Sreda, 22.05.2013.

00:31

Tači: Dogovor postignut

Završen je sastanak Ivice Dačića i Hašima Tačija, uz posredovanje Ketrin Ešton, o sprovođenju sporazuma Beograda i Prištine. Dogovor postignut, kaže Tači.

Izvor: B92

Taèi: Dogovor postignut IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

next!

pre 10 godina

Ma dobro sve to, sve je to sad super, nema sta! Nego mislim se ja, sad kad se ovaj mucni Balkan konacno raspadne na sve ove pateticne mini-drzavice s bivsim/aktuelnim/buducim kriminalcima na celu, kad se svi etnicki "ociste", kako ce siroti buduci Balkanci da nadju dobar nov razlog za rat? Kakav je bre to Balkan bez ratova, utoka, celavih momcina sto (u)biju u grupi, prevara, kradje...? Kako ce Balkanci da se suoce sa strasnom svakidasnjicom: rad, marljivost, zakoni...? Kako ce Balkanci da krive nekog drugog kad vise ni sa kim nemaju nikakve veze? Propadoste nacisto... Najbolje resenje vam je neka nova "Velika Yugoslavija" uklj. i Bugarsku, Rumuniju, Albaniju, Grcku... pa da lepo brate dzabalebarite, trujete i pakostite...a o komsijama i njinim kravetinama ni da ne pricamo: bice ih na pretek - prava Balanoidna uzivanjcija!!!

zoki

pre 10 godina

E pa sad je znaci red da cestitamo Kosovu, posto smo ih, jelte priznali pravno, fakticki, a uskoro i formalno. Bravo Taci, nasankao si zajedno sa EU ove nase tutumrake...

Već pripremljen teks komentara

pre 10 godina

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

vlada milic

pre 10 godina

bravo za predsednika vlade napokon se sada vidi ko je premijer i ko je glavni u vladi i najzasluzniji za ovaj sporazum . dosta je bilo da se prvi podpredsednik kiti tudjim perjem i da na sebe preuzima sve pohvale za dobre stvari . takodje zna se ko je ministar policije tako da bih molio vuciceve sledbenike da ne pripisuju vucicu zasluge za hapsenja i miskovica i ostalih jer koliko znam ne hapsi ministarstvo odbrane nego unutrasnjih poslova. i na kraju mislim da ce upravo dacic i taci dobiti nobelovu nagradu za mir.

Muenchner

pre 10 godina

Sta da napisem... ah, setio sam se :)

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

crni domino

pre 10 godina

Da smo vredno radili poslednjih 20 godina i gledali svoja posla, ne bi sad zavisili od zapadnih ekonomski jakih sila, i ne bi morali da poklanjamo zmelju
(to sam samo ja, 22. maj 2013 19:09)
E moj prijatelju, da smo imali pametne politicare, svi bi vredno radili, pa bi nas EU zvala da se uclanimo.
U tih 20 godina bese jedan pametan covek... Svi ostali su ipak gluperde!
Tek ces videti sta ce ova vlast da unisti i razori!

kanis li pobijediti,ne smijes izgubiti

pre 10 godina

Ima utisak da su ovi,nazovimo ih pregovori,teska Alanfordija.Sve strane znaju svoje stavove,zna se i cilj.Taci glumi mirnog Evropejca,koji kao nesto poklanja,sve mu je jasno,uvek se dogovori.Dacic izgleda kao vlasnik lokalne pekare,uvek nezadovoljan kvalitetom brasna,ponasanjem musterija,a pregovara za bolju lokaciju za lokal.Cas se smeje,pa je ponosan,ironichan,tuzan,ljut.Ne mora ni da daje izjave,samo namesti facu,i sve ti je jasno.Ali i nama.Odavno...

Markiza

pre 10 godina

A gradjani Srbije opet saznaju za dogovor od nekog drugog. Jel to Taci morao da nam kaze? Sramota! Nit se zna od pocetka sta je pregovarano ni kakve su odluke! Ja nisam glasao za ovu lakrdiju od politicarcica-Dacica, Nikolica i ostalu cirkusku druzinu! Sramota!

nobelovac u najavi

pre 10 godina

"Dijalog je nastavljen posle četiri sata pauze zbog obaveza Eštonove na samitu EU o Siriji."

uzas , na dve otimacine istovremeno rade , jos ce ponovo ove godine sami sebi da dodele nobelovu nagradu za mir.

Владимир

pre 10 godina

toliko truda je do sada ulozeno, tako da verujem da cemo i ovo pozitivno pregurati!
(crazy_deedee, 22. maj 2013 16:11)

И ово? Шта је овд позитивно? Шта је до сад било позитивно?!
Изгледа да људи не знају шта наша три потрчка потписују у Бриселу...

to sam samo ja

pre 10 godina

Da smo vredno radili poslednjih 20 godina i gledali svoja posla, ne bi sad zavisili od zapadnih ekonomski jakih sila, i ne bi morali da poklanjamo zmelju

Pametnjaković

pre 10 godina

Čim su se oni uslikali, uramili i okačili sve te slike istorijskih momenata, i čim se smeškaju, znači da sve ide po planu, samo još da se njih troje late posla i počnu da implementiraju. Ako budu bili vredni, možda nešto i mrdne s mrtve tačke.

sinisa

pre 10 godina

Gradi poziciju za nobelovu nagradu a zapravo ta nobelova nagrada pripada Jeremiću jer je on donio i uspostavio inovaciju da se na balkanu sporovi rešavaju dijalogom a ne nasiljem.

novicavg

pre 10 godina

Uvek ovako se radi kad pregovaraju Beograd i priština, teško, napeto i do kraja neizvestno. I dalje je siruacija među delegacijama daleko od mogućeg dogovora i ovaj prekid će se iskoristiti da se obave dodatne konsultacije delegacija sa svijim političkim vrovima u Beogradu i prištini i zauzmu stavovi pred poslednji pokušaj da se na stolu dogovori primena sporazuma o implementaciji.Iskreno se bojim da je opet Srbija u prilici da u vremenskom cajtnotu donosi važne odluke od dalekosežne važnosti.A kad na brzini donosite tako važne odluke mogući su prividi i greške koje se skupo plaćaju, nije džaba ostala poslovica " što je brzo to je kuso ".

dragana

pre 10 godina

Dobro je što se opet sastaju delegacije na najvišem nivou, uz prisustvo gospođe Ešton, jer od sastanaka timova za implementaciju nije bilo nikakve vajde. Kao što je juče rekao Nikolić, najbolje Dačić, Tači i Ešton znaju šta su dogovorili, i na osnovu toga treba sasataviti i plan implementacije.

olaaaaa

pre 10 godina

Verujem da sada kad treba da se i jedna i druga strana izjasne o primeni sporazuma nije nimalo lako...ali, moramo da izdrzimo jer je sansa pred nama koja nas nece cekati

andrija

pre 10 godina

Mislim da je bila mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju će Srbija popustiti, a na nekom će i dobiti više.

