Sreda, 22.05.2013.

23:15

Ipak ostaje pretplata za RTS?

Država nema dovoljno sredstava za javne servise, pa nije isključena mogućnost da TV pretplata ostane, saznaje Danas.

Izvor: Danas

Ipak ostaje pretplata za RTS? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

Laki

pre 10 godina

Laže dinkić da nema para. Ima para , al idu na razne strane. Pitanje za vladu : Zašto Državna Lutrija Srbije plaća ogroman novac televiziji Pink, i TV Prvoj - za prenos izvlačenja Loto - a i Binga ? Zašto ta izvlačenja nisu na državnoj televiziji, pa da njoj bude plčaćeno, a ne tamo nekim privatnim televizijama. To nema smisla , da Država naplaćuje građanima TV pretplatu, a u isto vreme ta ista država plaća nekom nekoj privatnoj televiziji za nešto što može sama da emituje. Mora da je neko uzeo velike pare za to !

maxim

pre 10 godina

hahahahahaha pazi kad se znalo da neće ukinuti pretpatu. N E S M E J U
Tijanić je nezgodan igrač...ajd sad kad se mora nije teško.

Ali ja imam PITANJA za VUČIĆA kao PRAVNIKA:

1.Da li je moguće(DA LI SME) da javni servis (koji trazi 60miliona nekih para) NEMA SVOJ RAČUN nego se šlepa preko struje? da li plaća PDV?
2. da li je to perfidna igrica da niko od nas ni na mišiće ne može da uplati koju žutu banku "više" za struju,da bi bilo lakše na-zimu,već sve pare poharači RTS?
3.da li ste znali da je EPS prekršio zakon o tajnosti ličnih podataka dajući iste trećem licu( RTS)? Jel to kažnjivo? Koje ste mere preduzeli?
4.Da li sam ja u bilo kakvoj zakonskoj obavezi, ako je neki zakon izglasan, a ja nisam potpisnik ugovora sa tim "trećim " licem koje mi je nametnuto??
5.Da li je i koja tačka zakona o obligacionim odnosima povređena i ako jeste,šta ste preduzeli??? ecc,ecc

NikolaD

pre 10 godina

Sta nas pravite ludima!?
Te nije po zakonu placati TV pretplatu, te TV pretplata je obavezna.
Hoce li neko da izadje vec jednom sa informacijom da li je placanje TV pretplate dobrovoljno ili je obavezno?
Kakvi ste vi bre novinari?
Kakvi ste vi bre drzavnici?

Da li je plan da se rasturi RTS pa da se privatizuje uz masnu proviziju?
Daj te revizore tamo i skloni vise tog Tijanica dosadio je i bogu inarodu, postavi nekog strucnjaka da sredi stanje tamo, smanji troskove, napravi nesto od te televizije da imam zasto da placam.

Odavno mi se gadite.

Mira

pre 10 godina

Kad povecaju plate tj. Zivotni standard tada neka traze da se plati pretplata. A i,ako vec gradjani placaju, zasto se nekad nisu pitali za vrstu emisija koje zele da gledaju?

Nada Stamenovic

pre 10 godina

Ukinice TV preplatu socijali. Ha !!! A zato je Ministarstvo energetike u aprilu skinulo veliki broj socijale koja vise nema popusta na struju ! Xaxaxaxa... Velika mudrost !

Milan

pre 10 godina

Kako je navedeno, za odrzavanje RTS + RTV treba godistnje 60 + 20 = 80 miliona evra. Kada se to prevede na dnevni nivo ispada da se u proseku potrosi skoro 220 hiljada evra dnevno! Za sta, bre?

Neka neko ispred RTS-a javnosti ispostavi racune narodu pa da vidimo ko se rasipa parama.

Omladina umire jer nema para za lecenje u inostranstvu a oni spucaju 220 hiljada za dan, od cega bi se moglo izleciti 5-6 teze obolelih pacijenata.

slavko

pre 10 godina

najbolji su svi ovi sto pisu da ne gledaju rts, a zijaju u njega svaki dan, dnevnik, pa sport, pa evrovizija, pa serije (gledali bi surdu i otpisane po milion puta), pa kad se zazele zvuka sa ognjista gde su rodjeni gledaju i sljivik i jedna pesma i tako dalje. vriste kako nema kulture i emisija obrazovnih programa, a nikada nisu ni pogledali rts programsku semu cega sve ima...ali najbitnije je po netu pisati kako ne gledaju rts i ne placaju pretplatu. ostaje onda kao vas izbor pink i ostali sund ili ste svi odrasli na bbc, rai, discovery, animal planet, 24 kitchen i slinim programima? bezobrano i maliciozno, realnije malo. cega se pametan stidi, time se budala ponosi...

lelica iz Banata

pre 10 godina

Da li neko, stvarno, u ovoj debilnoj zemlji misli da je ljudima gladnim, zednim, bosim, stalo do rts-a ?? Cije je to sredsto informisanja? Svake vlade koja zasedne u fotelju i zavuce ruke u med i mleko. Bre, shvatite vise, 'be se narodu i za vas i za rts. Bice ovde govnjivih motki uskoro! Ja jos onomad rekoh - ajmo ljudi da se u subotu okupimo spontano svako u svom gradu, pa da razjurimo svu bagru koja nas je uzjasila. Ovo se vise ne da izdrzati!

UUUAAA

pre 10 godina

PREKO SATELITSKE antene, BESPLATNO, signal rts/a se moze gledati BESPLATNO, u
CELOJ EVROPI.
Mi da plaćamo A NEKO U EVROPI može ako hoće da gleda RTS besplatno?

ovde narod da plaća da bi neko sa 2000-3000 evra platom u evropi gledao besplatno?

Слаба држава

pre 10 godina

Јао, објашњења ових што не плаћају претплату: као, "не гледају" РТС. Ма, немојте. Ево, и ја лежем чим се смркне, и НЕЋУ да плаћам јавно осветљење. И?
Поента је да нам је држава слаба, и све се врти око тога. А, када је тако, све се релативизује: и обавезе према држави, и судске пресуде, и понашање хулигана. Значи, када би држава увела ефикасне механизме и доследно их буде спроводила, сви ће да плаћају- као беле лале; па и ови анонимни адвокати који траже неке тобожње рупе у закону и потпуно неутемењено подбуњују народ. А, када држава буде ефикасно радила, биће већих средстава у буџету, и свима ће да буде боље. Али, не, ми уживамо у нашем ситном, пакосном подваљивању.

obecanja ludom radovanja

pre 10 godina

Bice vise jeftine struje - nema nista od toga, ali ce da poskupi struja.

Vraticemo propisani nivo aflatoksina za 15 dana na EU standard - prodjose meseci i nista.

Ukinucemo pretplatu - necemo ukinuti pretplatu.

Resicemo glasacke listice - necemo ih resiti.

Bilo je jos toga, ali eto....

repus

pre 10 godina

била нада после избора да ће бар миолиметар биоти боље али идемои ка горем динар нису укинули преко којег се пљачкају грађани тв претплата којом грађани финасирају лажи и нечије џепове прети нам увођење виза о косову да не пишем наставља се демагогија и убеђивање како је боље ја као сељак ништа не осећам тај бољитак све је и даље скупо

Petar

pre 10 godina

Posto je RTS servis svih gradjana Srbije, onda treba lepo sprovesti referendum o tome da li gradjani zele RTS - i siguran sam da ce 90% biti za to da se RTS ukine, a te pare lepo iskoriste za neke zaista potrebne i korisne stvari.

neko

pre 10 godina

Vec sam negde rekao da drzava nema para za RTS.
To su ogromna sredstva.

Po mom misljenju, hitno treba svesti RTS na normalnu meru, ukinuti PDV na pretplatu, a zatim smanjiti mesecnu pretplatu na 100 dinara.

Ovaj iznos se onda moze vezati za struju i mora se naplatiti svima. Dakle, naplata mora biti 100%.

Otrcan sam,a bicete i vi(politicari)

pre 10 godina

@jednoruki krstivoje, 22. maj 2013 23:37 Ma sad je princip,necu im dati ni 5 dinara,ni 50 para da zaokruze.
A ovi sto prozivaju Vucica,nek se sete njihovog velikana Djindjica,pa su ovi njegovi hodocasnici jos uveli privatnu prinudnu naplatu u vidu izvrsitelja!
Marze na hranu i higijenu idu i do 100%.
Uvedite zakon da bude sve u medjunarodnim okvirima,barem evropskim od plata do trgovackih marzi,pa i poreza.To se radi direktivom i dekretom

Duci0167

pre 10 godina

Interesantno kako se EU spominje samo kad su nameti u pitanju. Zasto se ne uvedu EU zakoni na visljim nivoima da se uvede nekog reda tamo gde se najvise krade. Imaju oni leka za fantomske firme i otimacinu politicara,ne brinite ali to ne odgovara vodjama. Narod zato i stvara odbojnost ka Evropi a tako im se i servira. Ne bi ni struje imali da nije njihovih donacija i finansiranja EPS-a,to se nigde ne spominje.

Vlada

pre 10 godina

Pošto je RTS ipak državna ustanova, ajde neka ta država uradi reviziju te ustanove, neka se utvrdi ko kolike plate ima, koliko RTS može samostalno da zaradi, kako se troše sredstva..... pa neka vide da li Tijanić i "elita" zaslužuju zaradu od novog automobila niže srednje klase svakog meseca....takve iznose neka isplaćuju privatne televizije, a ne građani pod obavezom....budžet ili pretplata je potpuno isto, sve ide iz naših džepova!
....ajde da ne pričamo o kvalitetu programa i da ne upoređujemo sa drugim televizijama, ipak je RTS naše pravo da....se smejemo od muke....

бидермајер

pre 10 godina

Kome treba repriza reprizine reprize? Ugasimo RTS a Tijanicu otkaz.
(sova, 23. maj 2013 07:55)

Одличан коментар.

Угасити ртс би требао бити императив сваком иоле мислећем индивидуму. Даклем петиција је једини излаз да се супроставимо "пијавицама".

dejan

pre 10 godina

ja sam do sad plaćao. ali posto po zakonu ustvari nisam morao i na kraju sam ispao viđala ne vidim zašto bi sad. plaćaću opet ali prvo neka plate stari dužnici

rob seljak

pre 10 godina

Ja zivim na selu i imam registrovano poljo.privredno gazdinstvo. Kad sam obnavaljao registraciju receno mi je da ce se najverovatnije subvencije skidati sa racuna za rts pa ono sto ostane meni.... katastrofa....

Total TV

pre 10 godina

Ako struja ne bude mogla da se plati bez pretpalte RTS-a, još bolje, nećemo onda ni struju plaćati ...Nemožete terati ljude da plaćaju ono što ne žele ...

h

pre 10 godina

aman ljudi, batalite vise kuknjavu na rts-ov program! taman da svaki dan idu prenosi lige sampiona i holivudske premijere - JA KAO GRADJANIN, NE ZELIM DA KUPUJEM CIGLU OD PARTOKRATSKIH SILEDZIJA!

jovan

pre 10 godina

Ostaje pretplata, ostaje najveci nivo aflatoksina u Evropi a i Vulin povukao ostavku. Ovo sto zivimo i nije zivot vec falsifikat zivota.Falsifikatori zivota nas uveravaju da je bolji i od samog zivota...

Dragance

pre 10 godina

Uvek sam placao, a i dalje cu placati predplatu, zato sto je to moja zakonska OBAVEZA. Ko ne postuje zakon mora da snosi sankcije. Ako se sa time ne slazete, onda imate izbore pa pazite sta birate !!! Mislili ste da su "oni" najgori. Ispostavlja se da su SVI ISTI, sta god i gori od "onih". E, pa sad trazili ste gledajte (t.j. trpite).

matori

pre 10 godina

"...Evropska unija, prema rečima našeg izvora, "nije srećna“ zbog ukidanja pretplate i prelaska RTS i RTV na budžet, dok se polovina članova radne grupe koja piše zakone i dalje protivi stavu države. Kao ideja, pominje se da pretplata ostane uz račun za električnu energiju, ali tako da bude „povezana“ sa računom koji ne bi mogao da se plati bez pretplate..."

1. Evropsku Uniju boli uvo kako će se finansirati rad RTS i RTV, pa je ova priča (laž) namenjena za domaću upotrebu...
2. Radna grupa ima da radi posao koji je dobila, ili treba da se raspusti! (možeš misliti - oni se protive stavu države...)
3. Vezivanje računa za struju i pretplate, tako da se jedno bez drugog ne može platiti, je nezakonito i davalac takve "ideje" bi morao da bude upućen na dopunsku nastavu, jer je diletant...
4. Zašto se ne spominje zaključivanje UGOVORA sa potencijalnim "potrošačima" programa RTS i RTV, što ima zakonskog osnova i sprovodivo je bez majmunluka koji se stalno izmišljaju?
5. Zašto RTS i RTV nisu u ponudi za privatizaciju (ili traženje strateškog partnera), pa neka "žive" od onoga što su u stanju da zarade na slobodnom tržištu i u isto takvoj konkurenciji sa drugim emiterima?
6. Zašto se nigde ne spominje mogućnost skremblovanja emitovanog signala, pa da ga može imati samo onaj ko plati dekodiranje, što je vrlo lako izvodljivo preko danas aktivnih satelitskih i kablovskih distributera?
7. Hoće li pretplatu plaćati i gledaoci van Srbije?

