Petak, 17.05.2013.

09:29

Ko pruža otpor briselskom sporazumu

Potpisivanjem briselskog sporazuma Srbija je završila značajnu fazu, ali tu se ne može stati, briselski sporazum se mora i implementirati, kaže Vesna Pešić.

Izvor: B92

Ko pruža otpor briselskom sporazumu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Jagodiceva

pre 10 godina

Samo osudjivanje , i potom neprihvatanje sprovodjenja Briselskog sporazuma,
ide u prilog interesno politickim grupacijama, kojima pak, odgovara izvestan stepen anarhije, jedino zarad ostvarivanja svojih licnih interesa.
Ono sto ohrabruje, jeste cinjenica da je nacija dobrano prestala da bude masa podlozna manipulacijama , i pocela da prepoznaje pravu borbu u prave svrhe.

povremeni čitalac

pre 10 godina

Poštovani sugradjani čvrstih političkih uverenja, a sa problemima u percepciji realnosti,

evo pratim vas već 40 minuta kako manipulišete glasove na ovoj vesti, sa namerom da postavite komentare pozitivne po Vesnu Pešić na vrh liste. Jedna stvar mi nije jasna - ako uzmete u obzir političku orijentaciju B92, kako mislite da dodeljivanje neprirodno velikog broja glasova Vesni Pešić na sajtu B92 može bitno da utiče na njen rejting? Iz ovoga mogu samo da zaključim da imate neobučno usku percepciju realnosti, ili da ne znate šta ćete sa sobom. Trećeg nema.

Crni

pre 10 godina

Potpuno apoliticko stanoviste mladog coveka. Kako bas u vreme potpisivanja briselskog sporazuma, izbija afera sa Kacavendom i niz drugih? Vremenska linija dogadjaja je jako cudna, kao da neko svesno rezira sled dogadjaja. Takodje Vesna Pesic, Beba Popovic itd kao da su zaposleni kod istog sefa, stalno spominju neke centre moci, medju kojima su kolovodje SPC i SANU. Predlozio bih svima, od politickih stranaka, preko nevladinih organizacija, CEDSID-a...do organizacija za razvoj i promociju nauke. Da lepo objave, jednom godisnje sve izvore finansiranja, pa da narod lepo zna ko cije stavove i interese zastupa pa na osnovu toga neka se opredeli kome ce pruziti podrsku. A ne ovo mracenje svesti sa svih strana i na kraju se nezna nista, samo se narod stavi pred svrsen cin u izgovor "to je najmanje lose resenje", hajde makar jednom nadjite "najlosije od dobrih resenja" pa da vidimo kakva ce reakcija naroda biti tada.

Милош

pre 10 godina

Извињавам се ако испадам назадан и тако ретроградан... али мени се чини да отпор споразуму пружају сви они људи који знају да прочитају шта у споразуму пише и колико потписано руши правни систем у Србији. О томе колико је Србија безбедна за инвеститоре када се релативизују Закони и Устав процените сами...

Istina

pre 10 godina

Izgleda ljubav Pesiceve prema tandemu Dacic Nikolic Vucic nicim izazvana pred prosle izbore, polako pada. Cak ni ona ne moze da pravda ovako katastrofalnu vladu, a mnogo je doprinela da se ista sastavi. Stvarno su cudni njeni stavovi u zadnje vreme, kao da ds i ldp ne bi doveli do sporazuma sa RK, i to boljeg i za Srbe i za Srbiju, uz jasnu stratesku opredeljenost ka evroatlanskom savezu, EU, USA i NATO.

crnci i delj ostaju crni

pre 10 godina

Jos jedan penzioner u nok-autu.

Majko moja, ko meni vodi drzavu. A mutavi omladinci cute i/ili muljaju kao matorci im.
Nije cudo da gro onih sa slabim zivcima napusta zemlju.

Sokolac

pre 10 godina

Svi dobro znamo ko je protiv briselskog sporazuma i njegove primene. Srećom takvi su u manjini pa neće biti problema oko primene briselskog sporauuma na terenu.

nidža

pre 10 godina

Centar moći pokušava stvoriti DSS ali je očito izabrao pogrešne igrače u Jakšićima, Ristiću...A njihovo uporište u narodu ovde je minimalno.

Lanna

pre 10 godina

Crkvu je na politicku scenu Srbije uveo Dzindzic i vlada u kojoj je Pesickina stranka ucestvovala. Da je tada rekla ne mozda bi sve bilo drugacije. Ali nije. Sada je jako lako biti "pametan" i deliti lekcije. EU i nije bas neko drustvo danas sa svim desnicarima i rastucim rasizmom. Ne bih da branim Zarkovica, ali mislim da je on zelio reci upravo to.

