Utorak, 21.05.2013.

07:48

Vučić:Možda 2014. general bude žena

Pripadnice Vojske Srbije obučene su i odgovorne u obavljanju zadataka i Srbija bi sledeće godine mogla da dobije prvu ženu generala, izjavio Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Vuèiæ:Možda 2014. general bude žena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

888 DRAGANA88

pre 10 godina

Vucicu je samo neophodna dobra zastita u obezbedjenju, a sigurna sam da su i zene sposobne u tom poslu, mozda cak i bolje od muskaraca!

Mimica

pre 10 godina

Pohvalno što se poštuje rodna ravnopravnost, i što se dobar vojnik ne gleda po polu. Vučiću, vojska Srbije je svakim danom sve jača, složnija...

puna podrška

pre 10 godina

Potpuno je razumljiv napor ministra vojnog da se oda priznanje ženama za ne mali doprinos vraćanju ugleda vojsci. Devastirana, ponižena i potisnuta na margine društva vojska polako vraća stare vrednosti.

Suzana

pre 10 godina

Kao sto je i Vucic rekao, ne treba da bude vise zena u vojsci (a ni u politici) zbog neke tamo kvote, vec zato sto su podjednako kvalitetne na tim pozicijama kao muskarci. Svaka cast ovim hrabrim zenama, a i Vucicu.

Зорана

pre 10 godina

Невероватна снага у овом човеку постоји. Толико је нормалан да је просто "ненормално". Само за последњих неколико месеци је урадио што многи нису за цео мандат.

Novica

pre 10 godina

Mislim da je sjajno sto je Vucic obisao devojke i dao im podrsku. Siguran sam da i dalje postoji diskriminacija a on im je svojom posetom pokazao da se u nasoj zemlji to vise nece tolerisati.

erdogan

pre 10 godina

U vojsci je neophodno postići ravnopravnost, tako da nema ničeg ćudnog u tome da žene dobijaju visoke činove i da napreduju u karijeri.

andrea

pre 10 godina

Smatram da su zene u "Kobrama" izuzetno profesionalne i sposobne i da kada bi ih imao u svom obezbedjenju sigurno ne bi pogresio.

Srbin 100%

pre 10 godina

Svakako podrzavam ravnopravnost polova,ako neka osoba zenskog pola ispunjava sve uslove da postane general nevidim zasto to i nebi postala

Mikica_D

pre 10 godina

Svi ministri pre njega kao da su se trudili ko ce vise da unisti vojsku i ko ce vise da smanji ugled koji vojska uziva kod obicnih ljudi. Dolaskom Vucica na celo ovog vazno ministarstva , nasa vojska ponovo dobija sansu da se razvija i unapredjuje. Zelju i volju da posao uradi valjano su i najave Vucica da Srbija uskoro kupuje moderno naoruzanje, prvi put posle 20 i vise godina.

Antonio Vivaldi

pre 10 godina

Mislim da su zene dugo godina bile u zapecku,red je da se i rad zena vrednuje isto kao i rad muskaraca.Vucic je covek ciji stavovi propagiraju ravnopravnost,sto dokazuje i veliki broj zena funkcionera SNS-a,pa ne sumnjam da ce i u vojsci zene zauzeti lidersko mesto.

Carpe diem

pre 10 godina

Da je bilo srece pa da je Vucic jos ranije bio ministar odbrane,gde bi nam kraj bio.Poznat je po svojim stavovima kojim zagovara ravnopravnost,pa se i ja nadam da cemo dobiti prvu zenu generala.

mozak ispod slema

pre 10 godina

A na koji to nacin unapredjuje ministarstvo odbrane i da li povecava gotovost vojnih jedinica??? A cemu onda sve to?? A, imate nekoga u stranci ko nema funkciju a zenskog je roda onda u redu!!!

Vanja Petrović

pre 10 godina

Odlicno. Zahvaljujuci Vucicu Srbija ce vrlo brzo postati zemlja u kojoj ce samo sposobni, pametni i posteni moci da napreduju bez obzira o kom polu se radi.
(olja, 21. maj 2013 15:21)

Sestro, stavi ruku na srce i kažu da li zaista veruješ u ovo što si napisala?
Onda, idi i malo pogledaj statistike nezaposlenih diplomaca na birou rada koji nemaju šanse da se zaposle...pročitaj malo o broju diplomaca koji nisu članovi ijedne stranke koji se bore svom dušom da pobegnu iz Srbije, i na kraju zapitaj se ko će da opismeni milion i nešto nepismenih Srba? Da se zahvalimo za to Vučiću? A, nikako sestro slatka, to bi bio smišljeni zločin protiv logike i pravde!!

Ajde, u zdravlju mi ostala, i razmisli malo sama...misli, misli...

MRKI

pre 10 godina

Ne smetaju mi zene u vojsci ali ovde je nesto drugo u pitanju. Koliko godina treba od Potporucnika do Generala. Da li ovo znaci da ce zene lakse dolaziti do unapredjenja ili ce neku partijsku Porucnicu unaprediti u Generala. Koliko generala treba da ima VS muskaraca a koliko zena. Samo.se bojim da ne bude stancovanje partijskih kadrova.

smakevic

pre 10 godina

"Očekujem da 2014. godine dobijemo i prvu ženu generala"... Bravo za naseg Aleksandra Vucica koji ne odvaja zene od muskaraca, konacno smo ravnopravni...

Odin

pre 10 godina

Da li ste videli negde zemlju gde su žene lideri u odbrani? Ni ja. Da li vam to nešto govori?
(Peter T. Roll, 21. maj 2013 08:27)

To što ti nisi video ne mora da znači da ne postoji.

KOSTA

pre 10 godina

U svakom slučaju i ova poseta Vučića je za svaku pohvalu. Sa tolikom energijom i elanom stići svuda to ni njegovi najveći kritičari mu nikako ne bi mogli zameriti.

ovca

pre 10 godina

heh koliko primitivnih komentara. ko da se ratovi danas vode kao u doba vikinga...nisam nikakav vuckov fan, naprotiv. pamtim njegovo ministrovanje iz 90ih.... ali ovo nema veze sa zivotom. ne vidim da amerikancima smeta veliki kontigent zenskog osoblja da imaju najmocniju armiju na planeti.i to ce tako biti jos dugo dugo svidjalo se to zadriglim primitivnim patrijotama ili ne.samo neka vucic nastavi sa osavremenjivanjem armije i udaljavanjem od jna gluposti i prica. ako utre put ka modernoj vojsci 21 veka svi gresi proslosti, ajde bio je mlad, su ti oprosteni sa moje strane. za ovoga sto kuka na zene sa pricom da je 30 godina potporucnik, ako nije trolovanje, prijatelju ja bi na tvom mestu davno menjao karijeru posto ti to govori koliko si sposoban u poslu kojim se bavis. zena general ti sigurno nije kriva ....

Krušar-Ćuprija

pre 10 godina

Bilo:Živimo kako da će sto godina biti mir a spremamo se kao da će sutra biti rat.
Sada:Živimo kao da će sto godina biti rat a spremamo se kao da će sutra biti mir.
Izgleda:Živimo kao da je 200 godina bio rat.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Voleo bih da vidim zenu visokog cina na duznosti komandanta bataljona ili brigade.Imati visok cin a biti na VMA ili u nekom VTI nije isto.

Dreser

pre 10 godina

Što se nisam rodio kao žena, pa da u vojsci postanem general kad je to politički oportuno, a ne da ostanem rezervni potporučnik nakon 30 godina i svih muka kroz koje sam prošao.

steva

pre 10 godina

A 2015. general mora biti trandza.