Zeljko

pre 10 godina

Neko radi ceo dan za tih 500 dinara... Sramota!
Ukoliko ima priliku da radi uopste.
Sobzirom na jedinstvo naroda po pitanju RTS pretplate, sumnjam da ce se ista promeniti. Jedino sto svi koji su neki period ili sve vreme placali, pouceni lekcijom o selektivno pravdi, vise to nece ciniti.

Sofija

pre 10 godina

Vi novinari kada treba da. pohvalite nekoga nista a inace samo pljujete. MORA RTS DA SMANJI TROSKOVE AKO HOCE PARE. Realno nema potrebe za tolikom sredstvima, kako se dr televizije osrzavaju?

Predrag

pre 10 godina

Obavezno, ja rmbačim za 30.000 din ali zato voditeljkice koje nemaju svoje JA niti stav niti znanje treba da primaju oko između 300 i 450 hiljada dinara? Ma važi. Skremblujte RTS pa ko hoće da gleda neka plaća, ja sigurno neću.

tuzite nas sta cekate?

pre 10 godina

"Evropska unija, prema rečima našeg izvora, "nije srećna“ zbog ukidanja pretplate i prelaska RTS i RTV na budžet..."

Koliko je srecna EU zbog bede i siromstva u kojoj zive gradjani Srbije dok ih drzava sve vise oipterecuje nenormalno visokim nametima za usluge koje niti koriste niti mogu da plate?
Ova agonija sa pretplatom hitno mora da se zavrsi ili tuzbama i zaplenama imovine od strane drzave protiv ogromne vecine svojih gradjana ili ukidanjem. Ovo stanje ni na nebu ni na zemlji vise ne moze da egzistira ali Eliot Nes i ostatak drzavnog vrha nemaju vremena da rese niti jedan jedini zivotni i ekonomski problem u ovoj zemlji posto ce se do kraja mandate baviti samo Kosovom gde takodje nista nece resiti.

Flavije sa Slavije

pre 10 godina

Dinkic mi jos uvek duguje 1000e + zatezne kamate, uskoro ga tuzim i trazicu da me isplati taj propali i zastareli ekonomista, Vucic po obicaju laze, uvesce i pretplatu za propalu zvezdu a Toma ko kupljena diploma, na stiroporu zavrsio fax pa sada izgubio pamcenje, TV pretplatu necu da placam.

AlekS

pre 10 godina

Alo Ljutiše, televizijsku pretplatu morate da plaćate jer svaka država mora da ima svoju televiziju. To ce vam gospodin Aleksandar Vučić objasniti ovih dana jer ste do sada bili neobavešteni zbog čega je to za vas dobro. Uostalom, sada kada je rešeno pitanje bacanja novca na Kosovo, svima će nam porasti standard, pa nam tih tričavih 500 neće predstavljati teret.

pera

pre 10 godina

Ako ce drzavica da oprosti dugove onima koji nisu placali RTS pretplatu, da li to znaci da ce onima koji su je placali da vrati novac ? Znaci,kao i za uvoz automobila iz Cg, kada to nije bilo moguce, nismo svi gradjani isti pred zakonom. Na zalost.

Fidelio

pre 10 godina

Štaje SNS botovi, nešto ste se uspavali danas? Kako to da nema vaših ljigavih hvalospeva još jednoj Vučićevoj genijalnoj ideji? Ili je i vama najzad prekipelo od tolikih laži?

Ja

pre 10 godina

Predlazem da kao meru stednje hitno zatvorite RTS i otpustite sve zaposlene. Ja ionako RTS necu vise placati. Budete li krenuli sa tuzbama i plenidbama, imacete i socijalne nemire na tu temu, a ako zategnete, mozda i revoluciju. Vucicu, pamet u glavu, obecao si, nema izvlacenja...

Okac

pre 10 godina

Jutros u pet do pet slušam emisliju "Srpski na srpskom".
Emisija je trajala PET minuta a "potpisalo se" PET autora.
Znači svakom po minut. Koliko autora bi trebalo
za emisiju od 60 minuta? To da plaćamo?

ma hajte molim vas

pre 10 godina

pro credit banka sa svojih 15 minuta reklame desetak puta dnevno moze da ih finansira, moja porordica i ja ne gledamo RTS jer nezelimo da gledamo belu ladju, selo gori, a baba se ceslja itd, tako neka moj kablovski distributer meni slobodno iskljuci RTS bicu im zahvalan

takence

pre 10 godina

Paaa... Nija nemam vise sredstava za placanje RTS-a, i da vidim kako to mislite da struju necemo moci da platimo bez pretplate za Tijanica? Ha ha ha ha! Super, niko ni struju nece placati! Dinkicu, idi iz Srbije, dovoljno si nas unazadio! Zar ti nije vise zao da nas silujes?

Olgica

pre 10 godina

secam se,kad su radikali bili u vlasti sa Milosevicem,bese Vucic tad ministar informisanja,a Seselj ne znam cega....tada je njihova ideja bila i uveli su ljudima harac-tv pretplata vezana za struju,pa ako ne platis-seku ti struju!

posmatrac

pre 10 godina

Mislim da na Javnom servisu pise da je on VLASNISTVO GRADJANA SRBIJE,PA TO ZNACI DA MI SAMI SEBI PLACAMO PRETPLATU,a program gledamo preko kablovskih mreza i njima placamo pretplatu pa onda znaci dva puta placamo isto,tipicno.

sale

pre 10 godina

Predlazem da 500 din uplacujemo za narodne kuhinje ili za pomoc deci koja nemaju osnovna sredstva za zivot. Uradili bi pravu stvar a novac bi otisao tamo gde treba a ne da bacamo novac u bunar pored ove bede. Ako rts ne moze da funkcionise kao druge tv stanice od reklama onda neka se ugase, zao mi je gospodo to se zove kapitalizam.

misaaa

pre 10 godina

nikad nisam,i necu da vam placam... ukinite RTS ako vam ne valja.. bez vase televiIzije ce sigurno biti "bolji zivot" i mi cemo biti "srecni ljudi bez vasih dosadnih repriza..

Slađan

pre 10 godina

Nikoliću,Nikoliću...šta ti ono sve napriča pred izbore prošle godine i od toga NIŠTA!!! Jedno od obećanja bilo ti je baš da TV pretplata MORA biti ukinuta! I...obećanje ludom radovanje!!!
Prestao sam da plaćam pretplatu kad si Ti g.Nikoliću postao predssednik i očekujem da više NE VIDIM to u mom računu za struju!

vojvođanin

pre 10 godina

tako je zadržite debilnu televiziju za debilan narod!!!
kad toliko lepe serije ne može da zapamti, pa ih stalno ponavljaju :)

NegrojevicN

pre 10 godina

Pretplata za RTS ce se verovatno placati iz 2 razloga, zato sto je to televizija na prostoru cele Srbije i takav
joj je i program koji ide u korist gradjanima i iz manjih mesta koji nemaju gradcku televiziju i drugi razlog zato sto prikazuje prenos skupstine uzivo.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Mihona Marque Facebook, 22. maj 2013 23:46)

Jel moj problem sto hvatas RTS na krompir?

Mladja

pre 10 godina

Sta se desava sa parama koje se vec daju Tijanicu? Gde je listing? Ako ja treba da placam, a dobijam usran program, bar bih da znam gde idu te pare...
Drugo, sta je sa parama koje dajemo kablovskim i drugim operaterima? Da li to znaci da pretplatu placamo dvaput?

Cole

pre 10 godina

Evo ja ovom prilikom kao redovni platiša
javno preklinjem Vladu, nadležne institucije,
RTS, RRA..., da se više odluče šta će da rade
sa RTS-om. Znam da je otrcana fraza, ali hoću,
želim i zahtevam da znam, da li ćete i na koji
način nama redovnim platišama da refundirate
"dobrovoljno" oteti novac za finansiranje
Vladinog servisa. Da li kroz plaćanje struje
uz 10% popusta za struju dok mi ne vratite
i poslednji dinar koji ste mi uzeli, da li u kešu...
Pa Vučiću, Dačiću, Nikoliću..., da li je to ta
socijalna pravda za koju se "zalažete"?

Zeljko

pre 10 godina

A dali iko u ovoj zemlji placa tu pretplatu sem penzionera? ma niko ama bas niko...hleba nemamo da jedemo skoro a treba da placamo da gledamo babu kako se ceslja....Boze jadne li drzave...

Adje bre,cibe sape lopovske od naseg dzepa!

pre 10 godina

Obavestite Dinkica da posto u budzetu nema sredstava za RTS,nemam ih ni ja! Nemam novca da finansiram njegov javni servis,Tijaniceve case,flase,ruckove u Skadarliji jer mi je Dinkic sa slobodnim trgovcima nabio tolike cene da se poreza i marzi ne mogu naplacati,a internet kao cigani 10 racunara pa komsiluk podeli.

CTPAX

pre 10 godina

Stvarno ne razumem zašto bih plaćao posebno rts-u 500 rsd i još na to kablovsku 1000 rsd? Nek se oni lepo dogovore među sobom i nek im kablovski operater daje neki procenat novca i to je to.Iskreno, pretplatu plaćam jer se bojim da me u budućnosti ne tuže i oderu za velike pare koje neću imati...Da su bezobrazni, bezobrazni su! Država 0 nula.

Aleksandar

pre 10 godina

Se ovi prave mutavi ili sta? I jedna i druga pretplata su nezakonite. Prevelik broj zaposlenih za tako malu televiziju. Televizija koja se finansira od strane reklama. Poznato je koliko kosta sekund reklame. Druge televizije su primer kako funkcionisu bez ikakve pretplate. Osim ako nisu satelitskog ili kablovskog tipa, bez reklama. Cak je i vrlo bezobrazno da mi, platise, placamo gledanje reklama na televiziji, posebno sto je sada uvedeno to i na nekim stranim kanalima u okviru kablovske ponude. Gledam Animal Planet, pljas, reklame za proizvode i usluge.
Mnogo stvari, koji se ticu ove RTS-a, a i ove drzave, tj. donosioca takvih zakona, su nelegalne. Kao i da se kose sa mnogim zakonima.

Milos

pre 10 godina

Veliko razocarenje bi bilo za mene da moram da nastavim da dajem 500 dinara mesecno za program koji gotovo i da ne gledam. Kazem gotovo jer po nekad, igrom slucajeva, naletim na RTS dok menjam kanale da vidim ima li sta zanimljivo. Posto na RTS-u vrte reklame ili repriziraju reprizu nebrojeno puta reprizirane serije, nastavljam dalje!

Davor

pre 10 godina

Preko 4 milijadre kredita a nema par miliona za rts. GDE SU PARE??? Izgleda da oni koji vicu drz lopava su uvek najveci lopovi! Lude li zemlje, pa neka i dalje veruju postenim radikalima!

Milosh

pre 10 godina

Jos da povezu pretplatu sa racunom za elektricnu energiju, pa ima da im ***** ***** svima. Pre bih placao za B92 nego za onaj jadni RTS.

doktor

pre 10 godina

Kao ideja, pominje se da pretplata ostane uz račun za električnu energiju, ali tako da bude „povezana“ sa računom koji ne bi mogao da se plati bez pretplate?? pa da sedim u mraku u toku zime zato sto necu da finansiram par hiljada dijamantskih plavusa i ostalih parazita???

igor

pre 10 godina

Hahaha rtv-u 20 miliona evra godisnje a narod od svog kvalitetnog programa samo gleda onu zezalicu "drzavni posao" koja traje 10-tak min. Srecno u naplati.

1e

pre 10 godina

nemam nista protiv da postoji javni servis, pa ni da bude finansiran od strane gradjana. situacija je teska, drzava moze da udje sa nekim procentom, ali ne vecinskim, zbog uticaja na uredjivacku politiku. mozda sa 33%, recimo...
ali 500 din. svakog meseca? NI U LUDILU!
od mene mozete da dobijete 100 din. mesecno i to vam je to. eventualno 1e mesecno. izracunajte prema broju obveznika koliko je to MILIONA EVRA MESECNO! ali necu da vidim ni sekundu reklama! odlucite se, hocete da budete javni servis ili komercijalna televizija!? i hocu da gledam prenose svetskih manifestacija (filmskih, sportskih, kulturnih uopste...) a ne babe i sela po 18. put! nije vam dovoljno 1e mesecno... izvolite otpustite visak zaposlenih!

BlackWhite

pre 10 godina

Neka se uvede digitalni program, pa nek se skrembluje. Pa onda, ko hoce da gleda, neka plati. Pa da vidimo koliko ce nezamenljivi bog vasione - Tijanic, trajati...

Gorance

pre 10 godina

Kao i uvek laz od strane Dinkica (ako se neko seca akcija, to je taj sablon). Taman ljudi sad ne placaju, pa kad se skupi lepo parica, 10tak hiljada, drzava rokne i kamatice i opala eto hranjenja inflacije i javnih firmi.
Ako se i tad nista ne desi (citaj: narod ne reaguje) znaci da nam je lepo.

