Nedelja, 09.06.2013.

17:47

"Zeleno svetlo? Nismo saobraćajci"

Premijer Srbije Dačić izjavio da će Srbija biti prevarena ukoliko ne dobije pozitivnu odluku Saveta EU o datumu početka pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

Izvor: B92

"Zeleno svetlo? Nismo saobraæajci" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

219 Komentari

Sortiraj po:

NEDista

pre 10 godina

Ne treba nasedati na medijske špekulacije,a suštinski to nije bitno bitno je das mo napravili veliki korak kam članstvu u EU.

Keti S.

pre 10 godina

Postovani susedi iz Hrvatske,u cemu je zapravo vas problem?Ja ne vidim nikakav razlog za vasu euforicnost,kao sto ne vidim ni razlog za veliku"frku"kada je u pitanju datum za Srbiju.Potpuno je nebitno da li ce pregovori poceti na jesen ili pocetkom naredne godine.Ono sto je bitno to je da je Srbija definitivno na nepovratnom putu ka clanstvu u EU.Da li iko ozbiljan misli da ce Hrvatska ili Crna Gora uci u EU,a Srbija nece?Svasta.To sto su gradjani Srbije tradicionalno daleko kriticniji prema sopstvenoj drzavi,no gradjani Hrvatske je nesto sasvim drugo.Srbija je normalna,demokratska drzava u tranziciji sa svim manama i prednostima koje taj drustveni proces donosi.Da se razumemo nisam pristalica aktuelne politicke opcije,ali mislim da po pitanju sustinskih interesa Srbije,ne bi trebalo davati prednost stranackoj pripadnosti ili simpatizerstvu.U tom smislu nema nikakvog razloga da ne budemo na istoj liniji.Jedini razlog zbog koga ce Srbija poslednja uci u EU je problem Kosova.Da nema tog problema usla bi zajedno sa Hrvatskom.Ali sustinski je nebitno da li ce se uci ranije ili kasnije,bitno je da se bude na tom putu,a onda ce se do cilja pre ili kasnije,sigurno stici.Kao kljucna drzava Z.Balkana,mozemo Evropi da ponudimo vise od svih suseda sa prostora EX-YU.Uz postovanje prema svim drugim drzavama,ali Srbija sa svojom drzavnom tradicijom,uz Bugarsku najznacajnijom JZ. kulturom, ekonomskim potencijalom i uopste ukupnim potencijalima u drustvu,je dovoljno respektabilna i uvazena.

vukodrag87

pre 10 godina

"Zelim od njih da cujem isto jasan stav koliko je to moguce sta je to sto njima daje mogucnost da glasaju za to da Srbija dobije datum za otpocinjanje pregovora, sta im jos to nedostaje, ako im uopste bilo sta nedostaje, ja cu im predstaviti sta smo mi uradili, na cemu radimo, sta cemo uraditi do tog poslednjeg dana do kada oni odlucuju i pitati da li je to dovoljno", rekla je Suzana Grubjesic.

iako mi je URS posle DS-a najomrazenija partija, ova zena im je mozda i jedini kakav- takav kvalitet.
a Nemci...mesecima nas kao podrzavaju, a onda odjednom vecaju za zeleno svetlo, a sta posle toga?

tam-tam

pre 10 godina

Jeste uradjeno mnogo u cilju dobijanja datuma. Ako ga sada nismo zasluzili ne znam kada cemo. Medjutim, desi li se da ga ne dobijemo ni sada, mora se nastaviti trud. Mislim da ova vlast, pre svega Vucic, nece lako odustati od dobijanja datuma.

Bg

pre 10 godina

@(Zg, 10. jun 2013 15:24)
E pa bas mi je drago zbog tebe i vas,vidim toliko si ushicen da umesto da se pripremas za docek EU brines o nasoj Farmi i cemu vec.Ostavite se Srbije kompleksasi.Sta tebe briga kako cemo i sta cemo mi u Srbiji,imate svoju NDH,etnicki ste je ocistili pa sad ajde,putujte...Samo ne znam koga lazes sebe cini mi se,evo me sa tvojim Splicanima i par Zagrepcana,vidim da su "odusevljeni" sa EU...Sa mnom rade ovde u "bratskoj" Rusiji,cudo nisu u Nemackoj?!?

Zg

pre 10 godina

Gledaj ti u svoje dvoriste,vi ste gori od Rumuna u toj EU.Imate korupciju vecu od Bugara,u minusu ste debelom i nama si nasao da spocitavas nesto.Sad ce da vas rasture sa uvozom...srecno!!! :D
(Bg, 10. jun 2013 10:15)

Komšija, nama cijene hrane već padaju i sve je puno natpisa i reklama o sniženjima, a za mjesec dana padat će još više - slično kao u Mađarskoj nakon ulaska u EU. Kod vas su članci "kupovat ćemo povrće na komad". Dolazi nam čak i njemačka konkurencija za distribuciju električne energije, da se HEP-u razbije monopol i da počnu padati cijene struje i grijanja.

U mojem dvorištu nema aflatoksina i smeća, nema Grand parade, seksa na Farmi, likova kojima je ljubavnica maloljetno dijete trudne žene, nema humora koji uključuje premijera i "cicamacu", nema ni mafijaških ubojstava i onih koji skaču s mostova. Toga je bilo pred petnaest godina. To smo sve prevazišli zahvaljujući pregovorima za EU.

Moje dvorište zaduženo je 55% BDP-a. Tvoje je prešlo 60% i nemoj se čuditi ako do kraja godine bude 65%. Ali eto, stižu borbeni avioni, to je bitno - a opet će se slati zahtjevi susjednim državama da pro bono dođu gasiti požare preko ljeta, jer Rusi imaju svojih problema i u Nišu ne drže ništa korisno.

Sretno i tebi!

janko

pre 10 godina

Dobijanje datuma za početak pregovora sa EU dobro za Srbiju i sve njene građane, pa i one građane koji svaku Vučićevu izjavu dočekaju sa najžešćim kritikama. Vučić i svoje najžešće kritičare vodi u Evropu.

jednom policajac, uvek...

pre 10 godina

Na raskrsnici saobraćajac ima prioritet u odnosu na semafor. Toliko o propisima. A što se tiče Unije i Briselske administracije - i oni imaju svoje saobraćajce koje slušaju. Tako je to širom sveta. Naša je greška što zavisimo upravo od tog sveta.

šica

pre 10 godina

Srbija ima šanse da dobije datum, je su Vučić i Nikolić svojim radom doprineli promeni mišljenja evropskih zvaničnika o srpskim političarima. Za razliku od Borisa Tadića koji je obećavao mnogo, a malo šta od obećanog isunjavao, Nikolić i Vučić vode iskrenu spoljnu politiku, bez velikih obećanja, ali što obećaju to i ispune.

bosiljka

pre 10 godina

Ako i ne dobijemo datum sada, siguran sam da će Srbija u narednim mesecima dobiti datum, a sve što je rađeno u Srbiji, ne bi trebali da je rađena samo zbog EU, već zbog budućnosti Srbije, a tu pre svega mislim na Vučićevo angažovanje na iskorenjivanju korupcije.

Bg

pre 10 godina

@(Zg, 10. jun 2013 06:12)
Gledaj ti u svoje dvoriste,vi ste gori od Rumuna u toj EU.Imate korupciju vecu od Bugara,u minusu ste debelom i nama si nasao da spocitavas nesto.Sad ce da vas rasture sa uvozom...srecno!!! :D

pajura

pre 10 godina

Srbija sa piunim pravom očekuje dobijanje datuma, i to će Vučić otvoreno reći svakom svom sagovorniku iz EU. Nadam se da će EU znati da ceni sve dobro što je aktuelna vlast, za ovi 9-10 meseci, uradila, i da će Srbiji ipak dobiti datum za početak pregovora sa EU, a ne tamo neka „zelena svetla“.

Vladan

pre 10 godina

E pa gospodo ne moze i jare i pare, u prevodu, vama treba mnogo para da zemlja ne bankrotira u ovoj godini, narod ne izadje na ulice i presudi vam za svo zlo koje ste mu napakovali poslednjih 20 i kusur godina, a njima nase formalno priznavanje de faktog stanja tj. nezavisnosti Kosova...E sad, vi bi da vrdate, da tu nezavisnost konkretno ne priznate (samo zbog moguce negativne po vas reakcije naroda), ali bi zato da dobijete konkretne pare da vas odrze na vlasti i da ih sa vasim tajkunskim pajtosima potrpate u dzep...

Mislim da je Evropi jasno da sa svima vama na vlasti i u opoziciji u Srbiji nema zivota, ni solo ni u EU. Vi svi i vasi tajkuni, tolike ste lopine da im Srbija sa vama na politickoj sceni u njoj u opste ne treba u EU.
Zato cenim da ste pusteni niz vodu, zavrnuce vam kreditnu slavinu spasa i pustice vas da se sa vasim tajkunskim olosem sami podavite u barustini koju ste od Srbije napravili...cak ce vam i pomoci u tome, a sa nekim novim igracima posle vas, postavljenim po njihovom izboru u pravi cas zavrsiti zapoceti posao...narodu sigurno ne moze biti gore nego sa vama...

marinac

pre 10 godina

Tačno, ONI su "saobraćajci", a mi smo "učesnici u saobraćaju", koju čekaju zeleno svetlo, koje nikako da se uključi, pa čekamo, čekamo...dok (po srpski) ne nagazimo na papučicu gasa, pa punim gasom kroz crveno, ali avaj, oduzeše nam picajci dozvole!

gradska vreva...

pre 10 godina

Ma kad se stvori saobraćajna gužva lepo se sklonite sa strane i pustite semafor da reguliše saobraćaj. Tako rade i saobraćajci.

BokiV

pre 10 godina

Najvažnije od svega je da država rešila sve probleme i prepreke koje su nas sprečavale da uđemo u EU,jer je rešenje tih problema bitno da bi država funkcionisala kako treba. Datum će mo dobiti sigurno,a da li je to jun ili decembar,ne menja mnogo.

teodora

pre 10 godina

Srbija je datum u potpunosti zaslužila. EU bi trebala da ceni velike napore koje je vlada Srbije, a pre svega Aleksandar Vučić, uložila u postizanje sporazuma oko Kosova, i borbu protiv korupcije, i da Srbija dobije datum za početak regovora, a ne “zeleno svetlo”.

ko jos veruje

pre 10 godina

ko jos u zemlji moze da veruje u eu-bajke. oni nece Srbiju u svoje drustvo i tacka. ovi ljudi (Dacic, Vucic, Nikolic....) pravdaju sebe, a sami su znali sta ce biti. bruka i sramota, i dalja izdaja i rasturanje zemlje. sram ich bilo

ignjat

pre 10 godina

Da Srbija nije odlučno počela da se bori protiv korupcije, Srbiju ne bi primili u EU ni po cenu da prizna nezavisnost Kosova, jer zemlje u kojima je prisutna sistemska korupcija, a takva je bila Srbija u vreme vladavine DS-a, niko ne ceni, i takve zemlje EU ne želi zu svom sastavu.

Hr1

pre 10 godina

Samozavaravanje je izgleda najveca boljka... pa svi vec prepoznaju izmotavanje i zavlacenje Dacica i njemu slicnih. Prvo konkretni rezultati pa ce se i uzvratiti istim. Za dobre zelje moze i biti samo "zeleno svjetlo".

Zg

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako se ne umorite vise?
(T&T, 9. jun 2013 23:49)

Također :)

Odvojeni ste od realnosti, laže vas tko stigne i lažete sami sebe. Ali ako baš jako želite vjerovati da Srbija ima šanse ući u EU za deset godina, neka... Vjera je super stvar; problemi jedino nastaju kada se očekivanja još jednom ne ispune.

Jučer je bio neki članak kako neće baš biti lako provesti potpisano do zadanih rokova. Pa, ako nitko ništa ne radi, a u zadnja dva tjedna nije se napravilo doslovce ništa, baš ništa, ni najmanja sitnica, ne treba se čuditi što se "ne stiže na vrijeme". Zato sad neće biti datuma. A mogao je Dačić ići maknuti barikade s mosta u Mitrovici i moglo se još mnogo toga - recimo, da se oko međunarodnog pozivnog broja ne izvode gluposti tipa "dajte ga Srbiji, a mi ćemo Kosovu; onako, jednom, kad nam se bude dalo"...

Međutim, uvijek je lakše za vlastiti nerad i greške kriviti druge. Pitanje je samo koliko će ti drugi imati strpljenja.

Avax

pre 10 godina

Dosadni ste više sa tim spin datumom koji u praktičnom smislu ne znači ništa.Turska je dobila datum pre 20 godina, pa je stalno ucenjuju.Kipar, prava manjina (Jermeni, kurdi), prava žena (trampe ih za krave).I sad kad je uzela stvar u svoje ruke i ostvarila 8% BDP, nemiri, rušenje konkurencije.EU je za nas zainteresovana kao za lanjski sneg, tj. vidi nas samo kao delove ex Austrougarske u svom sastavu.

Evo daću vam ja datum: limberga meseca 3014.Šta ima mi tamo da tražimo sa 30% nezaposlenih, 12% inflacijom i 200eur platom i dugom od 30 milijardi evrova.

Duci0167

pre 10 godina

Ovi evroskeptici to samo iz inata evrofanaticima. Nista drugo do krasne nam vrline. Ponavljaju Kostunicine mudrolije o raspadu EU i zlom moralu koji za razliku od naseg je "uzasan". Pa gradjani,kad vidim da su nam makar ulice ciste,makar to,prvi cu insistirati da nam ne treba Evropa. Ovako,treba jos mnogo da naucimo,da se civilizujemo. Nas odnos ka EU,kako nas oni dozivljavaju je "sta bre hocete vise,dajte nam vase pare". Prilicno dziberski!

Vladimir

pre 10 godina

Mogu i ja sad da pricam kako je smesno da Dacic prica ovo, ili kako nam je on i slicni ukrao godine, pa mogu i da prizivam aneksiju od Rusije, pa da kazem da se EU raspada itd... Cinjenicu su drugacije;
1. Slabi smo ali nismo najslabiji na svetu.
2. Kosovo nije nase, ali ni Sever Kosova nije albanski
3. Zapad, Nato, EU, imaju svu moc na Kosovu pa opet nisu nasli resenje za Sever, milom ili silom?
4. Ivica Dacic je premijer Srbije, Aleksandar Vucic je to sto jeste, oni sada odlucuju i gotovo, ja sam tu knedlu progutao posle izbora 2012-e i vise o tome ne razmisljam. Oni ce doneti odluke i oni moraju da donose odluke.
5. U pregovorima malih i velikih, u ovom slucaju Srbije i EU/Nemacke, ide kao u svakim pregovorima, svako da svoj pocetni stav, pa onda popusti malo pa ceka ovog drugog da popusti itd.. Sada je zaista potez na EU, Srbija je uradila sve sto je mogla u zadnjih 3 meseca i za to joj je obecan datum za pocetak pregovora 28.06.2013. Sve osim toga je neprihvatljivo i Dacic, Grubjesicka, Vucic, pa i Tadic moraju da vicu na sva zvona i da recenicu "datum, 28.06", pominju sada svakog dana, svakog minuta, svakom s kim pricaju i da to rade najglasnije sto mogu. Neko, EU ili mozda licno Ketrin Eston je rekla "uradite to i to" i "dobicete datum", a sad je glavno sta ce da kaze CDU, kao da su iznad EU? Mozda i jesu? U svakom slucaju, sada je na potezu Ketrin Eston, i njena licna odgovornost je da ubedi CDU da kaze "Da", ni manje ni vise.

MARIJANA59

pre 10 godina

Mi da dobijemo datum za pregovore i da idemo u eu pa nemozemo ni u prodavnicu da odemo koliko bedno zivimo a kamoli u eu narod pocece medjusobno da se ujeda od nervoze i nemastine pricaju o semaforima mi nikad semafore nismo imali niti ce ih ikad biti bice samo jedno svetlo za srbiju a to je CRNO i Crno ce nam uvek svetleti.
(gagi, 9. jun 2013 23:53)
Zasto toliki pesimizam, necemo CRNO svetla, ali treba biti kategorican, i Vlada da reaguje na pravi nacin ukoliko nas EU ovog puta izigra.

Duci0167

pre 10 godina

O tome si trebao da razmisljas dok si '90 sklapao scenario sa Milosevicem. Zar stvarno neko misli da ni sa jednom reformom obavljenom do kraja i iskreno zasluzujemo pregovore? Kao moler kad kreci pa samo zamaze na mestima,vrti se u krug i prica hvalospeve,uprlja citav stan i na kraju kaze "al' sam ga opravio profesionalno". Samo pricaj tim ulicarskim jezikom pa ce ti biti i odgovoreno istom merom.

naš čovek

pre 10 godina

Dačić je žrtva sopstvene naravi, uvek mu jezik brži od pameti, njegove brzoplete izjave posle dva dana mora da pegla, voli da potpali narod, a ne svata da ustvari sam sebi oteža posao, mali čovek, velik ego.

Provincijalka

pre 10 godina

Ovaj covek je studirao politicke nauke sa prosekom 10 ?!
Njegova saopstenja za javnost su na nivou pijacarskog caskanja i dobar deo ljudi sa svojim komentarima bi zvucao ozbiljnije u odnosu na "zid placa"
"zeleno svetlo"...bar kada je ovako bitna tema u pitanju...

T&T

pre 10 godina

(Zg, 9. jun 2013 22:08)

Svi tvoji komentari na svim temama uvek imaju samo jedan smisao - da pokusas dokazati hrvatsku superiornost i apsolutnu fenomenalnost u odnosu na Srbiju.
I kako, eto, Srbija nikada nece uci u EU a fenomenalna Hrvatska teatralno ulazi - ni da ulazi ne znam ti ni ja gde...
Tvoja (i slicnih komentatora ovde) jedina nada i zelja je da se Srbija na sve moguce nacine ponizi i unazadi kako bi ste zadovoljili neke svoje iluzije...
Meni samo nije jasno kako se ne umorite vise?

gagi

pre 10 godina

Mi da dobijemo datum za pregovore i da idemo u eu pa nemozemo ni u prodavnicu da odemo koliko bedno zivimo a kamoli u eu narod pocece medjusobno da se ujeda od nervoze i nemastine pricaju o semaforima mi nikad semafore nismo imali niti ce ih ikad biti bice samo jedno svetlo za srbiju a to je CRNO i Crno ce nam uvek svetleti.

Mister NO

pre 10 godina

Ma, mi smo super, sve uslove smo ispunili, problem je u EU.

A kad ih IZMUVAMO da nas jednom prime, onda ćemo opustošiti njihove fondove, kao da u iste i MI sami nećemo morati da priložimo svoj deo.
Šta ćemo raditi sa parama iz ovih fondova naša je stvar, jer oni samo misle da će moći da NAS kontrolišu.

Zar je bitno što:

- ne znamo gde su nam granice i koliko ljudi imamo.
- su institucije u katastrofalnom stanju, od skupštinskog cirkusa, preko glomazne, neefikasne i korumpirane izvršne vlasti, pa do sudstva koje je u svađi sa samim sobom (bilo da je u pitanju tzv. reforma ili neujednačena sudska praksa, zbog čega građani kroz budžet plaćaju svaku odluku suda u Strazburu).
-u Srbiji ljudska prava jednostavno ne postoje jer npr. poslodavci tretiraju radnike kao robove, a država ih ne štiti (nema veze, organizovaćemo Paradu ponosa na jesen - to su ova, kako se zove, ljudska prava...).

Kao što reče Vudi Alen: "Nikada se ne bih pridružio klubu koji bi za člana primio nekoga kao što sam ja".

Dux

pre 10 godina

Kolika demagogija da ću da se srušim sa stolice.

Pa nećemo mi nikako biti prevareni već će to biti Brisel.
Još uvek niste ratifikovali sporazum iz Brisela, koji je Kosovo ratifikovalo posle 2 dana. Pa naravno da nećete dobiti zeleno svetlo, kad niste uradili prvu stvar koja se od vas očekivala da uradite.

Feniks

pre 10 godina

Ako nas sada predju onda taj datum necemo dobiti ni za deset godina.Jedini nacin je da sada mi insistiramo da se cela EU drzi svoga obecanja i da moraju da ispune svoju duznost.

jake im nase banke..

pre 10 godina

(Gruja, 9. jun 2013 20:44
da ti objasni tata nesto u vezi nasih banaka.
jedna francuska ima sedam HILJADA mililjardi dolara, bankarske efektive(uglavnom stednja gradjana)
srbija dve ili tri milijarde dolara.
toliko o preuvelicanoj vrednosti naseg bankarskog trzista.

MIKI

pre 10 godina

Stara SPS škola, arogancija,seljački humor i nedostatak osećaja za delikatnost situacije i promućurnosti, da se ne kaže uvek šta se misli- a ne misli se baš pametno! Pa nisu diplomate iz EU toliko naivni i zaboravni,glupi i neodgovorni pa da ne znaju iz koje su škole politički priizašli trenutno vodeći političari ( bar na vlasti vodeći) u Srbiji!!!
I koliko je ranije vredela njihova reč,dogovor pa i potpis! Kada ja iz Srbije sumnjam uvek u njihove prave namere kako ne bi ovi iz EU? Toliko su vera i gospodara ovi naši na vlasti promenili da sada ni sami ne znaju gde su trenutno ni u šta veruju! Veruju samo da jedino oni treba da budu na vlasti i to svuda i na svakom mestu,u zadnjem gumnu u Srbiji! A šta će sa tom vlašću niti znaju niti daju ikakve rezultate! Kao i ovi pre njih
a bogami i iza njih će doći isti ili gori! Zato što se u Srbiji politikom bave samo - NAJGORI!!!

Meda

pre 10 godina

To je sustina i tako treba da se nastupa a ne da se smeskamo svaki put kada nas prevare.Svi iz vlade treba da reaguju na ovakve najave o nekakvim signalima i svetlima jer ocigledno da ce ponovo pokusati da nas prevare.

Zare

pre 10 godina

Izvanredno! Godinama u nazad naši političari koriste EU kao neku vrst štapa i šargarepe prema svom narodu. Milošević je Eu predstavio kao skup zemalja koje nas mrze i hoće da nas unište. Nakon toga su PRO-EVROPSKE snage započele sa idealizacijom Eu kao raju kome treba da stremimo. Ovo je lagano evoluiralo i Eu postaje ALIBI. Za sve neuspehe kriva je EU. Za nepopularne zakone kriva je Eu. Za gubitak Kosova (pogadjate) Eu. U velikim ekonomskim nedaćama očekuje se pomoć od Eu. Sadašnja vlast je krenula sa politikom mi MORAMO u Eu iako upošte nije jasno zašto niti se stiče utisak da su oni posebno oduševljeni time. Svi Oni kriju jednu činjenicu ulazak u Eu treba da podrazumeva pre svega sprovodjenje evropskih standarda kod NAS. Ovi standardi se ne odnose samo na ekonomski standar nego i na mnoge druge oblasti života a na vrhu su poštovanje zakona, gradjanske slobode a na samom vrhu borba protiv korupcije. Sve ovo i još mnoge druge stvari treba rešiti pa kad se kao društvo približite standardu svih u EU lako će te ući. Ovako, kao to predstavlja Dačić "Mi vama prodali i Kosovo a Vi nam ne date ulaznicu" ne samo da je ružno i sramotno nego je i samo još jedan ALIBI za neke buduće neuspehe. Bojim se da nam se sa ovom vladom kao narodu i državi JAKO LOŠE piše!

corli

pre 10 godina

Dobro je da smo dobili bar zeleno svetlo i to je neki napredak, ako vlada nasatavi sa dobrim radom, možda i dobijemo datum. A to će najviše zavisiti od primene sporazuma.

1%

pre 10 godina

Ivice, opet pogresan zakljucak. Niste vi saobracajci , oni su saobracajci. Oni su ti koji regulisu sobracaj, kretanje i pravila...Ti o voji iz vlade se ponasate onako kako klasican vozac iz Srbije. Mislis da su pravila stvorena za nekog drugog, i da narvno pravila poznajes najbolje...Zato nauci znakove, to je najvaznije, a posle toga svetla na semaforu, ali posebnu paznju obrati na OGRANICENJA...sa tim vrlo slabo stojis...

FRAJLA

pre 10 godina

Svima nam je jasno da nam poboljšanje života zavisi od tog famoznog datuma.Ali ako ga Srbija do sada nije zaslužila svim svojim zalaganjem onda treba staviti tačku na sve i čvrsto rešiti da nema više ispunjavanja njihovih novih zahteva.

