Nedelja, 02.06.2013.

08:00

Hibert, Džordž izborili sedmi meč

Košarkaši Indijana Pejsersa pobedili su Majami Hit 91:77, pa će finalistu Istoka plej-ofa NBA lige odlučiti sedmi meč na Floridi.

Izvor: AK

Hibert, Džordž izborili sedmi meè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Dragutin

pre 10 godina

Ovaj mec ne znaci nista Majami je bolji tim od ova dva i mislim da ce zavrsiti posao kod kuce sigurno.Ne verujem da moze da se pobedi Majami kod kuce sa Dzejmsom Vejdom i Boshom.Indijana je jaci tim u ovom momentu posto su i Vejd i Bosh povredjeni medjutim sledeci mec je stvar iskustva A Indijana je jos zelena da pobedi po mom misljenju.Moj tip je Majami i to sa 20 razlike u sledecoj utakmici

Иван

pre 10 godina

Палопе, Един и Коле су спортски новинари, а коментатори су нешто друго: људи који из стручног, професионалног угла нешто објасне. Един може бити и жива енциклопедија што се тиче података о овом или оном кошаркашу/клубу, али никада не може бити стручни коментатор, просто зато што се није налазио у ситуацији у којој се налазе они на терену у мечу као што је финале конференције. На пример, јуче Хензборо дода под кош Хиберту и Индијани истекне напад јер се пивот мало спетља, а Реџи Милер каже како је заправо погрешио Тајлер, јер је требало да шутне и бројало би се ново време за напад, док би са друге стране Хиберт сигурно ухватио евентуални одбитак од промашаја. Зицер позиција, дакле, наиглед крајње логично, али то ипак никада нећеш чути од Едина и Колета. Има гомила ситуација у једној утакмици где треба препознати тактичке замисли и слично, а то новинари не раде. Па Марв Алберт преноси мечеве читав свој век и опет делује поред Стива Кера и Реџија Милера као лаик. Е сад, можеш ли да замислиш једног Ђорђевића или Гуровића, Бодирогу, Ребрачу..., да раде тај посао код нас? Што да не? Па Никола Лончар ради за шпанску тв, што не би неко од још чувенијих наших играча, људи који имају кошарку у малом прсту, радио то овде? Заједно са Едином или Колетом? Као да смо Румунија у кошарци, да немамо никог ко нешто зна. Ето, на то сам мислио.

Pep

pre 10 godina

Da vidimo da li ce da se nadje jos neko pametan i da naziva Vejda gazdom Majamija i kljucnim igracem. Covek je bek kakih je bilo na desetine u NBA ligi i ovaj Majami bez Lebrona bi bio kanta za napucavanje, koja bi usla u play off samo zahvaljujuci zalosnoj konkurenciji na istorku.

palop

pre 10 godina

@(Иван, 2. jun 2013 11:58)

Edin i Kole na Arena sport kanalima su odlicni, mnogo mi je zao sto nemaju priliku da prenose NBA.

Zivi bili pa videli da ce Majami da sutne 50 bacanja na sledecoj tekmi i da ce proci u finale ili ce Hibert i Dzordz rano uci u problem sa licnim. Uglavnom ako ne budu mogli sami, sudije ce da pripomognu...

paul "the truth" pierce

pre 10 godina

Mala pomoc oko razumevanja termina "fransiza". To nije isto sto i tim, naziv dolazi iz poslovne terminologije. Najpoznatija fransiza na svetu je recimo McDonald's. Skupis pare, napravis projekat, apliciras za fransizu i McDonald's ti odobri ili ne. Dakle restoran je tvoj, ali mora da izgleda po propisima koje dobijes, sluzis hranu koju ti McDonald's propise, zaradjujes novac za sebe, ali u isto vreme placas njima neki procenat za koriscenje fransize. U americkom sportu je slicno. U Srbiji mozes sam da osnujes tim, da krenes od beton lige i da napredujes do prve lige. Mozes i da se fuzionises sa nekim i odmah dodjes do prve lige. U Americi ne. Ako zelis da tvoj klub igra NBA ligu moras da dobijes fransizu od same lige i od postojecih clanica. Moras da ispunis silu uslova, kao recimo da si u velikom gradu, da postoji trziste za prodaju karata itd. Ne mozes da osnujes NBDL klub pa da udjete u NBA... I tehnicki ako preselis fransizu iz Sijetla u Oklahomu, to je i dalje ista fransiza, nisi osnovao novu. Dakle Hit je Hit godinama, Nju Orleans Pelikansi su ista fransiza za koju su nekad igrali Leri Dzonson, Alonzo Morning, pa onda i Vlade Divac, nekada Sarlot Hornetsi, a novi Sarlot Hornetsi su zapravo novija fransiza nastala pre par godina kao Bobketsi. Nadam se da pomogoh...

Uros

pre 10 godina

Ovo sto igraci majamija pruzaju je TUZNO i ne moze se gledati, da toliko Lebron nema iole podrske u nekom od saigraca. Prosto mi zao Lebrona kada vidim sta sve radi za klub, koliko se trosi, kakve vasionske brojke ima i uprkos svemu tome dzabe. Veliki sam ljubitelj prvenstveno Lebrona pa onda Majamija ali iskren da budem zelim da izgube u ponedeljak...Lebron ce ovakvim ritmom unistiti svoje telo i tacno nekad pomislim da ga sam Bog cuva od povreda...mozete ga mrzeti ali i da je najgori igrac po statistikama kada vidis sa kojim zarom, zeljom odricanjem igra moras da skines kapu. Za mene je on stvarno KING i presrecan sam sto imam priliku da ga gledam i sto salje poruku mladima svojom igrom da konstantno trebaju da se bore i daju sve od sebe za bolje sutra.

Milan Kosovo

pre 10 godina

Ja sam odusevljen konstantnoscu Roja Hiberta... A u poslednja dva meca mu se odlicno prikljucio i Pol Dzordz, koji je na pocetku ove serije bio malo u grcu. Jos da u sedmom mecu proradi malo vise i Dejvid Vest, i onda je finale jako blizu, jer realno Dzejms nema neku stalnu podrsku od saigraca. Vejd je vec 12 utakmica zaredom na manje od 20 poena. Bos zbog straha od pogorsanja od povrede igra jako bojazljivo, a igraci tipa Calmers ili Kol nisu kalibar onih najboljih na koje se LeBron moze osloniti.

Napred Indijana!

leandro

pre 10 godina

Onaj faul James-a u zadnjoj četvrtini pri prodoru na koš je bio čista kompenzacija za flop u trećoj četvrtini. Veoma tvrda utakmica. Puno promašenih šuteva pod samim košem. Dobro je da su sudije pustile tvrđu igru, bez mnogo prekida. Hibert odradio posao u nedostatku Andersena, a West odličan u odbrani. Wade, Chalmers, Bosh i Allen veoma slabi. Jedino je Noris Cole u prvom poluvremenu igrao uz Lebrona. Paul George opet odličan. Praktično sve radi na terenu. All round igrač tipa Scottie Pippen. George Hill znatno bolji, samo da ga i dalje služi šut i njegova igra će biti jedna od ključnih u sedmoj utakmici. Ukoliko bude prodirao, dobro distribuirao loptu i paralelno sa tim dao dvocifren broj poena - otvoriće prostora za George-a i Stephenson-a. Klupa Indiane takođe može da iznenadi ukoliko Hansbrough da po koji koš, DJ Augustin ubode trojku i Sam Young dobro odradi svoje minute. S druge strane, ako Allen i Battier promašuju - eto šanse za Indy.Nada Blam umire poslednja. Go Pacers!!!

mare

pre 10 godina

Sve je jasno oko utakmice, fantasticna indijana zasluzeno je dobila.U majamiju je igrao samo lebron i to je to.Nije mi jasno zasto vejd cuva dzordza,a ne lebron.Vejd jednostavno ne moze da cuva viseg i eksplozivnog dzordza.

