožare, koju je preuzela Kering grupa, te je počela proizvodnja kože za brendove, kao što su „Gucci“, „Puma“, „Saint Laurent“. Podrška Italije za dobijanje datuma dovešće nam još i investicija i novih radnih mesta, preko potrebnih.

nikolina

pre 10 godina

Srbija, pre svega zahvaljujući Vučiću, ima šanse da dobije datum. Da Srbija nije odlučno počela da se bori protiv korupcije, Srbiju ne bi primili u EU ni po cenu da prizna nezavisnost Kosova, jer zemlje u kojima je prisutna sistemska korupcija, a takva je bila Srbija u vreme vladavine DS-a, niko ne ceni, i takve zemlje EU ne želi zu svom sastavu.

Savo Derikonja

pre 10 godina

Ovo je prilika da Vučić upozna italijanskog premijera o ispunjenim uslovima za dobijanje datuma. Verujemo da će Italija dati punu podržku Srbiji da na Vidovdan dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

Joma

pre 10 godina

Jos jedan od dobrih poteza Vucica koji ce dovesti do jos cvrscih i stabilnijih odnosa sa Italijom. Ovo je jedan od dobrih nacina za dobijanje podrske na svim poljima na kojima se radi a to automatski povlaci stabilnost drzave u svakom smislu.

Medena

pre 10 godina

Sve je sada usmereno ka dobijanju sto vece podrske, od strane sto vise zemalja.. Moram priznati da se Vucic zaista trudi da ucini sve kako bi postigao neki pomak a verujem da hoce kao sto je dosta puta do sada pokazao.

Acika

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Italijom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoima. Što više ovakvih razgovorai i sporazuma će nam omogućiti bolji položaj i napredak. U poslednje vreme se vidi veliki napredak u spoljnoj politici, što je veliki plus ovj vladi.

suzana

pre 10 godina

Vučić i Nikolić su uspeli da povrate poljuljani ugled Srbije u svetu. Jedan od razloga što se o Srbiji drugačije govori u svetu je i beskompromisna borba protiv korupvije, jer zemlje u kojima caruje korupcija niko ne ceni. Drugi razlog je iskrena spoljna politika, pri čemu Vučić i Nikolić ne lažu ni svetske zvaničnike, a ni građane Srbije, već isto govore i u Briselu, i u Berlinu, i u Moskvi, i u Vašingtonu, a i u Beogradu, Kosovskoj Mitrovici i Gračanici.

Miloš

pre 10 godina

Dobro je što Vučić do poslednjeg dana pokušava da kod uticajnih evropskih političara i državnika stvori dobru klimu, pokušava da objasni šta je sve Srbija uradila, i šta nama znači dobijanje datuma.

ZLATAN

pre 10 godina

Ne znam odakle ovom coveku ovoliko energije,koliko je On uradio za ovih par meseci na vracanju imidza Srbiji,na uspostavljanju veza sa najjacim drzavama i sklapanju poslova sa UAE,to neki nasi politicari nisu bili u stanju godinama da urade.Nadam se da ne gresim ali u njemu vidim spas za nasu zemlju,coveka lidera koji ce nas izbaviti iz krize i problema koji su napravili njegovi prethodnici.

Del Boy

pre 10 godina

Ocigledno je da proteklih godina nismo stekli bas puno prijatelja u Evropi, a i sire, tako da svaki ovakav potez ocenjujem kao pozitivan jer je potrebno poraditi na tome, za nas je to jako bitno.

Gandy

pre 10 godina

Potrebna je podrska sto veceg broja zemalja kako bi smo uspesno nastavili EU integracije, osim toga svaka druga moguca saradnja je dobro dosla, treba raditi na privlacenju strateskih partnera i investicija, zbog toga smatram da ovakve posete mogu biti jako korisne.

Sulejman Velicanstveni

pre 10 godina

Vucic bolje da se sretne sa Berluskonijem... pa da padne neka BUNGA BUNGA zurka - ima da ga prodju nocne more od srpske ekonomije ;)))

Glavni arhivator

pre 10 godina

Svaka ovakva poseta moze da doprinese poboljsanju odnosa i da nam donese prekopotrebnu podrsku u EU integracijama, a i u mnogim drugim oblastima, a svaka pomoc nam je jako bitna

Brat Djura

pre 10 godina

Nadam se da ce Vucic u Italiji dogovoriti konacno datum za pregovore i ovo je poseta na najvisem nivou.samim tim njihova podrska je je vazna kao poruka ostalim zemljama EU da Srbija je ucinila sve po pitanju uslova za datum.

Ljubimac

pre 10 godina

Nastavak saradnje sa Italijom u raznim oblastima donece nam napredak na evropskom putu.
Podrska nasem ministru u nastojanjima da dobijemo podrsku za evropske integracije.

Sirgijan

pre 10 godina

Predstojećih par sedmica su veoma bitne za odluku o tome da li će Srbija dobiti datum ili ne...Vučić nastoji da maksimalno iskoristi to vreme i da ubedi zemlje koje se kolebaju da podrže odluku o dodeljivanju datuma Srbiji.

biljana

pre 10 godina

Srbija je zbog svega što je uradila u poslednjih 10 meseci u potpunosti zaslužila datum. Ne verujem da će EU sebi dopustiti luksuz da rizikuje da se zbog ne dodeljivanja datuma Srbiji ugrozi implementacija postignutog sporazuma oko Kosova. Teško bi bilo objasniti Srbima na Kosovu, a i građanima Srbije, da treba da se radi na implementaciji sporazuma, ukoliko Srbija ne dobije datum.

zlatan

pre 10 godina

Dogovori moraju da se postuju. Srbija je sa svoje strane ispunila sve uslove pa sad s pravom ocekuje da i druga strana u ovom slucaju EU ispuni svoje , a to je tacan datum o pocetku pregovora o clanstvu Srbije u EU.

cat

pre 10 godina

Tako je Vucicu! Pored tebe mozemo da brojimo na prste dane do dobijanja datuma !!! Na sva vrata si zakucao i to zasluzuje sve pohvale !!! U svemu sto radis imas nasu punu podrsku !!!

Noca

pre 10 godina

Vuciceva poseta Italiji doprinece jos uspesnijoj ekonomskoj saradnji ,a i obebediti punu podrsku Italije za dobianje datum a za pocetak pregovora o ulasku u EU.

PreDragMC

pre 10 godina

Ocekivani pozitivni rezultati gospodinna Vucica u razgovoru sa italijanskim premijerom, pokazao je da je Srbija spremna za svaku saradnju i negovanje prijateljstva!

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Mogu da kazem da je svaka podrska jakih evropskih zemalja vrlo korisna za napredak Srbije u nekoliko smera! Kao prvo i veoma bitno je put ka EU, drugo moze imate dobar uticaj na ekonomski razvoj Srbije u vidu izvoza za Italiju, i kao trece takodje bitno jacanje prijateljskih odnosa!

neko

pre 10 godina

Nije sramota traziti pomoc sa svoju zemlju! Svaka cast Vucicu, koji u isto vreme vraca Srbiji ponos i postovanje, i ne libi se da trazi pomoc i podrsku!

Kumce

pre 10 godina

Saradnja i pomoc od strane Italije kao jedne od dobrostojecih evropskih zemalja, ce nam dosta znaciti u buducnosti u vidu investicija i podrske ka Evrointegracijama.

Zigi014

pre 10 godina

Sve smo uradili sto je trazila EU,realno bi bilo da sto pre dobijemo datum,nadam se da ce ih Vucic svojim znanjem i energijom privuci na nasu stranu...

corli

pre 10 godina

Nadam se da ćemo dobiti datum 28 juna jer smo ispunili sve što je od nas traženo, zanči će nam dosta podrška Italije u dobijanju datuma.

Aleksandar

pre 10 godina

Jasno je svima da smo zaslužili datum, ali veliki su takvi - taktiziraju, pokušavaju da odlože dobijanje datuma, što zbog nacionalnih interesa, što zbog toga što im se tako može. Italijani su uvek spremni da pomognu, Vuči ć je izabrao pravi trenutak za posetu.

Hemingvej

pre 10 godina

Zahvaljujuci novoj drzavnoj garnituri, krupnim koracima se priblizavamo dugo ocekivanom datumu. A pored toga sve vise zemalja privlacimo na svoju stranu.

Aloha

pre 10 godina

Interesantno da je prosli rezim tvrdio da se otvaramo ka svetu, tek sada meni to izgleda istinito. Pokazuju veliko postovanje prema nama!

Lazar

pre 10 godina

Italijani su tradicionalno naši dobri prijatelji. Nije Vučić izbrao baš slučajno da poseti Rim. Sada nam je svaka pomoć oko datuma dobrodošla. Očigledno je da visoko državno rukovodstvo do poslednjeg dana radi i pokušava da obezbedi dobijanje datuma.

klinka

pre 10 godina

Pa vala i zasluzili smo da se malo i prema nama bude fer!!Dosta smo kaskali za Evropom i mi smo deo nje! Vucic na celo kolone pa svi za njim do EU

Stanivoje

pre 10 godina

Poenta price jeste da je ova vlada uradila vise od svih prethodnih vlada za poslednjih 10 godina. Gospodin Vucic pogotovo. Sad je odluka u tudjim rukama, Bio datum u oktobru ili januaru, prezivecemo

Đaja

pre 10 godina

Aleksandar Vučić nam je kao zemlji, i kao narodu, omogućio da budemo mirni pred sobom, jer znamo da nismo lagali, muljali i spinovali, već smo zaista ispunili sve uslove koje smo dobili. Evropa više nema opravdanja za NE.

SASKA

pre 10 godina

Treba odrzavati kontakte,sa svima pogotovu sa jakim ekonomskim drzavama, koji mogu i u stanju su da nam pomognu, jer svaka pomoc je dobro dosla, naravno kao i investicije za svaku su pohvalu.

Mare

pre 10 godina

EU je najbrzi nacin Srbiji da se izvuce iz krize, sto vidimo na mnogim primerima zemalja oko nas koje su bile i u goroj situaciji, zato podrzavam Vucica u ovome, a ovi sto sada pljuju EU mogu da kazem da ne oni ne zele dobro Srbiji.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Mogu da kazem da je svaka podrska jakih evropskih zemalja vrlo korisna za napredak Srbije u nekoliko smera! Kao prvo i veoma bitno je put ka EU, drugo moze imate dobar uticaj na ekonomski razvoj Srbije u vidu izvoza za Italiju, i kao trece takodje bitno jacanje prijateljskih odnosa!

