Četvrtak, 23.05.2013.

13:54

Izbori ili zajednica Tačijevih Srba

Premijer Ivica Dačić kaže da ako Srbi sa severa Kosova odluče da ne učestvuju na lokalnim izborima u pokrajini, moraju znati da će ZSO činiti "Tačijevi Srbi".

Izvor: Tanjug

Izbori ili zajednica Taèijevih Srba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

SLAVKOOO

pre 10 godina

(da da, 23. maj 2013 18:17)
# Link komentara
Slazem se sa tvojom konstatacijom,Kosovo je odavno predato da nekazem prodato,ali bar da je Srbija izvukla neke koristi od toga,nego su pojedinci napunili devizne racune,necineci nista da pokusaju da rese Kosovski problem.Sada narod koji ne zna pravu istinu napada sadasnju Vladu za izdaju a ne sluteci koliko je ova Vlada dobrog donela za srbe sa Kosova.

c.

pre 10 godina

@Duci0167 & Co.

Da li ste vi zaista toliko ograniceni da ne kapirate sta su i ko su ti "posteni tacijevi srbi" ili iz nekog razloga gajite simpatije prema albanskom nacionalizmu, pa niste sposobni realno i objektivno da sagledate sta rade Albanci ili se pravite naivni ili vam je "nvo" ispiranje mozga bilo previse opterecujuce pa su nastale posledice? Neverovatno da neko stariji od 3 godina zaista veruje da ti "tacijevi srbi" zaista i predstavljaju Srbe na Kosovu ili da rade nesto u interesu Srba sa Kosova.

Маrinjo

pre 10 godina

" Jesmo li ozbiljna država ili će svaki lokalni šerif da vodi svoju politiku?" - reče Dačić i ostade živ. Imali smo razne cirkuzante za premijere i Cvetkovića i Živkovića ali ovaj je pobednik. Pa on čovek ne zna više šta priča. Pa naravno da nismo ozbiljna država kada tipovi poput vas uzjašu vlast kao da im je tata kupio,kada premijer posećuje učesnika kafanske tuče u bolnici, kada niko iz vlasti ne snosi nikada posledice za svoja nečinjenja ničega. SPS kadar u vladi Srbije sam džet set: Mrkonjić, Dačić, Obradović i Đukić-Dejanović. Rezultati stoje iza njih.

Milan

pre 10 godina

Nikolic, Dacic i Vucic, oni danas nude naknadnu pamet, a Srbiji je potrebna politicka vizija. Zato jedino do kraja ispravan izbor je Cedomir Jovanovic.

Kosovar

pre 10 godina

@moj stav, 23. maj 2013 14:36

Samo bih rekao da svako ko udara minuse ovom komentaru je NEREALAN prema sebi. Kao nesrbin, smatram da bi pametan bio ponosan na ono sta je Dacic izvukao od davno izgubljenog.
Pojedinci sa severa su kao razmazene bebe koje ni same neznaju sta hoce! Ali polako ce im se sva ta pohlepa obiti o glavu. Zao mi je sto ostali pate radi gluposti...

crvenocrni i beloglavi orlovi lete zajedno na zapad

pre 10 godina

(Miki KM, 23. maj 2013 19:30)sto se bre miki pravis lud pa cija je policija na granici i koji pecat dobijaju gosti ili oni koji ulaze na Kosovo,naravno Kosovski pecat a ovde je samo problem taj da na tvojim dukumentima pored Kosovskih obelezja moze da stoji ime nekog sa juga ako Pantic opstruira i ostali.To sto pre svate to bolje po njih jer ce morati na socijalu da se jave u suprotnom.Toliko nadam se da si to znao ali eto da te informisem za zlu ne trebalo.

Gost

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko su uspeli da nas indoktriniraju datumom. Odricemo se sopstvenih teritorija zarad neceg toliko apsurdnog kao sto je datum za pocetak pregovora sa EU. Na kraju ce Beogradski pasaluk da udje u EU, i to ce biti veliki uspeh Srpske politike. Samo je pitanje da li ce u tom Beogradu uopste biti Srba. Onda ce oni shvatiti da se bas i ne zivi bolje, i da nema nikakve razlike u odnosu na vreme pre ulaska ali do tada ce politicka garnitura vec imati pozamasne sume novca u bankama i bice negde gde se stvarno lepo zivi. A ionako nece imati nikoga da se buni jer vise necemo biti stanovnici Srbije, vec odcepljenih teritorija po novonastalim drzavama. Ziveo Beograd u EU.

jeremija

pre 10 godina

Својом погрешном ( да ли из незнања или из неког другог разлога ) политиком ти лично си довео србски народ на целом Косову и Метохији у безизлазну ситуацију.А они јадни - веровали су ти и дали ти овлашћења да преговараш у њихово име.Сад, на њима је да ти се захвале и плате за оно што си урадио за њих. Размисли о томе.А и они нека размисле.

Nemanjic

pre 10 godina

...eeee,jadan smo mi narod sa ovakvim "vodjama" !? svi su bre isti,to je ta ekipa koja nas vec dvadeset godina unistava .samo su imena svojih partija promenili(neka su ostala ista) ! doci ce dan kada ce svako odgovarati za svoja dela-nedela !
uzese mi najbolje godine zivota njihovim laznim obecanjima o boljitku nase drzave,naseg naroda !

??

pre 10 godina

"Na kraju je pitanje nekih opštih odredaba koje se tiču transparentnosti finansiranja, ukazao je Dačić, dodavši da Beograd ništa ne finansira, tako da nije ta tačka sporna. "

??

ima li srećnih na Balkanu

pre 10 godina

imaju svoju drzavu Kosovo i cao (zox populi, 23. maj 2013 19:51)
Mislite li da su oni stvarno zadovoljni onim što su dobili i što imaju?

Петар Миловановић

pre 10 godina

"Čuli ste Vestervelea na ovom mestu. Imamo li plan za implementaciju i da li ćemo uraditi ono što je predviđeno njime, Nemačka će biti za davanje datuma. Ja ga držim za reč što je izgovorio ovde", poručio je Dačić. Само се ви господине Дачићу сигурајте у њихове изговорене речи или обећања, јер су евроамериканци свашта обећавали многим нашим политичарима од деведесетих година прошлога века па до данас. И увек је био услов прво ви испуните оно што ми тражимо од вас а ми ћемо накнадно размислити шта ћемо испунити од наших обећања. И увек је било да наши политичари испуне обећано, а евроамериканци никада не испуне оно што су они обећали. На тај начин су надмудрили читаву плејаду наших политичара! Ваљда се држе оне Черчилове реченице о томе како приволети српске генерале за пуч 27. марта 1941. године: „Само обећавајте, јер речи ништа не коштају“! А где су потписани међународни уговори обеју страна!?!

Skywalker

pre 10 godina

Znaci, imamo i Tacijeve i Daciceve Srbe, eto kako nas vlada iz BG surovo deli, o tome pricam vec 14 godina. A koje smo to dobro zapamtili od ovih sto su kao Dacicevi Srbi osim sto su nas krali na svakom koraku i napunili dzepove na prici o patriotizmu? A oni koji se najvise busaju u grudi junacke, oni su na obe sise jer su na vlasti od 2002-ge, a za PR su to jos uvek legalni organi i isplacuju im redovno plate.

blato

pre 10 godina

Svojom politikom Tadić,a sada Dačić i Vučić su od mene napravili evroskeptika.Pet godina se krećemo pravim putem(kako nam kažu svi mediji),a u medjuvremenu je urušen sav napredak u demokratiji,pravnoj državi i ekonomiji koji je ostvaren od petog oktobra.Ovaj populizam kojim nas vlastodršci bombarduju,preko medija, je nepodnošljiv.U jednoj rečenice oni se hvale dostignućima u vezi sa briselskim sporazumom,a u drugoj kažu da je ovo malo,ali nisu mogli više da dobiju.Ne interesuje njih ni Kosovo ni Srbija,već fotelja.

Miki KM

pre 10 godina

Samo jedno pitanje: Da li ce nove opstine izdavati Srpska ili Kosovska dokumenta?(Miki KM, 23. maj 2013 15:27)Na to pitanje je odgovoreno pre mesec dana. Posto ste neobavesteni, isclanite se iz partije neobavestenih, izadjite iz senke, ostavite pivo/rakiju pa cete biti u toku i znati odgovor na pitanje
(krajnje je vreme za budjenje, 23. maj 2013 16:22)
Ma budan sam ja, ali izgleda da sam malo zbunjen! I dalje ne znam odgovor. Znam ja kuda plovi ovaj brod ali ne mogu da zamislim da dobijem izvod da kosovskim pecatom, a potpisao Pantic!!! Jel vam sada mozda malo jasnije moje pitanje?
I dalje cekam odgovor...

what goes around,comes around

pre 10 godina

Ma ja nemam reci koliko mi je drago sto se sve desava ovako kako se desava.I sto je uloga onih koji ce prizanati nezavisnost Kosova (ovako ili onako) pripala bas Dacicu i Vucicu.I isto tako mi je drago i zbog patriJota koji sad negoduju.Te iste patriJote su glasale i podrzavale SPS i SRS na svakom koraku.E pa gospodo,trazili ste,gledajte.

