Ponedeljak, 20.05.2013.

07:32

N. Sad: Sednica o Deklaraciji

U Skupštini Vojvodine u toku je sednica na kojoj se razmatra Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

Izvor: Beta

N. Sad: Sednica o Deklaraciji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

make

pre 10 godina

Poslednji rezultati na izborima koji su odrzani u nekoliko opština na lokalnom nivou i izbora u Savetima Mesnih zajednica u Vojvodini. Ne idu u prilog Demokratske stranke, DS nema više ni blizu podršku u Vojvodinu kakvu je imao zato i forsiraju ovu deklaraciju, kako bi poboljsali rejting, ali dzaba im to narod im vise ne vereuje.

Srbin 100%

pre 10 godina

Niko ne spori prava Vojvodine ali donositi ovu deklaraciju posle 12 godina vlasti je u najmanju ruku smesno i malo dete shvata da se ovde radi o pokusaju da se sacuvaju fotelje i privilegije

mattko

pre 10 godina

I sta cete sada botovi? Sada je usvojena Deklaracija i svakom pravom Vojvodjaninu je drago oko srca da jednom prestane pljacka Vojvodine pa makar i po Kostunicinom Ustavu, ako treba, da prestane,
Vojvodjanska deklaracija je ogroman korak koji je Pajtic i ekipa oko njega napravio u pravcu dovodjenja Srbije u ravnotezno stanje koje podrazumeva da se pomagati moze i treba ali otimati ne moze ni ne sme.

grof_Vlad

pre 10 godina

@ (steva zvezdaš, 20. maj 2013 08:26)

Pa ako je ko pljačkao Vojvodinu to su onda radili obojeni (crveni i žuti)! Ko je imao koristi od RBV i ostalih javnih preduzeća, Vojvođani ili obojeni?!

Miroslav

pre 10 godina

Samo cekam momenat da "nezavisni Ustavni sud" proglasi pozivanje na ustavom zagarantovana prava neustavnim cinom! Cak ni to nebi moglo da me iznenadi!

patriota59

pre 10 godina

Drzava u drzavi nam ne treba.Vojvodina je Srbija i to ce uvek biti...
(Zip, 20. maj 2013 19:31
Slazem se sa vama u potpunosti i podrzavam svaku ideju ovog tipa. Da smo kojim slucajem celovita drzava, svih ovih problema ne bi ni bilo.

Venja

pre 10 godina

U Vojvodinu tj. u Novi Sad sam se silom prilika kao 19-godišnjak doselio devedesetih godina. Otada pa do današnjeg dana se svakodnevno u gradu Novom Sadu, što na ulici što na poslu, što po klubovima, suočavam sa diskriminacijama i netolerancijom zbog mog porijekla, ijekavskog izgovora i različitosti. Napomenuću da ovdje nisam stigao "neotesan" kako autonomaši i separatisti u svojim predrasudama uglavnom vide
nas protjerane iz Bosne i Krajine tokom minulih ratova... ne, pristigao sam kao formirana ličnost, kao đak generacije iz jedne za to vrijeme SFRJ vrlo urbane sredine, načitan, nagledan autorskih filmova i naslušan bluesa i jazz-a. Današnje političke prilike meni djeluju zastrašujuće jer je očigledno da se iza kulisa sprema otcjepljenje Vojvodine po crnogorskom i kosovskom modelu.

Homo politicus

pre 10 godina

Ovi iz DS izgleda jedino znaju da vladaju ako naprave jaz i mrznju medju narodom. Deviza im je "zavadi pa vladaj", a ja kao obican gradjanin se pitam dokle cu to vise gledati i kada ce doci dan da nas politicari ne vuku za nos, vec da se ujedinimo za dobrobit svih koji zive u Srbiji?!

beogradjanin

pre 10 godina

neverovatno je kako oni samo misle na sebe i kreiraju igre ciji su glavni likovi a obicni gradjani samo statisti. samo prave podele iz kojih samo oni profitiraju. jel vi mislite da je nama u beogradu super?da na jugu ne znaju sta ce s parama? kradu vase pare?ok,slazem se,verovatno...ali da li stvarno verujete da politicari u vojvodini ne kradu? svi mi imamo isti problem a to su oni! problem je sto smo mi mnogo slabi i dozvoljavamo da nas dele.vi prst u zao beograd mi u separatiste,tako je lakse a njima dzepovi sve puniji...samo jedna deklaracija nama moze da pomogne a to je da oteramo g**** iz SVIH skupstina!!!

Dejan I

pre 10 godina

"Autonomna Pokrajina Vojvodina nastala je na vrednosti antifašizma, a Evropska unija se upravo zasniva na vrednosnom sistemu antifašizma", poručio je Bogaroški.

Neko je pobrkao babe i zabe....
Svakome je ocigledno da se citava EU vrti oko Nemacke, koja donosi sve vazne odluke.
Ako gospodin Bogaroški ne zna sta je antifasizam, da mu objasnim - to su oni sto se bore ili su se borili PROTIV fasista, a nesto se ne secam da su tu bili i Nemci!
Ili mozda gresim...

Uli

pre 10 godina

Samo naivan covek ne vidi da je ova Pajticeva uzbuna u nacistickom stilu tipa kriv je spoljni neprijatelj, citaj Srbija, zalosno providan paravan i poslednja slamka spasa za jednog davljenika kome se blizi odgovornost radi brojnih finansijskih i politickih mahinacija kojima su se on i njegovi prijatelji sluzili sve ove godine. Zalosno mi je sto smo mi Srbi osudjeni na ovakve politicare, a sad kad procitam sve ove komentare ovde jos mi je teze kad vidim koliko naseg naroda naginje produbljivanju nesporazuma, nekakvom distanciranju jedni od drugih i delenju. Vojvodina pripada svim svojim gradjanima kao i Srbija. Ne kradem ja Srbin iz Sumadije nikome iz Zrenjanina/Subotice/NS-a itd. bilo sta. Kao i vi braco, radim kod privatnika ko crnac sa fakultetskim obrazovanjem a nemam ni racune da platim. A pitajte vi Pajtica, Djelica, Cvetkovica, Vlahovica...gde nestadose nase fabrike i radna mesta za ovih 13 godina od pada Milosevica? Ko je privatizovao Sever Suboticu pa rasprodao masine za 5 dana? Ja iz Sumadije, neko sa juga ili Cvetkovic, Pajtic i ekipa? I to je samo jedno preduzece, a gde su hiljade drugih. Zasto se mi obicni ljudi ovde medjusobno optuzujemo, dokle politicari da nas svadjaju i dele, a dok kradu vicu drzte lopova? Jesu li ovi komentari od onih koji ce imati interes ako se otcepe, neku funkciju, stolicu, poziciju vec obecanu? A obicnom narodu kao i uvek, nista? Ali dobro, ne vredi se nervirati, ako smo takvi takvi smo pa neka nam bude kako i zasluzujemo. Kako sejes...

nemnemanja

pre 10 godina

Nama u Vojvodini je apsolutno nebitno koja stranka se bori za prava Vojvodine. Vojvodina je pitanje koje prevazilazi stranke, to je pitanje identiteta. Pored identiteta, to je i ekonomsko pitanje. Propadanje Vojvodine je uslovljeno katastrofalnom spoljnom politikom Beograda vec nekih 20 godina. U svemu tome unutrasnja organizacija drzave je katastrofa, nigde ne postoji drzava u kojoj regija koja ima udeo u 40% izvoza sa 20% stanovnistva bude namerno unistavana od strane centralne vlasti... to je apsurdno, bahato i arogantno i vodi u propast celu Srbiju. Svaka stranka koja ovo uvidja i podrzava vecu autonomiju Vojvodine bice na vlasti u Vojvodini, pa makar se zvala ZBL. Jedino je bitno da nisu u pitanju sadasnji i bivsi fasisti, jer takve ne volimo pa sa koje god strane dolazili, bili oni Srbi, Madjari ili Hrvati.
Ovo poslednje SNS ne uspeva nikako da shvati. Necemo Mirovica koji bi Madjarima dao sendvic za put u Madjarsku. Vojvodina je njihova kuca, koliko i srpska, madjarska, rumunska, bunjevacka, slovacka, ukrajinska, nemacka, romska.
Plan SNS-a je da oduzme sve prihode Vojvodini, kako bi sve nase institucije zamrle i vise ne bi bilo nikog da nas zastiti od tipova kao Mirovic. A onda poslati Arkane i slicne nacisticke kerove da pustose po bogatim vojvodjanskim selima.
Procitani ste, ali nije vam ovo devedeset prva.

ruddie

pre 10 godina

@Branko: bas kao Srbija sto pokusava da ga slomi sada. To je valjda hvala svima nama sa severa. Zinulo im za fotelje, Ustav bi pregazili zbog istih. Sram vas bilo placeni komentatori, obraza nemate, zovete nas separatistima sto trazimo da se zakon postuje. Sram vas bilo. Sutra cete opet da se vozite busevima u NS, jelda? Nemojte dolaziti, vi ionako samo dolazite da provocirate. Imate na jugu vaznija posla, ali vam je sladje sa svojima da se bijete. Toliko o vama. Ne bi bio svoj da komsiji ne zeli zlo i da ne bude zavidan. Pa nismo mi izmislili "da komsiji crkne krava".

slazem se, ali...

pre 10 godina

Ma slazem se ja sa autonomijom, ali koje bre pare da vam daju?! Sve ste pokrali, pa vise ni lud vam ne bi dao ni 10 dinara da mu cuvate. Mi Vojvodjani od tih potrosenih i tih trazenih para nikada nismo niti cemo ista imati. Ne dajte pare!

Baba Zagina gibanica

pre 10 godina

I tako dok se vode polemike i traze krivci, negde u nekom drugom delu Srbije neko dete ce otici u skolu bez uzine, neko nece imati para za lek, neko ce sanjati o kuci i porodici, a oni koji su u prilici ce otici odavde, lepo je to sto je u ovoj zemlji sve prece od njenih gradjana, naravno politika na prvom mestu. Definitivno vise necu pratiti tekeviziju i citati novine.

sremac

pre 10 godina

Znate onu - "Pare nisu problem, para nema!" A upravo je tako - potrošene su davno i sad upravo oni što su trebali da ih čuvaju i pametno troše govore o njima.

mattko

pre 10 godina

@veseli sremci
Kol;ko ja znam Sremsak Mitrovica je odvajkad bila glavni grad Sreme pa neka tako i ostane.
Pozdrav iz Novog Sada kome ste vi Sremvi uvek tezili i tezicete.Sta ce te u Beogradu? Zaboraveste onu "kad su Sremci krenuli iz te F.Gore... " na stidije u Novi Sad...

Branko

pre 10 godina

На Мајској скупштини у Сремским Карловцима (13-15 мај, 1848. године), Срби су прогласили Српску Војводину, која се састојала од Срема, Баната, Бачке и Барање. За војводу је изабран Стеван Шупљикац, Карловачка митрополија је уздигнута на ранг патријаршије, а тадашњи митрополит, Јосиф Рајачић, проглашен је за српског патријарха. Изабран је народни одбор као привремена влада Српске Војводине. Одлуке Мајске скупштине потврђене су касније од стране аустријског двора. Мађарска влада је цео овај покрет српског народа прогласила бунтовничким и решила да га сломи војнички.

Dođoš

pre 10 godina

Ja sam kako nas neki ovde nazivaju dođoš ali sebe smatram Vojvodjaninom.Ova deklaracija nije kao što i neke lale tvrde ovde, razbijanje Srbije već poslednji vapaj naših političara u Vojvodini koje podržavam ali i pitam , zašto ovo niste prijašnjih godina kada ste bili na vlasti ? Ovde neki Vojvodinu nazivaju "tzv Vojvodina" to nije tzv Vojvodina već Vojvodina za koju su se borili pre svih Srbi iz Vojvodine pa i moji iz Baranje u želji da postoji i da bude ravnoprava sa Srbijom i ništa manje i ništa više od toga, bolje da se dogovara, jer nas zapad podržava, da se na kraju ne bi pregovaralo.

Jednom BOT uvek BOT

pre 10 godina

Jedan čovek misli da je jači od zemlje cele,svi su shvatili šta pokušava da uradi i da mu to neće proći,prevario si se ako misliš da demagogoška politika prolazi i dalje
(samoJa, 20. maj 2013 16:49)

Jel' si ti ovo porucio Vucicu?

p.s. Ako mislis na Pajtica znaj da nije jedan. Ima nas bar dvojica,a samo potpirujte vatru videcete da nas ima mnogo,mnogo vise

kića

pre 10 godina

Pajtić nije imao podršku za svoje autonomaške stavove u prethodnoj deceniji, a ni danas, ni kod svojih stranačkih kolega iz DS-a, pa što nije izašao iz stranke i srušio vladu kada nije imao podršku po pitanju Vojvodine, već je ćutao zato što mu je bilo u interesu da bude u vlasti.

Tamburaš sa Petrovaradina

pre 10 godina

Razlozi za Deklaraciju ne postoje! to je politički pamflet vrha DS-ai LSV-a kao prikrianje stvarnog stanja u kome se nalazi Vojvodina.

veseli sremci

pre 10 godina

Ako Pajtić, Čanak i Pastor nastave ovako, sva prava koja u okviru Srbije dobije Vojvodina, Srem mora da dobije u okviru Vojvodine, pa ako naš glavni grad ne može da bude Beograd, nećemo da prihvatimo ni da nam glavni grad bude Novi Sad, nego će glavni grad Srema biti Sremska Mitrovica.

sanja

pre 10 godina

Meni nije jasna samo jedna stvar u celoj ovoj priči. Isti ustav i isti zakoni su važili i prethodnih godina pa gospodin Pajtić nije nalazio zamerke. danas ja u celoj ovoj priči vidim pokušaj za destabilizaciju vlade. Samo mi više liči da će destabilizovati vladu Vojvodine.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

deklaracija ovo deklaracija ono zasto niko u vojvodini pogotovo u novom sadu nece da obnovi fasade na zgradama-neboderima?? pa to gore izgleda nego u rumuniji sredinom 80tih godina..dali bili vi za srbiju ili oni koji bi da se dele,malter u ruke i juris na fasade..lencuge teske bi da vode politiku a novi sad propada.

sremac

pre 10 godina

Saslušasmo Pajtića I ništa nam nije jasno – jesu li oni bili vlast na državnom nivou; jesu li I dalje vlast u Vojvodini… Gde potrošiste sva ona sredstva koja su stizala iz budžeta? Koliko je tih para zarobljeno bespovratno u RBV?

Jagodiceva

pre 10 godina

Kao Vojvodjanka, odgovorno tvrdim da 80 odsto gradjana nema ni pomisao o
Vojvodini u smeru otcepljenja , odnosno republike!
Pajticeva farsa nema podrsku gradjana sto samo govori da i politika DS vise ne uziva poverenje Vojvodjana.
Pajtic koristi delikatnu situaciju zemlje , baveci se kuloarskim manipulacijama samo u cilju sopstvene zastite.Sta je to pruzio i omogucio narodu u proteklih 10 godina, a sto bi mogao ponuditi kao garant svojih postenih namera, ubuduce ?!
Ako se budzet Vojvodine steti , steti se na isti nacin godinama unazad.
Zasto Pajtic nije brinuo u danasnjem smeru o sredstvima pokarjine recimo pocevsi...od 2008 ?!

Amos

pre 10 godina

Ja sam za postovanje tekuceg Ustava Srbije, a vi kako hocete. Ako se nekom ne svidja - nek ga menja ili nek cuti.
G. Nikolicu, "takozvani" predsednice Srbije, ako si ti odlucio da Ustav donesen pre par godina vise ne vredi, jer ti trebaju pare za nesto ili nekog drugog - to je tvoj problem. Tvoj i problem tvog najnovijeg druga Dodika.

A da je Pajtic ovo sve pokrenuo zbog svoje stranke, to je jasno kao dan. Ja jos nisam video da se nekad aktuelna stranka na vlasti u Vojvodini borila za tu istu Vojvodinu, a DS nisam video jos NIKAD da je to radio, gde god da je bio.

U svakom slucaju, za Vojvodinu je ovo lose-lose situacija. Naravno da treba insistirati na postovanju zakona, ali kad te vodi neko ko ce te u sledecem koraku saplesti - onda ti je skoro svejedno. Skoro isto kao i da te vodi onaj koji ce te saplesti kod prvog koraka (tj predsednik "takozvani" Nikolic).

fast forward shund

pre 10 godina

@Mona Lisa smile: Vidis, ne moras da lazes, mi se uopste lazno ne predstavljamo, niti organizovano dolazimo da lupamo plusice, kao sto to radite vi. Svako iole razuman primeti da se sjatite odjednom i za sekund samo nalupate minuse i spamujete komentarima u kojoj ni ne doticete tvar deklaracije, vec samo lupate gluposti o nekom secesionizmu. O coveku koji svaki minut pusta komentare sa drugim imenom nemam sta lepo reci. Providno je.

