Ponedeljak, 27.05.2013.

18:36

"Jača saradnja s afričkim zemljama"

Tomislav Nikolić je, u okviru manifestacije "Dan Afrike", poručio da će biti promoter snažnije političke saradnje Srbije sa afričkim državama.

Izvor: Tanjug

"Jaèa saradnja s afrièkim zemljama" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Izvanredno

pre 10 godina

Obnoviti saradnju sa svim africkim zemljama, koje su nam jos u Titovo vreme bile veoma naklonjenene i sa kojima smo imali visoku ekonomsku razmenu, je izvanredan potez i Predsednika i nase sadasnje vlasti.

2522

pre 10 godina

Nadam se da ce ova saradnja pre svega doneti dobro Srbiji. Svaka pomoc je dobro dosla, a takodje se nadam da ce SNS znati tu pomoc dobro da iskoristi.

Skrjabin

pre 10 godina

Nadam se da će nova vlast još proširiti saradnju sa afričkim zemljama koju su prethodnici zapostavili. Dosta tih zemalja nas je preteklo u ekonomiji, tako da će nam njihovo tržište puno značiti.

demagog

pre 10 godina

Oni koji se rugaju sporazumima o saradnji sa Afričkim zemljama zaboravlaju da je stara Jugoslavija doživela najveći ekonomski procvat zahvaljujući saradnji, trgovini i razmeni dobara i usluga sa zemljama nesvrstanog bloka. Uvek treba držati sve opcije otvorene a ne zatvarati vrata prijateljskim državama bez obzira sa kog su kontinenta...

Apo

pre 10 godina

Joooj, valjam se od ovih i slicnih komentara:

"Nikolic predstavlja Srbiju na pravi nacin koji nailazi na veliku podrsku politicara iz svih zemalja"... ma da, podrsku svih banana-drzava iz Afrike... joooj....

"Nikolic radi jako dobar posao za Srbiju,svojom mudrom politikom privlaci bogate zemlje koje su upoznate sa nasim potencijalima,i koje su spremne da uloze kod nas.Ovo nam je prilika da se na velika vrata vratimo na svetsku scenu." Pazi, Africke "bogate" zemlje kad krenu da ulazu kod nas, prvi ce biti Etiopija.... :)

"Konacno se kao zemlja vracamo na trziste"... prodavacemo im sljive!!!!

"Afrika, zasto ne :) Mozemo i sa njima lepo da saradjujemo i dosta toga da im prodamo... Pocevsi od vode preko saradnje u vojnoj industriji.." ma da, nasa vojna industrija... bila nekad, zaboravite, ne da smo zaostali... i zaboravio si sljive, a platice nam bananama, jel?

A sa ovim se slazem delimicno, obajsnicu zasto :)
"Ukoliko ostvarimo saradnju, otvorice se obostrana korist, kako na ekonomskom, tako i na kulturnom nivou." Zasto se slazem delimicno? Pa tu smo negde i oni i mi, i sto se tice ekonomije, a pogotovo kulture.

Gluposti, idemo samo sve vise unazad, normalne zemlje nece sa nama nista, samo Africke... naravno da ide tamo, ide gde ga primaju jos...

Ovo je zalosno, a ne da budemo ponosni... o boze... tuga...

harold

pre 10 godina

Najbolje smo živeli dok je pokret nesvrstanih bio najjači, veliki broj naših firmi su bili izvođači projekata u afričkim zemljama, kada bi se to veme vratilo bilo nam mnogo bolje...

DRAŽA KG

pre 10 godina

Kad porastem biću Tito!
Hehe,a voleo bi... voleo a, Tomice?
Lepa je vlast nema šta, ajd daj neki orden, onako ''za ništa''...

gradac

pre 10 godina

Prijatelje ne treba zaboravljat. Nekad su oni išli ka nama, sad mi ka njima. Pomozimo jedni drugima, to i jeste smisao prijateljstva.

SAKA-ZULU

pre 10 godina

Nikolic radi jako dobar posao za Srbiju,svojom mudrom politikom privlaci bogate zemlje koje su upoznate sa nasim potencijalima,i koje su spremne da uloze kod nas.Ovo nam je prilika da se na velika vrata vratimo na svetsku scenu.

zoran

pre 10 godina

Kasno Toma u Afriku stiže...


Tržišta su odavno razgrabljena. Ne samo u Africi nego U CELOM SVETU. Dok smo se mi baktali spasavajući Srbe preko Drine i ove na Kosmetu (da smo ih barem spasili) ostale zemlje koje su izišle iz Socijalizma i iz Ex-YU su se priključile NATO paktu i podelile parcele između sebe. Za nas NIJE OSTALO NIŠTA.

