Ponedeljak, 20.05.2013.

19:06

Vilander: Đoković je favorit na RG

Mats Vilander, osvajač sedam Gren slem titula i komentator na Evrosportu, smatra da je Novak Đoković favorit za osvajanje Rolan Garosa.

Izvor: SO

Vilander: Ðokoviæ je favorit na RG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

NOLEmanija

pre 10 godina

Ako cemo realno, prosle godine Nole je i Rafi i Rodzeri, a i Mariju dao mesto u istoriji. Rafi je dao sedmi RG, Federeru je dao sedmi Vimbldonu
, tako sto je od njega izgubio u polufinalu, a Mariju je dao prvi GS. Ne kazem da je to nesto dogovoreno, samo jednostavno je Novak svojim losim igrama i mozda manjkom motivacije ili, sta ja znam, cega sve, dozvolio njima trojici jos jedan ulazak u istoriju. E, pa, dragi moji, vreme je da se Novak jos jednom upise zlatnim slovima u istoriju. Prvo je osvojio tri zaredom AO, pa je sad vreme i RG. Salu na stranu, mada u svakoj sali ima pola istine, realno ove godine na RG-u moze svasta da se desi. Jeste, Novak je mozda malo slabijim igrama pre turnira stavio sebe u slabiju poziciju sa manje sansi, ali ko kaze da tek na tom turniru nece pokazati sve sta ume i stici do titule? Drugi favorit je Rafa, a realno, ni on ne igra onako kako je igrao prosle godine u ovo vreme, a i izgubio je od Noleta u MK-u. Za nijansu su mu slabiji udarci, nego prosle godine, a i bekend mu bas ne blista. Ok, siguran je on na tom udarcu, ali nema vise agresivnosti. Samo ocekujem vrhunski tenis, RAFOLE finale, a iskreno prizeljkujem NOLETOVU TITULU. IDEMO MAJSTORE!

NOLKICA

pre 10 godina

NOLE SRECAN TI RODJENDAN SUTRA, I ZELIM TI DA OSTVARIS SVOJ SAN , A TO JE OSVAJANJE RG KONACNO JE ZA TO DOSLO VREME, KO STA PROGNOZIRA NE OBAZIRI SE IGRA SVOJU NAJBOLJU IGRU, SRCAN ROOOOOOODJENDAN!!!!!!

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Nije ova izjava uopste cudna. Koliko se secam B92 je prosle godine pred kraj teniske sezone objavio Vilanderovu izjavu: "Cuvajte se Novaka u 2013!" Lepo! Pogodio je za prvi GS, nadajmo se da je u pravu i za ostala 3. Vilandere, iz tvojih usta u Bozje usi!
Pozdrav iz Perta, Australija

Kaja

pre 10 godina

Kuku Noletu kad ga je Vilander proglasio za favorita! Jinx godine! Pu,pu,bezi djavole Vilanderu i proglasi Rafu za favorita a Nole uzima Rg bez muke! :))

Ajde Nolee

pre 10 godina

Čudi me ovakva izjava od strane Vilandera, on i nije baš neki veliki Noletov fan,često je davao glupe izjave, ali dobro. Pa ovako, Noletova prednost na GS turnirima jeste činjenica da se igra u 3 dobijena seta, ukoliko meč ode u 4, slao ko ima šanse protiv Noleta, zato što je on fizički spreman skoro do perfekcije. U koliko se desi da dođe do pada koncentracije ili nečeg sličnog, šanse da se vrati u meč su veće. Ukoliko Marej bude igrao na RG, on i Nole biće postavljeni za prvog i drugog nositelja, mislim da će Fed da bude na Noletovoj strani, a da nas duel Nole-Nadal očekuje tek u finalu. Kao što je i sam Federer izjavio, Nole jedini zna kako protiv Nadala, ukoliko on bude zdrav, bude se osjećao dobro na terenu mislim da neće biti nikakvih problema. Najveći protivnik Noletu je on sam, samo treba da psihički bude spreman i to je to.

zvezdana

pre 10 godina

Nole osvaja RG . . .a bas me zabolje uvo kad ce ispasti ostali,bitno je da se viori trobojka i svira Boze Pravde,posle toga sljedi vimlidon pa us open i za sam kraj godine Srbija osvaja salataru,hoce li uzet jos koji turnir neznam . .. .nije ni bitno,nek Nole ovo kompletira i ekstra,pozdrav za sve Novakove navijace iz Podgorice pa se Boze zdravlja vidimo 13 sep u BG areni

cofi

pre 10 godina

U poslednje vreme (2 godine),ono sto razdvaja dobre prognozere od losih jeste to da - jedni prognoziraju da ce Novak osvojiti,a drugi da ce ovojiti neko drugi ... Vilander je dakle na putu da postane dobar prognozer!

Vlada

pre 10 godina

Ljudi ko prati igru Djokovica uvideo je da covek izgubi tako od nekog "levog" tenisera ili se cak i ne trudi ako dobije nekog jaceg. Udje cisto da pokupi lake poene a da se ne napreze previse i cuva snagu za Grand Slam turnire.

Komentator

pre 10 godina

Vilander skoro svaki put smisli nesto da odudara od vecine, pa je tako sada kada je svima jasno da je Nadal jedini favorit izmislio da je favorit zapravo Nole koji to nemoze da bude zbog vrlo losih partija u Madridu i Rimu.

Ne mislim da je to Vilander ispricao iz lose namere prema Noletu, vec da bude zanimljiv, da isprica nesto sasvim drugacije od toga sto je ocekivano.

ilija

pre 10 godina

U pravu je Bane,covjek promasi svaki puta kada nekog od vodece cetvorke proglasi za prvog favorita.Jedino da se nadamo da od toliko promasaja i on jednom pogodi u prognozi.

Sasa

pre 10 godina

Ma prica je prosta, ako Djokovic igra svoj tenis Nadal ili bilo ko drugi nema sta da trazi, razbice Nadala kao u MK, Rimu 2011. ili Madridu, a ako oscilira ispasce pre polufinala, ali nadam se da ce svoj najbolji tenis pruziti bas na Garosu.

neutralan

pre 10 godina

e posto je ovaj poceo da ga fali i postavlja za favorita a to nije nikad do sad radio kad je dobijao, sad se plasim da ce ispadne jos prve nedelje!!!! :(

mema

pre 10 godina

cuj nadalu ne lezi novak a dobio ga 20 puta do njegove 25. godine, inace mats je dobar prognozer,lik nikad nije pogodio pobjednika nekog turnira,moze pricati sta ko hoce ali ovo je mislim prvi put u historiji da je 4. nosilac prvi favorit jednog GS- i ako ga povrede zaobidju sigurno ce prestici fedexa po broju osvojenih grand slamova...vamos majstore!