István

pre 10 godina

deklaraciju nisam pročitao, ali je osuđujem kao izrazito separatističku !
(gedža, 20. maj 2013 15:10)
Ti si bar priznao,da pojma nemas cemu je rec,ostali samo lupetaj.

ivan

pre 10 godina

Narvano autonomija Vojvodini sto veća!!...pa neće valjda Vučić, koji je došao ko zna sa koje čuke, da vlada Vojovinom, Toma Šumadinac ili Dačić iz Topličkog okruga. Vojvodina Vojvođanima! Uvek bilo i biće! Otavite nešto što nije vaše!!

NenadV

pre 10 godina

"Ako je nešto po zakonu vlasništvo stanovnika Vojvodine, onda nužno Vojvodjani raspolažu tim vlasništvom", rekao je Pajtić. On je upozorio na to da se pokrajini za njen razvoj daje manje od 100 dinara mesečno po stanovniku, što je, kako je rekao, nemoguće ako želimo razvoj pokrajine i bolji život njenih građana.

I ostatak Srbije želi napredak i razvoj ili njima novac ne treba. Kakav sebičluk? Po čemu to Vojvodina treba biti posebna u odnosu na ostatak Srbije?

TREŠNJIN - CVET

pre 10 godina

Dekleracija je jedina i poslednja sansa Bojana Pajtica, Nenada Canka, da ostanu na vlasti. Samo se pitam da se ista i usvoji, da li ce gradjani Vojvodine ziveti bolje, naravno da nece, jer sve stoji, nista se ne pomera ka napred. invenstitori ne dolaze jer znaju kakva klima vlada u Vojvodini. Od dekleracije se ne zivi, vec od rada i znoja.

samoJa

pre 10 godina

Jedan čovek misli da je jači od zemlje cele,svi su shvatili šta pokušava da uradi i da mu to neće proći,prevario si se ako misliš da demagogoška politika prolazi i dalje

Kupinovo

pre 10 godina

@(smile, 20. maj 2013 14:57) Te vase pare odnosno nasih 7% mi u Vojvodini nismo ni videli od 2006-e godine.
Novac koji je sluzio za pokretanje industrije sluzio je za privatna preduzeca(partijska) i za partije.
mene samo zanima sta proizvodi bilo koja partija?
Ko njima daje bankarse garancije?

popov

pre 10 godina

Bolji odnos prema Vojvodini ima sadašnja vlast, nego li vlada DS-a, a dokaz za to je da u prethodne četiri godine vladavine DS-a ni jedne godine nije ispoštovano da 7% republičkog budžeta pripadne Vojvodini, a Pajtić, Čanak i Pastor se nisu bunili, zato što je stožer republičke vlade tada bio DS. To nije ispoštovano ni ove godina, ali su sada Pajtić i Čanak digli svoj glas. Međutim, ove godine je Vojvodina od vlade SNS-a, dobila više sredstava, nego što je od vlade DS-a dobila bilo koje od prethodne četiri godine.

Mona Lisa smile

pre 10 godina

pitam se koliko li kinte dobijate za ove komentare u kojima se predstavljate kao Vojvodjani koji prizeljkuju otcepljenje? razumem ja i nemastinu cak i to daj-sta-das, ali mogli ste bar da odigrate pametnije, napisete nesto smislenije, ovako ispadate u najmanju ruku smesni doduse, kao i sama Pajticeva deklaracija

Lux

pre 10 godina

U kakvoj mi drzavi zivimo da se mora usvajati deklaracija kako bi se skrenula paznja da se postuje Ustav i zakon drzave, a da se pri tome republicka vlast sveti gradjanima Vojvodine samo zato sto oni nisu na vlasti u Vojvodini i sto nisu ustolicili jos nekoliko nepismenih kadrova, koji osim politikom ne mogu da se bave ni jedin drugim poslom. Zar je "separatizam" kako ga oni zovu trazenje ispalate 7% sredstava Ustavom zagarantovanih, zar je "separatizam" to sto se trazi da se postuju upravljacka prava na Pokrajinski fond za zdravstvenu i socialnu politiku. Elem, hajde da budemo konkretni, deklaracija trazi od drzave Srbije da joj ispalti 12 miliardi dinara koje joj po Ustavu i zakonu sleduju. Dakle ako je separatizam traziti novac koji ti zakonom sleduje i kojim bi se poboljsali uslovi obrazovanja na prostoru Vojvodine, pomogle razne socialne grupe i poboljsali uslove u zdravstvu i resili mnogi drugi problemi, onda se svako normalan i dobronameran zalaze za ovakav "separatizam".

jelena jsm

pre 10 godina

Cemu i kome sluzi Deklaracija, postoji Ustav, Statut Vojvodine, pa ako se nesto ne postuje, bila bi dovoljna jedna Informacija, o tome.

Ja licno

pre 10 godina

Vidi imaju i zastavicu! Jos samo nekakav grbic da izmisle, pa da budu ko' pravi.Jel' postoji vec Vojvodjanski jezik? Ako ne postoji, sto pre da se izmisli eto bas u pokrajinskoj skupstini. Kad vec imaju pokrajinsku skupstinu nek' rade ljudi nesto.Predlazem jos da pozovu i Lepog Peju(ono manekenche iz dijaspore)da im svima da podrsku.
(Bakibe, 20. maj 2013 13:23)

E moji botovi...glupost nije alibi za ovo sto radite ali neka...vama ce to sve o glavu da se obije.
Inace za tvoju informaciju Beograd recimo ima i grb i zastavu.Pa kome to smeta?

fast forward shund

pre 10 godina

Nisu roboti shvatili nista. Samo trabunjaju neke gluposti. A da vam kazem nesto, bas zbog vas takvih, sve vise Srba iz Vojvodine podrzava deklaraciju jer ne zeli da se identifikuje sa priglupim i nekulturnim stranackim vojnicima.

Mačva

pre 10 godina

Pajtić i društvo na ovaj način pokušavaju da prikupe neke glasove, ali nažalost to im neće poći za rukom. Baš njih briga za Vojvodinu oni gledaju samo svoje interese i fotelje. Da se sutra raspišu izbori videli bi da su za ovih godinu dana izgbili poverenje građana.

smile

pre 10 godina

Zašto se uvek kada se pomene priča "čije su naše pare" stvari prenose na teren separatizma. Čemu zamena teze? Ovde je reč isključivo o poštovanju ustava. Treba da ih bude sramota što tako očigledno krše ustav, a ne da se još nešto bune.

Nemanja

pre 10 godina

ja sam iz tomasevca u banatu i meni je bitan zrenjanin a ne neki novi sad u kojem sam bio 5 puta u zivotu.banat je istorijska regija.
(lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe, 20. maj 2013 13:45)

Uvek mi je urnebesno smešan ovaj lik. Prijatelju, mrdneš li ti digod iz svog šora? Ajd' što ne ideš do Novog Sada, treba prevaliti tih 50km, ajd što ne znaš da je u Banatu oko 15% glasača samo za Ligu, a u Zrenjaninu 17%, ali što ne znaš da su oko četvrtina Tomaševca autonomaši, a to je stvarno smešno. Kako tvojim komšijama valja da se autonomaše, a tebi ne? Kanda nije Novi Sad kriv, nego ti baš nisi uspeo u životu.

Bah

pre 10 godina

Dragi politicki experti, separatisti, unijatisti, autonomasi, patriote, placeni komentatori, stranacki statisticari, uvlakaci puni hvalospeva, administratori, moderatori i obicni posetioci sajta... Sve se svodi na dve reci - poštovati Ustav. Ako bude postovan, "pobednika" nece biti ali ni porazenog, a na dobitku su gradjani ove drzave. Ako Ustav nije dobar, postoji zakonsi okvir, iz tog istog Ustava, kako se on menja. Sta ce nam drzava koja sama svoje zakone ne poštuje. To uredjenje se zove anarhija, a drzava - banana?

Njofra

pre 10 godina

Nas Srba(ne samo u Vojvodini) je sve vise a manjina i domacih jugokomunjara sve manje...

Vec sada nas je oko 75% u APV!

Samo polako,kada SNS dodje na vlast u APV konacno cemo ukinuti ti titoisticku tvorevinu!

TRENUTAK ISTINE

pre 10 godina

Bojan Pajtic nema cime da se bavi, pa zapeo za ovu nepotrebnu deklaraciju. Sve je resio covek, obezbedio gradjanima Vojvodine lagodan zivot, pa sada deklaraciju mora da donosi, nema preca posla.

Fen

pre 10 godina

zeleo bi da procitam makar jedan komentar koji ce objasniti pravno/tehnicki zbog cega je ova deklaracija dobra ili losa. vidim da se vodi "rat" izmedju sns botova i ds/lsv botova plusevima i minusima zbog cega je vecina komentara ostrascena a sumnjam da je 3 coveka sve ukupno ovde procitalo ovu deklaraciju.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 10 godina

Samo napred! Beogradska centralistička baklja nekad se mora gasiti!
(MonteDushano, 20. maj 2013 12:36)
tako je.ali i novosadska.ja sam iz tomasevca u banatu i meni je bitan zrenjanin a ne neki novi sad u kojem sam bio 5 puta u zivotu.banat je istorijska regija.

Bakibe

pre 10 godina

Vidi imaju i zastavicu! Jos samo nekakav grbic da izmisle, pa da budu ko' pravi.Jel' postoji vec Vojvodjanski jezik? Ako ne postoji, sto pre da se izmisli eto bas u pokrajinskoj skupstini. Kad vec imaju pokrajinsku skupstinu nek' rade ljudi nesto.Predlazem jos da pozovu i Lepog Peju(ono manekenche iz dijaspore)da im svima da podrsku.

Novi Sad - Vojvodina

pre 10 godina

Kakva alavost republičke vlasti. Hoće da oduzme građanima Vojvodine i tih 7 odsto novca iz budžeta koji im po Ustavu pripada. Izmišljaju se razne laži. Satanizuje se pokrajinska vlast. A sve je to motivisano ciljem da se Vučić, Mirović, Maja Gojković i ostali preobučeni radikali okoriste parama koje bi se mogle iskoristiti za gradnju vrtića, škola, bolnica i drugih infrastrukturnih objekata koji bi poboljšali život Vojvođana i Vojvođanki. Pominjete Razbojnu banku. A šta je s štetnim ugovorom potpisanim s ATP Vojvodinom? Dokle ćete da štitite Gojkovićevu i Mirovića?

novosadjanin

pre 10 godina

Jel vi botovi stvarno nemate nista pametnije da radite? Jos uvek niste shvatili da se u stvarnom zivotu nista nece promeniti time sto ce vas 100 da se nacicka na vesti i klikce? Kanda vi ama bas nista i ne kapirate. Ajte lepo sad da procitate to o cemu volete da drobite, pa se vidimo da pricamo kad procitate, za nekih 4 godine.

Hugo

pre 10 godina

@(Joška, 20. maj 2013 11:33)

pa cekaj onda decko sto se taj isti pajtic nije bunio onda dok je DS na vlasti!? posto je istina to sto kazes da to tako traje godinama... sto im tada nije smetalo to!? nego bas sada kad su izgubili vlast... smesno skroz nema sta...

i prekinite da se lozite na neke politicare ili stranke oni svi rade samo za svoje licne interese... svi politicari i sve stranke....!!!!!

NS

pre 10 godina

Pajtic,Kostres,Canak...placena gamad da odrade posao!Kakva prava,krsenje Ustava...kakvi bakraci!Isti scenario kao i kod Slovenije,Hrvatske,Kosova...Posto je pokrao RBV,Fond za Kapitalne investicije,Vojvodinu...sad se hvata za neku Dejlaraciju!Lopovi

MeMyselfAndI

pre 10 godina

Cela stvar oko te deklaracije može lako da bude ispitana pomoću nadčežnih organa...
(Žake, 20. maj 2013 11:29)

ili vanrednih izbora, recimo...
a ono sto Pajtic, u svari, radi je pokusaj skretanja price sa pravih i realnih problema u Vojvodini

Oxana

pre 10 godina

Gradjani Vojvodine vide kako Pajtic stiti njihova prava i bas iz tih razloga se osecaju prevarenim i zele da mu vide ledja sto pre. Nadam se da njegove separatisticke ideje nece proci.

Dule

pre 10 godina

UKINITE AP Vojvodina, Drzava u Drzavi !previse birokratije i cinovnika otkud Srbiji toliko para da financira sve to ,a ujedno skinuti omcu oko vrata nismo vise deo Austrougarske Probudi se srbine !!!!!

Гојко, Република Српска

pre 10 godina

Замолио би тзв. грађанску Србију да сад стане у одбрану аутономије Војводине . А не где год се појаве да брину о нама у Републици Српској.

Ma Cherie

pre 10 godina

u Vojvodini je, znaci, sve idealno...svako-malo pa nove investicije, otvaranje novih radnih mesta, privreda cveta...samo im jos nedostaje i ova deklaracija da bi bili raj na zemlji
gospode Boze...

Joška

pre 10 godina

ako u ustavu piše da Vojvodini pripada 7% od ukupnog budzeta Srbije, iako ona doprinosi sa preko 30% u njegovom punjenju, i ako se to godinama ne poštuje, tj pare se ne transferišu pokrajini od strane centralnih vlasti, pa se povrh svega još i ukidaju i onako simbiločne ingerencije pokrajinskih vlasti (takozvanih, kako se izrazio predsednik republike), onda mene samo čudi jedna stvar kod inicijatora ove dekleracije-zašto ići na zaštitu prava Vojvodine u okviru postojećeg ustava, koja se fakat krše, a ne na promenu ustava, u kojem će Vojvodina dobiti pravu autonomiju, pa neće više zavisiti od milostinje beograda. to je inicijativa koju treba pokrenuti, a ako ni za to nema sluha, ići na internacionalizaciju ovog velikog problema, iako se mnogi prave kao da to problem i nije (sećam se Lilića iz neke 98 god kad kaže "Problem Kosova ne postoji", nastavak znamo). pa da vidimo kako će vlastodršci u beogradu da reaguju kad im Njemačka ili neka druga moćna zemlja krene zavrtatu uši, jer samo na to reaguju, Veber ne pomaže...

Nenad

pre 10 godina

Pajtić pokušava deklaracijom zaštititi sebe od mogućeg krivičnog gonjenja za pljačku i pustošenje državne imovine! Nikakve veze nema sa zaštitom Vojvodine koje su mu puna usta.

Kristina

pre 10 godina

Iz teksta lako može da se vidi da delkaracija ima "separatističke ideje". Pitanje je ko čita i kako želi da je razume. Npr. meni je to početak legalizacije nečega što ne bi trebalo da se dešava i čime , koliko ja smatram, nadležni organi treba da se pozabave

Novosađanin

pre 10 godina

Pričao sam sa poznanikom koji je deklarisani četnik, navijač i kad on kaže da je deklaracija dobra za nas Vojvođane iako on nikada nije bio glasač DS, LSV i SVM meni je sve jasno. Poslanicima Skupštine APV čestitam unapred na odluci i želim im srećan rad.

glasac ds-a

pre 10 godina

Mislim da je Pajtic preterao,DS ima glasace i juzno od Save i Dunava,nemojte preterivati sa autonomastvom,jer u zemlji u kojoj je secesionizam bolna tema,ovo izaziva nelagodu kod ljudi.Nemojte nas terati u apstinenciju.....

Vla

pre 10 godina

"Demokratska stranka (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) odbacili su te optužbe i kazali da im je jedini cilj da zaštite ustavna i zakonska prava Vojvodine koja se, po njihovom mišljenju, neprestano krše. " Aham... Oni vidljivo krše zakon pri pokušaju separacije Vojvodine na čijem putu stoji pokušaj da Srbija ostane jedinstvena

vukota

pre 10 godina

Pajtić i vojvođanski funkcioneri žele pričom o ukidanju autonomije Vojvodine da skrenu pažnju sa istraga u Razvojnoj Banci Vojvodine i Razvojnom Fondu Vojvodine. Oni se spremaju da rezultate tih istraga predstave kao borbu protiv "političkih neistomišljenika" i udar na vladu Vojvodine i autonomiju Vojvodine. Kada se obelodane rezultati ovih istraga videće se pravi razlog osnivanja RVB i RFV, i pokazati pravo lice najviših pokrajinskih funkcionera.

NEko

pre 10 godina

Ta deklaracija treba da se iznese pred narod Srbije i Vojvodine pa šta oni odluče, a ne da se par političara igra sa stabilnošću zemlje

IZGUBILI SU SVE

pre 10 godina

Poslednji rezultati na izborima koji su odrzani u nekoliko opština na lokalnom nivou i izbora u Savetima Mesnih zajednica u Vojvodini. Ne idu u prilog Demokratske stranke, DS nema više ni blizu podršku u Vojvodinu kakvu je imao. zato i forsiraju ovu deklaraciju, kako bi poboljsali rejting, ali dzaba im to narod im vise ne vereuje.

vlada-so

pre 10 godina

ono malo separatista u Vojvodini ne voli pajtića i čanka,oni bi najradije videli na vlasti iste one aktere za čije vreme je kosovo otišlo,crna gora,Srbi u krajini...sa njima nema neizvesnosti,jedan-dva mandata i eto nezavisnosti.oproban recept koji donosi rezultat.

