Razno

Nedelja, 26.05.2013.

18:13

Tijanić: Prvi odgovoran za Kosovo je knez Lazar i njegovi radni rezultati

Izvor: Tamara Spaiæ

Tijaniæ: Prvi odgovoran za Kosovo je knez Lazar i njegovi radni rezultati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

kvisko

pre 10 godina

Nikada cinizmu ni crvenom mraku nece biti kraja.kako ga nije sramota da poteze Lazara, a ne spominje sramno rastakanje Srbije koje je zapoceo zlikovac Broz, a nastavili njegovi pioniri, gdje ocigledno pripada i Tijanic.

Marko

pre 10 godina

Pa dobro Tijanicu, opusti se, nije moguce ulizivati se Vucicu vise nego sto ti vec radis, tako si i informativni program upodobio NJKV Aleksandru Vucicu, eto dobices i treci mandat, a da je srece bio bi portir u RTS.

Bolero

pre 10 godina

Pazi, kriv mu Knez koji je pre 600 godina branio svoju zemlju od islamskih terorista, a nisu mu krivi Sloba i njegovi pajtosi iz udbe koji su doveli tog istog Slobu na vlast, a posle drmali sa Karicima i globili narod, prodajuci mu sarene laze.....

A sto

pre 10 godina

Sto ga niste pitali gde zivi i u kom vozilu(sa vozacem) dolazi na posao. Ja recimo znam. Tako se najbolje vidi sta covek hoce da kaze. Bolje nego sve ovo sto je rekao.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Za neobaveštene
Aleksandar Tijanić rođen je u Đakovici. Živeo je u Podujevu i Prištini[2].

Nakon završetka srednje škole, Tijanić je studirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odakle je pozvan u nedeljnik NIN gde započinje profesionalnu karijeru. Tijanić nije završio fakultet.
Voditelj kultne JUTEL-ove emisije Umijeće življenja (1991)
Prvi direktor TV Politike (1993-1994)
Prvi direktor BK Televizije (1994-1996)
Generalni direktor Radio-televizije Srbije (od 2004. godine)[5].

Njegov dolazak na čelo nacionalnog TV servisa 2004., gde ga je postavio Vojislav Koštunica, pratila je gotovo jednodušna pobuna stručne javnosti. Isticano je da ne samo što ne ispunjava formalni uslov da direktor RTS mora imati završen fakultet, znanje stranog jezika.

Сибин, Сомбор

pre 10 godina

Е па тијанићу, увек си претеривао али овом приликом превише. Имам два детета испод 10 година и пратим њихова интересовања. За оскудан дечји програм кажеш да нема ни оне деце ни оних писаца. Деца су увек иста, има их али је питање шта им се нуди. "Плаву птицу" не пропуштају, а чега још има? Случајно сам упућена у тешкоће са којима ради дечја редакција; у статусу последњег сирочета. Нису међу онима које ти фаворизујеш. Ко год стигне мења им термин снимања, монтаже....С обзиром на третман пружају ти више него што имаш право да од њих очекујеш.

Margaritas ante porcos

pre 10 godina

„... Dobra ideja ne kosta maltene nista i to kvalitetni gledaoci prepoznaju...”
(gradjanska neposlusnost, 26. maj 2013 19:06)

Naprotiv, prijatelju. Dobra ideja najviše košta! Sve što si napisao, osim tvrdnje koju sam citirao, je tačno. Ali si se gadno prevario ako stvarno veruješ da dobra ideja ne košta skoro ništa. Devedesete su se vratile na velika vrata, a to znači da će se gledati Grand show, a ne Neven. Kulturološki titani ’90-ih ponovo jašu. Oni kontrolišu novac, a meni kao kreativcu koji živi od prodaje ideja, ’lebac na sto donosi njihov novac. Oni neće Neven - ja hoću hleb. Za Neven je potrebno mnooooogo novca, a meni je potrebno bar malo hleba. Nevene čuvam za nekoga ko će imati novac i neće nositi brnjicu i groktati.

D N K

pre 10 godina

Dragi gospodine Tijaniću,verujem da to u Vašem okruženju jeste slučaj ali, samo da znate, nema svako petogodišnje ili desetogodišnje dete u Srbiji tablet.

Bilo bi dobro da nemaju ni TV, da ne gledaju Vaš (i nažalost naš) TV program.

splash

pre 10 godina

Moje dete ima 5 godina i nema telefon i ajpod, i vrlo rado gleda ``Laku noc deco`` i ``Poletarac`` na internetu.
To sto vasi zaposleni imaju manjka kreativnosti, a viska vremena i sujete, ne znaci da ne mozete da snimite skolski, obrazovni program upola kvalitetan kao sto je recimo BBC-jev.
Dobra ideja ne kosta maltene nista i to kvalitetni gledaoci prepoznaju.
Problem je sto ste ljubomorni na ostale TV stanice koji imaju svoj kapital zaradjen na primitivnosti mase.
E pa, gledaoci RTS-a nisu primitivni, oni su u manjini i iznad proseka i trebalo bi njima dase obracate.A ostali ce se pridruziti!
(gradjanska neposlusnost, 26. maj 2013 19:06)

Za decu si u pravu 1000%,moji isto tako...To da radnici nemaju kreativnosti ne mora da bude, jer ako imaš "Kurčevitog" za šefa moš biti kreativan kolko oćeš-džabe.U svakom slučaju šamaranje direktora javnog servisa na pijaci je "kurčevito"!

Bojan

pre 10 godina

Kultura se mora nametati ljudima i u ovakvim vremenima Tijanic je ko stvoren za to.
Imam prijatelja koji vec dugo obecava da ce izbrisati kanal za odrasle ali... ne ide. Treba mu cvrsta ruka.
U vreme "jeftinih" rialiti programa ovoj naciji treba osvetliti put, svi znamo koja je moc malog ekrana.

Mis koji je pojeo sir

pre 10 godina

Gospodine Tijanicu,
Moja "neodoljiva deca koja sa dve, (cetiri i sedam godina) znaju da tapkaju po tabletu" i puste sebi muziku, crtane i sl. pitala su me, kada sam im prvi put pustila "Deco pevajte sa nama", zasto vise nema takvih emisija. Naucili su i da ih sami nadju na internetu i puste. Gledaju i Plavu pticu, ne-tako-bledu kopiju divnih decijih emisija uz koje su njihovi roditelji odrastali.
Ponudite kvalitetniji deciji program. Mozda vas deca iznenade.

