Utorak, 11.06.2013.

12:29

SPO osnovao političku akademiju

Srpski pokret obnove objavio da je, kao prva stranka u Srbiji, osnovao Političku akademiju za usavršavanje i obuku mladih koji žele da se bave politikom.

Izvor: B92

SPO osnovao politièku akademiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

GangofWolf

pre 10 godina

@Mladen Mladenovic
U odnosu na 1997,da.Međutim ova akademija je samo jedan dio ukupne reorganizacije i jačanja SPO,što pokazuju izbori u Kosjeriću,Kovinu.Akcije za vraćanje monarhije.Stalni rast popularnosti SPO u NS koji je bez sumlje 2 po jačini politička opcija,za sad.To naravno nema u medijima,dok tebe recimo uvjek ima da kritikuješ SPO šta god da uradi.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

@GANGOFWOLF: Iskreno rečeno, svaki vuk ima pravo na svoje ovce. Čini mi se, da se ovome vuku stado svelo na zabrinjavajući broj. Otud, verovatno, i akademija. Kao spas i nova ideja da se ostatak ovaca ne razbeži. Nešto mora da se uradi, a to je uvek bolje ako se uradi na "naučnoj" bazi.

Ginisovci

pre 10 godina

Na kraju će i Karleuša osnovati Akademiju lepih pesama, a Na Farmi istureno odeljenje Akademije vrlina?!Najbolji vicevi nikad nisu smešni!

simov

pre 10 godina

Predavanje broj 1:Govoriti istinu i kad nije prijatna,a narocito u izbornoj kampanji bez bzira na rejting i istrazivanja.Broj 2:Drzati se predizbornog programa i po dolasku na vlast 3.Ne traziti nemoguce u medjunardodnim okolnostima,nego ostvariti najvise iz moguceg.

GangofWolf

pre 10 godina

@Renato Aranda
Komunizam u Srbiji nije srusen.Dokaz tome je da nema rehabilitacije,otvaranja dosijea,restitucije,lustracije,temeljne promjene sistema itd itd.Vuk kao borac protiv komunizna i SPO su najrelevantniji da imaju politicku akademiju u ovakvoj drzavi.

spor

pre 10 godina

Danas se po mnogim,a naročito kosovskom pitanju vidi da je SPO i Drašković bio u pravu te vidimo kako Ivica Dačić bukvalno kopira izjave Draškovića i pravi zaokret u politici.Kasno,ali bolje ikad nego nikad

Attack in Blue

pre 10 godina

Estradni menadžeri,denserke koje ne znaju da pjevaju i ministri koji se ponašaju kao estradni menadžeri.SPO je za njih Akademija nauka.

Pera

pre 10 godina

Citam komentare i ne verujem koliko je negativnih. Moze li iko ista u ovoj jadnoj zemlji da uradi, a da to mediokriteti ne popljuju. I za one sto misle da ce se neko obogatiti ovom idejom, procitajte tekst: SVE JE BESPLATNO!

MomaSRB

pre 10 godina

Znači Draškovića ne bi primili ni na "akademiju" svoje stranke jer ne zna engleski. (olololololo, 11. jun 2013 12:54) Bitno da nam predsednik tecno govori engleski...toliko perfektno da ni "google" to ne moze da prevede...

Filip

pre 10 godina

Bas bih voleo da dobijem par odgovora od ovih sto u komentarima pljuju SPO. Na primer: za koje stranke oni glasaju ili u koje stranake su uclanjeni?; da navedu sta su to njihove stranke uradile dobro za Srbiju?; kojom imovinom raspolazu te njihove stranke i funkcioneri? koliko je tih "njihovih" i njima bliskih na "drzavnim jaslama" sve sa uzom i sirom porodicom kao i u povlascenom poslovnom odnosu sa drzavom?
Za SPO je bar lako utvrditi da je sve to sto mu se pripisuje, uglavnom teska izmisljotina. Da imaju para bili bi na vlasti.

Алекса, ПО

pre 10 godina

Доста је СПО школовао кадар за друге странке, време је да мало мисли и на себе...

Trifun

pre 10 godina

Svaka cast za SPO! Jedino za njih to mogu da kazem. Sta su sve preziveli svi bi pred njima trebali da sagnu glave i da ih bude sramota. Naravno, tu ne ubrajam one koji ne znaju sta je to sramota. Toliko lazi, kleveta i pljuvanja na njihov racun, a da nije bilo njih Srbija bi bila potpuno unistena od strane raznih "patriJota". Nisu bili dobri ni Milosevicevoj diktatorskoj vlasti a ni "prijateljima" iz opozicije. Svi su se trudili da ih uniste a za malo to i da se desi 2000. Srecom, nije im poslo za rukom, i danas smo svedoci da su Vuk i SPO, kao i uvek, bili 100% u pravu za sve sto su pricali i za sve sto nam se kasnije dogadjalo. Od 2000. SPO vise nije najjaca stranka i svi mozemo da vidimo koliko nas je sve to kostalo i u kakvom je stanju Srbija danas. I danas, iako nemaju vlast, to ih ne sprecava da govore istinu i da ukazuju na jedini put kojim Srbija treba da ide kako bi se vratila medju normalne drzave. I dalje imaju kreativne ideje i predloge, koje ce kao po obicaju, neko u buducnosti iskopirati, hvaliti ih na sav glas i praviti se da pre njih nista nije postojalo - to je cist komunizam.