Zurkolomac

pre 10 godina

A gde se to dobijaju pare za minuse? Hajde recite da se obogatim! --- @(Rafafan, 20. maj 2013 20:44)evo ga... profesionalni trol. naplacuje minuse na svoj komentar. ne nasedajte ne dajte mu minuse.
(ne dajte mu minuse, 20. maj 2013 21:22)

Ajmo Nole

pre 10 godina

Djokovica je teze dobiti u 3 seta nego bilo kog drugog tenisera, tako da i ako Djokovic bude imao padova imace sanse da se vrati, nadam se najboljem po naseg tenisera..

veliki strumf

pre 10 godina

Plaši me ova prognoza Vilandera jer zna se kakav je prognozer. Nadam se da će do sledeće nedelje korigovati prognozu i staviti Rafu za favorita, onda zna se ko osvaja turnir :-D
(bane, 20. maj 2013 19:13)

Red je da i on jednom ubode. Konacno je ovoga puta pogodio, nemam nikakkve sumnje u to. Ako se i sada ispali izgubice posao na Eurosportu, i vise ga niko nece tretirati ni za sta. Zato je ovog puta dobro razmislio i prognozirao glavom, a ne srcem (poznato je da Novaka najmanje voli od svih iz samog svetskog vrha).

tulipan

pre 10 godina

nema ovaj vilander pojma,tako je pricao da ce nole izbaciti onog bugarina,pa znamo kako se zavrsilo,realno je da stigne do 4.runde,sve preko toga je uspeh...srecno nole!!!

crazy processor

pre 10 godina

Mene samo interesuje da l` ce neko uspeti Djokovicu da uzme jedan set na RG. Ne brinem se za titulu, ona je Djokoviceva 100%. Cisto me zanima da l` ce igrati svaki mec 6:0, 6:0, 6:0 ili ce dopustiti neki gem protivnicima. Svestan sam da moze da igra bez izgubljenog gema, ali me zanima da l` ce dozvoliti organizatori ponizavanje?

el chupacabra

pre 10 godina

Vrlo, vrlo perfidna izjava/prognoza,
pokušava da prebaci breme favorita na Novaka koji je by the way
sve uradio da to ne bude pred ovaj RG, mislim na Madrid i Rim,
toliko od mene

dragan

pre 10 godina

pazi sad, da je rekao Nadal sigurno dobiva bila bi kuka I
motika na Wilandera, covek tipovao na Noleta I opet ne valja.
(cuvaj se danajaca I kad darove nose)

b.lucanin

pre 10 godina

Nadal neće dalje od 4/1 igraće s toliko žara kao i Novak u Rimu osim ako Nole neispane prije....Federer nemože daleko,marey mudruje,može do finala ali do titule teško.

fenomen

pre 10 godina

Uopste nije bitno sta ko prognozira. Bitno je da Novak dodje raspolozen na RG i ako zaigra kako najbolje zna i ume nema te prepreke koju nece savladati. Ne vidim Nadala u finalu a ako ipak dodje do meca sa Novakom tu je sve jasno. Plafon za Rafu je jedan set. Bice gazenje. A nasi ostali takmicari nece docekati drugu nedelju. Jedva cekam zreb jer ce tada mnogo toga biti jasnije.
Poz...

ZoranNS

pre 10 godina

Nemoj molim te Matse da bodris sada Novaka. Kad god si ti predvidjao neku pobedu igraca sve se suprotno desavalo. Ajde promeni misljenje, kazi da Novak gubi 100% i sve ce biti ok :)

dax

pre 10 godina

Vilander ne bi bio Vilander da ne spomene svog ljubimca Mareja!!! Kako se ove godine snalazio na šljaci(kao slon u staklarskoj radnji) bolje bi mu bilo da Lendl igra umesto njega. Iz komentara se vidi da na Federera ne računa,ali ako mu neko ukloni Nadala sa puta on može da osvoji bilo koji turnir. Već sam jednom napisao i ponovo ću: Nole dođi do meča sa Nadalom i RG je tvoj!!! Srbija je uz tebe uvek i do kraja!
P.S. Pojedinci ovde ne mogu da ti oproste 2011,ali tek će da im bude frka.

hardy

pre 10 godina

Naslov baš i ne odgovara sadržaju teksta. U suštini je Vilander rekao da Rafa nije isključivi favorit, nego da i Novak ima realne šanse.
A što se tiče otpora ostalih igrača Nadalu na šljaci apsolutno je u pravu. Ko je u Rimu pružio dostojan otpr Nadalu? Jedino otkačeni Gulbis koji nema respekta ni prema kome i kad ima dan nije nikome lak zalogaj. Ferer jeste mučio Nadala i u Madridu i Rimu, ali njegov ''strah od pobede'' nad Nadalom uvek učini svoje. A što se tiče Noleta, ni on nije više naivko pa da on jedini gine protiv Nadala na šljaci dok ostali skidaju gaće u svlačionici. Osvajanjem MC on je svoj cilj što se tiče čljakastih mastersa ispunio.
Euforiju oko Rafine dominacije od njegovog povratka treba sagledati realno. 7 od 8 turnira je bilo na šljaci. Jedini kiks Novaka, a bogami i Federera i Del Potra je što su Nadalu dozvolili osvajanje IW. Po nekima Novak je maltene trebao otkazati Dubai i skakati po šljakama Južne Amerike.

ne dajte mu minuse

pre 10 godina

@(Rafafan, 20. maj 2013 20:44)
evo ga... profesionalni trol. naplacuje minuse na svoj komentar. ne nasedajte ne dajte mu minuse.

glasac ds-a

pre 10 godina

Е кад је то рекао Виландер иначе Нолетов велики критичар онда можда Ноле напокон освоји РГ:-) Срећно!

ooo daaa

pre 10 godina

Pretpostavljam da ce ga sad vecina svrstati u najvece strucnjake. Poznato je da od izjave do izjave ljudi menjaju misljenja o "strucnjacima".

