Nedelja, 02.06.2013.

09:18

"Najvažnije je da nađemo balans"

Posle sastnaka lidera vladajuće koalicije o ekonomskoj situaciji, premijer Dačić kaže da je najvažnije da se nađe balans u smanjenju rashoda i štednji.

Izvor: B92

"Najvažnije je da naðemo balans" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

Konobar

pre 10 godina

Veoma je bitno da se postigne konsenzus Vučić je rekao da će sve biti u interesu naroda.Eto dokle je 12 godina DS dovelo državu Srbiju.

VASHsmKA

pre 10 godina

Dok su svi predhodni rasipali i nisu mislili sta nas ceka sutra,to sutra je mnogo brzo doslo i sada moraju da preovladaju nepopularne mere...Jedino razumna ekonomska politika moze da nas izbavi iz ovoga da ne pocnemo opet fda prodajemo sva preduzeca po Srbiji kao sto je to do sada radjeno

officinale

pre 10 godina

Ono što nam je sada najbtnije je da dobije datum za početak pregovora u članstvu u EU. Jer je to dobra vest za investitore i može nam pomoći da se ekonomski stabilizujemo.

bataSMraka

pre 10 godina

Mere koje sada treba da se sprovode su samo zaostavstina svih predhodnih vlada i njihovih ne mera koje sada treba mnogo vise zaostriti nego da je to radjeno na vreme

Ivanho

pre 10 godina

Prodati Telekom i od tog novca isplacivati otpremnine otpustenim radnicima, uvesti profesionalni menadzment u javna preduzeca i isterati partijske kadrovike, platni razredi u javnim preduzecima, oprezivanje imovine primereno njenoj vrednosti.

zalosna vila

pre 10 godina

Sigurno je da se mora naci neko resenje i jos je sigurnije da ce ono biti bolno za nas narod. Medjutim, nema se vremena i valjalo bi naci brzo ali efikasno i plodonosno resenje

DRAGAN

pre 10 godina

Po mom misljenju treba podrzati vladu i njene mere stednje... Lako je komentarisati neciji ucinak iz senke a pogotovo ako o trenutnoj situaciji nemamo blize informacije, ja bih prvi da imam platu 100 hiljada umesto sto imam 20 hiljada ali ako ce to da jos vise unisti ekonomiju moje zemlje onda cu se strpiti dok se ne izvucemo iz krize i dok ne popravimo rad prosle vlade, a onda cemo valjda biti placeni koliko vredimo!!!

Daca

pre 10 godina

(samo tetki da odnesem lek, 2. jun 2013 10:03)
Po tebi najbolje bi bilo da smo se oslonili na znanje i iskustvo prethodnih. Vidim dokle nas je njihova strucnost dovela. Narod su osisali, a sebi su dobro pomogli. Doduse i medju ovom trojicom Dacic i Dinkic su svoj dovoljan dobrinos u tom sisanju dali, ali sva sreca pa ovog puta imamo Vucica.

Dji

pre 10 godina

Nasleđeno je teško stanje. Niko ne spori ni da je 5. oktobra 2000. godine bilo isto tako. Glas narod je uvek mera za sve. Posle 12 godina narod je rekao svoje i videćemo šta će biti. Opozicija će uvek da kritikuje i to je njen posao, ali žalosno je što kritike dolaze od onih koji su svih tih godina mogli po svim ovim pitanjima da urade nešto a nisu. Mora da se krene od nule...Priča se o ekonomiji i privredi a sve što je decenijama građeno i sticano prodato je u bescenje za vreme privatizacija. Moraju se donositi teške odluke i o EU i o Kosovu ne zbog nekih drugih, već zbog nas samih i naše budućnosti...Dajte im malo vremena...

zmitjkoe

pre 10 godina

Da li se neko seca cuvene Bele knjige SNS, odnosno programu za izlazak iz krize? Niko naravno. Najmanje Vucic jer ga je odbor SNS ovlastio da zapocne konsultuje sa premijerom o poboljsanju nasledjene teske ekonomske situacije, posto je premijer lider koalicione SPS.

http://www.youtube.com/watch?v=mAcqy_vbAmc

slavle

pre 10 godina

Sta pričaš? Traži samo od tvojih kadrova i onih iz žute sekte umesto zatvora da vrate pokradene pare,a onda njih pametno uložiti i to je to!
Predsednik Vlade treba da bude domaćin čovek!!!!

Sizif

pre 10 godina

(Silvester, 2. jun 2013 09:58)
Do sada novac mozda i jeste nestajao zbog kriminala i korupcije, ali ova vlast je dokazala da je krenula u ostru borbu sa istim, tako da ce se to pitanje u buducnosti blagovremeno popraviti.

Vanja Petrović

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo da i penzioneri podnesu teret krize.S obzirom da znamo koliko ih ima u Srbiji ,bice to velika usteda,a i oni su populacija koja ima najmanje troskove,niti se nesto oblace,niti se skoluju...
(Volens-nolens, 2. jun 2013 17:26)

Po tebi bi najbolje bilo da svi penzioneri se počiste po kratkom postupku i eto uštede?? E?? Sram te bilo na takvom razmišljanju ala dr. Mengele!! Koja arogantnost, drskost i bezobrazluk!!

Jovan

pre 10 godina

U pročitanih nekoliko komentara prepoznaju se navijači stranaka na vlasti i ništa više. Šta da očekuju građani Srbije od gospodina Dinkića i njegove tranaestgodišnje kreativnosti u Ekonomiji. Lično mislim da je on u proteklih trinaest godina pokazao sve što je znao i umeo da uradi u Ekonomiji Srbije. Dinkić je 13 poslednjih godina mnogo i doprineo da se nađemo u ovom ekonomskom blatu. Ostala dvojica Vučić i Dačić nisu ekonomisti i mislim da je njihovo učešće po pitanju nalaženja smislenijeg rešenja suvišno i komentarisati. Pominjani saveti za razne oporavke po mom skromnom mišljenju su takođe suvišni, a posebno onaj čiju većinu čine srpski tajkuni da ih ne pominjem pojedinačno. Dok su otimali i krali "stvarali" njihovo ničim zasluženo bogatstvo ONI su se lepo savetovali u zadnjih dvadeset pet godina sa svim Predsednicima i Vladama Srbije. Ovo prednje ističem iz ličnog saznanja za krađe i lopovluke o kojima sam upoznavao bivšu i sadašnju garnituru na vlasti, a da su iste na sva upozorenja do dana današnjeg ostajale ravnodušne i bez ikakvog reagovanja. Smišljenu Ekonomsku i sve druge politike za izlazak iz ekonomske /društvene/ krize u kojoj se nalazi Srbija može kreirati samo koliktivno multidisciplinarno telo okupljeno od najstručnijih profesora sa naših najiminentnijih fakulteta. Ukoliko dubinu i složenost krize u kojoj se nalazimo ne prihvata DRŽAVNI VRH i ne preduzme sve mere da stručni ljudi ove zemlje uzmu učešća u njenom rešavanju lično me je strah za njenu budućnost.

Ady

pre 10 godina

Narod i treba da bude upoznat sa trenutnim stanjem u drzavi, ne treba ga obmanjivati a ni lagati. Pravilnim merama koje se preuzimaju izaci ce se iz ovog stanja.

ALDO

pre 10 godina

Od kada i ko sve trazi taj balans i dokle narod to natezanje treba da podnosi?
(Sta ste do sada radili ?, 2. jun 2013 18:45)
a ti mislis da se ovakva pitanja resavaju u roku od godinu dana, pored cele ove agonije oko Kosova, korpucije, itd.?
slazem se ja da je ovo najvaznije, jer je situacija alarmantna, ali mora se postaviti i neki temelj, valjda.

crni domino

pre 10 godina

He, he, moj balansero kako ga nazvah pre deset dana, pocinje da trazi balans!
Samo napred balansero, balansiraj sa njima, privreda ce nekako da se pokrene, a ako zapne za jos kredita, imas ti dzokera u Moskvi.
Cim vi nastavljate razgovore, znak je da nemate viziju i plan pokretanja privrede, i da ste slozni kao 3 roga u vreci!

Volsebni magarac

pre 10 godina

Nadam se da ce se ova vladt ozbiljno posvetiti resavanju gorucih problema u zemlji i resiti najvaznije pitanje za vecinu gradjana srbije,a to je pitanje nezaposlenosti i ekonomskog razvoja!

Peko

pre 10 godina

(Sivilo, 2. jun 2013 17:24)
Pa samo na Bajatovicu mogu da ustede milione i naravno Dinkica ekonomskog eksperta poslati da radi kao postar pa na cija god vrata da dodje sa postom dalje zamiliste sami taj susret.

Indigo

pre 10 godina

Ove mere je trebalo preduzeti odavno i sad bismo vec bili na zelenoj grani.U proslosti se islo na ruku odredjenom delu populacije i zato smo mi tu sada gde jesmo!

Zoki

pre 10 godina

(Boban, 2. jun 2013 16:29)
Oni ostavke pa da onda dodju ovi tvoji sto su 12 godina imali priliku da nesto urade ali ipak nisu nista.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

(Vlajko, 2. jun 2013 14:19)

Ko ti brani Vlajko da investiraš? Animiraj svoje drugare, prodajte stanove, formirajte konzorcijum i investirajte. Zaparloženih firmi ima gde hoćeš, cena je daleko niža nego pre 5-10 godina. Izbarite "visoko obrazovane Gradjane" i pravite projekte, ko vam brani? Položite bankarske garancije za subvencije po zaposlenom radniku, ko vam brani?

Zaboravi na državne/društvene fore sa samoupravljanjem! Sa svim novcima radi kako hoćeš, zabošljavaj koga hoćeš, ko ti brani?

Bojim se Vlajko da sve što je vredelo već otišlo - kešovani kao ja 50+ ti sigurno ne trebaju, mada na tebi je izbor.

Šta kažeš NIJE SIGURNO? E Vlajko, Vlajko, ... budi mi živ i zdrav i brz uzbrdo. Ne ide to baš tako kako misli Mali Perica.

Indicija

pre 10 godina

Ja ne bih toliko zalila taj narod kome ce biti smanjena plata i podrzavam ovakvu meru.Svi su oni dospeli u javna preduzeca,imaju visoke plate i nista ne rade,ali bukvalno.Treba i oni da podnesu teret krize,nemaju oni osecaja kako je ostalom stanovnistvu.A i takvim merama,kao i otpustanjem poboljsace se kvalitet rada privatnog sektora i konkurentnost.

Sasa NS

pre 10 godina

Siguran sam da ce Vrhovni ajatolah sns/a, Prvi patrijarh srbije, Prvi potpredsednik vlade da nadje dobro resenje za ekonomske probleme, kao sto je to uradio i tokom svojih 20 godina bavljenja politikom, od Ogulina do zvecana, sto god je dotakao sve je izgubio pa rasprodaje vojvodjansku zemlju. I za ovih godinu dana je izuzetno puno uradio.

tri puta meri, jednom seci!!!

pre 10 godina

Bar ne zure pri odlucivanju i donosenju ovako bitnih odluka za drzavu!
Samo odmereno, kao i do sada, korak po korak, problem za problemom... koliko su nas samo vasi prethodnici unazadili, pokrali, rasprodali, to je tuzno, i verpvatno jako tesko za popraviti, ali verujem da su na pravo mesto konacno dosli pravi ljudi, kojima je stalo da srede svoju zemlju, i mislim da vam treba davati podrsku dokle god radite u interesu svog naroda!!!

novicavg

pre 10 godina

Vodeća trojka je u situaciji da različito razmišlja kada je u pitanju reševanje ekonomske krize u kojoj se država našla.I dok je SNS spreman i za nepopulčarne mere koje bi kod naroda mogle da izazovu gnevi i protivljanje one bi na duži rok sigurno dale bolje efekte od predloga za koji se zalažu Dačić kao premije i Dinkić kao ministar finansija. Oštirija fiskalna disciplina , jače kresanje troškovne strane državnog budžeta i reforma državne uprave i javnih preduzeća koja bi dovela do veće efikasnosti i zapošljavanja i dugoročno do poboljšanja. Ono što premijer i ministar finansija predlažu je rešenja danas za sutra a već prekosutra nas čekaju ponovo problemi.nadam se da će pre svega Vučić umeti da zajedno sa ministrima iz SNS-a nametne rešanja koja će ovu državu spasiti problema i dovesti do oporavka ekonomije.Samo hrabro i odlučno se može napred.

Kazivanja

pre 10 godina

Dacic kaze da vlada nema problem sa budzetom , a ja kazem da narod ima problem sa svima koji tako misle a ne RADE NISTA da se jadno stanje ekonomije promeni.

Dokle vise ?!

pre 10 godina

Kome sve, sta, na koji nacin, sada ili odmah, treba uciniti zato sto zemlja sa ovako nikakvom ekonomijom jos nema plan narednih akcija ni za danas, sutra, prekosutra...

Zoran

pre 10 godina

O cemu oni mogu da se dogovore sto ce potstaci privredu Srbije. Nema sanse. Jedino da stranim investitorima podignu subvencije na 15 ili 20.000 eura po radniku. Dokle god u Srbiji budemo trosili preko 80% vremena na kojekakve sulude, i nikome potrebne procedure a manje od 20% vremena za posao kojim se bavimo, dotle srpskoj privredi nema spasa. Otvaranje racuna pravnog lica kod poslovne banke je podvig. Gomila papira, nepotrebnih, ali kazu takva je procedura. Kao da je licno Mojsije doneo procedure iz palnine i izvolite. I tako redom. Zalim se NBS-u na te procedure. Dobio sam odgovor, "znate i sami u kakvoj drzavi zivimo", hahahaha ili bolje da placem. Savetnik za privredu mi to kaze, a oni propisali te procedure. Laku noc srpska privredo.Da li ce da svane, sumnjam

Vojvotkinja

pre 10 godina

Ne razumem kako svi optuzuju ovu vlast da vodi zemlju u propast.Pa,sta cemo sa silnim ekspertima iz prosle Vlade koja je dovela do ovakvog stanja?!Da nam nije bilo tih "eksperata" iz prethodne Vlade npr.Bozidar Djelic,ne bi sada ni bilo potrebe za uvodjenjem ovakvih rigoroznih mera.

Ekonomista

pre 10 godina

Kakvi su to veliki strucnjaci koji do sada nisu mogli da se sloze vec su im misljenja i dalje "podeljena i suprostavljena" i za koga oni rade kad toliko odugovlace?

deskoBUK

pre 10 godina

Svakako je vazno uciniti nesto i manje popularno po misljenju nekih pojedinaca, za opste dobro Srbije, nego zarad sigurnih glasova postavljenih stranackih kolega u javnim preduzecima zemlju dovesti do ekonomskog dna.Verujem da ce odluke i sprovodjenje mera imati, uz najvaznije dolazak investitora, za rezultat povecanje proizvodnje, a licno podrzavam da se plate zamrznu, nije normalno da se povecavaju u % koji su visi od inflacije.

Tezej

pre 10 godina

Tacno je da je svako kovac svoje srece,ali da bismo i mi uspeli ,potrebno je imati politicare koji ce uspeti da stvore bolji ambijent za nase buduce uspehe.Mislim da ova Vlada radi koliko jos je prostora ostavljeno od strane prethodne vlasti,donela je i donece mozda neke i nepopularne mere,ali ce to u buducnosti dati neke rezultate.Treba imati strpljenja,znam da nam svima ponestaje,ali jos malo...

Sofija

pre 10 godina

nama traea da bude glavni cilj KVATITET DRUSTVA.sta ce nama avioni,kamioni kada mi kao nacija nesttajemo?Kada uvozimo nesto sto mozemo da izvozimo.Dinkicu trsano te bilo tebe i fijata koji muci ljude..

aliens

pre 10 godina

Pazi ovu trojicu, užas, ko nam vodi državu, stvarno smo u velikom problemu...
(Prevaranti, 2. jun 2013 16:35)
A ranije je drzavu vodio Tadic pa vidis kako smo se lepo proveli inace i on je veliki strucnjak za ekonomiju

DusankaC

pre 10 godina

Da je postojala disciplina ranije, ne bi se susreli s ovom teskom situacijom, sad samo odgovorno i sve mere ma koliko nekome zvucale nepopularne primeniti za opste dobro Srbije.Odgovornost Vucicu ne nedostaje; zalaganje za opste dobro Srbije Vicepremijera je prisutno od jutra do mraka; spremnost da se donese teske odluke od kojih mnogi beze, takodje se vec desila.Ne brinete za rejting, kao neki do pre godinu dana, on upravo proistice iz rezultata i donesenih odluka koje imaju za rezultat poboljsanje.

Kerefeka

pre 10 godina

Mislim da treba sprovesti mere stednje svuda gde je to moguce.Samo deca ne treba da trpe,a svi ostali treba da se malo stisnemo i svako treba da podnese delic krize.Nije dobro da jedni zive lagodno (javni sektor),a drugi pak da se muce i da im privatnik lomi kicmu!

Sivilo

pre 10 godina

Ne mogu Dinkić i Dačić da otpuste svoje kadrove ili svojih dojučerašnjih koalionih partnera, nema od toga ništa. To je uzelo duboke korene, sada samo može da ih Vučić plaši izborima i da pokuša da izvede neke reforme, ali mi to sve liči NA trčanje sa bukagijama na nogama.

zašto?

pre 10 godina

Zašto kada nabrajate idete redosledom: Vučić, Dačić, Dinkić. Valjda ide prvo premijer pa vice- premijer pa ministar. Što bi rekao Đinđoli...neki bi da budu lokomotive a nisu zaslužili da budu ni vagoni.

Merry

pre 10 godina

Koga zanima Vas sastanak.

Ako ne radite za narod LETITE !

I uhapsite vise tog lopovskog cinovnika koji sebe naziva ministrom a napravio je stete drzavi i narodu vise nego bilo ko drugi !

Dok to ne uradite nema razgovora niti bilo kakvih pregovora sa narodom oko ulaska u Evropu.

drnde

pre 10 godina

Jedna stvar prosto moze da se uradi - vratite zarade funkcionera u gradovima i opstinama, regionima itd, kao sto je ranije bilo - da budu vezane za prosek u opstini, gradu, a ne za poslanicke plate i videcete da ce to biti ogromna usteda. Tako drugima, koji inace malo imaju ne morate da dirate nista.I imace vise razloga da se bore da im opstina ili grad imaju veci standard. Agencije nemojte da ukidate, samo ih skinite sa budzeta. Ako su agenicije - neka zarade.

Kapadokija

pre 10 godina

Nadam se da ce naci i adekvatno resenje za tekuce probleme.treba svi da podnesemo teret krize i teret tranzicije.U tome se slazem sa Vucicem.Ako su potrebna i otpustanja iz javnog sektora,neka ona uslede.Tek tada ce privatni sektor mocu da se razvija,postace konkurentniji.