S

pre 10 godina

Pa i sada na Kosovu postoji vlast "Tačijevih Srba", pa jedan takav mu je zamenik... Ne znam da li su oni reprezentativni i da li imaju podršku, ali oni nisu ništa novo za nas.

fd

pre 10 godina

Srbi sa severa Kosova = DSS

A to je DSS-ova jedina šansa da još uvek učestvuje u političkom životu Srbije, naravno minirajući napredak Srbije.

da da

pre 10 godina

možemo mi da se bunimo koliko želimo, ali cinjenica je da Kosovo nikad neće biti Srbija. To je tako i ostaće. Sad je pitanje samo hoćemo li da postojimo kao narod ili ne? I da kažemo NE EU Kosovo neće biti naše. Upamtite to :(

Srdja

pre 10 godina

Nakad smo propadali jer smo izdrzavali Sloveniju. Potom smo propadali jer nas koristila Hrvastsaka pa tako redom do izdrzavanja Crne Gore. Sada propadamo zbog Srba sa Kosova?

decko sa barikada

pre 10 godina

Na diplomama univerziteta u kosovskoj mitrovici bice pecat drzave srbije,osnovne i srednje skole radice po planu i programu srbije,posta i telekom srbije radice isto kao sto rade i u ostalim delovima srbije,platni promet odvijace se isto kao i do sad,vazice licne karte i vozacke dozvole drzave srbije,izvodi i drzavljanstva vadice se kao i do sad sa pecatima drzave srbije,mts,telenor i vip i dalje ce nesmetano da rade na severu kosova,bice sud po tkz kosovskim zakonima koje niko nece priznati na severu,izbori,ako ih bude ove godine po tkz kosovskom zakonu na njima ce moci da se glasa sa dokumentima koje izdaje drzava srbija,to vam je prava istina briselskog sporazuma...

ilija

pre 10 godina

Mi sa Kosova i Metohije necemo izaci na izbore koje organizuje republika Kosovo. Mirno cemo otkazati poslusnost i Taciju i Tacijevim Srbima iz Beograda. Na sporazum mozete odmah da zaboravite i vlast u Srbiji i tzv. Srbi.

zoran

pre 10 godina

Tacijevi ili Dacicevi Srbi sa Kosova,dodje mu na isto!Dok ne budu svoji I ne budu razmisljali svojom glavom ne pise im se dobro!Dacicu ce biti dobro u oba slucaja!

novicavg

pre 10 godina

Kad li ce ova jadna i napacena zemlja dobiti datum? Datum tvog odlaska sa vlasti.
(Koferce, 23. maj 2013 16:47)
Mi sve uradismo što se od nas traži, pristali smo na sve uslove koje donese pre neki dan Vestervele a Eštonova to pretoči i novi sporazum o implementaciji.Da vidimo jel evropa ostaji pri datoj reči ili je za nas opet namenjen štap i šargarepa.

povratka neeema

pre 10 godina

"svima jasno kuda plovi ovaj brod - ili ćete biti na njemu, ili ne postojimo"
Kud plovi ovaj brod: http://www.youtube.com/watch?v=CFLOtdyp30Y
Kud plovi ovaj brod što ljude odnosi
I da li iko zna što more sprema
Kud vodi ovaj put kojim smo krenuli
Od svega samo znam-povratka nema.

NikolaD

pre 10 godina

Muka mi je kada cujem "Tacijevi Srbi".
Naravno da sporazum treba da se sprovede ali takva kvalifikacija za nase sunarodnike je neprihvatljiva.
Zar neko zaista misli da postoji neka zajednica Srba koja je "Tacijeva", pa da li je ovaj Dacic normalan? Kao da je nekom od Srba drago sto moraju da zive na "Tacijevom" Kosovu (naravno, mislim na obicne ljude a ne na kriminalce).

Ja sam poreklom sa Kosova, imam dosta rodjaka koji zive na jugu Kosova, pricam s njima... Kakvi "Tacijevi"?
Dacicu bi bilo bolje ako nema nista pametno da kaze da malo zacuti.

"Tacijevi Srbi", ne mogu da verujem kakvu su kvalifikaciju osmislili. :(

pedja

pre 10 godina

Najza Ivica kakvog poznajemo od ranije! Sve stavlja pred svrsen cin i preti a zna li iko,pa makar i on sam,sta je potpisao? Ma sve je to tradicionalno Srpsko prijateljsko upravljanje drzavom samo nas je to pre 14 godina mnogo skupo kostalo!

Dragan

pre 10 godina

Zar nije jeftinije da priznaš Kosovo, a zauzvrat dobiješ nešto finansijski nešto politički?!
Ili je varijanta da kajmak od koncesija i ruda ostane u krugu 'elite'?

Gradjanin

pre 10 godina

I pravo je,da oni koji su stvarno izgubili Kosovo ,to urade i formalno.Valjda ce ovaj narod posle toga okrenuti list i poceti da ozbiljno radi,jer vise i nema sta da se opljacka.

mislilac

pre 10 godina

Srbi sa severa Kosova su raznim demagogijama i dnevnopolitičkim potreba dovedeni u zabludu da će ta teritorija uvek biti pod ingerencijom Beograda i izgubili su odsećaj ralnosti. Desila se ironija da si baš oni koji su u ranijim periodima najviše uticali da se ovi Srbi sada tako ponašaju sada promoteri i realizatori kontra politike. To je verovatno Božija pravda. Savle postaje Pavle!

Rade

pre 10 godina

Ja ne mrzim politicare iz SPS-a ali moram da konstatujem da su svi do jednog kao kuga: cega su se dohvatili to je propalo. Recite mi sta to nije propalo? Nemojte reci Dejtonski sporazum i Rezolucija 1244. Jer su pre prvog uveli sankcije Republici Srpskoj a za jedno i drugo mnogo je dece junacki zivot dalo.

Svedok

pre 10 godina

Poštovani Dačiću, ti tzv Tačijevi srbi su ujedno i SPS srbi, ne obmanjujte narod.
Naime, na prethodnim izborima listu Tačijevih srba tj SLS ste vi podržali, dok je drugu "jedinstvenu srpsku listu" pravila moja strankam tj DS, tj Goran Bogdanović a po odluci Borisa Tadića. I to svi mi na KiM znamo, ne samo ja koji sam i učesnik i svedok već svi.
Drugi primer: na seoskoj slavi u Goraždevcu, 14. maja o.g. zajedno su sedeli "vaši" Branko Ružić i Dejan Radenković sa "Tačijevim" Petrom MIletićem. A dovezao ih je tamo Bljerim Šalja, savetnik Tačijev.
Prema tome, manite se više obmana, biram reči, nema, ili dokažite da ima, razlike, ili mnogo razlike, među Dačićevim i Tačijevim srbima. Na žalost našu.

krajnje je vreme za budjenje

pre 10 godina

Samo jedno pitanje:
Da li ce nove opstine izdavati Srpska ili Kosovska dokumenta?
(Miki KM, 23. maj 2013 15:27)
Na to pitanje je odgovoreno pre mesec dana. Posto ste neobavesteni, isclanite se iz partije neobavestenih, izadjite iz senke, ostavite pivo/rakiju pa cete biti u toku i znati odgovor na pitanje

Prohopie Holcembrink

pre 10 godina

E ovo je tacno, svi koji podrzavaju sporazum su Tacijevi Srbi
(branko, 23. maj 2013 15:23)

Gospodine Branko, Hasim Taci je vlastito ime i pise se velikim slovom, tacijev ili tacijevi je prisvojni pridev i pise se malim slovom. Sve ostalo iz vaseg komentata potpisujem 100%.

NekoIzMase

pre 10 godina

Stalno se govori o Srbima sa severa pokrajine, a sta je sa onima juzno od Mitrovice? Da li i za njih vazi sve dogovoreno ili oni vise ne postoje ?
(Bosko, 23. maj 2013 15:27)

prihvatili su kosovske institucije ... imaju predstavnike u kosovskom parlamentu i Vladi, predednike opština ... prvo treba da naprave otklon od toga, da bi se njihovo zalaganje za opstanak u okviru Srbije shvatio za ozbiljno ... Ja ih ne osuđujem, drugačija je sredina u kojoj žive, i Sever Kosova je sada i njihov bastion i veza sa Srbijom ...

