Petak, 24.05.2013.

22:01

Finale: Borusija ili Bajern?

U istoriji Kupa šampiona i Lige šampiona imali smo špansko, italijansko i englesko finale, vreme je i za nemačko.

Izvor: AK

Finale: Borusija ili Bajern? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Misha Amerika

pre 10 godina

Citam ovo, kakva su klasa Nojer, Gomez, Svajnstajger...ima tu jos imena koliko hoces. I mi ih pobedili na svetskom prvenstvu. Sad nas buse Estonija, Slovenija, Makedonija...i onda slusas Mihu kako smo stvorili kult reprezentacije, kako smo super talentovani ali neiskusni...strasno. Onaj tim sa SP, sa sve godina sto imaju bi se prosetao kroz ove kvalifikacije.

pedja_the_king

pre 10 godina

GK 1 Stefan Klos
SW 6 Matthias Sammer (c)
CB 15 Jürgen Kohler
CB 16 Martin Kree
RWB 7 Stefan Reuter
LWB 17 Jörg Heinrich
CM 14 Paul Lambert
CM 19 Paulo Sousa
AM 10 Andreas Möller
CF 13 Karl-Heinz Riedle
CF 9 Stephane Chapuisat

Darko

pre 10 godina

Realno Bayern, ali nadam se pobedi BVB i naseg Nevena Subotica. Cak bih voleo da bas in donese trofej, kao sto je Bane Celsiju. Jedna utakmica, bez presnosti domaceg terena - nadam se dobroj utakmici i ocekujem puno golova; iznenadjenje bi bilo da ih ne bude s' obzirom na napadacki stil koji neguju oba tima i vrsnih strelaca koji za njih nastupaju veceras. Steta za Geze- a sto nije u timu, pa zbog toga ipak prednost dajem bavarcima.

Kum

pre 10 godina

Kako su mi smešni svi ovi novokomponovani navijači Dortmunda, koji vole da zanemaruju realnost. Dortmund radi ISTE stvari na nemačkom trzištu kao i Bajern (Rojsa su uzeli Gladbahu na klauzulu, a Sokratisa oteli Bajeru), i ne zovu ih za dzaba Milioneri. Niti oni imaju samo svoje igrače iz svoje škole (minimalno), niti su ono što neki ovde pokušavaju da naprave od njih. Simpatičan tim, sa super trenerom, ali manite to glorifikovanje, jer se vidi da ne znate o čemu pričate. Bajern sa druge strane naravno da nema podršku celog Minhena, kad pola grada navija za 1860 Minhen. Ni grobari ne bi navijali za Zvezdu u finalu protiv Vojvodine.

juznjak

pre 10 godina

Kum mi zivi u Minhenu i apsolutno je tacno ono sto je neko vec napisao ovde. Veci deo Minhena ce navijati za Borusiju!
(Slalom, 25. maj 2013 10:10)

tako ti je i ovde..
zvezda igra sa slobodom ,
a veci deo beograda navija za slobodu :)

iggy

pre 10 godina

Ako se veceras budete pitali ko je misteriozna osoba koja sedi u lozi izmedju Platinija i engleske kraljice to je cuveni bayern recordmeister

Apache

pre 10 godina

Kum mi zivi u Minhenu i apsolutno je tacno ono sto je neko vec napisao ovde. Veci deo Minhena ce navijati za Borusiju!
(Slalom, 25. maj 2013 10:10)

tako ti je i ovde..
zvezda igra sa slobodom ,
a veci deo beograda navija za slobodu :)
(juznjak, 25. maj 2013 14:01)
i sta to moj prijatelju govori o zvezdi? :)

schwule ûber europa

pre 10 godina

Ja navijam za Bajern u ovoj utakmici iz nekoliko razloga. Kao prvo, sledi remont ekipe i Gvardiolina era kojoj će verovatno trebati vremena da postane dominatna sa Bajernom u Evropi, ako ga ne oteraju u međuvremenu. Bavarci igraju tvrd fudbal, ali su neverovatni "gubitnici" u zadnjih nekoliko godina. Da li će im ovo finale biti "treća sreća". S druge strane, u Borusiji igra Subotić i ako osvoji pehar biće to njegov lični trijumf ali i još jedan trofej za srpske igrače. S obzirom da je na današnji dan proslavljan Dan Mladosti i bila predavana štafeta Maršalu Titu, sada će Srbin ili Hrvat ( Mandžukić ) dobiti nešto slično na isti datum. Dakle, post-Jugoslavija "dobija" večeras fudbalskog "maršala". I to u večeikada Nemci osvajaju London.

Ljubisa livac

pre 10 godina

Ovako, pocevsi od nastanka, Bayern su osnovali nemacki Jevreji, i bio je pravi jevrejski tim, prvu titulu osvojili 1932, zatim na vlast dolaze Nacisti i zbog navedene cinjenice hapse predsednika i dosta igraca a sam klub prebacuju u 8. ligu. Tada su najmiliji vlasti bili Salke i Nirnberg. Sledecu titulu je Bayern osvojio tek posle 37 godina, 1969. Inace onu prvu bi i izgubili da je zena predsednika kluba nije zakopala, prilikom pretrazivanja nacista. Sa druge strane, Dortmund su osnovali studenti koji nisu igrali u tadasnjem crkvenom timu. Ime su dali po lokalnoj pivnici u kojoj su se okupljali. Takodje prvih 30-ak godina nisu predstavljali znacajan faktor. Jedan su od simbola pokrajine Rur, Westfalije. Kao i simbol privrzenosti navijaca. Nekadasnji "milioneri" koji su zamalo bankrotirali. Zbog svega ovog, kao i Klopa, moja podrska ide Borusiji veceras. I to u dresu Muller-a iz 97' godine.

smeker

pre 10 godina

Zasto se neki ljute sto ovde Dortmund i ma vise simpatizera.Klub,igraci,trener,navijaci izgledaju kao prava skladna porodica.Dobijali,gubili ponasaju se normalno a Klop je trenar velikih ljudskih kvaliteta.Dok Bajern mi je tipican Nemacki klub koji radi posao bez nekih velikih emocija a i u zadnje vreme se mnogo razbacuju sa parama misleci da je bas sve u novcu.Videcemo ,nadam se DORTMUNDU...

Ryber Palunko - man with the plan!

pre 10 godina

Brdo bavarskih kobasica, Augsburški kupus, burence štutgartskog 'Dinkelackera' i Wembley!!!

Ko se boji vuka još!?

purgerman

pre 10 godina

U Engleskoj se u zadnje vrijeme koristi slijedeca uzrecica : Fudbalska utakmica u normalnom vremenu traje 90 minuta, ali na karaju pobjedjuju uvijek Njemci! Ovaj puta su 100 % u pravu. Sto se tice sastave Bayerna vjerojatno ce Hanjkes postaviti Mandjukica umjesto Gomeza,jer Manjdjukic ne samo da znade tati gol,on je vrlo dobar u veznoj liniji ,njegov prostor je od 16 metara do iducih 16 metra jednog i drugog gola. Pokriva protivnickog igraca,oduzima lopte i otvara igru svojim preciznim dodavanjima.

florida

pre 10 godina

Dzordan je rekao ,,promasio sam vise od 9000 suteva u karijeri, izgubio 300 utakmica, 26 puta mi je bilo povereno da uzmem poslednji sut i promasio sam. Gubio sam mnogo puta i iznova pokusaovao i opet gubio. I zato sam uspeo. Toliko o tome da ovo sto se desilo Lebronu, Dzordanu nikako nije moglo da se desi.

