Utorak, 21.05.2013.

15:52

Potvrđena optužnica protiv Dulića

Specijalni sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv bivšeg ministra Olivera Dulića i njegovih saradnika zbog zloupotrebe položaja i davanja dozvola Nuba investu

Izvor: B92

Potvrðena optužnica protiv Duliæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

golgota

pre 10 godina

(Dimitrije, 21. maj 2013 16:52)
Naravno da treba da odgovaraju. Verujem da su jos mnogi ministri upetljani u kojekakve mutne rabote. Krenulo je redom ,nema odstupanja i privilegovanih. A g.Vucic neka istraje u toj velikoj borbi protiv kriminala-ca.

Jagodiceva

pre 10 godina

Izvestan broj ljudi,kada, baveci se politikom, dobije odredjeni stepen vlasti, totalno promeni precepciju sebe samog i precepciju realnosti,na opstu zalost i na licnu stetu bas kao Dulic.
Ali, mehur od sapunice se raspao , jer, trajao je onoliko koliko i svaki mehur, te ce sada bivsi ministar objasniti kakao se lepo i lako zivi a kako zaradjuje i stice u zemlji Srbiji !

bataSMraka

pre 10 godina

Ko je sve vodio drzavu i narod u predhodnim godinama i kako je sve to radjeno nije ni cudo sto su se desavale ovakve prevare i kako su pojedinci uspevali da na racun drzave i naroda pribave sebi korist

Антропокосмос

pre 10 godina

Чистила се Србија, али и буџет. Треба казнити сваког ко се огрешио о закон.

TuSam

pre 10 godina

''Saslusanju je prethodila odluka Skupstine Srbije, koja je Dulicu skinula poslanicki imunitet koji ga je do tada stitio od krivicnog gonjenja.''
A ja mogu da se kladim da mu Skupstina Srbije nije skinula poslanicki imunitet, da sam to nikada ne bi uradio, sada je jasno i zbog cega. Preposteni kadar DS-a. Dno.

Sombor

pre 10 godina

Koliko covek mora biti beskrupulozan da mu polozaj i funkcija sluzi samo za ostvarivanje licnih interesa? I koliko mora biti bahat i neustrasiv da se cak ni zakona ne plasi?

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Nulta tolerancija za kriminal.Samo tako ce se pokazati da svi koji su bezocno i bezobrazno otimali,krali i unakazavali Srbiju nece ostati nekaznjeni ma ko god to bio.

Rođak Ilije Čvorovića

pre 10 godina

Formiranjem nove vlade Srbije pokrenuta je žestoka borba protiv korupcije i kriminala. Verujem da će se istragom doći do mnogo većih likova nego što su Dulić i Dragin.

FRAJLA

pre 10 godina

U ovoj zemlji čim imaš poslanički mandat ti umisliš da ti niko ništa ne može.Tako je bio i slučaj sa Dulićem.Mislio čovek da je večno zaštićen i da je svemoćan

Rođak Ilije Čvorovića

pre 10 godina

Formiranjem nove vlade Srbije pokrenuta je žestoka borba protiv korupcije i kriminala. Verujem da će se istragom doći do mnogo većih likova nego što su Dulić i Dragin.

Mona Lisa smile

pre 10 godina

Ima ih josh koje stiti poslanicki imunitet, a treba da budu izvedeni pred sud.
(Fica, 22. maj 2013 10:05)

ima, ali ako su sigurni da nisu prekrisili zakon onda nema potrebe da se pozivaju, tacnije: kriju, iza poslanickog imuniteta

Ivana Bor

pre 10 godina

Samo treba u Srbiji da se ne dozvole više onakve mahinacije državnih funkcionera, kao što je to bilo za vreme vladavine DS-a, u kojima je oštećen dražavni budžet za milionske svote, i biće para i za finansiranje RTS, i za socijalna davanja, i za besplatnu struju i gas socijalno ugroženima, i za još mnogo šta.

Fica Abart

pre 10 godina

Optuznica protiv Dulica je samo pokazatelj da niko ne sme i ne treba da bude izvan zakona.Ljudi bre misle kad dodju na vlast mogu da rade sta hoce i da se bogate koliko njima se prohte.

strmi

pre 10 godina

Najbitnije je da se Vučić i dalje drži principa "nulte tolarancije", i da više „belih medveda“ u Srbiji nema, od kada je na vlasti SNS i Vučić. U borbi protiv korupcije nema stajanja. To je neprekidna borba. Korupcija se nikada ne može u potpunosti iskoreniti, ali se može držati u nekim normalnim granicama.

išić

pre 10 godina

O gospodinu Duliću, a i svima ostalima, svoje će reći pravosuđe i tužilaštvo. Oni su nezavisni u svom radu, i samo tako se može stvoriti pravna država. Tako nije bilo u vreme vladavine DS-a, kada su pojedini moćnici pritiscima na sudije i tužioce zaustavljali istrage o brojnim nezakonitim radnjama. Zbog toga je Srbija u svetu i bila označena kao zemlja u kojoj caruju korupcija.

anđela

pre 10 godina

Kada čujem cifre, za koliko je oštećen državni budžet prethodnih godina, sve više verujem da je Srbija bogata zemlja, kada i pored tolike pljačke nije bankrotirala.