Bez kredibiliteta

pre 10 godina

Istini za volju, međunarodna zajednica je u pravu, kada veruje da "Beograd ne može da utiče" na Srbe sa severa Kosova, kao što i Srbi sa severa Kosova i Srbije u celini, ne veruju da ova vlast može da ih zaštiti, kao i njihove interese, uključujući i radna mesta, jer je još uvek više onih koji ostaju bez posla, u odnosu na one koji su dobili posao?!
To nepoverenje je, naročito, kada se kaže da to što se očekuje da se sprovede "nije idealno" i da "nema drugog rešenja", iako uvek postoji drugo rešenje, a na narodu je da ga odabere, ukoliko ga smatra "idealnijim"?!

beli listic

pre 10 godina

Dačić je izrastao u ozbiljnog političara koji vuče nepopularne, ali krajnje ispravne poteze. Iako znam da će oni koji ovo pročitaju biti skeptični, ipak ću napisati - ako završi ovu priču oko Kosova ovako kako izgleda da hoće, imaće moj glas na sledećim izborima. Naravno da on ovo ne bi mogao samostalno i da je dogovor sa SNS i Vučićem bio presudan, ipak, njegovo ime će ostati upisano kao ime onoga ko je "presekao Gordijev čvor" u Srbiji, u drugoj deceniji 21. veka. I to hoću da ispoštujem.
(moj stav, 23. maj 2013 14:36)
Samo ti postuj i ja postujem ovo sto radi, ali necu za njega da glasam.

Vesterveleov Srbin

pre 10 godina

Srbi su Srbi i dosta je podela! Sta to znaci "Tacijevi Srbi"? A ovi drugi su sta - "Srpski Srbi"?
Ubrzavajte to, i potpuno je svejedno koji Srbi ce da upravljaju tom ZSO!

Pobesneli max

pre 10 godina

Sve se slazem samo zameram na opasci "Tacijevi Srbi". Mislim da je nepotrebno ljude tretirati na bilo koji diskriminatorski nacin, pogotovu ako nismo u mogucnosti da budemo u "tudjoj kozi". Svi su Srbi, pre svega ljudi sa svojim interesima i svacija politicka borba da ocuvaju svoje interese, svoj identitet i svoje porodice je legitimna. Kako Srba sa severa tako i onih sa juga. Nije korektno bilo kome zamerati pravo na zivot tamo gde to zeli. I ne postoji merac koji ce izmeriti koji Srbi vise vole Srbiju.

Petar

pre 10 godina

Pa ljudi ovaj Dr. Dacic je apsolutno u pravu,Srbija ce da stoji iza svega,Hm. pa zar tako nije govorio i njegov sef za RSK i srbe tamo,Pa da li itko u Srbiji zna gde su oni sada ili gde je veci deo.Eeee moj Dacicu i srpski rode i narode na celu sa njim i njegovim zamenikom...sve je isto.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Mogu oni da ne učestvuju na lokalnim izborima, ali će onda tu Zajednicu činiti 'Tačijevi Srbi'. Ako je to u interesu srpskog naroda, samo napred", poručio je Dačić, zaključujući da je "svima jasno kuda plovi ovaj brod - ili ćete biti na njemu, ili ne postojimo".

Licno cu podrzati briselski sporazum samo ako na celo zajednice srpskih opstina dodju "Tačijevi Srbi" !
Sa "srpskim Srbima" nece jos dugo zavladati Mir i blagostanje na ovim prostorima i te "srpske Srbe" treba vratiti nazad i "pokloniti Srbiji" !

Arandjel Kostic, Sombor

pre 10 godina

Ako Srbi sa severa Kosova ne prihvate uslove implementacije i ne izadju na izbore, ZSO cinice tacijevi Srbi. A ako prihvate, postace tacijevi Srbi!
U cemu je razlika?

Bosko

pre 10 godina

Stalno se govori o Srbima sa severa pokrajine, a sta je sa onima juzno od Mitrovice? Da li i za njih vazi sve dogovoreno ili oni vise ne postoje ?

novicavg

pre 10 godina

Sve ovo kako priča naš premijer Dačić je izvodljivo i prihvatljivo za Srbe sa severa u ovom prelaznom periodu do okrobra meseca i izbora na severu i bili izabrani čelnici opština i formirana zajednica srpskih opština. Ideje kako treba da se reši rukovođenjem opštinama na sevru od strane četri predsednika opštine, ideja kako da se reguliše pitanje izbora policijskog komandira kao i etnička struktura policije odgovara srpskim zahtevima da imajku svoje policajce. Takođe rešenja kod sudstva i pitanje finansiranja su prihvatljive i mislim da ima osnova da srpska zajednica na severu bude zadovoljna sveobuhvatnim rešenjima iza koji vlada i država Srbija.Da je idelno nije, ali da je prihvatljivo jeste i što je najvažnije daje mogućnost za dobijanje datuma. Još kako kaže Dačić da EU i Vestervele ostanu pri svome i ispune svoje uslove.

moj stav

pre 10 godina

Dačić je izrastao u ozbiljnog političara koji vuče nepopularne, ali krajnje ispravne poteze. Iako znam da će oni koji ovo pročitaju biti skeptični, ipak ću napisati - ako završi ovu priču oko Kosova ovako kako izgleda da hoće, imaće moj glas na sledećim izborima. Naravno da on ovo ne bi mogao samostalno i da je dogovor sa SNS i Vučićem bio presudan, ipak, njegovo ime će ostati upisano kao ime onoga ko je "presekao Gordijev čvor" u Srbiji, u drugoj deceniji 21. veka. I to hoću da ispoštujem.

Coli

pre 10 godina

"Čuli ste Vestervelea...Ja ga držim za reč što je izgovorio ovde", poručuje Dačić. Pa i Vestervele će da 'drži tebe za olovku' kojom si potpisao.

Coli

pre 10 godina

"Čuli ste Vestervelea...Ja ga držim za reč što je izgovorio ovde", poručuje Dačić. Pa i Vestervele će da 'drži tebe za olovku' kojom si potpisao.

Arandjel Kostic, Sombor

pre 10 godina

Ako Srbi sa severa Kosova ne prihvate uslove implementacije i ne izadju na izbore, ZSO cinice tacijevi Srbi. A ako prihvate, postace tacijevi Srbi!
U cemu je razlika?

Svedok

pre 10 godina

Poštovani Dačiću, ti tzv Tačijevi srbi su ujedno i SPS srbi, ne obmanjujte narod.
Naime, na prethodnim izborima listu Tačijevih srba tj SLS ste vi podržali, dok je drugu "jedinstvenu srpsku listu" pravila moja strankam tj DS, tj Goran Bogdanović a po odluci Borisa Tadića. I to svi mi na KiM znamo, ne samo ja koji sam i učesnik i svedok već svi.
Drugi primer: na seoskoj slavi u Goraždevcu, 14. maja o.g. zajedno su sedeli "vaši" Branko Ružić i Dejan Radenković sa "Tačijevim" Petrom MIletićem. A dovezao ih je tamo Bljerim Šalja, savetnik Tačijev.
Prema tome, manite se više obmana, biram reči, nema, ili dokažite da ima, razlike, ili mnogo razlike, među Dačićevim i Tačijevim srbima. Na žalost našu.

moj stav

pre 10 godina

Dačić je izrastao u ozbiljnog političara koji vuče nepopularne, ali krajnje ispravne poteze. Iako znam da će oni koji ovo pročitaju biti skeptični, ipak ću napisati - ako završi ovu priču oko Kosova ovako kako izgleda da hoće, imaće moj glas na sledećim izborima. Naravno da on ovo ne bi mogao samostalno i da je dogovor sa SNS i Vučićem bio presudan, ipak, njegovo ime će ostati upisano kao ime onoga ko je "presekao Gordijev čvor" u Srbiji, u drugoj deceniji 21. veka. I to hoću da ispoštujem.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Mogu oni da ne učestvuju na lokalnim izborima, ali će onda tu Zajednicu činiti 'Tačijevi Srbi'. Ako je to u interesu srpskog naroda, samo napred", poručio je Dačić, zaključujući da je "svima jasno kuda plovi ovaj brod - ili ćete biti na njemu, ili ne postojimo".

Licno cu podrzati briselski sporazum samo ako na celo zajednice srpskih opstina dodju "Tačijevi Srbi" !
Sa "srpskim Srbima" nece jos dugo zavladati Mir i blagostanje na ovim prostorima i te "srpske Srbe" treba vratiti nazad i "pokloniti Srbiji" !