Luka_Aleksandrov-Hamburg

pre 10 godina

Hocu u sred Londona da cujem od Nemaca... I to na Wembleyu...
"Footballs coming home" :):)

Inace srce kaze Dortmund, mozak Bayern!!!!

Bayern

pre 10 godina

Bayern kao i inace ce da zgazi Dortmund, jedva cekam veceras. A Sto se tice Subotica da nije njega Bayern nikad nebi pobedio Dortmund :)

FCB Vizemeister dahoam

pre 10 godina

Fascinantno kakva originalna poredjenja ima Klop kad prica o Bajernu kad se setim samo poredjenja Bajerna i Azijskih preduzetnika. Ne da su negativci nego celu Bundes ligu guraju u propast i zbog toga ce velika vecina Nemacke drzati palceve Klopu i njegovoj druzini. Podatak da ce u Minhenu Dortmund imati vecu podrsku nego Bajern govori sve o Bajernu Rekordmeisteru ili FC Arrogant!

Milioner

pre 10 godina

kakav Murinjo, Klop najjači trener trenutno u svetu fudbala... Čovek je napravio porodicu od Dortmuda a ne tim! Šta god da urade u finalu oni su pobednici :)

fussbal spielen

pre 10 godina

kako bi bilo dobro da padaju golovi, da ima sta da se gleda, a sa obzirom da igraju svabe ne sumnjam da ce to biti lepi golovi. 3-2 bi bio lep rezultat i nije mi nesto bitno za koga, oba kluba su dobra tako da cu navijati za lep fudbal

wroom1975

pre 10 godina

Meni sve smrdi na 0:0 i penale na kraju pa ko ima vise srece...Iskreno uopste ne ocekujem neki turbo fudbal. Cak sta vise dosadnu utakmicu.

Kiblatore

pre 10 godina

@ boki - Bayern je jedini klub na svetu kome poreznici nisi nasli cent da fali u knjigama! Sve su sami zaradili jer nemaju seika ili olihlgarha! A koliko vas kvazi navijaca Dortmunda zna ko je Stefan Sapuiza?

duledudule

pre 10 godina

Ajmo milioneri,ajde Nevene,napred Dortmund!bice x borusija dobija u produzetku a gol ce da da nprrrrr...Neven glavom iz korneraaaaa

Juventino !

pre 10 godina

Boki, ne lupaj majke ti !
Sta ti znas o Juventusu i Bajernu, da pratis fudbal znao bi da su to jedni od najtrofejnih klubova na svetu, koji za razliku od danasnjih seika i rusa, tajkuna cega vec...posluju savrseno, malo se Bajern opustio, ali Boze moj, ima se, moze se...:)

Kao i vecini, cini mi se da bi mi bilo milije da dobije Borusija, ali opet sa druge strane, greh bi bio da Bajern ne osvoji titulu !
Toliko...
Nadam se dobroj utakmici.

FORZA JUVENTUS ! ! ! !

Joker

pre 10 godina

Ne znam, osećanja su mi pomešana. Voleo bih da osvoji Bayern: dva puta ih u zadnje tri godine terao maler, naročito onaj u Minhenu. S druge strane, Borussia mi je simpatičniji klub, a i uvek sam bio na strani slabijih. Bayern je opet jači mnogo kao tim, ali imaće ogroman pritisak javnosti. Naročito Robben, koji se nije pokazao psihološki jakim prošle godine. U svakom slučaju, radujem se odličnoj utakmici. Samo da padne gol u prvom poluvremenu da se razbiju sve taktike i da se gleda borba do kraja za svaki pas, svaki šut...

DROGBA11

pre 10 godina

Neka se javi onaj recormeister ako ima obraza.Ako dobije Bajern,nastavi da razvaljuješ tastaturu 25 sati dnevno.ALI ako pukne Bajern šesto finale u LŠ,hoće li onda da začepi za sva vremena?Recordmeisteru jel imamo dogovor?

vopi

pre 10 godina

ahahaha fanovi barce nikako da se oporave od one 7-ce,
pa postali navijaci Borusije,inace u cemu je razlika kad bi Gecea kupio Salke a ne Bajern?

a sto se tice finala bice dobra utakmica,Bajern je favorit ima kvalitetniji tim ali to nije presudno ne pobedjuje uvek bolji,i Borusija ima sansu ako odigra pametno i hladne glave moze dobiti Bajern

CR7

pre 10 godina

Pa naravno da je BAJERN veliki favorit kao sto je bio i protiv Farse u polufinalu. Razmontirace ih Bajern bas kao sto je Farsu, Gdessija i ekipu. Provesce se Levandovski nesto kao Gdessi u polufinalu, ali samo pod uslovom da bude nevidljiv.

dule

pre 10 godina

Najjace da ce Bajern izgubiti 3 finale u 4 godine. Pa nema sanse. I ja bi voleo da dobije Borusija ali bez Gecea i Humelsa, malo realnosti.

apokalipsa

pre 10 godina

svim srcem uz Borusiju i ranije sam ih gotivio ali sada pogotovo ,takodje i uz nasa dva Srbina, Subotica i Klopovog pomocnika Zeljka Buvaca ex igraca Borca, rodjenog Banjalucanina :)

Lotus

pre 10 godina

Voleo bih da Bayern prođe kao prošle godine. Toliko su arogantni da su zaslužili iako su do sada odlično igrali. Ne volim ih jednostavno.

rs

pre 10 godina

Vidim komentare tipa otkud ovoliko navijaca Dortmunda. Nisu to navijaci tog tima vec poklonici najleprsavije i najednostavnije igre jos od holandjana mozda. Ne volim nemacki fudbal, ni jedan nemacki fudbaler mi nikad nije bio preterano simpatican, ali skidam kapu ovom timu. Bvb do pobede!

Aleksa

pre 10 godina

Borusija se nije "izvukla" ni protiv Malage ni protiv Reala. U prvom meču sa Malagom su se propisno ispromašivali, mašili su zicere, Malaga se nije videla na terenu. Kod kuće su odigrali težak meč sa katastrofalnim sudijom, ali su i tu pokazali klasu. Što se Reala tiče, njih su nadigrali u svim mečevima ove sezone, ako se izuzme poslednji u kome su branili prednost od 4-1, prednost koja je mogla da bude i 5-1 da nije poništen kompletno regularan gol Rojsa.

Uzgred, videh u tekstu "Nuri Šahin". Je l' moguće? Šavi, Šabi, Šahin, šta je sledeće, Meši, Iniešta, Ramoš?

БВБ

pre 10 godina

Борусија због јединог Србина у финалу Невена нашег. А и Бајерн има 4 титуле, то му је доста....

acafcbayern

pre 10 godina

hehehe, odjednom miliona navijaca milionera..:D A niko ne zna ni9 ko je dao golove 97, ili ko je bio trener tada!? sutra ce biti, sudije su provukle Bayern, al jbg vi ste takvi,sl sezone ce svi navijati za S04, koji igra strasno, i dva puta su tukli bvb!!! lupajte minuse ili sta god vec, ali Bavarski ZEMLJOTRES ce rasturiti ceo Wembly i BVB!!!! SUPER BAYERN SUPER BAYERN HEY,HEY!

