Nedelja, 26.05.2013.

23:31

FR: Izmislili reportažu o Srbiji

Francuska nacionalna televizija “Frans 2” je u martu u svom dnevniku emitovala "lažnu" reportažu o krijumčarenju oružja iz Srbije u Francusku, piše Blic.

Izvor: Blic

FR: Izmislili reportažu o Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Vanja

pre 10 godina

Koliko vidim oni su nabavili oružje. Da u Srbiji nije lako nabaviti oružje, ne bi ni bilo reportaže. Druga je stvar što su iskoristili priču da iskonstruišu kako dobro uhodan biznis i kako postoji knal za šverc oružja autobusima na relaciji Srbija-Francusku (što nije istina).

Kn

pre 10 godina

Nista ovde izmisljeno nije, novinar je u dva koraka dosao do automatske puske za 300 eura. Ja evo ne znam koga bi zvao za ovako nesto.

Milence

pre 10 godina

Pre vuse od godinu dana UN su objavile izvestaj u kome pise da je Srbija glvni izvor nelegalne trgovine oruzjem na teritoriji bivse SFRJ. Koliko znam UN nismo tuzili. samo smo se jako zacudili, u najboljem maniru 'neobavestenog'.

Fidelio

pre 10 godina

Ne razumem, zašto se sad ovde neki sablažnjuju? Kriminalci, poznati policiji, nabavljaju oružje, i to bez ikakvih problema i za sitne pare. Svi znamo da je to ne samo moguće, nego se i praktikuje svaki dan! Reportaža je bila samo pokazna vežba, neka vrsta "demo verzije" ili uzorka pravog stanja stvari. Nije tu bilo ništa namešteno, nego su samo dokazali da je stvar sasvim izvodljiva.

A šta mislite, da su umesto novinara bili pravi kupci, ne bi se našao prodavac koji bi im dobavio svu traženu robu? Šta mislite (ako mislite), da se baš niko u Srbiji ne bavi švercom oružja na veliko? Svi oni ogromni viškovi oružja posle nedavnih ratova, gde su završili? Istrulili u magacinima, ili su unišeni? Ma, da, baš ćemo da pustimo da "propadne" tako dobra "roba". Ali o tome se ne priča jer trgovina takvom "robom" nije moguća bez znanja i umešanosti veoma visokih glavonja u vojsci i policiji. Pitajte se samo zašto je ubijena novinarka Dada Vujasinović i do dana današnjeg se kao "ne zna" ko je ubio?

Ajde, nemojmo se praviti fini, znamo da je kriminal jedina aktivnost koja je profitabilna u ovoj rupetini od države. A jedna od profitabilnijih vrsta kriminala je šverc oružja.

nebojsa

pre 10 godina

zar nisu novinari "svete krave" koje treba zakonom zaštititi kao ridje medvede?
oni se ne proizvode senzacionalizam da bi zaradili za leba. oni se brinu o ljudskom moralu ...
žive u simbiozi sa politicarima. ne postoje jedni bez drugih.
nesreća, nepravda i strah su najbolje vest za novinara.

Milos

pre 10 godina

@Boki_Marad
Nema razloga da sa toliko negativnog naboja govoris ni o jednom narodu ili nekoj etnickoj grupi. Radi se o govoru mrznje i voleo bih da vidim da li tako govoris o jos nekom narodu. Posledica kolektivnih kvalifikacija je da nanose zlo ogromnom broju nevinih ljudi, na primer deci koja ce sa njima morati da se suocavaju pre ili kasnije u svom zivotu iako nemaju ama bas nikakve odgovornosti za navodne uzroke takvog govora mrznje.

Pera

pre 10 godina

I sto se sada ne snimi film o ovoj namestaljci, reportaza, bilo sta? Da se trazi demantij na Francuskoj TV? Treba raskrinkati te novinare, jer je reportaza maliciozna.

u ruke mandušića vuka

pre 10 godina

Ja stvarno ne shvatam šta je ovde izmišljeno. Puška je prava, pištolji su pravi. Novinari su ih platili i uzeli. Sve okolo je rekla-kazala, suština reportaže je istinita da kod nas svako može za male pare da dođe do oružja. Ko ne veruje neka ode na neku svadbu ili srpsku novu godinu.

Petar

pre 10 godina

Francuzi su od lica koja su već poznata policiji kupili vatreno oružje i to automatsko. Zatim su pokazali kako se oružje autobusom prebacuje u Francusku pa onda lepo u pljačku sa tim oružjem.

Dakle, ako sam dobro shvatio, u Srbiji se kriminalci slobodno šetaju po ulicama, a u posedu su oružja i to automatskog, koje je plaćeno samo 350 EUR. Mogu tek da zamislim kako je u Bosni ili na Kosovu i šta sve odatle ulazi u Srbiju!

Kamo sreće da se neko od naših novinara pozabavi ovom temom umesto što o ovome saznajemo iz francuskih medija...

baka

pre 10 godina

Da li ce Republika Srbija da podnese tuzbu protih novinara zbog klevete cijele nacije? Da li ce se na istom kanalu javno iznijeti izvinjenje uz detaljno obrazlozenje sta se zapravo dogodilo? Svaku medijsku dansu da se prikazemo cak i bolje nego sto jesmo ne smijemo da propustimo

pa sta

pre 10 godina

cemu lazna zaprepascenost? skoro svako od vas zna nekog kod koga bi ili preko koga bi mogao nabaviti neko oruzje da hoce. znaci trgovina oruzja postoji. isto tako da nema trgovine/ponude cene bi bile puno vece.

Babin_zub

pre 10 godina

Trgovci oruzja sa dva pistolja i jednim AP, xaxaxaxaxaxaxa... A ne zna se ko je tu tragičniji,da li novinari,da li tv stanica koja je to emitovala :)

NEnad

pre 10 godina

@(Milos, 27. maj 2013 00:48)

Komsija, da li sam ja kada prodam svoj auto trgovac polovnjacima? Na nacin na koji su ovi "novinari" dosli do oruzja mozes u svakoj drzavi. Svuda ima krimosa.

Uskršnji Zeka

pre 10 godina

OK, istina je da su uspeli da nabave jedan kalašnjikov za 350 evra, ali mislim da se trgovina i šverc oružja ne sastoji od pabirčenja pojedinačnih komada koje su vlasnici držali u šteku za svoje (umišljene) "zlu ne trebalo" potrebe. A za sve koji su komentarisali u stilu "ali ZNA SE da u Srbiji ..." - pa, zna se i da postoji Deda Mraz!

Djoshica

pre 10 godina

Ah da, kako montiraju, bilo pušaka, pištolja, para, lica s dosijeom... Sreća da neki strani novinari ne prave neku "lažnu priču" oko višestruke prodaje stanova. Šta je tu lažno bilo? Pare su uzeli, da bi se kompromitovali javno, u toj situaciji puške i pištolji su najjeftinija stavka priče. I da nisu bili novinari, i da su ponudili pare za oružje dobili bi ga. Kao mi imamo kriminalce koji imaju oružje, ali ga ne kupuju, i koji su spremni da zeznu novinare, kao prodaju im a u stvari im uzimaju pare na foru.