Рајко вариоц

pre 10 godina

Одлична идеја СПО-а! Време је да политиком превладају образовани, млади, способни људи, а не "трагачи за пленом" који данас воде главну реч! Браво за Вука Драшковића и његову странку.

Radica

pre 10 godina

S obzirom da politiku SPO-a danas zagovaraju i levi i desni, i vladajuće i opozicione stranke, i red je da stvarni "profesori" nacionalno odgovorne politike edukuju mlade ljude pred kojima je budućnost! Svaka čast za Vuka i SPO.

Plavi

pre 10 godina

Ovo je za svaku pohvalu. Mada nije ni čudo uvek je SPO bio prvi u svemu progresivnom na političkoj sceni Srbije. Oni zaslužuju da budu u vrhu politke ove zemlje.

Nikola Pop

pre 10 godina

Bez obzira na zlurade komentare meni se ova ideja dopala,posebno cinjenica da akademija nece biti ogranicena clanstvom u strankama.Ovo je ipak neka novina u politickom zivotu Srbije koja nikako ne moze biti stetna.

Kreator68

pre 10 godina

Evidentno je da SPO pravi reorganizaciju na svim nivoima na radost mnogih monarhista. Mislim da je pokretanje političke akademije veoma važno i to je siguran pokazatelj da se ova stranka vraća na pravi način na srpsku političku pozornicu.

BockoVB

pre 10 godina

Kao i u svemu SPO je uvek prvi,sve ove godine su iz programa SPO prepisivale i kopirale strategije svog delovanja,nazalost zbog mediskog mraka i sklanjanja SPO u zapecag taj glas se slabo u narodu cuo iz usta SPO,a te iste reci iz usta nekih drugih su zvucele veliko i kao nesto sto su oni izmislili.Akademija ce pokazati da ova stranka opet u srpskoj politickoj sceni uvodi nesto novo i nesto pametno,a kasnije ce i drugi to kopirati...

mladen

pre 10 godina

Od oca i njegovih pajtosa sam slušao o SPO-u. Posmatrao sam ih kako im sjaje oči dok se prisećaju stranke koju su voleli i ideja zbog kojih su često stradali. Drago mi je što se vraćaju na političku scenu i što ću imati u ovom opštem beznađu alternativu za koju ću možda i da glasam. Podržavam ideju da se pruži šansa mladim ljudima da se edukuju. Ovo vidim kao otpor opštem populizmu i uvođenju egzotičnih likova u srpsku politiku. Vidim da se u pojedinim komementarima izvrgava ruglu ova ideja. Zato Srbija sa oduševljenjem prihvata razne roštiljdžije i pevaljke.

Idi čoveče kući, na Ravnu goru idi negde više......

pre 10 godina

Dana i Vule dobro rezonuju sve im propalo pa ajd sada da otvorimo školicu za pačiće male tu je budućnost a evrići samo lete!!!!

Renato Aranda

pre 10 godina

Iver ne pada daleko od klade. To će biti Vukov Kumrovec. Možda osnuje i muzičku akademiju na kojoj će se pevati "Druže Vuče mi ti se kunemo...",
ili "Danke Dano..."

Siniša

pre 10 godina

Hahahaha Akademiju, pa ovi nisu normalni. A čime će se baviti - kako pljačkati, kako ste državne stanove u Beogradu podelili sami sebi...kako sa 1% podrške građana biti, od 2004g godine do danas, na vlasti...

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Ovo mi liči na još jedno "maslo" Vuka Draškovića, koji je vlasnik i doživotni predsednik ove interesne grupice ljudi.Propali su zaokreti,preokreti,slalomi i lupinzi pa se gospodin "lider", koji u isto vreme glumi gandijevsku skromnost i mesijansku mudrost i požrtvovanje, odvažio na novu "revolucionarnu" ideju. S obzirom na političko-diplomatski rad gospodina Draškovića glavna "nauka" na ovoj "akademiji" će biti, kako izdati,prevariti,prodati,izvrnuti,preokrenuti,obesmisliti i predati, a sve to, narodu predstaviti kao vizionarstvo i veliku mudrost.

LEPI JOVA

pre 10 godina

uh kako su svojevremeno pljačkali opštine na kojima su bili na vlasti čovek bi pomislio da su završili sve akademije na planet! A i šire!!

Vlatko Kg

pre 10 godina

Prijatno sam iznenadjen sa svim sta se desava u SPO, godinama sam bio glasac ove stranke, ali sam imao utisak da se zamorila, da su neprestani raskoli skoro unistili stranku i da ona klizi svom neumitnom kraju, na moju veliku radost to ne samo da se nije desilo, nego je na pravom putu da se vrati na velika vrata na nasu politicku scenu.
Podmljadjivanje stranke daje svoje rezultate, najpre osnivanje Promotivnog izvrsnog odbora iz koga se izrodio Izvrsni odbor, formiranje strukovnih Saveta, sada i politicka akademija, sve to daje mi za pravo da napisem..dobro dosao natrag SPO!