GRAFICAR

pre 10 godina

Nikolic predstavlja Srbiju na pravi nacin koji nailazi na veliku podrsku politicara iz svih zemalja uz pozive na saradnji,i sve to u cilju postizanja resenja koji su se nagomilavali godinama unazad pod vodjstvom Tadica.Moderna jaka Srbija to nam je svima u interesu.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

@ Africke zemlje se ubrzano razvijaju i svakako treba sto vise saradjivati sa njima, isplatice nam se.
(danica, 27. maj 2013 21:30)

Tacno tako, te razvijene africke zemlje na Srbiju gledaju danas kao na "nerazvijeni Svet" gde bi oni mogli "prosiriti svoje trziste" i gde bi jos mogli plasirati svoju "tehniku" !

Cule

pre 10 godina

Hvala bogu, sad je konačno jasno da smo priznati u svetu kao BANANA država. Hvala ti predsedniče na tome sad još samo da nas priznaju i kao KIKIRIKI državu pa da vekovima slavimo ime tvoje.

Zola

pre 10 godina

Konacno se kao zemlja vracamo na trziste koje smo drzali za vreme stare Jugoslavije i kao sto svi znate onda nam je dobro islo pa se nadam da ce uz ovu predsednikovu posetu sve krenuti na bolje.

Vojin87

pre 10 godina

@Vesna
mnogi se ne secaju pokreta nesvrstanih, niti su za isti i culi, otud ovolika malicioznost zbog Nikoliceve posete
doduse, ne samo zato...ali, u svakom slucaju je vredno ignorisanja, a predsednikovo zalaganje vredno svake pohvale

Boby

pre 10 godina

.(227, 27. maj 2013 23:08)

Pa sad, nemaju sve africke drzave standard o kojem ti govoris, i do kojeg nas je prosla Vlada dovela. Uostalom, mnogo nasih drzavljana odlazilo je na privremeni rad u neke africke zemlje, a ta praksa postoji i sada, doduse nije bas masovna, a ovo sto Nikolic radi je ono sto bi svaki predsednik drzave poput nase trebalo da radi...i ne samo kada je Arfika u pitanju, naravno

Top

pre 10 godina

Otvaranje Srbije i medjunarodna saradnja, ne samo sa Evropom i Rusijom, vec i sa ostalim kontinentima je od veoma velikog znacaja za prosperitet Srbije, i srpskog naroda.

Praktikaner

pre 10 godina

Saradnja sa svetom se nastavlja. Saradnja sa Africkim zemljama nije za zanemarivanje, pogotovo mi se svidja sto ranije sa njima nismo imali mnogo kontakta.

FLEKICA

pre 10 godina

Srbija svakako treba da poboljsa i neguje odnose sa sto vise zemalja, jer jedino tako mozemo da napredujemo i ne zavisimo samo od pojedinaca

Srbin 100%

pre 10 godina

Afrika je velika izvozna sansa nase privrede mi trenutno nismo dovoljno konkuretni za trziste evrope pa cak i za veliki deo azije ali sa nasim cenama i pristojnim kvalitetom mozemo da napravimo vise nego dobre poslove u africkim zemljama

biberce

pre 10 godina

Ma Nikolic nista da ne radi ceo mandat opet bi manje stete naneo Srbiji od svog predhodnika koji je vise vodio politku stranke nego politku drzave.

Zarko

pre 10 godina

Slazem se predsednice da moramo imatti jacu saradnju sa Africkim zemljama ali netreba zaboraviti da moramo imati isto tako jaku saradnju i sa ostalim zemljama.

Ivana

pre 10 godina

Da bi nasa zemlja dobijala investicije i otvarala nova radna mesta potrebno je uspostavljati veze ne samo sa africkim vec i sa drugim zemljama koje su ekonomski jake.

227

pre 10 godina

S obzirom da nas je bivsa vlast dovela na africki standard onda ajde bar da budemo prijatelji s njima.Znate ono slican se slicnom raduje.

ivaan

pre 10 godina

Naravno, sa svim prijateljskim zemljama treba gajiti što bolje odnose. Nikada ne znaš kada će ti zatrebati nečija pomoć, a ja u afričkom svetu vidim samo prijatelje Srbije, niti jedna država nema razloga da nas ne voli.

Napoleon X.

pre 10 godina

Sa Africkim zemljama mozemo svasta da podelimo, na primer bedu.
Oni koji bolje stoje od nas (sve vise zemalja), objasnice nam diplomatskom jeziku, gde nam je mesto.