Surovi

pre 10 godina

Pozivanjem na Ustav Republike Srbije, vojvođani ispali secesionisti. "Tradicionalna srpska" baljezganja opozicije u Vojvodini su pokazala svoju snagu na mitingu u Novom Sadu, kad je jedva 7000 "novosađana" protestvovalo. Deklaracija će se usvojiti, da li će nešto promeniti na bolje nadam se, a radikale sa bedževima i bez bedževa bih pozdravio u stilu gdina Čvarkova: "Ovo ovdi zeleno, to ti je Vojvodina dođošu" - i nikad to nećete moći da promenite, koliko god se trudili.

liberal

pre 10 godina

I nakon sto godina anektiranja vojvodine, prisilnog iseljavanja njenih gradjana raznjh nacionalnosti te naseljavanjem srba na tim teritorijama, u vojvodini se jos uvijek oseca da je beograd strano upravno telo... Cudo sto sve besparica I lose upravljanje probudi u ljudima...

Bez_Cenzure

pre 10 godina

U Vojvodini se vještački stvara problem kojeg nema a suština čitave priče oko nekakve zaštite Vojvodine od zle republičke vlasti ima veze samo sa novcem odnosno vodi se utakmica između Beograda i Novog Sada u pljački državne imovine u Vojvodini. Novi Sad tj. vlast koja je pokrala po Vojvodini sve što se moglo pokrasti želi imati zaštitni mehanizam kako bi i dalje krala ali sama bez uplitanja lopova iz Beograda. Ko to ne vidi mora obavezno posjetiti oftalmologa!

Мр.Гоод

pre 10 godina

(Vojvođanka, 20. maj 2013 09:45)
Неће бити да у Војводини нисте гласали за ратнохушкачку политику, годинама је СРС био најјача партија у Војводини. Сама чињеница да тврдите да сте Ви толерантнији од других, а да ми који нисмо из Војводине само звецкамо оружјем је чист пример нетолеранције и мржње. Кад би неко из нпр. Чачка тврдио да су Чачани бољи људи од Војвођана осули би сте на њега дрвље и камење.

Zvrndov

pre 10 godina

Svako normalan zna da nam deklaracija u ovom trenutku nije potrebna. A to sto Pajtic pokusava da skupi neki politicki poen pred smenu, to je njegov problem.

prezime

pre 10 godina

"Posto sam ja Sumadinac, hajde da i mi zatrazimo deklarciju o pravima gradjana Sumadije u Srbiji .....???????? "

(merkur, 20. maj 2013 09:16)

Pa da si pametan i trazio bi deklaraciju o pravima gradjana iz sumadije ali izgleda da je vama dole super i da su gradjanska prava na visokom nivou pa ih ni ne trebate traziti,zar ne?

cheruga

pre 10 godina

Pajticu povuci deklaraciju! Odakle ti pravo da trazis da Beograd postuje ustav i zakon, to niti je ikad bilo niti ce biti, a i vidis da nije popularno u narodu!

Vesna NS

pre 10 godina

Demokratska stranka (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) odbacili su te optužbe i kazali da im je jedini cilj da zaštite ustavna i zakonska prava Vojvodine koja se, po njihovom mišljenju, neprestano krše.

Ljudi rade svoj posao, zato smo i glasali za njih: da stite prava Vojvodine!!!

merkur

pre 10 godina

eeehhhh kakva paranoja od" vojvodjanskih" tzv vlasti. Svako se u Srbiji moze baviti i zeleti da bude vlastodzac.Cak bi i sumari mogl ida organizuju svoje deklaracije o zastiti svojih suma.I onaj u Branicevu i onaj u Kursumliji i onaj u Bajinoj basti.
Kao da je Srbija Kanada pa imamo tooolikooo teritorije pa se organizujemo u republike, pokrajine, provincije itd.
Dajte i Skinite bagru vise sa bremena naroda koji samo foteljase i koriste jadne paore i lazu i serviraju price da je Srbija kriva sto Srbi u Srbiji zive losije.Kretenizam,kao da je onima u Leskovcu, Krusevcu, Valjevu bolje nego njima u"Vojvodini" .
Posto sam ja Sumadinac, hajde da i mi zatrazimo deklarciju o pravima gradjana Sumadije u Srbiji .....????????
Ukljucite mozak, ako vam je do sada bio na stand by zbog svih nedaca i prica od onih koji i dalje truju po ovoj maloj zemlji i nista im nije sveto sem svoje fotelje i svog novcanika.
FREE YOUR MIND

biljana

pre 10 godina

Očigledno je po rezultatima izbora u nekoliko opština u Vojvodini, a posebno po rezultatima u novosadskim mesnim zajednicama u kojima je DS do sada uvek ubedljivo pobeđivao, a pre 10-tak dana ubedljivo izgubio, da DS nema više ni blizu podršku u Vojvodinu kakvu je imao.

rajina

pre 10 godina

Miting je bio fijasko (više ljudi gleda Vošu na Karađorđu a vukli ste ih iz cele Srbije, čak i vaši izbegavaju da ga spominju), skupljanje potpisa vam je bio fijasko (članovi SNS se potpisivali po tri puta, na kraju ste napustili štandove pa ste morali da idete od kuće do kuće kako bi nešto skupuli), gradonačelnik vam je fijasko (piše pisma Pajtiću a grad mu se raspada na sve strane).

Ako mislite da ćete dronovskim komentarima i glasanjem bilo koga prevariti... Šta da vam kažem, prevarili ste se.

Vojvođanka

pre 10 godina

Sva podrška Vladi Vojvodine. Dosta je bilo pljačkanja. Gde bi danas Vojvodina gde bila da je dobijala sredstva koja joj po Ustavu Republike Srbije pridaju? Predstavnici Pokrajiske Vlade su pokazali koliko su stručni kada su i pored tolike pljačke uspeli da spreče koliko toliko urušavanje standarda građana, to samo pokazuje koliko ova Republička vlst nije sposobna. I naravno da drugačije razmišljaju građanke i građani Vojvodine u odnosu na ostatak Srbije, kad nam je drugačiji sklop razmišljanja. Kod nas je uvek bilo tolerancije i razumevanja, i bogatstvo multikulture nas razlikuje za razliko od ostalih koji bi samo zveckali oružjem. To se pokazalivo uvek i na izborima koji su održavani jer mi ovde nikad nismo hteli ratne huškače za naše predstavnike pa smo tako i glasali.

dogovor pre svega

pre 10 godina

jasno resenje koje moze spasiti gradjane vojvodine i srbije je teranje vlade u beogradu da postuje ustav i zakone koje su sami doneli vojvodina se nece odcepiti od srbije samo ako se bude postovao ustav i zakon ja kao srbin mi je dosadilo da slusam prepucavanje izmedju beograda i novog sada izbori su bili i bice kada budu trebali da budu a vlada srbije ima zakon tuzilastvo i policiju u svojim rukama pa ako je neko kriv u zatvor znam da je deklaracija teranje vlade da postuje ustav i nista drugo ali sa inacenjem beograda moze da dodje i do necega drugog a to nesto drugo se vec polako ostvaruje jer u madjarskoj ambasadi ima mnogo srba koji cekaju madjarsko drzavljanstvo jer su dokazali da su im preci rodjeni u austrugarskoj i elementarno znanje jezika sto za srbe iz vojvodine i bosne nije tesko i jednog dana madjarska moze da kaze da se prebroimo po nasem uvidu u stanje u vojvodini ima toliko i toliko madjara pa bi bolje bilo beogradu da se ne inati jer od toga nema nista nego da gleda da pametnije resi problem znam da ovo citaju i ostali ljudi iz srbije oni treba da pitaju svoje predstavnike u beogradu zasto ne rade nista po pitanju regionalizacije srbije da bi dostigli i prestigli vojvodinu na ovaj suludi nacin ne davanja novca koji pripada vojvodini po ustavu svi ce prestici vojvodinu a onda ce se to izroditi na ono sto nikome ne treba

ComelVidra

pre 10 godina

Deklarcija ima za cilj da se sukobi i jaz između Republike i Pokrajine prošire. To je pravljenje zavere od strane demokrata. To običan narod ne vidi ali oni dobro znaju šta rade. Praveći privid da smo mi vojvođani ugnjeteni i da ćemo da nestanemo samo prikupljaju političke poene. Nažalost videli su u aprilu koliko je ljudi izašlo na ulicu. U Vojvodini neće biti separatizma, ne zato što ga neće pokrajinska vlast nego zato što to neće dozvoliti narod. Otvaranje novog žarišta na teritoriji Srbije ne može proći. Ima Srbija mnogo većih problema od Vojvodine a oni nemaju nikakvo rešenje za problem Kosova pa skreću problem ka sebi.

MarkoNS

pre 10 godina

Podrska deklaraciji! Koliko god se "prevrtali" ovi koji su na vlasti neka ih, kada znam da se Dacic, Vucic i company bune onda to mora da je dobro za nas. Govorim samo iz dosadasnjeg iskustva a to sto oni u poslednjih godinu dana svaki dan govore da rade za "dobrobit naroda" ja nemam nista od toga jer je nezaposlenost samo povecana, veci su dugovi i mnogi i dalje ne mogu da se zaposle.

Три срца јуначка!

pre 10 godina

Доста дискриминације! Сви Срби тј. грађани Србије треба да буду исти пред законом, а ово што траже аутономаши је дискриминација у односу на остатак Србије! Ако аутономашким политичарима треба ухлебљење, нека се баве нечим другим, а не замајавањем народа и трошењем народних пара. Поделе и апартхејди нису никоме добро донели.

KOLEGA

pre 10 godina

Zasto neko stalno poteze pitanje Vojvodine i podize tenzije, zasto se neko trudi da predstavi gradjane Vojvodine kao gradjane drugog reda.Mislim da na taj nacin zele da uticu na nacionalne manjine koje zive u Vojvodini i ubace im crv sumnje da nisu bezbedni u svojoj drzavi.

PreDragMC

pre 10 godina

Jedino resenje koje moze spasiti Vojvodinu i njene gradjane jeste raspisivanje pokrainskih izbora! Pajtic i njegova deklaracija ne vode nicemu !

NS

pre 10 godina

@Steva zvezdas:pa pljackace nas onda Pajtic i "Vojvodjanska"vlast,nemoj da mislis da ce neki deo para stici do gradjana!Dole Deklaracija!!!

novicavg

pre 10 godina

Konačno da i ta deklaracija da se nađe u skupštinskoj proceduri posle silnog prepucavanja na liniji Pajtić koji zastupa njeno donošenje i predstavlja koalciju na vlasti u Vojvodini i opozicionopg bloka koji vode SNS i SPS i još neke manje stranke. Odbor za ustavna pitanja je razmatrao deklaraciju i uložene amandmane a i sam Pajtić kaže da će neke amandmane prihvatiti da postanu sastavni deo deklaracije.Dali će ostati ili nestati iz ovog dokumenta sporna formulacija o pravu Vojvodine da je daleke 1918 godine svojom voljom ušla u tadašnju zajednicu država odnosno u Srbiju pokzaće skupštinska rasprava i glasanje koje sledi.Privremeno je ova tema ostala malo po strani jer su događaji oko Kosova i neki drugi poput hapšenja ovu temu potisnuli u drugi plan.Ali pojavljivanje u skupštini će se ponovo ovo pitanje aktuelizirati.

zr

pre 10 godina

O tome ko je separatista najbolje govore jucerasnje vesti b92 http://www.youtube.com/watch?v=alvZviRKJ4A&feature=youtube_gdata_player Ovo je samo jedan od bezbroj primera ovakvog govora u beogradskim medijima, mene licno najvise iznervira vremenska prognoza na kojoj je obavezno kaze "U srbiji danas suncano a u Vojvodini kisovito" ili ono "Za djake u Srbiji danas pocinje raspust, a za decu u Vojvodini pocinje za pet dana". Pa zar nije Vojvodina deo Srbije?

zr

pre 10 godina

O tome ko je separatista najbolje govore jucerasnje vesti b92 http://www.youtube.com/watch?v=alvZviRKJ4A&feature=youtube_gdata_player Ovo je samo jedan od bezbroj primera ovakvog govora u beogradskim medijima, mene licno najvise iznervira vremenska prognoza na kojoj je obavezno kaze "U srbiji danas suncano a u Vojvodini kisovito" ili ono "Za djake u Srbiji danas pocinje raspust, a za decu u Vojvodini pocinje za pet dana". Pa zar nije Vojvodina deo Srbije?

Dule

pre 10 godina

UKINITE AP Vojvodina, Drzava u Drzavi !previse birokratije i cinovnika otkud Srbiji toliko para da financira sve to ,a ujedno skinuti omcu oko vrata nismo vise deo Austrougarske Probudi se srbine !!!!!

cheruga

pre 10 godina

Pajticu povuci deklaraciju! Odakle ti pravo da trazis da Beograd postuje ustav i zakon, to niti je ikad bilo niti ce biti, a i vidis da nije popularno u narodu!

MeMyselfAndI

pre 10 godina

Cela stvar oko te deklaracije može lako da bude ispitana pomoću nadčežnih organa...
(Žake, 20. maj 2013 11:29)

ili vanrednih izbora, recimo...
a ono sto Pajtic, u svari, radi je pokusaj skretanja price sa pravih i realnih problema u Vojvodini

Oxana

pre 10 godina

Gradjani Vojvodine vide kako Pajtic stiti njihova prava i bas iz tih razloga se osecaju prevarenim i zele da mu vide ledja sto pre. Nadam se da njegove separatisticke ideje nece proci.

Bez_Cenzure

pre 10 godina

U Vojvodini se vještački stvara problem kojeg nema a suština čitave priče oko nekakve zaštite Vojvodine od zle republičke vlasti ima veze samo sa novcem odnosno vodi se utakmica između Beograda i Novog Sada u pljački državne imovine u Vojvodini. Novi Sad tj. vlast koja je pokrala po Vojvodini sve što se moglo pokrasti želi imati zaštitni mehanizam kako bi i dalje krala ali sama bez uplitanja lopova iz Beograda. Ko to ne vidi mora obavezno posjetiti oftalmologa!

Мр.Гоод

pre 10 godina

(Vojvođanka, 20. maj 2013 09:45)
Неће бити да у Војводини нисте гласали за ратнохушкачку политику, годинама је СРС био најјача партија у Војводини. Сама чињеница да тврдите да сте Ви толерантнији од других, а да ми који нисмо из Војводине само звецкамо оружјем је чист пример нетолеранције и мржње. Кад би неко из нпр. Чачка тврдио да су Чачани бољи људи од Војвођана осули би сте на њега дрвље и камење.

NS

pre 10 godina

Pajtic,Kostres,Canak...placena gamad da odrade posao!Kakva prava,krsenje Ustava...kakvi bakraci!Isti scenario kao i kod Slovenije,Hrvatske,Kosova...Posto je pokrao RBV,Fond za Kapitalne investicije,Vojvodinu...sad se hvata za neku Dejlaraciju!Lopovi

glasac ds-a

pre 10 godina

Mislim da je Pajtic preterao,DS ima glasace i juzno od Save i Dunava,nemojte preterivati sa autonomastvom,jer u zemlji u kojoj je secesionizam bolna tema,ovo izaziva nelagodu kod ljudi.Nemojte nas terati u apstinenciju.....

Ma Cherie

pre 10 godina

u Vojvodini je, znaci, sve idealno...svako-malo pa nove investicije, otvaranje novih radnih mesta, privreda cveta...samo im jos nedostaje i ova deklaracija da bi bili raj na zemlji
gospode Boze...

Novosađanin

pre 10 godina

Pričao sam sa poznanikom koji je deklarisani četnik, navijač i kad on kaže da je deklaracija dobra za nas Vojvođane iako on nikada nije bio glasač DS, LSV i SVM meni je sve jasno. Poslanicima Skupštine APV čestitam unapred na odluci i želim im srećan rad.

Три срца јуначка!

pre 10 godina

Доста дискриминације! Сви Срби тј. грађани Србије треба да буду исти пред законом, а ово што траже аутономаши је дискриминација у односу на остатак Србије! Ако аутономашким политичарима треба ухлебљење, нека се баве нечим другим, а не замајавањем народа и трошењем народних пара. Поделе и апартхејди нису никоме добро донели.

Bakibe

pre 10 godina

Vidi imaju i zastavicu! Jos samo nekakav grbic da izmisle, pa da budu ko' pravi.Jel' postoji vec Vojvodjanski jezik? Ako ne postoji, sto pre da se izmisli eto bas u pokrajinskoj skupstini. Kad vec imaju pokrajinsku skupstinu nek' rade ljudi nesto.Predlazem jos da pozovu i Lepog Peju(ono manekenche iz dijaspore)da im svima da podrsku.

Joška

pre 10 godina

ako u ustavu piše da Vojvodini pripada 7% od ukupnog budzeta Srbije, iako ona doprinosi sa preko 30% u njegovom punjenju, i ako se to godinama ne poštuje, tj pare se ne transferišu pokrajini od strane centralnih vlasti, pa se povrh svega još i ukidaju i onako simbiločne ingerencije pokrajinskih vlasti (takozvanih, kako se izrazio predsednik republike), onda mene samo čudi jedna stvar kod inicijatora ove dekleracije-zašto ići na zaštitu prava Vojvodine u okviru postojećeg ustava, koja se fakat krše, a ne na promenu ustava, u kojem će Vojvodina dobiti pravu autonomiju, pa neće više zavisiti od milostinje beograda. to je inicijativa koju treba pokrenuti, a ako ni za to nema sluha, ići na internacionalizaciju ovog velikog problema, iako se mnogi prave kao da to problem i nije (sećam se Lilića iz neke 98 god kad kaže "Problem Kosova ne postoji", nastavak znamo). pa da vidimo kako će vlastodršci u beogradu da reaguju kad im Njemačka ili neka druga moćna zemlja krene zavrtatu uši, jer samo na to reaguju, Veber ne pomaže...