Јапанац

pre 10 godina

Мој син има 5 год и готиви само Јапанске цртаће, остало не долази у обзир. А ово за комп и таблет је скроз управу, то је будућност! Ко воли нека гледа лампаша!

phreak

pre 10 godina

Moja deca imaju i telefon i tablet pa opet gledaju Neven, Kockicu ili Opstanak sa ripovanih DVD-a ili YouTube-a. Gledali bi to i na RTS1 kad bi tog programa tamo bilo.

LZN

pre 10 godina

RTS1 + RTS2 = 2880 min
2880 min - 880 min filmova, serja, repriza, ... = 2000 min
2000 min : 4000 radnika = 30 sec/po radniku
Ako je odnos kreativnost : logistika = 1:10
novinar RTS-a treba uz podrsku 10 radnika
da napravi 5 min programa dnevno.

mikin

pre 10 godina

Kratko i jasno receno ... primitivac ostaje primitivac. Ne kazem da nema istine u necemu sto govori, ali da se to moze reci mnogo kulturnije i pristojnije, to je sigurno.
ps. to sto rade TV kuce je nevidjeni maltretman gradjana - reklame do besvesti dok ih ne naucimo napamet ili pre toga ne poludimo od istih. Na Zakon o reklamama niti jedna TV kuca se ne obazire. A jos vise me izbezumljuje kada to radi kuca koju PLACAMO. Ja da te placam a da me ti ugnjetavas imbecilnim reklamama ... e to vise nece moci.

vodja

pre 10 godina

Ma sta mi mislili o Tijanicu covek je izuzetno pametan posebna paznja na deo: Zato samo upozorenje: za dve-tri godine prolaziće vreme entuzijastičke, plebiscitarne podrške, stanjiće se aplauzi, porašće skriveni apetiti za naplatu lojalnosti, iščeznuće oreol apostola, pitanja će postati glasnija. Ima samo dve-tri godine vremena da on nađe odgovor na pitanje koje naziva „noćnom morom“ - kako i čime da ovu naciju vrati na smisleni posao?" Vucic bi trebalo da procita ovo.I Borisa je narod obozavao,imao je ogromnu popularnost ali kada se pokazalo da nije sposoban da donese promene biraci su mu okrenuli ledja isto ce biti i sa Vucicem.

dAD

pre 10 godina

Da ne ulazim u ostale nebuloze koje je doticni mag televizije izrekao, dovoljno mi je samo da se osvrnem da recenicu da Hrvati imaju losiji program od RTS-a.
E sad, ne znam kako je mogao to da utvrdi, ali ovo je najbesmislenija laz koju sam mogao da procitam od Tijanica. Kako ga nije sramota to da kaze?
Ako je barem jedanput gledao HRT, dovoljno je samo da uporedi scenografiju njihovih studija sa nasom pa da zacuti za ceo zivot. O kvalitetu njihovih emisija, filmova ili serija ne vredi ni da se pise jer je neuporedivo....

Tijanicu, srami se.

edsafgah

pre 10 godina

Ne bih sad da ulazim u njegovu demagogiju (koja je na vrhunskom nivou), medjutim moram da kazem da je sve sto je rekao po pitanju Lazara, Knina i patriotizma tacno. Po pitanju decijeg programa ne mogu da sudim jer moja deca gledaju sve sto im pustim na utubu od emisija uz koje sam ja odrastao, ali isto tako znam da oni sami mogu da biraju izmedju "Poletarca" i "Ultre" oni bi izabrali "Ultru". Sin mi ima 5 godina i vec moze sam da trazi klipove na utubu pa sam mu zbog toga zabranio komp vise od jednog sata dnevno.
Ponovicu, sve sto je rekao o Lazaru, Kninu i patriotizmu je APSOLUTNA istina. E sad to sto se on sluzi raznim delovima istine, u odnosu na dati trenutak i vladajuci establisment, to je druga stvar i to je njegovo legitimno pravo kao vrhunskog demagoga.

Inace, mi Srbi, ne placamo pretplatu jer znamo da oni nemaju nacin da nas kazne zbog toga i da nemaju nacin da nam ukinu prijem RTS-a (ni ja nisam placao pretplatu iskreno), ali zato je SBB najprofitablinija kablovska mreza u istocnoj Evropi - ne daj boze da nam ugase TV ni 5 min, ako treba pozajmicu pare da platim racun. Zato sam gledao Ligu Sampiona samo sredom na mom mocnom televizoru a utorkom sam trazio live stream koji najmanje secka.

I jos jedna stvar, ubedljivo najbolji dzingl na svim televizijama u poslednjih 23 godine je "Kulovgrad"

sonic

pre 10 godina

Zar RTS kao javni sektor ne bi trebao da pokusa da kreira tu novu generaciju mladih?
Normalno da bleje u mobilne i internet kada im 10 godina niste ponudili ni jednu novu emisiju.Moja deca rado gledaju decije programe na BBC pa cak i na HRT koji je svetlosnu godinu ispred RTS-a.

bahato

pre 10 godina

Njegov stil i tolika bahatost u iskazivanju svojih stavova i misljenja, lici na govor autokrate pred uzimanje vlasti ili po padu sa nje.To su oni zapaljivi govori...Toliko gorcine i kritike a u stvari je na delu,samo zamena teza..Pa umesto da se pozabavi svojim ociglednim neuspehom u radu ,mi i dalje slusamo hvalospeve prema sebi samom a valjda smo mi gradjani u stvari krivi...Verovatno ce sada da jure i vuku za rukav po hodnicima poznanike iz EU,trazeci pomoc i mogucnost da nekako poniste gradjansko javno mnjenje i njihovo misljenje...Jer kad se u Srbiji ozbiljno i shvatalo javno mnjenje...Doduse tako je mislila i prethodna vlast,pa je vise nema.Slusajuci sve druge a ne svoje gradjane, oni su nas i doveli do ove situacije...Postali smo sirotinjska prcija sa obogacenim politicarima i njihovim satelitima...Tako bogati oni se sada bore sa svoje udobne pozicije,na sve nacine.Nikako da shvate da je jedino narod vecit a da su oni prolazni...Kad to shvate i uspece.Samo sto bi odlazak ubuduce nosio sa sobom i odgovornost...Ne kaze se tek tako,cist racun,duga ljubav...Dosta je ovaj narod kaznjavan da placa sve i svasta a za to da ne dobija nista...Dok se narod koprca u preteskoj situaciji,dotle im neki nastavljaju da bezosecajno teoretisu...Mozda se sa njihovih udobnih pozicija,sve drugacije vidi,ko zna!!!