Branko976

pre 10 godina

Odnosi sa mnogim zemljama su bez razloga bili zapostavljeni i to sa zemljama koje su bile nasi tradicionalni partneri i sa kojima smo u proslosti mnogo radili. Nikolic je tu da te odnose ponovo uspostavi sa ciljem unapredjenja nase ekonomske saradnje sa tim zemljama. Siguran sam da Srbije moze puno toga da ponudi Africi, potrebno je samo malo dobre volje.

Na vetrometini

pre 10 godina

Da imali smo nekad jako lepe odnose s svima i Afrikom i Rusijom od kada smo se svi udaljili svi smo pomalo postali svako ostrvo za sebe. Zato nas lomi ko stigne. Posebno ovi koji to i imaju za cilj.

lotus

pre 10 godina

Gledati ka EU ali ne zapostaviti prijateljske odnose i sa drzavama na ostalim kontinentima. Mozemo imati samo koristi od toga, nikako stetu.

Filip

pre 10 godina

Afrika, zasto ne :) Mozemo i sa njima lepo da saradjujemo i dosta toga da im prodamo... Pocevsi od vode preko saradnje u vojnoj industriji..

Izbirac naidje na otirac

pre 10 godina

Pa da mi kad smo saradjivali sa africkim zemljama pre 30-40 godina, nista nam nije falilo. Sad kada biramo ( evropu) propadamo.

I onu su uznapredovali

pre 10 godina

Pa nisu ni oni tak osiromasni posebn oni sa zlatom, i naftom , a i nieje afrika vise sto je bila pre par decenija vise, kakvu je mi pamtimo.

Ratomir

pre 10 godina

Mi smo kao zemlja u izuzetno teskoj situaciji zato su nam od izuzetne vaznosti dobri odnosi sa svima a pre svega sa zemljama koje mogu biti dobro trziste za nase firme. Nikolic je svestan toga i zato se trudi da ponovno uspostavi kontakte sa svima koji mogu biti od interesa za nasu zemlju.

Jeremija

pre 10 godina

Nazalost Srbija vise nije u prilici da bira, Srbija je u situaciji da mora saradjivati sa svima gde smo jos uvek dobrodosli i konkurentni. Trziste je surovo a mi moramo poraditi na nama kako bi se vratili na nekadasnja trzista, zato je nastup Nikolica i manifestacija koja se odrzava u cast africkih zemalja pravi primer kako treba da radimo sa ciljem da uspostavimo sto bolje odnose i da se vratimo na njeihovo trziste.

ZLATIBOR VODA

pre 10 godina

Srbiji je u ovom trenutku potrebni, svi oni koji mogu da joj pomognu. Sto se tice Africkih zemalja, one svojim bogatstvom sigurno mogu da pomognu. Jer Srbija ima strucnjake u mnogim oblastima, takodje i firmi koje su spremne da daju svoje usluge.Jer samo pre 2o godina nase bivse firme su radile sirom Africkog konmtineta.

gradjanin

pre 10 godina

Sa svima treba da se napravi sto bolja i sto jaca saradnja da bi se Srbija podigla na sto visi nivo. Ono sto vi radite to bas treba Srbiji i jako je dobro.

gradjanin

pre 10 godina

Sa svima treba da se napravi sto bolja i sto jaca saradnja da bi se Srbija podigla na sto visi nivo. Ono sto vi radite to bas treba Srbiji i jako je dobro.

Ratomir

pre 10 godina

Mi smo kao zemlja u izuzetno teskoj situaciji zato su nam od izuzetne vaznosti dobri odnosi sa svima a pre svega sa zemljama koje mogu biti dobro trziste za nase firme. Nikolic je svestan toga i zato se trudi da ponovno uspostavi kontakte sa svima koji mogu biti od interesa za nasu zemlju.

Jeremija

pre 10 godina

Nazalost Srbija vise nije u prilici da bira, Srbija je u situaciji da mora saradjivati sa svima gde smo jos uvek dobrodosli i konkurentni. Trziste je surovo a mi moramo poraditi na nama kako bi se vratili na nekadasnja trzista, zato je nastup Nikolica i manifestacija koja se odrzava u cast africkih zemalja pravi primer kako treba da radimo sa ciljem da uspostavimo sto bolje odnose i da se vratimo na njeihovo trziste.

lotus

pre 10 godina

Gledati ka EU ali ne zapostaviti prijateljske odnose i sa drzavama na ostalim kontinentima. Mozemo imati samo koristi od toga, nikako stetu.