BVB09

pre 10 godina

svi su otpisali ovde u Nemackoj Dortmund a ipak 48% navija za njih u finalu naspram 21% za Bayern,inace u slucaju pobede Bavarci nece slaviti na trgovima dok ce u Dortmundu biti haos pobedili ili i ne.u nedelju palim auto pravac Dortmund da pozdravimo SAMPIONE!!!

Boki

pre 10 godina

Navijam za Nemce protiv Nemaca. Apsurd, ali tako je. Podrzavam Borusiju. Ko normalan moze da navija za Bajern (najmrskiji klub svih vremena). Vrbuju sudije, kupuju utakmice, otimaju tudje igrace, imaju finansijske malverzacije... i to traje decenijama. Pandan njima je Juventus iz Torina.

Menadjer

pre 10 godina

Sudar malih timova, koji nikad nista bitno za vreme svog postojanja nisu osvojili. Malu prednost bih ipak dao Borusiji, mislim da su za klasu bolji. U Bajernu igraju sve mamini i tatini sinovi, nazalost. Ne ocekujem neku posebnu utakmicu, nema tu kvaliteta.

IronMan

pre 10 godina

Moja boranija od kluba davno ispala tako da cu morati sada da gledam kako recordmeister uziva u utakmici dok njegov klub igra finale (kao i svake godine).Sta bih dao da moj klub igra najvazniju utakmicu klupskog fudbala :(

Monarhista

pre 10 godina

Ko god samo bajern ne...jedini tim koji ne podnosim, kao sto je van bomel jedini igrac(mozda i pepe) koga ocima ne mogu da vidim...
Uz to Subotic i Klop nose prevagu...znaci Borusijaaaaaaaaa

Lord_Sarma

pre 10 godina

Nadam se da će Borusija pobediti, to bi bila i pobeda fudbala. Bajern je još pre finala počeo da igra prljavo kupovinom Gecea koji sada navodno zbog povrede neće igrati u finalu. I Levandovski daje neke izjave da želi da predje samo u Bajern tako da kada se bolje pogleda Bajern otvoreno naočigled celog sveta kupuje ovo finale i titulu! Nadam se da će Borusija uspeti da psihološki prevazidje sve ovo i da odigraju kako obično umeju. Ako uspeju da te emocije ostave po strani uspeh im je zagarantovan. Teška situacija ali i idealna prilika za Jirgena Klopa da pokaže koliko je veliki trener. Nadam se da će u tome uspeti, jer njega ne mogu da kupe!

Miky

pre 10 godina

Pitam samog sebe zasto i ja, kao i vecina, navijam za BvB... Bajern je sasvim nadmocno dosao do finala. Borusija se izvukla protiv Malage, a manje-vise i protiv Reala. Ali, s obzirom da je Bajern fevorit, utoliko vise zelim da Borusija pobedi. Mozda i zbog skandala sa Geceom... Iskreno, svi koji nisu navijaci ova dva kluba, sutra vece ce navijati za Borusiju, zato sto taj tim moze biti dokaz da nisu samo pare u pitanju. Zato, sutra cemo skoro svi biti uz tu mladu, simpaticnu ekipu. Fudbal je prepun iznenadjenja, nadam se da oni mogu do trofeja, zasluzili su to vise vise nego bilo koja ekipa.
P.S: A i bilo bi mi drago da tuguje onaj Bajern Recordmyster ili kako vec...

Дон

pre 10 godina

''Leđa su im čuvali možda i najbolji, ali izuzetno potcenjeni, vezni igrač Evrope Bastija Švajnštajger i momak od 40 miliona evra, Havi Martines.''
Ovo je stvarno sjajno rečeno. Duo BEZ PREMCA. Švajni mozak, Havi motor.
Neverovatni igrači! Što se tiče ko daje gol za Bajern - Tomas Miler, jedan od najboljih i najinteligentniji fudbaler na svetu. Jednostavno stvoren za velike stvari!

vlajzi

pre 10 godina

Na jednoj strani Bayern a na drugoj strani navijaci koji navijaju za Dortmund+Barcelona+Mancester+Juventus+Real+Arsenal+svi tuzni navijaci koji su vec pregazeni od strane nemackog rekordera.A Dortmund je mali klub koji da nema "navijace" drugih klubova sada ne bi imao nikoga da navija za njega.A Bayern je toliko veliki da mu ne trebaju privesci,ti privesci bi se posle ionako kitili tudjom pobedom posto su njihovi klubovi davno poispadali ;)

rei

pre 10 godina

ovi navijaci Borusije su verovatno razocarani navijaci Barse,pa sada odjednom navijaju za ovaj tim,mrze Bajern jer im je demolirao Barsu:) svim srcem za Bajern zasluzili su trofej..

FGM

pre 10 godina

Zajedničko svim finalistima je da je “ušati pehar” osvajao nominalno 'veći' klub iz zemlje (veći na osnovu titula u Evropi) – Real iz Španije (dobio Valensiju), Milan iz Italije (dobio Juventus), te Mančester Junajted iz Engleske (dobio Čelsi).

Da bude jednostavnije, veći klub je uvek dobijao manji iz iste zemlje, a titule u evropi ili ne, je druga stvar!

Miky

pre 10 godina

Pitam samog sebe zasto i ja, kao i vecina, navijam za BvB... Bajern je sasvim nadmocno dosao do finala. Borusija se izvukla protiv Malage, a manje-vise i protiv Reala. Ali, s obzirom da je Bajern fevorit, utoliko vise zelim da Borusija pobedi. Mozda i zbog skandala sa Geceom... Iskreno, svi koji nisu navijaci ova dva kluba, sutra vece ce navijati za Borusiju, zato sto taj tim moze biti dokaz da nisu samo pare u pitanju. Zato, sutra cemo skoro svi biti uz tu mladu, simpaticnu ekipu. Fudbal je prepun iznenadjenja, nadam se da oni mogu do trofeja, zasluzili su to vise vise nego bilo koja ekipa.
P.S: A i bilo bi mi drago da tuguje onaj Bajern Recordmyster ili kako vec...

Lord_Sarma

pre 10 godina

Nadam se da će Borusija pobediti, to bi bila i pobeda fudbala. Bajern je još pre finala počeo da igra prljavo kupovinom Gecea koji sada navodno zbog povrede neće igrati u finalu. I Levandovski daje neke izjave da želi da predje samo u Bajern tako da kada se bolje pogleda Bajern otvoreno naočigled celog sveta kupuje ovo finale i titulu! Nadam se da će Borusija uspeti da psihološki prevazidje sve ovo i da odigraju kako obično umeju. Ako uspeju da te emocije ostave po strani uspeh im je zagarantovan. Teška situacija ali i idealna prilika za Jirgena Klopa da pokaže koliko je veliki trener. Nadam se da će u tome uspeti, jer njega ne mogu da kupe!

БВБ

pre 10 godina

Борусија због јединог Србина у финалу Невена нашег. А и Бајерн има 4 титуле, то му је доста....

Aleksa

pre 10 godina

Borusija se nije "izvukla" ni protiv Malage ni protiv Reala. U prvom meču sa Malagom su se propisno ispromašivali, mašili su zicere, Malaga se nije videla na terenu. Kod kuće su odigrali težak meč sa katastrofalnim sudijom, ali su i tu pokazali klasu. Što se Reala tiče, njih su nadigrali u svim mečevima ove sezone, ako se izuzme poslednji u kome su branili prednost od 4-1, prednost koja je mogla da bude i 5-1 da nije poništen kompletno regularan gol Rojsa.

