Nedelja, 19.05.2013.

09:20

Ranjena devojka u teškom stanju

M. V. (21) noćas je teško povređena kada je na nju pucano u Bulevaru Kralja Aleksandra 516. Napadač A.Đ. (26) saslušan je i odrđeno mu je zadržavanje do 48h.

Izvor: Beta

Ranjena devojka u teškom stanju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

lala

pre 10 godina

Za ubistvo policijski pritvor 48 sati. Umesto da tužilaštvo za to vreme prikupi dokaze, zakaže suđenje i sve se završava za 5 radnih dana. Sprdnja od državnih organa.

s.

pre 10 godina

"U medjuvremenu,mi cemo Vas kaznjavati kada vrsite stravicne zlocine - pricate telefonom u kolima,niste dali zmigavac na vreme,pogresno ste se prestrojili,malo brze vozili od dozvoljenog,presli ste ulicu van pesackog itd itd."

(birac, 19. maj 2013 14:27)

Mislim da ne treba da bagatelises prekrsaje koje si naveo, policija mora sve nedozvoljene radnje da sankcionise, ako moze da se telefonira u toku voznje i ne daje migavac kada se skrece, zasto ne bi moglo i nelegalno oruzje da se nosi gradom.
Ako kafedzije mogu da maltretiraju gradjane galamom i muzikom (upravo se u kafani "Korcagin" sprema jedno za 25.maj) onda je i svaki drugi vid maltretiranja dozvoljen, a od toga do fizickog maltretiranja je samo mali korak, razmislite.
Samo totalno pridrzavanje zakona u svim njegovim aspektima moze doneti malo mira u ovom gradu.

ice9

pre 10 godina

Ohoho pa to bas blizu mene, tolko se da vam kazem bagre dovuklo u taj kraj a murija nece ni da dodje kad ih zovemo zbog problema koje prave ovakvi likovi i njima slicni, milicija ne radi posao, sudstvo ne radi svoj posao pa sta normalan svet da radi pitam ja vas?

Milos

pre 10 godina

Za sve one koji se ovde razbacuju velikim gradovima i nasiljem, sa svojim "U SVIM VELIKIM gradovima"...

Pogledajte statistike za Tokyo i Seoul. Gradovi od 35 i 25 miliona stanovnika...

milicajac

pre 10 godina

Evo da se ne porede veliki gradovi, ja zivim u gradicu od cca 9k ljudi, klinci se razvaljuju od narkotika sto za posledice ima obijanje kuca, prodavnica... naravno policija napravi uvidjaj i to je to. vikendom deca pijana ko letve ako se vratis kuci pre 5 onda nisi lik. naravno tuce su na dnevnom redu i tu policija dolazi tek posle tuce jer se plase same tuce i ucesnika (deca seoskih politicara).
Svojevremeno kad smo napravili neko s... dosla je patrola i pola kafane je dobilo prvo samarcine a tek posle su pitali sta je bilo. A danas ubijes coveka i postanes heroj nacije. Bolesno.
Drustvo je u katastrofalnom stanju, ljudi se tripuju da zive na nivou a u stavri grcaju u dugovima ali deca imaju krpice, nove telefone (sto bi trebalo da je normalo) idoli su kriminalci i olos. Na tv je farme, VB, grand ...kic, sund... ispiranje mozga. Ovo nam sve daje pravu sliku u kakvom je stanju srbija.
Generalno smo sami krivi, majbolja je recenica i z filma : ma nije Slobo kriv...

Don Giovanni

pre 10 godina

Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!
(Nbg, 19. maj 2013 11:58)

U, al' tebi mora da je lepo u uzbudljivom noćnom Beogradu! Vrlo ti je dobar predlog za odlazak na selo ko hoće miran i dosadan život. Čujem da u Velikoj Ivanči ima vrlo jeftinih placeva i kuća.
A treba se raspitati i za okolinu Kuršumlije. Kažu da tamo ima mnogo finih ljudi, koji obožavaju starije dame.

milan

pre 10 godina

Da li se neko zakaci za cinjenicu da jedan 26-godisnjak poseduje i nosi sa sobom legalno oruzje. Kladim se da mu je tata neka poznata licnost u aktuelnoj politici inace nema drugog razloga da jedan tako mlad covek koji ocigledno nije ni zreo za nosenje oruzja, dobije uopste dozvolu.

Mikula

pre 10 godina

Gde su direktor i ministar policije sa ostavkama u ruci ?????
Šta uopšte radi policija ove zemlje osim ako nije u dilu sa kriminalcima, a hapse neke nebitne krimose da zamažu oči javnosti? Ili se policija više bavi da političare koji su na vlasti održi na toj vlasti, a uzgred što se zaradi zaradi se (droga, saobraćajne kazne, dojave velikim bosovima za akcije hapšenja). Koliko ja vidim obični saobraćajci imaju najmodernije mobilne, svi puše malboro ,voze ekstra kola, vise po kladionicama i troše velike pare na klađenje, a svi zadrigli i po 120 kila imaju, e mogu da zamislim šta rade ovi iz žandarmerije ili ove elitnije jedinice? Ako se zna da te pronevere i mito rade pojedini policajci, a ne svi, zašto ih kolege ne hapse? Što ih čuvaju, da bi ih ovi brukali?
Nisam nikada bio za komunizam, ali Ranković je bio policajačina za ove današnje a svi vi biste kod njega bili pohapšeni za jednu noć!

Flavie sa Slavije

pre 10 godina

Mi imamo apelacioni sud, sud slobode za krimose, malo platis i napolju si. Mi imamo i specijalnog djavoljeg advokata, zna se ko je, bio nekada u SPO, taj zna kome treba dati.

birac

pre 10 godina

Ja imam utisak da zivim u Somaliji...Kao i vecina mojih prijatelja..
Izboden Danilovic, devojka upucana u glavu, krvave tuce na sve strane, gradom, cim padne mrak, haraju horde sa flasama piva od 2 litre, maltretiraju ljude, lome, prave haos...
Ima li ova Drzava, ili ono sto se samo tako zove, Policiju?
Ako sa tim bandama na kraj ne mogu izaci ulicne patrole, MUP ima siroku lepezu jedinica koje mogu - Interventna, Brigada policije, SAJ..
Ako Ivica Dacic i Veljovic,Direktor Policije ne umeju,nece,ili ne smeju da se obracunaju sa njima,onda neka kazu narodu - Ljudi,mi smo nemocni,naoruzajte se i branite se sami!
U medjuvremenu,mi cemo Vas kaznjavati kada vrsite stravicne zlocine - pricate telefonom u kolima,niste dali zmigavac na vreme,pogresno ste se prestrojili,malo brze vozili od dozvoljenog,presli ste ulicu van pesackog itd itd...
Ja sam odrastao u Titovo vreme,ono koje nije valjalo,za razliku od ovoga koje je ,je li,perfektno..Kada vas Milicija(tako se tada zvalo)vidi posle ponoci na ulici,pijanog,bahatog i sl,zreli ste za samaranje,batine i ostale "vaspitne" mere da vam nikada u zivotu ne padne na pamet da to ponovite..A ako vam nadju noz,ili ne daj Boze pistolj,odmah 5 godina zatvora..
Pa ko voli da ponovi,nek izvoli..
Sad smo dosli u situaciju,koju vidimo svaki dan,da 90% hapsenja izvodi SAJ,ciji to posao nije,a zasto?Drustvo se toliko kriminalizovalo da obicni policajci ne smeju da krenu u ta hapsenja jer ce biti ubijeni..
Jadana Srbijo,dokle si stigla...

Gradjanin

pre 10 godina

Dokle vise ti debili sa IQ 20 po Beogradu i Novom Sadu vecinom, a i drugim gradovima (jer ih papci kopiraju) da se majmunisu sa oruzjem? DOKLE?!

Jel ne mogu sudijama da se daju uputstva da osudjuju na maksimum propisan zakonom upravo kao preventivu drugima?

Ona

pre 10 godina

Ja ne mogu ni da zamislim kako je njenim roditeljima, kad se meni zeludac skamenio. Koji je to osecaj ocaja i nemoci. Teoretski bih joj mogla biti majka. I ne mogu ni da zamislim kako je imati decu tog uzrasta u Srbiji anno domini 2013, bilo da su devoke ili momci.

Haos se stvori lako, ali red iz haosa nikako. Kad su ucestvovali u stvaranju onog sr... 90 tih, ne verujem da su razumeli dokle cemo se uvaliti.