DRAGIŠA

pre 10 godina

U vreme vlade DS-a je bila bitna samo stranačka pripandosti i odanost stranci ministra, a nije bio na prvom mestu državni interes, kao što treba da bude. Zbog toga što su ministri u vreme vladavine DS-a bili zaštićeni kao „beli medvedi", Srbija je i postala zemlja u kojoj caruje korpcija.

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Koliko afera, silni novci u opticaju, koliko li samo igrača poput Dulića i ostalih. Sa druge strane, prazan budžet, nekontrolisani krediti u eurima. radnici bez posla,plata, egzistencije,enormno se otvaraju narodne kuhinje pa čak i u Vojvodini.
Vreme je da se naplate računi od takvih likova.

maximalno kazniti!

pre 10 godina

Ovoga svega ne bi bilo da se nije promenila vlast...toga mislim da je vec svaki gradjanin svestan!!!

Ovo sa optickim kablovima je zaista ozbiljna stvar...
ko god da je dobio da radi opticke kablove, ima apsolutno 100 postotni uvid u protok informacija, koje kasnije lako mogu da se zloupotrebe!!!

Srbin 100%

pre 10 godina

Gradjani Srbije su besni na prethodnu vlast koja ne samo da je izneverila sva ocekivanja vec su neki njeni clanovi smatrali da je njihova svrha dok su na vlasti da obezbede lagodan zivot sebi i svojoj porodici na racun gradjana Srbije...

Slaven

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da sam procitao jednu ovakvu vest, osecam kao da sanjam, prosto je nestvarno da u Srbiji zemlji kriminala i korupcije jedan bivsi ministar odgovara za zloupotrebe koje je pocinio. Puna podrska Vucicu u njegovom daljem radu, i neka i ubuduce bude vise ovakvih primera a zelim da se ponovo u Srbiju vrati postenje moral i odgovornost, jer jedino tako mozemo napred. Verujem u Vucica i njegov rad, ova potvrda optuznice je najbolji dokaz da posao obavlja na najbolji moguci nacin.

Analitičar

pre 10 godina

Ako se ne konfiskuje njegova i imovina familije koja stečena zloupotrebama sve je uzalud.Pravda će biti zadovoljena kad odrobija i vrati pokradeno do zadnjeg dinara.Ako taj princip primene na sve onda ćemo biti normalna i uređena zemlja.

BOZANA 63

pre 10 godina

Jedini način da se država uvede u red je da velike ribe odgovaraju, to ne samo za ovako velike stvari, već i za sitnice za koje ostali ne bi odgovarali.Pa samo skoro pre godinu dana Dulic je figurirao, kao kandidat da bude opet ministar. Ali ne kaze narod " kad coveku das prst, on hoce celu ruku".

Zorana

pre 10 godina

Ja se nadam da je ovo samo pocetak, i da Vucic nece stati dok svi krivci ne budu tamo gde treba da budu! Puna podrska za sve do sada uradjeno!

ivanS

pre 10 godina

Svako mora odgovarati za ono što je ukrao ili proćerdao,nekako prošla vlast je mislila da je nemoguće da će njih bilo ko osuditi ili zatvoriti,ali su se grdno prevarili

Rus

pre 10 godina

Da odgovara nego šta, od kad su ukinuli onu njegovu taksu za zaštitu životne sredine plaćam registraciju kola dosta jeftinije.

make

pre 10 godina

Vise se i ne cudim kad procitam ovako nesto. Iznenadice me vest o nekome ko je radio posteno i po zakonu, i naravno u interesu gradjana. DS treba da bude sramota sta su sve radili.

predrag

pre 10 godina

Posle procesuiranja bivših ministara, koji su oštetili državni budžet, kao što je slučaj sa Dulićem, mnogi aktuelni i budući ministri i državni funkcioneri će ubuduće dobro razmisliti da li da zloupotrebe svoj položaj i nezakonitim radnjama dođu do velikih para, a na štetu državnih preduzeća ili državnog budžeta.

marisol

pre 10 godina

Konačno je pravda došla na red. A najbolje u celoj priči je što se kreće od samog vrha. prethodnih godina smo imali primer da je sve počinjalo i završavalo se na nekim sitnim činovnicima dok su oni krupni ostajali nedodirljivi.

Paja

pre 10 godina

Hoce li se vise ikada iskoreniti korupcija u Srbiji, svaka cast Vucicu na ovom potezu, ali hoce li se vise prestati sa kradjom u ovoj zemlji..

B r a n i s l a v11

pre 10 godina

Pozeljno je da svi koji su radili nezakonito odgovaraju za to. Mora se uvesti red i disciplina kako bi mogli napredovati kao zemlja a ne kao pojedinac!

James Bond

pre 10 godina

Jedini način da se država uvede u red je da velike ribe odgovaraju i to ne samo za ovako velike stvari, već i za sitnice za koje ostali ne bi odgovarali.

Timok

pre 10 godina

Ko sta radi sebi radi, izreka je stara. Prema tome, svi koji su zloupotrebili svoj sluzbeni polozaj na bilo koji nacin treba izvesti pred sud i procesuirati, u ovom slucaju Dulica, Drobnjaka i ostale.

britka

pre 10 godina

Ovo je tek pocetak. S’ obzirom na cinjenicu koliko smo kao drzava stagnirali tokom mandata prethodne vlade, dok su pojedini ministri sticali bogatstvo na racun gradjana, bilo je vreme da se takvima stane na put. Ono sto vazi za obicne gradjane, treba da vazi I za Dulica bez obzira sto je u jednom momentu svog zivota bio ministar.

