Četvrtak, 30.05.2013.

07:09

Saharski pesak, pa grad, pa kolaps

Širom Srbije sinoć padala žuta kiša. Oko podneva jako nevreme sa gradom zahvatilo Srbiju. U Kragujevcu vetar odneo krov sa zgrade. Vreme trenutno stabilno.

Izvor: B92

Saharski pesak, pa grad, pa kolaps IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

Žilivojke

pre 10 godina

Danas pesak iz afrike a sutra anakonde iz južne
amerike..(Žilivojke, 30. maj 2013 14:42I pirane, i
pirane brate!
(Milosav, 30. maj 2013 17:45)

ŽIVE ĆE NAS IZEDU!!!

ljusha

pre 10 godina

Zašto niko ne izveštava kakvu i koliku štetu je led napravio poljoprivrednicima?Ali neeeee važnije od toga je što je pao jedan kesten,par oštećenih automobila i bože moj kolaps u gradu od sat vremena!

slavka

pre 10 godina

panikaaa panikaaa ajmo svi panikaaaaa... svake godine majske kise na Zlatiboru ostavljaju kola i puteve sa zutim tragovima... al eto kod nas je to normalno jer borovi tada cvetaju i velika kolicina polena je u vazduhu... ko je gledao satelitski snimak iznad Evrope mogao je da vidi sivkasti maglicasti "oblak" koji se krece od severne obale Afrike ka Grckoj i preko Balkana... al ajmo jos malo... panikaaaaaaaaaaaaa

DR

pre 10 godina

Eto prvih rezultata Nikoliceve posete Afici.
A sad ozbiljno,m bolje da su umesto na MIG-ove pare potrosili na rakete za provivgradnu zastitu, vec se vidi razlog a bojim se da ce se videti sve vise.

Ja

pre 10 godina

@ prnjavor - hahaha!!!! Pa što ne čitate neke prnjavorske novine? Tu sigurno ima puno strana o gradu koji je pomlatio prnjavorske useve. Elem, kada 1/3 stanovništva Srbije bude živela u Prnjavoru, a ne u Beogradu, onda će dešavanja u Prnjavoru biti udarna vest. Do tada, ili bojkotujte vesti, ili prihvatite realnost.

dunjo moja zuta ...

pre 10 godina

> steta sto si pobegao iz srbije, ovde ne znam sta bi bilo sa tobom... bas
> vam je tesko, nemate zarazeno mleko i kukuruz, voce nikad jeftinije, svi
> te postuju i vole, placaju te i vise nego sto treba

Koja pogresna slika o kapitalizmu ...Granica za mleko je 0.5 (u Srbiji 0.05), kukuruz da i ne komentarisem ako je Monsento sa ovih prostora, sinoc ostavih jagode na stolu jutros trule da ne moze biti gore (svako voce je dobro za frizider a zaboravio sam taj osecaj da ostavim jabuku pa je pojedem posle 7 dana) ..Da ne nabrajam vise i da se vratim kisi i gradu ...
Savet je da ne hvalis/kudis konja koga nisi jahao ...Licno sam tamo i ovde pa mogu da uporedim o cemu pricam ...

Aleksandar

pre 10 godina

Milice, slazem se sa tobom. Masa koja pada mnogo je lepljiva, tako da mi to ne lici na one narandzaste saharske padavine s kraja marta ili ono sto je prethodnih godina padalo iz sahare - to se jednostavno vodom spere. I na autu izgleda drugacije, ali se i mnogo teze pere s automobila. Kao da je smolasto.

Lalegator

pre 10 godina

pa gde su rakete!?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nik, 30. maj 2013 15:29)

Ma rakete imamo,nego su prodali vazdusni prostor,vidi izguglaj.

Miki

pre 10 godina

Siroti šeik iz Emirata kupio je komplekse zemlje u Srbiji računajući da će ratarske proizvode proizvesti u korist svoje zemlje.Ali nije računao da u Srbiji štede na protivgradnim raketama, tako da će umesto planirane žetve,obrati bostan. Jadna je zemlja Srbija koja planira da joj strateški proizvodi budu maline,voće i žitarice.Tokom ovog nevremena zatekao sam se na Umci gde sam čuo ispaljivanje tri rakete,a grad je padao kao sneg,više od 10 minuta.Troši se novac na bančenje i vozne parkove funkcionera,ko šiša to što nam je poljoprivreda strateška privredna grana.

AT- Focak

pre 10 godina

Sad sam sleteo iz Beca. Mislio sam da cu na ušće sleteti od jake turbulencije. Ludilo. Al' ipak BG je zakon. Srce udara za Srbiju. Pozdrav svima !!!

Mishko

pre 10 godina

@Lex

SNS omladino:

Zа protivgradnu zaštitu je zadužen MUP i njihov Sektor za vanredne situacije. Pošto MUP vodi vaš partner Dačić, a za bezbednost je u svakom kontekstu zadužen vaš dragi vođa Vučić, njima se obratite. Kako ste počeli, DS će vam biti kriv i što vas je majka donela nesrećne na svet. Bedno!

Realista

pre 10 godina

Hmm ,ne znam ali bih zeleo da napomenem da je isto takvo nevreme a mozda i losije ,zahvatilo suboticu,cantavir,sentu,kanjizu pre jedno 3 nedelje i unistilo sta se moze unistiti,vest nije objavljena,ustvari jeste posle 3 dana kada su beogradski mediji skontali da su unisteni usevi i da nece imati srbija sta da jede,eto vidite o tome se pise posle par dana,a cim je beograd u pitanju onda je udarna vest...mislim da bi bilo lepo imati par dopisnika u vojvodini a ne samo simpaticnu gospodjicu stetin u novom sadu...

miki

pre 10 godina

Početak nevremena me zadesio na stanici kod Centra za vanredne situacije na NBGD-Omladinskih brigada. Majko mila da ste videli, tu radi preko 40 partijskih kadrova koji sa prozora gledaju nevreme, googlaju, puše, pitao sam se zapravo šta oni rade. Ovde ne mislim na čestite ljude koji spasavaju šta se spasti može i koji su uvek na terenu, već na administraciju. Pretpostavljam da nemaju LD ispod 50-60h. A da krenemo po drugim javnim preduzećima, koliko li ih ima Majko Božja???

prnjavor

pre 10 godina

Daj da pomognemo Beogradjanima, sigurno im je grad pomlatio useve kao kod nas pre sedam dana, samo nije bilo na televiziji... Kada je nevreme u Beogradu, nevreme je i u srcima svih gradjana Srbije... A kada se u Beogradu zaguši kanalizacija, to je svakom pravom gradjaninu Srbije kao zagusen krvni sud...

zoran

pre 10 godina

Gde su protiv gradne rakete Djilasu, mislim zbog povrtnjaka i vocnjaka u okolini Beograda!!
(Lex, 30. maj 2013 14:21)

Gde se ispaljuju protiv-gradne rakete iznad gradova koji imaju aerodrom i koliko toliko frekventan avio-saobraćaj, **** radikalski. Pa avioni kruže oko grada na relativno maloj visini sve vreme dok prođe nevreme i čekaju dozvolu da slete, ako nisi znao, a svako nisi znao jer je očito da si avion video samo na TV (i to ne onaj Vučićev što stiže iz Rusije na sveti nikad). I to kruže baš po obodu velikih gradova gde se nalaze bašte i taman da ih rokne ta tvoja granata. Eeeee moj radikalu...