Jagodiceva

pre 10 godina

Vlast u Srbiji je dosledna datoj reci, i sasvim opravdano takav odnos ocekuje i od evropskih zvanicnika 28.06. , kada je rec o datumu za otpocinjanje pregovora.Svaka podrska na ovom putu, doborodla sa zahvalnoscu !

Iv

pre 10 godina

Evo Vlada jos jednom pokazuje koliko se radi na podizanju nase privrede i jacanju saveza sa drugim zemljama. Ovakvi sastanci, savezi i dogovori ce nas ojacati politicki i ekonomski!

Антропокосмос

pre 10 godina

Цитираћу Фратинија, ''Дошао је тренутак да Европа буде фер према Србији''. Похвална је подршка све већег броја земаља ЕУ, као и оних економски најачих, које највише учествују у одлуци. Искрено се надам да ће, датум бити донет што пре.
Сарадња са Италијом у војној области, Србији може донети вишеструку корист, јер знамо да је Италија 10. на свету по војном буџету.

UROS

pre 10 godina

Italija je prepoznala da je u Srbiji neko konacno poceo ozbiljno da radi svoj posao, mislim na gospodina Vucica za kojeg imam samo pohvale. Kada bi se i ostali ministri ukljucili u rad i bili efikasniji brzo bi se Srbija nasla u EU.

sLAVkko

pre 10 godina

Pred izbore veliki analiticari su govorili da ce nas Naprednajci odvesi u izolaciju, da cemo prekinuti pregovore sa EU, da cemo zaratiti.... A sta mi danas imamo posle samo godinu dana njihove vladavine? Evropa nam je bliza nego ikad, mirnim putem resili problem Kosova, tajkune po zatvorima... Malo su se presla gospoda! Nadam se da ce nam Italija, kao nas stalni saveznik izaci u susret i pomoci u pregovorima, jer i njoj je to u interesu!

Moon

pre 10 godina

Ako budemo usposrtavili neke dogovore i napravili ugovore o sirenju poslaovanja to je o.k. Mada ne verujem da i njih neko nesto pita u EU, zna se ko se tu pita.

zvezdarac

pre 10 godina

nadam se da ce italija uvideti sta smo sve uradili I da ce ona lobirati u eu za dobijanje datuma za pregovore.hvala italijo na podrsci.

zlatokosa

pre 10 godina

saradnja sa italijom je jako potrebna, posebno ekonomska saradnja dve susedne zemlje kako bi italijani investirali u srbiji, vučić će upoznati italijanskog premijera sa stanjem u srbiji i nadamo se podršci italije u dobijanju datuma, naravno i saradnja na drugim poljima sa italijom je jako bitna

JATAGANAC

pre 10 godina

Jos jedan Vucicev dobar potez! Svaka podrska jakih evropskih zemalja je vrlo korisna Srbiju, a posebno u ovim trenutcima kada ocekujemo datum!

Odin

pre 10 godina

Italija nam moze biti znacajan partner u ovom trenutku.
(KalamitiDzejn, 12. jun 2013 11:09)

Upravo tako, Italija trenutno može da nam bude mnogo dobar partner i za priključenje UE zajednici a isto tako i partner u ekonomskom smislu.

Tanja

pre 10 godina

Italijani su u poslednje vreme izrazito pojačali svoje investicije u našu zemlju, to je najbolji dokaz dobrih odnosa i podrške na putu ka eu

T&T

pre 10 godina

"...a od koga drugog bismo to mogli da tražimo, ako ne od Italije, koja je nama najdraža zemlja", zaključio je Vučić."


Konacno da i Srpski politicari nauce kako se kvalitetno slihta!
Jedino tako mozda nesto i postignemo, jer danas, na zalost, jedino ovaj nacin uspeva - narocito za male i slabe drzave!

jevgenija

pre 10 godina

Jeste vreme da se bude fer prema Srbiji i njenim gradjanima. A Italija i ostale evropske dobronamerne zemlje treba to jasno i glasno ka kazu.

Mirelica

pre 10 godina

Gde god da se pojavi g-Vučić ostavi utisak! U Italiji su ga lepo dočekali, vidi se da je čovek kojeg rado dočekuju. Cenjen i pošten. Naravno da će biti bolje, Vučić se bori za to!

Suzana

pre 10 godina

Napokon se neko setio da su nam potrebni saveznici, treba negovati odnose sa drugim drzavama. Vucic u Italiji, Toma u Bratislavi. Polako da skupimo savezike, pa cemo i mi biti ponovo sila! Sami nikuda ne mozemo, jer tako svet funkcionise!

milija

pre 10 godina

"Dosao je trenutak da Evropa bude fer prema Srbiji. Italija ce biti potpuno posvecena ulozi da pomogne Srbiji da dobije datum", rekao je Fratini.
I ovim je sve receno.

Lokica

pre 10 godina

Svaka cast Vucicu na angazovanju i nastojanju da od sto vise zemalja dobije obecanje da ce nas podrzati u vezi dobijanja datuma! Vlada je dosta toga ucinila sada sve zavisi od MZ!

Adapter

pre 10 godina

Ofanziva se ne sme samo bazirati na datumu, moraju se snage podeliti i na dovodjenje investicija, sto Vucic i cini stalnim kontaktom sa privrednicima. Pa u krajnjem slucaju i nedobijanje datuma nije smak sveta.Bitno je da se ostvari povoljna ekonomska atmosfera kako bi se privoleli investitori iz EU i sveta na zapocinjanje poslova u Srbiji. Ne treba nama EU kao pojam vec kao civilizacijska tekovina. Usvojimo zakone i neka pravila kako bi se drustvo bolje koordinisalo, a ostalo ce samo doci...I ako bude tako doci ce breg Muhamedu, umesto Muhamed bregu...

Lucija

pre 10 godina

Verovala sam Vucicu i njegovim potencijalima i pre nego sto je dosao na vlast, ali moram da kazem da je svojim aktivnostima cak prevazisao moja ocekivanja.

Speed

pre 10 godina

Slika nejedinstva koja se vidi u kometarima ne sme biti projektovana dalje odavde, a na svu srecu i nece, jer su spotikaci dobrim delom opozicioni komentarori koji znaju da je vreme proslo i da se blizi sramota...

dipl.inz.menadž._M

pre 10 godina

Ova vlada je sve učinila i zaslužila taj datum! Naročito je važna borba protiv korupcije i kriminala, što moram pohvaliti rad gospodina Vučića, jer samo se tako mogu postići važne stvari za Srbiju!

Magda

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Ttalijom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoima. Što više ovakvih razgovorai i sporazuma će nam omogućiti bolji položaj i napredak. U poslednje vreme se vidi veliki napredak u spoljnoj politici, što je veliki plus ovj vladi.

tko je tu "bot"...

pre 10 godina

lakše malo botovi, samo je otišao u posetu. čuvajte dobre komentare za kad bude pušten mišković (marko, 12. jun 2013 10:46)
Marko, ne radi se ovde ni o jednoj stranci. Opstanak Srbije je u pitanju. Znači - ili jesi ili nisi (lav). A sve što se dobro uradi traba pozdraviti ma od koga bilo. Menjajmo sebe. ne tražimo to samo od drugih!

High voltage

pre 10 godina

Diplomatska ofanziva mora biti vodjena u svim pravcima, i svi moraju delovati kao jedan. A ne da jedan putuju i moli a drugi da se populisticki shepure gde god stignu.

NENAD

pre 10 godina

Da su predhodnici radili samo 1% posto od onog sta danas Vucic radi za Srbiju bili bi odavno postovana zemlja,odavno bi imali investicije,saradnju....tako da samo napred Vucicu.

seka

pre 10 godina

Jedini razlog zbog koga EU u ovom trenutku možda neće baš odrediti datum za otpočinjanje pregovora je što su nepoverljivi da li će se postignuti sporazum oko Kosova implementirati. Međutim, nije toliko ni bitno da li ćemo datum dobiti sada ili kroz par meseci, ali je sigurno da će Srbija, ako se sporazum implementira biti članica EU. Dobijanje datuma za početak pregovora sa EU dobro za Srbiju i sve njene građane, pa i one građane koji svaku Vučićevu izjavu dočekaju sa najžešćim kritikama. Vučić i svoje najžešće kritičare vodi u Evropu.

NenaD

pre 10 godina

A svima su bila puna usta izolazije kada je Vucic u pitanju. Govorili su da ce nas on udaljiti od evropskog puta, da ce nam zatvoriti vrata, da se nece snaci, da ne zna i ne ume. A Vucic, on je svuda primljen kako dolikuje, kako treba. O datumu se uveliko odlucuje, ali on ide, putuje i uverava sve da smo zaista zasluzili. To je pravi rad.

Srbijanka

pre 10 godina

G-din Vučić je pravi čovek koji predstavlja Srbiju u lepom svetlu kako i dolikuje! Da gradimo odnose sa susedima i da ostvarimo saradnju! Vučić je čovek kojem svi vrata otvaraju! Srbija popravlja svoje mesto u Evropi i u svetu zahvaljujući Prvom potpredsedniku Vlade!

lubenica

pre 10 godina

Trebali bi da dobijemo taj datum, stvarno je uradjeno mnogo vise nego predhodnici sto su uradili, ali izgleda da oni to ne vide, jer su navikli da ucenjuju Srbiju. Ali mislim da kod Vucica nece moci vise da bude ucena.Italija nam moze biti od znacaja ovde…

Jole

pre 10 godina

Talijani su najvise prisutni kod nas od svih velikih iz EU i ne cudi me njihova podrska. Trebali smo jos ranije da privucemo Nemce i problem bi bio resen davno.

ubi me kisa

pre 10 godina

Cenim napore koje ulaze Vucic za nasu zemlju, Jedino on zna koliko je stvarno haos u nasoj zemlji, i koliko su nam potrebni investitori da bi se oporavila ekonomija.

