Četvrtak, 30.05.2013.

00:41

"Došao sam da podržim i ohrabrim"

Došao sam da pošaljem ohrabrujuću poruku i podržim Vladu Srbije u implementaciji postignutog sporazuma, kaže ministar spoljnih poslova Velike Britanije za B92.

Izvor: B92

"Došao sam da podržim i ohrabrim" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

JATAGANAC

pre 10 godina

Poseta ministra spoljnih poslova Velike Britanije je dobar znak. Verujem da cemo napokon dobiti datum za pregovore i nakon toga da krenemo u jacanju Srbije u svakom pogledu!!!

Оља

pre 10 godina

Долазили су страни политичари код нас и одлазили али ово је битно јер долазе баш уочи доделе датума тако да имамо реалне шансе да очекујемо тај датум и жесток рад на побољшању стандарда људи и преивреде у целини. Добијање датума ће бити само још један услов за систематичнији рад и ефикасније спровођење закона. Требаће много рада да се ова земља доведе у ред али то смо и хтели, правду , истину, ра и ред у држави.

dojčilo

pre 10 godina

Nikolić i Vučić su uspostavili mnogo bolje kontakte sa svetskim liderima nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Tadića. Odnosi su sada mnogo bolji i sa Putinom, i sa evropskim zvaničnicima, a i sa ljudima iz američke administracije, o čemu svedoči i nedavno upozorenje Albancima da se ne mešaju u unutrašnje stvari u Srbiji.

mileva

pre 10 godina

Godinama smo bili izolovani i videli smo gde nas je to dovelo, tako da mi je drago da je nova vlast uspela da ponovo povrati ugled Srbije u svetu.

Trud se isplati!

pre 10 godina

Od kako se promenila vlast u Srbiji, stizu podrske i ponude za saradnju sa svih strana sveta!
To je samo jedan vise dokaz, da nam je sadasnja vlast odgovorno krenula da se bori sa korupcijom i kriminalom, i da smo konacno krenuli da sredjujemo svoje dvoriste!!

novica952

pre 10 godina

Englezi su nam pomagali isto kao i Rusi. Zato, oprez.
(Zoran, 30. maj 2013 19:32)
A što nam Rusi nisu pomogli, najveći su investitori u Srbiji, barne naša prava u UN bolje od nas samih i čine sve da nam pomognu.Zar treba da budu veći Srbi od nas samih kako pre neki mesec reče Konuzin.Da smo imali konzistentu politiku prema Rusiji i da se nismo igralči toplo-hladno bilo bi još bolje.

djokica

pre 10 godina

Braco meni je u Srbiji do j..a. A vam sto ne valja paljba. Iskreno zabole me i za ovog Engleza i za onog Nemca ste bi pre par dana i za sve buduce koji ce doci...
Kakve veze mi obican svet ima sa njima?
Vidim ovde sve neki analiticari, znalci, a kukaju na 20000 mesecno..
Vama nema spasa.
Cao Hejg

Odin

pre 10 godina

jos jedna diplomatska pobeda Srbije
(007, 30. maj 2013 11:03)

Pobeda nego kako. U proteklih godinu dana, izvojevali smo pobede u diplomatskoj sveri koliko nisu u proteklih 10 godina, i smatram da je to veliki uspeh, pre svega pohvale za Vučića bez koga tih trijumfa nebi ni bilo.

ngradjanin

pre 10 godina

Bolje da nam je doneo neki dogovor da se ukinu vize!! Podrska je dobar znak da radimo dobro ali trebaju nam konkretni rezultati i u diplomatiji!!

pavlovic

pre 10 godina

Ziveli smo i bez vase podrske!
(Dusan, 30. maj 2013 17:44)
Tacno je da smo ziveli i bez podrske, ali podrska ovako vaznog diplomate i te kako znaci!!

ARIEL

pre 10 godina

Dobar odnos i razmena informacija sa zemljom kao sto je V.Britanija mogu doneti prevagu u konacnom glasanju za dodeljivanje datuma.

stojce

pre 10 godina

Britanci, poznati kao narod koji ne ulaze velike emocije ka drugim narodima...svakako ovo je neka vrsta presedana i iznenadjenja.

danguba

pre 10 godina

Dobro je da je postignut sporazum, Srbija najzad treba da krene da se bavi ekonomijom, poljoprivredom, sudstvom i mnogim stvarima koje su poslednjih decenija stagnirale..da i mi docekamo dan ulaska Srbije u EU!

djomla

pre 10 godina

Moramo u EU iz vise razloga, izlisno ih je vise i pominjati. Oni koji se tome protive jednostavno nikada nisu izasli iz Srbije i ne znaju kako ljudi zive lagodno u odnosu na nas. Njihova omladina ima sansu i priliku da se obrazuje, radi i zaradi, da putuje i uziva u zvom zivotu. Ovo u Srbiji nije zivot, vec imitacija istog. I da..hocu u EU i hocu da moja deca budu gradjani EU!

kole

pre 10 godina

Podrzavam potpisivanje sporazuma, jer je to jedini nacin da Srbija krene napred..Ovaj sporazum je odavno potpisan, samo prethodne vlade nisu imale hrabrosti da to javno urade.

Bojan

pre 10 godina

Dali smo sebi autogol u Ohridu! Sporazum ne sme da bude delo priitisaka vec iskrene zelje da se ovde raskrsti sa animozitetima i krene dalje!

kiki

pre 10 godina

Ova poseta je ocigledan znak da je ova Vlada odlucna i spremna da vodi Srbiju u bolji zivot..nece biti lako i nece se to desiti preko noci, ali vazno je a se radi na tome, ozbiljnije nego do sada.

E moji Srbi

pre 10 godina

Još samo jedan u nizu pritisaka ka samoukidanju i daljem rastakanju države ali onako diplomatski uvijen u "podršku" - kako samo englezi znaju to da urade. Još im je Njegoš svojevremeno rekao: "Zašto držite mrtvu tursku ruka na srpskom vratu". Pa oni su nam ladno tepih bombardovanje srpskih gradova 1944-e naplatili NAŠIM zlatnim rezervama koje su tada bile sklonjene u Londonu i Vašingtonu!

Mazarin

pre 10 godina

Nema mesta hvalospevima. Bitke na svim poljima tek slede. A to što je čovek potegao da dođe iz Britanije je samo uljudno i ništa više. Jer da nas žele iskreno u Eu ,do sad bi već bili u njoj.

Pero

pre 10 godina

Vazno je da gradjani Srbije daju svoje misljenje povodom sporazuma, smatram da bi vecina podrzala isti, jer dosta smo ziveli u tunelu i gubili godine svog zivota, umesto da zivimo kao sav normalan svet.