Marko

pre 10 godina

Kada se samo setim bahaćenja sa sajtom Ministarstva ne bude mi ga žao što prolazi kroz medijski linč i neka on bude na uzor svakom ministru!

sandra

pre 10 godina

Ovo me uopste ne cudi i iskreno, bas me interesuje ko je jos od bivsih funkcionera umesan u slicne akcije. Mogli smo da pretpostavimo da posle dvanaest godina vlasti neko moze da zloupotrebi polozaj, ali bas ministar... U svakom slucaju velika sramota za stranku iz koje potice.

lotus

pre 10 godina

Vise se i ne cudim kad procitam ovako nesto. Iznenadice me vest o nekome ko je radio posteno i po zakonu, i naravno u interesu gradjana.

M012Z

pre 10 godina

Drago mi je sto se drzavno-administrativnom kriminalu i korupciji konacno staje na put. Takodje je ovo dobar pokazatelj da tuzilastvo radi sve zajedno sa sudovoma. Ovo su osnovni preduslovi da se stvori stabilan drzavni sistem, pa svima moze da nam lakne. Dulic je zasluzio da bude primerno kaznjen.

alexB

pre 10 godina

A sta mu je to trebalo, mogao je lagodno da zivi od ministarske plate, pa jos i lekar, sasvim dovoljno para za normalan zivot pa i malo vise od toga.

MasterMind

pre 10 godina

Daj Bože da Vučić izgura i 10% ovakvih malverzacija. Samo 10%. Obavezno vratiti ukradeno, a lopove gde im je mesto. Veća je korist od vraćene imovine, nego od njihove robije.

blaza

pre 10 godina

Klupko se odmotava!!! Mislim da ce to ici sve brze i da ce do kraja godine, mnoga zvucna imena biti iza resetaka, jer kako ispade, ovaj Vucic se ni malo ne sali oko toga da svi moraju odgovarati za svoj rad....

otimacina

pre 10 godina

Ljudi ali Djilas i njegovi eksperti su tvrdili da je Dulic nevin, da nije krao drzavne pare, da nije otimao narodu, vec da je radio za narod. Ispostavilo se da ga narod nije interesovao, vec samo pare kao i Djilasa, Djelica, Sutanovca, Tadica, Vlahovica, Cvetkovica... Ovo je samo pocetak. Jedino donesite zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine.

Светлана Fox

pre 10 godina

Ако је Дулић нешто згрешио онда нека одговара. Ипак, да не буде забуне, продаја и предаја Косова је далеко већи злочин од свега што је Дулић урадио или је могао да уради. Према томе, свакоме према заслугама.

emirati

pre 10 godina

Ti sto su postavljali - opticke kablove - ceo grad su prekopali,postavljali neke " sahtove" .....tako da su mogli da postave i razne - prislusne uredjaje - opsti haos,bez kontrole !

takica77

pre 10 godina

ovo je optimisticna vest i ohrabljujuca.konacno ce svi koji nisu radili kako treba naci pred licem pravde.ovom narodu je potrebno da zna da nema nedodirljivih

Dimitrije

pre 10 godina

Dulić je slika i prilika politike koju je vodila demokratska stranka zadnjih 12 godina! Borba isključivo za lični interes, narod i državu ko šiša! Nadam se da će svi koji su se ogrešili o državi i narod odgovarati jednog dana!?

Peki

pre 10 godina

Ako ako Dulica bez milosti za primer ostalim sto kradu. Koliko vas ima svaki dan neka nova hapsenja u vezi sa pljackom drzave. Predlazem novi Goli otok za pljackase drzave.

otimacina

pre 10 godina

Ljudi ali Djilas i njegovi eksperti su tvrdili da je Dulic nevin, da nije krao drzavne pare, da nije otimao narodu, vec da je radio za narod. Ispostavilo se da ga narod nije interesovao, vec samo pare kao i Djilasa, Djelica, Sutanovca, Tadica, Vlahovica, Cvetkovica... Ovo je samo pocetak. Jedino donesite zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine.

ivanS

pre 10 godina

Svako mora odgovarati za ono što je ukrao ili proćerdao,nekako prošla vlast je mislila da je nemoguće da će njih bilo ko osuditi ili zatvoriti,ali su se grdno prevarili

Peki

pre 10 godina

Ako ako Dulica bez milosti za primer ostalim sto kradu. Koliko vas ima svaki dan neka nova hapsenja u vezi sa pljackom drzave. Predlazem novi Goli otok za pljackase drzave.

blaza

pre 10 godina

Klupko se odmotava!!! Mislim da ce to ici sve brze i da ce do kraja godine, mnoga zvucna imena biti iza resetaka, jer kako ispade, ovaj Vucic se ni malo ne sali oko toga da svi moraju odgovarati za svoj rad....

MasterMind

pre 10 godina

Daj Bože da Vučić izgura i 10% ovakvih malverzacija. Samo 10%. Obavezno vratiti ukradeno, a lopove gde im je mesto. Veća je korist od vraćene imovine, nego od njihove robije.