Rade

pre 10 godina

Ja ne mrzim politicare iz SPS-a ali moram da konstatujem da su svi do jednog kao kuga: cega su se dohvatili to je propalo. Recite mi sta to nije propalo? Nemojte reci Dejtonski sporazum i Rezolucija 1244. Jer su pre prvog uveli sankcije Republici Srpskoj a za jedno i drugo mnogo je dece junacki zivot dalo.

Bosko

pre 10 godina

Stalno se govori o Srbima sa severa pokrajine, a sta je sa onima juzno od Mitrovice? Da li i za njih vazi sve dogovoreno ili oni vise ne postoje ?

Petar

pre 10 godina

Pa ljudi ovaj Dr. Dacic je apsolutno u pravu,Srbija ce da stoji iza svega,Hm. pa zar tako nije govorio i njegov sef za RSK i srbe tamo,Pa da li itko u Srbiji zna gde su oni sada ili gde je veci deo.Eeee moj Dacicu i srpski rode i narode na celu sa njim i njegovim zamenikom...sve je isto.

da da

pre 10 godina

možemo mi da se bunimo koliko želimo, ali cinjenica je da Kosovo nikad neće biti Srbija. To je tako i ostaće. Sad je pitanje samo hoćemo li da postojimo kao narod ili ne? I da kažemo NE EU Kosovo neće biti naše. Upamtite to :(

Dragan

pre 10 godina

Zar nije jeftinije da priznaš Kosovo, a zauzvrat dobiješ nešto finansijski nešto politički?!
Ili je varijanta da kajmak od koncesija i ruda ostane u krugu 'elite'?

mislilac

pre 10 godina

Srbi sa severa Kosova su raznim demagogijama i dnevnopolitičkim potreba dovedeni u zabludu da će ta teritorija uvek biti pod ingerencijom Beograda i izgubili su odsećaj ralnosti. Desila se ironija da si baš oni koji su u ranijim periodima najviše uticali da se ovi Srbi sada tako ponašaju sada promoteri i realizatori kontra politike. To je verovatno Božija pravda. Savle postaje Pavle!

krajnje je vreme za budjenje

pre 10 godina

Samo jedno pitanje:
Da li ce nove opstine izdavati Srpska ili Kosovska dokumenta?
(Miki KM, 23. maj 2013 15:27)
Na to pitanje je odgovoreno pre mesec dana. Posto ste neobavesteni, isclanite se iz partije neobavestenih, izadjite iz senke, ostavite pivo/rakiju pa cete biti u toku i znati odgovor na pitanje

ilija

pre 10 godina

Mi sa Kosova i Metohije necemo izaci na izbore koje organizuje republika Kosovo. Mirno cemo otkazati poslusnost i Taciju i Tacijevim Srbima iz Beograda. Na sporazum mozete odmah da zaboravite i vlast u Srbiji i tzv. Srbi.

Srdja

pre 10 godina

Nakad smo propadali jer smo izdrzavali Sloveniju. Potom smo propadali jer nas koristila Hrvastsaka pa tako redom do izdrzavanja Crne Gore. Sada propadamo zbog Srba sa Kosova?

Vesterveleov Srbin

pre 10 godina

Srbi su Srbi i dosta je podela! Sta to znaci "Tacijevi Srbi"? A ovi drugi su sta - "Srpski Srbi"?
Ubrzavajte to, i potpuno je svejedno koji Srbi ce da upravljaju tom ZSO!

NikolaD

pre 10 godina

Muka mi je kada cujem "Tacijevi Srbi".
Naravno da sporazum treba da se sprovede ali takva kvalifikacija za nase sunarodnike je neprihvatljiva.
Zar neko zaista misli da postoji neka zajednica Srba koja je "Tacijeva", pa da li je ovaj Dacic normalan? Kao da je nekom od Srba drago sto moraju da zive na "Tacijevom" Kosovu (naravno, mislim na obicne ljude a ne na kriminalce).

Ja sam poreklom sa Kosova, imam dosta rodjaka koji zive na jugu Kosova, pricam s njima... Kakvi "Tacijevi"?
Dacicu bi bilo bolje ako nema nista pametno da kaze da malo zacuti.

"Tacijevi Srbi", ne mogu da verujem kakvu su kvalifikaciju osmislili. :(

fd

pre 10 godina

Srbi sa severa Kosova = DSS

A to je DSS-ova jedina šansa da još uvek učestvuje u političkom životu Srbije, naravno minirajući napredak Srbije.

pedja

pre 10 godina

Najza Ivica kakvog poznajemo od ranije! Sve stavlja pred svrsen cin i preti a zna li iko,pa makar i on sam,sta je potpisao? Ma sve je to tradicionalno Srpsko prijateljsko upravljanje drzavom samo nas je to pre 14 godina mnogo skupo kostalo!

what goes around,comes around

pre 10 godina

Ma ja nemam reci koliko mi je drago sto se sve desava ovako kako se desava.I sto je uloga onih koji ce prizanati nezavisnost Kosova (ovako ili onako) pripala bas Dacicu i Vucicu.I isto tako mi je drago i zbog patriJota koji sad negoduju.Te iste patriJote su glasale i podrzavale SPS i SRS na svakom koraku.E pa gospodo,trazili ste,gledajte.

Gradjanin

pre 10 godina

I pravo je,da oni koji su stvarno izgubili Kosovo ,to urade i formalno.Valjda ce ovaj narod posle toga okrenuti list i poceti da ozbiljno radi,jer vise i nema sta da se opljacka.

Pobesneli max

pre 10 godina

Sve se slazem samo zameram na opasci "Tacijevi Srbi". Mislim da je nepotrebno ljude tretirati na bilo koji diskriminatorski nacin, pogotovu ako nismo u mogucnosti da budemo u "tudjoj kozi". Svi su Srbi, pre svega ljudi sa svojim interesima i svacija politicka borba da ocuvaju svoje interese, svoj identitet i svoje porodice je legitimna. Kako Srba sa severa tako i onih sa juga. Nije korektno bilo kome zamerati pravo na zivot tamo gde to zeli. I ne postoji merac koji ce izmeriti koji Srbi vise vole Srbiju.

Miki KM

pre 10 godina

Samo jedno pitanje: Da li ce nove opstine izdavati Srpska ili Kosovska dokumenta?(Miki KM, 23. maj 2013 15:27)Na to pitanje je odgovoreno pre mesec dana. Posto ste neobavesteni, isclanite se iz partije neobavestenih, izadjite iz senke, ostavite pivo/rakiju pa cete biti u toku i znati odgovor na pitanje
(krajnje je vreme za budjenje, 23. maj 2013 16:22)
Ma budan sam ja, ali izgleda da sam malo zbunjen! I dalje ne znam odgovor. Znam ja kuda plovi ovaj brod ali ne mogu da zamislim da dobijem izvod da kosovskim pecatom, a potpisao Pantic!!! Jel vam sada mozda malo jasnije moje pitanje?
I dalje cekam odgovor...

beli listic

pre 10 godina

Dačić je izrastao u ozbiljnog političara koji vuče nepopularne, ali krajnje ispravne poteze. Iako znam da će oni koji ovo pročitaju biti skeptični, ipak ću napisati - ako završi ovu priču oko Kosova ovako kako izgleda da hoće, imaće moj glas na sledećim izborima. Naravno da on ovo ne bi mogao samostalno i da je dogovor sa SNS i Vučićem bio presudan, ipak, njegovo ime će ostati upisano kao ime onoga ko je "presekao Gordijev čvor" u Srbiji, u drugoj deceniji 21. veka. I to hoću da ispoštujem.
(moj stav, 23. maj 2013 14:36)
Samo ti postuj i ja postujem ovo sto radi, ali necu za njega da glasam.

blato

pre 10 godina

Svojom politikom Tadić,a sada Dačić i Vučić su od mene napravili evroskeptika.Pet godina se krećemo pravim putem(kako nam kažu svi mediji),a u medjuvremenu je urušen sav napredak u demokratiji,pravnoj državi i ekonomiji koji je ostvaren od petog oktobra.Ovaj populizam kojim nas vlastodršci bombarduju,preko medija, je nepodnošljiv.U jednoj rečenice oni se hvale dostignućima u vezi sa briselskim sporazumom,a u drugoj kažu da je ovo malo,ali nisu mogli više da dobiju.Ne interesuje njih ni Kosovo ni Srbija,već fotelja.

novicavg

pre 10 godina

Sve ovo kako priča naš premijer Dačić je izvodljivo i prihvatljivo za Srbe sa severa u ovom prelaznom periodu do okrobra meseca i izbora na severu i bili izabrani čelnici opština i formirana zajednica srpskih opština. Ideje kako treba da se reši rukovođenjem opštinama na sevru od strane četri predsednika opštine, ideja kako da se reguliše pitanje izbora policijskog komandira kao i etnička struktura policije odgovara srpskim zahtevima da imajku svoje policajce. Takođe rešenja kod sudstva i pitanje finansiranja su prihvatljive i mislim da ima osnova da srpska zajednica na severu bude zadovoljna sveobuhvatnim rešenjima iza koji vlada i država Srbija.Da je idelno nije, ali da je prihvatljivo jeste i što je najvažnije daje mogućnost za dobijanje datuma. Još kako kaže Dačić da EU i Vestervele ostanu pri svome i ispune svoje uslove.

jeremija

pre 10 godina

Својом погрешном ( да ли из незнања или из неког другог разлога ) политиком ти лично си довео србски народ на целом Косову и Метохији у безизлазну ситуацију.А они јадни - веровали су ти и дали ти овлашћења да преговараш у њихово име.Сад, на њима је да ти се захвале и плате за оно што си урадио за њих. Размисли о томе.А и они нека размисле.