Sasha

pre 10 godina

Vesna Pesic, BOGINJA! Gradjanski savez Srbije, iako ga vise nema, bio i ostao najmoralnija, najprincipijelnija i najobjektivnija stranka u istoriji Srbije!

glava za brisanje

pre 10 godina

Gospodjo Pesic, od svih zivih politicara gotivim samo Vas i Nejdzela Feridza. Uz dusno postovanje, ja bih glasao na jednom onakvom referendumu protiv sporazuma, ali zbog aflatoksina vise nego zbog Kosova. Mene brine sto se ovde kroz prste gleda trovacima, i zato ne bih podrzao taj sporazum. Jer me za mleko niko nista nije ni pitao, tamo gde me pitaju, ja zelim da zabrljam i d auradim protiv njih.
Tako, da protiv sporazuma imate jos jednu snagu. Ne znam koliko je jaka, ali tu je. Smatram da nisam sam u tome.

MRKI

pre 10 godina

Da li je miguce da Vesna Pesic hvali Nikolica i Vucica. Ljude koji su je prozivali i nazivali svakakvim imenima dok su bili u SRS. Da li je moguce da su promenili misljenje o Vesni Pesic ili je u pitanju nesto drugo. Sta ona ocekuje od njih ili sta su joj obecali.

IvanNS

pre 10 godina

Citam komentare i vidim lik napisa Kosta Cavoski intelektualac oce on njega da slusa hahahaha kako nikako da upoznam nekog takvog da mogu lepo da mu se smejem ,a ne ovako ko lud gledam telefon i smejem se

Marica Z

pre 10 godina

Pojedinici i interesne gurpe, koje su se, koristeći haotično stanje na severu Kosova, bogatile na račun svog naroda, najglasnije osporavaju briselski sporazum.

Sanija Z

pre 10 godina

Slažem se da na neki način SPC treba da bude uključena u život Srbije, ali isto toliko ne podržavam činjenicu da se otvoreno stranački obojeni.

sava

pre 10 godina

Otpor briselskom spoazumau pruzaju gospodjo Pesic svi oni koji drze u svojim rukama sverc robe, svi oni koji izbegavaju postovanje zakona i sprovodjneje zakona a to su predsednici opstina Severnog Kosova, celnici partija, rukovodioci sive ekonomije koji svrcuju naftu, cigarete, drogu, prehrambene artikle, bez carine bez PDV. Ali s ovog mesta gde se sada nalazim, sa obale Ibra porucujem da neka se ne protive briselskom sporazumu jer ce i dalje bez smetnje baviti prljavim rabotama mozda jos vise jer nece biti potrbeno da kriju svoje pajtase sa one druge strane Ibra, tada ce javno i na svetlu dana moci da trgujau sa Albancima iz juzne strne jer oni su direktno povezani sa vladom Kosova, policija nece ih zaustaviti i posao ce da cveta vise nego sada. Narod sa obe strane Ibra ce sve platiti a samozvane vodje ce se jos vise obogatiti.

jelena jsm

pre 10 godina

Koji su to "centri moci",kako ih je nazvala Vesna Pesic, koji pruzaju otpor Briselskom sporazumu ? Sigurno nisu oni, vec postoje neki, tajno skriveni!

Aluvial

pre 10 godina

Mislim da je Pesicka ovoga puta promasila. Crkva kao institucija nije protiv drzave Srbije i sporazuma, ali u crkvi postoje elementi koji su svakako protiv. Dakle reci da je Crkva protiv nije tacno uopste. SPC ima veliki problem zbog Kosova* jer je sediste stare Patrijarsije tamo, najvazniji manastiri takodje, a i cela kosovska legenda na kojoj se zasniva i zasnivala srpska nacionalna misao kroz srednji vek gubi smisao. U pitanju je tu nekoliko istorijski paradoksa koji na to ovo uticu, ali to je druga tema. Stranke su se jasno izjasnile za sporazum ili protiv i tu su politicari jasni. Problem je sto se kod nas stalno jedno kaze a drugo radi, sto znaci da Srbi sa severa NE ZELE Kosovo* , jer je proslo evo 14 god a oni sa Kosovom* nemaju nista osim sverca zajedno sa Albancima. U pitanju je izvesna promena koja bi pogodila severne opstine, koja nije drasticna, ali koja ukida neke mogucnosti lake i brze zarade, kao i dela radnih mesta (ne mnogo iskreno receno). Potpuno drugo pitanje je nas stav prema EU koji uopste nije izvagan prakticnim razlozima, promisljanjem, nego se prelama kroz kosovsku prizmu. Realna procena bi rekla da mi treba da modernizujemo zemlju, ali da ka EU treba da se krecemo sasvim oprezno, polako i tempom koji nama odgovara imajuci u vidu ekonomske interese i stanje nase privrede kojoj je potrebno vreme da bi postala konkurentna - a vec je otvorena. Mapa puta ka EU nece podici nasu privredu jer to njoj i nije cilj, privredna politika je stvar svake drzave.

Pešić ne zastupa moje stavove

pre 10 godina

U čije ime govori Vesna Pešić? Ok, intelektualka čije stavove treba čuti, ali, zašto u medijima ima toliki prostor, dok intelektualci sa suprotnim mišljenjem(npr Kosta Čavoški), nemaju isti tretman? Pa ne slažemo se svi sa Pešić, a takvo mišljenje nije zastupljeno na isti način!