RTS je bio i ostao ZLO

pre 10 godina

Ne ostaje pretplata, ali treba investirati u RTS i to tako što ga treba srušiti do temelja a onda to mesto zaliti velikom količinom betona. Čitav prostor ograditi da građani nebi bili izloženi štetnom dejstvu koje je ipak moguće. U blizini postaviti i tablu na kojoj treba da piše "NE PONOVILO SE".

bole

pre 10 godina

Predlog:
1. 150 din mesecna pretplata gradjana
2. 150 din finansiranje iz budzeta drzave
3. 200 din finansiranje od reklama

Naplata od gradjanstva ce se povecati jer narod nema para da placa 500 din a imacete prihode i iz drugih izvora!Pa odlucite...
(jednoruki krstivoje, 22. maj 2013 23:37)

Za 150 dinara mesečno mogu da kupim neki časopis, strip, ili knjigu kod uličnih prodavaca. Ne pada mi na pamet da te pare dajem na Šljivike i Radašine i Beogradske hronike i Južne vetrove.

MEDIJANA

pre 10 godina

Investicije RTS u Nisu, za regionalni centar Srbije,su dva polovna vozila iz 90 i neke. Ugasen radio Nis, i ne verujem vise od 5 minuta spominjanja juga Srbije,na kanalima RTS,odnosno RTB kao nekada! Bojkot !!!

Andrea

pre 10 godina

Држава нема пара ниѕашта!
Не плаћам ртс, 12000 динара ми је плата у фабрици чарапа 8март Суботица, иако сам завршила економски факултет за мене нема посла на сиз-у.
Незнам где би била без родителја?!
Срам вас било!

Chava

pre 10 godina

Jel nemate para za javne servise? Nemojte onda imati javne servise! Ako ne mozete da finansirate RTS, koji je uvek iskljucivo sluzio i sluzi onima na vlasti, onda ga privatizujte i skinite nam se sa grbace jednom za svagda bar sa tim "javnim servisom"!

Student

pre 10 godina

Dokle god se budu pustale reprize "serija rekordne gledanosti" , a ne liga sampiona utorkom ( ili pak ova nasa tuzna liga ) JA NE PLACAM!!!!!

K. An

pre 10 godina

Ispravite me ako grešim za finansiranje rtv-a treba 60 mil evra!?
zasto onda nije onda i tolika sadašnja TV pretplata 60.000.000 evra/6.000.000 gradjana = 10 evra godišnje po stanovniku godišnje a ne kao sto je sada 500 mesečno.

Da se razumemo nikako ne opravdavam da se rts finansira iz budžeta države jer ne želim da država odredjuje kako ce trošiti moj novac koji su pokupili porezima i onda da daju onima za koje misle oni da im treba, ovako bar gradjani odlučuju da li ce im dati ili ne.

Nadam se da ćete objaviti moj komentar!

NČF

pre 10 godina

Gde su sada oni što su klicali Vučiću 'takoe!' kad je lupio šakom o sto da će pretplata biti samo preko njega mrtvog?
Ili nas je nešto mastio, kao što rade već decenijama on i štovane mu kolege... ili ovi sa RTS planiraju ubiti čoveka, daleko bilo.
Uglavnom, pretplata vam ne gine, poštovani glasači. Nema RTS, nema struje! Za to vreme će vam se mazati oči do kraja mandata kojekakvim datumima i pristupima, koji teško da se mažu na leba.

Citizen

pre 10 godina

Reč pretplata može da izazove zabunu, jer je pretplata uvek dobrovoljna (uporno se pominje RRA umesto Savet RRA). Ovde je reč o državnoj taksi, koja se, kao i sve takse (porezi, nameti) mora plaćati. Zašto većina građana želi da RTS ide na budžet? Onda nema javnog servisa i glavni je urednik državne televizija onda vlada ili čovek zadužen da uređuje sve medije. Bio sam uveren da se neće ići na budžet jer je na vlast izvršen snažan pritisak iz Evrope. Nekoliko godina trajalo je to ubeđivanje da se uvede taksa i RTS (javni servis) odvoji od države. A to što urednici i novinari ove kuće dozvoljavaju da im direktor, koji sa programom nema ništa, ptavi vesti i što poslušni urednici vezuju konja gde im gazda kaže, to je posebna priča. Ništa nije tako odbojno kao informisanje koje nije slobodno i nezavisno.

Davor

pre 10 godina

A taman je danas SNS izdala saopstenje kako je nas dragi predsednik odrzao svoja obecanja kad ono izgleda da nece ni ovo jedno jedino! Godinu dana prodje a pamtice te po silnim odlikovanjima koje podelio! A da pored toga i po prodanom Kosovu i gorem stanju u zemlji nego pre godinu dana ali evo predvidjam da sutra izlazi saopstenje kako je Djilas kriv za rts pretplatu. Odo ja do kladze jer je ovo sigurica!!! Ajmo SNS aktivisti, pokazite se ponovo i u roku od minut ili dva desetine negativnih ocena

aaa

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da placam njihovo glupiranje snimanja milion kojekakvih serija za polusvet. A za delic tog novca mogu da preuzmu neke naucne programe (BBC pre svega) i edukuju narod. Ako je to skupo, mogu sami da snimaju. Nije potrebna visoka produkcija, samo malo pameti i kreativnosti da se zainteresuje gledalac.

СРБИНКО 036

pre 10 godina

ипак ме неће видети незаконита преплата ртс/а ......џабе плашење народа.....огуглали смо......

Mare

pre 10 godina

U RTS-u je uhlebljeno 4.000 ljudi?! Da vidimo u svetu kako to ide.

-CNN - 3950 zaposlenih u celom svetu.
-CNN Sport Illustred - 74. zaposlenih
-CNN Headline News - 230. zaposlenih
-Cable News Network - 2200. zaposlenih
-MSNBC - 450. zaposlenih
-Fox News Channel - 880. zaposlenih
-CNBC - 400. zaposlenih.

Da li oni iz RTS-a stvarno misle da će gradjani da plaćaju njihovo plandovanje. Pojedine voditeljke imaju platu oko 8.000e...! Ako se ukine pretplata, a država i dalje nastavi da baca pare na RTS, to je isto. Plaćanje pretplate je direktno uzimanje (500 din. svakog meseca), a ovako ako država preuzme vama ne ide iz novčanika na RTS, ali ide iz budžeta - nije šija, nego vrat. Kompletno raspuštanje RTS-a kao konačno rešenje, više od 400 zaposlenih tamo ne treba da ima.

miki

pre 10 godina

za rts 500 dindzi ja mislim da je previse....a zauzvrat nema utakmica, nba lige i da ne nabrajam.....a mesta ima za adanju polak i njene emisije po tajvanu , japanu i drugim destinacijama....dok u eu na tv ima svega ovde ce da ti crkne televizor posto se samo rts finansira i po obicaju tijanic ima al gradjani nemaju...

Mihona Marque Facebook

pre 10 godina

Pretplata za RTS ce se verovatno placati iz 2 razloga, zato sto je to televizija na prostoru cele Srbije i takav
joj je i program koji ide u korist gradjanima i iz manjih mesta koji nemaju gradcku televiziju i drugi razlog zato sto prikazuje prenos skupstine uzivo.

loco

pre 10 godina

Tako je breee,ocu i dalje da gledam Gigu i Bosiljcica,prosto sam lud bez njih,a i Dragojlo postaje konobar tako da se serija zakuvava polako:-)

Max_NS_021

pre 10 godina

Predlažem model apsolutne gradjanske neposlušnosti i neplaćanje reketa Tijaniću.
Neka mi daju mogućnost izbora, i ja ću istog trenutka potpisati da plaćam TV B92.

jednoruki krstivoje

pre 10 godina

Predlog:
1. 150 din mesecna pretplata gradjana
2. 150 din finansiranje iz budzeta drzave
3. 200 din finansiranje od reklama

Naplata od gradjanstva ce se povecati jer narod nema para da placa 500 din a imacete prihode i iz drugih izvora!Pa odlucite...

strazbur je streptomicin

pre 10 godina

"Kao ideja, pominje se da pretplata ostane uz račun za električnu energiju, ali tako da bude „povezana“ sa računom koji ne bi mogao da se plati bez pretplate. S druge strane, te obaveze bi bili oslobođeni građani sa socijalnim energetskim kartama"
Ovo je potpuno nelegalno i po srpskim zakonima (i Ustavu) i po evropskim i po medjunarodnom pravu. Ako naprave ovo idemo do Strazbura.

Budimir Zenović

pre 10 godina

Je l' to Mladja opet pokusava da zbog necijih interesa srusi vladu u kojoj sedi? Dok to i slicna mu stvorenja ne zavrse u zatvoru, nema nama napred, makar pet datuma dobili.

BeliAndjeo

pre 10 godina

Na celo svakog drzavnog preduzeca da stavite mlade, pametne i sposobne ljude pa da vidite kako se drzava razvija...korumpirani politicari i matori jarci zreli za penziju su nam dosli glave.

nemnemanja

pre 10 godina

Cela igra se vrti oko toga da se slomi i zatvori RTV, pa da se onda iz pepela uzdigne RTS, a sva tehnika odnese u Beograd i podeli medju drugarima. Pare drugarima, medijsko jednoumlje nacionalistima i protivnicima Vojvodine i pasaluk slavi.
Vec smo gledali tu pricu. Pazite sta vam kazem.

Mare

pre 10 godina

U RTS-u je uhlebljeno 4.000 ljudi?! Da vidimo u svetu kako to ide.

-CNN - 3950 zaposlenih u celom svetu.
-CNN Sport Illustred - 74. zaposlenih
-CNN Headline News - 230. zaposlenih
-Cable News Network - 2200. zaposlenih
-MSNBC - 450. zaposlenih
-Fox News Channel - 880. zaposlenih
-CNBC - 400. zaposlenih.

Da li oni iz RTS-a stvarno misle da će gradjani da plaćaju njihovo plandovanje. Pojedine voditeljke imaju platu oko 8.000e...! Ako se ukine pretplata, a država i dalje nastavi da baca pare na RTS, to je isto. Plaćanje pretplate je direktno uzimanje (500 din. svakog meseca), a ovako ako država preuzme vama ne ide iz novčanika na RTS, ali ide iz budžeta - nije šija, nego vrat. Kompletno raspuštanje RTS-a kao konačno rešenje, više od 400 zaposlenih tamo ne treba da ima.

Max_NS_021

pre 10 godina

Predlažem model apsolutne gradjanske neposlušnosti i neplaćanje reketa Tijaniću.
Neka mi daju mogućnost izbora, i ja ću istog trenutka potpisati da plaćam TV B92.

strazbur je streptomicin

pre 10 godina

"Kao ideja, pominje se da pretplata ostane uz račun za električnu energiju, ali tako da bude „povezana“ sa računom koji ne bi mogao da se plati bez pretplate. S druge strane, te obaveze bi bili oslobođeni građani sa socijalnim energetskim kartama"
Ovo je potpuno nelegalno i po srpskim zakonima (i Ustavu) i po evropskim i po medjunarodnom pravu. Ako naprave ovo idemo do Strazbura.

BeliAndjeo

pre 10 godina

Na celo svakog drzavnog preduzeca da stavite mlade, pametne i sposobne ljude pa da vidite kako se drzava razvija...korumpirani politicari i matori jarci zreli za penziju su nam dosli glave.

loco

pre 10 godina

Tako je breee,ocu i dalje da gledam Gigu i Bosiljcica,prosto sam lud bez njih,a i Dragojlo postaje konobar tako da se serija zakuvava polako:-)

miki

pre 10 godina

za rts 500 dindzi ja mislim da je previse....a zauzvrat nema utakmica, nba lige i da ne nabrajam.....a mesta ima za adanju polak i njene emisije po tajvanu , japanu i drugim destinacijama....dok u eu na tv ima svega ovde ce da ti crkne televizor posto se samo rts finansira i po obicaju tijanic ima al gradjani nemaju...

Budimir Zenović

pre 10 godina

Je l' to Mladja opet pokusava da zbog necijih interesa srusi vladu u kojoj sedi? Dok to i slicna mu stvorenja ne zavrse u zatvoru, nema nama napred, makar pet datuma dobili.

СРБИНКО 036

pre 10 godina

ипак ме неће видети незаконита преплата ртс/а ......џабе плашење народа.....огуглали смо......

takence

pre 10 godina

Paaa... Nija nemam vise sredstava za placanje RTS-a, i da vidim kako to mislite da struju necemo moci da platimo bez pretplate za Tijanica? Ha ha ha ha! Super, niko ni struju nece placati! Dinkicu, idi iz Srbije, dovoljno si nas unazadio! Zar ti nije vise zao da nas silujes?

jednoruki krstivoje

pre 10 godina

Predlog:
1. 150 din mesecna pretplata gradjana
2. 150 din finansiranje iz budzeta drzave
3. 200 din finansiranje od reklama

Naplata od gradjanstva ce se povecati jer narod nema para da placa 500 din a imacete prihode i iz drugih izvora!Pa odlucite...

sale

pre 10 godina

Predlazem da 500 din uplacujemo za narodne kuhinje ili za pomoc deci koja nemaju osnovna sredstva za zivot. Uradili bi pravu stvar a novac bi otisao tamo gde treba a ne da bacamo novac u bunar pored ove bede. Ako rts ne moze da funkcionise kao druge tv stanice od reklama onda neka se ugase, zao mi je gospodo to se zove kapitalizam.

posmatrac

pre 10 godina

Mislim da na Javnom servisu pise da je on VLASNISTVO GRADJANA SRBIJE,PA TO ZNACI DA MI SAMI SEBI PLACAMO PRETPLATU,a program gledamo preko kablovskih mreza i njima placamo pretplatu pa onda znaci dva puta placamo isto,tipicno.

nemnemanja

pre 10 godina

Cela igra se vrti oko toga da se slomi i zatvori RTV, pa da se onda iz pepela uzdigne RTS, a sva tehnika odnese u Beograd i podeli medju drugarima. Pare drugarima, medijsko jednoumlje nacionalistima i protivnicima Vojvodine i pasaluk slavi.
Vec smo gledali tu pricu. Pazite sta vam kazem.