Milan Krstic

pre 10 godina

I tako nadju pistolj dokazanom problematicnom mladicu,privedu ga, puste ga da se brani sa slobode, dobije uslovnu ili par meseci zatvora i to je to...e dokle god se tako postupa bice problema i nesreca...

dejan

pre 10 godina

Postoji li takva noc u Njujorku, Buenos Airesu, Sidneju.... ? U naizgled mirnom i druzeljubivom Torontu, gde sam ziveo, ima preko 80 ubistava godisnje. To je realnost SVIH velikih gradova. Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!.....Glupo poredjenje, Njujork ima vise stanovnika nego cela Srbija, pa je glupo uporedjivati sa Bgd-om

katica popović

pre 10 godina

Mesta čuđenju nema, zašto? Za ideologe koji nas vode 24 godine (Anfilohija, Atanasija, Voju zarđalu kašiku, dr Voju, Miru i Slobu i &) Srbija ne treba da liči na Švajcarsku, Dansku, Češku, Norvešku, Švedsku,...., o ostale evropske zemlje (jer da liči na njih, kažu ti ideolozi, Srbija bi načisto propala i nestala) nego treba da liči na Meksiko, Kolumbiju, Kubu (a kad ličiš na njih, kažu ti ideolozi, ima da procvetaš). E pa eto narode tako to izgleda u tim dičnim zemljama. Ako 24 godine radiš na tome da uništiš načisto, dibidus, građansku kulturu evropskog tipa, učinci su stigli... Omladina rasla ko KOROV.
Ps. mi koji smo godinama upozoravali kako će se to završiti po Srbiju smo proglašeni "izdajnicima" a ta bratija sebe smatra patriJotama!

!@#

pre 10 godina

Molim da se '90te vrate i za pandure, a ne samo za kriminalce i ... Neka lemaju barabe gde god stignu. Pardon, nikada nisu tukli po policijskim stanicama, ali su im hodnici bili zatrpani korama banana. Lako je bilo okliznuti se.

Pera

pre 10 godina

Srbija je puna maco muskarcina, najboljih vozaca, ljubavnika, politicara.
Sve ovove se moze stati na kraj, samo kada Vlast to bude zelela.
Znaci, nikada.

Bari1991

pre 10 godina

@Aleksandar: skoro ne pročitah bolji komentar, fali ti samo završna poruka - svako treba da prvo od sebe pođe i počisti svoje dvorište, samo tako će nam biti bolje.
(Apple fan, 19. maj 2013 12:49)


Klasicno spinovanje i besciljno i bezvredno filozofiranje da bi se dospelo u centar paznje!!!E to je taj komentar.

Lalegator

pre 10 godina

Postoji li takva noc u Njujorku, Buenos Airesu, Sidneju.... ? U naizgled mirnom i druzeljubivom Torontu, gde sam ziveo, ima preko 80 ubistava godisnje. To je realnost SVIH velikih gradova. Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!
(Nbg, 19. maj 2013 11:58)

Velika Ivanca...Daj razmisli pre nego sto postujes.

Nikola Medicinovic

pre 10 godina

Dobro jutro Srbijo ! Devojci zelim da se izvuce sa sto manje posledica. Pocinitelju zelim najgore .
(zoki, 19. maj 2013 10:52)

zoki,

ja tebi zelim vise pameti a manje emocija da bi shvatio da ova devojka, ako uopste prezivi, nikada vise nece biti ono sto je bila . Tezak invalid a jos teze je sto ce invalid u Srbiji biti .

roske

pre 10 godina

Izmeniti zakon i uvesti drasticne kazne,svima osim sluzbenim licima u toku obavljanja duznosti,za nosenje vatrenog oruzja 5 godina zatvora,tj prinudnog rada,ali ne od 6 meseci do 5 godina,vec 5 godina ili novcana kazna u iznosu od 500.000 dinara.Vecina bi se zamislila.

Aleksandar

pre 10 godina

@(Ime, 19. maj 2013 11:39)

E tu grešiš i problem je baš u tome što svako meri zakone po svom kantaru pa određuje šta 'direktno ugrožava' a šta ne, pa se u skladu s tim i ponaša. Za nekog mandrila voziti 200 km/h po gradu nije ugrožavanje saobraćaja, baš kao što za nekog drugog to nije vožnja na ćelavim guamam a za nekog trećeg vožnja sa 1 promila alkohola u krvi... svi imaju neki svoj aršin i svako tumači zakone kako mu odgovaraju.

Svetla prilično pomažu u opažanju vozila na vreme čak i po vrelom sunčanom danu, zapravo tada još više i pomažu. Pomažu i u gradskoj vožnji da lakše opaziš da li se neko kreće i koliko brzo.

Nepropisno parkiranje svakog dana ugrožava saobraćaj jer drugi učesnici u saobraćaju moraju da zaobilaze nepropisno parkiranog i time koriste saobraćajnice na nepredviđen način. Mnogi parkiraju tik uz raskrsnicu pa se od njih ne može videti nadolazeći saobraćaj što tek ugrožava bezbednost. Mnogi pešaci moraju na kolovoz zbog mandrila koji zauzmu trotoar što je statistički najčešći uzrok obaranja pešaka. Nisi ni svestan koliko nepropisno parkiranje ugrožava saobraćaj.

Pojas itekako može ugroziti bezbednost jer pri sudaru može da zadrži vozača kako bi on mogao dalje da iskontroliše vozilo, ali i da nije toga ako neko u nesreći pogine zato što nije vezan druga osoba ga mora nositi na duši, a ako ne pogine mora ga društvo lečiti zbog njegove sopstvene gluposti. O posledicama po društvo da ne govorimo jer se ne može sračunati cena ljudskog života.

Apple fan

pre 10 godina

@Aleksandar: skoro ne pročitah bolji komentar, fali ti samo završna poruka - svako treba da prvo od sebe pođe i počisti svoje dvorište, samo tako će nam biti bolje.

NABUKODONOSOR

pre 10 godina

Kriminalac u rafalnoj paljbi ubijen na ulazu u pekaru u centru Beograda, upucao devojku u auto-školi na Konjarniku, siledžije maltretirale i silovale babu od 84 godine u nekoj nedođiji kod Kuršumlije, od zalutalog metka na Adi ranjena devojka preminula u bolnici, huligani sa bejzbol palicama protutnjali Urgentnim centrom, uzorni domaćin pištoljem istrebio komšiluk, učenici šamaraju nastavnike po školama, kontrolori tuku putnike po autobusima, putnici prebijaju vozače istih tih autobusa, lekari puštaju pacijente da umru ne pružajući im adekvatne usluge, tuča na stadionu, tuča oko stadiona, verbalni i ko zna kakvi još sukobi u tunelu stadiona, međusobni obračun pesnicama košarkaša u Čačku, policijska tortura nedužnih građana, sve češći nasrtaji građana na policiju, porodično nasilje ko cveće u proleće u punom cvatu, itd., itd... Ima li u zemlji Srbiji neko betbedno mesto?

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Kad svane novi dan, prvo prebrojimo zrtve od protekle noci...
Najveci protivnici "Sablje" sada su rezim ove kvazi-drzave.
Sta se drugo moglo ocekivati?

Ime

pre 10 godina

..samo da ne ostane u senci upucavanja: Do kada ce vise motociklisti da se izivljavaju po (losim) putevima!? Skoro je jedan milicajac, vozac motora, tako besneo i usmrtio upola mladju devojku (20 godina), nisu imali kacige. On je preziveo, jedva. To su dvostruki standardi - oni koji trebaju zakon da predstavljaju, krse ga. Sa druge strane kaznjavaju se gradjani za krsenje saobracajnih propisa, koji apsolutno nemaju direktno ugrozavanje saobracaja (svetla, pojas, parkiranje).

Zoran kg

pre 10 godina

U Cikagu se pre par meseci desio nesvakidasnji slucaj nezabelezen zadnjih 30-tak godina proslo je 24 casa a da se nije desilo ubistvo,i to u Americi zemlji poznatoj po rigoroznim vise decenijiskim kaznama za ubistva.Ako neko resi nekoga da ubije tu ne pomaze ni ministar ni zatvor ni sud.Nego ovde ptice zlosutnice jedva cekaju da se nesto desi da bi pljuvali po svemu postojecem u Srbiji.

iskustvo uci

pre 10 godina

@Kraja, da dodam sramotno ponasanje poicije. Cetvrtak, Novi Sad, raskrsnica Futoske i Hajduk Veljove oko 14 casova, kola sa trojicom kratko osisanih policajaca koji su frajerski sa otvorenim ustima zvakali zvaku i sa obaveznim izbacenim laktom su napravili polukrug preko pesackog prelaza. A samo jedna kola su bila u traci za skretanje levo. Bez rotacije. Sta li tek drugo rade? I posle se cudimo kriminalu.