Uzgred, videh u tekstu "Nuri Šahin". Je l' moguće? Šavi, Šabi, Šahin, šta je sledeće, Meši, Iniešta, Ramoš?

BVB09

pre 10 godina

svi su otpisali ovde u Nemackoj Dortmund a ipak 48% navija za njih u finalu naspram 21% za Bayern,inace u slucaju pobede Bavarci nece slaviti na trgovima dok ce u Dortmundu biti haos pobedili ili i ne.u nedelju palim auto pravac Dortmund da pozdravimo SAMPIONE!!!

Boki

pre 10 godina

Navijam za Nemce protiv Nemaca. Apsurd, ali tako je. Podrzavam Borusiju. Ko normalan moze da navija za Bajern (najmrskiji klub svih vremena). Vrbuju sudije, kupuju utakmice, otimaju tudje igrace, imaju finansijske malverzacije... i to traje decenijama. Pandan njima je Juventus iz Torina.

Menadjer

pre 10 godina

Sudar malih timova, koji nikad nista bitno za vreme svog postojanja nisu osvojili. Malu prednost bih ipak dao Borusiji, mislim da su za klasu bolji. U Bajernu igraju sve mamini i tatini sinovi, nazalost. Ne ocekujem neku posebnu utakmicu, nema tu kvaliteta.

Дон

pre 10 godina

''Leđa su im čuvali možda i najbolji, ali izuzetno potcenjeni, vezni igrač Evrope Bastija Švajnštajger i momak od 40 miliona evra, Havi Martines.''
Ovo je stvarno sjajno rečeno. Duo BEZ PREMCA. Švajni mozak, Havi motor.
Neverovatni igrači! Što se tiče ko daje gol za Bajern - Tomas Miler, jedan od najboljih i najinteligentniji fudbaler na svetu. Jednostavno stvoren za velike stvari!

Monarhista

pre 10 godina

Ko god samo bajern ne...jedini tim koji ne podnosim, kao sto je van bomel jedini igrac(mozda i pepe) koga ocima ne mogu da vidim...
Uz to Subotic i Klop nose prevagu...znaci Borusijaaaaaaaaa

Milioner

pre 10 godina

kakav Murinjo, Klop najjači trener trenutno u svetu fudbala... Čovek je napravio porodicu od Dortmuda a ne tim! Šta god da urade u finalu oni su pobednici :)

iggy

pre 10 godina

Ako se veceras budete pitali ko je misteriozna osoba koja sedi u lozi izmedju Platinija i engleske kraljice to je cuveni bayern recordmeister

rei

pre 10 godina

ovi navijaci Borusije su verovatno razocarani navijaci Barse,pa sada odjednom navijaju za ovaj tim,mrze Bajern jer im je demolirao Barsu:) svim srcem za Bajern zasluzili su trofej..

Luka_Aleksandrov-Hamburg

pre 10 godina

Hocu u sred Londona da cujem od Nemaca... I to na Wembleyu...
"Footballs coming home" :):)

Inace srce kaze Dortmund, mozak Bayern!!!!

acafcbayern

pre 10 godina

hehehe, odjednom miliona navijaca milionera..:D A niko ne zna ni9 ko je dao golove 97, ili ko je bio trener tada!? sutra ce biti, sudije su provukle Bayern, al jbg vi ste takvi,sl sezone ce svi navijati za S04, koji igra strasno, i dva puta su tukli bvb!!! lupajte minuse ili sta god vec, ali Bavarski ZEMLJOTRES ce rasturiti ceo Wembly i BVB!!!! SUPER BAYERN SUPER BAYERN HEY,HEY!

FCB Vizemeister dahoam

pre 10 godina

Fascinantno kakva originalna poredjenja ima Klop kad prica o Bajernu kad se setim samo poredjenja Bajerna i Azijskih preduzetnika. Ne da su negativci nego celu Bundes ligu guraju u propast i zbog toga ce velika vecina Nemacke drzati palceve Klopu i njegovoj druzini. Podatak da ce u Minhenu Dortmund imati vecu podrsku nego Bajern govori sve o Bajernu Rekordmeisteru ili FC Arrogant!

Ljubisa livac

pre 10 godina

Ovako, pocevsi od nastanka, Bayern su osnovali nemacki Jevreji, i bio je pravi jevrejski tim, prvu titulu osvojili 1932, zatim na vlast dolaze Nacisti i zbog navedene cinjenice hapse predsednika i dosta igraca a sam klub prebacuju u 8. ligu. Tada su najmiliji vlasti bili Salke i Nirnberg. Sledecu titulu je Bayern osvojio tek posle 37 godina, 1969. Inace onu prvu bi i izgubili da je zena predsednika kluba nije zakopala, prilikom pretrazivanja nacista. Sa druge strane, Dortmund su osnovali studenti koji nisu igrali u tadasnjem crkvenom timu. Ime su dali po lokalnoj pivnici u kojoj su se okupljali. Takodje prvih 30-ak godina nisu predstavljali znacajan faktor. Jedan su od simbola pokrajine Rur, Westfalije. Kao i simbol privrzenosti navijaca. Nekadasnji "milioneri" koji su zamalo bankrotirali. Zbog svega ovog, kao i Klopa, moja podrska ide Borusiji veceras. I to u dresu Muller-a iz 97' godine.

rs

pre 10 godina

Vidim komentare tipa otkud ovoliko navijaca Dortmunda. Nisu to navijaci tog tima vec poklonici najleprsavije i najednostavnije igre jos od holandjana mozda. Ne volim nemacki fudbal, ni jedan nemacki fudbaler mi nikad nije bio preterano simpatican, ali skidam kapu ovom timu. Bvb do pobede!

duledudule

pre 10 godina

Ajmo milioneri,ajde Nevene,napred Dortmund!bice x borusija dobija u produzetku a gol ce da da nprrrrr...Neven glavom iz korneraaaaa

Lotus

pre 10 godina

Voleo bih da Bayern prođe kao prošle godine. Toliko su arogantni da su zaslužili iako su do sada odlično igrali. Ne volim ih jednostavno.

apokalipsa

pre 10 godina

svim srcem uz Borusiju i ranije sam ih gotivio ali sada pogotovo ,takodje i uz nasa dva Srbina, Subotica i Klopovog pomocnika Zeljka Buvaca ex igraca Borca, rodjenog Banjalucanina :)

DROGBA11

pre 10 godina

Neka se javi onaj recormeister ako ima obraza.Ako dobije Bajern,nastavi da razvaljuješ tastaturu 25 sati dnevno.ALI ako pukne Bajern šesto finale u LŠ,hoće li onda da začepi za sva vremena?Recordmeisteru jel imamo dogovor?

fussbal spielen

pre 10 godina

kako bi bilo dobro da padaju golovi, da ima sta da se gleda, a sa obzirom da igraju svabe ne sumnjam da ce to biti lepi golovi. 3-2 bi bio lep rezultat i nije mi nesto bitno za koga, oba kluba su dobra tako da cu navijati za lep fudbal

vlajzi

pre 10 godina

Na jednoj strani Bayern a na drugoj strani navijaci koji navijaju za Dortmund+Barcelona+Mancester+Juventus+Real+Arsenal+svi tuzni navijaci koji su vec pregazeni od strane nemackog rekordera.A Dortmund je mali klub koji da nema "navijace" drugih klubova sada ne bi imao nikoga da navija za njega.A Bayern je toliko veliki da mu ne trebaju privesci,ti privesci bi se posle ionako kitili tudjom pobedom posto su njihovi klubovi davno poispadali ;)

smeker

pre 10 godina

Zasto se neki ljute sto ovde Dortmund i ma vise simpatizera.Klub,igraci,trener,navijaci izgledaju kao prava skladna porodica.Dobijali,gubili ponasaju se normalno a Klop je trenar velikih ljudskih kvaliteta.Dok Bajern mi je tipican Nemacki klub koji radi posao bez nekih velikih emocija a i u zadnje vreme se mnogo razbacuju sa parama misleci da je bas sve u novcu.Videcemo ,nadam se DORTMUNDU...