Franc List

pre 10 godina

Resavanje ovakvih problema nece nimalo biti lak posao.Ne sumnjam ja u Vuciceve namere,ali postoje oko njega mnogo interesnih grupa kojima ovakvi predlozi i resenja ne odgovaraju!

Volens-nolens

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo da i penzioneri podnesu teret krize.S obzirom da znamo koliko ih ima u Srbiji ,bice to velika usteda,a i oni su populacija koja ima najmanje troskove,niti se nesto oblace,niti se skoluju...Mislim da je tako bolje.Naravno,treba smanjiti i plate u administraciji i citavom javnom sektoru.

Jelena

pre 10 godina

1. Pustite ljude iz IT sektora da mogu da rade i prodaju u inostranstvu svoju robu i usluge a ne da ih sa domacim tajkunima, inostranim firmama i vladama u dogovoru sprecavate.

2. Legalizujte marihuanu i dozvolite ljudima da se bave organskom proizvodnjom. Samo od turizma i mladih koji bi dosli iz celog sveta na jeftinu zdravu hranu, pice i ... naglo bi se razvio turizam, trgovina i poljoprivreda. Svi gradovi bi imali svoje regionalne festivale umetnosti i sve bi cvetalo a svi bi bili uposljeni odmah. Da ne pricamo koliko bi drzava uzimala od poreza na svemu tome.

3. Pohapsite po hitnom postupku sve lopove. I te iz vlade isto. Sprovedite ispitivanje porekla imovine svih gradjana i oduzmite sve sto nije legalno steceno a prekrsioce kaznite po zakonu.

4. Ukinite ovu sramnu novu odluku sa kojom pokusavate da se izvucete za potkradanje sopstvenih gradjana Srbije preko carine u poslednjih 20 godina. Nece Vam to pomoci jer je tuzba Strazburu vec predata i mozete ocekivati sigurnu naplatu duga od strane svih gradjana Srbije.

Eto Vama za 1 meseca resenja svih problema za Ekonomiju Srbije bez prodaje bilo cega uz nagli porast zaposljenja, standarda i potrosnje.

Jel zelite gradjanima i Srbiji dobro? DOKAZITE !

Nadam se da ce sada svima biti jasno da li nam ONI zaista zele dobro.

P.S. Sta mislite zasto je ekonomija Holandije koja nema nista sem legalizovane marihuane i cveca jedna od vodecih u Evropi i svetu?

Tuta Muta

pre 10 godina

Koliko god bile nepopularne mere ove koje Vucic predlaze ,sve je to zarad boljeg zivota i napretka danas-sutra.Inace,te mere ce biti nepopularne jednom delu populacije,a ostali ce shvatiti to kao socijalnu pravdu!

Zastava

pre 10 godina

Nismo mislili ni da će se neko početi baviti borbom protiv kriminala i korupcije pa se to ipak desilo.Svest gradjana mora takodje da se promeni da bi nam svima bilo bolje jer moraju biti odgovorniji i azurniji u svom poslu.

Krstic

pre 10 godina

Upitao bih gradjane Kovina I Kosjerica,da li prate sta se desava sa ekonomskom situacijom od kada je ova koalicija na vlasti.Videcete to uskoro,kome ste toliko svesrdno pomogli da nas doktajce do kraja.Zivi bili pa videlo.Opomena za ostale ,koji budi ubuduce ,ma gde glasali.Krah drzave nije poceo od dve hiljadite ,nego devedesetih godina kada su ovi danasnji bili na vlasti.

Ivan V

pre 10 godina

(Resenje., 2. jun 2013 14:44)

Kazes, ne dirajte penzije, a koliko je njih zaradilo penziju sedeci u popalim drzavnim firmama 20 godina. Znaci, prvo su pojeli doprinose koje su uplacivali oni koji su realno privredjivali, a sad da pojedu i ostatak. Penzije moraju da se revidiraju - svaka pojedinacno - a veliki broj invalidskih da se ukinu i oni koji suih lazno dobili da vrate te pare ili u novcu ili besplatnim radom za drzavu

tajkun

pre 10 godina

Ako smo godinama ćutali i trpeli pustosenje države,treba i sada da ćutimo kad se preduzimaju nepopularne mere radi opstanka naše države.

Nikola

pre 10 godina

Dno politicke kulture u Srbiji je kada proslu vladu kritikuju njena dva potpredsednika (Dacic i Dinkic).

Da li oni zaista misle da smo svi amnezirani politicki idioti ili je to mozda i istina?

SPS postoji 23. godine, od cega je samo 4. godine bio u opoziciji, a Dinkic je u vlasti poslednjih 13. godina i sada ce oni da nas izvuku iz krize, jel da?

kralj

pre 10 godina

Mozda se dogovaraju oko kancelarije za brze odgovore, departizacije ili ce mozda da saopste ko je pokrao izbore ili pak da opet najave 100 milijardi eura investicija? Ma uopste ne brinem...

Malena

pre 10 godina

Dosta se u Srbiji rasipalo i radilo sta se htelo.Ovo je mozda poslednji trenutak da se nesto promeni i verujem da ce SNS dati maksimum da stvari krenu na bolje.

Siniša

pre 10 godina

Kakve predtsava za naivčine i to na dan izbora u Zemunu. Zabole njih za nas, njima su sada najvažniji izbori u Zemunu, da se dokopaju vlasti, da se hvališu kako su pobedili, a narod sve gore živi-užas, ko nam vodi državu. A vi plaćeni navijači, kako vas nije sramota da sedite u tim partijama i pišete budalaštine po nalogu šefa partije. Pa da li su to te promene za koje ste glasali? Kola idu niz brdo, a vi ih gurate.

Rodoljub

pre 10 godina

Godinu dana su na Vlasti, izvrsili su invaziju svojih polupismenih kadrova na zaposljavanje u javnim preduzecima, nisu doveli ni jednog jedinog stranog investitora , samo laprdaju "demokratska stranka,demokratska stranka je kriva za sve" a oni , SNS nisu sposobni nizasta osim da upropaste drzavu, kao sto su to uradili i prosli put kada su bili navlasti , pre 2000-te godine.
Pod hitno da ova Vlada padne , inace nam ozbiljno nema spasa do kraja godine ovi ce da nas skroz uniste.
Narod mora pod hitno da se aktivira i krene aktivno protiv ove stetocinske Vlasti!!!

crni doimino

pre 10 godina

"Najvise verujem i imam nade u Vucica jer je pokazao da radi, radi i samo posteno radi. A to je nam je sad neophodno."
(panonski, 2. jun 2013 13:46)
A kakve koristi i boljitka videsmo od rada i rada Vucica i ja i ti i sav narod Srbije? Slozices se - nikakve!
Dobro, zapoceo je borbu protiv korupcije, ali godina prodje a nikakvih rezultata! Njegov rad je nedovoljan da poboljsa zivot gradjana, slozices se samnom.
Za godinu dana napravljena su ogromna zaduzenja drzave a Srpska privreda ne "pravi pare" vec drzava tone u dugove. To moze biti jako opasno!
Sa takvom politikom Panonski slozices se, necemo daleko dogurati, pogotovo sto Vucic apriori odbija saradnju sa skolovanm i strucnim ljudima u DS i ostalim partijama!
Panonski, zato treba takvi da odu. Drugu dvojicu ne treba ni pominjati.
(Jedome je cinimi se obecana i prugsta uniforma, pa nista zbog puste vlasti!)
Pozdrav!

Goran

pre 10 godina

Ziveli nam Vucic,Nikolic,Dacic,Dinkic i ostala njihova kamarila....Oni su bogovi ekonomije.Oni su ekonomski strucnjaci kakav svet nije imao u svojoj istoriji.Hvala ti boze sto oni upravljaju nasom ekonomijom u ovim teskim vremenima.O boze kako sam srecan.Aleluja.....

umetnik

pre 10 godina

Verujem da imaju resenje naravno ne na stetu gradjana mislim da bi politicari trebali da krenu od sebe prvo pa onda od drzavnih preduzeca.Narvno da sve ovo treba ispartiti sa dovlacenjem stranih investitora gde bi se kriza verovatno ublazila a kroz neki dalji preiod i skroz nestala.

Ivan V

pre 10 godina

Pade mi napamet - aj da vidimo da l ce sutra kurs dinara da ostane stabilan. Zakoni berze valjda kazu da bi ovakva politicko-ekonomska nestabilnost trebala da obori kurs dinara bar za 1%

Ljubav

pre 10 godina

Vlada se trudi da opravda poverenje gradjana,krenulo se sa evrointegracijama,sve vise stranih partnera je zainteresovano da ulaze u nasu zemlju,odravaju se dobri odnosi sa Rusijom takodje i sto je najvaznije radi se na iskorenjivanju kriminala,mita i korupcije koji su rak-rana nase zemlje jer direktno unistavaju zemlju unutra losim privatizacijama,dovodjenjem firmi u stecajno stanje i zatvaranjem radnih mesta

vojno neutralna

pre 10 godina

Rigorozne mere štednje su pogodile i zemlje čija je ekonomija u mnogo boljem stanju nego naša.Niko nama nije kriv što smo prethodnih godina loše vodili politiku i dopustili da nas ionako siromašne još više osiromase.

kos

pre 10 godina

U Srbiji se loše živi, kao posledica dugogodišnjeg pljačkanja države, ali će se živeti još i lošije, ako se ne preuzmu oštre ekonomske mere, bez kojih nema ekonomskog oporavka zemlje. Ovo što će sada aktuelna vlada preduzeti, je trebalo uraditi još davno i danas Srbija ne bi bila u ovakvoj nezavidnoj finansijskoj situaciji.

Tijana S

pre 10 godina

Resavanja finansijskih problema Srbije su dugo odlagana.Drago mi je da konacno neko bar pokusava da pronadje resenje za izlazak iz krize.

Vlajko

pre 10 godina

Da li iko u nasoj zemlji moze da prestane da prica samo o investitorima sa strane? U zemlji sa toliko visoko obrazovanih Gradjana nemoguce da niko ne moze da pravi projekte I da se omoguci pokretanje privrede! Valjda manje kosta raditi sami za sebe nego silno placate investitorima.
Sigurno da ima leka ali svi bi da idu laksim putem i da gledaju sa strane pa da se optuzujemo ko je kriv za katastrofalno stanje u ekonomiji? Ili da rasprodamo sve pa kud koji mili moji!

ako vam je dobro onda nista

pre 10 godina

Dva od tri coveka bili su u prosloj vlasti koju je treci kritikovao. Jel to ok po vama? Drugo, jesmo li mi to Severna Koreja ili neka anticka oligarhija da tri coveka privatno odlucuju o svemu (a samo jedan od njih je ekonomista, i to prilicno los)?

expert

pre 10 godina

Neka smanje plate i penzije onima koji imaju najveće. Sirotinju neka ostave na miru. Sve što je ispod prosečne plate/penzije ne da se ne sme smanjivati, već se ne sme ni zamrzavati.

Realno resenje

pre 10 godina

Moj je predlog da se poštuje Nacionalni okvir kvalifikacija i u skladu sa njim izvršiti usklađivanje koeficijenata za plate u JAVNOM SEKTORU. Po Statistici u javnom sektoru ima preko 20 000 ljudi koji imaju završene TROGODIŠNJE fakultete i Više škole(VI-1 sss) ili specijalističke strukovne studije(VI-2 sss), a plaćeni su kao da imaju VII-1 sss. Samo po tom osnovu drzava može dosta da uštedi. Prvo to nije uredu prema akademcima koji su završavali fakultete od četri i pet godina (stari Zakon pre 2005 g)i prema sadašnjim koji studiraju pet godina (master = VII-1 sss), a kao treće nisu KOMPETENTNI i stručni u tom domenu. Zašto g. Dačić i Vučić ne razmisle o tom predlogu, Dinkić takođe ?

Resenje.

pre 10 godina

Ne dirati penzije to su ljudi zaradili!

- Zamrznuti plate

- Otpustiti sve viskove u drzavnim sluzbama

- Smanjiti sve plate preko 50.000 din

- Sve ljude koji su se zaposlili preko partija, veza OPTISTITI

- Smanjiti broj poslanika na 100

- I kinezima naplacivati poreze, a ne samo domacim

- uvesti da se za primanje mita robija min 10 god

- Dovesti jake strane prehranbene lance

- Stranim ulagacima davati besplatno zemljiste i jos neke pogodnosti

I za godinu dana bice vidljivih rezultata!

branislav

pre 10 godina

A ja sam naivno verovao da Srbija ima vladu!
Kad ono neformalna grupa gradjana/politbiro je za njih organ bio/kaze nesto na neformalnim konsultacijima,vlada sutra klimne glavom a cuvena "narodna" Skupsita pohvali napor grupe gradjana!
Sramota i bruka!
A i rade u nedelju,sirotinja!

Nikola

pre 10 godina

Nemam favorita u politici ali sudeci po dosad vidjenom mislim da Vucic zasluzuje to mesto,razumem da on ne moze sve sam i ako se trudi svi ostali mi deluju pasivno i cekaju sta ce on uraditi a o odgovornosti i da ne pricamo niko nesme da je preduzme nego se opet on ceka,tako da mislim da ima resenje za izlaz iz ove krize.

Edna

pre 10 godina

Podržavam sve mere koje budu donete radi očuvanja budžeta i ekonomije. Rasipničko trošenje nas je dotle dovelo, mora se stati na put propadanju. Ma koliko nam teško palo! 12 godina su nas pljačkali i uništavali...

crni domino

pre 10 godina

"lako je sedeti u stolici i kritikovati vlast, teško je podviti rukave i uraditi nešto."
(bobi, 2. jun 2013 11:43)
E, to moj bobika fali ovoj vlasti, sto ne zna sta treba uraditi da bi se podvili rukavi i uradilo mnogo toga, ne nesto!
Pozdrav!

panonski

pre 10 godina

Po tom pitanju, vreme je da se sva trojica lepo spakujete i odete.
Kraj price je ako mislite da ce vas porez na kokosinjce spasiti od propasti u koju srljate.
Vas jure problemi - ne vi njih!
(crni domino, 2. jun 2013 11:25)

Koliko ja vidim ova trojica rade sve sto mogu, da nas izbave iz bunara u koji nas je uvalio maneken sa svojom politikom. Najvise verujem i imam nade u Vucica jer je pokazao da radi, radi i samo posteno radi. A to je nam je sad neophodno. Siguran sam da ce Vucic i ostali koalicioni partneri povuci prave poteze, smanjiti deficit i rashode, i napraviti ustede gde god je to moguce..

novicavg

pre 10 godina

Nema nam druge nego da se krene u stezanje kaiša na svim nivoima, najpre od centralne vlasti pa sve do lokalnih samouprava jer jedino tako ova država može opstati.jačanje fiskalne discipline i potpuna reforma čitavog državnog aparata je nophodna da bi se izbegao grči scenario ili još gore totalno bankrot države.Reforme državne uprave, zdravstva školstva i ostalih segmenta društa su neophodne jer postavlja se pitanje potrošnje novca u tim oblastima i pitanje dali nam treba ovakvo zdravstvo na ovim principima, školstvo gde imamo više nastavnog kadra od đaka, dali je neophodan ovakav državni aparat od vlade do poslednjeg činovnika u nekoj lokalnoj samoupravi.Što se brže nađe rešenje pre ćemo ozdraviti ekonomiju i biti u mogućnosti da se servisairaju sve potrebe države.

Asterix

pre 10 godina

Iako ce i mene zadesiti stednja jer se nalazim na budzetu drzave, ali mislim da je za sada to jedino i dobro resenje. Svi u Srbiji treba podjednako da osete da je drzava u teskom trenutku i jedino stednjom mozemo da zagarantujemo bolju buducnost.

zile

pre 10 godina

Potpuno se slazem da je potrbna stednja da bi Srbija izasla iz krize ali kako to uraditi. Dali zamrznuti bedne penzije koje su vec godinama skoro zamrznute .Zazadnjih 5 godina povecane su do 10% a cene zivotnih namirnica su povecane 50%.Da li zamznuti plate u javnom sektoru?. Ne,ne treba ih zamrzavati vec uraditi ono sto svaka partija obecava pred izbore a ni jedna se nije usudila da to uradi .Kako koja partija dodje na vlast,prvo sto uradi je zaposljavanje svojih clanova u javna preduzeca i ministarstva a da nikoga od predhodnih ne otpusta.Godinama ,umesto da se administracija smanjuje,postaje sve brojnija.Kad vise nema prostora gde da sede,izmisljaju se raznorazne agencije jer navodno oni u ministarstvima od silnog posla ne mogu sve da postignu.A odakle se sve to placa?. Pa naravno iz budzeta i sa grbace onih koji nesto privredjuju.
Posebna prica je rad na crno.Na stotine hiljada mladih radi neprijavljeno u prodavnicama ,kaficima,restoranima ,kladionicama i td. Na ovaj naci osteceni su direktno ti zaposleni jer nemaju socijalno i penziono osiguranje ali i pomenuti fondovi koji se dotiraju iz budjeta. Sta na kraju zakljuciti nego da ogromna administracija ne radi svoj posao za koji je debelo placena iz BUDZETA.

ivaan

pre 10 godina

@ Pa nikome nije drago sto cemo morati da stedimo ali to je realnost to je posledica vodjenja lose politike (bravar, 02. jun 2013 12:32)

Ono što su nove vlasti nasledile od prethodnih ravno je katastrofi! Silne pare su dobili od privatizacija i pristupnih fondova EU, a privreda nam je sada u gorem stanju nego nakon sankcija s početka devedesetih. Sve su uspeli da upropaste!

Ivan V

pre 10 godina

(bobi, 2. jun 2013 11:43)

U tome i jeste problem, ne u tome sto mislis da samo Vucic moze da pomogne, vec narod trazi da svi oni odu, svi do jednog, da propadnu sve ove partije, a da ispliva potpuno nova generacija politicara. Sporedni efekat ce biti da nece moci oni koji su na vlasti da pokrivaju krivicnu odgovornost prethodne vlasti.

Mirijevac

pre 10 godina

Nema drugih načina za spas budžeta osim štednje, to je valjda svima jasno. Ja razumem ogorčenost ljudi koji rade u javnim preduzećima, ali mi koji smo kod privatnika odavno na svojoj koži osećamo šta znači zatezanje kaiša i minimiziranje troškova.