To ce uostalom biti 21. uslov 11 tacke, pod c, koji predstavlja osnovni preduslov da bi se otvorio 6. krug pripremnih razgovora za pristupanje razgovorima o pregovorima sa 11. zamenikom nizeg cinovnika (koji doduse ima sobu na istom spratu u Briselu kao i sekretarica bivseg ministra u nekadasnjoj vladi Luksemburga) o mogucnosti da se u narednim decenijama otvori 45. tacka pokaznih razgovora o primeni dogovora o postepenom ali izvodljivom pristupanju pregovorima o 7. tacki (od 214) o kandidaturi za cekaonicu za ulazak u trecerazrednu grupu drzava u okvirima EU, pod pokroviteljstvom -- naravno -- visokog komesara EU za prosirenje.

vlada milic

pre 10 godina

Auuuu...e pa svaka cast. Mislim da bi bilo lepo naci odgovornu zenu za takvo mesto. To bi bio presedan. Kao zena, postovala bih jos vise onoga ko donese takvu odluku. (Princeza, 21. maj 2013 16:48)
na kakvo mesto sns glasacice. e upravo zato sto takvi nepoznavaoci ( u politickom smislu )bilo cega u zemlji imaju pravo glasa zato nam tako i ide.

Rodjendan

pre 10 godina

Имамо најлепшу војску на свету пошто су наше цуре и момци најлепши на свету,надам се да ћемо опет бити четврта војска у европи...

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Vojska ponovo pocinje da lici na vojsku, svaka cast Vucicu!!! Sve sto je do sada radio je odlicno i trenutno je NO1 politicar u Srbiji!!
(Aleksandar85, 21. maj 2013 13:37)
---------------------------------------
Za SNS botove, Vucic je samo nastavio gde je stao Sutanovac,koji je najvise zasluzan sto vojska koju hvalite izgleda ovako, ako je to uopste dobro. Sam Vucic kod primopredaje imao je samo reci hvale za svog prethodnika.

Mosakis

pre 10 godina

Svim sferama zabraniti da otpustaju trudnice i majke sa malom decom,jer to je nesto najjadnije sto poslodavci i privatni i drzavni rade,a zelimo rast nataliteta

Qwertz

pre 10 godina

Za svaku pohvalu. Da li će Srbija u potpunosti da modernizuje svoju armiju i dozvoli vojnikinjama i oficirkama da doje decu u stroju, kao što je to slučaj u normalnom i savremenom svetu?

Jagodiceva

pre 10 godina

Ravnopravnost medju polovima u svim drustvenim i javnim sferama pa i u Vojsci RS je odraz postovanja kako polova tako i visokog profesionalazima.

chiesa

pre 10 godina

Koliko narucenih komentara, sve stranacke kolege! Kakve zene u vojsci, smesno. To samo moze da prolazi u mirnodopskim situacijama. Brzo bi se pokazala losa strana toga da se zapuca. Neki poslovi jednostavno nisu za zene, kao ni sto muskarci nisu sposobni za neke poslove. Toliko!
(Srbijaa, 21. maj 2013 15:16)

Samo sto nisu svi poslovi u vojsci vezani za "pucenja" i koriscenje sirove snage, ako me razumes.

Bane

pre 10 godina

Osvežile su stroj, lepo je kada ih vidiš ujutro, a ne kao pre sve sami muškarci. Imaš sa njima o čemu i da popričaš, popiješ kafu, družiš se na poslu, a i posle posla, ali da žena može da bude bolji vojnik od muškarca ili isti pa to je ljudi smešno, čista šminka.

vlada milic

pre 10 godina

ovo je lakrdija sta citam ovde. pa cin generala se dobija posle izvesnog vremena kao i ostali cinovi nije to neki polozaj na koji te neko postavlja. ali ne bi me zacudilo da su sns obozavaoci razumeli to kao Nacelnik Generalstaba ce biti zena. mora da im one pokretne stepenice jos prave probleme

Princeza

pre 10 godina

Auuuu...e pa svaka cast. Mislim da bi bilo lepo naci odgovornu zenu za takvo mesto. To bi bio presedan. Kao zena, postovala bih jos vise onoga ko donese takvu odluku.

Akademac

pre 10 godina

Ne pisite neproverene informacije, onaj broj kadeta i kadetkinja (758 i 172) nije broj onih koji su upisali VA prosle godine, nego ukupan broj kadeta na Akademiji. Uzgred, naziv pitomac se ne koristi vec vise od deset godina.

Napoli

pre 10 godina

Apsolutno sam za polnu ravnopravnost i kao muskarac nemam bas nista protiv zena u politici, vojsci i na f-jama. Smatram da zene cesce odgovnrnije vrse mnoge poslove

olja

pre 10 godina

Odlicno. Zahvaljujuci Vucicu Srbija ce vrlo brzo postati zemlja u kojoj ce samo sposobni, pametni i posteni moci da napreduju bez obzira o kom polu se radi.

Srbijaa

pre 10 godina

Koliko narucenih komentara, sve stranacke kolege! Kakve zene u vojsci, smesno. To samo moze da prolazi u mirnodopskim situacijama. Brzo bi se pokazala losa strana toga da se zapuca. Neki poslovi jednostavno nisu za zene, kao ni sto muskarci nisu sposobni za neke poslove. Toliko!

Dušan

pre 10 godina

Jaooo kakvi jeftini politički poeni, da li stvarno još neko pada na ove fazone, naravno neko ko nije bot/troll vladajuće garniture, neko zna da misli svojom glavom?

vlada milic

pre 10 godina

Aleksandar Vucic na svu srecu uspe svojom voljom i energijom da se pojavi na svim mestima. Ovog puta kao Ministar odbrane, sa svojim vojnicima da im da podrsku i ohrabri. Na delu je modernizacija naše vojske i to ne samo u tehnološkom smislu.Kako rece sledece godine Srbija prvi put u istoriji moze da dobije zenu sa cinom Generala. (BUDUCI - GENERAL, 21. maj 2013 14:42)

dobro je botovi procitali smo tekst ne morate da ga prepisete nego ukljucite mozak (?!) pa ostavite komentar na tekst.

BUDUCI - GENERAL

pre 10 godina

Aleksandar Vucic na svu srecu uspe svojom voljom i energijom da se pojavi na svim mestima. Ovog puta kao Ministar odbrane, sa svojim vojnicima da im da podrsku i ohrabri. Na delu je modernizacija naše vojske i to ne samo u tehnološkom smislu.Kako rece sledece godine Srbija prvi put u istoriji moze da dobije zenu sa cinom Generala.

nekad i sad

pre 10 godina

Svaka cast Vucicu!Ubedjena sam da na najbolji nacin zene mogu da se pokazu u tom sektoru i zato mislim da treba dozvoliti zenama da sluze vojsku...!

nikad mi nismo nista znali...

pre 10 godina

"...zna se gde i kako, zvezdica, FUSNOTA i sve drugo.."

Hahahahaaahahahaa
nikad mi nismo nista znali ali ajde ako ce ovim jadnim komentatorima ovde biti bolje onda znamo...

Aleksandar85

pre 10 godina

Vojska ponovo pocinje da lici na vojsku, svaka cast Vucicu!!! Sve sto je do sada radio je odlicno i trenutno je NO1 politicar u Srbiji!!

Milance030

pre 10 godina

Primer kako svaki ministar treba da bude posvećen svom resoru,bez obzira koliko obaveza imali,ako se nečega prihvatite da radite radite to valjano.
(Jovana, 21. maj 2013 10:35)@Ostali treba da gledaju kako se radi i da uce od Vucica...

nladjana

pre 10 godina

Eto, demantovase one koji stalno govore kako Vucica svugde ima samo ne tamo gde je ministar vojske. Da ih Vucci ne poseti ne bismo ni znali koliko imamo zena u vojsci.

marijana

pre 10 godina

Celokupna atmosfera u zemlji bolja od kada su građani videli da neće više moći nekažnjeno da se pljačka država. Polako, ali sigurno vraća se poverenje u državu i institucije, a jedna od tih institucija je i Vojska Srbije. Vučić je od kada je postavljen na mesto ministra odbrane povratio prethodnih godina narušen ugled Vojske Srbije kod građana Srbije, a i u svetu.