Zubin potok

pre 10 godina

Znamo mi dobro likove što su se obogatili zadnjih desetak godina na izbeglim Srbima s Kosova. Sredstva za povratnike I stanove za ugrožene bili su suviše veliki izazov za njihove karaktere.

MONARHIJA

pre 10 godina

@Pešic ne zastupa....

Pešić ne zastupa ekstremističke i profašističke stavove.Ovih dana zastupnicima takvih stavova"prskaju mozgovi".

Гојко, Република Српска

pre 10 godina

Весна што нисте стали у одбрану аутономије Војводине? Уместо да бринете о нама у Репбулици Српској!

Rade

pre 10 godina

Razumem ja stav crkve,sto neprosveceniji narod,to vise sludjenih vernika,ali ne razumem po neke pol.partije,DSS,SRS, (Z)veri,zar i medju njima ima toliko skolovanih,da samo mogu da vode priglup narod?

Владимир

pre 10 godina

Пружају отпор противници самоуправног социјализма, класни непријатељи и сви они који рују изнутра... (шверцери, клерофашисти, другосрбијанци, навијачи и ини)

Јошка Пешић

krug dvojke

pre 10 godina

gospodja pesic se iznenadjuje zbog toga sto neko iako ima liberalne stavove ima drugacije misljenje od njenog? svako ima pravo na svoje misljenje ili mozda gresim?

Neoliberalizam je jednoumlje

pre 10 godina

E, ovakve izjave me strasno nerviraju. Gospodja Pesic drzi stranu EU po cenu svega i ona je po tome ista kao i njen arhineprijatelj Tadic:EU po svaku cenu jer nema sta drugo da ponudi narodu Srbije. Nijedna ideja, nijedan pravac u kojem bi se Srbija kretala, nema nijedno resenje za probleme u kojoj se njena zemlja nalazi. Prepoznala je u aktuelnoj vladajucoj garnituri ekipu koja je spremna na sve zarad ostanka na vlasti i u njima vidi sansu za ostvarenje svog neoliberalnog koncepta. A kada neko postavi realna pitanja i uz put se kao Zarkovic pozove na recimo Ivana Kraseva kojem gospodja Pesic ne moze da prisije neki epitet kocnicara kao sto moze drugima, onda je taj isti Zarkovic kao razocarava. Pa sta treba, svi moramo da mislimo kao Vesna Pesic i da bezrezervno podrzavamo bacanje praznih listica u glasacke kutije doveka?

Stanislava

pre 10 godina

Svako ima svoju ulogu i jeste evidentno da mnogi pokusavaju da uticu na tok procesa ali sam sigurna da nasa vlada ima snage da odoli iskusenjima i ucini korake koji ce uticati samo u pozitivnom smislu. Nikako drugacije.

istina

pre 10 godina

Gospodja Pesic je bila poslanik samo ukoliko njena stranka bude u koaliciji sa nekim . Samostalno nikada , ali nikada ne bi skupila3 posto glasova . Ne znam zasto se uvek mesaju ona i Vuk Draskovic kada nemaju iza sebe glasace , s druge strane Dodik (iako se sa njim ne slazem) iza sebe ima pozamasan broj glasova .

МиливојЕ

pre 10 godina

Ова Весна Пешић као да брине више од самих Албанаца са Космета !
Ад, да - нашла је главног кривца ... Цркву. Чуди ме да није навела Коштуницу (омакло јој се).

МиливојЕ

pre 10 godina

Ова Весна Пешић као да брине више од самих Албанаца са Космета !
Ад, да - нашла је главног кривца ... Цркву. Чуди ме да није навела Коштуницу (омакло јој се).

krug dvojke

pre 10 godina

gospodja pesic se iznenadjuje zbog toga sto neko iako ima liberalne stavove ima drugacije misljenje od njenog? svako ima pravo na svoje misljenje ili mozda gresim?

Pešić ne zastupa moje stavove

pre 10 godina

U čije ime govori Vesna Pešić? Ok, intelektualka čije stavove treba čuti, ali, zašto u medijima ima toliki prostor, dok intelektualci sa suprotnim mišljenjem(npr Kosta Čavoški), nemaju isti tretman? Pa ne slažemo se svi sa Pešić, a takvo mišljenje nije zastupljeno na isti način!