Mi tamo kad ono medjutim

pre 10 godina

Casovi voznje po danu i uvece postoje. Jesu ovi nocni casovi po novom zakonu, nisam u toku!? Vlasnika skole debelo kazniti za prekrsaj jer mu firma radi prekovremeno... muka mi je vise od ovih vesti...

kraja

pre 10 godina

...posle povrede motocikliste na bulevaru, sto je bilo dosta iza ponoci, u naredna dva sata su bulevarom oko vuka "urlali" motori obesnih motordzija...
...sudeci po zvucima, motori su se vrteli u "crvenom", brzine su menjane u delicima sekunde, a verovatno da se islo i do 200 na sat...
...za ovo sve krivim policiju, jer sa ovolikim brzinama, postujuci zakon, ti ljudi vise ne bi seli na motor...
...policija ne mora da koristi svoje "bele" motore i ljude u uniformama, znacka je dovoljna, a za noc bi smirili po desetak ubica...za voznju preko 100 na sat, oduzimanje dozvole i motora na licu mesta...
...ali zasto kad mogu da sikaniraju vozace za pojas, prekoracenje brzine 10%, nemanje nalepnice na staklu...

paun

pre 10 godina

samo opusteno... ovo je jos jedna u nizu tradiocionalnih sprskih svadja prijatelja... sve je pod kontrolom, nista neuobicajeno ili za osudu se ne desava.

Nbg

pre 10 godina

"prodje li jedna noc u beogadu da neko ne bude izboden, izresetan, silovan, masakriran...?"
(dre kinez, 19. maj 2013 10:09)

Postoji li takva noc u Njujorku, Buenos Airesu, Sidneju.... ? U naizgled mirnom i druzeljubivom Torontu, gde sam ziveo, ima preko 80 ubistava godisnje. To je realnost SVIH velikih gradova. Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!

lucidna duša

pre 10 godina

Ja se i dalje pitam gde je tu policija.. Bulevar, centar grada, vikendom i druga kritična mesta, nigde nikoga. Što kaže komentatorka dole, za pola sata na jednoj raskrsnici može se skloniti 10 potencijalnih ubica. Na Bulevaru u sred dana trke u dve trake, gledamo skandale svaki dan i šta možemo, da se zgražavamo i čekamo da postanemo žrtve..

Smesni smo

pre 10 godina

Ma daj bre ljudi pa mene policija u Beogradu legitimise i pise mi kaznu jer sam dosao na nedelju dana u Bg i nisam se prijavio...a ovamo pola Beograda pistolje nosi ko penkala...Pa kako nekada njih ne pretresaju, pa gde su stare dobre racije...jaooo...e moj Beograde Kulovgrade... Drzava dozvolila pa radi ko sta hoce...

Jelena

pre 10 godina

U kojoj mi drzavi zivi Kolunbi Avganistanu u 20 h zakljucavaj te stanove kiuce i nema izlaska ma nisi bezbedan ni usred dana ,svaki dan nova i nova ubistva prst na celo DACICU VUCICU VELJOVICU.. Dosta vise lazi ilicete uvesti red u drzavi ili napustite funkcije mnogo je postenije..
(ljubisa, 19. maj 2013 10:14)
Ljubi[a, u pravu ste, ali šta očekivati u zemlji u kojoj premijer i ministar policije izjavljuje da je višestruko ubodno ranjavanje, tradicionalna prijateljska svađa?
Zašto su Dačiči i Vučić išli da posete Danilović? Zašto je Dačič dao ovako sramnu i skandaloznu izjavu?
Da li je Danilović ravnopravniji građanin ove zemlje, od bilo koga od nas?
Kada će Srbija i da li će ikada postati pristojno mesto za život?
Sa ovakvim ministrom policije NIKADA!!!!!

Labud

pre 10 godina

Uprkos tehnoloskim dostignucima mi rapidno idemo nazad ka toljagama i pecinama. Ono sto mene zgrazava u poslednjih mesec dana ovo je 4-ti put da su zene zrtve. Prvo one 2 u istom danu, onda nesrecna preminula devojka na Adi, pa ovo sada. Jeste da zena ima vise u Srbiji, ali ovo je anomalija.
Ljudi koji su vukli naciju u ratove nisu brinuli da se to uvek vraca kao bumerang. Na kraju krajeva, na ovom sajtu je bila vest pre izvesnog vremena kako u Srbiji najvise stradaju ljudi izmedju 18 i 40 godina od svih evropskih zemalja, pa da li to bilo u saobracaju ili od nasilja, zrtvi je sve jedno.

zoran

pre 10 godina

Ovi novi (stari) na vlasti su pre izbora obećavali promene. I promenilo se. Još je gore nego što je bilo.

Dok ne dođe Živković da opet uvede Sablju na jedno deset godina, nema nama ništa ni od EU niti spasa od kriminalaca i ludaka...

Zemun_grad

pre 10 godina

@ Jezivo
Šta znači smrtna kazna kada strah od nje ne postoji?
Čim je ovaj psihopata odneo nju na ulicu nakon pucanja, kako bi potražio pomoć, to znači da nije ni bio svoj kada je stisnuo okidač.

ljubisa

pre 10 godina

U kojoj mi drzavi zivi Kolunbi Avganistanu u 20 h zakljucavaj te stanove kiuce i nema izlaska ma nisi bezbedan ni usred dana ,svaki dan nova i nova ubistva prst na celo DACICU VUCICU VELJOVICU.. Dosta vise lazi ilicete uvesti red u drzavi ili napustite funkcije mnogo je postenije..

Kraj

pre 10 godina

Citajuc sve vesti iz svih oblasti mogu samo da kazem da je ljudska vrsta skoro dostigla vrhunac u zlu i da se pomolimo jer me nebi cudilo da uskoro svi nestanemo sa ove planete.
Kad su nestali dinosauri nestace i ljudi...osim ako se nepopravimo u svemu ali to je vec naucna fantastika.

Jezivo

pre 10 godina

Devojci 91'/92' godište pucano u lice...

O moj bože.

Ja sam za da se uvede fizički rad kao kazneni postupak, nakon završenog robijanja - smrtna kazna.

Pa da vidimo da li se isplati mahati pištoljem.

Do tada, umirite ljudi, nikog nije ni briga što niste dovoljno 'jaki;jači;luđi'.

Srećno vam bilo kada sledeći izađete na ulicu.

savo matic

pre 10 godina

pucano u glavu, znaci pokusaj ubistva, pa pocinitelj je vec trebao biti u hapsu, jos samo da napisete da je nepoznat, a poslje da ima debeli dosje..

Jezivo

pre 10 godina

Devojci 91'/92' godište pucano u lice...

O moj bože.

Ja sam za da se uvede fizički rad kao kazneni postupak, nakon završenog robijanja - smrtna kazna.

Pa da vidimo da li se isplati mahati pištoljem.

Do tada, umirite ljudi, nikog nije ni briga što niste dovoljno 'jaki;jači;luđi'.

Srećno vam bilo kada sledeći izađete na ulicu.

savo matic

pre 10 godina

pucano u glavu, znaci pokusaj ubistva, pa pocinitelj je vec trebao biti u hapsu, jos samo da napisete da je nepoznat, a poslje da ima debeli dosje..

Kraj

pre 10 godina

Citajuc sve vesti iz svih oblasti mogu samo da kazem da je ljudska vrsta skoro dostigla vrhunac u zlu i da se pomolimo jer me nebi cudilo da uskoro svi nestanemo sa ove planete.
Kad su nestali dinosauri nestace i ljudi...osim ako se nepopravimo u svemu ali to je vec naucna fantastika.

kraja

pre 10 godina

...posle povrede motocikliste na bulevaru, sto je bilo dosta iza ponoci, u naredna dva sata su bulevarom oko vuka "urlali" motori obesnih motordzija...
...sudeci po zvucima, motori su se vrteli u "crvenom", brzine su menjane u delicima sekunde, a verovatno da se islo i do 200 na sat...
...za ovo sve krivim policiju, jer sa ovolikim brzinama, postujuci zakon, ti ljudi vise ne bi seli na motor...
...policija ne mora da koristi svoje "bele" motore i ljude u uniformama, znacka je dovoljna, a za noc bi smirili po desetak ubica...za voznju preko 100 na sat, oduzimanje dozvole i motora na licu mesta...
...ali zasto kad mogu da sikaniraju vozace za pojas, prekoracenje brzine 10%, nemanje nalepnice na staklu...

Smesni smo

pre 10 godina

Ma daj bre ljudi pa mene policija u Beogradu legitimise i pise mi kaznu jer sam dosao na nedelju dana u Bg i nisam se prijavio...a ovamo pola Beograda pistolje nosi ko penkala...Pa kako nekada njih ne pretresaju, pa gde su stare dobre racije...jaooo...e moj Beograde Kulovgrade... Drzava dozvolila pa radi ko sta hoce...