KINEZ

pre 10 godina

Nikad mi neće biti jasna ta visoka diplomatija, gde države koje podržavaju Srbiju u evrointegracijama to otvoreno govore i ne kriju pohvale za uspehe naše zemlje. Opet one koje ćute i ne izjašnjavaju se, čovek ne zna šta da misli, ili su za Srbiju u EU, ili nisu.

brojcanik

pre 10 godina

Italija moze biti od velikog znacaja za Srbiju i za ekonomiju nasu i za Dobijanje datuma.Bravo Vucicu sto seboris za ovu drzavu i nas narod.

NevenkaT

pre 10 godina

Ako su rekli "došao trenutak da Evropa bude fer prema Srbiji", onda je ovo jos jedna poseta Vucica, koja je rezultirala povoljnim vestima. Podrsku Italije imamo, taj deo plana ove posete je ostvaren.

Helo

pre 10 godina

Dosta Italijana posluje u Beogradu, sta rade ne znam, ali mogli bismo da izvucemo nesto mnogo vise. I oni mnogo izvlace od nase nesrece.

Miletic

pre 10 godina

Ova vlast je resena da pomogne Srbiji i da je izvede na pravi put i naravno da ce pokusati na sve strane da nadje pomoc i ko nam god bude pomogao, mi cemo im biti zahvalni i uzvratiti im pomoc kada njima bude nesto zatrebalo

Viktor

pre 10 godina

Svaka ekonomska saradnja dobro je dosla,ne znam koliki je nas izvoz u Italiju ali verujem da moze biti veci jer obicno smo mi ti koji samo uvozimo a slabo izvozimo robu.

Anunaki

pre 10 godina

Prema Srbiji nikad niko nije bio fer, tako da bi ovo sada bio prvi slučaj ako se to desi. Mada, nisam pesimista al opet naglašavam, nečim će nas nemci usloviti dodatno, mada nadam se da neće.

Golijat

pre 10 godina

Vucic je covek koji predstavlja Srbiju. Ako Italijani imaju takav odnos sa njim, znaci da takav odnos imaju i sa Srbijom! Zahvaljujuci Vucicu, Srbija vraca izgubljeno postovanje drzava EU, a i sire!

transparentno...

pre 10 godina

Ukoliko 28. ne dobijemo datum treba jasno (uostalom kao i do sada) označiti one koji su ti onemogućili. A onda da našu budućnost usmerimo ka novim destinacijama. jedna od njih sigurno je Italija.

divka

pre 10 godina

Ako Srbija i ne dobije taj čuveni datum, nije kraj svata. Ako ga ne dobijemo sada, dobićemo ga nekom drugom prilikom. Ako smo mogli DOS-u, u različitim oblicima da damo 12 godina, i da na kraju ne dobijemo datu, pa možemo i SNS-u da damo 12 meseci, a ne da posle 6 meseci, ako ne dobijemo datum, a možda ga i dobijemo, da kritikujemo SNS, a ćutali smo ovih 12 godina vladavine tzv. demokratskih snaga. Od tih 12 godina DS možda samo 2-3 godine nije bio u vlasti, i sada će simpatizeri DS-a da kritikuju Vučića, ako ne dobije datum posle 6 meseci vladavine, a ćutali su kada nismo dobili datum u prethodnih 12 godina, od kojih, ponavljam, DS nije bio u vlast možda 2-3 godine.

Vukadin

pre 10 godina

Nije sramota traziti pomoc sa svoju zemlju! Svaka cast Vucicu, koji u isto vreme vraca Srbiji ponos i postovanje, i ne libi se da trazi pomoc i podrsku!

kos

pre 10 godina

Sve političke snage u Srbiji treba da se ujedine kada su evrointegracije u pitanju. Naravno, tu ne računam DSS, ali svi drugi treba da pomognu, ali se po delovanju DS-a ne može zaključiti da oni imaju volje da pomognu, već samo da "podmeću klipove u točkove".

Gojko

pre 10 godina

Svakako u Srbiji ima firmi koje su italijanske,osim Fijata, Beneton, Kalcedonija i Geoks, na izvoz Srbije u Italiju uticaće i početak proizvodnje od 01.06. rumske kožare, koju je preuzela Kering grupa, te je počela proizvodnja kože za brendove, kao što su „Gucci“, „Puma“, „Saint Laurent“. Podrška Italije za dobijanje datuma dovešće nam još i investicija i novih radnih mesta, preko potrebnih.

Provincijalka

pre 10 godina

Svakako da su pozitivni diplomatski odnosi sa Italijom za Srbiju od velikog
znacaja,uz neizmernu zahvalnost za bezrezervnu podrsku na evropskom putu ,ali i spremonst privrednog sektora da, zahvaljujici ostvarenim kontaktima sa Italijanskim zvanicnicima i nedavno , amabasadorom Italije,Srbiji ukaze

Del Boy

pre 10 godina

Ocigledno je da proteklih godina nismo stekli bas puno prijatelja u Evropi, a i sire, tako da svaki ovakav potez ocenjujem kao pozitivan jer je potrebno poraditi na tome, za nas je to jako bitno.

Vanesa

pre 10 godina

Drago mi je da Aleksandar Vučić pregovara sa svetskim zvaničnicima oko dobijanja datuma.Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.Aleksandar Vučić zaista radi na privlačenju stranih investicija, jačanju bilateralnih i ekonomskih odnosa i na stavranju što boljih prijateljskih odnosa naše države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Verujem u sposobnosti Aleksandra Vučića, cenim , volim i poštujem njegov rad.

Jagos.Vukcevic

pre 10 godina

Vucic je u Italiji primljen kao pravi prijatelj Italijanskog naroda, a uvazavanje njega je uvazavanje celog naroda! Hvala Italiji!

Nada

pre 10 godina

Dođite nam g-dine Vučiću sa lepim vestima! Vi ste nam jedina nada i uzdanica! Veoma je vazno gajiti dobre odnose među ljudima i sa ostalim narodima. Čovek se drži za reč, a Vi ste taj! Sve što kažete, ispunite! Narod je uz Vas!

Glavni arhivator

pre 10 godina

Svaka ovakva poseta moze da doprinese poboljsanju odnosa i da nam donese prekopotrebnu podrsku u EU integracijama, a i u mnogim drugim oblastima, a svaka pomoc nam je jako bitna

vlajko

pre 10 godina

Ajde sad iskreno, kada smo zadnji put čitali da je neki naš plotičar negde primljen sa takvim uvažavanjem? Možemo da budemo za Vučića ili protiv njega ali je očigledno da van granica Srbikistana (skraćenica za državu štogoretoboljepojedincima) vide i cene njegov trud da postanemo normalna evropska država. HVALA!

Мали принц

pre 10 godina

Прави ефекти политике господина Вучића видеће се тек наредне године. Овакви разговори, везани за привреду, мораће једном да уроде плодом. Очекујемо долазак инвеститора.

Optimus Prime

pre 10 godina

Srbija nastupa onako kako je to trebalo ciniti godinama unazad, ali nazalost nije bilo dovoljno volje i sposobnosti za takvo delovanje, obzirom da su svi bili zauzeti lopovlukom. Zato i jesmo u blatu do guse!

Mladenović

pre 10 godina

Dok se neki lideri vladajuće koalicije ponašaju kao da su u opoziciji, drugi su spremni da preuzmu odgovornost i rade u interesu građana koji su ih izabrali. Dok ovi prvi gledaju kako da tokove novca preusmere ka partiji iz koje dolaze, ovi drugi na sve načine pokušavaju da svaki evro unesu u srpsku privredu. Na našu žalost, ovih prvih je mnogo, dok su ovi drugi spali na samo jednog čoveka - Vučića.

Dusanka Ć

pre 10 godina

S Italijom treba učvrstiti dobre odnose, kako bi nastavili s investicijama u našoj zemlji i kako bi bili upoznati s svim do sada urađenim za dobijanje datuma, jer podrškom i dobijanjem datuma za pregovore i njihove investicije su sigurnije.

Forever young

pre 10 godina

Iskreno se nadam da cemo dobiti taj datum krajem juna. Bas bi bilo bezveze da smo se toliko pekli a da jos nismo resh peceni, pa moraju da nas dopeku jos pola godine...mislim da bi ne dobijanje bilo kontraproduktivno i cini mi se da to i jeste cilj ove diplomatske aktivnosti...pokazati EU partnerima da ne bi bilo konstruktivno takvo delovanje...Nazalost samo jedan deo vlade svim srcem stremi ka tome. Ostali se samo sepure i skupljaju poencice kod zaostalog dela populacije...

nikolina

pre 10 godina

Srbija, pre svega zahvaljujući Vučiću, ima šanse da dobije datum. Da Srbija nije odlučno počela da se bori protiv korupcije, Srbiju ne bi primili u EU ni po cenu da prizna nezavisnost Kosova, jer zemlje u kojima je prisutna sistemska korupcija, a takva je bila Srbija u vreme vladavine DS-a, niko ne ceni, i takve zemlje EU ne želi zu svom sastavu.

Gandy

pre 10 godina

Potrebna je podrska sto veceg broja zemalja kako bi smo uspesno nastavili EU integracije, osim toga svaka druga moguca saradnja je dobro dosla, treba raditi na privlacenju strateskih partnera i investicija, zbog toga smatram da ovakve posete mogu biti jako korisne.

suzana

pre 10 godina

Vučić i Nikolić su uspeli da povrate poljuljani ugled Srbije u svetu. Jedan od razloga što se o Srbiji drugačije govori u svetu je i beskompromisna borba protiv korupvije, jer zemlje u kojima caruje korupcija niko ne ceni. Drugi razlog je iskrena spoljna politika, pri čemu Vučić i Nikolić ne lažu ni svetske zvaničnike, a ni građane Srbije, već isto govore i u Briselu, i u Berlinu, i u Moskvi, i u Vašingtonu, a i u Beogradu, Kosovskoj Mitrovici i Gračanici.

Medena

pre 10 godina

Sve je sada usmereno ka dobijanju sto vece podrske, od strane sto vise zemalja.. Moram priznati da se Vucic zaista trudi da ucini sve kako bi postigao neki pomak a verujem da hoce kao sto je dosta puta do sada pokazao.