Dimitrije

pre 10 godina

Dulić je slika i prilika politike koju je vodila demokratska stranka zadnjih 12 godina! Borba isključivo za lični interes, narod i državu ko šiša! Nadam se da će svi koji su se ogrešili o državi i narod odgovarati jednog dana!?

Светлана Fox

pre 10 godina

Ако је Дулић нешто згрешио онда нека одговара. Ипак, да не буде забуне, продаја и предаја Косова је далеко већи злочин од свега што је Дулић урадио или је могао да уради. Према томе, свакоме према заслугама.

Marko

pre 10 godina

Kada se samo setim bahaćenja sa sajtom Ministarstva ne bude mi ga žao što prolazi kroz medijski linč i neka on bude na uzor svakom ministru!

Paja

pre 10 godina

Hoce li se vise ikada iskoreniti korupcija u Srbiji, svaka cast Vucicu na ovom potezu, ali hoce li se vise prestati sa kradjom u ovoj zemlji..

takica77

pre 10 godina

ovo je optimisticna vest i ohrabljujuca.konacno ce svi koji nisu radili kako treba naci pred licem pravde.ovom narodu je potrebno da zna da nema nedodirljivih

lotus

pre 10 godina

Vise se i ne cudim kad procitam ovako nesto. Iznenadice me vest o nekome ko je radio posteno i po zakonu, i naravno u interesu gradjana.

britka

pre 10 godina

Ovo je tek pocetak. S’ obzirom na cinjenicu koliko smo kao drzava stagnirali tokom mandata prethodne vlade, dok su pojedini ministri sticali bogatstvo na racun gradjana, bilo je vreme da se takvima stane na put. Ono sto vazi za obicne gradjane, treba da vazi I za Dulica bez obzira sto je u jednom momentu svog zivota bio ministar.

alexB

pre 10 godina

A sta mu je to trebalo, mogao je lagodno da zivi od ministarske plate, pa jos i lekar, sasvim dovoljno para za normalan zivot pa i malo vise od toga.

marisol

pre 10 godina

Konačno je pravda došla na red. A najbolje u celoj priči je što se kreće od samog vrha. prethodnih godina smo imali primer da je sve počinjalo i završavalo se na nekim sitnim činovnicima dok su oni krupni ostajali nedodirljivi.

B r a n i s l a v11

pre 10 godina

Pozeljno je da svi koji su radili nezakonito odgovaraju za to. Mora se uvesti red i disciplina kako bi mogli napredovati kao zemlja a ne kao pojedinac!

make

pre 10 godina

Vise se i ne cudim kad procitam ovako nesto. Iznenadice me vest o nekome ko je radio posteno i po zakonu, i naravno u interesu gradjana. DS treba da bude sramota sta su sve radili.

emirati

pre 10 godina

Ti sto su postavljali - opticke kablove - ceo grad su prekopali,postavljali neke " sahtove" .....tako da su mogli da postave i razne - prislusne uredjaje - opsti haos,bez kontrole !

sandra

pre 10 godina

Ovo me uopste ne cudi i iskreno, bas me interesuje ko je jos od bivsih funkcionera umesan u slicne akcije. Mogli smo da pretpostavimo da posle dvanaest godina vlasti neko moze da zloupotrebi polozaj, ali bas ministar... U svakom slucaju velika sramota za stranku iz koje potice.

M012Z

pre 10 godina

Drago mi je sto se drzavno-administrativnom kriminalu i korupciji konacno staje na put. Takodje je ovo dobar pokazatelj da tuzilastvo radi sve zajedno sa sudovoma. Ovo su osnovni preduslovi da se stvori stabilan drzavni sistem, pa svima moze da nam lakne. Dulic je zasluzio da bude primerno kaznjen.

James Bond

pre 10 godina

Jedini način da se država uvede u red je da velike ribe odgovaraju i to ne samo za ovako velike stvari, već i za sitnice za koje ostali ne bi odgovarali.

predrag

pre 10 godina

Posle procesuiranja bivših ministara, koji su oštetili državni budžet, kao što je slučaj sa Dulićem, mnogi aktuelni i budući ministri i državni funkcioneri će ubuduće dobro razmisliti da li da zloupotrebe svoj položaj i nezakonitim radnjama dođu do velikih para, a na štetu državnih preduzeća ili državnog budžeta.

Timok

pre 10 godina

Ko sta radi sebi radi, izreka je stara. Prema tome, svi koji su zloupotrebili svoj sluzbeni polozaj na bilo koji nacin treba izvesti pred sud i procesuirati, u ovom slucaju Dulica, Drobnjaka i ostale.

Rus

pre 10 godina

Da odgovara nego šta, od kad su ukinuli onu njegovu taksu za zaštitu životne sredine plaćam registraciju kola dosta jeftinije.

Zorana

pre 10 godina

Ja se nadam da je ovo samo pocetak, i da Vucic nece stati dok svi krivci ne budu tamo gde treba da budu! Puna podrska za sve do sada uradjeno!