DEKI

pre 10 godina

Ova drzava se rasipa na sve strane, imamo para za nove migove, pare za nove skupe tramvaje, pa novi skupi most preko ade (vec se otvorile rupe na njemu) itd... Medjutim nemamo para za protiv gradnu odbranu ipak je lepse kada grad velicine tresnje tuce po nama nego da ga mi unistavamo. Ovo malo useva sto je prezivelo grad, u junu I julu nece preziveti susu jer nema kanala za navodnjavanje. Pored svih modernih tehnologija, mi dozvolimo da se ovakva nepogoda desi. Svaki covek je video da se od 10 sati sprema neka nepogoda, kuvalo se na nebu samo oni koji su trebali da reaguju nisu reagovali ili mozda nisu imali sa cime da reaguju???

max mirny

pre 10 godina

Sa juga nam stize zuta kisa, sa severa leden-kisa, sa istoka valjda crna (morska) kisa, a sa zapada..?! ..pa mislim da samo moze olovna kisa, kao u celom prethodnom veku..

zoran

pre 10 godina

A jel moze ta perionica i psenicu da opere od fuzarije..koje ima u psenici..pa kada nam hleb bude toksican...vi se onda zezajte..dobar dan Srbijo..zemljo nezrelih ljudi..

trt

pre 10 godina

Hahahahahaha... eto, da nije pala ta "prljava" kisa u Beogradu ne bismo ni znali da je ustvari pala u celoj Srbiji! Sta su ti mediji. :)
Da se razumemo - padala i padace, vazi i za grad! Al kakav je ovo "centar za unapredjenje zivotne sredine"!!!?????? Ku-ku namaaaaa...

PARAGLAJDER

pre 10 godina

sudeci po pocetku, nikad gora godina za letenje. Jos ako ima neki meteorolog da mi objasni zasto se tako cesto formira Cb iznad Bg-a???

Jaka stvar

pre 10 godina

OH MY GOD, WE ALL GONNA DIE!!!!!!!!!!
Brzo, spuštajte roletne, deco bež'te dole u podrum, mama nek donese hranu i vodu a tata ide po pušku.
Brate, ponašate se kao da je proradio vulkan u sred Srbije.
Padao grad, mo'š misliti, padao je i do sad svake godine nekoliko puta, a padaće i u budućnosti. A ni "peskava" kiša nije ništa novo. Čemu tolika panika?

Bg

pre 10 godina

:D tako je i u životu sunce kiša grad kolaps dok ne shvatiš da to što ti je palo na glavu nije blato nego zlato ili egzotika ili hranljivi mineralni plankton... Onda opet sunce kiša...

Aleksandar

pre 10 godina

Kada u Beogradu padne grad, to je vest za naslovnu stranu, a kada grad opustosi uz olujni vetar i nezapamceno nevreme neki manji grad u Srbiji, to se jedva pomene u smislu: Kisa u Beogradu, nevreme u nekim delovima zemlje.

milica

pre 10 godina

Meni deluje kao da padaju hemikalije iz nega, a ne pesak... ja na mom automobilu nisam našla pesak, nego nešto masno i belo. Ovo je ista "kiša" koja pada već deseti put u poslenjih par meseci. Da nije to ipak nešto drugo do Sahare na Balkanu?

Djoka

pre 10 godina

"Beograd je danas malo pre podneva zahvatilo jako nevreme sa kišom i gradom veličine "zrna graška"."

Mozda neki genetski modifikovani, pa ko onaj u folirantima: "Kaj ti sad pa to? Ribizla..."

dzupica

pre 10 godina

uzas,grad mi je polomio svo cvece,kako li je tek vocarima i ratarima? Nista od tresanja ove godine! Postoji li protivgradna odbrana ili zivimo u 18. veku?

sofronije

pre 10 godina

Sto se tice grada, bolje da pada po gradovima nego po selima i usevima.
Sto se tice vremena generalno, dokaz koliko smo smesna drzava. Molimo nebo da ne bude grada a da bude kise kada treba inace nista nece da rodi i odosmo u bankrot. Tako rekose ministri za ovu sezonu, ako nas posluzi vreme bice roda. Ej, 21. vek a mi idalje gledamo u nebo i molimo se.

Tnt

pre 10 godina

Kakavn grad velicine graska, vi kao da ste coravi, ovo je bilo velicine trešanja u najmanju ruku u Beogradu, pa gde su ovi RHMZ i ostali da se gadjaju ti oblaci, a ne da pokosi sve pred sobom na periferiji grada, a automobili su lepo sinoc dobili crveni pesak, ko zna kakvu prljavstinu pa onda da ga grad velicine tresanja dokrajci... A u prognozi kazu mestimicno sa povremenom kisom... :)

Srdjan Bg

pre 10 godina

Predlazem, da Eliot Vucic pohapsi sve odgovorne a on naravno zna ko su,xexe sad ce botovi da lupaju minuse mada ovo nije njihova rubrika mozda im i promakne...

camcem na posao ...

pre 10 godina

Juce u Torontu je palo toliko kise da je bilo preko 1m vode na autoputu pa su morali da zatvore saobracaj. Vec danas je bolje - temeperatura preko 30C, ali vec u ponedeljak oko 18C ..Pa ti ostani normalan ...

MUKNAVI

pre 10 godina

E sad ,kada je proslo,pocinju i ovde da lasiraju sokocala protiv grada.Ko lansira?Vrljavi Mile,uvek cevli`Teturajuci Pero,slabosluha baka Milunka(ona reaguje po nekad fijukom raketle` u po vedra neba..cula ona nesto,bogtepita sta`) stoga...zaleeezii bre sta cekas!

Komentar

pre 10 godina

@Djokic - tako je, lepo je to sve objasnio Ilija Cvorovic ...

@Alexa - prosle godine je protivgradna odbrana prebacena iz nadleznosti RHMS u nadleznost MUP. E sad, upitaj se zasto policija nije na vreme lansirala raketle ...

Od hidrometeorologije do magije

pre 10 godina

"...u Centru za unapređenje smatramo da je potrebno podići nivo sistema monitoringa vremenskih uslova, kako bi reagovanje na ovakve pojave bilo brzo i pravovremeno."