Jelena

pre 10 godina

U kojoj mi drzavi zivi Kolunbi Avganistanu u 20 h zakljucavaj te stanove kiuce i nema izlaska ma nisi bezbedan ni usred dana ,svaki dan nova i nova ubistva prst na celo DACICU VUCICU VELJOVICU.. Dosta vise lazi ilicete uvesti red u drzavi ili napustite funkcije mnogo je postenije..
(ljubisa, 19. maj 2013 10:14)
Ljubi[a, u pravu ste, ali šta očekivati u zemlji u kojoj premijer i ministar policije izjavljuje da je višestruko ubodno ranjavanje, tradicionalna prijateljska svađa?
Zašto su Dačiči i Vučić išli da posete Danilović? Zašto je Dačič dao ovako sramnu i skandaloznu izjavu?
Da li je Danilović ravnopravniji građanin ove zemlje, od bilo koga od nas?
Kada će Srbija i da li će ikada postati pristojno mesto za život?
Sa ovakvim ministrom policije NIKADA!!!!!

ljubisa

pre 10 godina

U kojoj mi drzavi zivi Kolunbi Avganistanu u 20 h zakljucavaj te stanove kiuce i nema izlaska ma nisi bezbedan ni usred dana ,svaki dan nova i nova ubistva prst na celo DACICU VUCICU VELJOVICU.. Dosta vise lazi ilicete uvesti red u drzavi ili napustite funkcije mnogo je postenije..

NABUKODONOSOR

pre 10 godina

Kriminalac u rafalnoj paljbi ubijen na ulazu u pekaru u centru Beograda, upucao devojku u auto-školi na Konjarniku, siledžije maltretirale i silovale babu od 84 godine u nekoj nedođiji kod Kuršumlije, od zalutalog metka na Adi ranjena devojka preminula u bolnici, huligani sa bejzbol palicama protutnjali Urgentnim centrom, uzorni domaćin pištoljem istrebio komšiluk, učenici šamaraju nastavnike po školama, kontrolori tuku putnike po autobusima, putnici prebijaju vozače istih tih autobusa, lekari puštaju pacijente da umru ne pružajući im adekvatne usluge, tuča na stadionu, tuča oko stadiona, verbalni i ko zna kakvi još sukobi u tunelu stadiona, međusobni obračun pesnicama košarkaša u Čačku, policijska tortura nedužnih građana, sve češći nasrtaji građana na policiju, porodično nasilje ko cveće u proleće u punom cvatu, itd., itd... Ima li u zemlji Srbiji neko betbedno mesto?

zoran

pre 10 godina

Ovi novi (stari) na vlasti su pre izbora obećavali promene. I promenilo se. Još je gore nego što je bilo.

Dok ne dođe Živković da opet uvede Sablju na jedno deset godina, nema nama ništa ni od EU niti spasa od kriminalaca i ludaka...

iskustvo uci

pre 10 godina

@Kraja, da dodam sramotno ponasanje poicije. Cetvrtak, Novi Sad, raskrsnica Futoske i Hajduk Veljove oko 14 casova, kola sa trojicom kratko osisanih policajaca koji su frajerski sa otvorenim ustima zvakali zvaku i sa obaveznim izbacenim laktom su napravili polukrug preko pesackog prelaza. A samo jedna kola su bila u traci za skretanje levo. Bez rotacije. Sta li tek drugo rade? I posle se cudimo kriminalu.

paun

pre 10 godina

samo opusteno... ovo je jos jedna u nizu tradiocionalnih sprskih svadja prijatelja... sve je pod kontrolom, nista neuobicajeno ili za osudu se ne desava.

birac

pre 10 godina

Ja imam utisak da zivim u Somaliji...Kao i vecina mojih prijatelja..
Izboden Danilovic, devojka upucana u glavu, krvave tuce na sve strane, gradom, cim padne mrak, haraju horde sa flasama piva od 2 litre, maltretiraju ljude, lome, prave haos...
Ima li ova Drzava, ili ono sto se samo tako zove, Policiju?
Ako sa tim bandama na kraj ne mogu izaci ulicne patrole, MUP ima siroku lepezu jedinica koje mogu - Interventna, Brigada policije, SAJ..
Ako Ivica Dacic i Veljovic,Direktor Policije ne umeju,nece,ili ne smeju da se obracunaju sa njima,onda neka kazu narodu - Ljudi,mi smo nemocni,naoruzajte se i branite se sami!
U medjuvremenu,mi cemo Vas kaznjavati kada vrsite stravicne zlocine - pricate telefonom u kolima,niste dali zmigavac na vreme,pogresno ste se prestrojili,malo brze vozili od dozvoljenog,presli ste ulicu van pesackog itd itd...
Ja sam odrastao u Titovo vreme,ono koje nije valjalo,za razliku od ovoga koje je ,je li,perfektno..Kada vas Milicija(tako se tada zvalo)vidi posle ponoci na ulici,pijanog,bahatog i sl,zreli ste za samaranje,batine i ostale "vaspitne" mere da vam nikada u zivotu ne padne na pamet da to ponovite..A ako vam nadju noz,ili ne daj Boze pistolj,odmah 5 godina zatvora..
Pa ko voli da ponovi,nek izvoli..
Sad smo dosli u situaciju,koju vidimo svaki dan,da 90% hapsenja izvodi SAJ,ciji to posao nije,a zasto?Drustvo se toliko kriminalizovalo da obicni policajci ne smeju da krenu u ta hapsenja jer ce biti ubijeni..
Jadana Srbijo,dokle si stigla...

Aleksandar

pre 10 godina

@(Ime, 19. maj 2013 11:39)

E tu grešiš i problem je baš u tome što svako meri zakone po svom kantaru pa određuje šta 'direktno ugrožava' a šta ne, pa se u skladu s tim i ponaša. Za nekog mandrila voziti 200 km/h po gradu nije ugrožavanje saobraćaja, baš kao što za nekog drugog to nije vožnja na ćelavim guamam a za nekog trećeg vožnja sa 1 promila alkohola u krvi... svi imaju neki svoj aršin i svako tumači zakone kako mu odgovaraju.

Svetla prilično pomažu u opažanju vozila na vreme čak i po vrelom sunčanom danu, zapravo tada još više i pomažu. Pomažu i u gradskoj vožnji da lakše opaziš da li se neko kreće i koliko brzo.

Nepropisno parkiranje svakog dana ugrožava saobraćaj jer drugi učesnici u saobraćaju moraju da zaobilaze nepropisno parkiranog i time koriste saobraćajnice na nepredviđen način. Mnogi parkiraju tik uz raskrsnicu pa se od njih ne može videti nadolazeći saobraćaj što tek ugrožava bezbednost. Mnogi pešaci moraju na kolovoz zbog mandrila koji zauzmu trotoar što je statistički najčešći uzrok obaranja pešaka. Nisi ni svestan koliko nepropisno parkiranje ugrožava saobraćaj.

Pojas itekako može ugroziti bezbednost jer pri sudaru može da zadrži vozača kako bi on mogao dalje da iskontroliše vozilo, ali i da nije toga ako neko u nesreći pogine zato što nije vezan druga osoba ga mora nositi na duši, a ako ne pogine mora ga društvo lečiti zbog njegove sopstvene gluposti. O posledicama po društvo da ne govorimo jer se ne može sračunati cena ljudskog života.

Pera

pre 10 godina

Srbija je puna maco muskarcina, najboljih vozaca, ljubavnika, politicara.
Sve ovove se moze stati na kraj, samo kada Vlast to bude zelela.
Znaci, nikada.

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Kad svane novi dan, prvo prebrojimo zrtve od protekle noci...
Najveci protivnici "Sablje" sada su rezim ove kvazi-drzave.
Sta se drugo moglo ocekivati?

lucidna duša

pre 10 godina

Ja se i dalje pitam gde je tu policija.. Bulevar, centar grada, vikendom i druga kritična mesta, nigde nikoga. Što kaže komentatorka dole, za pola sata na jednoj raskrsnici može se skloniti 10 potencijalnih ubica. Na Bulevaru u sred dana trke u dve trake, gledamo skandale svaki dan i šta možemo, da se zgražavamo i čekamo da postanemo žrtve..

katica popović

pre 10 godina

Mesta čuđenju nema, zašto? Za ideologe koji nas vode 24 godine (Anfilohija, Atanasija, Voju zarđalu kašiku, dr Voju, Miru i Slobu i &) Srbija ne treba da liči na Švajcarsku, Dansku, Češku, Norvešku, Švedsku,...., o ostale evropske zemlje (jer da liči na njih, kažu ti ideolozi, Srbija bi načisto propala i nestala) nego treba da liči na Meksiko, Kolumbiju, Kubu (a kad ličiš na njih, kažu ti ideolozi, ima da procvetaš). E pa eto narode tako to izgleda u tim dičnim zemljama. Ako 24 godine radiš na tome da uništiš načisto, dibidus, građansku kulturu evropskog tipa, učinci su stigli... Omladina rasla ko KOROV.
Ps. mi koji smo godinama upozoravali kako će se to završiti po Srbiju smo proglašeni "izdajnicima" a ta bratija sebe smatra patriJotama!