Savo Derikonja

pre 10 godina

Ovo je prilika da Vučić upozna italijanskog premijera o ispunjenim uslovima za dobijanje datuma. Verujemo da će Italija dati punu podržku Srbiji da na Vidovdan dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

samo terajte hahahah

pre 10 godina

Odavno nisam citao komentare na B92, mislio sam da je SNS botovima i Vucicevim poklonicima vec dosadilo da mlate praznu slamu ovde, kad ono vidim ne posustaju. hahahaha, kakva predanost i upornost!!!

TRAVA ROSNA

pre 10 godina

Eh kada bi se i drugi ugledali na Vucica koliko napora ulaze, da se situacija u zmelji popravi, i to radi zbog naroda koji je u Srbiji. Zato ga narod i podrzava toliko, jer znamo koliko vredi.

Stojko

pre 10 godina

Da dobijemo vise taj famozni datum, pa da se odmorimo! A realno i zasluzili smo. Toliko se jadni patimo, vec godinama da bi dobili. Nadam se da se Vucic nece vratiti praznih ruku.

ZLATAN

pre 10 godina

Ne znam odakle ovom coveku ovoliko energije,koliko je On uradio za ovih par meseci na vracanju imidza Srbiji,na uspostavljanju veza sa najjacim drzavama i sklapanju poslova sa UAE,to neki nasi politicari nisu bili u stanju godinama da urade.Nadam se da ne gresim ali u njemu vidim spas za nasu zemlju,coveka lidera koji ce nas izbaviti iz krize i problema koji su napravili njegovi prethodnici.

Joma

pre 10 godina

Jos jedan od dobrih poteza Vucica koji ce dovesti do jos cvrscih i stabilnijih odnosa sa Italijom. Ovo je jedan od dobrih nacina za dobijanje podrske na svim poljima na kojima se radi a to automatski povlaci stabilnost drzave u svakom smislu.

Miloš

pre 10 godina

Dobro je što Vučić do poslednjeg dana pokušava da kod uticajnih evropskih političara i državnika stvori dobru klimu, pokušava da objasni šta je sve Srbija uradila, i šta nama znači dobijanje datuma.

Acika

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Italijom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoima. Što više ovakvih razgovorai i sporazuma će nam omogućiti bolji položaj i napredak. U poslednje vreme se vidi veliki napredak u spoljnoj politici, što je veliki plus ovj vladi.

Laž, sve je bila laž

pre 10 godina

Prelistao sam elektronsko izdanje italijanskog časopisa Corriere della Sera i nisam našao ni slovce o poseti Vučića.

b.sh

pre 10 godina

Strašno, pa kada čovjek čita ove komentare o Vučiću ima osjećaj kao da tu nešto ne valja. Toliko neprirodnog hvalisanja jednog političara?

GagY

pre 10 godina

Koliko se Vucic rastrcao, kao ni jedan politicar do sada.
(Mile, 12. jun 2013 00:38)

Nije poenta da političari trče, jer nisu na atletskom mitingu, već vođenje konkretne politike koja donosi realne rezultate, a ne praznu priču i populizam za polupismene glasače.

Sulejman Velicanstveni

pre 10 godina

Vucic bolje da se sretne sa Berluskonijem... pa da padne neka BUNGA BUNGA zurka - ima da ga prodju nocne more od srpske ekonomije ;)))

Ellen

pre 10 godina

Vala oni nam i duguju mnogo, posebno za one avione sto su startovali sa njihovog kopna. Kao sad se trude oko nas- Ne opere ih ni Dunav ni Sava!

MoraAVA

pre 10 godina

Botovi iskljucite se... Skranavite ovako lepu vest, Srbija napokon postaje ravnopravna drzava Evrope, ovo nam dodje kao punolestvo! Cestitke Vucicu i ekipi, nadam se da ce nam doneti neke pare :-)

asd

pre 10 godina

E majke mi, najeo sam se spagete, molim Vas prestanite sa ovim Vucicomanijim, jer cu da ispovracam rucak. Toliko ste providni, da mi je muka. Kako imate obraz, da ovako providno delujete. Ne mogu da shvatim. Odnosno mogu. Zaboravili ljudi i dzakove sa glasovima, i investicije od 100milliajardi evra, a i ukidanje 100 i nesto agencija, jedino sa cime se kurce da radi-ivozi je fiat u kojem nemaju ni 1% zahvale.

eu

pre 10 godina

Smatram da je mogao i sa Alfanom i Boldrini da se vidi.Pokupio je sve predstavnike demokratske stranke ali glavnog coveka Berlusconijeve stranke nije video a on mu vicepremijer.Nisam za Berlusconija ali mislim da nam je to veliki gaf....Ok je to sto Bonini kasnije dolazi u BG jer je ona jedna jako pametna zena od koje se dosta toga po pitanju ljutskih prava moze nauciti.....Bonini je veliki zakovornik laicizma i tolerancije i mislim da sa te strane puno moze pomoci nasima.....ali Berlusconijeva stranka ima kapital i oni su bitni ukoliko zelimo da privucemo business sa severa Italije......Boldrini je sa druge strane zagovornik ekologije i ljutskih prava jer je i sama radila pri ujedinjenim nacijama a pritom je predsednik donjeg doma italijanskog parlamenta...U Italiji sam i drago mi je da odnosi napreduju.....ali na zalost i Italija i Srbija SAMO MOGU DA UCE od Nemacke!!!!!!

iznogudbot

pre 10 godina

Svaka cast Vucicu, jedino on moze da nas vodi napred. On je taj pred kojim cela srbija kleci. Podrzavamo sve akcije Vucica u cilju poboljsanja standarda u drzavi. Hvala Vucicu sto mi je asvaltirao ulicu, vise mi cipele nisu blatnjave. Hvala Vucicu, Hvala...

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Italija koja se vec svojim investicijama "zaglibila" u Srbiji i sama sad mora da vadi "vruce kestenje iz vatre" i samo je logicno da podrzi evropske integracije Srbije ili da "mirno posmatra" kako i sama "potanja sa Srbijom" za koju ni dan danas niko pouzdano ne zna u kom se pravcu krece i gde ce se na kraju puta "zateci" !

Lale

pre 10 godina

Vucicu bolje da si isao u Mitrovicu da ubedis one tamo da ne sabotiraju nego sto trcis po Evropi i moljakas. Jer, istini za volju taj dogovor za sada ostade samo mrtvo slovo na papiru.

veciti zamenik

pre 10 godina

...od koga drugog bismo to mogli da tražimo, ako ne od Italije, koja je nama najdraža zemlja", zaključio je Vučić.

Vučić je rekao i da Srbija ceni napore italijanske vojske na Kosovu i da je "zahvalna pre svega italijanskim vojnicima koji čuvaju sveta srpska mesta", poput manastira Dečani i Pećke patrijaršije.


Jel to bese onaj Vucic sto je zajedno sa Seseljem govorio da ce bombardovati Rim ako iz Italije krenu avioni 99.Vuk dlaku menja ali cud nikako-u ovom slucaju ne vuk nego mali vucic-veciti zamenik.

Milan Italia

pre 10 godina

Smatram da je mogao i sa Alfanom i Boldrini da se vidi.Pokupio je sve predstavnike demokratske stranke ali glavnog coveka Berlusconijeve stranke nije video a on mu vicepremijer.Nisam za Berlusconija ali mislim da nam je to veliki gaf....Ok je to sto Bonini kasnije dolazi u BG jer je ona jedna jako pametna zena od koje se dosta toga po pitanju ljutskih prava moze nauciti.....Bonini je veliki zakovornik laicizma i tolerancije i mislim da sa te strane puno moze pomoci nasima ali Berlusconijeva stranka ima kapital i oni su bitni ukoliko zelimo da privucemo business sa severa Italije...Boldrini je sa druge strane zagovornik ekologije i ljutskih prava jer je i sama radila pri ujedinjenim nacijama a pritom je predsednik donjeg doma italijanskog parlamenta...U Italiji sam i drago mi je da odnosi napreduju.....ali na zalost i Italija i Srbija SAMO MOGU DA UCE od Nemacke!!!!!!
(eu, 12. jun 2013 10:44)
Dragi "eu" mozda se ne secas ali je Emma Bonino bila najveci zastupnik milosrdnog andjela, na nacin i strast koji suprevazilazili cak i takozvane "srbomrzce"... U svakom slucaju je malo jasno odakle ona na mestu ministra inostr. poslova.
PDL (Belusconi-eva stranka) nije bas zastupljena u (kako ti to kazes) biznisu severa..
U diplomatiji bi svako trebao da se sastane sa svojim parnjakom i (protokolarno) sa sefom vlade/drzave pa nije jasno zasto bi se ministar odbrane/potpreds. vlade sastajao sa seficom parlamenta.
Nadam se da je u delegaciji bio nas ministar inostr. poslova-zbog reda

Radovan

pre 10 godina

Evropi treba Srbija ali ne njeni problemi. Nesposobnost da se odlepi od stereotipa o istorijskoj velicini i nepravdi prema njoj. Srbija mora zatvoriti neke istorijske poduhvate, priznati iskreno sve susedne zemlje, prestati da se kvazi brine o drzavljanima drugih zemalja. Parola da su Srbi ugrozeni je najgora moguca i uvek spremna da se uzdigne na prvo mesto za potrebe dnevne politike. Svi se boje da ce Srbija pokrenuti, ponovo po ko zna koji put, pitanje nepravilnih granica i potrebe da svi Srbi zive u jednoj drzavi. Samo se ceka povoljan momenat kako to vec javno predlazu DSS politicari, Dodik, radikali i drugi. Kao ne mozemo sad pa treba zamrznuti stanje za kasniju bolju priliku. Bez pomoci Evrope (Nemacke) se ne moze nista pokrenuti na bolje. Od borbe protiv korupcije do isplate penzija. Mi moramo dokazati da mozemo ziveti sa Evropom a ne samo pod pritiskom ispunjavati njihove zahteve.

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Negovati tesne odnose sa Italijom!
Mi moramo da znamo da sa italijanima možemo lako da se sporazumemo o pravednom razgraničenju koje će da donese trajni mir na Balkanu i u regionu.
Italiji treba da pripadne cela Istra i Rijeka, a Srbiji tj. Republici Srpskoj Krajini njene istorijske granice sa dodatkom grada Zadra u kojemu će da bude uvedena dva jezika i vraćena sva prava proteranim Italijanima kao i Srbima.