nebojsa

pre 10 godina

Apsolutno podrzavam ovaj komentar od "Cica od Sumadije"!gosp.Tijanic ima problem sa samim sobom.Ponekad me neodoljivo podsjeca na Tita,nece covjek da se mrdne dalje od RTS-a.Tijanic je nesporno zalutao u ovo vrijeme,nemoze ili nece(sto je jos gore)da shvati kakva to drzavna televizija treba danas zemlji Srbiji.RTS bre nema ni 'd' od drzavne televizije.Cekam da dodje i to proljece naredne godine,pa da ponovo pocnem da gledam RTS kao nekad,kao pravu drzavnu televiziju.Bice da Gosp. Tijanic prije svega nemoze da se rijesi onog komunistickog balasta,onog taloga koji se u mnogima nakupio za onih pedesetak godina poslije drugog svjetskog rata.I to je ono sto sprecava Tijanica da uredjuje RTS kao drzavnu televiziju,u svakom smislu te rijeci.Idi Tijanicu,jer vec juce si trebao da odes!Ne pripadam ni jednoj politickoj opciji osim onoj srpskoj,patriotskoj,kojoj je Srbija i srpski narod na prvom mjestu!Pozdrav redakciji B92,...ni sa vama se ne slazem u vecini stvari,ali vi niste drzavna televizija.Kao privatni medij imate pravo na nezavisnu uredjivacku politiku,ali RTS n e m a !!!RTS ima o b a v e z u prema drzavi,narodu.Njegova narcisoidnost mu ne dozvoljava da prizna da grijesi,i to d e b e l o !!!

Чича од Шумадије

pre 10 godina

Читајући ово, човек би рекао, заиста изузетна личност и на правом месту... међутим г. Тијанићу, дуго сте директор РТС и нисте лично много допринели, имали сте већ добру и уиграну екипу око себе, тако да се не заносите вашом креацијом ове националне фреквенције. И да зло буде веће имали сте више изјава која вам не приличе, заборављате се, нисте мали, радите оно што хоћете у вашој телевизији, ипак ви одговарате и прилагођавате се свима на власти, тако сте и опстали ово време. И ово данас, Цар Лазар није испунио радне задатке... не приличи то ни средњошколцу.
Једноставно, прелазите у досаду, као и што неко рече, бојим се да отворим фрижидер - искочиће, Вучић, Дачић...

Steva

pre 10 godina

Mene kao građanina i ne baš velikog konzumenta RTS-a nervira osorno i prepotentno ponašanje ovog čoveka.
Naime, pamtim kada je pre dosta godina, verovatno na početku direktorske karijere,nezadovoljan platom, nabusito u kameru izjavio:"Šta ja imam ovde kao direktor RTS-a 220-230000 dinara,da sam direktor na privatnoj televiziji imao bih deset puta više.

gradjanska neposlusnost

pre 10 godina

Moje dete ima 5 godina i nema telefon i ajpod, i vrlo rado gleda ``Laku noc deco`` i ``Poletarac`` na internetu.
To sto vasi zaposleni imaju manjka kreativnosti, a viska vremena i sujete, ne znaci da ne mozete da snimite skolski, obrazovni program upola kvalitetan kao sto je recimo BBC-jev.
Dobra ideja ne kosta maltene nista i to kvalitetni gledaoci prepoznaju.
Problem je sto ste ljubomorni na ostale TV stanice koji imaju svoj kapital zaradjen na primitivnosti mase.
E pa, gledaoci RTS-a nisu primitivni, oni su u manjini i iznad proseka i trebalo bi njima dase obracate.A ostali ce se pridruziti!

gradjanska neposlusnost

pre 10 godina

Moje dete ima 5 godina i nema telefon i ajpod, i vrlo rado gleda ``Laku noc deco`` i ``Poletarac`` na internetu.
To sto vasi zaposleni imaju manjka kreativnosti, a viska vremena i sujete, ne znaci da ne mozete da snimite skolski, obrazovni program upola kvalitetan kao sto je recimo BBC-jev.
Dobra ideja ne kosta maltene nista i to kvalitetni gledaoci prepoznaju.
Problem je sto ste ljubomorni na ostale TV stanice koji imaju svoj kapital zaradjen na primitivnosti mase.
E pa, gledaoci RTS-a nisu primitivni, oni su u manjini i iznad proseka i trebalo bi njima dase obracate.A ostali ce se pridruziti!

Steva

pre 10 godina

Mene kao građanina i ne baš velikog konzumenta RTS-a nervira osorno i prepotentno ponašanje ovog čoveka.
Naime, pamtim kada je pre dosta godina, verovatno na početku direktorske karijere,nezadovoljan platom, nabusito u kameru izjavio:"Šta ja imam ovde kao direktor RTS-a 220-230000 dinara,da sam direktor na privatnoj televiziji imao bih deset puta više.

Чича од Шумадије

pre 10 godina

Читајући ово, човек би рекао, заиста изузетна личност и на правом месту... међутим г. Тијанићу, дуго сте директор РТС и нисте лично много допринели, имали сте већ добру и уиграну екипу око себе, тако да се не заносите вашом креацијом ове националне фреквенције. И да зло буде веће имали сте више изјава која вам не приличе, заборављате се, нисте мали, радите оно што хоћете у вашој телевизији, ипак ви одговарате и прилагођавате се свима на власти, тако сте и опстали ово време. И ово данас, Цар Лазар није испунио радне задатке... не приличи то ни средњошколцу.
Једноставно, прелазите у досаду, као и што неко рече, бојим се да отворим фрижидер - искочиће, Вучић, Дачић...

