Petak, 17.05.2013.

07:39

Vestervele prvo na večeru s Vučićem

Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele dolazi već u nedelju, 19. maja, a posetu Beogradu počeće radnom večerom sa Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Blic

Vestervele prvo na veèeru s Vuèiæem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Brankooo

pre 10 godina

Naravno, ne treba zanemariti ni pitanje Kosova, ne treba napustati dosadasnje stavove, ali ne treba ni dopustiti tim stavovima da nas koce u daljoj buducnosti. Treba napokon da pocnemo da zivimo normalno.

Srbin 100%

pre 10 godina

Srbija je ispunila sve uslove EU za dobijanje datuma ova poseta verovatno ce posluziti kao podrska i podstrek u nastavku reformi i iskorenjavanju korupcije

neško

pre 10 godina

Vučić je vratio nadu građanima da će Srbija konačno krenuti sa dna na kome se već godinama nalazi. Vučić to ne pokazuje samo rečima, kako je to bilo u vreme vladavine DS-a, nego i delima. Narod hoće da radi, da se zaposli i da ima neku egzistenciju, a dobijanje datuma za otpočinjane pregovora sa EU, dolazak velikog investitora iz Emirata, a i najavljeno za 21. maj potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu sa Rusijom, daju nadu da je Srbija sa Vučićem na dobrom putu.

bogdan

pre 10 godina

Koliko vidimo oko pristupanja Srbije EU, sem implementacije potpisanog sporazuma oko Kosova, više nema nikakvih problema. Evropskim zvaničnicima je bitno da se Srbija iskreno bori protiv korupcije i kriminala, i oni tu nemaju nikakve zamerke. Oko reformi koje su sprovedene, ministar Selaković je bio u Briselu i rečeno je i da oko nove reforme pravosuđa u Briselu nemaju nikakve zamerke. Ostaje još implementacija sporazuma o Kosovu, i Srbija bi posle 6 meseci vlasti SNS-a mogla dobiti datum za početak pregovora sa EU. SNS bi uspeo posle 6 meseci, ono što DOS, DSS, DS i njihovi koalicioni partneri nisu uspeli za 12 godina.

teodora

pre 10 godina

Srbija je blizu dobijanja datuma, ali i da Srbija sada ne dobije taj datum, dobiće ga u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

tejić

pre 10 godina

Aktuelni državni vrh je mnogo ozbiljnije pristupio rešavanju problema Kosova, nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, i što je još jedan plus ove vlasti, kompletan državni vrh, počev od predsednika Nikolića, preko premijera Dačića, pa do Vučića, se angažovao po pitanju Kosova, i niko se tu nije izvlačio, kako je to DS u jednom momentu hteo da predstavi, pa ih je Vučić sve demantovao na taj način što se lično uključio u pregovore u poslednje dve runde, koje su bile i odlučujuće za postizanje ovog sporazuma, a zahvaljujući postizanju ovog sporazuma, Srbija je mnogo bliže članstvu u EU.

gajin

pre 10 godina

Postoje realne šanse da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, jer je Srbija podigla svoj kredibilitet pre svega zbog iskrene posvećenosti vlade Srbije, a posebno Vučića na iskorenjivanju kriminala i korupcije. Zemlje u kojima caruje kriminal i korupcija niko ne ceni. Takve zemlje EU ne trebaju, i da Srbija nije počela iskreno i bezkompromisno da se bori sa korupcojom, nas u EU ne bi primili, pa ni po cenu da priznamo Kosovo.

Slavica P

pre 10 godina

Srbija je jedina zemlja kojoj su se stalno pridodavali uslovi za prijem u EU, tako da nije isključeno da će toga biti još.

Danica S

pre 10 godina

Za očekivati je da će Nemačka biti uporna oko uslova koje je već objavila, ali neće biti iznenađujuće ako se pojavi i neki novi uslov.