Rafafan

pre 10 godina

Ma kak'i bre favorit! Ako uopšte i dođe do polufinala, Novak će u tom meču tražiti pravu igru, a Rafa će za to vreme - pola sata - već voditi 6:1 i 4:0.

mister

pre 10 godina

Rekao je zato sto mu je Novak dokazao da moze da bude velicina ko sto su Federer i Nadal!!!Mislim da je Novak psihicki bas ocvrsnuo,da je sa obe noge na zemlji i da zna da moze da dobije Nadala(najteze je na RG-u) iako je ovom sljaka druga kuca :)) Zanimljivo je samo jedno,u dosadsnjim karijerama-Federeru ne lezi Nadal,Nadalu ne lezi Novak,a Novaku Federer!Iskreno,vise bih voleo Mareja u eventualnom polufinalu nego Federera...

ddd

pre 10 godina

Posle onog ciscenja Rogera juce jasno je ko je u najboljoj formi u ovom trenutku. Do finala RG ima 3 nedelje. Dovoljno za sve moguce i nemoguce kombinacije

Petar1983

pre 10 godina

Ma on je rekao''Đoković je favorit pred turnir, ali nikad se ne zna'', a posle
je isto tako rekao za Nadala da će igrati bez straha, rasterećen, i da se može
kazati da je već sada osvojio RG.
Šta znam, baksuz ili ne, neće uticati na to kad krenu mečevi. Ipak 3 seta je
dovoljno vremena da Novak ako upadne u krizu probudi se na vreme i pobedi.
-ako upadne u krizu.
Ako kažemo da je Nole smišljeno ''zatajio'' ova 2 zadnja Mastersa, da bi se
totalno taktički i fizički pa i psihički spremio za taj G.Slem koji sanja i koji
mu je jako, jako bitan!, onda je glavni favorit.
I igrač je sveta, svima beži dosta, ne plaši se za poziciju, ima motiv za R.Garos,
zadnji duel je pobedio Nadala, a zadnji duel nekako se uvek pamti.
Ako je sa druge strane stvarno Pao sa igrom, onda je opet sve moguće i svašta
može da se dogodi, može u 1 kolu da izgubi.
Sve u svemu,uskoro će se znati dovoljno, još nedelju dana!
Inače sviđa mi se što je Vilander priznao koliki je borac Novak, i jednim
delom kao da je i priznao da su ovi zadnji rezultati slabi u stvari Đokovićeva
taktika za RG., jer inače ne bi rekao kako je glavni favorit.
Videćemo..

hehehe

pre 10 godina

ako je dotle doslo da mats mora ovakve izjave da daje, onda mozemo biti samo sigurniji u to koliko je novak blizu osvajanja rolan garosa. a mats neka i dalje pokusava sta god misli da ce postici ovakvim izjavama.

danilo

pre 10 godina

Svi mi Novakovi fanovi znamo da je Rafa uvek prvi favorit u Rolan Garosu.
Svi ostali znaju da Nole jedini može da igra sa Rafom na šljaci ravnopravno.
Pa sada neka čovek bude pametan?!

Иван

pre 10 godina

Није Виландер прогнозер, већ врло лукав и намазан (да не употребим неку тржу реч) човек. За разлику од осталих великана шведског и светског тениса, Борга и Едберга, који су вечито политички коректни, Матс је тип човека који одудара. И добро зна зашто говори све што говори. Он је и као играч имао репутацију интелигентне и неконвенционалне особе, а сада сјајно користи тај имиџ. Ово је изјавио само да би оптеретио Ђоковића. Није нека тајна да је Новак доста слабији кад сви од њега нешто очекују (можда је, и само можда, пред АО 2012. био изразити фаворит и освојио га), да воли да буде помало у сенци, и после пораза од Бердиха и Димитрова, на како они били чудни, многи коментатор није се усуђивао да прогласи Новака за фаворита, чисто да не би деловао блесаво. Виландер нема тог "стида", он каже оно што читав свет види, а притом добро зна да неке ствари, па макар сви ми били свесни њих, добијају тежину тек кад се изговоре јасно и гласно. Ово је такав случај.

Иначе, пратим његов и Новаков однос, јер је врло необичан. Анимозитет је постојао од стране Швеђанина, више због неких интереса (читај: Нолетове неисплативости), али све ми се више чини да се ту ствара нека тајна веза, која можда пређе на крају и у симпатију. Не би било први пут у свету спорта.

bane

pre 10 godina

Plaši me ova prognoza Vilandera jer zna se kakav je prognozer. Nadam se da će do sledeće nedelje korigovati prognozu i staviti Rafu za favorita, onda zna se ko osvaja turnir :-D

VLADIMIR

pre 10 godina

Ovo me upravo najvise i brine. Jer tesko onom koga Vilander proglasi za favorita. Uvek kad po njemu Novak nije bio favorit, DOBRO JE PROLAZIO. Zato Novace oprez.

Mirko

pre 10 godina

Sve je on to lepo rekao, ali čovek je baksuz samo tako. Mnogo bih se bolje osećao kad bi rekao: Nadal je favorit! A možda će i da okrene priču do početka RG-a... ne bi bilo prvi put. Nadam se da hoće. Nole bolje igra kad niko od njega ne očekuje previše. Ne kažem da se lomi pod pritiskom - videli smo da zna da bude i sasvim suprotno, ali teško mi je da prihvatim da Vilander posle toliko vremena drži Novaku stranu - to je jednostavno malo uvrnuto.

danilo

pre 10 godina

Svi mi Novakovi fanovi znamo da je Rafa uvek prvi favorit u Rolan Garosu.
Svi ostali znaju da Nole jedini može da igra sa Rafom na šljaci ravnopravno.
Pa sada neka čovek bude pametan?!

bane

pre 10 godina

Plaši me ova prognoza Vilandera jer zna se kakav je prognozer. Nadam se da će do sledeće nedelje korigovati prognozu i staviti Rafu za favorita, onda zna se ko osvaja turnir :-D

VLADIMIR

pre 10 godina

Ovo me upravo najvise i brine. Jer tesko onom koga Vilander proglasi za favorita. Uvek kad po njemu Novak nije bio favorit, DOBRO JE PROLAZIO. Zato Novace oprez.

Mirko

pre 10 godina

Sve je on to lepo rekao, ali čovek je baksuz samo tako. Mnogo bih se bolje osećao kad bi rekao: Nadal je favorit! A možda će i da okrene priču do početka RG-a... ne bi bilo prvi put. Nadam se da hoće. Nole bolje igra kad niko od njega ne očekuje previše. Ne kažem da se lomi pod pritiskom - videli smo da zna da bude i sasvim suprotno, ali teško mi je da prihvatim da Vilander posle toliko vremena drži Novaku stranu - to je jednostavno malo uvrnuto.

Иван

pre 10 godina

Није Виландер прогнозер, већ врло лукав и намазан (да не употребим неку тржу реч) човек. За разлику од осталих великана шведског и светског тениса, Борга и Едберга, који су вечито политички коректни, Матс је тип човека који одудара. И добро зна зашто говори све што говори. Он је и као играч имао репутацију интелигентне и неконвенционалне особе, а сада сјајно користи тај имиџ. Ово је изјавио само да би оптеретио Ђоковића. Није нека тајна да је Новак доста слабији кад сви од њега нешто очекују (можда је, и само можда, пред АО 2012. био изразити фаворит и освојио га), да воли да буде помало у сенци, и после пораза од Бердиха и Димитрова, на како они били чудни, многи коментатор није се усуђивао да прогласи Новака за фаворита, чисто да не би деловао блесаво. Виландер нема тог "стида", он каже оно што читав свет види, а притом добро зна да неке ствари, па макар сви ми били свесни њих, добијају тежину тек кад се изговоре јасно и гласно. Ово је такав случај.