Damir

pre 10 godina

Ponavlja se Cleveland izgleda, s tim da je James sad još bolji nego što je bio. Ovakav doprinos koji daju Wade,Bosh i ostatak - dali bi,ako ne i bolji Ilgauskas,Varejao...Plus što bi manje lopti trošili. Ipak,vjerujem da će u sedmoj Miami to ipak dobit,kao i finale. Bit će interesantno jer tamo gdje je Miami jak - Spursi nisu,i obrnuto.

Merchant nis

pre 10 godina

"У историји франшизе" !???Шта вам значи та фамозна реч коју трпате где год стигнете !?Зар не можете да напишете "у НБА историји" ? (МиливојЕ, 02. jun 2013 09:51) Zato sto to znaci u istriji jednog kluba a ne cele NBA lige

Rampi

pre 10 godina

Indijana je mnogo jaca ekipa.Vejda unistila povreda,nije trenutno ni pola Pola Dzordza(kakva formulacija) :) Bosh dosta losiji od Vesta i Hiberta,Stivenson i Hil na vecem nivou u seriji od ostalih spoljnih Majamija.Evo opet idealne prilike da se vidi od kakvog je"materijala"LeBron...Reminder:Game7 Miami vs Boston,2012

Jeremija

pre 10 godina

Nocas sam se ukljucio u drugo poluvreme meca i razocarao igrom vecine igraca Majamija.Da nije bilo LBJ na terenu pomislio bih da gledam ekipu Konstantina ili Slobode.Vidi se da se Vejd trudi svom snagom ali jednostavno mu ne ide(povreda je ucinila svoje).O Boshu sam vec pisao da je mozda i najprecenjenija "zvezda" lige i da ga pod hitno treba trejdovati.Rej Alen,iako u godinama,nikada gore nije igrao,Batije je nevidljiv na terenu,Haslem standardnih nula poena i par skokova.Sto Zeljko rece,zao mi Dzejmsa jer je ovu sezonu odigrao besprekorno ali mu toliko fali konstantna podrska bar jos jednog igraca.Ipak verujem u pobedu Hita u 7.mecu uz brutalnu partiju Lebrona(setite se proslogodisnje utakmice sa Bostonom u gostima)Sto se tice eventualnog finala sa Sparsima jasno je da ce Majami tesko do titule.Trenutno ne vidim ko ce se suprostaviti Parkeru,Djinobiliju i Dankanu.
Ps.Bilo bi korisno kada bi ove osobe koje stalno pominju neku sudijsku protekciju Majamija zaista i pazljivo odgledale neki mec.Mozda bi onda imali malo objektivniju sliku o sudjenju.Mada znam da je njihova mrznja prema LBJ jaca od svega.

novosadjanin

pre 10 godina

Pored neospornog kvaliteta Dzejmsa, paradoks ce biti ukoliko majami ne prodje u veliko finale. Tako ce MVP sezone biti igrac koji po statistici nije bio u top 5 igraca skoro ni u jednoj kategoriji (mozda jednoj), i koji svoj tim nije uspeo da dovede do finala. Ali MVP u toj ligi se ipak bira na osnovu popularnosti, sto bi reklo da americke tinejdzerke odlucuju o najboljem kosarkasu najbolje lige na svetu!
(leteca kornjaca, 2. jun 2013 09:03)

A da se informises ipak malo ko bira MVP-a i da nam predlozis neko drugo ime koje je vise zasluzilo titulu MVP od Jamesa. Covek je predvodio Majami do najboljeg skora u ligi i imao nestvarne brojke u svim parametrima igre.

Anarhija all over the carsija

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da se veliki Redzi Miler nije upisao u strelce, ali dobro desava se i najboljima.
Idemo pejseri!
(Milos, 2. jun 2013 09:37)

Redzi Miler je bio povrijedjen za ovu utakmicu.....Citao sam da ce sljedecu (7 utakmicu) 99 % da igra !!

Rade

pre 10 godina

Do kad je trajalo prvo poluvrijeme?
Da znam da vidim jesam li donio ispravnu odluku da ne gledam mec?:D
Moralo se radit ujutro rano :D

prešjednik

pre 10 godina

Kralj Istoka se zove Roj Hibert, a Zapada Tim Dankan. LeBron je trenutno "Usamljeni Vitez". Da li će mu tron spasiti povratak Krisa Andersena.

Иван

pre 10 godina

Нисам гледао само 4. меч, и сад сам сигуран да је наредни меч бити или не бити за Мајами не само у овој серији, већ је то меч који ће преломити хоће ли овај састав остати на окупу, или ће се коренито мењати. Ја и даље сматрам да ће 7. утакмица донети Хит као ривала Спарсима, али ако ипак Индијана добије, јасно је да газде актуелних шампиона нешто морају да мењају. Склопили су на папиру сјајну екипу, са три звезде и масом солидних епизодиста, од којих неко увек букне (синоћ Милер и Кол), али је проблем Мајамија што ту више нема три звзде, већ само једна - Џејмс. Испадне ли Хит прекосутра, свима ће бити јасно да Вејд није оно што је био, макар и због повреда, а да Бош нема шта да тражи поред добрих петица, већ само против бивших четворки због година пребачених на позицију центра типа Гарнет, Данкан. Сад је проблем што то изгледа као Мајами Кавалирси, како су приметили коментатори. Њих бих посебно похвалио. Просто ми је невероватно да од толиких бивших асова у земљи кошарке као што је Србија, ми не можемо да нађемо неког као што су Реџи Милер и Стив Кер. Због њих сам и пратио неке од ових утакмица. Све примете, све објасне, и то духовито. Индијана је у доброј ситуацији. Свако ко стигне до 7. утакмице на противничком терену, урадио је све што је могао, и мирне савести може да игра. Само да није те чињенице да има велику шансу против ових нових Кавалирса. Биће занимљиво у понедељак.

Zeljko

pre 10 godina

(leteca kornjaca, 2. jun 2013 09:03)

Hejteru, ne lupetaj. Lebron mozda nije bio u top5 (osim u poenima), ali je zato bio u top10 u vecini, a top15 u svim kategorijama. Covek je najkompletniji igrac ikada, sta ti tu nije jasno?

Ralemvp

pre 10 godina

Da jos jednom pohvalim Indijanu,pre svega Hiberta i PG izdominirali su svaka cast.PG preti da bude najbolji igrac lige za par godina.Iako bi voleo da prodje Indijana mislim da ce Majami proci zbog iskustva i prednosti domaceg terena u finalnom mecu.I samo mali osvrt na jedan deo Lebronove igre.Jeste najbolji,niko ga ne moze zaustaviti,ali jednu veliku razliku sam primetio u odnosu na MJ-a i Kobija,covek toliko simulira kad ga neko dodirne kao da ga Tajson udari,odleti 5 metara i padne.Svaki duel kad krene neko malo grublje na njega on kao da ima gradju Teodosica,kad je neko video Dzordana ili Brajanta da tako glumataju i simuliraju? Nemam problem sa tim da to radi neki Batije ili Calmers,ali takav igrac kao on bi trebao drugim stvarima da se bavi.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

sofronije sovra

pre 10 godina

Fransiza ili na engleskom Franchise se odnosi na jedan tim, jednu organizaciju u NBA-u, a ne na istoriju NBA. Znaci fransize su Miami Hit pa NY Knicks pa LA Lakers...

strasnoooo

pre 10 godina

zato sto mozda ne bude u nba istoriji nego u istoriji fransize....npr majami hit je trenutno ako hit predje npr u sijetl to je isti klub ali iz sijetla znaci nova fransiza

Bojan

pre 10 godina

(leteca kornjaca, 2. jun 2013 09:03)
lele, sta se nalupeta.
Lebron nije MVP ni zbog jedne pojedinacne statisticke kategorije, vec zbog celokupne igre, covek daje koseve kad treba, asistira kad treba, sjajan je u odbrambenom skoku i uopsteno u odbrani (bio je drugi u izboru najboljeg odbrambenog igraca), i lider je tima koji je razbio regularnu sezonu.
nema tu nikakvog paradoksa, cak i da izgube sledeci mec, njegova MVP titula je sasvim opravdana jer nije bilo boljeg igraca tokom sezone, mada ne verujem da to njemu puno znaci, to mu je 4. mvp titula, a sampionata ima 1.
uglavnom, sinoc je igrao sjajno, ali potrebna mu je podrska jos nekog, bilo koga, samo da se ne igra sam kosarke protiv sjajne indijane.