Igor

pre 10 godina

@NE OBAVEŠTENI
"Ocigledno je da Vi ne zivite u Dobanovcima. ili iz zle namere..."
A to, čim neko nešto ne zna, odmah ili ne živi tu ili je iz zle namere?
Živim u Dobanovcima, i nema zle namere, samo iznosim moje mišljenje.
I evo ponavljam, za skoro deset godina koliko živim u Dobaji, ni jedno uniformisano lice nisam video, osim pandura, vatrogasaca i lekara.

Generalno, mnogo smo mi kratkovid i zaboravan narod.
Koliko vidim, većini komentatora je merilo "kvalitetnog" političara, to što on stigne svugde?!
Mnogo vam je to dobro merilo, namažite ga na lebac pa ga pojedite.

I ovi prethodni su svugde stizali, i slikali se sa svim i svakim, ne vidim da od toga bolje živimo.
Mnogo su nam pali kriterijumi, kao narodu.

Princeza

pre 10 godina

Nema potrebe da se Vucic toliko hvali. On samo radi ono sto niko nije ranije radio i treba svi da se uce na njegovom primeru. E,to sto nasi prethodni politicari nisu nista radili,pa smo navikli na nerad,to je druga prica.

Jovana

pre 10 godina

Primer kako svaki ministar treba da bude posvećen svom resoru,bez obzira koliko obaveza imali,ako se nečega prihvatite da radite radite to valjano.

nevena gm

pre 10 godina

Od kada je Vučić na mestu ministra odbrane, o Vojsci se u narodu drugačije priča i ugled Vojske Srbije u narodu je veći, i onda ne treba da se čudimo što se sve više mladih ljudi javlja za dobrovoljno služenje vojnog roka.

Bane

pre 10 godina

Svaka čast ministru. Mogao bi da ispravi greške svog predhodnika i da ponovo uvede obavezno služenje vojske i da se pri tom uvede da i pripadnice lepšeg pola moraju da služe vojsku

neko

pre 10 godina

Srpska vojska se vrača najzad u normalne vode,obzirom da je unazađena i uništena sada kreće oporavak ,vojska je stub oslonac svake zemlje,tako i naša vojska se mora dovesti na najviši nivo

sone

pre 10 godina

kakav crni reprezentativni objekat ,jedino ako misle na onu staru komandu ,sve ostalo je sravnjeno sa zemljom 1999.a za ovog baticu iz dobanovaca sto nije video vojsku ,ja sam u tom objektu sa mojim klasicima klasa jun 2000.proveo mnogo dana na strazi .KAPIJA PREMA SALU PETROVCIC tako nesto.

NE OBAVESTENI

pre 10 godina

Jesam ja neobavešten ili naša "vojska" toliko dobro čuva svoje tajne?
Godinama živim u Dobanovcima, i nemam pojma da postoji bilo kakav "reprezentaivni" objekat, a još manje vojni.
Za sve te godine, ni jednog vojnika u Dobanovcima nisam video!!!
(Igor, 21. maj 2013 08:33)

Ocigledno je da Vi ne zivite u Dobanovcima. ili iz zle namere, ne zelite da podrzite da svaki Ministar treba da ima odgovoran odnos u svom ministartstvu. Ovo je jedan od retkih pozitivnih primera prema funkciji koju obavlja.

Bojana

pre 10 godina

Treba i pokazati pojedinima da se neke stvari rade tokom cele sluzbe, a ne samo dok je predizborna kampanja jer im je to dokaz da se rade prave stvari

MICA

pre 10 godina

Covek koji se uvek trudi ,neko ko zeli da Srbija cvrsto stoi na sopstvenim nogama!Sve cestitke za ravnopravnost zena u nasoj vojsci,jer sam ubedjena da zene mogu na najbolji nacin da se pokazu u tom sektoru!

rad,red i zakon

pre 10 godina

Neki komentarišu kako je Vučić nagomilao funkcije,a ja ih sada pitam,a gde to Vučić ne stiže da vrši dužnost? Vučić ne zaboravlja svoje obaveze ni kao ministar odbrane,a ni svoj posao u Agenciji za borbu protiv kriminala i korupcije.Za razliku od mnogih ministara koji čak zaboravljaju i čega su ministri,samo sede u ministarstvima (npr. ministarstvo zdravlja,prosvete itd.).Nama treba bar nekoliko kao što je Vučić pa da nas ne boli glava.

Rijana B

pre 10 godina

Mnoge pripadnice ženske populacije su kroz istoriju pokazale da mogu da stoje rame uz rame sa muškom populacijom. Na žalost da sada nije im pružena mogućnost da budu aktivna vojna lica u Vojsci Srbije. Dugo su bole u inferiornom odnosu prema jačem polu. Sada im je pružena ta mogućnost, što je vrlo pohvalno.

Igor

pre 10 godina

Jesam ja neobavešten ili naša "vojska" toliko dobro čuva svoje tajne?
Godinama živim u Dobanovcima, i nemam pojma da postoji bilo kakav "reprezentaivni" objekat, a još manje vojni.
Za sve te godine, ni jednog vojnika u Dobanovcima nisam video!!!

Brana

pre 10 godina

Sve je to lepo, u našoj zemlji ja najviše verujem vatrogascima.
Za 7 minuta najkasnije su na zadatku, sve pohvale.

P.S. Na VMA se u redovnoj proceduri može zakazati specijalistički pregled za pola godine, za novac može sutra, ko ne veruje neka proveri, sramota, zašto narod plaća doprinose za zdravstvo, znam, nije tema, ali meni je tema sve što ne valja...

Princeza

pre 10 godina

Auuuu...e pa svaka cast. Mislim da bi bilo lepo naci odgovornu zenu za takvo mesto. To bi bio presedan. Kao zena, postovala bih jos vise onoga ko donese takvu odluku.

Odin

pre 10 godina

Da li ste videli negde zemlju gde su žene lideri u odbrani? Ni ja. Da li vam to nešto govori?
(Peter T. Roll, 21. maj 2013 08:27)

To što ti nisi video ne mora da znači da ne postoji.

KOSTA

pre 10 godina

U svakom slučaju i ova poseta Vučića je za svaku pohvalu. Sa tolikom energijom i elanom stići svuda to ni njegovi najveći kritičari mu nikako ne bi mogli zameriti.

smakevic

pre 10 godina

"Očekujem da 2014. godine dobijemo i prvu ženu generala"... Bravo za naseg Aleksandra Vucica koji ne odvaja zene od muskaraca, konacno smo ravnopravni...

Jagodiceva

pre 10 godina

Ravnopravnost medju polovima u svim drustvenim i javnim sferama pa i u Vojsci RS je odraz postovanja kako polova tako i visokog profesionalazima.

Rodjendan

pre 10 godina

Имамо најлепшу војску на свету пошто су наше цуре и момци најлепши на свету,надам се да ћемо опет бити четврта војска у европи...

Princeza

pre 10 godina

Nema potrebe da se Vucic toliko hvali. On samo radi ono sto niko nije ranije radio i treba svi da se uce na njegovom primeru. E,to sto nasi prethodni politicari nisu nista radili,pa smo navikli na nerad,to je druga prica.

Jovana

pre 10 godina

Primer kako svaki ministar treba da bude posvećen svom resoru,bez obzira koliko obaveza imali,ako se nečega prihvatite da radite radite to valjano.

marijana

pre 10 godina

Celokupna atmosfera u zemlji bolja od kada su građani videli da neće više moći nekažnjeno da se pljačka država. Polako, ali sigurno vraća se poverenje u državu i institucije, a jedna od tih institucija je i Vojska Srbije. Vučić je od kada je postavljen na mesto ministra odbrane povratio prethodnih godina narušen ugled Vojske Srbije kod građana Srbije, a i u svetu.