Владимир

pre 10 godina

Пружају отпор противници самоуправног социјализма, класни непријатељи и сви они који рују изнутра... (шверцери, клерофашисти, другосрбијанци, навијачи и ини)

Јошка Пешић

Neoliberalizam je jednoumlje

pre 10 godina

E, ovakve izjave me strasno nerviraju. Gospodja Pesic drzi stranu EU po cenu svega i ona je po tome ista kao i njen arhineprijatelj Tadic:EU po svaku cenu jer nema sta drugo da ponudi narodu Srbije. Nijedna ideja, nijedan pravac u kojem bi se Srbija kretala, nema nijedno resenje za probleme u kojoj se njena zemlja nalazi. Prepoznala je u aktuelnoj vladajucoj garnituri ekipu koja je spremna na sve zarad ostanka na vlasti i u njima vidi sansu za ostvarenje svog neoliberalnog koncepta. A kada neko postavi realna pitanja i uz put se kao Zarkovic pozove na recimo Ivana Kraseva kojem gospodja Pesic ne moze da prisije neki epitet kocnicara kao sto moze drugima, onda je taj isti Zarkovic kao razocarava. Pa sta treba, svi moramo da mislimo kao Vesna Pesic i da bezrezervno podrzavamo bacanje praznih listica u glasacke kutije doveka?

istina

pre 10 godina

Gospodja Pesic je bila poslanik samo ukoliko njena stranka bude u koaliciji sa nekim . Samostalno nikada , ali nikada ne bi skupila3 posto glasova . Ne znam zasto se uvek mesaju ona i Vuk Draskovic kada nemaju iza sebe glasace , s druge strane Dodik (iako se sa njim ne slazem) iza sebe ima pozamasan broj glasova .

Гојко, Република Српска

pre 10 godina

Весна што нисте стали у одбрану аутономије Војводине? Уместо да бринете о нама у Репбулици Српској!

sava

pre 10 godina

Otpor briselskom spoazumau pruzaju gospodjo Pesic svi oni koji drze u svojim rukama sverc robe, svi oni koji izbegavaju postovanje zakona i sprovodjneje zakona a to su predsednici opstina Severnog Kosova, celnici partija, rukovodioci sive ekonomije koji svrcuju naftu, cigarete, drogu, prehrambene artikle, bez carine bez PDV. Ali s ovog mesta gde se sada nalazim, sa obale Ibra porucujem da neka se ne protive briselskom sporazumu jer ce i dalje bez smetnje baviti prljavim rabotama mozda jos vise jer nece biti potrbeno da kriju svoje pajtase sa one druge strane Ibra, tada ce javno i na svetlu dana moci da trgujau sa Albancima iz juzne strne jer oni su direktno povezani sa vladom Kosova, policija nece ih zaustaviti i posao ce da cveta vise nego sada. Narod sa obe strane Ibra ce sve platiti a samozvane vodje ce se jos vise obogatiti.

Marica Z

pre 10 godina

Pojedinici i interesne gurpe, koje su se, koristeći haotično stanje na severu Kosova, bogatile na račun svog naroda, najglasnije osporavaju briselski sporazum.

Zubin potok

pre 10 godina

Znamo mi dobro likove što su se obogatili zadnjih desetak godina na izbeglim Srbima s Kosova. Sredstva za povratnike I stanove za ugrožene bili su suviše veliki izazov za njihove karaktere.

Sasha

pre 10 godina

Vesna Pesic, BOGINJA! Gradjanski savez Srbije, iako ga vise nema, bio i ostao najmoralnija, najprincipijelnija i najobjektivnija stranka u istoriji Srbije!

Rade

pre 10 godina

Razumem ja stav crkve,sto neprosveceniji narod,to vise sludjenih vernika,ali ne razumem po neke pol.partije,DSS,SRS, (Z)veri,zar i medju njima ima toliko skolovanih,da samo mogu da vode priglup narod?

MRKI

pre 10 godina

Da li je miguce da Vesna Pesic hvali Nikolica i Vucica. Ljude koji su je prozivali i nazivali svakakvim imenima dok su bili u SRS. Da li je moguce da su promenili misljenje o Vesni Pesic ili je u pitanju nesto drugo. Sta ona ocekuje od njih ili sta su joj obecali.

IvanNS

pre 10 godina

Citam komentare i vidim lik napisa Kosta Cavoski intelektualac oce on njega da slusa hahahaha kako nikako da upoznam nekog takvog da mogu lepo da mu se smejem ,a ne ovako ko lud gledam telefon i smejem se

MONARHIJA

pre 10 godina

@Pešic ne zastupa....

Pešić ne zastupa ekstremističke i profašističke stavove.Ovih dana zastupnicima takvih stavova"prskaju mozgovi".

