Sreda, 22.05.2013.

13:57

SPC:Mediji da ne prave rusku salatu

Vladika bački Irinej ponovo kritikuje medije zbog načina izveštavanja o aktivnostima i životu SPC uz poruku da zvanični stav Crkve treba objaviti bez komentara.

Izvor: B92

SPC:Mediji da ne prave rusku salatu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Pravedni Jov

pre 10 godina

Duhovni pastiri nesrecnog i mnogogresnog naroda mog,

Dok vi drzite Ekumenisticka posela po Srbiji pod maskom Milanskog edikata, kakvo vam je i koliko povereno stado, koliki vam je „pasnjak”?
„Stado” vam je desetkovano i izranjavano, prepusteno na milost i nemilost “vukovima u jagnjecoj kozi” sa kojima vi tako razdragano drugujete.
Vidite li vi to? Setite li se kada price o nevernom slugi Gospodnjem?

Jagodiceva

pre 10 godina

Hvala medijima na pravovremenom i objektivnom izvestavanju, a Vi. Gospodo Velikodostojnici Srpskog Pravoslavlja, najpre svoje ljudske osobine svedite medju okvire visoko verskog i moralnog , a onda prozivajte i trazite krivce za exponiranost u medijima, kritike u komentarima i osudu citave javnosti.
Malo skromnosti i samokriticnosti vam ne bi skodilo !

Petar

pre 10 godina

Baš je neko moderno vreme došlo, pljujemo po sveštenicima. Tamo likujemo nekog Srbina sa dva pola, ovamo su popovi najgora noćna mora.
Sve što je nekada bilo bolesno, nenormalno, postaje prihvatljivo, i normalno, čak šta više oni koji ne prihvataju su smešni i zatucani. Voze skupa kola ti u mantijama, pa šta sa tim? Jel treba tramvajima da se voze? Jel mislite da je lak njihov posao? Jel treba i religiju da zamrzimo? Počeli smo da se gadimo na našu kulturu, na tradiciju, na sve. Ipak bitno je da smo svi poplaćali internet kako bi međusobno solili pamet jedni drugima- baš kao ja sad. Jel bolje da poslušamo šta ima da kaže neko iz SPC-a ili je bolje da slušamo ove sa tv Farme? Njihov glas više znači narodu čini mi se. Jel baš toliko moramo da budemo savremeni? Jel treba sve da izmenimo iz korena, ili ima nešto što valja u našoj državi? Ili baš niko ne valja? Ni političari, ni biznismeni, ni policija, ni popovi, ni sport, ništa.
Gde nam je ponos odlutao? Čudi me da toliko ljudi ima kompjuter pored ovolike bede, nemaštine, i gladovanja? Do skora je to bio pojam. Najlakše je sumnjati u svakoga, nikome ne verovati, kuditi, a na sve to ne mrdati prstom da nešto u stvari i promenimo, a ne samo da kukamo i pljujemo.
Ne znam, nisam pametan.
Više niko nema pravo na svoje mišljenje.
Ubi nas tvrdoglavost, zavid, sebičnost i neverica.

Ja i crkva

pre 10 godina

Evo jos jednog razloga da covek poludi od crkve.Oni da odlucuju sta ce novinari da komentarisu,ili sta ce vrh drzave reci,pa to nema nigde na svetu ,jedinu u strogo muslimanskim drzavama.Osilili se momci ,nema sta , ako niko nece da ih zaustavi bice tu grdnih problema,bez obzira da sluze narod (sa divljim dzipobima,nek ih je sramota).

aleksandar-patriota

pre 10 godina

Covjek je samo rekao da se prenesu vijesti onako kako ih Crkva plasira, a ne da novinari kroz svoje tekstove blate, tumače i iskrivljuju ono što je rečeno, pa tako plasiraju čitaocima.. Pošteno! Šta ste se odmah digli i uskukali i raspljuvali!

P

pre 10 godina

Da je srece i pameti, vi nikada ne bi ni bili u medijima ni po kom osnovu i pitanju i sve bi bilo mnogo lepse i pravednije!
Ali, ovo je Srbija, zemlja ludila, mraka i bezumlja pa ste tako vi non- stop prisutni u javnosti i to obavezno u negativnom kontekstu i stavu!
Sredili su stvari kako treba Vucic i Dacic svaka im cast! A tek ce da srede, kada se uskoro bude zapucalo u ovoj zemlji gladi i neimastine medju narodom? Samo polako, zivi bili pa videli!

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Gospodo iz SPC,manite se medija da nije istih ne bi narod znao za zlodela koja se dešavaju u vašim redovima, živite na grbini naroda i imate bre da nam polažete račune. Da li znate koliko ima gladne i napaćene dece u ovoj siromašnoj zemlji,dali je neko iz vaših redova gladan i lišen normalnog načina života,samo kad vidim vaš vozni park i vaše skupe odore sve mi je jasno.