Ime

pre 10 godina

..samo da ne ostane u senci upucavanja: Do kada ce vise motociklisti da se izivljavaju po (losim) putevima!? Skoro je jedan milicajac, vozac motora, tako besneo i usmrtio upola mladju devojku (20 godina), nisu imali kacige. On je preziveo, jedva. To su dvostruki standardi - oni koji trebaju zakon da predstavljaju, krse ga. Sa druge strane kaznjavaju se gradjani za krsenje saobracajnih propisa, koji apsolutno nemaju direktno ugrozavanje saobracaja (svetla, pojas, parkiranje).

Labud

pre 10 godina

Uprkos tehnoloskim dostignucima mi rapidno idemo nazad ka toljagama i pecinama. Ono sto mene zgrazava u poslednjih mesec dana ovo je 4-ti put da su zene zrtve. Prvo one 2 u istom danu, onda nesrecna preminula devojka na Adi, pa ovo sada. Jeste da zena ima vise u Srbiji, ali ovo je anomalija.
Ljudi koji su vukli naciju u ratove nisu brinuli da se to uvek vraca kao bumerang. Na kraju krajeva, na ovom sajtu je bila vest pre izvesnog vremena kako u Srbiji najvise stradaju ljudi izmedju 18 i 40 godina od svih evropskih zemalja, pa da li to bilo u saobracaju ili od nasilja, zrtvi je sve jedno.

milicajac

pre 10 godina

Evo da se ne porede veliki gradovi, ja zivim u gradicu od cca 9k ljudi, klinci se razvaljuju od narkotika sto za posledice ima obijanje kuca, prodavnica... naravno policija napravi uvidjaj i to je to. vikendom deca pijana ko letve ako se vratis kuci pre 5 onda nisi lik. naravno tuce su na dnevnom redu i tu policija dolazi tek posle tuce jer se plase same tuce i ucesnika (deca seoskih politicara).
Svojevremeno kad smo napravili neko s... dosla je patrola i pola kafane je dobilo prvo samarcine a tek posle su pitali sta je bilo. A danas ubijes coveka i postanes heroj nacije. Bolesno.
Drustvo je u katastrofalnom stanju, ljudi se tripuju da zive na nivou a u stavri grcaju u dugovima ali deca imaju krpice, nove telefone (sto bi trebalo da je normalo) idoli su kriminalci i olos. Na tv je farme, VB, grand ...kic, sund... ispiranje mozga. Ovo nam sve daje pravu sliku u kakvom je stanju srbija.
Generalno smo sami krivi, majbolja je recenica i z filma : ma nije Slobo kriv...

Zemun_grad

pre 10 godina

@ Jezivo
Šta znači smrtna kazna kada strah od nje ne postoji?
Čim je ovaj psihopata odneo nju na ulicu nakon pucanja, kako bi potražio pomoć, to znači da nije ni bio svoj kada je stisnuo okidač.

Gradjanin

pre 10 godina

Dokle vise ti debili sa IQ 20 po Beogradu i Novom Sadu vecinom, a i drugim gradovima (jer ih papci kopiraju) da se majmunisu sa oruzjem? DOKLE?!

Jel ne mogu sudijama da se daju uputstva da osudjuju na maksimum propisan zakonom upravo kao preventivu drugima?

Ona

pre 10 godina

Ja ne mogu ni da zamislim kako je njenim roditeljima, kad se meni zeludac skamenio. Koji je to osecaj ocaja i nemoci. Teoretski bih joj mogla biti majka. I ne mogu ni da zamislim kako je imati decu tog uzrasta u Srbiji anno domini 2013, bilo da su devoke ili momci.

Haos se stvori lako, ali red iz haosa nikako. Kad su ucestvovali u stvaranju onog sr... 90 tih, ne verujem da su razumeli dokle cemo se uvaliti.

Mikula

pre 10 godina

Gde su direktor i ministar policije sa ostavkama u ruci ?????
Šta uopšte radi policija ove zemlje osim ako nije u dilu sa kriminalcima, a hapse neke nebitne krimose da zamažu oči javnosti? Ili se policija više bavi da političare koji su na vlasti održi na toj vlasti, a uzgred što se zaradi zaradi se (droga, saobraćajne kazne, dojave velikim bosovima za akcije hapšenja). Koliko ja vidim obični saobraćajci imaju najmodernije mobilne, svi puše malboro ,voze ekstra kola, vise po kladionicama i troše velike pare na klađenje, a svi zadrigli i po 120 kila imaju, e mogu da zamislim šta rade ovi iz žandarmerije ili ove elitnije jedinice? Ako se zna da te pronevere i mito rade pojedini policajci, a ne svi, zašto ih kolege ne hapse? Što ih čuvaju, da bi ih ovi brukali?
Nisam nikada bio za komunizam, ali Ranković je bio policajačina za ove današnje a svi vi biste kod njega bili pohapšeni za jednu noć!

Nbg

pre 10 godina

"prodje li jedna noc u beogadu da neko ne bude izboden, izresetan, silovan, masakriran...?"
(dre kinez, 19. maj 2013 10:09)

Postoji li takva noc u Njujorku, Buenos Airesu, Sidneju.... ? U naizgled mirnom i druzeljubivom Torontu, gde sam ziveo, ima preko 80 ubistava godisnje. To je realnost SVIH velikih gradova. Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!

Milan Krstic

pre 10 godina

I tako nadju pistolj dokazanom problematicnom mladicu,privedu ga, puste ga da se brani sa slobode, dobije uslovnu ili par meseci zatvora i to je to...e dokle god se tako postupa bice problema i nesreca...

Lalegator

pre 10 godina

Postoji li takva noc u Njujorku, Buenos Airesu, Sidneju.... ? U naizgled mirnom i druzeljubivom Torontu, gde sam ziveo, ima preko 80 ubistava godisnje. To je realnost SVIH velikih gradova. Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!
(Nbg, 19. maj 2013 11:58)

Velika Ivanca...Daj razmisli pre nego sto postujes.

Nikola Medicinovic

pre 10 godina

Dobro jutro Srbijo ! Devojci zelim da se izvuce sa sto manje posledica. Pocinitelju zelim najgore .
(zoki, 19. maj 2013 10:52)

zoki,

ja tebi zelim vise pameti a manje emocija da bi shvatio da ova devojka, ako uopste prezivi, nikada vise nece biti ono sto je bila . Tezak invalid a jos teze je sto ce invalid u Srbiji biti .

dejan

pre 10 godina

Postoji li takva noc u Njujorku, Buenos Airesu, Sidneju.... ? U naizgled mirnom i druzeljubivom Torontu, gde sam ziveo, ima preko 80 ubistava godisnje. To je realnost SVIH velikih gradova. Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!.....Glupo poredjenje, Njujork ima vise stanovnika nego cela Srbija, pa je glupo uporedjivati sa Bgd-om

Zoran kg

pre 10 godina

U Cikagu se pre par meseci desio nesvakidasnji slucaj nezabelezen zadnjih 30-tak godina proslo je 24 casa a da se nije desilo ubistvo,i to u Americi zemlji poznatoj po rigoroznim vise decenijiskim kaznama za ubistva.Ako neko resi nekoga da ubije tu ne pomaze ni ministar ni zatvor ni sud.Nego ovde ptice zlosutnice jedva cekaju da se nesto desi da bi pljuvali po svemu postojecem u Srbiji.

Flavie sa Slavije

pre 10 godina

Mi imamo apelacioni sud, sud slobode za krimose, malo platis i napolju si. Mi imamo i specijalnog djavoljeg advokata, zna se ko je, bio nekada u SPO, taj zna kome treba dati.

ice9

pre 10 godina

Ohoho pa to bas blizu mene, tolko se da vam kazem bagre dovuklo u taj kraj a murija nece ni da dodje kad ih zovemo zbog problema koje prave ovakvi likovi i njima slicni, milicija ne radi posao, sudstvo ne radi svoj posao pa sta normalan svet da radi pitam ja vas?

roske

pre 10 godina

Izmeniti zakon i uvesti drasticne kazne,svima osim sluzbenim licima u toku obavljanja duznosti,za nosenje vatrenog oruzja 5 godina zatvora,tj prinudnog rada,ali ne od 6 meseci do 5 godina,vec 5 godina ili novcana kazna u iznosu od 500.000 dinara.Vecina bi se zamislila.

Don Giovanni

pre 10 godina

Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!
(Nbg, 19. maj 2013 11:58)

U, al' tebi mora da je lepo u uzbudljivom noćnom Beogradu! Vrlo ti je dobar predlog za odlazak na selo ko hoće miran i dosadan život. Čujem da u Velikoj Ivanči ima vrlo jeftinih placeva i kuća.
A treba se raspitati i za okolinu Kuršumlije. Kažu da tamo ima mnogo finih ljudi, koji obožavaju starije dame.