I kako to da brzo i pravovremeno reagujemo na tuču? Da čarobnim štapićem stvorimo dovoljno velike i čvrste nadstrešnice za sve što grad može da polupa? Useve, voćke, prozore, krovove, automobile... Ili da ispaljujemo hljade i hiljade protivgradnih raketa, usput oborimo poneki putnički avion, i da ponekom neeksplodirani projektili padnu na glavu? A možda u "centru" misle da bi trebalo angažovati i PVO?

loki

pre 10 godina

Juce u Torontu je palo toliko kise da je bilo preko 1m vode na autoputu pa su morali da zatvore saobracaj. Vec danas je bolje - temeperatura preko 30C, ali vec u ponedeljak oko 18C ..Pa ti ostani normalan ...
(camcem na posao ..., 30. maj 2013 13:09)

steta sto si pobegao iz srbije, ovde ne znam sta bi bilo sa tobom... bas vam je tesko, nemate zarazeno mleko i kukuruz, voce nikad jeftinije, svi te postuju i vole, placaju te i vise nego sto treba

Dragisa

pre 10 godina

Pesak iz Sahare je u stvari umrli plankton koji je pun minerala neophodnih za bujanje biljnog sveta. Amazonska kisna suma je milionima godina zaprasivana saharskim peskom.

a

pre 10 godina

Bogami na Vidikovcu u prvih par minuta grad je bio veličine trešanja, taman da nam šokira ljubimca na parkingu sa braon prelivom od jučerašnje kiše...

Jovan Bulj

pre 10 godina

U Novom sadu je pre dve nedelje padala pre crvena nego zuta kisa, auto mi je izgledao kao da je neko prosuo kofu sljake.
(SUMP, 30. maj 2013 12:04)

Dve zute kise = jedna crvena, i iskljucenje sa saobracajnog terena, pravac svlac.... ovaj, perionica!!

baki

pre 10 godina

RHMZS se sto hitnije treba raspustiti i preimenovati u REPUBLICKI HIDROSTATISTICKI ZAVOD i dati im samo da se bave statistikom, a nikako prognozom. Molim Vas setite se pre pa otprilike dve nedelje kad su bile one vrucine pa nakon njih kisa dva tri dana, svi su uglas govorili pa i vi postovani B92 da je to poslednje zahladjenje do septembra i poslednja kisa i da ce biti susno leto. Vidite sada, nakon dve nedelje kisa svuda danima, a temperatura ujutru i 5 stepeni bila. dalje kad se udje na njihov sajt i na prognozu, cak onu za 5 dana to veze nema. Ni treci dan ne mogu pogoditi pa recimo ako se udje u ponedeljak, npr. za petak pise 28 suvo i toplo, udje se zatim u sredu i pise za petak npr. 11 stepeni i oblacno. Milion puta sam to primetio. Dakle molim Vas, tj redakciju B92 kao najozbiljniju da napravi neko istrazivanje za to ili sta slicno i da se pokrene to pitanje sta je sa tim ljudima? Oni se hvale da su jedna od najboljih u Evropi i po strucnosti i po opremi. Za sta? Za obmanu naroda! Nek se fino bave statistikom i nek pricaju kakvo je prosle godine, pretprosle itd. bilo vreme u to doba!

??????

pre 10 godina

Kakva glupost ! Da li neko iz Beograda zna šta se nalazi sve ga 40 km od centra grada pa Kolubara površinski kop! Tu ima žute zemlje, kvarcnog peska, ogromni nasipi jalovine, zemlje koje izgledaju kao piramide. I šta se dešava kad dune vetar!?!

klofach

pre 10 godina

kod nas u grckoj pada vec dvije sedmice!!! bukvalno zivimo u tom oblaku pijeska!! sjevernije pusti pokadakad na par sati, a juznije je tu gotovo stalno, kazem vec skoro dvije sedmice !!! :)

Djokic

pre 10 godina

To je direktna posledica HAARP sistema koji je instaliran od strane velikih sila u okolini Barajeva sa ciljem da kontrolise klimu na teritoriji Srbije i sto ce imati dugorocne posledice na zivotnu sredinu a konacno i na stanovnistvo Srbije.

Miki

pre 10 godina

Setih se jedne takve kiše koja je pala pre 19 godina, u vreme kada je Mirjana Marković prosipala svoje "mudrosti" po štampi. Pa je napisala ovo:

Kao i ovaj pustinjski oblak u protekloj noći, koji je doneo kišu iz Sahare, tako je možda u nekoj noći od pre četiri ili pet godina stigao odnekud izdaleka oblak sa nacionalizmom, mržnjom, nasiljem i ratom.
(Prof. dr Mirjana Marković, lider SK-PJ, Duga, 30. april - 13. maj 1994.)

boolewar

pre 10 godina

Pa pala je i u Novom Sadu pre mesec dana, nisam nešto primetio da ste pisali o toj "senzaciji"?
I da, zamislite, i kod nas ima po koja zmija tu i tamo...

Aleksandar

pre 10 godina

Padala je pre 10 dana i u Jagodini.
Po čaršiji se pričalo da je vulkanskog porekla i da oštećuje farbu
pa su mnogi pohitali da operu automobile a perionice zadovoljno trljaju ruke :-)

Aleksandar

pre 10 godina

Padala je pre 10 dana i u Jagodini.
Po čaršiji se pričalo da je vulkanskog porekla i da oštećuje farbu
pa su mnogi pohitali da operu automobile a perionice zadovoljno trljaju ruke :-)

Miki

pre 10 godina

Setih se jedne takve kiše koja je pala pre 19 godina, u vreme kada je Mirjana Marković prosipala svoje "mudrosti" po štampi. Pa je napisala ovo:

Kao i ovaj pustinjski oblak u protekloj noći, koji je doneo kišu iz Sahare, tako je možda u nekoj noći od pre četiri ili pet godina stigao odnekud izdaleka oblak sa nacionalizmom, mržnjom, nasiljem i ratom.
(Prof. dr Mirjana Marković, lider SK-PJ, Duga, 30. april - 13. maj 1994.)

dzupica

pre 10 godina

uzas,grad mi je polomio svo cvece,kako li je tek vocarima i ratarima? Nista od tresanja ove godine! Postoji li protivgradna odbrana ili zivimo u 18. veku?

baki

pre 10 godina

RHMZS se sto hitnije treba raspustiti i preimenovati u REPUBLICKI HIDROSTATISTICKI ZAVOD i dati im samo da se bave statistikom, a nikako prognozom. Molim Vas setite se pre pa otprilike dve nedelje kad su bile one vrucine pa nakon njih kisa dva tri dana, svi su uglas govorili pa i vi postovani B92 da je to poslednje zahladjenje do septembra i poslednja kisa i da ce biti susno leto. Vidite sada, nakon dve nedelje kisa svuda danima, a temperatura ujutru i 5 stepeni bila. dalje kad se udje na njihov sajt i na prognozu, cak onu za 5 dana to veze nema. Ni treci dan ne mogu pogoditi pa recimo ako se udje u ponedeljak, npr. za petak pise 28 suvo i toplo, udje se zatim u sredu i pise za petak npr. 11 stepeni i oblacno. Milion puta sam to primetio. Dakle molim Vas, tj redakciju B92 kao najozbiljniju da napravi neko istrazivanje za to ili sta slicno i da se pokrene to pitanje sta je sa tim ljudima? Oni se hvale da su jedna od najboljih u Evropi i po strucnosti i po opremi. Za sta? Za obmanu naroda! Nek se fino bave statistikom i nek pricaju kakvo je prosle godine, pretprosle itd. bilo vreme u to doba!

boolewar

pre 10 godina

Pa pala je i u Novom Sadu pre mesec dana, nisam nešto primetio da ste pisali o toj "senzaciji"?
I da, zamislite, i kod nas ima po koja zmija tu i tamo...