Veruj_u_svoje

pre 10 godina

Čujem Pljujemo Sveštenike. Voze skupa kola. To je lak posao inače. Treba na biciklama da idu
svojim poslom. Ok.
Pljujemo Generale. Mi znamo, koji nismo ratovali kako se brani otadzbina,ok. Kriv je. Najgori je. Trebalo je da bude plemenit, takvih se neprijatelji plaše.
Ne valja Tito, ne valja Milošević, ne valja Tadić, ne valja Nikolić.
Policija ne radi posao kako treba a sudije su najveći lopovi.
Samo kod nas se klinci ubijaju, i nigde više.Ok. Prilagodljivi smo.
Imamo široko shvatanje.Da li iko u Srb. misli da nešto valja? bilo šta? bilo ko?Puni smo mržnje! prepuni smo mržnje, a ne znamo da sebe u stvari mrzimo, jer smo lenji, neradnici, a najpametniji od svih. Nekada nije dovoljno da sediš i da čekaš da te sreća pronađe.
Ne daj bože da se Srbi slože, to je neko kazao tek onako,bezveze.
Iz sveta prihvatamo gej parade, razumemo, popuštamo.
Odbijamo iz sveta disciplinu, rad, negovanje tradicija. Ok.
Uvek je neko drugi kriv,nikada mi sami. Uvek nismo znali, nismo stigli,nismo hteli. Ssami sebi govorimo kako smo najgori, a kada drugi to kažu napadamo ih bez pogovora. Bežimo od istine ko đavo od krsta. Lepše je stvarati svoje istine.
Tuđa deca nisu vaspitana naša su anđeli.
Ali pored svih ovih činjenica ima još jedna, mi smo ipak narod sa dušom, sposoban za sve, samo treba da poštujemo to što imamo, malo više.
Vera u sebe,to je sve. Ljubav bez srama i laži. I da se radujemo tuđoj sreći.
I da žalimo tuđe nesreće, da pomažemo a da ne pitamo šta je za uzvrat.

živeo 21.vek

pre 10 godina

Vreme bespogovornog slušanja autoriteta, pa i crkvenog, je konačno prošlo. Hvala nebesima!
Poverenje se mora zaslužiti !

Garbage collector

pre 10 godina

Ne mogu da verujem kakvo obaveštenje, nemojte dovoditi u pitanje (komentarisati) bilo šta što crkva kaže. To znači ako Amfilohije držao moleban vladi, i poželeo ubistvo Dačića i Vučića, mi treba da ćutimo, i kako je rekao protumačimo svako na svoj način.
Ovo je rečenica kao iz srednjeg veka, a svi znamo koliko stotina hiljada glava stradalo od ruku crkve.
Možete da ne volite komunizam ali Karl Marks je lepo rekao "religija je opijum za narod".

svetlanast.

pre 10 godina

crkva bi kako izgleda da uredjuje medije.
"Mediji da ne prave rusku salatu" - ne znaci nista.
/ruska salata se ne slaze red po red - vec se svi sastojci pomesaju/.

umesto da obuzdaju vladike, ako im se ne svidja RUSKA SALATA, i upozore ih da se ne izjasnjavaju o predsednicima druge drzave /tadic, nikolic, grigorije/, da pokazu u ova teska vremena vise skromnosti /vozni park i kacavendini dvori/, da se ne bave biznisom /filaret/, da ne "citaju" zivima molitve namenjene mrtvima /amfilohije/, da se ne izjasnjavaju o drugacijima /LGBT/, da se ne mesaju u politiku, da ne misle da se problem pedofilije resava tako sto predmet sudski ZASTARI, da ne ZMURE na seksualne afere vladika, da velikog pesnika njegosa ne proglasavaju za sveca - jedino ako im je cilj da medju "njihovim" svecima imaju i velikog pesnika ili da VLADIKA koji njegosa PROGLASI za sveca - i sam mora /kad za to dodje vreme/ biti proglasen svecem!
nesto poznato zvuci da vladika backi irinej priznaje samo sud svoje crkve /nista mediji, komentari, analiticari/.