Braca

pre 10 godina

Sama recenica: "To zeleno svetlo - nismo mi saobraćajci" nije logicna. Oni koji jesu saobracajci odredjuju paljenje i gasenje svetla a mi smo izgleda samo naivni ucesnici u saobracaju.

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Srbija je uvek prestrojena pred semaforom , znaci ceka u redu . Upali joj se zeleno svetlo do sledeceg semafora. Tamo nas ceka crveno, pa tako redom, i onda opet cekaj zeleno. Datum odmah u junu i da nas ne zavlace mnogo jer Srbija je uradila sve.

Zg

pre 10 godina

Gledam odlicnu emisiju "Teska rec" sa profesorom Draganom Simicem (FPN } , Vujevicem ( Napredni klub ), Stanislavom Pak , savetnicom Predsednika Nikolica . Ljudi lepo i odmereno govore o tome da cemo postati clanovi Evropske unije kroz desetak godina ( od dobijanja datuma )!
(Pravi Pera, 9. jun 2013 21:07)

Nećete. Niste spremni za samo deset godina. Hrvatska je bila daleko ispred Srbije pa joj je svejedno trebalo deset godina pregovora i priprema; Srbija ne može proći s manje od petnaest.

Francuska je 2008. promijenila svoj ustav i buduće članice morat će biti odobrene na narodnom referendumu. Postoji realna mogućnost da će to učiniti i neke druge države EU.

Jednako tako postoji i mogućnost da će iduće proširenje ići u paketu - što znači da će Srbija eventualno u EU zajedno s BiH, Crnom Gorom, Kosovom, Makedonijom i Albanijom. U tom slučaju prije 2035-2040. ništa.

Bitno je da krenete i da se napokon počnu usklađivati zakoni i norme, tako da više ne čitate o podizanju granice aflatoksina i smeću u rijekama.

marehajduk

pre 10 godina

Ja jesam za EU ne zato sto sam opsednut njome,vec zato sto mi niko nije dao alternativu za nesto drugo.Ako bolje sagledamo ekonomske aspekte(za mene najvaznije) drugi put realno ne postoji.Ne postoji subjektivan pogled EU ka nama ili obrnuto.To je cisto ekonomski razlog jedne i druge strane da eksploatisu jedni druge,mada je EU u dominantnijem polozaju.
Srbiji preti ekonosmki slom veoma brzo,koji su najavljeni od velikog broja ekonomista i ne moramo biti toliko obrazovani u ekonosmkom smislu da ne vidimo i sami tu realnost.Jednostavno sam u stanju svesti da bi pre voleo da vidim nekog nemca ili japanca koji bi bio vlast nego sadaslju vlast ili prethodne a i buduci mi se ne cine kao dobro resenje.
A sto se tice Daciceve izjave za zeleno svetlo.Sta ste mogli da ocekujete od Svetskog prvaka u demagogiji.Mada mnogi kod nas dele to mesto sa njim.

Pravi Pera

pre 10 godina

Gledam odlicnu emisiju "Teska rec" sa profesorom Draganom Simicem (FPN } , Vujevicem ( Napredni klub ), Stanislavom Pak , savetnicom Predsednika Nikolica . Ljudi lepo i odmereno govore o tome da cemo postati clanovi Evropske unije kroz desetak godina ( od dobijanja datuma )!
Dakle "zeleno svetlo" , a u medjuvremenu bi mogli da nacine plan hitnih mera i da rasture komplot izmedju politicara i tajkuna kojim je opljackana ova zemlja ! Nije dovoljno hapsiti Karice i Miskovice , treba im oduzeti imovinu koja pripada narodu . To ce biti veoma tesko ostvariti jer su mnogi sa politicke scene duboko umesani u pomenutu pljacku ogromnih razmera . Bice potrebno mnogo snage i politicke volje da se ubrzano izmeni zakonodavstvo "po necijoj meri" . Itd.Itd.
Inace ce narod na ulice a drzava bez pravih ideja i programa !

eurofil

pre 10 godina

Nekada sam bio veliki zagovornik Srbije u EU,veliki eurofil.
Sada mi je muka od dve decenije ucenjivanja,maltretiranja i ponizavanja.
STA treba vise da nam rade da bi se konacno okrenuli i vratili pod okrilje Rusije.Da se spojimo,da budemo deo Ruske federacije i imamo konacno prebogatu,najvecu na planeti,jaku,sigurnu i stabilnu drzavu.Drzavu kojoj bi se odmah prikljucila Republia srpska i Crna gora.Da nam Putin bude precednik.Da li bi nam falilo da kao u rusiju cene energenata i goriva budu bar duplo jeftinije nego u Srbiji a prosecne plate jednake platama u Rusiji koja se meri u hiljadama dolara.

Leposavac

pre 10 godina

Nije valjda Dacicu da si im stvarno verovao.Pa ovo je revansizam OCIGLEDNI za izgubljene ratove.No BACUSKA ce njih urazumiti oko 2015 godine.Nemacka ce biti ruzna proslost Evropskih naroda.Sve sto je imalo IMPERIJALNI karakter dolazilo je od njih.I njima ce sila zgaziti za vrat.

lokator

pre 10 godina

Pogledaj sebe u ogledalu i seti se ko si i sta si...i ti i Vucic i Dinkic.Sta ste umislili,da ste neki igraci za velika dela?Svi mi znamo sta ste bili devedesetih,pa nakon toga a znaju i evropski politicari.Nisu oni kratkog pamcenja kao nas narod koji vas je opet doveo na vlast da nastavite da nas unistavate i moralno i materijalno i kulturoloski i na svaki nacin.

Spectator

pre 10 godina

Koliko smo sproveli od potpisanog Briselskog sporazuma, nismo zaslužili više od žutog trepćućeg svetla. Prema tome i zeleno svetlo treba smatrati nagradom i treba da smo time zadovoljni, jer više nismo ni zaslužili, a teško da ćemo i zaslužiti kada pogledamo sastav pregovaračke ekipe koja je trenutno u Briselu.

Gleb

pre 10 godina

Srbiju neprekidno varaju. Srpski političari nikako da shvate da bitne zemlje neće Srbiju u Evropi. I posle ove podvale će nastaviti da srljaju bez rezultata. Zar su toliko plitkoumni kad dozvoljavaju da ih toliko magarče?

Jole

pre 10 godina

Zeleno svetlo do sledeceg semafora gde nas ceka crveno i onda opet cekaj zeleno. Datum odmah u junu i da nas ne zavlace mnogo jer Srbija je uradila sve.

i tako...

pre 10 godina

Znate ono "konacno i Srbija da udje u familiju evropskih naroda"...hehe cuo sam negde da Banacani kazu "iju, iju, izes' familiju - svi ocedu da te zaje*edu" :) ...ne znam da li kod Lala zaista postoji ta izreka, ali nekako mi se cini da daje odlican opis ovoga sto se nama desava, na moju zalost i na moje cudjenje...No, da prestanemo i ja i svi mi da se iscudjavamo, nego da povratimo svoju zemlju od bande koja ju je privatizovala i sve nas opljackala? Da vratimo koliko mozemo novca koji su izneli napolje, da sprecimo dalji odliv sredstava, da napravimo zakone koji za cilj imaju pravdu, slobodne ljude, trzisnu privredu i sistem koji ce te zakone sprovoditi? Eto, za pocetak npr. toliko, sta kazete? Svaka cast EU, ali samo mi mozemo sebe da spasimo ili da dopustimo da nas uniste i nasi i strani banditi. Nego, vreme nam curi kroz prste - valja nam se trgnuti!!

novicavg

pre 10 godina

Mi smo sve ispunili, a EU ako nam ne da datum onda stvarno ne znam šta treba još da uradimo....
(nemanja, 9. jun 2013 21:19)
Da okrenemo drugi list i pokažemo srpski ponos, dostojanstvo i malo inata.Mora da postoji i drugo rešenje, pa nek EU jura nas umesto mi njih.

Callahan

pre 10 godina

Ha ha ha. Ti Dacicu jos nisi naucio lekciju iako si jednom ponavljao razred. Bas bih voleo da znam kako se izrazavas kad se obracas njima.
Nazalost izgleda da smo mi Srbi mazohisti i to u fazonu "oni tj nasi politicari gazde a mi kucici"

Mirko

pre 10 godina

Mene uopšte ne zanima dal će i kad će taj datum-prosto svejedno mi je, šta više mislim da sa njima ne treba imati zajedničku državu, ili šta to već jeste. Ne mogu da zamislim da nam neki Nemac piše zakone i određuje nam kako ćemo da živimo. Jednostavno - njima njihovo, nama naše i ćao.

drazen mihic

pre 10 godina

vidis mi smo proletili kroz jedno desetak crveni svjetala dok nismo stali,
i sad treba prvo platit kaznu za to ,pa onda na zeleno krenuti dalje..

V

pre 10 godina

Hajde i ja da ostavim neki komentar, jer izgleda da svaka budala danas može da izrazi svoje mišljenje. Ja jesam za ujedinjenje sa EU, za otvaranje granica, i sl. ali naša država nije uređena poput jedne Nemačke gde ljudi ukoliko ostanu bez posla, država im plaća kredite koje su podigli. Pravo da Vam kažem, da sam Francuz, ja se ne bih ujedinio sa nama, šta će oni kao napredna država sa nama šabanima koji po inostranstvu lomimo stadione i ograde, pa posle amnestiramo iste. Šta ćemo im? Da ih vučemo na dole? To su civilizacije orijentisane ka napretku, ne poput nas ka blatu. Mi bismo prodali našu vodu arapima, umesto da navodnjavamo naše njive i da nemamo problma sa aflatoksinima. Mi bismo sa Rusima koji su teritorijalno za malo pa na drugom kontinentu od nas, a okruženi smo razvijenijim društvima, ali ne, majka Rusija.

Александар Џунић

pre 10 godina

Саобраћајцима не треба зелено свезло, већ ђацима пршацима, што пешаче узалудно на релацији Београд-Брисел.

Miki_In

pre 10 godina

pa šta se ovde neki čude da se nemci i još neki protive da nam tek tako daju taj datum,pa vide ko nam je na čelu države, bivši ratno huškači i slobini učenici...

Milutin

pre 10 godina

Pa to I oni u EU kazu. Nismo mi saobracajci nego oni. Mi smo pesaci koji stoje na prometnoj raskrsnici I na koje niko ne obraca paznju. Sada saobracajac kaze " zeleno je predjite, samo negde na jesen, ne sada". Nadvoznjak je suvise daleko za pesake (nekoliko hiljada km) I ne preostaje nam nista drugo nego da gledamo saobracajca I cekamo. Samo jedno je sigurno - tu pretrcavanja nema.

Realista

pre 10 godina

Nećemo mi nikada ući u EU. EU će postojati, ali Srbiju nikada neće primiti, zbog ekonomske nerazvijenosti, nerešenih unutrašnjih pitanja, nezavršenih granica i na kraju zbog nekoliko stotina hiljada, pre svega Šiptara koji bi pohrlili u EU.

Kraguj

pre 10 godina

Samo verovanje da ce nas u ovakvom politickom,ekonomskom,moralnom i ko zna kakvom jos stanju primiti je samo dokaz koliko smo potonuli u samoizolaciju u poslednji dvadeset godina.Koliko je ta samoizolacija drasticna je dokaz da niko gotovo nema istinitu pretstavu o evropi i njenim principima.Mi smo na tom stupnju od slovenije iza nekoliko svetlosnih godina a kamoli od te nemacke ii francuske.Mislim zamislite da nama ponudi ekonomski aranzman neka zemlja kao sto je ruanda ili makedonija sa svojim ekonomskim i politickim stanjem, kako bi ste vi reagovali?Kada uporedite informacije koje mi dobijamo od nasih predstavnika vlasti sa informacijama koje plasiraju svetski mediji vidite da to nema veze sa zivotom.Da bi mi mogli da udjemo u neku zajednicu moramo mi sami prvo da postanemo zajednica i drzava a ako nam to uspe bice nam svejedno hoce li nas primiti ili ne i verovatno ce nam i sami ponuditi aranzman kao jednakima.Dotle ,sve je cista iluzija kao predizborna reklama.

pipo

pre 10 godina

Ti nisi prevaren,narod je prevareni od Vas dvadeset godina isti ljudi kao uvek do sada,ali Ti Dacicu nisi kriv, krivi su oni ko vas izabrali......

A da se mi malo vratimo na zemlju?

pre 10 godina

"To za nas nije prihvatljivo i to može ozbiljno da ugrozi primenu Briselskog sporazuma", izgovori ID i ostade ziv!
Cuti, bedo socijalna! Gace i 'leba nemamo, a mi cemo da "ugrozimo" Briselski sporazum? More, bato, na posao, da ukidas paralelne institucije i dvostruke i trostruke plate - i da budes manji od makovog zrna, a ne da se trsis i prsis. Svetu je pun kufer nas i nase "pravde" po sistemu "Bog sve vidi", pa ce jedva docekati da nas OPET raspali tako da se VISE NIKADA ne dignemo iz pepela. Nije dosta potpisati, ima, majci, i da se sprovede, jerbo, previse puta su se drugi o nas nacin poimanja sporazume opekli da bi nam tek tako verovali da cemo ovog puta "jednog dana" uraditi to sto smo - opet - obecali i POTPISALI.
Uzgred, kada ce se ukinuti DZINOVSKO "ministarstvo" za KiM, odnosno dokle cemo na pravdi Boga bespotrebno uhlebljivati sve sto je sa KiM pobeglo, a znalo kome da se dodvori?

Radojedtzgq

pre 10 godina

Zasto se lozite na taj datum? Posle pocetka pregovora postoji jos hiljadu uslova, koji se odnose na normalizovanje ove zemlje. Primice nas onda kada budemo licili i delili iste vrednosti kao Danci, Holandjani ili Belgijanci. Pre toga, nece i to su rekli mnogo puta. Dakle, ovakve kakvi smo sada, EU ne zeli. Jel' to bre jasno? E sad, da pokazujemo zube ne mozemo, jer je i Putin rekao jasno da nece da stoji iza nas sa palicom u ruci, jer mu je to mnogo skupo a i nije sigurno da li je bas najjaci baja u kraju. Jel' jasno i to? Dakle sta mozemo da uradimo: polako menjamo zemlju, afirmisemo najbolje u drustvu i gradimo drzavu po ugledu na male, pazi dobro na male, zapadno-evropske drzave. Optimista bi rekao da je za to potrebno 7 godina, a pesimista da se to nece desiti nikad, jer mi to ne zelimo (mislim mi koji smo nepismeni, a ove strebere ko..). Eto, veoma je jednostavno.

Talični Tom

pre 10 godina

(boban, 9. jun 2013 18:10)

Kao što NATO poštuje Kumanovski sporazum, tako možemo i mi da poštujemo Briselski.
A što se tiče prevare, pa i mene su kada sam bio mali varali, ali nikada nisam ispao magarac, kao neki odavde (nisu stigli šargarepu).
A da li hoćemo u EU pokazaće narod kad-tad na referendumu, a onda neka se i Tadić, Vučić, Dačić i ostali zapitaju zašto su zamajavali ovaj narod i trošili novac iz budžeta za gluposti. Nadam se da će za svaki potrošeni dinar iz budžeta dobiti po jednu godinu zatvora.

Gruja

pre 10 godina

Comski je lepo rekao da EU ne zeli Srbiju i da ce Srbija napraviti gresku ukoliko ispuni zelje EU vezane za Kosovo, jer jednostavno EU ne zeli Srbiju u svojoj uniji.
Generalno mi smo njima vec mnogo toga dala, za pocetak smo im otvorili trziste, zatvorili domace banke(jedini primer u svetu) i dali posao stranim bankama i jos mnogo toga...

Miloš '90

pre 10 godina

Mislim da je zaista vreme da se kaže dosta! Na šta ovo više liči, dajte taj referendum za ulazak u EU, sve mi se više čini da bi bar 60% građana odbilo...
p.s. Nisam protiv EU, glasao sam za one što ih protivnici EU najviše mrze, ali muka mi je više od ovog traženja dlake u jajetu, ne treba baš na sve ni pristati, imamo zube, pokažimo ih...

nissin

pre 10 godina

U Kremanskom prorocanstvu pise da ce u nasu Srbiju doci zuti ljudi a o EU nista.

Cim oni nemaju jedinstven poreski sistem sudjeno im je da se radspadnu.

Zato i V. Britanija i ne ulazi u monetarnu uniju.

runner

pre 10 godina

Da je vaša stranka, a naročito čelnici SNS-a dok su nosali bedževe sa slikom haškog klovna, bila kooperativna prethodnih godina kao današnja opozicija, sem DSS-a, i da ih za bilo kakvo popuštanje Briselu, Hagu ili Prištini niste žigosali izdajnicima i stranim plaćenicima sada bi i Srbija i vi bili na konju. Sada je dvadesetak godina vaše opstrukcije, destrukcije, sitnih podvala i prevara došlo na naplatu. Slabo vam se veruje, a kako i ne bi kad vi još uvek pričate jedno a Šef kancelarije za KiM drugo.

w.

pre 10 godina

Jadno je i bedno i krajnje licemerno od strane Neacke sto EU integracije zloupotrebljava za svoje prizemne interese u vezi sa Kosovom. Ni Nemci ni Amerikanci vec petu godinu nisu u stanju da legalizuju tu albansku tvorevinu na Kosovu, nisu u stanju da je uguraju u UN, u medjunarodne organizacije, da naprave od nje nesto sto lici na drzavu i sada misle da ce ucenjivanjem Srbije u tome da uspeju i da tu svoju brljotinu na Kosovu prikazu kao "uspesnu pricu". Jadno i bedno.

Radovan

pre 10 godina

To reci njima a ne novinarima. Sta sad mi trebamo da navijamo gromoglasno za Miljacku. Usao si u proces i radi svoj posao i prestani lupati gluposti. On ce sad kao njima da pokaze kako Musa (Ivica) dere jarca (svoj narod) Izgleda da ce izbori biti sledeceg meseca. Ne vidim drugi smisao ovakvih diplomatskih kataklizmi. On kao da je na koncertu jos samo treba da kaze svima: "Ajmo ruke gore. Zeleno svetlo ..... Je'l bilo dobro, je'l bilo dobro.." na hajduckoj cesmi.

Moji vi...

pre 10 godina

Naša 'elita' koja nas vodi više od 20 godina je toliko bez vizije, da ne poveruje čovek.
Osim ličnog i trenutnog interesa ne vide ništa drugo.

zivko blagojevic

pre 10 godina

Nismo saobracajci ali vozimo krntiju koja nije prosla tehnicki pregled,pa shodno tome, moraju. da nas povremeno iskljuce iz saobracaja.

mihajlo

pre 10 godina

"..ako ne dobijemo,ja mislim da smo mi prevareni".E,neka si nam,vala,rekao!
"Naivčino" jedna.A šta kaže umišljeni mudrac?!Da imate imalo časti....

mIdVeSt

pre 10 godina

Cekaj?! Ne znam sta se sad buni ovaj?! Sta je skoro pricao njegov koalicioni partner?! "Strah me je naravno da me je strah, noge mi klecaju zbog toga sto odbijamo ultimatum EU"..."Srpska ekonomija kleca, da bi prezivela treba joj investiociona injekcija iz Nemacke"...itd..itd...Ne znam sta ocekujete, mozda ljubav za uzvrat?! Sami otkrivate sve karte! Nema nista od vas. Mozete biti predsednici opstina ili nesto na lokalnoj samoupravi ali drzavnicka funkcija narocito vezana za inostrane poslove, nije to za vas. Nije da vi necete ili da se ne trudite nego neznate te poslove da radite, niste skolovani, nemate dobre timove iza sebe...nista.

LADYBUG

pre 10 godina

Jeste uradjeno mnogo u cilju dobijanja datuma. Ako ga sada nismo zasluzili ne znam kada cemo. Medjutim, desi li se da ga ne dobijemo ni sada, mora se nastaviti trud. Mislim da ova vlast, pre svega Vucic, nece lako odustati od dobijanja datuma.

goksi

pre 10 godina

Premijer je u pravu nikakvo zeleno svetlo samo datum o otpocinjanju pregovora,u protivnom svaku laz iz Brisela treba odbiti jer onda njima nije cilj resenje problema nego oduzimanje Srpske teritorije Kosova i Metohije toj Briselskoj mafiji treba se unapred zahvaliti i odbiti bilo koja lazna i prevarantska resenja.

Sajo

pre 10 godina

Druze Dacicu...nemorate da putujete u Bundestag po misljenje...evo ja cu ti reci...Necete dobiti datum jer vam niko ne veruje a narocito Nemci da ce te i sprovesti ono sto ste preuzeli kao obavezu,sama ova danasnja pretnja je dokaz te sumnje,znaci mozete da odustanete i okrenete se na staru Milosevicevsku politiku svakoga trenutka...Uradite preuzeto i potpisano pa onda imate i datum...a pre ako vam odobre datum ja onda mislim da st vi prevarili i EU i Nemacku a i svoj narod...JA VAM NE VERUJEM A KAMOLI NEMACKA I EU...Neverujem u vase iskrene namere da vodite zemlju ka EU integracijama...neverujem i kada vam dodele datum da ce te se tuditi da to ide brzo i glatko..vec ce mo se mi svi kojima je stalo do EU integracija nagadjati sa vama decenijama kao i Crnogorci sa Milom..koji je deklarativno za EU a za godinu dana je zavrsio samo 2 poglevlja pregovora od mogucih 30 i nesto,znaci vi STARI politicari zureci ka datumu i EU stce te tamo otprilike kada vam unucici stasaju...ako ista ostane od Srbije i njenih gradjana pose vase VEKOVNE vladavine i stalnog menjanja kursa delovanja...CRNA RUPA U EVROPI ,,,RUSKA FEDERACIJA,,,CETIRI STANE SVETA,,,,NEUTRALNOST,,,I SADA KAO EU...ma nebudite smesni vama samo naivni veruju i neobrazovana populacia Srbiej posto sve sto je moglo i bilo pametno i snalazljivo je pobeglo od vas i vase politike...Ne ockujete valjda da je i Bundestag takvog satava kao i vasi biraci...kazem i ako dobijete datum...em neznaci nista em ste prevarilii EU i gradjane...

chohano

pre 10 godina

Nismo saobracajci ali smo vozaci, na putevima sa mnogo rasksnica i semafora,koji na nasoj ruti retko ukljucuju zeleno svetlo,Premijeru!!!

ritter

pre 10 godina

pa datum i nemamo zbog arogancije tvog bivseg sefa i tvoje sad inace bi bili vec u eu kao i hrvati zato molim te idi na kale-brdo pevaj miljacku...

Dejan

pre 10 godina

Ostavimo se praznih parola. Zna se šta Švaba traži od Srbina. Samo slepu poslušnost i pokornost. ,,Uzdu glodat da se lome zubi" što bi rekao Njegoš, pa ko voli nek izvoli! Ne može ,,i jare i pare"! Niko nas batinom ne tera u EU.

Gole

pre 10 godina

Srbija ce uci u EU kad Mladic bude u avionu za Hag? Secate li se tog uslova i koliko je proslo od tada i koliko je vremena proslo od kako je Mladic bio u avionu za Hag? Deset godina ih varaju, a oni i dalje ispunjavaju uslove. Recite jednom - Dostaa!

dejan

pre 10 godina

mazu oci ljudima sa fiktivnim datumima i evrointegracijama dok sa druge strane se pljacka drzava i zaposljavju nesposobni kadrovi ko da smo najgora africka zemlja. Kao njima je stalo do EU?

Viktor

pre 10 godina

Srpsku vlast od ubistva Djindjica, ulazak u tu EU pricu interesuje samo zbog novca i kredita koji se daju clanicama za razvoj posto su nesposobni da ista urade sami. Sve su skoro unistili i pokrali od ostavstine SFRJ, a na prilagodjavanju Srbije EU standardima demokratije i osavremenjavanju zemlje nisu ucinili bas nista. Zato i sedimo u cekaonici... Evropi ne treba jos jedna tako moralno i ekonomski razorena clanica i ja ih potpuno razumem sto nas toliko uslovljavaju.

novicavg

pre 10 godina

Nismo saobracajci ali vozimo krntiju koja nije prosla tehnicki pregled,pa shodno tome, moraju. da nas povremeno iskljuce iz saobracaja.
(zivko blagojevic, 9. jun 2013 19:11)
Ne treba da nas isključuju iz saobraćaja, ovaj Dunav koji raste i koji valja sve pred sobom oduvaće i našeg premijera koji očigledno nije dobro shvatio suštinu Eu odnosa i tapšanje po ramenu.