Slobodan Tešić

pre 10 godina

Strasno me zanima kako je moguće da niko, ama baš niko, od tkzv, bolje reći samozvanih, eksperata ili čak običnih, iole obrazovanih ljudi, nema znanja ili hrabrosti da otvoreno kaže javnosti istinu o stanju u kome se nalazi naša ekonomija i načinu ozdravljenja iste! Kao prvo, nemoguće je izaći iz krize u okvirima postojećeg koalicionog sporazuma koji je ništa drugo do dogovor o podeli plena tj upravljanja državnim resursima odnosno preduzećima, fondovima, ministarstvima, bankama i sl. Drugo, ogroman deo problema u ekonomiji bi bio rešen samom profesionalizacijom upravljanja navedenim resursima a nipošto njihovom prodajom bud zašto za šta se zalažu samo oni koji sebe ne vide dugoročno kao ravnopravne članove naše zajednice, nego se ponašaju u stilu bolje vrabac u ruci nego golub na grani što je sa stanovišta državnih interesa, koji su uvek, ili bi bar tako trebalo da bude, dugoročniji od interesa pojedinaca, pogubno!

Rolex

pre 10 godina

Verujem da se u drzavi mnogo trosi i da treba zestoka kontrola troskova, i naravno maksimalna stednja. Iskreno se nadam i verujem da ce naprednjaci uciniti sve da svoje koalicione partnere ubede da se dozovu pameti i krenu u racionalnu potrosnju i stednju.

izujte nas i iz cipela ako vam trebaju

pre 10 godina

Malo im para, pa ce sada da nam gurnu malo ruke u dzepove i napune kasu, jer nije ni najmanje jednistavno doci do toloko milijardi, koliko je potrebno za njihove plate, dnevnice, ruckove, vecere, pijanke, putovanja po svetu...
Upropastili su i prodali sve fabrike, seljake osiromasili, a treba im para. Nazalost, glupa masa umesto da ih sve do jednog motkama najuri iz srbije i oduzme im sve sto imaju, glasace i dalje za njih i radije ce njima dati poslednji dinar, nego sto ce detetu kupiti hleb. 20 godina se neprekidno smenjuju na vlasti i otimaju nam pravo na dostojan zivot. Zivimo kao stoka a ne ljudi. Zapravo stoka zivi bolje, jer pase travu koje ima svuda, a mi jedemo kad se nadje. Znate li vi jadni ljudi da dete cim napuni 18 godina, na zapadu dobije od roditelja prvi auto? Znate li da na zapadu ljudi jedu i po 7 puta na dan? vi nemate da jedete, mnogi od vas nikada nece imati ni juga ili ficu, idete polu goli i pocepani poput evropskih ,,penera,,(ulicara-vucibatina-bitangi-neradnika), a ipak i dalje navijate da ovi vladaju ako je moguce celoga vaseg zivota. Jeste li vi ljudi uopste normalni, ili sam ja lud zato sto sve ovo vidim potpuno drugacije u odnosu na vas pogled. Vlast se sprda sa nama, laze nas, krade nas, a mi trcimo da glasamo za njih. Sacuvaj me Boze od njihovih ,,socijalnih reformi, mera stednje,, jer te reforme su otimanje od gladnih, starih, bolesnih, dece... Nema boljeg bez motke!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Državni vrh o ekonomskim merama

Ovaj sastanak državnog vrha o ekonomskim merama je trebalo odrzati jos pre "dve nedelje" a ne "tek sada" kada je vec kasno da se nesto "popravi" !

Ognjen

pre 10 godina

Investicije ulaganja u Srbiju,je veoma dobro otvaranja novih radnih mesta da nam deca ostanu u zemlji a ne po belom svetu ljudi stvarno malo discipline i mozemo ocekivati samo dobar rezultat..Vucic je pokazao da se bori za Srbiju dozvolimo da nam bude bolje..

smajli

pre 10 godina

Nisu politicari ti koji trebaju da imaju ideje gde da ulazu. Investitori, preduzetnici su ti koji imaju ideju i znaju sta da rade. Drzava i politicari trebaju da se sklone s puta i da urade ono sto im je i posao a to je da obezbede pravno funkcionisanje drzave i aparata i jednake uslove za sve. TRenutno niti pravna drzava i zakoni vaze isto za sve niti svi mogu podjedanko da ucestvuju u "ekonomskoj/trzisnoj utakmici" (pri cemu kod nas btw i nema slobodnog trzista). Hocu i ja iste uslove kao mosko/beko/kostic/covis itd

Jednima povecavaju a drugima smanjuju poreze. Od price o porezu za ekstra profit (koji je samo Karic platio) pa do danas svi porezi idu na ledja samo obicnom gradjaninu.Zakoni se prave da "elita" jos vise dere ljude i jos manje placa poreze.

Ostavite penzionere na miru, smanjite administraciju a ucesnike "foruma na kopaoniku" i "uspesne" biznismene opalite za ono sto ste im poklanjali poslednjih 13 godina. Red je da oni malo plate svoj "dug" drzavi.

nije nego

pre 10 godina

Pa jel vam neko branio da štedite prethodnih 10 meseci. Čisto da vas podsetim da ste vi toliko na vlasti, a ne u opoziciji. Gde su obećanja iz predizborne kampanje?

OjsOjs

pre 10 godina

``Kako se navodi, predlog je da se hitno olakša položaj poslodavcima koji su primorani da otpuštaju radnike, ali i da se otpremnine, koje će ubuduće morati da isplaćuju onima koji odlaze iz firme, računaju samo za godine staža kod tog poslodavca``
Dakle sad prvo prebace radnike formalno, papiroloski u neku novu firmu (iz Galenike i neki Pharnaceuticals LTD. iz JAT-aa u Etihad, iz GSP-a u Apex, iz Zelezare Smederevo u neki Ural-Sibir-Gulag GmbH.....itd, a onda posle mesec dana,leti, leti buba maro......bez otpremnine......

Al vam je plan.......@#^*&%

Nebojsa

pre 10 godina

Malo reda i discipline,naravno da je tesko ali posle toliko godina muke,prevara red je da malo dodjemo sebi.Narod jeste ogorcen i sve je to razumno,ali da bi se nesto popravilo narodu treba da se vrati vera za bolju buducnost svih nas a najvise omladine..Verujem i nadam se boljem...

branimir

pre 10 godina

Nije bilo dobro sto se ne bave ekonomskim temama sad kad se bave ni to ne valja pa ne znam sta vise hocete i sami znate da smo u teskoj situaciji najvise zahvaljujuci losoj vladavini DS i sada moramo da stedimo sta vam nije jasno

KINEZ

pre 10 godina

Najodgovorniji za stanje u zemlji i rešavanje problema ako su odgovorni, a koliko vidim jesu, moraju razgovarati i razmenjivati mišljenja o načinu izlaska iz krize. To u svakom slučaju skraćuje vreme u traženju mera a uvažavajući tuđe mišljenje nema potrebe za kritikama rada članova Vlade.

gradac

pre 10 godina

Ekonomija je ključno pitanje svake zemlje. Donošenje mera vlade u tom smislu takođe. Svaki neuspeh na polju ekonomije ide novim izborima i novoj vladi.zato podržavamo stav čelnih ljudi.

Laufer

pre 10 godina

Vladajuca koalicija do sad nije imala vremena da se bavi ekonomskom politikom jer je resavala nasledjene zamrznute odnose sa kosovskom administracijom, ali je ocigledno da su rezovi u nasoj ekonomiji neophodni, medjutim dok se privreda ne digne na noge nece nam pomoci nikakve mere stednje.

Stomaklija

pre 10 godina

Jeste ne popularno, ali se slazem sa naprednjacima da je potrebno krenuti sa stednjom i sto je bitnije razmisliti u sta je pametno investirati i kako izaci iz finansijske krize.

Мила

pre 10 godina

За ово стење је крива држава којом су руоводили неодговорни људи. Највише дугује држава људима, што јавним предузећима што приватном сектору. Због погрешне политике коју су водили многа приватна предузећа су морала бити затворена а због дуговања државе низале су им се камате које сада не могу да отплате. Ко ће за то одговарати. Хапсите барабе одреда.

bobi

pre 10 godina

(crni domino, 2. jun 2013 11:25)
Ja ne vidim u Srbiji političara koji bi više učinio u interesu Srbije od Vučića. Svi su imali priliku u prošlosti da reše neka pitanja ali rezultati su uvek kao po običaju izostajali. lako je sedeti u stolici i kritikovati vlast, teško je podviti rukave i uraditi nešto.

crni domino

pre 10 godina

Po tom pitanju, vreme je da se sva trojica lepo spakujete i odete.
Kraj price je ako mislite da ce vas porez na kokosinjce spasiti od propasti u koju srljate.
Vas jure problemi - ne vi njih!

Sin po materi

pre 10 godina

Prvo sto je izjava da bi menjali svoj rejting za zaposlenost patetika a drugo, ne treba nama zaposlenost u javnom sektoru, niti po propalim subvencionisanim firmama, po drustvenim gubitasima koje pokriva budzet itd. Niti robovska 200eur zaposlenost. Nama treba produktivnost i konkurentnost. Sustina a ne forma.

simonida

pre 10 godina

Dacic, Dinkic i kompanjoni vec celu deceniju "uspesno" vode srpsku ekonomiju. Glupa masa za koga stalno glasa. Ta dvojica potpomognuti stotinama experata ala Djelic i ostali nesrecnici nisu u stanju ni vlastiti kucni budzet da kontrolisu a kamoli ekonomiju jedne drzave.

drugarica Gaga

pre 10 godina

Sto se mora nije tesko,mislim da ce ove ekonomske mere teze pasti onima koji su navikli da se rasipaju na sve strane,jer nazalost vise od 50% stanovnista je naviklo da ima "srece" ako se skrpi samo za hranu tokom meseca.

Deda/Gago

pre 10 godina

Kljucna politicka izjava politicke elite naseg naroda potice od vice
premijera Vucica . On kaze: mi nemamo gde da utrosimo pare od prodaje
telekoma jer nemamo PROGRAME I IDEJE a da bi pogubno bilo njihovo trosenje
na plate i penzije. Dakle, ono sto nama nedostaje su ljudi sa programima
i idejama. Vise je nego ocigledno da medju nasim politicarima nema onih
koji imaju ideje i programe (sem nebuloznih i maloumnih) pa je onda
jasno gospodine Vucicu da, ako zelite dobro svom narodu, morate nosioce
ideja i programa traziti u svom narodu. Nismo mi ni glup ni lenj narod
samo nam Vi politicari otimate sansu, a pri tom nas sve vreme ...... u
mozak. Osnovni zadatak svih politicara je da pametnim i sposobnim daju
sansu, a ne da izigravaju eksperte i dusebriznike. Ekonomija se temelji
na idejama inteligentnih ljudi a propast na realizaciji ideja onih koji
to nisu.

mistral

pre 10 godina

Nadam se da će te ekonomske mere značiti neki izlaz iz ove teške situacije. Do sad sam se bojala ekonomskih mera jer je to značio udar na đžepove

Svetlanica

pre 10 godina

Ekonomske mere nisu popularne ali su jedina sansa da izadjemo iz ove krize koja nas davi godinama unazad,puna podrska za rad i donosenje bolje buducnosti narodu Srbije.

Milence

pre 10 godina

Ovo je smesno. Partijski rukovodioci ce da se sastanu jer eto zemlja zove, i taj trust mozgova, koji se poslednjih pet godina redovno vidjao, ce da smisli genijalni plan, i o tome nas obavestavaju u nedelju da se mi kao raznezimo nad njihovom savesnom vrednocom. Da se 'slucajni' to trefilo na dan izbora u Zemunu da ne govorim, kakav je ovo seljacki fazon - ne mislim na poljoprivrednike, nego na ove sto u zivotu nisu zaradili platu ko normalan svet, nego sve na politikanstvo.

gost

pre 10 godina

Ovo u tekstu sto predstavlja najavljene mere je nastavak ekonomske kozmetike. Ovo su fina stelovanja u ekonomijama sa manjim problemima.
Nama treba reforma sistema, okretanje svega naglavacke.
Jasno je da ce ici na prodaju Telekoma i nastavak agonije.
A do nekog kraja i dalje cemo kupovati najskuplju robu u evrima i imati jos manju platu i penzije.

dojčilo

pre 10 godina

Najlakše je prodati Telekom i pare potrošiti, ali treba razmišljati, kako te pare od prodaje najbolje iskoristiti u interesu države Srbije, i građana. To je ono što je falilo političarima, koji su bili na vlasti prethodnih godina, što su gledali pre svega svoj lični interes i stranački interes, a nije im bio interes države na prvom mestu, i to je ono u čemu se Vučić razlikuje od većine političara iz bivšeg režima. Vučiću je na prvom mestu interes države i građana Srbije.

superinflacija ili spas..?

pre 10 godina

Rekonstrukcija vlade, republički izbori ili povratak u devedesete! A da se ipak odlučimo za 1993.? Tako je lepo biti milijarder!

Silvester

pre 10 godina

Koliko vam para nestane iz budžeta zbog kriminala, korupcije,opšteg parazitizma? Koliko para ne uđe u budžet zbog sive ekonomije i neplaćanja poreza?

Koga vi pravite blesavim?

Deda/Gago

pre 10 godina

Kljucna politicka izjava politicke elite naseg naroda potice od vice
premijera Vucica . On kaze: mi nemamo gde da utrosimo pare od prodaje
telekoma jer nemamo PROGRAME I IDEJE a da bi pogubno bilo njihovo trosenje
na plate i penzije. Dakle, ono sto nama nedostaje su ljudi sa programima
i idejama. Vise je nego ocigledno da medju nasim politicarima nema onih
koji imaju ideje i programe (sem nebuloznih i maloumnih) pa je onda
jasno gospodine Vucicu da, ako zelite dobro svom narodu, morate nosioce
ideja i programa traziti u svom narodu. Nismo mi ni glup ni lenj narod
samo nam Vi politicari otimate sansu, a pri tom nas sve vreme ...... u
mozak. Osnovni zadatak svih politicara je da pametnim i sposobnim daju
sansu, a ne da izigravaju eksperte i dusebriznike. Ekonomija se temelji
na idejama inteligentnih ljudi a propast na realizaciji ideja onih koji
to nisu.

simonida

pre 10 godina

Dacic, Dinkic i kompanjoni vec celu deceniju "uspesno" vode srpsku ekonomiju. Glupa masa za koga stalno glasa. Ta dvojica potpomognuti stotinama experata ala Djelic i ostali nesrecnici nisu u stanju ni vlastiti kucni budzet da kontrolisu a kamoli ekonomiju jedne drzave.

Laufer

pre 10 godina

Vladajuca koalicija do sad nije imala vremena da se bavi ekonomskom politikom jer je resavala nasledjene zamrznute odnose sa kosovskom administracijom, ali je ocigledno da su rezovi u nasoj ekonomiji neophodni, medjutim dok se privreda ne digne na noge nece nam pomoci nikakve mere stednje.

drugarica Gaga

pre 10 godina

Sto se mora nije tesko,mislim da ce ove ekonomske mere teze pasti onima koji su navikli da se rasipaju na sve strane,jer nazalost vise od 50% stanovnista je naviklo da ima "srece" ako se skrpi samo za hranu tokom meseca.

Mirijevac

pre 10 godina

Nema drugih načina za spas budžeta osim štednje, to je valjda svima jasno. Ja razumem ogorčenost ljudi koji rade u javnim preduzećima, ali mi koji smo kod privatnika odavno na svojoj koži osećamo šta znači zatezanje kaiša i minimiziranje troškova.

Мила

pre 10 godina

За ово стење је крива држава којом су руоводили неодговорни људи. Највише дугује држава људима, што јавним предузећима што приватном сектору. Због погрешне политике коју су водили многа приватна предузећа су морала бити затворена а због дуговања државе низале су им се камате које сада не могу да отплате. Ко ће за то одговарати. Хапсите барабе одреда.

bobi

pre 10 godina

(crni domino, 2. jun 2013 11:25)
Ja ne vidim u Srbiji političara koji bi više učinio u interesu Srbije od Vučića. Svi su imali priliku u prošlosti da reše neka pitanja ali rezultati su uvek kao po običaju izostajali. lako je sedeti u stolici i kritikovati vlast, teško je podviti rukave i uraditi nešto.

KINEZ

pre 10 godina

Najodgovorniji za stanje u zemlji i rešavanje problema ako su odgovorni, a koliko vidim jesu, moraju razgovarati i razmenjivati mišljenja o načinu izlaska iz krize. To u svakom slučaju skraćuje vreme u traženju mera a uvažavajući tuđe mišljenje nema potrebe za kritikama rada članova Vlade.

mistral

pre 10 godina

Nadam se da će te ekonomske mere značiti neki izlaz iz ove teške situacije. Do sad sam se bojala ekonomskih mera jer je to značio udar na đžepove

Stomaklija

pre 10 godina

Jeste ne popularno, ali se slazem sa naprednjacima da je potrebno krenuti sa stednjom i sto je bitnije razmisliti u sta je pametno investirati i kako izaci iz finansijske krize.

Svetlanica

pre 10 godina

Ekonomske mere nisu popularne ali su jedina sansa da izadjemo iz ove krize koja nas davi godinama unazad,puna podrska za rad i donosenje bolje buducnosti narodu Srbije.

dojčilo

pre 10 godina

Najlakše je prodati Telekom i pare potrošiti, ali treba razmišljati, kako te pare od prodaje najbolje iskoristiti u interesu države Srbije, i građana. To je ono što je falilo političarima, koji su bili na vlasti prethodnih godina, što su gledali pre svega svoj lični interes i stranački interes, a nije im bio interes države na prvom mestu, i to je ono u čemu se Vučić razlikuje od većine političara iz bivšeg režima. Vučiću je na prvom mestu interes države i građana Srbije.

Silvester

pre 10 godina

Koliko vam para nestane iz budžeta zbog kriminala, korupcije,opšteg parazitizma? Koliko para ne uđe u budžet zbog sive ekonomije i neplaćanja poreza?

Koga vi pravite blesavim?

Asterix

pre 10 godina

Iako ce i mene zadesiti stednja jer se nalazim na budzetu drzave, ali mislim da je za sada to jedino i dobro resenje. Svi u Srbiji treba podjednako da osete da je drzava u teskom trenutku i jedino stednjom mozemo da zagarantujemo bolju buducnost.

ivaan

pre 10 godina

@ Pa nikome nije drago sto cemo morati da stedimo ali to je realnost to je posledica vodjenja lose politike (bravar, 02. jun 2013 12:32)

Ono što su nove vlasti nasledile od prethodnih ravno je katastrofi! Silne pare su dobili od privatizacija i pristupnih fondova EU, a privreda nam je sada u gorem stanju nego nakon sankcija s početka devedesetih. Sve su uspeli da upropaste!

Ognjen

pre 10 godina

Investicije ulaganja u Srbiju,je veoma dobro otvaranja novih radnih mesta da nam deca ostanu u zemlji a ne po belom svetu ljudi stvarno malo discipline i mozemo ocekivati samo dobar rezultat..Vucic je pokazao da se bori za Srbiju dozvolimo da nam bude bolje..