Srdjan Bg

pre 10 godina

Predlazem, da Eliot Vucic pohapsi sve odgovorne a on naravno zna ko su,xexe sad ce botovi da lupaju minuse mada ovo nije njihova rubrika mozda im i promakne...

Realista

pre 10 godina

Hmm ,ne znam ali bih zeleo da napomenem da je isto takvo nevreme a mozda i losije ,zahvatilo suboticu,cantavir,sentu,kanjizu pre jedno 3 nedelje i unistilo sta se moze unistiti,vest nije objavljena,ustvari jeste posle 3 dana kada su beogradski mediji skontali da su unisteni usevi i da nece imati srbija sta da jede,eto vidite o tome se pise posle par dana,a cim je beograd u pitanju onda je udarna vest...mislim da bi bilo lepo imati par dopisnika u vojvodini a ne samo simpaticnu gospodjicu stetin u novom sadu...

klofach

pre 10 godina

kod nas u grckoj pada vec dvije sedmice!!! bukvalno zivimo u tom oblaku pijeska!! sjevernije pusti pokadakad na par sati, a juznije je tu gotovo stalno, kazem vec skoro dvije sedmice !!! :)

Dragisa

pre 10 godina

Pesak iz Sahare je u stvari umrli plankton koji je pun minerala neophodnih za bujanje biljnog sveta. Amazonska kisna suma je milionima godina zaprasivana saharskim peskom.

Aleksandar

pre 10 godina

Kada u Beogradu padne grad, to je vest za naslovnu stranu, a kada grad opustosi uz olujni vetar i nezapamceno nevreme neki manji grad u Srbiji, to se jedva pomene u smislu: Kisa u Beogradu, nevreme u nekim delovima zemlje.

camcem na posao ...

pre 10 godina

Juce u Torontu je palo toliko kise da je bilo preko 1m vode na autoputu pa su morali da zatvore saobracaj. Vec danas je bolje - temeperatura preko 30C, ali vec u ponedeljak oko 18C ..Pa ti ostani normalan ...

Jaka stvar

pre 10 godina

OH MY GOD, WE ALL GONNA DIE!!!!!!!!!!
Brzo, spuštajte roletne, deco bež'te dole u podrum, mama nek donese hranu i vodu a tata ide po pušku.
Brate, ponašate se kao da je proradio vulkan u sred Srbije.
Padao grad, mo'š misliti, padao je i do sad svake godine nekoliko puta, a padaće i u budućnosti. A ni "peskava" kiša nije ništa novo. Čemu tolika panika?

Tnt

pre 10 godina

Kakavn grad velicine graska, vi kao da ste coravi, ovo je bilo velicine trešanja u najmanju ruku u Beogradu, pa gde su ovi RHMZ i ostali da se gadjaju ti oblaci, a ne da pokosi sve pred sobom na periferiji grada, a automobili su lepo sinoc dobili crveni pesak, ko zna kakvu prljavstinu pa onda da ga grad velicine tresanja dokrajci... A u prognozi kazu mestimicno sa povremenom kisom... :)

Mishko

pre 10 godina

@Lex

SNS omladino:

Zа protivgradnu zaštitu je zadužen MUP i njihov Sektor za vanredne situacije. Pošto MUP vodi vaš partner Dačić, a za bezbednost je u svakom kontekstu zadužen vaš dragi vođa Vučić, njima se obratite. Kako ste počeli, DS će vam biti kriv i što vas je majka donela nesrećne na svet. Bedno!

a

pre 10 godina

Bogami na Vidikovcu u prvih par minuta grad je bio veličine trešanja, taman da nam šokira ljubimca na parkingu sa braon prelivom od jučerašnje kiše...

miki

pre 10 godina

Početak nevremena me zadesio na stanici kod Centra za vanredne situacije na NBGD-Omladinskih brigada. Majko mila da ste videli, tu radi preko 40 partijskih kadrova koji sa prozora gledaju nevreme, googlaju, puše, pitao sam se zapravo šta oni rade. Ovde ne mislim na čestite ljude koji spasavaju šta se spasti može i koji su uvek na terenu, već na administraciju. Pretpostavljam da nemaju LD ispod 50-60h. A da krenemo po drugim javnim preduzećima, koliko li ih ima Majko Božja???

loki

pre 10 godina

Juce u Torontu je palo toliko kise da je bilo preko 1m vode na autoputu pa su morali da zatvore saobracaj. Vec danas je bolje - temeperatura preko 30C, ali vec u ponedeljak oko 18C ..Pa ti ostani normalan ...
(camcem na posao ..., 30. maj 2013 13:09)

steta sto si pobegao iz srbije, ovde ne znam sta bi bilo sa tobom... bas vam je tesko, nemate zarazeno mleko i kukuruz, voce nikad jeftinije, svi te postuju i vole, placaju te i vise nego sto treba

zoran

pre 10 godina

Gde su protiv gradne rakete Djilasu, mislim zbog povrtnjaka i vocnjaka u okolini Beograda!!
(Lex, 30. maj 2013 14:21)

Gde se ispaljuju protiv-gradne rakete iznad gradova koji imaju aerodrom i koliko toliko frekventan avio-saobraćaj, **** radikalski. Pa avioni kruže oko grada na relativno maloj visini sve vreme dok prođe nevreme i čekaju dozvolu da slete, ako nisi znao, a svako nisi znao jer je očito da si avion video samo na TV (i to ne onaj Vučićev što stiže iz Rusije na sveti nikad). I to kruže baš po obodu velikih gradova gde se nalaze bašte i taman da ih rokne ta tvoja granata. Eeeee moj radikalu...

Djokic

pre 10 godina

To je direktna posledica HAARP sistema koji je instaliran od strane velikih sila u okolini Barajeva sa ciljem da kontrolise klimu na teritoriji Srbije i sto ce imati dugorocne posledice na zivotnu sredinu a konacno i na stanovnistvo Srbije.

??????

pre 10 godina

Kakva glupost ! Da li neko iz Beograda zna šta se nalazi sve ga 40 km od centra grada pa Kolubara površinski kop! Tu ima žute zemlje, kvarcnog peska, ogromni nasipi jalovine, zemlje koje izgledaju kao piramide. I šta se dešava kad dune vetar!?!