Veronika B.

pre 10 godina

Podrška Italije je dobro došla samo što bi ja volela da znam njihov iskren odgovor da li su se pokajali što su pristupili EU? Srbija jeste zaslužila datum, a da li je to dobro ili loše po nas na žalost samo vreme može pokazati. Dobro u celoj priči je što su neki političari, a na prvom mestu Vučić zadobili poštovanje u svetu i promenili mišljenje nekih zemalja o Srbiji.

dana

pre 10 godina

Srbija danas širi prijateljstvo u Evropi. prethodnih godina kao da smo zastali i da smo zatvorili svoja vrata. A jasno je da je jedino rešenje razgovor.

neko

pre 10 godina

Vucic je u Italiji primljen kao pravi prijatelj Italijanskog naroda, a uvazavanje njega je uvazavanje celog naroda! Hvala Italiji!

ivanS

pre 10 godina

Italija je oš jedna od zemalja koja je videla požrtvovanost gospodina Vučića za svoj narod,a sada će kao i većina naroda pomoći Srbiji u dobijanju datuma

jeca

pre 10 godina

da narocito kad im ti kazes,ja mislim kad te vide tako izvestacenog da umru od smeha.i imaju srece za razliku od nas da neznaju srpski,a kad te prevedu
stvar je vec ublazena !

leonardo88

pre 10 godina

Pregovaramo sa Kosovom. Spremni smo za dijalog i dogovor, to je bio njihov glavni uslov koji smo mi ispunili ne vidim razlog zbog kog nam ne bi da li datum za pregovore.

gef2007

pre 10 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

Braca

pre 10 godina

Procitao sam samo naslov: " Vreme je da se bude fer prema Srbiji ". Da li to znaci da su od pada Milosevica do sada bili ne - fer? Da li je bilo koja statistika pitala gradjane Srbije da li se osecaju diskriminisanim, da li se oseca da je zemlja pod subtilnom vrstom blokade? Da li je Nemacka bila tako kaznjena posle II Svetskog Rata? Koliko se ja secam nije a da ne govorimo o Italiji.

veciti zamenik

pre 10 godina

...od koga drugog bismo to mogli da tražimo, ako ne od Italije, koja je nama najdraža zemlja", zaključio je Vučić.

Vučić je rekao i da Srbija ceni napore italijanske vojske na Kosovu i da je "zahvalna pre svega italijanskim vojnicima koji čuvaju sveta srpska mesta", poput manastira Dečani i Pećke patrijaršije.


Jel to bese onaj Vucic sto je zajedno sa Seseljem govorio da ce bombardovati Rim ako iz Italije krenu avioni 99.Vuk dlaku menja ali cud nikako-u ovom slucaju ne vuk nego mali vucic-veciti zamenik.

iznogudbot

pre 10 godina

Svaka cast Vucicu, jedino on moze da nas vodi napred. On je taj pred kojim cela srbija kleci. Podrzavamo sve akcije Vucica u cilju poboljsanja standarda u drzavi. Hvala Vucicu sto mi je asvaltirao ulicu, vise mi cipele nisu blatnjave. Hvala Vucicu, Hvala...

asd

pre 10 godina

E majke mi, najeo sam se spagete, molim Vas prestanite sa ovim Vucicomanijim, jer cu da ispovracam rucak. Toliko ste providni, da mi je muka. Kako imate obraz, da ovako providno delujete. Ne mogu da shvatim. Odnosno mogu. Zaboravili ljudi i dzakove sa glasovima, i investicije od 100milliajardi evra, a i ukidanje 100 i nesto agencija, jedino sa cime se kurce da radi-ivozi je fiat u kojem nemaju ni 1% zahvale.

samo terajte hahahah

pre 10 godina

Odavno nisam citao komentare na B92, mislio sam da je SNS botovima i Vucicevim poklonicima vec dosadilo da mlate praznu slamu ovde, kad ono vidim ne posustaju. hahahaha, kakva predanost i upornost!!!

b.sh

pre 10 godina

Strašno, pa kada čovjek čita ove komentare o Vučiću ima osjećaj kao da tu nešto ne valja. Toliko neprirodnog hvalisanja jednog političara?

GagY

pre 10 godina

Koliko se Vucic rastrcao, kao ni jedan politicar do sada.
(Mile, 12. jun 2013 00:38)

Nije poenta da političari trče, jer nisu na atletskom mitingu, već vođenje konkretne politike koja donosi realne rezultate, a ne praznu priču i populizam za polupismene glasače.

Laž, sve je bila laž

pre 10 godina

Prelistao sam elektronsko izdanje italijanskog časopisa Corriere della Sera i nisam našao ni slovce o poseti Vučića.

eu

pre 10 godina

Smatram da je mogao i sa Alfanom i Boldrini da se vidi.Pokupio je sve predstavnike demokratske stranke ali glavnog coveka Berlusconijeve stranke nije video a on mu vicepremijer.Nisam za Berlusconija ali mislim da nam je to veliki gaf....Ok je to sto Bonini kasnije dolazi u BG jer je ona jedna jako pametna zena od koje se dosta toga po pitanju ljutskih prava moze nauciti.....Bonini je veliki zakovornik laicizma i tolerancije i mislim da sa te strane puno moze pomoci nasima.....ali Berlusconijeva stranka ima kapital i oni su bitni ukoliko zelimo da privucemo business sa severa Italije......Boldrini je sa druge strane zagovornik ekologije i ljutskih prava jer je i sama radila pri ujedinjenim nacijama a pritom je predsednik donjeg doma italijanskog parlamenta...U Italiji sam i drago mi je da odnosi napreduju.....ali na zalost i Italija i Srbija SAMO MOGU DA UCE od Nemacke!!!!!!

Milan Italia

pre 10 godina

Smatram da je mogao i sa Alfanom i Boldrini da se vidi.Pokupio je sve predstavnike demokratske stranke ali glavnog coveka Berlusconijeve stranke nije video a on mu vicepremijer.Nisam za Berlusconija ali mislim da nam je to veliki gaf....Ok je to sto Bonini kasnije dolazi u BG jer je ona jedna jako pametna zena od koje se dosta toga po pitanju ljutskih prava moze nauciti.....Bonini je veliki zakovornik laicizma i tolerancije i mislim da sa te strane puno moze pomoci nasima ali Berlusconijeva stranka ima kapital i oni su bitni ukoliko zelimo da privucemo business sa severa Italije...Boldrini je sa druge strane zagovornik ekologije i ljutskih prava jer je i sama radila pri ujedinjenim nacijama a pritom je predsednik donjeg doma italijanskog parlamenta...U Italiji sam i drago mi je da odnosi napreduju.....ali na zalost i Italija i Srbija SAMO MOGU DA UCE od Nemacke!!!!!!
(eu, 12. jun 2013 10:44)
Dragi "eu" mozda se ne secas ali je Emma Bonino bila najveci zastupnik milosrdnog andjela, na nacin i strast koji suprevazilazili cak i takozvane "srbomrzce"... U svakom slucaju je malo jasno odakle ona na mestu ministra inostr. poslova.
PDL (Belusconi-eva stranka) nije bas zastupljena u (kako ti to kazes) biznisu severa..
U diplomatiji bi svako trebao da se sastane sa svojim parnjakom i (protokolarno) sa sefom vlade/drzave pa nije jasno zasto bi se ministar odbrane/potpreds. vlade sastajao sa seficom parlamenta.
Nadam se da je u delegaciji bio nas ministar inostr. poslova-zbog reda

Brat Djura

pre 10 godina

Nadam se da ce Vucic u Italiji dogovoriti konacno datum za pregovore i ovo je poseta na najvisem nivou.samim tim njihova podrska je je vazna kao poruka ostalim zemljama EU da Srbija je ucinila sve po pitanju uslova za datum.

suzana

pre 10 godina

Vučić i Nikolić su uspeli da povrate poljuljani ugled Srbije u svetu. Jedan od razloga što se o Srbiji drugačije govori u svetu je i beskompromisna borba protiv korupvije, jer zemlje u kojima caruje korupcija niko ne ceni. Drugi razlog je iskrena spoljna politika, pri čemu Vučić i Nikolić ne lažu ni svetske zvaničnike, a ni građane Srbije, već isto govore i u Briselu, i u Berlinu, i u Moskvi, i u Vašingtonu, a i u Beogradu, Kosovskoj Mitrovici i Gračanici.

ZLATAN

pre 10 godina

Ne znam odakle ovom coveku ovoliko energije,koliko je On uradio za ovih par meseci na vracanju imidza Srbiji,na uspostavljanju veza sa najjacim drzavama i sklapanju poslova sa UAE,to neki nasi politicari nisu bili u stanju godinama da urade.Nadam se da ne gresim ali u njemu vidim spas za nasu zemlju,coveka lidera koji ce nas izbaviti iz krize i problema koji su napravili njegovi prethodnici.

PreDragMC

pre 10 godina

Ocekivani pozitivni rezultati gospodinna Vucica u razgovoru sa italijanskim premijerom, pokazao je da je Srbija spremna za svaku saradnju i negovanje prijateljstva!

Radovan

pre 10 godina

Evropi treba Srbija ali ne njeni problemi. Nesposobnost da se odlepi od stereotipa o istorijskoj velicini i nepravdi prema njoj. Srbija mora zatvoriti neke istorijske poduhvate, priznati iskreno sve susedne zemlje, prestati da se kvazi brine o drzavljanima drugih zemalja. Parola da su Srbi ugrozeni je najgora moguca i uvek spremna da se uzdigne na prvo mesto za potrebe dnevne politike. Svi se boje da ce Srbija pokrenuti, ponovo po ko zna koji put, pitanje nepravilnih granica i potrebe da svi Srbi zive u jednoj drzavi. Samo se ceka povoljan momenat kako to vec javno predlazu DSS politicari, Dodik, radikali i drugi. Kao ne mozemo sad pa treba zamrznuti stanje za kasniju bolju priliku. Bez pomoci Evrope (Nemacke) se ne moze nista pokrenuti na bolje. Od borbe protiv korupcije do isplate penzija. Mi moramo dokazati da mozemo ziveti sa Evropom a ne samo pod pritiskom ispunjavati njihove zahteve.