Filip

pre 10 godina

Afrika, zasto ne :) Mozemo i sa njima lepo da saradjujemo i dosta toga da im prodamo... Pocevsi od vode preko saradnje u vojnoj industriji..

ZLATIBOR VODA

pre 10 godina

Srbiji je u ovom trenutku potrebni, svi oni koji mogu da joj pomognu. Sto se tice Africkih zemalja, one svojim bogatstvom sigurno mogu da pomognu. Jer Srbija ima strucnjake u mnogim oblastima, takodje i firmi koje su spremne da daju svoje usluge.Jer samo pre 2o godina nase bivse firme su radile sirom Africkog konmtineta.

227

pre 10 godina

S obzirom da nas je bivsa vlast dovela na africki standard onda ajde bar da budemo prijatelji s njima.Znate ono slican se slicnom raduje.

Napoleon X.

pre 10 godina

Sa Africkim zemljama mozemo svasta da podelimo, na primer bedu.
Oni koji bolje stoje od nas (sve vise zemalja), objasnice nam diplomatskom jeziku, gde nam je mesto.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

@ Africke zemlje se ubrzano razvijaju i svakako treba sto vise saradjivati sa njima, isplatice nam se.
(danica, 27. maj 2013 21:30)

Tacno tako, te razvijene africke zemlje na Srbiju gledaju danas kao na "nerazvijeni Svet" gde bi oni mogli "prosiriti svoje trziste" i gde bi jos mogli plasirati svoju "tehniku" !

Izbirac naidje na otirac

pre 10 godina

Pa da mi kad smo saradjivali sa africkim zemljama pre 30-40 godina, nista nam nije falilo. Sad kada biramo ( evropu) propadamo.

Branko976

pre 10 godina

Odnosi sa mnogim zemljama su bez razloga bili zapostavljeni i to sa zemljama koje su bile nasi tradicionalni partneri i sa kojima smo u proslosti mnogo radili. Nikolic je tu da te odnose ponovo uspostavi sa ciljem unapredjenja nase ekonomske saradnje sa tim zemljama. Siguran sam da Srbije moze puno toga da ponudi Africi, potrebno je samo malo dobre volje.

ivaan

pre 10 godina

Naravno, sa svim prijateljskim zemljama treba gajiti što bolje odnose. Nikada ne znaš kada će ti zatrebati nečija pomoć, a ja u afričkom svetu vidim samo prijatelje Srbije, niti jedna država nema razloga da nas ne voli.

gradac

pre 10 godina

Prijatelje ne treba zaboravljat. Nekad su oni išli ka nama, sad mi ka njima. Pomozimo jedni drugima, to i jeste smisao prijateljstva.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Kad porastem biću Tito!
Hehe,a voleo bi... voleo a, Tomice?
Lepa je vlast nema šta, ajd daj neki orden, onako ''za ništa''...

I onu su uznapredovali

pre 10 godina

Pa nisu ni oni tak osiromasni posebn oni sa zlatom, i naftom , a i nieje afrika vise sto je bila pre par decenija vise, kakvu je mi pamtimo.

FLEKICA

pre 10 godina

Srbija svakako treba da poboljsa i neguje odnose sa sto vise zemalja, jer jedino tako mozemo da napredujemo i ne zavisimo samo od pojedinaca

Top

pre 10 godina

Otvaranje Srbije i medjunarodna saradnja, ne samo sa Evropom i Rusijom, vec i sa ostalim kontinentima je od veoma velikog znacaja za prosperitet Srbije, i srpskog naroda.

Boby

pre 10 godina

.(227, 27. maj 2013 23:08)

Pa sad, nemaju sve africke drzave standard o kojem ti govoris, i do kojeg nas je prosla Vlada dovela. Uostalom, mnogo nasih drzavljana odlazilo je na privremeni rad u neke africke zemlje, a ta praksa postoji i sada, doduse nije bas masovna, a ovo sto Nikolic radi je ono sto bi svaki predsednik drzave poput nase trebalo da radi...i ne samo kada je Arfika u pitanju, naravno

Vojin87

pre 10 godina

@Vesna
mnogi se ne secaju pokreta nesvrstanih, niti su za isti i culi, otud ovolika malicioznost zbog Nikoliceve posete
doduse, ne samo zato...ali, u svakom slucaju je vredno ignorisanja, a predsednikovo zalaganje vredno svake pohvale

Cule

pre 10 godina

Hvala bogu, sad je konačno jasno da smo priznati u svetu kao BANANA država. Hvala ti predsedniče na tome sad još samo da nas priznaju i kao KIKIRIKI državu pa da vekovima slavimo ime tvoje.

harold

pre 10 godina

Najbolje smo živeli dok je pokret nesvrstanih bio najjači, veliki broj naših firmi su bili izvođači projekata u afričkim zemljama, kada bi se to veme vratilo bilo nam mnogo bolje...