Patria

pre 10 godina

Uz svo duzno postovanje svestenice, kako je SPC shvatila da je ovo 21. vek te da je nemoguce ziveti izolovan, te da je najbolje o svom radu da govori onaj koji i radi, pa ste tako i vi uveli PR sluzbu, a vi ste cenjeni, njen portparol, tako morate da shvatite da su sve informacije podlozne promisljanju o njima i vrednosnim sudovima. Sad, ako niste hteli da se "hvatate u kolo", niste trebali ni da postavljate portparola koji ce da govori sa medijima, nego da nastavite 2000 godina tradicije tajnog drustva, i da se ne obazirate na svet oko sebe. Al tesko je to, manipulisati pastvom i drzati je pokornom i neobrazovanom, i raditi u tajnosti, u eri kad se skriveni poljupci nadju na youtubu svima na dohvat ruke, zar ne? PS: Promisljanje, kritika i sud javnosti NIJE mrznja, postovani. Ako to ne razumete, ipak posetite koji cas gradjanskog, da naucite razliku izmedju govora mrznje i kritike. Posaljite i ove vase sto vole da mitinguju i proglasavaju sifilisticare za svece...

Ne treba mi pop ni monah da verujem i zivim po Svetom Pismu

pre 10 godina

"...Uz poruku da zvanični stav crkve treba objaviti bez komentara." Dakle, polozaj koji je nakada u drustvu imao SK (Savez Komunista), sada SPC trazi za sebe. A Komunisticka saopstenja su bar bila smislena, a cesto i prilicno dobra.

Jova

pre 10 godina

Gospodo kaludjeri nemojte da se hvatate u kolo ako ne zelite da igrate. Ne mozete vi sve da komentarisete pa onda da trazite da niko ne komentarise vase stavove. To prosto tako ne ide. Uostalom, mudri Dositej je odavno rekao sve o vama.

BoNobo

pre 10 godina

Da li je ovim ljudima toluko pomucen razum da sada traze da njihove izjave budu prenosene bez kritickog komentara? Uvedite onda, gospodo popovi, u krivicni zakonik blasfemiju ako mislite da ste nedodirljivi. To sto neosnovano tvrdite da ste bozji izaslanici ne znaci da je svaka vasa rec istina. Imajte barem trunku smernosti...

aleksandar-patriota

pre 10 godina

Znam da kao nevjernici i kvazi vjernici imate potrebu da komentarišete i tumačite svaku riječ u negativnom smislu, ali samo budite realni! Zašto odmah pljujete?! Nisu svi Peranovići, nisu svi Kačavende! Od tolike mržnje, i sami sebe ćete početi da mrzite a to nije dobro!

Frater Perdurabo

pre 10 godina

Ma nemoj...Vi ćete da sejete otrove, da se baškarite, da idete kod Vaska da vas relaksira, da lupetate gluposti...a mi da se trujemo, ćutimo, gledamo i slušamo vaše lupetanje!!!

Kameno doba

pre 10 godina

Ovaj potparol za stampu kaze " ne komentarisite zvanicne stavove SPC pa neka shvate ko kako hoce" pa to i rade samo sto neko ima takav posao da ga komentarise preko medija, a posto smo mi slobodno drustvo ko ste vi da vrsite cenzuru i da li ce neko da komentarise vase stavove. Manje gluposti u vasim saopstenjima i bice manje komentara, ovako evo cirkusa u vasem gradu.

dada

pre 10 godina

taj jovan iz makedonije je obican lopov koji je, kad je uhvacen na delu presao u spc da bi izbegao kaznu vadeci se na politicki progon.... koliko postenih, mirnih i normalnih vladika i ima u spc? tri? cetiri?...

Predrag

pre 10 godina

Samo čekam kad će da zavape za puštanje Peranovića. Zamolio bih SPC da ne potpaljuje vatru u susedstvu već da rešava vatricu koja tinja u njihovoj kući i koja preti da preraste u plamen koji će ih sve progutati.

Predrag

pre 10 godina

Samo čekam kad će da zavape za puštanje Peranovića. Zamolio bih SPC da ne potpaljuje vatru u susedstvu već da rešava vatricu koja tinja u njihovoj kući i koja preti da preraste u plamen koji će ih sve progutati.

Jova

pre 10 godina

Gospodo kaludjeri nemojte da se hvatate u kolo ako ne zelite da igrate. Ne mozete vi sve da komentarisete pa onda da trazite da niko ne komentarise vase stavove. To prosto tako ne ide. Uostalom, mudri Dositej je odavno rekao sve o vama.

Kameno doba

pre 10 godina

Ovaj potparol za stampu kaze " ne komentarisite zvanicne stavove SPC pa neka shvate ko kako hoce" pa to i rade samo sto neko ima takav posao da ga komentarise preko medija, a posto smo mi slobodno drustvo ko ste vi da vrsite cenzuru i da li ce neko da komentarise vase stavove. Manje gluposti u vasim saopstenjima i bice manje komentara, ovako evo cirkusa u vasem gradu.