Bojan

pre 10 godina

U protekle dve decenije SPO je uspostavio mnoge kontekte sa evropskim strankama i njihovim načinom rada, pa se nadam da će pored naših predavača biti i predavači iz evropskih političkih akademija. Ovo je jedan od načina da se normalizuje naše društvo i uvede red u našu političku scenu koja ovih dana liči na sve samo ne liči na ono što bi trebalo da liči. Svi kritikujemo naš politički sistem i pričamo kako je to lepo uređeno u Nemačkoj, Britaniji, Sjedinjenim državama i sad kad neko hoce da pokuša to da uvede ovde odmah nailazi na osudu i ismevanje. Ovo mogu ismevati samo oni koji uživaju i kojima odgovaraju zakoni džungle kakvi su sad na snazi. Takvi u normannoj državi ne mogu ni da funkcionišu,pa im ni red ne odgovara.
Sviđa mi se još jedan podatak da polaznici akademije ne moraju da budu članovi stranke, što je još jedan dokaz da je SPO državnička stranka.

Sheena

pre 10 godina

Prvi put cujem da se tako nesto organizuje u Srbiji i drago mi je da je u SPO-u. Nekako, druge stranke su mi krajnje neideoloske za razliku od SPO-a. Bilo bi zanimljivo prijaviti se, sto da ne!

Ako me razumete

pre 10 godina

"Srpski pokret obnove objavio da je, kao prva stranka u Srbiji, osnovao Političku akademiju za usavršavanje i obuku mladih koji žele da se bave politikom".

Znači čitam i dešava se nešto što nije potpuno smejanje već nešto kao neki mali smešak, kao kad dete uradi nešto simpatično i što ima veze samo sa dečijom logikom, a odraslima je to simpatično.

nesa

pre 10 godina

Slogan akademije ce biti ,,transformacija i dalja evoucija ljudi od secenja ruku sa zastavom preko formmiranja paravojske,pa preko ravne gore do demokratskih evropejaca,,a tema prakse ce biti ,,vodjenje Beograda-svi oblici pljacke,,. Takodje,svim polaznicima koji su iz B.Polja garantuju posao. Epilog: jos jedan nacin da se lakovernim studentima oduzima novac poput mnogih drugih privatnih fakulteta! E srbijo,jadna li si!

Gosa

pre 10 godina

Akademija za mlade politicare,prava stvar u pravo vreme,ti mladi ljudi ce steci neophodna iskustva i vestine.Bravo za Srpski pokret obnove

Caliope

pre 10 godina

Napokon da se neka stranka seti ovoga. Na nasoj politickoj su ljudi koji su godinama tu a mladi nemaju nacin da se usavrsavaju. Puna podrska SPO- u u ovome.

Darko

pre 10 godina

Prava stvar. Nadam se da će i druge stranke da slede SPO, koji je prvi napravio korak u pravcu ozbiljne i organizovane edukacije budućih političara. Politika više ne sme da bude mesto gde dolaze netalentovani ljudi skromnih kvaliteta, tek privučeni plenom, već mesto na kome će svoje znanje, stručnost i kvalitet moći da iskažu obrazovani i školovani kvalitetni ljudi, kako bi ovo društvo imalo budućnost!

kada cujem frazu "stranacki podmladak", povraca mi se!

pre 10 godina

Bolje da su stavili kriterijume:
- da su kandidati stariji od 35 godina;
- da se nikada u zivotu nisu bavili politikom;
- da nikada nisu bili uclanjeni ni u jednu politicku stranku;
- da imaju minimum 10 godina radnog staza.
Mozda bi od takvih ljudi ispali mnogo bolji politicari nego od ove sadasnje sitne buranije (izvinjavam se boraniji poljoprivrednom proizvodu), mada se oni kao takvi nikada pri zdravoj pameti ne bi prijavili na nikakvu smesnu politicku akademiju, a posebno ne stranacki obojenu...

Renato Aranda

pre 10 godina

Iver ne pada daleko od klade. To će biti Vukov Kumrovec. Možda osnuje i muzičku akademiju na kojoj će se pevati "Druže Vuče mi ti se kunemo...",
ili "Danke Dano..."

LEPI JOVA

pre 10 godina

uh kako su svojevremeno pljačkali opštine na kojima su bili na vlasti čovek bi pomislio da su završili sve akademije na planet! A i šire!!

nesa

pre 10 godina

Slogan akademije ce biti ,,transformacija i dalja evoucija ljudi od secenja ruku sa zastavom preko formmiranja paravojske,pa preko ravne gore do demokratskih evropejaca,,a tema prakse ce biti ,,vodjenje Beograda-svi oblici pljacke,,. Takodje,svim polaznicima koji su iz B.Polja garantuju posao. Epilog: jos jedan nacin da se lakovernim studentima oduzima novac poput mnogih drugih privatnih fakulteta! E srbijo,jadna li si!

Bojan

pre 10 godina

U protekle dve decenije SPO je uspostavio mnoge kontekte sa evropskim strankama i njihovim načinom rada, pa se nadam da će pored naših predavača biti i predavači iz evropskih političkih akademija. Ovo je jedan od načina da se normalizuje naše društvo i uvede red u našu političku scenu koja ovih dana liči na sve samo ne liči na ono što bi trebalo da liči. Svi kritikujemo naš politički sistem i pričamo kako je to lepo uređeno u Nemačkoj, Britaniji, Sjedinjenim državama i sad kad neko hoce da pokuša to da uvede ovde odmah nailazi na osudu i ismevanje. Ovo mogu ismevati samo oni koji uživaju i kojima odgovaraju zakoni džungle kakvi su sad na snazi. Takvi u normannoj državi ne mogu ni da funkcionišu,pa im ni red ne odgovara.
Sviđa mi se još jedan podatak da polaznici akademije ne moraju da budu članovi stranke, što je još jedan dokaz da je SPO državnička stranka.