Igor

pre 10 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=719175#k9708001
U istoriji fransize znaci u istoriji Miami Heat-a (te fransize, ne NBA fransize). Najbolji skor u istoriji NBA imaju Bulls-i, 72-10...

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

Korlic

pre 10 godina

Pol Dzordz i Roj Hibert jedu malu decu, koliko su dominantni u odnosu na svoje cuvare iz protivnicke ekipe. Ipak razliku u odnosu na prosli mec su napravili Hil i Stivenson, jer cim njih dvojica pruze adekvatnu podrsku prethodnoj dvojici, Indijana ne moze da izgubi. Indijana je bolji tim od Majamija i bila bi prava steta da ih sudije sprece da udju u veliko finale.

nbaaaa

pre 10 godina

moralo je ovako da ispadne odmah sam znao... sad nece moci da pricaju gura se majami od strane sudija ovo ono... majami dobija 20 razlike kod njih...

Divos

pre 10 godina

Индијана се показала као више него рсвноправан противник, за разлику ид већине НБА екипа где се све врти око 2-3 звезде, цела петорка има значајну улогу, сви су активни и у одбрани, и у нападу, а како су сви (осим Веста) изузетно млади наредних година у НБА имаће још значајнију улогу. Ноћас су највише били надахнути Хиберт и Џорџ, али су и Вест и Стивенсон били сјајни у скоку (укупно 26, 14+12), а ужитак је гледати са којом вољом и са колико енергије играју. Моје симпатије су наравно на њиховој страни.
У Мајамију стара прича, Џејмс поновно одличан, Вејд је заиста увек силно мотивисан и показује огромну вољу (али у овој серији га не иде, па не иде), остали иако су све редом проверени и доказани НБА играчи само отаљавају своју минутажу, и делују тотално безвољно, зато су и разбијени у рекету, инфериорни у скоку (-20), један превише млак прситуп.
У 7.мечу ако желе оправдати улогу великог фаворита, поред Леброна (који ће без сумње бити поновно одличан) и Вејда, мораће и остали заиграти са више воље, бити и агресивнији, и активнији, у супротном гледаћемо финале (по мом укусу) Сан Антонио - Индијана.

ivankv

pre 10 godina

Koliko je ovaj George dobar,stvarno je neverovatan u ovoj seriji sa Majamijem...Kakav ce samo spektakl biti 7 mec...A ,,Matorvi“ iz San Antonija se samo smeskaju zbog duzine ove serije ...:)

Elvis je ziv

pre 10 godina

Dzordz vec igra kao Brajant u tim godinama cak i bolje ako nastavi sa napretkom ima potencijala da se poredi i Sa njegovim velicanstvom.
Paklen igrac i izuzetno inteligentan.

leteca kornjaca

pre 10 godina

Pored neospornog kvaliteta Dzejmsa, paradoks ce biti ukoliko majami ne prodje u veliko finale. Tako ce MVP sezone biti igrac koji po statistici nije bio u top 5 igraca skoro ni u jednoj kategoriji (mozda jednoj), i koji svoj tim nije uspeo da dovede do finala. Ali MVP u toj ligi se ipak bira na osnovu popularnosti, sto bi reklo da americke tinejdzerke odlucuju o najboljem kosarkasu najbolje lige na svetu!

МиливојЕ

pre 10 godina

"У историји франшизе" !???
Шта вам значи та фамозна реч коју трпате где год стигнете !?
Зар не можете да напишете "у НБА историји" ?

shazam

pre 10 godina

Koliko se samo cesto u kosarci i sportu koriste izgovori tipa - nije nas htelo, popustila koncentracija u odsutnom trenutku, nismo imali srece, protivnik igrao grubo u odbrani... Indijana pokazuje kako nista od toga ne mora da bude presudno, cak ni kada se igra protiv objektivno jaceg protivnika. Jeste da su izgubili najvise lopti od svih meceva u ovoj seriji, i da su uboli manje od dve trecine slobodnjaka, i da su se ponovo mucili da se oslobode lopte pre agresivnih udvajanja Majamija, i da ne zaboravim, da su u prvom poluvremenu promasili 4 zakucavanja i jos 5-6 cistih polaganja ispod kosa...a najvise ih je promasio njihov lider i najiskusniji igrac Dejvid Vest, koji je igrao uprkos tome sto ga je danas udarila infekcija sinusa. Indijana je igrala sa puno zelje i elana, dok je Majami bio jako anemican, posebno u napadu. Plan im je otprilike daj loptu Lebronu, pa ce on ili da probije ili da iznudi faul, ili da doda...A to sto nema kome da doda nema veze. Vejd ima potpuno promenjen izbacaj jer covek uopste nema onaj odraz pri skok sutu (a kamo li na ulazu). Sut 3/11, 1 asistencija i 2 izgubljene lopte. Ali ajde on kao igra povredjen, ali Kris Bos je potpuno nestao: 4 skoka (sto mu je doduse prosek u ovoj seriji), 3 izgubljene lopte, sut 1/8- 5 poena. Sramota! Rej Alen i Batije odjednom ne postoje u napadu. Alenu ne samo da ne idu trojke, nego najednom u ovoj seriji sutira 66% slobodnjake, a u karijeri ima 88%. Neki suter valjda mora da im proradi u 7. tekmi. Mozda Majk Miler?

ivankv

pre 10 godina

Koliko je ovaj George dobar,stvarno je neverovatan u ovoj seriji sa Majamijem...Kakav ce samo spektakl biti 7 mec...A ,,Matorvi“ iz San Antonija se samo smeskaju zbog duzine ove serije ...:)

Divos

pre 10 godina

Индијана се показала као више него рсвноправан противник, за разлику ид већине НБА екипа где се све врти око 2-3 звезде, цела петорка има значајну улогу, сви су активни и у одбрани, и у нападу, а како су сви (осим Веста) изузетно млади наредних година у НБА имаће још значајнију улогу. Ноћас су највише били надахнути Хиберт и Џорџ, али су и Вест и Стивенсон били сјајни у скоку (укупно 26, 14+12), а ужитак је гледати са којом вољом и са колико енергије играју. Моје симпатије су наравно на њиховој страни.
У Мајамију стара прича, Џејмс поновно одличан, Вејд је заиста увек силно мотивисан и показује огромну вољу (али у овој серији га не иде, па не иде), остали иако су све редом проверени и доказани НБА играчи само отаљавају своју минутажу, и делују тотално безвољно, зато су и разбијени у рекету, инфериорни у скоку (-20), један превише млак прситуп.
У 7.мечу ако желе оправдати улогу великог фаворита, поред Леброна (који ће без сумње бити поновно одличан) и Вејда, мораће и остали заиграти са више воље, бити и агресивнији, и активнији, у супротном гледаћемо финале (по мом укусу) Сан Антонио - Индијана.

Anarhija all over the carsija

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da se veliki Redzi Miler nije upisao u strelce, ali dobro desava se i najboljima.
Idemo pejseri!
(Milos, 2. jun 2013 09:37)

Redzi Miler je bio povrijedjen za ovu utakmicu.....Citao sam da ce sljedecu (7 utakmicu) 99 % da igra !!