Aleksandar85

pre 10 godina

Vojska ponovo pocinje da lici na vojsku, svaka cast Vucicu!!! Sve sto je do sada radio je odlicno i trenutno je NO1 politicar u Srbiji!!

neko

pre 10 godina

Srpska vojska se vrača najzad u normalne vode,obzirom da je unazađena i uništena sada kreće oporavak ,vojska je stub oslonac svake zemlje,tako i naša vojska se mora dovesti na najviši nivo

Milance030

pre 10 godina

Primer kako svaki ministar treba da bude posvećen svom resoru,bez obzira koliko obaveza imali,ako se nečega prihvatite da radite radite to valjano.
(Jovana, 21. maj 2013 10:35)@Ostali treba da gledaju kako se radi i da uce od Vucica...

NE OBAVESTENI

pre 10 godina

Jesam ja neobavešten ili naša "vojska" toliko dobro čuva svoje tajne?
Godinama živim u Dobanovcima, i nemam pojma da postoji bilo kakav "reprezentaivni" objekat, a još manje vojni.
Za sve te godine, ni jednog vojnika u Dobanovcima nisam video!!!
(Igor, 21. maj 2013 08:33)

Ocigledno je da Vi ne zivite u Dobanovcima. ili iz zle namere, ne zelite da podrzite da svaki Ministar treba da ima odgovoran odnos u svom ministartstvu. Ovo je jedan od retkih pozitivnih primera prema funkciji koju obavlja.

olja

pre 10 godina

Odlicno. Zahvaljujuci Vucicu Srbija ce vrlo brzo postati zemlja u kojoj ce samo sposobni, pametni i posteni moci da napreduju bez obzira o kom polu se radi.

Rijana B

pre 10 godina

Mnoge pripadnice ženske populacije su kroz istoriju pokazale da mogu da stoje rame uz rame sa muškom populacijom. Na žalost da sada nije im pružena mogućnost da budu aktivna vojna lica u Vojsci Srbije. Dugo su bole u inferiornom odnosu prema jačem polu. Sada im je pružena ta mogućnost, što je vrlo pohvalno.

MICA

pre 10 godina

Covek koji se uvek trudi ,neko ko zeli da Srbija cvrsto stoi na sopstvenim nogama!Sve cestitke za ravnopravnost zena u nasoj vojsci,jer sam ubedjena da zene mogu na najbolji nacin da se pokazu u tom sektoru!

nevena gm

pre 10 godina

Od kada je Vučić na mestu ministra odbrane, o Vojsci se u narodu drugačije priča i ugled Vojske Srbije u narodu je veći, i onda ne treba da se čudimo što se sve više mladih ljudi javlja za dobrovoljno služenje vojnog roka.

BUDUCI - GENERAL

pre 10 godina

Aleksandar Vucic na svu srecu uspe svojom voljom i energijom da se pojavi na svim mestima. Ovog puta kao Ministar odbrane, sa svojim vojnicima da im da podrsku i ohrabri. Na delu je modernizacija naše vojske i to ne samo u tehnološkom smislu.Kako rece sledece godine Srbija prvi put u istoriji moze da dobije zenu sa cinom Generala.

Bojana

pre 10 godina

Treba i pokazati pojedinima da se neke stvari rade tokom cele sluzbe, a ne samo dok je predizborna kampanja jer im je to dokaz da se rade prave stvari

rad,red i zakon

pre 10 godina

Neki komentarišu kako je Vučić nagomilao funkcije,a ja ih sada pitam,a gde to Vučić ne stiže da vrši dužnost? Vučić ne zaboravlja svoje obaveze ni kao ministar odbrane,a ni svoj posao u Agenciji za borbu protiv kriminala i korupcije.Za razliku od mnogih ministara koji čak zaboravljaju i čega su ministri,samo sede u ministarstvima (npr. ministarstvo zdravlja,prosvete itd.).Nama treba bar nekoliko kao što je Vučić pa da nas ne boli glava.

Bane

pre 10 godina

Svaka čast ministru. Mogao bi da ispravi greške svog predhodnika i da ponovo uvede obavezno služenje vojske i da se pri tom uvede da i pripadnice lepšeg pola moraju da služe vojsku

nekad i sad

pre 10 godina

Svaka cast Vucicu!Ubedjena sam da na najbolji nacin zene mogu da se pokazu u tom sektoru i zato mislim da treba dozvoliti zenama da sluze vojsku...!

Igor

pre 10 godina

@NE OBAVEŠTENI
"Ocigledno je da Vi ne zivite u Dobanovcima. ili iz zle namere..."
A to, čim neko nešto ne zna, odmah ili ne živi tu ili je iz zle namere?
Živim u Dobanovcima, i nema zle namere, samo iznosim moje mišljenje.
I evo ponavljam, za skoro deset godina koliko živim u Dobaji, ni jedno uniformisano lice nisam video, osim pandura, vatrogasaca i lekara.

Generalno, mnogo smo mi kratkovid i zaboravan narod.
Koliko vidim, većini komentatora je merilo "kvalitetnog" političara, to što on stigne svugde?!
Mnogo vam je to dobro merilo, namažite ga na lebac pa ga pojedite.

I ovi prethodni su svugde stizali, i slikali se sa svim i svakim, ne vidim da od toga bolje živimo.
Mnogo su nam pali kriterijumi, kao narodu.

Srbijaa

pre 10 godina

Koliko narucenih komentara, sve stranacke kolege! Kakve zene u vojsci, smesno. To samo moze da prolazi u mirnodopskim situacijama. Brzo bi se pokazala losa strana toga da se zapuca. Neki poslovi jednostavno nisu za zene, kao ni sto muskarci nisu sposobni za neke poslove. Toliko!

Brana

pre 10 godina

Sve je to lepo, u našoj zemlji ja najviše verujem vatrogascima.
Za 7 minuta najkasnije su na zadatku, sve pohvale.

P.S. Na VMA se u redovnoj proceduri može zakazati specijalistički pregled za pola godine, za novac može sutra, ko ne veruje neka proveri, sramota, zašto narod plaća doprinose za zdravstvo, znam, nije tema, ali meni je tema sve što ne valja...

steva

pre 10 godina

A 2015. general mora biti trandza.

To ce uostalom biti 21. uslov 11 tacke, pod c, koji predstavlja osnovni preduslov da bi se otvorio 6. krug pripremnih razgovora za pristupanje razgovorima o pregovorima sa 11. zamenikom nizeg cinovnika (koji doduse ima sobu na istom spratu u Briselu kao i sekretarica bivseg ministra u nekadasnjoj vladi Luksemburga) o mogucnosti da se u narednim decenijama otvori 45. tacka pokaznih razgovora o primeni dogovora o postepenom ali izvodljivom pristupanju pregovorima o 7. tacki (od 214) o kandidaturi za cekaonicu za ulazak u trecerazrednu grupu drzava u okvirima EU, pod pokroviteljstvom -- naravno -- visokog komesara EU za prosirenje.

Igor

pre 10 godina

Jesam ja neobavešten ili naša "vojska" toliko dobro čuva svoje tajne?
Godinama živim u Dobanovcima, i nemam pojma da postoji bilo kakav "reprezentaivni" objekat, a još manje vojni.
Za sve te godine, ni jednog vojnika u Dobanovcima nisam video!!!

vlada milic

pre 10 godina

Aleksandar Vucic na svu srecu uspe svojom voljom i energijom da se pojavi na svim mestima. Ovog puta kao Ministar odbrane, sa svojim vojnicima da im da podrsku i ohrabri. Na delu je modernizacija naše vojske i to ne samo u tehnološkom smislu.Kako rece sledece godine Srbija prvi put u istoriji moze da dobije zenu sa cinom Generala. (BUDUCI - GENERAL, 21. maj 2013 14:42)

dobro je botovi procitali smo tekst ne morate da ga prepisete nego ukljucite mozak (?!) pa ostavite komentar na tekst.

nikad mi nismo nista znali...

pre 10 godina

"...zna se gde i kako, zvezdica, FUSNOTA i sve drugo.."

Hahahahaaahahahaa
nikad mi nismo nista znali ali ajde ako ce ovim jadnim komentatorima ovde biti bolje onda znamo...