Obrenovčanin

pre 10 godina

Ne treba puno da padamo na hvalospeve zvaničnika evropske unije već da stavimo prst na čelo i vidimo kako ćemo i šta ćemo ako stvarno dođemo do datuma jer tek slede sve teže i teže prepreke do konačnog ulaska u Eu.

PPeca@SER

pre 10 godina

Ukinite vize, bre!
(Misko, 30. maj 2013 09:12)

Da, bas tako. Mogu li ja kao zvanicni partner znacajne kompanije iz GB da udjem u tu zemlju a da ne molim, pa jos da me i odbiju kad sam vec platio hotel, avio kartu, imao poziv da dodjem od vise poslovnih partnera... a u isto vreme mi pustamo nekog tamo drzavljanina GB da udje u nasu zemlju na biciklu i jos mu cela Policija trazi ukradeni bicikl?

maksim

pre 10 godina

Hejg ce se tokom dana sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolicem i vicepremijerom Aleksandrom Vucicem, a na kraju posete ce razgovarati sa premijerom Ivicom Dacicem.

Zna i on ko su prioriteti, Dacija ostavlja za kraj.

Branko

pre 10 godina

Ovo je prilika da zvaničnici Srbije upoznaju šefa diplomatije Britanije šta je sve SDrbija uradila na njenom putu ka evrointegracijama. Verujemo da će Britanija podržati Srbiju da u junu dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

?

pre 10 godina

Zna i on ko su prioriteti, Dacija ostavlja za kraj.
(maksim, 30. maj 2013 16:15)

Sve je vise ovakvih komentara nazadnjackih botova kojima se spsusta Dacic. Covek im je dao sansu a evo kako mu vracaju. Jel to najava raspada koalicije?

2013

pre 10 godina

Oko komentara po pitanju viza: još krajem 2011, kada je delegacija predvodjena Đelićem posetila UK, je rečeno da u dogledno vreme neće biti nikakvog ukidanja viza nijednoj državi Balkana. Obrazloženje je bilo da UK trpi strahoviti pritisak imigranata iz Bugarske i Rumunije, kao i zemalja centralne Evrope primljenih 2004. u EU, i da ne postoji nikakva podrška ni u javnosti ni među političarima za takav potez. Mislim da je rečeno da bi najraniji datum za ukidanje viza mogla da bude tek 2015. godina (kada će UK obaviti reviziju viznog režima sa svim zemljama, koja je trebala da bude obavljena 2011, ali je otkazana zbog priprema za Olimpijadu prošle godine), ali i da je čak i tada sve pod ogromnim znakom pitanja da li će doći do ukidanja ili ne.

novicavg

pre 10 godina

Srbiji sigurno u ovom trenutku prija podrška šefa Forin ofisa Vilijema Hejga kao ministra inostranih poslova Engleske, prijaju reči podrške koju pruža na putu Srbije ka EU integracijama.U susretima sa Mrkićem, predsednikom Nikolićem i premijerom i zamenikom premijera Vučićem sigurno ima šta da kaže i da prense sigurnu podršku njegove zemlja za dobijanje datuma i mislim da tu nema nikakve sumnje i namere Engleske da Srbiju podrži.Srbija iako ima od neke zemlje da zazire to sigurno nije Engleska i ne treba očekivati nikakve nepoznanice i ponašanja koja odudaruju od ukupnog stava evropske dvadesetsedmorice kada budu odlučivali i datumu.

Izgubljeni demokrata

pre 10 godina

Podrska nam je dobro dosla ,a Britanija ne daje bas tako olako podrsku.Ova poseta je znacajna iz tog razloga jos vise.

jos danas

pre 10 godina

U ovako vaznom trenutku za Srbiju, podrska ministra V.Britanije je jako bitna. Znacajno je za nasu zemlju da imamo dobru saradnju i podrsku sile kakva je V.Britanija, koja je i sama clanica EU, sto je za Srbiju sada jedan od prioriteta i celjeva, dobijanje datuma za pocetak pregovora o ulasku u EU.

smehotres

pre 10 godina

Britanska podrška je od izuzetnog značaja za našu Srbiju!
(ZUMA, 30. maj 2013 11:43)

Kako sad to?Do pre godinu dana svaka rec sa Zapada je bila losa za nas?!I sad odjednom sve je bas dobro za nas?!
Malo ste smesni vi novopeceni ultra evropejci.

Miroslav D.

pre 10 godina

Srbija zasluzuje pohvale i podrsku, jer su Vucic i Vlada Srbije dali sve od sebe da dodje do sto povoljnijeg sporazuma za nas narod, znamo da je odluka bila uzasno teska.

Tard

pre 10 godina

Sad je to lepo i korisno,sad je to pametno,sad je to ocena dobrog rada Vlade...
(podseti me sta to bese obraz?, 30. maj 2013 15:13)
------------

Pre svega ocena dobrog rada vlade. Kad smo dobili novu vladu i novog predsednika, svi su mislili da nam niko od važnih državnika neće dolaziti, a kamoli davati podršku. A, šta se događa - upravo suprotno, i to zbog toga što su isti pozitivno iznenađeni i cene rad i zalaganje koje je ova vlada pokazala.

podseti me sta to bese obraz?

pre 10 godina

Kada jedan vazan drzavnik posecuje nasu zemlju,znaci da se rad i zalaganje ove Vlade i te kako vrednuju!
(Milicica, 30. maj 2013 14:57)

Ma nije vlajda?A kazi nam Milice kad su razni sa Zapada dolazili u Srbiju dok su tvoji radikali(sada bez bedza) bili opozicija sta ste onda govorili?
Onda su to bili agresori,prevaranti,masoni,lopovi,ucenjivaci.A oni koji su ih primali su bili izdajnici,placenici,masoni,lopovi.
Onda ste bili apriori protiv svega,ali bas protiv svega sa te strane sveta!
Kako sad odjednom neka dijametralno suprotna prica?!
Sad je to lepo i korisno,sad je to pametno,sad je to ocena dobrog rada Vlade...
Licemerje i hohstapleraj najgore vrste.

Djole

pre 10 godina

@.
(Prognozer, 30. maj 2013 08:59)

Jedino vreme kad nismo bili kolonija je kad je postajala bivsa Jugoslavija...sada moram da biramo...hocemo li sa Turcima ili sa Nemcima...da smo ranije bili pod Nemicima danas bi mnogo bolje zivili..to je cinjenica

to vam je pravi razlog posete

pre 10 godina

Ove diplomate sa zapada ponašaju se kao mala deca,ne da slažu ne umeju.Došao on iz Britanije da podrži Srbiju,možeš misliti.Dobro da nije rekao da mu je cilj posete da kupi sladoled u Knez Mihajilovoj i prošeta Kalemegdanom pa da se vrati kući.Ova živa diplomatska aktivnost zapadnih zemalja prvenstveno je usmerena na sporazum Srbije i Rusije.Taj dogovor kao i Rusko naoružavanje Srbije (pokriveno nekim "robnim razmenama") je ono što zapad muči.Sigurno je da će Srbija postati najjača sila na Balkanu ukoliko joj Rusi daju adekvatno naoružanje,a zna zapad kako je Srbiju darivao i čime 1999.godine pa zato sada strepe.