1e

pre 10 godina

nemam nista protiv da postoji javni servis, pa ni da bude finansiran od strane gradjana. situacija je teska, drzava moze da udje sa nekim procentom, ali ne vecinskim, zbog uticaja na uredjivacku politiku. mozda sa 33%, recimo...
ali 500 din. svakog meseca? NI U LUDILU!
od mene mozete da dobijete 100 din. mesecno i to vam je to. eventualno 1e mesecno. izracunajte prema broju obveznika koliko je to MILIONA EVRA MESECNO! ali necu da vidim ni sekundu reklama! odlucite se, hocete da budete javni servis ili komercijalna televizija!? i hocu da gledam prenose svetskih manifestacija (filmskih, sportskih, kulturnih uopste...) a ne babe i sela po 18. put! nije vam dovoljno 1e mesecno... izvolite otpustite visak zaposlenih!

Slađan

pre 10 godina

Nikoliću,Nikoliću...šta ti ono sve napriča pred izbore prošle godine i od toga NIŠTA!!! Jedno od obećanja bilo ti je baš da TV pretplata MORA biti ukinuta! I...obećanje ludom radovanje!!!
Prestao sam da plaćam pretplatu kad si Ti g.Nikoliću postao predssednik i očekujem da više NE VIDIM to u mom računu za struju!

Andrea

pre 10 godina

Држава нема пара ниѕашта!
Не плаћам ртс, 12000 динара ми је плата у фабрици чарапа 8март Суботица, иако сам завршила економски факултет за мене нема посла на сиз-у.
Незнам где би била без родителја?!
Срам вас било!

Otrcan sam,a bicete i vi(politicari)

pre 10 godina

@jednoruki krstivoje, 22. maj 2013 23:37 Ma sad je princip,necu im dati ni 5 dinara,ni 50 para da zaokruze.
A ovi sto prozivaju Vucica,nek se sete njihovog velikana Djindjica,pa su ovi njegovi hodocasnici jos uveli privatnu prinudnu naplatu u vidu izvrsitelja!
Marze na hranu i higijenu idu i do 100%.
Uvedite zakon da bude sve u medjunarodnim okvirima,barem evropskim od plata do trgovackih marzi,pa i poreza.To se radi direktivom i dekretom

Mladja

pre 10 godina

Sta se desava sa parama koje se vec daju Tijanicu? Gde je listing? Ako ja treba da placam, a dobijam usran program, bar bih da znam gde idu te pare...
Drugo, sta je sa parama koje dajemo kablovskim i drugim operaterima? Da li to znaci da pretplatu placamo dvaput?

BlackWhite

pre 10 godina

Neka se uvede digitalni program, pa nek se skrembluje. Pa onda, ko hoce da gleda, neka plati. Pa da vidimo koliko ce nezamenljivi bog vasione - Tijanic, trajati...

Chava

pre 10 godina

Jel nemate para za javne servise? Nemojte onda imati javne servise! Ako ne mozete da finansirate RTS, koji je uvek iskljucivo sluzio i sluzi onima na vlasti, onda ga privatizujte i skinite nam se sa grbace jednom za svagda bar sa tim "javnim servisom"!

Total TV

pre 10 godina

Ako struja ne bude mogla da se plati bez pretpalte RTS-a, još bolje, nećemo onda ni struju plaćati ...Nemožete terati ljude da plaćaju ono što ne žele ...

Olgica

pre 10 godina

secam se,kad su radikali bili u vlasti sa Milosevicem,bese Vucic tad ministar informisanja,a Seselj ne znam cega....tada je njihova ideja bila i uveli su ljudima harac-tv pretplata vezana za struju,pa ako ne platis-seku ti struju!

matori

pre 10 godina

"...Evropska unija, prema rečima našeg izvora, "nije srećna“ zbog ukidanja pretplate i prelaska RTS i RTV na budžet, dok se polovina članova radne grupe koja piše zakone i dalje protivi stavu države. Kao ideja, pominje se da pretplata ostane uz račun za električnu energiju, ali tako da bude „povezana“ sa računom koji ne bi mogao da se plati bez pretplate..."

1. Evropsku Uniju boli uvo kako će se finansirati rad RTS i RTV, pa je ova priča (laž) namenjena za domaću upotrebu...
2. Radna grupa ima da radi posao koji je dobila, ili treba da se raspusti! (možeš misliti - oni se protive stavu države...)
3. Vezivanje računa za struju i pretplate, tako da se jedno bez drugog ne može platiti, je nezakonito i davalac takve "ideje" bi morao da bude upućen na dopunsku nastavu, jer je diletant...
4. Zašto se ne spominje zaključivanje UGOVORA sa potencijalnim "potrošačima" programa RTS i RTV, što ima zakonskog osnova i sprovodivo je bez majmunluka koji se stalno izmišljaju?
5. Zašto RTS i RTV nisu u ponudi za privatizaciju (ili traženje strateškog partnera), pa neka "žive" od onoga što su u stanju da zarade na slobodnom tržištu i u isto takvoj konkurenciji sa drugim emiterima?
6. Zašto se nigde ne spominje mogućnost skremblovanja emitovanog signala, pa da ga može imati samo onaj ko plati dekodiranje, što je vrlo lako izvodljivo preko danas aktivnih satelitskih i kablovskih distributera?
7. Hoće li pretplatu plaćati i gledaoci van Srbije?

CTPAX

pre 10 godina

Stvarno ne razumem zašto bih plaćao posebno rts-u 500 rsd i još na to kablovsku 1000 rsd? Nek se oni lepo dogovore među sobom i nek im kablovski operater daje neki procenat novca i to je to.Iskreno, pretplatu plaćam jer se bojim da me u budućnosti ne tuže i oderu za velike pare koje neću imati...Da su bezobrazni, bezobrazni su! Država 0 nula.

doktor

pre 10 godina

Kao ideja, pominje se da pretplata ostane uz račun za električnu energiju, ali tako da bude „povezana“ sa računom koji ne bi mogao da se plati bez pretplate?? pa da sedim u mraku u toku zime zato sto necu da finansiram par hiljada dijamantskih plavusa i ostalih parazita???

bole

pre 10 godina

Predlog:
1. 150 din mesecna pretplata gradjana
2. 150 din finansiranje iz budzeta drzave
3. 200 din finansiranje od reklama

Naplata od gradjanstva ce se povecati jer narod nema para da placa 500 din a imacete prihode i iz drugih izvora!Pa odlucite...
(jednoruki krstivoje, 22. maj 2013 23:37)

Za 150 dinara mesečno mogu da kupim neki časopis, strip, ili knjigu kod uličnih prodavaca. Ne pada mi na pamet da te pare dajem na Šljivike i Radašine i Beogradske hronike i Južne vetrove.

misaaa

pre 10 godina

nikad nisam,i necu da vam placam... ukinite RTS ako vam ne valja.. bez vase televiIzije ce sigurno biti "bolji zivot" i mi cemo biti "srecni ljudi bez vasih dosadnih repriza..

Predrag

pre 10 godina

Obavezno, ja rmbačim za 30.000 din ali zato voditeljkice koje nemaju svoje JA niti stav niti znanje treba da primaju oko između 300 i 450 hiljada dinara? Ma važi. Skremblujte RTS pa ko hoće da gleda neka plaća, ja sigurno neću.

Cole

pre 10 godina

Evo ja ovom prilikom kao redovni platiša
javno preklinjem Vladu, nadležne institucije,
RTS, RRA..., da se više odluče šta će da rade
sa RTS-om. Znam da je otrcana fraza, ali hoću,
želim i zahtevam da znam, da li ćete i na koji
način nama redovnim platišama da refundirate
"dobrovoljno" oteti novac za finansiranje
Vladinog servisa. Da li kroz plaćanje struje
uz 10% popusta za struju dok mi ne vratite
i poslednji dinar koji ste mi uzeli, da li u kešu...
Pa Vučiću, Dačiću, Nikoliću..., da li je to ta
socijalna pravda za koju se "zalažete"?

Vlada

pre 10 godina

Pošto je RTS ipak državna ustanova, ajde neka ta država uradi reviziju te ustanove, neka se utvrdi ko kolike plate ima, koliko RTS može samostalno da zaradi, kako se troše sredstva..... pa neka vide da li Tijanić i "elita" zaslužuju zaradu od novog automobila niže srednje klase svakog meseca....takve iznose neka isplaćuju privatne televizije, a ne građani pod obavezom....budžet ili pretplata je potpuno isto, sve ide iz naših džepova!
....ajde da ne pričamo o kvalitetu programa i da ne upoređujemo sa drugim televizijama, ipak je RTS naše pravo da....se smejemo od muke....

Adje bre,cibe sape lopovske od naseg dzepa!

pre 10 godina

Obavestite Dinkica da posto u budzetu nema sredstava za RTS,nemam ih ni ja! Nemam novca da finansiram njegov javni servis,Tijaniceve case,flase,ruckove u Skadarliji jer mi je Dinkic sa slobodnim trgovcima nabio tolike cene da se poreza i marzi ne mogu naplacati,a internet kao cigani 10 racunara pa komsiluk podeli.

h

pre 10 godina

aman ljudi, batalite vise kuknjavu na rts-ov program! taman da svaki dan idu prenosi lige sampiona i holivudske premijere - JA KAO GRADJANIN, NE ZELIM DA KUPUJEM CIGLU OD PARTOKRATSKIH SILEDZIJA!

NČF

pre 10 godina

Gde su sada oni što su klicali Vučiću 'takoe!' kad je lupio šakom o sto da će pretplata biti samo preko njega mrtvog?
Ili nas je nešto mastio, kao što rade već decenijama on i štovane mu kolege... ili ovi sa RTS planiraju ubiti čoveka, daleko bilo.
Uglavnom, pretplata vam ne gine, poštovani glasači. Nema RTS, nema struje! Za to vreme će vam se mazati oči do kraja mandata kojekakvim datumima i pristupima, koji teško da se mažu na leba.

Zeljko

pre 10 godina

A dali iko u ovoj zemlji placa tu pretplatu sem penzionera? ma niko ama bas niko...hleba nemamo da jedemo skoro a treba da placamo da gledamo babu kako se ceslja....Boze jadne li drzave...

ma hajte molim vas

pre 10 godina

pro credit banka sa svojih 15 minuta reklame desetak puta dnevno moze da ih finansira, moja porordica i ja ne gledamo RTS jer nezelimo da gledamo belu ladju, selo gori, a baba se ceslja itd, tako neka moj kablovski distributer meni slobodno iskljuci RTS bicu im zahvalan

jovan

pre 10 godina

Ostaje pretplata, ostaje najveci nivo aflatoksina u Evropi a i Vulin povukao ostavku. Ovo sto zivimo i nije zivot vec falsifikat zivota.Falsifikatori zivota nas uveravaju da je bolji i od samog zivota...

Fidelio

pre 10 godina

Štaje SNS botovi, nešto ste se uspavali danas? Kako to da nema vaših ljigavih hvalospeva još jednoj Vučićevoj genijalnoj ideji? Ili je i vama najzad prekipelo od tolikih laži?

Ja

pre 10 godina

Predlazem da kao meru stednje hitno zatvorite RTS i otpustite sve zaposlene. Ja ionako RTS necu vise placati. Budete li krenuli sa tuzbama i plenidbama, imacete i socijalne nemire na tu temu, a ako zategnete, mozda i revoluciju. Vucicu, pamet u glavu, obecao si, nema izvlacenja...

Davor

pre 10 godina

A taman je danas SNS izdala saopstenje kako je nas dragi predsednik odrzao svoja obecanja kad ono izgleda da nece ni ovo jedno jedino! Godinu dana prodje a pamtice te po silnim odlikovanjima koje podelio! A da pored toga i po prodanom Kosovu i gorem stanju u zemlji nego pre godinu dana ali evo predvidjam da sutra izlazi saopstenje kako je Djilas kriv za rts pretplatu. Odo ja do kladze jer je ovo sigurica!!! Ajmo SNS aktivisti, pokazite se ponovo i u roku od minut ili dva desetine negativnih ocena

Flavije sa Slavije

pre 10 godina

Dinkic mi jos uvek duguje 1000e + zatezne kamate, uskoro ga tuzim i trazicu da me isplati taj propali i zastareli ekonomista, Vucic po obicaju laze, uvesce i pretplatu za propalu zvezdu a Toma ko kupljena diploma, na stiroporu zavrsio fax pa sada izgubio pamcenje, TV pretplatu necu da placam.

igor

pre 10 godina

Hahaha rtv-u 20 miliona evra godisnje a narod od svog kvalitetnog programa samo gleda onu zezalicu "drzavni posao" koja traje 10-tak min. Srecno u naplati.