Mirko

pre 10 godina

A hoce li policija da podnese krivicnu prijavu i protiv francuskih novinara? Ipak, oni su bili organizatori ovog kriminala.
Inace me ovakvo "novinarstvo" uopste ne iznenadjuje.

aabbcc

pre 10 godina

Ali i taj izmishljen je ipak i kupio i prodao pusku, i lako ju je nabavio,tako da jeste trgovao i moze mu se nakaciti etiketa ilegalnog trgovca, pogotovu pred zakonom.
A da li mozemo na osnovu ove lazne reportaze izvoditi zakljucak da cela prica o izvozu oruzija je laz? Nemojte biti smesni...
(A zaprovo jeste pomalo tragikomicno!)

Lalo iz NS

pre 10 godina

Ovde ima dve priče o prodaji oružja, Francuska i naša. Kojoj da verujemo? Pa naravno onoj lepoj? Ko tu ima interes da laže? Pripadnici SBPOK su mesec dana radili na ovom slučaju i sve razjasnili!? Svaka im čast. A ja sam još u neverici, od priče jedne dame (L.L.) kako joj se brat iz RS bavi časnim zanimanjem t.j. prodajom oružja, od oca de-be ovca.
P.S. Zar je tako teško odreći se beznačajne manjine kriminalaca?

nesa

pre 10 godina

Ovo je samo jedan slucaj namestaljki kojima se mediji sluze.Ni jedan medij se nije bavio ovom temom kada je objavljena na francuskoj tv ali su nas zato obmanjivali raznim glupostima sa srpske politicke scene od kojih je vecina takodje izmisljena.

Marko Milenkovic

pre 10 godina

Francusku televiziuju nasi treba da tuze za povredu ugleda i casti zemlje za astronomsku cifru (kako se to inace radi na zapadu) i da se javno izvine, takodje u udarnom terminu a ove nase sto bi za 800 EUR prodali i rodjenu majku neka strpaju u zatvor na 10 godina takodje zbog nanosenja stete rodjenoj zemlji (to je prakticno izdaja - prodali zemlju za 800 EUR).

Bacvanin

pre 10 godina

Kupili su prvo pusku za 350 eura pa je prodali za 100 eura. U principu i jesu trgovci oruzjem, doduse nemaju bas puno trgovinskog duha, ako prodaju jeftinije nego sto kupe. Mada, mozda su hteli samo da ja iznajme, a vlasnik nije pristao?
Za 800 eura su ocrnili Srbiju pred par desetina miliona ljudi.

Bojan

pre 10 godina

Dakle likovi za 350 evra kupe kalasnjikov bez problema, prodaju ga za 100 i to se nazove laznom trgovinom. Ovo jeste trgovina oruzjem za neke standarde, za nase ocigledno ne!

Anan

pre 10 godina

Ne shvatam! Eto, ja mislio samo da Sloba ode pa ce da nam procveta, jer, je li, svi znamo da nam Zapad zbog njega nije bio naklonjen.

namcor

pre 10 godina

Ako razmislite, ovo je samo skretanje paznje sa vec postojecih gorucih problema Francuske- proverena i jako uspesna taktika ..a izabrali su vest koja ce se najlakse upiti u otupele mozgove javnosti sa vec stvorenim stereotipima.. Za osudu je ovaj nacin "istrazivsckog" novinarstva! nizak udarac se uzvraca nokautom!!!

pera

pre 10 godina

U Srbiji niko nema pistolj , niko nije nasilan , uopste ne postoji kriminal , ne postoje huligani-navijaci , sudovi revnosno kaznjavaju prestupnike , devojke se ne upucavaju u glavu na sred ulice , kriminalci se ne pustaju iz zatvora pre vremena , nije opasno nocu hodati ulicom , niko ne ide na splavove , dok su posete muzejima , pozorisnim i operskim predstavama izuzetno velike .

gorca

pre 10 godina

Nadam se da ce se država potruditi da ovo "izvestavanje" izreklamira tamo gdje treba. Ova dvojica "novinara" iz Francuske bi trebalo da okončaju karijeru.

Dalmatinac

pre 10 godina

Za bednih 800 eura prodati dusu,pasti tako nisko,staviti ljagu na svoje potomke(ako ih ima),oblatiti svoju zemlju sramota,ti"heroji" su zasluzili maksimalnu kaznu a novinar i vise od toga.

!

pre 10 godina

Jel ide ovo u Insajder? Ne. Da li i dalje neko misli da je ovo paranoja Srba iz devedesetih? Verovatno je ovo radi bratskih odnosa dve zemlje.
Pricajte mi o kodeksu novinarskom...
Na Zapadu to ne postoji, a nasi su mlakonje koji samo o tome pricaju jer su isuvise nesposobni da ista slicno urade za Srbiju. Albancima i Hrvatima to ne smeta. Pametne komsije.

Јутутунац

pre 10 godina

Да вас обавестим да ово није прва репортажа у низу. Прошле године сам гледао исту репортажу како купују оружије у Босни и шверцују у Француску аутобусом редовном линијом из Сарајева. Изгледа да је ово била следећа епизода. Позитивна ствар је да је коначно неко радио свој посао у нашем дипломатском представништву.

Krang

pre 10 godina

Blago nama kada prodajemo drzavu za 800€ i od nje pravimo teroristicku tvorevinu. Mozda zvuci izuzetno glupo ali ovima treba suditi za veleizdaju. Toliko stete se nanese ovakvom negativnom kampanjom da se ona moze mjeriti u milionima evra.

Marko

pre 10 godina

Pitam se kako se taj Zapad tako razvio? Pa jednostavno, svojom zlom bezkrupuloznoscu i lazima. Kao mozgovi kriminalaca, uvek korak ispred policije, kako? Onaj koji smislja laz uvek je ispred onog koji treba da razotkrije tu laz. Tako se i razvijala ta Zapadna azdaja, koja pusti pricu da je jagnje i kad pridje i spali sve, mi se cudimo sta nas je snaslo, a azdaja ode dalje da drugoga prevari.

nemanja

pre 10 godina

Za 800e naneses takvu stetu drzavi i gradjanima Srbije da je to neverovatno..Jel moze ovim "glumci796gnvxma" i momku koji je pomagao francuskoj ekipi da snimi ove nebuloze po jedno 10 godina robije pa neka onda stvarni robijaju kao pravi trgovci oruzjem.Ovakve sitne jajare i dzeparosi nilada nisu imali morala i sve bi ucinili za saku eura

Nikola

pre 10 godina

I sto je glupo, ali je istina... Neopisivo mi je drago sto su ove protuve uhapsene! Da je barem da vecina slicnih koji zive od sasvim svesnog i smisljenog blacenja i napadanja naseg naroda. Mis mo vrlo cesto sami dovoljni za losu sliku!.. Ali ovakvi beskicmenjaci?! To je strasno!