Viona

pre 10 godina

Aleksandar Vučić zaista radi za interes naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Aleksandar Vučić je pokazao više puta da je pravi političar koji zna kako i na koji način da se pribliši stranim zvaničnicima.SNS je jedina stranka kojoj je zaista stalo do interesa naroda i države, Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

Olgica S

pre 10 godina

Svima je jasno da primena tek postignutog sporazuma ne može ići tako brzo i da tu ima još dosta toga da se dogovara i doradi, ali će to biti izgovor Nemačkoj da ne podrži Srbiju.

BRATAC SAČULATAC

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam šta ta Nemačka hoće od nas. Posećuju nas svake nedelje a kada se vrate kući u Deutschland, onda misle da Srbija ipak ne treba da uđe u EU!

Janko

pre 10 godina

Hajde nek se "analiticari" suzdrze od prognoza i gledanja u pasulj, i da sacekamo sta ce nemacki parlament da kaze. Dokle vise sa tim pesimizmom?

Joma

pre 10 godina

Sto se tice postavljenih uslova, na svakom od njih se radi i vidljiv je napredak. Vreme koje je ulozeno u reforme i sporazum svakako nije izgubljeno. Rezultati polako dolaze do izrazaja.

bikicki

pre 10 godina

Nemačka je najuticajnija zemlja EU, i kada ona kaže da je Srbija ispunila uslove za članstvo u EU, da je tada posao evrointegracija praktično završen. Skoro je objavljen i jedan tekst u uticajnom nemačkom listu u kome se pozitivno piše o novoj vlasti u Srbiji, a pre svega o Aleksandru Vučiću, kome je posvećen najveći deo ovog teksta, i to je jedan dokaz da se u Nemačka pozitivno razmišlja o novoj vlasti u Srbiji, što daje nadu da Srbija uskoro može dobiti datum za pregovore sa EU.

bratoljub

pre 10 godina

Belorusija je ekonomski veoma stabilna zemlja. Nezaposlenost u Belorusiji je 1%, i po tome je među prvima u svetu, a kakva su ljudska prava, mi o tome ne treba da vodimo brigu. Najbolji je primer Saudijske Arabije, gde se krše prava žena na svakom koraku, ali zbog ekonomskih interesa Amerikanci o tome ne govore, već sarađuju sa prebogatim Saudijcima.

predrag

pre 10 godina

Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je Nemačka i očekivala, i zbog toga Vučić ima puno pravo da to jasno kaže svakom svom sagovorniku. Vučić je jasno rekao evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

Soldier of fortune

pre 10 godina

Što se pontencira na večeri, jelo se i pre. Bitno je da ne stignu novi uslovi, ali pre će biti da se usaglašavaju stavovi pre sastanka u Briselu. Samo nikako da popustimo, a kako stvari stoje i nećemo.
(KINEZ, 17. maj 2013 08:46)

Pa mislim da vise stvaaaarno nemaju sta novo da traze i cim da nas sada uslovljavaju.A sto se tice popustanja, verujem da necemo, bar u Vucicevu doslednost ne sumnjam

Kosta Kole

pre 10 godina

Vucic je stekao veliko postovanje kod evropskih politicara, to je jasno.Nadam se da ce uspeti da omeksa stavove Nemacke koja je najtvrdja po pitanju datuma Srbiji za pocetak pregovora.

IVANKO

pre 10 godina

Verujemo da ce Aleksandar Vucic svojom inteligencijom i iskustvom u politici uspeti da malo smeksa Nemce.Puna podrska za bolju Srbiju!

jovan

pre 10 godina

...postujem i cenim sto je Nemacka principijelna u svojim zahtevima,i cenim to sto na sve nacine pokusava da moju zemlju Srbiju priblizi porodici zemalja EU.
Pozdrav Jovan Svedska

vraneš

pre 10 godina

Srbija je konačno u Vučiću dobila političara koji je cenjen i poštovan u svetu i čija se reč sa pažnjom sluša. Ovo je sigurno dobro za Srbiju, i građani Srbije od ovoga mogu sa mo imati koristi, zbog toga građani Srbije treba da daju podršku Vučiću da nastavi da radi kako je do sada radio, a tu podršku Vučić, po svim istraživanjima, među građanima Srbije ima, i ona je iz dana u dan sve veća.