Nebojsa

pre 10 godina

Malo reda i discipline,naravno da je tesko ali posle toliko godina muke,prevara red je da malo dodjemo sebi.Narod jeste ogorcen i sve je to razumno,ali da bi se nesto popravilo narodu treba da se vrati vera za bolju buducnost svih nas a najvise omladine..Verujem i nadam se boljem...

branimir

pre 10 godina

Nije bilo dobro sto se ne bave ekonomskim temama sad kad se bave ni to ne valja pa ne znam sta vise hocete i sami znate da smo u teskoj situaciji najvise zahvaljujuci losoj vladavini DS i sada moramo da stedimo sta vam nije jasno

Milence

pre 10 godina

Ovo je smesno. Partijski rukovodioci ce da se sastanu jer eto zemlja zove, i taj trust mozgova, koji se poslednjih pet godina redovno vidjao, ce da smisli genijalni plan, i o tome nas obavestavaju u nedelju da se mi kao raznezimo nad njihovom savesnom vrednocom. Da se 'slucajni' to trefilo na dan izbora u Zemunu da ne govorim, kakav je ovo seljacki fazon - ne mislim na poljoprivrednike, nego na ove sto u zivotu nisu zaradili platu ko normalan svet, nego sve na politikanstvo.

crni domino

pre 10 godina

Po tom pitanju, vreme je da se sva trojica lepo spakujete i odete.
Kraj price je ako mislite da ce vas porez na kokosinjce spasiti od propasti u koju srljate.
Vas jure problemi - ne vi njih!

gost

pre 10 godina

Ovo u tekstu sto predstavlja najavljene mere je nastavak ekonomske kozmetike. Ovo su fina stelovanja u ekonomijama sa manjim problemima.
Nama treba reforma sistema, okretanje svega naglavacke.
Jasno je da ce ici na prodaju Telekoma i nastavak agonije.
A do nekog kraja i dalje cemo kupovati najskuplju robu u evrima i imati jos manju platu i penzije.

nije nego

pre 10 godina

Pa jel vam neko branio da štedite prethodnih 10 meseci. Čisto da vas podsetim da ste vi toliko na vlasti, a ne u opoziciji. Gde su obećanja iz predizborne kampanje?

Goran

pre 10 godina

Ziveli nam Vucic,Nikolic,Dacic,Dinkic i ostala njihova kamarila....Oni su bogovi ekonomije.Oni su ekonomski strucnjaci kakav svet nije imao u svojoj istoriji.Hvala ti boze sto oni upravljaju nasom ekonomijom u ovim teskim vremenima.O boze kako sam srecan.Aleluja.....

Rodoljub

pre 10 godina

Godinu dana su na Vlasti, izvrsili su invaziju svojih polupismenih kadrova na zaposljavanje u javnim preduzecima, nisu doveli ni jednog jedinog stranog investitora , samo laprdaju "demokratska stranka,demokratska stranka je kriva za sve" a oni , SNS nisu sposobni nizasta osim da upropaste drzavu, kao sto su to uradili i prosli put kada su bili navlasti , pre 2000-te godine.
Pod hitno da ova Vlada padne , inace nam ozbiljno nema spasa do kraja godine ovi ce da nas skroz uniste.
Narod mora pod hitno da se aktivira i krene aktivno protiv ove stetocinske Vlasti!!!

superinflacija ili spas..?

pre 10 godina

Rekonstrukcija vlade, republički izbori ili povratak u devedesete! A da se ipak odlučimo za 1993.? Tako je lepo biti milijarder!

ako vam je dobro onda nista

pre 10 godina

Dva od tri coveka bili su u prosloj vlasti koju je treci kritikovao. Jel to ok po vama? Drugo, jesmo li mi to Severna Koreja ili neka anticka oligarhija da tri coveka privatno odlucuju o svemu (a samo jedan od njih je ekonomista, i to prilicno los)?

Siniša

pre 10 godina

Kakve predtsava za naivčine i to na dan izbora u Zemunu. Zabole njih za nas, njima su sada najvažniji izbori u Zemunu, da se dokopaju vlasti, da se hvališu kako su pobedili, a narod sve gore živi-užas, ko nam vodi državu. A vi plaćeni navijači, kako vas nije sramota da sedite u tim partijama i pišete budalaštine po nalogu šefa partije. Pa da li su to te promene za koje ste glasali? Kola idu niz brdo, a vi ih gurate.

Sin po materi

pre 10 godina

Prvo sto je izjava da bi menjali svoj rejting za zaposlenost patetika a drugo, ne treba nama zaposlenost u javnom sektoru, niti po propalim subvencionisanim firmama, po drustvenim gubitasima koje pokriva budzet itd. Niti robovska 200eur zaposlenost. Nama treba produktivnost i konkurentnost. Sustina a ne forma.

izujte nas i iz cipela ako vam trebaju

pre 10 godina

Malo im para, pa ce sada da nam gurnu malo ruke u dzepove i napune kasu, jer nije ni najmanje jednistavno doci do toloko milijardi, koliko je potrebno za njihove plate, dnevnice, ruckove, vecere, pijanke, putovanja po svetu...
Upropastili su i prodali sve fabrike, seljake osiromasili, a treba im para. Nazalost, glupa masa umesto da ih sve do jednog motkama najuri iz srbije i oduzme im sve sto imaju, glasace i dalje za njih i radije ce njima dati poslednji dinar, nego sto ce detetu kupiti hleb. 20 godina se neprekidno smenjuju na vlasti i otimaju nam pravo na dostojan zivot. Zivimo kao stoka a ne ljudi. Zapravo stoka zivi bolje, jer pase travu koje ima svuda, a mi jedemo kad se nadje. Znate li vi jadni ljudi da dete cim napuni 18 godina, na zapadu dobije od roditelja prvi auto? Znate li da na zapadu ljudi jedu i po 7 puta na dan? vi nemate da jedete, mnogi od vas nikada nece imati ni juga ili ficu, idete polu goli i pocepani poput evropskih ,,penera,,(ulicara-vucibatina-bitangi-neradnika), a ipak i dalje navijate da ovi vladaju ako je moguce celoga vaseg zivota. Jeste li vi ljudi uopste normalni, ili sam ja lud zato sto sve ovo vidim potpuno drugacije u odnosu na vas pogled. Vlast se sprda sa nama, laze nas, krade nas, a mi trcimo da glasamo za njih. Sacuvaj me Boze od njihovih ,,socijalnih reformi, mera stednje,, jer te reforme su otimanje od gladnih, starih, bolesnih, dece... Nema boljeg bez motke!

OjsOjs

pre 10 godina

``Kako se navodi, predlog je da se hitno olakša položaj poslodavcima koji su primorani da otpuštaju radnike, ali i da se otpremnine, koje će ubuduće morati da isplaćuju onima koji odlaze iz firme, računaju samo za godine staža kod tog poslodavca``
Dakle sad prvo prebace radnike formalno, papiroloski u neku novu firmu (iz Galenike i neki Pharnaceuticals LTD. iz JAT-aa u Etihad, iz GSP-a u Apex, iz Zelezare Smederevo u neki Ural-Sibir-Gulag GmbH.....itd, a onda posle mesec dana,leti, leti buba maro......bez otpremnine......

Al vam je plan.......@#^*&%

Nikola

pre 10 godina

Dno politicke kulture u Srbiji je kada proslu vladu kritikuju njena dva potpredsednika (Dacic i Dinkic).

Da li oni zaista misle da smo svi amnezirani politicki idioti ili je to mozda i istina?

SPS postoji 23. godine, od cega je samo 4. godine bio u opoziciji, a Dinkic je u vlasti poslednjih 13. godina i sada ce oni da nas izvuku iz krize, jel da?

Resenje.

pre 10 godina

Ne dirati penzije to su ljudi zaradili!

- Zamrznuti plate

- Otpustiti sve viskove u drzavnim sluzbama

- Smanjiti sve plate preko 50.000 din

- Sve ljude koji su se zaposlili preko partija, veza OPTISTITI

- Smanjiti broj poslanika na 100

- I kinezima naplacivati poreze, a ne samo domacim

- uvesti da se za primanje mita robija min 10 god

- Dovesti jake strane prehranbene lance

- Stranim ulagacima davati besplatno zemljiste i jos neke pogodnosti

I za godinu dana bice vidljivih rezultata!

crni domino

pre 10 godina

"lako je sedeti u stolici i kritikovati vlast, teško je podviti rukave i uraditi nešto."
(bobi, 2. jun 2013 11:43)
E, to moj bobika fali ovoj vlasti, sto ne zna sta treba uraditi da bi se podvili rukavi i uradilo mnogo toga, ne nesto!
Pozdrav!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Državni vrh o ekonomskim merama

Ovaj sastanak državnog vrha o ekonomskim merama je trebalo odrzati jos pre "dve nedelje" a ne "tek sada" kada je vec kasno da se nesto "popravi" !

branislav

pre 10 godina

A ja sam naivno verovao da Srbija ima vladu!
Kad ono neformalna grupa gradjana/politbiro je za njih organ bio/kaze nesto na neformalnim konsultacijima,vlada sutra klimne glavom a cuvena "narodna" Skupsita pohvali napor grupe gradjana!
Sramota i bruka!
A i rade u nedelju,sirotinja!

crni doimino

pre 10 godina

"Najvise verujem i imam nade u Vucica jer je pokazao da radi, radi i samo posteno radi. A to je nam je sad neophodno."
(panonski, 2. jun 2013 13:46)
A kakve koristi i boljitka videsmo od rada i rada Vucica i ja i ti i sav narod Srbije? Slozices se - nikakve!
Dobro, zapoceo je borbu protiv korupcije, ali godina prodje a nikakvih rezultata! Njegov rad je nedovoljan da poboljsa zivot gradjana, slozices se samnom.
Za godinu dana napravljena su ogromna zaduzenja drzave a Srpska privreda ne "pravi pare" vec drzava tone u dugove. To moze biti jako opasno!
Sa takvom politikom Panonski slozices se, necemo daleko dogurati, pogotovo sto Vucic apriori odbija saradnju sa skolovanm i strucnim ljudima u DS i ostalim partijama!
Panonski, zato treba takvi da odu. Drugu dvojicu ne treba ni pominjati.
(Jedome je cinimi se obecana i prugsta uniforma, pa nista zbog puste vlasti!)
Pozdrav!

kralj

pre 10 godina

Mozda se dogovaraju oko kancelarije za brze odgovore, departizacije ili ce mozda da saopste ko je pokrao izbore ili pak da opet najave 100 milijardi eura investicija? Ma uopste ne brinem...

Slobodan Tešić

pre 10 godina

Strasno me zanima kako je moguće da niko, ama baš niko, od tkzv, bolje reći samozvanih, eksperata ili čak običnih, iole obrazovanih ljudi, nema znanja ili hrabrosti da otvoreno kaže javnosti istinu o stanju u kome se nalazi naša ekonomija i načinu ozdravljenja iste! Kao prvo, nemoguće je izaći iz krize u okvirima postojećeg koalicionog sporazuma koji je ništa drugo do dogovor o podeli plena tj upravljanja državnim resursima odnosno preduzećima, fondovima, ministarstvima, bankama i sl. Drugo, ogroman deo problema u ekonomiji bi bio rešen samom profesionalizacijom upravljanja navedenim resursima a nipošto njihovom prodajom bud zašto za šta se zalažu samo oni koji sebe ne vide dugoročno kao ravnopravne članove naše zajednice, nego se ponašaju u stilu bolje vrabac u ruci nego golub na grani što je sa stanovišta državnih interesa, koji su uvek, ili bi bar tako trebalo da bude, dugoročniji od interesa pojedinaca, pogubno!

smajli

pre 10 godina

Nisu politicari ti koji trebaju da imaju ideje gde da ulazu. Investitori, preduzetnici su ti koji imaju ideju i znaju sta da rade. Drzava i politicari trebaju da se sklone s puta i da urade ono sto im je i posao a to je da obezbede pravno funkcionisanje drzave i aparata i jednake uslove za sve. TRenutno niti pravna drzava i zakoni vaze isto za sve niti svi mogu podjedanko da ucestvuju u "ekonomskoj/trzisnoj utakmici" (pri cemu kod nas btw i nema slobodnog trzista). Hocu i ja iste uslove kao mosko/beko/kostic/covis itd

Jednima povecavaju a drugima smanjuju poreze. Od price o porezu za ekstra profit (koji je samo Karic platio) pa do danas svi porezi idu na ledja samo obicnom gradjaninu.Zakoni se prave da "elita" jos vise dere ljude i jos manje placa poreze.

Ostavite penzionere na miru, smanjite administraciju a ucesnike "foruma na kopaoniku" i "uspesne" biznismene opalite za ono sto ste im poklanjali poslednjih 13 godina. Red je da oni malo plate svoj "dug" drzavi.

Ivan V

pre 10 godina

(bobi, 2. jun 2013 11:43)

U tome i jeste problem, ne u tome sto mislis da samo Vucic moze da pomogne, vec narod trazi da svi oni odu, svi do jednog, da propadnu sve ove partije, a da ispliva potpuno nova generacija politicara. Sporedni efekat ce biti da nece moci oni koji su na vlasti da pokrivaju krivicnu odgovornost prethodne vlasti.

zile

pre 10 godina

Potpuno se slazem da je potrbna stednja da bi Srbija izasla iz krize ali kako to uraditi. Dali zamrznuti bedne penzije koje su vec godinama skoro zamrznute .Zazadnjih 5 godina povecane su do 10% a cene zivotnih namirnica su povecane 50%.Da li zamznuti plate u javnom sektoru?. Ne,ne treba ih zamrzavati vec uraditi ono sto svaka partija obecava pred izbore a ni jedna se nije usudila da to uradi .Kako koja partija dodje na vlast,prvo sto uradi je zaposljavanje svojih clanova u javna preduzeca i ministarstva a da nikoga od predhodnih ne otpusta.Godinama ,umesto da se administracija smanjuje,postaje sve brojnija.Kad vise nema prostora gde da sede,izmisljaju se raznorazne agencije jer navodno oni u ministarstvima od silnog posla ne mogu sve da postignu.A odakle se sve to placa?. Pa naravno iz budzeta i sa grbace onih koji nesto privredjuju.
Posebna prica je rad na crno.Na stotine hiljada mladih radi neprijavljeno u prodavnicama ,kaficima,restoranima ,kladionicama i td. Na ovaj naci osteceni su direktno ti zaposleni jer nemaju socijalno i penziono osiguranje ali i pomenuti fondovi koji se dotiraju iz budjeta. Sta na kraju zakljuciti nego da ogromna administracija ne radi svoj posao za koji je debelo placena iz BUDZETA.

Ivan V

pre 10 godina

Pade mi napamet - aj da vidimo da l ce sutra kurs dinara da ostane stabilan. Zakoni berze valjda kazu da bi ovakva politicko-ekonomska nestabilnost trebala da obori kurs dinara bar za 1%

drnde

pre 10 godina

Jedna stvar prosto moze da se uradi - vratite zarade funkcionera u gradovima i opstinama, regionima itd, kao sto je ranije bilo - da budu vezane za prosek u opstini, gradu, a ne za poslanicke plate i videcete da ce to biti ogromna usteda. Tako drugima, koji inace malo imaju ne morate da dirate nista.I imace vise razloga da se bore da im opstina ili grad imaju veci standard. Agencije nemojte da ukidate, samo ih skinite sa budzeta. Ako su agenicije - neka zarade.

expert

pre 10 godina

Neka smanje plate i penzije onima koji imaju najveće. Sirotinju neka ostave na miru. Sve što je ispod prosečne plate/penzije ne da se ne sme smanjivati, već se ne sme ni zamrzavati.

zašto?

pre 10 godina

Zašto kada nabrajate idete redosledom: Vučić, Dačić, Dinkić. Valjda ide prvo premijer pa vice- premijer pa ministar. Što bi rekao Đinđoli...neki bi da budu lokomotive a nisu zaslužili da budu ni vagoni.

Ivan V

pre 10 godina

(Resenje., 2. jun 2013 14:44)

Kazes, ne dirajte penzije, a koliko je njih zaradilo penziju sedeci u popalim drzavnim firmama 20 godina. Znaci, prvo su pojeli doprinose koje su uplacivali oni koji su realno privredjivali, a sad da pojedu i ostatak. Penzije moraju da se revidiraju - svaka pojedinacno - a veliki broj invalidskih da se ukinu i oni koji suih lazno dobili da vrate te pare ili u novcu ili besplatnim radom za drzavu

Merry

pre 10 godina

Koga zanima Vas sastanak.

Ako ne radite za narod LETITE !

I uhapsite vise tog lopovskog cinovnika koji sebe naziva ministrom a napravio je stete drzavi i narodu vise nego bilo ko drugi !

Dok to ne uradite nema razgovora niti bilo kakvih pregovora sa narodom oko ulaska u Evropu.

Realno resenje

pre 10 godina

Moj je predlog da se poštuje Nacionalni okvir kvalifikacija i u skladu sa njim izvršiti usklađivanje koeficijenata za plate u JAVNOM SEKTORU. Po Statistici u javnom sektoru ima preko 20 000 ljudi koji imaju završene TROGODIŠNJE fakultete i Više škole(VI-1 sss) ili specijalističke strukovne studije(VI-2 sss), a plaćeni su kao da imaju VII-1 sss. Samo po tom osnovu drzava može dosta da uštedi. Prvo to nije uredu prema akademcima koji su završavali fakultete od četri i pet godina (stari Zakon pre 2005 g)i prema sadašnjim koji studiraju pet godina (master = VII-1 sss), a kao treće nisu KOMPETENTNI i stručni u tom domenu. Zašto g. Dačić i Vučić ne razmisle o tom predlogu, Dinkić takođe ?

Sivilo

pre 10 godina

Ne mogu Dinkić i Dačić da otpuste svoje kadrove ili svojih dojučerašnjih koalionih partnera, nema od toga ništa. To je uzelo duboke korene, sada samo može da ih Vučić plaši izborima i da pokuša da izvede neke reforme, ali mi to sve liči NA trčanje sa bukagijama na nogama.

Vlajko

pre 10 godina

Da li iko u nasoj zemlji moze da prestane da prica samo o investitorima sa strane? U zemlji sa toliko visoko obrazovanih Gradjana nemoguce da niko ne moze da pravi projekte I da se omoguci pokretanje privrede! Valjda manje kosta raditi sami za sebe nego silno placate investitorima.
Sigurno da ima leka ali svi bi da idu laksim putem i da gledaju sa strane pa da se optuzujemo ko je kriv za katastrofalno stanje u ekonomiji? Ili da rasprodamo sve pa kud koji mili moji!