Juventino !

pre 10 godina

Boki, ne lupaj majke ti !
Sta ti znas o Juventusu i Bajernu, da pratis fudbal znao bi da su to jedni od najtrofejnih klubova na svetu, koji za razliku od danasnjih seika i rusa, tajkuna cega vec...posluju savrseno, malo se Bajern opustio, ali Boze moj, ima se, moze se...:)

Kao i vecini, cini mi se da bi mi bilo milije da dobije Borusija, ali opet sa druge strane, greh bi bio da Bajern ne osvoji titulu !
Toliko...
Nadam se dobroj utakmici.

FORZA JUVENTUS ! ! ! !

juznjak

pre 10 godina

Kum mi zivi u Minhenu i apsolutno je tacno ono sto je neko vec napisao ovde. Veci deo Minhena ce navijati za Borusiju!
(Slalom, 25. maj 2013 10:10)

tako ti je i ovde..
zvezda igra sa slobodom ,
a veci deo beograda navija za slobodu :)

Joker

pre 10 godina

Ne znam, osećanja su mi pomešana. Voleo bih da osvoji Bayern: dva puta ih u zadnje tri godine terao maler, naročito onaj u Minhenu. S druge strane, Borussia mi je simpatičniji klub, a i uvek sam bio na strani slabijih. Bayern je opet jači mnogo kao tim, ali imaće ogroman pritisak javnosti. Naročito Robben, koji se nije pokazao psihološki jakim prošle godine. U svakom slučaju, radujem se odličnoj utakmici. Samo da padne gol u prvom poluvremenu da se razbiju sve taktike i da se gleda borba do kraja za svaki pas, svaki šut...

Kiblatore

pre 10 godina

@ boki - Bayern je jedini klub na svetu kome poreznici nisi nasli cent da fali u knjigama! Sve su sami zaradili jer nemaju seika ili olihlgarha! A koliko vas kvazi navijaca Dortmunda zna ko je Stefan Sapuiza?

IronMan

pre 10 godina

Moja boranija od kluba davno ispala tako da cu morati sada da gledam kako recordmeister uziva u utakmici dok njegov klub igra finale (kao i svake godine).Sta bih dao da moj klub igra najvazniju utakmicu klupskog fudbala :(

Kum

pre 10 godina

Kako su mi smešni svi ovi novokomponovani navijači Dortmunda, koji vole da zanemaruju realnost. Dortmund radi ISTE stvari na nemačkom trzištu kao i Bajern (Rojsa su uzeli Gladbahu na klauzulu, a Sokratisa oteli Bajeru), i ne zovu ih za dzaba Milioneri. Niti oni imaju samo svoje igrače iz svoje škole (minimalno), niti su ono što neki ovde pokušavaju da naprave od njih. Simpatičan tim, sa super trenerom, ali manite to glorifikovanje, jer se vidi da ne znate o čemu pričate. Bajern sa druge strane naravno da nema podršku celog Minhena, kad pola grada navija za 1860 Minhen. Ni grobari ne bi navijali za Zvezdu u finalu protiv Vojvodine.

purgerman

pre 10 godina

U Engleskoj se u zadnje vrijeme koristi slijedeca uzrecica : Fudbalska utakmica u normalnom vremenu traje 90 minuta, ali na karaju pobjedjuju uvijek Njemci! Ovaj puta su 100 % u pravu. Sto se tice sastave Bayerna vjerojatno ce Hanjkes postaviti Mandjukica umjesto Gomeza,jer Manjdjukic ne samo da znade tati gol,on je vrlo dobar u veznoj liniji ,njegov prostor je od 16 metara do iducih 16 metra jednog i drugog gola. Pokriva protivnickog igraca,oduzima lopte i otvara igru svojim preciznim dodavanjima.

florida

pre 10 godina

Dzordan je rekao ,,promasio sam vise od 9000 suteva u karijeri, izgubio 300 utakmica, 26 puta mi je bilo povereno da uzmem poslednji sut i promasio sam. Gubio sam mnogo puta i iznova pokusaovao i opet gubio. I zato sam uspeo. Toliko o tome da ovo sto se desilo Lebronu, Dzordanu nikako nije moglo da se desi.

Bayern

pre 10 godina

Bayern kao i inace ce da zgazi Dortmund, jedva cekam veceras. A Sto se tice Subotica da nije njega Bayern nikad nebi pobedio Dortmund :)

schwule ûber europa

pre 10 godina

Ja navijam za Bajern u ovoj utakmici iz nekoliko razloga. Kao prvo, sledi remont ekipe i Gvardiolina era kojoj će verovatno trebati vremena da postane dominatna sa Bajernom u Evropi, ako ga ne oteraju u međuvremenu. Bavarci igraju tvrd fudbal, ali su neverovatni "gubitnici" u zadnjih nekoliko godina. Da li će im ovo finale biti "treća sreća". S druge strane, u Borusiji igra Subotić i ako osvoji pehar biće to njegov lični trijumf ali i još jedan trofej za srpske igrače. S obzirom da je na današnji dan proslavljan Dan Mladosti i bila predavana štafeta Maršalu Titu, sada će Srbin ili Hrvat ( Mandžukić ) dobiti nešto slično na isti datum. Dakle, post-Jugoslavija "dobija" večeras fudbalskog "maršala". I to u večeikada Nemci osvajaju London.

FGM

pre 10 godina

Zajedničko svim finalistima je da je “ušati pehar” osvajao nominalno 'veći' klub iz zemlje (veći na osnovu titula u Evropi) – Real iz Španije (dobio Valensiju), Milan iz Italije (dobio Juventus), te Mančester Junajted iz Engleske (dobio Čelsi).

Da bude jednostavnije, veći klub je uvek dobijao manji iz iste zemlje, a titule u evropi ili ne, je druga stvar!

Apache

pre 10 godina

Kum mi zivi u Minhenu i apsolutno je tacno ono sto je neko vec napisao ovde. Veci deo Minhena ce navijati za Borusiju!
(Slalom, 25. maj 2013 10:10)

tako ti je i ovde..
zvezda igra sa slobodom ,
a veci deo beograda navija za slobodu :)
(juznjak, 25. maj 2013 14:01)
i sta to moj prijatelju govori o zvezdi? :)

Darko

pre 10 godina

Realno Bayern, ali nadam se pobedi BVB i naseg Nevena Subotica. Cak bih voleo da bas in donese trofej, kao sto je Bane Celsiju. Jedna utakmica, bez presnosti domaceg terena - nadam se dobroj utakmici i ocekujem puno golova; iznenadjenje bi bilo da ih ne bude s' obzirom na napadacki stil koji neguju oba tima i vrsnih strelaca koji za njih nastupaju veceras. Steta za Geze- a sto nije u timu, pa zbog toga ipak prednost dajem bavarcima.

dule

pre 10 godina

Najjace da ce Bajern izgubiti 3 finale u 4 godine. Pa nema sanse. I ja bi voleo da dobije Borusija ali bez Gecea i Humelsa, malo realnosti.