Aluvial

pre 10 godina

Mislim da je Pesicka ovoga puta promasila. Crkva kao institucija nije protiv drzave Srbije i sporazuma, ali u crkvi postoje elementi koji su svakako protiv. Dakle reci da je Crkva protiv nije tacno uopste. SPC ima veliki problem zbog Kosova* jer je sediste stare Patrijarsije tamo, najvazniji manastiri takodje, a i cela kosovska legenda na kojoj se zasniva i zasnivala srpska nacionalna misao kroz srednji vek gubi smisao. U pitanju je tu nekoliko istorijski paradoksa koji na to ovo uticu, ali to je druga tema. Stranke su se jasno izjasnile za sporazum ili protiv i tu su politicari jasni. Problem je sto se kod nas stalno jedno kaze a drugo radi, sto znaci da Srbi sa severa NE ZELE Kosovo* , jer je proslo evo 14 god a oni sa Kosovom* nemaju nista osim sverca zajedno sa Albancima. U pitanju je izvesna promena koja bi pogodila severne opstine, koja nije drasticna, ali koja ukida neke mogucnosti lake i brze zarade, kao i dela radnih mesta (ne mnogo iskreno receno). Potpuno drugo pitanje je nas stav prema EU koji uopste nije izvagan prakticnim razlozima, promisljanjem, nego se prelama kroz kosovsku prizmu. Realna procena bi rekla da mi treba da modernizujemo zemlju, ali da ka EU treba da se krecemo sasvim oprezno, polako i tempom koji nama odgovara imajuci u vidu ekonomske interese i stanje nase privrede kojoj je potrebno vreme da bi postala konkurentna - a vec je otvorena. Mapa puta ka EU nece podici nasu privredu jer to njoj i nije cilj, privredna politika je stvar svake drzave.

nidža

pre 10 godina

Centar moći pokušava stvoriti DSS ali je očito izabrao pogrešne igrače u Jakšićima, Ristiću...A njihovo uporište u narodu ovde je minimalno.

Stanislava

pre 10 godina

Svako ima svoju ulogu i jeste evidentno da mnogi pokusavaju da uticu na tok procesa ali sam sigurna da nasa vlada ima snage da odoli iskusenjima i ucini korake koji ce uticati samo u pozitivnom smislu. Nikako drugacije.

Sanija Z

pre 10 godina

Slažem se da na neki način SPC treba da bude uključena u život Srbije, ali isto toliko ne podržavam činjenicu da se otvoreno stranački obojeni.

Sokolac

pre 10 godina

Svi dobro znamo ko je protiv briselskog sporazuma i njegove primene. Srećom takvi su u manjini pa neće biti problema oko primene briselskog sporauuma na terenu.

Lanna

pre 10 godina

Crkvu je na politicku scenu Srbije uveo Dzindzic i vlada u kojoj je Pesickina stranka ucestvovala. Da je tada rekla ne mozda bi sve bilo drugacije. Ali nije. Sada je jako lako biti "pametan" i deliti lekcije. EU i nije bas neko drustvo danas sa svim desnicarima i rastucim rasizmom. Ne bih da branim Zarkovica, ali mislim da je on zelio reci upravo to.

glava za brisanje

pre 10 godina

Gospodjo Pesic, od svih zivih politicara gotivim samo Vas i Nejdzela Feridza. Uz dusno postovanje, ja bih glasao na jednom onakvom referendumu protiv sporazuma, ali zbog aflatoksina vise nego zbog Kosova. Mene brine sto se ovde kroz prste gleda trovacima, i zato ne bih podrzao taj sporazum. Jer me za mleko niko nista nije ni pitao, tamo gde me pitaju, ja zelim da zabrljam i d auradim protiv njih.
Tako, da protiv sporazuma imate jos jednu snagu. Ne znam koliko je jaka, ali tu je. Smatram da nisam sam u tome.

crnci i delj ostaju crni

pre 10 godina

Jos jedan penzioner u nok-autu.

Majko moja, ko meni vodi drzavu. A mutavi omladinci cute i/ili muljaju kao matorci im.
Nije cudo da gro onih sa slabim zivcima napusta zemlju.

Istina

pre 10 godina

Izgleda ljubav Pesiceve prema tandemu Dacic Nikolic Vucic nicim izazvana pred prosle izbore, polako pada. Cak ni ona ne moze da pravda ovako katastrofalnu vladu, a mnogo je doprinela da se ista sastavi. Stvarno su cudni njeni stavovi u zadnje vreme, kao da ds i ldp ne bi doveli do sporazuma sa RK, i to boljeg i za Srbe i za Srbiju, uz jasnu stratesku opredeljenost ka evroatlanskom savezu, EU, USA i NATO.

jelena jsm

pre 10 godina

Koji su to "centri moci",kako ih je nazvala Vesna Pesic, koji pruzaju otpor Briselskom sporazumu ? Sigurno nisu oni, vec postoje neki, tajno skriveni!

Милош

pre 10 godina

Извињавам се ако испадам назадан и тако ретроградан... али мени се чини да отпор споразуму пружају сви они људи који знају да прочитају шта у споразуму пише и колико потписано руши правни систем у Србији. О томе колико је Србија безбедна за инвеститоре када се релативизују Закони и Устав процените сами...

povremeni čitalac

pre 10 godina

Poštovani sugradjani čvrstih političkih uverenja, a sa problemima u percepciji realnosti,

evo pratim vas već 40 minuta kako manipulišete glasove na ovoj vesti, sa namerom da postavite komentare pozitivne po Vesnu Pešić na vrh liste. Jedna stvar mi nije jasna - ako uzmete u obzir političku orijentaciju B92, kako mislite da dodeljivanje neprirodno velikog broja glasova Vesni Pešić na sajtu B92 može bitno da utiče na njen rejting? Iz ovoga mogu samo da zaključim da imate neobučno usku percepciju realnosti, ili da ne znate šta ćete sa sobom. Trećeg nema.