Иначе, пратим његов и Новаков однос, јер је врло необичан. Анимозитет је постојао од стране Швеђанина, више због неких интереса (читај: Нолетове неисплативости), али све ми се више чини да се ту ствара нека тајна веза, која можда пређе на крају и у симпатију. Не би било први пут у свету спорта.

Sasa

pre 10 godina

Ma prica je prosta, ako Djokovic igra svoj tenis Nadal ili bilo ko drugi nema sta da trazi, razbice Nadala kao u MK, Rimu 2011. ili Madridu, a ako oscilira ispasce pre polufinala, ali nadam se da ce svoj najbolji tenis pruziti bas na Garosu.

dax

pre 10 godina

Vilander ne bi bio Vilander da ne spomene svog ljubimca Mareja!!! Kako se ove godine snalazio na šljaci(kao slon u staklarskoj radnji) bolje bi mu bilo da Lendl igra umesto njega. Iz komentara se vidi da na Federera ne računa,ali ako mu neko ukloni Nadala sa puta on može da osvoji bilo koji turnir. Već sam jednom napisao i ponovo ću: Nole dođi do meča sa Nadalom i RG je tvoj!!! Srbija je uz tebe uvek i do kraja!
P.S. Pojedinci ovde ne mogu da ti oproste 2011,ali tek će da im bude frka.

Ajmo Nole

pre 10 godina

Djokovica je teze dobiti u 3 seta nego bilo kog drugog tenisera, tako da i ako Djokovic bude imao padova imace sanse da se vrati, nadam se najboljem po naseg tenisera..

hardy

pre 10 godina

Naslov baš i ne odgovara sadržaju teksta. U suštini je Vilander rekao da Rafa nije isključivi favorit, nego da i Novak ima realne šanse.
A što se tiče otpora ostalih igrača Nadalu na šljaci apsolutno je u pravu. Ko je u Rimu pružio dostojan otpr Nadalu? Jedino otkačeni Gulbis koji nema respekta ni prema kome i kad ima dan nije nikome lak zalogaj. Ferer jeste mučio Nadala i u Madridu i Rimu, ali njegov ''strah od pobede'' nad Nadalom uvek učini svoje. A što se tiče Noleta, ni on nije više naivko pa da on jedini gine protiv Nadala na šljaci dok ostali skidaju gaće u svlačionici. Osvajanjem MC on je svoj cilj što se tiče čljakastih mastersa ispunio.
Euforiju oko Rafine dominacije od njegovog povratka treba sagledati realno. 7 od 8 turnira je bilo na šljaci. Jedini kiks Novaka, a bogami i Federera i Del Potra je što su Nadalu dozvolili osvajanje IW. Po nekima Novak je maltene trebao otkazati Dubai i skakati po šljakama Južne Amerike.

hehehe

pre 10 godina

ako je dotle doslo da mats mora ovakve izjave da daje, onda mozemo biti samo sigurniji u to koliko je novak blizu osvajanja rolan garosa. a mats neka i dalje pokusava sta god misli da ce postici ovakvim izjavama.

ilija

pre 10 godina

U pravu je Bane,covjek promasi svaki puta kada nekog od vodece cetvorke proglasi za prvog favorita.Jedino da se nadamo da od toliko promasaja i on jednom pogodi u prognozi.

crazy processor

pre 10 godina

Mene samo interesuje da l` ce neko uspeti Djokovicu da uzme jedan set na RG. Ne brinem se za titulu, ona je Djokoviceva 100%. Cisto me zanima da l` ce igrati svaki mec 6:0, 6:0, 6:0 ili ce dopustiti neki gem protivnicima. Svestan sam da moze da igra bez izgubljenog gema, ali me zanima da l` ce dozvoliti organizatori ponizavanje?

Petar1983

pre 10 godina

Ma on je rekao''Đoković je favorit pred turnir, ali nikad se ne zna'', a posle
je isto tako rekao za Nadala da će igrati bez straha, rasterećen, i da se može
kazati da je već sada osvojio RG.
Šta znam, baksuz ili ne, neće uticati na to kad krenu mečevi. Ipak 3 seta je
dovoljno vremena da Novak ako upadne u krizu probudi se na vreme i pobedi.
-ako upadne u krizu.
Ako kažemo da je Nole smišljeno ''zatajio'' ova 2 zadnja Mastersa, da bi se
totalno taktički i fizički pa i psihički spremio za taj G.Slem koji sanja i koji
mu je jako, jako bitan!, onda je glavni favorit.
I igrač je sveta, svima beži dosta, ne plaši se za poziciju, ima motiv za R.Garos,
zadnji duel je pobedio Nadala, a zadnji duel nekako se uvek pamti.
Ako je sa druge strane stvarno Pao sa igrom, onda je opet sve moguće i svašta
može da se dogodi, može u 1 kolu da izgubi.
Sve u svemu,uskoro će se znati dovoljno, još nedelju dana!
Inače sviđa mi se što je Vilander priznao koliki je borac Novak, i jednim
delom kao da je i priznao da su ovi zadnji rezultati slabi u stvari Đokovićeva
taktika za RG., jer inače ne bi rekao kako je glavni favorit.
Videćemo..

mister

pre 10 godina

Rekao je zato sto mu je Novak dokazao da moze da bude velicina ko sto su Federer i Nadal!!!Mislim da je Novak psihicki bas ocvrsnuo,da je sa obe noge na zemlji i da zna da moze da dobije Nadala(najteze je na RG-u) iako je ovom sljaka druga kuca :)) Zanimljivo je samo jedno,u dosadsnjim karijerama-Federeru ne lezi Nadal,Nadalu ne lezi Novak,a Novaku Federer!Iskreno,vise bih voleo Mareja u eventualnom polufinalu nego Federera...

veliki strumf

pre 10 godina

Plaši me ova prognoza Vilandera jer zna se kakav je prognozer. Nadam se da će do sledeće nedelje korigovati prognozu i staviti Rafu za favorita, onda zna se ko osvaja turnir :-D
(bane, 20. maj 2013 19:13)

Red je da i on jednom ubode. Konacno je ovoga puta pogodio, nemam nikakkve sumnje u to. Ako se i sada ispali izgubice posao na Eurosportu, i vise ga niko nece tretirati ni za sta. Zato je ovog puta dobro razmislio i prognozirao glavom, a ne srcem (poznato je da Novaka najmanje voli od svih iz samog svetskog vrha).