Korlic

pre 10 godina

Pol Dzordz i Roj Hibert jedu malu decu, koliko su dominantni u odnosu na svoje cuvare iz protivnicke ekipe. Ipak razliku u odnosu na prosli mec su napravili Hil i Stivenson, jer cim njih dvojica pruze adekvatnu podrsku prethodnoj dvojici, Indijana ne moze da izgubi. Indijana je bolji tim od Majamija i bila bi prava steta da ih sudije sprece da udju u veliko finale.

shazam

pre 10 godina

Koliko se samo cesto u kosarci i sportu koriste izgovori tipa - nije nas htelo, popustila koncentracija u odsutnom trenutku, nismo imali srece, protivnik igrao grubo u odbrani... Indijana pokazuje kako nista od toga ne mora da bude presudno, cak ni kada se igra protiv objektivno jaceg protivnika. Jeste da su izgubili najvise lopti od svih meceva u ovoj seriji, i da su uboli manje od dve trecine slobodnjaka, i da su se ponovo mucili da se oslobode lopte pre agresivnih udvajanja Majamija, i da ne zaboravim, da su u prvom poluvremenu promasili 4 zakucavanja i jos 5-6 cistih polaganja ispod kosa...a najvise ih je promasio njihov lider i najiskusniji igrac Dejvid Vest, koji je igrao uprkos tome sto ga je danas udarila infekcija sinusa. Indijana je igrala sa puno zelje i elana, dok je Majami bio jako anemican, posebno u napadu. Plan im je otprilike daj loptu Lebronu, pa ce on ili da probije ili da iznudi faul, ili da doda...A to sto nema kome da doda nema veze. Vejd ima potpuno promenjen izbacaj jer covek uopste nema onaj odraz pri skok sutu (a kamo li na ulazu). Sut 3/11, 1 asistencija i 2 izgubljene lopte. Ali ajde on kao igra povredjen, ali Kris Bos je potpuno nestao: 4 skoka (sto mu je doduse prosek u ovoj seriji), 3 izgubljene lopte, sut 1/8- 5 poena. Sramota! Rej Alen i Batije odjednom ne postoje u napadu. Alenu ne samo da ne idu trojke, nego najednom u ovoj seriji sutira 66% slobodnjake, a u karijeri ima 88%. Neki suter valjda mora da im proradi u 7. tekmi. Mozda Majk Miler?

Ralemvp

pre 10 godina

Da jos jednom pohvalim Indijanu,pre svega Hiberta i PG izdominirali su svaka cast.PG preti da bude najbolji igrac lige za par godina.Iako bi voleo da prodje Indijana mislim da ce Majami proci zbog iskustva i prednosti domaceg terena u finalnom mecu.I samo mali osvrt na jedan deo Lebronove igre.Jeste najbolji,niko ga ne moze zaustaviti,ali jednu veliku razliku sam primetio u odnosu na MJ-a i Kobija,covek toliko simulira kad ga neko dodirne kao da ga Tajson udari,odleti 5 metara i padne.Svaki duel kad krene neko malo grublje na njega on kao da ima gradju Teodosica,kad je neko video Dzordana ili Brajanta da tako glumataju i simuliraju? Nemam problem sa tim da to radi neki Batije ili Calmers,ali takav igrac kao on bi trebao drugim stvarima da se bavi.

Rampi

pre 10 godina

Indijana je mnogo jaca ekipa.Vejda unistila povreda,nije trenutno ni pola Pola Dzordza(kakva formulacija) :) Bosh dosta losiji od Vesta i Hiberta,Stivenson i Hil na vecem nivou u seriji od ostalih spoljnih Majamija.Evo opet idealne prilike da se vidi od kakvog je"materijala"LeBron...Reminder:Game7 Miami vs Boston,2012

Elvis je ziv

pre 10 godina

Dzordz vec igra kao Brajant u tim godinama cak i bolje ako nastavi sa napretkom ima potencijala da se poredi i Sa njegovim velicanstvom.
Paklen igrac i izuzetno inteligentan.

novosadjanin

pre 10 godina

Pored neospornog kvaliteta Dzejmsa, paradoks ce biti ukoliko majami ne prodje u veliko finale. Tako ce MVP sezone biti igrac koji po statistici nije bio u top 5 igraca skoro ni u jednoj kategoriji (mozda jednoj), i koji svoj tim nije uspeo da dovede do finala. Ali MVP u toj ligi se ipak bira na osnovu popularnosti, sto bi reklo da americke tinejdzerke odlucuju o najboljem kosarkasu najbolje lige na svetu!
(leteca kornjaca, 2. jun 2013 09:03)

A da se informises ipak malo ko bira MVP-a i da nam predlozis neko drugo ime koje je vise zasluzilo titulu MVP od Jamesa. Covek je predvodio Majami do najboljeg skora u ligi i imao nestvarne brojke u svim parametrima igre.

sofronije sovra

pre 10 godina

Fransiza ili na engleskom Franchise se odnosi na jedan tim, jednu organizaciju u NBA-u, a ne na istoriju NBA. Znaci fransize su Miami Hit pa NY Knicks pa LA Lakers...

Bojan

pre 10 godina

(leteca kornjaca, 2. jun 2013 09:03)
lele, sta se nalupeta.
Lebron nije MVP ni zbog jedne pojedinacne statisticke kategorije, vec zbog celokupne igre, covek daje koseve kad treba, asistira kad treba, sjajan je u odbrambenom skoku i uopsteno u odbrani (bio je drugi u izboru najboljeg odbrambenog igraca), i lider je tima koji je razbio regularnu sezonu.
nema tu nikakvog paradoksa, cak i da izgube sledeci mec, njegova MVP titula je sasvim opravdana jer nije bilo boljeg igraca tokom sezone, mada ne verujem da to njemu puno znaci, to mu je 4. mvp titula, a sampionata ima 1.
uglavnom, sinoc je igrao sjajno, ali potrebna mu je podrska jos nekog, bilo koga, samo da se ne igra sam kosarke protiv sjajne indijane.

Zeljko

pre 10 godina

(leteca kornjaca, 2. jun 2013 09:03)

Hejteru, ne lupetaj. Lebron mozda nije bio u top5 (osim u poenima), ali je zato bio u top10 u vecini, a top15 u svim kategorijama. Covek je najkompletniji igrac ikada, sta ti tu nije jasno?

paul "the truth" pierce

pre 10 godina

Mala pomoc oko razumevanja termina "fransiza". To nije isto sto i tim, naziv dolazi iz poslovne terminologije. Najpoznatija fransiza na svetu je recimo McDonald's. Skupis pare, napravis projekat, apliciras za fransizu i McDonald's ti odobri ili ne. Dakle restoran je tvoj, ali mora da izgleda po propisima koje dobijes, sluzis hranu koju ti McDonald's propise, zaradjujes novac za sebe, ali u isto vreme placas njima neki procenat za koriscenje fransize. U americkom sportu je slicno. U Srbiji mozes sam da osnujes tim, da krenes od beton lige i da napredujes do prve lige. Mozes i da se fuzionises sa nekim i odmah dodjes do prve lige. U Americi ne. Ako zelis da tvoj klub igra NBA ligu moras da dobijes fransizu od same lige i od postojecih clanica. Moras da ispunis silu uslova, kao recimo da si u velikom gradu, da postoji trziste za prodaju karata itd. Ne mozes da osnujes NBDL klub pa da udjete u NBA... I tehnicki ako preselis fransizu iz Sijetla u Oklahomu, to je i dalje ista fransiza, nisi osnovao novu. Dakle Hit je Hit godinama, Nju Orleans Pelikansi su ista fransiza za koju su nekad igrali Leri Dzonson, Alonzo Morning, pa onda i Vlade Divac, nekada Sarlot Hornetsi, a novi Sarlot Hornetsi su zapravo novija fransiza nastala pre par godina kao Bobketsi. Nadam se da pomogoh...

Igor

pre 10 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=719175#k9708001
U istoriji fransize znaci u istoriji Miami Heat-a (te fransize, ne NBA fransize). Najbolji skor u istoriji NBA imaju Bulls-i, 72-10...

Milan Kosovo

pre 10 godina

Ja sam odusevljen konstantnoscu Roja Hiberta... A u poslednja dva meca mu se odlicno prikljucio i Pol Dzordz, koji je na pocetku ove serije bio malo u grcu. Jos da u sedmom mecu proradi malo vise i Dejvid Vest, i onda je finale jako blizu, jer realno Dzejms nema neku stalnu podrsku od saigraca. Vejd je vec 12 utakmica zaredom na manje od 20 poena. Bos zbog straha od pogorsanja od povrede igra jako bojazljivo, a igraci tipa Calmers ili Kol nisu kalibar onih najboljih na koje se LeBron moze osloniti.

Napred Indijana!