Морава и брда

pre 10 godina

Ми смо преварени од стране овога режима који нас ЗАМАЈАВА већ годину дана око неког ДАТУМА; док привреда и друштво пропадају, стање је лоше.

Уместо да се бавимо собом, да развијамо ДОМАЋУ производњу за ИЗВОЗ, да се стручњаци баве струком, код нас цвета лоповлук, мафијашење, уцењивање и ЛАЖ и ОБМАНА.
Овај трули режим ће нас докусурити.

Срамота.

zemunac

pre 10 godina

Evropa nas pretvara u neljude, tera nas da radimo jedni protiv drugih, jednom recju hoce da nas posvadja.
Nevladine placenicke organizacije vode vec 10:0 a mi cutimo li cutimo. Dokle ?
Dali smo stvarno slepi pored ociju, da nevidimo sta nam rade I koje su im namere. Nakon Kosova na redu je Vojvodina, pa onda jug Srbije i tako do Bg pasaluka.
Srbiji je najveci problem ostati tu gde jeste, oterase nas odasvuda. Dosta je bescasca i sramote, dignimo glas narode za Srbiju.

ja da ti kazem....

pre 10 godina

"Želim od njih da čujem isto jasan stav koliko je to moguće šta je to što njima daje mogućnost da glasaju za to da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora, šta im još to nedostaje, ako im uopšte bilo šta nedostaje, ja ću im predstaviti šta smo mi uradili, na čemu radimo, šta ćemo uraditi do tog poslednjeg dana do kada oni odlučuju i pitati da li je to dovoljno", rekla je Suzana Grubješić

Draga Suzana, ako si spavala na usima kad je u BG bio Vestervele (vise oua) i Gdja Angela M., ja cu da ti kazem sto su trazili i jos uvek traze, pa da ne trosis uzalud pare Srpskih gradjana na planirani izlat u Nemacku.
Dakle, Srbija mora da zavrsi (implementira) normalizaciju odnosa sa Rep Kosovo a bez da ju sluzbeno prizna. Samo potpisivanje i obecanje vlade da ce to uraditi u doglednoj buducnosti nije dostatno zbog toga sto reci Srpske vlade nemaju vise nikakvog kredibiliteta. Sibicarenjem jos mozete imati uspeh jedino u Srbiji medju istim takvim sibicarima.

metaphor

pre 10 godina

Jeste uradjeno mnogo u cilju dobijanja datuma. Ako ga sada nismo zasluzili ne znam kada cemo. Medjutim, desi li se da ga ne dobijemo ni sada, mora se nastaviti trud. Mislim da ova vlast, pre svega Vucic, nece lako odustati od dobijanja datuma.

Fahreta

pre 10 godina

Nemoj Dačiću da praviš greške koje je Sloba pravio .. i sam si rekao da bi drugačije radio da si mogao da odlučuješ. Pa evo, sad možeš da odlučiš. Jes da vas prave na buda*e ko i Slobu al nema veze .. progutaj tu žabu već jednom. :O .. Daj Vučiću da proguta ako ti nećeš.

Mijat

pre 10 godina

Ne pravi se lud Dacicu! Ne igraj se sa narodom! Lepo je vicepremijer rekao da je realno da se datum dobije sledece godine, mozda cak u aprilu, kao i da nam datum nije primarni cilj! Ima jos dosta da se radi i mimo datuma, samo se nadam da vi necete vise biti na mestu na kom ste sad!

Monumentology

pre 10 godina

Ja jos uvek cekam izvrsenje moje, 18 godina stare, pravosnazne presude! To hoce Nemacka, da se dgovorno ponasate prema sopstvenim gradjanima! Onda cete se odgovorno ponasati i prema drugima.
Nazalost, taj dan je veeeeeeeeeeeeeooooma daleko! Vreme je za veliko ciscenje na srpskoj politickoj sceni! Potrebni su obrazovaniji, mudriji politicari koji imaju drugacije manire, retoriku i pojavu! Veci deo postojeceg politickog establismenta u Srbiji izgleda kao da je izasao iz jednog od onih ormana uprave za ideolosku indoktrinaciju gde su ih cuvali u naftalinu. Promene sada, ne sutra ili posle podne, ODMAH!!!

kod nekih su kompleksi neunistvi

pre 10 godina

@Marina
Koji i koliki su ti kompleksi i frustracije u odnosu na Srbiju koji teraju nekoga iz Hrvatske da non-stop komentarise Srbiju, Kosovo, srpsku politiku, da izigrava cirlidersicu albanske krimi-naci tvorevine na Kosovu, da "tumaci" politiku Nemacke, drzi predavanja... Ajde odmori vise. Sta se tebe tice Kosovo, Srbija i da li ce Srbija u EU ili nece i sta ce da ispuni? Gledaj svoja posla i svoju drzavu.

antifa

pre 10 godina

šta očekuješ Dačiću, Tadić je bio istinski evropejac i mirotvorac pa su ga iz voleja šutnuli ispod pojasa kada nije ispuno SVE što je traženo od njega. Ne zanimaju njih vaša obećanja i sporazumi, nego odrađen posao. Kada procene da su dobili ono što su tražili, onda će odobriti datum. A ako se ova retorika nastavi, samo će da zaprete sa ubrzanim vraćanjem viznog režima, pa ćeš ponovo morati da se pravdaš i izvinjavaš kao što si već radio pre.

sasa jokic

pre 10 godina

Koliko vidim, svi su promenili pricu, sad odjednom datum nije opcija? Bojim se da ce biti po starom, zeznuce nas, mi cemo da odreagujemo, a onda ce nas provuci kroz blato, eto opet Srbi kvare dogovor......
Ako bude tako, onda je jasno da smo zapadu cir na.......i treba traziti alternative.

boban

pre 10 godina

Ne zaboravomo:
Vlada i skupstina Srbije su prihvatile sporazum u Briselu i time stvorili medjunarodnu obavezu cak u prisustvu svedoka, a koja se mora postovati i nikakva vlada to sada ne moze odbiti/ponistiti.
To mu ga dodje kao kada bi nasa vlada htela da ponisti kumanovski.

mrmot

pre 10 godina

Gospodin Dacic ne zasluzuje da bude tu gde je jeste! I, ne razume tematiku, i nije realan! Pokusava da se dodvori narodu jer zna sta mu se sprema! Lepo je gospodin Vucic rekao, da je datum realan sledece godine! A Dacic sigurno nije uradio vise od njega, naprotiv!

brka

pre 10 godina

Možemo li mi bilo šta drugo osim da se junačimo pa to nas je veči dovelo do propasti.Evropa zna kakvi smo i ništa nam ne veruju na reč,u Evropi prazne priče ne pale,hoćete li to ikada shvatiti.

usaSERB

pre 10 godina

Nemozem da verujem da su spski politicari toliko naivni. Interesuje me dali je i jedan srpski politicar dovoljno pametan ili moguc da shvati sta im evropska unia i amerika radi.

Prema dogovorenom scenariju, prema zaslugama ili prema partokratskim potrebama?

pre 10 godina

Pozitivna odluka Evropskog saveta, zaparavo i predstavlja "zeleno svetlo", kao metaforu za start dugotrajnog i mukotrpnog pregovaračkog procesa između Srbije i EU. Međutim, ovde je Dačić najverovatnije hteo da kaže da njima (vladajućoj koaliciji) treba "datum" da bi time učvrstili svoj politički rejting, ondosno preusmerili političko-propagandnu mašineriju sa prilično jadne finansijsko-ekonomske realnosti.

novica952

pre 10 godina

Premijeru tačno je da mi nismo saobraćajci i ne interesuju nas boje kao na semaforu, Srbija traži datum i sve drugo je prevara od strane EU i njenih političkih moćnika koji su vodili Srbiju putem laži i prevara. Ovaj narod će biti nezadovoljan i ja očekujem da odmah posle 28 juna ponudite narodu da na izborima izabere novu vladu koja će Srbiju mnogo odlučnije i bolje voditi u ovim složenim gepolitičkim uslovima u EU i svetu.Ako ne dobijemo datum predlažem suszpenziju svih dogovora sa prištinom bez obzira na moguće posledice koje će nas zakačiti, vreme je da i Srbija malo zareži i pokaže zube i da se okrene nekim drugim putevima koji su tu negde oko nas a mi ih za sada pomalo ignorišemo.

milentije

pre 10 godina

Narodu Srbije ( mislim na vecinu) ,koji vas je izabrao , dugujete da jasno i glasno saopstite NE - na ovakve prevare ( koje non-stop pljuste )

TRUBA

pre 10 godina

Ne razumem ministra policije,kako nismo mi saobrćajci,pa g-sn ministre zar to nije vaš resor.Trebalo bi da vam "imponuje" to zeleno svetlo,a vi tako...hehehe...samo vi njima i dalje verujte.

winston

pre 10 godina

rekao je Dačić i upozorio da bi negativna odluka mogla da "ozbiljno ugrozi" sprovođenje Briselskog sporazuma - A sto? Resenje mora da se nadje za Kosovo, ili sa EU ili bez nje. Nemoze se ziveti u smrznutu situaciju u KIM. Dolje bi bilo gosp. Dacic, da nastavite da ocistite ovu trulu zemlju od kriminala u biznis i u politiku, i da pokaete Evropi da ste ozbiljni da hocete bolju Srbiju a ne samo demagogiju. A datum, ako se pokazemo, ce doci.

Medena

pre 10 godina

Sada cemo videti reakcije, dakle pozitivna ocena je najmanje sto mozemo dobiti ako se realno sagleda sve. Jos jako malo vremena je ostalo do konacne odluke kada cemo znati da li su ispostovali ili ne dogovor i da li zaista postuju dogovoreno.

Gole

pre 10 godina

Oni samo sto vise otezu da bi maksimalno iskoristili tezak polozaj Srbije i zato su sada brze-bolje izmislili nekakvo zeleno svetlo. Dacic je u pravu. Nece nam nikada dati datum.

Lalegator

pre 10 godina

Necemo valjda sa sprovodjenjem Briselskog sporazuma da ucenjujemo EU ? Mali smo mi za ucenjivanje ! Opet su nas procitali nemci...
(najevropljanin, 9. jun 2013 18:12)

Sto mi da ucenjujemo?Samo kazemo gospodo,mi u EU necemo,zdravo,dovidjenja.

Nece nam biti nista gore nego sto je sad.

Marina

pre 10 godina

Znači,Kosovo ste ubacili kao mamac za Brisel..Ako Srbija ne dobije konkretan datum,prekidate provoditi sporazum s Kosovom pa to više nego jasno potvrđuje stav Njemačke da ste se pomakli naprijed onoliko koliko je po Vašoj procjeni bilo potrebno za datum. Čini se da ćete morati uložiti dodatni napor na implementaciji,ali i obuzdati svoj nimalo diplomatski rječnik.

vegeta

pre 10 godina

Evropski hostapleri to rade jos od vremena Djindjica kada je predao Milosevica Hagu. Samo sto njihova prevara nikada nije bila tako ocigledna kao sada.
Na pocetku pregovora u Briselu, K. Eshdaun je rekla "potpis pa datum", dok implementacija nije bila ni pominjana.

Milan Nis

pre 10 godina

Sta to znaci,pa znaci gospodine Dacicu da dvadeset godina svi zajedno kako ste se menjali na vlasti,vukli sve redom za nos,izvrgavali i nepostovali dogovoreno,pa posto ste se probudili iz zimslog sna i shvatili da je vrag odneo salu,sada bi da se ljutite.Ne ide to tako,oni su bili strpljivi i bice jos dugo,jer se radi o nasoj g....i,a ne njihovoj,njima se nigde ne zuri.

Ahil

pre 10 godina

Da ste slusali vise jedinog coveka sa vizijom, od zapada oklevetanog-Voju Kostunicu, a ne izigravali novopecene evroentuzijaste bilo bi bolje. Nama ovakvima nije mestu u "Nemackoj EU" sem ako nismo do te mere kolektivni mazohisti da uporno insistiramo dostignuce najjeftinije radne snage na maticnom kontinentu.

dario

pre 10 godina

''vreme je da i Srbija malo zareži i pokaže zube i da se okrene nekim drugim putevima koji su tu negde oko nas a mi ih za sada pomalo ignorišemo.''@Novica

Sve što se događa u zadnjih 15 g. je upravo zato što je Srbija režala i pokazivala zube 90'ih

XXL

pre 10 godina

Ček' malo ... Vi ste prihvatili briselski sporazum zbog datuma?!?!?!? Kad ste ga prihvatali rekli ste da ga prihvatate zbog Srba na Kosovu.
A ako ne dobijete datum, onda će se "ozbiljno ugroziti" sprovođenje sporazuma!?!?! I opet, šta je sa Srbima, koje, navodno, štitite tim sporazumom?
Ili će biti da ste prodali Kosovo zbog datuma? Blago onom ko vama veruje ...

chinorthodox

pre 10 godina

Србија је у последњих 10 година испуњавала сваки захтев, да не кажем хир, ЕУ. Оно што тражено од нас, није ни од једне друге државе. Показали смо максималну кооперативност, далеко већу него Приштина и пристали на болне уступке. И опет није довољно? Чак ни за датум, који је Бугарска добила још у прошлом столећу. Почињем да сумњам у намеру ЕУ да нас уопште икада и приме у чланство. Као да им је намера да нас до у недоглед условљавају. Штета. За Србију би било најбоље када би могла да постане чланица ЕУ. Али, не треба трошити ресурсе и енергију на нешто што је недостижно. Треба се помирити са тим да нећемо никада постати чланица и да у складу са тим дефинишемо своје приоритете.

Znam

pre 10 godina

Pa lepo,
onda otpustite par hiljada savetnika na poslovima evropskih integracija, uštedećete u budžetu..., to dajte za podršku mladim majkama,
nećemo i onako morati da se integrišemo nigde, jer nas za sto godina neće biti!

au

pre 10 godina

Bravo Ivice. kazi im ti samo tako. Lahko ces posle da se vadis na losu interpretaciju. Samo .. pozicija u kojoj je Srbija dosta lici na poziciju u koju je Zed iz filma Pulp Fiction dovodio svoje zrtve pre nego je naleteo na pogresnog a to po svoj prilici nismo mi poltroni. Veliku grupu budala mogu da vode samo velike budale!

mattko

pre 10 godina

Tako je Dacicu samo to ne treba novinarima govoriti vec uputiti diplomatskim kanalima takvo upozorenje onima kojima je najvise stalo do sprovodjenja Briselskog sporazuma. Vi morate dobiti datum sada inace idu izbori jer niste ni jedan dolar novih investicija kao vlada stvarno uneli od svog konstituisanja u zemlju.Dakle morate dobiti nesto 28 juna.

sasa jokic

pre 10 godina

Koliko vidim, svi su promenili pricu, sad odjednom datum nije opcija? Bojim se da ce biti po starom, zeznuce nas, mi cemo da odreagujemo, a onda ce nas provuci kroz blato, eto opet Srbi kvare dogovor......
Ako bude tako, onda je jasno da smo zapadu cir na.......i treba traziti alternative.

Ranko

pre 10 godina

Neće premijeru Srbija biti prevarena nego vaša nesposobna Vlada! A vi , odnosno , nesposobna Vlada je prevarila Srbiju ! To je to !

najevropljanin

pre 10 godina

Kako sam razumeo Briselski sporazum je postignut da bi se normalizovali odnosi na KiM i da je to islo nama u prilog, da dobijemo medjunarodnu garanciju za sever KiM. Receno je da mi to ne radimo radi dobijanja datuma nego zato sto je u nasem interesu. A sada cujemo da su nas prevarili ako ne dobijemo datum. Neko tu laze ili je onda slagao ili sada laze, trece nema...

Dragojlo

pre 10 godina

Ljudi okrenimo se sami sebi jer mi smo sami sebi najveci neprijatelji!Sagnuli ste se ,skinuli i gace
al dzabe a oni VAM zavukli onako gospodski;))
Zar vas istorija nije nicemu naucila???

rzs

pre 10 godina

Saobracajni policajci zaradjuju zahvaljujuci crvenom, a ne zelenom svetlu. Otud izgleda i ljutnja njihovog ministra. A Francuzi od TGV vozova, Michelin guma, Alcatel telefona...

Vesna NS

pre 10 godina

Pa mozes ti opet da potegnes oruzje, evo Vucic kupuje avione, pa da se opet malo vratimo na ono sto vi najbolje znate da radite: da terate inat svima!!! Ionako imate srece da imate ovakav narod, i korijenje su spremni da jedu ako im vi kazete da TAKO TREBA!!!

Gole

pre 10 godina

Oni samo sto vise otezu da bi maksimalno iskoristili tezak polozaj Srbije i zato su sada brze-bolje izmislili nekakvo zeleno svetlo. Dacic je u pravu. Nece nam nikada dati datum.

XXL

pre 10 godina

Ček' malo ... Vi ste prihvatili briselski sporazum zbog datuma?!?!?!? Kad ste ga prihvatali rekli ste da ga prihvatate zbog Srba na Kosovu.
A ako ne dobijete datum, onda će se "ozbiljno ugroziti" sprovođenje sporazuma!?!?! I opet, šta je sa Srbima, koje, navodno, štitite tim sporazumom?
Ili će biti da ste prodali Kosovo zbog datuma? Blago onom ko vama veruje ...

Vesna NS

pre 10 godina

Pa mozes ti opet da potegnes oruzje, evo Vucic kupuje avione, pa da se opet malo vratimo na ono sto vi najbolje znate da radite: da terate inat svima!!! Ionako imate srece da imate ovakav narod, i korijenje su spremni da jedu ako im vi kazete da TAKO TREBA!!!

lokator

pre 10 godina

Pogledaj sebe u ogledalu i seti se ko si i sta si...i ti i Vucic i Dinkic.Sta ste umislili,da ste neki igraci za velika dela?Svi mi znamo sta ste bili devedesetih,pa nakon toga a znaju i evropski politicari.Nisu oni kratkog pamcenja kao nas narod koji vas je opet doveo na vlast da nastavite da nas unistavate i moralno i materijalno i kulturoloski i na svaki nacin.

rzs

pre 10 godina

Saobracajni policajci zaradjuju zahvaljujuci crvenom, a ne zelenom svetlu. Otud izgleda i ljutnja njihovog ministra. A Francuzi od TGV vozova, Michelin guma, Alcatel telefona...

winston

pre 10 godina

rekao je Dačić i upozorio da bi negativna odluka mogla da "ozbiljno ugrozi" sprovođenje Briselskog sporazuma - A sto? Resenje mora da se nadje za Kosovo, ili sa EU ili bez nje. Nemoze se ziveti u smrznutu situaciju u KIM. Dolje bi bilo gosp. Dacic, da nastavite da ocistite ovu trulu zemlju od kriminala u biznis i u politiku, i da pokaete Evropi da ste ozbiljni da hocete bolju Srbiju a ne samo demagogiju. A datum, ako se pokazemo, ce doci.

ja da ti kazem....

pre 10 godina

"Želim od njih da čujem isto jasan stav koliko je to moguće šta je to što njima daje mogućnost da glasaju za to da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora, šta im još to nedostaje, ako im uopšte bilo šta nedostaje, ja ću im predstaviti šta smo mi uradili, na čemu radimo, šta ćemo uraditi do tog poslednjeg dana do kada oni odlučuju i pitati da li je to dovoljno", rekla je Suzana Grubješić

Draga Suzana, ako si spavala na usima kad je u BG bio Vestervele (vise oua) i Gdja Angela M., ja cu da ti kazem sto su trazili i jos uvek traze, pa da ne trosis uzalud pare Srpskih gradjana na planirani izlat u Nemacku.
Dakle, Srbija mora da zavrsi (implementira) normalizaciju odnosa sa Rep Kosovo a bez da ju sluzbeno prizna. Samo potpisivanje i obecanje vlade da ce to uraditi u doglednoj buducnosti nije dostatno zbog toga sto reci Srpske vlade nemaju vise nikakvog kredibiliteta. Sibicarenjem jos mozete imati uspeh jedino u Srbiji medju istim takvim sibicarima.

Viktor

pre 10 godina

Srpsku vlast od ubistva Djindjica, ulazak u tu EU pricu interesuje samo zbog novca i kredita koji se daju clanicama za razvoj posto su nesposobni da ista urade sami. Sve su skoro unistili i pokrali od ostavstine SFRJ, a na prilagodjavanju Srbije EU standardima demokratije i osavremenjavanju zemlje nisu ucinili bas nista. Zato i sedimo u cekaonici... Evropi ne treba jos jedna tako moralno i ekonomski razorena clanica i ja ih potpuno razumem sto nas toliko uslovljavaju.

T&T

pre 10 godina

(Zg, 9. jun 2013 22:08)

Svi tvoji komentari na svim temama uvek imaju samo jedan smisao - da pokusas dokazati hrvatsku superiornost i apsolutnu fenomenalnost u odnosu na Srbiju.
I kako, eto, Srbija nikada nece uci u EU a fenomenalna Hrvatska teatralno ulazi - ni da ulazi ne znam ti ni ja gde...
Tvoja (i slicnih komentatora ovde) jedina nada i zelja je da se Srbija na sve moguce nacine ponizi i unazadi kako bi ste zadovoljili neke svoje iluzije...
Meni samo nije jasno kako se ne umorite vise?

A da se mi malo vratimo na zemlju?

pre 10 godina

"To za nas nije prihvatljivo i to može ozbiljno da ugrozi primenu Briselskog sporazuma", izgovori ID i ostade ziv!
Cuti, bedo socijalna! Gace i 'leba nemamo, a mi cemo da "ugrozimo" Briselski sporazum? More, bato, na posao, da ukidas paralelne institucije i dvostruke i trostruke plate - i da budes manji od makovog zrna, a ne da se trsis i prsis. Svetu je pun kufer nas i nase "pravde" po sistemu "Bog sve vidi", pa ce jedva docekati da nas OPET raspali tako da se VISE NIKADA ne dignemo iz pepela. Nije dosta potpisati, ima, majci, i da se sprovede, jerbo, previse puta su se drugi o nas nacin poimanja sporazume opekli da bi nam tek tako verovali da cemo ovog puta "jednog dana" uraditi to sto smo - opet - obecali i POTPISALI.
Uzgred, kada ce se ukinuti DZINOVSKO "ministarstvo" za KiM, odnosno dokle cemo na pravdi Boga bespotrebno uhlebljivati sve sto je sa KiM pobeglo, a znalo kome da se dodvori?

Prema dogovorenom scenariju, prema zaslugama ili prema partokratskim potrebama?

pre 10 godina

Pozitivna odluka Evropskog saveta, zaparavo i predstavlja "zeleno svetlo", kao metaforu za start dugotrajnog i mukotrpnog pregovaračkog procesa između Srbije i EU. Međutim, ovde je Dačić najverovatnije hteo da kaže da njima (vladajućoj koaliciji) treba "datum" da bi time učvrstili svoj politički rejting, ondosno preusmerili političko-propagandnu mašineriju sa prilično jadne finansijsko-ekonomske realnosti.

Морава и брда

pre 10 godina

Ми смо преварени од стране овога режима који нас ЗАМАЈАВА већ годину дана око неког ДАТУМА; док привреда и друштво пропадају, стање је лоше.

Уместо да се бавимо собом, да развијамо ДОМАЋУ производњу за ИЗВОЗ, да се стручњаци баве струком, код нас цвета лоповлук, мафијашење, уцењивање и ЛАЖ и ОБМАНА.
Овај трули режим ће нас докусурити.

Срамота.

ritter

pre 10 godina

pa datum i nemamo zbog arogancije tvog bivseg sefa i tvoje sad inace bi bili vec u eu kao i hrvati zato molim te idi na kale-brdo pevaj miljacku...

Znam

pre 10 godina

Pa lepo,
onda otpustite par hiljada savetnika na poslovima evropskih integracija, uštedećete u budžetu..., to dajte za podršku mladim majkama,
nećemo i onako morati da se integrišemo nigde, jer nas za sto godina neće biti!