Sasa NS

pre 10 godina

Siguran sam da ce Vrhovni ajatolah sns/a, Prvi patrijarh srbije, Prvi potpredsednik vlade da nadje dobro resenje za ekonomske probleme, kao sto je to uradio i tokom svojih 20 godina bavljenja politikom, od Ogulina do zvecana, sto god je dotakao sve je izgubio pa rasprodaje vojvodjansku zemlju. I za ovih godinu dana je izuzetno puno uradio.

Krstic

pre 10 godina

Upitao bih gradjane Kovina I Kosjerica,da li prate sta se desava sa ekonomskom situacijom od kada je ova koalicija na vlasti.Videcete to uskoro,kome ste toliko svesrdno pomogli da nas doktajce do kraja.Zivi bili pa videlo.Opomena za ostale ,koji budi ubuduce ,ma gde glasali.Krah drzave nije poceo od dve hiljadite ,nego devedesetih godina kada su ovi danasnji bili na vlasti.

Zoran

pre 10 godina

O cemu oni mogu da se dogovore sto ce potstaci privredu Srbije. Nema sanse. Jedino da stranim investitorima podignu subvencije na 15 ili 20.000 eura po radniku. Dokle god u Srbiji budemo trosili preko 80% vremena na kojekakve sulude, i nikome potrebne procedure a manje od 20% vremena za posao kojim se bavimo, dotle srpskoj privredi nema spasa. Otvaranje racuna pravnog lica kod poslovne banke je podvig. Gomila papira, nepotrebnih, ali kazu takva je procedura. Kao da je licno Mojsije doneo procedure iz palnine i izvolite. I tako redom. Zalim se NBS-u na te procedure. Dobio sam odgovor, "znate i sami u kakvoj drzavi zivimo", hahahaha ili bolje da placem. Savetnik za privredu mi to kaze, a oni propisali te procedure. Laku noc srpska privredo.Da li ce da svane, sumnjam

crni domino

pre 10 godina

He, he, moj balansero kako ga nazvah pre deset dana, pocinje da trazi balans!
Samo napred balansero, balansiraj sa njima, privreda ce nekako da se pokrene, a ako zapne za jos kredita, imas ti dzokera u Moskvi.
Cim vi nastavljate razgovore, znak je da nemate viziju i plan pokretanja privrede, i da ste slozni kao 3 roga u vreci!

Vanja Petrović

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo da i penzioneri podnesu teret krize.S obzirom da znamo koliko ih ima u Srbiji ,bice to velika usteda,a i oni su populacija koja ima najmanje troskove,niti se nesto oblace,niti se skoluju...
(Volens-nolens, 2. jun 2013 17:26)

Po tebi bi najbolje bilo da svi penzioneri se počiste po kratkom postupku i eto uštede?? E?? Sram te bilo na takvom razmišljanju ala dr. Mengele!! Koja arogantnost, drskost i bezobrazluk!!

panonski

pre 10 godina

Po tom pitanju, vreme je da se sva trojica lepo spakujete i odete.
Kraj price je ako mislite da ce vas porez na kokosinjce spasiti od propasti u koju srljate.
Vas jure problemi - ne vi njih!
(crni domino, 2. jun 2013 11:25)

Koliko ja vidim ova trojica rade sve sto mogu, da nas izbave iz bunara u koji nas je uvalio maneken sa svojom politikom. Najvise verujem i imam nade u Vucica jer je pokazao da radi, radi i samo posteno radi. A to je nam je sad neophodno. Siguran sam da ce Vucic i ostali koalicioni partneri povuci prave poteze, smanjiti deficit i rashode, i napraviti ustede gde god je to moguce..

Jelena

pre 10 godina

1. Pustite ljude iz IT sektora da mogu da rade i prodaju u inostranstvu svoju robu i usluge a ne da ih sa domacim tajkunima, inostranim firmama i vladama u dogovoru sprecavate.

2. Legalizujte marihuanu i dozvolite ljudima da se bave organskom proizvodnjom. Samo od turizma i mladih koji bi dosli iz celog sveta na jeftinu zdravu hranu, pice i ... naglo bi se razvio turizam, trgovina i poljoprivreda. Svi gradovi bi imali svoje regionalne festivale umetnosti i sve bi cvetalo a svi bi bili uposljeni odmah. Da ne pricamo koliko bi drzava uzimala od poreza na svemu tome.

3. Pohapsite po hitnom postupku sve lopove. I te iz vlade isto. Sprovedite ispitivanje porekla imovine svih gradjana i oduzmite sve sto nije legalno steceno a prekrsioce kaznite po zakonu.

4. Ukinite ovu sramnu novu odluku sa kojom pokusavate da se izvucete za potkradanje sopstvenih gradjana Srbije preko carine u poslednjih 20 godina. Nece Vam to pomoci jer je tuzba Strazburu vec predata i mozete ocekivati sigurnu naplatu duga od strane svih gradjana Srbije.

Eto Vama za 1 meseca resenja svih problema za Ekonomiju Srbije bez prodaje bilo cega uz nagli porast zaposljenja, standarda i potrosnje.

Jel zelite gradjanima i Srbiji dobro? DOKAZITE !

Nadam se da ce sada svima biti jasno da li nam ONI zaista zele dobro.

P.S. Sta mislite zasto je ekonomija Holandije koja nema nista sem legalizovane marihuane i cveca jedna od vodecih u Evropi i svetu?

Peko

pre 10 godina

(Sivilo, 2. jun 2013 17:24)
Pa samo na Bajatovicu mogu da ustede milione i naravno Dinkica ekonomskog eksperta poslati da radi kao postar pa na cija god vrata da dodje sa postom dalje zamiliste sami taj susret.

Ekonomista

pre 10 godina

Kakvi su to veliki strucnjaci koji do sada nisu mogli da se sloze vec su im misljenja i dalje "podeljena i suprostavljena" i za koga oni rade kad toliko odugovlace?

Sofija

pre 10 godina

nama traea da bude glavni cilj KVATITET DRUSTVA.sta ce nama avioni,kamioni kada mi kao nacija nesttajemo?Kada uvozimo nesto sto mozemo da izvozimo.Dinkicu trsano te bilo tebe i fijata koji muci ljude..

Kazivanja

pre 10 godina

Dacic kaze da vlada nema problem sa budzetom , a ja kazem da narod ima problem sa svima koji tako misle a ne RADE NISTA da se jadno stanje ekonomije promeni.

Jovan

pre 10 godina

U pročitanih nekoliko komentara prepoznaju se navijači stranaka na vlasti i ništa više. Šta da očekuju građani Srbije od gospodina Dinkića i njegove tranaestgodišnje kreativnosti u Ekonomiji. Lično mislim da je on u proteklih trinaest godina pokazao sve što je znao i umeo da uradi u Ekonomiji Srbije. Dinkić je 13 poslednjih godina mnogo i doprineo da se nađemo u ovom ekonomskom blatu. Ostala dvojica Vučić i Dačić nisu ekonomisti i mislim da je njihovo učešće po pitanju nalaženja smislenijeg rešenja suvišno i komentarisati. Pominjani saveti za razne oporavke po mom skromnom mišljenju su takođe suvišni, a posebno onaj čiju većinu čine srpski tajkuni da ih ne pominjem pojedinačno. Dok su otimali i krali "stvarali" njihovo ničim zasluženo bogatstvo ONI su se lepo savetovali u zadnjih dvadeset pet godina sa svim Predsednicima i Vladama Srbije. Ovo prednje ističem iz ličnog saznanja za krađe i lopovluke o kojima sam upoznavao bivšu i sadašnju garnituru na vlasti, a da su iste na sva upozorenja do dana današnjeg ostajale ravnodušne i bez ikakvog reagovanja. Smišljenu Ekonomsku i sve druge politike za izlazak iz ekonomske /društvene/ krize u kojoj se nalazi Srbija može kreirati samo koliktivno multidisciplinarno telo okupljeno od najstručnijih profesora sa naših najiminentnijih fakulteta. Ukoliko dubinu i složenost krize u kojoj se nalazimo ne prihvata DRŽAVNI VRH i ne preduzme sve mere da stručni ljudi ove zemlje uzmu učešća u njenom rešavanju lično me je strah za njenu budućnost.

gradac

pre 10 godina

Ekonomija je ključno pitanje svake zemlje. Donošenje mera vlade u tom smislu takođe. Svaki neuspeh na polju ekonomije ide novim izborima i novoj vladi.zato podržavamo stav čelnih ljudi.

Rolex

pre 10 godina

Verujem da se u drzavi mnogo trosi i da treba zestoka kontrola troskova, i naravno maksimalna stednja. Iskreno se nadam i verujem da ce naprednjaci uciniti sve da svoje koalicione partnere ubede da se dozovu pameti i krenu u racionalnu potrosnju i stednju.

novicavg

pre 10 godina

Nema nam druge nego da se krene u stezanje kaiša na svim nivoima, najpre od centralne vlasti pa sve do lokalnih samouprava jer jedino tako ova država može opstati.jačanje fiskalne discipline i potpuna reforma čitavog državnog aparata je nophodna da bi se izbegao grči scenario ili još gore totalno bankrot države.Reforme državne uprave, zdravstva školstva i ostalih segmenta društa su neophodne jer postavlja se pitanje potrošnje novca u tim oblastima i pitanje dali nam treba ovakvo zdravstvo na ovim principima, školstvo gde imamo više nastavnog kadra od đaka, dali je neophodan ovakav državni aparat od vlade do poslednjeg činovnika u nekoj lokalnoj samoupravi.Što se brže nađe rešenje pre ćemo ozdraviti ekonomiju i biti u mogućnosti da se servisairaju sve potrebe države.

vojno neutralna

pre 10 godina

Rigorozne mere štednje su pogodile i zemlje čija je ekonomija u mnogo boljem stanju nego naša.Niko nama nije kriv što smo prethodnih godina loše vodili politiku i dopustili da nas ionako siromašne još više osiromase.

Dji

pre 10 godina

Nasleđeno je teško stanje. Niko ne spori ni da je 5. oktobra 2000. godine bilo isto tako. Glas narod je uvek mera za sve. Posle 12 godina narod je rekao svoje i videćemo šta će biti. Opozicija će uvek da kritikuje i to je njen posao, ali žalosno je što kritike dolaze od onih koji su svih tih godina mogli po svim ovim pitanjima da urade nešto a nisu. Mora da se krene od nule...Priča se o ekonomiji i privredi a sve što je decenijama građeno i sticano prodato je u bescenje za vreme privatizacija. Moraju se donositi teške odluke i o EU i o Kosovu ne zbog nekih drugih, već zbog nas samih i naše budućnosti...Dajte im malo vremena...

aliens

pre 10 godina

Pazi ovu trojicu, užas, ko nam vodi državu, stvarno smo u velikom problemu...
(Prevaranti, 2. jun 2013 16:35)
A ranije je drzavu vodio Tadic pa vidis kako smo se lepo proveli inace i on je veliki strucnjak za ekonomiju

Zoki

pre 10 godina

(Boban, 2. jun 2013 16:29)
Oni ostavke pa da onda dodju ovi tvoji sto su 12 godina imali priliku da nesto urade ali ipak nisu nista.

zmitjkoe

pre 10 godina

Da li se neko seca cuvene Bele knjige SNS, odnosno programu za izlazak iz krize? Niko naravno. Najmanje Vucic jer ga je odbor SNS ovlastio da zapocne konsultuje sa premijerom o poboljsanju nasledjene teske ekonomske situacije, posto je premijer lider koalicione SPS.

http://www.youtube.com/watch?v=mAcqy_vbAmc

Nikola

pre 10 godina

Nemam favorita u politici ali sudeci po dosad vidjenom mislim da Vucic zasluzuje to mesto,razumem da on ne moze sve sam i ako se trudi svi ostali mi deluju pasivno i cekaju sta ce on uraditi a o odgovornosti i da ne pricamo niko nesme da je preduzme nego se opet on ceka,tako da mislim da ima resenje za izlaz iz ove krize.

umetnik

pre 10 godina

Verujem da imaju resenje naravno ne na stetu gradjana mislim da bi politicari trebali da krenu od sebe prvo pa onda od drzavnih preduzeca.Narvno da sve ovo treba ispartiti sa dovlacenjem stranih investitora gde bi se kriza verovatno ublazila a kroz neki dalji preiod i skroz nestala.

kos

pre 10 godina

U Srbiji se loše živi, kao posledica dugogodišnjeg pljačkanja države, ali će se živeti još i lošije, ako se ne preuzmu oštre ekonomske mere, bez kojih nema ekonomskog oporavka zemlje. Ovo što će sada aktuelna vlada preduzeti, je trebalo uraditi još davno i danas Srbija ne bi bila u ovakvoj nezavidnoj finansijskoj situaciji.

tajkun

pre 10 godina

Ako smo godinama ćutali i trpeli pustosenje države,treba i sada da ćutimo kad se preduzimaju nepopularne mere radi opstanka naše države.

Volens-nolens

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo da i penzioneri podnesu teret krize.S obzirom da znamo koliko ih ima u Srbiji ,bice to velika usteda,a i oni su populacija koja ima najmanje troskove,niti se nesto oblace,niti se skoluju...Mislim da je tako bolje.Naravno,treba smanjiti i plate u administraciji i citavom javnom sektoru.

deskoBUK

pre 10 godina

Svakako je vazno uciniti nesto i manje popularno po misljenju nekih pojedinaca, za opste dobro Srbije, nego zarad sigurnih glasova postavljenih stranackih kolega u javnim preduzecima zemlju dovesti do ekonomskog dna.Verujem da ce odluke i sprovodjenje mera imati, uz najvaznije dolazak investitora, za rezultat povecanje proizvodnje, a licno podrzavam da se plate zamrznu, nije normalno da se povecavaju u % koji su visi od inflacije.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

(Vlajko, 2. jun 2013 14:19)

Ko ti brani Vlajko da investiraš? Animiraj svoje drugare, prodajte stanove, formirajte konzorcijum i investirajte. Zaparloženih firmi ima gde hoćeš, cena je daleko niža nego pre 5-10 godina. Izbarite "visoko obrazovane Gradjane" i pravite projekte, ko vam brani? Položite bankarske garancije za subvencije po zaposlenom radniku, ko vam brani?

Zaboravi na državne/društvene fore sa samoupravljanjem! Sa svim novcima radi kako hoćeš, zabošljavaj koga hoćeš, ko ti brani?

Bojim se Vlajko da sve što je vredelo već otišlo - kešovani kao ja 50+ ti sigurno ne trebaju, mada na tebi je izbor.

Šta kažeš NIJE SIGURNO? E Vlajko, Vlajko, ... budi mi živ i zdrav i brz uzbrdo. Ne ide to baš tako kako misli Mali Perica.

Indicija

pre 10 godina

Ja ne bih toliko zalila taj narod kome ce biti smanjena plata i podrzavam ovakvu meru.Svi su oni dospeli u javna preduzeca,imaju visoke plate i nista ne rade,ali bukvalno.Treba i oni da podnesu teret krize,nemaju oni osecaja kako je ostalom stanovnistvu.A i takvim merama,kao i otpustanjem poboljsace se kvalitet rada privatnog sektora i konkurentnost.

Ljubav

pre 10 godina

Vlada se trudi da opravda poverenje gradjana,krenulo se sa evrointegracijama,sve vise stranih partnera je zainteresovano da ulaze u nasu zemlju,odravaju se dobri odnosi sa Rusijom takodje i sto je najvaznije radi se na iskorenjivanju kriminala,mita i korupcije koji su rak-rana nase zemlje jer direktno unistavaju zemlju unutra losim privatizacijama,dovodjenjem firmi u stecajno stanje i zatvaranjem radnih mesta

Tijana S

pre 10 godina

Resavanja finansijskih problema Srbije su dugo odlagana.Drago mi je da konacno neko bar pokusava da pronadje resenje za izlazak iz krize.

Malena

pre 10 godina

Dosta se u Srbiji rasipalo i radilo sta se htelo.Ovo je mozda poslednji trenutak da se nesto promeni i verujem da ce SNS dati maksimum da stvari krenu na bolje.

Zastava

pre 10 godina

Nismo mislili ni da će se neko početi baviti borbom protiv kriminala i korupcije pa se to ipak desilo.Svest gradjana mora takodje da se promeni da bi nam svima bilo bolje jer moraju biti odgovorniji i azurniji u svom poslu.

DusankaC

pre 10 godina

Da je postojala disciplina ranije, ne bi se susreli s ovom teskom situacijom, sad samo odgovorno i sve mere ma koliko nekome zvucale nepopularne primeniti za opste dobro Srbije.Odgovornost Vucicu ne nedostaje; zalaganje za opste dobro Srbije Vicepremijera je prisutno od jutra do mraka; spremnost da se donese teske odluke od kojih mnogi beze, takodje se vec desila.Ne brinete za rejting, kao neki do pre godinu dana, on upravo proistice iz rezultata i donesenih odluka koje imaju za rezultat poboljsanje.

tri puta meri, jednom seci!!!

pre 10 godina

Bar ne zure pri odlucivanju i donosenju ovako bitnih odluka za drzavu!
Samo odmereno, kao i do sada, korak po korak, problem za problemom... koliko su nas samo vasi prethodnici unazadili, pokrali, rasprodali, to je tuzno, i verpvatno jako tesko za popraviti, ali verujem da su na pravo mesto konacno dosli pravi ljudi, kojima je stalo da srede svoju zemlju, i mislim da vam treba davati podrsku dokle god radite u interesu svog naroda!!!

Dokle vise ?!

pre 10 godina

Kome sve, sta, na koji nacin, sada ili odmah, treba uciniti zato sto zemlja sa ovako nikakvom ekonomijom jos nema plan narednih akcija ni za danas, sutra, prekosutra...

Ady

pre 10 godina

Narod i treba da bude upoznat sa trenutnim stanjem u drzavi, ne treba ga obmanjivati a ni lagati. Pravilnim merama koje se preuzimaju izaci ce se iz ovog stanja.

ALDO

pre 10 godina

Od kada i ko sve trazi taj balans i dokle narod to natezanje treba da podnosi?
(Sta ste do sada radili ?, 2. jun 2013 18:45)
a ti mislis da se ovakva pitanja resavaju u roku od godinu dana, pored cele ove agonije oko Kosova, korpucije, itd.?
slazem se ja da je ovo najvaznije, jer je situacija alarmantna, ali mora se postaviti i neki temelj, valjda.

slavle

pre 10 godina

Sta pričaš? Traži samo od tvojih kadrova i onih iz žute sekte umesto zatvora da vrate pokradene pare,a onda njih pametno uložiti i to je to!
Predsednik Vlade treba da bude domaćin čovek!!!!