Garbage collector

pre 10 godina

Ne mogu da verujem kakvo obaveštenje, nemojte dovoditi u pitanje (komentarisati) bilo šta što crkva kaže. To znači ako Amfilohije držao moleban vladi, i poželeo ubistvo Dačića i Vučića, mi treba da ćutimo, i kako je rekao protumačimo svako na svoj način.
Ovo je rečenica kao iz srednjeg veka, a svi znamo koliko stotina hiljada glava stradalo od ruku crkve.
Možete da ne volite komunizam ali Karl Marks je lepo rekao "religija je opijum za narod".

dada

pre 10 godina

taj jovan iz makedonije je obican lopov koji je, kad je uhvacen na delu presao u spc da bi izbegao kaznu vadeci se na politicki progon.... koliko postenih, mirnih i normalnih vladika i ima u spc? tri? cetiri?...

Ne treba mi pop ni monah da verujem i zivim po Svetom Pismu

pre 10 godina

"...Uz poruku da zvanični stav crkve treba objaviti bez komentara." Dakle, polozaj koji je nakada u drustvu imao SK (Savez Komunista), sada SPC trazi za sebe. A Komunisticka saopstenja su bar bila smislena, a cesto i prilicno dobra.

Frater Perdurabo

pre 10 godina

Ma nemoj...Vi ćete da sejete otrove, da se baškarite, da idete kod Vaska da vas relaksira, da lupetate gluposti...a mi da se trujemo, ćutimo, gledamo i slušamo vaše lupetanje!!!

BoNobo

pre 10 godina

Da li je ovim ljudima toluko pomucen razum da sada traze da njihove izjave budu prenosene bez kritickog komentara? Uvedite onda, gospodo popovi, u krivicni zakonik blasfemiju ako mislite da ste nedodirljivi. To sto neosnovano tvrdite da ste bozji izaslanici ne znaci da je svaka vasa rec istina. Imajte barem trunku smernosti...

Patria

pre 10 godina

Uz svo duzno postovanje svestenice, kako je SPC shvatila da je ovo 21. vek te da je nemoguce ziveti izolovan, te da je najbolje o svom radu da govori onaj koji i radi, pa ste tako i vi uveli PR sluzbu, a vi ste cenjeni, njen portparol, tako morate da shvatite da su sve informacije podlozne promisljanju o njima i vrednosnim sudovima. Sad, ako niste hteli da se "hvatate u kolo", niste trebali ni da postavljate portparola koji ce da govori sa medijima, nego da nastavite 2000 godina tradicije tajnog drustva, i da se ne obazirate na svet oko sebe. Al tesko je to, manipulisati pastvom i drzati je pokornom i neobrazovanom, i raditi u tajnosti, u eri kad se skriveni poljupci nadju na youtubu svima na dohvat ruke, zar ne? PS: Promisljanje, kritika i sud javnosti NIJE mrznja, postovani. Ako to ne razumete, ipak posetite koji cas gradjanskog, da naucite razliku izmedju govora mrznje i kritike. Posaljite i ove vase sto vole da mitinguju i proglasavaju sifilisticare za svece...

živeo 21.vek

pre 10 godina

Vreme bespogovornog slušanja autoriteta, pa i crkvenog, je konačno prošlo. Hvala nebesima!
Poverenje se mora zaslužiti !

aleksandar-patriota

pre 10 godina

Znam da kao nevjernici i kvazi vjernici imate potrebu da komentarišete i tumačite svaku riječ u negativnom smislu, ali samo budite realni! Zašto odmah pljujete?! Nisu svi Peranovići, nisu svi Kačavende! Od tolike mržnje, i sami sebe ćete početi da mrzite a to nije dobro!

P

pre 10 godina

Da je srece i pameti, vi nikada ne bi ni bili u medijima ni po kom osnovu i pitanju i sve bi bilo mnogo lepse i pravednije!
Ali, ovo je Srbija, zemlja ludila, mraka i bezumlja pa ste tako vi non- stop prisutni u javnosti i to obavezno u negativnom kontekstu i stavu!
Sredili su stvari kako treba Vucic i Dacic svaka im cast! A tek ce da srede, kada se uskoro bude zapucalo u ovoj zemlji gladi i neimastine medju narodom? Samo polako, zivi bili pa videli!

svetlanast.

pre 10 godina

crkva bi kako izgleda da uredjuje medije.
"Mediji da ne prave rusku salatu" - ne znaci nista.
/ruska salata se ne slaze red po red - vec se svi sastojci pomesaju/.

umesto da obuzdaju vladike, ako im se ne svidja RUSKA SALATA, i upozore ih da se ne izjasnjavaju o predsednicima druge drzave /tadic, nikolic, grigorije/, da pokazu u ova teska vremena vise skromnosti /vozni park i kacavendini dvori/, da se ne bave biznisom /filaret/, da ne "citaju" zivima molitve namenjene mrtvima /amfilohije/, da se ne izjasnjavaju o drugacijima /LGBT/, da se ne mesaju u politiku, da ne misle da se problem pedofilije resava tako sto predmet sudski ZASTARI, da ne ZMURE na seksualne afere vladika, da velikog pesnika njegosa ne proglasavaju za sveca - jedino ako im je cilj da medju "njihovim" svecima imaju i velikog pesnika ili da VLADIKA koji njegosa PROGLASI za sveca - i sam mora /kad za to dodje vreme/ biti proglasen svecem!
nesto poznato zvuci da vladika backi irinej priznaje samo sud svoje crkve /nista mediji, komentari, analiticari/.