Sajo

pre 10 godina

Druze Dacicu...nemorate da putujete u Bundestag po misljenje...evo ja cu ti reci...Necete dobiti datum jer vam niko ne veruje a narocito Nemci da ce te i sprovesti ono sto ste preuzeli kao obavezu,sama ova danasnja pretnja je dokaz te sumnje,znaci mozete da odustanete i okrenete se na staru Milosevicevsku politiku svakoga trenutka...Uradite preuzeto i potpisano pa onda imate i datum...a pre ako vam odobre datum ja onda mislim da st vi prevarili i EU i Nemacku a i svoj narod...JA VAM NE VERUJEM A KAMOLI NEMACKA I EU...Neverujem u vase iskrene namere da vodite zemlju ka EU integracijama...neverujem i kada vam dodele datum da ce te se tuditi da to ide brzo i glatko..vec ce mo se mi svi kojima je stalo do EU integracija nagadjati sa vama decenijama kao i Crnogorci sa Milom..koji je deklarativno za EU a za godinu dana je zavrsio samo 2 poglevlja pregovora od mogucih 30 i nesto,znaci vi STARI politicari zureci ka datumu i EU stce te tamo otprilike kada vam unucici stasaju...ako ista ostane od Srbije i njenih gradjana pose vase VEKOVNE vladavine i stalnog menjanja kursa delovanja...CRNA RUPA U EVROPI ,,,RUSKA FEDERACIJA,,,CETIRI STANE SVETA,,,,NEUTRALNOST,,,I SADA KAO EU...ma nebudite smesni vama samo naivni veruju i neobrazovana populacia Srbiej posto sve sto je moglo i bilo pametno i snalazljivo je pobeglo od vas i vase politike...Ne ockujete valjda da je i Bundestag takvog satava kao i vasi biraci...kazem i ako dobijete datum...em neznaci nista em ste prevarilii EU i gradjane...

Dragojlo

pre 10 godina

Ljudi okrenimo se sami sebi jer mi smo sami sebi najveci neprijatelji!Sagnuli ste se ,skinuli i gace
al dzabe a oni VAM zavukli onako gospodski;))
Zar vas istorija nije nicemu naucila???

Gole

pre 10 godina

Srbija ce uci u EU kad Mladic bude u avionu za Hag? Secate li se tog uslova i koliko je proslo od tada i koliko je vremena proslo od kako je Mladic bio u avionu za Hag? Deset godina ih varaju, a oni i dalje ispunjavaju uslove. Recite jednom - Dostaa!

boban

pre 10 godina

Ne zaboravomo:
Vlada i skupstina Srbije su prihvatile sporazum u Briselu i time stvorili medjunarodnu obavezu cak u prisustvu svedoka, a koja se mora postovati i nikakva vlada to sada ne moze odbiti/ponistiti.
To mu ga dodje kao kada bi nasa vlada htela da ponisti kumanovski.

antifa

pre 10 godina

šta očekuješ Dačiću, Tadić je bio istinski evropejac i mirotvorac pa su ga iz voleja šutnuli ispod pojasa kada nije ispuno SVE što je traženo od njega. Ne zanimaju njih vaša obećanja i sporazumi, nego odrađen posao. Kada procene da su dobili ono što su tražili, onda će odobriti datum. A ako se ova retorika nastavi, samo će da zaprete sa ubrzanim vraćanjem viznog režima, pa ćeš ponovo morati da se pravdaš i izvinjavaš kao što si već radio pre.

Marina

pre 10 godina

Znači,Kosovo ste ubacili kao mamac za Brisel..Ako Srbija ne dobije konkretan datum,prekidate provoditi sporazum s Kosovom pa to više nego jasno potvrđuje stav Njemačke da ste se pomakli naprijed onoliko koliko je po Vašoj procjeni bilo potrebno za datum. Čini se da ćete morati uložiti dodatni napor na implementaciji,ali i obuzdati svoj nimalo diplomatski rječnik.

pipo

pre 10 godina

Ti nisi prevaren,narod je prevareni od Vas dvadeset godina isti ljudi kao uvek do sada,ali Ti Dacicu nisi kriv, krivi su oni ko vas izabrali......

naš čovek

pre 10 godina

Dačić je žrtva sopstvene naravi, uvek mu jezik brži od pameti, njegove brzoplete izjave posle dva dana mora da pegla, voli da potpali narod, a ne svata da ustvari sam sebi oteža posao, mali čovek, velik ego.

MIKI

pre 10 godina

Stara SPS škola, arogancija,seljački humor i nedostatak osećaja za delikatnost situacije i promućurnosti, da se ne kaže uvek šta se misli- a ne misli se baš pametno! Pa nisu diplomate iz EU toliko naivni i zaboravni,glupi i neodgovorni pa da ne znaju iz koje su škole politički priizašli trenutno vodeći političari ( bar na vlasti vodeći) u Srbiji!!!
I koliko je ranije vredela njihova reč,dogovor pa i potpis! Kada ja iz Srbije sumnjam uvek u njihove prave namere kako ne bi ovi iz EU? Toliko su vera i gospodara ovi naši na vlasti promenili da sada ni sami ne znaju gde su trenutno ni u šta veruju! Veruju samo da jedino oni treba da budu na vlasti i to svuda i na svakom mestu,u zadnjem gumnu u Srbiji! A šta će sa tom vlašću niti znaju niti daju ikakve rezultate! Kao i ovi pre njih
a bogami i iza njih će doći isti ili gori! Zato što se u Srbiji politikom bave samo - NAJGORI!!!

gagi

pre 10 godina

Mi da dobijemo datum za pregovore i da idemo u eu pa nemozemo ni u prodavnicu da odemo koliko bedno zivimo a kamoli u eu narod pocece medjusobno da se ujeda od nervoze i nemastine pricaju o semaforima mi nikad semafore nismo imali niti ce ih ikad biti bice samo jedno svetlo za srbiju a to je CRNO i Crno ce nam uvek svetleti.

dejan

pre 10 godina

mazu oci ljudima sa fiktivnim datumima i evrointegracijama dok sa druge strane se pljacka drzava i zaposljavju nesposobni kadrovi ko da smo najgora africka zemlja. Kao njima je stalo do EU?

Monumentology

pre 10 godina

Ja jos uvek cekam izvrsenje moje, 18 godina stare, pravosnazne presude! To hoce Nemacka, da se dgovorno ponasate prema sopstvenim gradjanima! Onda cete se odgovorno ponasati i prema drugima.
Nazalost, taj dan je veeeeeeeeeeeeeooooma daleko! Vreme je za veliko ciscenje na srpskoj politickoj sceni! Potrebni su obrazovaniji, mudriji politicari koji imaju drugacije manire, retoriku i pojavu! Veci deo postojeceg politickog establismenta u Srbiji izgleda kao da je izasao iz jednog od onih ormana uprave za ideolosku indoktrinaciju gde su ih cuvali u naftalinu. Promene sada, ne sutra ili posle podne, ODMAH!!!

Meda

pre 10 godina

To je sustina i tako treba da se nastupa a ne da se smeskamo svaki put kada nas prevare.Svi iz vlade treba da reaguju na ovakve najave o nekakvim signalima i svetlima jer ocigledno da ce ponovo pokusati da nas prevare.

Zare

pre 10 godina

Izvanredno! Godinama u nazad naši političari koriste EU kao neku vrst štapa i šargarepe prema svom narodu. Milošević je Eu predstavio kao skup zemalja koje nas mrze i hoće da nas unište. Nakon toga su PRO-EVROPSKE snage započele sa idealizacijom Eu kao raju kome treba da stremimo. Ovo je lagano evoluiralo i Eu postaje ALIBI. Za sve neuspehe kriva je EU. Za nepopularne zakone kriva je Eu. Za gubitak Kosova (pogadjate) Eu. U velikim ekonomskim nedaćama očekuje se pomoć od Eu. Sadašnja vlast je krenula sa politikom mi MORAMO u Eu iako upošte nije jasno zašto niti se stiče utisak da su oni posebno oduševljeni time. Svi Oni kriju jednu činjenicu ulazak u Eu treba da podrazumeva pre svega sprovodjenje evropskih standarda kod NAS. Ovi standardi se ne odnose samo na ekonomski standar nego i na mnoge druge oblasti života a na vrhu su poštovanje zakona, gradjanske slobode a na samom vrhu borba protiv korupcije. Sve ovo i još mnoge druge stvari treba rešiti pa kad se kao društvo približite standardu svih u EU lako će te ući. Ovako, kao to predstavlja Dačić "Mi vama prodali i Kosovo a Vi nam ne date ulaznicu" ne samo da je ružno i sramotno nego je i samo još jedan ALIBI za neke buduće neuspehe. Bojim se da nam se sa ovom vladom kao narodu i državi JAKO LOŠE piše!

mihajlo

pre 10 godina

"..ako ne dobijemo,ja mislim da smo mi prevareni".E,neka si nam,vala,rekao!
"Naivčino" jedna.A šta kaže umišljeni mudrac?!Da imate imalo časti....

Mister NO

pre 10 godina

Ma, mi smo super, sve uslove smo ispunili, problem je u EU.

A kad ih IZMUVAMO da nas jednom prime, onda ćemo opustošiti njihove fondove, kao da u iste i MI sami nećemo morati da priložimo svoj deo.
Šta ćemo raditi sa parama iz ovih fondova naša je stvar, jer oni samo misle da će moći da NAS kontrolišu.

Zar je bitno što:

- ne znamo gde su nam granice i koliko ljudi imamo.
- su institucije u katastrofalnom stanju, od skupštinskog cirkusa, preko glomazne, neefikasne i korumpirane izvršne vlasti, pa do sudstva koje je u svađi sa samim sobom (bilo da je u pitanju tzv. reforma ili neujednačena sudska praksa, zbog čega građani kroz budžet plaćaju svaku odluku suda u Strazburu).
-u Srbiji ljudska prava jednostavno ne postoje jer npr. poslodavci tretiraju radnike kao robove, a država ih ne štiti (nema veze, organizovaćemo Paradu ponosa na jesen - to su ova, kako se zove, ljudska prava...).

Kao što reče Vudi Alen: "Nikada se ne bih pridružio klubu koji bi za člana primio nekoga kao što sam ja".

zemunac

pre 10 godina

Evropa nas pretvara u neljude, tera nas da radimo jedni protiv drugih, jednom recju hoce da nas posvadja.
Nevladine placenicke organizacije vode vec 10:0 a mi cutimo li cutimo. Dokle ?
Dali smo stvarno slepi pored ociju, da nevidimo sta nam rade I koje su im namere. Nakon Kosova na redu je Vojvodina, pa onda jug Srbije i tako do Bg pasaluka.
Srbiji je najveci problem ostati tu gde jeste, oterase nas odasvuda. Dosta je bescasca i sramote, dignimo glas narode za Srbiju.

Braca

pre 10 godina

Sama recenica: "To zeleno svetlo - nismo mi saobraćajci" nije logicna. Oni koji jesu saobracajci odredjuju paljenje i gasenje svetla a mi smo izgleda samo naivni ucesnici u saobracaju.

najevropljanin

pre 10 godina

Kako sam razumeo Briselski sporazum je postignut da bi se normalizovali odnosi na KiM i da je to islo nama u prilog, da dobijemo medjunarodnu garanciju za sever KiM. Receno je da mi to ne radimo radi dobijanja datuma nego zato sto je u nasem interesu. A sada cujemo da su nas prevarili ako ne dobijemo datum. Neko tu laze ili je onda slagao ili sada laze, trece nema...

Miloš '90

pre 10 godina

Mislim da je zaista vreme da se kaže dosta! Na šta ovo više liči, dajte taj referendum za ulazak u EU, sve mi se više čini da bi bar 60% građana odbilo...
p.s. Nisam protiv EU, glasao sam za one što ih protivnici EU najviše mrze, ali muka mi je više od ovog traženja dlake u jajetu, ne treba baš na sve ni pristati, imamo zube, pokažimo ih...

mIdVeSt

pre 10 godina

Cekaj?! Ne znam sta se sad buni ovaj?! Sta je skoro pricao njegov koalicioni partner?! "Strah me je naravno da me je strah, noge mi klecaju zbog toga sto odbijamo ultimatum EU"..."Srpska ekonomija kleca, da bi prezivela treba joj investiociona injekcija iz Nemacke"...itd..itd...Ne znam sta ocekujete, mozda ljubav za uzvrat?! Sami otkrivate sve karte! Nema nista od vas. Mozete biti predsednici opstina ili nesto na lokalnoj samoupravi ali drzavnicka funkcija narocito vezana za inostrane poslove, nije to za vas. Nije da vi necete ili da se ne trudite nego neznate te poslove da radite, niste skolovani, nemate dobre timove iza sebe...nista.

mattko

pre 10 godina

Tako je Dacicu samo to ne treba novinarima govoriti vec uputiti diplomatskim kanalima takvo upozorenje onima kojima je najvise stalo do sprovodjenja Briselskog sporazuma. Vi morate dobiti datum sada inace idu izbori jer niste ni jedan dolar novih investicija kao vlada stvarno uneli od svog konstituisanja u zemlju.Dakle morate dobiti nesto 28 juna.

V

pre 10 godina

Hajde i ja da ostavim neki komentar, jer izgleda da svaka budala danas može da izrazi svoje mišljenje. Ja jesam za ujedinjenje sa EU, za otvaranje granica, i sl. ali naša država nije uređena poput jedne Nemačke gde ljudi ukoliko ostanu bez posla, država im plaća kredite koje su podigli. Pravo da Vam kažem, da sam Francuz, ja se ne bih ujedinio sa nama, šta će oni kao napredna država sa nama šabanima koji po inostranstvu lomimo stadione i ograde, pa posle amnestiramo iste. Šta ćemo im? Da ih vučemo na dole? To su civilizacije orijentisane ka napretku, ne poput nas ka blatu. Mi bismo prodali našu vodu arapima, umesto da navodnjavamo naše njive i da nemamo problma sa aflatoksinima. Mi bismo sa Rusima koji su teritorijalno za malo pa na drugom kontinentu od nas, a okruženi smo razvijenijim društvima, ali ne, majka Rusija.

brka

pre 10 godina

Možemo li mi bilo šta drugo osim da se junačimo pa to nas je veči dovelo do propasti.Evropa zna kakvi smo i ništa nam ne veruju na reč,u Evropi prazne priče ne pale,hoćete li to ikada shvatiti.

Moji vi...

pre 10 godina

Naša 'elita' koja nas vodi više od 20 godina je toliko bez vizije, da ne poveruje čovek.
Osim ličnog i trenutnog interesa ne vide ništa drugo.

marehajduk

pre 10 godina

Ja jesam za EU ne zato sto sam opsednut njome,vec zato sto mi niko nije dao alternativu za nesto drugo.Ako bolje sagledamo ekonomske aspekte(za mene najvaznije) drugi put realno ne postoji.Ne postoji subjektivan pogled EU ka nama ili obrnuto.To je cisto ekonomski razlog jedne i druge strane da eksploatisu jedni druge,mada je EU u dominantnijem polozaju.
Srbiji preti ekonosmki slom veoma brzo,koji su najavljeni od velikog broja ekonomista i ne moramo biti toliko obrazovani u ekonosmkom smislu da ne vidimo i sami tu realnost.Jednostavno sam u stanju svesti da bi pre voleo da vidim nekog nemca ili japanca koji bi bio vlast nego sadaslju vlast ili prethodne a i buduci mi se ne cine kao dobro resenje.
A sto se tice Daciceve izjave za zeleno svetlo.Sta ste mogli da ocekujete od Svetskog prvaka u demagogiji.Mada mnogi kod nas dele to mesto sa njim.

Gleb

pre 10 godina

Srbiju neprekidno varaju. Srpski političari nikako da shvate da bitne zemlje neće Srbiju u Evropi. I posle ove podvale će nastaviti da srljaju bez rezultata. Zar su toliko plitkoumni kad dozvoljavaju da ih toliko magarče?

Provincijalka

pre 10 godina

Ovaj covek je studirao politicke nauke sa prosekom 10 ?!
Njegova saopstenja za javnost su na nivou pijacarskog caskanja i dobar deo ljudi sa svojim komentarima bi zvucao ozbiljnije u odnosu na "zid placa"
"zeleno svetlo"...bar kada je ovako bitna tema u pitanju...

novica952

pre 10 godina

Premijeru tačno je da mi nismo saobraćajci i ne interesuju nas boje kao na semaforu, Srbija traži datum i sve drugo je prevara od strane EU i njenih političkih moćnika koji su vodili Srbiju putem laži i prevara. Ovaj narod će biti nezadovoljan i ja očekujem da odmah posle 28 juna ponudite narodu da na izborima izabere novu vladu koja će Srbiju mnogo odlučnije i bolje voditi u ovim složenim gepolitičkim uslovima u EU i svetu.Ako ne dobijemo datum predlažem suszpenziju svih dogovora sa prištinom bez obzira na moguće posledice koje će nas zakačiti, vreme je da i Srbija malo zareži i pokaže zube i da se okrene nekim drugim putevima koji su tu negde oko nas a mi ih za sada pomalo ignorišemo.

Fahreta

pre 10 godina

Nemoj Dačiću da praviš greške koje je Sloba pravio .. i sam si rekao da bi drugačije radio da si mogao da odlučuješ. Pa evo, sad možeš da odlučiš. Jes da vas prave na buda*e ko i Slobu al nema veze .. progutaj tu žabu već jednom. :O .. Daj Vučiću da proguta ako ti nećeš.

Dux

pre 10 godina

Kolika demagogija da ću da se srušim sa stolice.

Pa nećemo mi nikako biti prevareni već će to biti Brisel.
Još uvek niste ratifikovali sporazum iz Brisela, koji je Kosovo ratifikovalo posle 2 dana. Pa naravno da nećete dobiti zeleno svetlo, kad niste uradili prvu stvar koja se od vas očekivala da uradite.

Radojedtzgq

pre 10 godina

Zasto se lozite na taj datum? Posle pocetka pregovora postoji jos hiljadu uslova, koji se odnose na normalizovanje ove zemlje. Primice nas onda kada budemo licili i delili iste vrednosti kao Danci, Holandjani ili Belgijanci. Pre toga, nece i to su rekli mnogo puta. Dakle, ovakve kakvi smo sada, EU ne zeli. Jel' to bre jasno? E sad, da pokazujemo zube ne mozemo, jer je i Putin rekao jasno da nece da stoji iza nas sa palicom u ruci, jer mu je to mnogo skupo a i nije sigurno da li je bas najjaci baja u kraju. Jel' jasno i to? Dakle sta mozemo da uradimo: polako menjamo zemlju, afirmisemo najbolje u drustvu i gradimo drzavu po ugledu na male, pazi dobro na male, zapadno-evropske drzave. Optimista bi rekao da je za to potrebno 7 godina, a pesimista da se to nece desiti nikad, jer mi to ne zelimo (mislim mi koji smo nepismeni, a ove strebere ko..). Eto, veoma je jednostavno.

Gruja

pre 10 godina

Comski je lepo rekao da EU ne zeli Srbiju i da ce Srbija napraviti gresku ukoliko ispuni zelje EU vezane za Kosovo, jer jednostavno EU ne zeli Srbiju u svojoj uniji.
Generalno mi smo njima vec mnogo toga dala, za pocetak smo im otvorili trziste, zatvorili domace banke(jedini primer u svetu) i dali posao stranim bankama i jos mnogo toga...

dario

pre 10 godina

''vreme je da i Srbija malo zareži i pokaže zube i da se okrene nekim drugim putevima koji su tu negde oko nas a mi ih za sada pomalo ignorišemo.''@Novica

Sve što se događa u zadnjih 15 g. je upravo zato što je Srbija režala i pokazivala zube 90'ih

runner

pre 10 godina

Da je vaša stranka, a naročito čelnici SNS-a dok su nosali bedževe sa slikom haškog klovna, bila kooperativna prethodnih godina kao današnja opozicija, sem DSS-a, i da ih za bilo kakvo popuštanje Briselu, Hagu ili Prištini niste žigosali izdajnicima i stranim plaćenicima sada bi i Srbija i vi bili na konju. Sada je dvadesetak godina vaše opstrukcije, destrukcije, sitnih podvala i prevara došlo na naplatu. Slabo vam se veruje, a kako i ne bi kad vi još uvek pričate jedno a Šef kancelarije za KiM drugo.

Zg

pre 10 godina

Gledam odlicnu emisiju "Teska rec" sa profesorom Draganom Simicem (FPN } , Vujevicem ( Napredni klub ), Stanislavom Pak , savetnicom Predsednika Nikolica . Ljudi lepo i odmereno govore o tome da cemo postati clanovi Evropske unije kroz desetak godina ( od dobijanja datuma )!
(Pravi Pera, 9. jun 2013 21:07)

Nećete. Niste spremni za samo deset godina. Hrvatska je bila daleko ispred Srbije pa joj je svejedno trebalo deset godina pregovora i priprema; Srbija ne može proći s manje od petnaest.

Francuska je 2008. promijenila svoj ustav i buduće članice morat će biti odobrene na narodnom referendumu. Postoji realna mogućnost da će to učiniti i neke druge države EU.

Jednako tako postoji i mogućnost da će iduće proširenje ići u paketu - što znači da će Srbija eventualno u EU zajedno s BiH, Crnom Gorom, Kosovom, Makedonijom i Albanijom. U tom slučaju prije 2035-2040. ništa.

Bitno je da krenete i da se napokon počnu usklađivati zakoni i norme, tako da više ne čitate o podizanju granice aflatoksina i smeću u rijekama.

Mijat

pre 10 godina

Ne pravi se lud Dacicu! Ne igraj se sa narodom! Lepo je vicepremijer rekao da je realno da se datum dobije sledece godine, mozda cak u aprilu, kao i da nam datum nije primarni cilj! Ima jos dosta da se radi i mimo datuma, samo se nadam da vi necete vise biti na mestu na kom ste sad!

Milan Nis

pre 10 godina

Sta to znaci,pa znaci gospodine Dacicu da dvadeset godina svi zajedno kako ste se menjali na vlasti,vukli sve redom za nos,izvrgavali i nepostovali dogovoreno,pa posto ste se probudili iz zimslog sna i shvatili da je vrag odneo salu,sada bi da se ljutite.Ne ide to tako,oni su bili strpljivi i bice jos dugo,jer se radi o nasoj g....i,a ne njihovoj,njima se nigde ne zuri.

kod nekih su kompleksi neunistvi

pre 10 godina

@Marina
Koji i koliki su ti kompleksi i frustracije u odnosu na Srbiju koji teraju nekoga iz Hrvatske da non-stop komentarise Srbiju, Kosovo, srpsku politiku, da izigrava cirlidersicu albanske krimi-naci tvorevine na Kosovu, da "tumaci" politiku Nemacke, drzi predavanja... Ajde odmori vise. Sta se tebe tice Kosovo, Srbija i da li ce Srbija u EU ili nece i sta ce da ispuni? Gledaj svoja posla i svoju drzavu.

Talični Tom

pre 10 godina

(boban, 9. jun 2013 18:10)

Kao što NATO poštuje Kumanovski sporazum, tako možemo i mi da poštujemo Briselski.
A što se tiče prevare, pa i mene su kada sam bio mali varali, ali nikada nisam ispao magarac, kao neki odavde (nisu stigli šargarepu).
A da li hoćemo u EU pokazaće narod kad-tad na referendumu, a onda neka se i Tadić, Vučić, Dačić i ostali zapitaju zašto su zamajavali ovaj narod i trošili novac iz budžeta za gluposti. Nadam se da će za svaki potrošeni dinar iz budžeta dobiti po jednu godinu zatvora.

i tako...

pre 10 godina

Znate ono "konacno i Srbija da udje u familiju evropskih naroda"...hehe cuo sam negde da Banacani kazu "iju, iju, izes' familiju - svi ocedu da te zaje*edu" :) ...ne znam da li kod Lala zaista postoji ta izreka, ali nekako mi se cini da daje odlican opis ovoga sto se nama desava, na moju zalost i na moje cudjenje...No, da prestanemo i ja i svi mi da se iscudjavamo, nego da povratimo svoju zemlju od bande koja ju je privatizovala i sve nas opljackala? Da vratimo koliko mozemo novca koji su izneli napolje, da sprecimo dalji odliv sredstava, da napravimo zakone koji za cilj imaju pravdu, slobodne ljude, trzisnu privredu i sistem koji ce te zakone sprovoditi? Eto, za pocetak npr. toliko, sta kazete? Svaka cast EU, ali samo mi mozemo sebe da spasimo ili da dopustimo da nas uniste i nasi i strani banditi. Nego, vreme nam curi kroz prste - valja nam se trgnuti!!

nissin

pre 10 godina

U Kremanskom prorocanstvu pise da ce u nasu Srbiju doci zuti ljudi a o EU nista.

Cim oni nemaju jedinstven poreski sistem sudjeno im je da se radspadnu.