Crni

pre 10 godina

Potpuno apoliticko stanoviste mladog coveka. Kako bas u vreme potpisivanja briselskog sporazuma, izbija afera sa Kacavendom i niz drugih? Vremenska linija dogadjaja je jako cudna, kao da neko svesno rezira sled dogadjaja. Takodje Vesna Pesic, Beba Popovic itd kao da su zaposleni kod istog sefa, stalno spominju neke centre moci, medju kojima su kolovodje SPC i SANU. Predlozio bih svima, od politickih stranaka, preko nevladinih organizacija, CEDSID-a...do organizacija za razvoj i promociju nauke. Da lepo objave, jednom godisnje sve izvore finansiranja, pa da narod lepo zna ko cije stavove i interese zastupa pa na osnovu toga neka se opredeli kome ce pruziti podrsku. A ne ovo mracenje svesti sa svih strana i na kraju se nezna nista, samo se narod stavi pred svrsen cin u izgovor "to je najmanje lose resenje", hajde makar jednom nadjite "najlosije od dobrih resenja" pa da vidimo kakva ce reakcija naroda biti tada.

Jagodiceva

pre 10 godina

Samo osudjivanje , i potom neprihvatanje sprovodjenja Briselskog sporazuma,
ide u prilog interesno politickim grupacijama, kojima pak, odgovara izvestan stepen anarhije, jedino zarad ostvarivanja svojih licnih interesa.
Ono sto ohrabruje, jeste cinjenica da je nacija dobrano prestala da bude masa podlozna manipulacijama , i pocela da prepoznaje pravu borbu u prave svrhe.

МиливојЕ

pre 10 godina

Ова Весна Пешић као да брине више од самих Албанаца са Космета !
Ад, да - нашла је главног кривца ... Цркву. Чуди ме да није навела Коштуницу (омакло јој се).

Pešić ne zastupa moje stavove

pre 10 godina

U čije ime govori Vesna Pešić? Ok, intelektualka čije stavove treba čuti, ali, zašto u medijima ima toliki prostor, dok intelektualci sa suprotnim mišljenjem(npr Kosta Čavoški), nemaju isti tretman? Pa ne slažemo se svi sa Pešić, a takvo mišljenje nije zastupljeno na isti način!

istina

pre 10 godina

Gospodja Pesic je bila poslanik samo ukoliko njena stranka bude u koaliciji sa nekim . Samostalno nikada , ali nikada ne bi skupila3 posto glasova . Ne znam zasto se uvek mesaju ona i Vuk Draskovic kada nemaju iza sebe glasace , s druge strane Dodik (iako se sa njim ne slazem) iza sebe ima pozamasan broj glasova .

Stanislava

pre 10 godina

Svako ima svoju ulogu i jeste evidentno da mnogi pokusavaju da uticu na tok procesa ali sam sigurna da nasa vlada ima snage da odoli iskusenjima i ucini korake koji ce uticati samo u pozitivnom smislu. Nikako drugacije.

Neoliberalizam je jednoumlje

pre 10 godina

E, ovakve izjave me strasno nerviraju. Gospodja Pesic drzi stranu EU po cenu svega i ona je po tome ista kao i njen arhineprijatelj Tadic:EU po svaku cenu jer nema sta drugo da ponudi narodu Srbije. Nijedna ideja, nijedan pravac u kojem bi se Srbija kretala, nema nijedno resenje za probleme u kojoj se njena zemlja nalazi. Prepoznala je u aktuelnoj vladajucoj garnituri ekipu koja je spremna na sve zarad ostanka na vlasti i u njima vidi sansu za ostvarenje svog neoliberalnog koncepta. A kada neko postavi realna pitanja i uz put se kao Zarkovic pozove na recimo Ivana Kraseva kojem gospodja Pesic ne moze da prisije neki epitet kocnicara kao sto moze drugima, onda je taj isti Zarkovic kao razocarava. Pa sta treba, svi moramo da mislimo kao Vesna Pesic i da bezrezervno podrzavamo bacanje praznih listica u glasacke kutije doveka?

Гојко, Република Српска

pre 10 godina

Весна што нисте стали у одбрану аутономије Војводине? Уместо да бринете о нама у Репбулици Српској!