Kosovar

pre 10 godina

@moj stav, 23. maj 2013 14:36

Samo bih rekao da svako ko udara minuse ovom komentaru je NEREALAN prema sebi. Kao nesrbin, smatram da bi pametan bio ponosan na ono sta je Dacic izvukao od davno izgubljenog.
Pojedinci sa severa su kao razmazene bebe koje ni same neznaju sta hoce! Ali polako ce im se sva ta pohlepa obiti o glavu. Zao mi je sto ostali pate radi gluposti...

Bez kredibiliteta

pre 10 godina

Istini za volju, međunarodna zajednica je u pravu, kada veruje da "Beograd ne može da utiče" na Srbe sa severa Kosova, kao što i Srbi sa severa Kosova i Srbije u celini, ne veruju da ova vlast može da ih zaštiti, kao i njihove interese, uključujući i radna mesta, jer je još uvek više onih koji ostaju bez posla, u odnosu na one koji su dobili posao?!
To nepoverenje je, naročito, kada se kaže da to što se očekuje da se sprovede "nije idealno" i da "nema drugog rešenja", iako uvek postoji drugo rešenje, a na narodu je da ga odabere, ukoliko ga smatra "idealnijim"?!

zoran

pre 10 godina

Tacijevi ili Dacicevi Srbi sa Kosova,dodje mu na isto!Dok ne budu svoji I ne budu razmisljali svojom glavom ne pise im se dobro!Dacicu ce biti dobro u oba slucaja!

Milan

pre 10 godina

Nikolic, Dacic i Vucic, oni danas nude naknadnu pamet, a Srbiji je potrebna politicka vizija. Zato jedino do kraja ispravan izbor je Cedomir Jovanovic.

S

pre 10 godina

Pa i sada na Kosovu postoji vlast "Tačijevih Srba", pa jedan takav mu je zamenik... Ne znam da li su oni reprezentativni i da li imaju podršku, ali oni nisu ništa novo za nas.

NekoIzMase

pre 10 godina

Stalno se govori o Srbima sa severa pokrajine, a sta je sa onima juzno od Mitrovice? Da li i za njih vazi sve dogovoreno ili oni vise ne postoje ?
(Bosko, 23. maj 2013 15:27)

prihvatili su kosovske institucije ... imaju predstavnike u kosovskom parlamentu i Vladi, predednike opština ... prvo treba da naprave otklon od toga, da bi se njihovo zalaganje za opstanak u okviru Srbije shvatio za ozbiljno ... Ja ih ne osuđujem, drugačija je sredina u kojoj žive, i Sever Kosova je sada i njihov bastion i veza sa Srbijom ...

Prohopie Holcembrink

pre 10 godina

E ovo je tacno, svi koji podrzavaju sporazum su Tacijevi Srbi
(branko, 23. maj 2013 15:23)

Gospodine Branko, Hasim Taci je vlastito ime i pise se velikim slovom, tacijev ili tacijevi je prisvojni pridev i pise se malim slovom. Sve ostalo iz vaseg komentata potpisujem 100%.

Skywalker

pre 10 godina

Znaci, imamo i Tacijeve i Daciceve Srbe, eto kako nas vlada iz BG surovo deli, o tome pricam vec 14 godina. A koje smo to dobro zapamtili od ovih sto su kao Dacicevi Srbi osim sto su nas krali na svakom koraku i napunili dzepove na prici o patriotizmu? A oni koji se najvise busaju u grudi junacke, oni su na obe sise jer su na vlasti od 2002-ge, a za PR su to jos uvek legalni organi i isplacuju im redovno plate.

Nemanjic

pre 10 godina

...eeee,jadan smo mi narod sa ovakvim "vodjama" !? svi su bre isti,to je ta ekipa koja nas vec dvadeset godina unistava .samo su imena svojih partija promenili(neka su ostala ista) ! doci ce dan kada ce svako odgovarati za svoja dela-nedela !
uzese mi najbolje godine zivota njihovim laznim obecanjima o boljitku nase drzave,naseg naroda !

Маrinjo

pre 10 godina

" Jesmo li ozbiljna država ili će svaki lokalni šerif da vodi svoju politiku?" - reče Dačić i ostade živ. Imali smo razne cirkuzante za premijere i Cvetkovića i Živkovića ali ovaj je pobednik. Pa on čovek ne zna više šta priča. Pa naravno da nismo ozbiljna država kada tipovi poput vas uzjašu vlast kao da im je tata kupio,kada premijer posećuje učesnika kafanske tuče u bolnici, kada niko iz vlasti ne snosi nikada posledice za svoja nečinjenja ničega. SPS kadar u vladi Srbije sam džet set: Mrkonjić, Dačić, Obradović i Đukić-Dejanović. Rezultati stoje iza njih.

??

pre 10 godina

"Na kraju je pitanje nekih opštih odredaba koje se tiču transparentnosti finansiranja, ukazao je Dačić, dodavši da Beograd ništa ne finansira, tako da nije ta tačka sporna. "

??

Gost

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko su uspeli da nas indoktriniraju datumom. Odricemo se sopstvenih teritorija zarad neceg toliko apsurdnog kao sto je datum za pocetak pregovora sa EU. Na kraju ce Beogradski pasaluk da udje u EU, i to ce biti veliki uspeh Srpske politike. Samo je pitanje da li ce u tom Beogradu uopste biti Srba. Onda ce oni shvatiti da se bas i ne zivi bolje, i da nema nikakve razlike u odnosu na vreme pre ulaska ali do tada ce politicka garnitura vec imati pozamasne sume novca u bankama i bice negde gde se stvarno lepo zivi. A ionako nece imati nikoga da se buni jer vise necemo biti stanovnici Srbije, vec odcepljenih teritorija po novonastalim drzavama. Ziveo Beograd u EU.

novicavg

pre 10 godina

Kad li ce ova jadna i napacena zemlja dobiti datum? Datum tvog odlaska sa vlasti.
(Koferce, 23. maj 2013 16:47)
Mi sve uradismo što se od nas traži, pristali smo na sve uslove koje donese pre neki dan Vestervele a Eštonova to pretoči i novi sporazum o implementaciji.Da vidimo jel evropa ostaji pri datoj reči ili je za nas opet namenjen štap i šargarepa.