Zato i V. Britanija i ne ulazi u monetarnu uniju.

mrmot

pre 10 godina

Gospodin Dacic ne zasluzuje da bude tu gde je jeste! I, ne razume tematiku, i nije realan! Pokusava da se dodvori narodu jer zna sta mu se sprema! Lepo je gospodin Vucic rekao, da je datum realan sledece godine! A Dacic sigurno nije uradio vise od njega, naprotiv!

Miki_In

pre 10 godina

pa šta se ovde neki čude da se nemci i još neki protive da nam tek tako daju taj datum,pa vide ko nam je na čelu države, bivši ratno huškači i slobini učenici...

1%

pre 10 godina

Ivice, opet pogresan zakljucak. Niste vi saobracajci , oni su saobracajci. Oni su ti koji regulisu sobracaj, kretanje i pravila...Ti o voji iz vlade se ponasate onako kako klasican vozac iz Srbije. Mislis da su pravila stvorena za nekog drugog, i da narvno pravila poznajes najbolje...Zato nauci znakove, to je najvaznije, a posle toga svetla na semaforu, ali posebnu paznju obrati na OGRANICENJA...sa tim vrlo slabo stojis...

jake im nase banke..

pre 10 godina

(Gruja, 9. jun 2013 20:44
da ti objasni tata nesto u vezi nasih banaka.
jedna francuska ima sedam HILJADA mililjardi dolara, bankarske efektive(uglavnom stednja gradjana)
srbija dve ili tri milijarde dolara.
toliko o preuvelicanoj vrednosti naseg bankarskog trzista.

Ranko

pre 10 godina

Neće premijeru Srbija biti prevarena nego vaša nesposobna Vlada! A vi , odnosno , nesposobna Vlada je prevarila Srbiju ! To je to !

zivko blagojevic

pre 10 godina

Nismo saobracajci ali vozimo krntiju koja nije prosla tehnicki pregled,pa shodno tome, moraju. da nas povremeno iskljuce iz saobracaja.

Radovan

pre 10 godina

To reci njima a ne novinarima. Sta sad mi trebamo da navijamo gromoglasno za Miljacku. Usao si u proces i radi svoj posao i prestani lupati gluposti. On ce sad kao njima da pokaze kako Musa (Ivica) dere jarca (svoj narod) Izgleda da ce izbori biti sledeceg meseca. Ne vidim drugi smisao ovakvih diplomatskih kataklizmi. On kao da je na koncertu jos samo treba da kaze svima: "Ajmo ruke gore. Zeleno svetlo ..... Je'l bilo dobro, je'l bilo dobro.." na hajduckoj cesmi.

au

pre 10 godina

Bravo Ivice. kazi im ti samo tako. Lahko ces posle da se vadis na losu interpretaciju. Samo .. pozicija u kojoj je Srbija dosta lici na poziciju u koju je Zed iz filma Pulp Fiction dovodio svoje zrtve pre nego je naleteo na pogresnog a to po svoj prilici nismo mi poltroni. Veliku grupu budala mogu da vode samo velike budale!

Feniks

pre 10 godina

Ako nas sada predju onda taj datum necemo dobiti ni za deset godina.Jedini nacin je da sada mi insistiramo da se cela EU drzi svoga obecanja i da moraju da ispune svoju duznost.

w.

pre 10 godina

Jadno je i bedno i krajnje licemerno od strane Neacke sto EU integracije zloupotrebljava za svoje prizemne interese u vezi sa Kosovom. Ni Nemci ni Amerikanci vec petu godinu nisu u stanju da legalizuju tu albansku tvorevinu na Kosovu, nisu u stanju da je uguraju u UN, u medjunarodne organizacije, da naprave od nje nesto sto lici na drzavu i sada misle da ce ucenjivanjem Srbije u tome da uspeju i da tu svoju brljotinu na Kosovu prikazu kao "uspesnu pricu". Jadno i bedno.

Spectator

pre 10 godina

Koliko smo sproveli od potpisanog Briselskog sporazuma, nismo zaslužili više od žutog trepćućeg svetla. Prema tome i zeleno svetlo treba smatrati nagradom i treba da smo time zadovoljni, jer više nismo ni zaslužili, a teško da ćemo i zaslužiti kada pogledamo sastav pregovaračke ekipe koja je trenutno u Briselu.

novicavg

pre 10 godina

Mi smo sve ispunili, a EU ako nam ne da datum onda stvarno ne znam šta treba još da uradimo....
(nemanja, 9. jun 2013 21:19)
Da okrenemo drugi list i pokažemo srpski ponos, dostojanstvo i malo inata.Mora da postoji i drugo rešenje, pa nek EU jura nas umesto mi njih.

milentije

pre 10 godina

Narodu Srbije ( mislim na vecinu) ,koji vas je izabrao , dugujete da jasno i glasno saopstite NE - na ovakve prevare ( koje non-stop pljuste )

vegeta

pre 10 godina

Evropski hostapleri to rade jos od vremena Djindjica kada je predao Milosevica Hagu. Samo sto njihova prevara nikada nije bila tako ocigledna kao sada.
Na pocetku pregovora u Briselu, K. Eshdaun je rekla "potpis pa datum", dok implementacija nije bila ni pominjana.

Realista

pre 10 godina

Nećemo mi nikada ući u EU. EU će postojati, ali Srbiju nikada neće primiti, zbog ekonomske nerazvijenosti, nerešenih unutrašnjih pitanja, nezavršenih granica i na kraju zbog nekoliko stotina hiljada, pre svega Šiptara koji bi pohrlili u EU.

Callahan

pre 10 godina

Ha ha ha. Ti Dacicu jos nisi naucio lekciju iako si jednom ponavljao razred. Bas bih voleo da znam kako se izrazavas kad se obracas njima.
Nazalost izgleda da smo mi Srbi mazohisti i to u fazonu "oni tj nasi politicari gazde a mi kucici"

Kraguj

pre 10 godina

Samo verovanje da ce nas u ovakvom politickom,ekonomskom,moralnom i ko zna kakvom jos stanju primiti je samo dokaz koliko smo potonuli u samoizolaciju u poslednji dvadeset godina.Koliko je ta samoizolacija drasticna je dokaz da niko gotovo nema istinitu pretstavu o evropi i njenim principima.Mi smo na tom stupnju od slovenije iza nekoliko svetlosnih godina a kamoli od te nemacke ii francuske.Mislim zamislite da nama ponudi ekonomski aranzman neka zemlja kao sto je ruanda ili makedonija sa svojim ekonomskim i politickim stanjem, kako bi ste vi reagovali?Kada uporedite informacije koje mi dobijamo od nasih predstavnika vlasti sa informacijama koje plasiraju svetski mediji vidite da to nema veze sa zivotom.Da bi mi mogli da udjemo u neku zajednicu moramo mi sami prvo da postanemo zajednica i drzava a ako nam to uspe bice nam svejedno hoce li nas primiti ili ne i verovatno ce nam i sami ponuditi aranzman kao jednakima.Dotle ,sve je cista iluzija kao predizborna reklama.

Mirko

pre 10 godina

Mene uopšte ne zanima dal će i kad će taj datum-prosto svejedno mi je, šta više mislim da sa njima ne treba imati zajedničku državu, ili šta to već jeste. Ne mogu da zamislim da nam neki Nemac piše zakone i određuje nam kako ćemo da živimo. Jednostavno - njima njihovo, nama naše i ćao.

Avax

pre 10 godina

Dosadni ste više sa tim spin datumom koji u praktičnom smislu ne znači ništa.Turska je dobila datum pre 20 godina, pa je stalno ucenjuju.Kipar, prava manjina (Jermeni, kurdi), prava žena (trampe ih za krave).I sad kad je uzela stvar u svoje ruke i ostvarila 8% BDP, nemiri, rušenje konkurencije.EU je za nas zainteresovana kao za lanjski sneg, tj. vidi nas samo kao delove ex Austrougarske u svom sastavu.

Evo daću vam ja datum: limberga meseca 3014.Šta ima mi tamo da tražimo sa 30% nezaposlenih, 12% inflacijom i 200eur platom i dugom od 30 milijardi evrova.

TRUBA

pre 10 godina

Ne razumem ministra policije,kako nismo mi saobrćajci,pa g-sn ministre zar to nije vaš resor.Trebalo bi da vam "imponuje" to zeleno svetlo,a vi tako...hehehe...samo vi njima i dalje verujte.

chohano

pre 10 godina

Nismo saobracajci ali smo vozaci, na putevima sa mnogo rasksnica i semafora,koji na nasoj ruti retko ukljucuju zeleno svetlo,Premijeru!!!

eurofil

pre 10 godina

Nekada sam bio veliki zagovornik Srbije u EU,veliki eurofil.
Sada mi je muka od dve decenije ucenjivanja,maltretiranja i ponizavanja.
STA treba vise da nam rade da bi se konacno okrenuli i vratili pod okrilje Rusije.Da se spojimo,da budemo deo Ruske federacije i imamo konacno prebogatu,najvecu na planeti,jaku,sigurnu i stabilnu drzavu.Drzavu kojoj bi se odmah prikljucila Republia srpska i Crna gora.Da nam Putin bude precednik.Da li bi nam falilo da kao u rusiju cene energenata i goriva budu bar duplo jeftinije nego u Srbiji a prosecne plate jednake platama u Rusiji koja se meri u hiljadama dolara.

FRAJLA

pre 10 godina

Svima nam je jasno da nam poboljšanje života zavisi od tog famoznog datuma.Ali ako ga Srbija do sada nije zaslužila svim svojim zalaganjem onda treba staviti tačku na sve i čvrsto rešiti da nema više ispunjavanja njihovih novih zahteva.

Dejan

pre 10 godina

Ostavimo se praznih parola. Zna se šta Švaba traži od Srbina. Samo slepu poslušnost i pokornost. ,,Uzdu glodat da se lome zubi" što bi rekao Njegoš, pa ko voli nek izvoli! Ne može ,,i jare i pare"! Niko nas batinom ne tera u EU.

drazen mihic

pre 10 godina

vidis mi smo proletili kroz jedno desetak crveni svjetala dok nismo stali,
i sad treba prvo platit kaznu za to ,pa onda na zeleno krenuti dalje..

novicavg

pre 10 godina

Nismo saobracajci ali vozimo krntiju koja nije prosla tehnicki pregled,pa shodno tome, moraju. da nas povremeno iskljuce iz saobracaja.
(zivko blagojevic, 9. jun 2013 19:11)
Ne treba da nas isključuju iz saobraćaja, ovaj Dunav koji raste i koji valja sve pred sobom oduvaće i našeg premijera koji očigledno nije dobro shvatio suštinu Eu odnosa i tapšanje po ramenu.

sasa jokic

pre 10 godina

Koliko vidim, svi su promenili pricu, sad odjednom datum nije opcija? Bojim se da ce biti po starom, zeznuce nas, mi cemo da odreagujemo, a onda ce nas provuci kroz blato, eto opet Srbi kvare dogovor......
Ako bude tako, onda je jasno da smo zapadu cir na.......i treba traziti alternative.

usaSERB

pre 10 godina

Nemozem da verujem da su spski politicari toliko naivni. Interesuje me dali je i jedan srpski politicar dovoljno pametan ili moguc da shvati sta im evropska unia i amerika radi.

goksi

pre 10 godina

Premijer je u pravu nikakvo zeleno svetlo samo datum o otpocinjanju pregovora,u protivnom svaku laz iz Brisela treba odbiti jer onda njima nije cilj resenje problema nego oduzimanje Srpske teritorije Kosova i Metohije toj Briselskoj mafiji treba se unapred zahvaliti i odbiti bilo koja lazna i prevarantska resenja.

Pravi Pera

pre 10 godina

Gledam odlicnu emisiju "Teska rec" sa profesorom Draganom Simicem (FPN } , Vujevicem ( Napredni klub ), Stanislavom Pak , savetnicom Predsednika Nikolica . Ljudi lepo i odmereno govore o tome da cemo postati clanovi Evropske unije kroz desetak godina ( od dobijanja datuma )!
Dakle "zeleno svetlo" , a u medjuvremenu bi mogli da nacine plan hitnih mera i da rasture komplot izmedju politicara i tajkuna kojim je opljackana ova zemlja ! Nije dovoljno hapsiti Karice i Miskovice , treba im oduzeti imovinu koja pripada narodu . To ce biti veoma tesko ostvariti jer su mnogi sa politicke scene duboko umesani u pomenutu pljacku ogromnih razmera . Bice potrebno mnogo snage i politicke volje da se ubrzano izmeni zakonodavstvo "po necijoj meri" . Itd.Itd.
Inace ce narod na ulice a drzava bez pravih ideja i programa !

Leposavac

pre 10 godina

Nije valjda Dacicu da si im stvarno verovao.Pa ovo je revansizam OCIGLEDNI za izgubljene ratove.No BACUSKA ce njih urazumiti oko 2015 godine.Nemacka ce biti ruzna proslost Evropskih naroda.Sve sto je imalo IMPERIJALNI karakter dolazilo je od njih.I njima ce sila zgaziti za vrat.

Zg

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako se ne umorite vise?
(T&T, 9. jun 2013 23:49)

Također :)

Odvojeni ste od realnosti, laže vas tko stigne i lažete sami sebe. Ali ako baš jako želite vjerovati da Srbija ima šanse ući u EU za deset godina, neka... Vjera je super stvar; problemi jedino nastaju kada se očekivanja još jednom ne ispune.

Jučer je bio neki članak kako neće baš biti lako provesti potpisano do zadanih rokova. Pa, ako nitko ništa ne radi, a u zadnja dva tjedna nije se napravilo doslovce ništa, baš ništa, ni najmanja sitnica, ne treba se čuditi što se "ne stiže na vrijeme". Zato sad neće biti datuma. A mogao je Dačić ići maknuti barikade s mosta u Mitrovici i moglo se još mnogo toga - recimo, da se oko međunarodnog pozivnog broja ne izvode gluposti tipa "dajte ga Srbiji, a mi ćemo Kosovu; onako, jednom, kad nam se bude dalo"...

Međutim, uvijek je lakše za vlastiti nerad i greške kriviti druge. Pitanje je samo koliko će ti drugi imati strpljenja.

sasa jokic

pre 10 godina

Koliko vidim, svi su promenili pricu, sad odjednom datum nije opcija? Bojim se da ce biti po starom, zeznuce nas, mi cemo da odreagujemo, a onda ce nas provuci kroz blato, eto opet Srbi kvare dogovor......
Ako bude tako, onda je jasno da smo zapadu cir na.......i treba traziti alternative.

Ahil

pre 10 godina

Da ste slusali vise jedinog coveka sa vizijom, od zapada oklevetanog-Voju Kostunicu, a ne izigravali novopecene evroentuzijaste bilo bi bolje. Nama ovakvima nije mestu u "Nemackoj EU" sem ako nismo do te mere kolektivni mazohisti da uporno insistiramo dostignuce najjeftinije radne snage na maticnom kontinentu.

chinorthodox

pre 10 godina

Србија је у последњих 10 година испуњавала сваки захтев, да не кажем хир, ЕУ. Оно што тражено од нас, није ни од једне друге државе. Показали смо максималну кооперативност, далеко већу него Приштина и пристали на болне уступке. И опет није довољно? Чак ни за датум, који је Бугарска добила још у прошлом столећу. Почињем да сумњам у намеру ЕУ да нас уопште икада и приме у чланство. Као да им је намера да нас до у недоглед условљавају. Штета. За Србију би било најбоље када би могла да постане чланица ЕУ. Али, не треба трошити ресурсе и енергију на нешто што је недостижно. Треба се помирити са тим да нећемо никада постати чланица и да у складу са тим дефинишемо своје приоритете.

Jole

pre 10 godina

Zeleno svetlo do sledeceg semafora gde nas ceka crveno i onda opet cekaj zeleno. Datum odmah u junu i da nas ne zavlace mnogo jer Srbija je uradila sve.

Lalegator

pre 10 godina

Necemo valjda sa sprovodjenjem Briselskog sporazuma da ucenjujemo EU ? Mali smo mi za ucenjivanje ! Opet su nas procitali nemci...
(najevropljanin, 9. jun 2013 18:12)

Sto mi da ucenjujemo?Samo kazemo gospodo,mi u EU necemo,zdravo,dovidjenja.

Nece nam biti nista gore nego sto je sad.

Milutin

pre 10 godina

Pa to I oni u EU kazu. Nismo mi saobracajci nego oni. Mi smo pesaci koji stoje na prometnoj raskrsnici I na koje niko ne obraca paznju. Sada saobracajac kaze " zeleno je predjite, samo negde na jesen, ne sada". Nadvoznjak je suvise daleko za pesake (nekoliko hiljada km) I ne preostaje nam nista drugo nego da gledamo saobracajca I cekamo. Samo jedno je sigurno - tu pretrcavanja nema.

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Srbija je uvek prestrojena pred semaforom , znaci ceka u redu . Upali joj se zeleno svetlo do sledeceg semafora. Tamo nas ceka crveno, pa tako redom, i onda opet cekaj zeleno. Datum odmah u junu i da nas ne zavlace mnogo jer Srbija je uradila sve.

corli

pre 10 godina

Dobro je da smo dobili bar zeleno svetlo i to je neki napredak, ako vlada nasatavi sa dobrim radom, možda i dobijemo datum. A to će najviše zavisiti od primene sporazuma.

Александар Џунић

pre 10 godina

Саобраћајцима не треба зелено свезло, већ ђацима пршацима, што пешаче узалудно на релацији Београд-Брисел.

Hr1

pre 10 godina

Samozavaravanje je izgleda najveca boljka... pa svi vec prepoznaju izmotavanje i zavlacenje Dacica i njemu slicnih. Prvo konkretni rezultati pa ce se i uzvratiti istim. Za dobre zelje moze i biti samo "zeleno svjetlo".

ko jos veruje

pre 10 godina

ko jos u zemlji moze da veruje u eu-bajke. oni nece Srbiju u svoje drustvo i tacka. ovi ljudi (Dacic, Vucic, Nikolic....) pravdaju sebe, a sami su znali sta ce biti. bruka i sramota, i dalja izdaja i rasturanje zemlje. sram ich bilo

Duci0167

pre 10 godina

Ovi evroskeptici to samo iz inata evrofanaticima. Nista drugo do krasne nam vrline. Ponavljaju Kostunicine mudrolije o raspadu EU i zlom moralu koji za razliku od naseg je "uzasan". Pa gradjani,kad vidim da su nam makar ulice ciste,makar to,prvi cu insistirati da nam ne treba Evropa. Ovako,treba jos mnogo da naucimo,da se civilizujemo. Nas odnos ka EU,kako nas oni dozivljavaju je "sta bre hocete vise,dajte nam vase pare". Prilicno dziberski!

metaphor

pre 10 godina

Jeste uradjeno mnogo u cilju dobijanja datuma. Ako ga sada nismo zasluzili ne znam kada cemo. Medjutim, desi li se da ga ne dobijemo ni sada, mora se nastaviti trud. Mislim da ova vlast, pre svega Vucic, nece lako odustati od dobijanja datuma.

Duci0167

pre 10 godina

O tome si trebao da razmisljas dok si '90 sklapao scenario sa Milosevicem. Zar stvarno neko misli da ni sa jednom reformom obavljenom do kraja i iskreno zasluzujemo pregovore? Kao moler kad kreci pa samo zamaze na mestima,vrti se u krug i prica hvalospeve,uprlja citav stan i na kraju kaze "al' sam ga opravio profesionalno". Samo pricaj tim ulicarskim jezikom pa ce ti biti i odgovoreno istom merom.

Vladimir

pre 10 godina

Mogu i ja sad da pricam kako je smesno da Dacic prica ovo, ili kako nam je on i slicni ukrao godine, pa mogu i da prizivam aneksiju od Rusije, pa da kazem da se EU raspada itd... Cinjenicu su drugacije;
1. Slabi smo ali nismo najslabiji na svetu.
2. Kosovo nije nase, ali ni Sever Kosova nije albanski
3. Zapad, Nato, EU, imaju svu moc na Kosovu pa opet nisu nasli resenje za Sever, milom ili silom?
4. Ivica Dacic je premijer Srbije, Aleksandar Vucic je to sto jeste, oni sada odlucuju i gotovo, ja sam tu knedlu progutao posle izbora 2012-e i vise o tome ne razmisljam. Oni ce doneti odluke i oni moraju da donose odluke.
5. U pregovorima malih i velikih, u ovom slucaju Srbije i EU/Nemacke, ide kao u svakim pregovorima, svako da svoj pocetni stav, pa onda popusti malo pa ceka ovog drugog da popusti itd.. Sada je zaista potez na EU, Srbija je uradila sve sto je mogla u zadnjih 3 meseca i za to joj je obecan datum za pocetak pregovora 28.06.2013. Sve osim toga je neprihvatljivo i Dacic, Grubjesicka, Vucic, pa i Tadic moraju da vicu na sva zvona i da recenicu "datum, 28.06", pominju sada svakog dana, svakog minuta, svakom s kim pricaju i da to rade najglasnije sto mogu. Neko, EU ili mozda licno Ketrin Eston je rekla "uradite to i to" i "dobicete datum", a sad je glavno sta ce da kaze CDU, kao da su iznad EU? Mozda i jesu? U svakom slucaju, sada je na potezu Ketrin Eston, i njena licna odgovornost je da ubedi CDU da kaze "Da", ni manje ni vise.

Medena

pre 10 godina

Sada cemo videti reakcije, dakle pozitivna ocena je najmanje sto mozemo dobiti ako se realno sagleda sve. Jos jako malo vremena je ostalo do konacne odluke kada cemo znati da li su ispostovali ili ne dogovor i da li zaista postuju dogovoreno.

Bg

pre 10 godina

@(Zg, 10. jun 2013 15:24)
E pa bas mi je drago zbog tebe i vas,vidim toliko si ushicen da umesto da se pripremas za docek EU brines o nasoj Farmi i cemu vec.Ostavite se Srbije kompleksasi.Sta tebe briga kako cemo i sta cemo mi u Srbiji,imate svoju NDH,etnicki ste je ocistili pa sad ajde,putujte...Samo ne znam koga lazes sebe cini mi se,evo me sa tvojim Splicanima i par Zagrepcana,vidim da su "odusevljeni" sa EU...Sa mnom rade ovde u "bratskoj" Rusiji,cudo nisu u Nemackoj?!?

Bg

pre 10 godina

@(Zg, 10. jun 2013 06:12)
Gledaj ti u svoje dvoriste,vi ste gori od Rumuna u toj EU.Imate korupciju vecu od Bugara,u minusu ste debelom i nama si nasao da spocitavas nesto.Sad ce da vas rasture sa uvozom...srecno!!! :D

MARIJANA59

pre 10 godina

Mi da dobijemo datum za pregovore i da idemo u eu pa nemozemo ni u prodavnicu da odemo koliko bedno zivimo a kamoli u eu narod pocece medjusobno da se ujeda od nervoze i nemastine pricaju o semaforima mi nikad semafore nismo imali niti ce ih ikad biti bice samo jedno svetlo za srbiju a to je CRNO i Crno ce nam uvek svetleti.
(gagi, 9. jun 2013 23:53)
Zasto toliki pesimizam, necemo CRNO svetla, ali treba biti kategorican, i Vlada da reaguje na pravi nacin ukoliko nas EU ovog puta izigra.

Vladan

pre 10 godina

E pa gospodo ne moze i jare i pare, u prevodu, vama treba mnogo para da zemlja ne bankrotira u ovoj godini, narod ne izadje na ulice i presudi vam za svo zlo koje ste mu napakovali poslednjih 20 i kusur godina, a njima nase formalno priznavanje de faktog stanja tj. nezavisnosti Kosova...E sad, vi bi da vrdate, da tu nezavisnost konkretno ne priznate (samo zbog moguce negativne po vas reakcije naroda), ali bi zato da dobijete konkretne pare da vas odrze na vlasti i da ih sa vasim tajkunskim pajtosima potrpate u dzep...