Miki

pre 10 godina

Siroti šeik iz Emirata kupio je komplekse zemlje u Srbiji računajući da će ratarske proizvode proizvesti u korist svoje zemlje.Ali nije računao da u Srbiji štede na protivgradnim raketama, tako da će umesto planirane žetve,obrati bostan. Jadna je zemlja Srbija koja planira da joj strateški proizvodi budu maline,voće i žitarice.Tokom ovog nevremena zatekao sam se na Umci gde sam čuo ispaljivanje tri rakete,a grad je padao kao sneg,više od 10 minuta.Troši se novac na bančenje i vozne parkove funkcionera,ko šiša to što nam je poljoprivreda strateška privredna grana.

sofronije

pre 10 godina

Sto se tice grada, bolje da pada po gradovima nego po selima i usevima.
Sto se tice vremena generalno, dokaz koliko smo smesna drzava. Molimo nebo da ne bude grada a da bude kise kada treba inace nista nece da rodi i odosmo u bankrot. Tako rekose ministri za ovu sezonu, ako nas posluzi vreme bice roda. Ej, 21. vek a mi idalje gledamo u nebo i molimo se.

Komentar

pre 10 godina

@Djokic - tako je, lepo je to sve objasnio Ilija Cvorovic ...

@Alexa - prosle godine je protivgradna odbrana prebacena iz nadleznosti RHMS u nadleznost MUP. E sad, upitaj se zasto policija nije na vreme lansirala raketle ...

prnjavor

pre 10 godina

Daj da pomognemo Beogradjanima, sigurno im je grad pomlatio useve kao kod nas pre sedam dana, samo nije bilo na televiziji... Kada je nevreme u Beogradu, nevreme je i u srcima svih gradjana Srbije... A kada se u Beogradu zaguši kanalizacija, to je svakom pravom gradjaninu Srbije kao zagusen krvni sud...

max mirny

pre 10 godina

Sa juga nam stize zuta kisa, sa severa leden-kisa, sa istoka valjda crna (morska) kisa, a sa zapada..?! ..pa mislim da samo moze olovna kisa, kao u celom prethodnom veku..

Jovan Bulj

pre 10 godina

U Novom sadu je pre dve nedelje padala pre crvena nego zuta kisa, auto mi je izgledao kao da je neko prosuo kofu sljake.
(SUMP, 30. maj 2013 12:04)

Dve zute kise = jedna crvena, i iskljucenje sa saobracajnog terena, pravac svlac.... ovaj, perionica!!

AT- Focak

pre 10 godina

Sad sam sleteo iz Beca. Mislio sam da cu na ušće sleteti od jake turbulencije. Ludilo. Al' ipak BG je zakon. Srce udara za Srbiju. Pozdrav svima !!!

ljusha

pre 10 godina

Zašto niko ne izveštava kakvu i koliku štetu je led napravio poljoprivrednicima?Ali neeeee važnije od toga je što je pao jedan kesten,par oštećenih automobila i bože moj kolaps u gradu od sat vremena!

trt

pre 10 godina

Hahahahahaha... eto, da nije pala ta "prljava" kisa u Beogradu ne bismo ni znali da je ustvari pala u celoj Srbiji! Sta su ti mediji. :)
Da se razumemo - padala i padace, vazi i za grad! Al kakav je ovo "centar za unapredjenje zivotne sredine"!!!?????? Ku-ku namaaaaa...

Od hidrometeorologije do magije

pre 10 godina

"...u Centru za unapređenje smatramo da je potrebno podići nivo sistema monitoringa vremenskih uslova, kako bi reagovanje na ovakve pojave bilo brzo i pravovremeno."

I kako to da brzo i pravovremeno reagujemo na tuču? Da čarobnim štapićem stvorimo dovoljno velike i čvrste nadstrešnice za sve što grad može da polupa? Useve, voćke, prozore, krovove, automobile... Ili da ispaljujemo hljade i hiljade protivgradnih raketa, usput oborimo poneki putnički avion, i da ponekom neeksplodirani projektili padnu na glavu? A možda u "centru" misle da bi trebalo angažovati i PVO?

MUKNAVI

pre 10 godina

E sad ,kada je proslo,pocinju i ovde da lasiraju sokocala protiv grada.Ko lansira?Vrljavi Mile,uvek cevli`Teturajuci Pero,slabosluha baka Milunka(ona reaguje po nekad fijukom raketle` u po vedra neba..cula ona nesto,bogtepita sta`) stoga...zaleeezii bre sta cekas!

Ja

pre 10 godina

@ prnjavor - hahaha!!!! Pa što ne čitate neke prnjavorske novine? Tu sigurno ima puno strana o gradu koji je pomlatio prnjavorske useve. Elem, kada 1/3 stanovništva Srbije bude živela u Prnjavoru, a ne u Beogradu, onda će dešavanja u Prnjavoru biti udarna vest. Do tada, ili bojkotujte vesti, ili prihvatite realnost.

DR

pre 10 godina

Eto prvih rezultata Nikoliceve posete Afici.
A sad ozbiljno,m bolje da su umesto na MIG-ove pare potrosili na rakete za provivgradnu zastitu, vec se vidi razlog a bojim se da ce se videti sve vise.

Djoka

pre 10 godina

"Beograd je danas malo pre podneva zahvatilo jako nevreme sa kišom i gradom veličine "zrna graška"."

Mozda neki genetski modifikovani, pa ko onaj u folirantima: "Kaj ti sad pa to? Ribizla..."

slavka

pre 10 godina

panikaaa panikaaa ajmo svi panikaaaaa... svake godine majske kise na Zlatiboru ostavljaju kola i puteve sa zutim tragovima... al eto kod nas je to normalno jer borovi tada cvetaju i velika kolicina polena je u vazduhu... ko je gledao satelitski snimak iznad Evrope mogao je da vidi sivkasti maglicasti "oblak" koji se krece od severne obale Afrike ka Grckoj i preko Balkana... al ajmo jos malo... panikaaaaaaaaaaaaa

PARAGLAJDER

pre 10 godina

sudeci po pocetku, nikad gora godina za letenje. Jos ako ima neki meteorolog da mi objasni zasto se tako cesto formira Cb iznad Bg-a???

DEKI

pre 10 godina

Ova drzava se rasipa na sve strane, imamo para za nove migove, pare za nove skupe tramvaje, pa novi skupi most preko ade (vec se otvorile rupe na njemu) itd... Medjutim nemamo para za protiv gradnu odbranu ipak je lepse kada grad velicine tresnje tuce po nama nego da ga mi unistavamo. Ovo malo useva sto je prezivelo grad, u junu I julu nece preziveti susu jer nema kanala za navodnjavanje. Pored svih modernih tehnologija, mi dozvolimo da se ovakva nepogoda desi. Svaki covek je video da se od 10 sati sprema neka nepogoda, kuvalo se na nebu samo oni koji su trebali da reaguju nisu reagovali ili mozda nisu imali sa cime da reaguju???

Lalegator

pre 10 godina

pa gde su rakete!?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nik, 30. maj 2013 15:29)

Ma rakete imamo,nego su prodali vazdusni prostor,vidi izguglaj.