fenomen

pre 10 godina

Uopste nije bitno sta ko prognozira. Bitno je da Novak dodje raspolozen na RG i ako zaigra kako najbolje zna i ume nema te prepreke koju nece savladati. Ne vidim Nadala u finalu a ako ipak dodje do meca sa Novakom tu je sve jasno. Plafon za Rafu je jedan set. Bice gazenje. A nasi ostali takmicari nece docekati drugu nedelju. Jedva cekam zreb jer ce tada mnogo toga biti jasnije.
Poz...

dragan

pre 10 godina

pazi sad, da je rekao Nadal sigurno dobiva bila bi kuka I
motika na Wilandera, covek tipovao na Noleta I opet ne valja.
(cuvaj se danajaca I kad darove nose)

glasac ds-a

pre 10 godina

Е кад је то рекао Виландер иначе Нолетов велики критичар онда можда Ноле напокон освоји РГ:-) Срећно!

el chupacabra

pre 10 godina

Vrlo, vrlo perfidna izjava/prognoza,
pokušava da prebaci breme favorita na Novaka koji je by the way
sve uradio da to ne bude pred ovaj RG, mislim na Madrid i Rim,
toliko od mene

Komentator

pre 10 godina

Vilander skoro svaki put smisli nesto da odudara od vecine, pa je tako sada kada je svima jasno da je Nadal jedini favorit izmislio da je favorit zapravo Nole koji to nemoze da bude zbog vrlo losih partija u Madridu i Rimu.

Ne mislim da je to Vilander ispricao iz lose namere prema Noletu, vec da bude zanimljiv, da isprica nesto sasvim drugacije od toga sto je ocekivano.

ddd

pre 10 godina

Posle onog ciscenja Rogera juce jasno je ko je u najboljoj formi u ovom trenutku. Do finala RG ima 3 nedelje. Dovoljno za sve moguce i nemoguce kombinacije

ZoranNS

pre 10 godina

Nemoj molim te Matse da bodris sada Novaka. Kad god si ti predvidjao neku pobedu igraca sve se suprotno desavalo. Ajde promeni misljenje, kazi da Novak gubi 100% i sve ce biti ok :)

neutralan

pre 10 godina

e posto je ovaj poceo da ga fali i postavlja za favorita a to nije nikad do sad radio kad je dobijao, sad se plasim da ce ispadne jos prve nedelje!!!! :(

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Nije ova izjava uopste cudna. Koliko se secam B92 je prosle godine pred kraj teniske sezone objavio Vilanderovu izjavu: "Cuvajte se Novaka u 2013!" Lepo! Pogodio je za prvi GS, nadajmo se da je u pravu i za ostala 3. Vilandere, iz tvojih usta u Bozje usi!
Pozdrav iz Perta, Australija

zvezdana

pre 10 godina

Nole osvaja RG . . .a bas me zabolje uvo kad ce ispasti ostali,bitno je da se viori trobojka i svira Boze Pravde,posle toga sljedi vimlidon pa us open i za sam kraj godine Srbija osvaja salataru,hoce li uzet jos koji turnir neznam . .. .nije ni bitno,nek Nole ovo kompletira i ekstra,pozdrav za sve Novakove navijace iz Podgorice pa se Boze zdravlja vidimo 13 sep u BG areni

Ajde Nolee

pre 10 godina

Čudi me ovakva izjava od strane Vilandera, on i nije baš neki veliki Noletov fan,često je davao glupe izjave, ali dobro. Pa ovako, Noletova prednost na GS turnirima jeste činjenica da se igra u 3 dobijena seta, ukoliko meč ode u 4, slao ko ima šanse protiv Noleta, zato što je on fizički spreman skoro do perfekcije. U koliko se desi da dođe do pada koncentracije ili nečeg sličnog, šanse da se vrati u meč su veće. Ukoliko Marej bude igrao na RG, on i Nole biće postavljeni za prvog i drugog nositelja, mislim da će Fed da bude na Noletovoj strani, a da nas duel Nole-Nadal očekuje tek u finalu. Kao što je i sam Federer izjavio, Nole jedini zna kako protiv Nadala, ukoliko on bude zdrav, bude se osjećao dobro na terenu mislim da neće biti nikakvih problema. Najveći protivnik Noletu je on sam, samo treba da psihički bude spreman i to je to.

Zurkolomac

pre 10 godina

A gde se to dobijaju pare za minuse? Hajde recite da se obogatim! --- @(Rafafan, 20. maj 2013 20:44)evo ga... profesionalni trol. naplacuje minuse na svoj komentar. ne nasedajte ne dajte mu minuse.
(ne dajte mu minuse, 20. maj 2013 21:22)

Vlada

pre 10 godina

Ljudi ko prati igru Djokovica uvideo je da covek izgubi tako od nekog "levog" tenisera ili se cak i ne trudi ako dobije nekog jaceg. Udje cisto da pokupi lake poene a da se ne napreze previse i cuva snagu za Grand Slam turnire.

ne dajte mu minuse

pre 10 godina

@(Rafafan, 20. maj 2013 20:44)
evo ga... profesionalni trol. naplacuje minuse na svoj komentar. ne nasedajte ne dajte mu minuse.

Kaja

pre 10 godina

Kuku Noletu kad ga je Vilander proglasio za favorita! Jinx godine! Pu,pu,bezi djavole Vilanderu i proglasi Rafu za favorita a Nole uzima Rg bez muke! :))

Rafafan

pre 10 godina

Ma kak'i bre favorit! Ako uopšte i dođe do polufinala, Novak će u tom meču tražiti pravu igru, a Rafa će za to vreme - pola sata - već voditi 6:1 i 4:0.

ooo daaa

pre 10 godina

Pretpostavljam da ce ga sad vecina svrstati u najvece strucnjake. Poznato je da od izjave do izjave ljudi menjaju misljenja o "strucnjacima".