Иван

pre 10 godina

Нисам гледао само 4. меч, и сад сам сигуран да је наредни меч бити или не бити за Мајами не само у овој серији, већ је то меч који ће преломити хоће ли овај састав остати на окупу, или ће се коренито мењати. Ја и даље сматрам да ће 7. утакмица донети Хит као ривала Спарсима, али ако ипак Индијана добије, јасно је да газде актуелних шампиона нешто морају да мењају. Склопили су на папиру сјајну екипу, са три звезде и масом солидних епизодиста, од којих неко увек букне (синоћ Милер и Кол), али је проблем Мајамија што ту више нема три звзде, већ само једна - Џејмс. Испадне ли Хит прекосутра, свима ће бити јасно да Вејд није оно што је био, макар и због повреда, а да Бош нема шта да тражи поред добрих петица, већ само против бивших четворки због година пребачених на позицију центра типа Гарнет, Данкан. Сад је проблем што то изгледа као Мајами Кавалирси, како су приметили коментатори. Њих бих посебно похвалио. Просто ми је невероватно да од толиких бивших асова у земљи кошарке као што је Србија, ми не можемо да нађемо неког као што су Реџи Милер и Стив Кер. Због њих сам и пратио неке од ових утакмица. Све примете, све објасне, и то духовито. Индијана је у доброј ситуацији. Свако ко стигне до 7. утакмице на противничком терену, урадио је све што је могао, и мирне савести може да игра. Само да није те чињенице да има велику шансу против ових нових Кавалирса. Биће занимљиво у понедељак.

Jeremija

pre 10 godina

Nocas sam se ukljucio u drugo poluvreme meca i razocarao igrom vecine igraca Majamija.Da nije bilo LBJ na terenu pomislio bih da gledam ekipu Konstantina ili Slobode.Vidi se da se Vejd trudi svom snagom ali jednostavno mu ne ide(povreda je ucinila svoje).O Boshu sam vec pisao da je mozda i najprecenjenija "zvezda" lige i da ga pod hitno treba trejdovati.Rej Alen,iako u godinama,nikada gore nije igrao,Batije je nevidljiv na terenu,Haslem standardnih nula poena i par skokova.Sto Zeljko rece,zao mi Dzejmsa jer je ovu sezonu odigrao besprekorno ali mu toliko fali konstantna podrska bar jos jednog igraca.Ipak verujem u pobedu Hita u 7.mecu uz brutalnu partiju Lebrona(setite se proslogodisnje utakmice sa Bostonom u gostima)Sto se tice eventualnog finala sa Sparsima jasno je da ce Majami tesko do titule.Trenutno ne vidim ko ce se suprostaviti Parkeru,Djinobiliju i Dankanu.
Ps.Bilo bi korisno kada bi ove osobe koje stalno pominju neku sudijsku protekciju Majamija zaista i pazljivo odgledale neki mec.Mozda bi onda imali malo objektivniju sliku o sudjenju.Mada znam da je njihova mrznja prema LBJ jaca od svega.

Damir

pre 10 godina

Ponavlja se Cleveland izgleda, s tim da je James sad još bolji nego što je bio. Ovakav doprinos koji daju Wade,Bosh i ostatak - dali bi,ako ne i bolji Ilgauskas,Varejao...Plus što bi manje lopti trošili. Ipak,vjerujem da će u sedmoj Miami to ipak dobit,kao i finale. Bit će interesantno jer tamo gdje je Miami jak - Spursi nisu,i obrnuto.

leteca kornjaca

pre 10 godina

Pored neospornog kvaliteta Dzejmsa, paradoks ce biti ukoliko majami ne prodje u veliko finale. Tako ce MVP sezone biti igrac koji po statistici nije bio u top 5 igraca skoro ni u jednoj kategoriji (mozda jednoj), i koji svoj tim nije uspeo da dovede do finala. Ali MVP u toj ligi se ipak bira na osnovu popularnosti, sto bi reklo da americke tinejdzerke odlucuju o najboljem kosarkasu najbolje lige na svetu!

МиливојЕ

pre 10 godina

"У историји франшизе" !???
Шта вам значи та фамозна реч коју трпате где год стигнете !?
Зар не можете да напишете "у НБА историји" ?

Merchant nis

pre 10 godina

"У историји франшизе" !???Шта вам значи та фамозна реч коју трпате где год стигнете !?Зар не можете да напишете "у НБА историји" ? (МиливојЕ, 02. jun 2013 09:51) Zato sto to znaci u istriji jednog kluba a ne cele NBA lige

mare

pre 10 godina

Sve je jasno oko utakmice, fantasticna indijana zasluzeno je dobila.U majamiju je igrao samo lebron i to je to.Nije mi jasno zasto vejd cuva dzordza,a ne lebron.Vejd jednostavno ne moze da cuva viseg i eksplozivnog dzordza.

strasnoooo

pre 10 godina

zato sto mozda ne bude u nba istoriji nego u istoriji fransize....npr majami hit je trenutno ako hit predje npr u sijetl to je isti klub ali iz sijetla znaci nova fransiza

prešjednik

pre 10 godina

Kralj Istoka se zove Roj Hibert, a Zapada Tim Dankan. LeBron je trenutno "Usamljeni Vitez". Da li će mu tron spasiti povratak Krisa Andersena.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

leandro

pre 10 godina

Onaj faul James-a u zadnjoj četvrtini pri prodoru na koš je bio čista kompenzacija za flop u trećoj četvrtini. Veoma tvrda utakmica. Puno promašenih šuteva pod samim košem. Dobro je da su sudije pustile tvrđu igru, bez mnogo prekida. Hibert odradio posao u nedostatku Andersena, a West odličan u odbrani. Wade, Chalmers, Bosh i Allen veoma slabi. Jedino je Noris Cole u prvom poluvremenu igrao uz Lebrona. Paul George opet odličan. Praktično sve radi na terenu. All round igrač tipa Scottie Pippen. George Hill znatno bolji, samo da ga i dalje služi šut i njegova igra će biti jedna od ključnih u sedmoj utakmici. Ukoliko bude prodirao, dobro distribuirao loptu i paralelno sa tim dao dvocifren broj poena - otvoriće prostora za George-a i Stephenson-a. Klupa Indiane takođe može da iznenadi ukoliko Hansbrough da po koji koš, DJ Augustin ubode trojku i Sam Young dobro odradi svoje minute. S druge strane, ako Allen i Battier promašuju - eto šanse za Indy.Nada Blam umire poslednja. Go Pacers!!!

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

Uros

pre 10 godina

Ovo sto igraci majamija pruzaju je TUZNO i ne moze se gledati, da toliko Lebron nema iole podrske u nekom od saigraca. Prosto mi zao Lebrona kada vidim sta sve radi za klub, koliko se trosi, kakve vasionske brojke ima i uprkos svemu tome dzabe. Veliki sam ljubitelj prvenstveno Lebrona pa onda Majamija ali iskren da budem zelim da izgube u ponedeljak...Lebron ce ovakvim ritmom unistiti svoje telo i tacno nekad pomislim da ga sam Bog cuva od povreda...mozete ga mrzeti ali i da je najgori igrac po statistikama kada vidis sa kojim zarom, zeljom odricanjem igra moras da skines kapu. Za mene je on stvarno KING i presrecan sam sto imam priliku da ga gledam i sto salje poruku mladima svojom igrom da konstantno trebaju da se bore i daju sve od sebe za bolje sutra.

Rade

pre 10 godina

Do kad je trajalo prvo poluvrijeme?
Da znam da vidim jesam li donio ispravnu odluku da ne gledam mec?:D
Moralo se radit ujutro rano :D

nbaaaa

pre 10 godina

moralo je ovako da ispadne odmah sam znao... sad nece moci da pricaju gura se majami od strane sudija ovo ono... majami dobija 20 razlike kod njih...

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

Pep

pre 10 godina

Da vidimo da li ce da se nadje jos neko pametan i da naziva Vejda gazdom Majamija i kljucnim igracem. Covek je bek kakih je bilo na desetine u NBA ligi i ovaj Majami bez Lebrona bi bio kanta za napucavanje, koja bi usla u play off samo zahvaljujuci zalosnoj konkurenciji na istorku.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

palop

pre 10 godina

@(Иван, 2. jun 2013 11:58)

Edin i Kole na Arena sport kanalima su odlicni, mnogo mi je zao sto nemaju priliku da prenose NBA.