Zoran

pre 10 godina

Izčekujemo vest da se nekome ruka pozlatila. Dogovor je da ćemo ga na rukama nositi i njegovu porodicu ćemo za života našeg izdržavati!!!

đurica

pre 10 godina

Očigledno je po ispitivanjima javnog mnjenja da državni vrh ima veliku podršku građana za jedinu moguću politiku u ovom momentu po pitanju Kosova i evrointegracija, a to je da Srbija nikada ne odustane od članstva u EU, i da Srbija nikada ne odustane od traganja za pravednim kompromisnim rešenjem za problem Kosova.

robert

pre 10 godina

Vučić i Dačić su jasno rekli, i prilikom razgovora koji su prethodili potpisivanju sporazuma, koji je to minimum ispod kojeg Srbija u pregovorima o Kosovu neće ići ni po cenu datuma, i hrabro se držali tih minimuma, uz podršku predsednika Nikolića. Siguran sam da Srbija neće odstupati od utvrđenih minimuna i kada su razgovori o implementaciji sporazuma u pitanju.

Julius

pre 10 godina

Profesor FPN Predrag Simic izjavio "da se od Srbije ocekuje plan, a ne i primena"!
Sporazum je napravljen da se primeni, a ne da se samo zacrta plan, i ostaje mrtvo slovo na papiru. Hteli ili ne, obe strane moraju da sprovedu sporazum, jer ce ih medjunarodna zajednica prisliliti. Dzaba pokusavaju da se izvrda sporazum, kroz plan za implementaciju. Sve su tacke sporazuma jasne, sta koja strana treba da uradi. Opstrukcija sprovodjenja sporazuma, steti onoj strani koja ne izvrsava predvidjene obaveze.

Uroš ŠiD

pre 10 godina

Treba nastaviti dalje razgovore o implementaciji ovog sporazuma, ali je veoma bitno da i u tim razgovorima predstavnici Srbije ne odstupaju od sporazuma, i ne popuštaju albanskoj strani, i ne suzmnjam da će tako i biti.

sa_lica_mesta

pre 10 godina

E moj Euro-botu....Ma Vi iz Europe ste cudo. Vi postujete sve dogovore, naravno ako imate koristi iz toga. Veoma ste pravicni i postujete medjunarodno pravo, opet, ako imate koristi iz toga. I na kraju, nije problem sa Vama. Svako ko je sa Vama popio kafu, a ne vodio pregovore, zna koliko ste licemerni i koristoljubivi. Elem, problem je u nasim "liderima". Kad bi sada Domanovic ponovo pisao "Danga", pretpostavljam ko bi mu bio glavni lik. Mada, "u zemlji slepih, coravi je car", a ova zemlja mi sve lici na zemlju slepih i gluvih, koji kao zombiji slepo slusaju svoje lidere u ispranim obecanjima i opravdanjima.Pretpostavljam da i kod "vas u Europi", kada drzava grca u dugovima, galantno ustupa delove svoje teritorije, kupa se u korupciji, Vi podrzavate svoje lidere i opravdavate ih sa "u ovom trenutku ne moze bolje od ovoga " ??!!?! Gospodo lideri, ispravno je reci " ja ne znam bolje od ovoga" !!! Ili ste Vi ipak najpametniji i znate sta nama svima treba ?!

senka

pre 10 godina

Treba nastaviti dalje razgovore o implementaciji ovog sporazuma, ali je veoma bitno da i u tim razgovorima predstavnici Srbije ne odstupaju od sporazuma, i ne popuštaju albanskoj strani, i ne suzmnjam da će tako i biti. Mislim da će i Srbi na severu Kosova konačno shvatiti da se u ovom trenutku nije moglo više izvući u pregovorima, i da Srbija ne može više finansijski da izdrži novu izolaciju, koja bi usledila u slučaju da se nije postigao sporazum.

kiki

pre 10 godina

Zasto uopste te pregovore prekidaju? Neka ostanu u Briselu do kraja svojih zivota, svaki dan ustanu i opet pocnu ispocetka. Svaki dan ista fotografija za novinare, Eston je svejedno vec godinama u istom kostimu, a i svi su nasmejani kao da su na seminaru o turizmu.

grk

pre 10 godina

Koliko je bitan sam sporazum, toliko je i bitna njegova implementacija, i zbog toga ne treba trčati ni za kakvim datumima, već treba i prilikom implementacije pokušati izvući maksimalno za Srbiju i Srbe na Kosovu. Državni vrh Strbije je i prilikom odbijanja prvog predloga EU, pokazao da ne rešava pitanje Kosova samo zarad datuma, već da im je na prvom mestu položaj Srba na Kosovu, pa ne treba sumnjati da će se toga držati i prilikom razgovora o implementaciji sporazuma.

Probudite se

pre 10 godina

Ma dajte ljudi, pa da li je moguce da vas toliko misli da je ovo bilo sta drugo do otimanje Kosova? Informisite se malo zasto njih Kosovo toliko interesuje i da li je - kao i uvek - profit osnovni razlog. Mi smo usputni problem za rasciscavanje.. Kolateralna steta za pregaziti.. Novo trziste za njihovo djubre..

yroš yb

pre 10 godina

Državni vrh i procesu implementacije pristupa veoma ozbiljno, i ni tu ne odstupa od utvrđenih minimuma, bez obzira na datum. Nije toliko bitno, da li ćemo datum dobiti sada ili za nekoliko meseci, koliko je bitno da se za Srbe na Kosovu i u procesu implementacije izvuče što je moguće više.

GRIJAK

pre 10 godina

Dobro je što se došlo do sporazuma, ali je ostalo još mnogo detalja veoma bitnih za Srbe na Kosovu, oko kojih još treba da se razgovara, i ne sumnjam da će pregovarački tim Srbije biti čvrst i u ovim razgovorima o implementaciji, i da će pokušati da izvuku maksimalno za Srbe na Kosovu.

Obrad 77

pre 10 godina

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

EUro-bot

pre 10 godina

Mi u Europi poštujemo dogovore i hoćemo da vas naučimo da i vi to radite.Krenuli ste u dobrom pravcu,nastavite i stići ćete u civilizovani svet.

Miloš NiŠ

pre 10 godina

Dobijanje datuma je veoma bitno za Srbiju, ali ne traba trčati ni za kakvim rokovima i za datumima, jer Srbija će dobiti taj datum, ako ne sad, onda u nekoliko narednih meseci, jer je to Srbija, pre svega zahvaljujući Vučiću, zaslužila. Treba raditi na tome da seovaj sporazum implementira, ali ništa ne treba raditi na brzinu, i na silu. Treba razgovarati sa Srbima sa Kosova, i pokušati naći zajednički jezik sa njima. Stvari su već juče krenule u dobrom pravcu, i verujem da će Srbi sa Kosova prihvatiti implementiranje postignutog sporazuma.