Mislim da je Evropi jasno da sa svima vama na vlasti i u opoziciji u Srbiji nema zivota, ni solo ni u EU. Vi svi i vasi tajkuni, tolike ste lopine da im Srbija sa vama na politickoj sceni u njoj u opste ne treba u EU.
Zato cenim da ste pusteni niz vodu, zavrnuce vam kreditnu slavinu spasa i pustice vas da se sa vasim tajkunskim olosem sami podavite u barustini koju ste od Srbije napravili...cak ce vam i pomoci u tome, a sa nekim novim igracima posle vas, postavljenim po njihovom izboru u pravi cas zavrsiti zapoceti posao...narodu sigurno ne moze biti gore nego sa vama...

jednom policajac, uvek...

pre 10 godina

Na raskrsnici saobraćajac ima prioritet u odnosu na semafor. Toliko o propisima. A što se tiče Unije i Briselske administracije - i oni imaju svoje saobraćajce koje slušaju. Tako je to širom sveta. Naša je greška što zavisimo upravo od tog sveta.

ignjat

pre 10 godina

Da Srbija nije odlučno počela da se bori protiv korupcije, Srbiju ne bi primili u EU ni po cenu da prizna nezavisnost Kosova, jer zemlje u kojima je prisutna sistemska korupcija, a takva je bila Srbija u vreme vladavine DS-a, niko ne ceni, i takve zemlje EU ne želi zu svom sastavu.

LADYBUG

pre 10 godina

Jeste uradjeno mnogo u cilju dobijanja datuma. Ako ga sada nismo zasluzili ne znam kada cemo. Medjutim, desi li se da ga ne dobijemo ni sada, mora se nastaviti trud. Mislim da ova vlast, pre svega Vucic, nece lako odustati od dobijanja datuma.

teodora

pre 10 godina

Srbija je datum u potpunosti zaslužila. EU bi trebala da ceni velike napore koje je vlada Srbije, a pre svega Aleksandar Vučić, uložila u postizanje sporazuma oko Kosova, i borbu protiv korupcije, i da Srbija dobije datum za početak regovora, a ne “zeleno svetlo”.

bosiljka

pre 10 godina

Ako i ne dobijemo datum sada, siguran sam da će Srbija u narednim mesecima dobiti datum, a sve što je rađeno u Srbiji, ne bi trebali da je rađena samo zbog EU, već zbog budućnosti Srbije, a tu pre svega mislim na Vučićevo angažovanje na iskorenjivanju korupcije.

Zg

pre 10 godina

Gledaj ti u svoje dvoriste,vi ste gori od Rumuna u toj EU.Imate korupciju vecu od Bugara,u minusu ste debelom i nama si nasao da spocitavas nesto.Sad ce da vas rasture sa uvozom...srecno!!! :D
(Bg, 10. jun 2013 10:15)

Komšija, nama cijene hrane već padaju i sve je puno natpisa i reklama o sniženjima, a za mjesec dana padat će još više - slično kao u Mađarskoj nakon ulaska u EU. Kod vas su članci "kupovat ćemo povrće na komad". Dolazi nam čak i njemačka konkurencija za distribuciju električne energije, da se HEP-u razbije monopol i da počnu padati cijene struje i grijanja.

U mojem dvorištu nema aflatoksina i smeća, nema Grand parade, seksa na Farmi, likova kojima je ljubavnica maloljetno dijete trudne žene, nema humora koji uključuje premijera i "cicamacu", nema ni mafijaških ubojstava i onih koji skaču s mostova. Toga je bilo pred petnaest godina. To smo sve prevazišli zahvaljujući pregovorima za EU.

Moje dvorište zaduženo je 55% BDP-a. Tvoje je prešlo 60% i nemoj se čuditi ako do kraja godine bude 65%. Ali eto, stižu borbeni avioni, to je bitno - a opet će se slati zahtjevi susjednim državama da pro bono dođu gasiti požare preko ljeta, jer Rusi imaju svojih problema i u Nišu ne drže ništa korisno.

Sretno i tebi!

BokiV

pre 10 godina

Najvažnije od svega je da država rešila sve probleme i prepreke koje su nas sprečavale da uđemo u EU,jer je rešenje tih problema bitno da bi država funkcionisala kako treba. Datum će mo dobiti sigurno,a da li je to jun ili decembar,ne menja mnogo.

Keti S.

pre 10 godina

Postovani susedi iz Hrvatske,u cemu je zapravo vas problem?Ja ne vidim nikakav razlog za vasu euforicnost,kao sto ne vidim ni razlog za veliku"frku"kada je u pitanju datum za Srbiju.Potpuno je nebitno da li ce pregovori poceti na jesen ili pocetkom naredne godine.Ono sto je bitno to je da je Srbija definitivno na nepovratnom putu ka clanstvu u EU.Da li iko ozbiljan misli da ce Hrvatska ili Crna Gora uci u EU,a Srbija nece?Svasta.To sto su gradjani Srbije tradicionalno daleko kriticniji prema sopstvenoj drzavi,no gradjani Hrvatske je nesto sasvim drugo.Srbija je normalna,demokratska drzava u tranziciji sa svim manama i prednostima koje taj drustveni proces donosi.Da se razumemo nisam pristalica aktuelne politicke opcije,ali mislim da po pitanju sustinskih interesa Srbije,ne bi trebalo davati prednost stranackoj pripadnosti ili simpatizerstvu.U tom smislu nema nikakvog razloga da ne budemo na istoj liniji.Jedini razlog zbog koga ce Srbija poslednja uci u EU je problem Kosova.Da nema tog problema usla bi zajedno sa Hrvatskom.Ali sustinski je nebitno da li ce se uci ranije ili kasnije,bitno je da se bude na tom putu,a onda ce se do cilja pre ili kasnije,sigurno stici.Kao kljucna drzava Z.Balkana,mozemo Evropi da ponudimo vise od svih suseda sa prostora EX-YU.Uz postovanje prema svim drugim drzavama,ali Srbija sa svojom drzavnom tradicijom,uz Bugarsku najznacajnijom JZ. kulturom, ekonomskim potencijalom i uopste ukupnim potencijalima u drustvu,je dovoljno respektabilna i uvazena.

gradska vreva...

pre 10 godina

Ma kad se stvori saobraćajna gužva lepo se sklonite sa strane i pustite semafor da reguliše saobraćaj. Tako rade i saobraćajci.

marinac

pre 10 godina

Tačno, ONI su "saobraćajci", a mi smo "učesnici u saobraćaju", koju čekaju zeleno svetlo, koje nikako da se uključi, pa čekamo, čekamo...dok (po srpski) ne nagazimo na papučicu gasa, pa punim gasom kroz crveno, ali avaj, oduzeše nam picajci dozvole!

pajura

pre 10 godina

Srbija sa piunim pravom očekuje dobijanje datuma, i to će Vučić otvoreno reći svakom svom sagovorniku iz EU. Nadam se da će EU znati da ceni sve dobro što je aktuelna vlast, za ovi 9-10 meseci, uradila, i da će Srbiji ipak dobiti datum za početak pregovora sa EU, a ne tamo neka „zelena svetla“.

šica

pre 10 godina

Srbija ima šanse da dobije datum, je su Vučić i Nikolić svojim radom doprineli promeni mišljenja evropskih zvaničnika o srpskim političarima. Za razliku od Borisa Tadića koji je obećavao mnogo, a malo šta od obećanog isunjavao, Nikolić i Vučić vode iskrenu spoljnu politiku, bez velikih obećanja, ali što obećaju to i ispune.

janko

pre 10 godina

Dobijanje datuma za početak pregovora sa EU dobro za Srbiju i sve njene građane, pa i one građane koji svaku Vučićevu izjavu dočekaju sa najžešćim kritikama. Vučić i svoje najžešće kritičare vodi u Evropu.

tam-tam

pre 10 godina

Jeste uradjeno mnogo u cilju dobijanja datuma. Ako ga sada nismo zasluzili ne znam kada cemo. Medjutim, desi li se da ga ne dobijemo ni sada, mora se nastaviti trud. Mislim da ova vlast, pre svega Vucic, nece lako odustati od dobijanja datuma.

vukodrag87

pre 10 godina

"Zelim od njih da cujem isto jasan stav koliko je to moguce sta je to sto njima daje mogucnost da glasaju za to da Srbija dobije datum za otpocinjanje pregovora, sta im jos to nedostaje, ako im uopste bilo sta nedostaje, ja cu im predstaviti sta smo mi uradili, na cemu radimo, sta cemo uraditi do tog poslednjeg dana do kada oni odlucuju i pitati da li je to dovoljno", rekla je Suzana Grubjesic.

iako mi je URS posle DS-a najomrazenija partija, ova zena im je mozda i jedini kakav- takav kvalitet.
a Nemci...mesecima nas kao podrzavaju, a onda odjednom vecaju za zeleno svetlo, a sta posle toga?

NEDista

pre 10 godina

Ne treba nasedati na medijske špekulacije,a suštinski to nije bitno bitno je das mo napravili veliki korak kam članstvu u EU.

Vesna NS

pre 10 godina

Pa mozes ti opet da potegnes oruzje, evo Vucic kupuje avione, pa da se opet malo vratimo na ono sto vi najbolje znate da radite: da terate inat svima!!! Ionako imate srece da imate ovakav narod, i korijenje su spremni da jedu ako im vi kazete da TAKO TREBA!!!

Gole

pre 10 godina

Oni samo sto vise otezu da bi maksimalno iskoristili tezak polozaj Srbije i zato su sada brze-bolje izmislili nekakvo zeleno svetlo. Dacic je u pravu. Nece nam nikada dati datum.

metaphor

pre 10 godina

Jeste uradjeno mnogo u cilju dobijanja datuma. Ako ga sada nismo zasluzili ne znam kada cemo. Medjutim, desi li se da ga ne dobijemo ni sada, mora se nastaviti trud. Mislim da ova vlast, pre svega Vucic, nece lako odustati od dobijanja datuma.

Feniks

pre 10 godina

Ako nas sada predju onda taj datum necemo dobiti ni za deset godina.Jedini nacin je da sada mi insistiramo da se cela EU drzi svoga obecanja i da moraju da ispune svoju duznost.

novica952

pre 10 godina

Premijeru tačno je da mi nismo saobraćajci i ne interesuju nas boje kao na semaforu, Srbija traži datum i sve drugo je prevara od strane EU i njenih političkih moćnika koji su vodili Srbiju putem laži i prevara. Ovaj narod će biti nezadovoljan i ja očekujem da odmah posle 28 juna ponudite narodu da na izborima izabere novu vladu koja će Srbiju mnogo odlučnije i bolje voditi u ovim složenim gepolitičkim uslovima u EU i svetu.Ako ne dobijemo datum predlažem suszpenziju svih dogovora sa prištinom bez obzira na moguće posledice koje će nas zakačiti, vreme je da i Srbija malo zareži i pokaže zube i da se okrene nekim drugim putevima koji su tu negde oko nas a mi ih za sada pomalo ignorišemo.

corli

pre 10 godina

Dobro je da smo dobili bar zeleno svetlo i to je neki napredak, ako vlada nasatavi sa dobrim radom, možda i dobijemo datum. A to će najviše zavisiti od primene sporazuma.

Leposavac

pre 10 godina

Nije valjda Dacicu da si im stvarno verovao.Pa ovo je revansizam OCIGLEDNI za izgubljene ratove.No BACUSKA ce njih urazumiti oko 2015 godine.Nemacka ce biti ruzna proslost Evropskih naroda.Sve sto je imalo IMPERIJALNI karakter dolazilo je od njih.I njima ce sila zgaziti za vrat.

zemunac

pre 10 godina

Evropa nas pretvara u neljude, tera nas da radimo jedni protiv drugih, jednom recju hoce da nas posvadja.
Nevladine placenicke organizacije vode vec 10:0 a mi cutimo li cutimo. Dokle ?
Dali smo stvarno slepi pored ociju, da nevidimo sta nam rade I koje su im namere. Nakon Kosova na redu je Vojvodina, pa onda jug Srbije i tako do Bg pasaluka.
Srbiji je najveci problem ostati tu gde jeste, oterase nas odasvuda. Dosta je bescasca i sramote, dignimo glas narode za Srbiju.

eurofil

pre 10 godina

Nekada sam bio veliki zagovornik Srbije u EU,veliki eurofil.
Sada mi je muka od dve decenije ucenjivanja,maltretiranja i ponizavanja.
STA treba vise da nam rade da bi se konacno okrenuli i vratili pod okrilje Rusije.Da se spojimo,da budemo deo Ruske federacije i imamo konacno prebogatu,najvecu na planeti,jaku,sigurnu i stabilnu drzavu.Drzavu kojoj bi se odmah prikljucila Republia srpska i Crna gora.Da nam Putin bude precednik.Da li bi nam falilo da kao u rusiju cene energenata i goriva budu bar duplo jeftinije nego u Srbiji a prosecne plate jednake platama u Rusiji koja se meri u hiljadama dolara.

Marina

pre 10 godina

Znači,Kosovo ste ubacili kao mamac za Brisel..Ako Srbija ne dobije konkretan datum,prekidate provoditi sporazum s Kosovom pa to više nego jasno potvrđuje stav Njemačke da ste se pomakli naprijed onoliko koliko je po Vašoj procjeni bilo potrebno za datum. Čini se da ćete morati uložiti dodatni napor na implementaciji,ali i obuzdati svoj nimalo diplomatski rječnik.

winston

pre 10 godina

rekao je Dačić i upozorio da bi negativna odluka mogla da "ozbiljno ugrozi" sprovođenje Briselskog sporazuma - A sto? Resenje mora da se nadje za Kosovo, ili sa EU ili bez nje. Nemoze se ziveti u smrznutu situaciju u KIM. Dolje bi bilo gosp. Dacic, da nastavite da ocistite ovu trulu zemlju od kriminala u biznis i u politiku, i da pokaete Evropi da ste ozbiljni da hocete bolju Srbiju a ne samo demagogiju. A datum, ako se pokazemo, ce doci.

ritter

pre 10 godina

pa datum i nemamo zbog arogancije tvog bivseg sefa i tvoje sad inace bi bili vec u eu kao i hrvati zato molim te idi na kale-brdo pevaj miljacku...

LADYBUG

pre 10 godina

Jeste uradjeno mnogo u cilju dobijanja datuma. Ako ga sada nismo zasluzili ne znam kada cemo. Medjutim, desi li se da ga ne dobijemo ni sada, mora se nastaviti trud. Mislim da ova vlast, pre svega Vucic, nece lako odustati od dobijanja datuma.

kod nekih su kompleksi neunistvi

pre 10 godina

@Marina
Koji i koliki su ti kompleksi i frustracije u odnosu na Srbiju koji teraju nekoga iz Hrvatske da non-stop komentarise Srbiju, Kosovo, srpsku politiku, da izigrava cirlidersicu albanske krimi-naci tvorevine na Kosovu, da "tumaci" politiku Nemacke, drzi predavanja... Ajde odmori vise. Sta se tebe tice Kosovo, Srbija i da li ce Srbija u EU ili nece i sta ce da ispuni? Gledaj svoja posla i svoju drzavu.

novicavg

pre 10 godina

Mi smo sve ispunili, a EU ako nam ne da datum onda stvarno ne znam šta treba još da uradimo....
(nemanja, 9. jun 2013 21:19)
Da okrenemo drugi list i pokažemo srpski ponos, dostojanstvo i malo inata.Mora da postoji i drugo rešenje, pa nek EU jura nas umesto mi njih.

rzs

pre 10 godina

Saobracajni policajci zaradjuju zahvaljujuci crvenom, a ne zelenom svetlu. Otud izgleda i ljutnja njihovog ministra. A Francuzi od TGV vozova, Michelin guma, Alcatel telefona...

Ahil

pre 10 godina

Da ste slusali vise jedinog coveka sa vizijom, od zapada oklevetanog-Voju Kostunicu, a ne izigravali novopecene evroentuzijaste bilo bi bolje. Nama ovakvima nije mestu u "Nemackoj EU" sem ako nismo do te mere kolektivni mazohisti da uporno insistiramo dostignuce najjeftinije radne snage na maticnom kontinentu.

A da se mi malo vratimo na zemlju?

pre 10 godina

"To za nas nije prihvatljivo i to može ozbiljno da ugrozi primenu Briselskog sporazuma", izgovori ID i ostade ziv!
Cuti, bedo socijalna! Gace i 'leba nemamo, a mi cemo da "ugrozimo" Briselski sporazum? More, bato, na posao, da ukidas paralelne institucije i dvostruke i trostruke plate - i da budes manji od makovog zrna, a ne da se trsis i prsis. Svetu je pun kufer nas i nase "pravde" po sistemu "Bog sve vidi", pa ce jedva docekati da nas OPET raspali tako da se VISE NIKADA ne dignemo iz pepela. Nije dosta potpisati, ima, majci, i da se sprovede, jerbo, previse puta su se drugi o nas nacin poimanja sporazume opekli da bi nam tek tako verovali da cemo ovog puta "jednog dana" uraditi to sto smo - opet - obecali i POTPISALI.
Uzgred, kada ce se ukinuti DZINOVSKO "ministarstvo" za KiM, odnosno dokle cemo na pravdi Boga bespotrebno uhlebljivati sve sto je sa KiM pobeglo, a znalo kome da se dodvori?

Gleb

pre 10 godina

Srbiju neprekidno varaju. Srpski političari nikako da shvate da bitne zemlje neće Srbiju u Evropi. I posle ove podvale će nastaviti da srljaju bez rezultata. Zar su toliko plitkoumni kad dozvoljavaju da ih toliko magarče?

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Srbija je uvek prestrojena pred semaforom , znaci ceka u redu . Upali joj se zeleno svetlo do sledeceg semafora. Tamo nas ceka crveno, pa tako redom, i onda opet cekaj zeleno. Datum odmah u junu i da nas ne zavlace mnogo jer Srbija je uradila sve.

mrmot

pre 10 godina

Gospodin Dacic ne zasluzuje da bude tu gde je jeste! I, ne razume tematiku, i nije realan! Pokusava da se dodvori narodu jer zna sta mu se sprema! Lepo je gospodin Vucic rekao, da je datum realan sledece godine! A Dacic sigurno nije uradio vise od njega, naprotiv!

goksi

pre 10 godina

Premijer je u pravu nikakvo zeleno svetlo samo datum o otpocinjanju pregovora,u protivnom svaku laz iz Brisela treba odbiti jer onda njima nije cilj resenje problema nego oduzimanje Srpske teritorije Kosova i Metohije toj Briselskoj mafiji treba se unapred zahvaliti i odbiti bilo koja lazna i prevarantska resenja.

w.

pre 10 godina

Jadno je i bedno i krajnje licemerno od strane Neacke sto EU integracije zloupotrebljava za svoje prizemne interese u vezi sa Kosovom. Ni Nemci ni Amerikanci vec petu godinu nisu u stanju da legalizuju tu albansku tvorevinu na Kosovu, nisu u stanju da je uguraju u UN, u medjunarodne organizacije, da naprave od nje nesto sto lici na drzavu i sada misle da ce ucenjivanjem Srbije u tome da uspeju i da tu svoju brljotinu na Kosovu prikazu kao "uspesnu pricu". Jadno i bedno.

vegeta

pre 10 godina

Evropski hostapleri to rade jos od vremena Djindjica kada je predao Milosevica Hagu. Samo sto njihova prevara nikada nije bila tako ocigledna kao sada.
Na pocetku pregovora u Briselu, K. Eshdaun je rekla "potpis pa datum", dok implementacija nije bila ni pominjana.

Zg

pre 10 godina

Gledam odlicnu emisiju "Teska rec" sa profesorom Draganom Simicem (FPN } , Vujevicem ( Napredni klub ), Stanislavom Pak , savetnicom Predsednika Nikolica . Ljudi lepo i odmereno govore o tome da cemo postati clanovi Evropske unije kroz desetak godina ( od dobijanja datuma )!
(Pravi Pera, 9. jun 2013 21:07)

Nećete. Niste spremni za samo deset godina. Hrvatska je bila daleko ispred Srbije pa joj je svejedno trebalo deset godina pregovora i priprema; Srbija ne može proći s manje od petnaest.

Francuska je 2008. promijenila svoj ustav i buduće članice morat će biti odobrene na narodnom referendumu. Postoji realna mogućnost da će to učiniti i neke druge države EU.

Jednako tako postoji i mogućnost da će iduće proširenje ići u paketu - što znači da će Srbija eventualno u EU zajedno s BiH, Crnom Gorom, Kosovom, Makedonijom i Albanijom. U tom slučaju prije 2035-2040. ništa.

Bitno je da krenete i da se napokon počnu usklađivati zakoni i norme, tako da više ne čitate o podizanju granice aflatoksina i smeću u rijekama.

usaSERB

pre 10 godina

Nemozem da verujem da su spski politicari toliko naivni. Interesuje me dali je i jedan srpski politicar dovoljno pametan ili moguc da shvati sta im evropska unia i amerika radi.

Gole

pre 10 godina

Srbija ce uci u EU kad Mladic bude u avionu za Hag? Secate li se tog uslova i koliko je proslo od tada i koliko je vremena proslo od kako je Mladic bio u avionu za Hag? Deset godina ih varaju, a oni i dalje ispunjavaju uslove. Recite jednom - Dostaa!

nissin

pre 10 godina

U Kremanskom prorocanstvu pise da ce u nasu Srbiju doci zuti ljudi a o EU nista.

Cim oni nemaju jedinstven poreski sistem sudjeno im je da se radspadnu.

Zato i V. Britanija i ne ulazi u monetarnu uniju.

FRAJLA

pre 10 godina

Svima nam je jasno da nam poboljšanje života zavisi od tog famoznog datuma.Ali ako ga Srbija do sada nije zaslužila svim svojim zalaganjem onda treba staviti tačku na sve i čvrsto rešiti da nema više ispunjavanja njihovih novih zahteva.

Prema dogovorenom scenariju, prema zaslugama ili prema partokratskim potrebama?

pre 10 godina

Pozitivna odluka Evropskog saveta, zaparavo i predstavlja "zeleno svetlo", kao metaforu za start dugotrajnog i mukotrpnog pregovaračkog procesa između Srbije i EU. Međutim, ovde je Dačić najverovatnije hteo da kaže da njima (vladajućoj koaliciji) treba "datum" da bi time učvrstili svoj politički rejting, ondosno preusmerili političko-propagandnu mašineriju sa prilično jadne finansijsko-ekonomske realnosti.

naš čovek

pre 10 godina

Dačić je žrtva sopstvene naravi, uvek mu jezik brži od pameti, njegove brzoplete izjave posle dva dana mora da pegla, voli da potpali narod, a ne svata da ustvari sam sebi oteža posao, mali čovek, velik ego.

Meda

pre 10 godina

To je sustina i tako treba da se nastupa a ne da se smeskamo svaki put kada nas prevare.Svi iz vlade treba da reaguju na ovakve najave o nekakvim signalima i svetlima jer ocigledno da ce ponovo pokusati da nas prevare.

Miloš '90

pre 10 godina

Mislim da je zaista vreme da se kaže dosta! Na šta ovo više liči, dajte taj referendum za ulazak u EU, sve mi se više čini da bi bar 60% građana odbilo...
p.s. Nisam protiv EU, glasao sam za one što ih protivnici EU najviše mrze, ali muka mi je više od ovog traženja dlake u jajetu, ne treba baš na sve ni pristati, imamo zube, pokažimo ih...

MIKI

pre 10 godina

Stara SPS škola, arogancija,seljački humor i nedostatak osećaja za delikatnost situacije i promućurnosti, da se ne kaže uvek šta se misli- a ne misli se baš pametno! Pa nisu diplomate iz EU toliko naivni i zaboravni,glupi i neodgovorni pa da ne znaju iz koje su škole politički priizašli trenutno vodeći političari ( bar na vlasti vodeći) u Srbiji!!!
I koliko je ranije vredela njihova reč,dogovor pa i potpis! Kada ja iz Srbije sumnjam uvek u njihove prave namere kako ne bi ovi iz EU? Toliko su vera i gospodara ovi naši na vlasti promenili da sada ni sami ne znaju gde su trenutno ni u šta veruju! Veruju samo da jedino oni treba da budu na vlasti i to svuda i na svakom mestu,u zadnjem gumnu u Srbiji! A šta će sa tom vlašću niti znaju niti daju ikakve rezultate! Kao i ovi pre njih
a bogami i iza njih će doći isti ili gori! Zato što se u Srbiji politikom bave samo - NAJGORI!!!

boban

pre 10 godina

Ne zaboravomo:
Vlada i skupstina Srbije su prihvatile sporazum u Briselu i time stvorili medjunarodnu obavezu cak u prisustvu svedoka, a koja se mora postovati i nikakva vlada to sada ne moze odbiti/ponistiti.
To mu ga dodje kao kada bi nasa vlada htela da ponisti kumanovski.

Lalegator

pre 10 godina

Necemo valjda sa sprovodjenjem Briselskog sporazuma da ucenjujemo EU ? Mali smo mi za ucenjivanje ! Opet su nas procitali nemci...
(najevropljanin, 9. jun 2013 18:12)

Sto mi da ucenjujemo?Samo kazemo gospodo,mi u EU necemo,zdravo,dovidjenja.