NOLEmanija

pre 10 godina

Ako cemo realno, prosle godine Nole je i Rafi i Rodzeri, a i Mariju dao mesto u istoriji. Rafi je dao sedmi RG, Federeru je dao sedmi Vimbldonu
, tako sto je od njega izgubio u polufinalu, a Mariju je dao prvi GS. Ne kazem da je to nesto dogovoreno, samo jednostavno je Novak svojim losim igrama i mozda manjkom motivacije ili, sta ja znam, cega sve, dozvolio njima trojici jos jedan ulazak u istoriju. E, pa, dragi moji, vreme je da se Novak jos jednom upise zlatnim slovima u istoriju. Prvo je osvojio tri zaredom AO, pa je sad vreme i RG. Salu na stranu, mada u svakoj sali ima pola istine, realno ove godine na RG-u moze svasta da se desi. Jeste, Novak je mozda malo slabijim igrama pre turnira stavio sebe u slabiju poziciju sa manje sansi, ali ko kaze da tek na tom turniru nece pokazati sve sta ume i stici do titule? Drugi favorit je Rafa, a realno, ni on ne igra onako kako je igrao prosle godine u ovo vreme, a i izgubio je od Noleta u MK-u. Za nijansu su mu slabiji udarci, nego prosle godine, a i bekend mu bas ne blista. Ok, siguran je on na tom udarcu, ali nema vise agresivnosti. Samo ocekujem vrhunski tenis, RAFOLE finale, a iskreno prizeljkujem NOLETOVU TITULU. IDEMO MAJSTORE!

mema

pre 10 godina

cuj nadalu ne lezi novak a dobio ga 20 puta do njegove 25. godine, inace mats je dobar prognozer,lik nikad nije pogodio pobjednika nekog turnira,moze pricati sta ko hoce ali ovo je mislim prvi put u historiji da je 4. nosilac prvi favorit jednog GS- i ako ga povrede zaobidju sigurno ce prestici fedexa po broju osvojenih grand slamova...vamos majstore!

cofi

pre 10 godina

U poslednje vreme (2 godine),ono sto razdvaja dobre prognozere od losih jeste to da - jedni prognoziraju da ce Novak osvojiti,a drugi da ce ovojiti neko drugi ... Vilander je dakle na putu da postane dobar prognozer!

tulipan

pre 10 godina

nema ovaj vilander pojma,tako je pricao da ce nole izbaciti onog bugarina,pa znamo kako se zavrsilo,realno je da stigne do 4.runde,sve preko toga je uspeh...srecno nole!!!

NOLKICA

pre 10 godina

NOLE SRECAN TI RODJENDAN SUTRA, I ZELIM TI DA OSTVARIS SVOJ SAN , A TO JE OSVAJANJE RG KONACNO JE ZA TO DOSLO VREME, KO STA PROGNOZIRA NE OBAZIRI SE IGRA SVOJU NAJBOLJU IGRU, SRCAN ROOOOOOODJENDAN!!!!!!

b.lucanin

pre 10 godina

Nadal neće dalje od 4/1 igraće s toliko žara kao i Novak u Rimu osim ako Nole neispane prije....Federer nemože daleko,marey mudruje,može do finala ali do titule teško.

mema

pre 10 godina

cuj nadalu ne lezi novak a dobio ga 20 puta do njegove 25. godine, inace mats je dobar prognozer,lik nikad nije pogodio pobjednika nekog turnira,moze pricati sta ko hoce ali ovo je mislim prvi put u historiji da je 4. nosilac prvi favorit jednog GS- i ako ga povrede zaobidju sigurno ce prestici fedexa po broju osvojenih grand slamova...vamos majstore!

Rafafan

pre 10 godina

Ma kak'i bre favorit! Ako uopšte i dođe do polufinala, Novak će u tom meču tražiti pravu igru, a Rafa će za to vreme - pola sata - već voditi 6:1 i 4:0.

tulipan

pre 10 godina

nema ovaj vilander pojma,tako je pricao da ce nole izbaciti onog bugarina,pa znamo kako se zavrsilo,realno je da stigne do 4.runde,sve preko toga je uspeh...srecno nole!!!

crazy processor

pre 10 godina

Mene samo interesuje da l` ce neko uspeti Djokovicu da uzme jedan set na RG. Ne brinem se za titulu, ona je Djokoviceva 100%. Cisto me zanima da l` ce igrati svaki mec 6:0, 6:0, 6:0 ili ce dopustiti neki gem protivnicima. Svestan sam da moze da igra bez izgubljenog gema, ali me zanima da l` ce dozvoliti organizatori ponizavanje?

Komentator

pre 10 godina

Vilander skoro svaki put smisli nesto da odudara od vecine, pa je tako sada kada je svima jasno da je Nadal jedini favorit izmislio da je favorit zapravo Nole koji to nemoze da bude zbog vrlo losih partija u Madridu i Rimu.

Ne mislim da je to Vilander ispricao iz lose namere prema Noletu, vec da bude zanimljiv, da isprica nesto sasvim drugacije od toga sto je ocekivano.

b.lucanin

pre 10 godina

Nadal neće dalje od 4/1 igraće s toliko žara kao i Novak u Rimu osim ako Nole neispane prije....Federer nemože daleko,marey mudruje,može do finala ali do titule teško.

Иван

pre 10 godina

Није Виландер прогнозер, већ врло лукав и намазан (да не употребим неку тржу реч) човек. За разлику од осталих великана шведског и светског тениса, Борга и Едберга, који су вечито политички коректни, Матс је тип човека који одудара. И добро зна зашто говори све што говори. Он је и као играч имао репутацију интелигентне и неконвенционалне особе, а сада сјајно користи тај имиџ. Ово је изјавио само да би оптеретио Ђоковића. Није нека тајна да је Новак доста слабији кад сви од њега нешто очекују (можда је, и само можда, пред АО 2012. био изразити фаворит и освојио га), да воли да буде помало у сенци, и после пораза од Бердиха и Димитрова, на како они били чудни, многи коментатор није се усуђивао да прогласи Новака за фаворита, чисто да не би деловао блесаво. Виландер нема тог "стида", он каже оно што читав свет види, а притом добро зна да неке ствари, па макар сви ми били свесни њих, добијају тежину тек кад се изговоре јасно и гласно. Ово је такав случај.

Иначе, пратим његов и Новаков однос, јер је врло необичан. Анимозитет је постојао од стране Швеђанина, више због неких интереса (читај: Нолетове неисплативости), али све ми се више чини да се ту ствара нека тајна веза, која можда пређе на крају и у симпатију. Не би било први пут у свету спорта.

fenomen

pre 10 godina

Uopste nije bitno sta ko prognozira. Bitno je da Novak dodje raspolozen na RG i ako zaigra kako najbolje zna i ume nema te prepreke koju nece savladati. Ne vidim Nadala u finalu a ako ipak dodje do meca sa Novakom tu je sve jasno. Plafon za Rafu je jedan set. Bice gazenje. A nasi ostali takmicari nece docekati drugu nedelju. Jedva cekam zreb jer ce tada mnogo toga biti jasnije.
Poz...

neutralan

pre 10 godina

e posto je ovaj poceo da ga fali i postavlja za favorita a to nije nikad do sad radio kad je dobijao, sad se plasim da ce ispadne jos prve nedelje!!!! :(

bane

pre 10 godina

Plaši me ova prognoza Vilandera jer zna se kakav je prognozer. Nadam se da će do sledeće nedelje korigovati prognozu i staviti Rafu za favorita, onda zna se ko osvaja turnir :-D