Петар Миловановић

pre 10 godina

"Čuli ste Vestervelea na ovom mestu. Imamo li plan za implementaciju i da li ćemo uraditi ono što je predviđeno njime, Nemačka će biti za davanje datuma. Ja ga držim za reč što je izgovorio ovde", poručio je Dačić. Само се ви господине Дачићу сигурајте у њихове изговорене речи или обећања, јер су евроамериканци свашта обећавали многим нашим политичарима од деведесетих година прошлога века па до данас. И увек је био услов прво ви испуните оно што ми тражимо од вас а ми ћемо накнадно размислити шта ћемо испунити од наших обећања. И увек је било да наши политичари испуне обећано, а евроамериканци никада не испуне оно што су они обећали. На тај начин су надмудрили читаву плејаду наших политичара! Ваљда се држе оне Черчилове реченице о томе како приволети српске генерале за пуч 27. марта 1941. године: „Само обећавајте, јер речи ништа не коштају“! А где су потписани међународни уговори обеју страна!?!

crvenocrni i beloglavi orlovi lete zajedno na zapad

pre 10 godina

(Miki KM, 23. maj 2013 19:30)sto se bre miki pravis lud pa cija je policija na granici i koji pecat dobijaju gosti ili oni koji ulaze na Kosovo,naravno Kosovski pecat a ovde je samo problem taj da na tvojim dukumentima pored Kosovskih obelezja moze da stoji ime nekog sa juga ako Pantic opstruira i ostali.To sto pre svate to bolje po njih jer ce morati na socijalu da se jave u suprotnom.Toliko nadam se da si to znao ali eto da te informisem za zlu ne trebalo.

povratka neeema

pre 10 godina

"svima jasno kuda plovi ovaj brod - ili ćete biti na njemu, ili ne postojimo"
Kud plovi ovaj brod: http://www.youtube.com/watch?v=CFLOtdyp30Y
Kud plovi ovaj brod što ljude odnosi
I da li iko zna što more sprema
Kud vodi ovaj put kojim smo krenuli
Od svega samo znam-povratka nema.

decko sa barikada

pre 10 godina

Na diplomama univerziteta u kosovskoj mitrovici bice pecat drzave srbije,osnovne i srednje skole radice po planu i programu srbije,posta i telekom srbije radice isto kao sto rade i u ostalim delovima srbije,platni promet odvijace se isto kao i do sad,vazice licne karte i vozacke dozvole drzave srbije,izvodi i drzavljanstva vadice se kao i do sad sa pecatima drzave srbije,mts,telenor i vip i dalje ce nesmetano da rade na severu kosova,bice sud po tkz kosovskim zakonima koje niko nece priznati na severu,izbori,ako ih bude ove godine po tkz kosovskom zakonu na njima ce moci da se glasa sa dokumentima koje izdaje drzava srbija,to vam je prava istina briselskog sporazuma...

c.

pre 10 godina

@Duci0167 & Co.

Da li ste vi zaista toliko ograniceni da ne kapirate sta su i ko su ti "posteni tacijevi srbi" ili iz nekog razloga gajite simpatije prema albanskom nacionalizmu, pa niste sposobni realno i objektivno da sagledate sta rade Albanci ili se pravite naivni ili vam je "nvo" ispiranje mozga bilo previse opterecujuce pa su nastale posledice? Neverovatno da neko stariji od 3 godina zaista veruje da ti "tacijevi srbi" zaista i predstavljaju Srbe na Kosovu ili da rade nesto u interesu Srba sa Kosova.

ima li srećnih na Balkanu

pre 10 godina

imaju svoju drzavu Kosovo i cao (zox populi, 23. maj 2013 19:51)
Mislite li da su oni stvarno zadovoljni onim što su dobili i što imaju?

SLAVKOOO

pre 10 godina

(da da, 23. maj 2013 18:17)
# Link komentara
Slazem se sa tvojom konstatacijom,Kosovo je odavno predato da nekazem prodato,ali bar da je Srbija izvukla neke koristi od toga,nego su pojedinci napunili devizne racune,necineci nista da pokusaju da rese Kosovski problem.Sada narod koji ne zna pravu istinu napada sadasnju Vladu za izdaju a ne sluteci koliko je ova Vlada dobrog donela za srbe sa Kosova.

moj stav

pre 10 godina

Dačić je izrastao u ozbiljnog političara koji vuče nepopularne, ali krajnje ispravne poteze. Iako znam da će oni koji ovo pročitaju biti skeptični, ipak ću napisati - ako završi ovu priču oko Kosova ovako kako izgleda da hoće, imaće moj glas na sledećim izborima. Naravno da on ovo ne bi mogao samostalno i da je dogovor sa SNS i Vučićem bio presudan, ipak, njegovo ime će ostati upisano kao ime onoga ko je "presekao Gordijev čvor" u Srbiji, u drugoj deceniji 21. veka. I to hoću da ispoštujem.

novicavg

pre 10 godina

Sve ovo kako priča naš premijer Dačić je izvodljivo i prihvatljivo za Srbe sa severa u ovom prelaznom periodu do okrobra meseca i izbora na severu i bili izabrani čelnici opština i formirana zajednica srpskih opština. Ideje kako treba da se reši rukovođenjem opštinama na sevru od strane četri predsednika opštine, ideja kako da se reguliše pitanje izbora policijskog komandira kao i etnička struktura policije odgovara srpskim zahtevima da imajku svoje policajce. Takođe rešenja kod sudstva i pitanje finansiranja su prihvatljive i mislim da ima osnova da srpska zajednica na severu bude zadovoljna sveobuhvatnim rešenjima iza koji vlada i država Srbija.Da je idelno nije, ali da je prihvatljivo jeste i što je najvažnije daje mogućnost za dobijanje datuma. Još kako kaže Dačić da EU i Vestervele ostanu pri svome i ispune svoje uslove.

decko sa barikada

pre 10 godina

Na diplomama univerziteta u kosovskoj mitrovici bice pecat drzave srbije,osnovne i srednje skole radice po planu i programu srbije,posta i telekom srbije radice isto kao sto rade i u ostalim delovima srbije,platni promet odvijace se isto kao i do sad,vazice licne karte i vozacke dozvole drzave srbije,izvodi i drzavljanstva vadice se kao i do sad sa pecatima drzave srbije,mts,telenor i vip i dalje ce nesmetano da rade na severu kosova,bice sud po tkz kosovskim zakonima koje niko nece priznati na severu,izbori,ako ih bude ove godine po tkz kosovskom zakonu na njima ce moci da se glasa sa dokumentima koje izdaje drzava srbija,to vam je prava istina briselskog sporazuma...

ilija

pre 10 godina

Mi sa Kosova i Metohije necemo izaci na izbore koje organizuje republika Kosovo. Mirno cemo otkazati poslusnost i Taciju i Tacijevim Srbima iz Beograda. Na sporazum mozete odmah da zaboravite i vlast u Srbiji i tzv. Srbi.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Mogu oni da ne učestvuju na lokalnim izborima, ali će onda tu Zajednicu činiti 'Tačijevi Srbi'. Ako je to u interesu srpskog naroda, samo napred", poručio je Dačić, zaključujući da je "svima jasno kuda plovi ovaj brod - ili ćete biti na njemu, ili ne postojimo".

Licno cu podrzati briselski sporazum samo ako na celo zajednice srpskih opstina dodju "Tačijevi Srbi" !
Sa "srpskim Srbima" nece jos dugo zavladati Mir i blagostanje na ovim prostorima i te "srpske Srbe" treba vratiti nazad i "pokloniti Srbiji" !

fd

pre 10 godina

Srbi sa severa Kosova = DSS

A to je DSS-ova jedina šansa da još uvek učestvuje u političkom životu Srbije, naravno minirajući napredak Srbije.

Srdja

pre 10 godina

Nakad smo propadali jer smo izdrzavali Sloveniju. Potom smo propadali jer nas koristila Hrvastsaka pa tako redom do izdrzavanja Crne Gore. Sada propadamo zbog Srba sa Kosova?

Prohopie Holcembrink

pre 10 godina

E ovo je tacno, svi koji podrzavaju sporazum su Tacijevi Srbi
(branko, 23. maj 2013 15:23)

Gospodine Branko, Hasim Taci je vlastito ime i pise se velikim slovom, tacijev ili tacijevi je prisvojni pridev i pise se malim slovom. Sve ostalo iz vaseg komentata potpisujem 100%.

da da

pre 10 godina

možemo mi da se bunimo koliko želimo, ali cinjenica je da Kosovo nikad neće biti Srbija. To je tako i ostaće. Sad je pitanje samo hoćemo li da postojimo kao narod ili ne? I da kažemo NE EU Kosovo neće biti naše. Upamtite to :(

beli listic

pre 10 godina

Dačić je izrastao u ozbiljnog političara koji vuče nepopularne, ali krajnje ispravne poteze. Iako znam da će oni koji ovo pročitaju biti skeptični, ipak ću napisati - ako završi ovu priču oko Kosova ovako kako izgleda da hoće, imaće moj glas na sledećim izborima. Naravno da on ovo ne bi mogao samostalno i da je dogovor sa SNS i Vučićem bio presudan, ipak, njegovo ime će ostati upisano kao ime onoga ko je "presekao Gordijev čvor" u Srbiji, u drugoj deceniji 21. veka. I to hoću da ispoštujem.
(moj stav, 23. maj 2013 14:36)
Samo ti postuj i ja postujem ovo sto radi, ali necu za njega da glasam.

Vesterveleov Srbin

pre 10 godina

Srbi su Srbi i dosta je podela! Sta to znaci "Tacijevi Srbi"? A ovi drugi su sta - "Srpski Srbi"?
Ubrzavajte to, i potpuno je svejedno koji Srbi ce da upravljaju tom ZSO!