Mi tamo kad ono medjutim

pre 10 godina

Casovi voznje po danu i uvece postoje. Jesu ovi nocni casovi po novom zakonu, nisam u toku!? Vlasnika skole debelo kazniti za prekrsaj jer mu firma radi prekovremeno... muka mi je vise od ovih vesti...

milan

pre 10 godina

Da li se neko zakaci za cinjenicu da jedan 26-godisnjak poseduje i nosi sa sobom legalno oruzje. Kladim se da mu je tata neka poznata licnost u aktuelnoj politici inace nema drugog razloga da jedan tako mlad covek koji ocigledno nije ni zreo za nosenje oruzja, dobije uopste dozvolu.

Apple fan

pre 10 godina

@Aleksandar: skoro ne pročitah bolji komentar, fali ti samo završna poruka - svako treba da prvo od sebe pođe i počisti svoje dvorište, samo tako će nam biti bolje.

s.

pre 10 godina

"U medjuvremenu,mi cemo Vas kaznjavati kada vrsite stravicne zlocine - pricate telefonom u kolima,niste dali zmigavac na vreme,pogresno ste se prestrojili,malo brze vozili od dozvoljenog,presli ste ulicu van pesackog itd itd."

(birac, 19. maj 2013 14:27)

Mislim da ne treba da bagatelises prekrsaje koje si naveo, policija mora sve nedozvoljene radnje da sankcionise, ako moze da se telefonira u toku voznje i ne daje migavac kada se skrece, zasto ne bi moglo i nelegalno oruzje da se nosi gradom.
Ako kafedzije mogu da maltretiraju gradjane galamom i muzikom (upravo se u kafani "Korcagin" sprema jedno za 25.maj) onda je i svaki drugi vid maltretiranja dozvoljen, a od toga do fizickog maltretiranja je samo mali korak, razmislite.
Samo totalno pridrzavanje zakona u svim njegovim aspektima moze doneti malo mira u ovom gradu.

Milos

pre 10 godina

Za sve one koji se ovde razbacuju velikim gradovima i nasiljem, sa svojim "U SVIM VELIKIM gradovima"...

Pogledajte statistike za Tokyo i Seoul. Gradovi od 35 i 25 miliona stanovnika...

lala

pre 10 godina

Za ubistvo policijski pritvor 48 sati. Umesto da tužilaštvo za to vreme prikupi dokaze, zakaže suđenje i sve se završava za 5 radnih dana. Sprdnja od državnih organa.

!@#

pre 10 godina

Molim da se '90te vrate i za pandure, a ne samo za kriminalce i ... Neka lemaju barabe gde god stignu. Pardon, nikada nisu tukli po policijskim stanicama, ali su im hodnici bili zatrpani korama banana. Lako je bilo okliznuti se.

Bari1991

pre 10 godina

@Aleksandar: skoro ne pročitah bolji komentar, fali ti samo završna poruka - svako treba da prvo od sebe pođe i počisti svoje dvorište, samo tako će nam biti bolje.
(Apple fan, 19. maj 2013 12:49)


Klasicno spinovanje i besciljno i bezvredno filozofiranje da bi se dospelo u centar paznje!!!E to je taj komentar.

Nbg

pre 10 godina

"prodje li jedna noc u beogadu da neko ne bude izboden, izresetan, silovan, masakriran...?"
(dre kinez, 19. maj 2013 10:09)

Postoji li takva noc u Njujorku, Buenos Airesu, Sidneju.... ? U naizgled mirnom i druzeljubivom Torontu, gde sam ziveo, ima preko 80 ubistava godisnje. To je realnost SVIH velikih gradova. Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!

Zoran kg

pre 10 godina

U Cikagu se pre par meseci desio nesvakidasnji slucaj nezabelezen zadnjih 30-tak godina proslo je 24 casa a da se nije desilo ubistvo,i to u Americi zemlji poznatoj po rigoroznim vise decenijiskim kaznama za ubistva.Ako neko resi nekoga da ubije tu ne pomaze ni ministar ni zatvor ni sud.Nego ovde ptice zlosutnice jedva cekaju da se nesto desi da bi pljuvali po svemu postojecem u Srbiji.

zoran

pre 10 godina

Ovi novi (stari) na vlasti su pre izbora obećavali promene. I promenilo se. Još je gore nego što je bilo.

Dok ne dođe Živković da opet uvede Sablju na jedno deset godina, nema nama ništa ni od EU niti spasa od kriminalaca i ludaka...

dejan

pre 10 godina

Postoji li takva noc u Njujorku, Buenos Airesu, Sidneju.... ? U naizgled mirnom i druzeljubivom Torontu, gde sam ziveo, ima preko 80 ubistava godisnje. To je realnost SVIH velikih gradova. Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!.....Glupo poredjenje, Njujork ima vise stanovnika nego cela Srbija, pa je glupo uporedjivati sa Bgd-om

ljubisa

pre 10 godina

U kojoj mi drzavi zivi Kolunbi Avganistanu u 20 h zakljucavaj te stanove kiuce i nema izlaska ma nisi bezbedan ni usred dana ,svaki dan nova i nova ubistva prst na celo DACICU VUCICU VELJOVICU.. Dosta vise lazi ilicete uvesti red u drzavi ili napustite funkcije mnogo je postenije..

Bari1991

pre 10 godina

@Aleksandar: skoro ne pročitah bolji komentar, fali ti samo završna poruka - svako treba da prvo od sebe pođe i počisti svoje dvorište, samo tako će nam biti bolje.
(Apple fan, 19. maj 2013 12:49)


Klasicno spinovanje i besciljno i bezvredno filozofiranje da bi se dospelo u centar paznje!!!E to je taj komentar.

Lalegator

pre 10 godina

Postoji li takva noc u Njujorku, Buenos Airesu, Sidneju.... ? U naizgled mirnom i druzeljubivom Torontu, gde sam ziveo, ima preko 80 ubistava godisnje. To je realnost SVIH velikih gradova. Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!
(Nbg, 19. maj 2013 11:58)

Velika Ivanca...Daj razmisli pre nego sto postujes.

Kraj

pre 10 godina

Citajuc sve vesti iz svih oblasti mogu samo da kazem da je ljudska vrsta skoro dostigla vrhunac u zlu i da se pomolimo jer me nebi cudilo da uskoro svi nestanemo sa ove planete.
Kad su nestali dinosauri nestace i ljudi...osim ako se nepopravimo u svemu ali to je vec naucna fantastika.

Jezivo

pre 10 godina

Devojci 91'/92' godište pucano u lice...

O moj bože.

Ja sam za da se uvede fizički rad kao kazneni postupak, nakon završenog robijanja - smrtna kazna.

Pa da vidimo da li se isplati mahati pištoljem.

Do tada, umirite ljudi, nikog nije ni briga što niste dovoljno 'jaki;jači;luđi'.

Srećno vam bilo kada sledeći izađete na ulicu.

Nikola Medicinovic

pre 10 godina

Dobro jutro Srbijo ! Devojci zelim da se izvuce sa sto manje posledica. Pocinitelju zelim najgore .
(zoki, 19. maj 2013 10:52)

zoki,

ja tebi zelim vise pameti a manje emocija da bi shvatio da ova devojka, ako uopste prezivi, nikada vise nece biti ono sto je bila . Tezak invalid a jos teze je sto ce invalid u Srbiji biti .

katica popović

pre 10 godina

Mesta čuđenju nema, zašto? Za ideologe koji nas vode 24 godine (Anfilohija, Atanasija, Voju zarđalu kašiku, dr Voju, Miru i Slobu i &) Srbija ne treba da liči na Švajcarsku, Dansku, Češku, Norvešku, Švedsku,...., o ostale evropske zemlje (jer da liči na njih, kažu ti ideolozi, Srbija bi načisto propala i nestala) nego treba da liči na Meksiko, Kolumbiju, Kubu (a kad ličiš na njih, kažu ti ideolozi, ima da procvetaš). E pa eto narode tako to izgleda u tim dičnim zemljama. Ako 24 godine radiš na tome da uništiš načisto, dibidus, građansku kulturu evropskog tipa, učinci su stigli... Omladina rasla ko KOROV.
Ps. mi koji smo godinama upozoravali kako će se to završiti po Srbiju smo proglašeni "izdajnicima" a ta bratija sebe smatra patriJotama!

Ime

pre 10 godina

..samo da ne ostane u senci upucavanja: Do kada ce vise motociklisti da se izivljavaju po (losim) putevima!? Skoro je jedan milicajac, vozac motora, tako besneo i usmrtio upola mladju devojku (20 godina), nisu imali kacige. On je preziveo, jedva. To su dvostruki standardi - oni koji trebaju zakon da predstavljaju, krse ga. Sa druge strane kaznjavaju se gradjani za krsenje saobracajnih propisa, koji apsolutno nemaju direktno ugrozavanje saobracaja (svetla, pojas, parkiranje).