Dreser

pre 10 godina

Što se nisam rodio kao žena, pa da u vojsci postanem general kad je to politički oportuno, a ne da ostanem rezervni potporučnik nakon 30 godina i svih muka kroz koje sam prošao.

vlada milic

pre 10 godina

ovo je lakrdija sta citam ovde. pa cin generala se dobija posle izvesnog vremena kao i ostali cinovi nije to neki polozaj na koji te neko postavlja. ali ne bi me zacudilo da su sns obozavaoci razumeli to kao Nacelnik Generalstaba ce biti zena. mora da im one pokretne stepenice jos prave probleme

Dušan

pre 10 godina

Jaooo kakvi jeftini politički poeni, da li stvarno još neko pada na ove fazone, naravno neko ko nije bot/troll vladajuće garniture, neko zna da misli svojom glavom?

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Vojska ponovo pocinje da lici na vojsku, svaka cast Vucicu!!! Sve sto je do sada radio je odlicno i trenutno je NO1 politicar u Srbiji!!
(Aleksandar85, 21. maj 2013 13:37)
---------------------------------------
Za SNS botove, Vucic je samo nastavio gde je stao Sutanovac,koji je najvise zasluzan sto vojska koju hvalite izgleda ovako, ako je to uopste dobro. Sam Vucic kod primopredaje imao je samo reci hvale za svog prethodnika.

Mosakis

pre 10 godina

Svim sferama zabraniti da otpustaju trudnice i majke sa malom decom,jer to je nesto najjadnije sto poslodavci i privatni i drzavni rade,a zelimo rast nataliteta

MRKI

pre 10 godina

Ne smetaju mi zene u vojsci ali ovde je nesto drugo u pitanju. Koliko godina treba od Potporucnika do Generala. Da li ovo znaci da ce zene lakse dolaziti do unapredjenja ili ce neku partijsku Porucnicu unaprediti u Generala. Koliko generala treba da ima VS muskaraca a koliko zena. Samo.se bojim da ne bude stancovanje partijskih kadrova.

sone

pre 10 godina

kakav crni reprezentativni objekat ,jedino ako misle na onu staru komandu ,sve ostalo je sravnjeno sa zemljom 1999.a za ovog baticu iz dobanovaca sto nije video vojsku ,ja sam u tom objektu sa mojim klasicima klasa jun 2000.proveo mnogo dana na strazi .KAPIJA PREMA SALU PETROVCIC tako nesto.

Bane

pre 10 godina

Osvežile su stroj, lepo je kada ih vidiš ujutro, a ne kao pre sve sami muškarci. Imaš sa njima o čemu i da popričaš, popiješ kafu, družiš se na poslu, a i posle posla, ali da žena može da bude bolji vojnik od muškarca ili isti pa to je ljudi smešno, čista šminka.

vlada milic

pre 10 godina

Auuuu...e pa svaka cast. Mislim da bi bilo lepo naci odgovornu zenu za takvo mesto. To bi bio presedan. Kao zena, postovala bih jos vise onoga ko donese takvu odluku. (Princeza, 21. maj 2013 16:48)
na kakvo mesto sns glasacice. e upravo zato sto takvi nepoznavaoci ( u politickom smislu )bilo cega u zemlji imaju pravo glasa zato nam tako i ide.

Akademac

pre 10 godina

Ne pisite neproverene informacije, onaj broj kadeta i kadetkinja (758 i 172) nije broj onih koji su upisali VA prosle godine, nego ukupan broj kadeta na Akademiji. Uzgred, naziv pitomac se ne koristi vec vise od deset godina.

Qwertz

pre 10 godina

Za svaku pohvalu. Da li će Srbija u potpunosti da modernizuje svoju armiju i dozvoli vojnikinjama i oficirkama da doje decu u stroju, kao što je to slučaj u normalnom i savremenom svetu?

ovca

pre 10 godina

heh koliko primitivnih komentara. ko da se ratovi danas vode kao u doba vikinga...nisam nikakav vuckov fan, naprotiv. pamtim njegovo ministrovanje iz 90ih.... ali ovo nema veze sa zivotom. ne vidim da amerikancima smeta veliki kontigent zenskog osoblja da imaju najmocniju armiju na planeti.i to ce tako biti jos dugo dugo svidjalo se to zadriglim primitivnim patrijotama ili ne.samo neka vucic nastavi sa osavremenjivanjem armije i udaljavanjem od jna gluposti i prica. ako utre put ka modernoj vojsci 21 veka svi gresi proslosti, ajde bio je mlad, su ti oprosteni sa moje strane. za ovoga sto kuka na zene sa pricom da je 30 godina potporucnik, ako nije trolovanje, prijatelju ja bi na tvom mestu davno menjao karijeru posto ti to govori koliko si sposoban u poslu kojim se bavis. zena general ti sigurno nije kriva ....

Vanja Petrović

pre 10 godina

Odlicno. Zahvaljujuci Vucicu Srbija ce vrlo brzo postati zemlja u kojoj ce samo sposobni, pametni i posteni moci da napreduju bez obzira o kom polu se radi.
(olja, 21. maj 2013 15:21)

Sestro, stavi ruku na srce i kažu da li zaista veruješ u ovo što si napisala?
Onda, idi i malo pogledaj statistike nezaposlenih diplomaca na birou rada koji nemaju šanse da se zaposle...pročitaj malo o broju diplomaca koji nisu članovi ijedne stranke koji se bore svom dušom da pobegnu iz Srbije, i na kraju zapitaj se ko će da opismeni milion i nešto nepismenih Srba? Da se zahvalimo za to Vučiću? A, nikako sestro slatka, to bi bio smišljeni zločin protiv logike i pravde!!

Ajde, u zdravlju mi ostala, i razmisli malo sama...misli, misli...

nladjana

pre 10 godina

Eto, demantovase one koji stalno govore kako Vucica svugde ima samo ne tamo gde je ministar vojske. Da ih Vucci ne poseti ne bismo ni znali koliko imamo zena u vojsci.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Voleo bih da vidim zenu visokog cina na duznosti komandanta bataljona ili brigade.Imati visok cin a biti na VMA ili u nekom VTI nije isto.

Krušar-Ćuprija

pre 10 godina

Bilo:Živimo kako da će sto godina biti mir a spremamo se kao da će sutra biti rat.
Sada:Živimo kao da će sto godina biti rat a spremamo se kao da će sutra biti mir.
Izgleda:Živimo kao da je 200 godina bio rat.

mozak ispod slema

pre 10 godina

A na koji to nacin unapredjuje ministarstvo odbrane i da li povecava gotovost vojnih jedinica??? A cemu onda sve to?? A, imate nekoga u stranci ko nema funkciju a zenskog je roda onda u redu!!!

chiesa

pre 10 godina

Koliko narucenih komentara, sve stranacke kolege! Kakve zene u vojsci, smesno. To samo moze da prolazi u mirnodopskim situacijama. Brzo bi se pokazala losa strana toga da se zapuca. Neki poslovi jednostavno nisu za zene, kao ni sto muskarci nisu sposobni za neke poslove. Toliko!
(Srbijaa, 21. maj 2013 15:16)

Samo sto nisu svi poslovi u vojsci vezani za "pucenja" i koriscenje sirove snage, ako me razumes.

Napoli

pre 10 godina

Apsolutno sam za polnu ravnopravnost i kao muskarac nemam bas nista protiv zena u politici, vojsci i na f-jama. Smatram da zene cesce odgovnrnije vrse mnoge poslove

Antonio Vivaldi

pre 10 godina

Mislim da su zene dugo godina bile u zapecku,red je da se i rad zena vrednuje isto kao i rad muskaraca.Vucic je covek ciji stavovi propagiraju ravnopravnost,sto dokazuje i veliki broj zena funkcionera SNS-a,pa ne sumnjam da ce i u vojsci zene zauzeti lidersko mesto.