ALEKSANDAR

pre 10 godina

VIZE SKINUTI SA REDA ZA VELIKU BRITANIJU GOSPODINE!!!!!!!!
Ama bas niko ne prica o vizama koje nam jos trebaju za GB.
Pa mi koji zivimo u insotranstvu takodje nam treba viza za GB ako imamo pasos rbije ali sa dozvolom. Velika Britanija je jedina zemlja sa zapada za koju nam treba jos uvek viza.
Molim pokrenite pod hitno taj postupak koji je jako vazan.
POD HITNO UKINITE VIZNI REZIM ZA SRBIJU I SRBE PA PNDA RICAJTE O NEKIM EU STVARIMA.
Hvala.

Sava Drugi

pre 10 godina

Vaš ambasador je pre nekoliko godina pri odlasku je rekao:
Vi imate dva problema: Taj problem koji imate i probelm da vidite svoj problem.

Šta se u medjuvremenu promenilo?

draško

pre 10 godina

Srbija je datum zaslužila, i to će Vučić otvoreno reći svakom svom sagovorniku, pa i gospodinu Hejgu, a gospodin Hejg bi mogao da pomogne Srbiji, na taj način što će uticati na evropske zvaničnike da Srbiji dodele datum za početak pregovora sa EU.

Alen

pre 10 godina

Znacajna je ova poseta, Britanci nikad ne daju podrsku olako, sta vise cesto se drze po strani kad se radi o malim zemljama, ocigledno da im je pitanje naseg prijema u EU vazno.

Patria

pre 10 godina

Koji je ovo smehotres. Nemoj slucajno neko da pomisli da je britanski ministar spoljnih poslova manje vazan od nemackog. Zato je ovaj brze bolje dosao da i on "podrzi"... Kladim se da je sledeci francuz, iako se posle Vestervelea odmah oglasio francuski ambasador, ili neko iz Italije... Pa i oni moraju da glume mnogo bitne likove pred svojim auditorijumom.

BOŽANA 63

pre 10 godina

Ako je dosao da nam u ovom trenutku da potrebnu podrsku, dobro dosao. Ali ako ce doci da nam izda nova naredjenja sta Srbija treba da ucini. Dosta smo izvrsili toga, ali ne zbog njih vec zbog nas samih, da nam buducnost bude bolja.

Prognozer

pre 10 godina

Nitko, a pogotvo iz SAD, GB i BRD ne zele Srbiji dobro, uverite se vec jednom!
Kako kaze "crni" opet ce doci sa nekakvim obecanjem uz ucenu. E Srbijo, odnosno politicari u vladi, bili ste i ostali naivni. Srbija nije nista drugo vec jedina kolonija zapada u Evropi sa kojom se radi sto im je volja.

mistral

pre 10 godina

Hejg ima pravo, a znamo mi to i sami, da samo stvarna primena plana na terenu garantuje poboljšenje i napredovanje. Tu sad treba obratiti pažnju ko će kočiti tu primenu i pravedno postupiti.

Indy

pre 10 godina

Sa državom koja hoće da izađe iz EU razgovaramo o evrointegracijama, a sa kvazi-državom kojoj smo izgradili kompletnu infrastrukturu, razgovaramo kako da se Srbima obezbede telefon i normalno snabdevanje strujom.

Crni

pre 10 godina

"Beograd -- Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg stiže danas u Beograd"
Nesto radimo na putu za EU, ali koliko je to dobro nezna se, mnogo su se ovi iz Evrope ustrcali da potpisemo nesto sto ce izgleda vise njima odgovarati nego nama. Da li oni stvarno zele da nas vide u EU ili vise zele da aminujemo njihove planove oko nezavisne drzaave Kosovo. Svi nam masu nekvim datumom kojeg cak nema ni na papiru, a sta ce da kazu nasi evropejci ako posle Kosova jos uvek ostanemo samo na datumu. Da ne bude: potpisite nam jos malo oko Vojvodine dobicete datum, jer mnogo se oni trude da nas ubjede svi dolaze samo sa obcanjima prava kanonada evropskuh drzavnika i emisara ovih dana stize u Beograd. Do sada su nas uvek izigrali sve rezolucije koje su oni doneli oni su ih i prekrsili, naravno, na nasu stetu. Treba stvarno biti jako oprezan sta se potpisuje, jer oni sve tumace onako kako njima odgovara, a jednom potpisano ostaje za stalno. A ako im potpisemo sve, vise nemamo nikakve argumente u rukama za dalje pregovore.

Indy

pre 10 godina

Sa državom koja hoće da izađe iz EU razgovaramo o evrointegracijama, a sa kvazi-državom kojoj smo izgradili kompletnu infrastrukturu, razgovaramo kako da se Srbima obezbede telefon i normalno snabdevanje strujom.

Prognozer

pre 10 godina

Nitko, a pogotvo iz SAD, GB i BRD ne zele Srbiji dobro, uverite se vec jednom!
Kako kaze "crni" opet ce doci sa nekakvim obecanjem uz ucenu. E Srbijo, odnosno politicari u vladi, bili ste i ostali naivni. Srbija nije nista drugo vec jedina kolonija zapada u Evropi sa kojom se radi sto im je volja.

Crni

pre 10 godina

"Beograd -- Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg stiže danas u Beograd"
Nesto radimo na putu za EU, ali koliko je to dobro nezna se, mnogo su se ovi iz Evrope ustrcali da potpisemo nesto sto ce izgleda vise njima odgovarati nego nama. Da li oni stvarno zele da nas vide u EU ili vise zele da aminujemo njihove planove oko nezavisne drzaave Kosovo. Svi nam masu nekvim datumom kojeg cak nema ni na papiru, a sta ce da kazu nasi evropejci ako posle Kosova jos uvek ostanemo samo na datumu. Da ne bude: potpisite nam jos malo oko Vojvodine dobicete datum, jer mnogo se oni trude da nas ubjede svi dolaze samo sa obcanjima prava kanonada evropskuh drzavnika i emisara ovih dana stize u Beograd. Do sada su nas uvek izigrali sve rezolucije koje su oni doneli oni su ih i prekrsili, naravno, na nasu stetu. Treba stvarno biti jako oprezan sta se potpisuje, jer oni sve tumace onako kako njima odgovara, a jednom potpisano ostaje za stalno. A ako im potpisemo sve, vise nemamo nikakve argumente u rukama za dalje pregovore.