Apo

pre 10 godina

Joooj, valjam se od ovih i slicnih komentara:

"Nikolic predstavlja Srbiju na pravi nacin koji nailazi na veliku podrsku politicara iz svih zemalja"... ma da, podrsku svih banana-drzava iz Afrike... joooj....

"Nikolic radi jako dobar posao za Srbiju,svojom mudrom politikom privlaci bogate zemlje koje su upoznate sa nasim potencijalima,i koje su spremne da uloze kod nas.Ovo nam je prilika da se na velika vrata vratimo na svetsku scenu." Pazi, Africke "bogate" zemlje kad krenu da ulazu kod nas, prvi ce biti Etiopija.... :)

"Konacno se kao zemlja vracamo na trziste"... prodavacemo im sljive!!!!

"Afrika, zasto ne :) Mozemo i sa njima lepo da saradjujemo i dosta toga da im prodamo... Pocevsi od vode preko saradnje u vojnoj industriji.." ma da, nasa vojna industrija... bila nekad, zaboravite, ne da smo zaostali... i zaboravio si sljive, a platice nam bananama, jel?

A sa ovim se slazem delimicno, obajsnicu zasto :)
"Ukoliko ostvarimo saradnju, otvorice se obostrana korist, kako na ekonomskom, tako i na kulturnom nivou." Zasto se slazem delimicno? Pa tu smo negde i oni i mi, i sto se tice ekonomije, a pogotovo kulture.

Gluposti, idemo samo sve vise unazad, normalne zemlje nece sa nama nista, samo Africke... naravno da ide tamo, ide gde ga primaju jos...

Ovo je zalosno, a ne da budemo ponosni... o boze... tuga...

Skrjabin

pre 10 godina

Nadam se da će nova vlast još proširiti saradnju sa afričkim zemljama koju su prethodnici zapostavili. Dosta tih zemalja nas je preteklo u ekonomiji, tako da će nam njihovo tržište puno značiti.

2522

pre 10 godina

Nadam se da ce ova saradnja pre svega doneti dobro Srbiji. Svaka pomoc je dobro dosla, a takodje se nadam da ce SNS znati tu pomoc dobro da iskoristi.

Izvanredno

pre 10 godina

Obnoviti saradnju sa svim africkim zemljama, koje su nam jos u Titovo vreme bile veoma naklonjenene i sa kojima smo imali visoku ekonomsku razmenu, je izvanredan potez i Predsednika i nase sadasnje vlasti.

Na vetrometini

pre 10 godina

Da imali smo nekad jako lepe odnose s svima i Afrikom i Rusijom od kada smo se svi udaljili svi smo pomalo postali svako ostrvo za sebe. Zato nas lomi ko stigne. Posebno ovi koji to i imaju za cilj.

Ivana

pre 10 godina

Da bi nasa zemlja dobijala investicije i otvarala nova radna mesta potrebno je uspostavljati veze ne samo sa africkim vec i sa drugim zemljama koje su ekonomski jake.

Zarko

pre 10 godina

Slazem se predsednice da moramo imatti jacu saradnju sa Africkim zemljama ali netreba zaboraviti da moramo imati isto tako jaku saradnju i sa ostalim zemljama.

Srbin 100%

pre 10 godina

Afrika je velika izvozna sansa nase privrede mi trenutno nismo dovoljno konkuretni za trziste evrope pa cak i za veliki deo azije ali sa nasim cenama i pristojnim kvalitetom mozemo da napravimo vise nego dobre poslove u africkim zemljama

biberce

pre 10 godina

Ma Nikolic nista da ne radi ceo mandat opet bi manje stete naneo Srbiji od svog predhodnika koji je vise vodio politku stranke nego politku drzave.

Praktikaner

pre 10 godina

Saradnja sa svetom se nastavlja. Saradnja sa Africkim zemljama nije za zanemarivanje, pogotovo mi se svidja sto ranije sa njima nismo imali mnogo kontakta.

Zola

pre 10 godina

Konacno se kao zemlja vracamo na trziste koje smo drzali za vreme stare Jugoslavije i kao sto svi znate onda nam je dobro islo pa se nadam da ce uz ovu predsednikovu posetu sve krenuti na bolje.