Зорана

pre 10 godina

Невероватна снага у овом човеку постоји. Толико је нормалан да је просто "ненормално". Само за последњих неколико месеци је урадио што многи нису за цео мандат.

Carpe diem

pre 10 godina

Da je bilo srece pa da je Vucic jos ranije bio ministar odbrane,gde bi nam kraj bio.Poznat je po svojim stavovima kojim zagovara ravnopravnost,pa se i ja nadam da cemo dobiti prvu zenu generala.

Srbin 100%

pre 10 godina

Svakako podrzavam ravnopravnost polova,ako neka osoba zenskog pola ispunjava sve uslove da postane general nevidim zasto to i nebi postala

Novica

pre 10 godina

Mislim da je sjajno sto je Vucic obisao devojke i dao im podrsku. Siguran sam da i dalje postoji diskriminacija a on im je svojom posetom pokazao da se u nasoj zemlji to vise nece tolerisati.

Suzana

pre 10 godina

Kao sto je i Vucic rekao, ne treba da bude vise zena u vojsci (a ni u politici) zbog neke tamo kvote, vec zato sto su podjednako kvalitetne na tim pozicijama kao muskarci. Svaka cast ovim hrabrim zenama, a i Vucicu.

puna podrška

pre 10 godina

Potpuno je razumljiv napor ministra vojnog da se oda priznanje ženama za ne mali doprinos vraćanju ugleda vojsci. Devastirana, ponižena i potisnuta na margine društva vojska polako vraća stare vrednosti.

Mikica_D

pre 10 godina

Svi ministri pre njega kao da su se trudili ko ce vise da unisti vojsku i ko ce vise da smanji ugled koji vojska uziva kod obicnih ljudi. Dolaskom Vucica na celo ovog vazno ministarstva , nasa vojska ponovo dobija sansu da se razvija i unapredjuje. Zelju i volju da posao uradi valjano su i najave Vucica da Srbija uskoro kupuje moderno naoruzanje, prvi put posle 20 i vise godina.

andrea

pre 10 godina

Smatram da su zene u "Kobrama" izuzetno profesionalne i sposobne i da kada bi ih imao u svom obezbedjenju sigurno ne bi pogresio.

erdogan

pre 10 godina

U vojsci je neophodno postići ravnopravnost, tako da nema ničeg ćudnog u tome da žene dobijaju visoke činove i da napreduju u karijeri.

888 DRAGANA88

pre 10 godina

Vucicu je samo neophodna dobra zastita u obezbedjenju, a sigurna sam da su i zene sposobne u tom poslu, mozda cak i bolje od muskaraca!

Mimica

pre 10 godina

Pohvalno što se poštuje rodna ravnopravnost, i što se dobar vojnik ne gleda po polu. Vučiću, vojska Srbije je svakim danom sve jača, složnija...

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Vojska ponovo pocinje da lici na vojsku, svaka cast Vucicu!!! Sve sto je do sada radio je odlicno i trenutno je NO1 politicar u Srbiji!!
(Aleksandar85, 21. maj 2013 13:37)
---------------------------------------
Za SNS botove, Vucic je samo nastavio gde je stao Sutanovac,koji je najvise zasluzan sto vojska koju hvalite izgleda ovako, ako je to uopste dobro. Sam Vucic kod primopredaje imao je samo reci hvale za svog prethodnika.

vlada milic

pre 10 godina

ovo je lakrdija sta citam ovde. pa cin generala se dobija posle izvesnog vremena kao i ostali cinovi nije to neki polozaj na koji te neko postavlja. ali ne bi me zacudilo da su sns obozavaoci razumeli to kao Nacelnik Generalstaba ce biti zena. mora da im one pokretne stepenice jos prave probleme

MRKI

pre 10 godina

Ne smetaju mi zene u vojsci ali ovde je nesto drugo u pitanju. Koliko godina treba od Potporucnika do Generala. Da li ovo znaci da ce zene lakse dolaziti do unapredjenja ili ce neku partijsku Porucnicu unaprediti u Generala. Koliko generala treba da ima VS muskaraca a koliko zena. Samo.se bojim da ne bude stancovanje partijskih kadrova.

vlada milic

pre 10 godina

Auuuu...e pa svaka cast. Mislim da bi bilo lepo naci odgovornu zenu za takvo mesto. To bi bio presedan. Kao zena, postovala bih jos vise onoga ko donese takvu odluku. (Princeza, 21. maj 2013 16:48)
na kakvo mesto sns glasacice. e upravo zato sto takvi nepoznavaoci ( u politickom smislu )bilo cega u zemlji imaju pravo glasa zato nam tako i ide.

steva

pre 10 godina

A 2015. general mora biti trandza.

To ce uostalom biti 21. uslov 11 tacke, pod c, koji predstavlja osnovni preduslov da bi se otvorio 6. krug pripremnih razgovora za pristupanje razgovorima o pregovorima sa 11. zamenikom nizeg cinovnika (koji doduse ima sobu na istom spratu u Briselu kao i sekretarica bivseg ministra u nekadasnjoj vladi Luksemburga) o mogucnosti da se u narednim decenijama otvori 45. tacka pokaznih razgovora o primeni dogovora o postepenom ali izvodljivom pristupanju pregovorima o 7. tacki (od 214) o kandidaturi za cekaonicu za ulazak u trecerazrednu grupu drzava u okvirima EU, pod pokroviteljstvom -- naravno -- visokog komesara EU za prosirenje.

Dušan

pre 10 godina

Jaooo kakvi jeftini politički poeni, da li stvarno još neko pada na ove fazone, naravno neko ko nije bot/troll vladajuće garniture, neko zna da misli svojom glavom?

Srbijaa

pre 10 godina

Koliko narucenih komentara, sve stranacke kolege! Kakve zene u vojsci, smesno. To samo moze da prolazi u mirnodopskim situacijama. Brzo bi se pokazala losa strana toga da se zapuca. Neki poslovi jednostavno nisu za zene, kao ni sto muskarci nisu sposobni za neke poslove. Toliko!

vlada milic

pre 10 godina

Aleksandar Vucic na svu srecu uspe svojom voljom i energijom da se pojavi na svim mestima. Ovog puta kao Ministar odbrane, sa svojim vojnicima da im da podrsku i ohrabri. Na delu je modernizacija naše vojske i to ne samo u tehnološkom smislu.Kako rece sledece godine Srbija prvi put u istoriji moze da dobije zenu sa cinom Generala. (BUDUCI - GENERAL, 21. maj 2013 14:42)

dobro je botovi procitali smo tekst ne morate da ga prepisete nego ukljucite mozak (?!) pa ostavite komentar na tekst.

Igor

pre 10 godina

@NE OBAVEŠTENI
"Ocigledno je da Vi ne zivite u Dobanovcima. ili iz zle namere..."
A to, čim neko nešto ne zna, odmah ili ne živi tu ili je iz zle namere?
Živim u Dobanovcima, i nema zle namere, samo iznosim moje mišljenje.
I evo ponavljam, za skoro deset godina koliko živim u Dobaji, ni jedno uniformisano lice nisam video, osim pandura, vatrogasaca i lekara.

Generalno, mnogo smo mi kratkovid i zaboravan narod.
Koliko vidim, većini komentatora je merilo "kvalitetnog" političara, to što on stigne svugde?!
Mnogo vam je to dobro merilo, namažite ga na lebac pa ga pojedite.

I ovi prethodni su svugde stizali, i slikali se sa svim i svakim, ne vidim da od toga bolje živimo.
Mnogo su nam pali kriterijumi, kao narodu.