Patria

pre 10 godina

Koji je ovo smehotres. Nemoj slucajno neko da pomisli da je britanski ministar spoljnih poslova manje vazan od nemackog. Zato je ovaj brze bolje dosao da i on "podrzi"... Kladim se da je sledeci francuz, iako se posle Vestervelea odmah oglasio francuski ambasador, ili neko iz Italije... Pa i oni moraju da glume mnogo bitne likove pred svojim auditorijumom.

BOŽANA 63

pre 10 godina

Ako je dosao da nam u ovom trenutku da potrebnu podrsku, dobro dosao. Ali ako ce doci da nam izda nova naredjenja sta Srbija treba da ucini. Dosta smo izvrsili toga, ali ne zbog njih vec zbog nas samih, da nam buducnost bude bolja.

podseti me sta to bese obraz?

pre 10 godina

Kada jedan vazan drzavnik posecuje nasu zemlju,znaci da se rad i zalaganje ove Vlade i te kako vrednuju!
(Milicica, 30. maj 2013 14:57)

Ma nije vlajda?A kazi nam Milice kad su razni sa Zapada dolazili u Srbiju dok su tvoji radikali(sada bez bedza) bili opozicija sta ste onda govorili?
Onda su to bili agresori,prevaranti,masoni,lopovi,ucenjivaci.A oni koji su ih primali su bili izdajnici,placenici,masoni,lopovi.
Onda ste bili apriori protiv svega,ali bas protiv svega sa te strane sveta!
Kako sad odjednom neka dijametralno suprotna prica?!
Sad je to lepo i korisno,sad je to pametno,sad je to ocena dobrog rada Vlade...
Licemerje i hohstapleraj najgore vrste.

ALEKSANDAR

pre 10 godina

VIZE SKINUTI SA REDA ZA VELIKU BRITANIJU GOSPODINE!!!!!!!!
Ama bas niko ne prica o vizama koje nam jos trebaju za GB.
Pa mi koji zivimo u insotranstvu takodje nam treba viza za GB ako imamo pasos rbije ali sa dozvolom. Velika Britanija je jedina zemlja sa zapada za koju nam treba jos uvek viza.
Molim pokrenite pod hitno taj postupak koji je jako vazan.
POD HITNO UKINITE VIZNI REZIM ZA SRBIJU I SRBE PA PNDA RICAJTE O NEKIM EU STVARIMA.
Hvala.

smehotres

pre 10 godina

Britanska podrška je od izuzetnog značaja za našu Srbiju!
(ZUMA, 30. maj 2013 11:43)

Kako sad to?Do pre godinu dana svaka rec sa Zapada je bila losa za nas?!I sad odjednom sve je bas dobro za nas?!
Malo ste smesni vi novopeceni ultra evropejci.

Sava Drugi

pre 10 godina

Vaš ambasador je pre nekoliko godina pri odlasku je rekao:
Vi imate dva problema: Taj problem koji imate i probelm da vidite svoj problem.

Šta se u medjuvremenu promenilo?

mistral

pre 10 godina

Hejg ima pravo, a znamo mi to i sami, da samo stvarna primena plana na terenu garantuje poboljšenje i napredovanje. Tu sad treba obratiti pažnju ko će kočiti tu primenu i pravedno postupiti.

to vam je pravi razlog posete

pre 10 godina

Ove diplomate sa zapada ponašaju se kao mala deca,ne da slažu ne umeju.Došao on iz Britanije da podrži Srbiju,možeš misliti.Dobro da nije rekao da mu je cilj posete da kupi sladoled u Knez Mihajilovoj i prošeta Kalemegdanom pa da se vrati kući.Ova živa diplomatska aktivnost zapadnih zemalja prvenstveno je usmerena na sporazum Srbije i Rusije.Taj dogovor kao i Rusko naoružavanje Srbije (pokriveno nekim "robnim razmenama") je ono što zapad muči.Sigurno je da će Srbija postati najjača sila na Balkanu ukoliko joj Rusi daju adekvatno naoružanje,a zna zapad kako je Srbiju darivao i čime 1999.godine pa zato sada strepe.

Alen

pre 10 godina

Znacajna je ova poseta, Britanci nikad ne daju podrsku olako, sta vise cesto se drze po strani kad se radi o malim zemljama, ocigledno da im je pitanje naseg prijema u EU vazno.

PPeca@SER

pre 10 godina

Ukinite vize, bre!
(Misko, 30. maj 2013 09:12)

Da, bas tako. Mogu li ja kao zvanicni partner znacajne kompanije iz GB da udjem u tu zemlju a da ne molim, pa jos da me i odbiju kad sam vec platio hotel, avio kartu, imao poziv da dodjem od vise poslovnih partnera... a u isto vreme mi pustamo nekog tamo drzavljanina GB da udje u nasu zemlju na biciklu i jos mu cela Policija trazi ukradeni bicikl?

Djole

pre 10 godina

@.
(Prognozer, 30. maj 2013 08:59)

Jedino vreme kad nismo bili kolonija je kad je postajala bivsa Jugoslavija...sada moram da biramo...hocemo li sa Turcima ili sa Nemcima...da smo ranije bili pod Nemicima danas bi mnogo bolje zivili..to je cinjenica

draško

pre 10 godina

Srbija je datum zaslužila, i to će Vučić otvoreno reći svakom svom sagovorniku, pa i gospodinu Hejgu, a gospodin Hejg bi mogao da pomogne Srbiji, na taj način što će uticati na evropske zvaničnike da Srbiji dodele datum za početak pregovora sa EU.

jos danas

pre 10 godina

U ovako vaznom trenutku za Srbiju, podrska ministra V.Britanije je jako bitna. Znacajno je za nasu zemlju da imamo dobru saradnju i podrsku sile kakva je V.Britanija, koja je i sama clanica EU, sto je za Srbiju sada jedan od prioriteta i celjeva, dobijanje datuma za pocetak pregovora o ulasku u EU.

Tard

pre 10 godina

Sad je to lepo i korisno,sad je to pametno,sad je to ocena dobrog rada Vlade...
(podseti me sta to bese obraz?, 30. maj 2013 15:13)
------------

Pre svega ocena dobrog rada vlade. Kad smo dobili novu vladu i novog predsednika, svi su mislili da nam niko od važnih državnika neće dolaziti, a kamoli davati podršku. A, šta se događa - upravo suprotno, i to zbog toga što su isti pozitivno iznenađeni i cene rad i zalaganje koje je ova vlada pokazala.