BOZANA 63

pre 10 godina

Jedini način da se država uvede u red je da velike ribe odgovaraju, to ne samo za ovako velike stvari, već i za sitnice za koje ostali ne bi odgovarali.Pa samo skoro pre godinu dana Dulic je figurirao, kao kandidat da bude opet ministar. Ali ne kaze narod " kad coveku das prst, on hoce celu ruku".

bataSMraka

pre 10 godina

Ko je sve vodio drzavu i narod u predhodnim godinama i kako je sve to radjeno nije ni cudo sto su se desavale ovakve prevare i kako su pojedinci uspevali da na racun drzave i naroda pribave sebi korist

golgota

pre 10 godina

(Dimitrije, 21. maj 2013 16:52)
Naravno da treba da odgovaraju. Verujem da su jos mnogi ministri upetljani u kojekakve mutne rabote. Krenulo je redom ,nema odstupanja i privilegovanih. A g.Vucic neka istraje u toj velikoj borbi protiv kriminala-ca.

Srbin 100%

pre 10 godina

Gradjani Srbije su besni na prethodnu vlast koja ne samo da je izneverila sva ocekivanja vec su neki njeni clanovi smatrali da je njihova svrha dok su na vlasti da obezbede lagodan zivot sebi i svojoj porodici na racun gradjana Srbije...

Slaven

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da sam procitao jednu ovakvu vest, osecam kao da sanjam, prosto je nestvarno da u Srbiji zemlji kriminala i korupcije jedan bivsi ministar odgovara za zloupotrebe koje je pocinio. Puna podrska Vucicu u njegovom daljem radu, i neka i ubuduce bude vise ovakvih primera a zelim da se ponovo u Srbiju vrati postenje moral i odgovornost, jer jedino tako mozemo napred. Verujem u Vucica i njegov rad, ova potvrda optuznice je najbolji dokaz da posao obavlja na najbolji moguci nacin.

maximalno kazniti!

pre 10 godina

Ovoga svega ne bi bilo da se nije promenila vlast...toga mislim da je vec svaki gradjanin svestan!!!

Ovo sa optickim kablovima je zaista ozbiljna stvar...
ko god da je dobio da radi opticke kablove, ima apsolutno 100 postotni uvid u protok informacija, koje kasnije lako mogu da se zloupotrebe!!!

Rođak Ilije Čvorovića

pre 10 godina

Formiranjem nove vlade Srbije pokrenuta je žestoka borba protiv korupcije i kriminala. Verujem da će se istragom doći do mnogo većih likova nego što su Dulić i Dragin.

Sombor

pre 10 godina

Koliko covek mora biti beskrupulozan da mu polozaj i funkcija sluzi samo za ostvarivanje licnih interesa? I koliko mora biti bahat i neustrasiv da se cak ni zakona ne plasi?

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Nulta tolerancija za kriminal.Samo tako ce se pokazati da svi koji su bezocno i bezobrazno otimali,krali i unakazavali Srbiju nece ostati nekaznjeni ma ko god to bio.

Analitičar

pre 10 godina

Ako se ne konfiskuje njegova i imovina familije koja stečena zloupotrebama sve je uzalud.Pravda će biti zadovoljena kad odrobija i vrati pokradeno do zadnjeg dinara.Ako taj princip primene na sve onda ćemo biti normalna i uređena zemlja.

anđela

pre 10 godina

Kada čujem cifre, za koliko je oštećen državni budžet prethodnih godina, sve više verujem da je Srbija bogata zemlja, kada i pored tolike pljačke nije bankrotirala.

išić

pre 10 godina

O gospodinu Duliću, a i svima ostalima, svoje će reći pravosuđe i tužilaštvo. Oni su nezavisni u svom radu, i samo tako se može stvoriti pravna država. Tako nije bilo u vreme vladavine DS-a, kada su pojedini moćnici pritiscima na sudije i tužioce zaustavljali istrage o brojnim nezakonitim radnjama. Zbog toga je Srbija u svetu i bila označena kao zemlja u kojoj caruju korupcija.

DRAGIŠA

pre 10 godina

U vreme vlade DS-a je bila bitna samo stranačka pripandosti i odanost stranci ministra, a nije bio na prvom mestu državni interes, kao što treba da bude. Zbog toga što su ministri u vreme vladavine DS-a bili zaštićeni kao „beli medvedi", Srbija je i postala zemlja u kojoj caruje korpcija.

strmi

pre 10 godina

Najbitnije je da se Vučić i dalje drži principa "nulte tolarancije", i da više „belih medveda“ u Srbiji nema, od kada je na vlasti SNS i Vučić. U borbi protiv korupcije nema stajanja. To je neprekidna borba. Korupcija se nikada ne može u potpunosti iskoreniti, ali se može držati u nekim normalnim granicama.

Fica Abart

pre 10 godina

Optuznica protiv Dulica je samo pokazatelj da niko ne sme i ne treba da bude izvan zakona.Ljudi bre misle kad dodju na vlast mogu da rade sta hoce i da se bogate koliko njima se prohte.

Rođak Ilije Čvorovića

pre 10 godina

Formiranjem nove vlade Srbije pokrenuta je žestoka borba protiv korupcije i kriminala. Verujem da će se istragom doći do mnogo većih likova nego što su Dulić i Dragin.