Don Giovanni

pre 10 godina

Mislim da previse pljujete Beograd, agresije i kriminala svuda ima. Ako hocete miran zivot, idite na selo!
(Nbg, 19. maj 2013 11:58)

U, al' tebi mora da je lepo u uzbudljivom noćnom Beogradu! Vrlo ti je dobar predlog za odlazak na selo ko hoće miran i dosadan život. Čujem da u Velikoj Ivanči ima vrlo jeftinih placeva i kuća.
A treba se raspitati i za okolinu Kuršumlije. Kažu da tamo ima mnogo finih ljudi, koji obožavaju starije dame.

savo matic

pre 10 godina

pucano u glavu, znaci pokusaj ubistva, pa pocinitelj je vec trebao biti u hapsu, jos samo da napisete da je nepoznat, a poslje da ima debeli dosje..

Mi tamo kad ono medjutim

pre 10 godina

Casovi voznje po danu i uvece postoje. Jesu ovi nocni casovi po novom zakonu, nisam u toku!? Vlasnika skole debelo kazniti za prekrsaj jer mu firma radi prekovremeno... muka mi je vise od ovih vesti...

Labud

pre 10 godina

Uprkos tehnoloskim dostignucima mi rapidno idemo nazad ka toljagama i pecinama. Ono sto mene zgrazava u poslednjih mesec dana ovo je 4-ti put da su zene zrtve. Prvo one 2 u istom danu, onda nesrecna preminula devojka na Adi, pa ovo sada. Jeste da zena ima vise u Srbiji, ali ovo je anomalija.
Ljudi koji su vukli naciju u ratove nisu brinuli da se to uvek vraca kao bumerang. Na kraju krajeva, na ovom sajtu je bila vest pre izvesnog vremena kako u Srbiji najvise stradaju ljudi izmedju 18 i 40 godina od svih evropskih zemalja, pa da li to bilo u saobracaju ili od nasilja, zrtvi je sve jedno.

paun

pre 10 godina

samo opusteno... ovo je jos jedna u nizu tradiocionalnih sprskih svadja prijatelja... sve je pod kontrolom, nista neuobicajeno ili za osudu se ne desava.

Jelena

pre 10 godina

U kojoj mi drzavi zivi Kolunbi Avganistanu u 20 h zakljucavaj te stanove kiuce i nema izlaska ma nisi bezbedan ni usred dana ,svaki dan nova i nova ubistva prst na celo DACICU VUCICU VELJOVICU.. Dosta vise lazi ilicete uvesti red u drzavi ili napustite funkcije mnogo je postenije..
(ljubisa, 19. maj 2013 10:14)
Ljubi[a, u pravu ste, ali šta očekivati u zemlji u kojoj premijer i ministar policije izjavljuje da je višestruko ubodno ranjavanje, tradicionalna prijateljska svađa?
Zašto su Dačiči i Vučić išli da posete Danilović? Zašto je Dačič dao ovako sramnu i skandaloznu izjavu?
Da li je Danilović ravnopravniji građanin ove zemlje, od bilo koga od nas?
Kada će Srbija i da li će ikada postati pristojno mesto za život?
Sa ovakvim ministrom policije NIKADA!!!!!

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Kad svane novi dan, prvo prebrojimo zrtve od protekle noci...
Najveci protivnici "Sablje" sada su rezim ove kvazi-drzave.
Sta se drugo moglo ocekivati?

Smesni smo

pre 10 godina

Ma daj bre ljudi pa mene policija u Beogradu legitimise i pise mi kaznu jer sam dosao na nedelju dana u Bg i nisam se prijavio...a ovamo pola Beograda pistolje nosi ko penkala...Pa kako nekada njih ne pretresaju, pa gde su stare dobre racije...jaooo...e moj Beograde Kulovgrade... Drzava dozvolila pa radi ko sta hoce...

Aleksandar

pre 10 godina

@(Ime, 19. maj 2013 11:39)

E tu grešiš i problem je baš u tome što svako meri zakone po svom kantaru pa određuje šta 'direktno ugrožava' a šta ne, pa se u skladu s tim i ponaša. Za nekog mandrila voziti 200 km/h po gradu nije ugrožavanje saobraćaja, baš kao što za nekog drugog to nije vožnja na ćelavim guamam a za nekog trećeg vožnja sa 1 promila alkohola u krvi... svi imaju neki svoj aršin i svako tumači zakone kako mu odgovaraju.

Svetla prilično pomažu u opažanju vozila na vreme čak i po vrelom sunčanom danu, zapravo tada još više i pomažu. Pomažu i u gradskoj vožnji da lakše opaziš da li se neko kreće i koliko brzo.

Nepropisno parkiranje svakog dana ugrožava saobraćaj jer drugi učesnici u saobraćaju moraju da zaobilaze nepropisno parkiranog i time koriste saobraćajnice na nepredviđen način. Mnogi parkiraju tik uz raskrsnicu pa se od njih ne može videti nadolazeći saobraćaj što tek ugrožava bezbednost. Mnogi pešaci moraju na kolovoz zbog mandrila koji zauzmu trotoar što je statistički najčešći uzrok obaranja pešaka. Nisi ni svestan koliko nepropisno parkiranje ugrožava saobraćaj.

Pojas itekako može ugroziti bezbednost jer pri sudaru može da zadrži vozača kako bi on mogao dalje da iskontroliše vozilo, ali i da nije toga ako neko u nesreći pogine zato što nije vezan druga osoba ga mora nositi na duši, a ako ne pogine mora ga društvo lečiti zbog njegove sopstvene gluposti. O posledicama po društvo da ne govorimo jer se ne može sračunati cena ljudskog života.

Zemun_grad

pre 10 godina

@ Jezivo
Šta znači smrtna kazna kada strah od nje ne postoji?
Čim je ovaj psihopata odneo nju na ulicu nakon pucanja, kako bi potražio pomoć, to znači da nije ni bio svoj kada je stisnuo okidač.

Mikula

pre 10 godina

Gde su direktor i ministar policije sa ostavkama u ruci ?????
Šta uopšte radi policija ove zemlje osim ako nije u dilu sa kriminalcima, a hapse neke nebitne krimose da zamažu oči javnosti? Ili se policija više bavi da političare koji su na vlasti održi na toj vlasti, a uzgred što se zaradi zaradi se (droga, saobraćajne kazne, dojave velikim bosovima za akcije hapšenja). Koliko ja vidim obični saobraćajci imaju najmodernije mobilne, svi puše malboro ,voze ekstra kola, vise po kladionicama i troše velike pare na klađenje, a svi zadrigli i po 120 kila imaju, e mogu da zamislim šta rade ovi iz žandarmerije ili ove elitnije jedinice? Ako se zna da te pronevere i mito rade pojedini policajci, a ne svi, zašto ih kolege ne hapse? Što ih čuvaju, da bi ih ovi brukali?
Nisam nikada bio za komunizam, ali Ranković je bio policajačina za ove današnje a svi vi biste kod njega bili pohapšeni za jednu noć!

birac

pre 10 godina

Ja imam utisak da zivim u Somaliji...Kao i vecina mojih prijatelja..
Izboden Danilovic, devojka upucana u glavu, krvave tuce na sve strane, gradom, cim padne mrak, haraju horde sa flasama piva od 2 litre, maltretiraju ljude, lome, prave haos...
Ima li ova Drzava, ili ono sto se samo tako zove, Policiju?
Ako sa tim bandama na kraj ne mogu izaci ulicne patrole, MUP ima siroku lepezu jedinica koje mogu - Interventna, Brigada policije, SAJ..
Ako Ivica Dacic i Veljovic,Direktor Policije ne umeju,nece,ili ne smeju da se obracunaju sa njima,onda neka kazu narodu - Ljudi,mi smo nemocni,naoruzajte se i branite se sami!
U medjuvremenu,mi cemo Vas kaznjavati kada vrsite stravicne zlocine - pricate telefonom u kolima,niste dali zmigavac na vreme,pogresno ste se prestrojili,malo brze vozili od dozvoljenog,presli ste ulicu van pesackog itd itd...
Ja sam odrastao u Titovo vreme,ono koje nije valjalo,za razliku od ovoga koje je ,je li,perfektno..Kada vas Milicija(tako se tada zvalo)vidi posle ponoci na ulici,pijanog,bahatog i sl,zreli ste za samaranje,batine i ostale "vaspitne" mere da vam nikada u zivotu ne padne na pamet da to ponovite..A ako vam nadju noz,ili ne daj Boze pistolj,odmah 5 godina zatvora..
Pa ko voli da ponovi,nek izvoli..
Sad smo dosli u situaciju,koju vidimo svaki dan,da 90% hapsenja izvodi SAJ,ciji to posao nije,a zasto?Drustvo se toliko kriminalizovalo da obicni policajci ne smeju da krenu u ta hapsenja jer ce biti ubijeni..
Jadana Srbijo,dokle si stigla...

kraja

pre 10 godina

...posle povrede motocikliste na bulevaru, sto je bilo dosta iza ponoci, u naredna dva sata su bulevarom oko vuka "urlali" motori obesnih motordzija...
...sudeci po zvucima, motori su se vrteli u "crvenom", brzine su menjane u delicima sekunde, a verovatno da se islo i do 200 na sat...
...za ovo sve krivim policiju, jer sa ovolikim brzinama, postujuci zakon, ti ljudi vise ne bi seli na motor...
...policija ne mora da koristi svoje "bele" motore i ljude u uniformama, znacka je dovoljna, a za noc bi smirili po desetak ubica...za voznju preko 100 na sat, oduzimanje dozvole i motora na licu mesta...
...ali zasto kad mogu da sikaniraju vozace za pojas, prekoracenje brzine 10%, nemanje nalepnice na staklu...