Zivi bili pa videli da ce Majami da sutne 50 bacanja na sledecoj tekmi i da ce proci u finale ili ce Hibert i Dzordz rano uci u problem sa licnim. Uglavnom ako ne budu mogli sami, sudije ce da pripomognu...

Иван

pre 10 godina

Палопе, Един и Коле су спортски новинари, а коментатори су нешто друго: људи који из стручног, професионалног угла нешто објасне. Един може бити и жива енциклопедија што се тиче података о овом или оном кошаркашу/клубу, али никада не може бити стручни коментатор, просто зато што се није налазио у ситуацији у којој се налазе они на терену у мечу као што је финале конференције. На пример, јуче Хензборо дода под кош Хиберту и Индијани истекне напад јер се пивот мало спетља, а Реџи Милер каже како је заправо погрешио Тајлер, јер је требало да шутне и бројало би се ново време за напад, док би са друге стране Хиберт сигурно ухватио евентуални одбитак од промашаја. Зицер позиција, дакле, наиглед крајње логично, али то ипак никада нећеш чути од Едина и Колета. Има гомила ситуација у једној утакмици где треба препознати тактичке замисли и слично, а то новинари не раде. Па Марв Алберт преноси мечеве читав свој век и опет делује поред Стива Кера и Реџија Милера као лаик. Е сад, можеш ли да замислиш једног Ђорђевића или Гуровића, Бодирогу, Ребрачу..., да раде тај посао код нас? Што да не? Па Никола Лончар ради за шпанску тв, што не би неко од још чувенијих наших играча, људи који имају кошарку у малом прсту, радио то овде? Заједно са Едином или Колетом? Као да смо Румунија у кошарци, да немамо никог ко нешто зна. Ето, на то сам мислио.

Dragutin

pre 10 godina

Ovaj mec ne znaci nista Majami je bolji tim od ova dva i mislim da ce zavrsiti posao kod kuce sigurno.Ne verujem da moze da se pobedi Majami kod kuce sa Dzejmsom Vejdom i Boshom.Indijana je jaci tim u ovom momentu posto su i Vejd i Bosh povredjeni medjutim sledeci mec je stvar iskustva A Indijana je jos zelena da pobedi po mom misljenju.Moj tip je Majami i to sa 20 razlike u sledecoj utakmici

МиливојЕ

pre 10 godina

"У историји франшизе" !???
Шта вам значи та фамозна реч коју трпате где год стигнете !?
Зар не можете да напишете "у НБА историји" ?

leteca kornjaca

pre 10 godina

Pored neospornog kvaliteta Dzejmsa, paradoks ce biti ukoliko majami ne prodje u veliko finale. Tako ce MVP sezone biti igrac koji po statistici nije bio u top 5 igraca skoro ni u jednoj kategoriji (mozda jednoj), i koji svoj tim nije uspeo da dovede do finala. Ali MVP u toj ligi se ipak bira na osnovu popularnosti, sto bi reklo da americke tinejdzerke odlucuju o najboljem kosarkasu najbolje lige na svetu!

nbaaaa

pre 10 godina

moralo je ovako da ispadne odmah sam znao... sad nece moci da pricaju gura se majami od strane sudija ovo ono... majami dobija 20 razlike kod njih...

Zeljko

pre 10 godina

(leteca kornjaca, 2. jun 2013 09:03)

Hejteru, ne lupetaj. Lebron mozda nije bio u top5 (osim u poenima), ali je zato bio u top10 u vecini, a top15 u svim kategorijama. Covek je najkompletniji igrac ikada, sta ti tu nije jasno?

Elvis je ziv

pre 10 godina

Dzordz vec igra kao Brajant u tim godinama cak i bolje ako nastavi sa napretkom ima potencijala da se poredi i Sa njegovim velicanstvom.
Paklen igrac i izuzetno inteligentan.

Uros

pre 10 godina

Ovo sto igraci majamija pruzaju je TUZNO i ne moze se gledati, da toliko Lebron nema iole podrske u nekom od saigraca. Prosto mi zao Lebrona kada vidim sta sve radi za klub, koliko se trosi, kakve vasionske brojke ima i uprkos svemu tome dzabe. Veliki sam ljubitelj prvenstveno Lebrona pa onda Majamija ali iskren da budem zelim da izgube u ponedeljak...Lebron ce ovakvim ritmom unistiti svoje telo i tacno nekad pomislim da ga sam Bog cuva od povreda...mozete ga mrzeti ali i da je najgori igrac po statistikama kada vidis sa kojim zarom, zeljom odricanjem igra moras da skines kapu. Za mene je on stvarno KING i presrecan sam sto imam priliku da ga gledam i sto salje poruku mladima svojom igrom da konstantno trebaju da se bore i daju sve od sebe za bolje sutra.

Korlic

pre 10 godina

Pol Dzordz i Roj Hibert jedu malu decu, koliko su dominantni u odnosu na svoje cuvare iz protivnicke ekipe. Ipak razliku u odnosu na prosli mec su napravili Hil i Stivenson, jer cim njih dvojica pruze adekvatnu podrsku prethodnoj dvojici, Indijana ne moze da izgubi. Indijana je bolji tim od Majamija i bila bi prava steta da ih sudije sprece da udju u veliko finale.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

novosadjanin

pre 10 godina

Pored neospornog kvaliteta Dzejmsa, paradoks ce biti ukoliko majami ne prodje u veliko finale. Tako ce MVP sezone biti igrac koji po statistici nije bio u top 5 igraca skoro ni u jednoj kategoriji (mozda jednoj), i koji svoj tim nije uspeo da dovede do finala. Ali MVP u toj ligi se ipak bira na osnovu popularnosti, sto bi reklo da americke tinejdzerke odlucuju o najboljem kosarkasu najbolje lige na svetu!
(leteca kornjaca, 2. jun 2013 09:03)

A da se informises ipak malo ko bira MVP-a i da nam predlozis neko drugo ime koje je vise zasluzilo titulu MVP od Jamesa. Covek je predvodio Majami do najboljeg skora u ligi i imao nestvarne brojke u svim parametrima igre.

Jeremija

pre 10 godina

Nocas sam se ukljucio u drugo poluvreme meca i razocarao igrom vecine igraca Majamija.Da nije bilo LBJ na terenu pomislio bih da gledam ekipu Konstantina ili Slobode.Vidi se da se Vejd trudi svom snagom ali jednostavno mu ne ide(povreda je ucinila svoje).O Boshu sam vec pisao da je mozda i najprecenjenija "zvezda" lige i da ga pod hitno treba trejdovati.Rej Alen,iako u godinama,nikada gore nije igrao,Batije je nevidljiv na terenu,Haslem standardnih nula poena i par skokova.Sto Zeljko rece,zao mi Dzejmsa jer je ovu sezonu odigrao besprekorno ali mu toliko fali konstantna podrska bar jos jednog igraca.Ipak verujem u pobedu Hita u 7.mecu uz brutalnu partiju Lebrona(setite se proslogodisnje utakmice sa Bostonom u gostima)Sto se tice eventualnog finala sa Sparsima jasno je da ce Majami tesko do titule.Trenutno ne vidim ko ce se suprostaviti Parkeru,Djinobiliju i Dankanu.
Ps.Bilo bi korisno kada bi ove osobe koje stalno pominju neku sudijsku protekciju Majamija zaista i pazljivo odgledale neki mec.Mozda bi onda imali malo objektivniju sliku o sudjenju.Mada znam da je njihova mrznja prema LBJ jaca od svega.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

Bojan

pre 10 godina

(leteca kornjaca, 2. jun 2013 09:03)
lele, sta se nalupeta.
Lebron nije MVP ni zbog jedne pojedinacne statisticke kategorije, vec zbog celokupne igre, covek daje koseve kad treba, asistira kad treba, sjajan je u odbrambenom skoku i uopsteno u odbrani (bio je drugi u izboru najboljeg odbrambenog igraca), i lider je tima koji je razbio regularnu sezonu.
nema tu nikakvog paradoksa, cak i da izgube sledeci mec, njegova MVP titula je sasvim opravdana jer nije bilo boljeg igraca tokom sezone, mada ne verujem da to njemu puno znaci, to mu je 4. mvp titula, a sampionata ima 1.
uglavnom, sinoc je igrao sjajno, ali potrebna mu je podrska jos nekog, bilo koga, samo da se ne igra sam kosarke protiv sjajne indijane.