Mis koji je pojeo sir

pre 10 godina

Gospodine Tijanicu,
Moja "neodoljiva deca koja sa dve, (cetiri i sedam godina) znaju da tapkaju po tabletu" i puste sebi muziku, crtane i sl. pitala su me, kada sam im prvi put pustila "Deco pevajte sa nama", zasto vise nema takvih emisija. Naucili su i da ih sami nadju na internetu i puste. Gledaju i Plavu pticu, ne-tako-bledu kopiju divnih decijih emisija uz koje su njihovi roditelji odrastali.
Ponudite kvalitetniji deciji program. Mozda vas deca iznenade.

splash

pre 10 godina

Moje dete ima 5 godina i nema telefon i ajpod, i vrlo rado gleda ``Laku noc deco`` i ``Poletarac`` na internetu.
To sto vasi zaposleni imaju manjka kreativnosti, a viska vremena i sujete, ne znaci da ne mozete da snimite skolski, obrazovni program upola kvalitetan kao sto je recimo BBC-jev.
Dobra ideja ne kosta maltene nista i to kvalitetni gledaoci prepoznaju.
Problem je sto ste ljubomorni na ostale TV stanice koji imaju svoj kapital zaradjen na primitivnosti mase.
E pa, gledaoci RTS-a nisu primitivni, oni su u manjini i iznad proseka i trebalo bi njima dase obracate.A ostali ce se pridruziti!
(gradjanska neposlusnost, 26. maj 2013 19:06)

Za decu si u pravu 1000%,moji isto tako...To da radnici nemaju kreativnosti ne mora da bude, jer ako imaš "Kurčevitog" za šefa moš biti kreativan kolko oćeš-džabe.U svakom slučaju šamaranje direktora javnog servisa na pijaci je "kurčevito"!

Сибин, Сомбор

pre 10 godina

Е па тијанићу, увек си претеривао али овом приликом превише. Имам два детета испод 10 година и пратим њихова интересовања. За оскудан дечји програм кажеш да нема ни оне деце ни оних писаца. Деца су увек иста, има их али је питање шта им се нуди. "Плаву птицу" не пропуштају, а чега још има? Случајно сам упућена у тешкоће са којима ради дечја редакција; у статусу последњег сирочета. Нису међу онима које ти фаворизујеш. Ко год стигне мења им термин снимања, монтаже....С обзиром на третман пружају ти више него што имаш право да од њих очекујеш.

dAD

pre 10 godina

Da ne ulazim u ostale nebuloze koje je doticni mag televizije izrekao, dovoljno mi je samo da se osvrnem da recenicu da Hrvati imaju losiji program od RTS-a.
E sad, ne znam kako je mogao to da utvrdi, ali ovo je najbesmislenija laz koju sam mogao da procitam od Tijanica. Kako ga nije sramota to da kaze?
Ako je barem jedanput gledao HRT, dovoljno je samo da uporedi scenografiju njihovih studija sa nasom pa da zacuti za ceo zivot. O kvalitetu njihovih emisija, filmova ili serija ne vredi ni da se pise jer je neuporedivo....

Tijanicu, srami se.

phreak

pre 10 godina

Moja deca imaju i telefon i tablet pa opet gledaju Neven, Kockicu ili Opstanak sa ripovanih DVD-a ili YouTube-a. Gledali bi to i na RTS1 kad bi tog programa tamo bilo.

D N K

pre 10 godina

Dragi gospodine Tijaniću,verujem da to u Vašem okruženju jeste slučaj ali, samo da znate, nema svako petogodišnje ili desetogodišnje dete u Srbiji tablet.

Bilo bi dobro da nemaju ni TV, da ne gledaju Vaš (i nažalost naš) TV program.

mikin

pre 10 godina

Kratko i jasno receno ... primitivac ostaje primitivac. Ne kazem da nema istine u necemu sto govori, ali da se to moze reci mnogo kulturnije i pristojnije, to je sigurno.
ps. to sto rade TV kuce je nevidjeni maltretman gradjana - reklame do besvesti dok ih ne naucimo napamet ili pre toga ne poludimo od istih. Na Zakon o reklamama niti jedna TV kuca se ne obazire. A jos vise me izbezumljuje kada to radi kuca koju PLACAMO. Ja da te placam a da me ti ugnjetavas imbecilnim reklamama ... e to vise nece moci.

Margaritas ante porcos

pre 10 godina

„... Dobra ideja ne kosta maltene nista i to kvalitetni gledaoci prepoznaju...”
(gradjanska neposlusnost, 26. maj 2013 19:06)

Naprotiv, prijatelju. Dobra ideja najviše košta! Sve što si napisao, osim tvrdnje koju sam citirao, je tačno. Ali si se gadno prevario ako stvarno veruješ da dobra ideja ne košta skoro ništa. Devedesete su se vratile na velika vrata, a to znači da će se gledati Grand show, a ne Neven. Kulturološki titani ’90-ih ponovo jašu. Oni kontrolišu novac, a meni kao kreativcu koji živi od prodaje ideja, ’lebac na sto donosi njihov novac. Oni neće Neven - ja hoću hleb. Za Neven je potrebno mnooooogo novca, a meni je potrebno bar malo hleba. Nevene čuvam za nekoga ko će imati novac i neće nositi brnjicu i groktati.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Za neobaveštene
Aleksandar Tijanić rođen je u Đakovici. Živeo je u Podujevu i Prištini[2].

Nakon završetka srednje škole, Tijanić je studirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odakle je pozvan u nedeljnik NIN gde započinje profesionalnu karijeru. Tijanić nije završio fakultet.
Voditelj kultne JUTEL-ove emisije Umijeće življenja (1991)
Prvi direktor TV Politike (1993-1994)
Prvi direktor BK Televizije (1994-1996)
Generalni direktor Radio-televizije Srbije (od 2004. godine)[5].