TRENUTAK ISTINE

pre 10 godina

Bojan Pajtic nema cime da se bavi, pa zapeo za ovu nepotrebnu deklaraciju. Sve je resio covek, obezbedio gradjanima Vojvodine lagodan zivot, pa sada deklaraciju mora da donosi, nema preca posla.

rajina

pre 10 godina

Miting je bio fijasko (više ljudi gleda Vošu na Karađorđu a vukli ste ih iz cele Srbije, čak i vaši izbegavaju da ga spominju), skupljanje potpisa vam je bio fijasko (članovi SNS se potpisivali po tri puta, na kraju ste napustili štandove pa ste morali da idete od kuće do kuće kako bi nešto skupuli), gradonačelnik vam je fijasko (piše pisma Pajtiću a grad mu se raspada na sve strane).

Ako mislite da ćete dronovskim komentarima i glasanjem bilo koga prevariti... Šta da vam kažem, prevarili ste se.

vukota

pre 10 godina

Pajtić i vojvođanski funkcioneri žele pričom o ukidanju autonomije Vojvodine da skrenu pažnju sa istraga u Razvojnoj Banci Vojvodine i Razvojnom Fondu Vojvodine. Oni se spremaju da rezultate tih istraga predstave kao borbu protiv "političkih neistomišljenika" i udar na vladu Vojvodine i autonomiju Vojvodine. Kada se obelodane rezultati ovih istraga videće se pravi razlog osnivanja RVB i RFV, i pokazati pravo lice najviših pokrajinskih funkcionera.

sremac

pre 10 godina

Saslušasmo Pajtića I ništa nam nije jasno – jesu li oni bili vlast na državnom nivou; jesu li I dalje vlast u Vojvodini… Gde potrošiste sva ona sredstva koja su stizala iz budžeta? Koliko je tih para zarobljeno bespovratno u RBV?

Vojvođanka

pre 10 godina

Sva podrška Vladi Vojvodine. Dosta je bilo pljačkanja. Gde bi danas Vojvodina gde bila da je dobijala sredstva koja joj po Ustavu Republike Srbije pridaju? Predstavnici Pokrajiske Vlade su pokazali koliko su stručni kada su i pored tolike pljačke uspeli da spreče koliko toliko urušavanje standarda građana, to samo pokazuje koliko ova Republička vlst nije sposobna. I naravno da drugačije razmišljaju građanke i građani Vojvodine u odnosu na ostatak Srbije, kad nam je drugačiji sklop razmišljanja. Kod nas je uvek bilo tolerancije i razumevanja, i bogatstvo multikulture nas razlikuje za razliko od ostalih koji bi samo zveckali oružjem. To se pokazalivo uvek i na izborima koji su održavani jer mi ovde nikad nismo hteli ratne huškače za naše predstavnike pa smo tako i glasali.

Jagodiceva

pre 10 godina

Kao Vojvodjanka, odgovorno tvrdim da 80 odsto gradjana nema ni pomisao o
Vojvodini u smeru otcepljenja , odnosno republike!
Pajticeva farsa nema podrsku gradjana sto samo govori da i politika DS vise ne uziva poverenje Vojvodjana.
Pajtic koristi delikatnu situaciju zemlje , baveci se kuloarskim manipulacijama samo u cilju sopstvene zastite.Sta je to pruzio i omogucio narodu u proteklih 10 godina, a sto bi mogao ponuditi kao garant svojih postenih namera, ubuduce ?!
Ako se budzet Vojvodine steti , steti se na isti nacin godinama unazad.
Zasto Pajtic nije brinuo u danasnjem smeru o sredstvima pokarjine recimo pocevsi...od 2008 ?!

Tamburaš sa Petrovaradina

pre 10 godina

Razlozi za Deklaraciju ne postoje! to je politički pamflet vrha DS-ai LSV-a kao prikrianje stvarnog stanja u kome se nalazi Vojvodina.

Vesna NS

pre 10 godina

Demokratska stranka (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) odbacili su te optužbe i kazali da im je jedini cilj da zaštite ustavna i zakonska prava Vojvodine koja se, po njihovom mišljenju, neprestano krše.

Ljudi rade svoj posao, zato smo i glasali za njih: da stite prava Vojvodine!!!

MarkoNS

pre 10 godina

Podrska deklaraciji! Koliko god se "prevrtali" ovi koji su na vlasti neka ih, kada znam da se Dacic, Vucic i company bune onda to mora da je dobro za nas. Govorim samo iz dosadasnjeg iskustva a to sto oni u poslednjih godinu dana svaki dan govore da rade za "dobrobit naroda" ja nemam nista od toga jer je nezaposlenost samo povecana, veci su dugovi i mnogi i dalje ne mogu da se zaposle.

IZGUBILI SU SVE

pre 10 godina

Poslednji rezultati na izborima koji su odrzani u nekoliko opština na lokalnom nivou i izbora u Savetima Mesnih zajednica u Vojvodini. Ne idu u prilog Demokratske stranke, DS nema više ni blizu podršku u Vojvodinu kakvu je imao. zato i forsiraju ovu deklaraciju, kako bi poboljsali rejting, ali dzaba im to narod im vise ne vereuje.

TREŠNJIN - CVET

pre 10 godina

Dekleracija je jedina i poslednja sansa Bojana Pajtica, Nenada Canka, da ostanu na vlasti. Samo se pitam da se ista i usvoji, da li ce gradjani Vojvodine ziveti bolje, naravno da nece, jer sve stoji, nista se ne pomera ka napred. invenstitori ne dolaze jer znaju kakva klima vlada u Vojvodini. Od dekleracije se ne zivi, vec od rada i znoja.

kića

pre 10 godina

Pajtić nije imao podršku za svoje autonomaške stavove u prethodnoj deceniji, a ni danas, ni kod svojih stranačkih kolega iz DS-a, pa što nije izašao iz stranke i srušio vladu kada nije imao podršku po pitanju Vojvodine, već je ćutao zato što mu je bilo u interesu da bude u vlasti.

Surovi

pre 10 godina

Pozivanjem na Ustav Republike Srbije, vojvođani ispali secesionisti. "Tradicionalna srpska" baljezganja opozicije u Vojvodini su pokazala svoju snagu na mitingu u Novom Sadu, kad je jedva 7000 "novosađana" protestvovalo. Deklaracija će se usvojiti, da li će nešto promeniti na bolje nadam se, a radikale sa bedževima i bez bedževa bih pozdravio u stilu gdina Čvarkova: "Ovo ovdi zeleno, to ti je Vojvodina dođošu" - i nikad to nećete moći da promenite, koliko god se trudili.

prezime

pre 10 godina

"Posto sam ja Sumadinac, hajde da i mi zatrazimo deklarciju o pravima gradjana Sumadije u Srbiji .....???????? "

(merkur, 20. maj 2013 09:16)

Pa da si pametan i trazio bi deklaraciju o pravima gradjana iz sumadije ali izgleda da je vama dole super i da su gradjanska prava na visokom nivou pa ih ni ne trebate traziti,zar ne?

Mona Lisa smile

pre 10 godina

pitam se koliko li kinte dobijate za ove komentare u kojima se predstavljate kao Vojvodjani koji prizeljkuju otcepljenje? razumem ja i nemastinu cak i to daj-sta-das, ali mogli ste bar da odigrate pametnije, napisete nesto smislenije, ovako ispadate u najmanju ruku smesni doduse, kao i sama Pajticeva deklaracija

Mačva

pre 10 godina

Pajtić i društvo na ovaj način pokušavaju da prikupe neke glasove, ali nažalost to im neće poći za rukom. Baš njih briga za Vojvodinu oni gledaju samo svoje interese i fotelje. Da se sutra raspišu izbori videli bi da su za ovih godinu dana izgbili poverenje građana.

Vla

pre 10 godina

"Demokratska stranka (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) odbacili su te optužbe i kazali da im je jedini cilj da zaštite ustavna i zakonska prava Vojvodine koja se, po njihovom mišljenju, neprestano krše. " Aham... Oni vidljivo krše zakon pri pokušaju separacije Vojvodine na čijem putu stoji pokušaj da Srbija ostane jedinstvena

NenadV

pre 10 godina

"Ako je nešto po zakonu vlasništvo stanovnika Vojvodine, onda nužno Vojvodjani raspolažu tim vlasništvom", rekao je Pajtić. On je upozorio na to da se pokrajini za njen razvoj daje manje od 100 dinara mesečno po stanovniku, što je, kako je rekao, nemoguće ako želimo razvoj pokrajine i bolji život njenih građana.

I ostatak Srbije želi napredak i razvoj ili njima novac ne treba. Kakav sebičluk? Po čemu to Vojvodina treba biti posebna u odnosu na ostatak Srbije?

sanja

pre 10 godina

Meni nije jasna samo jedna stvar u celoj ovoj priči. Isti ustav i isti zakoni su važili i prethodnih godina pa gospodin Pajtić nije nalazio zamerke. danas ja u celoj ovoj priči vidim pokušaj za destabilizaciju vlade. Samo mi više liči da će destabilizovati vladu Vojvodine.

popov

pre 10 godina

Bolji odnos prema Vojvodini ima sadašnja vlast, nego li vlada DS-a, a dokaz za to je da u prethodne četiri godine vladavine DS-a ni jedne godine nije ispoštovano da 7% republičkog budžeta pripadne Vojvodini, a Pajtić, Čanak i Pastor se nisu bunili, zato što je stožer republičke vlade tada bio DS. To nije ispoštovano ni ove godina, ali su sada Pajtić i Čanak digli svoj glas. Međutim, ove godine je Vojvodina od vlade SNS-a, dobila više sredstava, nego što je od vlade DS-a dobila bilo koje od prethodne četiri godine.

jelena jsm

pre 10 godina

Cemu i kome sluzi Deklaracija, postoji Ustav, Statut Vojvodine, pa ako se nesto ne postuje, bila bi dovoljna jedna Informacija, o tome.

PreDragMC

pre 10 godina

Jedino resenje koje moze spasiti Vojvodinu i njene gradjane jeste raspisivanje pokrainskih izbora! Pajtic i njegova deklaracija ne vode nicemu !

biljana

pre 10 godina

Očigledno je po rezultatima izbora u nekoliko opština u Vojvodini, a posebno po rezultatima u novosadskim mesnim zajednicama u kojima je DS do sada uvek ubedljivo pobeđivao, a pre 10-tak dana ubedljivo izgubio, da DS nema više ni blizu podršku u Vojvodinu kakvu je imao.

veseli sremci

pre 10 godina

Ako Pajtić, Čanak i Pastor nastave ovako, sva prava koja u okviru Srbije dobije Vojvodina, Srem mora da dobije u okviru Vojvodine, pa ako naš glavni grad ne može da bude Beograd, nećemo da prihvatimo ni da nam glavni grad bude Novi Sad, nego će glavni grad Srema biti Sremska Mitrovica.

ComelVidra

pre 10 godina

Deklarcija ima za cilj da se sukobi i jaz između Republike i Pokrajine prošire. To je pravljenje zavere od strane demokrata. To običan narod ne vidi ali oni dobro znaju šta rade. Praveći privid da smo mi vojvođani ugnjeteni i da ćemo da nestanemo samo prikupljaju političke poene. Nažalost videli su u aprilu koliko je ljudi izašlo na ulicu. U Vojvodini neće biti separatizma, ne zato što ga neće pokrajinska vlast nego zato što to neće dozvoliti narod. Otvaranje novog žarišta na teritoriji Srbije ne može proći. Ima Srbija mnogo većih problema od Vojvodine a oni nemaju nikakvo rešenje za problem Kosova pa skreću problem ka sebi.

Nenad

pre 10 godina

Pajtić pokušava deklaracijom zaštititi sebe od mogućeg krivičnog gonjenja za pljačku i pustošenje državne imovine! Nikakve veze nema sa zaštitom Vojvodine koje su mu puna usta.

Njofra

pre 10 godina

Nas Srba(ne samo u Vojvodini) je sve vise a manjina i domacih jugokomunjara sve manje...

Vec sada nas je oko 75% u APV!

Samo polako,kada SNS dodje na vlast u APV konacno cemo ukinuti ti titoisticku tvorevinu!

Novi Sad - Vojvodina

pre 10 godina

Kakva alavost republičke vlasti. Hoće da oduzme građanima Vojvodine i tih 7 odsto novca iz budžeta koji im po Ustavu pripada. Izmišljaju se razne laži. Satanizuje se pokrajinska vlast. A sve je to motivisano ciljem da se Vučić, Mirović, Maja Gojković i ostali preobučeni radikali okoriste parama koje bi se mogle iskoristiti za gradnju vrtića, škola, bolnica i drugih infrastrukturnih objekata koji bi poboljšali život Vojvođana i Vojvođanki. Pominjete Razbojnu banku. A šta je s štetnim ugovorom potpisanim s ATP Vojvodinom? Dokle ćete da štitite Gojkovićevu i Mirovića?

dogovor pre svega

pre 10 godina

jasno resenje koje moze spasiti gradjane vojvodine i srbije je teranje vlade u beogradu da postuje ustav i zakone koje su sami doneli vojvodina se nece odcepiti od srbije samo ako se bude postovao ustav i zakon ja kao srbin mi je dosadilo da slusam prepucavanje izmedju beograda i novog sada izbori su bili i bice kada budu trebali da budu a vlada srbije ima zakon tuzilastvo i policiju u svojim rukama pa ako je neko kriv u zatvor znam da je deklaracija teranje vlade da postuje ustav i nista drugo ali sa inacenjem beograda moze da dodje i do necega drugog a to nesto drugo se vec polako ostvaruje jer u madjarskoj ambasadi ima mnogo srba koji cekaju madjarsko drzavljanstvo jer su dokazali da su im preci rodjeni u austrugarskoj i elementarno znanje jezika sto za srbe iz vojvodine i bosne nije tesko i jednog dana madjarska moze da kaze da se prebroimo po nasem uvidu u stanje u vojvodini ima toliko i toliko madjara pa bi bolje bilo beogradu da se ne inati jer od toga nema nista nego da gleda da pametnije resi problem znam da ovo citaju i ostali ljudi iz srbije oni treba da pitaju svoje predstavnike u beogradu zasto ne rade nista po pitanju regionalizacije srbije da bi dostigli i prestigli vojvodinu na ovaj suludi nacin ne davanja novca koji pripada vojvodini po ustavu svi ce prestici vojvodinu a onda ce se to izroditi na ono sto nikome ne treba

merkur

pre 10 godina

eeehhhh kakva paranoja od" vojvodjanskih" tzv vlasti. Svako se u Srbiji moze baviti i zeleti da bude vlastodzac.Cak bi i sumari mogl ida organizuju svoje deklaracije o zastiti svojih suma.I onaj u Branicevu i onaj u Kursumliji i onaj u Bajinoj basti.
Kao da je Srbija Kanada pa imamo tooolikooo teritorije pa se organizujemo u republike, pokrajine, provincije itd.
Dajte i Skinite bagru vise sa bremena naroda koji samo foteljase i koriste jadne paore i lazu i serviraju price da je Srbija kriva sto Srbi u Srbiji zive losije.Kretenizam,kao da je onima u Leskovcu, Krusevcu, Valjevu bolje nego njima u"Vojvodini" .
Posto sam ja Sumadinac, hajde da i mi zatrazimo deklarciju o pravima gradjana Sumadije u Srbiji .....????????
Ukljucite mozak, ako vam je do sada bio na stand by zbog svih nedaca i prica od onih koji i dalje truju po ovoj maloj zemlji i nista im nije sveto sem svoje fotelje i svog novcanika.
FREE YOUR MIND

fast forward shund

pre 10 godina

Nisu roboti shvatili nista. Samo trabunjaju neke gluposti. A da vam kazem nesto, bas zbog vas takvih, sve vise Srba iz Vojvodine podrzava deklaraciju jer ne zeli da se identifikuje sa priglupim i nekulturnim stranackim vojnicima.

Ja licno

pre 10 godina

Vidi imaju i zastavicu! Jos samo nekakav grbic da izmisle, pa da budu ko' pravi.Jel' postoji vec Vojvodjanski jezik? Ako ne postoji, sto pre da se izmisli eto bas u pokrajinskoj skupstini. Kad vec imaju pokrajinsku skupstinu nek' rade ljudi nesto.Predlazem jos da pozovu i Lepog Peju(ono manekenche iz dijaspore)da im svima da podrsku.
(Bakibe, 20. maj 2013 13:23)

E moji botovi...glupost nije alibi za ovo sto radite ali neka...vama ce to sve o glavu da se obije.
Inace za tvoju informaciju Beograd recimo ima i grb i zastavu.Pa kome to smeta?