GRAFICAR

pre 10 godina

Nikolic predstavlja Srbiju na pravi nacin koji nailazi na veliku podrsku politicara iz svih zemalja uz pozive na saradnji,i sve to u cilju postizanja resenja koji su se nagomilavali godinama unazad pod vodjstvom Tadica.Moderna jaka Srbija to nam je svima u interesu.

SAKA-ZULU

pre 10 godina

Nikolic radi jako dobar posao za Srbiju,svojom mudrom politikom privlaci bogate zemlje koje su upoznate sa nasim potencijalima,i koje su spremne da uloze kod nas.Ovo nam je prilika da se na velika vrata vratimo na svetsku scenu.

zoran

pre 10 godina

Kasno Toma u Afriku stiže...


Tržišta su odavno razgrabljena. Ne samo u Africi nego U CELOM SVETU. Dok smo se mi baktali spasavajući Srbe preko Drine i ove na Kosmetu (da smo ih barem spasili) ostale zemlje koje su izišle iz Socijalizma i iz Ex-YU su se priključile NATO paktu i podelile parcele između sebe. Za nas NIJE OSTALO NIŠTA.

demagog

pre 10 godina

Oni koji se rugaju sporazumima o saradnji sa Afričkim zemljama zaboravlaju da je stara Jugoslavija doživela najveći ekonomski procvat zahvaljujući saradnji, trgovini i razmeni dobara i usluga sa zemljama nesvrstanog bloka. Uvek treba držati sve opcije otvorene a ne zatvarati vrata prijateljskim državama bez obzira sa kog su kontinenta...

Ratomir

pre 10 godina

Mi smo kao zemlja u izuzetno teskoj situaciji zato su nam od izuzetne vaznosti dobri odnosi sa svima a pre svega sa zemljama koje mogu biti dobro trziste za nase firme. Nikolic je svestan toga i zato se trudi da ponovno uspostavi kontakte sa svima koji mogu biti od interesa za nasu zemlju.

ZLATIBOR VODA

pre 10 godina

Srbiji je u ovom trenutku potrebni, svi oni koji mogu da joj pomognu. Sto se tice Africkih zemalja, one svojim bogatstvom sigurno mogu da pomognu. Jer Srbija ima strucnjake u mnogim oblastima, takodje i firmi koje su spremne da daju svoje usluge.Jer samo pre 2o godina nase bivse firme su radile sirom Africkog konmtineta.

gradjanin

pre 10 godina

Sa svima treba da se napravi sto bolja i sto jaca saradnja da bi se Srbija podigla na sto visi nivo. Ono sto vi radite to bas treba Srbiji i jako je dobro.

ivaan

pre 10 godina

Naravno, sa svim prijateljskim zemljama treba gajiti što bolje odnose. Nikada ne znaš kada će ti zatrebati nečija pomoć, a ja u afričkom svetu vidim samo prijatelje Srbije, niti jedna država nema razloga da nas ne voli.

Jeremija

pre 10 godina

Nazalost Srbija vise nije u prilici da bira, Srbija je u situaciji da mora saradjivati sa svima gde smo jos uvek dobrodosli i konkurentni. Trziste je surovo a mi moramo poraditi na nama kako bi se vratili na nekadasnja trzista, zato je nastup Nikolica i manifestacija koja se odrzava u cast africkih zemalja pravi primer kako treba da radimo sa ciljem da uspostavimo sto bolje odnose i da se vratimo na njeihovo trziste.

Filip

pre 10 godina

Afrika, zasto ne :) Mozemo i sa njima lepo da saradjujemo i dosta toga da im prodamo... Pocevsi od vode preko saradnje u vojnoj industriji..

Izbirac naidje na otirac

pre 10 godina

Pa da mi kad smo saradjivali sa africkim zemljama pre 30-40 godina, nista nam nije falilo. Sad kada biramo ( evropu) propadamo.

Branko976

pre 10 godina

Odnosi sa mnogim zemljama su bez razloga bili zapostavljeni i to sa zemljama koje su bile nasi tradicionalni partneri i sa kojima smo u proslosti mnogo radili. Nikolic je tu da te odnose ponovo uspostavi sa ciljem unapredjenja nase ekonomske saradnje sa tim zemljama. Siguran sam da Srbije moze puno toga da ponudi Africi, potrebno je samo malo dobre volje.