emilija

pre 10 godina

Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je EU očekivala, i zbog toga imaju puno pravo da to jasno kažu i u Nemačkoj, i u Londonu, i u Briselu, svakom svom sagovorniku. Dakle državni vrh je jasno i glasno rekao evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

Marinko

pre 10 godina

Trebace jos vremena i vremena dok mi ne ispunimo Nemacke uslove jer oni kao vodeca zemlja EU mogu da nas uslovljavaju,postavljaju nove zahteve.....ali mislim da smo na dobrom putu i da je ova vlada svojim predanim radom uspela da stekne naklonost dobre vecine zemalja EU.

KINEZ

pre 10 godina

Što se pontencira na večeri, jelo se i pre. Bitno je da ne stignu novi uslovi, ali pre će biti da se usaglašavaju stavovi pre sastanka u Briselu. Samo nikako da popustimo, a kako stvari stoje i nećemo.

CecaO

pre 10 godina

Vucic je jedini politicar koji radi za narod Srbije i nasu buducnost,mnogi pricaju ali kad dodje do problema onda ih nigde nema. Zato puna podrska za rad na problemima i samo tako Srbija moze da stigne u EU.

jelena jsm

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam šta ta Nemačka hoće od nas. Posećuju nas svake nedelje a kada se vrate kući u Deutschland, onda misle da Srbija ipak ne treba da uđe u EU!

BOŽANA 63

pre 10 godina

Svi zahtevi Nemacke su u ovom trenutku za Srbiju prihvatljivi. Sto se tice reformi sudsstva ona tece u najboljem redu, boraba protiv kriminala i korupcije u punom zamahu. Sto se tice dobrih odnosa u regionu i tu je vidljiv pomak, sto se tice primene sporazuma tu Nemacka mora i treba da izvrši pritisak na Pristinu, jer oni mogu da budu kocnicari Srbija svakako ne.

BOŽANA 63

pre 10 godina

Svi zahtevi Nemacke su u ovom trenutku za Srbiju prihvatljivi. Sto se tice reformi sudsstva ona tece u najboljem redu, boraba protiv kriminala i korupcije u punom zamahu. Sto se tice dobrih odnosa u regionu i tu je vidljiv pomak, sto se tice primene sporazuma tu Nemacka mora i treba da izvrši pritisak na Pristinu, jer oni mogu da budu kocnicari Srbija svakako ne.

CecaO

pre 10 godina

Vucic je jedini politicar koji radi za narod Srbije i nasu buducnost,mnogi pricaju ali kad dodje do problema onda ih nigde nema. Zato puna podrska za rad na problemima i samo tako Srbija moze da stigne u EU.

KINEZ

pre 10 godina

Što se pontencira na večeri, jelo se i pre. Bitno je da ne stignu novi uslovi, ali pre će biti da se usaglašavaju stavovi pre sastanka u Briselu. Samo nikako da popustimo, a kako stvari stoje i nećemo.

jelena jsm

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam šta ta Nemačka hoće od nas. Posećuju nas svake nedelje a kada se vrate kući u Deutschland, onda misle da Srbija ipak ne treba da uđe u EU!

bratoljub

pre 10 godina

Belorusija je ekonomski veoma stabilna zemlja. Nezaposlenost u Belorusiji je 1%, i po tome je među prvima u svetu, a kakva su ljudska prava, mi o tome ne treba da vodimo brigu. Najbolji je primer Saudijske Arabije, gde se krše prava žena na svakom koraku, ali zbog ekonomskih interesa Amerikanci o tome ne govore, već sarađuju sa prebogatim Saudijcima.

jovan

pre 10 godina

...postujem i cenim sto je Nemacka principijelna u svojim zahtevima,i cenim to sto na sve nacine pokusava da moju zemlju Srbiju priblizi porodici zemalja EU.
Pozdrav Jovan Svedska

BRATAC SAČULATAC

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam šta ta Nemačka hoće od nas. Posećuju nas svake nedelje a kada se vrate kući u Deutschland, onda misle da Srbija ipak ne treba da uđe u EU!