NS

pre 10 godina

@Steva zvezdas:pa pljackace nas onda Pajtic i "Vojvodjanska"vlast,nemoj da mislis da ce neki deo para stici do gradjana!Dole Deklaracija!!!

Kristina

pre 10 godina

Iz teksta lako može da se vidi da delkaracija ima "separatističke ideje". Pitanje je ko čita i kako želi da je razume. Npr. meni je to početak legalizacije nečega što ne bi trebalo da se dešava i čime , koliko ja smatram, nadležni organi treba da se pozabave

samoJa

pre 10 godina

Jedan čovek misli da je jači od zemlje cele,svi su shvatili šta pokušava da uradi i da mu to neće proći,prevario si se ako misliš da demagogoška politika prolazi i dalje

KOLEGA

pre 10 godina

Zasto neko stalno poteze pitanje Vojvodine i podize tenzije, zasto se neko trudi da predstavi gradjane Vojvodine kao gradjane drugog reda.Mislim da na taj nacin zele da uticu na nacionalne manjine koje zive u Vojvodini i ubace im crv sumnje da nisu bezbedni u svojoj drzavi.

Zvrndov

pre 10 godina

Svako normalan zna da nam deklaracija u ovom trenutku nije potrebna. A to sto Pajtic pokusava da skupi neki politicki poen pred smenu, to je njegov problem.

Bah

pre 10 godina

Dragi politicki experti, separatisti, unijatisti, autonomasi, patriote, placeni komentatori, stranacki statisticari, uvlakaci puni hvalospeva, administratori, moderatori i obicni posetioci sajta... Sve se svodi na dve reci - poštovati Ustav. Ako bude postovan, "pobednika" nece biti ali ni porazenog, a na dobitku su gradjani ove drzave. Ako Ustav nije dobar, postoji zakonsi okvir, iz tog istog Ustava, kako se on menja. Sta ce nam drzava koja sama svoje zakone ne poštuje. To uredjenje se zove anarhija, a drzava - banana?

liberal

pre 10 godina

I nakon sto godina anektiranja vojvodine, prisilnog iseljavanja njenih gradjana raznjh nacionalnosti te naseljavanjem srba na tim teritorijama, u vojvodini se jos uvijek oseca da je beograd strano upravno telo... Cudo sto sve besparica I lose upravljanje probudi u ljudima...

novosadjanin

pre 10 godina

Jel vi botovi stvarno nemate nista pametnije da radite? Jos uvek niste shvatili da se u stvarnom zivotu nista nece promeniti time sto ce vas 100 da se nacicka na vesti i klikce? Kanda vi ama bas nista i ne kapirate. Ajte lepo sad da procitate to o cemu volete da drobite, pa se vidimo da pricamo kad procitate, za nekih 4 godine.

smile

pre 10 godina

Zašto se uvek kada se pomene priča "čije su naše pare" stvari prenose na teren separatizma. Čemu zamena teze? Ovde je reč isključivo o poštovanju ustava. Treba da ih bude sramota što tako očigledno krše ustav, a ne da se još nešto bune.

Гојко, Република Српска

pre 10 godina

Замолио би тзв. грађанску Србију да сад стане у одбрану аутономије Војводине . А не где год се појаве да брину о нама у Републици Српској.

Nemanja

pre 10 godina

ja sam iz tomasevca u banatu i meni je bitan zrenjanin a ne neki novi sad u kojem sam bio 5 puta u zivotu.banat je istorijska regija.
(lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe, 20. maj 2013 13:45)

Uvek mi je urnebesno smešan ovaj lik. Prijatelju, mrdneš li ti digod iz svog šora? Ajd' što ne ideš do Novog Sada, treba prevaliti tih 50km, ajd što ne znaš da je u Banatu oko 15% glasača samo za Ligu, a u Zrenjaninu 17%, ali što ne znaš da su oko četvrtina Tomaševca autonomaši, a to je stvarno smešno. Kako tvojim komšijama valja da se autonomaše, a tebi ne? Kanda nije Novi Sad kriv, nego ti baš nisi uspeo u životu.

ivan

pre 10 godina

Narvano autonomija Vojvodini sto veća!!...pa neće valjda Vučić, koji je došao ko zna sa koje čuke, da vlada Vojovinom, Toma Šumadinac ili Dačić iz Topličkog okruga. Vojvodina Vojvođanima! Uvek bilo i biće! Otavite nešto što nije vaše!!

István

pre 10 godina

deklaraciju nisam pročitao, ali je osuđujem kao izrazito separatističku !
(gedža, 20. maj 2013 15:10)
Ti si bar priznao,da pojma nemas cemu je rec,ostali samo lupetaj.

Lux

pre 10 godina

U kakvoj mi drzavi zivimo da se mora usvajati deklaracija kako bi se skrenula paznja da se postuje Ustav i zakon drzave, a da se pri tome republicka vlast sveti gradjanima Vojvodine samo zato sto oni nisu na vlasti u Vojvodini i sto nisu ustolicili jos nekoliko nepismenih kadrova, koji osim politikom ne mogu da se bave ni jedin drugim poslom. Zar je "separatizam" kako ga oni zovu trazenje ispalate 7% sredstava Ustavom zagarantovanih, zar je "separatizam" to sto se trazi da se postuju upravljacka prava na Pokrajinski fond za zdravstvenu i socialnu politiku. Elem, hajde da budemo konkretni, deklaracija trazi od drzave Srbije da joj ispalti 12 miliardi dinara koje joj po Ustavu i zakonu sleduju. Dakle ako je separatizam traziti novac koji ti zakonom sleduje i kojim bi se poboljsali uslovi obrazovanja na prostoru Vojvodine, pomogle razne socialne grupe i poboljsali uslove u zdravstvu i resili mnogi drugi problemi, onda se svako normalan i dobronameran zalaze za ovakav "separatizam".

Fen

pre 10 godina

zeleo bi da procitam makar jedan komentar koji ce objasniti pravno/tehnicki zbog cega je ova deklaracija dobra ili losa. vidim da se vodi "rat" izmedju sns botova i ds/lsv botova plusevima i minusima zbog cega je vecina komentara ostrascena a sumnjam da je 3 coveka sve ukupno ovde procitalo ovu deklaraciju.

Dođoš

pre 10 godina

Ja sam kako nas neki ovde nazivaju dođoš ali sebe smatram Vojvodjaninom.Ova deklaracija nije kao što i neke lale tvrde ovde, razbijanje Srbije već poslednji vapaj naših političara u Vojvodini koje podržavam ali i pitam , zašto ovo niste prijašnjih godina kada ste bili na vlasti ? Ovde neki Vojvodinu nazivaju "tzv Vojvodina" to nije tzv Vojvodina već Vojvodina za koju su se borili pre svih Srbi iz Vojvodine pa i moji iz Baranje u želji da postoji i da bude ravnoprava sa Srbijom i ništa manje i ništa više od toga, bolje da se dogovara, jer nas zapad podržava, da se na kraju ne bi pregovaralo.

vlada-so

pre 10 godina

ono malo separatista u Vojvodini ne voli pajtića i čanka,oni bi najradije videli na vlasti iste one aktere za čije vreme je kosovo otišlo,crna gora,Srbi u krajini...sa njima nema neizvesnosti,jedan-dva mandata i eto nezavisnosti.oproban recept koji donosi rezultat.

Jednom BOT uvek BOT

pre 10 godina

Jedan čovek misli da je jači od zemlje cele,svi su shvatili šta pokušava da uradi i da mu to neće proći,prevario si se ako misliš da demagogoška politika prolazi i dalje
(samoJa, 20. maj 2013 16:49)

Jel' si ti ovo porucio Vucicu?

p.s. Ako mislis na Pajtica znaj da nije jedan. Ima nas bar dvojica,a samo potpirujte vatru videcete da nas ima mnogo,mnogo vise

novicavg

pre 10 godina

Konačno da i ta deklaracija da se nađe u skupštinskoj proceduri posle silnog prepucavanja na liniji Pajtić koji zastupa njeno donošenje i predstavlja koalciju na vlasti u Vojvodini i opozicionopg bloka koji vode SNS i SPS i još neke manje stranke. Odbor za ustavna pitanja je razmatrao deklaraciju i uložene amandmane a i sam Pajtić kaže da će neke amandmane prihvatiti da postanu sastavni deo deklaracije.Dali će ostati ili nestati iz ovog dokumenta sporna formulacija o pravu Vojvodine da je daleke 1918 godine svojom voljom ušla u tadašnju zajednicu država odnosno u Srbiju pokzaće skupštinska rasprava i glasanje koje sledi.Privremeno je ova tema ostala malo po strani jer su događaji oko Kosova i neki drugi poput hapšenja ovu temu potisnuli u drugi plan.Ali pojavljivanje u skupštini će se ponovo ovo pitanje aktuelizirati.

fast forward shund

pre 10 godina

@Mona Lisa smile: Vidis, ne moras da lazes, mi se uopste lazno ne predstavljamo, niti organizovano dolazimo da lupamo plusice, kao sto to radite vi. Svako iole razuman primeti da se sjatite odjednom i za sekund samo nalupate minuse i spamujete komentarima u kojoj ni ne doticete tvar deklaracije, vec samo lupate gluposti o nekom secesionizmu. O coveku koji svaki minut pusta komentare sa drugim imenom nemam sta lepo reci. Providno je.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 10 godina

Samo napred! Beogradska centralistička baklja nekad se mora gasiti!
(MonteDushano, 20. maj 2013 12:36)
tako je.ali i novosadska.ja sam iz tomasevca u banatu i meni je bitan zrenjanin a ne neki novi sad u kojem sam bio 5 puta u zivotu.banat je istorijska regija.

Hugo

pre 10 godina

@(Joška, 20. maj 2013 11:33)

pa cekaj onda decko sto se taj isti pajtic nije bunio onda dok je DS na vlasti!? posto je istina to sto kazes da to tako traje godinama... sto im tada nije smetalo to!? nego bas sada kad su izgubili vlast... smesno skroz nema sta...

i prekinite da se lozite na neke politicare ili stranke oni svi rade samo za svoje licne interese... svi politicari i sve stranke....!!!!!

ruddie

pre 10 godina

@Branko: bas kao Srbija sto pokusava da ga slomi sada. To je valjda hvala svima nama sa severa. Zinulo im za fotelje, Ustav bi pregazili zbog istih. Sram vas bilo placeni komentatori, obraza nemate, zovete nas separatistima sto trazimo da se zakon postuje. Sram vas bilo. Sutra cete opet da se vozite busevima u NS, jelda? Nemojte dolaziti, vi ionako samo dolazite da provocirate. Imate na jugu vaznija posla, ali vam je sladje sa svojima da se bijete. Toliko o vama. Ne bi bio svoj da komsiji ne zeli zlo i da ne bude zavidan. Pa nismo mi izmislili "da komsiji crkne krava".

NEko

pre 10 godina

Ta deklaracija treba da se iznese pred narod Srbije i Vojvodine pa šta oni odluče, a ne da se par političara igra sa stabilnošću zemlje

mattko

pre 10 godina

@veseli sremci
Kol;ko ja znam Sremsak Mitrovica je odvajkad bila glavni grad Sreme pa neka tako i ostane.
Pozdrav iz Novog Sada kome ste vi Sremvi uvek tezili i tezicete.Sta ce te u Beogradu? Zaboraveste onu "kad su Sremci krenuli iz te F.Gore... " na stidije u Novi Sad...

Branko

pre 10 godina

На Мајској скупштини у Сремским Карловцима (13-15 мај, 1848. године), Срби су прогласили Српску Војводину, која се састојала од Срема, Баната, Бачке и Барање. За војводу је изабран Стеван Шупљикац, Карловачка митрополија је уздигнута на ранг патријаршије, а тадашњи митрополит, Јосиф Рајачић, проглашен је за српског патријарха. Изабран је народни одбор као привремена влада Српске Војводине. Одлуке Мајске скупштине потврђене су касније од стране аустријског двора. Мађарска влада је цео овај покрет српског народа прогласила бунтовничким и решила да га сломи војнички.

nemnemanja

pre 10 godina

Nama u Vojvodini je apsolutno nebitno koja stranka se bori za prava Vojvodine. Vojvodina je pitanje koje prevazilazi stranke, to je pitanje identiteta. Pored identiteta, to je i ekonomsko pitanje. Propadanje Vojvodine je uslovljeno katastrofalnom spoljnom politikom Beograda vec nekih 20 godina. U svemu tome unutrasnja organizacija drzave je katastrofa, nigde ne postoji drzava u kojoj regija koja ima udeo u 40% izvoza sa 20% stanovnistva bude namerno unistavana od strane centralne vlasti... to je apsurdno, bahato i arogantno i vodi u propast celu Srbiju. Svaka stranka koja ovo uvidja i podrzava vecu autonomiju Vojvodine bice na vlasti u Vojvodini, pa makar se zvala ZBL. Jedino je bitno da nisu u pitanju sadasnji i bivsi fasisti, jer takve ne volimo pa sa koje god strane dolazili, bili oni Srbi, Madjari ili Hrvati.
Ovo poslednje SNS ne uspeva nikako da shvati. Necemo Mirovica koji bi Madjarima dao sendvic za put u Madjarsku. Vojvodina je njihova kuca, koliko i srpska, madjarska, rumunska, bunjevacka, slovacka, ukrajinska, nemacka, romska.
Plan SNS-a je da oduzme sve prihode Vojvodini, kako bi sve nase institucije zamrle i vise ne bi bilo nikog da nas zastiti od tipova kao Mirovic. A onda poslati Arkane i slicne nacisticke kerove da pustose po bogatim vojvodjanskim selima.
Procitani ste, ali nije vam ovo devedeset prva.

Amos

pre 10 godina

Ja sam za postovanje tekuceg Ustava Srbije, a vi kako hocete. Ako se nekom ne svidja - nek ga menja ili nek cuti.
G. Nikolicu, "takozvani" predsednice Srbije, ako si ti odlucio da Ustav donesen pre par godina vise ne vredi, jer ti trebaju pare za nesto ili nekog drugog - to je tvoj problem. Tvoj i problem tvog najnovijeg druga Dodika.

A da je Pajtic ovo sve pokrenuo zbog svoje stranke, to je jasno kao dan. Ja jos nisam video da se nekad aktuelna stranka na vlasti u Vojvodini borila za tu istu Vojvodinu, a DS nisam video jos NIKAD da je to radio, gde god da je bio.

U svakom slucaju, za Vojvodinu je ovo lose-lose situacija. Naravno da treba insistirati na postovanju zakona, ali kad te vodi neko ko ce te u sledecem koraku saplesti - onda ti je skoro svejedno. Skoro isto kao i da te vodi onaj koji ce te saplesti kod prvog koraka (tj predsednik "takozvani" Nikolic).

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

deklaracija ovo deklaracija ono zasto niko u vojvodini pogotovo u novom sadu nece da obnovi fasade na zgradama-neboderima?? pa to gore izgleda nego u rumuniji sredinom 80tih godina..dali bili vi za srbiju ili oni koji bi da se dele,malter u ruke i juris na fasade..lencuge teske bi da vode politiku a novi sad propada.

Baba Zagina gibanica

pre 10 godina

I tako dok se vode polemike i traze krivci, negde u nekom drugom delu Srbije neko dete ce otici u skolu bez uzine, neko nece imati para za lek, neko ce sanjati o kuci i porodici, a oni koji su u prilici ce otici odavde, lepo je to sto je u ovoj zemlji sve prece od njenih gradjana, naravno politika na prvom mestu. Definitivno vise necu pratiti tekeviziju i citati novine.

slazem se, ali...

pre 10 godina

Ma slazem se ja sa autonomijom, ali koje bre pare da vam daju?! Sve ste pokrali, pa vise ni lud vam ne bi dao ni 10 dinara da mu cuvate. Mi Vojvodjani od tih potrosenih i tih trazenih para nikada nismo niti cemo ista imati. Ne dajte pare!

Dejan I

pre 10 godina

"Autonomna Pokrajina Vojvodina nastala je na vrednosti antifašizma, a Evropska unija se upravo zasniva na vrednosnom sistemu antifašizma", poručio je Bogaroški.

Neko je pobrkao babe i zabe....
Svakome je ocigledno da se citava EU vrti oko Nemacke, koja donosi sve vazne odluke.
Ako gospodin Bogaroški ne zna sta je antifasizam, da mu objasnim - to su oni sto se bore ili su se borili PROTIV fasista, a nesto se ne secam da su tu bili i Nemci!
Ili mozda gresim...

Kupinovo

pre 10 godina

@(smile, 20. maj 2013 14:57) Te vase pare odnosno nasih 7% mi u Vojvodini nismo ni videli od 2006-e godine.
Novac koji je sluzio za pokretanje industrije sluzio je za privatna preduzeca(partijska) i za partije.
mene samo zanima sta proizvodi bilo koja partija?
Ko njima daje bankarse garancije?