VLADIMIR

pre 10 godina

Ovo me upravo najvise i brine. Jer tesko onom koga Vilander proglasi za favorita. Uvek kad po njemu Novak nije bio favorit, DOBRO JE PROLAZIO. Zato Novace oprez.

el chupacabra

pre 10 godina

Vrlo, vrlo perfidna izjava/prognoza,
pokušava da prebaci breme favorita na Novaka koji je by the way
sve uradio da to ne bude pred ovaj RG, mislim na Madrid i Rim,
toliko od mene

Mirko

pre 10 godina

Sve je on to lepo rekao, ali čovek je baksuz samo tako. Mnogo bih se bolje osećao kad bi rekao: Nadal je favorit! A možda će i da okrene priču do početka RG-a... ne bi bilo prvi put. Nadam se da hoće. Nole bolje igra kad niko od njega ne očekuje previše. Ne kažem da se lomi pod pritiskom - videli smo da zna da bude i sasvim suprotno, ali teško mi je da prihvatim da Vilander posle toliko vremena drži Novaku stranu - to je jednostavno malo uvrnuto.

ne dajte mu minuse

pre 10 godina

@(Rafafan, 20. maj 2013 20:44)
evo ga... profesionalni trol. naplacuje minuse na svoj komentar. ne nasedajte ne dajte mu minuse.

Sasa

pre 10 godina

Ma prica je prosta, ako Djokovic igra svoj tenis Nadal ili bilo ko drugi nema sta da trazi, razbice Nadala kao u MK, Rimu 2011. ili Madridu, a ako oscilira ispasce pre polufinala, ali nadam se da ce svoj najbolji tenis pruziti bas na Garosu.

danilo

pre 10 godina

Svi mi Novakovi fanovi znamo da je Rafa uvek prvi favorit u Rolan Garosu.
Svi ostali znaju da Nole jedini može da igra sa Rafom na šljaci ravnopravno.
Pa sada neka čovek bude pametan?!

dax

pre 10 godina

Vilander ne bi bio Vilander da ne spomene svog ljubimca Mareja!!! Kako se ove godine snalazio na šljaci(kao slon u staklarskoj radnji) bolje bi mu bilo da Lendl igra umesto njega. Iz komentara se vidi da na Federera ne računa,ali ako mu neko ukloni Nadala sa puta on može da osvoji bilo koji turnir. Već sam jednom napisao i ponovo ću: Nole dođi do meča sa Nadalom i RG je tvoj!!! Srbija je uz tebe uvek i do kraja!
P.S. Pojedinci ovde ne mogu da ti oproste 2011,ali tek će da im bude frka.

dragan

pre 10 godina

pazi sad, da je rekao Nadal sigurno dobiva bila bi kuka I
motika na Wilandera, covek tipovao na Noleta I opet ne valja.
(cuvaj se danajaca I kad darove nose)

zvezdana

pre 10 godina

Nole osvaja RG . . .a bas me zabolje uvo kad ce ispasti ostali,bitno je da se viori trobojka i svira Boze Pravde,posle toga sljedi vimlidon pa us open i za sam kraj godine Srbija osvaja salataru,hoce li uzet jos koji turnir neznam . .. .nije ni bitno,nek Nole ovo kompletira i ekstra,pozdrav za sve Novakove navijace iz Podgorice pa se Boze zdravlja vidimo 13 sep u BG areni

hehehe

pre 10 godina

ako je dotle doslo da mats mora ovakve izjave da daje, onda mozemo biti samo sigurniji u to koliko je novak blizu osvajanja rolan garosa. a mats neka i dalje pokusava sta god misli da ce postici ovakvim izjavama.

ddd

pre 10 godina

Posle onog ciscenja Rogera juce jasno je ko je u najboljoj formi u ovom trenutku. Do finala RG ima 3 nedelje. Dovoljno za sve moguce i nemoguce kombinacije

ooo daaa

pre 10 godina

Pretpostavljam da ce ga sad vecina svrstati u najvece strucnjake. Poznato je da od izjave do izjave ljudi menjaju misljenja o "strucnjacima".

glasac ds-a

pre 10 godina

Е кад је то рекао Виландер иначе Нолетов велики критичар онда можда Ноле напокон освоји РГ:-) Срећно!

mister

pre 10 godina

Rekao je zato sto mu je Novak dokazao da moze da bude velicina ko sto su Federer i Nadal!!!Mislim da je Novak psihicki bas ocvrsnuo,da je sa obe noge na zemlji i da zna da moze da dobije Nadala(najteze je na RG-u) iako je ovom sljaka druga kuca :)) Zanimljivo je samo jedno,u dosadsnjim karijerama-Federeru ne lezi Nadal,Nadalu ne lezi Novak,a Novaku Federer!Iskreno,vise bih voleo Mareja u eventualnom polufinalu nego Federera...

ZoranNS

pre 10 godina

Nemoj molim te Matse da bodris sada Novaka. Kad god si ti predvidjao neku pobedu igraca sve se suprotno desavalo. Ajde promeni misljenje, kazi da Novak gubi 100% i sve ce biti ok :)

Ajmo Nole

pre 10 godina

Djokovica je teze dobiti u 3 seta nego bilo kog drugog tenisera, tako da i ako Djokovic bude imao padova imace sanse da se vrati, nadam se najboljem po naseg tenisera..

Petar1983

pre 10 godina

Ma on je rekao''Đoković je favorit pred turnir, ali nikad se ne zna'', a posle
je isto tako rekao za Nadala da će igrati bez straha, rasterećen, i da se može
kazati da je već sada osvojio RG.
Šta znam, baksuz ili ne, neće uticati na to kad krenu mečevi. Ipak 3 seta je
dovoljno vremena da Novak ako upadne u krizu probudi se na vreme i pobedi.
-ako upadne u krizu.
Ako kažemo da je Nole smišljeno ''zatajio'' ova 2 zadnja Mastersa, da bi se
totalno taktički i fizički pa i psihički spremio za taj G.Slem koji sanja i koji
mu je jako, jako bitan!, onda je glavni favorit.
I igrač je sveta, svima beži dosta, ne plaši se za poziciju, ima motiv za R.Garos,
zadnji duel je pobedio Nadala, a zadnji duel nekako se uvek pamti.
Ako je sa druge strane stvarno Pao sa igrom, onda je opet sve moguće i svašta
može da se dogodi, može u 1 kolu da izgubi.
Sve u svemu,uskoro će se znati dovoljno, još nedelju dana!
Inače sviđa mi se što je Vilander priznao koliki je borac Novak, i jednim
delom kao da je i priznao da su ovi zadnji rezultati slabi u stvari Đokovićeva
taktika za RG., jer inače ne bi rekao kako je glavni favorit.
Videćemo..