Ivanho

pre 10 godina

Prodati Telekom i od tog novca isplacivati otpremnine otpustenim radnicima, uvesti profesionalni menadzment u javna preduzeca i isterati partijske kadrovike, platni razredi u javnim preduzecima, oprezivanje imovine primereno njenoj vrednosti.

bataSMraka

pre 10 godina

Mere koje sada treba da se sprovode su samo zaostavstina svih predhodnih vlada i njihovih ne mera koje sada treba mnogo vise zaostriti nego da je to radjeno na vreme

VASHsmKA

pre 10 godina

Dok su svi predhodni rasipali i nisu mislili sta nas ceka sutra,to sutra je mnogo brzo doslo i sada moraju da preovladaju nepopularne mere...Jedino razumna ekonomska politika moze da nas izbavi iz ovoga da ne pocnemo opet fda prodajemo sva preduzeca po Srbiji kao sto je to do sada radjeno

Edna

pre 10 godina

Podržavam sve mere koje budu donete radi očuvanja budžeta i ekonomije. Rasipničko trošenje nas je dotle dovelo, mora se stati na put propadanju. Ma koliko nam teško palo! 12 godina su nas pljačkali i uništavali...

Franc List

pre 10 godina

Resavanje ovakvih problema nece nimalo biti lak posao.Ne sumnjam ja u Vuciceve namere,ali postoje oko njega mnogo interesnih grupa kojima ovakvi predlozi i resenja ne odgovaraju!

Vojvotkinja

pre 10 godina

Ne razumem kako svi optuzuju ovu vlast da vodi zemlju u propast.Pa,sta cemo sa silnim ekspertima iz prosle Vlade koja je dovela do ovakvog stanja?!Da nam nije bilo tih "eksperata" iz prethodne Vlade npr.Bozidar Djelic,ne bi sada ni bilo potrebe za uvodjenjem ovakvih rigoroznih mera.

Indigo

pre 10 godina

Ove mere je trebalo preduzeti odavno i sad bismo vec bili na zelenoj grani.U proslosti se islo na ruku odredjenom delu populacije i zato smo mi tu sada gde jesmo!

DRAGAN

pre 10 godina

Po mom misljenju treba podrzati vladu i njene mere stednje... Lako je komentarisati neciji ucinak iz senke a pogotovo ako o trenutnoj situaciji nemamo blize informacije, ja bih prvi da imam platu 100 hiljada umesto sto imam 20 hiljada ali ako ce to da jos vise unisti ekonomiju moje zemlje onda cu se strpiti dok se ne izvucemo iz krize i dok ne popravimo rad prosle vlade, a onda cemo valjda biti placeni koliko vredimo!!!

zalosna vila

pre 10 godina

Sigurno je da se mora naci neko resenje i jos je sigurnije da ce ono biti bolno za nas narod. Medjutim, nema se vremena i valjalo bi naci brzo ali efikasno i plodonosno resenje

Kapadokija

pre 10 godina

Nadam se da ce naci i adekvatno resenje za tekuce probleme.treba svi da podnesemo teret krize i teret tranzicije.U tome se slazem sa Vucicem.Ako su potrebna i otpustanja iz javnog sektora,neka ona uslede.Tek tada ce privatni sektor mocu da se razvija,postace konkurentniji.

Tezej

pre 10 godina

Tacno je da je svako kovac svoje srece,ali da bismo i mi uspeli ,potrebno je imati politicare koji ce uspeti da stvore bolji ambijent za nase buduce uspehe.Mislim da ova Vlada radi koliko jos je prostora ostavljeno od strane prethodne vlasti,donela je i donece mozda neke i nepopularne mere,ali ce to u buducnosti dati neke rezultate.Treba imati strpljenja,znam da nam svima ponestaje,ali jos malo...

Kerefeka

pre 10 godina

Mislim da treba sprovesti mere stednje svuda gde je to moguce.Samo deca ne treba da trpe,a svi ostali treba da se malo stisnemo i svako treba da podnese delic krize.Nije dobro da jedni zive lagodno (javni sektor),a drugi pak da se muce i da im privatnik lomi kicmu!

Tuta Muta

pre 10 godina

Koliko god bile nepopularne mere ove koje Vucic predlaze ,sve je to zarad boljeg zivota i napretka danas-sutra.Inace,te mere ce biti nepopularne jednom delu populacije,a ostali ce shvatiti to kao socijalnu pravdu!

Volsebni magarac

pre 10 godina

Nadam se da ce se ova vladt ozbiljno posvetiti resavanju gorucih problema u zemlji i resiti najvaznije pitanje za vecinu gradjana srbije,a to je pitanje nezaposlenosti i ekonomskog razvoja!

novicavg

pre 10 godina

Vodeća trojka je u situaciji da različito razmišlja kada je u pitanju reševanje ekonomske krize u kojoj se država našla.I dok je SNS spreman i za nepopulčarne mere koje bi kod naroda mogle da izazovu gnevi i protivljanje one bi na duži rok sigurno dale bolje efekte od predloga za koji se zalažu Dačić kao premije i Dinkić kao ministar finansija. Oštirija fiskalna disciplina , jače kresanje troškovne strane državnog budžeta i reforma državne uprave i javnih preduzeća koja bi dovela do veće efikasnosti i zapošljavanja i dugoročno do poboljšanja. Ono što premijer i ministar finansija predlažu je rešenja danas za sutra a već prekosutra nas čekaju ponovo problemi.nadam se da će pre svega Vučić umeti da zajedno sa ministrima iz SNS-a nametne rešanja koja će ovu državu spasiti problema i dovesti do oporavka ekonomije.Samo hrabro i odlučno se može napred.

Sizif

pre 10 godina

(Silvester, 2. jun 2013 09:58)
Do sada novac mozda i jeste nestajao zbog kriminala i korupcije, ali ova vlast je dokazala da je krenula u ostru borbu sa istim, tako da ce se to pitanje u buducnosti blagovremeno popraviti.

Daca

pre 10 godina

(samo tetki da odnesem lek, 2. jun 2013 10:03)
Po tebi najbolje bi bilo da smo se oslonili na znanje i iskustvo prethodnih. Vidim dokle nas je njihova strucnost dovela. Narod su osisali, a sebi su dobro pomogli. Doduse i medju ovom trojicom Dacic i Dinkic su svoj dovoljan dobrinos u tom sisanju dali, ali sva sreca pa ovog puta imamo Vucica.

officinale

pre 10 godina

Ono što nam je sada najbtnije je da dobije datum za početak pregovora u članstvu u EU. Jer je to dobra vest za investitore i može nam pomoći da se ekonomski stabilizujemo.

Konobar

pre 10 godina

Veoma je bitno da se postigne konsenzus Vučić je rekao da će sve biti u interesu naroda.Eto dokle je 12 godina DS dovelo državu Srbiju.

gradac

pre 10 godina

Ekonomija je ključno pitanje svake zemlje. Donošenje mera vlade u tom smislu takođe. Svaki neuspeh na polju ekonomije ide novim izborima i novoj vladi.zato podržavamo stav čelnih ljudi.

izujte nas i iz cipela ako vam trebaju

pre 10 godina

Malo im para, pa ce sada da nam gurnu malo ruke u dzepove i napune kasu, jer nije ni najmanje jednistavno doci do toloko milijardi, koliko je potrebno za njihove plate, dnevnice, ruckove, vecere, pijanke, putovanja po svetu...
Upropastili su i prodali sve fabrike, seljake osiromasili, a treba im para. Nazalost, glupa masa umesto da ih sve do jednog motkama najuri iz srbije i oduzme im sve sto imaju, glasace i dalje za njih i radije ce njima dati poslednji dinar, nego sto ce detetu kupiti hleb. 20 godina se neprekidno smenjuju na vlasti i otimaju nam pravo na dostojan zivot. Zivimo kao stoka a ne ljudi. Zapravo stoka zivi bolje, jer pase travu koje ima svuda, a mi jedemo kad se nadje. Znate li vi jadni ljudi da dete cim napuni 18 godina, na zapadu dobije od roditelja prvi auto? Znate li da na zapadu ljudi jedu i po 7 puta na dan? vi nemate da jedete, mnogi od vas nikada nece imati ni juga ili ficu, idete polu goli i pocepani poput evropskih ,,penera,,(ulicara-vucibatina-bitangi-neradnika), a ipak i dalje navijate da ovi vladaju ako je moguce celoga vaseg zivota. Jeste li vi ljudi uopste normalni, ili sam ja lud zato sto sve ovo vidim potpuno drugacije u odnosu na vas pogled. Vlast se sprda sa nama, laze nas, krade nas, a mi trcimo da glasamo za njih. Sacuvaj me Boze od njihovih ,,socijalnih reformi, mera stednje,, jer te reforme su otimanje od gladnih, starih, bolesnih, dece... Nema boljeg bez motke!

zile

pre 10 godina

Potpuno se slazem da je potrbna stednja da bi Srbija izasla iz krize ali kako to uraditi. Dali zamrznuti bedne penzije koje su vec godinama skoro zamrznute .Zazadnjih 5 godina povecane su do 10% a cene zivotnih namirnica su povecane 50%.Da li zamznuti plate u javnom sektoru?. Ne,ne treba ih zamrzavati vec uraditi ono sto svaka partija obecava pred izbore a ni jedna se nije usudila da to uradi .Kako koja partija dodje na vlast,prvo sto uradi je zaposljavanje svojih clanova u javna preduzeca i ministarstva a da nikoga od predhodnih ne otpusta.Godinama ,umesto da se administracija smanjuje,postaje sve brojnija.Kad vise nema prostora gde da sede,izmisljaju se raznorazne agencije jer navodno oni u ministarstvima od silnog posla ne mogu sve da postignu.A odakle se sve to placa?. Pa naravno iz budzeta i sa grbace onih koji nesto privredjuju.
Posebna prica je rad na crno.Na stotine hiljada mladih radi neprijavljeno u prodavnicama ,kaficima,restoranima ,kladionicama i td. Na ovaj naci osteceni su direktno ti zaposleni jer nemaju socijalno i penziono osiguranje ali i pomenuti fondovi koji se dotiraju iz budjeta. Sta na kraju zakljuciti nego da ogromna administracija ne radi svoj posao za koji je debelo placena iz BUDZETA.

Ivan V

pre 10 godina

(bobi, 2. jun 2013 11:43)

U tome i jeste problem, ne u tome sto mislis da samo Vucic moze da pomogne, vec narod trazi da svi oni odu, svi do jednog, da propadnu sve ove partije, a da ispliva potpuno nova generacija politicara. Sporedni efekat ce biti da nece moci oni koji su na vlasti da pokrivaju krivicnu odgovornost prethodne vlasti.

superinflacija ili spas..?

pre 10 godina

Rekonstrukcija vlade, republički izbori ili povratak u devedesete! A da se ipak odlučimo za 1993.? Tako je lepo biti milijarder!

Sin po materi

pre 10 godina

Prvo sto je izjava da bi menjali svoj rejting za zaposlenost patetika a drugo, ne treba nama zaposlenost u javnom sektoru, niti po propalim subvencionisanim firmama, po drustvenim gubitasima koje pokriva budzet itd. Niti robovska 200eur zaposlenost. Nama treba produktivnost i konkurentnost. Sustina a ne forma.

Silvester

pre 10 godina

Koliko vam para nestane iz budžeta zbog kriminala, korupcije,opšteg parazitizma? Koliko para ne uđe u budžet zbog sive ekonomije i neplaćanja poreza?

Koga vi pravite blesavim?

crni domino

pre 10 godina

Po tom pitanju, vreme je da se sva trojica lepo spakujete i odete.
Kraj price je ako mislite da ce vas porez na kokosinjce spasiti od propasti u koju srljate.
Vas jure problemi - ne vi njih!

gost

pre 10 godina

Ovo u tekstu sto predstavlja najavljene mere je nastavak ekonomske kozmetike. Ovo su fina stelovanja u ekonomijama sa manjim problemima.
Nama treba reforma sistema, okretanje svega naglavacke.
Jasno je da ce ici na prodaju Telekoma i nastavak agonije.
A do nekog kraja i dalje cemo kupovati najskuplju robu u evrima i imati jos manju platu i penzije.

Milence

pre 10 godina

Ovo je smesno. Partijski rukovodioci ce da se sastanu jer eto zemlja zove, i taj trust mozgova, koji se poslednjih pet godina redovno vidjao, ce da smisli genijalni plan, i o tome nas obavestavaju u nedelju da se mi kao raznezimo nad njihovom savesnom vrednocom. Da se 'slucajni' to trefilo na dan izbora u Zemunu da ne govorim, kakav je ovo seljacki fazon - ne mislim na poljoprivrednike, nego na ove sto u zivotu nisu zaradili platu ko normalan svet, nego sve na politikanstvo.

smajli

pre 10 godina

Nisu politicari ti koji trebaju da imaju ideje gde da ulazu. Investitori, preduzetnici su ti koji imaju ideju i znaju sta da rade. Drzava i politicari trebaju da se sklone s puta i da urade ono sto im je i posao a to je da obezbede pravno funkcionisanje drzave i aparata i jednake uslove za sve. TRenutno niti pravna drzava i zakoni vaze isto za sve niti svi mogu podjedanko da ucestvuju u "ekonomskoj/trzisnoj utakmici" (pri cemu kod nas btw i nema slobodnog trzista). Hocu i ja iste uslove kao mosko/beko/kostic/covis itd

Jednima povecavaju a drugima smanjuju poreze. Od price o porezu za ekstra profit (koji je samo Karic platio) pa do danas svi porezi idu na ledja samo obicnom gradjaninu.Zakoni se prave da "elita" jos vise dere ljude i jos manje placa poreze.

Ostavite penzionere na miru, smanjite administraciju a ucesnike "foruma na kopaoniku" i "uspesne" biznismene opalite za ono sto ste im poklanjali poslednjih 13 godina. Red je da oni malo plate svoj "dug" drzavi.

bobi

pre 10 godina

(crni domino, 2. jun 2013 11:25)
Ja ne vidim u Srbiji političara koji bi više učinio u interesu Srbije od Vučića. Svi su imali priliku u prošlosti da reše neka pitanja ali rezultati su uvek kao po običaju izostajali. lako je sedeti u stolici i kritikovati vlast, teško je podviti rukave i uraditi nešto.

crni domino

pre 10 godina

"lako je sedeti u stolici i kritikovati vlast, teško je podviti rukave i uraditi nešto."
(bobi, 2. jun 2013 11:43)
E, to moj bobika fali ovoj vlasti, sto ne zna sta treba uraditi da bi se podvili rukavi i uradilo mnogo toga, ne nesto!
Pozdrav!

Slobodan Tešić

pre 10 godina

Strasno me zanima kako je moguće da niko, ama baš niko, od tkzv, bolje reći samozvanih, eksperata ili čak običnih, iole obrazovanih ljudi, nema znanja ili hrabrosti da otvoreno kaže javnosti istinu o stanju u kome se nalazi naša ekonomija i načinu ozdravljenja iste! Kao prvo, nemoguće je izaći iz krize u okvirima postojećeg koalicionog sporazuma koji je ništa drugo do dogovor o podeli plena tj upravljanja državnim resursima odnosno preduzećima, fondovima, ministarstvima, bankama i sl. Drugo, ogroman deo problema u ekonomiji bi bio rešen samom profesionalizacijom upravljanja navedenim resursima a nipošto njihovom prodajom bud zašto za šta se zalažu samo oni koji sebe ne vide dugoročno kao ravnopravne članove naše zajednice, nego se ponašaju u stilu bolje vrabac u ruci nego golub na grani što je sa stanovišta državnih interesa, koji su uvek, ili bi bar tako trebalo da bude, dugoročniji od interesa pojedinaca, pogubno!

Svetlanica

pre 10 godina

Ekonomske mere nisu popularne ali su jedina sansa da izadjemo iz ove krize koja nas davi godinama unazad,puna podrska za rad i donosenje bolje buducnosti narodu Srbije.

panonski

pre 10 godina

Po tom pitanju, vreme je da se sva trojica lepo spakujete i odete.
Kraj price je ako mislite da ce vas porez na kokosinjce spasiti od propasti u koju srljate.
Vas jure problemi - ne vi njih!
(crni domino, 2. jun 2013 11:25)

Koliko ja vidim ova trojica rade sve sto mogu, da nas izbave iz bunara u koji nas je uvalio maneken sa svojom politikom. Najvise verujem i imam nade u Vucica jer je pokazao da radi, radi i samo posteno radi. A to je nam je sad neophodno. Siguran sam da ce Vucic i ostali koalicioni partneri povuci prave poteze, smanjiti deficit i rashode, i napraviti ustede gde god je to moguce..

dojčilo

pre 10 godina

Najlakše je prodati Telekom i pare potrošiti, ali treba razmišljati, kako te pare od prodaje najbolje iskoristiti u interesu države Srbije, i građana. To je ono što je falilo političarima, koji su bili na vlasti prethodnih godina, što su gledali pre svega svoj lični interes i stranački interes, a nije im bio interes države na prvom mestu, i to je ono u čemu se Vučić razlikuje od većine političara iz bivšeg režima. Vučiću je na prvom mestu interes države i građana Srbije.

Edna

pre 10 godina

Podržavam sve mere koje budu donete radi očuvanja budžeta i ekonomije. Rasipničko trošenje nas je dotle dovelo, mora se stati na put propadanju. Ma koliko nam teško palo! 12 godina su nas pljačkali i uništavali...

Laufer

pre 10 godina

Vladajuca koalicija do sad nije imala vremena da se bavi ekonomskom politikom jer je resavala nasledjene zamrznute odnose sa kosovskom administracijom, ali je ocigledno da su rezovi u nasoj ekonomiji neophodni, medjutim dok se privreda ne digne na noge nece nam pomoci nikakve mere stednje.

Nikola

pre 10 godina

Nemam favorita u politici ali sudeci po dosad vidjenom mislim da Vucic zasluzuje to mesto,razumem da on ne moze sve sam i ako se trudi svi ostali mi deluju pasivno i cekaju sta ce on uraditi a o odgovornosti i da ne pricamo niko nesme da je preduzme nego se opet on ceka,tako da mislim da ima resenje za izlaz iz ove krize.

Malena

pre 10 godina

Dosta se u Srbiji rasipalo i radilo sta se htelo.Ovo je mozda poslednji trenutak da se nesto promeni i verujem da ce SNS dati maksimum da stvari krenu na bolje.

Ljubav

pre 10 godina

Vlada se trudi da opravda poverenje gradjana,krenulo se sa evrointegracijama,sve vise stranih partnera je zainteresovano da ulaze u nasu zemlju,odravaju se dobri odnosi sa Rusijom takodje i sto je najvaznije radi se na iskorenjivanju kriminala,mita i korupcije koji su rak-rana nase zemlje jer direktno unistavaju zemlju unutra losim privatizacijama,dovodjenjem firmi u stecajno stanje i zatvaranjem radnih mesta

tajkun

pre 10 godina

Ako smo godinama ćutali i trpeli pustosenje države,treba i sada da ćutimo kad se preduzimaju nepopularne mere radi opstanka naše države.