Venja

pre 10 godina

U Vojvodinu tj. u Novi Sad sam se silom prilika kao 19-godišnjak doselio devedesetih godina. Otada pa do današnjeg dana se svakodnevno u gradu Novom Sadu, što na ulici što na poslu, što po klubovima, suočavam sa diskriminacijama i netolerancijom zbog mog porijekla, ijekavskog izgovora i različitosti. Napomenuću da ovdje nisam stigao "neotesan" kako autonomaši i separatisti u svojim predrasudama uglavnom vide
nas protjerane iz Bosne i Krajine tokom minulih ratova... ne, pristigao sam kao formirana ličnost, kao đak generacije iz jedne za to vrijeme SFRJ vrlo urbane sredine, načitan, nagledan autorskih filmova i naslušan bluesa i jazz-a. Današnje političke prilike meni djeluju zastrašujuće jer je očigledno da se iza kulisa sprema otcjepljenje Vojvodine po crnogorskom i kosovskom modelu.

sremac

pre 10 godina

Znate onu - "Pare nisu problem, para nema!" A upravo je tako - potrošene su davno i sad upravo oni što su trebali da ih čuvaju i pametno troše govore o njima.

Miroslav

pre 10 godina

Samo cekam momenat da "nezavisni Ustavni sud" proglasi pozivanje na ustavom zagarantovana prava neustavnim cinom! Cak ni to nebi moglo da me iznenadi!

beogradjanin

pre 10 godina

neverovatno je kako oni samo misle na sebe i kreiraju igre ciji su glavni likovi a obicni gradjani samo statisti. samo prave podele iz kojih samo oni profitiraju. jel vi mislite da je nama u beogradu super?da na jugu ne znaju sta ce s parama? kradu vase pare?ok,slazem se,verovatno...ali da li stvarno verujete da politicari u vojvodini ne kradu? svi mi imamo isti problem a to su oni! problem je sto smo mi mnogo slabi i dozvoljavamo da nas dele.vi prst u zao beograd mi u separatiste,tako je lakse a njima dzepovi sve puniji...samo jedna deklaracija nama moze da pomogne a to je da oteramo g**** iz SVIH skupstina!!!

Uli

pre 10 godina

Samo naivan covek ne vidi da je ova Pajticeva uzbuna u nacistickom stilu tipa kriv je spoljni neprijatelj, citaj Srbija, zalosno providan paravan i poslednja slamka spasa za jednog davljenika kome se blizi odgovornost radi brojnih finansijskih i politickih mahinacija kojima su se on i njegovi prijatelji sluzili sve ove godine. Zalosno mi je sto smo mi Srbi osudjeni na ovakve politicare, a sad kad procitam sve ove komentare ovde jos mi je teze kad vidim koliko naseg naroda naginje produbljivanju nesporazuma, nekakvom distanciranju jedni od drugih i delenju. Vojvodina pripada svim svojim gradjanima kao i Srbija. Ne kradem ja Srbin iz Sumadije nikome iz Zrenjanina/Subotice/NS-a itd. bilo sta. Kao i vi braco, radim kod privatnika ko crnac sa fakultetskim obrazovanjem a nemam ni racune da platim. A pitajte vi Pajtica, Djelica, Cvetkovica, Vlahovica...gde nestadose nase fabrike i radna mesta za ovih 13 godina od pada Milosevica? Ko je privatizovao Sever Suboticu pa rasprodao masine za 5 dana? Ja iz Sumadije, neko sa juga ili Cvetkovic, Pajtic i ekipa? I to je samo jedno preduzece, a gde su hiljade drugih. Zasto se mi obicni ljudi ovde medjusobno optuzujemo, dokle politicari da nas svadjaju i dele, a dok kradu vicu drzte lopova? Jesu li ovi komentari od onih koji ce imati interes ako se otcepe, neku funkciju, stolicu, poziciju vec obecanu? A obicnom narodu kao i uvek, nista? Ali dobro, ne vredi se nervirati, ako smo takvi takvi smo pa neka nam bude kako i zasluzujemo. Kako sejes...

mattko

pre 10 godina

I sta cete sada botovi? Sada je usvojena Deklaracija i svakom pravom Vojvodjaninu je drago oko srca da jednom prestane pljacka Vojvodine pa makar i po Kostunicinom Ustavu, ako treba, da prestane,
Vojvodjanska deklaracija je ogroman korak koji je Pajtic i ekipa oko njega napravio u pravcu dovodjenja Srbije u ravnotezno stanje koje podrazumeva da se pomagati moze i treba ali otimati ne moze ni ne sme.

Homo politicus

pre 10 godina

Ovi iz DS izgleda jedino znaju da vladaju ako naprave jaz i mrznju medju narodom. Deviza im je "zavadi pa vladaj", a ja kao obican gradjanin se pitam dokle cu to vise gledati i kada ce doci dan da nas politicari ne vuku za nos, vec da se ujedinimo za dobrobit svih koji zive u Srbiji?!

Srbin 100%

pre 10 godina

Niko ne spori prava Vojvodine ali donositi ovu deklaraciju posle 12 godina vlasti je u najmanju ruku smesno i malo dete shvata da se ovde radi o pokusaju da se sacuvaju fotelje i privilegije

patriota59

pre 10 godina

Drzava u drzavi nam ne treba.Vojvodina je Srbija i to ce uvek biti...
(Zip, 20. maj 2013 19:31
Slazem se sa vama u potpunosti i podrzavam svaku ideju ovog tipa. Da smo kojim slucajem celovita drzava, svih ovih problema ne bi ni bilo.

grof_Vlad

pre 10 godina

@ (steva zvezdaš, 20. maj 2013 08:26)

Pa ako je ko pljačkao Vojvodinu to su onda radili obojeni (crveni i žuti)! Ko je imao koristi od RBV i ostalih javnih preduzeća, Vojvođani ili obojeni?!

make

pre 10 godina

Poslednji rezultati na izborima koji su odrzani u nekoliko opština na lokalnom nivou i izbora u Savetima Mesnih zajednica u Vojvodini. Ne idu u prilog Demokratske stranke, DS nema više ni blizu podršku u Vojvodinu kakvu je imao zato i forsiraju ovu deklaraciju, kako bi poboljsali rejting, ali dzaba im to narod im vise ne vereuje.

Dule

pre 10 godina

UKINITE AP Vojvodina, Drzava u Drzavi !previse birokratije i cinovnika otkud Srbiji toliko para da financira sve to ,a ujedno skinuti omcu oko vrata nismo vise deo Austrougarske Probudi se srbine !!!!!

zr

pre 10 godina

O tome ko je separatista najbolje govore jucerasnje vesti b92 http://www.youtube.com/watch?v=alvZviRKJ4A&feature=youtube_gdata_player Ovo je samo jedan od bezbroj primera ovakvog govora u beogradskim medijima, mene licno najvise iznervira vremenska prognoza na kojoj je obavezno kaze "U srbiji danas suncano a u Vojvodini kisovito" ili ono "Za djake u Srbiji danas pocinje raspust, a za decu u Vojvodini pocinje za pet dana". Pa zar nije Vojvodina deo Srbije?

Три срца јуначка!

pre 10 godina

Доста дискриминације! Сви Срби тј. грађани Србије треба да буду исти пред законом, а ово што траже аутономаши је дискриминација у односу на остатак Србије! Ако аутономашким политичарима треба ухлебљење, нека се баве нечим другим, а не замајавањем народа и трошењем народних пара. Поделе и апартхејди нису никоме добро донели.

Oxana

pre 10 godina

Gradjani Vojvodine vide kako Pajtic stiti njihova prava i bas iz tih razloga se osecaju prevarenim i zele da mu vide ledja sto pre. Nadam se da njegove separatisticke ideje nece proci.

Novosađanin

pre 10 godina

Pričao sam sa poznanikom koji je deklarisani četnik, navijač i kad on kaže da je deklaracija dobra za nas Vojvođane iako on nikada nije bio glasač DS, LSV i SVM meni je sve jasno. Poslanicima Skupštine APV čestitam unapred na odluci i želim im srećan rad.

MeMyselfAndI

pre 10 godina

Cela stvar oko te deklaracije može lako da bude ispitana pomoću nadčežnih organa...
(Žake, 20. maj 2013 11:29)

ili vanrednih izbora, recimo...
a ono sto Pajtic, u svari, radi je pokusaj skretanja price sa pravih i realnih problema u Vojvodini

Novi Sad - Vojvodina

pre 10 godina

Kakva alavost republičke vlasti. Hoće da oduzme građanima Vojvodine i tih 7 odsto novca iz budžeta koji im po Ustavu pripada. Izmišljaju se razne laži. Satanizuje se pokrajinska vlast. A sve je to motivisano ciljem da se Vučić, Mirović, Maja Gojković i ostali preobučeni radikali okoriste parama koje bi se mogle iskoristiti za gradnju vrtića, škola, bolnica i drugih infrastrukturnih objekata koji bi poboljšali život Vojvođana i Vojvođanki. Pominjete Razbojnu banku. A šta je s štetnim ugovorom potpisanim s ATP Vojvodinom? Dokle ćete da štitite Gojkovićevu i Mirovića?

Surovi

pre 10 godina

Pozivanjem na Ustav Republike Srbije, vojvođani ispali secesionisti. "Tradicionalna srpska" baljezganja opozicije u Vojvodini su pokazala svoju snagu na mitingu u Novom Sadu, kad je jedva 7000 "novosađana" protestvovalo. Deklaracija će se usvojiti, da li će nešto promeniti na bolje nadam se, a radikale sa bedževima i bez bedževa bih pozdravio u stilu gdina Čvarkova: "Ovo ovdi zeleno, to ti je Vojvodina dođošu" - i nikad to nećete moći da promenite, koliko god se trudili.

ivan

pre 10 godina

Narvano autonomija Vojvodini sto veća!!...pa neće valjda Vučić, koji je došao ko zna sa koje čuke, da vlada Vojovinom, Toma Šumadinac ili Dačić iz Topličkog okruga. Vojvodina Vojvođanima! Uvek bilo i biće! Otavite nešto što nije vaše!!

Vojvođanka

pre 10 godina

Sva podrška Vladi Vojvodine. Dosta je bilo pljačkanja. Gde bi danas Vojvodina gde bila da je dobijala sredstva koja joj po Ustavu Republike Srbije pridaju? Predstavnici Pokrajiske Vlade su pokazali koliko su stručni kada su i pored tolike pljačke uspeli da spreče koliko toliko urušavanje standarda građana, to samo pokazuje koliko ova Republička vlst nije sposobna. I naravno da drugačije razmišljaju građanke i građani Vojvodine u odnosu na ostatak Srbije, kad nam je drugačiji sklop razmišljanja. Kod nas je uvek bilo tolerancije i razumevanja, i bogatstvo multikulture nas razlikuje za razliko od ostalih koji bi samo zveckali oružjem. To se pokazalivo uvek i na izborima koji su održavani jer mi ovde nikad nismo hteli ratne huškače za naše predstavnike pa smo tako i glasali.

cheruga

pre 10 godina

Pajticu povuci deklaraciju! Odakle ti pravo da trazis da Beograd postuje ustav i zakon, to niti je ikad bilo niti ce biti, a i vidis da nije popularno u narodu!

fast forward shund

pre 10 godina

Nisu roboti shvatili nista. Samo trabunjaju neke gluposti. A da vam kazem nesto, bas zbog vas takvih, sve vise Srba iz Vojvodine podrzava deklaraciju jer ne zeli da se identifikuje sa priglupim i nekulturnim stranackim vojnicima.

novosadjanin

pre 10 godina

Jel vi botovi stvarno nemate nista pametnije da radite? Jos uvek niste shvatili da se u stvarnom zivotu nista nece promeniti time sto ce vas 100 da se nacicka na vesti i klikce? Kanda vi ama bas nista i ne kapirate. Ajte lepo sad da procitate to o cemu volete da drobite, pa se vidimo da pricamo kad procitate, za nekih 4 godine.

PreDragMC

pre 10 godina

Jedino resenje koje moze spasiti Vojvodinu i njene gradjane jeste raspisivanje pokrainskih izbora! Pajtic i njegova deklaracija ne vode nicemu !

NS

pre 10 godina

Pajtic,Kostres,Canak...placena gamad da odrade posao!Kakva prava,krsenje Ustava...kakvi bakraci!Isti scenario kao i kod Slovenije,Hrvatske,Kosova...Posto je pokrao RBV,Fond za Kapitalne investicije,Vojvodinu...sad se hvata za neku Dejlaraciju!Lopovi

MarkoNS

pre 10 godina

Podrska deklaraciji! Koliko god se "prevrtali" ovi koji su na vlasti neka ih, kada znam da se Dacic, Vucic i company bune onda to mora da je dobro za nas. Govorim samo iz dosadasnjeg iskustva a to sto oni u poslednjih godinu dana svaki dan govore da rade za "dobrobit naroda" ja nemam nista od toga jer je nezaposlenost samo povecana, veci su dugovi i mnogi i dalje ne mogu da se zaposle.

Ja licno

pre 10 godina

Vidi imaju i zastavicu! Jos samo nekakav grbic da izmisle, pa da budu ko' pravi.Jel' postoji vec Vojvodjanski jezik? Ako ne postoji, sto pre da se izmisli eto bas u pokrajinskoj skupstini. Kad vec imaju pokrajinsku skupstinu nek' rade ljudi nesto.Predlazem jos da pozovu i Lepog Peju(ono manekenche iz dijaspore)da im svima da podrsku.
(Bakibe, 20. maj 2013 13:23)

E moji botovi...glupost nije alibi za ovo sto radite ali neka...vama ce to sve o glavu da se obije.
Inace za tvoju informaciju Beograd recimo ima i grb i zastavu.Pa kome to smeta?

Vesna NS

pre 10 godina

Demokratska stranka (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) odbacili su te optužbe i kazali da im je jedini cilj da zaštite ustavna i zakonska prava Vojvodine koja se, po njihovom mišljenju, neprestano krše.

Ljudi rade svoj posao, zato smo i glasali za njih: da stite prava Vojvodine!!!

rajina

pre 10 godina

Miting je bio fijasko (više ljudi gleda Vošu na Karađorđu a vukli ste ih iz cele Srbije, čak i vaši izbegavaju da ga spominju), skupljanje potpisa vam je bio fijasko (članovi SNS se potpisivali po tri puta, na kraju ste napustili štandove pa ste morali da idete od kuće do kuće kako bi nešto skupuli), gradonačelnik vam je fijasko (piše pisma Pajtiću a grad mu se raspada na sve strane).

Ako mislite da ćete dronovskim komentarima i glasanjem bilo koga prevariti... Šta da vam kažem, prevarili ste se.

Jednom BOT uvek BOT

pre 10 godina

Jedan čovek misli da je jači od zemlje cele,svi su shvatili šta pokušava da uradi i da mu to neće proći,prevario si se ako misliš da demagogoška politika prolazi i dalje
(samoJa, 20. maj 2013 16:49)

Jel' si ti ovo porucio Vucicu?

p.s. Ako mislis na Pajtica znaj da nije jedan. Ima nas bar dvojica,a samo potpirujte vatru videcete da nas ima mnogo,mnogo vise

fast forward shund

pre 10 godina

@Mona Lisa smile: Vidis, ne moras da lazes, mi se uopste lazno ne predstavljamo, niti organizovano dolazimo da lupamo plusice, kao sto to radite vi. Svako iole razuman primeti da se sjatite odjednom i za sekund samo nalupate minuse i spamujete komentarima u kojoj ni ne doticete tvar deklaracije, vec samo lupate gluposti o nekom secesionizmu. O coveku koji svaki minut pusta komentare sa drugim imenom nemam sta lepo reci. Providno je.

glasac ds-a

pre 10 godina

Mislim da je Pajtic preterao,DS ima glasace i juzno od Save i Dunava,nemojte preterivati sa autonomastvom,jer u zemlji u kojoj je secesionizam bolna tema,ovo izaziva nelagodu kod ljudi.Nemojte nas terati u apstinenciju.....

NS

pre 10 godina

@Steva zvezdas:pa pljackace nas onda Pajtic i "Vojvodjanska"vlast,nemoj da mislis da ce neki deo para stici do gradjana!Dole Deklaracija!!!

Bez_Cenzure

pre 10 godina

U Vojvodini se vještački stvara problem kojeg nema a suština čitave priče oko nekakve zaštite Vojvodine od zle republičke vlasti ima veze samo sa novcem odnosno vodi se utakmica između Beograda i Novog Sada u pljački državne imovine u Vojvodini. Novi Sad tj. vlast koja je pokrala po Vojvodini sve što se moglo pokrasti želi imati zaštitni mehanizam kako bi i dalje krala ali sama bez uplitanja lopova iz Beograda. Ko to ne vidi mora obavezno posjetiti oftalmologa!

biljana

pre 10 godina

Očigledno je po rezultatima izbora u nekoliko opština u Vojvodini, a posebno po rezultatima u novosadskim mesnim zajednicama u kojima je DS do sada uvek ubedljivo pobeđivao, a pre 10-tak dana ubedljivo izgubio, da DS nema više ni blizu podršku u Vojvodinu kakvu je imao.

Ma Cherie

pre 10 godina

u Vojvodini je, znaci, sve idealno...svako-malo pa nove investicije, otvaranje novih radnih mesta, privreda cveta...samo im jos nedostaje i ova deklaracija da bi bili raj na zemlji
gospode Boze...

smile

pre 10 godina

Zašto se uvek kada se pomene priča "čije su naše pare" stvari prenose na teren separatizma. Čemu zamena teze? Ovde je reč isključivo o poštovanju ustava. Treba da ih bude sramota što tako očigledno krše ustav, a ne da se još nešto bune.