Vlatko Kg

pre 10 godina

Prijatno sam iznenadjen sa svim sta se desava u SPO, godinama sam bio glasac ove stranke, ali sam imao utisak da se zamorila, da su neprestani raskoli skoro unistili stranku i da ona klizi svom neumitnom kraju, na moju veliku radost to ne samo da se nije desilo, nego je na pravom putu da se vrati na velika vrata na nasu politicku scenu.
Podmljadjivanje stranke daje svoje rezultate, najpre osnivanje Promotivnog izvrsnog odbora iz koga se izrodio Izvrsni odbor, formiranje strukovnih Saveta, sada i politicka akademija, sve to daje mi za pravo da napisem..dobro dosao natrag SPO!

kada cujem frazu "stranacki podmladak", povraca mi se!

pre 10 godina

Bolje da su stavili kriterijume:
- da su kandidati stariji od 35 godina;
- da se nikada u zivotu nisu bavili politikom;
- da nikada nisu bili uclanjeni ni u jednu politicku stranku;
- da imaju minimum 10 godina radnog staza.
Mozda bi od takvih ljudi ispali mnogo bolji politicari nego od ove sadasnje sitne buranije (izvinjavam se boraniji poljoprivrednom proizvodu), mada se oni kao takvi nikada pri zdravoj pameti ne bi prijavili na nikakvu smesnu politicku akademiju, a posebno ne stranacki obojenu...

Sheena

pre 10 godina

Prvi put cujem da se tako nesto organizuje u Srbiji i drago mi je da je u SPO-u. Nekako, druge stranke su mi krajnje neideoloske za razliku od SPO-a. Bilo bi zanimljivo prijaviti se, sto da ne!

Siniša

pre 10 godina

Hahahaha Akademiju, pa ovi nisu normalni. A čime će se baviti - kako pljačkati, kako ste državne stanove u Beogradu podelili sami sebi...kako sa 1% podrške građana biti, od 2004g godine do danas, na vlasti...

Caliope

pre 10 godina

Napokon da se neka stranka seti ovoga. Na nasoj politickoj su ljudi koji su godinama tu a mladi nemaju nacin da se usavrsavaju. Puna podrska SPO- u u ovome.

Kreator68

pre 10 godina

Evidentno je da SPO pravi reorganizaciju na svim nivoima na radost mnogih monarhista. Mislim da je pokretanje političke akademije veoma važno i to je siguran pokazatelj da se ova stranka vraća na pravi način na srpsku političku pozornicu.

mladen

pre 10 godina

Od oca i njegovih pajtosa sam slušao o SPO-u. Posmatrao sam ih kako im sjaje oči dok se prisećaju stranke koju su voleli i ideja zbog kojih su često stradali. Drago mi je što se vraćaju na političku scenu i što ću imati u ovom opštem beznađu alternativu za koju ću možda i da glasam. Podržavam ideju da se pruži šansa mladim ljudima da se edukuju. Ovo vidim kao otpor opštem populizmu i uvođenju egzotičnih likova u srpsku politiku. Vidim da se u pojedinim komementarima izvrgava ruglu ova ideja. Zato Srbija sa oduševljenjem prihvata razne roštiljdžije i pevaljke.

Gosa

pre 10 godina

Akademija za mlade politicare,prava stvar u pravo vreme,ti mladi ljudi ce steci neophodna iskustva i vestine.Bravo za Srpski pokret obnove

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Ovo mi liči na još jedno "maslo" Vuka Draškovića, koji je vlasnik i doživotni predsednik ove interesne grupice ljudi.Propali su zaokreti,preokreti,slalomi i lupinzi pa se gospodin "lider", koji u isto vreme glumi gandijevsku skromnost i mesijansku mudrost i požrtvovanje, odvažio na novu "revolucionarnu" ideju. S obzirom na političko-diplomatski rad gospodina Draškovića glavna "nauka" na ovoj "akademiji" će biti, kako izdati,prevariti,prodati,izvrnuti,preokrenuti,obesmisliti i predati, a sve to, narodu predstaviti kao vizionarstvo i veliku mudrost.

Radica

pre 10 godina

S obzirom da politiku SPO-a danas zagovaraju i levi i desni, i vladajuće i opozicione stranke, i red je da stvarni "profesori" nacionalno odgovorne politike edukuju mlade ljude pred kojima je budućnost! Svaka čast za Vuka i SPO.

Darko

pre 10 godina

Prava stvar. Nadam se da će i druge stranke da slede SPO, koji je prvi napravio korak u pravcu ozbiljne i organizovane edukacije budućih političara. Politika više ne sme da bude mesto gde dolaze netalentovani ljudi skromnih kvaliteta, tek privučeni plenom, već mesto na kome će svoje znanje, stručnost i kvalitet moći da iskažu obrazovani i školovani kvalitetni ljudi, kako bi ovo društvo imalo budućnost!