Mile Ložač

pre 10 godina

Nije ovo ništa, koliko je izmišljenih reportaža napravila RTV Srbije za vreme Miloševićevog režima i nebeskog blagostanja.
Svuda neprijatelji oko nas, a mi ni krava ne bi zgazili.

nazalost Srbin

pre 10 godina

kako je to zalosno da za pare blate svoju zemlju koja je i onako ocrnjena! (naravno mislim na "glumce") ..nema opravdanja ni da su gladovali..

Putnik P

pre 10 godina

1) sto je moguce strozije kazniti ove nase koji su u tome ucestvovali
2) inisisturati kod Francuske Vlade i sudskih vlasti da se kazne i njihovi gradjani
3) Sto vecu medijsku galamu podici oko ovog slucaja sa nase strane

Boki_Marad

pre 10 godina

Nema toga na šta Srbin neće pljunuti za 800 eura. Slika i prilika mentaliteta, u priči svi ko Car Dušan, na delu sve jajare, prodali bi majku za dinar.

ja

pre 10 godina

Po meni je najodgovorniji "fixer" Aleksandar M. koji je zbog kinte sve ovo organizovao. Naravno i francuski novinari koji su bili spremni da rade laznu pricu. To je bruka za novinarsku profesiju.

Gomorra

pre 10 godina

Dok od nas ovde traze neka "bolna pomirenja", oni tamo nece ni prstom da pomere da sagledaju nase narode (iz bivse Jugoslavije) na jedan normalan, bez pristrastan i civilizovan nacin. Drugo, ovo je jasno namesteno, ali sigurno je da postoje ljudi sa ovih prostora (koji je bio krcat oruzjem) koji koriste tu situaciju za sverc istog. Isto tako, kada Francuska, Nemacka, Rusija, SAD... salju oruzje raznim (vrlo diskutabilnim !!!) pobunjenicima, onda je to ok, kada ti isti pobunjenici (sa tim istim oruzjem) resetaju, streljaju na sve strane, onda je to ok. Znaci dvostruki arsini, oni mogu da salju banditima (i to na drzavnom nivou), a nase POJEDINCE, koji se bave time iz licnog interesa poistovecuju sa nasim drzavama, iako one sigurno nisu umesane u to.

Gordan

pre 10 godina

I sta cemo sad mi?Ostar protest?Pa to je smesno,steta je vec naneta.Tuzite ih pred sudom u Parizu,ne stajte dok ne dobijete izvinjenje u udarnom terminu,a ovu dvojicu ne nogiraju.Njih jedino boli kad ih se udari po dzepu.

trgovac

pre 10 godina

Ne zna se koje ispao veci degenerik u ovoj prici - francuski novinari, nas novinar ili ova dva bednika. Jedino korektno je odreagovala ambasada u Parizu, svaka cast!
Kao sto vec neko navede, kamo srece da je samo ova, ili da su samo ovakve price namestene. Ratovi, bombardovanja, ubijanja, progon ljudi i ostala zverstva i nedela su zapocinjana, sprovodjena i tolerisana zahvaljujuci i na osnovu izmisljenih prica poput ove... Kako se ljudi igraju tudjim sudbinama, sudbinama citavih naroda, nacija, drzava... Bedno!

Milos

pre 10 godina

Pa da rezimiramo, neki stranci su za 1000 evra uspeli da obezbede automatsku pusku 7,62, komada 1; poluautomatki pistolj 9mm komada 1 i poluautomatski pistolj kalibra 7,65 komada 1. Ukupno komada 3 vatrenog oruzja. I vama to lici na spakovanu pricu!?!?! Pa jel normalno da novinar za 350 evra moze da kupi automatku pusku??? U Srbiji ocigledno nesto debelo nije u redu a na prvom mestu svi oni koji ovako tezak incident tretiraju kao novinarsku namestaljku. Srbija je naoruzana do zuba i svako moze da kupi bilo kakvo oruzje, puca se na svakom koraku a oruzje se prodaje po pijacama. Strani novinari su kupili - ponavljam - automastku pusku u UMKI za 350 evra!!!!
Sta je u toj prici lazno, da nije puska mozda air gun? Jel oruzje pravo? jeste. Jel ga kupio novinar putem posrednika - JESTE. Molim lepo. TO SE ZOVE ISTRAZIVACKO NOVINARSTVO!!!! Da sistem funkcionise, novinra ne bi bio u mogucnosti da kupi bilo sta ilegalno i kraj price.
Sledece, sto je indikativno je da su svi VEC BILI OSUDJENI a ipak su u posedu vatrenog oruzja!!!
Nego, najlakse je pozivati se na izdaju otadzbine, strane placenike i spoljnog neprijatelja.

Boki_Marad

pre 10 godina

Nema toga na šta Srbin neće pljunuti za 800 eura. Slika i prilika mentaliteta, u priči svi ko Car Dušan, na delu sve jajare, prodali bi majku za dinar.

Gordan

pre 10 godina

I sta cemo sad mi?Ostar protest?Pa to je smesno,steta je vec naneta.Tuzite ih pred sudom u Parizu,ne stajte dok ne dobijete izvinjenje u udarnom terminu,a ovu dvojicu ne nogiraju.Njih jedino boli kad ih se udari po dzepu.

ja

pre 10 godina

Po meni je najodgovorniji "fixer" Aleksandar M. koji je zbog kinte sve ovo organizovao. Naravno i francuski novinari koji su bili spremni da rade laznu pricu. To je bruka za novinarsku profesiju.

Bacvanin

pre 10 godina

Kupili su prvo pusku za 350 eura pa je prodali za 100 eura. U principu i jesu trgovci oruzjem, doduse nemaju bas puno trgovinskog duha, ako prodaju jeftinije nego sto kupe. Mada, mozda su hteli samo da ja iznajme, a vlasnik nije pristao?
Za 800 eura su ocrnili Srbiju pred par desetina miliona ljudi.