19 84

pre 10 godina

Obzirom na napore koji su ulozeni, mislim da ce se postici dogovor i oko implementacije kao i da ce zapoceti sporovodjenje iste. Neka je sa srecom nasem timu i neka bude uspesno.

onako usput

pre 10 godina

Obzirom na napore koji su ulozeni, mislim da ce se postici dogovor i oko implementacije kao i da ce zapoceti sporovodjenje iste. Neka je sa srecom nasem timu i neka bude uspesno.
(19 84, 22. maj 2013 08:00)

alo bre robote, koji bre tim, dacic je solo, nema vucica, nema onog savetnika predsednika sa ogromnim iskustvom, pa moze da daje savete predsedniku, pa mema onog bivseg demokrate a sad naprednjeka, kad pises komentar bar malo ukljuci mozak a ne samo da rasipas parole, to je bilo za prosli put!

Penali?

pre 10 godina

Nismo na zadnja dva sastanka uspeli da postignemo dogovor. A da li smo sada postigli? I koji su penali ako neka strana ne postuje dodovor na terenu?

Glasinac

pre 10 godina

Verujemo da će se danas konačno dogovoriti oko primene briselskog sporazuma i da će Srbija sa velikim optimizmom čekati kraj juna kada će se odlučivati o dodeli datuma za otpočinjanje pregovora sa EU.

Jahorina

pre 10 godina

Nadamo se da će se danas u Briselu posdtići dogovor o primeni briselskog sporazuma na terenu i da će Srbija otkloniti i poslednju prepreku za dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora sa EU.

Boza Bogdanovic

pre 10 godina

U uzbornoj kampanji davne 1993. toliko sam ismejao Dacica da je odmah prekinuo tribinu u Boru, a njegovi socijalisti bi me prebili jos u sali, da ih on nije smirio. Dacic je tada govorio o nasoj braci u Bosni, kojima moramo pomoci po svaku cenu. Cak i po cenu rata sa celim svetom. Ja sam na to rekao u nekoliko minuta diskusije da mi ni sami sebi ne mozemo pomoci pri hiper infalaciji od milijardu procenata, a kamo li tek njima.
Takvom Dacicu opet bih isto rekao - da ne prica gluposti, vec da bude malo realniji. Medjutim, ovo vise nije isti covek. Okrenuo je curak, kada je shvatio da nas Milosevic vodi u propast. Malo kasno, ali bolje ikada nego nikada.
Dacic i Vucic se svim silama, bar javno, trude da priblize Srbiju EU. Digli su ruke od Rusa, hvala Bogu. To pozdravljam i uvek cu javno pozdraviti, i ako nikada ne bih dao na Izborima glas njima licno i njihovim partijama.
Boza Bogdanovic, Bor

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Niko ne treba da sumnja u to da ce Srbija potpisati, ispuniti sve ono sto se od nje bude trazilo i jos ce da pita "treba li jos nesto" !
"davljenik se i za slamku 'vata" a Srbija je odavno "DAVLJENIK" !
Sve te izjave "srpskih visokih zvanicnika" tj. "davljenika" kao sto su "mi necemo pristati na ovo, necemo dozvoliti da se sami ubijemo i izvrsimo samoubistvo, ne damo Kosovo" i td. sve to je samo za domacu upotrebu i sluzi samo tome da im niko kasnije ne moze "zameriti" da se nisu "dovoljno opirali" i kako ih Amfilohije nebi "zive upokojavao" !

strahinja

pre 10 godina

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

MARINA

pre 10 godina

Oko pristupanja Srbije EU, sem implementacije potpisanog sporazuma oko Kosova, više nema nikakvih problema. Evropskim zvaničnicima je bitno da se Srbija iskreno bori protiv korupcije i kriminala, i oni tu nemaju nikakve zamerke. Ostaje još implementacija sporazuma o Kosovu, i Srbija bi posle 6 meseci vlasti SNS-a mogla dobiti datum za početak pregovora sa EU. SNS bi uspeo posle 6 meseci, ono što DOS, DSS, DS i njihovi koalicioni partneri nisu uspeli za 12 godina.

Banacanin1

pre 10 godina

Logicno mi je da se sprovede u delo nesto sto je vec potpisano,posebno ako imamo u vidu da nam od toga zavisi datum pregovora tj.put ka EU.Licno ne ocekujem nova uslovljavanja od Evropskih mocnika jer mislim da su i oni prepoznali Vucicevu i Dacicevu diplomatsku aktivnost i zelju da se Srbija priblizi Evropi....

ZVEZDANA

pre 10 godina

Agonija se nastavlja,isti scenario kao i u vreme potpisivanja sporazuma,a najvecu stetu trpi srpski narod koji jos uvek nije dobio pravo na bolji zivot.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Niko ne treba da sumnja u to da ce Srbija potpisati, ispuniti sve ono sto se od nje bude trazilo i jos ce da pita "treba li jos nesto" !
"davljenik se i za slamku 'vata" a Srbija je odavno "DAVLJENIK" !
Sve te izjave "srpskih visokih zvanicnika" tj. "davljenika" kao sto su "mi necemo pristati na ovo, necemo dozvoliti da se sami ubijemo i izvrsimo samoubistvo, ne damo Kosovo" i td. sve to je samo za domacu upotrebu i sluzi samo tome da im niko kasnije ne moze "zameriti" da se nisu "dovoljno opirali" i kako ih Amfilohije nebi "zive upokojavao" !

Boza Bogdanovic

pre 10 godina

U uzbornoj kampanji davne 1993. toliko sam ismejao Dacica da je odmah prekinuo tribinu u Boru, a njegovi socijalisti bi me prebili jos u sali, da ih on nije smirio. Dacic je tada govorio o nasoj braci u Bosni, kojima moramo pomoci po svaku cenu. Cak i po cenu rata sa celim svetom. Ja sam na to rekao u nekoliko minuta diskusije da mi ni sami sebi ne mozemo pomoci pri hiper infalaciji od milijardu procenata, a kamo li tek njima.
Takvom Dacicu opet bih isto rekao - da ne prica gluposti, vec da bude malo realniji. Medjutim, ovo vise nije isti covek. Okrenuo je curak, kada je shvatio da nas Milosevic vodi u propast. Malo kasno, ali bolje ikada nego nikada.
Dacic i Vucic se svim silama, bar javno, trude da priblize Srbiju EU. Digli su ruke od Rusa, hvala Bogu. To pozdravljam i uvek cu javno pozdraviti, i ako nikada ne bih dao na Izborima glas njima licno i njihovim partijama.
Boza Bogdanovic, Bor

kiki

pre 10 godina

Zasto uopste te pregovore prekidaju? Neka ostanu u Briselu do kraja svojih zivota, svaki dan ustanu i opet pocnu ispocetka. Svaki dan ista fotografija za novinare, Eston je svejedno vec godinama u istom kostimu, a i svi su nasmejani kao da su na seminaru o turizmu.