IVANKO

pre 10 godina

Verujemo da ce Aleksandar Vucic svojom inteligencijom i iskustvom u politici uspeti da malo smeksa Nemce.Puna podrska za bolju Srbiju!

bikicki

pre 10 godina

Nemačka je najuticajnija zemlja EU, i kada ona kaže da je Srbija ispunila uslove za članstvo u EU, da je tada posao evrointegracija praktično završen. Skoro je objavljen i jedan tekst u uticajnom nemačkom listu u kome se pozitivno piše o novoj vlasti u Srbiji, a pre svega o Aleksandru Vučiću, kome je posvećen najveći deo ovog teksta, i to je jedan dokaz da se u Nemačka pozitivno razmišlja o novoj vlasti u Srbiji, što daje nadu da Srbija uskoro može dobiti datum za pregovore sa EU.

Danica S

pre 10 godina

Za očekivati je da će Nemačka biti uporna oko uslova koje je već objavila, ali neće biti iznenađujuće ako se pojavi i neki novi uslov.

Marinko

pre 10 godina

Trebace jos vremena i vremena dok mi ne ispunimo Nemacke uslove jer oni kao vodeca zemlja EU mogu da nas uslovljavaju,postavljaju nove zahteve.....ali mislim da smo na dobrom putu i da je ova vlada svojim predanim radom uspela da stekne naklonost dobre vecine zemalja EU.

Soldier of fortune

pre 10 godina

Što se pontencira na večeri, jelo se i pre. Bitno je da ne stignu novi uslovi, ali pre će biti da se usaglašavaju stavovi pre sastanka u Briselu. Samo nikako da popustimo, a kako stvari stoje i nećemo.
(KINEZ, 17. maj 2013 08:46)

Pa mislim da vise stvaaaarno nemaju sta novo da traze i cim da nas sada uslovljavaju.A sto se tice popustanja, verujem da necemo, bar u Vucicevu doslednost ne sumnjam

predrag

pre 10 godina

Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je Nemačka i očekivala, i zbog toga Vučić ima puno pravo da to jasno kaže svakom svom sagovorniku. Vučić je jasno rekao evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

emilija

pre 10 godina

Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je EU očekivala, i zbog toga imaju puno pravo da to jasno kažu i u Nemačkoj, i u Londonu, i u Briselu, svakom svom sagovorniku. Dakle državni vrh je jasno i glasno rekao evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

Janko

pre 10 godina

Hajde nek se "analiticari" suzdrze od prognoza i gledanja u pasulj, i da sacekamo sta ce nemacki parlament da kaze. Dokle vise sa tim pesimizmom?

vraneš

pre 10 godina

Srbija je konačno u Vučiću dobila političara koji je cenjen i poštovan u svetu i čija se reč sa pažnjom sluša. Ovo je sigurno dobro za Srbiju, i građani Srbije od ovoga mogu sa mo imati koristi, zbog toga građani Srbije treba da daju podršku Vučiću da nastavi da radi kako je do sada radio, a tu podršku Vučić, po svim istraživanjima, među građanima Srbije ima, i ona je iz dana u dan sve veća.

Olgica S

pre 10 godina

Svima je jasno da primena tek postignutog sporazuma ne može ići tako brzo i da tu ima još dosta toga da se dogovara i doradi, ali će to biti izgovor Nemačkoj da ne podrži Srbiju.

Slavica P

pre 10 godina

Srbija je jedina zemlja kojoj su se stalno pridodavali uslovi za prijem u EU, tako da nije isključeno da će toga biti još.