Okac

pre 10 godina

Jutros u pet do pet slušam emisliju "Srpski na srpskom".
Emisija je trajala PET minuta a "potpisalo se" PET autora.
Znači svakom po minut. Koliko autora bi trebalo
za emisiju od 60 minuta? To da plaćamo?

Milosh

pre 10 godina

Jos da povezu pretplatu sa racunom za elektricnu energiju, pa ima da im ***** ***** svima. Pre bih placao za B92 nego za onaj jadni RTS.

Milos

pre 10 godina

Veliko razocarenje bi bilo za mene da moram da nastavim da dajem 500 dinara mesecno za program koji gotovo i da ne gledam. Kazem gotovo jer po nekad, igrom slucajeva, naletim na RTS dok menjam kanale da vidim ima li sta zanimljivo. Posto na RTS-u vrte reklame ili repriziraju reprizu nebrojeno puta reprizirane serije, nastavljam dalje!

Davor

pre 10 godina

Preko 4 milijadre kredita a nema par miliona za rts. GDE SU PARE??? Izgleda da oni koji vicu drz lopava su uvek najveci lopovi! Lude li zemlje, pa neka i dalje veruju postenim radikalima!

Petar

pre 10 godina

Posto je RTS servis svih gradjana Srbije, onda treba lepo sprovesti referendum o tome da li gradjani zele RTS - i siguran sam da ce 90% biti za to da se RTS ukine, a te pare lepo iskoriste za neke zaista potrebne i korisne stvari.

Aleksandar

pre 10 godina

Se ovi prave mutavi ili sta? I jedna i druga pretplata su nezakonite. Prevelik broj zaposlenih za tako malu televiziju. Televizija koja se finansira od strane reklama. Poznato je koliko kosta sekund reklame. Druge televizije su primer kako funkcionisu bez ikakve pretplate. Osim ako nisu satelitskog ili kablovskog tipa, bez reklama. Cak je i vrlo bezobrazno da mi, platise, placamo gledanje reklama na televiziji, posebno sto je sada uvedeno to i na nekim stranim kanalima u okviru kablovske ponude. Gledam Animal Planet, pljas, reklame za proizvode i usluge.
Mnogo stvari, koji se ticu ove RTS-a, a i ove drzave, tj. donosioca takvih zakona, su nelegalne. Kao i da se kose sa mnogim zakonima.

K. An

pre 10 godina

Ispravite me ako grešim za finansiranje rtv-a treba 60 mil evra!?
zasto onda nije onda i tolika sadašnja TV pretplata 60.000.000 evra/6.000.000 gradjana = 10 evra godišnje po stanovniku godišnje a ne kao sto je sada 500 mesečno.

Da se razumemo nikako ne opravdavam da se rts finansira iz budžeta države jer ne želim da država odredjuje kako ce trošiti moj novac koji su pokupili porezima i onda da daju onima za koje misle oni da im treba, ovako bar gradjani odlučuju da li ce im dati ili ne.

Nadam se da ćete objaviti moj komentar!

RTS je bio i ostao ZLO

pre 10 godina

Ne ostaje pretplata, ali treba investirati u RTS i to tako što ga treba srušiti do temelja a onda to mesto zaliti velikom količinom betona. Čitav prostor ograditi da građani nebi bili izloženi štetnom dejstvu koje je ipak moguće. U blizini postaviti i tablu na kojoj treba da piše "NE PONOVILO SE".

Student

pre 10 godina

Dokle god se budu pustale reprize "serija rekordne gledanosti" , a ne liga sampiona utorkom ( ili pak ova nasa tuzna liga ) JA NE PLACAM!!!!!

vojvođanin

pre 10 godina

tako je zadržite debilnu televiziju za debilan narod!!!
kad toliko lepe serije ne može da zapamti, pa ih stalno ponavljaju :)

NegrojevicN

pre 10 godina

Pretplata za RTS ce se verovatno placati iz 2 razloga, zato sto je to televizija na prostoru cele Srbije i takav
joj je i program koji ide u korist gradjanima i iz manjih mesta koji nemaju gradcku televiziju i drugi razlog zato sto prikazuje prenos skupstine uzivo.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Mihona Marque Facebook, 22. maj 2013 23:46)

Jel moj problem sto hvatas RTS na krompir?

aaa

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da placam njihovo glupiranje snimanja milion kojekakvih serija za polusvet. A za delic tog novca mogu da preuzmu neke naucne programe (BBC pre svega) i edukuju narod. Ako je to skupo, mogu sami da snimaju. Nije potrebna visoka produkcija, samo malo pameti i kreativnosti da se zainteresuje gledalac.

MEDIJANA

pre 10 godina

Investicije RTS u Nisu, za regionalni centar Srbije,su dva polovna vozila iz 90 i neke. Ugasen radio Nis, i ne verujem vise od 5 minuta spominjanja juga Srbije,na kanalima RTS,odnosno RTB kao nekada! Bojkot !!!

бидермајер

pre 10 godina

Kome treba repriza reprizine reprize? Ugasimo RTS a Tijanicu otkaz.
(sova, 23. maj 2013 07:55)

Одличан коментар.

Угасити ртс би требао бити императив сваком иоле мислећем индивидуму. Даклем петиција је једини излаз да се супроставимо "пијавицама".

Zeljko

pre 10 godina

Neko radi ceo dan za tih 500 dinara... Sramota!
Ukoliko ima priliku da radi uopste.
Sobzirom na jedinstvo naroda po pitanju RTS pretplate, sumnjam da ce se ista promeniti. Jedino sto svi koji su neki period ili sve vreme placali, pouceni lekcijom o selektivno pravdi, vise to nece ciniti.

rob seljak

pre 10 godina

Ja zivim na selu i imam registrovano poljo.privredno gazdinstvo. Kad sam obnavaljao registraciju receno mi je da ce se najverovatnije subvencije skidati sa racuna za rts pa ono sto ostane meni.... katastrofa....

Duci0167

pre 10 godina

Interesantno kako se EU spominje samo kad su nameti u pitanju. Zasto se ne uvedu EU zakoni na visljim nivoima da se uvede nekog reda tamo gde se najvise krade. Imaju oni leka za fantomske firme i otimacinu politicara,ne brinite ali to ne odgovara vodjama. Narod zato i stvara odbojnost ka Evropi a tako im se i servira. Ne bi ni struje imali da nije njihovih donacija i finansiranja EPS-a,to se nigde ne spominje.

repus

pre 10 godina

била нада после избора да ће бар миолиметар биоти боље али идемои ка горем динар нису укинули преко којег се пљачкају грађани тв претплата којом грађани финасирају лажи и нечије џепове прети нам увођење виза о косову да не пишем наставља се демагогија и убеђивање како је боље ја као сељак ништа не осећам тај бољитак све је и даље скупо

Gorance

pre 10 godina

Kao i uvek laz od strane Dinkica (ako se neko seca akcija, to je taj sablon). Taman ljudi sad ne placaju, pa kad se skupi lepo parica, 10tak hiljada, drzava rokne i kamatice i opala eto hranjenja inflacije i javnih firmi.
Ako se i tad nista ne desi (citaj: narod ne reaguje) znaci da nam je lepo.

tuzite nas sta cekate?

pre 10 godina

"Evropska unija, prema rečima našeg izvora, "nije srećna“ zbog ukidanja pretplate i prelaska RTS i RTV na budžet..."

Koliko je srecna EU zbog bede i siromstva u kojoj zive gradjani Srbije dok ih drzava sve vise oipterecuje nenormalno visokim nametima za usluge koje niti koriste niti mogu da plate?
Ova agonija sa pretplatom hitno mora da se zavrsi ili tuzbama i zaplenama imovine od strane drzave protiv ogromne vecine svojih gradjana ili ukidanjem. Ovo stanje ni na nebu ni na zemlji vise ne moze da egzistira ali Eliot Nes i ostatak drzavnog vrha nemaju vremena da rese niti jedan jedini zivotni i ekonomski problem u ovoj zemlji posto ce se do kraja mandate baviti samo Kosovom gde takodje nista nece resiti.

Sofija

pre 10 godina

Vi novinari kada treba da. pohvalite nekoga nista a inace samo pljujete. MORA RTS DA SMANJI TROSKOVE AKO HOCE PARE. Realno nema potrebe za tolikom sredstvima, kako se dr televizije osrzavaju?

dejan

pre 10 godina

ja sam do sad plaćao. ali posto po zakonu ustvari nisam morao i na kraju sam ispao viđala ne vidim zašto bi sad. plaćaću opet ali prvo neka plate stari dužnici

Citizen

pre 10 godina

Reč pretplata može da izazove zabunu, jer je pretplata uvek dobrovoljna (uporno se pominje RRA umesto Savet RRA). Ovde je reč o državnoj taksi, koja se, kao i sve takse (porezi, nameti) mora plaćati. Zašto većina građana želi da RTS ide na budžet? Onda nema javnog servisa i glavni je urednik državne televizija onda vlada ili čovek zadužen da uređuje sve medije. Bio sam uveren da se neće ići na budžet jer je na vlast izvršen snažan pritisak iz Evrope. Nekoliko godina trajalo je to ubeđivanje da se uvede taksa i RTS (javni servis) odvoji od države. A to što urednici i novinari ove kuće dozvoljavaju da im direktor, koji sa programom nema ništa, ptavi vesti i što poslušni urednici vezuju konja gde im gazda kaže, to je posebna priča. Ništa nije tako odbojno kao informisanje koje nije slobodno i nezavisno.

neko

pre 10 godina

Vec sam negde rekao da drzava nema para za RTS.
To su ogromna sredstva.

Po mom misljenju, hitno treba svesti RTS na normalnu meru, ukinuti PDV na pretplatu, a zatim smanjiti mesecnu pretplatu na 100 dinara.

Ovaj iznos se onda moze vezati za struju i mora se naplatiti svima. Dakle, naplata mora biti 100%.

pera

pre 10 godina

Ako ce drzavica da oprosti dugove onima koji nisu placali RTS pretplatu, da li to znaci da ce onima koji su je placali da vrati novac ? Znaci,kao i za uvoz automobila iz Cg, kada to nije bilo moguce, nismo svi gradjani isti pred zakonom. Na zalost.

AlekS

pre 10 godina

Alo Ljutiše, televizijsku pretplatu morate da plaćate jer svaka država mora da ima svoju televiziju. To ce vam gospodin Aleksandar Vučić objasniti ovih dana jer ste do sada bili neobavešteni zbog čega je to za vas dobro. Uostalom, sada kada je rešeno pitanje bacanja novca na Kosovo, svima će nam porasti standard, pa nam tih tričavih 500 neće predstavljati teret.

Mihona Marque Facebook

pre 10 godina

Pretplata za RTS ce se verovatno placati iz 2 razloga, zato sto je to televizija na prostoru cele Srbije i takav
joj je i program koji ide u korist gradjanima i iz manjih mesta koji nemaju gradcku televiziju i drugi razlog zato sto prikazuje prenos skupstine uzivo.

Dragance

pre 10 godina

Uvek sam placao, a i dalje cu placati predplatu, zato sto je to moja zakonska OBAVEZA. Ko ne postuje zakon mora da snosi sankcije. Ako se sa time ne slazete, onda imate izbore pa pazite sta birate !!! Mislili ste da su "oni" najgori. Ispostavlja se da su SVI ISTI, sta god i gori od "onih". E, pa sad trazili ste gledajte (t.j. trpite).

lelica iz Banata

pre 10 godina

Da li neko, stvarno, u ovoj debilnoj zemlji misli da je ljudima gladnim, zednim, bosim, stalo do rts-a ?? Cije je to sredsto informisanja? Svake vlade koja zasedne u fotelju i zavuce ruke u med i mleko. Bre, shvatite vise, 'be se narodu i za vas i za rts. Bice ovde govnjivih motki uskoro! Ja jos onomad rekoh - ajmo ljudi da se u subotu okupimo spontano svako u svom gradu, pa da razjurimo svu bagru koja nas je uzjasila. Ovo se vise ne da izdrzati!

UUUAAA

pre 10 godina

PREKO SATELITSKE antene, BESPLATNO, signal rts/a se moze gledati BESPLATNO, u
CELOJ EVROPI.
Mi da plaćamo A NEKO U EVROPI može ako hoće da gleda RTS besplatno?

ovde narod da plaća da bi neko sa 2000-3000 evra platom u evropi gledao besplatno?

Milan

pre 10 godina

Kako je navedeno, za odrzavanje RTS + RTV treba godistnje 60 + 20 = 80 miliona evra. Kada se to prevede na dnevni nivo ispada da se u proseku potrosi skoro 220 hiljada evra dnevno! Za sta, bre?

Neka neko ispred RTS-a javnosti ispostavi racune narodu pa da vidimo ko se rasipa parama.

Omladina umire jer nema para za lecenje u inostranstvu a oni spucaju 220 hiljada za dan, od cega bi se moglo izleciti 5-6 teze obolelih pacijenata.

obecanja ludom radovanja

pre 10 godina

Bice vise jeftine struje - nema nista od toga, ali ce da poskupi struja.

Vraticemo propisani nivo aflatoksina za 15 dana na EU standard - prodjose meseci i nista.

Ukinucemo pretplatu - necemo ukinuti pretplatu.

Resicemo glasacke listice - necemo ih resiti.