UROS

pre 10 godina

Italija je prepoznala da je u Srbiji neko konacno poceo ozbiljno da radi svoj posao, mislim na gospodina Vucica za kojeg imam samo pohvale. Kada bi se i ostali ministri ukljucili u rad i bili efikasniji brzo bi se Srbija nasla u EU.

Sulejman Velicanstveni

pre 10 godina

Vucic bolje da se sretne sa Berluskonijem... pa da padne neka BUNGA BUNGA zurka - ima da ga prodju nocne more od srpske ekonomije ;)))

Del Boy

pre 10 godina

Ocigledno je da proteklih godina nismo stekli bas puno prijatelja u Evropi, a i sire, tako da svaki ovakav potez ocenjujem kao pozitivan jer je potrebno poraditi na tome, za nas je to jako bitno.

Lale

pre 10 godina

Vucicu bolje da si isao u Mitrovicu da ubedis one tamo da ne sabotiraju nego sto trcis po Evropi i moljakas. Jer, istini za volju taj dogovor za sada ostade samo mrtvo slovo na papiru.

Zigi014

pre 10 godina

Sve smo uradili sto je trazila EU,realno bi bilo da sto pre dobijemo datum,nadam se da ce ih Vucic svojim znanjem i energijom privuci na nasu stranu...

Medena

pre 10 godina

Sve je sada usmereno ka dobijanju sto vece podrske, od strane sto vise zemalja.. Moram priznati da se Vucic zaista trudi da ucini sve kako bi postigao neki pomak a verujem da hoce kao sto je dosta puta do sada pokazao.

Мали принц

pre 10 godina

Прави ефекти политике господина Вучића видеће се тек наредне године. Овакви разговори, везани за привреду, мораће једном да уроде плодом. Очекујемо долазак инвеститора.

Gandy

pre 10 godina

Potrebna je podrska sto veceg broja zemalja kako bi smo uspesno nastavili EU integracije, osim toga svaka druga moguca saradnja je dobro dosla, treba raditi na privlacenju strateskih partnera i investicija, zbog toga smatram da ovakve posete mogu biti jako korisne.

Acika

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Italijom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoima. Što više ovakvih razgovorai i sporazuma će nam omogućiti bolji položaj i napredak. U poslednje vreme se vidi veliki napredak u spoljnoj politici, što je veliki plus ovj vladi.

Savo Derikonja

pre 10 godina

Ovo je prilika da Vučić upozna italijanskog premijera o ispunjenim uslovima za dobijanje datuma. Verujemo da će Italija dati punu podržku Srbiji da na Vidovdan dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

Golijat

pre 10 godina

Vucic je covek koji predstavlja Srbiju. Ako Italijani imaju takav odnos sa njim, znaci da takav odnos imaju i sa Srbijom! Zahvaljujuci Vucicu, Srbija vraca izgubljeno postovanje drzava EU, a i sire!

Miloš

pre 10 godina

Dobro je što Vučić do poslednjeg dana pokušava da kod uticajnih evropskih političara i državnika stvori dobru klimu, pokušava da objasni šta je sve Srbija uradila, i šta nama znači dobijanje datuma.

Joma

pre 10 godina

Jos jedan od dobrih poteza Vucica koji ce dovesti do jos cvrscih i stabilnijih odnosa sa Italijom. Ovo je jedan od dobrih nacina za dobijanje podrske na svim poljima na kojima se radi a to automatski povlaci stabilnost drzave u svakom smislu.

vlajko

pre 10 godina

Ajde sad iskreno, kada smo zadnji put čitali da je neki naš plotičar negde primljen sa takvim uvažavanjem? Možemo da budemo za Vučića ili protiv njega ali je očigledno da van granica Srbikistana (skraćenica za državu štogoretoboljepojedincima) vide i cene njegov trud da postanemo normalna evropska država. HVALA!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Italija koja se vec svojim investicijama "zaglibila" u Srbiji i sama sad mora da vadi "vruce kestenje iz vatre" i samo je logicno da podrzi evropske integracije Srbije ili da "mirno posmatra" kako i sama "potanja sa Srbijom" za koju ni dan danas niko pouzdano ne zna u kom se pravcu krece i gde ce se na kraju puta "zateci" !

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Mogu da kazem da je svaka podrska jakih evropskih zemalja vrlo korisna za napredak Srbije u nekoliko smera! Kao prvo i veoma bitno je put ka EU, drugo moze imate dobar uticaj na ekonomski razvoj Srbije u vidu izvoza za Italiju, i kao trece takodje bitno jacanje prijateljskih odnosa!

Glavni arhivator

pre 10 godina

Svaka ovakva poseta moze da doprinese poboljsanju odnosa i da nam donese prekopotrebnu podrsku u EU integracijama, a i u mnogim drugim oblastima, a svaka pomoc nam je jako bitna

nikolina

pre 10 godina

Srbija, pre svega zahvaljujući Vučiću, ima šanse da dobije datum. Da Srbija nije odlučno počela da se bori protiv korupcije, Srbiju ne bi primili u EU ni po cenu da prizna nezavisnost Kosova, jer zemlje u kojima je prisutna sistemska korupcija, a takva je bila Srbija u vreme vladavine DS-a, niko ne ceni, i takve zemlje EU ne želi zu svom sastavu.

Jagos.Vukcevic

pre 10 godina

Vucic je u Italiji primljen kao pravi prijatelj Italijanskog naroda, a uvazavanje njega je uvazavanje celog naroda! Hvala Italiji!

Srbijanka

pre 10 godina

G-din Vučić je pravi čovek koji predstavlja Srbiju u lepom svetlu kako i dolikuje! Da gradimo odnose sa susedima i da ostvarimo saradnju! Vučić je čovek kojem svi vrata otvaraju! Srbija popravlja svoje mesto u Evropi i u svetu zahvaljujući Prvom potpredsedniku Vlade!

divka

pre 10 godina

Ako Srbija i ne dobije taj čuveni datum, nije kraj svata. Ako ga ne dobijemo sada, dobićemo ga nekom drugom prilikom. Ako smo mogli DOS-u, u različitim oblicima da damo 12 godina, i da na kraju ne dobijemo datu, pa možemo i SNS-u da damo 12 meseci, a ne da posle 6 meseci, ako ne dobijemo datum, a možda ga i dobijemo, da kritikujemo SNS, a ćutali smo ovih 12 godina vladavine tzv. demokratskih snaga. Od tih 12 godina DS možda samo 2-3 godine nije bio u vlasti, i sada će simpatizeri DS-a da kritikuju Vučića, ako ne dobije datum posle 6 meseci vladavine, a ćutali su kada nismo dobili datum u prethodnih 12 godina, od kojih, ponavljam, DS nije bio u vlast možda 2-3 godine.

Aleksandar

pre 10 godina

Jasno je svima da smo zaslužili datum, ali veliki su takvi - taktiziraju, pokušavaju da odlože dobijanje datuma, što zbog nacionalnih interesa, što zbog toga što im se tako može. Italijani su uvek spremni da pomognu, Vuči ć je izabrao pravi trenutak za posetu.

Mladenović

pre 10 godina

Dok se neki lideri vladajuće koalicije ponašaju kao da su u opoziciji, drugi su spremni da preuzmu odgovornost i rade u interesu građana koji su ih izabrali. Dok ovi prvi gledaju kako da tokove novca preusmere ka partiji iz koje dolaze, ovi drugi na sve načine pokušavaju da svaki evro unesu u srpsku privredu. Na našu žalost, ovih prvih je mnogo, dok su ovi drugi spali na samo jednog čoveka - Vučića.

zlatokosa

pre 10 godina

saradnja sa italijom je jako potrebna, posebno ekonomska saradnja dve susedne zemlje kako bi italijani investirali u srbiji, vučić će upoznati italijanskog premijera sa stanjem u srbiji i nadamo se podršci italije u dobijanju datuma, naravno i saradnja na drugim poljima sa italijom je jako bitna

Lazar

pre 10 godina

Italijani su tradicionalno naši dobri prijatelji. Nije Vučić izbrao baš slučajno da poseti Rim. Sada nam je svaka pomoć oko datuma dobrodošla. Očigledno je da visoko državno rukovodstvo do poslednjeg dana radi i pokušava da obezbedi dobijanje datuma.

Vukadin

pre 10 godina

Nije sramota traziti pomoc sa svoju zemlju! Svaka cast Vucicu, koji u isto vreme vraca Srbiji ponos i postovanje, i ne libi se da trazi pomoc i podrsku!

transparentno...

pre 10 godina

Ukoliko 28. ne dobijemo datum treba jasno (uostalom kao i do sada) označiti one koji su ti onemogućili. A onda da našu budućnost usmerimo ka novim destinacijama. jedna od njih sigurno je Italija.

tko je tu "bot"...

pre 10 godina

lakše malo botovi, samo je otišao u posetu. čuvajte dobre komentare za kad bude pušten mišković (marko, 12. jun 2013 10:46)
Marko, ne radi se ovde ni o jednoj stranci. Opstanak Srbije je u pitanju. Znači - ili jesi ili nisi (lav). A sve što se dobro uradi traba pozdraviti ma od koga bilo. Menjajmo sebe. ne tražimo to samo od drugih!

corli

pre 10 godina

Nadam se da ćemo dobiti datum 28 juna jer smo ispunili sve što je od nas traženo, zanči će nam dosta podrška Italije u dobijanju datuma.

Gojko

pre 10 godina

Svakako u Srbiji ima firmi koje su italijanske,osim Fijata, Beneton, Kalcedonija i Geoks, na izvoz Srbije u Italiju uticaće i početak proizvodnje od 01.06. rumske kožare, koju je preuzela Kering grupa, te je počela proizvodnja kože za brendove, kao što su „Gucci“, „Puma“, „Saint Laurent“. Podrška Italije za dobijanje datuma dovešće nam još i investicija i novih radnih mesta, preko potrebnih.