onako usput

pre 10 godina

Obzirom na napore koji su ulozeni, mislim da ce se postici dogovor i oko implementacije kao i da ce zapoceti sporovodjenje iste. Neka je sa srecom nasem timu i neka bude uspesno.
(19 84, 22. maj 2013 08:00)

alo bre robote, koji bre tim, dacic je solo, nema vucica, nema onog savetnika predsednika sa ogromnim iskustvom, pa moze da daje savete predsedniku, pa mema onog bivseg demokrate a sad naprednjeka, kad pises komentar bar malo ukljuci mozak a ne samo da rasipas parole, to je bilo za prosli put!

sa_lica_mesta

pre 10 godina

E moj Euro-botu....Ma Vi iz Europe ste cudo. Vi postujete sve dogovore, naravno ako imate koristi iz toga. Veoma ste pravicni i postujete medjunarodno pravo, opet, ako imate koristi iz toga. I na kraju, nije problem sa Vama. Svako ko je sa Vama popio kafu, a ne vodio pregovore, zna koliko ste licemerni i koristoljubivi. Elem, problem je u nasim "liderima". Kad bi sada Domanovic ponovo pisao "Danga", pretpostavljam ko bi mu bio glavni lik. Mada, "u zemlji slepih, coravi je car", a ova zemlja mi sve lici na zemlju slepih i gluvih, koji kao zombiji slepo slusaju svoje lidere u ispranim obecanjima i opravdanjima.Pretpostavljam da i kod "vas u Europi", kada drzava grca u dugovima, galantno ustupa delove svoje teritorije, kupa se u korupciji, Vi podrzavate svoje lidere i opravdavate ih sa "u ovom trenutku ne moze bolje od ovoga " ??!!?! Gospodo lideri, ispravno je reci " ja ne znam bolje od ovoga" !!! Ili ste Vi ipak najpametniji i znate sta nama svima treba ?!

Julius

pre 10 godina

Profesor FPN Predrag Simic izjavio "da se od Srbije ocekuje plan, a ne i primena"!
Sporazum je napravljen da se primeni, a ne da se samo zacrta plan, i ostaje mrtvo slovo na papiru. Hteli ili ne, obe strane moraju da sprovedu sporazum, jer ce ih medjunarodna zajednica prisliliti. Dzaba pokusavaju da se izvrda sporazum, kroz plan za implementaciju. Sve su tacke sporazuma jasne, sta koja strana treba da uradi. Opstrukcija sprovodjenja sporazuma, steti onoj strani koja ne izvrsava predvidjene obaveze.

Probudite se

pre 10 godina

Ma dajte ljudi, pa da li je moguce da vas toliko misli da je ovo bilo sta drugo do otimanje Kosova? Informisite se malo zasto njih Kosovo toliko interesuje i da li je - kao i uvek - profit osnovni razlog. Mi smo usputni problem za rasciscavanje.. Kolateralna steta za pregaziti.. Novo trziste za njihovo djubre..

EUro-bot

pre 10 godina

Mi u Europi poštujemo dogovore i hoćemo da vas naučimo da i vi to radite.Krenuli ste u dobrom pravcu,nastavite i stići ćete u civilizovani svet.

ZVEZDANA

pre 10 godina

Agonija se nastavlja,isti scenario kao i u vreme potpisivanja sporazuma,a najvecu stetu trpi srpski narod koji jos uvek nije dobio pravo na bolji zivot.

Markiza

pre 10 godina

A gradjani Srbije opet saznaju za dogovor od nekog drugog. Jel to Taci morao da nam kaze? Sramota! Nit se zna od pocetka sta je pregovarano ni kakve su odluke! Ja nisam glasao za ovu lakrdiju od politicarcica-Dacica, Nikolica i ostalu cirkusku druzinu! Sramota!

Pametnjaković

pre 10 godina

Čim su se oni uslikali, uramili i okačili sve te slike istorijskih momenata, i čim se smeškaju, znači da sve ide po planu, samo još da se njih troje late posla i počnu da implementiraju. Ako budu bili vredni, možda nešto i mrdne s mrtve tačke.

sinisa

pre 10 godina

Gradi poziciju za nobelovu nagradu a zapravo ta nobelova nagrada pripada Jeremiću jer je on donio i uspostavio inovaciju da se na balkanu sporovi rešavaju dijalogom a ne nasiljem.

crni domino

pre 10 godina

Da smo vredno radili poslednjih 20 godina i gledali svoja posla, ne bi sad zavisili od zapadnih ekonomski jakih sila, i ne bi morali da poklanjamo zmelju
(to sam samo ja, 22. maj 2013 19:09)
E moj prijatelju, da smo imali pametne politicare, svi bi vredno radili, pa bi nas EU zvala da se uclanimo.
U tih 20 godina bese jedan pametan covek... Svi ostali su ipak gluperde!
Tek ces videti sta ce ova vlast da unisti i razori!

zoki

pre 10 godina

E pa sad je znaci red da cestitamo Kosovu, posto smo ih, jelte priznali pravno, fakticki, a uskoro i formalno. Bravo Taci, nasankao si zajedno sa EU ove nase tutumrake...

kanis li pobijediti,ne smijes izgubiti

pre 10 godina

Ima utisak da su ovi,nazovimo ih pregovori,teska Alanfordija.Sve strane znaju svoje stavove,zna se i cilj.Taci glumi mirnog Evropejca,koji kao nesto poklanja,sve mu je jasno,uvek se dogovori.Dacic izgleda kao vlasnik lokalne pekare,uvek nezadovoljan kvalitetom brasna,ponasanjem musterija,a pregovara za bolju lokaciju za lokal.Cas se smeje,pa je ponosan,ironichan,tuzan,ljut.Ne mora ni da daje izjave,samo namesti facu,i sve ti je jasno.Ali i nama.Odavno...

Владимир

pre 10 godina

toliko truda je do sada ulozeno, tako da verujem da cemo i ovo pozitivno pregurati!
(crazy_deedee, 22. maj 2013 16:11)

И ово? Шта је овд позитивно? Шта је до сад било позитивно?!
Изгледа да људи не знају шта наша три потрчка потписују у Бриселу...

MARINA

pre 10 godina

Oko pristupanja Srbije EU, sem implementacije potpisanog sporazuma oko Kosova, više nema nikakvih problema. Evropskim zvaničnicima je bitno da se Srbija iskreno bori protiv korupcije i kriminala, i oni tu nemaju nikakve zamerke. Ostaje još implementacija sporazuma o Kosovu, i Srbija bi posle 6 meseci vlasti SNS-a mogla dobiti datum za početak pregovora sa EU. SNS bi uspeo posle 6 meseci, ono što DOS, DSS, DS i njihovi koalicioni partneri nisu uspeli za 12 godina.

Glasinac

pre 10 godina

Verujemo da će se danas konačno dogovoriti oko primene briselskog sporazuma i da će Srbija sa velikim optimizmom čekati kraj juna kada će se odlučivati o dodeli datuma za otpočinjanje pregovora sa EU.