Bilo je jos toga, ali eto....

slavko

pre 10 godina

najbolji su svi ovi sto pisu da ne gledaju rts, a zijaju u njega svaki dan, dnevnik, pa sport, pa evrovizija, pa serije (gledali bi surdu i otpisane po milion puta), pa kad se zazele zvuka sa ognjista gde su rodjeni gledaju i sljivik i jedna pesma i tako dalje. vriste kako nema kulture i emisija obrazovnih programa, a nikada nisu ni pogledali rts programsku semu cega sve ima...ali najbitnije je po netu pisati kako ne gledaju rts i ne placaju pretplatu. ostaje onda kao vas izbor pink i ostali sund ili ste svi odrasli na bbc, rai, discovery, animal planet, 24 kitchen i slinim programima? bezobrano i maliciozno, realnije malo. cega se pametan stidi, time se budala ponosi...

Mira

pre 10 godina

Kad povecaju plate tj. Zivotni standard tada neka traze da se plati pretplata. A i,ako vec gradjani placaju, zasto se nekad nisu pitali za vrstu emisija koje zele da gledaju?

NikolaD

pre 10 godina

Sta nas pravite ludima!?
Te nije po zakonu placati TV pretplatu, te TV pretplata je obavezna.
Hoce li neko da izadje vec jednom sa informacijom da li je placanje TV pretplate dobrovoljno ili je obavezno?
Kakvi ste vi bre novinari?
Kakvi ste vi bre drzavnici?

Da li je plan da se rasturi RTS pa da se privatizuje uz masnu proviziju?
Daj te revizore tamo i skloni vise tog Tijanica dosadio je i bogu inarodu, postavi nekog strucnjaka da sredi stanje tamo, smanji troskove, napravi nesto od te televizije da imam zasto da placam.

Odavno mi se gadite.

Nada Stamenovic

pre 10 godina

Ukinice TV preplatu socijali. Ha !!! A zato je Ministarstvo energetike u aprilu skinulo veliki broj socijale koja vise nema popusta na struju ! Xaxaxaxa... Velika mudrost !

Слаба држава

pre 10 godina

Јао, објашњења ових што не плаћају претплату: као, "не гледају" РТС. Ма, немојте. Ево, и ја лежем чим се смркне, и НЕЋУ да плаћам јавно осветљење. И?
Поента је да нам је држава слаба, и све се врти око тога. А, када је тако, све се релативизује: и обавезе према држави, и судске пресуде, и понашање хулигана. Значи, када би држава увела ефикасне механизме и доследно их буде спроводила, сви ће да плаћају- као беле лале; па и ови анонимни адвокати који траже неке тобожње рупе у закону и потпуно неутемењено подбуњују народ. А, када држава буде ефикасно радила, биће већих средстава у буџету, и свима ће да буде боље. Али, не, ми уживамо у нашем ситном, пакосном подваљивању.

maxim

pre 10 godina

hahahahahaha pazi kad se znalo da neće ukinuti pretpatu. N E S M E J U
Tijanić je nezgodan igrač...ajd sad kad se mora nije teško.

Ali ja imam PITANJA za VUČIĆA kao PRAVNIKA:

1.Da li je moguće(DA LI SME) da javni servis (koji trazi 60miliona nekih para) NEMA SVOJ RAČUN nego se šlepa preko struje? da li plaća PDV?
2. da li je to perfidna igrica da niko od nas ni na mišiće ne može da uplati koju žutu banku "više" za struju,da bi bilo lakše na-zimu,već sve pare poharači RTS?
3.da li ste znali da je EPS prekršio zakon o tajnosti ličnih podataka dajući iste trećem licu( RTS)? Jel to kažnjivo? Koje ste mere preduzeli?
4.Da li sam ja u bilo kakvoj zakonskoj obavezi, ako je neki zakon izglasan, a ja nisam potpisnik ugovora sa tim "trećim " licem koje mi je nametnuto??
5.Da li je i koja tačka zakona o obligacionim odnosima povređena i ako jeste,šta ste preduzeli??? ecc,ecc

Laki

pre 10 godina

Laže dinkić da nema para. Ima para , al idu na razne strane. Pitanje za vladu : Zašto Državna Lutrija Srbije plaća ogroman novac televiziji Pink, i TV Prvoj - za prenos izvlačenja Loto - a i Binga ? Zašto ta izvlačenja nisu na državnoj televiziji, pa da njoj bude plčaćeno, a ne tamo nekim privatnim televizijama. To nema smisla , da Država naplaćuje građanima TV pretplatu, a u isto vreme ta ista država plaća nekom nekoj privatnoj televiziji za nešto što može sama da emituje. Mora da je neko uzeo velike pare za to !

Mihona Marque Facebook

pre 10 godina

Pretplata za RTS ce se verovatno placati iz 2 razloga, zato sto je to televizija na prostoru cele Srbije i takav
joj je i program koji ide u korist gradjanima i iz manjih mesta koji nemaju gradcku televiziju i drugi razlog zato sto prikazuje prenos skupstine uzivo.

nemnemanja

pre 10 godina

Cela igra se vrti oko toga da se slomi i zatvori RTV, pa da se onda iz pepela uzdigne RTS, a sva tehnika odnese u Beograd i podeli medju drugarima. Pare drugarima, medijsko jednoumlje nacionalistima i protivnicima Vojvodine i pasaluk slavi.
Vec smo gledali tu pricu. Pazite sta vam kazem.

Davor

pre 10 godina

A taman je danas SNS izdala saopstenje kako je nas dragi predsednik odrzao svoja obecanja kad ono izgleda da nece ni ovo jedno jedino! Godinu dana prodje a pamtice te po silnim odlikovanjima koje podelio! A da pored toga i po prodanom Kosovu i gorem stanju u zemlji nego pre godinu dana ali evo predvidjam da sutra izlazi saopstenje kako je Djilas kriv za rts pretplatu. Odo ja do kladze jer je ovo sigurica!!! Ajmo SNS aktivisti, pokazite se ponovo i u roku od minut ili dva desetine negativnih ocena

Olgica

pre 10 godina

secam se,kad su radikali bili u vlasti sa Milosevicem,bese Vucic tad ministar informisanja,a Seselj ne znam cega....tada je njihova ideja bila i uveli su ljudima harac-tv pretplata vezana za struju,pa ako ne platis-seku ti struju!

NČF

pre 10 godina

Gde su sada oni što su klicali Vučiću 'takoe!' kad je lupio šakom o sto da će pretplata biti samo preko njega mrtvog?
Ili nas je nešto mastio, kao što rade već decenijama on i štovane mu kolege... ili ovi sa RTS planiraju ubiti čoveka, daleko bilo.
Uglavnom, pretplata vam ne gine, poštovani glasači. Nema RTS, nema struje! Za to vreme će vam se mazati oči do kraja mandata kojekakvim datumima i pristupima, koji teško da se mažu na leba.

Cole

pre 10 godina

Evo ja ovom prilikom kao redovni platiša
javno preklinjem Vladu, nadležne institucije,
RTS, RRA..., da se više odluče šta će da rade
sa RTS-om. Znam da je otrcana fraza, ali hoću,
želim i zahtevam da znam, da li ćete i na koji
način nama redovnim platišama da refundirate
"dobrovoljno" oteti novac za finansiranje
Vladinog servisa. Da li kroz plaćanje struje
uz 10% popusta za struju dok mi ne vratite
i poslednji dinar koji ste mi uzeli, da li u kešu...
Pa Vučiću, Dačiću, Nikoliću..., da li je to ta
socijalna pravda za koju se "zalažete"?

Flavije sa Slavije

pre 10 godina

Dinkic mi jos uvek duguje 1000e + zatezne kamate, uskoro ga tuzim i trazicu da me isplati taj propali i zastareli ekonomista, Vucic po obicaju laze, uvesce i pretplatu za propalu zvezdu a Toma ko kupljena diploma, na stiroporu zavrsio fax pa sada izgubio pamcenje, TV pretplatu necu da placam.

Fidelio

pre 10 godina

Štaje SNS botovi, nešto ste se uspavali danas? Kako to da nema vaših ljigavih hvalospeva još jednoj Vučićevoj genijalnoj ideji? Ili je i vama najzad prekipelo od tolikih laži?

Ja

pre 10 godina

Predlazem da kao meru stednje hitno zatvorite RTS i otpustite sve zaposlene. Ja ionako RTS necu vise placati. Budete li krenuli sa tuzbama i plenidbama, imacete i socijalne nemire na tu temu, a ako zategnete, mozda i revoluciju. Vucicu, pamet u glavu, obecao si, nema izvlacenja...

AlekS

pre 10 godina

Alo Ljutiše, televizijsku pretplatu morate da plaćate jer svaka država mora da ima svoju televiziju. To ce vam gospodin Aleksandar Vučić objasniti ovih dana jer ste do sada bili neobavešteni zbog čega je to za vas dobro. Uostalom, sada kada je rešeno pitanje bacanja novca na Kosovo, svima će nam porasti standard, pa nam tih tričavih 500 neće predstavljati teret.

jednoruki krstivoje

pre 10 godina

Predlog:
1. 150 din mesecna pretplata gradjana
2. 150 din finansiranje iz budzeta drzave
3. 200 din finansiranje od reklama

Naplata od gradjanstva ce se povecati jer narod nema para da placa 500 din a imacete prihode i iz drugih izvora!Pa odlucite...

Dragance

pre 10 godina

Uvek sam placao, a i dalje cu placati predplatu, zato sto je to moja zakonska OBAVEZA. Ko ne postuje zakon mora da snosi sankcije. Ako se sa time ne slazete, onda imate izbore pa pazite sta birate !!! Mislili ste da su "oni" najgori. Ispostavlja se da su SVI ISTI, sta god i gori od "onih". E, pa sad trazili ste gledajte (t.j. trpite).

Max_NS_021

pre 10 godina

Predlažem model apsolutne gradjanske neposlušnosti i neplaćanje reketa Tijaniću.
Neka mi daju mogućnost izbora, i ja ću istog trenutka potpisati da plaćam TV B92.

Otrcan sam,a bicete i vi(politicari)

pre 10 godina

@jednoruki krstivoje, 22. maj 2013 23:37 Ma sad je princip,necu im dati ni 5 dinara,ni 50 para da zaokruze.
A ovi sto prozivaju Vucica,nek se sete njihovog velikana Djindjica,pa su ovi njegovi hodocasnici jos uveli privatnu prinudnu naplatu u vidu izvrsitelja!
Marze na hranu i higijenu idu i do 100%.
Uvedite zakon da bude sve u medjunarodnim okvirima,barem evropskim od plata do trgovackih marzi,pa i poreza.To se radi direktivom i dekretom

BeliAndjeo

pre 10 godina

Na celo svakog drzavnog preduzeca da stavite mlade, pametne i sposobne ljude pa da vidite kako se drzava razvija...korumpirani politicari i matori jarci zreli za penziju su nam dosli glave.

neko

pre 10 godina

Vec sam negde rekao da drzava nema para za RTS.
To su ogromna sredstva.

Po mom misljenju, hitno treba svesti RTS na normalnu meru, ukinuti PDV na pretplatu, a zatim smanjiti mesecnu pretplatu na 100 dinara.

Ovaj iznos se onda moze vezati za struju i mora se naplatiti svima. Dakle, naplata mora biti 100%.

Mare

pre 10 godina

U RTS-u je uhlebljeno 4.000 ljudi?! Da vidimo u svetu kako to ide.

-CNN - 3950 zaposlenih u celom svetu.
-CNN Sport Illustred - 74. zaposlenih
-CNN Headline News - 230. zaposlenih
-Cable News Network - 2200. zaposlenih
-MSNBC - 450. zaposlenih
-Fox News Channel - 880. zaposlenih
-CNBC - 400. zaposlenih.

Da li oni iz RTS-a stvarno misle da će gradjani da plaćaju njihovo plandovanje. Pojedine voditeljke imaju platu oko 8.000e...! Ako se ukine pretplata, a država i dalje nastavi da baca pare na RTS, to je isto. Plaćanje pretplate je direktno uzimanje (500 din. svakog meseca), a ovako ako država preuzme vama ne ide iz novčanika na RTS, ali ide iz budžeta - nije šija, nego vrat. Kompletno raspuštanje RTS-a kao konačno rešenje, više od 400 zaposlenih tamo ne treba da ima.

strazbur je streptomicin

pre 10 godina

"Kao ideja, pominje se da pretplata ostane uz račun za električnu energiju, ali tako da bude „povezana“ sa računom koji ne bi mogao da se plati bez pretplate. S druge strane, te obaveze bi bili oslobođeni građani sa socijalnim energetskim kartama"
Ovo je potpuno nelegalno i po srpskim zakonima (i Ustavu) i po evropskim i po medjunarodnom pravu. Ako naprave ovo idemo do Strazbura.