Miletic

pre 10 godina

Ova vlast je resena da pomogne Srbiji i da je izvede na pravi put i naravno da ce pokusati na sve strane da nadje pomoc i ko nam god bude pomogao, mi cemo im biti zahvalni i uzvratiti im pomoc kada njima bude nesto zatrebalo

Lucija

pre 10 godina

Verovala sam Vucicu i njegovim potencijalima i pre nego sto je dosao na vlast, ali moram da kazem da je svojim aktivnostima cak prevazisao moja ocekivanja.

dipl.inz.menadž._M

pre 10 godina

Ova vlada je sve učinila i zaslužila taj datum! Naročito je važna borba protiv korupcije i kriminala, što moram pohvaliti rad gospodina Vučića, jer samo se tako mogu postići važne stvari za Srbiju!

NENAD

pre 10 godina

Da su predhodnici radili samo 1% posto od onog sta danas Vucic radi za Srbiju bili bi odavno postovana zemlja,odavno bi imali investicije,saradnju....tako da samo napred Vucicu.

Dusanka Ć

pre 10 godina

S Italijom treba učvrstiti dobre odnose, kako bi nastavili s investicijama u našoj zemlji i kako bi bili upoznati s svim do sada urađenim za dobijanje datuma, jer podrškom i dobijanjem datuma za pregovore i njihove investicije su sigurnije.

Lokica

pre 10 godina

Svaka cast Vucicu na angazovanju i nastojanju da od sto vise zemalja dobije obecanje da ce nas podrzati u vezi dobijanja datuma! Vlada je dosta toga ucinila sada sve zavisi od MZ!

Suzana

pre 10 godina

Napokon se neko setio da su nam potrebni saveznici, treba negovati odnose sa drugim drzavama. Vucic u Italiji, Toma u Bratislavi. Polako da skupimo savezike, pa cemo i mi biti ponovo sila! Sami nikuda ne mozemo, jer tako svet funkcionise!

zvezdarac

pre 10 godina

nadam se da ce italija uvideti sta smo sve uradili I da ce ona lobirati u eu za dobijanje datuma za pregovore.hvala italijo na podrsci.

Mirelica

pre 10 godina

Gde god da se pojavi g-Vučić ostavi utisak! U Italiji su ga lepo dočekali, vidi se da je čovek kojeg rado dočekuju. Cenjen i pošten. Naravno da će biti bolje, Vučić se bori za to!

Nada

pre 10 godina

Dođite nam g-dine Vučiću sa lepim vestima! Vi ste nam jedina nada i uzdanica! Veoma je vazno gajiti dobre odnose među ljudima i sa ostalim narodima. Čovek se drži za reč, a Vi ste taj! Sve što kažete, ispunite! Narod je uz Vas!

Optimus Prime

pre 10 godina

Srbija nastupa onako kako je to trebalo ciniti godinama unazad, ali nazalost nije bilo dovoljno volje i sposobnosti za takvo delovanje, obzirom da su svi bili zauzeti lopovlukom. Zato i jesmo u blatu do guse!

TRAVA ROSNA

pre 10 godina

Eh kada bi se i drugi ugledali na Vucica koliko napora ulaze, da se situacija u zmelji popravi, i to radi zbog naroda koji je u Srbiji. Zato ga narod i podrzava toliko, jer znamo koliko vredi.

NenaD

pre 10 godina

A svima su bila puna usta izolazije kada je Vucic u pitanju. Govorili su da ce nas on udaljiti od evropskog puta, da ce nam zatvoriti vrata, da se nece snaci, da ne zna i ne ume. A Vucic, on je svuda primljen kako dolikuje, kako treba. O datumu se uveliko odlucuje, ali on ide, putuje i uverava sve da smo zaista zasluzili. To je pravi rad.

Aloha

pre 10 godina

Interesantno da je prosli rezim tvrdio da se otvaramo ka svetu, tek sada meni to izgleda istinito. Pokazuju veliko postovanje prema nama!

Iv

pre 10 godina

Evo Vlada jos jednom pokazuje koliko se radi na podizanju nase privrede i jacanju saveza sa drugim zemljama. Ovakvi sastanci, savezi i dogovori ce nas ojacati politicki i ekonomski!

sLAVkko

pre 10 godina

Pred izbore veliki analiticari su govorili da ce nas Naprednajci odvesi u izolaciju, da cemo prekinuti pregovore sa EU, da cemo zaratiti.... A sta mi danas imamo posle samo godinu dana njihove vladavine? Evropa nam je bliza nego ikad, mirnim putem resili problem Kosova, tajkune po zatvorima... Malo su se presla gospoda! Nadam se da ce nam Italija, kao nas stalni saveznik izaci u susret i pomoci u pregovorima, jer i njoj je to u interesu!

kos

pre 10 godina

Sve političke snage u Srbiji treba da se ujedine kada su evrointegracije u pitanju. Naravno, tu ne računam DSS, ali svi drugi treba da pomognu, ali se po delovanju DS-a ne može zaključiti da oni imaju volje da pomognu, već samo da "podmeću klipove u točkove".

NevenkaT

pre 10 godina

Ako su rekli "došao trenutak da Evropa bude fer prema Srbiji", onda je ovo jos jedna poseta Vucica, koja je rezultirala povoljnim vestima. Podrsku Italije imamo, taj deo plana ove posete je ostvaren.

JATAGANAC

pre 10 godina

Jos jedan Vucicev dobar potez! Svaka podrska jakih evropskih zemalja je vrlo korisna Srbiju, a posebno u ovim trenutcima kada ocekujemo datum!

High voltage

pre 10 godina

Diplomatska ofanziva mora biti vodjena u svim pravcima, i svi moraju delovati kao jedan. A ne da jedan putuju i moli a drugi da se populisticki shepure gde god stignu.

Speed

pre 10 godina

Slika nejedinstva koja se vidi u kometarima ne sme biti projektovana dalje odavde, a na svu srecu i nece, jer su spotikaci dobrim delom opozicioni komentarori koji znaju da je vreme proslo i da se blizi sramota...

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Negovati tesne odnose sa Italijom!
Mi moramo da znamo da sa italijanima možemo lako da se sporazumemo o pravednom razgraničenju koje će da donese trajni mir na Balkanu i u regionu.
Italiji treba da pripadne cela Istra i Rijeka, a Srbiji tj. Republici Srpskoj Krajini njene istorijske granice sa dodatkom grada Zadra u kojemu će da bude uvedena dva jezika i vraćena sva prava proteranim Italijanima kao i Srbima.

brojcanik

pre 10 godina

Italija moze biti od velikog znacaja za Srbiju i za ekonomiju nasu i za Dobijanje datuma.Bravo Vucicu sto seboris za ovu drzavu i nas narod.

Vanesa

pre 10 godina

Drago mi je da Aleksandar Vučić pregovara sa svetskim zvaničnicima oko dobijanja datuma.Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.Aleksandar Vučić zaista radi na privlačenju stranih investicija, jačanju bilateralnih i ekonomskih odnosa i na stavranju što boljih prijateljskih odnosa naše države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Verujem u sposobnosti Aleksandra Vučića, cenim , volim i poštujem njegov rad.

seka

pre 10 godina

Jedini razlog zbog koga EU u ovom trenutku možda neće baš odrediti datum za otpočinjanje pregovora je što su nepoverljivi da li će se postignuti sporazum oko Kosova implementirati. Međutim, nije toliko ni bitno da li ćemo datum dobiti sada ili kroz par meseci, ali je sigurno da će Srbija, ako se sporazum implementira biti članica EU. Dobijanje datuma za početak pregovora sa EU dobro za Srbiju i sve njene građane, pa i one građane koji svaku Vučićevu izjavu dočekaju sa najžešćim kritikama. Vučić i svoje najžešće kritičare vodi u Evropu.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Mogu da kazem da je svaka podrska jakih evropskih zemalja vrlo korisna za napredak Srbije u nekoliko smera! Kao prvo i veoma bitno je put ka EU, drugo moze imate dobar uticaj na ekonomski razvoj Srbije u vidu izvoza za Italiju, i kao trece takodje bitno jacanje prijateljskih odnosa!

Viktor

pre 10 godina

Svaka ekonomska saradnja dobro je dosla,ne znam koliki je nas izvoz u Italiju ali verujem da moze biti veci jer obicno smo mi ti koji samo uvozimo a slabo izvozimo robu.

ubi me kisa

pre 10 godina

Cenim napore koje ulaze Vucic za nasu zemlju, Jedino on zna koliko je stvarno haos u nasoj zemlji, i koliko su nam potrebni investitori da bi se oporavila ekonomija.

Stojko

pre 10 godina

Da dobijemo vise taj famozni datum, pa da se odmorimo! A realno i zasluzili smo. Toliko se jadni patimo, vec godinama da bi dobili. Nadam se da se Vucic nece vratiti praznih ruku.

Adapter

pre 10 godina

Ofanziva se ne sme samo bazirati na datumu, moraju se snage podeliti i na dovodjenje investicija, sto Vucic i cini stalnim kontaktom sa privrednicima. Pa u krajnjem slucaju i nedobijanje datuma nije smak sveta.Bitno je da se ostvari povoljna ekonomska atmosfera kako bi se privoleli investitori iz EU i sveta na zapocinjanje poslova u Srbiji. Ne treba nama EU kao pojam vec kao civilizacijska tekovina. Usvojimo zakone i neka pravila kako bi se drustvo bolje koordinisalo, a ostalo ce samo doci...I ako bude tako doci ce breg Muhamedu, umesto Muhamed bregu...

lubenica

pre 10 godina

Trebali bi da dobijemo taj datum, stvarno je uradjeno mnogo vise nego predhodnici sto su uradili, ali izgleda da oni to ne vide, jer su navikli da ucenjuju Srbiju. Ali mislim da kod Vucica nece moci vise da bude ucena.Italija nam moze biti od znacaja ovde…

Magda

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Ttalijom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoima. Što više ovakvih razgovorai i sporazuma će nam omogućiti bolji položaj i napredak. U poslednje vreme se vidi veliki napredak u spoljnoj politici, što je veliki plus ovj vladi.

Moon

pre 10 godina

Ako budemo usposrtavili neke dogovore i napravili ugovore o sirenju poslaovanja to je o.k. Mada ne verujem da i njih neko nesto pita u EU, zna se ko se tu pita.

Helo

pre 10 godina

Dosta Italijana posluje u Beogradu, sta rade ne znam, ali mogli bismo da izvucemo nesto mnogo vise. I oni mnogo izvlace od nase nesrece.

jevgenija

pre 10 godina

Jeste vreme da se bude fer prema Srbiji i njenim gradjanima. A Italija i ostale evropske dobronamerne zemlje treba to jasno i glasno ka kazu.