Kosta Kole

pre 10 godina

Vucic je stekao veliko postovanje kod evropskih politicara, to je jasno.Nadam se da ce uspeti da omeksa stavove Nemacke koja je najtvrdja po pitanju datuma Srbiji za pocetak pregovora.

Joma

pre 10 godina

Sto se tice postavljenih uslova, na svakom od njih se radi i vidljiv je napredak. Vreme koje je ulozeno u reforme i sporazum svakako nije izgubljeno. Rezultati polako dolaze do izrazaja.

Viona

pre 10 godina

Aleksandar Vučić zaista radi za interes naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Aleksandar Vučić je pokazao više puta da je pravi političar koji zna kako i na koji način da se pribliši stranim zvaničnicima.SNS je jedina stranka kojoj je zaista stalo do interesa naroda i države, Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

gajin

pre 10 godina

Postoje realne šanse da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, jer je Srbija podigla svoj kredibilitet pre svega zbog iskrene posvećenosti vlade Srbije, a posebno Vučića na iskorenjivanju kriminala i korupcije. Zemlje u kojima caruje kriminal i korupcija niko ne ceni. Takve zemlje EU ne trebaju, i da Srbija nije počela iskreno i bezkompromisno da se bori sa korupcojom, nas u EU ne bi primili, pa ni po cenu da priznamo Kosovo.

teodora

pre 10 godina

Srbija je blizu dobijanja datuma, ali i da Srbija sada ne dobije taj datum, dobiće ga u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

bogdan

pre 10 godina

Koliko vidimo oko pristupanja Srbije EU, sem implementacije potpisanog sporazuma oko Kosova, više nema nikakvih problema. Evropskim zvaničnicima je bitno da se Srbija iskreno bori protiv korupcije i kriminala, i oni tu nemaju nikakve zamerke. Oko reformi koje su sprovedene, ministar Selaković je bio u Briselu i rečeno je i da oko nove reforme pravosuđa u Briselu nemaju nikakve zamerke. Ostaje još implementacija sporazuma o Kosovu, i Srbija bi posle 6 meseci vlasti SNS-a mogla dobiti datum za početak pregovora sa EU. SNS bi uspeo posle 6 meseci, ono što DOS, DSS, DS i njihovi koalicioni partneri nisu uspeli za 12 godina.

tejić

pre 10 godina

Aktuelni državni vrh je mnogo ozbiljnije pristupio rešavanju problema Kosova, nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, i što je još jedan plus ove vlasti, kompletan državni vrh, počev od predsednika Nikolića, preko premijera Dačića, pa do Vučića, se angažovao po pitanju Kosova, i niko se tu nije izvlačio, kako je to DS u jednom momentu hteo da predstavi, pa ih je Vučić sve demantovao na taj način što se lično uključio u pregovore u poslednje dve runde, koje su bile i odlučujuće za postizanje ovog sporazuma, a zahvaljujući postizanju ovog sporazuma, Srbija je mnogo bliže članstvu u EU.

Srbin 100%

pre 10 godina

Srbija je ispunila sve uslove EU za dobijanje datuma ova poseta verovatno ce posluziti kao podrska i podstrek u nastavku reformi i iskorenjavanju korupcije

neško

pre 10 godina

Vučić je vratio nadu građanima da će Srbija konačno krenuti sa dna na kome se već godinama nalazi. Vučić to ne pokazuje samo rečima, kako je to bilo u vreme vladavine DS-a, nego i delima. Narod hoće da radi, da se zaposli i da ima neku egzistenciju, a dobijanje datuma za otpočinjane pregovora sa EU, dolazak velikog investitora iz Emirata, a i najavljeno za 21. maj potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu sa Rusijom, daju nadu da je Srbija sa Vučićem na dobrom putu.

Brankooo

pre 10 godina

Naravno, ne treba zanemariti ni pitanje Kosova, ne treba napustati dosadasnje stavove, ali ne treba ni dopustiti tim stavovima da nas koce u daljoj buducnosti. Treba napokon da pocnemo da zivimo normalno.