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Gospodo iz SPC,manite se medija da nije istih ne bi narod znao za zlodela koja se dešavaju u vašim redovima, živite na grbini naroda i imate bre da nam polažete račune. Da li znate koliko ima gladne i napaćene dece u ovoj siromašnoj zemlji,dali je neko iz vaših redova gladan i lišen normalnog načina života,samo kad vidim vaš vozni park i vaše skupe odore sve mi je jasno.

aleksandar-patriota

pre 10 godina

Covjek je samo rekao da se prenesu vijesti onako kako ih Crkva plasira, a ne da novinari kroz svoje tekstove blate, tumače i iskrivljuju ono što je rečeno, pa tako plasiraju čitaocima.. Pošteno! Šta ste se odmah digli i uskukali i raspljuvali!

Ja i crkva

pre 10 godina

Evo jos jednog razloga da covek poludi od crkve.Oni da odlucuju sta ce novinari da komentarisu,ili sta ce vrh drzave reci,pa to nema nigde na svetu ,jedinu u strogo muslimanskim drzavama.Osilili se momci ,nema sta , ako niko nece da ih zaustavi bice tu grdnih problema,bez obzira da sluze narod (sa divljim dzipobima,nek ih je sramota).

Jagodiceva

pre 10 godina

Hvala medijima na pravovremenom i objektivnom izvestavanju, a Vi. Gospodo Velikodostojnici Srpskog Pravoslavlja, najpre svoje ljudske osobine svedite medju okvire visoko verskog i moralnog , a onda prozivajte i trazite krivce za exponiranost u medijima, kritike u komentarima i osudu citave javnosti.
Malo skromnosti i samokriticnosti vam ne bi skodilo !

Petar

pre 10 godina

Baš je neko moderno vreme došlo, pljujemo po sveštenicima. Tamo likujemo nekog Srbina sa dva pola, ovamo su popovi najgora noćna mora.
Sve što je nekada bilo bolesno, nenormalno, postaje prihvatljivo, i normalno, čak šta više oni koji ne prihvataju su smešni i zatucani. Voze skupa kola ti u mantijama, pa šta sa tim? Jel treba tramvajima da se voze? Jel mislite da je lak njihov posao? Jel treba i religiju da zamrzimo? Počeli smo da se gadimo na našu kulturu, na tradiciju, na sve. Ipak bitno je da smo svi poplaćali internet kako bi međusobno solili pamet jedni drugima- baš kao ja sad. Jel bolje da poslušamo šta ima da kaže neko iz SPC-a ili je bolje da slušamo ove sa tv Farme? Njihov glas više znači narodu čini mi se. Jel baš toliko moramo da budemo savremeni? Jel treba sve da izmenimo iz korena, ili ima nešto što valja u našoj državi? Ili baš niko ne valja? Ni političari, ni biznismeni, ni policija, ni popovi, ni sport, ništa.
Gde nam je ponos odlutao? Čudi me da toliko ljudi ima kompjuter pored ovolike bede, nemaštine, i gladovanja? Do skora je to bio pojam. Najlakše je sumnjati u svakoga, nikome ne verovati, kuditi, a na sve to ne mrdati prstom da nešto u stvari i promenimo, a ne samo da kukamo i pljujemo.
Ne znam, nisam pametan.
Više niko nema pravo na svoje mišljenje.
Ubi nas tvrdoglavost, zavid, sebičnost i neverica.