Njegov dolazak na čelo nacionalnog TV servisa 2004., gde ga je postavio Vojislav Koštunica, pratila je gotovo jednodušna pobuna stručne javnosti. Isticano je da ne samo što ne ispunjava formalni uslov da direktor RTS mora imati završen fakultet, znanje stranog jezika.

vodja

pre 10 godina

Ma sta mi mislili o Tijanicu covek je izuzetno pametan posebna paznja na deo: Zato samo upozorenje: za dve-tri godine prolaziće vreme entuzijastičke, plebiscitarne podrške, stanjiće se aplauzi, porašće skriveni apetiti za naplatu lojalnosti, iščeznuće oreol apostola, pitanja će postati glasnija. Ima samo dve-tri godine vremena da on nađe odgovor na pitanje koje naziva „noćnom morom“ - kako i čime da ovu naciju vrati na smisleni posao?" Vucic bi trebalo da procita ovo.I Borisa je narod obozavao,imao je ogromnu popularnost ali kada se pokazalo da nije sposoban da donese promene biraci su mu okrenuli ledja isto ce biti i sa Vucicem.

sonic

pre 10 godina

Zar RTS kao javni sektor ne bi trebao da pokusa da kreira tu novu generaciju mladih?
Normalno da bleje u mobilne i internet kada im 10 godina niste ponudili ni jednu novu emisiju.Moja deca rado gledaju decije programe na BBC pa cak i na HRT koji je svetlosnu godinu ispred RTS-a.

LZN

pre 10 godina

RTS1 + RTS2 = 2880 min
2880 min - 880 min filmova, serja, repriza, ... = 2000 min
2000 min : 4000 radnika = 30 sec/po radniku
Ako je odnos kreativnost : logistika = 1:10
novinar RTS-a treba uz podrsku 10 radnika
da napravi 5 min programa dnevno.

bahato

pre 10 godina

Njegov stil i tolika bahatost u iskazivanju svojih stavova i misljenja, lici na govor autokrate pred uzimanje vlasti ili po padu sa nje.To su oni zapaljivi govori...Toliko gorcine i kritike a u stvari je na delu,samo zamena teza..Pa umesto da se pozabavi svojim ociglednim neuspehom u radu ,mi i dalje slusamo hvalospeve prema sebi samom a valjda smo mi gradjani u stvari krivi...Verovatno ce sada da jure i vuku za rukav po hodnicima poznanike iz EU,trazeci pomoc i mogucnost da nekako poniste gradjansko javno mnjenje i njihovo misljenje...Jer kad se u Srbiji ozbiljno i shvatalo javno mnjenje...Doduse tako je mislila i prethodna vlast,pa je vise nema.Slusajuci sve druge a ne svoje gradjane, oni su nas i doveli do ove situacije...Postali smo sirotinjska prcija sa obogacenim politicarima i njihovim satelitima...Tako bogati oni se sada bore sa svoje udobne pozicije,na sve nacine.Nikako da shvate da je jedino narod vecit a da su oni prolazni...Kad to shvate i uspece.Samo sto bi odlazak ubuduce nosio sa sobom i odgovornost...Ne kaze se tek tako,cist racun,duga ljubav...Dosta je ovaj narod kaznjavan da placa sve i svasta a za to da ne dobija nista...Dok se narod koprca u preteskoj situaciji,dotle im neki nastavljaju da bezosecajno teoretisu...Mozda se sa njihovih udobnih pozicija,sve drugacije vidi,ko zna!!!

Bojan

pre 10 godina

Kultura se mora nametati ljudima i u ovakvim vremenima Tijanic je ko stvoren za to.
Imam prijatelja koji vec dugo obecava da ce izbrisati kanal za odrasle ali... ne ide. Treba mu cvrsta ruka.
U vreme "jeftinih" rialiti programa ovoj naciji treba osvetliti put, svi znamo koja je moc malog ekrana.

edsafgah

pre 10 godina

Ne bih sad da ulazim u njegovu demagogiju (koja je na vrhunskom nivou), medjutim moram da kazem da je sve sto je rekao po pitanju Lazara, Knina i patriotizma tacno. Po pitanju decijeg programa ne mogu da sudim jer moja deca gledaju sve sto im pustim na utubu od emisija uz koje sam ja odrastao, ali isto tako znam da oni sami mogu da biraju izmedju "Poletarca" i "Ultre" oni bi izabrali "Ultru". Sin mi ima 5 godina i vec moze sam da trazi klipove na utubu pa sam mu zbog toga zabranio komp vise od jednog sata dnevno.
Ponovicu, sve sto je rekao o Lazaru, Kninu i patriotizmu je APSOLUTNA istina. E sad to sto se on sluzi raznim delovima istine, u odnosu na dati trenutak i vladajuci establisment, to je druga stvar i to je njegovo legitimno pravo kao vrhunskog demagoga.

Inace, mi Srbi, ne placamo pretplatu jer znamo da oni nemaju nacin da nas kazne zbog toga i da nemaju nacin da nam ukinu prijem RTS-a (ni ja nisam placao pretplatu iskreno), ali zato je SBB najprofitablinija kablovska mreza u istocnoj Evropi - ne daj boze da nam ugase TV ni 5 min, ako treba pozajmicu pare da platim racun. Zato sam gledao Ligu Sampiona samo sredom na mom mocnom televizoru a utorkom sam trazio live stream koji najmanje secka.

I jos jedna stvar, ubedljivo najbolji dzingl na svim televizijama u poslednjih 23 godine je "Kulovgrad"

nebojsa

pre 10 godina

Apsolutno podrzavam ovaj komentar od "Cica od Sumadije"!gosp.Tijanic ima problem sa samim sobom.Ponekad me neodoljivo podsjeca na Tita,nece covjek da se mrdne dalje od RTS-a.Tijanic je nesporno zalutao u ovo vrijeme,nemoze ili nece(sto je jos gore)da shvati kakva to drzavna televizija treba danas zemlji Srbiji.RTS bre nema ni 'd' od drzavne televizije.Cekam da dodje i to proljece naredne godine,pa da ponovo pocnem da gledam RTS kao nekad,kao pravu drzavnu televiziju.Bice da Gosp. Tijanic prije svega nemoze da se rijesi onog komunistickog balasta,onog taloga koji se u mnogima nakupio za onih pedesetak godina poslije drugog svjetskog rata.I to je ono sto sprecava Tijanica da uredjuje RTS kao drzavnu televiziju,u svakom smislu te rijeci.Idi Tijanicu,jer vec juce si trebao da odes!Ne pripadam ni jednoj politickoj opciji osim onoj srpskoj,patriotskoj,kojoj je Srbija i srpski narod na prvom mjestu!Pozdrav redakciji B92,...ni sa vama se ne slazem u vecini stvari,ali vi niste drzavna televizija.Kao privatni medij imate pravo na nezavisnu uredjivacku politiku,ali RTS n e m a !!!RTS ima o b a v e z u prema drzavi,narodu.Njegova narcisoidnost mu ne dozvoljava da prizna da grijesi,i to d e b e l o !!!