Citizen

pre 10 godina

Reč pretplata može da izazove zabunu, jer je pretplata uvek dobrovoljna (uporno se pominje RRA umesto Savet RRA). Ovde je reč o državnoj taksi, koja se, kao i sve takse (porezi, nameti) mora plaćati. Zašto većina građana želi da RTS ide na budžet? Onda nema javnog servisa i glavni je urednik državne televizija onda vlada ili čovek zadužen da uređuje sve medije. Bio sam uveren da se neće ići na budžet jer je na vlast izvršen snažan pritisak iz Evrope. Nekoliko godina trajalo je to ubeđivanje da se uvede taksa i RTS (javni servis) odvoji od države. A to što urednici i novinari ove kuće dozvoljavaju da im direktor, koji sa programom nema ništa, ptavi vesti i što poslušni urednici vezuju konja gde im gazda kaže, to je posebna priča. Ništa nije tako odbojno kao informisanje koje nije slobodno i nezavisno.

slavko

pre 10 godina

najbolji su svi ovi sto pisu da ne gledaju rts, a zijaju u njega svaki dan, dnevnik, pa sport, pa evrovizija, pa serije (gledali bi surdu i otpisane po milion puta), pa kad se zazele zvuka sa ognjista gde su rodjeni gledaju i sljivik i jedna pesma i tako dalje. vriste kako nema kulture i emisija obrazovnih programa, a nikada nisu ni pogledali rts programsku semu cega sve ima...ali najbitnije je po netu pisati kako ne gledaju rts i ne placaju pretplatu. ostaje onda kao vas izbor pink i ostali sund ili ste svi odrasli na bbc, rai, discovery, animal planet, 24 kitchen i slinim programima? bezobrano i maliciozno, realnije malo. cega se pametan stidi, time se budala ponosi...

Слаба држава

pre 10 godina

Јао, објашњења ових што не плаћају претплату: као, "не гледају" РТС. Ма, немојте. Ево, и ја лежем чим се смркне, и НЕЋУ да плаћам јавно осветљење. И?
Поента је да нам је држава слаба, и све се врти око тога. А, када је тако, све се релативизује: и обавезе према држави, и судске пресуде, и понашање хулигана. Значи, када би држава увела ефикасне механизме и доследно их буде спроводила, сви ће да плаћају- као беле лале; па и ови анонимни адвокати који траже неке тобожње рупе у закону и потпуно неутемењено подбуњују народ. А, када држава буде ефикасно радила, биће већих средстава у буџету, и свима ће да буде боље. Али, не, ми уживамо у нашем ситном, пакосном подваљивању.

loco

pre 10 godina

Tako je breee,ocu i dalje da gledam Gigu i Bosiljcica,prosto sam lud bez njih,a i Dragojlo postaje konobar tako da se serija zakuvava polako:-)

Total TV

pre 10 godina

Ako struja ne bude mogla da se plati bez pretpalte RTS-a, još bolje, nećemo onda ni struju plaćati ...Nemožete terati ljude da plaćaju ono što ne žele ...

dejan

pre 10 godina

ja sam do sad plaćao. ali posto po zakonu ustvari nisam morao i na kraju sam ispao viđala ne vidim zašto bi sad. plaćaću opet ali prvo neka plate stari dužnici

bole

pre 10 godina

Predlog:
1. 150 din mesecna pretplata gradjana
2. 150 din finansiranje iz budzeta drzave
3. 200 din finansiranje od reklama

Naplata od gradjanstva ce se povecati jer narod nema para da placa 500 din a imacete prihode i iz drugih izvora!Pa odlucite...
(jednoruki krstivoje, 22. maj 2013 23:37)

Za 150 dinara mesečno mogu da kupim neki časopis, strip, ili knjigu kod uličnih prodavaca. Ne pada mi na pamet da te pare dajem na Šljivike i Radašine i Beogradske hronike i Južne vetrove.

NegrojevicN

pre 10 godina

Pretplata za RTS ce se verovatno placati iz 2 razloga, zato sto je to televizija na prostoru cele Srbije i takav
joj je i program koji ide u korist gradjanima i iz manjih mesta koji nemaju gradcku televiziju i drugi razlog zato sto prikazuje prenos skupstine uzivo.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Mihona Marque Facebook, 22. maj 2013 23:46)

Jel moj problem sto hvatas RTS na krompir?

Petar

pre 10 godina

Posto je RTS servis svih gradjana Srbije, onda treba lepo sprovesti referendum o tome da li gradjani zele RTS - i siguran sam da ce 90% biti za to da se RTS ukine, a te pare lepo iskoriste za neke zaista potrebne i korisne stvari.

Budimir Zenović

pre 10 godina

Je l' to Mladja opet pokusava da zbog necijih interesa srusi vladu u kojoj sedi? Dok to i slicna mu stvorenja ne zavrse u zatvoru, nema nama napred, makar pet datuma dobili.

СРБИНКО 036

pre 10 godina

ипак ме неће видети незаконита преплата ртс/а ......џабе плашење народа.....огуглали смо......

miki

pre 10 godina

za rts 500 dindzi ja mislim da je previse....a zauzvrat nema utakmica, nba lige i da ne nabrajam.....a mesta ima za adanju polak i njene emisije po tajvanu , japanu i drugim destinacijama....dok u eu na tv ima svega ovde ce da ti crkne televizor posto se samo rts finansira i po obicaju tijanic ima al gradjani nemaju...

RTS je bio i ostao ZLO

pre 10 godina

Ne ostaje pretplata, ali treba investirati u RTS i to tako što ga treba srušiti do temelja a onda to mesto zaliti velikom količinom betona. Čitav prostor ograditi da građani nebi bili izloženi štetnom dejstvu koje je ipak moguće. U blizini postaviti i tablu na kojoj treba da piše "NE PONOVILO SE".

Student

pre 10 godina

Dokle god se budu pustale reprize "serija rekordne gledanosti" , a ne liga sampiona utorkom ( ili pak ova nasa tuzna liga ) JA NE PLACAM!!!!!

repus

pre 10 godina

била нада после избора да ће бар миолиметар биоти боље али идемои ка горем динар нису укинули преко којег се пљачкају грађани тв претплата којом грађани финасирају лажи и нечије џепове прети нам увођење виза о косову да не пишем наставља се демагогија и убеђивање како је боље ја као сељак ништа не осећам тај бољитак све је и даље скупо

Milosh

pre 10 godina

Jos da povezu pretplatu sa racunom za elektricnu energiju, pa ima da im ***** ***** svima. Pre bih placao za B92 nego za onaj jadni RTS.

aaa

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da placam njihovo glupiranje snimanja milion kojekakvih serija za polusvet. A za delic tog novca mogu da preuzmu neke naucne programe (BBC pre svega) i edukuju narod. Ako je to skupo, mogu sami da snimaju. Nije potrebna visoka produkcija, samo malo pameti i kreativnosti da se zainteresuje gledalac.

doktor

pre 10 godina

Kao ideja, pominje se da pretplata ostane uz račun za električnu energiju, ali tako da bude „povezana“ sa računom koji ne bi mogao da se plati bez pretplate?? pa da sedim u mraku u toku zime zato sto necu da finansiram par hiljada dijamantskih plavusa i ostalih parazita???

igor

pre 10 godina

Hahaha rtv-u 20 miliona evra godisnje a narod od svog kvalitetnog programa samo gleda onu zezalicu "drzavni posao" koja traje 10-tak min. Srecno u naplati.

sale

pre 10 godina

Predlazem da 500 din uplacujemo za narodne kuhinje ili za pomoc deci koja nemaju osnovna sredstva za zivot. Uradili bi pravu stvar a novac bi otisao tamo gde treba a ne da bacamo novac u bunar pored ove bede. Ako rts ne moze da funkcionise kao druge tv stanice od reklama onda neka se ugase, zao mi je gospodo to se zove kapitalizam.

pera

pre 10 godina

Ako ce drzavica da oprosti dugove onima koji nisu placali RTS pretplatu, da li to znaci da ce onima koji su je placali da vrati novac ? Znaci,kao i za uvoz automobila iz Cg, kada to nije bilo moguce, nismo svi gradjani isti pred zakonom. Na zalost.

ma hajte molim vas

pre 10 godina

pro credit banka sa svojih 15 minuta reklame desetak puta dnevno moze da ih finansira, moja porordica i ja ne gledamo RTS jer nezelimo da gledamo belu ladju, selo gori, a baba se ceslja itd, tako neka moj kablovski distributer meni slobodno iskljuci RTS bicu im zahvalan

matori

pre 10 godina

"...Evropska unija, prema rečima našeg izvora, "nije srećna“ zbog ukidanja pretplate i prelaska RTS i RTV na budžet, dok se polovina članova radne grupe koja piše zakone i dalje protivi stavu države. Kao ideja, pominje se da pretplata ostane uz račun za električnu energiju, ali tako da bude „povezana“ sa računom koji ne bi mogao da se plati bez pretplate..."

1. Evropsku Uniju boli uvo kako će se finansirati rad RTS i RTV, pa je ova priča (laž) namenjena za domaću upotrebu...
2. Radna grupa ima da radi posao koji je dobila, ili treba da se raspusti! (možeš misliti - oni se protive stavu države...)
3. Vezivanje računa za struju i pretplate, tako da se jedno bez drugog ne može platiti, je nezakonito i davalac takve "ideje" bi morao da bude upućen na dopunsku nastavu, jer je diletant...
4. Zašto se ne spominje zaključivanje UGOVORA sa potencijalnim "potrošačima" programa RTS i RTV, što ima zakonskog osnova i sprovodivo je bez majmunluka koji se stalno izmišljaju?
5. Zašto RTS i RTV nisu u ponudi za privatizaciju (ili traženje strateškog partnera), pa neka "žive" od onoga što su u stanju da zarade na slobodnom tržištu i u isto takvoj konkurenciji sa drugim emiterima?
6. Zašto se nigde ne spominje mogućnost skremblovanja emitovanog signala, pa da ga može imati samo onaj ko plati dekodiranje, što je vrlo lako izvodljivo preko danas aktivnih satelitskih i kablovskih distributera?
7. Hoće li pretplatu plaćati i gledaoci van Srbije?

Vlada

pre 10 godina

Pošto je RTS ipak državna ustanova, ajde neka ta država uradi reviziju te ustanove, neka se utvrdi ko kolike plate ima, koliko RTS može samostalno da zaradi, kako se troše sredstva..... pa neka vide da li Tijanić i "elita" zaslužuju zaradu od novog automobila niže srednje klase svakog meseca....takve iznose neka isplaćuju privatne televizije, a ne građani pod obavezom....budžet ili pretplata je potpuno isto, sve ide iz naših džepova!
....ajde da ne pričamo o kvalitetu programa i da ne upoređujemo sa drugim televizijama, ipak je RTS naše pravo da....se smejemo od muke....

бидермајер

pre 10 godina

Kome treba repriza reprizine reprize? Ugasimo RTS a Tijanicu otkaz.
(sova, 23. maj 2013 07:55)

Одличан коментар.

Угасити ртс би требао бити императив сваком иоле мислећем индивидуму. Даклем петиција је једини излаз да се супроставимо "пијавицама".

lelica iz Banata

pre 10 godina

Da li neko, stvarno, u ovoj debilnoj zemlji misli da je ljudima gladnim, zednim, bosim, stalo do rts-a ?? Cije je to sredsto informisanja? Svake vlade koja zasedne u fotelju i zavuce ruke u med i mleko. Bre, shvatite vise, 'be se narodu i za vas i za rts. Bice ovde govnjivih motki uskoro! Ja jos onomad rekoh - ajmo ljudi da se u subotu okupimo spontano svako u svom gradu, pa da razjurimo svu bagru koja nas je uzjasila. Ovo se vise ne da izdrzati!

BlackWhite

pre 10 godina

Neka se uvede digitalni program, pa nek se skrembluje. Pa onda, ko hoce da gleda, neka plati. Pa da vidimo koliko ce nezamenljivi bog vasione - Tijanic, trajati...

Mladja

pre 10 godina

Sta se desava sa parama koje se vec daju Tijanicu? Gde je listing? Ako ja treba da placam, a dobijam usran program, bar bih da znam gde idu te pare...
Drugo, sta je sa parama koje dajemo kablovskim i drugim operaterima? Da li to znaci da pretplatu placamo dvaput?

Slađan

pre 10 godina

Nikoliću,Nikoliću...šta ti ono sve napriča pred izbore prošle godine i od toga NIŠTA!!! Jedno od obećanja bilo ti je baš da TV pretplata MORA biti ukinuta! I...obećanje ludom radovanje!!!
Prestao sam da plaćam pretplatu kad si Ti g.Nikoliću postao predssednik i očekujem da više NE VIDIM to u mom računu za struju!

posmatrac

pre 10 godina

Mislim da na Javnom servisu pise da je on VLASNISTVO GRADJANA SRBIJE,PA TO ZNACI DA MI SAMI SEBI PLACAMO PRETPLATU,a program gledamo preko kablovskih mreza i njima placamo pretplatu pa onda znaci dva puta placamo isto,tipicno.

takence

pre 10 godina

Paaa... Nija nemam vise sredstava za placanje RTS-a, i da vidim kako to mislite da struju necemo moci da platimo bez pretplate za Tijanica? Ha ha ha ha! Super, niko ni struju nece placati! Dinkicu, idi iz Srbije, dovoljno si nas unazadio! Zar ti nije vise zao da nas silujes?

h

pre 10 godina

aman ljudi, batalite vise kuknjavu na rts-ov program! taman da svaki dan idu prenosi lige sampiona i holivudske premijere - JA KAO GRADJANIN, NE ZELIM DA KUPUJEM CIGLU OD PARTOKRATSKIH SILEDZIJA!

rob seljak

pre 10 godina

Ja zivim na selu i imam registrovano poljo.privredno gazdinstvo. Kad sam obnavaljao registraciju receno mi je da ce se najverovatnije subvencije skidati sa racuna za rts pa ono sto ostane meni.... katastrofa....