Nece nam biti nista gore nego sto je sad.

chinorthodox

pre 10 godina

Србија је у последњих 10 година испуњавала сваки захтев, да не кажем хир, ЕУ. Оно што тражено од нас, није ни од једне друге државе. Показали смо максималну кооперативност, далеко већу него Приштина и пристали на болне уступке. И опет није довољно? Чак ни за датум, који је Бугарска добила још у прошлом столећу. Почињем да сумњам у намеру ЕУ да нас уопште икада и приме у чланство. Као да им је намера да нас до у недоглед условљавају. Штета. За Србију би било најбоље када би могла да постане чланица ЕУ. Али, не треба трошити ресурсе и енергију на нешто што је недостижно. Треба се помирити са тим да нећемо никада постати чланица и да у складу са тим дефинишемо своје приоритете.

gagi

pre 10 godina

Mi da dobijemo datum za pregovore i da idemo u eu pa nemozemo ni u prodavnicu da odemo koliko bedno zivimo a kamoli u eu narod pocece medjusobno da se ujeda od nervoze i nemastine pricaju o semaforima mi nikad semafore nismo imali niti ce ih ikad biti bice samo jedno svetlo za srbiju a to je CRNO i Crno ce nam uvek svetleti.

ja da ti kazem....

pre 10 godina

"Želim od njih da čujem isto jasan stav koliko je to moguće šta je to što njima daje mogućnost da glasaju za to da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora, šta im još to nedostaje, ako im uopšte bilo šta nedostaje, ja ću im predstaviti šta smo mi uradili, na čemu radimo, šta ćemo uraditi do tog poslednjeg dana do kada oni odlučuju i pitati da li je to dovoljno", rekla je Suzana Grubješić

Draga Suzana, ako si spavala na usima kad je u BG bio Vestervele (vise oua) i Gdja Angela M., ja cu da ti kazem sto su trazili i jos uvek traze, pa da ne trosis uzalud pare Srpskih gradjana na planirani izlat u Nemacku.
Dakle, Srbija mora da zavrsi (implementira) normalizaciju odnosa sa Rep Kosovo a bez da ju sluzbeno prizna. Samo potpisivanje i obecanje vlade da ce to uraditi u doglednoj buducnosti nije dostatno zbog toga sto reci Srpske vlade nemaju vise nikakvog kredibiliteta. Sibicarenjem jos mozete imati uspeh jedino u Srbiji medju istim takvim sibicarima.

Miki_In

pre 10 godina

pa šta se ovde neki čude da se nemci i još neki protive da nam tek tako daju taj datum,pa vide ko nam je na čelu države, bivši ratno huškači i slobini učenici...

Dux

pre 10 godina

Kolika demagogija da ću da se srušim sa stolice.

Pa nećemo mi nikako biti prevareni već će to biti Brisel.
Još uvek niste ratifikovali sporazum iz Brisela, koji je Kosovo ratifikovalo posle 2 dana. Pa naravno da nećete dobiti zeleno svetlo, kad niste uradili prvu stvar koja se od vas očekivala da uradite.

Jole

pre 10 godina

Zeleno svetlo do sledeceg semafora gde nas ceka crveno i onda opet cekaj zeleno. Datum odmah u junu i da nas ne zavlace mnogo jer Srbija je uradila sve.

sasa jokic

pre 10 godina

Koliko vidim, svi su promenili pricu, sad odjednom datum nije opcija? Bojim se da ce biti po starom, zeznuce nas, mi cemo da odreagujemo, a onda ce nas provuci kroz blato, eto opet Srbi kvare dogovor......
Ako bude tako, onda je jasno da smo zapadu cir na.......i treba traziti alternative.

sasa jokic

pre 10 godina

Koliko vidim, svi su promenili pricu, sad odjednom datum nije opcija? Bojim se da ce biti po starom, zeznuce nas, mi cemo da odreagujemo, a onda ce nas provuci kroz blato, eto opet Srbi kvare dogovor......
Ako bude tako, onda je jasno da smo zapadu cir na.......i treba traziti alternative.

Dragojlo

pre 10 godina

Ljudi okrenimo se sami sebi jer mi smo sami sebi najveci neprijatelji!Sagnuli ste se ,skinuli i gace
al dzabe a oni VAM zavukli onako gospodski;))
Zar vas istorija nije nicemu naucila???

Mijat

pre 10 godina

Ne pravi se lud Dacicu! Ne igraj se sa narodom! Lepo je vicepremijer rekao da je realno da se datum dobije sledece godine, mozda cak u aprilu, kao i da nam datum nije primarni cilj! Ima jos dosta da se radi i mimo datuma, samo se nadam da vi necete vise biti na mestu na kom ste sad!

Mirko

pre 10 godina

Mene uopšte ne zanima dal će i kad će taj datum-prosto svejedno mi je, šta više mislim da sa njima ne treba imati zajedničku državu, ili šta to već jeste. Ne mogu da zamislim da nam neki Nemac piše zakone i određuje nam kako ćemo da živimo. Jednostavno - njima njihovo, nama naše i ćao.

dario

pre 10 godina

''vreme je da i Srbija malo zareži i pokaže zube i da se okrene nekim drugim putevima koji su tu negde oko nas a mi ih za sada pomalo ignorišemo.''@Novica

Sve što se događa u zadnjih 15 g. je upravo zato što je Srbija režala i pokazivala zube 90'ih

lokator

pre 10 godina

Pogledaj sebe u ogledalu i seti se ko si i sta si...i ti i Vucic i Dinkic.Sta ste umislili,da ste neki igraci za velika dela?Svi mi znamo sta ste bili devedesetih,pa nakon toga a znaju i evropski politicari.Nisu oni kratkog pamcenja kao nas narod koji vas je opet doveo na vlast da nastavite da nas unistavate i moralno i materijalno i kulturoloski i na svaki nacin.

marehajduk

pre 10 godina

Ja jesam za EU ne zato sto sam opsednut njome,vec zato sto mi niko nije dao alternativu za nesto drugo.Ako bolje sagledamo ekonomske aspekte(za mene najvaznije) drugi put realno ne postoji.Ne postoji subjektivan pogled EU ka nama ili obrnuto.To je cisto ekonomski razlog jedne i druge strane da eksploatisu jedni druge,mada je EU u dominantnijem polozaju.
Srbiji preti ekonosmki slom veoma brzo,koji su najavljeni od velikog broja ekonomista i ne moramo biti toliko obrazovani u ekonosmkom smislu da ne vidimo i sami tu realnost.Jednostavno sam u stanju svesti da bi pre voleo da vidim nekog nemca ili japanca koji bi bio vlast nego sadaslju vlast ili prethodne a i buduci mi se ne cine kao dobro resenje.
A sto se tice Daciceve izjave za zeleno svetlo.Sta ste mogli da ocekujete od Svetskog prvaka u demagogiji.Mada mnogi kod nas dele to mesto sa njim.

Sajo

pre 10 godina

Druze Dacicu...nemorate da putujete u Bundestag po misljenje...evo ja cu ti reci...Necete dobiti datum jer vam niko ne veruje a narocito Nemci da ce te i sprovesti ono sto ste preuzeli kao obavezu,sama ova danasnja pretnja je dokaz te sumnje,znaci mozete da odustanete i okrenete se na staru Milosevicevsku politiku svakoga trenutka...Uradite preuzeto i potpisano pa onda imate i datum...a pre ako vam odobre datum ja onda mislim da st vi prevarili i EU i Nemacku a i svoj narod...JA VAM NE VERUJEM A KAMOLI NEMACKA I EU...Neverujem u vase iskrene namere da vodite zemlju ka EU integracijama...neverujem i kada vam dodele datum da ce te se tuditi da to ide brzo i glatko..vec ce mo se mi svi kojima je stalo do EU integracija nagadjati sa vama decenijama kao i Crnogorci sa Milom..koji je deklarativno za EU a za godinu dana je zavrsio samo 2 poglevlja pregovora od mogucih 30 i nesto,znaci vi STARI politicari zureci ka datumu i EU stce te tamo otprilike kada vam unucici stasaju...ako ista ostane od Srbije i njenih gradjana pose vase VEKOVNE vladavine i stalnog menjanja kursa delovanja...CRNA RUPA U EVROPI ,,,RUSKA FEDERACIJA,,,CETIRI STANE SVETA,,,,NEUTRALNOST,,,I SADA KAO EU...ma nebudite smesni vama samo naivni veruju i neobrazovana populacia Srbiej posto sve sto je moglo i bilo pametno i snalazljivo je pobeglo od vas i vase politike...Ne ockujete valjda da je i Bundestag takvog satava kao i vasi biraci...kazem i ako dobijete datum...em neznaci nista em ste prevarilii EU i gradjane...

Spectator

pre 10 godina

Koliko smo sproveli od potpisanog Briselskog sporazuma, nismo zaslužili više od žutog trepćućeg svetla. Prema tome i zeleno svetlo treba smatrati nagradom i treba da smo time zadovoljni, jer više nismo ni zaslužili, a teško da ćemo i zaslužiti kada pogledamo sastav pregovaračke ekipe koja je trenutno u Briselu.

T&T

pre 10 godina

(Zg, 9. jun 2013 22:08)

Svi tvoji komentari na svim temama uvek imaju samo jedan smisao - da pokusas dokazati hrvatsku superiornost i apsolutnu fenomenalnost u odnosu na Srbiju.
I kako, eto, Srbija nikada nece uci u EU a fenomenalna Hrvatska teatralno ulazi - ni da ulazi ne znam ti ni ja gde...
Tvoja (i slicnih komentatora ovde) jedina nada i zelja je da se Srbija na sve moguce nacine ponizi i unazadi kako bi ste zadovoljili neke svoje iluzije...
Meni samo nije jasno kako se ne umorite vise?

brka

pre 10 godina

Možemo li mi bilo šta drugo osim da se junačimo pa to nas je veči dovelo do propasti.Evropa zna kakvi smo i ništa nam ne veruju na reč,u Evropi prazne priče ne pale,hoćete li to ikada shvatiti.

V

pre 10 godina

Hajde i ja da ostavim neki komentar, jer izgleda da svaka budala danas može da izrazi svoje mišljenje. Ja jesam za ujedinjenje sa EU, za otvaranje granica, i sl. ali naša država nije uređena poput jedne Nemačke gde ljudi ukoliko ostanu bez posla, država im plaća kredite koje su podigli. Pravo da Vam kažem, da sam Francuz, ja se ne bih ujedinio sa nama, šta će oni kao napredna država sa nama šabanima koji po inostranstvu lomimo stadione i ograde, pa posle amnestiramo iste. Šta ćemo im? Da ih vučemo na dole? To su civilizacije orijentisane ka napretku, ne poput nas ka blatu. Mi bismo prodali našu vodu arapima, umesto da navodnjavamo naše njive i da nemamo problma sa aflatoksinima. Mi bismo sa Rusima koji su teritorijalno za malo pa na drugom kontinentu od nas, a okruženi smo razvijenijim društvima, ali ne, majka Rusija.

milentije

pre 10 godina

Narodu Srbije ( mislim na vecinu) ,koji vas je izabrao , dugujete da jasno i glasno saopstite NE - na ovakve prevare ( koje non-stop pljuste )

Zg

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako se ne umorite vise?
(T&T, 9. jun 2013 23:49)

Također :)

Odvojeni ste od realnosti, laže vas tko stigne i lažete sami sebe. Ali ako baš jako želite vjerovati da Srbija ima šanse ući u EU za deset godina, neka... Vjera je super stvar; problemi jedino nastaju kada se očekivanja još jednom ne ispune.

Jučer je bio neki članak kako neće baš biti lako provesti potpisano do zadanih rokova. Pa, ako nitko ništa ne radi, a u zadnja dva tjedna nije se napravilo doslovce ništa, baš ništa, ni najmanja sitnica, ne treba se čuditi što se "ne stiže na vrijeme". Zato sad neće biti datuma. A mogao je Dačić ići maknuti barikade s mosta u Mitrovici i moglo se još mnogo toga - recimo, da se oko međunarodnog pozivnog broja ne izvode gluposti tipa "dajte ga Srbiji, a mi ćemo Kosovu; onako, jednom, kad nam se bude dalo"...

Međutim, uvijek je lakše za vlastiti nerad i greške kriviti druge. Pitanje je samo koliko će ti drugi imati strpljenja.

Viktor

pre 10 godina

Srpsku vlast od ubistva Djindjica, ulazak u tu EU pricu interesuje samo zbog novca i kredita koji se daju clanicama za razvoj posto su nesposobni da ista urade sami. Sve su skoro unistili i pokrali od ostavstine SFRJ, a na prilagodjavanju Srbije EU standardima demokratije i osavremenjavanju zemlje nisu ucinili bas nista. Zato i sedimo u cekaonici... Evropi ne treba jos jedna tako moralno i ekonomski razorena clanica i ja ih potpuno razumem sto nas toliko uslovljavaju.

mattko

pre 10 godina

Tako je Dacicu samo to ne treba novinarima govoriti vec uputiti diplomatskim kanalima takvo upozorenje onima kojima je najvise stalo do sprovodjenja Briselskog sporazuma. Vi morate dobiti datum sada inace idu izbori jer niste ni jedan dolar novih investicija kao vlada stvarno uneli od svog konstituisanja u zemlju.Dakle morate dobiti nesto 28 juna.

Fahreta

pre 10 godina

Nemoj Dačiću da praviš greške koje je Sloba pravio .. i sam si rekao da bi drugačije radio da si mogao da odlučuješ. Pa evo, sad možeš da odlučiš. Jes da vas prave na buda*e ko i Slobu al nema veze .. progutaj tu žabu već jednom. :O .. Daj Vučiću da proguta ako ti nećeš.

antifa

pre 10 godina

šta očekuješ Dačiću, Tadić je bio istinski evropejac i mirotvorac pa su ga iz voleja šutnuli ispod pojasa kada nije ispuno SVE što je traženo od njega. Ne zanimaju njih vaša obećanja i sporazumi, nego odrađen posao. Kada procene da su dobili ono što su tražili, onda će odobriti datum. A ako se ova retorika nastavi, samo će da zaprete sa ubrzanim vraćanjem viznog režima, pa ćeš ponovo morati da se pravdaš i izvinjavaš kao što si već radio pre.

XXL

pre 10 godina

Ček' malo ... Vi ste prihvatili briselski sporazum zbog datuma?!?!?!? Kad ste ga prihvatali rekli ste da ga prihvatate zbog Srba na Kosovu.
A ako ne dobijete datum, onda će se "ozbiljno ugroziti" sprovođenje sporazuma!?!?! I opet, šta je sa Srbima, koje, navodno, štitite tim sporazumom?
Ili će biti da ste prodali Kosovo zbog datuma? Blago onom ko vama veruje ...

Provincijalka

pre 10 godina

Ovaj covek je studirao politicke nauke sa prosekom 10 ?!
Njegova saopstenja za javnost su na nivou pijacarskog caskanja i dobar deo ljudi sa svojim komentarima bi zvucao ozbiljnije u odnosu na "zid placa"
"zeleno svetlo"...bar kada je ovako bitna tema u pitanju...

teodora

pre 10 godina

Srbija je datum u potpunosti zaslužila. EU bi trebala da ceni velike napore koje je vlada Srbije, a pre svega Aleksandar Vučić, uložila u postizanje sporazuma oko Kosova, i borbu protiv korupcije, i da Srbija dobije datum za početak regovora, a ne “zeleno svetlo”.

ignjat

pre 10 godina

Da Srbija nije odlučno počela da se bori protiv korupcije, Srbiju ne bi primili u EU ni po cenu da prizna nezavisnost Kosova, jer zemlje u kojima je prisutna sistemska korupcija, a takva je bila Srbija u vreme vladavine DS-a, niko ne ceni, i takve zemlje EU ne želi zu svom sastavu.

Dejan

pre 10 godina

Ostavimo se praznih parola. Zna se šta Švaba traži od Srbina. Samo slepu poslušnost i pokornost. ,,Uzdu glodat da se lome zubi" što bi rekao Njegoš, pa ko voli nek izvoli! Ne može ,,i jare i pare"! Niko nas batinom ne tera u EU.

pipo

pre 10 godina

Ti nisi prevaren,narod je prevareni od Vas dvadeset godina isti ljudi kao uvek do sada,ali Ti Dacicu nisi kriv, krivi su oni ko vas izabrali......

Talični Tom

pre 10 godina

(boban, 9. jun 2013 18:10)

Kao što NATO poštuje Kumanovski sporazum, tako možemo i mi da poštujemo Briselski.
A što se tiče prevare, pa i mene su kada sam bio mali varali, ali nikada nisam ispao magarac, kao neki odavde (nisu stigli šargarepu).
A da li hoćemo u EU pokazaće narod kad-tad na referendumu, a onda neka se i Tadić, Vučić, Dačić i ostali zapitaju zašto su zamajavali ovaj narod i trošili novac iz budžeta za gluposti. Nadam se da će za svaki potrošeni dinar iz budžeta dobiti po jednu godinu zatvora.

1%

pre 10 godina

Ivice, opet pogresan zakljucak. Niste vi saobracajci , oni su saobracajci. Oni su ti koji regulisu sobracaj, kretanje i pravila...Ti o voji iz vlade se ponasate onako kako klasican vozac iz Srbije. Mislis da su pravila stvorena za nekog drugog, i da narvno pravila poznajes najbolje...Zato nauci znakove, to je najvaznije, a posle toga svetla na semaforu, ali posebnu paznju obrati na OGRANICENJA...sa tim vrlo slabo stojis...

Zare

pre 10 godina

Izvanredno! Godinama u nazad naši političari koriste EU kao neku vrst štapa i šargarepe prema svom narodu. Milošević je Eu predstavio kao skup zemalja koje nas mrze i hoće da nas unište. Nakon toga su PRO-EVROPSKE snage započele sa idealizacijom Eu kao raju kome treba da stremimo. Ovo je lagano evoluiralo i Eu postaje ALIBI. Za sve neuspehe kriva je EU. Za nepopularne zakone kriva je Eu. Za gubitak Kosova (pogadjate) Eu. U velikim ekonomskim nedaćama očekuje se pomoć od Eu. Sadašnja vlast je krenula sa politikom mi MORAMO u Eu iako upošte nije jasno zašto niti se stiče utisak da su oni posebno oduševljeni time. Svi Oni kriju jednu činjenicu ulazak u Eu treba da podrazumeva pre svega sprovodjenje evropskih standarda kod NAS. Ovi standardi se ne odnose samo na ekonomski standar nego i na mnoge druge oblasti života a na vrhu su poštovanje zakona, gradjanske slobode a na samom vrhu borba protiv korupcije. Sve ovo i još mnoge druge stvari treba rešiti pa kad se kao društvo približite standardu svih u EU lako će te ući. Ovako, kao to predstavlja Dačić "Mi vama prodali i Kosovo a Vi nam ne date ulaznicu" ne samo da je ružno i sramotno nego je i samo još jedan ALIBI za neke buduće neuspehe. Bojim se da nam se sa ovom vladom kao narodu i državi JAKO LOŠE piše!

Морава и брда

pre 10 godina

Ми смо преварени од стране овога режима који нас ЗАМАЈАВА већ годину дана око неког ДАТУМА; док привреда и друштво пропадају, стање је лоше.

Уместо да се бавимо собом, да развијамо ДОМАЋУ производњу за ИЗВОЗ, да се стручњаци баве струком, код нас цвета лоповлук, мафијашење, уцењивање и ЛАЖ и ОБМАНА.
Овај трули режим ће нас докусурити.

Срамота.

Mister NO

pre 10 godina

Ma, mi smo super, sve uslove smo ispunili, problem je u EU.

A kad ih IZMUVAMO da nas jednom prime, onda ćemo opustošiti njihove fondove, kao da u iste i MI sami nećemo morati da priložimo svoj deo.
Šta ćemo raditi sa parama iz ovih fondova naša je stvar, jer oni samo misle da će moći da NAS kontrolišu.

Zar je bitno što:

- ne znamo gde su nam granice i koliko ljudi imamo.
- su institucije u katastrofalnom stanju, od skupštinskog cirkusa, preko glomazne, neefikasne i korumpirane izvršne vlasti, pa do sudstva koje je u svađi sa samim sobom (bilo da je u pitanju tzv. reforma ili neujednačena sudska praksa, zbog čega građani kroz budžet plaćaju svaku odluku suda u Strazburu).
-u Srbiji ljudska prava jednostavno ne postoje jer npr. poslodavci tretiraju radnike kao robove, a država ih ne štiti (nema veze, organizovaćemo Paradu ponosa na jesen - to su ova, kako se zove, ljudska prava...).

Kao što reče Vudi Alen: "Nikada se ne bih pridružio klubu koji bi za člana primio nekoga kao što sam ja".

Hr1

pre 10 godina

Samozavaravanje je izgleda najveca boljka... pa svi vec prepoznaju izmotavanje i zavlacenje Dacica i njemu slicnih. Prvo konkretni rezultati pa ce se i uzvratiti istim. Za dobre zelje moze i biti samo "zeleno svjetlo".

ko jos veruje

pre 10 godina

ko jos u zemlji moze da veruje u eu-bajke. oni nece Srbiju u svoje drustvo i tacka. ovi ljudi (Dacic, Vucic, Nikolic....) pravdaju sebe, a sami su znali sta ce biti. bruka i sramota, i dalja izdaja i rasturanje zemlje. sram ich bilo

Realista

pre 10 godina

Nećemo mi nikada ući u EU. EU će postojati, ali Srbiju nikada neće primiti, zbog ekonomske nerazvijenosti, nerešenih unutrašnjih pitanja, nezavršenih granica i na kraju zbog nekoliko stotina hiljada, pre svega Šiptara koji bi pohrlili u EU.

Radojedtzgq

pre 10 godina

Zasto se lozite na taj datum? Posle pocetka pregovora postoji jos hiljadu uslova, koji se odnose na normalizovanje ove zemlje. Primice nas onda kada budemo licili i delili iste vrednosti kao Danci, Holandjani ili Belgijanci. Pre toga, nece i to su rekli mnogo puta. Dakle, ovakve kakvi smo sada, EU ne zeli. Jel' to bre jasno? E sad, da pokazujemo zube ne mozemo, jer je i Putin rekao jasno da nece da stoji iza nas sa palicom u ruci, jer mu je to mnogo skupo a i nije sigurno da li je bas najjaci baja u kraju. Jel' jasno i to? Dakle sta mozemo da uradimo: polako menjamo zemlju, afirmisemo najbolje u drustvu i gradimo drzavu po ugledu na male, pazi dobro na male, zapadno-evropske drzave. Optimista bi rekao da je za to potrebno 7 godina, a pesimista da se to nece desiti nikad, jer mi to ne zelimo (mislim mi koji smo nepismeni, a ove strebere ko..). Eto, veoma je jednostavno.

šica

pre 10 godina

Srbija ima šanse da dobije datum, je su Vučić i Nikolić svojim radom doprineli promeni mišljenja evropskih zvaničnika o srpskim političarima. Za razliku od Borisa Tadića koji je obećavao mnogo, a malo šta od obećanog isunjavao, Nikolić i Vučić vode iskrenu spoljnu politiku, bez velikih obećanja, ali što obećaju to i ispune.

au

pre 10 godina

Bravo Ivice. kazi im ti samo tako. Lahko ces posle da se vadis na losu interpretaciju. Samo .. pozicija u kojoj je Srbija dosta lici na poziciju u koju je Zed iz filma Pulp Fiction dovodio svoje zrtve pre nego je naleteo na pogresnog a to po svoj prilici nismo mi poltroni. Veliku grupu budala mogu da vode samo velike budale!

Znam

pre 10 godina

Pa lepo,
onda otpustite par hiljada savetnika na poslovima evropskih integracija, uštedećete u budžetu..., to dajte za podršku mladim majkama,
nećemo i onako morati da se integrišemo nigde, jer nas za sto godina neće biti!

Gruja

pre 10 godina

Comski je lepo rekao da EU ne zeli Srbiju i da ce Srbija napraviti gresku ukoliko ispuni zelje EU vezane za Kosovo, jer jednostavno EU ne zeli Srbiju u svojoj uniji.
Generalno mi smo njima vec mnogo toga dala, za pocetak smo im otvorili trziste, zatvorili domace banke(jedini primer u svetu) i dali posao stranim bankama i jos mnogo toga...