Branko

pre 10 godina

Ovo je prilika da zvaničnici Srbije upoznaju šefa diplomatije Britanije šta je sve SDrbija uradila na njenom putu ka evrointegracijama. Verujemo da će Britanija podržati Srbiju da u junu dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

E moji Srbi

pre 10 godina

Još samo jedan u nizu pritisaka ka samoukidanju i daljem rastakanju države ali onako diplomatski uvijen u "podršku" - kako samo englezi znaju to da urade. Još im je Njegoš svojevremeno rekao: "Zašto držite mrtvu tursku ruka na srpskom vratu". Pa oni su nam ladno tepih bombardovanje srpskih gradova 1944-e naplatili NAŠIM zlatnim rezervama koje su tada bile sklonjene u Londonu i Vašingtonu!

djomla

pre 10 godina

Moramo u EU iz vise razloga, izlisno ih je vise i pominjati. Oni koji se tome protive jednostavno nikada nisu izasli iz Srbije i ne znaju kako ljudi zive lagodno u odnosu na nas. Njihova omladina ima sansu i priliku da se obrazuje, radi i zaradi, da putuje i uziva u zvom zivotu. Ovo u Srbiji nije zivot, vec imitacija istog. I da..hocu u EU i hocu da moja deca budu gradjani EU!

Izgubljeni demokrata

pre 10 godina

Podrska nam je dobro dosla ,a Britanija ne daje bas tako olako podrsku.Ova poseta je znacajna iz tog razloga jos vise.

Obrenovčanin

pre 10 godina

Ne treba puno da padamo na hvalospeve zvaničnika evropske unije već da stavimo prst na čelo i vidimo kako ćemo i šta ćemo ako stvarno dođemo do datuma jer tek slede sve teže i teže prepreke do konačnog ulaska u Eu.

danguba

pre 10 godina

Dobro je da je postignut sporazum, Srbija najzad treba da krene da se bavi ekonomijom, poljoprivredom, sudstvom i mnogim stvarima koje su poslednjih decenija stagnirale..da i mi docekamo dan ulaska Srbije u EU!

novica952

pre 10 godina

Englezi su nam pomagali isto kao i Rusi. Zato, oprez.
(Zoran, 30. maj 2013 19:32)
A što nam Rusi nisu pomogli, najveći su investitori u Srbiji, barne naša prava u UN bolje od nas samih i čine sve da nam pomognu.Zar treba da budu veći Srbi od nas samih kako pre neki mesec reče Konuzin.Da smo imali konzistentu politiku prema Rusiji i da se nismo igralči toplo-hladno bilo bi još bolje.

maksim

pre 10 godina

Hejg ce se tokom dana sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolicem i vicepremijerom Aleksandrom Vucicem, a na kraju posete ce razgovarati sa premijerom Ivicom Dacicem.

Zna i on ko su prioriteti, Dacija ostavlja za kraj.

2013

pre 10 godina

Oko komentara po pitanju viza: još krajem 2011, kada je delegacija predvodjena Đelićem posetila UK, je rečeno da u dogledno vreme neće biti nikakvog ukidanja viza nijednoj državi Balkana. Obrazloženje je bilo da UK trpi strahoviti pritisak imigranata iz Bugarske i Rumunije, kao i zemalja centralne Evrope primljenih 2004. u EU, i da ne postoji nikakva podrška ni u javnosti ni među političarima za takav potez. Mislim da je rečeno da bi najraniji datum za ukidanje viza mogla da bude tek 2015. godina (kada će UK obaviti reviziju viznog režima sa svim zemljama, koja je trebala da bude obavljena 2011, ali je otkazana zbog priprema za Olimpijadu prošle godine), ali i da je čak i tada sve pod ogromnim znakom pitanja da li će doći do ukidanja ili ne.

stojce

pre 10 godina

Britanci, poznati kao narod koji ne ulaze velike emocije ka drugim narodima...svakako ovo je neka vrsta presedana i iznenadjenja.

pavlovic

pre 10 godina

Ziveli smo i bez vase podrske!
(Dusan, 30. maj 2013 17:44)
Tacno je da smo ziveli i bez podrske, ali podrska ovako vaznog diplomate i te kako znaci!!

ngradjanin

pre 10 godina

Bolje da nam je doneo neki dogovor da se ukinu vize!! Podrska je dobar znak da radimo dobro ali trebaju nam konkretni rezultati i u diplomatiji!!

Mazarin

pre 10 godina

Nema mesta hvalospevima. Bitke na svim poljima tek slede. A to što je čovek potegao da dođe iz Britanije je samo uljudno i ništa više. Jer da nas žele iskreno u Eu ,do sad bi već bili u njoj.

kole

pre 10 godina

Podrzavam potpisivanje sporazuma, jer je to jedini nacin da Srbija krene napred..Ovaj sporazum je odavno potpisan, samo prethodne vlade nisu imale hrabrosti da to javno urade.

Pero

pre 10 godina

Vazno je da gradjani Srbije daju svoje misljenje povodom sporazuma, smatram da bi vecina podrzala isti, jer dosta smo ziveli u tunelu i gubili godine svog zivota, umesto da zivimo kao sav normalan svet.

ARIEL

pre 10 godina

Dobar odnos i razmena informacija sa zemljom kao sto je V.Britanija mogu doneti prevagu u konacnom glasanju za dodeljivanje datuma.

djokica

pre 10 godina

Braco meni je u Srbiji do j..a. A vam sto ne valja paljba. Iskreno zabole me i za ovog Engleza i za onog Nemca ste bi pre par dana i za sve buduce koji ce doci...
Kakve veze mi obican svet ima sa njima?
Vidim ovde sve neki analiticari, znalci, a kukaju na 20000 mesecno..
Vama nema spasa.
Cao Hejg

Trud se isplati!

pre 10 godina

Od kako se promenila vlast u Srbiji, stizu podrske i ponude za saradnju sa svih strana sveta!
To je samo jedan vise dokaz, da nam je sadasnja vlast odgovorno krenula da se bori sa korupcijom i kriminalom, i da smo konacno krenuli da sredjujemo svoje dvoriste!!

Miroslav D.

pre 10 godina

Srbija zasluzuje pohvale i podrsku, jer su Vucic i Vlada Srbije dali sve od sebe da dodje do sto povoljnijeg sporazuma za nas narod, znamo da je odluka bila uzasno teska.

novicavg

pre 10 godina

Srbiji sigurno u ovom trenutku prija podrška šefa Forin ofisa Vilijema Hejga kao ministra inostranih poslova Engleske, prijaju reči podrške koju pruža na putu Srbije ka EU integracijama.U susretima sa Mrkićem, predsednikom Nikolićem i premijerom i zamenikom premijera Vučićem sigurno ima šta da kaže i da prense sigurnu podršku njegove zemlja za dobijanje datuma i mislim da tu nema nikakve sumnje i namere Engleske da Srbiju podrži.Srbija iako ima od neke zemlje da zazire to sigurno nije Engleska i ne treba očekivati nikakve nepoznanice i ponašanja koja odudaruju od ukupnog stava evropske dvadesetsedmorice kada budu odlučivali i datumu.