Bg

pre 10 godina

:D tako je i u životu sunce kiša grad kolaps dok ne shvatiš da to što ti je palo na glavu nije blato nego zlato ili egzotika ili hranljivi mineralni plankton... Onda opet sunce kiša...

milica

pre 10 godina

Meni deluje kao da padaju hemikalije iz nega, a ne pesak... ja na mom automobilu nisam našla pesak, nego nešto masno i belo. Ovo je ista "kiša" koja pada već deseti put u poslenjih par meseci. Da nije to ipak nešto drugo do Sahare na Balkanu?

zoran

pre 10 godina

A jel moze ta perionica i psenicu da opere od fuzarije..koje ima u psenici..pa kada nam hleb bude toksican...vi se onda zezajte..dobar dan Srbijo..zemljo nezrelih ljudi..

Žilivojke

pre 10 godina

Danas pesak iz afrike a sutra anakonde iz južne
amerike..(Žilivojke, 30. maj 2013 14:42I pirane, i
pirane brate!
(Milosav, 30. maj 2013 17:45)

ŽIVE ĆE NAS IZEDU!!!

dunjo moja zuta ...

pre 10 godina

> steta sto si pobegao iz srbije, ovde ne znam sta bi bilo sa tobom... bas
> vam je tesko, nemate zarazeno mleko i kukuruz, voce nikad jeftinije, svi
> te postuju i vole, placaju te i vise nego sto treba

Koja pogresna slika o kapitalizmu ...Granica za mleko je 0.5 (u Srbiji 0.05), kukuruz da i ne komentarisem ako je Monsento sa ovih prostora, sinoc ostavih jagode na stolu jutros trule da ne moze biti gore (svako voce je dobro za frizider a zaboravio sam taj osecaj da ostavim jabuku pa je pojedem posle 7 dana) ..Da ne nabrajam vise i da se vratim kisi i gradu ...
Savet je da ne hvalis/kudis konja koga nisi jahao ...Licno sam tamo i ovde pa mogu da uporedim o cemu pricam ...

Aleksandar

pre 10 godina

Milice, slazem se sa tobom. Masa koja pada mnogo je lepljiva, tako da mi to ne lici na one narandzaste saharske padavine s kraja marta ili ono sto je prethodnih godina padalo iz sahare - to se jednostavno vodom spere. I na autu izgleda drugacije, ali se i mnogo teze pere s automobila. Kao da je smolasto.

Djokic

pre 10 godina

To je direktna posledica HAARP sistema koji je instaliran od strane velikih sila u okolini Barajeva sa ciljem da kontrolise klimu na teritoriji Srbije i sto ce imati dugorocne posledice na zivotnu sredinu a konacno i na stanovnistvo Srbije.

??????

pre 10 godina

Kakva glupost ! Da li neko iz Beograda zna šta se nalazi sve ga 40 km od centra grada pa Kolubara površinski kop! Tu ima žute zemlje, kvarcnog peska, ogromni nasipi jalovine, zemlje koje izgledaju kao piramide. I šta se dešava kad dune vetar!?!

loki

pre 10 godina

Juce u Torontu je palo toliko kise da je bilo preko 1m vode na autoputu pa su morali da zatvore saobracaj. Vec danas je bolje - temeperatura preko 30C, ali vec u ponedeljak oko 18C ..Pa ti ostani normalan ...
(camcem na posao ..., 30. maj 2013 13:09)

steta sto si pobegao iz srbije, ovde ne znam sta bi bilo sa tobom... bas vam je tesko, nemate zarazeno mleko i kukuruz, voce nikad jeftinije, svi te postuju i vole, placaju te i vise nego sto treba

boolewar

pre 10 godina

Pa pala je i u Novom Sadu pre mesec dana, nisam nešto primetio da ste pisali o toj "senzaciji"?
I da, zamislite, i kod nas ima po koja zmija tu i tamo...

Realista

pre 10 godina

Hmm ,ne znam ali bih zeleo da napomenem da je isto takvo nevreme a mozda i losije ,zahvatilo suboticu,cantavir,sentu,kanjizu pre jedno 3 nedelje i unistilo sta se moze unistiti,vest nije objavljena,ustvari jeste posle 3 dana kada su beogradski mediji skontali da su unisteni usevi i da nece imati srbija sta da jede,eto vidite o tome se pise posle par dana,a cim je beograd u pitanju onda je udarna vest...mislim da bi bilo lepo imati par dopisnika u vojvodini a ne samo simpaticnu gospodjicu stetin u novom sadu...

Aleksandar

pre 10 godina

Kada u Beogradu padne grad, to je vest za naslovnu stranu, a kada grad opustosi uz olujni vetar i nezapamceno nevreme neki manji grad u Srbiji, to se jedva pomene u smislu: Kisa u Beogradu, nevreme u nekim delovima zemlje.

milica

pre 10 godina

Meni deluje kao da padaju hemikalije iz nega, a ne pesak... ja na mom automobilu nisam našla pesak, nego nešto masno i belo. Ovo je ista "kiša" koja pada već deseti put u poslenjih par meseci. Da nije to ipak nešto drugo do Sahare na Balkanu?

Ja

pre 10 godina

@ prnjavor - hahaha!!!! Pa što ne čitate neke prnjavorske novine? Tu sigurno ima puno strana o gradu koji je pomlatio prnjavorske useve. Elem, kada 1/3 stanovništva Srbije bude živela u Prnjavoru, a ne u Beogradu, onda će dešavanja u Prnjavoru biti udarna vest. Do tada, ili bojkotujte vesti, ili prihvatite realnost.

prnjavor

pre 10 godina

Daj da pomognemo Beogradjanima, sigurno im je grad pomlatio useve kao kod nas pre sedam dana, samo nije bilo na televiziji... Kada je nevreme u Beogradu, nevreme je i u srcima svih gradjana Srbije... A kada se u Beogradu zaguši kanalizacija, to je svakom pravom gradjaninu Srbije kao zagusen krvni sud...

AT- Focak

pre 10 godina

Sad sam sleteo iz Beca. Mislio sam da cu na ušće sleteti od jake turbulencije. Ludilo. Al' ipak BG je zakon. Srce udara za Srbiju. Pozdrav svima !!!

Srdjan Bg

pre 10 godina

Predlazem, da Eliot Vucic pohapsi sve odgovorne a on naravno zna ko su,xexe sad ce botovi da lupaju minuse mada ovo nije njihova rubrika mozda im i promakne...

dunjo moja zuta ...

pre 10 godina

> steta sto si pobegao iz srbije, ovde ne znam sta bi bilo sa tobom... bas
> vam je tesko, nemate zarazeno mleko i kukuruz, voce nikad jeftinije, svi
> te postuju i vole, placaju te i vise nego sto treba

Koja pogresna slika o kapitalizmu ...Granica za mleko je 0.5 (u Srbiji 0.05), kukuruz da i ne komentarisem ako je Monsento sa ovih prostora, sinoc ostavih jagode na stolu jutros trule da ne moze biti gore (svako voce je dobro za frizider a zaboravio sam taj osecaj da ostavim jabuku pa je pojedem posle 7 dana) ..Da ne nabrajam vise i da se vratim kisi i gradu ...
Savet je da ne hvalis/kudis konja koga nisi jahao ...Licno sam tamo i ovde pa mogu da uporedim o cemu pricam ...