Veruj_u_svoje

pre 10 godina

Čujem Pljujemo Sveštenike. Voze skupa kola. To je lak posao inače. Treba na biciklama da idu
svojim poslom. Ok.
Pljujemo Generale. Mi znamo, koji nismo ratovali kako se brani otadzbina,ok. Kriv je. Najgori je. Trebalo je da bude plemenit, takvih se neprijatelji plaše.
Ne valja Tito, ne valja Milošević, ne valja Tadić, ne valja Nikolić.
Policija ne radi posao kako treba a sudije su najveći lopovi.
Samo kod nas se klinci ubijaju, i nigde više.Ok. Prilagodljivi smo.
Imamo široko shvatanje.Da li iko u Srb. misli da nešto valja? bilo šta? bilo ko?Puni smo mržnje! prepuni smo mržnje, a ne znamo da sebe u stvari mrzimo, jer smo lenji, neradnici, a najpametniji od svih. Nekada nije dovoljno da sediš i da čekaš da te sreća pronađe.
Ne daj bože da se Srbi slože, to je neko kazao tek onako,bezveze.
Iz sveta prihvatamo gej parade, razumemo, popuštamo.
Odbijamo iz sveta disciplinu, rad, negovanje tradicija. Ok.
Uvek je neko drugi kriv,nikada mi sami. Uvek nismo znali, nismo stigli,nismo hteli. Ssami sebi govorimo kako smo najgori, a kada drugi to kažu napadamo ih bez pogovora. Bežimo od istine ko đavo od krsta. Lepše je stvarati svoje istine.
Tuđa deca nisu vaspitana naša su anđeli.
Ali pored svih ovih činjenica ima još jedna, mi smo ipak narod sa dušom, sposoban za sve, samo treba da poštujemo to što imamo, malo više.
Vera u sebe,to je sve. Ljubav bez srama i laži. I da se radujemo tuđoj sreći.
I da žalimo tuđe nesreće, da pomažemo a da ne pitamo šta je za uzvrat.

Pravedni Jov

pre 10 godina

Duhovni pastiri nesrecnog i mnogogresnog naroda mog,

Dok vi drzite Ekumenisticka posela po Srbiji pod maskom Milanskog edikata, kakvo vam je i koliko povereno stado, koliki vam je „pasnjak”?
„Stado” vam je desetkovano i izranjavano, prepusteno na milost i nemilost “vukovima u jagnjecoj kozi” sa kojima vi tako razdragano drugujete.
Vidite li vi to? Setite li se kada price o nevernom slugi Gospodnjem?

aleksandar-patriota

pre 10 godina

Znam da kao nevjernici i kvazi vjernici imate potrebu da komentarišete i tumačite svaku riječ u negativnom smislu, ali samo budite realni! Zašto odmah pljujete?! Nisu svi Peranovići, nisu svi Kačavende! Od tolike mržnje, i sami sebe ćete početi da mrzite a to nije dobro!

Predrag

pre 10 godina

Samo čekam kad će da zavape za puštanje Peranovića. Zamolio bih SPC da ne potpaljuje vatru u susedstvu već da rešava vatricu koja tinja u njihovoj kući i koja preti da preraste u plamen koji će ih sve progutati.

Petar

pre 10 godina

Baš je neko moderno vreme došlo, pljujemo po sveštenicima. Tamo likujemo nekog Srbina sa dva pola, ovamo su popovi najgora noćna mora.
Sve što je nekada bilo bolesno, nenormalno, postaje prihvatljivo, i normalno, čak šta više oni koji ne prihvataju su smešni i zatucani. Voze skupa kola ti u mantijama, pa šta sa tim? Jel treba tramvajima da se voze? Jel mislite da je lak njihov posao? Jel treba i religiju da zamrzimo? Počeli smo da se gadimo na našu kulturu, na tradiciju, na sve. Ipak bitno je da smo svi poplaćali internet kako bi međusobno solili pamet jedni drugima- baš kao ja sad. Jel bolje da poslušamo šta ima da kaže neko iz SPC-a ili je bolje da slušamo ove sa tv Farme? Njihov glas više znači narodu čini mi se. Jel baš toliko moramo da budemo savremeni? Jel treba sve da izmenimo iz korena, ili ima nešto što valja u našoj državi? Ili baš niko ne valja? Ni političari, ni biznismeni, ni policija, ni popovi, ni sport, ništa.
Gde nam je ponos odlutao? Čudi me da toliko ljudi ima kompjuter pored ovolike bede, nemaštine, i gladovanja? Do skora je to bio pojam. Najlakše je sumnjati u svakoga, nikome ne verovati, kuditi, a na sve to ne mrdati prstom da nešto u stvari i promenimo, a ne samo da kukamo i pljujemo.
Ne znam, nisam pametan.
Više niko nema pravo na svoje mišljenje.
Ubi nas tvrdoglavost, zavid, sebičnost i neverica.

aleksandar-patriota

pre 10 godina

Covjek je samo rekao da se prenesu vijesti onako kako ih Crkva plasira, a ne da novinari kroz svoje tekstove blate, tumače i iskrivljuju ono što je rečeno, pa tako plasiraju čitaocima.. Pošteno! Šta ste se odmah digli i uskukali i raspljuvali!

dada

pre 10 godina

taj jovan iz makedonije je obican lopov koji je, kad je uhvacen na delu presao u spc da bi izbegao kaznu vadeci se na politicki progon.... koliko postenih, mirnih i normalnih vladika i ima u spc? tri? cetiri?...