Ivana

pre 10 godina

Da bi nasa zemlja dobijala investicije i otvarala nova radna mesta potrebno je uspostavljati veze ne samo sa africkim vec i sa drugim zemljama koje su ekonomski jake.

lotus

pre 10 godina

Gledati ka EU ali ne zapostaviti prijateljske odnose i sa drzavama na ostalim kontinentima. Mozemo imati samo koristi od toga, nikako stetu.

Na vetrometini

pre 10 godina

Da imali smo nekad jako lepe odnose s svima i Afrikom i Rusijom od kada smo se svi udaljili svi smo pomalo postali svako ostrvo za sebe. Zato nas lomi ko stigne. Posebno ovi koji to i imaju za cilj.

227

pre 10 godina

S obzirom da nas je bivsa vlast dovela na africki standard onda ajde bar da budemo prijatelji s njima.Znate ono slican se slicnom raduje.

zoran

pre 10 godina

Kasno Toma u Afriku stiže...


Tržišta su odavno razgrabljena. Ne samo u Africi nego U CELOM SVETU. Dok smo se mi baktali spasavajući Srbe preko Drine i ove na Kosmetu (da smo ih barem spasili) ostale zemlje koje su izišle iz Socijalizma i iz Ex-YU su se priključile NATO paktu i podelile parcele između sebe. Za nas NIJE OSTALO NIŠTA.

Apo

pre 10 godina

Joooj, valjam se od ovih i slicnih komentara:

"Nikolic predstavlja Srbiju na pravi nacin koji nailazi na veliku podrsku politicara iz svih zemalja"... ma da, podrsku svih banana-drzava iz Afrike... joooj....

"Nikolic radi jako dobar posao za Srbiju,svojom mudrom politikom privlaci bogate zemlje koje su upoznate sa nasim potencijalima,i koje su spremne da uloze kod nas.Ovo nam je prilika da se na velika vrata vratimo na svetsku scenu." Pazi, Africke "bogate" zemlje kad krenu da ulazu kod nas, prvi ce biti Etiopija.... :)

"Konacno se kao zemlja vracamo na trziste"... prodavacemo im sljive!!!!

"Afrika, zasto ne :) Mozemo i sa njima lepo da saradjujemo i dosta toga da im prodamo... Pocevsi od vode preko saradnje u vojnoj industriji.." ma da, nasa vojna industrija... bila nekad, zaboravite, ne da smo zaostali... i zaboravio si sljive, a platice nam bananama, jel?

A sa ovim se slazem delimicno, obajsnicu zasto :)
"Ukoliko ostvarimo saradnju, otvorice se obostrana korist, kako na ekonomskom, tako i na kulturnom nivou." Zasto se slazem delimicno? Pa tu smo negde i oni i mi, i sto se tice ekonomije, a pogotovo kulture.

Gluposti, idemo samo sve vise unazad, normalne zemlje nece sa nama nista, samo Africke... naravno da ide tamo, ide gde ga primaju jos...

Ovo je zalosno, a ne da budemo ponosni... o boze... tuga...

I onu su uznapredovali

pre 10 godina

Pa nisu ni oni tak osiromasni posebn oni sa zlatom, i naftom , a i nieje afrika vise sto je bila pre par decenija vise, kakvu je mi pamtimo.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

@ Africke zemlje se ubrzano razvijaju i svakako treba sto vise saradjivati sa njima, isplatice nam se.
(danica, 27. maj 2013 21:30)

Tacno tako, te razvijene africke zemlje na Srbiju gledaju danas kao na "nerazvijeni Svet" gde bi oni mogli "prosiriti svoje trziste" i gde bi jos mogli plasirati svoju "tehniku" !

GRAFICAR

pre 10 godina

Nikolic predstavlja Srbiju na pravi nacin koji nailazi na veliku podrsku politicara iz svih zemalja uz pozive na saradnji,i sve to u cilju postizanja resenja koji su se nagomilavali godinama unazad pod vodjstvom Tadica.Moderna jaka Srbija to nam je svima u interesu.

SAKA-ZULU

pre 10 godina

Nikolic radi jako dobar posao za Srbiju,svojom mudrom politikom privlaci bogate zemlje koje su upoznate sa nasim potencijalima,i koje su spremne da uloze kod nas.Ovo nam je prilika da se na velika vrata vratimo na svetsku scenu.

gradac

pre 10 godina

Prijatelje ne treba zaboravljat. Nekad su oni išli ka nama, sad mi ka njima. Pomozimo jedni drugima, to i jeste smisao prijateljstva.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Kad porastem biću Tito!
Hehe,a voleo bi... voleo a, Tomice?
Lepa je vlast nema šta, ajd daj neki orden, onako ''za ništa''...

demagog

pre 10 godina

Oni koji se rugaju sporazumima o saradnji sa Afričkim zemljama zaboravlaju da je stara Jugoslavija doživela najveći ekonomski procvat zahvaljujući saradnji, trgovini i razmeni dobara i usluga sa zemljama nesvrstanog bloka. Uvek treba držati sve opcije otvorene a ne zatvarati vrata prijateljskim državama bez obzira sa kog su kontinenta...