Ryber Palunko - man with the plan!

pre 10 godina

Brdo bavarskih kobasica, Augsburški kupus, burence štutgartskog 'Dinkelackera' i Wembley!!!

Ko se boji vuka još!?

CR7

pre 10 godina

Pa naravno da je BAJERN veliki favorit kao sto je bio i protiv Farse u polufinalu. Razmontirace ih Bajern bas kao sto je Farsu, Gdessija i ekipu. Provesce se Levandovski nesto kao Gdessi u polufinalu, ali samo pod uslovom da bude nevidljiv.

vopi

pre 10 godina

ahahaha fanovi barce nikako da se oporave od one 7-ce,
pa postali navijaci Borusije,inace u cemu je razlika kad bi Gecea kupio Salke a ne Bajern?

a sto se tice finala bice dobra utakmica,Bajern je favorit ima kvalitetniji tim ali to nije presudno ne pobedjuje uvek bolji,i Borusija ima sansu ako odigra pametno i hladne glave moze dobiti Bajern

wroom1975

pre 10 godina

Meni sve smrdi na 0:0 i penale na kraju pa ko ima vise srece...Iskreno uopste ne ocekujem neki turbo fudbal. Cak sta vise dosadnu utakmicu.

pedja_the_king

pre 10 godina

GK 1 Stefan Klos
SW 6 Matthias Sammer (c)
CB 15 Jürgen Kohler
CB 16 Martin Kree
RWB 7 Stefan Reuter
LWB 17 Jörg Heinrich
CM 14 Paul Lambert
CM 19 Paulo Sousa
AM 10 Andreas Möller
CF 13 Karl-Heinz Riedle
CF 9 Stephane Chapuisat

Misha Amerika

pre 10 godina

Citam ovo, kakva su klasa Nojer, Gomez, Svajnstajger...ima tu jos imena koliko hoces. I mi ih pobedili na svetskom prvenstvu. Sad nas buse Estonija, Slovenija, Makedonija...i onda slusas Mihu kako smo stvorili kult reprezentacije, kako smo super talentovani ali neiskusni...strasno. Onaj tim sa SP, sa sve godina sto imaju bi se prosetao kroz ove kvalifikacije.

Menadjer

pre 10 godina

Sudar malih timova, koji nikad nista bitno za vreme svog postojanja nisu osvojili. Malu prednost bih ipak dao Borusiji, mislim da su za klasu bolji. U Bajernu igraju sve mamini i tatini sinovi, nazalost. Ne ocekujem neku posebnu utakmicu, nema tu kvaliteta.

rei

pre 10 godina

ovi navijaci Borusije su verovatno razocarani navijaci Barse,pa sada odjednom navijaju za ovaj tim,mrze Bajern jer im je demolirao Barsu:) svim srcem za Bajern zasluzili su trofej..

Boki

pre 10 godina

Navijam za Nemce protiv Nemaca. Apsurd, ali tako je. Podrzavam Borusiju. Ko normalan moze da navija za Bajern (najmrskiji klub svih vremena). Vrbuju sudije, kupuju utakmice, otimaju tudje igrace, imaju finansijske malverzacije... i to traje decenijama. Pandan njima je Juventus iz Torina.

vlajzi

pre 10 godina

Na jednoj strani Bayern a na drugoj strani navijaci koji navijaju za Dortmund+Barcelona+Mancester+Juventus+Real+Arsenal+svi tuzni navijaci koji su vec pregazeni od strane nemackog rekordera.A Dortmund je mali klub koji da nema "navijace" drugih klubova sada ne bi imao nikoga da navija za njega.A Bayern je toliko veliki da mu ne trebaju privesci,ti privesci bi se posle ionako kitili tudjom pobedom posto su njihovi klubovi davno poispadali ;)

acafcbayern

pre 10 godina

hehehe, odjednom miliona navijaca milionera..:D A niko ne zna ni9 ko je dao golove 97, ili ko je bio trener tada!? sutra ce biti, sudije su provukle Bayern, al jbg vi ste takvi,sl sezone ce svi navijati za S04, koji igra strasno, i dva puta su tukli bvb!!! lupajte minuse ili sta god vec, ali Bavarski ZEMLJOTRES ce rasturiti ceo Wembly i BVB!!!! SUPER BAYERN SUPER BAYERN HEY,HEY!

Bayern

pre 10 godina

Bayern kao i inace ce da zgazi Dortmund, jedva cekam veceras. A Sto se tice Subotica da nije njega Bayern nikad nebi pobedio Dortmund :)

Miky

pre 10 godina

Pitam samog sebe zasto i ja, kao i vecina, navijam za BvB... Bajern je sasvim nadmocno dosao do finala. Borusija se izvukla protiv Malage, a manje-vise i protiv Reala. Ali, s obzirom da je Bajern fevorit, utoliko vise zelim da Borusija pobedi. Mozda i zbog skandala sa Geceom... Iskreno, svi koji nisu navijaci ova dva kluba, sutra vece ce navijati za Borusiju, zato sto taj tim moze biti dokaz da nisu samo pare u pitanju. Zato, sutra cemo skoro svi biti uz tu mladu, simpaticnu ekipu. Fudbal je prepun iznenadjenja, nadam se da oni mogu do trofeja, zasluzili su to vise vise nego bilo koja ekipa.
P.S: A i bilo bi mi drago da tuguje onaj Bajern Recordmyster ili kako vec...

Lord_Sarma

pre 10 godina

Nadam se da će Borusija pobediti, to bi bila i pobeda fudbala. Bajern je još pre finala počeo da igra prljavo kupovinom Gecea koji sada navodno zbog povrede neće igrati u finalu. I Levandovski daje neke izjave da želi da predje samo u Bajern tako da kada se bolje pogleda Bajern otvoreno naočigled celog sveta kupuje ovo finale i titulu! Nadam se da će Borusija uspeti da psihološki prevazidje sve ovo i da odigraju kako obično umeju. Ako uspeju da te emocije ostave po strani uspeh im je zagarantovan. Teška situacija ali i idealna prilika za Jirgena Klopa da pokaže koliko je veliki trener. Nadam se da će u tome uspeti, jer njega ne mogu da kupe!

FGM

pre 10 godina

Zajedničko svim finalistima je da je “ušati pehar” osvajao nominalno 'veći' klub iz zemlje (veći na osnovu titula u Evropi) – Real iz Španije (dobio Valensiju), Milan iz Italije (dobio Juventus), te Mančester Junajted iz Engleske (dobio Čelsi).

Da bude jednostavnije, veći klub je uvek dobijao manji iz iste zemlje, a titule u evropi ili ne, je druga stvar!