Zoki

pre 10 godina

Lebron nema druge nego da odigra sam, mora da prestane da "razigrava" ove luzere oko njega. Kakav crni Bosh, nikad nije ni bio igrac a sa ovom formom on u Indijani ili u Sprusima terena ne bi video. Ali sta je tu je, sad je samo do Lebrona, u sedmoj mora da ide na 40+ poena, asistencije samo kad mora.

shazam

pre 10 godina

Koliko se samo cesto u kosarci i sportu koriste izgovori tipa - nije nas htelo, popustila koncentracija u odsutnom trenutku, nismo imali srece, protivnik igrao grubo u odbrani... Indijana pokazuje kako nista od toga ne mora da bude presudno, cak ni kada se igra protiv objektivno jaceg protivnika. Jeste da su izgubili najvise lopti od svih meceva u ovoj seriji, i da su uboli manje od dve trecine slobodnjaka, i da su se ponovo mucili da se oslobode lopte pre agresivnih udvajanja Majamija, i da ne zaboravim, da su u prvom poluvremenu promasili 4 zakucavanja i jos 5-6 cistih polaganja ispod kosa...a najvise ih je promasio njihov lider i najiskusniji igrac Dejvid Vest, koji je igrao uprkos tome sto ga je danas udarila infekcija sinusa. Indijana je igrala sa puno zelje i elana, dok je Majami bio jako anemican, posebno u napadu. Plan im je otprilike daj loptu Lebronu, pa ce on ili da probije ili da iznudi faul, ili da doda...A to sto nema kome da doda nema veze. Vejd ima potpuno promenjen izbacaj jer covek uopste nema onaj odraz pri skok sutu (a kamo li na ulazu). Sut 3/11, 1 asistencija i 2 izgubljene lopte. Ali ajde on kao igra povredjen, ali Kris Bos je potpuno nestao: 4 skoka (sto mu je doduse prosek u ovoj seriji), 3 izgubljene lopte, sut 1/8- 5 poena. Sramota! Rej Alen i Batije odjednom ne postoje u napadu. Alenu ne samo da ne idu trojke, nego najednom u ovoj seriji sutira 66% slobodnjake, a u karijeri ima 88%. Neki suter valjda mora da im proradi u 7. tekmi. Mozda Majk Miler?

palop

pre 10 godina

@(Иван, 2. jun 2013 11:58)

Edin i Kole na Arena sport kanalima su odlicni, mnogo mi je zao sto nemaju priliku da prenose NBA.

Zivi bili pa videli da ce Majami da sutne 50 bacanja na sledecoj tekmi i da ce proci u finale ili ce Hibert i Dzordz rano uci u problem sa licnim. Uglavnom ako ne budu mogli sami, sudije ce da pripomognu...

Damir

pre 10 godina

Ponavlja se Cleveland izgleda, s tim da je James sad još bolji nego što je bio. Ovakav doprinos koji daju Wade,Bosh i ostatak - dali bi,ako ne i bolji Ilgauskas,Varejao...Plus što bi manje lopti trošili. Ipak,vjerujem da će u sedmoj Miami to ipak dobit,kao i finale. Bit će interesantno jer tamo gdje je Miami jak - Spursi nisu,i obrnuto.

Pep

pre 10 godina

Da vidimo da li ce da se nadje jos neko pametan i da naziva Vejda gazdom Majamija i kljucnim igracem. Covek je bek kakih je bilo na desetine u NBA ligi i ovaj Majami bez Lebrona bi bio kanta za napucavanje, koja bi usla u play off samo zahvaljujuci zalosnoj konkurenciji na istorku.

Ralemvp

pre 10 godina

Da jos jednom pohvalim Indijanu,pre svega Hiberta i PG izdominirali su svaka cast.PG preti da bude najbolji igrac lige za par godina.Iako bi voleo da prodje Indijana mislim da ce Majami proci zbog iskustva i prednosti domaceg terena u finalnom mecu.I samo mali osvrt na jedan deo Lebronove igre.Jeste najbolji,niko ga ne moze zaustaviti,ali jednu veliku razliku sam primetio u odnosu na MJ-a i Kobija,covek toliko simulira kad ga neko dodirne kao da ga Tajson udari,odleti 5 metara i padne.Svaki duel kad krene neko malo grublje na njega on kao da ima gradju Teodosica,kad je neko video Dzordana ili Brajanta da tako glumataju i simuliraju? Nemam problem sa tim da to radi neki Batije ili Calmers,ali takav igrac kao on bi trebao drugim stvarima da se bavi.

Dragutin

pre 10 godina

Ovaj mec ne znaci nista Majami je bolji tim od ova dva i mislim da ce zavrsiti posao kod kuce sigurno.Ne verujem da moze da se pobedi Majami kod kuce sa Dzejmsom Vejdom i Boshom.Indijana je jaci tim u ovom momentu posto su i Vejd i Bosh povredjeni medjutim sledeci mec je stvar iskustva A Indijana je jos zelena da pobedi po mom misljenju.Moj tip je Majami i to sa 20 razlike u sledecoj utakmici

sofronije sovra

pre 10 godina

Fransiza ili na engleskom Franchise se odnosi na jedan tim, jednu organizaciju u NBA-u, a ne na istoriju NBA. Znaci fransize su Miami Hit pa NY Knicks pa LA Lakers...

strasnoooo

pre 10 godina

zato sto mozda ne bude u nba istoriji nego u istoriji fransize....npr majami hit je trenutno ako hit predje npr u sijetl to je isti klub ali iz sijetla znaci nova fransiza

Anarhija all over the carsija

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da se veliki Redzi Miler nije upisao u strelce, ali dobro desava se i najboljima.
Idemo pejseri!
(Milos, 2. jun 2013 09:37)

Redzi Miler je bio povrijedjen za ovu utakmicu.....Citao sam da ce sljedecu (7 utakmicu) 99 % da igra !!

Divos

pre 10 godina

Индијана се показала као више него рсвноправан противник, за разлику ид већине НБА екипа где се све врти око 2-3 звезде, цела петорка има значајну улогу, сви су активни и у одбрани, и у нападу, а како су сви (осим Веста) изузетно млади наредних година у НБА имаће још значајнију улогу. Ноћас су највише били надахнути Хиберт и Џорџ, али су и Вест и Стивенсон били сјајни у скоку (укупно 26, 14+12), а ужитак је гледати са којом вољом и са колико енергије играју. Моје симпатије су наравно на њиховој страни.
У Мајамију стара прича, Џејмс поновно одличан, Вејд је заиста увек силно мотивисан и показује огромну вољу (али у овој серији га не иде, па не иде), остали иако су све редом проверени и доказани НБА играчи само отаљавају своју минутажу, и делују тотално безвољно, зато су и разбијени у рекету, инфериорни у скоку (-20), један превише млак прситуп.
У 7.мечу ако желе оправдати улогу великог фаворита, поред Леброна (који ће без сумње бити поновно одличан) и Вејда, мораће и остали заиграти са више воље, бити и агресивнији, и активнији, у супротном гледаћемо финале (по мом укусу) Сан Антонио - Индијана.

Igor

pre 10 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=719175#k9708001
U istoriji fransize znaci u istoriji Miami Heat-a (te fransize, ne NBA fransize). Najbolji skor u istoriji NBA imaju Bulls-i, 72-10...

prešjednik

pre 10 godina

Kralj Istoka se zove Roj Hibert, a Zapada Tim Dankan. LeBron je trenutno "Usamljeni Vitez". Da li će mu tron spasiti povratak Krisa Andersena.