Jahorina

pre 10 godina

Nadamo se da će se danas u Briselu posdtići dogovor o primeni briselskog sporazuma na terenu i da će Srbija otkloniti i poslednju prepreku za dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora sa EU.

19 84

pre 10 godina

Obzirom na napore koji su ulozeni, mislim da ce se postici dogovor i oko implementacije kao i da ce zapoceti sporovodjenje iste. Neka je sa srecom nasem timu i neka bude uspesno.

Zoran

pre 10 godina

Izčekujemo vest da se nekome ruka pozlatila. Dogovor je da ćemo ga na rukama nositi i njegovu porodicu ćemo za života našeg izdržavati!!!

dragana

pre 10 godina

Dobro je što se opet sastaju delegacije na najvišem nivou, uz prisustvo gospođe Ešton, jer od sastanaka timova za implementaciju nije bilo nikakve vajde. Kao što je juče rekao Nikolić, najbolje Dačić, Tači i Ešton znaju šta su dogovorili, i na osnovu toga treba sasataviti i plan implementacije.

to sam samo ja

pre 10 godina

Da smo vredno radili poslednjih 20 godina i gledali svoja posla, ne bi sad zavisili od zapadnih ekonomski jakih sila, i ne bi morali da poklanjamo zmelju

nobelovac u najavi

pre 10 godina

"Dijalog je nastavljen posle četiri sata pauze zbog obaveza Eštonove na samitu EU o Siriji."

uzas , na dve otimacine istovremeno rade , jos ce ponovo ove godine sami sebi da dodele nobelovu nagradu za mir.

vlada milic

pre 10 godina

bravo za predsednika vlade napokon se sada vidi ko je premijer i ko je glavni u vladi i najzasluzniji za ovaj sporazum . dosta je bilo da se prvi podpredsednik kiti tudjim perjem i da na sebe preuzima sve pohvale za dobre stvari . takodje zna se ko je ministar policije tako da bih molio vuciceve sledbenike da ne pripisuju vucicu zasluge za hapsenja i miskovica i ostalih jer koliko znam ne hapsi ministarstvo odbrane nego unutrasnjih poslova. i na kraju mislim da ce upravo dacic i taci dobiti nobelovu nagradu za mir.

senka

pre 10 godina

Treba nastaviti dalje razgovore o implementaciji ovog sporazuma, ali je veoma bitno da i u tim razgovorima predstavnici Srbije ne odstupaju od sporazuma, i ne popuštaju albanskoj strani, i ne suzmnjam da će tako i biti. Mislim da će i Srbi na severu Kosova konačno shvatiti da se u ovom trenutku nije moglo više izvući u pregovorima, i da Srbija ne može više finansijski da izdrži novu izolaciju, koja bi usledila u slučaju da se nije postigao sporazum.

next!

pre 10 godina

Ma dobro sve to, sve je to sad super, nema sta! Nego mislim se ja, sad kad se ovaj mucni Balkan konacno raspadne na sve ove pateticne mini-drzavice s bivsim/aktuelnim/buducim kriminalcima na celu, kad se svi etnicki "ociste", kako ce siroti buduci Balkanci da nadju dobar nov razlog za rat? Kakav je bre to Balkan bez ratova, utoka, celavih momcina sto (u)biju u grupi, prevara, kradje...? Kako ce Balkanci da se suoce sa strasnom svakidasnjicom: rad, marljivost, zakoni...? Kako ce Balkanci da krive nekog drugog kad vise ni sa kim nemaju nikakve veze? Propadoste nacisto... Najbolje resenje vam je neka nova "Velika Yugoslavija" uklj. i Bugarsku, Rumuniju, Albaniju, Grcku... pa da lepo brate dzabalebarite, trujete i pakostite...a o komsijama i njinim kravetinama ni da ne pricamo: bice ih na pretek - prava Balanoidna uzivanjcija!!!

Banacanin1

pre 10 godina

Logicno mi je da se sprovede u delo nesto sto je vec potpisano,posebno ako imamo u vidu da nam od toga zavisi datum pregovora tj.put ka EU.Licno ne ocekujem nova uslovljavanja od Evropskih mocnika jer mislim da su i oni prepoznali Vucicevu i Dacicevu diplomatsku aktivnost i zelju da se Srbija priblizi Evropi....

robert

pre 10 godina

Vučić i Dačić su jasno rekli, i prilikom razgovora koji su prethodili potpisivanju sporazuma, koji je to minimum ispod kojeg Srbija u pregovorima o Kosovu neće ići ni po cenu datuma, i hrabro se držali tih minimuma, uz podršku predsednika Nikolića. Siguran sam da Srbija neće odstupati od utvrđenih minimuna i kada su razgovori o implementaciji sporazuma u pitanju.

Uroš ŠiD

pre 10 godina

Treba nastaviti dalje razgovore o implementaciji ovog sporazuma, ali je veoma bitno da i u tim razgovorima predstavnici Srbije ne odstupaju od sporazuma, i ne popuštaju albanskoj strani, i ne suzmnjam da će tako i biti.

novicavg

pre 10 godina

Uvek ovako se radi kad pregovaraju Beograd i priština, teško, napeto i do kraja neizvestno. I dalje je siruacija među delegacijama daleko od mogućeg dogovora i ovaj prekid će se iskoristiti da se obave dodatne konsultacije delegacija sa svijim političkim vrovima u Beogradu i prištini i zauzmu stavovi pred poslednji pokušaj da se na stolu dogovori primena sporazuma o implementaciji.Iskreno se bojim da je opet Srbija u prilici da u vremenskom cajtnotu donosi važne odluke od dalekosežne važnosti.A kad na brzini donosite tako važne odluke mogući su prividi i greške koje se skupo plaćaju, nije džaba ostala poslovica " što je brzo to je kuso ".

đurica

pre 10 godina

Očigledno je po ispitivanjima javnog mnjenja da državni vrh ima veliku podršku građana za jedinu moguću politiku u ovom momentu po pitanju Kosova i evrointegracija, a to je da Srbija nikada ne odustane od članstva u EU, i da Srbija nikada ne odustane od traganja za pravednim kompromisnim rešenjem za problem Kosova.

olaaaaa

pre 10 godina

Verujem da sada kad treba da se i jedna i druga strana izjasne o primeni sporazuma nije nimalo lako...ali, moramo da izdrzimo jer je sansa pred nama koja nas nece cekati

strahinja

pre 10 godina

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

Penali?

pre 10 godina

Nismo na zadnja dva sastanka uspeli da postignemo dogovor. A da li smo sada postigli? I koji su penali ako neka strana ne postuje dodovor na terenu?