Sirgijan

pre 10 godina

Predstojećih par sedmica su veoma bitne za odluku o tome da li će Srbija dobiti datum ili ne...Vučić nastoji da maksimalno iskoristi to vreme i da ubedi zemlje koje se kolebaju da podrže odluku o dodeljivanju datuma Srbiji.

Ellen

pre 10 godina

Vala oni nam i duguju mnogo, posebno za one avione sto su startovali sa njihovog kopna. Kao sad se trude oko nas- Ne opere ih ni Dunav ni Sava!

Forever young

pre 10 godina

Iskreno se nadam da cemo dobiti taj datum krajem juna. Bas bi bilo bezveze da smo se toliko pekli a da jos nismo resh peceni, pa moraju da nas dopeku jos pola godine...mislim da bi ne dobijanje bilo kontraproduktivno i cini mi se da to i jeste cilj ove diplomatske aktivnosti...pokazati EU partnerima da ne bi bilo konstruktivno takvo delovanje...Nazalost samo jedan deo vlade svim srcem stremi ka tome. Ostali se samo sepure i skupljaju poencice kod zaostalog dela populacije...

Jagodiceva

pre 10 godina

Vlast u Srbiji je dosledna datoj reci, i sasvim opravdano takav odnos ocekuje i od evropskih zvanicnika 28.06. , kada je rec o datumu za otpocinjanje pregovora.Svaka podrska na ovom putu, doborodla sa zahvalnoscu !

Noca

pre 10 godina

Vuciceva poseta Italiji doprinece jos uspesnijoj ekonomskoj saradnji ,a i obebediti punu podrsku Italije za dobianje datum a za pocetak pregovora o ulasku u EU.

MoraAVA

pre 10 godina

Botovi iskljucite se... Skranavite ovako lepu vest, Srbija napokon postaje ravnopravna drzava Evrope, ovo nam dodje kao punolestvo! Cestitke Vucicu i ekipi, nadam se da ce nam doneti neke pare :-)

Provincijalka

pre 10 godina

Svakako da su pozitivni diplomatski odnosi sa Italijom za Srbiju od velikog
znacaja,uz neizmernu zahvalnost za bezrezervnu podrsku na evropskom putu ,ali i spremonst privrednog sektora da, zahvaljujici ostvarenim kontaktima sa Italijanskim zvanicnicima i nedavno , amabasadorom Italije,Srbiji ukaze

neko

pre 10 godina

Nije sramota traziti pomoc sa svoju zemlju! Svaka cast Vucicu, koji u isto vreme vraca Srbiji ponos i postovanje, i ne libi se da trazi pomoc i podrsku!

klinka

pre 10 godina

Pa vala i zasluzili smo da se malo i prema nama bude fer!!Dosta smo kaskali za Evropom i mi smo deo nje! Vucic na celo kolone pa svi za njim do EU

cat

pre 10 godina

Tako je Vucicu! Pored tebe mozemo da brojimo na prste dane do dobijanja datuma !!! Na sva vrata si zakucao i to zasluzuje sve pohvale !!! U svemu sto radis imas nasu punu podrsku !!!

Ljubimac

pre 10 godina

Nastavak saradnje sa Italijom u raznim oblastima donece nam napredak na evropskom putu.
Podrska nasem ministru u nastojanjima da dobijemo podrsku za evropske integracije.

Odin

pre 10 godina

Italija nam moze biti znacajan partner u ovom trenutku.
(KalamitiDzejn, 12. jun 2013 11:09)

Upravo tako, Italija trenutno može da nam bude mnogo dobar partner i za priključenje UE zajednici a isto tako i partner u ekonomskom smislu.

Đaja

pre 10 godina

Aleksandar Vučić nam je kao zemlji, i kao narodu, omogućio da budemo mirni pred sobom, jer znamo da nismo lagali, muljali i spinovali, već smo zaista ispunili sve uslove koje smo dobili. Evropa više nema opravdanja za NE.

milija

pre 10 godina

"Dosao je trenutak da Evropa bude fer prema Srbiji. Italija ce biti potpuno posvecena ulozi da pomogne Srbiji da dobije datum", rekao je Fratini.
I ovim je sve receno.

T&T

pre 10 godina

"...a od koga drugog bismo to mogli da tražimo, ako ne od Italije, koja je nama najdraža zemlja", zaključio je Vučić."


Konacno da i Srpski politicari nauce kako se kvalitetno slihta!
Jedino tako mozda nesto i postignemo, jer danas, na zalost, jedino ovaj nacin uspeva - narocito za male i slabe drzave!

biljana

pre 10 godina

Srbija je zbog svega što je uradila u poslednjih 10 meseci u potpunosti zaslužila datum. Ne verujem da će EU sebi dopustiti luksuz da rizikuje da se zbog ne dodeljivanja datuma Srbiji ugrozi implementacija postignutog sporazuma oko Kosova. Teško bi bilo objasniti Srbima na Kosovu, a i građanima Srbije, da treba da se radi na implementaciji sporazuma, ukoliko Srbija ne dobije datum.

Veronika B.

pre 10 godina

Podrška Italije je dobro došla samo što bi ja volela da znam njihov iskren odgovor da li su se pokajali što su pristupili EU? Srbija jeste zaslužila datum, a da li je to dobro ili loše po nas na žalost samo vreme može pokazati. Dobro u celoj priči je što su neki političari, a na prvom mestu Vučić zadobili poštovanje u svetu i promenili mišljenje nekih zemalja o Srbiji.

dana

pre 10 godina

Srbija danas širi prijateljstvo u Evropi. prethodnih godina kao da smo zastali i da smo zatvorili svoja vrata. A jasno je da je jedino rešenje razgovor.

neko

pre 10 godina

Vucic je u Italiji primljen kao pravi prijatelj Italijanskog naroda, a uvazavanje njega je uvazavanje celog naroda! Hvala Italiji!

Антропокосмос

pre 10 godina

Цитираћу Фратинија, ''Дошао је тренутак да Европа буде фер према Србији''. Похвална је подршка све већег броја земаља ЕУ, као и оних економски најачих, које највише учествују у одлуци. Искрено се надам да ће, датум бити донет што пре.
Сарадња са Италијом у војној области, Србији може донети вишеструку корист, јер знамо да је Италија 10. на свету по војном буџету.

Tanja

pre 10 godina

Italijani su u poslednje vreme izrazito pojačali svoje investicije u našu zemlju, to je najbolji dokaz dobrih odnosa i podrške na putu ka eu

Stanivoje

pre 10 godina

Poenta price jeste da je ova vlada uradila vise od svih prethodnih vlada za poslednjih 10 godina. Gospodin Vucic pogotovo. Sad je odluka u tudjim rukama, Bio datum u oktobru ili januaru, prezivecemo

Jole

pre 10 godina

Talijani su najvise prisutni kod nas od svih velikih iz EU i ne cudi me njihova podrska. Trebali smo jos ranije da privucemo Nemce i problem bi bio resen davno.

Anunaki

pre 10 godina

Prema Srbiji nikad niko nije bio fer, tako da bi ovo sada bio prvi slučaj ako se to desi. Mada, nisam pesimista al opet naglašavam, nečim će nas nemci usloviti dodatno, mada nadam se da neće.

Kumce

pre 10 godina

Saradnja i pomoc od strane Italije kao jedne od dobrostojecih evropskih zemalja, ce nam dosta znaciti u buducnosti u vidu investicija i podrske ka Evrointegracijama.

Hemingvej

pre 10 godina

Zahvaljujuci novoj drzavnoj garnituri, krupnim koracima se priblizavamo dugo ocekivanom datumu. A pored toga sve vise zemalja privlacimo na svoju stranu.

SASKA

pre 10 godina

Treba odrzavati kontakte,sa svima pogotovu sa jakim ekonomskim drzavama, koji mogu i u stanju su da nam pomognu, jer svaka pomoc je dobro dosla, naravno kao i investicije za svaku su pohvalu.

Mare

pre 10 godina

EU je najbrzi nacin Srbiji da se izvuce iz krize, sto vidimo na mnogim primerima zemalja oko nas koje su bile i u goroj situaciji, zato podrzavam Vucica u ovome, a ovi sto sada pljuju EU mogu da kazem da ne oni ne zele dobro Srbiji.

zlatan

pre 10 godina

Dogovori moraju da se postuju. Srbija je sa svoje strane ispunila sve uslove pa sad s pravom ocekuje da i druga strana u ovom slucaju EU ispuni svoje , a to je tacan datum o pocetku pregovora o clanstvu Srbije u EU.

ivanS

pre 10 godina

Italija je oš jedna od zemalja koja je videla požrtvovanost gospodina Vučića za svoj narod,a sada će kao i većina naroda pomoći Srbiji u dobijanju datuma

KINEZ

pre 10 godina

Nikad mi neće biti jasna ta visoka diplomatija, gde države koje podržavaju Srbiju u evrointegracijama to otvoreno govore i ne kriju pohvale za uspehe naše zemlje. Opet one koje ćute i ne izjašnjavaju se, čovek ne zna šta da misli, ili su za Srbiju u EU, ili nisu.

jeca

pre 10 godina

da narocito kad im ti kazes,ja mislim kad te vide tako izvestacenog da umru od smeha.i imaju srece za razliku od nas da neznaju srpski,a kad te prevedu
stvar je vec ublazena !

leonardo88

pre 10 godina

Pregovaramo sa Kosovom. Spremni smo za dijalog i dogovor, to je bio njihov glavni uslov koji smo mi ispunili ne vidim razlog zbog kog nam ne bi da li datum za pregovore.

gef2007

pre 10 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

Braca

pre 10 godina

Procitao sam samo naslov: " Vreme je da se bude fer prema Srbiji ". Da li to znaci da su od pada Milosevica do sada bili ne - fer? Da li je bilo koja statistika pitala gradjane Srbije da li se osecaju diskriminisanim, da li se oseca da je zemlja pod subtilnom vrstom blokade? Da li je Nemacka bila tako kaznjena posle II Svetskog Rata? Koliko se ja secam nije a da ne govorimo o Italiji.