A sto

pre 10 godina

Sto ga niste pitali gde zivi i u kom vozilu(sa vozacem) dolazi na posao. Ja recimo znam. Tako se najbolje vidi sta covek hoce da kaze. Bolje nego sve ovo sto je rekao.

Marko

pre 10 godina

Pa dobro Tijanicu, opusti se, nije moguce ulizivati se Vucicu vise nego sto ti vec radis, tako si i informativni program upodobio NJKV Aleksandru Vucicu, eto dobices i treci mandat, a da je srece bio bi portir u RTS.

Јапанац

pre 10 godina

Мој син има 5 год и готиви само Јапанске цртаће, остало не долази у обзир. А ово за комп и таблет је скроз управу, то је будућност! Ко воли нека гледа лампаша!

Bolero

pre 10 godina

Pazi, kriv mu Knez koji je pre 600 godina branio svoju zemlju od islamskih terorista, a nisu mu krivi Sloba i njegovi pajtosi iz udbe koji su doveli tog istog Slobu na vlast, a posle drmali sa Karicima i globili narod, prodajuci mu sarene laze.....

kvisko

pre 10 godina

Nikada cinizmu ni crvenom mraku nece biti kraja.kako ga nije sramota da poteze Lazara, a ne spominje sramno rastakanje Srbije koje je zapoceo zlikovac Broz, a nastavili njegovi pioniri, gdje ocigledno pripada i Tijanic.

Јапанац

pre 10 godina

Мој син има 5 год и готиви само Јапанске цртаће, остало не долази у обзир. А ово за комп и таблет је скроз управу, то је будућност! Ко воли нека гледа лампаша!

gradjanska neposlusnost

pre 10 godina

Moje dete ima 5 godina i nema telefon i ajpod, i vrlo rado gleda ``Laku noc deco`` i ``Poletarac`` na internetu.
To sto vasi zaposleni imaju manjka kreativnosti, a viska vremena i sujete, ne znaci da ne mozete da snimite skolski, obrazovni program upola kvalitetan kao sto je recimo BBC-jev.
Dobra ideja ne kosta maltene nista i to kvalitetni gledaoci prepoznaju.
Problem je sto ste ljubomorni na ostale TV stanice koji imaju svoj kapital zaradjen na primitivnosti mase.
E pa, gledaoci RTS-a nisu primitivni, oni su u manjini i iznad proseka i trebalo bi njima dase obracate.A ostali ce se pridruziti!

Steva

pre 10 godina

Mene kao građanina i ne baš velikog konzumenta RTS-a nervira osorno i prepotentno ponašanje ovog čoveka.
Naime, pamtim kada je pre dosta godina, verovatno na početku direktorske karijere,nezadovoljan platom, nabusito u kameru izjavio:"Šta ja imam ovde kao direktor RTS-a 220-230000 dinara,da sam direktor na privatnoj televiziji imao bih deset puta više.

Чича од Шумадије

pre 10 godina

Читајући ово, човек би рекао, заиста изузетна личност и на правом месту... међутим г. Тијанићу, дуго сте директор РТС и нисте лично много допринели, имали сте већ добру и уиграну екипу око себе, тако да се не заносите вашом креацијом ове националне фреквенције. И да зло буде веће имали сте више изјава која вам не приличе, заборављате се, нисте мали, радите оно што хоћете у вашој телевизији, ипак ви одговарате и прилагођавате се свима на власти, тако сте и опстали ово време. И ово данас, Цар Лазар није испунио радне задатке... не приличи то ни средњошколцу.
Једноставно, прелазите у досаду, као и што неко рече, бојим се да отворим фрижидер - искочиће, Вучић, Дачић...

vodja

pre 10 godina

Ma sta mi mislili o Tijanicu covek je izuzetno pametan posebna paznja na deo: Zato samo upozorenje: za dve-tri godine prolaziće vreme entuzijastičke, plebiscitarne podrške, stanjiće se aplauzi, porašće skriveni apetiti za naplatu lojalnosti, iščeznuće oreol apostola, pitanja će postati glasnija. Ima samo dve-tri godine vremena da on nađe odgovor na pitanje koje naziva „noćnom morom“ - kako i čime da ovu naciju vrati na smisleni posao?" Vucic bi trebalo da procita ovo.I Borisa je narod obozavao,imao je ogromnu popularnost ali kada se pokazalo da nije sposoban da donese promene biraci su mu okrenuli ledja isto ce biti i sa Vucicem.

Bolero

pre 10 godina

Pazi, kriv mu Knez koji je pre 600 godina branio svoju zemlju od islamskih terorista, a nisu mu krivi Sloba i njegovi pajtosi iz udbe koji su doveli tog istog Slobu na vlast, a posle drmali sa Karicima i globili narod, prodajuci mu sarene laze.....

edsafgah

pre 10 godina

Ne bih sad da ulazim u njegovu demagogiju (koja je na vrhunskom nivou), medjutim moram da kazem da je sve sto je rekao po pitanju Lazara, Knina i patriotizma tacno. Po pitanju decijeg programa ne mogu da sudim jer moja deca gledaju sve sto im pustim na utubu od emisija uz koje sam ja odrastao, ali isto tako znam da oni sami mogu da biraju izmedju "Poletarca" i "Ultre" oni bi izabrali "Ultru". Sin mi ima 5 godina i vec moze sam da trazi klipove na utubu pa sam mu zbog toga zabranio komp vise od jednog sata dnevno.
Ponovicu, sve sto je rekao o Lazaru, Kninu i patriotizmu je APSOLUTNA istina. E sad to sto se on sluzi raznim delovima istine, u odnosu na dati trenutak i vladajuci establisment, to je druga stvar i to je njegovo legitimno pravo kao vrhunskog demagoga.