Patria

pre 10 godina

Uz svo duzno postovanje svestenice, kako je SPC shvatila da je ovo 21. vek te da je nemoguce ziveti izolovan, te da je najbolje o svom radu da govori onaj koji i radi, pa ste tako i vi uveli PR sluzbu, a vi ste cenjeni, njen portparol, tako morate da shvatite da su sve informacije podlozne promisljanju o njima i vrednosnim sudovima. Sad, ako niste hteli da se "hvatate u kolo", niste trebali ni da postavljate portparola koji ce da govori sa medijima, nego da nastavite 2000 godina tradicije tajnog drustva, i da se ne obazirate na svet oko sebe. Al tesko je to, manipulisati pastvom i drzati je pokornom i neobrazovanom, i raditi u tajnosti, u eri kad se skriveni poljupci nadju na youtubu svima na dohvat ruke, zar ne? PS: Promisljanje, kritika i sud javnosti NIJE mrznja, postovani. Ako to ne razumete, ipak posetite koji cas gradjanskog, da naucite razliku izmedju govora mrznje i kritike. Posaljite i ove vase sto vole da mitinguju i proglasavaju sifilisticare za svece...

Garbage collector

pre 10 godina

Ne mogu da verujem kakvo obaveštenje, nemojte dovoditi u pitanje (komentarisati) bilo šta što crkva kaže. To znači ako Amfilohije držao moleban vladi, i poželeo ubistvo Dačića i Vučića, mi treba da ćutimo, i kako je rekao protumačimo svako na svoj način.
Ovo je rečenica kao iz srednjeg veka, a svi znamo koliko stotina hiljada glava stradalo od ruku crkve.
Možete da ne volite komunizam ali Karl Marks je lepo rekao "religija je opijum za narod".

Frater Perdurabo

pre 10 godina

Ma nemoj...Vi ćete da sejete otrove, da se baškarite, da idete kod Vaska da vas relaksira, da lupetate gluposti...a mi da se trujemo, ćutimo, gledamo i slušamo vaše lupetanje!!!

Ne treba mi pop ni monah da verujem i zivim po Svetom Pismu

pre 10 godina

"...Uz poruku da zvanični stav crkve treba objaviti bez komentara." Dakle, polozaj koji je nakada u drustvu imao SK (Savez Komunista), sada SPC trazi za sebe. A Komunisticka saopstenja su bar bila smislena, a cesto i prilicno dobra.

Jova

pre 10 godina

Gospodo kaludjeri nemojte da se hvatate u kolo ako ne zelite da igrate. Ne mozete vi sve da komentarisete pa onda da trazite da niko ne komentarise vase stavove. To prosto tako ne ide. Uostalom, mudri Dositej je odavno rekao sve o vama.

P

pre 10 godina

Da je srece i pameti, vi nikada ne bi ni bili u medijima ni po kom osnovu i pitanju i sve bi bilo mnogo lepse i pravednije!
Ali, ovo je Srbija, zemlja ludila, mraka i bezumlja pa ste tako vi non- stop prisutni u javnosti i to obavezno u negativnom kontekstu i stavu!
Sredili su stvari kako treba Vucic i Dacic svaka im cast! A tek ce da srede, kada se uskoro bude zapucalo u ovoj zemlji gladi i neimastine medju narodom? Samo polako, zivi bili pa videli!

Veruj_u_svoje

pre 10 godina

Čujem Pljujemo Sveštenike. Voze skupa kola. To je lak posao inače. Treba na biciklama da idu
svojim poslom. Ok.
Pljujemo Generale. Mi znamo, koji nismo ratovali kako se brani otadzbina,ok. Kriv je. Najgori je. Trebalo je da bude plemenit, takvih se neprijatelji plaše.
Ne valja Tito, ne valja Milošević, ne valja Tadić, ne valja Nikolić.
Policija ne radi posao kako treba a sudije su najveći lopovi.
Samo kod nas se klinci ubijaju, i nigde više.Ok. Prilagodljivi smo.
Imamo široko shvatanje.Da li iko u Srb. misli da nešto valja? bilo šta? bilo ko?Puni smo mržnje! prepuni smo mržnje, a ne znamo da sebe u stvari mrzimo, jer smo lenji, neradnici, a najpametniji od svih. Nekada nije dovoljno da sediš i da čekaš da te sreća pronađe.
Ne daj bože da se Srbi slože, to je neko kazao tek onako,bezveze.
Iz sveta prihvatamo gej parade, razumemo, popuštamo.
Odbijamo iz sveta disciplinu, rad, negovanje tradicija. Ok.
Uvek je neko drugi kriv,nikada mi sami. Uvek nismo znali, nismo stigli,nismo hteli. Ssami sebi govorimo kako smo najgori, a kada drugi to kažu napadamo ih bez pogovora. Bežimo od istine ko đavo od krsta. Lepše je stvarati svoje istine.
Tuđa deca nisu vaspitana naša su anđeli.
Ali pored svih ovih činjenica ima još jedna, mi smo ipak narod sa dušom, sposoban za sve, samo treba da poštujemo to što imamo, malo više.
Vera u sebe,to je sve. Ljubav bez srama i laži. I da se radujemo tuđoj sreći.
I da žalimo tuđe nesreće, da pomažemo a da ne pitamo šta je za uzvrat.