Skrjabin

pre 10 godina

Nadam se da će nova vlast još proširiti saradnju sa afričkim zemljama koju su prethodnici zapostavili. Dosta tih zemalja nas je preteklo u ekonomiji, tako da će nam njihovo tržište puno značiti.

Napoleon X.

pre 10 godina

Sa Africkim zemljama mozemo svasta da podelimo, na primer bedu.
Oni koji bolje stoje od nas (sve vise zemalja), objasnice nam diplomatskom jeziku, gde nam je mesto.

Zarko

pre 10 godina

Slazem se predsednice da moramo imatti jacu saradnju sa Africkim zemljama ali netreba zaboraviti da moramo imati isto tako jaku saradnju i sa ostalim zemljama.

Srbin 100%

pre 10 godina

Afrika je velika izvozna sansa nase privrede mi trenutno nismo dovoljno konkuretni za trziste evrope pa cak i za veliki deo azije ali sa nasim cenama i pristojnim kvalitetom mozemo da napravimo vise nego dobre poslove u africkim zemljama

biberce

pre 10 godina

Ma Nikolic nista da ne radi ceo mandat opet bi manje stete naneo Srbiji od svog predhodnika koji je vise vodio politku stranke nego politku drzave.

FLEKICA

pre 10 godina

Srbija svakako treba da poboljsa i neguje odnose sa sto vise zemalja, jer jedino tako mozemo da napredujemo i ne zavisimo samo od pojedinaca

Praktikaner

pre 10 godina

Saradnja sa svetom se nastavlja. Saradnja sa Africkim zemljama nije za zanemarivanje, pogotovo mi se svidja sto ranije sa njima nismo imali mnogo kontakta.

Top

pre 10 godina

Otvaranje Srbije i medjunarodna saradnja, ne samo sa Evropom i Rusijom, vec i sa ostalim kontinentima je od veoma velikog znacaja za prosperitet Srbije, i srpskog naroda.

Boby

pre 10 godina

.(227, 27. maj 2013 23:08)

Pa sad, nemaju sve africke drzave standard o kojem ti govoris, i do kojeg nas je prosla Vlada dovela. Uostalom, mnogo nasih drzavljana odlazilo je na privremeni rad u neke africke zemlje, a ta praksa postoji i sada, doduse nije bas masovna, a ovo sto Nikolic radi je ono sto bi svaki predsednik drzave poput nase trebalo da radi...i ne samo kada je Arfika u pitanju, naravno

Vojin87

pre 10 godina

@Vesna
mnogi se ne secaju pokreta nesvrstanih, niti su za isti i culi, otud ovolika malicioznost zbog Nikoliceve posete
doduse, ne samo zato...ali, u svakom slucaju je vredno ignorisanja, a predsednikovo zalaganje vredno svake pohvale

Zola

pre 10 godina

Konacno se kao zemlja vracamo na trziste koje smo drzali za vreme stare Jugoslavije i kao sto svi znate onda nam je dobro islo pa se nadam da ce uz ovu predsednikovu posetu sve krenuti na bolje.

Cule

pre 10 godina

Hvala bogu, sad je konačno jasno da smo priznati u svetu kao BANANA država. Hvala ti predsedniče na tome sad još samo da nas priznaju i kao KIKIRIKI državu pa da vekovima slavimo ime tvoje.

harold

pre 10 godina

Najbolje smo živeli dok je pokret nesvrstanih bio najjači, veliki broj naših firmi su bili izvođači projekata u afričkim zemljama, kada bi se to veme vratilo bilo nam mnogo bolje...

2522

pre 10 godina

Nadam se da ce ova saradnja pre svega doneti dobro Srbiji. Svaka pomoc je dobro dosla, a takodje se nadam da ce SNS znati tu pomoc dobro da iskoristi.

Izvanredno

pre 10 godina

Obnoviti saradnju sa svim africkim zemljama, koje su nam jos u Titovo vreme bile veoma naklonjenene i sa kojima smo imali visoku ekonomsku razmenu, je izvanredan potez i Predsednika i nase sadasnje vlasti.