Bakibe

pre 10 godina

Vidi imaju i zastavicu! Jos samo nekakav grbic da izmisle, pa da budu ko' pravi.Jel' postoji vec Vojvodjanski jezik? Ako ne postoji, sto pre da se izmisli eto bas u pokrajinskoj skupstini. Kad vec imaju pokrajinsku skupstinu nek' rade ljudi nesto.Predlazem jos da pozovu i Lepog Peju(ono manekenche iz dijaspore)da im svima da podrsku.

Amos

pre 10 godina

Ja sam za postovanje tekuceg Ustava Srbije, a vi kako hocete. Ako se nekom ne svidja - nek ga menja ili nek cuti.
G. Nikolicu, "takozvani" predsednice Srbije, ako si ti odlucio da Ustav donesen pre par godina vise ne vredi, jer ti trebaju pare za nesto ili nekog drugog - to je tvoj problem. Tvoj i problem tvog najnovijeg druga Dodika.

A da je Pajtic ovo sve pokrenuo zbog svoje stranke, to je jasno kao dan. Ja jos nisam video da se nekad aktuelna stranka na vlasti u Vojvodini borila za tu istu Vojvodinu, a DS nisam video jos NIKAD da je to radio, gde god da je bio.

U svakom slucaju, za Vojvodinu je ovo lose-lose situacija. Naravno da treba insistirati na postovanju zakona, ali kad te vodi neko ko ce te u sledecem koraku saplesti - onda ti je skoro svejedno. Skoro isto kao i da te vodi onaj koji ce te saplesti kod prvog koraka (tj predsednik "takozvani" Nikolic).

Njofra

pre 10 godina

Nas Srba(ne samo u Vojvodini) je sve vise a manjina i domacih jugokomunjara sve manje...

Vec sada nas je oko 75% u APV!

Samo polako,kada SNS dodje na vlast u APV konacno cemo ukinuti ti titoisticku tvorevinu!

Zvrndov

pre 10 godina

Svako normalan zna da nam deklaracija u ovom trenutku nije potrebna. A to sto Pajtic pokusava da skupi neki politicki poen pred smenu, to je njegov problem.

IZGUBILI SU SVE

pre 10 godina

Poslednji rezultati na izborima koji su odrzani u nekoliko opština na lokalnom nivou i izbora u Savetima Mesnih zajednica u Vojvodini. Ne idu u prilog Demokratske stranke, DS nema više ni blizu podršku u Vojvodinu kakvu je imao. zato i forsiraju ovu deklaraciju, kako bi poboljsali rejting, ali dzaba im to narod im vise ne vereuje.

vukota

pre 10 godina

Pajtić i vojvođanski funkcioneri žele pričom o ukidanju autonomije Vojvodine da skrenu pažnju sa istraga u Razvojnoj Banci Vojvodine i Razvojnom Fondu Vojvodine. Oni se spremaju da rezultate tih istraga predstave kao borbu protiv "političkih neistomišljenika" i udar na vladu Vojvodine i autonomiju Vojvodine. Kada se obelodane rezultati ovih istraga videće se pravi razlog osnivanja RVB i RFV, i pokazati pravo lice najviših pokrajinskih funkcionera.

Vla

pre 10 godina

"Demokratska stranka (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) odbacili su te optužbe i kazali da im je jedini cilj da zaštite ustavna i zakonska prava Vojvodine koja se, po njihovom mišljenju, neprestano krše. " Aham... Oni vidljivo krše zakon pri pokušaju separacije Vojvodine na čijem putu stoji pokušaj da Srbija ostane jedinstvena

Мр.Гоод

pre 10 godina

(Vojvođanka, 20. maj 2013 09:45)
Неће бити да у Војводини нисте гласали за ратнохушкачку политику, годинама је СРС био најјача партија у Војводини. Сама чињеница да тврдите да сте Ви толерантнији од других, а да ми који нисмо из Војводине само звецкамо оружјем је чист пример нетолеранције и мржње. Кад би неко из нпр. Чачка тврдио да су Чачани бољи људи од Војвођана осули би сте на њега дрвље и камење.

Nenad

pre 10 godina

Pajtić pokušava deklaracijom zaštititi sebe od mogućeg krivičnog gonjenja za pljačku i pustošenje državne imovine! Nikakve veze nema sa zaštitom Vojvodine koje su mu puna usta.

Lux

pre 10 godina

U kakvoj mi drzavi zivimo da se mora usvajati deklaracija kako bi se skrenula paznja da se postuje Ustav i zakon drzave, a da se pri tome republicka vlast sveti gradjanima Vojvodine samo zato sto oni nisu na vlasti u Vojvodini i sto nisu ustolicili jos nekoliko nepismenih kadrova, koji osim politikom ne mogu da se bave ni jedin drugim poslom. Zar je "separatizam" kako ga oni zovu trazenje ispalate 7% sredstava Ustavom zagarantovanih, zar je "separatizam" to sto se trazi da se postuju upravljacka prava na Pokrajinski fond za zdravstvenu i socialnu politiku. Elem, hajde da budemo konkretni, deklaracija trazi od drzave Srbije da joj ispalti 12 miliardi dinara koje joj po Ustavu i zakonu sleduju. Dakle ako je separatizam traziti novac koji ti zakonom sleduje i kojim bi se poboljsali uslovi obrazovanja na prostoru Vojvodine, pomogle razne socialne grupe i poboljsali uslove u zdravstvu i resili mnogi drugi problemi, onda se svako normalan i dobronameran zalaze za ovakav "separatizam".

ComelVidra

pre 10 godina

Deklarcija ima za cilj da se sukobi i jaz između Republike i Pokrajine prošire. To je pravljenje zavere od strane demokrata. To običan narod ne vidi ali oni dobro znaju šta rade. Praveći privid da smo mi vojvođani ugnjeteni i da ćemo da nestanemo samo prikupljaju političke poene. Nažalost videli su u aprilu koliko je ljudi izašlo na ulicu. U Vojvodini neće biti separatizma, ne zato što ga neće pokrajinska vlast nego zato što to neće dozvoliti narod. Otvaranje novog žarišta na teritoriji Srbije ne može proći. Ima Srbija mnogo većih problema od Vojvodine a oni nemaju nikakvo rešenje za problem Kosova pa skreću problem ka sebi.

TRENUTAK ISTINE

pre 10 godina

Bojan Pajtic nema cime da se bavi, pa zapeo za ovu nepotrebnu deklaraciju. Sve je resio covek, obezbedio gradjanima Vojvodine lagodan zivot, pa sada deklaraciju mora da donosi, nema preca posla.

Kristina

pre 10 godina

Iz teksta lako može da se vidi da delkaracija ima "separatističke ideje". Pitanje je ko čita i kako želi da je razume. Npr. meni je to početak legalizacije nečega što ne bi trebalo da se dešava i čime , koliko ja smatram, nadležni organi treba da se pozabave

dogovor pre svega

pre 10 godina

jasno resenje koje moze spasiti gradjane vojvodine i srbije je teranje vlade u beogradu da postuje ustav i zakone koje su sami doneli vojvodina se nece odcepiti od srbije samo ako se bude postovao ustav i zakon ja kao srbin mi je dosadilo da slusam prepucavanje izmedju beograda i novog sada izbori su bili i bice kada budu trebali da budu a vlada srbije ima zakon tuzilastvo i policiju u svojim rukama pa ako je neko kriv u zatvor znam da je deklaracija teranje vlade da postuje ustav i nista drugo ali sa inacenjem beograda moze da dodje i do necega drugog a to nesto drugo se vec polako ostvaruje jer u madjarskoj ambasadi ima mnogo srba koji cekaju madjarsko drzavljanstvo jer su dokazali da su im preci rodjeni u austrugarskoj i elementarno znanje jezika sto za srbe iz vojvodine i bosne nije tesko i jednog dana madjarska moze da kaze da se prebroimo po nasem uvidu u stanje u vojvodini ima toliko i toliko madjara pa bi bolje bilo beogradu da se ne inati jer od toga nema nista nego da gleda da pametnije resi problem znam da ovo citaju i ostali ljudi iz srbije oni treba da pitaju svoje predstavnike u beogradu zasto ne rade nista po pitanju regionalizacije srbije da bi dostigli i prestigli vojvodinu na ovaj suludi nacin ne davanja novca koji pripada vojvodini po ustavu svi ce prestici vojvodinu a onda ce se to izroditi na ono sto nikome ne treba

Joška

pre 10 godina

ako u ustavu piše da Vojvodini pripada 7% od ukupnog budzeta Srbije, iako ona doprinosi sa preko 30% u njegovom punjenju, i ako se to godinama ne poštuje, tj pare se ne transferišu pokrajini od strane centralnih vlasti, pa se povrh svega još i ukidaju i onako simbiločne ingerencije pokrajinskih vlasti (takozvanih, kako se izrazio predsednik republike), onda mene samo čudi jedna stvar kod inicijatora ove dekleracije-zašto ići na zaštitu prava Vojvodine u okviru postojećeg ustava, koja se fakat krše, a ne na promenu ustava, u kojem će Vojvodina dobiti pravu autonomiju, pa neće više zavisiti od milostinje beograda. to je inicijativa koju treba pokrenuti, a ako ni za to nema sluha, ići na internacionalizaciju ovog velikog problema, iako se mnogi prave kao da to problem i nije (sećam se Lilića iz neke 98 god kad kaže "Problem Kosova ne postoji", nastavak znamo). pa da vidimo kako će vlastodršci u beogradu da reaguju kad im Njemačka ili neka druga moćna zemlja krene zavrtatu uši, jer samo na to reaguju, Veber ne pomaže...

merkur

pre 10 godina

eeehhhh kakva paranoja od" vojvodjanskih" tzv vlasti. Svako se u Srbiji moze baviti i zeleti da bude vlastodzac.Cak bi i sumari mogl ida organizuju svoje deklaracije o zastiti svojih suma.I onaj u Branicevu i onaj u Kursumliji i onaj u Bajinoj basti.
Kao da je Srbija Kanada pa imamo tooolikooo teritorije pa se organizujemo u republike, pokrajine, provincije itd.
Dajte i Skinite bagru vise sa bremena naroda koji samo foteljase i koriste jadne paore i lazu i serviraju price da je Srbija kriva sto Srbi u Srbiji zive losije.Kretenizam,kao da je onima u Leskovcu, Krusevcu, Valjevu bolje nego njima u"Vojvodini" .
Posto sam ja Sumadinac, hajde da i mi zatrazimo deklarciju o pravima gradjana Sumadije u Srbiji .....????????
Ukljucite mozak, ako vam je do sada bio na stand by zbog svih nedaca i prica od onih koji i dalje truju po ovoj maloj zemlji i nista im nije sveto sem svoje fotelje i svog novcanika.
FREE YOUR MIND

NEko

pre 10 godina

Ta deklaracija treba da se iznese pred narod Srbije i Vojvodine pa šta oni odluče, a ne da se par političara igra sa stabilnošću zemlje

Mačva

pre 10 godina

Pajtić i društvo na ovaj način pokušavaju da prikupe neke glasove, ali nažalost to im neće poći za rukom. Baš njih briga za Vojvodinu oni gledaju samo svoje interese i fotelje. Da se sutra raspišu izbori videli bi da su za ovih godinu dana izgbili poverenje građana.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 10 godina

Samo napred! Beogradska centralistička baklja nekad se mora gasiti!
(MonteDushano, 20. maj 2013 12:36)
tako je.ali i novosadska.ja sam iz tomasevca u banatu i meni je bitan zrenjanin a ne neki novi sad u kojem sam bio 5 puta u zivotu.banat je istorijska regija.

jelena jsm

pre 10 godina

Cemu i kome sluzi Deklaracija, postoji Ustav, Statut Vojvodine, pa ako se nesto ne postuje, bila bi dovoljna jedna Informacija, o tome.

Jagodiceva

pre 10 godina

Kao Vojvodjanka, odgovorno tvrdim da 80 odsto gradjana nema ni pomisao o
Vojvodini u smeru otcepljenja , odnosno republike!
Pajticeva farsa nema podrsku gradjana sto samo govori da i politika DS vise ne uziva poverenje Vojvodjana.
Pajtic koristi delikatnu situaciju zemlje , baveci se kuloarskim manipulacijama samo u cilju sopstvene zastite.Sta je to pruzio i omogucio narodu u proteklih 10 godina, a sto bi mogao ponuditi kao garant svojih postenih namera, ubuduce ?!
Ako se budzet Vojvodine steti , steti se na isti nacin godinama unazad.
Zasto Pajtic nije brinuo u danasnjem smeru o sredstvima pokarjine recimo pocevsi...od 2008 ?!

Tamburaš sa Petrovaradina

pre 10 godina

Razlozi za Deklaraciju ne postoje! to je politički pamflet vrha DS-ai LSV-a kao prikrianje stvarnog stanja u kome se nalazi Vojvodina.

KOLEGA

pre 10 godina

Zasto neko stalno poteze pitanje Vojvodine i podize tenzije, zasto se neko trudi da predstavi gradjane Vojvodine kao gradjane drugog reda.Mislim da na taj nacin zele da uticu na nacionalne manjine koje zive u Vojvodini i ubace im crv sumnje da nisu bezbedni u svojoj drzavi.

veseli sremci

pre 10 godina

Ako Pajtić, Čanak i Pastor nastave ovako, sva prava koja u okviru Srbije dobije Vojvodina, Srem mora da dobije u okviru Vojvodine, pa ako naš glavni grad ne može da bude Beograd, nećemo da prihvatimo ni da nam glavni grad bude Novi Sad, nego će glavni grad Srema biti Sremska Mitrovica.

NenadV

pre 10 godina

"Ako je nešto po zakonu vlasništvo stanovnika Vojvodine, onda nužno Vojvodjani raspolažu tim vlasništvom", rekao je Pajtić. On je upozorio na to da se pokrajini za njen razvoj daje manje od 100 dinara mesečno po stanovniku, što je, kako je rekao, nemoguće ako želimo razvoj pokrajine i bolji život njenih građana.

I ostatak Srbije želi napredak i razvoj ili njima novac ne treba. Kakav sebičluk? Po čemu to Vojvodina treba biti posebna u odnosu na ostatak Srbije?

TREŠNJIN - CVET

pre 10 godina

Dekleracija je jedina i poslednja sansa Bojana Pajtica, Nenada Canka, da ostanu na vlasti. Samo se pitam da se ista i usvoji, da li ce gradjani Vojvodine ziveti bolje, naravno da nece, jer sve stoji, nista se ne pomera ka napred. invenstitori ne dolaze jer znaju kakva klima vlada u Vojvodini. Od dekleracije se ne zivi, vec od rada i znoja.

Mona Lisa smile

pre 10 godina

pitam se koliko li kinte dobijate za ove komentare u kojima se predstavljate kao Vojvodjani koji prizeljkuju otcepljenje? razumem ja i nemastinu cak i to daj-sta-das, ali mogli ste bar da odigrate pametnije, napisete nesto smislenije, ovako ispadate u najmanju ruku smesni doduse, kao i sama Pajticeva deklaracija

Hugo

pre 10 godina

@(Joška, 20. maj 2013 11:33)

pa cekaj onda decko sto se taj isti pajtic nije bunio onda dok je DS na vlasti!? posto je istina to sto kazes da to tako traje godinama... sto im tada nije smetalo to!? nego bas sada kad su izgubili vlast... smesno skroz nema sta...

i prekinite da se lozite na neke politicare ili stranke oni svi rade samo za svoje licne interese... svi politicari i sve stranke....!!!!!

kića

pre 10 godina

Pajtić nije imao podršku za svoje autonomaške stavove u prethodnoj deceniji, a ni danas, ni kod svojih stranačkih kolega iz DS-a, pa što nije izašao iz stranke i srušio vladu kada nije imao podršku po pitanju Vojvodine, već je ćutao zato što mu je bilo u interesu da bude u vlasti.

sanja

pre 10 godina

Meni nije jasna samo jedna stvar u celoj ovoj priči. Isti ustav i isti zakoni su važili i prethodnih godina pa gospodin Pajtić nije nalazio zamerke. danas ja u celoj ovoj priči vidim pokušaj za destabilizaciju vlade. Samo mi više liči da će destabilizovati vladu Vojvodine.

sremac

pre 10 godina

Saslušasmo Pajtića I ništa nam nije jasno – jesu li oni bili vlast na državnom nivou; jesu li I dalje vlast u Vojvodini… Gde potrošiste sva ona sredstva koja su stizala iz budžeta? Koliko je tih para zarobljeno bespovratno u RBV?

popov

pre 10 godina

Bolji odnos prema Vojvodini ima sadašnja vlast, nego li vlada DS-a, a dokaz za to je da u prethodne četiri godine vladavine DS-a ni jedne godine nije ispoštovano da 7% republičkog budžeta pripadne Vojvodini, a Pajtić, Čanak i Pastor se nisu bunili, zato što je stožer republičke vlade tada bio DS. To nije ispoštovano ni ove godina, ali su sada Pajtić i Čanak digli svoj glas. Međutim, ove godine je Vojvodina od vlade SNS-a, dobila više sredstava, nego što je od vlade DS-a dobila bilo koje od prethodne četiri godine.

samoJa

pre 10 godina

Jedan čovek misli da je jači od zemlje cele,svi su shvatili šta pokušava da uradi i da mu to neće proći,prevario si se ako misliš da demagogoška politika prolazi i dalje

prezime

pre 10 godina

"Posto sam ja Sumadinac, hajde da i mi zatrazimo deklarciju o pravima gradjana Sumadije u Srbiji .....???????? "

(merkur, 20. maj 2013 09:16)

Pa da si pametan i trazio bi deklaraciju o pravima gradjana iz sumadije ali izgleda da je vama dole super i da su gradjanska prava na visokom nivou pa ih ni ne trebate traziti,zar ne?

vlada-so

pre 10 godina

ono malo separatista u Vojvodini ne voli pajtića i čanka,oni bi najradije videli na vlasti iste one aktere za čije vreme je kosovo otišlo,crna gora,Srbi u krajini...sa njima nema neizvesnosti,jedan-dva mandata i eto nezavisnosti.oproban recept koji donosi rezultat.