Inace, mi Srbi, ne placamo pretplatu jer znamo da oni nemaju nacin da nas kazne zbog toga i da nemaju nacin da nam ukinu prijem RTS-a (ni ja nisam placao pretplatu iskreno), ali zato je SBB najprofitablinija kablovska mreza u istocnoj Evropi - ne daj boze da nam ugase TV ni 5 min, ako treba pozajmicu pare da platim racun. Zato sam gledao Ligu Sampiona samo sredom na mom mocnom televizoru a utorkom sam trazio live stream koji najmanje secka.

I jos jedna stvar, ubedljivo najbolji dzingl na svim televizijama u poslednjih 23 godine je "Kulovgrad"

mikin

pre 10 godina

Kratko i jasno receno ... primitivac ostaje primitivac. Ne kazem da nema istine u necemu sto govori, ali da se to moze reci mnogo kulturnije i pristojnije, to je sigurno.
ps. to sto rade TV kuce je nevidjeni maltretman gradjana - reklame do besvesti dok ih ne naucimo napamet ili pre toga ne poludimo od istih. Na Zakon o reklamama niti jedna TV kuca se ne obazire. A jos vise me izbezumljuje kada to radi kuca koju PLACAMO. Ja da te placam a da me ti ugnjetavas imbecilnim reklamama ... e to vise nece moci.

nebojsa

pre 10 godina

Apsolutno podrzavam ovaj komentar od "Cica od Sumadije"!gosp.Tijanic ima problem sa samim sobom.Ponekad me neodoljivo podsjeca na Tita,nece covjek da se mrdne dalje od RTS-a.Tijanic je nesporno zalutao u ovo vrijeme,nemoze ili nece(sto je jos gore)da shvati kakva to drzavna televizija treba danas zemlji Srbiji.RTS bre nema ni 'd' od drzavne televizije.Cekam da dodje i to proljece naredne godine,pa da ponovo pocnem da gledam RTS kao nekad,kao pravu drzavnu televiziju.Bice da Gosp. Tijanic prije svega nemoze da se rijesi onog komunistickog balasta,onog taloga koji se u mnogima nakupio za onih pedesetak godina poslije drugog svjetskog rata.I to je ono sto sprecava Tijanica da uredjuje RTS kao drzavnu televiziju,u svakom smislu te rijeci.Idi Tijanicu,jer vec juce si trebao da odes!Ne pripadam ni jednoj politickoj opciji osim onoj srpskoj,patriotskoj,kojoj je Srbija i srpski narod na prvom mjestu!Pozdrav redakciji B92,...ni sa vama se ne slazem u vecini stvari,ali vi niste drzavna televizija.Kao privatni medij imate pravo na nezavisnu uredjivacku politiku,ali RTS n e m a !!!RTS ima o b a v e z u prema drzavi,narodu.Njegova narcisoidnost mu ne dozvoljava da prizna da grijesi,i to d e b e l o !!!

dAD

pre 10 godina

Da ne ulazim u ostale nebuloze koje je doticni mag televizije izrekao, dovoljno mi je samo da se osvrnem da recenicu da Hrvati imaju losiji program od RTS-a.
E sad, ne znam kako je mogao to da utvrdi, ali ovo je najbesmislenija laz koju sam mogao da procitam od Tijanica. Kako ga nije sramota to da kaze?
Ako je barem jedanput gledao HRT, dovoljno je samo da uporedi scenografiju njihovih studija sa nasom pa da zacuti za ceo zivot. O kvalitetu njihovih emisija, filmova ili serija ne vredi ni da se pise jer je neuporedivo....

Tijanicu, srami se.

splash

pre 10 godina

Moje dete ima 5 godina i nema telefon i ajpod, i vrlo rado gleda ``Laku noc deco`` i ``Poletarac`` na internetu.
To sto vasi zaposleni imaju manjka kreativnosti, a viska vremena i sujete, ne znaci da ne mozete da snimite skolski, obrazovni program upola kvalitetan kao sto je recimo BBC-jev.
Dobra ideja ne kosta maltene nista i to kvalitetni gledaoci prepoznaju.
Problem je sto ste ljubomorni na ostale TV stanice koji imaju svoj kapital zaradjen na primitivnosti mase.
E pa, gledaoci RTS-a nisu primitivni, oni su u manjini i iznad proseka i trebalo bi njima dase obracate.A ostali ce se pridruziti!
(gradjanska neposlusnost, 26. maj 2013 19:06)

Za decu si u pravu 1000%,moji isto tako...To da radnici nemaju kreativnosti ne mora da bude, jer ako imaš "Kurčevitog" za šefa moš biti kreativan kolko oćeš-džabe.U svakom slučaju šamaranje direktora javnog servisa na pijaci je "kurčevito"!

Mis koji je pojeo sir

pre 10 godina

Gospodine Tijanicu,
Moja "neodoljiva deca koja sa dve, (cetiri i sedam godina) znaju da tapkaju po tabletu" i puste sebi muziku, crtane i sl. pitala su me, kada sam im prvi put pustila "Deco pevajte sa nama", zasto vise nema takvih emisija. Naucili su i da ih sami nadju na internetu i puste. Gledaju i Plavu pticu, ne-tako-bledu kopiju divnih decijih emisija uz koje su njihovi roditelji odrastali.
Ponudite kvalitetniji deciji program. Mozda vas deca iznenade.