Flavie sa Slavije

pre 10 godina

Mi imamo apelacioni sud, sud slobode za krimose, malo platis i napolju si. Mi imamo i specijalnog djavoljeg advokata, zna se ko je, bio nekada u SPO, taj zna kome treba dati.

NABUKODONOSOR

pre 10 godina

Kriminalac u rafalnoj paljbi ubijen na ulazu u pekaru u centru Beograda, upucao devojku u auto-školi na Konjarniku, siledžije maltretirale i silovale babu od 84 godine u nekoj nedođiji kod Kuršumlije, od zalutalog metka na Adi ranjena devojka preminula u bolnici, huligani sa bejzbol palicama protutnjali Urgentnim centrom, uzorni domaćin pištoljem istrebio komšiluk, učenici šamaraju nastavnike po školama, kontrolori tuku putnike po autobusima, putnici prebijaju vozače istih tih autobusa, lekari puštaju pacijente da umru ne pružajući im adekvatne usluge, tuča na stadionu, tuča oko stadiona, verbalni i ko zna kakvi još sukobi u tunelu stadiona, međusobni obračun pesnicama košarkaša u Čačku, policijska tortura nedužnih građana, sve češći nasrtaji građana na policiju, porodično nasilje ko cveće u proleće u punom cvatu, itd., itd... Ima li u zemlji Srbiji neko betbedno mesto?

Apple fan

pre 10 godina

@Aleksandar: skoro ne pročitah bolji komentar, fali ti samo završna poruka - svako treba da prvo od sebe pođe i počisti svoje dvorište, samo tako će nam biti bolje.

roske

pre 10 godina

Izmeniti zakon i uvesti drasticne kazne,svima osim sluzbenim licima u toku obavljanja duznosti,za nosenje vatrenog oruzja 5 godina zatvora,tj prinudnog rada,ali ne od 6 meseci do 5 godina,vec 5 godina ili novcana kazna u iznosu od 500.000 dinara.Vecina bi se zamislila.

Ona

pre 10 godina

Ja ne mogu ni da zamislim kako je njenim roditeljima, kad se meni zeludac skamenio. Koji je to osecaj ocaja i nemoci. Teoretski bih joj mogla biti majka. I ne mogu ni da zamislim kako je imati decu tog uzrasta u Srbiji anno domini 2013, bilo da su devoke ili momci.

Haos se stvori lako, ali red iz haosa nikako. Kad su ucestvovali u stvaranju onog sr... 90 tih, ne verujem da su razumeli dokle cemo se uvaliti.

Milos

pre 10 godina

Za sve one koji se ovde razbacuju velikim gradovima i nasiljem, sa svojim "U SVIM VELIKIM gradovima"...

Pogledajte statistike za Tokyo i Seoul. Gradovi od 35 i 25 miliona stanovnika...

lala

pre 10 godina

Za ubistvo policijski pritvor 48 sati. Umesto da tužilaštvo za to vreme prikupi dokaze, zakaže suđenje i sve se završava za 5 radnih dana. Sprdnja od državnih organa.

lucidna duša

pre 10 godina

Ja se i dalje pitam gde je tu policija.. Bulevar, centar grada, vikendom i druga kritična mesta, nigde nikoga. Što kaže komentatorka dole, za pola sata na jednoj raskrsnici može se skloniti 10 potencijalnih ubica. Na Bulevaru u sred dana trke u dve trake, gledamo skandale svaki dan i šta možemo, da se zgražavamo i čekamo da postanemo žrtve..

iskustvo uci

pre 10 godina

@Kraja, da dodam sramotno ponasanje poicije. Cetvrtak, Novi Sad, raskrsnica Futoske i Hajduk Veljove oko 14 casova, kola sa trojicom kratko osisanih policajaca koji su frajerski sa otvorenim ustima zvakali zvaku i sa obaveznim izbacenim laktom su napravili polukrug preko pesackog prelaza. A samo jedna kola su bila u traci za skretanje levo. Bez rotacije. Sta li tek drugo rade? I posle se cudimo kriminalu.

!@#

pre 10 godina

Molim da se '90te vrate i za pandure, a ne samo za kriminalce i ... Neka lemaju barabe gde god stignu. Pardon, nikada nisu tukli po policijskim stanicama, ali su im hodnici bili zatrpani korama banana. Lako je bilo okliznuti se.

Milan Krstic

pre 10 godina

I tako nadju pistolj dokazanom problematicnom mladicu,privedu ga, puste ga da se brani sa slobode, dobije uslovnu ili par meseci zatvora i to je to...e dokle god se tako postupa bice problema i nesreca...

milan

pre 10 godina

Da li se neko zakaci za cinjenicu da jedan 26-godisnjak poseduje i nosi sa sobom legalno oruzje. Kladim se da mu je tata neka poznata licnost u aktuelnoj politici inace nema drugog razloga da jedan tako mlad covek koji ocigledno nije ni zreo za nosenje oruzja, dobije uopste dozvolu.

ice9

pre 10 godina

Ohoho pa to bas blizu mene, tolko se da vam kazem bagre dovuklo u taj kraj a murija nece ni da dodje kad ih zovemo zbog problema koje prave ovakvi likovi i njima slicni, milicija ne radi posao, sudstvo ne radi svoj posao pa sta normalan svet da radi pitam ja vas?

milicajac

pre 10 godina

Evo da se ne porede veliki gradovi, ja zivim u gradicu od cca 9k ljudi, klinci se razvaljuju od narkotika sto za posledice ima obijanje kuca, prodavnica... naravno policija napravi uvidjaj i to je to. vikendom deca pijana ko letve ako se vratis kuci pre 5 onda nisi lik. naravno tuce su na dnevnom redu i tu policija dolazi tek posle tuce jer se plase same tuce i ucesnika (deca seoskih politicara).
Svojevremeno kad smo napravili neko s... dosla je patrola i pola kafane je dobilo prvo samarcine a tek posle su pitali sta je bilo. A danas ubijes coveka i postanes heroj nacije. Bolesno.
Drustvo je u katastrofalnom stanju, ljudi se tripuju da zive na nivou a u stavri grcaju u dugovima ali deca imaju krpice, nove telefone (sto bi trebalo da je normalo) idoli su kriminalci i olos. Na tv je farme, VB, grand ...kic, sund... ispiranje mozga. Ovo nam sve daje pravu sliku u kakvom je stanju srbija.
Generalno smo sami krivi, majbolja je recenica i z filma : ma nije Slobo kriv...

s.

pre 10 godina

"U medjuvremenu,mi cemo Vas kaznjavati kada vrsite stravicne zlocine - pricate telefonom u kolima,niste dali zmigavac na vreme,pogresno ste se prestrojili,malo brze vozili od dozvoljenog,presli ste ulicu van pesackog itd itd."

(birac, 19. maj 2013 14:27)

Mislim da ne treba da bagatelises prekrsaje koje si naveo, policija mora sve nedozvoljene radnje da sankcionise, ako moze da se telefonira u toku voznje i ne daje migavac kada se skrece, zasto ne bi moglo i nelegalno oruzje da se nosi gradom.
Ako kafedzije mogu da maltretiraju gradjane galamom i muzikom (upravo se u kafani "Korcagin" sprema jedno za 25.maj) onda je i svaki drugi vid maltretiranja dozvoljen, a od toga do fizickog maltretiranja je samo mali korak, razmislite.
Samo totalno pridrzavanje zakona u svim njegovim aspektima moze doneti malo mira u ovom gradu.

Pera

pre 10 godina

Srbija je puna maco muskarcina, najboljih vozaca, ljubavnika, politicara.
Sve ovove se moze stati na kraj, samo kada Vlast to bude zelela.
Znaci, nikada.

Gradjanin

pre 10 godina

Dokle vise ti debili sa IQ 20 po Beogradu i Novom Sadu vecinom, a i drugim gradovima (jer ih papci kopiraju) da se majmunisu sa oruzjem? DOKLE?!

Jel ne mogu sudijama da se daju uputstva da osudjuju na maksimum propisan zakonom upravo kao preventivu drugima?