Miloš NiŠ

pre 10 godina

Dobijanje datuma je veoma bitno za Srbiju, ali ne traba trčati ni za kakvim rokovima i za datumima, jer Srbija će dobiti taj datum, ako ne sad, onda u nekoliko narednih meseci, jer je to Srbija, pre svega zahvaljujući Vučiću, zaslužila. Treba raditi na tome da seovaj sporazum implementira, ali ništa ne treba raditi na brzinu, i na silu. Treba razgovarati sa Srbima sa Kosova, i pokušati naći zajednički jezik sa njima. Stvari su već juče krenule u dobrom pravcu, i verujem da će Srbi sa Kosova prihvatiti implementiranje postignutog sporazuma.

Obrad 77

pre 10 godina

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

Već pripremljen teks komentara

pre 10 godina

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

andrija

pre 10 godina

Mislim da je bila mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju će Srbija popustiti, a na nekom će i dobiti više.

grk

pre 10 godina

Koliko je bitan sam sporazum, toliko je i bitna njegova implementacija, i zbog toga ne treba trčati ni za kakvim datumima, već treba i prilikom implementacije pokušati izvući maksimalno za Srbiju i Srbe na Kosovu. Državni vrh Strbije je i prilikom odbijanja prvog predloga EU, pokazao da ne rešava pitanje Kosova samo zarad datuma, već da im je na prvom mestu položaj Srba na Kosovu, pa ne treba sumnjati da će se toga držati i prilikom razgovora o implementaciji sporazuma.

yroš yb

pre 10 godina

Državni vrh i procesu implementacije pristupa veoma ozbiljno, i ni tu ne odstupa od utvrđenih minimuma, bez obzira na datum. Nije toliko bitno, da li ćemo datum dobiti sada ili za nekoliko meseci, koliko je bitno da se za Srbe na Kosovu i u procesu implementacije izvuče što je moguće više.

GRIJAK

pre 10 godina

Dobro je što se došlo do sporazuma, ali je ostalo još mnogo detalja veoma bitnih za Srbe na Kosovu, oko kojih još treba da se razgovara, i ne sumnjam da će pregovarački tim Srbije biti čvrst i u ovim razgovorima o implementaciji, i da će pokušati da izvuku maksimalno za Srbe na Kosovu.

Muenchner

pre 10 godina

Sta da napisem... ah, setio sam se :)

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

sinisa

pre 10 godina

Gradi poziciju za nobelovu nagradu a zapravo ta nobelova nagrada pripada Jeremiću jer je on donio i uspostavio inovaciju da se na balkanu sporovi rešavaju dijalogom a ne nasiljem.

MARINA

pre 10 godina

Oko pristupanja Srbije EU, sem implementacije potpisanog sporazuma oko Kosova, više nema nikakvih problema. Evropskim zvaničnicima je bitno da se Srbija iskreno bori protiv korupcije i kriminala, i oni tu nemaju nikakve zamerke. Ostaje još implementacija sporazuma o Kosovu, i Srbija bi posle 6 meseci vlasti SNS-a mogla dobiti datum za početak pregovora sa EU. SNS bi uspeo posle 6 meseci, ono što DOS, DSS, DS i njihovi koalicioni partneri nisu uspeli za 12 godina.

robert

pre 10 godina

Vučić i Dačić su jasno rekli, i prilikom razgovora koji su prethodili potpisivanju sporazuma, koji je to minimum ispod kojeg Srbija u pregovorima o Kosovu neće ići ni po cenu datuma, i hrabro se držali tih minimuma, uz podršku predsednika Nikolića. Siguran sam da Srbija neće odstupati od utvrđenih minimuna i kada su razgovori o implementaciji sporazuma u pitanju.

Boza Bogdanovic

pre 10 godina

U uzbornoj kampanji davne 1993. toliko sam ismejao Dacica da je odmah prekinuo tribinu u Boru, a njegovi socijalisti bi me prebili jos u sali, da ih on nije smirio. Dacic je tada govorio o nasoj braci u Bosni, kojima moramo pomoci po svaku cenu. Cak i po cenu rata sa celim svetom. Ja sam na to rekao u nekoliko minuta diskusije da mi ni sami sebi ne mozemo pomoci pri hiper infalaciji od milijardu procenata, a kamo li tek njima.
Takvom Dacicu opet bih isto rekao - da ne prica gluposti, vec da bude malo realniji. Medjutim, ovo vise nije isti covek. Okrenuo je curak, kada je shvatio da nas Milosevic vodi u propast. Malo kasno, ali bolje ikada nego nikada.
Dacic i Vucic se svim silama, bar javno, trude da priblize Srbiju EU. Digli su ruke od Rusa, hvala Bogu. To pozdravljam i uvek cu javno pozdraviti, i ako nikada ne bih dao na Izborima glas njima licno i njihovim partijama.
Boza Bogdanovic, Bor

Uroš ŠiD

pre 10 godina

Treba nastaviti dalje razgovore o implementaciji ovog sporazuma, ali je veoma bitno da i u tim razgovorima predstavnici Srbije ne odstupaju od sporazuma, i ne popuštaju albanskoj strani, i ne suzmnjam da će tako i biti.

Banacanin1

pre 10 godina

Logicno mi je da se sprovede u delo nesto sto je vec potpisano,posebno ako imamo u vidu da nam od toga zavisi datum pregovora tj.put ka EU.Licno ne ocekujem nova uslovljavanja od Evropskih mocnika jer mislim da su i oni prepoznali Vucicevu i Dacicevu diplomatsku aktivnost i zelju da se Srbija priblizi Evropi....

andrija

pre 10 godina

Mislim da je bila mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju će Srbija popustiti, a na nekom će i dobiti više.

19 84

pre 10 godina

Obzirom na napore koji su ulozeni, mislim da ce se postici dogovor i oko implementacije kao i da ce zapoceti sporovodjenje iste. Neka je sa srecom nasem timu i neka bude uspesno.

strahinja

pre 10 godina

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

yroš yb

pre 10 godina

Državni vrh i procesu implementacije pristupa veoma ozbiljno, i ni tu ne odstupa od utvrđenih minimuma, bez obzira na datum. Nije toliko bitno, da li ćemo datum dobiti sada ili za nekoliko meseci, koliko je bitno da se za Srbe na Kosovu i u procesu implementacije izvuče što je moguće više.

Glasinac

pre 10 godina

Verujemo da će se danas konačno dogovoriti oko primene briselskog sporazuma i da će Srbija sa velikim optimizmom čekati kraj juna kada će se odlučivati o dodeli datuma za otpočinjanje pregovora sa EU.

Jahorina

pre 10 godina

Nadamo se da će se danas u Briselu posdtići dogovor o primeni briselskog sporazuma na terenu i da će Srbija otkloniti i poslednju prepreku za dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora sa EU.