IronMan

pre 10 godina

Moja boranija od kluba davno ispala tako da cu morati sada da gledam kako recordmeister uziva u utakmici dok njegov klub igra finale (kao i svake godine).Sta bih dao da moj klub igra najvazniju utakmicu klupskog fudbala :(

Monarhista

pre 10 godina

Ko god samo bajern ne...jedini tim koji ne podnosim, kao sto je van bomel jedini igrac(mozda i pepe) koga ocima ne mogu da vidim...
Uz to Subotic i Klop nose prevagu...znaci Borusijaaaaaaaaa

CR7

pre 10 godina

Pa naravno da je BAJERN veliki favorit kao sto je bio i protiv Farse u polufinalu. Razmontirace ih Bajern bas kao sto je Farsu, Gdessija i ekipu. Provesce se Levandovski nesto kao Gdessi u polufinalu, ali samo pod uslovom da bude nevidljiv.

wroom1975

pre 10 godina

Meni sve smrdi na 0:0 i penale na kraju pa ko ima vise srece...Iskreno uopste ne ocekujem neki turbo fudbal. Cak sta vise dosadnu utakmicu.

БВБ

pre 10 godina

Борусија због јединог Србина у финалу Невена нашег. А и Бајерн има 4 титуле, то му је доста....

BVB09

pre 10 godina

svi su otpisali ovde u Nemackoj Dortmund a ipak 48% navija za njih u finalu naspram 21% za Bayern,inace u slucaju pobede Bavarci nece slaviti na trgovima dok ce u Dortmundu biti haos pobedili ili i ne.u nedelju palim auto pravac Dortmund da pozdravimo SAMPIONE!!!

Aleksa

pre 10 godina

Borusija se nije "izvukla" ni protiv Malage ni protiv Reala. U prvom meču sa Malagom su se propisno ispromašivali, mašili su zicere, Malaga se nije videla na terenu. Kod kuće su odigrali težak meč sa katastrofalnim sudijom, ali su i tu pokazali klasu. Što se Reala tiče, njih su nadigrali u svim mečevima ove sezone, ako se izuzme poslednji u kome su branili prednost od 4-1, prednost koja je mogla da bude i 5-1 da nije poništen kompletno regularan gol Rojsa.

Uzgred, videh u tekstu "Nuri Šahin". Je l' moguće? Šavi, Šabi, Šahin, šta je sledeće, Meši, Iniešta, Ramoš?

juznjak

pre 10 godina

Kum mi zivi u Minhenu i apsolutno je tacno ono sto je neko vec napisao ovde. Veci deo Minhena ce navijati za Borusiju!
(Slalom, 25. maj 2013 10:10)

tako ti je i ovde..
zvezda igra sa slobodom ,
a veci deo beograda navija za slobodu :)

Kiblatore

pre 10 godina

@ boki - Bayern je jedini klub na svetu kome poreznici nisi nasli cent da fali u knjigama! Sve su sami zaradili jer nemaju seika ili olihlgarha! A koliko vas kvazi navijaca Dortmunda zna ko je Stefan Sapuiza?

FCB Vizemeister dahoam

pre 10 godina

Fascinantno kakva originalna poredjenja ima Klop kad prica o Bajernu kad se setim samo poredjenja Bajerna i Azijskih preduzetnika. Ne da su negativci nego celu Bundes ligu guraju u propast i zbog toga ce velika vecina Nemacke drzati palceve Klopu i njegovoj druzini. Podatak da ce u Minhenu Dortmund imati vecu podrsku nego Bajern govori sve o Bajernu Rekordmeisteru ili FC Arrogant!

Дон

pre 10 godina

''Leđa su im čuvali možda i najbolji, ali izuzetno potcenjeni, vezni igrač Evrope Bastija Švajnštajger i momak od 40 miliona evra, Havi Martines.''
Ovo je stvarno sjajno rečeno. Duo BEZ PREMCA. Švajni mozak, Havi motor.
Neverovatni igrači! Što se tiče ko daje gol za Bajern - Tomas Miler, jedan od najboljih i najinteligentniji fudbaler na svetu. Jednostavno stvoren za velike stvari!

vopi

pre 10 godina

ahahaha fanovi barce nikako da se oporave od one 7-ce,
pa postali navijaci Borusije,inace u cemu je razlika kad bi Gecea kupio Salke a ne Bajern?

a sto se tice finala bice dobra utakmica,Bajern je favorit ima kvalitetniji tim ali to nije presudno ne pobedjuje uvek bolji,i Borusija ima sansu ako odigra pametno i hladne glave moze dobiti Bajern

dule

pre 10 godina

Najjace da ce Bajern izgubiti 3 finale u 4 godine. Pa nema sanse. I ja bi voleo da dobije Borusija ali bez Gecea i Humelsa, malo realnosti.

Apache

pre 10 godina

Kum mi zivi u Minhenu i apsolutno je tacno ono sto je neko vec napisao ovde. Veci deo Minhena ce navijati za Borusiju!
(Slalom, 25. maj 2013 10:10)

tako ti je i ovde..
zvezda igra sa slobodom ,
a veci deo beograda navija za slobodu :)
(juznjak, 25. maj 2013 14:01)
i sta to moj prijatelju govori o zvezdi? :)

Kum

pre 10 godina

Kako su mi smešni svi ovi novokomponovani navijači Dortmunda, koji vole da zanemaruju realnost. Dortmund radi ISTE stvari na nemačkom trzištu kao i Bajern (Rojsa su uzeli Gladbahu na klauzulu, a Sokratisa oteli Bajeru), i ne zovu ih za dzaba Milioneri. Niti oni imaju samo svoje igrače iz svoje škole (minimalno), niti su ono što neki ovde pokušavaju da naprave od njih. Simpatičan tim, sa super trenerom, ali manite to glorifikovanje, jer se vidi da ne znate o čemu pričate. Bajern sa druge strane naravno da nema podršku celog Minhena, kad pola grada navija za 1860 Minhen. Ni grobari ne bi navijali za Zvezdu u finalu protiv Vojvodine.

schwule ûber europa

pre 10 godina

Ja navijam za Bajern u ovoj utakmici iz nekoliko razloga. Kao prvo, sledi remont ekipe i Gvardiolina era kojoj će verovatno trebati vremena da postane dominatna sa Bajernom u Evropi, ako ga ne oteraju u međuvremenu. Bavarci igraju tvrd fudbal, ali su neverovatni "gubitnici" u zadnjih nekoliko godina. Da li će im ovo finale biti "treća sreća". S druge strane, u Borusiji igra Subotić i ako osvoji pehar biće to njegov lični trijumf ali i još jedan trofej za srpske igrače. S obzirom da je na današnji dan proslavljan Dan Mladosti i bila predavana štafeta Maršalu Titu, sada će Srbin ili Hrvat ( Mandžukić ) dobiti nešto slično na isti datum. Dakle, post-Jugoslavija "dobija" večeras fudbalskog "maršala". I to u večeikada Nemci osvajaju London.

Lotus

pre 10 godina

Voleo bih da Bayern prođe kao prošle godine. Toliko su arogantni da su zaslužili iako su do sada odlično igrali. Ne volim ih jednostavno.

Juventino !

pre 10 godina

Boki, ne lupaj majke ti !
Sta ti znas o Juventusu i Bajernu, da pratis fudbal znao bi da su to jedni od najtrofejnih klubova na svetu, koji za razliku od danasnjih seika i rusa, tajkuna cega vec...posluju savrseno, malo se Bajern opustio, ali Boze moj, ima se, moze se...:)

Kao i vecini, cini mi se da bi mi bilo milije da dobije Borusija, ali opet sa druge strane, greh bi bio da Bajern ne osvoji titulu !
Toliko...
Nadam se dobroj utakmici.