?

pre 10 godina

Zna i on ko su prioriteti, Dacija ostavlja za kraj.
(maksim, 30. maj 2013 16:15)

Sve je vise ovakvih komentara nazadnjackih botova kojima se spsusta Dacic. Covek im je dao sansu a evo kako mu vracaju. Jel to najava raspada koalicije?

Bojan

pre 10 godina

Dali smo sebi autogol u Ohridu! Sporazum ne sme da bude delo priitisaka vec iskrene zelje da se ovde raskrsti sa animozitetima i krene dalje!

Odin

pre 10 godina

jos jedna diplomatska pobeda Srbije
(007, 30. maj 2013 11:03)

Pobeda nego kako. U proteklih godinu dana, izvojevali smo pobede u diplomatskoj sveri koliko nisu u proteklih 10 godina, i smatram da je to veliki uspeh, pre svega pohvale za Vučića bez koga tih trijumfa nebi ni bilo.

kiki

pre 10 godina

Ova poseta je ocigledan znak da je ova Vlada odlucna i spremna da vodi Srbiju u bolji zivot..nece biti lako i nece se to desiti preko noci, ali vazno je a se radi na tome, ozbiljnije nego do sada.

dojčilo

pre 10 godina

Nikolić i Vučić su uspostavili mnogo bolje kontakte sa svetskim liderima nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Tadića. Odnosi su sada mnogo bolji i sa Putinom, i sa evropskim zvaničnicima, a i sa ljudima iz američke administracije, o čemu svedoči i nedavno upozorenje Albancima da se ne mešaju u unutrašnje stvari u Srbiji.

Оља

pre 10 godina

Долазили су страни политичари код нас и одлазили али ово је битно јер долазе баш уочи доделе датума тако да имамо реалне шансе да очекујемо тај датум и жесток рад на побољшању стандарда људи и преивреде у целини. Добијање датума ће бити само још један услов за систематичнији рад и ефикасније спровођење закона. Требаће много рада да се ова земља доведе у ред али то смо и хтели, правду , истину, ра и ред у држави.

JATAGANAC

pre 10 godina

Poseta ministra spoljnih poslova Velike Britanije je dobar znak. Verujem da cemo napokon dobiti datum za pregovore i nakon toga da krenemo u jacanju Srbije u svakom pogledu!!!

mileva

pre 10 godina

Godinama smo bili izolovani i videli smo gde nas je to dovelo, tako da mi je drago da je nova vlast uspela da ponovo povrati ugled Srbije u svetu.

mistral

pre 10 godina

Hejg ima pravo, a znamo mi to i sami, da samo stvarna primena plana na terenu garantuje poboljšenje i napredovanje. Tu sad treba obratiti pažnju ko će kočiti tu primenu i pravedno postupiti.

draško

pre 10 godina

Srbija je datum zaslužila, i to će Vučić otvoreno reći svakom svom sagovorniku, pa i gospodinu Hejgu, a gospodin Hejg bi mogao da pomogne Srbiji, na taj način što će uticati na evropske zvaničnike da Srbiji dodele datum za početak pregovora sa EU.

Alen

pre 10 godina

Znacajna je ova poseta, Britanci nikad ne daju podrsku olako, sta vise cesto se drze po strani kad se radi o malim zemljama, ocigledno da im je pitanje naseg prijema u EU vazno.

Prognozer

pre 10 godina

Nitko, a pogotvo iz SAD, GB i BRD ne zele Srbiji dobro, uverite se vec jednom!
Kako kaze "crni" opet ce doci sa nekakvim obecanjem uz ucenu. E Srbijo, odnosno politicari u vladi, bili ste i ostali naivni. Srbija nije nista drugo vec jedina kolonija zapada u Evropi sa kojom se radi sto im je volja.

Indy

pre 10 godina

Sa državom koja hoće da izađe iz EU razgovaramo o evrointegracijama, a sa kvazi-državom kojoj smo izgradili kompletnu infrastrukturu, razgovaramo kako da se Srbima obezbede telefon i normalno snabdevanje strujom.

BOŽANA 63

pre 10 godina

Ako je dosao da nam u ovom trenutku da potrebnu podrsku, dobro dosao. Ali ako ce doci da nam izda nova naredjenja sta Srbija treba da ucini. Dosta smo izvrsili toga, ali ne zbog njih vec zbog nas samih, da nam buducnost bude bolja.

Crni

pre 10 godina

"Beograd -- Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg stiže danas u Beograd"
Nesto radimo na putu za EU, ali koliko je to dobro nezna se, mnogo su se ovi iz Evrope ustrcali da potpisemo nesto sto ce izgleda vise njima odgovarati nego nama. Da li oni stvarno zele da nas vide u EU ili vise zele da aminujemo njihove planove oko nezavisne drzaave Kosovo. Svi nam masu nekvim datumom kojeg cak nema ni na papiru, a sta ce da kazu nasi evropejci ako posle Kosova jos uvek ostanemo samo na datumu. Da ne bude: potpisite nam jos malo oko Vojvodine dobicete datum, jer mnogo se oni trude da nas ubjede svi dolaze samo sa obcanjima prava kanonada evropskuh drzavnika i emisara ovih dana stize u Beograd. Do sada su nas uvek izigrali sve rezolucije koje su oni doneli oni su ih i prekrsili, naravno, na nasu stetu. Treba stvarno biti jako oprezan sta se potpisuje, jer oni sve tumace onako kako njima odgovara, a jednom potpisano ostaje za stalno. A ako im potpisemo sve, vise nemamo nikakve argumente u rukama za dalje pregovore.

to vam je pravi razlog posete

pre 10 godina

Ove diplomate sa zapada ponašaju se kao mala deca,ne da slažu ne umeju.Došao on iz Britanije da podrži Srbiju,možeš misliti.Dobro da nije rekao da mu je cilj posete da kupi sladoled u Knez Mihajilovoj i prošeta Kalemegdanom pa da se vrati kući.Ova živa diplomatska aktivnost zapadnih zemalja prvenstveno je usmerena na sporazum Srbije i Rusije.Taj dogovor kao i Rusko naoružavanje Srbije (pokriveno nekim "robnim razmenama") je ono što zapad muči.Sigurno je da će Srbija postati najjača sila na Balkanu ukoliko joj Rusi daju adekvatno naoružanje,a zna zapad kako je Srbiju darivao i čime 1999.godine pa zato sada strepe.

Izgubljeni demokrata

pre 10 godina

Podrska nam je dobro dosla ,a Britanija ne daje bas tako olako podrsku.Ova poseta je znacajna iz tog razloga jos vise.

Tard

pre 10 godina

Sad je to lepo i korisno,sad je to pametno,sad je to ocena dobrog rada Vlade...
(podseti me sta to bese obraz?, 30. maj 2013 15:13)
------------

Pre svega ocena dobrog rada vlade. Kad smo dobili novu vladu i novog predsednika, svi su mislili da nam niko od važnih državnika neće dolaziti, a kamoli davati podršku. A, šta se događa - upravo suprotno, i to zbog toga što su isti pozitivno iznenađeni i cene rad i zalaganje koje je ova vlada pokazala.