Miloš NiŠ

pre 10 godina

Dobijanje datuma je veoma bitno za Srbiju, ali ne traba trčati ni za kakvim rokovima i za datumima, jer Srbija će dobiti taj datum, ako ne sad, onda u nekoliko narednih meseci, jer je to Srbija, pre svega zahvaljujući Vučiću, zaslužila. Treba raditi na tome da seovaj sporazum implementira, ali ništa ne treba raditi na brzinu, i na silu. Treba razgovarati sa Srbima sa Kosova, i pokušati naći zajednički jezik sa njima. Stvari su već juče krenule u dobrom pravcu, i verujem da će Srbi sa Kosova prihvatiti implementiranje postignutog sporazuma.

EUro-bot

pre 10 godina

Mi u Europi poštujemo dogovore i hoćemo da vas naučimo da i vi to radite.Krenuli ste u dobrom pravcu,nastavite i stići ćete u civilizovani svet.

đurica

pre 10 godina

Očigledno je po ispitivanjima javnog mnjenja da državni vrh ima veliku podršku građana za jedinu moguću politiku u ovom momentu po pitanju Kosova i evrointegracija, a to je da Srbija nikada ne odustane od članstva u EU, i da Srbija nikada ne odustane od traganja za pravednim kompromisnim rešenjem za problem Kosova.

Obrad 77

pre 10 godina

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

ZVEZDANA

pre 10 godina

Agonija se nastavlja,isti scenario kao i u vreme potpisivanja sporazuma,a najvecu stetu trpi srpski narod koji jos uvek nije dobio pravo na bolji zivot.

GRIJAK

pre 10 godina

Dobro je što se došlo do sporazuma, ali je ostalo još mnogo detalja veoma bitnih za Srbe na Kosovu, oko kojih još treba da se razgovara, i ne sumnjam da će pregovarački tim Srbije biti čvrst i u ovim razgovorima o implementaciji, i da će pokušati da izvuku maksimalno za Srbe na Kosovu.

sa_lica_mesta

pre 10 godina

E moj Euro-botu....Ma Vi iz Europe ste cudo. Vi postujete sve dogovore, naravno ako imate koristi iz toga. Veoma ste pravicni i postujete medjunarodno pravo, opet, ako imate koristi iz toga. I na kraju, nije problem sa Vama. Svako ko je sa Vama popio kafu, a ne vodio pregovore, zna koliko ste licemerni i koristoljubivi. Elem, problem je u nasim "liderima". Kad bi sada Domanovic ponovo pisao "Danga", pretpostavljam ko bi mu bio glavni lik. Mada, "u zemlji slepih, coravi je car", a ova zemlja mi sve lici na zemlju slepih i gluvih, koji kao zombiji slepo slusaju svoje lidere u ispranim obecanjima i opravdanjima.Pretpostavljam da i kod "vas u Europi", kada drzava grca u dugovima, galantno ustupa delove svoje teritorije, kupa se u korupciji, Vi podrzavate svoje lidere i opravdavate ih sa "u ovom trenutku ne moze bolje od ovoga " ??!!?! Gospodo lideri, ispravno je reci " ja ne znam bolje od ovoga" !!! Ili ste Vi ipak najpametniji i znate sta nama svima treba ?!

grk

pre 10 godina

Koliko je bitan sam sporazum, toliko je i bitna njegova implementacija, i zbog toga ne treba trčati ni za kakvim datumima, već treba i prilikom implementacije pokušati izvući maksimalno za Srbiju i Srbe na Kosovu. Državni vrh Strbije je i prilikom odbijanja prvog predloga EU, pokazao da ne rešava pitanje Kosova samo zarad datuma, već da im je na prvom mestu položaj Srba na Kosovu, pa ne treba sumnjati da će se toga držati i prilikom razgovora o implementaciji sporazuma.

olaaaaa

pre 10 godina

Verujem da sada kad treba da se i jedna i druga strana izjasne o primeni sporazuma nije nimalo lako...ali, moramo da izdrzimo jer je sansa pred nama koja nas nece cekati

senka

pre 10 godina

Treba nastaviti dalje razgovore o implementaciji ovog sporazuma, ali je veoma bitno da i u tim razgovorima predstavnici Srbije ne odstupaju od sporazuma, i ne popuštaju albanskoj strani, i ne suzmnjam da će tako i biti. Mislim da će i Srbi na severu Kosova konačno shvatiti da se u ovom trenutku nije moglo više izvući u pregovorima, i da Srbija ne može više finansijski da izdrži novu izolaciju, koja bi usledila u slučaju da se nije postigao sporazum.

novicavg

pre 10 godina

Uvek ovako se radi kad pregovaraju Beograd i priština, teško, napeto i do kraja neizvestno. I dalje je siruacija među delegacijama daleko od mogućeg dogovora i ovaj prekid će se iskoristiti da se obave dodatne konsultacije delegacija sa svijim političkim vrovima u Beogradu i prištini i zauzmu stavovi pred poslednji pokušaj da se na stolu dogovori primena sporazuma o implementaciji.Iskreno se bojim da je opet Srbija u prilici da u vremenskom cajtnotu donosi važne odluke od dalekosežne važnosti.A kad na brzini donosite tako važne odluke mogući su prividi i greške koje se skupo plaćaju, nije džaba ostala poslovica " što je brzo to je kuso ".

dragana

pre 10 godina

Dobro je što se opet sastaju delegacije na najvišem nivou, uz prisustvo gospođe Ešton, jer od sastanaka timova za implementaciju nije bilo nikakve vajde. Kao što je juče rekao Nikolić, najbolje Dačić, Tači i Ešton znaju šta su dogovorili, i na osnovu toga treba sasataviti i plan implementacije.

Penali?

pre 10 godina

Nismo na zadnja dva sastanka uspeli da postignemo dogovor. A da li smo sada postigli? I koji su penali ako neka strana ne postuje dodovor na terenu?

Zoran

pre 10 godina

Izčekujemo vest da se nekome ruka pozlatila. Dogovor je da ćemo ga na rukama nositi i njegovu porodicu ćemo za života našeg izdržavati!!!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Niko ne treba da sumnja u to da ce Srbija potpisati, ispuniti sve ono sto se od nje bude trazilo i jos ce da pita "treba li jos nesto" !
"davljenik se i za slamku 'vata" a Srbija je odavno "DAVLJENIK" !
Sve te izjave "srpskih visokih zvanicnika" tj. "davljenika" kao sto su "mi necemo pristati na ovo, necemo dozvoliti da se sami ubijemo i izvrsimo samoubistvo, ne damo Kosovo" i td. sve to je samo za domacu upotrebu i sluzi samo tome da im niko kasnije ne moze "zameriti" da se nisu "dovoljno opirali" i kako ih Amfilohije nebi "zive upokojavao" !

Julius

pre 10 godina

Profesor FPN Predrag Simic izjavio "da se od Srbije ocekuje plan, a ne i primena"!
Sporazum je napravljen da se primeni, a ne da se samo zacrta plan, i ostaje mrtvo slovo na papiru. Hteli ili ne, obe strane moraju da sprovedu sporazum, jer ce ih medjunarodna zajednica prisliliti. Dzaba pokusavaju da se izvrda sporazum, kroz plan za implementaciju. Sve su tacke sporazuma jasne, sta koja strana treba da uradi. Opstrukcija sprovodjenja sporazuma, steti onoj strani koja ne izvrsava predvidjene obaveze.