Aleksandar85

pre 10 godina

Vojska ponovo pocinje da lici na vojsku, svaka cast Vucicu!!! Sve sto je do sada radio je odlicno i trenutno je NO1 politicar u Srbiji!!

sone

pre 10 godina

kakav crni reprezentativni objekat ,jedino ako misle na onu staru komandu ,sve ostalo je sravnjeno sa zemljom 1999.a za ovog baticu iz dobanovaca sto nije video vojsku ,ja sam u tom objektu sa mojim klasicima klasa jun 2000.proveo mnogo dana na strazi .KAPIJA PREMA SALU PETROVCIC tako nesto.

marijana

pre 10 godina

Celokupna atmosfera u zemlji bolja od kada su građani videli da neće više moći nekažnjeno da se pljačka država. Polako, ali sigurno vraća se poverenje u državu i institucije, a jedna od tih institucija je i Vojska Srbije. Vučić je od kada je postavljen na mesto ministra odbrane povratio prethodnih godina narušen ugled Vojske Srbije kod građana Srbije, a i u svetu.

Jovana

pre 10 godina

Primer kako svaki ministar treba da bude posvećen svom resoru,bez obzira koliko obaveza imali,ako se nečega prihvatite da radite radite to valjano.

Princeza

pre 10 godina

Nema potrebe da se Vucic toliko hvali. On samo radi ono sto niko nije ranije radio i treba svi da se uce na njegovom primeru. E,to sto nasi prethodni politicari nisu nista radili,pa smo navikli na nerad,to je druga prica.

nikad mi nismo nista znali...

pre 10 godina

"...zna se gde i kako, zvezdica, FUSNOTA i sve drugo.."

Hahahahaaahahahaa
nikad mi nismo nista znali ali ajde ako ce ovim jadnim komentatorima ovde biti bolje onda znamo...

Milance030

pre 10 godina

Primer kako svaki ministar treba da bude posvećen svom resoru,bez obzira koliko obaveza imali,ako se nečega prihvatite da radite radite to valjano.
(Jovana, 21. maj 2013 10:35)@Ostali treba da gledaju kako se radi i da uce od Vucica...

rad,red i zakon

pre 10 godina

Neki komentarišu kako je Vučić nagomilao funkcije,a ja ih sada pitam,a gde to Vučić ne stiže da vrši dužnost? Vučić ne zaboravlja svoje obaveze ni kao ministar odbrane,a ni svoj posao u Agenciji za borbu protiv kriminala i korupcije.Za razliku od mnogih ministara koji čak zaboravljaju i čega su ministri,samo sede u ministarstvima (npr. ministarstvo zdravlja,prosvete itd.).Nama treba bar nekoliko kao što je Vučić pa da nas ne boli glava.

olja

pre 10 godina

Odlicno. Zahvaljujuci Vucicu Srbija ce vrlo brzo postati zemlja u kojoj ce samo sposobni, pametni i posteni moci da napreduju bez obzira o kom polu se radi.

neko

pre 10 godina

Srpska vojska se vrača najzad u normalne vode,obzirom da je unazađena i uništena sada kreće oporavak ,vojska je stub oslonac svake zemlje,tako i naša vojska se mora dovesti na najviši nivo

nevena gm

pre 10 godina

Od kada je Vučić na mestu ministra odbrane, o Vojsci se u narodu drugačije priča i ugled Vojske Srbije u narodu je veći, i onda ne treba da se čudimo što se sve više mladih ljudi javlja za dobrovoljno služenje vojnog roka.

BUDUCI - GENERAL

pre 10 godina

Aleksandar Vucic na svu srecu uspe svojom voljom i energijom da se pojavi na svim mestima. Ovog puta kao Ministar odbrane, sa svojim vojnicima da im da podrsku i ohrabri. Na delu je modernizacija naše vojske i to ne samo u tehnološkom smislu.Kako rece sledece godine Srbija prvi put u istoriji moze da dobije zenu sa cinom Generala.

nekad i sad

pre 10 godina

Svaka cast Vucicu!Ubedjena sam da na najbolji nacin zene mogu da se pokazu u tom sektoru i zato mislim da treba dozvoliti zenama da sluze vojsku...!

Bane

pre 10 godina

Svaka čast ministru. Mogao bi da ispravi greške svog predhodnika i da ponovo uvede obavezno služenje vojske i da se pri tom uvede da i pripadnice lepšeg pola moraju da služe vojsku

Igor

pre 10 godina

Jesam ja neobavešten ili naša "vojska" toliko dobro čuva svoje tajne?
Godinama živim u Dobanovcima, i nemam pojma da postoji bilo kakav "reprezentaivni" objekat, a još manje vojni.
Za sve te godine, ni jednog vojnika u Dobanovcima nisam video!!!

MICA

pre 10 godina

Covek koji se uvek trudi ,neko ko zeli da Srbija cvrsto stoi na sopstvenim nogama!Sve cestitke za ravnopravnost zena u nasoj vojsci,jer sam ubedjena da zene mogu na najbolji nacin da se pokazu u tom sektoru!

Rijana B

pre 10 godina

Mnoge pripadnice ženske populacije su kroz istoriju pokazale da mogu da stoje rame uz rame sa muškom populacijom. Na žalost da sada nije im pružena mogućnost da budu aktivna vojna lica u Vojsci Srbije. Dugo su bole u inferiornom odnosu prema jačem polu. Sada im je pružena ta mogućnost, što je vrlo pohvalno.

NE OBAVESTENI

pre 10 godina

Jesam ja neobavešten ili naša "vojska" toliko dobro čuva svoje tajne?
Godinama živim u Dobanovcima, i nemam pojma da postoji bilo kakav "reprezentaivni" objekat, a još manje vojni.
Za sve te godine, ni jednog vojnika u Dobanovcima nisam video!!!
(Igor, 21. maj 2013 08:33)

Ocigledno je da Vi ne zivite u Dobanovcima. ili iz zle namere, ne zelite da podrzite da svaki Ministar treba da ima odgovoran odnos u svom ministartstvu. Ovo je jedan od retkih pozitivnih primera prema funkciji koju obavlja.

Rodjendan

pre 10 godina

Имамо најлепшу војску на свету пошто су наше цуре и момци најлепши на свету,надам се да ћемо опет бити четврта војска у европи...

nladjana

pre 10 godina

Eto, demantovase one koji stalno govore kako Vucica svugde ima samo ne tamo gde je ministar vojske. Da ih Vucci ne poseti ne bismo ni znali koliko imamo zena u vojsci.

chiesa

pre 10 godina

Koliko narucenih komentara, sve stranacke kolege! Kakve zene u vojsci, smesno. To samo moze da prolazi u mirnodopskim situacijama. Brzo bi se pokazala losa strana toga da se zapuca. Neki poslovi jednostavno nisu za zene, kao ni sto muskarci nisu sposobni za neke poslove. Toliko!
(Srbijaa, 21. maj 2013 15:16)

Samo sto nisu svi poslovi u vojsci vezani za "pucenja" i koriscenje sirove snage, ako me razumes.

smakevic

pre 10 godina

"Očekujem da 2014. godine dobijemo i prvu ženu generala"... Bravo za naseg Aleksandra Vucica koji ne odvaja zene od muskaraca, konacno smo ravnopravni...

Bojana

pre 10 godina

Treba i pokazati pojedinima da se neke stvari rade tokom cele sluzbe, a ne samo dok je predizborna kampanja jer im je to dokaz da se rade prave stvari

Napoli

pre 10 godina

Apsolutno sam za polnu ravnopravnost i kao muskarac nemam bas nista protiv zena u politici, vojsci i na f-jama. Smatram da zene cesce odgovnrnije vrse mnoge poslove

Bane

pre 10 godina

Osvežile su stroj, lepo je kada ih vidiš ujutro, a ne kao pre sve sami muškarci. Imaš sa njima o čemu i da popričaš, popiješ kafu, družiš se na poslu, a i posle posla, ali da žena može da bude bolji vojnik od muškarca ili isti pa to je ljudi smešno, čista šminka.

ovca

pre 10 godina

heh koliko primitivnih komentara. ko da se ratovi danas vode kao u doba vikinga...nisam nikakav vuckov fan, naprotiv. pamtim njegovo ministrovanje iz 90ih.... ali ovo nema veze sa zivotom. ne vidim da amerikancima smeta veliki kontigent zenskog osoblja da imaju najmocniju armiju na planeti.i to ce tako biti jos dugo dugo svidjalo se to zadriglim primitivnim patrijotama ili ne.samo neka vucic nastavi sa osavremenjivanjem armije i udaljavanjem od jna gluposti i prica. ako utre put ka modernoj vojsci 21 veka svi gresi proslosti, ajde bio je mlad, su ti oprosteni sa moje strane. za ovoga sto kuka na zene sa pricom da je 30 godina potporucnik, ako nije trolovanje, prijatelju ja bi na tvom mestu davno menjao karijeru posto ti to govori koliko si sposoban u poslu kojim se bavis. zena general ti sigurno nije kriva ....