Stomaklija

pre 10 godina

Jeste ne popularno, ali se slazem sa naprednjacima da je potrebno krenuti sa stednjom i sto je bitnije razmisliti u sta je pametno investirati i kako izaci iz finansijske krize.

branimir

pre 10 godina

Nije bilo dobro sto se ne bave ekonomskim temama sad kad se bave ni to ne valja pa ne znam sta vise hocete i sami znate da smo u teskoj situaciji najvise zahvaljujuci losoj vladavini DS i sada moramo da stedimo sta vam nije jasno

novicavg

pre 10 godina

Nema nam druge nego da se krene u stezanje kaiša na svim nivoima, najpre od centralne vlasti pa sve do lokalnih samouprava jer jedino tako ova država može opstati.jačanje fiskalne discipline i potpuna reforma čitavog državnog aparata je nophodna da bi se izbegao grči scenario ili još gore totalno bankrot države.Reforme državne uprave, zdravstva školstva i ostalih segmenta društa su neophodne jer postavlja se pitanje potrošnje novca u tim oblastima i pitanje dali nam treba ovakvo zdravstvo na ovim principima, školstvo gde imamo više nastavnog kadra od đaka, dali je neophodan ovakav državni aparat od vlade do poslednjeg činovnika u nekoj lokalnoj samoupravi.Što se brže nađe rešenje pre ćemo ozdraviti ekonomiju i biti u mogućnosti da se servisairaju sve potrebe države.

KINEZ

pre 10 godina

Najodgovorniji za stanje u zemlji i rešavanje problema ako su odgovorni, a koliko vidim jesu, moraju razgovarati i razmenjivati mišljenja o načinu izlaska iz krize. To u svakom slučaju skraćuje vreme u traženju mera a uvažavajući tuđe mišljenje nema potrebe za kritikama rada članova Vlade.

Rolex

pre 10 godina

Verujem da se u drzavi mnogo trosi i da treba zestoka kontrola troskova, i naravno maksimalna stednja. Iskreno se nadam i verujem da ce naprednjaci uciniti sve da svoje koalicione partnere ubede da se dozovu pameti i krenu u racionalnu potrosnju i stednju.

mistral

pre 10 godina

Nadam se da će te ekonomske mere značiti neki izlaz iz ove teške situacije. Do sad sam se bojala ekonomskih mera jer je to značio udar na đžepove

Ognjen

pre 10 godina

Investicije ulaganja u Srbiju,je veoma dobro otvaranja novih radnih mesta da nam deca ostanu u zemlji a ne po belom svetu ljudi stvarno malo discipline i mozemo ocekivati samo dobar rezultat..Vucic je pokazao da se bori za Srbiju dozvolimo da nam bude bolje..

ivaan

pre 10 godina

@ Pa nikome nije drago sto cemo morati da stedimo ali to je realnost to je posledica vodjenja lose politike (bravar, 02. jun 2013 12:32)

Ono što su nove vlasti nasledile od prethodnih ravno je katastrofi! Silne pare su dobili od privatizacija i pristupnih fondova EU, a privreda nam je sada u gorem stanju nego nakon sankcija s početka devedesetih. Sve su uspeli da upropaste!

Volens-nolens

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo da i penzioneri podnesu teret krize.S obzirom da znamo koliko ih ima u Srbiji ,bice to velika usteda,a i oni su populacija koja ima najmanje troskove,niti se nesto oblace,niti se skoluju...Mislim da je tako bolje.Naravno,treba smanjiti i plate u administraciji i citavom javnom sektoru.

Asterix

pre 10 godina

Iako ce i mene zadesiti stednja jer se nalazim na budzetu drzave, ali mislim da je za sada to jedino i dobro resenje. Svi u Srbiji treba podjednako da osete da je drzava u teskom trenutku i jedino stednjom mozemo da zagarantujemo bolju buducnost.

Mirijevac

pre 10 godina

Nema drugih načina za spas budžeta osim štednje, to je valjda svima jasno. Ja razumem ogorčenost ljudi koji rade u javnim preduzećima, ali mi koji smo kod privatnika odavno na svojoj koži osećamo šta znači zatezanje kaiša i minimiziranje troškova.

Tijana S

pre 10 godina

Resavanja finansijskih problema Srbije su dugo odlagana.Drago mi je da konacno neko bar pokusava da pronadje resenje za izlazak iz krize.

aliens

pre 10 godina

Pazi ovu trojicu, užas, ko nam vodi državu, stvarno smo u velikom problemu...
(Prevaranti, 2. jun 2013 16:35)
A ranije je drzavu vodio Tadic pa vidis kako smo se lepo proveli inace i on je veliki strucnjak za ekonomiju

drugarica Gaga

pre 10 godina

Sto se mora nije tesko,mislim da ce ove ekonomske mere teze pasti onima koji su navikli da se rasipaju na sve strane,jer nazalost vise od 50% stanovnista je naviklo da ima "srece" ako se skrpi samo za hranu tokom meseca.

Nebojsa

pre 10 godina

Malo reda i discipline,naravno da je tesko ali posle toliko godina muke,prevara red je da malo dodjemo sebi.Narod jeste ogorcen i sve je to razumno,ali da bi se nesto popravilo narodu treba da se vrati vera za bolju buducnost svih nas a najvise omladine..Verujem i nadam se boljem...

kos

pre 10 godina

U Srbiji se loše živi, kao posledica dugogodišnjeg pljačkanja države, ali će se živeti još i lošije, ako se ne preuzmu oštre ekonomske mere, bez kojih nema ekonomskog oporavka zemlje. Ovo što će sada aktuelna vlada preduzeti, je trebalo uraditi još davno i danas Srbija ne bi bila u ovakvoj nezavidnoj finansijskoj situaciji.

vojno neutralna

pre 10 godina

Rigorozne mere štednje su pogodile i zemlje čija je ekonomija u mnogo boljem stanju nego naša.Niko nama nije kriv što smo prethodnih godina loše vodili politiku i dopustili da nas ionako siromašne još više osiromase.

Kerefeka

pre 10 godina

Mislim da treba sprovesti mere stednje svuda gde je to moguce.Samo deca ne treba da trpe,a svi ostali treba da se malo stisnemo i svako treba da podnese delic krize.Nije dobro da jedni zive lagodno (javni sektor),a drugi pak da se muce i da im privatnik lomi kicmu!

Resenje.

pre 10 godina

Ne dirati penzije to su ljudi zaradili!

- Zamrznuti plate

- Otpustiti sve viskove u drzavnim sluzbama

- Smanjiti sve plate preko 50.000 din

- Sve ljude koji su se zaposlili preko partija, veza OPTISTITI

- Smanjiti broj poslanika na 100

- I kinezima naplacivati poreze, a ne samo domacim

- uvesti da se za primanje mita robija min 10 god

- Dovesti jake strane prehranbene lance

- Stranim ulagacima davati besplatno zemljiste i jos neke pogodnosti

I za godinu dana bice vidljivih rezultata!

Ivan V

pre 10 godina

(Resenje., 2. jun 2013 14:44)

Kazes, ne dirajte penzije, a koliko je njih zaradilo penziju sedeci u popalim drzavnim firmama 20 godina. Znaci, prvo su pojeli doprinose koje su uplacivali oni koji su realno privredjivali, a sad da pojedu i ostatak. Penzije moraju da se revidiraju - svaka pojedinacno - a veliki broj invalidskih da se ukinu i oni koji suih lazno dobili da vrate te pare ili u novcu ili besplatnim radom za drzavu

tri puta meri, jednom seci!!!

pre 10 godina

Bar ne zure pri odlucivanju i donosenju ovako bitnih odluka za drzavu!
Samo odmereno, kao i do sada, korak po korak, problem za problemom... koliko su nas samo vasi prethodnici unazadili, pokrali, rasprodali, to je tuzno, i verpvatno jako tesko za popraviti, ali verujem da su na pravo mesto konacno dosli pravi ljudi, kojima je stalo da srede svoju zemlju, i mislim da vam treba davati podrsku dokle god radite u interesu svog naroda!!!

Deda/Gago

pre 10 godina

Kljucna politicka izjava politicke elite naseg naroda potice od vice
premijera Vucica . On kaze: mi nemamo gde da utrosimo pare od prodaje
telekoma jer nemamo PROGRAME I IDEJE a da bi pogubno bilo njihovo trosenje
na plate i penzije. Dakle, ono sto nama nedostaje su ljudi sa programima
i idejama. Vise je nego ocigledno da medju nasim politicarima nema onih
koji imaju ideje i programe (sem nebuloznih i maloumnih) pa je onda
jasno gospodine Vucicu da, ako zelite dobro svom narodu, morate nosioce
ideja i programa traziti u svom narodu. Nismo mi ni glup ni lenj narod
samo nam Vi politicari otimate sansu, a pri tom nas sve vreme ...... u
mozak. Osnovni zadatak svih politicara je da pametnim i sposobnim daju
sansu, a ne da izigravaju eksperte i dusebriznike. Ekonomija se temelji
na idejama inteligentnih ljudi a propast na realizaciji ideja onih koji
to nisu.

simonida

pre 10 godina

Dacic, Dinkic i kompanjoni vec celu deceniju "uspesno" vode srpsku ekonomiju. Glupa masa za koga stalno glasa. Ta dvojica potpomognuti stotinama experata ala Djelic i ostali nesrecnici nisu u stanju ni vlastiti kucni budzet da kontrolisu a kamoli ekonomiju jedne drzave.

umetnik

pre 10 godina

Verujem da imaju resenje naravno ne na stetu gradjana mislim da bi politicari trebali da krenu od sebe prvo pa onda od drzavnih preduzeca.Narvno da sve ovo treba ispartiti sa dovlacenjem stranih investitora gde bi se kriza verovatno ublazila a kroz neki dalji preiod i skroz nestala.

Tuta Muta

pre 10 godina

Koliko god bile nepopularne mere ove koje Vucic predlaze ,sve je to zarad boljeg zivota i napretka danas-sutra.Inace,te mere ce biti nepopularne jednom delu populacije,a ostali ce shvatiti to kao socijalnu pravdu!

Tezej

pre 10 godina

Tacno je da je svako kovac svoje srece,ali da bismo i mi uspeli ,potrebno je imati politicare koji ce uspeti da stvore bolji ambijent za nase buduce uspehe.Mislim da ova Vlada radi koliko jos je prostora ostavljeno od strane prethodne vlasti,donela je i donece mozda neke i nepopularne mere,ali ce to u buducnosti dati neke rezultate.Treba imati strpljenja,znam da nam svima ponestaje,ali jos malo...

Franc List

pre 10 godina

Resavanje ovakvih problema nece nimalo biti lak posao.Ne sumnjam ja u Vuciceve namere,ali postoje oko njega mnogo interesnih grupa kojima ovakvi predlozi i resenja ne odgovaraju!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Državni vrh o ekonomskim merama

Ovaj sastanak državnog vrha o ekonomskim merama je trebalo odrzati jos pre "dve nedelje" a ne "tek sada" kada je vec kasno da se nesto "popravi" !

DusankaC

pre 10 godina

Da je postojala disciplina ranije, ne bi se susreli s ovom teskom situacijom, sad samo odgovorno i sve mere ma koliko nekome zvucale nepopularne primeniti za opste dobro Srbije.Odgovornost Vucicu ne nedostaje; zalaganje za opste dobro Srbije Vicepremijera je prisutno od jutra do mraka; spremnost da se donese teske odluke od kojih mnogi beze, takodje se vec desila.Ne brinete za rejting, kao neki do pre godinu dana, on upravo proistice iz rezultata i donesenih odluka koje imaju za rezultat poboljsanje.

Мила

pre 10 godina

За ово стење је крива држава којом су руоводили неодговорни људи. Највише дугује држава људима, што јавним предузећима што приватном сектору. Због погрешне политике коју су водили многа приватна предузећа су морала бити затворена а због дуговања државе низале су им се камате које сада не могу да отплате. Ко ће за то одговарати. Хапсите барабе одреда.

Indigo

pre 10 godina

Ove mere je trebalo preduzeti odavno i sad bismo vec bili na zelenoj grani.U proslosti se islo na ruku odredjenom delu populacije i zato smo mi tu sada gde jesmo!

Ady

pre 10 godina

Narod i treba da bude upoznat sa trenutnim stanjem u drzavi, ne treba ga obmanjivati a ni lagati. Pravilnim merama koje se preuzimaju izaci ce se iz ovog stanja.

slavle

pre 10 godina

Sta pričaš? Traži samo od tvojih kadrova i onih iz žute sekte umesto zatvora da vrate pokradene pare,a onda njih pametno uložiti i to je to!
Predsednik Vlade treba da bude domaćin čovek!!!!

expert

pre 10 godina

Neka smanje plate i penzije onima koji imaju najveće. Sirotinju neka ostave na miru. Sve što je ispod prosečne plate/penzije ne da se ne sme smanjivati, već se ne sme ni zamrzavati.

Kapadokija

pre 10 godina

Nadam se da ce naci i adekvatno resenje za tekuce probleme.treba svi da podnesemo teret krize i teret tranzicije.U tome se slazem sa Vucicem.Ako su potrebna i otpustanja iz javnog sektora,neka ona uslede.Tek tada ce privatni sektor mocu da se razvija,postace konkurentniji.

Zastava

pre 10 godina

Nismo mislili ni da će se neko početi baviti borbom protiv kriminala i korupcije pa se to ipak desilo.Svest gradjana mora takodje da se promeni da bi nam svima bilo bolje jer moraju biti odgovorniji i azurniji u svom poslu.

novicavg

pre 10 godina

Vodeća trojka je u situaciji da različito razmišlja kada je u pitanju reševanje ekonomske krize u kojoj se država našla.I dok je SNS spreman i za nepopulčarne mere koje bi kod naroda mogle da izazovu gnevi i protivljanje one bi na duži rok sigurno dale bolje efekte od predloga za koji se zalažu Dačić kao premije i Dinkić kao ministar finansija. Oštirija fiskalna disciplina , jače kresanje troškovne strane državnog budžeta i reforma državne uprave i javnih preduzeća koja bi dovela do veće efikasnosti i zapošljavanja i dugoročno do poboljšanja. Ono što premijer i ministar finansija predlažu je rešenja danas za sutra a već prekosutra nas čekaju ponovo problemi.nadam se da će pre svega Vučić umeti da zajedno sa ministrima iz SNS-a nametne rešanja koja će ovu državu spasiti problema i dovesti do oporavka ekonomije.Samo hrabro i odlučno se može napred.

Sizif

pre 10 godina

(Silvester, 2. jun 2013 09:58)
Do sada novac mozda i jeste nestajao zbog kriminala i korupcije, ali ova vlast je dokazala da je krenula u ostru borbu sa istim, tako da ce se to pitanje u buducnosti blagovremeno popraviti.

Goran

pre 10 godina

Ziveli nam Vucic,Nikolic,Dacic,Dinkic i ostala njihova kamarila....Oni su bogovi ekonomije.Oni su ekonomski strucnjaci kakav svet nije imao u svojoj istoriji.Hvala ti boze sto oni upravljaju nasom ekonomijom u ovim teskim vremenima.O boze kako sam srecan.Aleluja.....

deskoBUK

pre 10 godina

Svakako je vazno uciniti nesto i manje popularno po misljenju nekih pojedinaca, za opste dobro Srbije, nego zarad sigurnih glasova postavljenih stranackih kolega u javnim preduzecima zemlju dovesti do ekonomskog dna.Verujem da ce odluke i sprovodjenje mera imati, uz najvaznije dolazak investitora, za rezultat povecanje proizvodnje, a licno podrzavam da se plate zamrznu, nije normalno da se povecavaju u % koji su visi od inflacije.

Zoki

pre 10 godina

(Boban, 2. jun 2013 16:29)
Oni ostavke pa da onda dodju ovi tvoji sto su 12 godina imali priliku da nesto urade ali ipak nisu nista.

Indicija

pre 10 godina

Ja ne bih toliko zalila taj narod kome ce biti smanjena plata i podrzavam ovakvu meru.Svi su oni dospeli u javna preduzeca,imaju visoke plate i nista ne rade,ali bukvalno.Treba i oni da podnesu teret krize,nemaju oni osecaja kako je ostalom stanovnistvu.A i takvim merama,kao i otpustanjem poboljsace se kvalitet rada privatnog sektora i konkurentnost.

Volsebni magarac

pre 10 godina

Nadam se da ce se ova vladt ozbiljno posvetiti resavanju gorucih problema u zemlji i resiti najvaznije pitanje za vecinu gradjana srbije,a to je pitanje nezaposlenosti i ekonomskog razvoja!

Vanja Petrović

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo da i penzioneri podnesu teret krize.S obzirom da znamo koliko ih ima u Srbiji ,bice to velika usteda,a i oni su populacija koja ima najmanje troskove,niti se nesto oblace,niti se skoluju...
(Volens-nolens, 2. jun 2013 17:26)

Po tebi bi najbolje bilo da svi penzioneri se počiste po kratkom postupku i eto uštede?? E?? Sram te bilo na takvom razmišljanju ala dr. Mengele!! Koja arogantnost, drskost i bezobrazluk!!

Daca

pre 10 godina

(samo tetki da odnesem lek, 2. jun 2013 10:03)
Po tebi najbolje bi bilo da smo se oslonili na znanje i iskustvo prethodnih. Vidim dokle nas je njihova strucnost dovela. Narod su osisali, a sebi su dobro pomogli. Doduse i medju ovom trojicom Dacic i Dinkic su svoj dovoljan dobrinos u tom sisanju dali, ali sva sreca pa ovog puta imamo Vucica.

Realno resenje

pre 10 godina

Moj je predlog da se poštuje Nacionalni okvir kvalifikacija i u skladu sa njim izvršiti usklađivanje koeficijenata za plate u JAVNOM SEKTORU. Po Statistici u javnom sektoru ima preko 20 000 ljudi koji imaju završene TROGODIŠNJE fakultete i Više škole(VI-1 sss) ili specijalističke strukovne studije(VI-2 sss), a plaćeni su kao da imaju VII-1 sss. Samo po tom osnovu drzava može dosta da uštedi. Prvo to nije uredu prema akademcima koji su završavali fakultete od četri i pet godina (stari Zakon pre 2005 g)i prema sadašnjim koji studiraju pet godina (master = VII-1 sss), a kao treće nisu KOMPETENTNI i stručni u tom domenu. Zašto g. Dačić i Vučić ne razmisle o tom predlogu, Dinkić takođe ?

crni doimino

pre 10 godina

"Najvise verujem i imam nade u Vucica jer je pokazao da radi, radi i samo posteno radi. A to je nam je sad neophodno."
(panonski, 2. jun 2013 13:46)
A kakve koristi i boljitka videsmo od rada i rada Vucica i ja i ti i sav narod Srbije? Slozices se - nikakve!
Dobro, zapoceo je borbu protiv korupcije, ali godina prodje a nikakvih rezultata! Njegov rad je nedovoljan da poboljsa zivot gradjana, slozices se samnom.
Za godinu dana napravljena su ogromna zaduzenja drzave a Srpska privreda ne "pravi pare" vec drzava tone u dugove. To moze biti jako opasno!
Sa takvom politikom Panonski slozices se, necemo daleko dogurati, pogotovo sto Vucic apriori odbija saradnju sa skolovanm i strucnim ljudima u DS i ostalim partijama!
Panonski, zato treba takvi da odu. Drugu dvojicu ne treba ni pominjati.
(Jedome je cinimi se obecana i prugsta uniforma, pa nista zbog puste vlasti!)
Pozdrav!