Probudite se

pre 10 godina

Ma dajte ljudi, pa da li je moguce da vas toliko misli da je ovo bilo sta drugo do otimanje Kosova? Informisite se malo zasto njih Kosovo toliko interesuje i da li je - kao i uvek - profit osnovni razlog. Mi smo usputni problem za rasciscavanje.. Kolateralna steta za pregaziti.. Novo trziste za njihovo djubre..

to sam samo ja

pre 10 godina

Da smo vredno radili poslednjih 20 godina i gledali svoja posla, ne bi sad zavisili od zapadnih ekonomski jakih sila, i ne bi morali da poklanjamo zmelju

vlada milic

pre 10 godina

bravo za predsednika vlade napokon se sada vidi ko je premijer i ko je glavni u vladi i najzasluzniji za ovaj sporazum . dosta je bilo da se prvi podpredsednik kiti tudjim perjem i da na sebe preuzima sve pohvale za dobre stvari . takodje zna se ko je ministar policije tako da bih molio vuciceve sledbenike da ne pripisuju vucicu zasluge za hapsenja i miskovica i ostalih jer koliko znam ne hapsi ministarstvo odbrane nego unutrasnjih poslova. i na kraju mislim da ce upravo dacic i taci dobiti nobelovu nagradu za mir.

Već pripremljen teks komentara

pre 10 godina

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

nobelovac u najavi

pre 10 godina

"Dijalog je nastavljen posle četiri sata pauze zbog obaveza Eštonove na samitu EU o Siriji."

uzas , na dve otimacine istovremeno rade , jos ce ponovo ove godine sami sebi da dodele nobelovu nagradu za mir.

Pametnjaković

pre 10 godina

Čim su se oni uslikali, uramili i okačili sve te slike istorijskih momenata, i čim se smeškaju, znači da sve ide po planu, samo još da se njih troje late posla i počnu da implementiraju. Ako budu bili vredni, možda nešto i mrdne s mrtve tačke.

kiki

pre 10 godina

Zasto uopste te pregovore prekidaju? Neka ostanu u Briselu do kraja svojih zivota, svaki dan ustanu i opet pocnu ispocetka. Svaki dan ista fotografija za novinare, Eston je svejedno vec godinama u istom kostimu, a i svi su nasmejani kao da su na seminaru o turizmu.

Muenchner

pre 10 godina

Sta da napisem... ah, setio sam se :)

Potpuno je normalno da EU, pre dodele datuma Srbiji, traži da se napravi plan implementacije postignutog sporazuma, jer ne vredi ništa sporazum, ako se on ne implementira. Međutim, siguran sam da Srbija i ovoga puta, prilikom razgovora o implementaciji sporazuma, neće odstupati od utvrđenih minimuma, i da će izvući maksimalno koliko se bude moglo za Srbe na Kosovu.

Владимир

pre 10 godina

toliko truda je do sada ulozeno, tako da verujem da cemo i ovo pozitivno pregurati!
(crazy_deedee, 22. maj 2013 16:11)

И ово? Шта је овд позитивно? Шта је до сад било позитивно?!
Изгледа да људи не знају шта наша три потрчка потписују у Бриселу...

next!

pre 10 godina

Ma dobro sve to, sve je to sad super, nema sta! Nego mislim se ja, sad kad se ovaj mucni Balkan konacno raspadne na sve ove pateticne mini-drzavice s bivsim/aktuelnim/buducim kriminalcima na celu, kad se svi etnicki "ociste", kako ce siroti buduci Balkanci da nadju dobar nov razlog za rat? Kakav je bre to Balkan bez ratova, utoka, celavih momcina sto (u)biju u grupi, prevara, kradje...? Kako ce Balkanci da se suoce sa strasnom svakidasnjicom: rad, marljivost, zakoni...? Kako ce Balkanci da krive nekog drugog kad vise ni sa kim nemaju nikakve veze? Propadoste nacisto... Najbolje resenje vam je neka nova "Velika Yugoslavija" uklj. i Bugarsku, Rumuniju, Albaniju, Grcku... pa da lepo brate dzabalebarite, trujete i pakostite...a o komsijama i njinim kravetinama ni da ne pricamo: bice ih na pretek - prava Balanoidna uzivanjcija!!!

Markiza

pre 10 godina

A gradjani Srbije opet saznaju za dogovor od nekog drugog. Jel to Taci morao da nam kaze? Sramota! Nit se zna od pocetka sta je pregovarano ni kakve su odluke! Ja nisam glasao za ovu lakrdiju od politicarcica-Dacica, Nikolica i ostalu cirkusku druzinu! Sramota!

crni domino

pre 10 godina

Da smo vredno radili poslednjih 20 godina i gledali svoja posla, ne bi sad zavisili od zapadnih ekonomski jakih sila, i ne bi morali da poklanjamo zmelju
(to sam samo ja, 22. maj 2013 19:09)
E moj prijatelju, da smo imali pametne politicare, svi bi vredno radili, pa bi nas EU zvala da se uclanimo.
U tih 20 godina bese jedan pametan covek... Svi ostali su ipak gluperde!
Tek ces videti sta ce ova vlast da unisti i razori!

onako usput

pre 10 godina

Obzirom na napore koji su ulozeni, mislim da ce se postici dogovor i oko implementacije kao i da ce zapoceti sporovodjenje iste. Neka je sa srecom nasem timu i neka bude uspesno.
(19 84, 22. maj 2013 08:00)

alo bre robote, koji bre tim, dacic je solo, nema vucica, nema onog savetnika predsednika sa ogromnim iskustvom, pa moze da daje savete predsedniku, pa mema onog bivseg demokrate a sad naprednjeka, kad pises komentar bar malo ukljuci mozak a ne samo da rasipas parole, to je bilo za prosli put!

zoki

pre 10 godina

E pa sad je znaci red da cestitamo Kosovu, posto smo ih, jelte priznali pravno, fakticki, a uskoro i formalno. Bravo Taci, nasankao si zajedno sa EU ove nase tutumrake...

kanis li pobijediti,ne smijes izgubiti

pre 10 godina

Ima utisak da su ovi,nazovimo ih pregovori,teska Alanfordija.Sve strane znaju svoje stavove,zna se i cilj.Taci glumi mirnog Evropejca,koji kao nesto poklanja,sve mu je jasno,uvek se dogovori.Dacic izgleda kao vlasnik lokalne pekare,uvek nezadovoljan kvalitetom brasna,ponasanjem musterija,a pregovara za bolju lokaciju za lokal.Cas se smeje,pa je ponosan,ironichan,tuzan,ljut.Ne mora ni da daje izjave,samo namesti facu,i sve ti je jasno.Ali i nama.Odavno...