Od hidrometeorologije do magije

pre 10 godina

"...u Centru za unapređenje smatramo da je potrebno podići nivo sistema monitoringa vremenskih uslova, kako bi reagovanje na ovakve pojave bilo brzo i pravovremeno."

I kako to da brzo i pravovremeno reagujemo na tuču? Da čarobnim štapićem stvorimo dovoljno velike i čvrste nadstrešnice za sve što grad može da polupa? Useve, voćke, prozore, krovove, automobile... Ili da ispaljujemo hljade i hiljade protivgradnih raketa, usput oborimo poneki putnički avion, i da ponekom neeksplodirani projektili padnu na glavu? A možda u "centru" misle da bi trebalo angažovati i PVO?

Mishko

pre 10 godina

@Lex

SNS omladino:

Zа protivgradnu zaštitu je zadužen MUP i njihov Sektor za vanredne situacije. Pošto MUP vodi vaš partner Dačić, a za bezbednost je u svakom kontekstu zadužen vaš dragi vođa Vučić, njima se obratite. Kako ste počeli, DS će vam biti kriv i što vas je majka donela nesrećne na svet. Bedno!

max mirny

pre 10 godina

Sa juga nam stize zuta kisa, sa severa leden-kisa, sa istoka valjda crna (morska) kisa, a sa zapada..?! ..pa mislim da samo moze olovna kisa, kao u celom prethodnom veku..

zoran

pre 10 godina

Gde su protiv gradne rakete Djilasu, mislim zbog povrtnjaka i vocnjaka u okolini Beograda!!
(Lex, 30. maj 2013 14:21)

Gde se ispaljuju protiv-gradne rakete iznad gradova koji imaju aerodrom i koliko toliko frekventan avio-saobraćaj, **** radikalski. Pa avioni kruže oko grada na relativno maloj visini sve vreme dok prođe nevreme i čekaju dozvolu da slete, ako nisi znao, a svako nisi znao jer je očito da si avion video samo na TV (i to ne onaj Vučićev što stiže iz Rusije na sveti nikad). I to kruže baš po obodu velikih gradova gde se nalaze bašte i taman da ih rokne ta tvoja granata. Eeeee moj radikalu...

zoran

pre 10 godina

A jel moze ta perionica i psenicu da opere od fuzarije..koje ima u psenici..pa kada nam hleb bude toksican...vi se onda zezajte..dobar dan Srbijo..zemljo nezrelih ljudi..

baki

pre 10 godina

RHMZS se sto hitnije treba raspustiti i preimenovati u REPUBLICKI HIDROSTATISTICKI ZAVOD i dati im samo da se bave statistikom, a nikako prognozom. Molim Vas setite se pre pa otprilike dve nedelje kad su bile one vrucine pa nakon njih kisa dva tri dana, svi su uglas govorili pa i vi postovani B92 da je to poslednje zahladjenje do septembra i poslednja kisa i da ce biti susno leto. Vidite sada, nakon dve nedelje kisa svuda danima, a temperatura ujutru i 5 stepeni bila. dalje kad se udje na njihov sajt i na prognozu, cak onu za 5 dana to veze nema. Ni treci dan ne mogu pogoditi pa recimo ako se udje u ponedeljak, npr. za petak pise 28 suvo i toplo, udje se zatim u sredu i pise za petak npr. 11 stepeni i oblacno. Milion puta sam to primetio. Dakle molim Vas, tj redakciju B92 kao najozbiljniju da napravi neko istrazivanje za to ili sta slicno i da se pokrene to pitanje sta je sa tim ljudima? Oni se hvale da su jedna od najboljih u Evropi i po strucnosti i po opremi. Za sta? Za obmanu naroda! Nek se fino bave statistikom i nek pricaju kakvo je prosle godine, pretprosle itd. bilo vreme u to doba!

Tnt

pre 10 godina

Kakavn grad velicine graska, vi kao da ste coravi, ovo je bilo velicine trešanja u najmanju ruku u Beogradu, pa gde su ovi RHMZ i ostali da se gadjaju ti oblaci, a ne da pokosi sve pred sobom na periferiji grada, a automobili su lepo sinoc dobili crveni pesak, ko zna kakvu prljavstinu pa onda da ga grad velicine tresanja dokrajci... A u prognozi kazu mestimicno sa povremenom kisom... :)

Aleksandar

pre 10 godina

Padala je pre 10 dana i u Jagodini.
Po čaršiji se pričalo da je vulkanskog porekla i da oštećuje farbu
pa su mnogi pohitali da operu automobile a perionice zadovoljno trljaju ruke :-)

Dragisa

pre 10 godina

Pesak iz Sahare je u stvari umrli plankton koji je pun minerala neophodnih za bujanje biljnog sveta. Amazonska kisna suma je milionima godina zaprasivana saharskim peskom.

DEKI

pre 10 godina

Ova drzava se rasipa na sve strane, imamo para za nove migove, pare za nove skupe tramvaje, pa novi skupi most preko ade (vec se otvorile rupe na njemu) itd... Medjutim nemamo para za protiv gradnu odbranu ipak je lepse kada grad velicine tresnje tuce po nama nego da ga mi unistavamo. Ovo malo useva sto je prezivelo grad, u junu I julu nece preziveti susu jer nema kanala za navodnjavanje. Pored svih modernih tehnologija, mi dozvolimo da se ovakva nepogoda desi. Svaki covek je video da se od 10 sati sprema neka nepogoda, kuvalo se na nebu samo oni koji su trebali da reaguju nisu reagovali ili mozda nisu imali sa cime da reaguju???

camcem na posao ...

pre 10 godina

Juce u Torontu je palo toliko kise da je bilo preko 1m vode na autoputu pa su morali da zatvore saobracaj. Vec danas je bolje - temeperatura preko 30C, ali vec u ponedeljak oko 18C ..Pa ti ostani normalan ...

dzupica

pre 10 godina

uzas,grad mi je polomio svo cvece,kako li je tek vocarima i ratarima? Nista od tresanja ove godine! Postoji li protivgradna odbrana ili zivimo u 18. veku?

Djoka

pre 10 godina

"Beograd je danas malo pre podneva zahvatilo jako nevreme sa kišom i gradom veličine "zrna graška"."

Mozda neki genetski modifikovani, pa ko onaj u folirantima: "Kaj ti sad pa to? Ribizla..."