hardy

pre 10 godina

Naslov baš i ne odgovara sadržaju teksta. U suštini je Vilander rekao da Rafa nije isključivi favorit, nego da i Novak ima realne šanse.
A što se tiče otpora ostalih igrača Nadalu na šljaci apsolutno je u pravu. Ko je u Rimu pružio dostojan otpr Nadalu? Jedino otkačeni Gulbis koji nema respekta ni prema kome i kad ima dan nije nikome lak zalogaj. Ferer jeste mučio Nadala i u Madridu i Rimu, ali njegov ''strah od pobede'' nad Nadalom uvek učini svoje. A što se tiče Noleta, ni on nije više naivko pa da on jedini gine protiv Nadala na šljaci dok ostali skidaju gaće u svlačionici. Osvajanjem MC on je svoj cilj što se tiče čljakastih mastersa ispunio.
Euforiju oko Rafine dominacije od njegovog povratka treba sagledati realno. 7 od 8 turnira je bilo na šljaci. Jedini kiks Novaka, a bogami i Federera i Del Potra je što su Nadalu dozvolili osvajanje IW. Po nekima Novak je maltene trebao otkazati Dubai i skakati po šljakama Južne Amerike.

Zurkolomac

pre 10 godina

A gde se to dobijaju pare za minuse? Hajde recite da se obogatim! --- @(Rafafan, 20. maj 2013 20:44)evo ga... profesionalni trol. naplacuje minuse na svoj komentar. ne nasedajte ne dajte mu minuse.
(ne dajte mu minuse, 20. maj 2013 21:22)

cofi

pre 10 godina

U poslednje vreme (2 godine),ono sto razdvaja dobre prognozere od losih jeste to da - jedni prognoziraju da ce Novak osvojiti,a drugi da ce ovojiti neko drugi ... Vilander je dakle na putu da postane dobar prognozer!

ilija

pre 10 godina

U pravu je Bane,covjek promasi svaki puta kada nekog od vodece cetvorke proglasi za prvog favorita.Jedino da se nadamo da od toliko promasaja i on jednom pogodi u prognozi.

Vlada

pre 10 godina

Ljudi ko prati igru Djokovica uvideo je da covek izgubi tako od nekog "levog" tenisera ili se cak i ne trudi ako dobije nekog jaceg. Udje cisto da pokupi lake poene a da se ne napreze previse i cuva snagu za Grand Slam turnire.

Ajde Nolee

pre 10 godina

Čudi me ovakva izjava od strane Vilandera, on i nije baš neki veliki Noletov fan,često je davao glupe izjave, ali dobro. Pa ovako, Noletova prednost na GS turnirima jeste činjenica da se igra u 3 dobijena seta, ukoliko meč ode u 4, slao ko ima šanse protiv Noleta, zato što je on fizički spreman skoro do perfekcije. U koliko se desi da dođe do pada koncentracije ili nečeg sličnog, šanse da se vrati u meč su veće. Ukoliko Marej bude igrao na RG, on i Nole biće postavljeni za prvog i drugog nositelja, mislim da će Fed da bude na Noletovoj strani, a da nas duel Nole-Nadal očekuje tek u finalu. Kao što je i sam Federer izjavio, Nole jedini zna kako protiv Nadala, ukoliko on bude zdrav, bude se osjećao dobro na terenu mislim da neće biti nikakvih problema. Najveći protivnik Noletu je on sam, samo treba da psihički bude spreman i to je to.

NOLKICA

pre 10 godina

NOLE SRECAN TI RODJENDAN SUTRA, I ZELIM TI DA OSTVARIS SVOJ SAN , A TO JE OSVAJANJE RG KONACNO JE ZA TO DOSLO VREME, KO STA PROGNOZIRA NE OBAZIRI SE IGRA SVOJU NAJBOLJU IGRU, SRCAN ROOOOOOODJENDAN!!!!!!

NOLEmanija

pre 10 godina

Ako cemo realno, prosle godine Nole je i Rafi i Rodzeri, a i Mariju dao mesto u istoriji. Rafi je dao sedmi RG, Federeru je dao sedmi Vimbldonu
, tako sto je od njega izgubio u polufinalu, a Mariju je dao prvi GS. Ne kazem da je to nesto dogovoreno, samo jednostavno je Novak svojim losim igrama i mozda manjkom motivacije ili, sta ja znam, cega sve, dozvolio njima trojici jos jedan ulazak u istoriju. E, pa, dragi moji, vreme je da se Novak jos jednom upise zlatnim slovima u istoriju. Prvo je osvojio tri zaredom AO, pa je sad vreme i RG. Salu na stranu, mada u svakoj sali ima pola istine, realno ove godine na RG-u moze svasta da se desi. Jeste, Novak je mozda malo slabijim igrama pre turnira stavio sebe u slabiju poziciju sa manje sansi, ali ko kaze da tek na tom turniru nece pokazati sve sta ume i stici do titule? Drugi favorit je Rafa, a realno, ni on ne igra onako kako je igrao prosle godine u ovo vreme, a i izgubio je od Noleta u MK-u. Za nijansu su mu slabiji udarci, nego prosle godine, a i bekend mu bas ne blista. Ok, siguran je on na tom udarcu, ali nema vise agresivnosti. Samo ocekujem vrhunski tenis, RAFOLE finale, a iskreno prizeljkujem NOLETOVU TITULU. IDEMO MAJSTORE!

Kaja

pre 10 godina

Kuku Noletu kad ga je Vilander proglasio za favorita! Jinx godine! Pu,pu,bezi djavole Vilanderu i proglasi Rafu za favorita a Nole uzima Rg bez muke! :))

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Nije ova izjava uopste cudna. Koliko se secam B92 je prosle godine pred kraj teniske sezone objavio Vilanderovu izjavu: "Cuvajte se Novaka u 2013!" Lepo! Pogodio je za prvi GS, nadajmo se da je u pravu i za ostala 3. Vilandere, iz tvojih usta u Bozje usi!
Pozdrav iz Perta, Australija

veliki strumf

pre 10 godina

Plaši me ova prognoza Vilandera jer zna se kakav je prognozer. Nadam se da će do sledeće nedelje korigovati prognozu i staviti Rafu za favorita, onda zna se ko osvaja turnir :-D
(bane, 20. maj 2013 19:13)

Red je da i on jednom ubode. Konacno je ovoga puta pogodio, nemam nikakkve sumnje u to. Ako se i sada ispali izgubice posao na Eurosportu, i vise ga niko nece tretirati ni za sta. Zato je ovog puta dobro razmislio i prognozirao glavom, a ne srcem (poznato je da Novaka najmanje voli od svih iz samog svetskog vrha).