KOSTA

pre 10 godina

U svakom slučaju i ova poseta Vučića je za svaku pohvalu. Sa tolikom energijom i elanom stići svuda to ni njegovi najveći kritičari mu nikako ne bi mogli zameriti.

Odin

pre 10 godina

Da li ste videli negde zemlju gde su žene lideri u odbrani? Ni ja. Da li vam to nešto govori?
(Peter T. Roll, 21. maj 2013 08:27)

To što ti nisi video ne mora da znači da ne postoji.

Princeza

pre 10 godina

Auuuu...e pa svaka cast. Mislim da bi bilo lepo naci odgovornu zenu za takvo mesto. To bi bio presedan. Kao zena, postovala bih jos vise onoga ko donese takvu odluku.

Carpe diem

pre 10 godina

Da je bilo srece pa da je Vucic jos ranije bio ministar odbrane,gde bi nam kraj bio.Poznat je po svojim stavovima kojim zagovara ravnopravnost,pa se i ja nadam da cemo dobiti prvu zenu generala.

Jagodiceva

pre 10 godina

Ravnopravnost medju polovima u svim drustvenim i javnim sferama pa i u Vojsci RS je odraz postovanja kako polova tako i visokog profesionalazima.

Antonio Vivaldi

pre 10 godina

Mislim da su zene dugo godina bile u zapecku,red je da se i rad zena vrednuje isto kao i rad muskaraca.Vucic je covek ciji stavovi propagiraju ravnopravnost,sto dokazuje i veliki broj zena funkcionera SNS-a,pa ne sumnjam da ce i u vojsci zene zauzeti lidersko mesto.

Dreser

pre 10 godina

Što se nisam rodio kao žena, pa da u vojsci postanem general kad je to politički oportuno, a ne da ostanem rezervni potporučnik nakon 30 godina i svih muka kroz koje sam prošao.

Qwertz

pre 10 godina

Za svaku pohvalu. Da li će Srbija u potpunosti da modernizuje svoju armiju i dozvoli vojnikinjama i oficirkama da doje decu u stroju, kao što je to slučaj u normalnom i savremenom svetu?

Brana

pre 10 godina

Sve je to lepo, u našoj zemlji ja najviše verujem vatrogascima.
Za 7 minuta najkasnije su na zadatku, sve pohvale.

P.S. Na VMA se u redovnoj proceduri može zakazati specijalistički pregled za pola godine, za novac može sutra, ko ne veruje neka proveri, sramota, zašto narod plaća doprinose za zdravstvo, znam, nije tema, ali meni je tema sve što ne valja...

Srbin 100%

pre 10 godina

Svakako podrzavam ravnopravnost polova,ako neka osoba zenskog pola ispunjava sve uslove da postane general nevidim zasto to i nebi postala

Suzana

pre 10 godina

Kao sto je i Vucic rekao, ne treba da bude vise zena u vojsci (a ni u politici) zbog neke tamo kvote, vec zato sto su podjednako kvalitetne na tim pozicijama kao muskarci. Svaka cast ovim hrabrim zenama, a i Vucicu.

andrea

pre 10 godina

Smatram da su zene u "Kobrama" izuzetno profesionalne i sposobne i da kada bi ih imao u svom obezbedjenju sigurno ne bi pogresio.

erdogan

pre 10 godina

U vojsci je neophodno postići ravnopravnost, tako da nema ničeg ćudnog u tome da žene dobijaju visoke činove i da napreduju u karijeri.

Novica

pre 10 godina

Mislim da je sjajno sto je Vucic obisao devojke i dao im podrsku. Siguran sam da i dalje postoji diskriminacija a on im je svojom posetom pokazao da se u nasoj zemlji to vise nece tolerisati.

Зорана

pre 10 godina

Невероватна снага у овом човеку постоји. Толико је нормалан да је просто "ненормално". Само за последњих неколико месеци је урадио што многи нису за цео мандат.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Voleo bih da vidim zenu visokog cina na duznosti komandanta bataljona ili brigade.Imati visok cin a biti na VMA ili u nekom VTI nije isto.

Vanja Petrović

pre 10 godina

Odlicno. Zahvaljujuci Vucicu Srbija ce vrlo brzo postati zemlja u kojoj ce samo sposobni, pametni i posteni moci da napreduju bez obzira o kom polu se radi.
(olja, 21. maj 2013 15:21)

Sestro, stavi ruku na srce i kažu da li zaista veruješ u ovo što si napisala?
Onda, idi i malo pogledaj statistike nezaposlenih diplomaca na birou rada koji nemaju šanse da se zaposle...pročitaj malo o broju diplomaca koji nisu članovi ijedne stranke koji se bore svom dušom da pobegnu iz Srbije, i na kraju zapitaj se ko će da opismeni milion i nešto nepismenih Srba? Da se zahvalimo za to Vučiću? A, nikako sestro slatka, to bi bio smišljeni zločin protiv logike i pravde!!

Ajde, u zdravlju mi ostala, i razmisli malo sama...misli, misli...

puna podrška

pre 10 godina

Potpuno je razumljiv napor ministra vojnog da se oda priznanje ženama za ne mali doprinos vraćanju ugleda vojsci. Devastirana, ponižena i potisnuta na margine društva vojska polako vraća stare vrednosti.

Mimica

pre 10 godina

Pohvalno što se poštuje rodna ravnopravnost, i što se dobar vojnik ne gleda po polu. Vučiću, vojska Srbije je svakim danom sve jača, složnija...

Mosakis

pre 10 godina

Svim sferama zabraniti da otpustaju trudnice i majke sa malom decom,jer to je nesto najjadnije sto poslodavci i privatni i drzavni rade,a zelimo rast nataliteta

Mikica_D

pre 10 godina

Svi ministri pre njega kao da su se trudili ko ce vise da unisti vojsku i ko ce vise da smanji ugled koji vojska uziva kod obicnih ljudi. Dolaskom Vucica na celo ovog vazno ministarstva , nasa vojska ponovo dobija sansu da se razvija i unapredjuje. Zelju i volju da posao uradi valjano su i najave Vucica da Srbija uskoro kupuje moderno naoruzanje, prvi put posle 20 i vise godina.

Krušar-Ćuprija

pre 10 godina

Bilo:Živimo kako da će sto godina biti mir a spremamo se kao da će sutra biti rat.
Sada:Živimo kao da će sto godina biti rat a spremamo se kao da će sutra biti mir.
Izgleda:Živimo kao da je 200 godina bio rat.

888 DRAGANA88

pre 10 godina

Vucicu je samo neophodna dobra zastita u obezbedjenju, a sigurna sam da su i zene sposobne u tom poslu, mozda cak i bolje od muskaraca!

Akademac

pre 10 godina

Ne pisite neproverene informacije, onaj broj kadeta i kadetkinja (758 i 172) nije broj onih koji su upisali VA prosle godine, nego ukupan broj kadeta na Akademiji. Uzgred, naziv pitomac se ne koristi vec vise od deset godina.

mozak ispod slema

pre 10 godina

A na koji to nacin unapredjuje ministarstvo odbrane i da li povecava gotovost vojnih jedinica??? A cemu onda sve to?? A, imate nekoga u stranci ko nema funkciju a zenskog je roda onda u redu!!!