Milos

pre 10 godina

Pa da rezimiramo, neki stranci su za 1000 evra uspeli da obezbede automatsku pusku 7,62, komada 1; poluautomatki pistolj 9mm komada 1 i poluautomatski pistolj kalibra 7,65 komada 1. Ukupno komada 3 vatrenog oruzja. I vama to lici na spakovanu pricu!?!?! Pa jel normalno da novinar za 350 evra moze da kupi automatku pusku??? U Srbiji ocigledno nesto debelo nije u redu a na prvom mestu svi oni koji ovako tezak incident tretiraju kao novinarsku namestaljku. Srbija je naoruzana do zuba i svako moze da kupi bilo kakvo oruzje, puca se na svakom koraku a oruzje se prodaje po pijacama. Strani novinari su kupili - ponavljam - automastku pusku u UMKI za 350 evra!!!!
Sta je u toj prici lazno, da nije puska mozda air gun? Jel oruzje pravo? jeste. Jel ga kupio novinar putem posrednika - JESTE. Molim lepo. TO SE ZOVE ISTRAZIVACKO NOVINARSTVO!!!! Da sistem funkcionise, novinra ne bi bio u mogucnosti da kupi bilo sta ilegalno i kraj price.
Sledece, sto je indikativno je da su svi VEC BILI OSUDJENI a ipak su u posedu vatrenog oruzja!!!
Nego, najlakse je pozivati se na izdaju otadzbine, strane placenike i spoljnog neprijatelja.

pera

pre 10 godina

U Srbiji niko nema pistolj , niko nije nasilan , uopste ne postoji kriminal , ne postoje huligani-navijaci , sudovi revnosno kaznjavaju prestupnike , devojke se ne upucavaju u glavu na sred ulice , kriminalci se ne pustaju iz zatvora pre vremena , nije opasno nocu hodati ulicom , niko ne ide na splavove , dok su posete muzejima , pozorisnim i operskim predstavama izuzetno velike .

Mirko

pre 10 godina

A hoce li policija da podnese krivicnu prijavu i protiv francuskih novinara? Ipak, oni su bili organizatori ovog kriminala.
Inace me ovakvo "novinarstvo" uopste ne iznenadjuje.

Marko Milenkovic

pre 10 godina

Francusku televiziuju nasi treba da tuze za povredu ugleda i casti zemlje za astronomsku cifru (kako se to inace radi na zapadu) i da se javno izvine, takodje u udarnom terminu a ove nase sto bi za 800 EUR prodali i rodjenu majku neka strpaju u zatvor na 10 godina takodje zbog nanosenja stete rodjenoj zemlji (to je prakticno izdaja - prodali zemlju za 800 EUR).

trgovac

pre 10 godina

Ne zna se koje ispao veci degenerik u ovoj prici - francuski novinari, nas novinar ili ova dva bednika. Jedino korektno je odreagovala ambasada u Parizu, svaka cast!
Kao sto vec neko navede, kamo srece da je samo ova, ili da su samo ovakve price namestene. Ratovi, bombardovanja, ubijanja, progon ljudi i ostala zverstva i nedela su zapocinjana, sprovodjena i tolerisana zahvaljujuci i na osnovu izmisljenih prica poput ove... Kako se ljudi igraju tudjim sudbinama, sudbinama citavih naroda, nacija, drzava... Bedno!

NEnad

pre 10 godina

@(Milos, 27. maj 2013 00:48)

Komsija, da li sam ja kada prodam svoj auto trgovac polovnjacima? Na nacin na koji su ovi "novinari" dosli do oruzja mozes u svakoj drzavi. Svuda ima krimosa.

Putnik P

pre 10 godina

1) sto je moguce strozije kazniti ove nase koji su u tome ucestvovali
2) inisisturati kod Francuske Vlade i sudskih vlasti da se kazne i njihovi gradjani
3) Sto vecu medijsku galamu podici oko ovog slucaja sa nase strane

Јутутунац

pre 10 godina

Да вас обавестим да ово није прва репортажа у низу. Прошле године сам гледао исту репортажу како купују оружије у Босни и шверцују у Француску аутобусом редовном линијом из Сарајева. Изгледа да је ово била следећа епизода. Позитивна ствар је да је коначно неко радио свој посао у нашем дипломатском представништву.

Gomorra

pre 10 godina

Dok od nas ovde traze neka "bolna pomirenja", oni tamo nece ni prstom da pomere da sagledaju nase narode (iz bivse Jugoslavije) na jedan normalan, bez pristrastan i civilizovan nacin. Drugo, ovo je jasno namesteno, ali sigurno je da postoje ljudi sa ovih prostora (koji je bio krcat oruzjem) koji koriste tu situaciju za sverc istog. Isto tako, kada Francuska, Nemacka, Rusija, SAD... salju oruzje raznim (vrlo diskutabilnim !!!) pobunjenicima, onda je to ok, kada ti isti pobunjenici (sa tim istim oruzjem) resetaju, streljaju na sve strane, onda je to ok. Znaci dvostruki arsini, oni mogu da salju banditima (i to na drzavnom nivou), a nase POJEDINCE, koji se bave time iz licnog interesa poistovecuju sa nasim drzavama, iako one sigurno nisu umesane u to.

Babin_zub

pre 10 godina

Trgovci oruzja sa dva pistolja i jednim AP, xaxaxaxaxaxaxa... A ne zna se ko je tu tragičniji,da li novinari,da li tv stanica koja je to emitovala :)

Nikola

pre 10 godina

I sto je glupo, ali je istina... Neopisivo mi je drago sto su ove protuve uhapsene! Da je barem da vecina slicnih koji zive od sasvim svesnog i smisljenog blacenja i napadanja naseg naroda. Mis mo vrlo cesto sami dovoljni za losu sliku!.. Ali ovakvi beskicmenjaci?! To je strasno!

Krang

pre 10 godina

Blago nama kada prodajemo drzavu za 800€ i od nje pravimo teroristicku tvorevinu. Mozda zvuci izuzetno glupo ali ovima treba suditi za veleizdaju. Toliko stete se nanese ovakvom negativnom kampanjom da se ona moze mjeriti u milionima evra.

nazalost Srbin

pre 10 godina

kako je to zalosno da za pare blate svoju zemlju koja je i onako ocrnjena! (naravno mislim na "glumce") ..nema opravdanja ni da su gladovali..

Dalmatinac

pre 10 godina

Za bednih 800 eura prodati dusu,pasti tako nisko,staviti ljagu na svoje potomke(ako ih ima),oblatiti svoju zemlju sramota,ti"heroji" su zasluzili maksimalnu kaznu a novinar i vise od toga.

nemanja

pre 10 godina

Za 800e naneses takvu stetu drzavi i gradjanima Srbije da je to neverovatno..Jel moze ovim "glumci796gnvxma" i momku koji je pomagao francuskoj ekipi da snimi ove nebuloze po jedno 10 godina robije pa neka onda stvarni robijaju kao pravi trgovci oruzjem.Ovakve sitne jajare i dzeparosi nilada nisu imali morala i sve bi ucinili za saku eura

Anan

pre 10 godina

Ne shvatam! Eto, ja mislio samo da Sloba ode pa ce da nam procveta, jer, je li, svi znamo da nam Zapad zbog njega nije bio naklonjen.

Bojan

pre 10 godina

Dakle likovi za 350 evra kupe kalasnjikov bez problema, prodaju ga za 100 i to se nazove laznom trgovinom. Ovo jeste trgovina oruzjem za neke standarde, za nase ocigledno ne!