Miroslav D.

pre 10 godina

Srbija zasluzuje pohvale i podrsku, jer su Vucic i Vlada Srbije dali sve od sebe da dodje do sto povoljnijeg sporazuma za nas narod, znamo da je odluka bila uzasno teska.

kiki

pre 10 godina

Ova poseta je ocigledan znak da je ova Vlada odlucna i spremna da vodi Srbiju u bolji zivot..nece biti lako i nece se to desiti preko noci, ali vazno je a se radi na tome, ozbiljnije nego do sada.

Odin

pre 10 godina

jos jedna diplomatska pobeda Srbije
(007, 30. maj 2013 11:03)

Pobeda nego kako. U proteklih godinu dana, izvojevali smo pobede u diplomatskoj sveri koliko nisu u proteklih 10 godina, i smatram da je to veliki uspeh, pre svega pohvale za Vučića bez koga tih trijumfa nebi ni bilo.

jos danas

pre 10 godina

U ovako vaznom trenutku za Srbiju, podrska ministra V.Britanije je jako bitna. Znacajno je za nasu zemlju da imamo dobru saradnju i podrsku sile kakva je V.Britanija, koja je i sama clanica EU, sto je za Srbiju sada jedan od prioriteta i celjeva, dobijanje datuma za pocetak pregovora o ulasku u EU.

pavlovic

pre 10 godina

Ziveli smo i bez vase podrske!
(Dusan, 30. maj 2013 17:44)
Tacno je da smo ziveli i bez podrske, ali podrska ovako vaznog diplomate i te kako znaci!!

ALEKSANDAR

pre 10 godina

VIZE SKINUTI SA REDA ZA VELIKU BRITANIJU GOSPODINE!!!!!!!!
Ama bas niko ne prica o vizama koje nam jos trebaju za GB.
Pa mi koji zivimo u insotranstvu takodje nam treba viza za GB ako imamo pasos rbije ali sa dozvolom. Velika Britanija je jedina zemlja sa zapada za koju nam treba jos uvek viza.
Molim pokrenite pod hitno taj postupak koji je jako vazan.
POD HITNO UKINITE VIZNI REZIM ZA SRBIJU I SRBE PA PNDA RICAJTE O NEKIM EU STVARIMA.
Hvala.

maksim

pre 10 godina

Hejg ce se tokom dana sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolicem i vicepremijerom Aleksandrom Vucicem, a na kraju posete ce razgovarati sa premijerom Ivicom Dacicem.

Zna i on ko su prioriteti, Dacija ostavlja za kraj.

Trud se isplati!

pre 10 godina

Od kako se promenila vlast u Srbiji, stizu podrske i ponude za saradnju sa svih strana sveta!
To je samo jedan vise dokaz, da nam je sadasnja vlast odgovorno krenula da se bori sa korupcijom i kriminalom, i da smo konacno krenuli da sredjujemo svoje dvoriste!!

Patria

pre 10 godina

Koji je ovo smehotres. Nemoj slucajno neko da pomisli da je britanski ministar spoljnih poslova manje vazan od nemackog. Zato je ovaj brze bolje dosao da i on "podrzi"... Kladim se da je sledeci francuz, iako se posle Vestervelea odmah oglasio francuski ambasador, ili neko iz Italije... Pa i oni moraju da glume mnogo bitne likove pred svojim auditorijumom.

novicavg

pre 10 godina

Srbiji sigurno u ovom trenutku prija podrška šefa Forin ofisa Vilijema Hejga kao ministra inostranih poslova Engleske, prijaju reči podrške koju pruža na putu Srbije ka EU integracijama.U susretima sa Mrkićem, predsednikom Nikolićem i premijerom i zamenikom premijera Vučićem sigurno ima šta da kaže i da prense sigurnu podršku njegove zemlja za dobijanje datuma i mislim da tu nema nikakve sumnje i namere Engleske da Srbiju podrži.Srbija iako ima od neke zemlje da zazire to sigurno nije Engleska i ne treba očekivati nikakve nepoznanice i ponašanja koja odudaruju od ukupnog stava evropske dvadesetsedmorice kada budu odlučivali i datumu.

djomla

pre 10 godina

Moramo u EU iz vise razloga, izlisno ih je vise i pominjati. Oni koji se tome protive jednostavno nikada nisu izasli iz Srbije i ne znaju kako ljudi zive lagodno u odnosu na nas. Njihova omladina ima sansu i priliku da se obrazuje, radi i zaradi, da putuje i uziva u zvom zivotu. Ovo u Srbiji nije zivot, vec imitacija istog. I da..hocu u EU i hocu da moja deca budu gradjani EU!

ARIEL

pre 10 godina

Dobar odnos i razmena informacija sa zemljom kao sto je V.Britanija mogu doneti prevagu u konacnom glasanju za dodeljivanje datuma.

Pero

pre 10 godina

Vazno je da gradjani Srbije daju svoje misljenje povodom sporazuma, smatram da bi vecina podrzala isti, jer dosta smo ziveli u tunelu i gubili godine svog zivota, umesto da zivimo kao sav normalan svet.

Djole

pre 10 godina

@.
(Prognozer, 30. maj 2013 08:59)

Jedino vreme kad nismo bili kolonija je kad je postajala bivsa Jugoslavija...sada moram da biramo...hocemo li sa Turcima ili sa Nemcima...da smo ranije bili pod Nemicima danas bi mnogo bolje zivili..to je cinjenica

Branko

pre 10 godina

Ovo je prilika da zvaničnici Srbije upoznaju šefa diplomatije Britanije šta je sve SDrbija uradila na njenom putu ka evrointegracijama. Verujemo da će Britanija podržati Srbiju da u junu dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

kole

pre 10 godina

Podrzavam potpisivanje sporazuma, jer je to jedini nacin da Srbija krene napred..Ovaj sporazum je odavno potpisan, samo prethodne vlade nisu imale hrabrosti da to javno urade.

djokica

pre 10 godina

Braco meni je u Srbiji do j..a. A vam sto ne valja paljba. Iskreno zabole me i za ovog Engleza i za onog Nemca ste bi pre par dana i za sve buduce koji ce doci...
Kakve veze mi obican svet ima sa njima?
Vidim ovde sve neki analiticari, znalci, a kukaju na 20000 mesecno..
Vama nema spasa.
Cao Hejg

podseti me sta to bese obraz?

pre 10 godina

Kada jedan vazan drzavnik posecuje nasu zemlju,znaci da se rad i zalaganje ove Vlade i te kako vrednuju!
(Milicica, 30. maj 2013 14:57)