FORZA JUVENTUS ! ! ! !

duledudule

pre 10 godina

Ajmo milioneri,ajde Nevene,napred Dortmund!bice x borusija dobija u produzetku a gol ce da da nprrrrr...Neven glavom iz korneraaaaa

Milioner

pre 10 godina

kakav Murinjo, Klop najjači trener trenutno u svetu fudbala... Čovek je napravio porodicu od Dortmuda a ne tim! Šta god da urade u finalu oni su pobednici :)

Ljubisa livac

pre 10 godina

Ovako, pocevsi od nastanka, Bayern su osnovali nemacki Jevreji, i bio je pravi jevrejski tim, prvu titulu osvojili 1932, zatim na vlast dolaze Nacisti i zbog navedene cinjenice hapse predsednika i dosta igraca a sam klub prebacuju u 8. ligu. Tada su najmiliji vlasti bili Salke i Nirnberg. Sledecu titulu je Bayern osvojio tek posle 37 godina, 1969. Inace onu prvu bi i izgubili da je zena predsednika kluba nije zakopala, prilikom pretrazivanja nacista. Sa druge strane, Dortmund su osnovali studenti koji nisu igrali u tadasnjem crkvenom timu. Ime su dali po lokalnoj pivnici u kojoj su se okupljali. Takodje prvih 30-ak godina nisu predstavljali znacajan faktor. Jedan su od simbola pokrajine Rur, Westfalije. Kao i simbol privrzenosti navijaca. Nekadasnji "milioneri" koji su zamalo bankrotirali. Zbog svega ovog, kao i Klopa, moja podrska ide Borusiji veceras. I to u dresu Muller-a iz 97' godine.

DROGBA11

pre 10 godina

Neka se javi onaj recormeister ako ima obraza.Ako dobije Bajern,nastavi da razvaljuješ tastaturu 25 sati dnevno.ALI ako pukne Bajern šesto finale u LŠ,hoće li onda da začepi za sva vremena?Recordmeisteru jel imamo dogovor?

florida

pre 10 godina

Dzordan je rekao ,,promasio sam vise od 9000 suteva u karijeri, izgubio 300 utakmica, 26 puta mi je bilo povereno da uzmem poslednji sut i promasio sam. Gubio sam mnogo puta i iznova pokusaovao i opet gubio. I zato sam uspeo. Toliko o tome da ovo sto se desilo Lebronu, Dzordanu nikako nije moglo da se desi.

smeker

pre 10 godina

Zasto se neki ljute sto ovde Dortmund i ma vise simpatizera.Klub,igraci,trener,navijaci izgledaju kao prava skladna porodica.Dobijali,gubili ponasaju se normalno a Klop je trenar velikih ljudskih kvaliteta.Dok Bajern mi je tipican Nemacki klub koji radi posao bez nekih velikih emocija a i u zadnje vreme se mnogo razbacuju sa parama misleci da je bas sve u novcu.Videcemo ,nadam se DORTMUNDU...

purgerman

pre 10 godina

U Engleskoj se u zadnje vrijeme koristi slijedeca uzrecica : Fudbalska utakmica u normalnom vremenu traje 90 minuta, ali na karaju pobjedjuju uvijek Njemci! Ovaj puta su 100 % u pravu. Sto se tice sastave Bayerna vjerojatno ce Hanjkes postaviti Mandjukica umjesto Gomeza,jer Manjdjukic ne samo da znade tati gol,on je vrlo dobar u veznoj liniji ,njegov prostor je od 16 metara do iducih 16 metra jednog i drugog gola. Pokriva protivnickog igraca,oduzima lopte i otvara igru svojim preciznim dodavanjima.

rs

pre 10 godina

Vidim komentare tipa otkud ovoliko navijaca Dortmunda. Nisu to navijaci tog tima vec poklonici najleprsavije i najednostavnije igre jos od holandjana mozda. Ne volim nemacki fudbal, ni jedan nemacki fudbaler mi nikad nije bio preterano simpatican, ali skidam kapu ovom timu. Bvb do pobede!

Ryber Palunko - man with the plan!

pre 10 godina

Brdo bavarskih kobasica, Augsburški kupus, burence štutgartskog 'Dinkelackera' i Wembley!!!

Ko se boji vuka još!?

apokalipsa

pre 10 godina

svim srcem uz Borusiju i ranije sam ih gotivio ali sada pogotovo ,takodje i uz nasa dva Srbina, Subotica i Klopovog pomocnika Zeljka Buvaca ex igraca Borca, rodjenog Banjalucanina :)

Luka_Aleksandrov-Hamburg

pre 10 godina

Hocu u sred Londona da cujem od Nemaca... I to na Wembleyu...
"Footballs coming home" :):)

Inace srce kaze Dortmund, mozak Bayern!!!!

Darko

pre 10 godina

Realno Bayern, ali nadam se pobedi BVB i naseg Nevena Subotica. Cak bih voleo da bas in donese trofej, kao sto je Bane Celsiju. Jedna utakmica, bez presnosti domaceg terena - nadam se dobroj utakmici i ocekujem puno golova; iznenadjenje bi bilo da ih ne bude s' obzirom na napadacki stil koji neguju oba tima i vrsnih strelaca koji za njih nastupaju veceras. Steta za Geze- a sto nije u timu, pa zbog toga ipak prednost dajem bavarcima.

pedja_the_king

pre 10 godina

GK 1 Stefan Klos
SW 6 Matthias Sammer (c)
CB 15 Jürgen Kohler
CB 16 Martin Kree
RWB 7 Stefan Reuter
LWB 17 Jörg Heinrich
CM 14 Paul Lambert
CM 19 Paulo Sousa
AM 10 Andreas Möller
CF 13 Karl-Heinz Riedle
CF 9 Stephane Chapuisat

iggy

pre 10 godina

Ako se veceras budete pitali ko je misteriozna osoba koja sedi u lozi izmedju Platinija i engleske kraljice to je cuveni bayern recordmeister

Joker

pre 10 godina

Ne znam, osećanja su mi pomešana. Voleo bih da osvoji Bayern: dva puta ih u zadnje tri godine terao maler, naročito onaj u Minhenu. S druge strane, Borussia mi je simpatičniji klub, a i uvek sam bio na strani slabijih. Bayern je opet jači mnogo kao tim, ali imaće ogroman pritisak javnosti. Naročito Robben, koji se nije pokazao psihološki jakim prošle godine. U svakom slučaju, radujem se odličnoj utakmici. Samo da padne gol u prvom poluvremenu da se razbiju sve taktike i da se gleda borba do kraja za svaki pas, svaki šut...

fussbal spielen

pre 10 godina

kako bi bilo dobro da padaju golovi, da ima sta da se gleda, a sa obzirom da igraju svabe ne sumnjam da ce to biti lepi golovi. 3-2 bi bio lep rezultat i nije mi nesto bitno za koga, oba kluba su dobra tako da cu navijati za lep fudbal

Misha Amerika

pre 10 godina

Citam ovo, kakva su klasa Nojer, Gomez, Svajnstajger...ima tu jos imena koliko hoces. I mi ih pobedili na svetskom prvenstvu. Sad nas buse Estonija, Slovenija, Makedonija...i onda slusas Mihu kako smo stvorili kult reprezentacije, kako smo super talentovani ali neiskusni...strasno. Onaj tim sa SP, sa sve godina sto imaju bi se prosetao kroz ove kvalifikacije.