!

pre 10 godina

Jel ide ovo u Insajder? Ne. Da li i dalje neko misli da je ovo paranoja Srba iz devedesetih? Verovatno je ovo radi bratskih odnosa dve zemlje.
Pricajte mi o kodeksu novinarskom...
Na Zapadu to ne postoji, a nasi su mlakonje koji samo o tome pricaju jer su isuvise nesposobni da ista slicno urade za Srbiju. Albancima i Hrvatima to ne smeta. Pametne komsije.

Lalo iz NS

pre 10 godina

Ovde ima dve priče o prodaji oružja, Francuska i naša. Kojoj da verujemo? Pa naravno onoj lepoj? Ko tu ima interes da laže? Pripadnici SBPOK su mesec dana radili na ovom slučaju i sve razjasnili!? Svaka im čast. A ja sam još u neverici, od priče jedne dame (L.L.) kako joj se brat iz RS bavi časnim zanimanjem t.j. prodajom oružja, od oca de-be ovca.
P.S. Zar je tako teško odreći se beznačajne manjine kriminalaca?

Uskršnji Zeka

pre 10 godina

OK, istina je da su uspeli da nabave jedan kalašnjikov za 350 evra, ali mislim da se trgovina i šverc oružja ne sastoji od pabirčenja pojedinačnih komada koje su vlasnici držali u šteku za svoje (umišljene) "zlu ne trebalo" potrebe. A za sve koji su komentarisali u stilu "ali ZNA SE da u Srbiji ..." - pa, zna se i da postoji Deda Mraz!

Pera

pre 10 godina

I sto se sada ne snimi film o ovoj namestaljci, reportaza, bilo sta? Da se trazi demantij na Francuskoj TV? Treba raskrinkati te novinare, jer je reportaza maliciozna.

aabbcc

pre 10 godina

Ali i taj izmishljen je ipak i kupio i prodao pusku, i lako ju je nabavio,tako da jeste trgovao i moze mu se nakaciti etiketa ilegalnog trgovca, pogotovu pred zakonom.
A da li mozemo na osnovu ove lazne reportaze izvoditi zakljucak da cela prica o izvozu oruzija je laz? Nemojte biti smesni...
(A zaprovo jeste pomalo tragikomicno!)

pa sta

pre 10 godina

cemu lazna zaprepascenost? skoro svako od vas zna nekog kod koga bi ili preko koga bi mogao nabaviti neko oruzje da hoce. znaci trgovina oruzja postoji. isto tako da nema trgovine/ponude cene bi bile puno vece.

Mile Ložač

pre 10 godina

Nije ovo ništa, koliko je izmišljenih reportaža napravila RTV Srbije za vreme Miloševićevog režima i nebeskog blagostanja.
Svuda neprijatelji oko nas, a mi ni krava ne bi zgazili.

namcor

pre 10 godina

Ako razmislite, ovo je samo skretanje paznje sa vec postojecih gorucih problema Francuske- proverena i jako uspesna taktika ..a izabrali su vest koja ce se najlakse upiti u otupele mozgove javnosti sa vec stvorenim stereotipima.. Za osudu je ovaj nacin "istrazivsckog" novinarstva! nizak udarac se uzvraca nokautom!!!

nesa

pre 10 godina

Ovo je samo jedan slucaj namestaljki kojima se mediji sluze.Ni jedan medij se nije bavio ovom temom kada je objavljena na francuskoj tv ali su nas zato obmanjivali raznim glupostima sa srpske politicke scene od kojih je vecina takodje izmisljena.

Marko

pre 10 godina

Pitam se kako se taj Zapad tako razvio? Pa jednostavno, svojom zlom bezkrupuloznoscu i lazima. Kao mozgovi kriminalaca, uvek korak ispred policije, kako? Onaj koji smislja laz uvek je ispred onog koji treba da razotkrije tu laz. Tako se i razvijala ta Zapadna azdaja, koja pusti pricu da je jagnje i kad pridje i spali sve, mi se cudimo sta nas je snaslo, a azdaja ode dalje da drugoga prevari.

gorca

pre 10 godina

Nadam se da ce se država potruditi da ovo "izvestavanje" izreklamira tamo gdje treba. Ova dvojica "novinara" iz Francuske bi trebalo da okončaju karijeru.

baka

pre 10 godina

Da li ce Republika Srbija da podnese tuzbu protih novinara zbog klevete cijele nacije? Da li ce se na istom kanalu javno iznijeti izvinjenje uz detaljno obrazlozenje sta se zapravo dogodilo? Svaku medijsku dansu da se prikazemo cak i bolje nego sto jesmo ne smijemo da propustimo

Petar

pre 10 godina

Francuzi su od lica koja su već poznata policiji kupili vatreno oružje i to automatsko. Zatim su pokazali kako se oružje autobusom prebacuje u Francusku pa onda lepo u pljačku sa tim oružjem.

Dakle, ako sam dobro shvatio, u Srbiji se kriminalci slobodno šetaju po ulicama, a u posedu su oružja i to automatskog, koje je plaćeno samo 350 EUR. Mogu tek da zamislim kako je u Bosni ili na Kosovu i šta sve odatle ulazi u Srbiju!

Kamo sreće da se neko od naših novinara pozabavi ovom temom umesto što o ovome saznajemo iz francuskih medija...

Djoshica

pre 10 godina

Ah da, kako montiraju, bilo pušaka, pištolja, para, lica s dosijeom... Sreća da neki strani novinari ne prave neku "lažnu priču" oko višestruke prodaje stanova. Šta je tu lažno bilo? Pare su uzeli, da bi se kompromitovali javno, u toj situaciji puške i pištolji su najjeftinija stavka priče. I da nisu bili novinari, i da su ponudili pare za oružje dobili bi ga. Kao mi imamo kriminalce koji imaju oružje, ali ga ne kupuju, i koji su spremni da zeznu novinare, kao prodaju im a u stvari im uzimaju pare na foru.

Milence

pre 10 godina

Pre vuse od godinu dana UN su objavile izvestaj u kome pise da je Srbija glvni izvor nelegalne trgovine oruzjem na teritoriji bivse SFRJ. Koliko znam UN nismo tuzili. samo smo se jako zacudili, u najboljem maniru 'neobavestenog'.

u ruke mandušića vuka

pre 10 godina

Ja stvarno ne shvatam šta je ovde izmišljeno. Puška je prava, pištolji su pravi. Novinari su ih platili i uzeli. Sve okolo je rekla-kazala, suština reportaže je istinita da kod nas svako može za male pare da dođe do oružja. Ko ne veruje neka ode na neku svadbu ili srpsku novu godinu.

Fidelio

pre 10 godina

Ne razumem, zašto se sad ovde neki sablažnjuju? Kriminalci, poznati policiji, nabavljaju oružje, i to bez ikakvih problema i za sitne pare. Svi znamo da je to ne samo moguće, nego se i praktikuje svaki dan! Reportaža je bila samo pokazna vežba, neka vrsta "demo verzije" ili uzorka pravog stanja stvari. Nije tu bilo ništa namešteno, nego su samo dokazali da je stvar sasvim izvodljiva.