Kraguj

pre 10 godina

Samo verovanje da ce nas u ovakvom politickom,ekonomskom,moralnom i ko zna kakvom jos stanju primiti je samo dokaz koliko smo potonuli u samoizolaciju u poslednji dvadeset godina.Koliko je ta samoizolacija drasticna je dokaz da niko gotovo nema istinitu pretstavu o evropi i njenim principima.Mi smo na tom stupnju od slovenije iza nekoliko svetlosnih godina a kamoli od te nemacke ii francuske.Mislim zamislite da nama ponudi ekonomski aranzman neka zemlja kao sto je ruanda ili makedonija sa svojim ekonomskim i politickim stanjem, kako bi ste vi reagovali?Kada uporedite informacije koje mi dobijamo od nasih predstavnika vlasti sa informacijama koje plasiraju svetski mediji vidite da to nema veze sa zivotom.Da bi mi mogli da udjemo u neku zajednicu moramo mi sami prvo da postanemo zajednica i drzava a ako nam to uspe bice nam svejedno hoce li nas primiti ili ne i verovatno ce nam i sami ponuditi aranzman kao jednakima.Dotle ,sve je cista iluzija kao predizborna reklama.

bosiljka

pre 10 godina

Ako i ne dobijemo datum sada, siguran sam da će Srbija u narednim mesecima dobiti datum, a sve što je rađeno u Srbiji, ne bi trebali da je rađena samo zbog EU, već zbog budućnosti Srbije, a tu pre svega mislim na Vučićevo angažovanje na iskorenjivanju korupcije.

TRUBA

pre 10 godina

Ne razumem ministra policije,kako nismo mi saobrćajci,pa g-sn ministre zar to nije vaš resor.Trebalo bi da vam "imponuje" to zeleno svetlo,a vi tako...hehehe...samo vi njima i dalje verujte.

i tako...

pre 10 godina

Znate ono "konacno i Srbija da udje u familiju evropskih naroda"...hehe cuo sam negde da Banacani kazu "iju, iju, izes' familiju - svi ocedu da te zaje*edu" :) ...ne znam da li kod Lala zaista postoji ta izreka, ali nekako mi se cini da daje odlican opis ovoga sto se nama desava, na moju zalost i na moje cudjenje...No, da prestanemo i ja i svi mi da se iscudjavamo, nego da povratimo svoju zemlju od bande koja ju je privatizovala i sve nas opljackala? Da vratimo koliko mozemo novca koji su izneli napolje, da sprecimo dalji odliv sredstava, da napravimo zakone koji za cilj imaju pravdu, slobodne ljude, trzisnu privredu i sistem koji ce te zakone sprovoditi? Eto, za pocetak npr. toliko, sta kazete? Svaka cast EU, ali samo mi mozemo sebe da spasimo ili da dopustimo da nas uniste i nasi i strani banditi. Nego, vreme nam curi kroz prste - valja nam se trgnuti!!

Braca

pre 10 godina

Sama recenica: "To zeleno svetlo - nismo mi saobraćajci" nije logicna. Oni koji jesu saobracajci odredjuju paljenje i gasenje svetla a mi smo izgleda samo naivni ucesnici u saobracaju.

Medena

pre 10 godina

Sada cemo videti reakcije, dakle pozitivna ocena je najmanje sto mozemo dobiti ako se realno sagleda sve. Jos jako malo vremena je ostalo do konacne odluke kada cemo znati da li su ispostovali ili ne dogovor i da li zaista postuju dogovoreno.

chohano

pre 10 godina

Nismo saobracajci ali smo vozaci, na putevima sa mnogo rasksnica i semafora,koji na nasoj ruti retko ukljucuju zeleno svetlo,Premijeru!!!

drazen mihic

pre 10 godina

vidis mi smo proletili kroz jedno desetak crveni svjetala dok nismo stali,
i sad treba prvo platit kaznu za to ,pa onda na zeleno krenuti dalje..

Callahan

pre 10 godina

Ha ha ha. Ti Dacicu jos nisi naucio lekciju iako si jednom ponavljao razred. Bas bih voleo da znam kako se izrazavas kad se obracas njima.
Nazalost izgleda da smo mi Srbi mazohisti i to u fazonu "oni tj nasi politicari gazde a mi kucici"

MARIJANA59

pre 10 godina

Mi da dobijemo datum za pregovore i da idemo u eu pa nemozemo ni u prodavnicu da odemo koliko bedno zivimo a kamoli u eu narod pocece medjusobno da se ujeda od nervoze i nemastine pricaju o semaforima mi nikad semafore nismo imali niti ce ih ikad biti bice samo jedno svetlo za srbiju a to je CRNO i Crno ce nam uvek svetleti.
(gagi, 9. jun 2013 23:53)
Zasto toliki pesimizam, necemo CRNO svetla, ali treba biti kategorican, i Vlada da reaguje na pravi nacin ukoliko nas EU ovog puta izigra.

Vladimir

pre 10 godina

Mogu i ja sad da pricam kako je smesno da Dacic prica ovo, ili kako nam je on i slicni ukrao godine, pa mogu i da prizivam aneksiju od Rusije, pa da kazem da se EU raspada itd... Cinjenicu su drugacije;
1. Slabi smo ali nismo najslabiji na svetu.
2. Kosovo nije nase, ali ni Sever Kosova nije albanski
3. Zapad, Nato, EU, imaju svu moc na Kosovu pa opet nisu nasli resenje za Sever, milom ili silom?
4. Ivica Dacic je premijer Srbije, Aleksandar Vucic je to sto jeste, oni sada odlucuju i gotovo, ja sam tu knedlu progutao posle izbora 2012-e i vise o tome ne razmisljam. Oni ce doneti odluke i oni moraju da donose odluke.
5. U pregovorima malih i velikih, u ovom slucaju Srbije i EU/Nemacke, ide kao u svakim pregovorima, svako da svoj pocetni stav, pa onda popusti malo pa ceka ovog drugog da popusti itd.. Sada je zaista potez na EU, Srbija je uradila sve sto je mogla u zadnjih 3 meseca i za to joj je obecan datum za pocetak pregovora 28.06.2013. Sve osim toga je neprihvatljivo i Dacic, Grubjesicka, Vucic, pa i Tadic moraju da vicu na sva zvona i da recenicu "datum, 28.06", pominju sada svakog dana, svakog minuta, svakom s kim pricaju i da to rade najglasnije sto mogu. Neko, EU ili mozda licno Ketrin Eston je rekla "uradite to i to" i "dobicete datum", a sad je glavno sta ce da kaze CDU, kao da su iznad EU? Mozda i jesu? U svakom slucaju, sada je na potezu Ketrin Eston, i njena licna odgovornost je da ubedi CDU da kaze "Da", ni manje ni vise.

Monumentology

pre 10 godina

Ja jos uvek cekam izvrsenje moje, 18 godina stare, pravosnazne presude! To hoce Nemacka, da se dgovorno ponasate prema sopstvenim gradjanima! Onda cete se odgovorno ponasati i prema drugima.
Nazalost, taj dan je veeeeeeeeeeeeeooooma daleko! Vreme je za veliko ciscenje na srpskoj politickoj sceni! Potrebni su obrazovaniji, mudriji politicari koji imaju drugacije manire, retoriku i pojavu! Veci deo postojeceg politickog establismenta u Srbiji izgleda kao da je izasao iz jednog od onih ormana uprave za ideolosku indoktrinaciju gde su ih cuvali u naftalinu. Promene sada, ne sutra ili posle podne, ODMAH!!!

zivko blagojevic

pre 10 godina

Nismo saobracajci ali vozimo krntiju koja nije prosla tehnicki pregled,pa shodno tome, moraju. da nas povremeno iskljuce iz saobracaja.

mihajlo

pre 10 godina

"..ako ne dobijemo,ja mislim da smo mi prevareni".E,neka si nam,vala,rekao!
"Naivčino" jedna.A šta kaže umišljeni mudrac?!Da imate imalo časti....

runner

pre 10 godina

Da je vaša stranka, a naročito čelnici SNS-a dok su nosali bedževe sa slikom haškog klovna, bila kooperativna prethodnih godina kao današnja opozicija, sem DSS-a, i da ih za bilo kakvo popuštanje Briselu, Hagu ili Prištini niste žigosali izdajnicima i stranim plaćenicima sada bi i Srbija i vi bili na konju. Sada je dvadesetak godina vaše opstrukcije, destrukcije, sitnih podvala i prevara došlo na naplatu. Slabo vam se veruje, a kako i ne bi kad vi još uvek pričate jedno a Šef kancelarije za KiM drugo.

Duci0167

pre 10 godina

Ovi evroskeptici to samo iz inata evrofanaticima. Nista drugo do krasne nam vrline. Ponavljaju Kostunicine mudrolije o raspadu EU i zlom moralu koji za razliku od naseg je "uzasan". Pa gradjani,kad vidim da su nam makar ulice ciste,makar to,prvi cu insistirati da nam ne treba Evropa. Ovako,treba jos mnogo da naucimo,da se civilizujemo. Nas odnos ka EU,kako nas oni dozivljavaju je "sta bre hocete vise,dajte nam vase pare". Prilicno dziberski!

BokiV

pre 10 godina

Najvažnije od svega je da država rešila sve probleme i prepreke koje su nas sprečavale da uđemo u EU,jer je rešenje tih problema bitno da bi država funkcionisala kako treba. Datum će mo dobiti sigurno,a da li je to jun ili decembar,ne menja mnogo.

mIdVeSt

pre 10 godina

Cekaj?! Ne znam sta se sad buni ovaj?! Sta je skoro pricao njegov koalicioni partner?! "Strah me je naravno da me je strah, noge mi klecaju zbog toga sto odbijamo ultimatum EU"..."Srpska ekonomija kleca, da bi prezivela treba joj investiociona injekcija iz Nemacke"...itd..itd...Ne znam sta ocekujete, mozda ljubav za uzvrat?! Sami otkrivate sve karte! Nema nista od vas. Mozete biti predsednici opstina ili nesto na lokalnoj samoupravi ali drzavnicka funkcija narocito vezana za inostrane poslove, nije to za vas. Nije da vi necete ili da se ne trudite nego neznate te poslove da radite, niste skolovani, nemate dobre timove iza sebe...nista.

Duci0167

pre 10 godina

O tome si trebao da razmisljas dok si '90 sklapao scenario sa Milosevicem. Zar stvarno neko misli da ni sa jednom reformom obavljenom do kraja i iskreno zasluzujemo pregovore? Kao moler kad kreci pa samo zamaze na mestima,vrti se u krug i prica hvalospeve,uprlja citav stan i na kraju kaze "al' sam ga opravio profesionalno". Samo pricaj tim ulicarskim jezikom pa ce ti biti i odgovoreno istom merom.

pajura

pre 10 godina

Srbija sa piunim pravom očekuje dobijanje datuma, i to će Vučić otvoreno reći svakom svom sagovorniku iz EU. Nadam se da će EU znati da ceni sve dobro što je aktuelna vlast, za ovi 9-10 meseci, uradila, i da će Srbiji ipak dobiti datum za početak pregovora sa EU, a ne tamo neka „zelena svetla“.

Bg

pre 10 godina

@(Zg, 10. jun 2013 06:12)
Gledaj ti u svoje dvoriste,vi ste gori od Rumuna u toj EU.Imate korupciju vecu od Bugara,u minusu ste debelom i nama si nasao da spocitavas nesto.Sad ce da vas rasture sa uvozom...srecno!!! :D

janko

pre 10 godina

Dobijanje datuma za početak pregovora sa EU dobro za Srbiju i sve njene građane, pa i one građane koji svaku Vučićevu izjavu dočekaju sa najžešćim kritikama. Vučić i svoje najžešće kritičare vodi u Evropu.

najevropljanin

pre 10 godina

Kako sam razumeo Briselski sporazum je postignut da bi se normalizovali odnosi na KiM i da je to islo nama u prilog, da dobijemo medjunarodnu garanciju za sever KiM. Receno je da mi to ne radimo radi dobijanja datuma nego zato sto je u nasem interesu. A sada cujemo da su nas prevarili ako ne dobijemo datum. Neko tu laze ili je onda slagao ili sada laze, trece nema...

dejan

pre 10 godina

mazu oci ljudima sa fiktivnim datumima i evrointegracijama dok sa druge strane se pljacka drzava i zaposljavju nesposobni kadrovi ko da smo najgora africka zemlja. Kao njima je stalo do EU?

Radovan

pre 10 godina

To reci njima a ne novinarima. Sta sad mi trebamo da navijamo gromoglasno za Miljacku. Usao si u proces i radi svoj posao i prestani lupati gluposti. On ce sad kao njima da pokaze kako Musa (Ivica) dere jarca (svoj narod) Izgleda da ce izbori biti sledeceg meseca. Ne vidim drugi smisao ovakvih diplomatskih kataklizmi. On kao da je na koncertu jos samo treba da kaze svima: "Ajmo ruke gore. Zeleno svetlo ..... Je'l bilo dobro, je'l bilo dobro.." na hajduckoj cesmi.

jake im nase banke..

pre 10 godina

(Gruja, 9. jun 2013 20:44
da ti objasni tata nesto u vezi nasih banaka.
jedna francuska ima sedam HILJADA mililjardi dolara, bankarske efektive(uglavnom stednja gradjana)
srbija dve ili tri milijarde dolara.
toliko o preuvelicanoj vrednosti naseg bankarskog trzista.

Avax

pre 10 godina

Dosadni ste više sa tim spin datumom koji u praktičnom smislu ne znači ništa.Turska je dobila datum pre 20 godina, pa je stalno ucenjuju.Kipar, prava manjina (Jermeni, kurdi), prava žena (trampe ih za krave).I sad kad je uzela stvar u svoje ruke i ostvarila 8% BDP, nemiri, rušenje konkurencije.EU je za nas zainteresovana kao za lanjski sneg, tj. vidi nas samo kao delove ex Austrougarske u svom sastavu.

Evo daću vam ja datum: limberga meseca 3014.Šta ima mi tamo da tražimo sa 30% nezaposlenih, 12% inflacijom i 200eur platom i dugom od 30 milijardi evrova.

Zg

pre 10 godina

Gledaj ti u svoje dvoriste,vi ste gori od Rumuna u toj EU.Imate korupciju vecu od Bugara,u minusu ste debelom i nama si nasao da spocitavas nesto.Sad ce da vas rasture sa uvozom...srecno!!! :D
(Bg, 10. jun 2013 10:15)

Komšija, nama cijene hrane već padaju i sve je puno natpisa i reklama o sniženjima, a za mjesec dana padat će još više - slično kao u Mađarskoj nakon ulaska u EU. Kod vas su članci "kupovat ćemo povrće na komad". Dolazi nam čak i njemačka konkurencija za distribuciju električne energije, da se HEP-u razbije monopol i da počnu padati cijene struje i grijanja.

U mojem dvorištu nema aflatoksina i smeća, nema Grand parade, seksa na Farmi, likova kojima je ljubavnica maloljetno dijete trudne žene, nema humora koji uključuje premijera i "cicamacu", nema ni mafijaških ubojstava i onih koji skaču s mostova. Toga je bilo pred petnaest godina. To smo sve prevazišli zahvaljujući pregovorima za EU.

Moje dvorište zaduženo je 55% BDP-a. Tvoje je prešlo 60% i nemoj se čuditi ako do kraja godine bude 65%. Ali eto, stižu borbeni avioni, to je bitno - a opet će se slati zahtjevi susjednim državama da pro bono dođu gasiti požare preko ljeta, jer Rusi imaju svojih problema i u Nišu ne drže ništa korisno.

Sretno i tebi!

Keti S.

pre 10 godina

Postovani susedi iz Hrvatske,u cemu je zapravo vas problem?Ja ne vidim nikakav razlog za vasu euforicnost,kao sto ne vidim ni razlog za veliku"frku"kada je u pitanju datum za Srbiju.Potpuno je nebitno da li ce pregovori poceti na jesen ili pocetkom naredne godine.Ono sto je bitno to je da je Srbija definitivno na nepovratnom putu ka clanstvu u EU.Da li iko ozbiljan misli da ce Hrvatska ili Crna Gora uci u EU,a Srbija nece?Svasta.To sto su gradjani Srbije tradicionalno daleko kriticniji prema sopstvenoj drzavi,no gradjani Hrvatske je nesto sasvim drugo.Srbija je normalna,demokratska drzava u tranziciji sa svim manama i prednostima koje taj drustveni proces donosi.Da se razumemo nisam pristalica aktuelne politicke opcije,ali mislim da po pitanju sustinskih interesa Srbije,ne bi trebalo davati prednost stranackoj pripadnosti ili simpatizerstvu.U tom smislu nema nikakvog razloga da ne budemo na istoj liniji.Jedini razlog zbog koga ce Srbija poslednja uci u EU je problem Kosova.Da nema tog problema usla bi zajedno sa Hrvatskom.Ali sustinski je nebitno da li ce se uci ranije ili kasnije,bitno je da se bude na tom putu,a onda ce se do cilja pre ili kasnije,sigurno stici.Kao kljucna drzava Z.Balkana,mozemo Evropi da ponudimo vise od svih suseda sa prostora EX-YU.Uz postovanje prema svim drugim drzavama,ali Srbija sa svojom drzavnom tradicijom,uz Bugarsku najznacajnijom JZ. kulturom, ekonomskim potencijalom i uopste ukupnim potencijalima u drustvu,je dovoljno respektabilna i uvazena.

Milan Nis

pre 10 godina

Sta to znaci,pa znaci gospodine Dacicu da dvadeset godina svi zajedno kako ste se menjali na vlasti,vukli sve redom za nos,izvrgavali i nepostovali dogovoreno,pa posto ste se probudili iz zimslog sna i shvatili da je vrag odneo salu,sada bi da se ljutite.Ne ide to tako,oni su bili strpljivi i bice jos dugo,jer se radi o nasoj g....i,a ne njihovoj,njima se nigde ne zuri.

Pravi Pera

pre 10 godina

Gledam odlicnu emisiju "Teska rec" sa profesorom Draganom Simicem (FPN } , Vujevicem ( Napredni klub ), Stanislavom Pak , savetnicom Predsednika Nikolica . Ljudi lepo i odmereno govore o tome da cemo postati clanovi Evropske unije kroz desetak godina ( od dobijanja datuma )!
Dakle "zeleno svetlo" , a u medjuvremenu bi mogli da nacine plan hitnih mera i da rasture komplot izmedju politicara i tajkuna kojim je opljackana ova zemlja ! Nije dovoljno hapsiti Karice i Miskovice , treba im oduzeti imovinu koja pripada narodu . To ce biti veoma tesko ostvariti jer su mnogi sa politicke scene duboko umesani u pomenutu pljacku ogromnih razmera . Bice potrebno mnogo snage i politicke volje da se ubrzano izmeni zakonodavstvo "po necijoj meri" . Itd.Itd.
Inace ce narod na ulice a drzava bez pravih ideja i programa !

Ranko

pre 10 godina

Neće premijeru Srbija biti prevarena nego vaša nesposobna Vlada! A vi , odnosno , nesposobna Vlada je prevarila Srbiju ! To je to !

Moji vi...

pre 10 godina

Naša 'elita' koja nas vodi više od 20 godina je toliko bez vizije, da ne poveruje čovek.
Osim ličnog i trenutnog interesa ne vide ništa drugo.

Александар Џунић

pre 10 godina

Саобраћајцима не треба зелено свезло, већ ђацима пршацима, што пешаче узалудно на релацији Београд-Брисел.

Milutin

pre 10 godina

Pa to I oni u EU kazu. Nismo mi saobracajci nego oni. Mi smo pesaci koji stoje na prometnoj raskrsnici I na koje niko ne obraca paznju. Sada saobracajac kaze " zeleno je predjite, samo negde na jesen, ne sada". Nadvoznjak je suvise daleko za pesake (nekoliko hiljada km) I ne preostaje nam nista drugo nego da gledamo saobracajca I cekamo. Samo jedno je sigurno - tu pretrcavanja nema.

Bg

pre 10 godina

@(Zg, 10. jun 2013 15:24)
E pa bas mi je drago zbog tebe i vas,vidim toliko si ushicen da umesto da se pripremas za docek EU brines o nasoj Farmi i cemu vec.Ostavite se Srbije kompleksasi.Sta tebe briga kako cemo i sta cemo mi u Srbiji,imate svoju NDH,etnicki ste je ocistili pa sad ajde,putujte...Samo ne znam koga lazes sebe cini mi se,evo me sa tvojim Splicanima i par Zagrepcana,vidim da su "odusevljeni" sa EU...Sa mnom rade ovde u "bratskoj" Rusiji,cudo nisu u Nemackoj?!?

tam-tam

pre 10 godina

Jeste uradjeno mnogo u cilju dobijanja datuma. Ako ga sada nismo zasluzili ne znam kada cemo. Medjutim, desi li se da ga ne dobijemo ni sada, mora se nastaviti trud. Mislim da ova vlast, pre svega Vucic, nece lako odustati od dobijanja datuma.

novicavg

pre 10 godina

Nismo saobracajci ali vozimo krntiju koja nije prosla tehnicki pregled,pa shodno tome, moraju. da nas povremeno iskljuce iz saobracaja.
(zivko blagojevic, 9. jun 2013 19:11)
Ne treba da nas isključuju iz saobraćaja, ovaj Dunav koji raste i koji valja sve pred sobom oduvaće i našeg premijera koji očigledno nije dobro shvatio suštinu Eu odnosa i tapšanje po ramenu.

jednom policajac, uvek...

pre 10 godina

Na raskrsnici saobraćajac ima prioritet u odnosu na semafor. Toliko o propisima. A što se tiče Unije i Briselske administracije - i oni imaju svoje saobraćajce koje slušaju. Tako je to širom sveta. Naša je greška što zavisimo upravo od tog sveta.

gradska vreva...

pre 10 godina

Ma kad se stvori saobraćajna gužva lepo se sklonite sa strane i pustite semafor da reguliše saobraćaj. Tako rade i saobraćajci.

Vladan

pre 10 godina

E pa gospodo ne moze i jare i pare, u prevodu, vama treba mnogo para da zemlja ne bankrotira u ovoj godini, narod ne izadje na ulice i presudi vam za svo zlo koje ste mu napakovali poslednjih 20 i kusur godina, a njima nase formalno priznavanje de faktog stanja tj. nezavisnosti Kosova...E sad, vi bi da vrdate, da tu nezavisnost konkretno ne priznate (samo zbog moguce negativne po vas reakcije naroda), ali bi zato da dobijete konkretne pare da vas odrze na vlasti i da ih sa vasim tajkunskim pajtosima potrpate u dzep...

Mislim da je Evropi jasno da sa svima vama na vlasti i u opoziciji u Srbiji nema zivota, ni solo ni u EU. Vi svi i vasi tajkuni, tolike ste lopine da im Srbija sa vama na politickoj sceni u njoj u opste ne treba u EU.
Zato cenim da ste pusteni niz vodu, zavrnuce vam kreditnu slavinu spasa i pustice vas da se sa vasim tajkunskim olosem sami podavite u barustini koju ste od Srbije napravili...cak ce vam i pomoci u tome, a sa nekim novim igracima posle vas, postavljenim po njihovom izboru u pravi cas zavrsiti zapoceti posao...narodu sigurno ne moze biti gore nego sa vama...

marinac

pre 10 godina

Tačno, ONI su "saobraćajci", a mi smo "učesnici u saobraćaju", koju čekaju zeleno svetlo, koje nikako da se uključi, pa čekamo, čekamo...dok (po srpski) ne nagazimo na papučicu gasa, pa punim gasom kroz crveno, ali avaj, oduzeše nam picajci dozvole!

vukodrag87

pre 10 godina

"Zelim od njih da cujem isto jasan stav koliko je to moguce sta je to sto njima daje mogucnost da glasaju za to da Srbija dobije datum za otpocinjanje pregovora, sta im jos to nedostaje, ako im uopste bilo sta nedostaje, ja cu im predstaviti sta smo mi uradili, na cemu radimo, sta cemo uraditi do tog poslednjeg dana do kada oni odlucuju i pitati da li je to dovoljno", rekla je Suzana Grubjesic.

iako mi je URS posle DS-a najomrazenija partija, ova zena im je mozda i jedini kakav- takav kvalitet.
a Nemci...mesecima nas kao podrzavaju, a onda odjednom vecaju za zeleno svetlo, a sta posle toga?

NEDista

pre 10 godina

Ne treba nasedati na medijske špekulacije,a suštinski to nije bitno bitno je das mo napravili veliki korak kam članstvu u EU.