Margaritas ante porcos

pre 10 godina

„... Dobra ideja ne kosta maltene nista i to kvalitetni gledaoci prepoznaju...”
(gradjanska neposlusnost, 26. maj 2013 19:06)

Naprotiv, prijatelju. Dobra ideja najviše košta! Sve što si napisao, osim tvrdnje koju sam citirao, je tačno. Ali si se gadno prevario ako stvarno veruješ da dobra ideja ne košta skoro ništa. Devedesete su se vratile na velika vrata, a to znači da će se gledati Grand show, a ne Neven. Kulturološki titani ’90-ih ponovo jašu. Oni kontrolišu novac, a meni kao kreativcu koji živi od prodaje ideja, ’lebac na sto donosi njihov novac. Oni neće Neven - ja hoću hleb. Za Neven je potrebno mnooooogo novca, a meni je potrebno bar malo hleba. Nevene čuvam za nekoga ko će imati novac i neće nositi brnjicu i groktati.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Za neobaveštene
Aleksandar Tijanić rođen je u Đakovici. Živeo je u Podujevu i Prištini[2].

Nakon završetka srednje škole, Tijanić je studirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odakle je pozvan u nedeljnik NIN gde započinje profesionalnu karijeru. Tijanić nije završio fakultet.
Voditelj kultne JUTEL-ove emisije Umijeće življenja (1991)
Prvi direktor TV Politike (1993-1994)
Prvi direktor BK Televizije (1994-1996)
Generalni direktor Radio-televizije Srbije (od 2004. godine)[5].

Njegov dolazak na čelo nacionalnog TV servisa 2004., gde ga je postavio Vojislav Koštunica, pratila je gotovo jednodušna pobuna stručne javnosti. Isticano je da ne samo što ne ispunjava formalni uslov da direktor RTS mora imati završen fakultet, znanje stranog jezika.

Marko

pre 10 godina

Pa dobro Tijanicu, opusti se, nije moguce ulizivati se Vucicu vise nego sto ti vec radis, tako si i informativni program upodobio NJKV Aleksandru Vucicu, eto dobices i treci mandat, a da je srece bio bi portir u RTS.

kvisko

pre 10 godina

Nikada cinizmu ni crvenom mraku nece biti kraja.kako ga nije sramota da poteze Lazara, a ne spominje sramno rastakanje Srbije koje je zapoceo zlikovac Broz, a nastavili njegovi pioniri, gdje ocigledno pripada i Tijanic.

phreak

pre 10 godina

Moja deca imaju i telefon i tablet pa opet gledaju Neven, Kockicu ili Opstanak sa ripovanih DVD-a ili YouTube-a. Gledali bi to i na RTS1 kad bi tog programa tamo bilo.

D N K

pre 10 godina

Dragi gospodine Tijaniću,verujem da to u Vašem okruženju jeste slučaj ali, samo da znate, nema svako petogodišnje ili desetogodišnje dete u Srbiji tablet.

Bilo bi dobro da nemaju ni TV, da ne gledaju Vaš (i nažalost naš) TV program.

Bojan

pre 10 godina

Kultura se mora nametati ljudima i u ovakvim vremenima Tijanic je ko stvoren za to.
Imam prijatelja koji vec dugo obecava da ce izbrisati kanal za odrasle ali... ne ide. Treba mu cvrsta ruka.
U vreme "jeftinih" rialiti programa ovoj naciji treba osvetliti put, svi znamo koja je moc malog ekrana.

Сибин, Сомбор

pre 10 godina

Е па тијанићу, увек си претеривао али овом приликом превише. Имам два детета испод 10 година и пратим њихова интересовања. За оскудан дечји програм кажеш да нема ни оне деце ни оних писаца. Деца су увек иста, има их али је питање шта им се нуди. "Плаву птицу" не пропуштају, а чега још има? Случајно сам упућена у тешкоће са којима ради дечја редакција; у статусу последњег сирочета. Нису међу онима које ти фаворизујеш. Ко год стигне мења им термин снимања, монтаже....С обзиром на третман пружају ти више него што имаш право да од њих очекујеш.

A sto

pre 10 godina

Sto ga niste pitali gde zivi i u kom vozilu(sa vozacem) dolazi na posao. Ja recimo znam. Tako se najbolje vidi sta covek hoce da kaze. Bolje nego sve ovo sto je rekao.

bahato

pre 10 godina

Njegov stil i tolika bahatost u iskazivanju svojih stavova i misljenja, lici na govor autokrate pred uzimanje vlasti ili po padu sa nje.To su oni zapaljivi govori...Toliko gorcine i kritike a u stvari je na delu,samo zamena teza..Pa umesto da se pozabavi svojim ociglednim neuspehom u radu ,mi i dalje slusamo hvalospeve prema sebi samom a valjda smo mi gradjani u stvari krivi...Verovatno ce sada da jure i vuku za rukav po hodnicima poznanike iz EU,trazeci pomoc i mogucnost da nekako poniste gradjansko javno mnjenje i njihovo misljenje...Jer kad se u Srbiji ozbiljno i shvatalo javno mnjenje...Doduse tako je mislila i prethodna vlast,pa je vise nema.Slusajuci sve druge a ne svoje gradjane, oni su nas i doveli do ove situacije...Postali smo sirotinjska prcija sa obogacenim politicarima i njihovim satelitima...Tako bogati oni se sada bore sa svoje udobne pozicije,na sve nacine.Nikako da shvate da je jedino narod vecit a da su oni prolazni...Kad to shvate i uspece.Samo sto bi odlazak ubuduce nosio sa sobom i odgovornost...Ne kaze se tek tako,cist racun,duga ljubav...Dosta je ovaj narod kaznjavan da placa sve i svasta a za to da ne dobija nista...Dok se narod koprca u preteskoj situaciji,dotle im neki nastavljaju da bezosecajno teoretisu...Mozda se sa njihovih udobnih pozicija,sve drugacije vidi,ko zna!!!

sonic

pre 10 godina

Zar RTS kao javni sektor ne bi trebao da pokusa da kreira tu novu generaciju mladih?
Normalno da bleje u mobilne i internet kada im 10 godina niste ponudili ni jednu novu emisiju.Moja deca rado gledaju decije programe na BBC pa cak i na HRT koji je svetlosnu godinu ispred RTS-a.

LZN

pre 10 godina

RTS1 + RTS2 = 2880 min
2880 min - 880 min filmova, serja, repriza, ... = 2000 min
2000 min : 4000 radnika = 30 sec/po radniku
Ako je odnos kreativnost : logistika = 1:10
novinar RTS-a treba uz podrsku 10 radnika
da napravi 5 min programa dnevno.