FRAJLA

pre 10 godina

U ovoj zemlji čim imaš poslanički mandat ti umisliš da ti niko ništa ne može.Tako je bio i slučaj sa Dulićem.Mislio čovek da je večno zaštićen i da je svemoćan

Mona Lisa smile

pre 10 godina

Ima ih josh koje stiti poslanicki imunitet, a treba da budu izvedeni pred sud.
(Fica, 22. maj 2013 10:05)

ima, ali ako su sigurni da nisu prekrisili zakon onda nema potrebe da se pozivaju, tacnije: kriju, iza poslanickog imuniteta

Ivana Bor

pre 10 godina

Samo treba u Srbiji da se ne dozvole više onakve mahinacije državnih funkcionera, kao što je to bilo za vreme vladavine DS-a, u kojima je oštećen dražavni budžet za milionske svote, i biće para i za finansiranje RTS, i za socijalna davanja, i za besplatnu struju i gas socijalno ugroženima, i za još mnogo šta.

TuSam

pre 10 godina

''Saslusanju je prethodila odluka Skupstine Srbije, koja je Dulicu skinula poslanicki imunitet koji ga je do tada stitio od krivicnog gonjenja.''
A ja mogu da se kladim da mu Skupstina Srbije nije skinula poslanicki imunitet, da sam to nikada ne bi uradio, sada je jasno i zbog cega. Preposteni kadar DS-a. Dno.

Антропокосмос

pre 10 godina

Чистила се Србија, али и буџет. Треба казнити сваког ко се огрешио о закон.

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Koliko afera, silni novci u opticaju, koliko li samo igrača poput Dulića i ostalih. Sa druge strane, prazan budžet, nekontrolisani krediti u eurima. radnici bez posla,plata, egzistencije,enormno se otvaraju narodne kuhinje pa čak i u Vojvodini.
Vreme je da se naplate računi od takvih likova.

Jagodiceva

pre 10 godina

Izvestan broj ljudi,kada, baveci se politikom, dobije odredjeni stepen vlasti, totalno promeni precepciju sebe samog i precepciju realnosti,na opstu zalost i na licnu stetu bas kao Dulic.
Ali, mehur od sapunice se raspao , jer, trajao je onoliko koliko i svaki mehur, te ce sada bivsi ministar objasniti kakao se lepo i lako zivi a kako zaradjuje i stice u zemlji Srbiji !

blaza

pre 10 godina

Klupko se odmotava!!! Mislim da ce to ici sve brze i da ce do kraja godine, mnoga zvucna imena biti iza resetaka, jer kako ispade, ovaj Vucic se ni malo ne sali oko toga da svi moraju odgovarati za svoj rad....

Светлана Fox

pre 10 godina

Ако је Дулић нешто згрешио онда нека одговара. Ипак, да не буде забуне, продаја и предаја Косова је далеко већи злочин од свега што је Дулић урадио или је могао да уради. Према томе, свакоме према заслугама.

Peki

pre 10 godina

Ako ako Dulica bez milosti za primer ostalim sto kradu. Koliko vas ima svaki dan neka nova hapsenja u vezi sa pljackom drzave. Predlazem novi Goli otok za pljackase drzave.

MasterMind

pre 10 godina

Daj Bože da Vučić izgura i 10% ovakvih malverzacija. Samo 10%. Obavezno vratiti ukradeno, a lopove gde im je mesto. Veća je korist od vraćene imovine, nego od njihove robije.

otimacina

pre 10 godina

Ljudi ali Djilas i njegovi eksperti su tvrdili da je Dulic nevin, da nije krao drzavne pare, da nije otimao narodu, vec da je radio za narod. Ispostavilo se da ga narod nije interesovao, vec samo pare kao i Djilasa, Djelica, Sutanovca, Tadica, Vlahovica, Cvetkovica... Ovo je samo pocetak. Jedino donesite zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine.

emirati

pre 10 godina

Ti sto su postavljali - opticke kablove - ceo grad su prekopali,postavljali neke " sahtove" .....tako da su mogli da postave i razne - prislusne uredjaje - opsti haos,bez kontrole !

takica77

pre 10 godina

ovo je optimisticna vest i ohrabljujuca.konacno ce svi koji nisu radili kako treba naci pred licem pravde.ovom narodu je potrebno da zna da nema nedodirljivih

Dimitrije

pre 10 godina

Dulić je slika i prilika politike koju je vodila demokratska stranka zadnjih 12 godina! Borba isključivo za lični interes, narod i državu ko šiša! Nadam se da će svi koji su se ogrešili o državi i narod odgovarati jednog dana!?

Timok

pre 10 godina

Ko sta radi sebi radi, izreka je stara. Prema tome, svi koji su zloupotrebili svoj sluzbeni polozaj na bilo koji nacin treba izvesti pred sud i procesuirati, u ovom slucaju Dulica, Drobnjaka i ostale.

Paja

pre 10 godina

Hoce li se vise ikada iskoreniti korupcija u Srbiji, svaka cast Vucicu na ovom potezu, ali hoce li se vise prestati sa kradjom u ovoj zemlji..

Marko

pre 10 godina

Kada se samo setim bahaćenja sa sajtom Ministarstva ne bude mi ga žao što prolazi kroz medijski linč i neka on bude na uzor svakom ministru!

britka

pre 10 godina

Ovo je tek pocetak. S’ obzirom na cinjenicu koliko smo kao drzava stagnirali tokom mandata prethodne vlade, dok su pojedini ministri sticali bogatstvo na racun gradjana, bilo je vreme da se takvima stane na put. Ono sto vazi za obicne gradjane, treba da vazi I za Dulica bez obzira sto je u jednom momentu svog zivota bio ministar.