Aluvial

pre 10 godina

Mislim da je Pesicka ovoga puta promasila. Crkva kao institucija nije protiv drzave Srbije i sporazuma, ali u crkvi postoje elementi koji su svakako protiv. Dakle reci da je Crkva protiv nije tacno uopste. SPC ima veliki problem zbog Kosova* jer je sediste stare Patrijarsije tamo, najvazniji manastiri takodje, a i cela kosovska legenda na kojoj se zasniva i zasnivala srpska nacionalna misao kroz srednji vek gubi smisao. U pitanju je tu nekoliko istorijski paradoksa koji na to ovo uticu, ali to je druga tema. Stranke su se jasno izjasnile za sporazum ili protiv i tu su politicari jasni. Problem je sto se kod nas stalno jedno kaze a drugo radi, sto znaci da Srbi sa severa NE ZELE Kosovo* , jer je proslo evo 14 god a oni sa Kosovom* nemaju nista osim sverca zajedno sa Albancima. U pitanju je izvesna promena koja bi pogodila severne opstine, koja nije drasticna, ali koja ukida neke mogucnosti lake i brze zarade, kao i dela radnih mesta (ne mnogo iskreno receno). Potpuno drugo pitanje je nas stav prema EU koji uopste nije izvagan prakticnim razlozima, promisljanjem, nego se prelama kroz kosovsku prizmu. Realna procena bi rekla da mi treba da modernizujemo zemlju, ali da ka EU treba da se krecemo sasvim oprezno, polako i tempom koji nama odgovara imajuci u vidu ekonomske interese i stanje nase privrede kojoj je potrebno vreme da bi postala konkurentna - a vec je otvorena. Mapa puta ka EU nece podici nasu privredu jer to njoj i nije cilj, privredna politika je stvar svake drzave.

sava

pre 10 godina

Otpor briselskom spoazumau pruzaju gospodjo Pesic svi oni koji drze u svojim rukama sverc robe, svi oni koji izbegavaju postovanje zakona i sprovodjneje zakona a to su predsednici opstina Severnog Kosova, celnici partija, rukovodioci sive ekonomije koji svrcuju naftu, cigarete, drogu, prehrambene artikle, bez carine bez PDV. Ali s ovog mesta gde se sada nalazim, sa obale Ibra porucujem da neka se ne protive briselskom sporazumu jer ce i dalje bez smetnje baviti prljavim rabotama mozda jos vise jer nece biti potrbeno da kriju svoje pajtase sa one druge strane Ibra, tada ce javno i na svetlu dana moci da trgujau sa Albancima iz juzne strne jer oni su direktno povezani sa vladom Kosova, policija nece ih zaustaviti i posao ce da cveta vise nego sada. Narod sa obe strane Ibra ce sve platiti a samozvane vodje ce se jos vise obogatiti.

Rade

pre 10 godina

Razumem ja stav crkve,sto neprosveceniji narod,to vise sludjenih vernika,ali ne razumem po neke pol.partije,DSS,SRS, (Z)veri,zar i medju njima ima toliko skolovanih,da samo mogu da vode priglup narod?

Sasha

pre 10 godina

Vesna Pesic, BOGINJA! Gradjanski savez Srbije, iako ga vise nema, bio i ostao najmoralnija, najprincipijelnija i najobjektivnija stranka u istoriji Srbije!

MONARHIJA

pre 10 godina

@Pešic ne zastupa....

Pešić ne zastupa ekstremističke i profašističke stavove.Ovih dana zastupnicima takvih stavova"prskaju mozgovi".

Sanija Z

pre 10 godina

Slažem se da na neki način SPC treba da bude uključena u život Srbije, ali isto toliko ne podržavam činjenicu da se otvoreno stranački obojeni.

krug dvojke

pre 10 godina

gospodja pesic se iznenadjuje zbog toga sto neko iako ima liberalne stavove ima drugacije misljenje od njenog? svako ima pravo na svoje misljenje ili mozda gresim?

jelena jsm

pre 10 godina

Koji su to "centri moci",kako ih je nazvala Vesna Pesic, koji pruzaju otpor Briselskom sporazumu ? Sigurno nisu oni, vec postoje neki, tajno skriveni!

IvanNS

pre 10 godina

Citam komentare i vidim lik napisa Kosta Cavoski intelektualac oce on njega da slusa hahahaha kako nikako da upoznam nekog takvog da mogu lepo da mu se smejem ,a ne ovako ko lud gledam telefon i smejem se

glava za brisanje

pre 10 godina

Gospodjo Pesic, od svih zivih politicara gotivim samo Vas i Nejdzela Feridza. Uz dusno postovanje, ja bih glasao na jednom onakvom referendumu protiv sporazuma, ali zbog aflatoksina vise nego zbog Kosova. Mene brine sto se ovde kroz prste gleda trovacima, i zato ne bih podrzao taj sporazum. Jer me za mleko niko nista nije ni pitao, tamo gde me pitaju, ja zelim da zabrljam i d auradim protiv njih.
Tako, da protiv sporazuma imate jos jednu snagu. Ne znam koliko je jaka, ali tu je. Smatram da nisam sam u tome.

Marica Z

pre 10 godina

Pojedinici i interesne gurpe, koje su se, koristeći haotično stanje na severu Kosova, bogatile na račun svog naroda, najglasnije osporavaju briselski sporazum.