A šta mislite, da su umesto novinara bili pravi kupci, ne bi se našao prodavac koji bi im dobavio svu traženu robu? Šta mislite (ako mislite), da se baš niko u Srbiji ne bavi švercom oružja na veliko? Svi oni ogromni viškovi oružja posle nedavnih ratova, gde su završili? Istrulili u magacinima, ili su unišeni? Ma, da, baš ćemo da pustimo da "propadne" tako dobra "roba". Ali o tome se ne priča jer trgovina takvom "robom" nije moguća bez znanja i umešanosti veoma visokih glavonja u vojsci i policiji. Pitajte se samo zašto je ubijena novinarka Dada Vujasinović i do dana današnjeg se kao "ne zna" ko je ubio?

Ajde, nemojmo se praviti fini, znamo da je kriminal jedina aktivnost koja je profitabilna u ovoj rupetini od države. A jedna od profitabilnijih vrsta kriminala je šverc oružja.

nebojsa

pre 10 godina

zar nisu novinari "svete krave" koje treba zakonom zaštititi kao ridje medvede?
oni se ne proizvode senzacionalizam da bi zaradili za leba. oni se brinu o ljudskom moralu ...
žive u simbiozi sa politicarima. ne postoje jedni bez drugih.
nesreća, nepravda i strah su najbolje vest za novinara.

Kn

pre 10 godina

Nista ovde izmisljeno nije, novinar je u dva koraka dosao do automatske puske za 300 eura. Ja evo ne znam koga bi zvao za ovako nesto.

Milos

pre 10 godina

@Boki_Marad
Nema razloga da sa toliko negativnog naboja govoris ni o jednom narodu ili nekoj etnickoj grupi. Radi se o govoru mrznje i voleo bih da vidim da li tako govoris o jos nekom narodu. Posledica kolektivnih kvalifikacija je da nanose zlo ogromnom broju nevinih ljudi, na primer deci koja ce sa njima morati da se suocavaju pre ili kasnije u svom zivotu iako nemaju ama bas nikakve odgovornosti za navodne uzroke takvog govora mrznje.

Vanja

pre 10 godina

Koliko vidim oni su nabavili oružje. Da u Srbiji nije lako nabaviti oružje, ne bi ni bilo reportaže. Druga je stvar što su iskoristili priču da iskonstruišu kako dobro uhodan biznis i kako postoji knal za šverc oružja autobusima na relaciji Srbija-Francusku (što nije istina).

Milos

pre 10 godina

Pa da rezimiramo, neki stranci su za 1000 evra uspeli da obezbede automatsku pusku 7,62, komada 1; poluautomatki pistolj 9mm komada 1 i poluautomatski pistolj kalibra 7,65 komada 1. Ukupno komada 3 vatrenog oruzja. I vama to lici na spakovanu pricu!?!?! Pa jel normalno da novinar za 350 evra moze da kupi automatku pusku??? U Srbiji ocigledno nesto debelo nije u redu a na prvom mestu svi oni koji ovako tezak incident tretiraju kao novinarsku namestaljku. Srbija je naoruzana do zuba i svako moze da kupi bilo kakvo oruzje, puca se na svakom koraku a oruzje se prodaje po pijacama. Strani novinari su kupili - ponavljam - automastku pusku u UMKI za 350 evra!!!!
Sta je u toj prici lazno, da nije puska mozda air gun? Jel oruzje pravo? jeste. Jel ga kupio novinar putem posrednika - JESTE. Molim lepo. TO SE ZOVE ISTRAZIVACKO NOVINARSTVO!!!! Da sistem funkcionise, novinra ne bi bio u mogucnosti da kupi bilo sta ilegalno i kraj price.
Sledece, sto je indikativno je da su svi VEC BILI OSUDJENI a ipak su u posedu vatrenog oruzja!!!
Nego, najlakse je pozivati se na izdaju otadzbine, strane placenike i spoljnog neprijatelja.

Mile Ložač

pre 10 godina

Nije ovo ništa, koliko je izmišljenih reportaža napravila RTV Srbije za vreme Miloševićevog režima i nebeskog blagostanja.
Svuda neprijatelji oko nas, a mi ni krava ne bi zgazili.

pa sta

pre 10 godina

cemu lazna zaprepascenost? skoro svako od vas zna nekog kod koga bi ili preko koga bi mogao nabaviti neko oruzje da hoce. znaci trgovina oruzja postoji. isto tako da nema trgovine/ponude cene bi bile puno vece.

Marko

pre 10 godina

Pitam se kako se taj Zapad tako razvio? Pa jednostavno, svojom zlom bezkrupuloznoscu i lazima. Kao mozgovi kriminalaca, uvek korak ispred policije, kako? Onaj koji smislja laz uvek je ispred onog koji treba da razotkrije tu laz. Tako se i razvijala ta Zapadna azdaja, koja pusti pricu da je jagnje i kad pridje i spali sve, mi se cudimo sta nas je snaslo, a azdaja ode dalje da drugoga prevari.

Marko Milenkovic

pre 10 godina

Francusku televiziuju nasi treba da tuze za povredu ugleda i casti zemlje za astronomsku cifru (kako se to inace radi na zapadu) i da se javno izvine, takodje u udarnom terminu a ove nase sto bi za 800 EUR prodali i rodjenu majku neka strpaju u zatvor na 10 godina takodje zbog nanosenja stete rodjenoj zemlji (to je prakticno izdaja - prodali zemlju za 800 EUR).

u ruke mandušića vuka

pre 10 godina

Ja stvarno ne shvatam šta je ovde izmišljeno. Puška je prava, pištolji su pravi. Novinari su ih platili i uzeli. Sve okolo je rekla-kazala, suština reportaže je istinita da kod nas svako može za male pare da dođe do oružja. Ko ne veruje neka ode na neku svadbu ili srpsku novu godinu.

aabbcc

pre 10 godina

Ali i taj izmishljen je ipak i kupio i prodao pusku, i lako ju je nabavio,tako da jeste trgovao i moze mu se nakaciti etiketa ilegalnog trgovca, pogotovu pred zakonom.
A da li mozemo na osnovu ove lazne reportaze izvoditi zakljucak da cela prica o izvozu oruzija je laz? Nemojte biti smesni...
(A zaprovo jeste pomalo tragikomicno!)

pera

pre 10 godina

U Srbiji niko nema pistolj , niko nije nasilan , uopste ne postoji kriminal , ne postoje huligani-navijaci , sudovi revnosno kaznjavaju prestupnike , devojke se ne upucavaju u glavu na sred ulice , kriminalci se ne pustaju iz zatvora pre vremena , nije opasno nocu hodati ulicom , niko ne ide na splavove , dok su posete muzejima , pozorisnim i operskim predstavama izuzetno velike .

Mirko

pre 10 godina

A hoce li policija da podnese krivicnu prijavu i protiv francuskih novinara? Ipak, oni su bili organizatori ovog kriminala.
Inace me ovakvo "novinarstvo" uopste ne iznenadjuje.