James Bond

pre 10 godina

Jedini način da se država uvede u red je da velike ribe odgovaraju i to ne samo za ovako velike stvari, već i za sitnice za koje ostali ne bi odgovarali.

marisol

pre 10 godina

Konačno je pravda došla na red. A najbolje u celoj priči je što se kreće od samog vrha. prethodnih godina smo imali primer da je sve počinjalo i završavalo se na nekim sitnim činovnicima dok su oni krupni ostajali nedodirljivi.

B r a n i s l a v11

pre 10 godina

Pozeljno je da svi koji su radili nezakonito odgovaraju za to. Mora se uvesti red i disciplina kako bi mogli napredovati kao zemlja a ne kao pojedinac!

ivanS

pre 10 godina

Svako mora odgovarati za ono što je ukrao ili proćerdao,nekako prošla vlast je mislila da je nemoguće da će njih bilo ko osuditi ili zatvoriti,ali su se grdno prevarili

Rus

pre 10 godina

Da odgovara nego šta, od kad su ukinuli onu njegovu taksu za zaštitu životne sredine plaćam registraciju kola dosta jeftinije.

alexB

pre 10 godina

A sta mu je to trebalo, mogao je lagodno da zivi od ministarske plate, pa jos i lekar, sasvim dovoljno para za normalan zivot pa i malo vise od toga.

lotus

pre 10 godina

Vise se i ne cudim kad procitam ovako nesto. Iznenadice me vest o nekome ko je radio posteno i po zakonu, i naravno u interesu gradjana.

sandra

pre 10 godina

Ovo me uopste ne cudi i iskreno, bas me interesuje ko je jos od bivsih funkcionera umesan u slicne akcije. Mogli smo da pretpostavimo da posle dvanaest godina vlasti neko moze da zloupotrebi polozaj, ali bas ministar... U svakom slucaju velika sramota za stranku iz koje potice.

M012Z

pre 10 godina

Drago mi je sto se drzavno-administrativnom kriminalu i korupciji konacno staje na put. Takodje je ovo dobar pokazatelj da tuzilastvo radi sve zajedno sa sudovoma. Ovo su osnovni preduslovi da se stvori stabilan drzavni sistem, pa svima moze da nam lakne. Dulic je zasluzio da bude primerno kaznjen.

make

pre 10 godina

Vise se i ne cudim kad procitam ovako nesto. Iznenadice me vest o nekome ko je radio posteno i po zakonu, i naravno u interesu gradjana. DS treba da bude sramota sta su sve radili.

predrag

pre 10 godina

Posle procesuiranja bivših ministara, koji su oštetili državni budžet, kao što je slučaj sa Dulićem, mnogi aktuelni i budući ministri i državni funkcioneri će ubuduće dobro razmisliti da li da zloupotrebe svoj položaj i nezakonitim radnjama dođu do velikih para, a na štetu državnih preduzeća ili državnog budžeta.

Zorana

pre 10 godina

Ja se nadam da je ovo samo pocetak, i da Vucic nece stati dok svi krivci ne budu tamo gde treba da budu! Puna podrska za sve do sada uradjeno!

Srbin 100%

pre 10 godina

Gradjani Srbije su besni na prethodnu vlast koja ne samo da je izneverila sva ocekivanja vec su neki njeni clanovi smatrali da je njihova svrha dok su na vlasti da obezbede lagodan zivot sebi i svojoj porodici na racun gradjana Srbije...

Slaven

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da sam procitao jednu ovakvu vest, osecam kao da sanjam, prosto je nestvarno da u Srbiji zemlji kriminala i korupcije jedan bivsi ministar odgovara za zloupotrebe koje je pocinio. Puna podrska Vucicu u njegovom daljem radu, i neka i ubuduce bude vise ovakvih primera a zelim da se ponovo u Srbiju vrati postenje moral i odgovornost, jer jedino tako mozemo napred. Verujem u Vucica i njegov rad, ova potvrda optuznice je najbolji dokaz da posao obavlja na najbolji moguci nacin.

Analitičar

pre 10 godina

Ako se ne konfiskuje njegova i imovina familije koja stečena zloupotrebama sve je uzalud.Pravda će biti zadovoljena kad odrobija i vrati pokradeno do zadnjeg dinara.Ako taj princip primene na sve onda ćemo biti normalna i uređena zemlja.

BOZANA 63

pre 10 godina

Jedini način da se država uvede u red je da velike ribe odgovaraju, to ne samo za ovako velike stvari, već i za sitnice za koje ostali ne bi odgovarali.Pa samo skoro pre godinu dana Dulic je figurirao, kao kandidat da bude opet ministar. Ali ne kaze narod " kad coveku das prst, on hoce celu ruku".

maximalno kazniti!

pre 10 godina

Ovoga svega ne bi bilo da se nije promenila vlast...toga mislim da je vec svaki gradjanin svestan!!!

Ovo sa optickim kablovima je zaista ozbiljna stvar...
ko god da je dobio da radi opticke kablove, ima apsolutno 100 postotni uvid u protok informacija, koje kasnije lako mogu da se zloupotrebe!!!

anđela

pre 10 godina

Kada čujem cifre, za koliko je oštećen državni budžet prethodnih godina, sve više verujem da je Srbija bogata zemlja, kada i pored tolike pljačke nije bankrotirala.

išić

pre 10 godina

O gospodinu Duliću, a i svima ostalima, svoje će reći pravosuđe i tužilaštvo. Oni su nezavisni u svom radu, i samo tako se može stvoriti pravna država. Tako nije bilo u vreme vladavine DS-a, kada su pojedini moćnici pritiscima na sudije i tužioce zaustavljali istrage o brojnim nezakonitim radnjama. Zbog toga je Srbija u svetu i bila označena kao zemlja u kojoj caruju korupcija.