Lanna

pre 10 godina

Crkvu je na politicku scenu Srbije uveo Dzindzic i vlada u kojoj je Pesickina stranka ucestvovala. Da je tada rekla ne mozda bi sve bilo drugacije. Ali nije. Sada je jako lako biti "pametan" i deliti lekcije. EU i nije bas neko drustvo danas sa svim desnicarima i rastucim rasizmom. Ne bih da branim Zarkovica, ali mislim da je on zelio reci upravo to.

Владимир

pre 10 godina

Пружају отпор противници самоуправног социјализма, класни непријатељи и сви они који рују изнутра... (шверцери, клерофашисти, другосрбијанци, навијачи и ини)

Јошка Пешић

MRKI

pre 10 godina

Da li je miguce da Vesna Pesic hvali Nikolica i Vucica. Ljude koji su je prozivali i nazivali svakakvim imenima dok su bili u SRS. Da li je moguce da su promenili misljenje o Vesni Pesic ili je u pitanju nesto drugo. Sta ona ocekuje od njih ili sta su joj obecali.

Sokolac

pre 10 godina

Svi dobro znamo ko je protiv briselskog sporazuma i njegove primene. Srećom takvi su u manjini pa neće biti problema oko primene briselskog sporauuma na terenu.

nidža

pre 10 godina

Centar moći pokušava stvoriti DSS ali je očito izabrao pogrešne igrače u Jakšićima, Ristiću...A njihovo uporište u narodu ovde je minimalno.

Zubin potok

pre 10 godina

Znamo mi dobro likove što su se obogatili zadnjih desetak godina na izbeglim Srbima s Kosova. Sredstva za povratnike I stanove za ugrožene bili su suviše veliki izazov za njihove karaktere.

Istina

pre 10 godina

Izgleda ljubav Pesiceve prema tandemu Dacic Nikolic Vucic nicim izazvana pred prosle izbore, polako pada. Cak ni ona ne moze da pravda ovako katastrofalnu vladu, a mnogo je doprinela da se ista sastavi. Stvarno su cudni njeni stavovi u zadnje vreme, kao da ds i ldp ne bi doveli do sporazuma sa RK, i to boljeg i za Srbe i za Srbiju, uz jasnu stratesku opredeljenost ka evroatlanskom savezu, EU, USA i NATO.

crnci i delj ostaju crni

pre 10 godina

Jos jedan penzioner u nok-autu.

Majko moja, ko meni vodi drzavu. A mutavi omladinci cute i/ili muljaju kao matorci im.
Nije cudo da gro onih sa slabim zivcima napusta zemlju.

Милош

pre 10 godina

Извињавам се ако испадам назадан и тако ретроградан... али мени се чини да отпор споразуму пружају сви они људи који знају да прочитају шта у споразуму пише и колико потписано руши правни систем у Србији. О томе колико је Србија безбедна за инвеститоре када се релативизују Закони и Устав процените сами...

povremeni čitalac

pre 10 godina

Poštovani sugradjani čvrstih političkih uverenja, a sa problemima u percepciji realnosti,

evo pratim vas već 40 minuta kako manipulišete glasove na ovoj vesti, sa namerom da postavite komentare pozitivne po Vesnu Pešić na vrh liste. Jedna stvar mi nije jasna - ako uzmete u obzir političku orijentaciju B92, kako mislite da dodeljivanje neprirodno velikog broja glasova Vesni Pešić na sajtu B92 može bitno da utiče na njen rejting? Iz ovoga mogu samo da zaključim da imate neobučno usku percepciju realnosti, ili da ne znate šta ćete sa sobom. Trećeg nema.

Crni

pre 10 godina

Potpuno apoliticko stanoviste mladog coveka. Kako bas u vreme potpisivanja briselskog sporazuma, izbija afera sa Kacavendom i niz drugih? Vremenska linija dogadjaja je jako cudna, kao da neko svesno rezira sled dogadjaja. Takodje Vesna Pesic, Beba Popovic itd kao da su zaposleni kod istog sefa, stalno spominju neke centre moci, medju kojima su kolovodje SPC i SANU. Predlozio bih svima, od politickih stranaka, preko nevladinih organizacija, CEDSID-a...do organizacija za razvoj i promociju nauke. Da lepo objave, jednom godisnje sve izvore finansiranja, pa da narod lepo zna ko cije stavove i interese zastupa pa na osnovu toga neka se opredeli kome ce pruziti podrsku. A ne ovo mracenje svesti sa svih strana i na kraju se nezna nista, samo se narod stavi pred svrsen cin u izgovor "to je najmanje lose resenje", hajde makar jednom nadjite "najlosije od dobrih resenja" pa da vidimo kakva ce reakcija naroda biti tada.

Jagodiceva

pre 10 godina

Samo osudjivanje , i potom neprihvatanje sprovodjenja Briselskog sporazuma,
ide u prilog interesno politickim grupacijama, kojima pak, odgovara izvestan stepen anarhije, jedino zarad ostvarivanja svojih licnih interesa.
Ono sto ohrabruje, jeste cinjenica da je nacija dobrano prestala da bude masa podlozna manipulacijama , i pocela da prepoznaje pravu borbu u prave svrhe.