Idi čoveče kući, na Ravnu goru idi negde više......

pre 10 godina

Dana i Vule dobro rezonuju sve im propalo pa ajd sada da otvorimo školicu za pačiće male tu je budućnost a evrići samo lete!!!!

BockoVB

pre 10 godina

Kao i u svemu SPO je uvek prvi,sve ove godine su iz programa SPO prepisivale i kopirale strategije svog delovanja,nazalost zbog mediskog mraka i sklanjanja SPO u zapecag taj glas se slabo u narodu cuo iz usta SPO,a te iste reci iz usta nekih drugih su zvucele veliko i kao nesto sto su oni izmislili.Akademija ce pokazati da ova stranka opet u srpskoj politickoj sceni uvodi nesto novo i nesto pametno,a kasnije ce i drugi to kopirati...

Plavi

pre 10 godina

Ovo je za svaku pohvalu. Mada nije ni čudo uvek je SPO bio prvi u svemu progresivnom na političkoj sceni Srbije. Oni zaslužuju da budu u vrhu politke ove zemlje.

Алекса, ПО

pre 10 godina

Доста је СПО школовао кадар за друге странке, време је да мало мисли и на себе...

Nikola Pop

pre 10 godina

Bez obzira na zlurade komentare meni se ova ideja dopala,posebno cinjenica da akademija nece biti ogranicena clanstvom u strankama.Ovo je ipak neka novina u politickom zivotu Srbije koja nikako ne moze biti stetna.

Trifun

pre 10 godina

Svaka cast za SPO! Jedino za njih to mogu da kazem. Sta su sve preziveli svi bi pred njima trebali da sagnu glave i da ih bude sramota. Naravno, tu ne ubrajam one koji ne znaju sta je to sramota. Toliko lazi, kleveta i pljuvanja na njihov racun, a da nije bilo njih Srbija bi bila potpuno unistena od strane raznih "patriJota". Nisu bili dobri ni Milosevicevoj diktatorskoj vlasti a ni "prijateljima" iz opozicije. Svi su se trudili da ih uniste a za malo to i da se desi 2000. Srecom, nije im poslo za rukom, i danas smo svedoci da su Vuk i SPO, kao i uvek, bili 100% u pravu za sve sto su pricali i za sve sto nam se kasnije dogadjalo. Od 2000. SPO vise nije najjaca stranka i svi mozemo da vidimo koliko nas je sve to kostalo i u kakvom je stanju Srbija danas. I danas, iako nemaju vlast, to ih ne sprecava da govore istinu i da ukazuju na jedini put kojim Srbija treba da ide kako bi se vratila medju normalne drzave. I dalje imaju kreativne ideje i predloge, koje ce kao po obicaju, neko u buducnosti iskopirati, hvaliti ih na sav glas i praviti se da pre njih nista nije postojalo - to je cist komunizam.

Filip

pre 10 godina

Bas bih voleo da dobijem par odgovora od ovih sto u komentarima pljuju SPO. Na primer: za koje stranke oni glasaju ili u koje stranake su uclanjeni?; da navedu sta su to njihove stranke uradile dobro za Srbiju?; kojom imovinom raspolazu te njihove stranke i funkcioneri? koliko je tih "njihovih" i njima bliskih na "drzavnim jaslama" sve sa uzom i sirom porodicom kao i u povlascenom poslovnom odnosu sa drzavom?
Za SPO je bar lako utvrditi da je sve to sto mu se pripisuje, uglavnom teska izmisljotina. Da imaju para bili bi na vlasti.

Рајко вариоц

pre 10 godina

Одлична идеја СПО-а! Време је да политиком превладају образовани, млади, способни људи, а не "трагачи за пленом" који данас воде главну реч! Браво за Вука Драшковића и његову странку.

MomaSRB

pre 10 godina

Znači Draškovića ne bi primili ni na "akademiju" svoje stranke jer ne zna engleski. (olololololo, 11. jun 2013 12:54) Bitno da nam predsednik tecno govori engleski...toliko perfektno da ni "google" to ne moze da prevede...

Ako me razumete

pre 10 godina

"Srpski pokret obnove objavio da je, kao prva stranka u Srbiji, osnovao Političku akademiju za usavršavanje i obuku mladih koji žele da se bave politikom".

Znači čitam i dešava se nešto što nije potpuno smejanje već nešto kao neki mali smešak, kao kad dete uradi nešto simpatično i što ima veze samo sa dečijom logikom, a odraslima je to simpatično.

simov

pre 10 godina

Predavanje broj 1:Govoriti istinu i kad nije prijatna,a narocito u izbornoj kampanji bez bzira na rejting i istrazivanja.Broj 2:Drzati se predizbornog programa i po dolasku na vlast 3.Ne traziti nemoguce u medjunardodnim okolnostima,nego ostvariti najvise iz moguceg.

GangofWolf

pre 10 godina

@Renato Aranda
Komunizam u Srbiji nije srusen.Dokaz tome je da nema rehabilitacije,otvaranja dosijea,restitucije,lustracije,temeljne promjene sistema itd itd.Vuk kao borac protiv komunizna i SPO su najrelevantniji da imaju politicku akademiju u ovakvoj drzavi.