Vojvotkinja

pre 10 godina

Ne razumem kako svi optuzuju ovu vlast da vodi zemlju u propast.Pa,sta cemo sa silnim ekspertima iz prosle Vlade koja je dovela do ovakvog stanja?!Da nam nije bilo tih "eksperata" iz prethodne Vlade npr.Bozidar Djelic,ne bi sada ni bilo potrebe za uvodjenjem ovakvih rigoroznih mera.

ALDO

pre 10 godina

Od kada i ko sve trazi taj balans i dokle narod to natezanje treba da podnosi?
(Sta ste do sada radili ?, 2. jun 2013 18:45)
a ti mislis da se ovakva pitanja resavaju u roku od godinu dana, pored cele ove agonije oko Kosova, korpucije, itd.?
slazem se ja da je ovo najvaznije, jer je situacija alarmantna, ali mora se postaviti i neki temelj, valjda.

Dji

pre 10 godina

Nasleđeno je teško stanje. Niko ne spori ni da je 5. oktobra 2000. godine bilo isto tako. Glas narod je uvek mera za sve. Posle 12 godina narod je rekao svoje i videćemo šta će biti. Opozicija će uvek da kritikuje i to je njen posao, ali žalosno je što kritike dolaze od onih koji su svih tih godina mogli po svim ovim pitanjima da urade nešto a nisu. Mora da se krene od nule...Priča se o ekonomiji i privredi a sve što je decenijama građeno i sticano prodato je u bescenje za vreme privatizacija. Moraju se donositi teške odluke i o EU i o Kosovu ne zbog nekih drugih, već zbog nas samih i naše budućnosti...Dajte im malo vremena...

OjsOjs

pre 10 godina

``Kako se navodi, predlog je da se hitno olakša položaj poslodavcima koji su primorani da otpuštaju radnike, ali i da se otpremnine, koje će ubuduće morati da isplaćuju onima koji odlaze iz firme, računaju samo za godine staža kod tog poslodavca``
Dakle sad prvo prebace radnike formalno, papiroloski u neku novu firmu (iz Galenike i neki Pharnaceuticals LTD. iz JAT-aa u Etihad, iz GSP-a u Apex, iz Zelezare Smederevo u neki Ural-Sibir-Gulag GmbH.....itd, a onda posle mesec dana,leti, leti buba maro......bez otpremnine......

Al vam je plan.......@#^*&%

Rodoljub

pre 10 godina

Godinu dana su na Vlasti, izvrsili su invaziju svojih polupismenih kadrova na zaposljavanje u javnim preduzecima, nisu doveli ni jednog jedinog stranog investitora , samo laprdaju "demokratska stranka,demokratska stranka je kriva za sve" a oni , SNS nisu sposobni nizasta osim da upropaste drzavu, kao sto su to uradili i prosli put kada su bili navlasti , pre 2000-te godine.
Pod hitno da ova Vlada padne , inace nam ozbiljno nema spasa do kraja godine ovi ce da nas skroz uniste.
Narod mora pod hitno da se aktivira i krene aktivno protiv ove stetocinske Vlasti!!!

DRAGAN

pre 10 godina

Po mom misljenju treba podrzati vladu i njene mere stednje... Lako je komentarisati neciji ucinak iz senke a pogotovo ako o trenutnoj situaciji nemamo blize informacije, ja bih prvi da imam platu 100 hiljada umesto sto imam 20 hiljada ali ako ce to da jos vise unisti ekonomiju moje zemlje onda cu se strpiti dok se ne izvucemo iz krize i dok ne popravimo rad prosle vlade, a onda cemo valjda biti placeni koliko vredimo!!!

zalosna vila

pre 10 godina

Sigurno je da se mora naci neko resenje i jos je sigurnije da ce ono biti bolno za nas narod. Medjutim, nema se vremena i valjalo bi naci brzo ali efikasno i plodonosno resenje

ako vam je dobro onda nista

pre 10 godina

Dva od tri coveka bili su u prosloj vlasti koju je treci kritikovao. Jel to ok po vama? Drugo, jesmo li mi to Severna Koreja ili neka anticka oligarhija da tri coveka privatno odlucuju o svemu (a samo jedan od njih je ekonomista, i to prilicno los)?

branislav

pre 10 godina

A ja sam naivno verovao da Srbija ima vladu!
Kad ono neformalna grupa gradjana/politbiro je za njih organ bio/kaze nesto na neformalnim konsultacijima,vlada sutra klimne glavom a cuvena "narodna" Skupsita pohvali napor grupe gradjana!
Sramota i bruka!
A i rade u nedelju,sirotinja!

Vlajko

pre 10 godina

Da li iko u nasoj zemlji moze da prestane da prica samo o investitorima sa strane? U zemlji sa toliko visoko obrazovanih Gradjana nemoguce da niko ne moze da pravi projekte I da se omoguci pokretanje privrede! Valjda manje kosta raditi sami za sebe nego silno placate investitorima.
Sigurno da ima leka ali svi bi da idu laksim putem i da gledaju sa strane pa da se optuzujemo ko je kriv za katastrofalno stanje u ekonomiji? Ili da rasprodamo sve pa kud koji mili moji!

zašto?

pre 10 godina

Zašto kada nabrajate idete redosledom: Vučić, Dačić, Dinkić. Valjda ide prvo premijer pa vice- premijer pa ministar. Što bi rekao Đinđoli...neki bi da budu lokomotive a nisu zaslužili da budu ni vagoni.

Sivilo

pre 10 godina

Ne mogu Dinkić i Dačić da otpuste svoje kadrove ili svojih dojučerašnjih koalionih partnera, nema od toga ništa. To je uzelo duboke korene, sada samo može da ih Vučić plaši izborima i da pokuša da izvede neke reforme, ali mi to sve liči NA trčanje sa bukagijama na nogama.

Merry

pre 10 godina

Koga zanima Vas sastanak.

Ako ne radite za narod LETITE !

I uhapsite vise tog lopovskog cinovnika koji sebe naziva ministrom a napravio je stete drzavi i narodu vise nego bilo ko drugi !

Dok to ne uradite nema razgovora niti bilo kakvih pregovora sa narodom oko ulaska u Evropu.

Krstic

pre 10 godina

Upitao bih gradjane Kovina I Kosjerica,da li prate sta se desava sa ekonomskom situacijom od kada je ova koalicija na vlasti.Videcete to uskoro,kome ste toliko svesrdno pomogli da nas doktajce do kraja.Zivi bili pa videlo.Opomena za ostale ,koji budi ubuduce ,ma gde glasali.Krah drzave nije poceo od dve hiljadite ,nego devedesetih godina kada su ovi danasnji bili na vlasti.

bataSMraka

pre 10 godina

Mere koje sada treba da se sprovode su samo zaostavstina svih predhodnih vlada i njihovih ne mera koje sada treba mnogo vise zaostriti nego da je to radjeno na vreme

officinale

pre 10 godina

Ono što nam je sada najbtnije je da dobije datum za početak pregovora u članstvu u EU. Jer je to dobra vest za investitore i može nam pomoći da se ekonomski stabilizujemo.

VASHsmKA

pre 10 godina

Dok su svi predhodni rasipali i nisu mislili sta nas ceka sutra,to sutra je mnogo brzo doslo i sada moraju da preovladaju nepopularne mere...Jedino razumna ekonomska politika moze da nas izbavi iz ovoga da ne pocnemo opet fda prodajemo sva preduzeca po Srbiji kao sto je to do sada radjeno

nije nego

pre 10 godina

Pa jel vam neko branio da štedite prethodnih 10 meseci. Čisto da vas podsetim da ste vi toliko na vlasti, a ne u opoziciji. Gde su obećanja iz predizborne kampanje?

Ivan V

pre 10 godina

Pade mi napamet - aj da vidimo da l ce sutra kurs dinara da ostane stabilan. Zakoni berze valjda kazu da bi ovakva politicko-ekonomska nestabilnost trebala da obori kurs dinara bar za 1%

kralj

pre 10 godina

Mozda se dogovaraju oko kancelarije za brze odgovore, departizacije ili ce mozda da saopste ko je pokrao izbore ili pak da opet najave 100 milijardi eura investicija? Ma uopste ne brinem...

Nikola

pre 10 godina

Dno politicke kulture u Srbiji je kada proslu vladu kritikuju njena dva potpredsednika (Dacic i Dinkic).

Da li oni zaista misle da smo svi amnezirani politicki idioti ili je to mozda i istina?

SPS postoji 23. godine, od cega je samo 4. godine bio u opoziciji, a Dinkic je u vlasti poslednjih 13. godina i sada ce oni da nas izvuku iz krize, jel da?

Siniša

pre 10 godina

Kakve predtsava za naivčine i to na dan izbora u Zemunu. Zabole njih za nas, njima su sada najvažniji izbori u Zemunu, da se dokopaju vlasti, da se hvališu kako su pobedili, a narod sve gore živi-užas, ko nam vodi državu. A vi plaćeni navijači, kako vas nije sramota da sedite u tim partijama i pišete budalaštine po nalogu šefa partije. Pa da li su to te promene za koje ste glasali? Kola idu niz brdo, a vi ih gurate.

Sofija

pre 10 godina

nama traea da bude glavni cilj KVATITET DRUSTVA.sta ce nama avioni,kamioni kada mi kao nacija nesttajemo?Kada uvozimo nesto sto mozemo da izvozimo.Dinkicu trsano te bilo tebe i fijata koji muci ljude..

drnde

pre 10 godina

Jedna stvar prosto moze da se uradi - vratite zarade funkcionera u gradovima i opstinama, regionima itd, kao sto je ranije bilo - da budu vezane za prosek u opstini, gradu, a ne za poslanicke plate i videcete da ce to biti ogromna usteda. Tako drugima, koji inace malo imaju ne morate da dirate nista.I imace vise razloga da se bore da im opstina ili grad imaju veci standard. Agencije nemojte da ukidate, samo ih skinite sa budzeta. Ako su agenicije - neka zarade.

Jelena

pre 10 godina

1. Pustite ljude iz IT sektora da mogu da rade i prodaju u inostranstvu svoju robu i usluge a ne da ih sa domacim tajkunima, inostranim firmama i vladama u dogovoru sprecavate.

2. Legalizujte marihuanu i dozvolite ljudima da se bave organskom proizvodnjom. Samo od turizma i mladih koji bi dosli iz celog sveta na jeftinu zdravu hranu, pice i ... naglo bi se razvio turizam, trgovina i poljoprivreda. Svi gradovi bi imali svoje regionalne festivale umetnosti i sve bi cvetalo a svi bi bili uposljeni odmah. Da ne pricamo koliko bi drzava uzimala od poreza na svemu tome.

3. Pohapsite po hitnom postupku sve lopove. I te iz vlade isto. Sprovedite ispitivanje porekla imovine svih gradjana i oduzmite sve sto nije legalno steceno a prekrsioce kaznite po zakonu.

4. Ukinite ovu sramnu novu odluku sa kojom pokusavate da se izvucete za potkradanje sopstvenih gradjana Srbije preko carine u poslednjih 20 godina. Nece Vam to pomoci jer je tuzba Strazburu vec predata i mozete ocekivati sigurnu naplatu duga od strane svih gradjana Srbije.

Eto Vama za 1 meseca resenja svih problema za Ekonomiju Srbije bez prodaje bilo cega uz nagli porast zaposljenja, standarda i potrosnje.

Jel zelite gradjanima i Srbiji dobro? DOKAZITE !

Nadam se da ce sada svima biti jasno da li nam ONI zaista zele dobro.

P.S. Sta mislite zasto je ekonomija Holandije koja nema nista sem legalizovane marihuane i cveca jedna od vodecih u Evropi i svetu?

Zoran

pre 10 godina

O cemu oni mogu da se dogovore sto ce potstaci privredu Srbije. Nema sanse. Jedino da stranim investitorima podignu subvencije na 15 ili 20.000 eura po radniku. Dokle god u Srbiji budemo trosili preko 80% vremena na kojekakve sulude, i nikome potrebne procedure a manje od 20% vremena za posao kojim se bavimo, dotle srpskoj privredi nema spasa. Otvaranje racuna pravnog lica kod poslovne banke je podvig. Gomila papira, nepotrebnih, ali kazu takva je procedura. Kao da je licno Mojsije doneo procedure iz palnine i izvolite. I tako redom. Zalim se NBS-u na te procedure. Dobio sam odgovor, "znate i sami u kakvoj drzavi zivimo", hahahaha ili bolje da placem. Savetnik za privredu mi to kaze, a oni propisali te procedure. Laku noc srpska privredo.Da li ce da svane, sumnjam

Peko

pre 10 godina

(Sivilo, 2. jun 2013 17:24)
Pa samo na Bajatovicu mogu da ustede milione i naravno Dinkica ekonomskog eksperta poslati da radi kao postar pa na cija god vrata da dodje sa postom dalje zamiliste sami taj susret.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

(Vlajko, 2. jun 2013 14:19)

Ko ti brani Vlajko da investiraš? Animiraj svoje drugare, prodajte stanove, formirajte konzorcijum i investirajte. Zaparloženih firmi ima gde hoćeš, cena je daleko niža nego pre 5-10 godina. Izbarite "visoko obrazovane Gradjane" i pravite projekte, ko vam brani? Položite bankarske garancije za subvencije po zaposlenom radniku, ko vam brani?

Zaboravi na državne/društvene fore sa samoupravljanjem! Sa svim novcima radi kako hoćeš, zabošljavaj koga hoćeš, ko ti brani?

Bojim se Vlajko da sve što je vredelo već otišlo - kešovani kao ja 50+ ti sigurno ne trebaju, mada na tebi je izbor.

Šta kažeš NIJE SIGURNO? E Vlajko, Vlajko, ... budi mi živ i zdrav i brz uzbrdo. Ne ide to baš tako kako misli Mali Perica.

Sasa NS

pre 10 godina

Siguran sam da ce Vrhovni ajatolah sns/a, Prvi patrijarh srbije, Prvi potpredsednik vlade da nadje dobro resenje za ekonomske probleme, kao sto je to uradio i tokom svojih 20 godina bavljenja politikom, od Ogulina do zvecana, sto god je dotakao sve je izgubio pa rasprodaje vojvodjansku zemlju. I za ovih godinu dana je izuzetno puno uradio.

Ekonomista

pre 10 godina

Kakvi su to veliki strucnjaci koji do sada nisu mogli da se sloze vec su im misljenja i dalje "podeljena i suprostavljena" i za koga oni rade kad toliko odugovlace?

Dokle vise ?!

pre 10 godina

Kome sve, sta, na koji nacin, sada ili odmah, treba uciniti zato sto zemlja sa ovako nikakvom ekonomijom jos nema plan narednih akcija ni za danas, sutra, prekosutra...

Kazivanja

pre 10 godina

Dacic kaze da vlada nema problem sa budzetom , a ja kazem da narod ima problem sa svima koji tako misle a ne RADE NISTA da se jadno stanje ekonomije promeni.

Jovan

pre 10 godina

U pročitanih nekoliko komentara prepoznaju se navijači stranaka na vlasti i ništa više. Šta da očekuju građani Srbije od gospodina Dinkića i njegove tranaestgodišnje kreativnosti u Ekonomiji. Lično mislim da je on u proteklih trinaest godina pokazao sve što je znao i umeo da uradi u Ekonomiji Srbije. Dinkić je 13 poslednjih godina mnogo i doprineo da se nađemo u ovom ekonomskom blatu. Ostala dvojica Vučić i Dačić nisu ekonomisti i mislim da je njihovo učešće po pitanju nalaženja smislenijeg rešenja suvišno i komentarisati. Pominjani saveti za razne oporavke po mom skromnom mišljenju su takođe suvišni, a posebno onaj čiju većinu čine srpski tajkuni da ih ne pominjem pojedinačno. Dok su otimali i krali "stvarali" njihovo ničim zasluženo bogatstvo ONI su se lepo savetovali u zadnjih dvadeset pet godina sa svim Predsednicima i Vladama Srbije. Ovo prednje ističem iz ličnog saznanja za krađe i lopovluke o kojima sam upoznavao bivšu i sadašnju garnituru na vlasti, a da su iste na sva upozorenja do dana današnjeg ostajale ravnodušne i bez ikakvog reagovanja. Smišljenu Ekonomsku i sve druge politike za izlazak iz ekonomske /društvene/ krize u kojoj se nalazi Srbija može kreirati samo koliktivno multidisciplinarno telo okupljeno od najstručnijih profesora sa naših najiminentnijih fakulteta. Ukoliko dubinu i složenost krize u kojoj se nalazimo ne prihvata DRŽAVNI VRH i ne preduzme sve mere da stručni ljudi ove zemlje uzmu učešća u njenom rešavanju lično me je strah za njenu budućnost.

crni domino

pre 10 godina

He, he, moj balansero kako ga nazvah pre deset dana, pocinje da trazi balans!
Samo napred balansero, balansiraj sa njima, privreda ce nekako da se pokrene, a ako zapne za jos kredita, imas ti dzokera u Moskvi.
Cim vi nastavljate razgovore, znak je da nemate viziju i plan pokretanja privrede, i da ste slozni kao 3 roga u vreci!

zmitjkoe

pre 10 godina

Da li se neko seca cuvene Bele knjige SNS, odnosno programu za izlazak iz krize? Niko naravno. Najmanje Vucic jer ga je odbor SNS ovlastio da zapocne konsultuje sa premijerom o poboljsanju nasledjene teske ekonomske situacije, posto je premijer lider koalicione SPS.

http://www.youtube.com/watch?v=mAcqy_vbAmc

Ivanho

pre 10 godina

Prodati Telekom i od tog novca isplacivati otpremnine otpustenim radnicima, uvesti profesionalni menadzment u javna preduzeca i isterati partijske kadrovike, platni razredi u javnim preduzecima, oprezivanje imovine primereno njenoj vrednosti.

Konobar

pre 10 godina

Veoma je bitno da se postigne konsenzus Vučić je rekao da će sve biti u interesu naroda.Eto dokle je 12 godina DS dovelo državu Srbiju.