Arandjel Kostic, Sombor

pre 10 godina

Ako Srbi sa severa Kosova ne prihvate uslove implementacije i ne izadju na izbore, ZSO cinice tacijevi Srbi. A ako prihvate, postace tacijevi Srbi!
U cemu je razlika?

mislilac

pre 10 godina

Srbi sa severa Kosova su raznim demagogijama i dnevnopolitičkim potreba dovedeni u zabludu da će ta teritorija uvek biti pod ingerencijom Beograda i izgubili su odsećaj ralnosti. Desila se ironija da si baš oni koji su u ranijim periodima najviše uticali da se ovi Srbi sada tako ponašaju sada promoteri i realizatori kontra politike. To je verovatno Božija pravda. Savle postaje Pavle!

novicavg

pre 10 godina

Kad li ce ova jadna i napacena zemlja dobiti datum? Datum tvog odlaska sa vlasti.
(Koferce, 23. maj 2013 16:47)
Mi sve uradismo što se od nas traži, pristali smo na sve uslove koje donese pre neki dan Vestervele a Eštonova to pretoči i novi sporazum o implementaciji.Da vidimo jel evropa ostaji pri datoj reči ili je za nas opet namenjen štap i šargarepa.

NekoIzMase

pre 10 godina

Stalno se govori o Srbima sa severa pokrajine, a sta je sa onima juzno od Mitrovice? Da li i za njih vazi sve dogovoreno ili oni vise ne postoje ?
(Bosko, 23. maj 2013 15:27)

prihvatili su kosovske institucije ... imaju predstavnike u kosovskom parlamentu i Vladi, predednike opština ... prvo treba da naprave otklon od toga, da bi se njihovo zalaganje za opstanak u okviru Srbije shvatio za ozbiljno ... Ja ih ne osuđujem, drugačija je sredina u kojoj žive, i Sever Kosova je sada i njihov bastion i veza sa Srbijom ...

Rade

pre 10 godina

Ja ne mrzim politicare iz SPS-a ali moram da konstatujem da su svi do jednog kao kuga: cega su se dohvatili to je propalo. Recite mi sta to nije propalo? Nemojte reci Dejtonski sporazum i Rezolucija 1244. Jer su pre prvog uveli sankcije Republici Srpskoj a za jedno i drugo mnogo je dece junacki zivot dalo.

krajnje je vreme za budjenje

pre 10 godina

Samo jedno pitanje:
Da li ce nove opstine izdavati Srpska ili Kosovska dokumenta?
(Miki KM, 23. maj 2013 15:27)
Na to pitanje je odgovoreno pre mesec dana. Posto ste neobavesteni, isclanite se iz partije neobavestenih, izadjite iz senke, ostavite pivo/rakiju pa cete biti u toku i znati odgovor na pitanje

what goes around,comes around

pre 10 godina

Ma ja nemam reci koliko mi je drago sto se sve desava ovako kako se desava.I sto je uloga onih koji ce prizanati nezavisnost Kosova (ovako ili onako) pripala bas Dacicu i Vucicu.I isto tako mi je drago i zbog patriJota koji sad negoduju.Te iste patriJote su glasale i podrzavale SPS i SRS na svakom koraku.E pa gospodo,trazili ste,gledajte.

Pobesneli max

pre 10 godina

Sve se slazem samo zameram na opasci "Tacijevi Srbi". Mislim da je nepotrebno ljude tretirati na bilo koji diskriminatorski nacin, pogotovu ako nismo u mogucnosti da budemo u "tudjoj kozi". Svi su Srbi, pre svega ljudi sa svojim interesima i svacija politicka borba da ocuvaju svoje interese, svoj identitet i svoje porodice je legitimna. Kako Srba sa severa tako i onih sa juga. Nije korektno bilo kome zamerati pravo na zivot tamo gde to zeli. I ne postoji merac koji ce izmeriti koji Srbi vise vole Srbiju.

Dragan

pre 10 godina

Zar nije jeftinije da priznaš Kosovo, a zauzvrat dobiješ nešto finansijski nešto politički?!
Ili je varijanta da kajmak od koncesija i ruda ostane u krugu 'elite'?

NikolaD

pre 10 godina

Muka mi je kada cujem "Tacijevi Srbi".
Naravno da sporazum treba da se sprovede ali takva kvalifikacija za nase sunarodnike je neprihvatljiva.
Zar neko zaista misli da postoji neka zajednica Srba koja je "Tacijeva", pa da li je ovaj Dacic normalan? Kao da je nekom od Srba drago sto moraju da zive na "Tacijevom" Kosovu (naravno, mislim na obicne ljude a ne na kriminalce).

Ja sam poreklom sa Kosova, imam dosta rodjaka koji zive na jugu Kosova, pricam s njima... Kakvi "Tacijevi"?
Dacicu bi bilo bolje ako nema nista pametno da kaze da malo zacuti.

"Tacijevi Srbi", ne mogu da verujem kakvu su kvalifikaciju osmislili. :(

c.

pre 10 godina

@Duci0167 & Co.

Da li ste vi zaista toliko ograniceni da ne kapirate sta su i ko su ti "posteni tacijevi srbi" ili iz nekog razloga gajite simpatije prema albanskom nacionalizmu, pa niste sposobni realno i objektivno da sagledate sta rade Albanci ili se pravite naivni ili vam je "nvo" ispiranje mozga bilo previse opterecujuce pa su nastale posledice? Neverovatno da neko stariji od 3 godina zaista veruje da ti "tacijevi srbi" zaista i predstavljaju Srbe na Kosovu ili da rade nesto u interesu Srba sa Kosova.

Svedok

pre 10 godina

Poštovani Dačiću, ti tzv Tačijevi srbi su ujedno i SPS srbi, ne obmanjujte narod.
Naime, na prethodnim izborima listu Tačijevih srba tj SLS ste vi podržali, dok je drugu "jedinstvenu srpsku listu" pravila moja strankam tj DS, tj Goran Bogdanović a po odluci Borisa Tadića. I to svi mi na KiM znamo, ne samo ja koji sam i učesnik i svedok već svi.
Drugi primer: na seoskoj slavi u Goraždevcu, 14. maja o.g. zajedno su sedeli "vaši" Branko Ružić i Dejan Radenković sa "Tačijevim" Petrom MIletićem. A dovezao ih je tamo Bljerim Šalja, savetnik Tačijev.
Prema tome, manite se više obmana, biram reči, nema, ili dokažite da ima, razlike, ili mnogo razlike, među Dačićevim i Tačijevim srbima. Na žalost našu.

Coli

pre 10 godina

"Čuli ste Vestervelea...Ja ga držim za reč što je izgovorio ovde", poručuje Dačić. Pa i Vestervele će da 'drži tebe za olovku' kojom si potpisao.

Kosovar

pre 10 godina

@moj stav, 23. maj 2013 14:36

Samo bih rekao da svako ko udara minuse ovom komentaru je NEREALAN prema sebi. Kao nesrbin, smatram da bi pametan bio ponosan na ono sta je Dacic izvukao od davno izgubljenog.
Pojedinci sa severa su kao razmazene bebe koje ni same neznaju sta hoce! Ali polako ce im se sva ta pohlepa obiti o glavu. Zao mi je sto ostali pate radi gluposti...

blato

pre 10 godina

Svojom politikom Tadić,a sada Dačić i Vučić su od mene napravili evroskeptika.Pet godina se krećemo pravim putem(kako nam kažu svi mediji),a u medjuvremenu je urušen sav napredak u demokratiji,pravnoj državi i ekonomiji koji je ostvaren od petog oktobra.Ovaj populizam kojim nas vlastodršci bombarduju,preko medija, je nepodnošljiv.U jednoj rečenice oni se hvale dostignućima u vezi sa briselskim sporazumom,a u drugoj kažu da je ovo malo,ali nisu mogli više da dobiju.Ne interesuje njih ni Kosovo ni Srbija,već fotelja.

jeremija

pre 10 godina

Својом погрешном ( да ли из незнања или из неког другог разлога ) политиком ти лично си довео србски народ на целом Косову и Метохији у безизлазну ситуацију.А они јадни - веровали су ти и дали ти овлашћења да преговараш у њихово име.Сад, на њима је да ти се захвале и плате за оно што си урадио за њих. Размисли о томе.А и они нека размисле.

Milan

pre 10 godina

Nikolic, Dacic i Vucic, oni danas nude naknadnu pamet, a Srbiji je potrebna politicka vizija. Zato jedino do kraja ispravan izbor je Cedomir Jovanovic.

Gradjanin

pre 10 godina

I pravo je,da oni koji su stvarno izgubili Kosovo ,to urade i formalno.Valjda ce ovaj narod posle toga okrenuti list i poceti da ozbiljno radi,jer vise i nema sta da se opljacka.