Иван

pre 10 godina

Нисам гледао само 4. меч, и сад сам сигуран да је наредни меч бити или не бити за Мајами не само у овој серији, већ је то меч који ће преломити хоће ли овај састав остати на окупу, или ће се коренито мењати. Ја и даље сматрам да ће 7. утакмица донети Хит као ривала Спарсима, али ако ипак Индијана добије, јасно је да газде актуелних шампиона нешто морају да мењају. Склопили су на папиру сјајну екипу, са три звезде и масом солидних епизодиста, од којих неко увек букне (синоћ Милер и Кол), али је проблем Мајамија што ту више нема три звзде, већ само једна - Џејмс. Испадне ли Хит прекосутра, свима ће бити јасно да Вејд није оно што је био, макар и због повреда, а да Бош нема шта да тражи поред добрих петица, већ само против бивших четворки због година пребачених на позицију центра типа Гарнет, Данкан. Сад је проблем што то изгледа као Мајами Кавалирси, како су приметили коментатори. Њих бих посебно похвалио. Просто ми је невероватно да од толиких бивших асова у земљи кошарке као што је Србија, ми не можемо да нађемо неког као што су Реџи Милер и Стив Кер. Због њих сам и пратио неке од ових утакмица. Све примете, све објасне, и то духовито. Индијана је у доброј ситуацији. Свако ко стигне до 7. утакмице на противничком терену, урадио је све што је могао, и мирне савести може да игра. Само да није те чињенице да има велику шансу против ових нових Кавалирса. Биће занимљиво у понедељак.

Rampi

pre 10 godina

Indijana je mnogo jaca ekipa.Vejda unistila povreda,nije trenutno ni pola Pola Dzordza(kakva formulacija) :) Bosh dosta losiji od Vesta i Hiberta,Stivenson i Hil na vecem nivou u seriji od ostalih spoljnih Majamija.Evo opet idealne prilike da se vidi od kakvog je"materijala"LeBron...Reminder:Game7 Miami vs Boston,2012

ivankv

pre 10 godina

Koliko je ovaj George dobar,stvarno je neverovatan u ovoj seriji sa Majamijem...Kakav ce samo spektakl biti 7 mec...A ,,Matorvi“ iz San Antonija se samo smeskaju zbog duzine ove serije ...:)

Merchant nis

pre 10 godina

"У историји франшизе" !???Шта вам значи та фамозна реч коју трпате где год стигнете !?Зар не можете да напишете "у НБА историји" ? (МиливојЕ, 02. jun 2013 09:51) Zato sto to znaci u istriji jednog kluba a ne cele NBA lige

paul "the truth" pierce

pre 10 godina

Mala pomoc oko razumevanja termina "fransiza". To nije isto sto i tim, naziv dolazi iz poslovne terminologije. Najpoznatija fransiza na svetu je recimo McDonald's. Skupis pare, napravis projekat, apliciras za fransizu i McDonald's ti odobri ili ne. Dakle restoran je tvoj, ali mora da izgleda po propisima koje dobijes, sluzis hranu koju ti McDonald's propise, zaradjujes novac za sebe, ali u isto vreme placas njima neki procenat za koriscenje fransize. U americkom sportu je slicno. U Srbiji mozes sam da osnujes tim, da krenes od beton lige i da napredujes do prve lige. Mozes i da se fuzionises sa nekim i odmah dodjes do prve lige. U Americi ne. Ako zelis da tvoj klub igra NBA ligu moras da dobijes fransizu od same lige i od postojecih clanica. Moras da ispunis silu uslova, kao recimo da si u velikom gradu, da postoji trziste za prodaju karata itd. Ne mozes da osnujes NBDL klub pa da udjete u NBA... I tehnicki ako preselis fransizu iz Sijetla u Oklahomu, to je i dalje ista fransiza, nisi osnovao novu. Dakle Hit je Hit godinama, Nju Orleans Pelikansi su ista fransiza za koju su nekad igrali Leri Dzonson, Alonzo Morning, pa onda i Vlade Divac, nekada Sarlot Hornetsi, a novi Sarlot Hornetsi su zapravo novija fransiza nastala pre par godina kao Bobketsi. Nadam se da pomogoh...

leandro

pre 10 godina

Onaj faul James-a u zadnjoj četvrtini pri prodoru na koš je bio čista kompenzacija za flop u trećoj četvrtini. Veoma tvrda utakmica. Puno promašenih šuteva pod samim košem. Dobro je da su sudije pustile tvrđu igru, bez mnogo prekida. Hibert odradio posao u nedostatku Andersena, a West odličan u odbrani. Wade, Chalmers, Bosh i Allen veoma slabi. Jedino je Noris Cole u prvom poluvremenu igrao uz Lebrona. Paul George opet odličan. Praktično sve radi na terenu. All round igrač tipa Scottie Pippen. George Hill znatno bolji, samo da ga i dalje služi šut i njegova igra će biti jedna od ključnih u sedmoj utakmici. Ukoliko bude prodirao, dobro distribuirao loptu i paralelno sa tim dao dvocifren broj poena - otvoriće prostora za George-a i Stephenson-a. Klupa Indiane takođe može da iznenadi ukoliko Hansbrough da po koji koš, DJ Augustin ubode trojku i Sam Young dobro odradi svoje minute. S druge strane, ako Allen i Battier promašuju - eto šanse za Indy.Nada Blam umire poslednja. Go Pacers!!!

Milan Kosovo

pre 10 godina

Ja sam odusevljen konstantnoscu Roja Hiberta... A u poslednja dva meca mu se odlicno prikljucio i Pol Dzordz, koji je na pocetku ove serije bio malo u grcu. Jos da u sedmom mecu proradi malo vise i Dejvid Vest, i onda je finale jako blizu, jer realno Dzejms nema neku stalnu podrsku od saigraca. Vejd je vec 12 utakmica zaredom na manje od 20 poena. Bos zbog straha od pogorsanja od povrede igra jako bojazljivo, a igraci tipa Calmers ili Kol nisu kalibar onih najboljih na koje se LeBron moze osloniti.

Napred Indijana!

Rade

pre 10 godina

Do kad je trajalo prvo poluvrijeme?
Da znam da vidim jesam li donio ispravnu odluku da ne gledam mec?:D
Moralo se radit ujutro rano :D

mare

pre 10 godina

Sve je jasno oko utakmice, fantasticna indijana zasluzeno je dobila.U majamiju je igrao samo lebron i to je to.Nije mi jasno zasto vejd cuva dzordza,a ne lebron.Vejd jednostavno ne moze da cuva viseg i eksplozivnog dzordza.

Иван

pre 10 godina

Палопе, Един и Коле су спортски новинари, а коментатори су нешто друго: људи који из стручног, професионалног угла нешто објасне. Един може бити и жива енциклопедија што се тиче података о овом или оном кошаркашу/клубу, али никада не може бити стручни коментатор, просто зато што се није налазио у ситуацији у којој се налазе они на терену у мечу као што је финале конференције. На пример, јуче Хензборо дода под кош Хиберту и Индијани истекне напад јер се пивот мало спетља, а Реџи Милер каже како је заправо погрешио Тајлер, јер је требало да шутне и бројало би се ново време за напад, док би са друге стране Хиберт сигурно ухватио евентуални одбитак од промашаја. Зицер позиција, дакле, наиглед крајње логично, али то ипак никада нећеш чути од Едина и Колета. Има гомила ситуација у једној утакмици где треба препознати тактичке замисли и слично, а то новинари не раде. Па Марв Алберт преноси мечеве читав свој век и опет делује поред Стива Кера и Реџија Милера као лаик. Е сад, можеш ли да замислиш једног Ђорђевића или Гуровића, Бодирогу, Ребрачу..., да раде тај посао код нас? Што да не? Па Никола Лончар ради за шпанску тв, што не би неко од још чувенијих наших играча, људи који имају кошарку у малом прсту, радио то овде? Заједно са Едином или Колетом? Као да смо Румунија у кошарци, да немамо никог ко нешто зна. Ето, на то сам мислио.