Babin_zub

pre 10 godina

Trgovci oruzja sa dva pistolja i jednim AP, xaxaxaxaxaxaxa... A ne zna se ko je tu tragičniji,da li novinari,da li tv stanica koja je to emitovala :)

Pera

pre 10 godina

I sto se sada ne snimi film o ovoj namestaljci, reportaza, bilo sta? Da se trazi demantij na Francuskoj TV? Treba raskrinkati te novinare, jer je reportaza maliciozna.

!

pre 10 godina

Jel ide ovo u Insajder? Ne. Da li i dalje neko misli da je ovo paranoja Srba iz devedesetih? Verovatno je ovo radi bratskih odnosa dve zemlje.
Pricajte mi o kodeksu novinarskom...
Na Zapadu to ne postoji, a nasi su mlakonje koji samo o tome pricaju jer su isuvise nesposobni da ista slicno urade za Srbiju. Albancima i Hrvatima to ne smeta. Pametne komsije.

Lalo iz NS

pre 10 godina

Ovde ima dve priče o prodaji oružja, Francuska i naša. Kojoj da verujemo? Pa naravno onoj lepoj? Ko tu ima interes da laže? Pripadnici SBPOK su mesec dana radili na ovom slučaju i sve razjasnili!? Svaka im čast. A ja sam još u neverici, od priče jedne dame (L.L.) kako joj se brat iz RS bavi časnim zanimanjem t.j. prodajom oružja, od oca de-be ovca.
P.S. Zar je tako teško odreći se beznačajne manjine kriminalaca?

NEnad

pre 10 godina

@(Milos, 27. maj 2013 00:48)

Komsija, da li sam ja kada prodam svoj auto trgovac polovnjacima? Na nacin na koji su ovi "novinari" dosli do oruzja mozes u svakoj drzavi. Svuda ima krimosa.

Kn

pre 10 godina

Nista ovde izmisljeno nije, novinar je u dva koraka dosao do automatske puske za 300 eura. Ja evo ne znam koga bi zvao za ovako nesto.

trgovac

pre 10 godina

Ne zna se koje ispao veci degenerik u ovoj prici - francuski novinari, nas novinar ili ova dva bednika. Jedino korektno je odreagovala ambasada u Parizu, svaka cast!
Kao sto vec neko navede, kamo srece da je samo ova, ili da su samo ovakve price namestene. Ratovi, bombardovanja, ubijanja, progon ljudi i ostala zverstva i nedela su zapocinjana, sprovodjena i tolerisana zahvaljujuci i na osnovu izmisljenih prica poput ove... Kako se ljudi igraju tudjim sudbinama, sudbinama citavih naroda, nacija, drzava... Bedno!

Putnik P

pre 10 godina

1) sto je moguce strozije kazniti ove nase koji su u tome ucestvovali
2) inisisturati kod Francuske Vlade i sudskih vlasti da se kazne i njihovi gradjani
3) Sto vecu medijsku galamu podici oko ovog slucaja sa nase strane

Boki_Marad

pre 10 godina

Nema toga na šta Srbin neće pljunuti za 800 eura. Slika i prilika mentaliteta, u priči svi ko Car Dušan, na delu sve jajare, prodali bi majku za dinar.

Krang

pre 10 godina

Blago nama kada prodajemo drzavu za 800€ i od nje pravimo teroristicku tvorevinu. Mozda zvuci izuzetno glupo ali ovima treba suditi za veleizdaju. Toliko stete se nanese ovakvom negativnom kampanjom da se ona moze mjeriti u milionima evra.

namcor

pre 10 godina

Ako razmislite, ovo je samo skretanje paznje sa vec postojecih gorucih problema Francuske- proverena i jako uspesna taktika ..a izabrali su vest koja ce se najlakse upiti u otupele mozgove javnosti sa vec stvorenim stereotipima.. Za osudu je ovaj nacin "istrazivsckog" novinarstva! nizak udarac se uzvraca nokautom!!!

Petar

pre 10 godina

Francuzi su od lica koja su već poznata policiji kupili vatreno oružje i to automatsko. Zatim su pokazali kako se oružje autobusom prebacuje u Francusku pa onda lepo u pljačku sa tim oružjem.

Dakle, ako sam dobro shvatio, u Srbiji se kriminalci slobodno šetaju po ulicama, a u posedu su oružja i to automatskog, koje je plaćeno samo 350 EUR. Mogu tek da zamislim kako je u Bosni ili na Kosovu i šta sve odatle ulazi u Srbiju!

Kamo sreće da se neko od naših novinara pozabavi ovom temom umesto što o ovome saznajemo iz francuskih medija...

Gomorra

pre 10 godina

Dok od nas ovde traze neka "bolna pomirenja", oni tamo nece ni prstom da pomere da sagledaju nase narode (iz bivse Jugoslavije) na jedan normalan, bez pristrastan i civilizovan nacin. Drugo, ovo je jasno namesteno, ali sigurno je da postoje ljudi sa ovih prostora (koji je bio krcat oruzjem) koji koriste tu situaciju za sverc istog. Isto tako, kada Francuska, Nemacka, Rusija, SAD... salju oruzje raznim (vrlo diskutabilnim !!!) pobunjenicima, onda je to ok, kada ti isti pobunjenici (sa tim istim oruzjem) resetaju, streljaju na sve strane, onda je to ok. Znaci dvostruki arsini, oni mogu da salju banditima (i to na drzavnom nivou), a nase POJEDINCE, koji se bave time iz licnog interesa poistovecuju sa nasim drzavama, iako one sigurno nisu umesane u to.

Gordan

pre 10 godina

I sta cemo sad mi?Ostar protest?Pa to je smesno,steta je vec naneta.Tuzite ih pred sudom u Parizu,ne stajte dok ne dobijete izvinjenje u udarnom terminu,a ovu dvojicu ne nogiraju.Njih jedino boli kad ih se udari po dzepu.

nemanja

pre 10 godina

Za 800e naneses takvu stetu drzavi i gradjanima Srbije da je to neverovatno..Jel moze ovim "glumci796gnvxma" i momku koji je pomagao francuskoj ekipi da snimi ove nebuloze po jedno 10 godina robije pa neka onda stvarni robijaju kao pravi trgovci oruzjem.Ovakve sitne jajare i dzeparosi nilada nisu imali morala i sve bi ucinili za saku eura

nazalost Srbin

pre 10 godina

kako je to zalosno da za pare blate svoju zemlju koja je i onako ocrnjena! (naravno mislim na "glumce") ..nema opravdanja ni da su gladovali..

gorca

pre 10 godina

Nadam se da ce se država potruditi da ovo "izvestavanje" izreklamira tamo gdje treba. Ova dvojica "novinara" iz Francuske bi trebalo da okončaju karijeru.