Attack in Blue

pre 10 godina

Estradni menadžeri,denserke koje ne znaju da pjevaju i ministri koji se ponašaju kao estradni menadžeri.SPO je za njih Akademija nauka.

spor

pre 10 godina

Danas se po mnogim,a naročito kosovskom pitanju vidi da je SPO i Drašković bio u pravu te vidimo kako Ivica Dačić bukvalno kopira izjave Draškovića i pravi zaokret u politici.Kasno,ali bolje ikad nego nikad

Pera

pre 10 godina

Citam komentare i ne verujem koliko je negativnih. Moze li iko ista u ovoj jadnoj zemlji da uradi, a da to mediokriteti ne popljuju. I za one sto misle da ce se neko obogatiti ovom idejom, procitajte tekst: SVE JE BESPLATNO!

GangofWolf

pre 10 godina

@Mladen Mladenovic
U odnosu na 1997,da.Međutim ova akademija je samo jedan dio ukupne reorganizacije i jačanja SPO,što pokazuju izbori u Kosjeriću,Kovinu.Akcije za vraćanje monarhije.Stalni rast popularnosti SPO u NS koji je bez sumlje 2 po jačini politička opcija,za sad.To naravno nema u medijima,dok tebe recimo uvjek ima da kritikuješ SPO šta god da uradi.

Ginisovci

pre 10 godina

Na kraju će i Karleuša osnovati Akademiju lepih pesama, a Na Farmi istureno odeljenje Akademije vrlina?!Najbolji vicevi nikad nisu smešni!

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

@GANGOFWOLF: Iskreno rečeno, svaki vuk ima pravo na svoje ovce. Čini mi se, da se ovome vuku stado svelo na zabrinjavajući broj. Otud, verovatno, i akademija. Kao spas i nova ideja da se ostatak ovaca ne razbeži. Nešto mora da se uradi, a to je uvek bolje ako se uradi na "naučnoj" bazi.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Ovo mi liči na još jedno "maslo" Vuka Draškovića, koji je vlasnik i doživotni predsednik ove interesne grupice ljudi.Propali su zaokreti,preokreti,slalomi i lupinzi pa se gospodin "lider", koji u isto vreme glumi gandijevsku skromnost i mesijansku mudrost i požrtvovanje, odvažio na novu "revolucionarnu" ideju. S obzirom na političko-diplomatski rad gospodina Draškovića glavna "nauka" na ovoj "akademiji" će biti, kako izdati,prevariti,prodati,izvrnuti,preokrenuti,obesmisliti i predati, a sve to, narodu predstaviti kao vizionarstvo i veliku mudrost.

nesa

pre 10 godina

Slogan akademije ce biti ,,transformacija i dalja evoucija ljudi od secenja ruku sa zastavom preko formmiranja paravojske,pa preko ravne gore do demokratskih evropejaca,,a tema prakse ce biti ,,vodjenje Beograda-svi oblici pljacke,,. Takodje,svim polaznicima koji su iz B.Polja garantuju posao. Epilog: jos jedan nacin da se lakovernim studentima oduzima novac poput mnogih drugih privatnih fakulteta! E srbijo,jadna li si!

Idi čoveče kući, na Ravnu goru idi negde više......

pre 10 godina

Dana i Vule dobro rezonuju sve im propalo pa ajd sada da otvorimo školicu za pačiće male tu je budućnost a evrići samo lete!!!!

Renato Aranda

pre 10 godina

Iver ne pada daleko od klade. To će biti Vukov Kumrovec. Možda osnuje i muzičku akademiju na kojoj će se pevati "Druže Vuče mi ti se kunemo...",
ili "Danke Dano..."

Siniša

pre 10 godina

Hahahaha Akademiju, pa ovi nisu normalni. A čime će se baviti - kako pljačkati, kako ste državne stanove u Beogradu podelili sami sebi...kako sa 1% podrške građana biti, od 2004g godine do danas, na vlasti...

Vlatko Kg

pre 10 godina

Prijatno sam iznenadjen sa svim sta se desava u SPO, godinama sam bio glasac ove stranke, ali sam imao utisak da se zamorila, da su neprestani raskoli skoro unistili stranku i da ona klizi svom neumitnom kraju, na moju veliku radost to ne samo da se nije desilo, nego je na pravom putu da se vrati na velika vrata na nasu politicku scenu.
Podmljadjivanje stranke daje svoje rezultate, najpre osnivanje Promotivnog izvrsnog odbora iz koga se izrodio Izvrsni odbor, formiranje strukovnih Saveta, sada i politicka akademija, sve to daje mi za pravo da napisem..dobro dosao natrag SPO!

Sheena

pre 10 godina

Prvi put cujem da se tako nesto organizuje u Srbiji i drago mi je da je u SPO-u. Nekako, druge stranke su mi krajnje neideoloske za razliku od SPO-a. Bilo bi zanimljivo prijaviti se, sto da ne!

Gosa

pre 10 godina

Akademija za mlade politicare,prava stvar u pravo vreme,ti mladi ljudi ce steci neophodna iskustva i vestine.Bravo za Srpski pokret obnove

Caliope

pre 10 godina

Napokon da se neka stranka seti ovoga. Na nasoj politickoj su ljudi koji su godinama tu a mladi nemaju nacin da se usavrsavaju. Puna podrska SPO- u u ovome.