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Gospodo iz SPC,manite se medija da nije istih ne bi narod znao za zlodela koja se dešavaju u vašim redovima, živite na grbini naroda i imate bre da nam polažete račune. Da li znate koliko ima gladne i napaćene dece u ovoj siromašnoj zemlji,dali je neko iz vaših redova gladan i lišen normalnog načina života,samo kad vidim vaš vozni park i vaše skupe odore sve mi je jasno.

Kameno doba

pre 10 godina

Ovaj potparol za stampu kaze " ne komentarisite zvanicne stavove SPC pa neka shvate ko kako hoce" pa to i rade samo sto neko ima takav posao da ga komentarise preko medija, a posto smo mi slobodno drustvo ko ste vi da vrsite cenzuru i da li ce neko da komentarise vase stavove. Manje gluposti u vasim saopstenjima i bice manje komentara, ovako evo cirkusa u vasem gradu.

živeo 21.vek

pre 10 godina

Vreme bespogovornog slušanja autoriteta, pa i crkvenog, je konačno prošlo. Hvala nebesima!
Poverenje se mora zaslužiti !

BoNobo

pre 10 godina

Da li je ovim ljudima toluko pomucen razum da sada traze da njihove izjave budu prenosene bez kritickog komentara? Uvedite onda, gospodo popovi, u krivicni zakonik blasfemiju ako mislite da ste nedodirljivi. To sto neosnovano tvrdite da ste bozji izaslanici ne znaci da je svaka vasa rec istina. Imajte barem trunku smernosti...

Ja i crkva

pre 10 godina

Evo jos jednog razloga da covek poludi od crkve.Oni da odlucuju sta ce novinari da komentarisu,ili sta ce vrh drzave reci,pa to nema nigde na svetu ,jedinu u strogo muslimanskim drzavama.Osilili se momci ,nema sta , ako niko nece da ih zaustavi bice tu grdnih problema,bez obzira da sluze narod (sa divljim dzipobima,nek ih je sramota).

Jagodiceva

pre 10 godina

Hvala medijima na pravovremenom i objektivnom izvestavanju, a Vi. Gospodo Velikodostojnici Srpskog Pravoslavlja, najpre svoje ljudske osobine svedite medju okvire visoko verskog i moralnog , a onda prozivajte i trazite krivce za exponiranost u medijima, kritike u komentarima i osudu citave javnosti.
Malo skromnosti i samokriticnosti vam ne bi skodilo !

svetlanast.

pre 10 godina

crkva bi kako izgleda da uredjuje medije.
"Mediji da ne prave rusku salatu" - ne znaci nista.
/ruska salata se ne slaze red po red - vec se svi sastojci pomesaju/.

umesto da obuzdaju vladike, ako im se ne svidja RUSKA SALATA, i upozore ih da se ne izjasnjavaju o predsednicima druge drzave /tadic, nikolic, grigorije/, da pokazu u ova teska vremena vise skromnosti /vozni park i kacavendini dvori/, da se ne bave biznisom /filaret/, da ne "citaju" zivima molitve namenjene mrtvima /amfilohije/, da se ne izjasnjavaju o drugacijima /LGBT/, da se ne mesaju u politiku, da ne misle da se problem pedofilije resava tako sto predmet sudski ZASTARI, da ne ZMURE na seksualne afere vladika, da velikog pesnika njegosa ne proglasavaju za sveca - jedino ako im je cilj da medju "njihovim" svecima imaju i velikog pesnika ili da VLADIKA koji njegosa PROGLASI za sveca - i sam mora /kad za to dodje vreme/ biti proglasen svecem!
nesto poznato zvuci da vladika backi irinej priznaje samo sud svoje crkve /nista mediji, komentari, analiticari/.

Pravedni Jov

pre 10 godina

Duhovni pastiri nesrecnog i mnogogresnog naroda mog,

Dok vi drzite Ekumenisticka posela po Srbiji pod maskom Milanskog edikata, kakvo vam je i koliko povereno stado, koliki vam je „pasnjak”?
„Stado” vam je desetkovano i izranjavano, prepusteno na milost i nemilost “vukovima u jagnjecoj kozi” sa kojima vi tako razdragano drugujete.
Vidite li vi to? Setite li se kada price o nevernom slugi Gospodnjem?