DR

pre 10 godina

Eto prvih rezultata Nikoliceve posete Afici.
A sad ozbiljno,m bolje da su umesto na MIG-ove pare potrosili na rakete za provivgradnu zastitu, vec se vidi razlog a bojim se da ce se videti sve vise.

slavka

pre 10 godina

panikaaa panikaaa ajmo svi panikaaaaa... svake godine majske kise na Zlatiboru ostavljaju kola i puteve sa zutim tragovima... al eto kod nas je to normalno jer borovi tada cvetaju i velika kolicina polena je u vazduhu... ko je gledao satelitski snimak iznad Evrope mogao je da vidi sivkasti maglicasti "oblak" koji se krece od severne obale Afrike ka Grckoj i preko Balkana... al ajmo jos malo... panikaaaaaaaaaaaaa

a

pre 10 godina

Bogami na Vidikovcu u prvih par minuta grad je bio veličine trešanja, taman da nam šokira ljubimca na parkingu sa braon prelivom od jučerašnje kiše...

MUKNAVI

pre 10 godina

E sad ,kada je proslo,pocinju i ovde da lasiraju sokocala protiv grada.Ko lansira?Vrljavi Mile,uvek cevli`Teturajuci Pero,slabosluha baka Milunka(ona reaguje po nekad fijukom raketle` u po vedra neba..cula ona nesto,bogtepita sta`) stoga...zaleeezii bre sta cekas!

Jaka stvar

pre 10 godina

OH MY GOD, WE ALL GONNA DIE!!!!!!!!!!
Brzo, spuštajte roletne, deco bež'te dole u podrum, mama nek donese hranu i vodu a tata ide po pušku.
Brate, ponašate se kao da je proradio vulkan u sred Srbije.
Padao grad, mo'š misliti, padao je i do sad svake godine nekoliko puta, a padaće i u budućnosti. A ni "peskava" kiša nije ništa novo. Čemu tolika panika?

Jovan Bulj

pre 10 godina

U Novom sadu je pre dve nedelje padala pre crvena nego zuta kisa, auto mi je izgledao kao da je neko prosuo kofu sljake.
(SUMP, 30. maj 2013 12:04)

Dve zute kise = jedna crvena, i iskljucenje sa saobracajnog terena, pravac svlac.... ovaj, perionica!!

trt

pre 10 godina

Hahahahahaha... eto, da nije pala ta "prljava" kisa u Beogradu ne bismo ni znali da je ustvari pala u celoj Srbiji! Sta su ti mediji. :)
Da se razumemo - padala i padace, vazi i za grad! Al kakav je ovo "centar za unapredjenje zivotne sredine"!!!?????? Ku-ku namaaaaa...

PARAGLAJDER

pre 10 godina

sudeci po pocetku, nikad gora godina za letenje. Jos ako ima neki meteorolog da mi objasni zasto se tako cesto formira Cb iznad Bg-a???

Aleksandar

pre 10 godina

Milice, slazem se sa tobom. Masa koja pada mnogo je lepljiva, tako da mi to ne lici na one narandzaste saharske padavine s kraja marta ili ono sto je prethodnih godina padalo iz sahare - to se jednostavno vodom spere. I na autu izgleda drugacije, ali se i mnogo teze pere s automobila. Kao da je smolasto.

Miki

pre 10 godina

Setih se jedne takve kiše koja je pala pre 19 godina, u vreme kada je Mirjana Marković prosipala svoje "mudrosti" po štampi. Pa je napisala ovo:

Kao i ovaj pustinjski oblak u protekloj noći, koji je doneo kišu iz Sahare, tako je možda u nekoj noći od pre četiri ili pet godina stigao odnekud izdaleka oblak sa nacionalizmom, mržnjom, nasiljem i ratom.
(Prof. dr Mirjana Marković, lider SK-PJ, Duga, 30. april - 13. maj 1994.)

klofach

pre 10 godina

kod nas u grckoj pada vec dvije sedmice!!! bukvalno zivimo u tom oblaku pijeska!! sjevernije pusti pokadakad na par sati, a juznije je tu gotovo stalno, kazem vec skoro dvije sedmice !!! :)

sofronije

pre 10 godina

Sto se tice grada, bolje da pada po gradovima nego po selima i usevima.
Sto se tice vremena generalno, dokaz koliko smo smesna drzava. Molimo nebo da ne bude grada a da bude kise kada treba inace nista nece da rodi i odosmo u bankrot. Tako rekose ministri za ovu sezonu, ako nas posluzi vreme bice roda. Ej, 21. vek a mi idalje gledamo u nebo i molimo se.

Miki

pre 10 godina

Siroti šeik iz Emirata kupio je komplekse zemlje u Srbiji računajući da će ratarske proizvode proizvesti u korist svoje zemlje.Ali nije računao da u Srbiji štede na protivgradnim raketama, tako da će umesto planirane žetve,obrati bostan. Jadna je zemlja Srbija koja planira da joj strateški proizvodi budu maline,voće i žitarice.Tokom ovog nevremena zatekao sam se na Umci gde sam čuo ispaljivanje tri rakete,a grad je padao kao sneg,više od 10 minuta.Troši se novac na bančenje i vozne parkove funkcionera,ko šiša to što nam je poljoprivreda strateška privredna grana.

Lalegator

pre 10 godina

pa gde su rakete!?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nik, 30. maj 2013 15:29)

Ma rakete imamo,nego su prodali vazdusni prostor,vidi izguglaj.

Komentar

pre 10 godina

@Djokic - tako je, lepo je to sve objasnio Ilija Cvorovic ...

@Alexa - prosle godine je protivgradna odbrana prebacena iz nadleznosti RHMS u nadleznost MUP. E sad, upitaj se zasto policija nije na vreme lansirala raketle ...

miki

pre 10 godina

Početak nevremena me zadesio na stanici kod Centra za vanredne situacije na NBGD-Omladinskih brigada. Majko mila da ste videli, tu radi preko 40 partijskih kadrova koji sa prozora gledaju nevreme, googlaju, puše, pitao sam se zapravo šta oni rade. Ovde ne mislim na čestite ljude koji spasavaju šta se spasti može i koji su uvek na terenu, već na administraciju. Pretpostavljam da nemaju LD ispod 50-60h. A da krenemo po drugim javnim preduzećima, koliko li ih ima Majko Božja???

ljusha

pre 10 godina

Zašto niko ne izveštava kakvu i koliku štetu je led napravio poljoprivrednicima?Ali neeeee važnije od toga je što je pao jedan kesten,par oštećenih automobila i bože moj kolaps u gradu od sat vremena!

Bg

pre 10 godina

:D tako je i u životu sunce kiša grad kolaps dok ne shvatiš da to što ti je palo na glavu nije blato nego zlato ili egzotika ili hranljivi mineralni plankton... Onda opet sunce kiša...

Žilivojke

pre 10 godina

Danas pesak iz afrike a sutra anakonde iz južne
amerike..(Žilivojke, 30. maj 2013 14:42I pirane, i
pirane brate!
(Milosav, 30. maj 2013 17:45)

ŽIVE ĆE NAS IZEDU!!!