LEPI JOVA

pre 10 godina

uh kako su svojevremeno pljačkali opštine na kojima su bili na vlasti čovek bi pomislio da su završili sve akademije na planet! A i šire!!

Darko

pre 10 godina

Prava stvar. Nadam se da će i druge stranke da slede SPO, koji je prvi napravio korak u pravcu ozbiljne i organizovane edukacije budućih političara. Politika više ne sme da bude mesto gde dolaze netalentovani ljudi skromnih kvaliteta, tek privučeni plenom, već mesto na kome će svoje znanje, stručnost i kvalitet moći da iskažu obrazovani i školovani kvalitetni ljudi, kako bi ovo društvo imalo budućnost!

kada cujem frazu "stranacki podmladak", povraca mi se!

pre 10 godina

Bolje da su stavili kriterijume:
- da su kandidati stariji od 35 godina;
- da se nikada u zivotu nisu bavili politikom;
- da nikada nisu bili uclanjeni ni u jednu politicku stranku;
- da imaju minimum 10 godina radnog staza.
Mozda bi od takvih ljudi ispali mnogo bolji politicari nego od ove sadasnje sitne buranije (izvinjavam se boraniji poljoprivrednom proizvodu), mada se oni kao takvi nikada pri zdravoj pameti ne bi prijavili na nikakvu smesnu politicku akademiju, a posebno ne stranacki obojenu...

Ako me razumete

pre 10 godina

"Srpski pokret obnove objavio da je, kao prva stranka u Srbiji, osnovao Političku akademiju za usavršavanje i obuku mladih koji žele da se bave politikom".

Znači čitam i dešava se nešto što nije potpuno smejanje već nešto kao neki mali smešak, kao kad dete uradi nešto simpatično i što ima veze samo sa dečijom logikom, a odraslima je to simpatično.

Bojan

pre 10 godina

U protekle dve decenije SPO je uspostavio mnoge kontekte sa evropskim strankama i njihovim načinom rada, pa se nadam da će pored naših predavača biti i predavači iz evropskih političkih akademija. Ovo je jedan od načina da se normalizuje naše društvo i uvede red u našu političku scenu koja ovih dana liči na sve samo ne liči na ono što bi trebalo da liči. Svi kritikujemo naš politički sistem i pričamo kako je to lepo uređeno u Nemačkoj, Britaniji, Sjedinjenim državama i sad kad neko hoce da pokuša to da uvede ovde odmah nailazi na osudu i ismevanje. Ovo mogu ismevati samo oni koji uživaju i kojima odgovaraju zakoni džungle kakvi su sad na snazi. Takvi u normannoj državi ne mogu ni da funkcionišu,pa im ni red ne odgovara.
Sviđa mi se još jedan podatak da polaznici akademije ne moraju da budu članovi stranke, što je još jedan dokaz da je SPO državnička stranka.

Kreator68

pre 10 godina

Evidentno je da SPO pravi reorganizaciju na svim nivoima na radost mnogih monarhista. Mislim da je pokretanje političke akademije veoma važno i to je siguran pokazatelj da se ova stranka vraća na pravi način na srpsku političku pozornicu.

MomaSRB

pre 10 godina

Znači Draškovića ne bi primili ni na "akademiju" svoje stranke jer ne zna engleski. (olololololo, 11. jun 2013 12:54) Bitno da nam predsednik tecno govori engleski...toliko perfektno da ni "google" to ne moze da prevede...

mladen

pre 10 godina

Od oca i njegovih pajtosa sam slušao o SPO-u. Posmatrao sam ih kako im sjaje oči dok se prisećaju stranke koju su voleli i ideja zbog kojih su često stradali. Drago mi je što se vraćaju na političku scenu i što ću imati u ovom opštem beznađu alternativu za koju ću možda i da glasam. Podržavam ideju da se pruži šansa mladim ljudima da se edukuju. Ovo vidim kao otpor opštem populizmu i uvođenju egzotičnih likova u srpsku politiku. Vidim da se u pojedinim komementarima izvrgava ruglu ova ideja. Zato Srbija sa oduševljenjem prihvata razne roštiljdžije i pevaljke.

BockoVB

pre 10 godina

Kao i u svemu SPO je uvek prvi,sve ove godine su iz programa SPO prepisivale i kopirale strategije svog delovanja,nazalost zbog mediskog mraka i sklanjanja SPO u zapecag taj glas se slabo u narodu cuo iz usta SPO,a te iste reci iz usta nekih drugih su zvucele veliko i kao nesto sto su oni izmislili.Akademija ce pokazati da ova stranka opet u srpskoj politickoj sceni uvodi nesto novo i nesto pametno,a kasnije ce i drugi to kopirati...

Рајко вариоц

pre 10 godina

Одлична идеја СПО-а! Време је да политиком превладају образовани, млади, способни људи, а не "трагачи за пленом" који данас воде главну реч! Браво за Вука Драшковића и његову странку.

Plavi

pre 10 godina

Ovo je za svaku pohvalu. Mada nije ni čudo uvek je SPO bio prvi u svemu progresivnom na političkoj sceni Srbije. Oni zaslužuju da budu u vrhu politke ove zemlje.