Ma nije vlajda?A kazi nam Milice kad su razni sa Zapada dolazili u Srbiju dok su tvoji radikali(sada bez bedza) bili opozicija sta ste onda govorili?
Onda su to bili agresori,prevaranti,masoni,lopovi,ucenjivaci.A oni koji su ih primali su bili izdajnici,placenici,masoni,lopovi.
Onda ste bili apriori protiv svega,ali bas protiv svega sa te strane sveta!
Kako sad odjednom neka dijametralno suprotna prica?!
Sad je to lepo i korisno,sad je to pametno,sad je to ocena dobrog rada Vlade...
Licemerje i hohstapleraj najgore vrste.

smehotres

pre 10 godina

Britanska podrška je od izuzetnog značaja za našu Srbiju!
(ZUMA, 30. maj 2013 11:43)

Kako sad to?Do pre godinu dana svaka rec sa Zapada je bila losa za nas?!I sad odjednom sve je bas dobro za nas?!
Malo ste smesni vi novopeceni ultra evropejci.

danguba

pre 10 godina

Dobro je da je postignut sporazum, Srbija najzad treba da krene da se bavi ekonomijom, poljoprivredom, sudstvom i mnogim stvarima koje su poslednjih decenija stagnirale..da i mi docekamo dan ulaska Srbije u EU!

Bojan

pre 10 godina

Dali smo sebi autogol u Ohridu! Sporazum ne sme da bude delo priitisaka vec iskrene zelje da se ovde raskrsti sa animozitetima i krene dalje!

ngradjanin

pre 10 godina

Bolje da nam je doneo neki dogovor da se ukinu vize!! Podrska je dobar znak da radimo dobro ali trebaju nam konkretni rezultati i u diplomatiji!!

dojčilo

pre 10 godina

Nikolić i Vučić su uspostavili mnogo bolje kontakte sa svetskim liderima nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Tadića. Odnosi su sada mnogo bolji i sa Putinom, i sa evropskim zvaničnicima, a i sa ljudima iz američke administracije, o čemu svedoči i nedavno upozorenje Albancima da se ne mešaju u unutrašnje stvari u Srbiji.

Obrenovčanin

pre 10 godina

Ne treba puno da padamo na hvalospeve zvaničnika evropske unije već da stavimo prst na čelo i vidimo kako ćemo i šta ćemo ako stvarno dođemo do datuma jer tek slede sve teže i teže prepreke do konačnog ulaska u Eu.

2013

pre 10 godina

Oko komentara po pitanju viza: još krajem 2011, kada je delegacija predvodjena Đelićem posetila UK, je rečeno da u dogledno vreme neće biti nikakvog ukidanja viza nijednoj državi Balkana. Obrazloženje je bilo da UK trpi strahoviti pritisak imigranata iz Bugarske i Rumunije, kao i zemalja centralne Evrope primljenih 2004. u EU, i da ne postoji nikakva podrška ni u javnosti ni među političarima za takav potez. Mislim da je rečeno da bi najraniji datum za ukidanje viza mogla da bude tek 2015. godina (kada će UK obaviti reviziju viznog režima sa svim zemljama, koja je trebala da bude obavljena 2011, ali je otkazana zbog priprema za Olimpijadu prošle godine), ali i da je čak i tada sve pod ogromnim znakom pitanja da li će doći do ukidanja ili ne.

E moji Srbi

pre 10 godina

Još samo jedan u nizu pritisaka ka samoukidanju i daljem rastakanju države ali onako diplomatski uvijen u "podršku" - kako samo englezi znaju to da urade. Još im je Njegoš svojevremeno rekao: "Zašto držite mrtvu tursku ruka na srpskom vratu". Pa oni su nam ladno tepih bombardovanje srpskih gradova 1944-e naplatili NAŠIM zlatnim rezervama koje su tada bile sklonjene u Londonu i Vašingtonu!

stojce

pre 10 godina

Britanci, poznati kao narod koji ne ulaze velike emocije ka drugim narodima...svakako ovo je neka vrsta presedana i iznenadjenja.

novica952

pre 10 godina

Englezi su nam pomagali isto kao i Rusi. Zato, oprez.
(Zoran, 30. maj 2013 19:32)
A što nam Rusi nisu pomogli, najveći su investitori u Srbiji, barne naša prava u UN bolje od nas samih i čine sve da nam pomognu.Zar treba da budu veći Srbi od nas samih kako pre neki mesec reče Konuzin.Da smo imali konzistentu politiku prema Rusiji i da se nismo igralči toplo-hladno bilo bi još bolje.

mileva

pre 10 godina

Godinama smo bili izolovani i videli smo gde nas je to dovelo, tako da mi je drago da je nova vlast uspela da ponovo povrati ugled Srbije u svetu.

Sava Drugi

pre 10 godina

Vaš ambasador je pre nekoliko godina pri odlasku je rekao:
Vi imate dva problema: Taj problem koji imate i probelm da vidite svoj problem.

Šta se u medjuvremenu promenilo?

PPeca@SER

pre 10 godina

Ukinite vize, bre!
(Misko, 30. maj 2013 09:12)

Da, bas tako. Mogu li ja kao zvanicni partner znacajne kompanije iz GB da udjem u tu zemlju a da ne molim, pa jos da me i odbiju kad sam vec platio hotel, avio kartu, imao poziv da dodjem od vise poslovnih partnera... a u isto vreme mi pustamo nekog tamo drzavljanina GB da udje u nasu zemlju na biciklu i jos mu cela Policija trazi ukradeni bicikl?

?

pre 10 godina

Zna i on ko su prioriteti, Dacija ostavlja za kraj.
(maksim, 30. maj 2013 16:15)

Sve je vise ovakvih komentara nazadnjackih botova kojima se spsusta Dacic. Covek im je dao sansu a evo kako mu vracaju. Jel to najava raspada koalicije?

Оља

pre 10 godina

Долазили су страни политичари код нас и одлазили али ово је битно јер долазе баш уочи доделе датума тако да имамо реалне шансе да очекујемо тај датум и жесток рад на побољшању стандарда људи и преивреде у целини. Добијање датума ће бити само још један услов за систематичнији рад и ефикасније спровођење закона. Требаће много рада да се ова земља доведе у ред али то смо и хтели, правду , истину, ра и ред у држави.

JATAGANAC

pre 10 godina

Poseta ministra spoljnih poslova Velike Britanije je dobar znak. Verujem da cemo napokon dobiti datum za pregovore i nakon toga da krenemo u jacanju Srbije u svakom pogledu!!!

Mazarin

pre 10 godina

Nema mesta hvalospevima. Bitke na svim poljima tek slede. A to što je čovek potegao da dođe iz Britanije je samo uljudno i ništa više. Jer da nas žele iskreno u Eu ,do sad bi već bili u njoj.