Dalmatinac

pre 10 godina

Za bednih 800 eura prodati dusu,pasti tako nisko,staviti ljagu na svoje potomke(ako ih ima),oblatiti svoju zemlju sramota,ti"heroji" su zasluzili maksimalnu kaznu a novinar i vise od toga.

Bojan

pre 10 godina

Dakle likovi za 350 evra kupe kalasnjikov bez problema, prodaju ga za 100 i to se nazove laznom trgovinom. Ovo jeste trgovina oruzjem za neke standarde, za nase ocigledno ne!

Uskršnji Zeka

pre 10 godina

OK, istina je da su uspeli da nabave jedan kalašnjikov za 350 evra, ali mislim da se trgovina i šverc oružja ne sastoji od pabirčenja pojedinačnih komada koje su vlasnici držali u šteku za svoje (umišljene) "zlu ne trebalo" potrebe. A za sve koji su komentarisali u stilu "ali ZNA SE da u Srbiji ..." - pa, zna se i da postoji Deda Mraz!

Fidelio

pre 10 godina

Ne razumem, zašto se sad ovde neki sablažnjuju? Kriminalci, poznati policiji, nabavljaju oružje, i to bez ikakvih problema i za sitne pare. Svi znamo da je to ne samo moguće, nego se i praktikuje svaki dan! Reportaža je bila samo pokazna vežba, neka vrsta "demo verzije" ili uzorka pravog stanja stvari. Nije tu bilo ništa namešteno, nego su samo dokazali da je stvar sasvim izvodljiva.

A šta mislite, da su umesto novinara bili pravi kupci, ne bi se našao prodavac koji bi im dobavio svu traženu robu? Šta mislite (ako mislite), da se baš niko u Srbiji ne bavi švercom oružja na veliko? Svi oni ogromni viškovi oružja posle nedavnih ratova, gde su završili? Istrulili u magacinima, ili su unišeni? Ma, da, baš ćemo da pustimo da "propadne" tako dobra "roba". Ali o tome se ne priča jer trgovina takvom "robom" nije moguća bez znanja i umešanosti veoma visokih glavonja u vojsci i policiji. Pitajte se samo zašto je ubijena novinarka Dada Vujasinović i do dana današnjeg se kao "ne zna" ko je ubio?

Ajde, nemojmo se praviti fini, znamo da je kriminal jedina aktivnost koja je profitabilna u ovoj rupetini od države. A jedna od profitabilnijih vrsta kriminala je šverc oružja.

Anan

pre 10 godina

Ne shvatam! Eto, ja mislio samo da Sloba ode pa ce da nam procveta, jer, je li, svi znamo da nam Zapad zbog njega nije bio naklonjen.

Bacvanin

pre 10 godina

Kupili su prvo pusku za 350 eura pa je prodali za 100 eura. U principu i jesu trgovci oruzjem, doduse nemaju bas puno trgovinskog duha, ako prodaju jeftinije nego sto kupe. Mada, mozda su hteli samo da ja iznajme, a vlasnik nije pristao?
Za 800 eura su ocrnili Srbiju pred par desetina miliona ljudi.

nesa

pre 10 godina

Ovo je samo jedan slucaj namestaljki kojima se mediji sluze.Ni jedan medij se nije bavio ovom temom kada je objavljena na francuskoj tv ali su nas zato obmanjivali raznim glupostima sa srpske politicke scene od kojih je vecina takodje izmisljena.

baka

pre 10 godina

Da li ce Republika Srbija da podnese tuzbu protih novinara zbog klevete cijele nacije? Da li ce se na istom kanalu javno iznijeti izvinjenje uz detaljno obrazlozenje sta se zapravo dogodilo? Svaku medijsku dansu da se prikazemo cak i bolje nego sto jesmo ne smijemo da propustimo

Vanja

pre 10 godina

Koliko vidim oni su nabavili oružje. Da u Srbiji nije lako nabaviti oružje, ne bi ni bilo reportaže. Druga je stvar što su iskoristili priču da iskonstruišu kako dobro uhodan biznis i kako postoji knal za šverc oružja autobusima na relaciji Srbija-Francusku (što nije istina).

ja

pre 10 godina

Po meni je najodgovorniji "fixer" Aleksandar M. koji je zbog kinte sve ovo organizovao. Naravno i francuski novinari koji su bili spremni da rade laznu pricu. To je bruka za novinarsku profesiju.

Јутутунац

pre 10 godina

Да вас обавестим да ово није прва репортажа у низу. Прошле године сам гледао исту репортажу како купују оружије у Босни и шверцују у Француску аутобусом редовном линијом из Сарајева. Изгледа да је ово била следећа епизода. Позитивна ствар је да је коначно неко радио свој посао у нашем дипломатском представништву.

Nikola

pre 10 godina

I sto je glupo, ali je istina... Neopisivo mi je drago sto su ove protuve uhapsene! Da je barem da vecina slicnih koji zive od sasvim svesnog i smisljenog blacenja i napadanja naseg naroda. Mis mo vrlo cesto sami dovoljni za losu sliku!.. Ali ovakvi beskicmenjaci?! To je strasno!

Djoshica

pre 10 godina

Ah da, kako montiraju, bilo pušaka, pištolja, para, lica s dosijeom... Sreća da neki strani novinari ne prave neku "lažnu priču" oko višestruke prodaje stanova. Šta je tu lažno bilo? Pare su uzeli, da bi se kompromitovali javno, u toj situaciji puške i pištolji su najjeftinija stavka priče. I da nisu bili novinari, i da su ponudili pare za oružje dobili bi ga. Kao mi imamo kriminalce koji imaju oružje, ali ga ne kupuju, i koji su spremni da zeznu novinare, kao prodaju im a u stvari im uzimaju pare na foru.

Milos

pre 10 godina

@Boki_Marad
Nema razloga da sa toliko negativnog naboja govoris ni o jednom narodu ili nekoj etnickoj grupi. Radi se o govoru mrznje i voleo bih da vidim da li tako govoris o jos nekom narodu. Posledica kolektivnih kvalifikacija je da nanose zlo ogromnom broju nevinih ljudi, na primer deci koja ce sa njima morati da se suocavaju pre ili kasnije u svom zivotu iako nemaju ama bas nikakve odgovornosti za navodne uzroke takvog govora mrznje.

Milence

pre 10 godina

Pre vuse od godinu dana UN su objavile izvestaj u kome pise da je Srbija glvni izvor nelegalne trgovine oruzjem na teritoriji bivse SFRJ. Koliko znam UN nismo tuzili. samo smo se jako zacudili, u najboljem maniru 'neobavestenog'.

nebojsa

pre 10 godina

zar nisu novinari "svete krave" koje treba zakonom zaštititi kao ridje medvede?
oni se ne proizvode senzacionalizam da bi zaradili za leba. oni se brinu o ljudskom moralu ...
žive u simbiozi sa politicarima. ne postoje jedni bez drugih.
nesreća, nepravda i strah su najbolje vest za novinara.