Петар Миловановић

pre 10 godina

"Čuli ste Vestervelea na ovom mestu. Imamo li plan za implementaciju i da li ćemo uraditi ono što je predviđeno njime, Nemačka će biti za davanje datuma. Ja ga držim za reč što je izgovorio ovde", poručio je Dačić. Само се ви господине Дачићу сигурајте у њихове изговорене речи или обећања, јер су евроамериканци свашта обећавали многим нашим политичарима од деведесетих година прошлога века па до данас. И увек је био услов прво ви испуните оно што ми тражимо од вас а ми ћемо накнадно размислити шта ћемо испунити од наших обећања. И увек је било да наши политичари испуне обећано, а евроамериканци никада не испуне оно што су они обећали. На тај начин су надмудрили читаву плејаду наших политичара! Ваљда се држе оне Черчилове реченице о томе како приволети српске генерале за пуч 27. марта 1941. године: „Само обећавајте, јер речи ништа не коштају“! А где су потписани међународни уговори обеју страна!?!

Bosko

pre 10 godina

Stalno se govori o Srbima sa severa pokrajine, a sta je sa onima juzno od Mitrovice? Da li i za njih vazi sve dogovoreno ili oni vise ne postoje ?

Petar

pre 10 godina

Pa ljudi ovaj Dr. Dacic je apsolutno u pravu,Srbija ce da stoji iza svega,Hm. pa zar tako nije govorio i njegov sef za RSK i srbe tamo,Pa da li itko u Srbiji zna gde su oni sada ili gde je veci deo.Eeee moj Dacicu i srpski rode i narode na celu sa njim i njegovim zamenikom...sve je isto.

Miki KM

pre 10 godina

Samo jedno pitanje: Da li ce nove opstine izdavati Srpska ili Kosovska dokumenta?(Miki KM, 23. maj 2013 15:27)Na to pitanje je odgovoreno pre mesec dana. Posto ste neobavesteni, isclanite se iz partije neobavestenih, izadjite iz senke, ostavite pivo/rakiju pa cete biti u toku i znati odgovor na pitanje
(krajnje je vreme za budjenje, 23. maj 2013 16:22)
Ma budan sam ja, ali izgleda da sam malo zbunjen! I dalje ne znam odgovor. Znam ja kuda plovi ovaj brod ali ne mogu da zamislim da dobijem izvod da kosovskim pecatom, a potpisao Pantic!!! Jel vam sada mozda malo jasnije moje pitanje?
I dalje cekam odgovor...

Bez kredibiliteta

pre 10 godina

Istini za volju, međunarodna zajednica je u pravu, kada veruje da "Beograd ne može da utiče" na Srbe sa severa Kosova, kao što i Srbi sa severa Kosova i Srbije u celini, ne veruju da ova vlast može da ih zaštiti, kao i njihove interese, uključujući i radna mesta, jer je još uvek više onih koji ostaju bez posla, u odnosu na one koji su dobili posao?!
To nepoverenje je, naročito, kada se kaže da to što se očekuje da se sprovede "nije idealno" i da "nema drugog rešenja", iako uvek postoji drugo rešenje, a na narodu je da ga odabere, ukoliko ga smatra "idealnijim"?!

ima li srećnih na Balkanu

pre 10 godina

imaju svoju drzavu Kosovo i cao (zox populi, 23. maj 2013 19:51)
Mislite li da su oni stvarno zadovoljni onim što su dobili i što imaju?

S

pre 10 godina

Pa i sada na Kosovu postoji vlast "Tačijevih Srba", pa jedan takav mu je zamenik... Ne znam da li su oni reprezentativni i da li imaju podršku, ali oni nisu ništa novo za nas.

Skywalker

pre 10 godina

Znaci, imamo i Tacijeve i Daciceve Srbe, eto kako nas vlada iz BG surovo deli, o tome pricam vec 14 godina. A koje smo to dobro zapamtili od ovih sto su kao Dacicevi Srbi osim sto su nas krali na svakom koraku i napunili dzepove na prici o patriotizmu? A oni koji se najvise busaju u grudi junacke, oni su na obe sise jer su na vlasti od 2002-ge, a za PR su to jos uvek legalni organi i isplacuju im redovno plate.

crvenocrni i beloglavi orlovi lete zajedno na zapad

pre 10 godina

(Miki KM, 23. maj 2013 19:30)sto se bre miki pravis lud pa cija je policija na granici i koji pecat dobijaju gosti ili oni koji ulaze na Kosovo,naravno Kosovski pecat a ovde je samo problem taj da na tvojim dukumentima pored Kosovskih obelezja moze da stoji ime nekog sa juga ako Pantic opstruira i ostali.To sto pre svate to bolje po njih jer ce morati na socijalu da se jave u suprotnom.Toliko nadam se da si to znao ali eto da te informisem za zlu ne trebalo.

povratka neeema

pre 10 godina

"svima jasno kuda plovi ovaj brod - ili ćete biti na njemu, ili ne postojimo"
Kud plovi ovaj brod: http://www.youtube.com/watch?v=CFLOtdyp30Y
Kud plovi ovaj brod što ljude odnosi
I da li iko zna što more sprema
Kud vodi ovaj put kojim smo krenuli
Od svega samo znam-povratka nema.

Gost

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko su uspeli da nas indoktriniraju datumom. Odricemo se sopstvenih teritorija zarad neceg toliko apsurdnog kao sto je datum za pocetak pregovora sa EU. Na kraju ce Beogradski pasaluk da udje u EU, i to ce biti veliki uspeh Srpske politike. Samo je pitanje da li ce u tom Beogradu uopste biti Srba. Onda ce oni shvatiti da se bas i ne zivi bolje, i da nema nikakve razlike u odnosu na vreme pre ulaska ali do tada ce politicka garnitura vec imati pozamasne sume novca u bankama i bice negde gde se stvarno lepo zivi. A ionako nece imati nikoga da se buni jer vise necemo biti stanovnici Srbije, vec odcepljenih teritorija po novonastalim drzavama. Ziveo Beograd u EU.

zoran

pre 10 godina

Tacijevi ili Dacicevi Srbi sa Kosova,dodje mu na isto!Dok ne budu svoji I ne budu razmisljali svojom glavom ne pise im se dobro!Dacicu ce biti dobro u oba slucaja!

pedja

pre 10 godina

Najza Ivica kakvog poznajemo od ranije! Sve stavlja pred svrsen cin i preti a zna li iko,pa makar i on sam,sta je potpisao? Ma sve je to tradicionalno Srpsko prijateljsko upravljanje drzavom samo nas je to pre 14 godina mnogo skupo kostalo!

Маrinjo

pre 10 godina

" Jesmo li ozbiljna država ili će svaki lokalni šerif da vodi svoju politiku?" - reče Dačić i ostade živ. Imali smo razne cirkuzante za premijere i Cvetkovića i Živkovića ali ovaj je pobednik. Pa on čovek ne zna više šta priča. Pa naravno da nismo ozbiljna država kada tipovi poput vas uzjašu vlast kao da im je tata kupio,kada premijer posećuje učesnika kafanske tuče u bolnici, kada niko iz vlasti ne snosi nikada posledice za svoja nečinjenja ničega. SPS kadar u vladi Srbije sam džet set: Mrkonjić, Dačić, Obradović i Đukić-Dejanović. Rezultati stoje iza njih.

SLAVKOOO

pre 10 godina

(da da, 23. maj 2013 18:17)
# Link komentara
Slazem se sa tvojom konstatacijom,Kosovo je odavno predato da nekazem prodato,ali bar da je Srbija izvukla neke koristi od toga,nego su pojedinci napunili devizne racune,necineci nista da pokusaju da rese Kosovski problem.Sada narod koji ne zna pravu istinu napada sadasnju Vladu za izdaju a ne sluteci koliko je ova Vlada dobrog donela za srbe sa Kosova.

??

pre 10 godina

"Na kraju je pitanje nekih opštih odredaba koje se tiču transparentnosti finansiranja, ukazao je Dačić, dodavši da Beograd ništa ne finansira, tako da nije ta tačka sporna. "

??

Nemanjic

pre 10 godina

...eeee,jadan smo mi narod sa ovakvim "vodjama" !? svi su bre isti,to je ta ekipa koja nas vec dvadeset godina unistava .samo su imena svojih partija promenili(neka su ostala ista) ! doci ce dan kada ce svako odgovarati za svoja dela-nedela !
uzese mi najbolje godine zivota njihovim laznim obecanjima o boljitku nase drzave,naseg naroda !