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Koliko afera, silni novci u opticaju, koliko li samo igrača poput Dulića i ostalih. Sa druge strane, prazan budžet, nekontrolisani krediti u eurima. radnici bez posla,plata, egzistencije,enormno se otvaraju narodne kuhinje pa čak i u Vojvodini.
Vreme je da se naplate računi od takvih likova.

DRAGIŠA

pre 10 godina

U vreme vlade DS-a je bila bitna samo stranačka pripandosti i odanost stranci ministra, a nije bio na prvom mestu državni interes, kao što treba da bude. Zbog toga što su ministri u vreme vladavine DS-a bili zaštićeni kao „beli medvedi", Srbija je i postala zemlja u kojoj caruje korpcija.

strmi

pre 10 godina

Najbitnije je da se Vučić i dalje drži principa "nulte tolarancije", i da više „belih medveda“ u Srbiji nema, od kada je na vlasti SNS i Vučić. U borbi protiv korupcije nema stajanja. To je neprekidna borba. Korupcija se nikada ne može u potpunosti iskoreniti, ali se može držati u nekim normalnim granicama.

Fica Abart

pre 10 godina

Optuznica protiv Dulica je samo pokazatelj da niko ne sme i ne treba da bude izvan zakona.Ljudi bre misle kad dodju na vlast mogu da rade sta hoce i da se bogate koliko njima se prohte.

Rođak Ilije Čvorovića

pre 10 godina

Formiranjem nove vlade Srbije pokrenuta je žestoka borba protiv korupcije i kriminala. Verujem da će se istragom doći do mnogo većih likova nego što su Dulić i Dragin.

Rođak Ilije Čvorovića

pre 10 godina

Formiranjem nove vlade Srbije pokrenuta je žestoka borba protiv korupcije i kriminala. Verujem da će se istragom doći do mnogo većih likova nego što su Dulić i Dragin.

FRAJLA

pre 10 godina

U ovoj zemlji čim imaš poslanički mandat ti umisliš da ti niko ništa ne može.Tako je bio i slučaj sa Dulićem.Mislio čovek da je večno zaštićen i da je svemoćan

Mona Lisa smile

pre 10 godina

Ima ih josh koje stiti poslanicki imunitet, a treba da budu izvedeni pred sud.
(Fica, 22. maj 2013 10:05)

ima, ali ako su sigurni da nisu prekrisili zakon onda nema potrebe da se pozivaju, tacnije: kriju, iza poslanickog imuniteta

Ivana Bor

pre 10 godina

Samo treba u Srbiji da se ne dozvole više onakve mahinacije državnih funkcionera, kao što je to bilo za vreme vladavine DS-a, u kojima je oštećen dražavni budžet za milionske svote, i biće para i za finansiranje RTS, i za socijalna davanja, i za besplatnu struju i gas socijalno ugroženima, i za još mnogo šta.

TuSam

pre 10 godina

''Saslusanju je prethodila odluka Skupstine Srbije, koja je Dulicu skinula poslanicki imunitet koji ga je do tada stitio od krivicnog gonjenja.''
A ja mogu da se kladim da mu Skupstina Srbije nije skinula poslanicki imunitet, da sam to nikada ne bi uradio, sada je jasno i zbog cega. Preposteni kadar DS-a. Dno.

Sombor

pre 10 godina

Koliko covek mora biti beskrupulozan da mu polozaj i funkcija sluzi samo za ostvarivanje licnih interesa? I koliko mora biti bahat i neustrasiv da se cak ni zakona ne plasi?

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Nulta tolerancija za kriminal.Samo tako ce se pokazati da svi koji su bezocno i bezobrazno otimali,krali i unakazavali Srbiju nece ostati nekaznjeni ma ko god to bio.

bataSMraka

pre 10 godina

Ko je sve vodio drzavu i narod u predhodnim godinama i kako je sve to radjeno nije ni cudo sto su se desavale ovakve prevare i kako su pojedinci uspevali da na racun drzave i naroda pribave sebi korist

Jagodiceva

pre 10 godina

Izvestan broj ljudi,kada, baveci se politikom, dobije odredjeni stepen vlasti, totalno promeni precepciju sebe samog i precepciju realnosti,na opstu zalost i na licnu stetu bas kao Dulic.
Ali, mehur od sapunice se raspao , jer, trajao je onoliko koliko i svaki mehur, te ce sada bivsi ministar objasniti kakao se lepo i lako zivi a kako zaradjuje i stice u zemlji Srbiji !

Антропокосмос

pre 10 godina

Чистила се Србија, али и буџет. Треба казнити сваког ко се огрешио о закон.

golgota

pre 10 godina

(Dimitrije, 21. maj 2013 16:52)
Naravno da treba da odgovaraju. Verujem da su jos mnogi ministri upetljani u kojekakve mutne rabote. Krenulo je redom ,nema odstupanja i privilegovanih. A g.Vucic neka istraje u toj velikoj borbi protiv kriminala-ca.