Milan

pre 10 godina

Kako je navedeno, za odrzavanje RTS + RTV treba godistnje 60 + 20 = 80 miliona evra. Kada se to prevede na dnevni nivo ispada da se u proseku potrosi skoro 220 hiljada evra dnevno! Za sta, bre?

Neka neko ispred RTS-a javnosti ispostavi racune narodu pa da vidimo ko se rasipa parama.

Omladina umire jer nema para za lecenje u inostranstvu a oni spucaju 220 hiljada za dan, od cega bi se moglo izleciti 5-6 teze obolelih pacijenata.

Andrea

pre 10 godina

Држава нема пара ниѕашта!
Не плаћам ртс, 12000 динара ми је плата у фабрици чарапа 8март Суботица, иако сам завршила економски факултет за мене нема посла на сиз-у.
Незнам где би била без родителја?!
Срам вас било!

Chava

pre 10 godina

Jel nemate para za javne servise? Nemojte onda imati javne servise! Ako ne mozete da finansirate RTS, koji je uvek iskljucivo sluzio i sluzi onima na vlasti, onda ga privatizujte i skinite nam se sa grbace jednom za svagda bar sa tim "javnim servisom"!

Aleksandar

pre 10 godina

Se ovi prave mutavi ili sta? I jedna i druga pretplata su nezakonite. Prevelik broj zaposlenih za tako malu televiziju. Televizija koja se finansira od strane reklama. Poznato je koliko kosta sekund reklame. Druge televizije su primer kako funkcionisu bez ikakve pretplate. Osim ako nisu satelitskog ili kablovskog tipa, bez reklama. Cak je i vrlo bezobrazno da mi, platise, placamo gledanje reklama na televiziji, posebno sto je sada uvedeno to i na nekim stranim kanalima u okviru kablovske ponude. Gledam Animal Planet, pljas, reklame za proizvode i usluge.
Mnogo stvari, koji se ticu ove RTS-a, a i ove drzave, tj. donosioca takvih zakona, su nelegalne. Kao i da se kose sa mnogim zakonima.

Davor

pre 10 godina

Preko 4 milijadre kredita a nema par miliona za rts. GDE SU PARE??? Izgleda da oni koji vicu drz lopava su uvek najveci lopovi! Lude li zemlje, pa neka i dalje veruju postenim radikalima!

K. An

pre 10 godina

Ispravite me ako grešim za finansiranje rtv-a treba 60 mil evra!?
zasto onda nije onda i tolika sadašnja TV pretplata 60.000.000 evra/6.000.000 gradjana = 10 evra godišnje po stanovniku godišnje a ne kao sto je sada 500 mesečno.

Da se razumemo nikako ne opravdavam da se rts finansira iz budžeta države jer ne želim da država odredjuje kako ce trošiti moj novac koji su pokupili porezima i onda da daju onima za koje misle oni da im treba, ovako bar gradjani odlučuju da li ce im dati ili ne.

Nadam se da ćete objaviti moj komentar!

1e

pre 10 godina

nemam nista protiv da postoji javni servis, pa ni da bude finansiran od strane gradjana. situacija je teska, drzava moze da udje sa nekim procentom, ali ne vecinskim, zbog uticaja na uredjivacku politiku. mozda sa 33%, recimo...
ali 500 din. svakog meseca? NI U LUDILU!
od mene mozete da dobijete 100 din. mesecno i to vam je to. eventualno 1e mesecno. izracunajte prema broju obveznika koliko je to MILIONA EVRA MESECNO! ali necu da vidim ni sekundu reklama! odlucite se, hocete da budete javni servis ili komercijalna televizija!? i hocu da gledam prenose svetskih manifestacija (filmskih, sportskih, kulturnih uopste...) a ne babe i sela po 18. put! nije vam dovoljno 1e mesecno... izvolite otpustite visak zaposlenih!

Adje bre,cibe sape lopovske od naseg dzepa!

pre 10 godina

Obavestite Dinkica da posto u budzetu nema sredstava za RTS,nemam ih ni ja! Nemam novca da finansiram njegov javni servis,Tijaniceve case,flase,ruckove u Skadarliji jer mi je Dinkic sa slobodnim trgovcima nabio tolike cene da se poreza i marzi ne mogu naplacati,a internet kao cigani 10 racunara pa komsiluk podeli.

CTPAX

pre 10 godina

Stvarno ne razumem zašto bih plaćao posebno rts-u 500 rsd i još na to kablovsku 1000 rsd? Nek se oni lepo dogovore među sobom i nek im kablovski operater daje neki procenat novca i to je to.Iskreno, pretplatu plaćam jer se bojim da me u budućnosti ne tuže i oderu za velike pare koje neću imati...Da su bezobrazni, bezobrazni su! Država 0 nula.

misaaa

pre 10 godina

nikad nisam,i necu da vam placam... ukinite RTS ako vam ne valja.. bez vase televiIzije ce sigurno biti "bolji zivot" i mi cemo biti "srecni ljudi bez vasih dosadnih repriza..

Predrag

pre 10 godina

Obavezno, ja rmbačim za 30.000 din ali zato voditeljkice koje nemaju svoje JA niti stav niti znanje treba da primaju oko između 300 i 450 hiljada dinara? Ma važi. Skremblujte RTS pa ko hoće da gleda neka plaća, ja sigurno neću.

jovan

pre 10 godina

Ostaje pretplata, ostaje najveci nivo aflatoksina u Evropi a i Vulin povukao ostavku. Ovo sto zivimo i nije zivot vec falsifikat zivota.Falsifikatori zivota nas uveravaju da je bolji i od samog zivota...

Milos

pre 10 godina

Veliko razocarenje bi bilo za mene da moram da nastavim da dajem 500 dinara mesecno za program koji gotovo i da ne gledam. Kazem gotovo jer po nekad, igrom slucajeva, naletim na RTS dok menjam kanale da vidim ima li sta zanimljivo. Posto na RTS-u vrte reklame ili repriziraju reprizu nebrojeno puta reprizirane serije, nastavljam dalje!

Gorance

pre 10 godina

Kao i uvek laz od strane Dinkica (ako se neko seca akcija, to je taj sablon). Taman ljudi sad ne placaju, pa kad se skupi lepo parica, 10tak hiljada, drzava rokne i kamatice i opala eto hranjenja inflacije i javnih firmi.
Ako se i tad nista ne desi (citaj: narod ne reaguje) znaci da nam je lepo.

MEDIJANA

pre 10 godina

Investicije RTS u Nisu, za regionalni centar Srbije,su dva polovna vozila iz 90 i neke. Ugasen radio Nis, i ne verujem vise od 5 minuta spominjanja juga Srbije,na kanalima RTS,odnosno RTB kao nekada! Bojkot !!!

Zeljko

pre 10 godina

A dali iko u ovoj zemlji placa tu pretplatu sem penzionera? ma niko ama bas niko...hleba nemamo da jedemo skoro a treba da placamo da gledamo babu kako se ceslja....Boze jadne li drzave...

vojvođanin

pre 10 godina

tako je zadržite debilnu televiziju za debilan narod!!!
kad toliko lepe serije ne može da zapamti, pa ih stalno ponavljaju :)

Zeljko

pre 10 godina

Neko radi ceo dan za tih 500 dinara... Sramota!
Ukoliko ima priliku da radi uopste.
Sobzirom na jedinstvo naroda po pitanju RTS pretplate, sumnjam da ce se ista promeniti. Jedino sto svi koji su neki period ili sve vreme placali, pouceni lekcijom o selektivno pravdi, vise to nece ciniti.

Okac

pre 10 godina

Jutros u pet do pet slušam emisliju "Srpski na srpskom".
Emisija je trajala PET minuta a "potpisalo se" PET autora.
Znači svakom po minut. Koliko autora bi trebalo
za emisiju od 60 minuta? To da plaćamo?

tuzite nas sta cekate?

pre 10 godina

"Evropska unija, prema rečima našeg izvora, "nije srećna“ zbog ukidanja pretplate i prelaska RTS i RTV na budžet..."

Koliko je srecna EU zbog bede i siromstva u kojoj zive gradjani Srbije dok ih drzava sve vise oipterecuje nenormalno visokim nametima za usluge koje niti koriste niti mogu da plate?
Ova agonija sa pretplatom hitno mora da se zavrsi ili tuzbama i zaplenama imovine od strane drzave protiv ogromne vecine svojih gradjana ili ukidanjem. Ovo stanje ni na nebu ni na zemlji vise ne moze da egzistira ali Eliot Nes i ostatak drzavnog vrha nemaju vremena da rese niti jedan jedini zivotni i ekonomski problem u ovoj zemlji posto ce se do kraja mandate baviti samo Kosovom gde takodje nista nece resiti.

Sofija

pre 10 godina

Vi novinari kada treba da. pohvalite nekoga nista a inace samo pljujete. MORA RTS DA SMANJI TROSKOVE AKO HOCE PARE. Realno nema potrebe za tolikom sredstvima, kako se dr televizije osrzavaju?

Duci0167

pre 10 godina

Interesantno kako se EU spominje samo kad su nameti u pitanju. Zasto se ne uvedu EU zakoni na visljim nivoima da se uvede nekog reda tamo gde se najvise krade. Imaju oni leka za fantomske firme i otimacinu politicara,ne brinite ali to ne odgovara vodjama. Narod zato i stvara odbojnost ka Evropi a tako im se i servira. Ne bi ni struje imali da nije njihovih donacija i finansiranja EPS-a,to se nigde ne spominje.

obecanja ludom radovanja

pre 10 godina

Bice vise jeftine struje - nema nista od toga, ali ce da poskupi struja.

Vraticemo propisani nivo aflatoksina za 15 dana na EU standard - prodjose meseci i nista.

Ukinucemo pretplatu - necemo ukinuti pretplatu.

Resicemo glasacke listice - necemo ih resiti.

Bilo je jos toga, ali eto....

Mira

pre 10 godina

Kad povecaju plate tj. Zivotni standard tada neka traze da se plati pretplata. A i,ako vec gradjani placaju, zasto se nekad nisu pitali za vrstu emisija koje zele da gledaju?

UUUAAA

pre 10 godina

PREKO SATELITSKE antene, BESPLATNO, signal rts/a se moze gledati BESPLATNO, u
CELOJ EVROPI.
Mi da plaćamo A NEKO U EVROPI može ako hoće da gleda RTS besplatno?

ovde narod da plaća da bi neko sa 2000-3000 evra platom u evropi gledao besplatno?

Nada Stamenovic

pre 10 godina

Ukinice TV preplatu socijali. Ha !!! A zato je Ministarstvo energetike u aprilu skinulo veliki broj socijale koja vise nema popusta na struju ! Xaxaxaxa... Velika mudrost !

NikolaD

pre 10 godina

Sta nas pravite ludima!?
Te nije po zakonu placati TV pretplatu, te TV pretplata je obavezna.
Hoce li neko da izadje vec jednom sa informacijom da li je placanje TV pretplate dobrovoljno ili je obavezno?
Kakvi ste vi bre novinari?
Kakvi ste vi bre drzavnici?

Da li je plan da se rasturi RTS pa da se privatizuje uz masnu proviziju?
Daj te revizore tamo i skloni vise tog Tijanica dosadio je i bogu inarodu, postavi nekog strucnjaka da sredi stanje tamo, smanji troskove, napravi nesto od te televizije da imam zasto da placam.

Odavno mi se gadite.

maxim

pre 10 godina

hahahahahaha pazi kad se znalo da neće ukinuti pretpatu. N E S M E J U
Tijanić je nezgodan igrač...ajd sad kad se mora nije teško.

Ali ja imam PITANJA za VUČIĆA kao PRAVNIKA:

1.Da li je moguće(DA LI SME) da javni servis (koji trazi 60miliona nekih para) NEMA SVOJ RAČUN nego se šlepa preko struje? da li plaća PDV?
2. da li je to perfidna igrica da niko od nas ni na mišiće ne može da uplati koju žutu banku "više" za struju,da bi bilo lakše na-zimu,već sve pare poharači RTS?
3.da li ste znali da je EPS prekršio zakon o tajnosti ličnih podataka dajući iste trećem licu( RTS)? Jel to kažnjivo? Koje ste mere preduzeli?
4.Da li sam ja u bilo kakvoj zakonskoj obavezi, ako je neki zakon izglasan, a ja nisam potpisnik ugovora sa tim "trećim " licem koje mi je nametnuto??
5.Da li je i koja tačka zakona o obligacionim odnosima povređena i ako jeste,šta ste preduzeli??? ecc,ecc

Laki

pre 10 godina

Laže dinkić da nema para. Ima para , al idu na razne strane. Pitanje za vladu : Zašto Državna Lutrija Srbije plaća ogroman novac televiziji Pink, i TV Prvoj - za prenos izvlačenja Loto - a i Binga ? Zašto ta izvlačenja nisu na državnoj televiziji, pa da njoj bude plčaćeno, a ne tamo nekim privatnim televizijama. To nema smisla , da Država naplaćuje građanima TV pretplatu, a u isto vreme ta ista država plaća nekom nekoj privatnoj televiziji za nešto što može sama da emituje. Mora da je neko uzeo velike pare za to !