Nikola Pop

pre 10 godina

Bez obzira na zlurade komentare meni se ova ideja dopala,posebno cinjenica da akademija nece biti ogranicena clanstvom u strankama.Ovo je ipak neka novina u politickom zivotu Srbije koja nikako ne moze biti stetna.

Radica

pre 10 godina

S obzirom da politiku SPO-a danas zagovaraju i levi i desni, i vladajuće i opozicione stranke, i red je da stvarni "profesori" nacionalno odgovorne politike edukuju mlade ljude pred kojima je budućnost! Svaka čast za Vuka i SPO.

Trifun

pre 10 godina

Svaka cast za SPO! Jedino za njih to mogu da kazem. Sta su sve preziveli svi bi pred njima trebali da sagnu glave i da ih bude sramota. Naravno, tu ne ubrajam one koji ne znaju sta je to sramota. Toliko lazi, kleveta i pljuvanja na njihov racun, a da nije bilo njih Srbija bi bila potpuno unistena od strane raznih "patriJota". Nisu bili dobri ni Milosevicevoj diktatorskoj vlasti a ni "prijateljima" iz opozicije. Svi su se trudili da ih uniste a za malo to i da se desi 2000. Srecom, nije im poslo za rukom, i danas smo svedoci da su Vuk i SPO, kao i uvek, bili 100% u pravu za sve sto su pricali i za sve sto nam se kasnije dogadjalo. Od 2000. SPO vise nije najjaca stranka i svi mozemo da vidimo koliko nas je sve to kostalo i u kakvom je stanju Srbija danas. I danas, iako nemaju vlast, to ih ne sprecava da govore istinu i da ukazuju na jedini put kojim Srbija treba da ide kako bi se vratila medju normalne drzave. I dalje imaju kreativne ideje i predloge, koje ce kao po obicaju, neko u buducnosti iskopirati, hvaliti ih na sav glas i praviti se da pre njih nista nije postojalo - to je cist komunizam.

Ginisovci

pre 10 godina

Na kraju će i Karleuša osnovati Akademiju lepih pesama, a Na Farmi istureno odeljenje Akademije vrlina?!Najbolji vicevi nikad nisu smešni!

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

@GANGOFWOLF: Iskreno rečeno, svaki vuk ima pravo na svoje ovce. Čini mi se, da se ovome vuku stado svelo na zabrinjavajući broj. Otud, verovatno, i akademija. Kao spas i nova ideja da se ostatak ovaca ne razbeži. Nešto mora da se uradi, a to je uvek bolje ako se uradi na "naučnoj" bazi.

Алекса, ПО

pre 10 godina

Доста је СПО школовао кадар за друге странке, време је да мало мисли и на себе...

Filip

pre 10 godina

Bas bih voleo da dobijem par odgovora od ovih sto u komentarima pljuju SPO. Na primer: za koje stranke oni glasaju ili u koje stranake su uclanjeni?; da navedu sta su to njihove stranke uradile dobro za Srbiju?; kojom imovinom raspolazu te njihove stranke i funkcioneri? koliko je tih "njihovih" i njima bliskih na "drzavnim jaslama" sve sa uzom i sirom porodicom kao i u povlascenom poslovnom odnosu sa drzavom?
Za SPO je bar lako utvrditi da je sve to sto mu se pripisuje, uglavnom teska izmisljotina. Da imaju para bili bi na vlasti.

Pera

pre 10 godina

Citam komentare i ne verujem koliko je negativnih. Moze li iko ista u ovoj jadnoj zemlji da uradi, a da to mediokriteti ne popljuju. I za one sto misle da ce se neko obogatiti ovom idejom, procitajte tekst: SVE JE BESPLATNO!

Attack in Blue

pre 10 godina

Estradni menadžeri,denserke koje ne znaju da pjevaju i ministri koji se ponašaju kao estradni menadžeri.SPO je za njih Akademija nauka.

spor

pre 10 godina

Danas se po mnogim,a naročito kosovskom pitanju vidi da je SPO i Drašković bio u pravu te vidimo kako Ivica Dačić bukvalno kopira izjave Draškovića i pravi zaokret u politici.Kasno,ali bolje ikad nego nikad

GangofWolf

pre 10 godina

@Renato Aranda
Komunizam u Srbiji nije srusen.Dokaz tome je da nema rehabilitacije,otvaranja dosijea,restitucije,lustracije,temeljne promjene sistema itd itd.Vuk kao borac protiv komunizna i SPO su najrelevantniji da imaju politicku akademiju u ovakvoj drzavi.

simov

pre 10 godina

Predavanje broj 1:Govoriti istinu i kad nije prijatna,a narocito u izbornoj kampanji bez bzira na rejting i istrazivanja.Broj 2:Drzati se predizbornog programa i po dolasku na vlast 3.Ne traziti nemoguce u medjunardodnim okolnostima,nego ostvariti najvise iz moguceg.

GangofWolf

pre 10 godina

@Mladen Mladenovic
U odnosu na 1997,da.Međutim ova akademija je samo jedan dio ukupne reorganizacije i jačanja SPO,što pokazuju izbori u Kosjeriću,Kovinu.Akcije za vraćanje monarhije.Stalni rast popularnosti SPO u NS koji je bez sumlje 2 po jačini politička opcija,za sad.To naravno nema u medijima,dok tebe recimo uvjek ima da kritikuješ SPO šta god da uradi.