Nemanja

pre 10 godina

ja sam iz tomasevca u banatu i meni je bitan zrenjanin a ne neki novi sad u kojem sam bio 5 puta u zivotu.banat je istorijska regija.
(lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe, 20. maj 2013 13:45)

Uvek mi je urnebesno smešan ovaj lik. Prijatelju, mrdneš li ti digod iz svog šora? Ajd' što ne ideš do Novog Sada, treba prevaliti tih 50km, ajd što ne znaš da je u Banatu oko 15% glasača samo za Ligu, a u Zrenjaninu 17%, ali što ne znaš da su oko četvrtina Tomaševca autonomaši, a to je stvarno smešno. Kako tvojim komšijama valja da se autonomaše, a tebi ne? Kanda nije Novi Sad kriv, nego ti baš nisi uspeo u životu.

liberal

pre 10 godina

I nakon sto godina anektiranja vojvodine, prisilnog iseljavanja njenih gradjana raznjh nacionalnosti te naseljavanjem srba na tim teritorijama, u vojvodini se jos uvijek oseca da je beograd strano upravno telo... Cudo sto sve besparica I lose upravljanje probudi u ljudima...

sremac

pre 10 godina

Znate onu - "Pare nisu problem, para nema!" A upravo je tako - potrošene su davno i sad upravo oni što su trebali da ih čuvaju i pametno troše govore o njima.

Гојко, Република Српска

pre 10 godina

Замолио би тзв. грађанску Србију да сад стане у одбрану аутономије Војводине . А не где год се појаве да брину о нама у Републици Српској.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

deklaracija ovo deklaracija ono zasto niko u vojvodini pogotovo u novom sadu nece da obnovi fasade na zgradama-neboderima?? pa to gore izgleda nego u rumuniji sredinom 80tih godina..dali bili vi za srbiju ili oni koji bi da se dele,malter u ruke i juris na fasade..lencuge teske bi da vode politiku a novi sad propada.

slazem se, ali...

pre 10 godina

Ma slazem se ja sa autonomijom, ali koje bre pare da vam daju?! Sve ste pokrali, pa vise ni lud vam ne bi dao ni 10 dinara da mu cuvate. Mi Vojvodjani od tih potrosenih i tih trazenih para nikada nismo niti cemo ista imati. Ne dajte pare!

Fen

pre 10 godina

zeleo bi da procitam makar jedan komentar koji ce objasniti pravno/tehnicki zbog cega je ova deklaracija dobra ili losa. vidim da se vodi "rat" izmedju sns botova i ds/lsv botova plusevima i minusima zbog cega je vecina komentara ostrascena a sumnjam da je 3 coveka sve ukupno ovde procitalo ovu deklaraciju.

Kupinovo

pre 10 godina

@(smile, 20. maj 2013 14:57) Te vase pare odnosno nasih 7% mi u Vojvodini nismo ni videli od 2006-e godine.
Novac koji je sluzio za pokretanje industrije sluzio je za privatna preduzeca(partijska) i za partije.
mene samo zanima sta proizvodi bilo koja partija?
Ko njima daje bankarse garancije?

Branko

pre 10 godina

На Мајској скупштини у Сремским Карловцима (13-15 мај, 1848. године), Срби су прогласили Српску Војводину, која се састојала од Срема, Баната, Бачке и Барање. За војводу је изабран Стеван Шупљикац, Карловачка митрополија је уздигнута на ранг патријаршије, а тадашњи митрополит, Јосиф Рајачић, проглашен је за српског патријарха. Изабран је народни одбор као привремена влада Српске Војводине. Одлуке Мајске скупштине потврђене су касније од стране аустријског двора. Мађарска влада је цео овај покрет српског народа прогласила бунтовничким и решила да га сломи војнички.

Venja

pre 10 godina

U Vojvodinu tj. u Novi Sad sam se silom prilika kao 19-godišnjak doselio devedesetih godina. Otada pa do današnjeg dana se svakodnevno u gradu Novom Sadu, što na ulici što na poslu, što po klubovima, suočavam sa diskriminacijama i netolerancijom zbog mog porijekla, ijekavskog izgovora i različitosti. Napomenuću da ovdje nisam stigao "neotesan" kako autonomaši i separatisti u svojim predrasudama uglavnom vide
nas protjerane iz Bosne i Krajine tokom minulih ratova... ne, pristigao sam kao formirana ličnost, kao đak generacije iz jedne za to vrijeme SFRJ vrlo urbane sredine, načitan, nagledan autorskih filmova i naslušan bluesa i jazz-a. Današnje političke prilike meni djeluju zastrašujuće jer je očigledno da se iza kulisa sprema otcjepljenje Vojvodine po crnogorskom i kosovskom modelu.

Uli

pre 10 godina

Samo naivan covek ne vidi da je ova Pajticeva uzbuna u nacistickom stilu tipa kriv je spoljni neprijatelj, citaj Srbija, zalosno providan paravan i poslednja slamka spasa za jednog davljenika kome se blizi odgovornost radi brojnih finansijskih i politickih mahinacija kojima su se on i njegovi prijatelji sluzili sve ove godine. Zalosno mi je sto smo mi Srbi osudjeni na ovakve politicare, a sad kad procitam sve ove komentare ovde jos mi je teze kad vidim koliko naseg naroda naginje produbljivanju nesporazuma, nekakvom distanciranju jedni od drugih i delenju. Vojvodina pripada svim svojim gradjanima kao i Srbija. Ne kradem ja Srbin iz Sumadije nikome iz Zrenjanina/Subotice/NS-a itd. bilo sta. Kao i vi braco, radim kod privatnika ko crnac sa fakultetskim obrazovanjem a nemam ni racune da platim. A pitajte vi Pajtica, Djelica, Cvetkovica, Vlahovica...gde nestadose nase fabrike i radna mesta za ovih 13 godina od pada Milosevica? Ko je privatizovao Sever Suboticu pa rasprodao masine za 5 dana? Ja iz Sumadije, neko sa juga ili Cvetkovic, Pajtic i ekipa? I to je samo jedno preduzece, a gde su hiljade drugih. Zasto se mi obicni ljudi ovde medjusobno optuzujemo, dokle politicari da nas svadjaju i dele, a dok kradu vicu drzte lopova? Jesu li ovi komentari od onih koji ce imati interes ako se otcepe, neku funkciju, stolicu, poziciju vec obecanu? A obicnom narodu kao i uvek, nista? Ali dobro, ne vredi se nervirati, ako smo takvi takvi smo pa neka nam bude kako i zasluzujemo. Kako sejes...

nemnemanja

pre 10 godina

Nama u Vojvodini je apsolutno nebitno koja stranka se bori za prava Vojvodine. Vojvodina je pitanje koje prevazilazi stranke, to je pitanje identiteta. Pored identiteta, to je i ekonomsko pitanje. Propadanje Vojvodine je uslovljeno katastrofalnom spoljnom politikom Beograda vec nekih 20 godina. U svemu tome unutrasnja organizacija drzave je katastrofa, nigde ne postoji drzava u kojoj regija koja ima udeo u 40% izvoza sa 20% stanovnistva bude namerno unistavana od strane centralne vlasti... to je apsurdno, bahato i arogantno i vodi u propast celu Srbiju. Svaka stranka koja ovo uvidja i podrzava vecu autonomiju Vojvodine bice na vlasti u Vojvodini, pa makar se zvala ZBL. Jedino je bitno da nisu u pitanju sadasnji i bivsi fasisti, jer takve ne volimo pa sa koje god strane dolazili, bili oni Srbi, Madjari ili Hrvati.
Ovo poslednje SNS ne uspeva nikako da shvati. Necemo Mirovica koji bi Madjarima dao sendvic za put u Madjarsku. Vojvodina je njihova kuca, koliko i srpska, madjarska, rumunska, bunjevacka, slovacka, ukrajinska, nemacka, romska.
Plan SNS-a je da oduzme sve prihode Vojvodini, kako bi sve nase institucije zamrle i vise ne bi bilo nikog da nas zastiti od tipova kao Mirovic. A onda poslati Arkane i slicne nacisticke kerove da pustose po bogatim vojvodjanskim selima.
Procitani ste, ali nije vam ovo devedeset prva.

Dejan I

pre 10 godina

"Autonomna Pokrajina Vojvodina nastala je na vrednosti antifašizma, a Evropska unija se upravo zasniva na vrednosnom sistemu antifašizma", poručio je Bogaroški.

Neko je pobrkao babe i zabe....
Svakome je ocigledno da se citava EU vrti oko Nemacke, koja donosi sve vazne odluke.
Ako gospodin Bogaroški ne zna sta je antifasizam, da mu objasnim - to su oni sto se bore ili su se borili PROTIV fasista, a nesto se ne secam da su tu bili i Nemci!
Ili mozda gresim...

Homo politicus

pre 10 godina

Ovi iz DS izgleda jedino znaju da vladaju ako naprave jaz i mrznju medju narodom. Deviza im je "zavadi pa vladaj", a ja kao obican gradjanin se pitam dokle cu to vise gledati i kada ce doci dan da nas politicari ne vuku za nos, vec da se ujedinimo za dobrobit svih koji zive u Srbiji?!

mattko

pre 10 godina

@veseli sremci
Kol;ko ja znam Sremsak Mitrovica je odvajkad bila glavni grad Sreme pa neka tako i ostane.
Pozdrav iz Novog Sada kome ste vi Sremvi uvek tezili i tezicete.Sta ce te u Beogradu? Zaboraveste onu "kad su Sremci krenuli iz te F.Gore... " na stidije u Novi Sad...

Dođoš

pre 10 godina

Ja sam kako nas neki ovde nazivaju dođoš ali sebe smatram Vojvodjaninom.Ova deklaracija nije kao što i neke lale tvrde ovde, razbijanje Srbije već poslednji vapaj naših političara u Vojvodini koje podržavam ali i pitam , zašto ovo niste prijašnjih godina kada ste bili na vlasti ? Ovde neki Vojvodinu nazivaju "tzv Vojvodina" to nije tzv Vojvodina već Vojvodina za koju su se borili pre svih Srbi iz Vojvodine pa i moji iz Baranje u želji da postoji i da bude ravnoprava sa Srbijom i ništa manje i ništa više od toga, bolje da se dogovara, jer nas zapad podržava, da se na kraju ne bi pregovaralo.

beogradjanin

pre 10 godina

neverovatno je kako oni samo misle na sebe i kreiraju igre ciji su glavni likovi a obicni gradjani samo statisti. samo prave podele iz kojih samo oni profitiraju. jel vi mislite da je nama u beogradu super?da na jugu ne znaju sta ce s parama? kradu vase pare?ok,slazem se,verovatno...ali da li stvarno verujete da politicari u vojvodini ne kradu? svi mi imamo isti problem a to su oni! problem je sto smo mi mnogo slabi i dozvoljavamo da nas dele.vi prst u zao beograd mi u separatiste,tako je lakse a njima dzepovi sve puniji...samo jedna deklaracija nama moze da pomogne a to je da oteramo g**** iz SVIH skupstina!!!

ruddie

pre 10 godina

@Branko: bas kao Srbija sto pokusava da ga slomi sada. To je valjda hvala svima nama sa severa. Zinulo im za fotelje, Ustav bi pregazili zbog istih. Sram vas bilo placeni komentatori, obraza nemate, zovete nas separatistima sto trazimo da se zakon postuje. Sram vas bilo. Sutra cete opet da se vozite busevima u NS, jelda? Nemojte dolaziti, vi ionako samo dolazite da provocirate. Imate na jugu vaznija posla, ali vam je sladje sa svojima da se bijete. Toliko o vama. Ne bi bio svoj da komsiji ne zeli zlo i da ne bude zavidan. Pa nismo mi izmislili "da komsiji crkne krava".

patriota59

pre 10 godina

Drzava u drzavi nam ne treba.Vojvodina je Srbija i to ce uvek biti...
(Zip, 20. maj 2013 19:31
Slazem se sa vama u potpunosti i podrzavam svaku ideju ovog tipa. Da smo kojim slucajem celovita drzava, svih ovih problema ne bi ni bilo.

novicavg

pre 10 godina

Konačno da i ta deklaracija da se nađe u skupštinskoj proceduri posle silnog prepucavanja na liniji Pajtić koji zastupa njeno donošenje i predstavlja koalciju na vlasti u Vojvodini i opozicionopg bloka koji vode SNS i SPS i još neke manje stranke. Odbor za ustavna pitanja je razmatrao deklaraciju i uložene amandmane a i sam Pajtić kaže da će neke amandmane prihvatiti da postanu sastavni deo deklaracije.Dali će ostati ili nestati iz ovog dokumenta sporna formulacija o pravu Vojvodine da je daleke 1918 godine svojom voljom ušla u tadašnju zajednicu država odnosno u Srbiju pokzaće skupštinska rasprava i glasanje koje sledi.Privremeno je ova tema ostala malo po strani jer su događaji oko Kosova i neki drugi poput hapšenja ovu temu potisnuli u drugi plan.Ali pojavljivanje u skupštini će se ponovo ovo pitanje aktuelizirati.

István

pre 10 godina

deklaraciju nisam pročitao, ali je osuđujem kao izrazito separatističku !
(gedža, 20. maj 2013 15:10)
Ti si bar priznao,da pojma nemas cemu je rec,ostali samo lupetaj.

Baba Zagina gibanica

pre 10 godina

I tako dok se vode polemike i traze krivci, negde u nekom drugom delu Srbije neko dete ce otici u skolu bez uzine, neko nece imati para za lek, neko ce sanjati o kuci i porodici, a oni koji su u prilici ce otici odavde, lepo je to sto je u ovoj zemlji sve prece od njenih gradjana, naravno politika na prvom mestu. Definitivno vise necu pratiti tekeviziju i citati novine.

mattko

pre 10 godina

I sta cete sada botovi? Sada je usvojena Deklaracija i svakom pravom Vojvodjaninu je drago oko srca da jednom prestane pljacka Vojvodine pa makar i po Kostunicinom Ustavu, ako treba, da prestane,
Vojvodjanska deklaracija je ogroman korak koji je Pajtic i ekipa oko njega napravio u pravcu dovodjenja Srbije u ravnotezno stanje koje podrazumeva da se pomagati moze i treba ali otimati ne moze ni ne sme.

Miroslav

pre 10 godina

Samo cekam momenat da "nezavisni Ustavni sud" proglasi pozivanje na ustavom zagarantovana prava neustavnim cinom! Cak ni to nebi moglo da me iznenadi!

Srbin 100%

pre 10 godina

Niko ne spori prava Vojvodine ali donositi ovu deklaraciju posle 12 godina vlasti je u najmanju ruku smesno i malo dete shvata da se ovde radi o pokusaju da se sacuvaju fotelje i privilegije

make

pre 10 godina

Poslednji rezultati na izborima koji su odrzani u nekoliko opština na lokalnom nivou i izbora u Savetima Mesnih zajednica u Vojvodini. Ne idu u prilog Demokratske stranke, DS nema više ni blizu podršku u Vojvodinu kakvu je imao zato i forsiraju ovu deklaraciju, kako bi poboljsali rejting, ali dzaba im to narod im vise ne vereuje.

Bah

pre 10 godina

Dragi politicki experti, separatisti, unijatisti, autonomasi, patriote, placeni komentatori, stranacki statisticari, uvlakaci puni hvalospeva, administratori, moderatori i obicni posetioci sajta... Sve se svodi na dve reci - poštovati Ustav. Ako bude postovan, "pobednika" nece biti ali ni porazenog, a na dobitku su gradjani ove drzave. Ako Ustav nije dobar, postoji zakonsi okvir, iz tog istog Ustava, kako se on menja. Sta ce nam drzava koja sama svoje zakone ne poštuje. To uredjenje se zove anarhija, a drzava - banana?

grof_Vlad

pre 10 godina

@ (steva zvezdaš, 20. maj 2013 08:26)

Pa ako je ko pljačkao Vojvodinu to su onda radili obojeni (crveni i žuti)! Ko je imao koristi od RBV i ostalih javnih preduzeća, Vojvođani ili obojeni?!