CecaO

pre 10 godina

Vucic je jedini politicar koji radi za narod Srbije i nasu buducnost,mnogi pricaju ali kad dodje do problema onda ih nigde nema. Zato puna podrska za rad na problemima i samo tako Srbija moze da stigne u EU.

BOŽANA 63

pre 10 godina

Svi zahtevi Nemacke su u ovom trenutku za Srbiju prihvatljivi. Sto se tice reformi sudsstva ona tece u najboljem redu, boraba protiv kriminala i korupcije u punom zamahu. Sto se tice dobrih odnosa u regionu i tu je vidljiv pomak, sto se tice primene sporazuma tu Nemacka mora i treba da izvrši pritisak na Pristinu, jer oni mogu da budu kocnicari Srbija svakako ne.

IVANKO

pre 10 godina

Verujemo da ce Aleksandar Vucic svojom inteligencijom i iskustvom u politici uspeti da malo smeksa Nemce.Puna podrska za bolju Srbiju!

Kosta Kole

pre 10 godina

Vucic je stekao veliko postovanje kod evropskih politicara, to je jasno.Nadam se da ce uspeti da omeksa stavove Nemacke koja je najtvrdja po pitanju datuma Srbiji za pocetak pregovora.

jelena jsm

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam šta ta Nemačka hoće od nas. Posećuju nas svake nedelje a kada se vrate kući u Deutschland, onda misle da Srbija ipak ne treba da uđe u EU!

emilija

pre 10 godina

Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je EU očekivala, i zbog toga imaju puno pravo da to jasno kažu i u Nemačkoj, i u Londonu, i u Briselu, svakom svom sagovorniku. Dakle državni vrh je jasno i glasno rekao evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

vraneš

pre 10 godina

Srbija je konačno u Vučiću dobila političara koji je cenjen i poštovan u svetu i čija se reč sa pažnjom sluša. Ovo je sigurno dobro za Srbiju, i građani Srbije od ovoga mogu sa mo imati koristi, zbog toga građani Srbije treba da daju podršku Vučiću da nastavi da radi kako je do sada radio, a tu podršku Vučić, po svim istraživanjima, među građanima Srbije ima, i ona je iz dana u dan sve veća.

predrag

pre 10 godina

Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je Nemačka i očekivala, i zbog toga Vučić ima puno pravo da to jasno kaže svakom svom sagovorniku. Vučić je jasno rekao evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

Marinko

pre 10 godina

Trebace jos vremena i vremena dok mi ne ispunimo Nemacke uslove jer oni kao vodeca zemlja EU mogu da nas uslovljavaju,postavljaju nove zahteve.....ali mislim da smo na dobrom putu i da je ova vlada svojim predanim radom uspela da stekne naklonost dobre vecine zemalja EU.

Soldier of fortune

pre 10 godina

Što se pontencira na večeri, jelo se i pre. Bitno je da ne stignu novi uslovi, ali pre će biti da se usaglašavaju stavovi pre sastanka u Briselu. Samo nikako da popustimo, a kako stvari stoje i nećemo.
(KINEZ, 17. maj 2013 08:46)

Pa mislim da vise stvaaaarno nemaju sta novo da traze i cim da nas sada uslovljavaju.A sto se tice popustanja, verujem da necemo, bar u Vucicevu doslednost ne sumnjam

KINEZ

pre 10 godina

Što se pontencira na večeri, jelo se i pre. Bitno je da ne stignu novi uslovi, ali pre će biti da se usaglašavaju stavovi pre sastanka u Briselu. Samo nikako da popustimo, a kako stvari stoje i nećemo.

Viona

pre 10 godina

Aleksandar Vučić zaista radi za interes naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Aleksandar Vučić je pokazao više puta da je pravi političar koji zna kako i na koji način da se pribliši stranim zvaničnicima.SNS je jedina stranka kojoj je zaista stalo do interesa naroda i države, Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

jovan

pre 10 godina

...postujem i cenim sto je Nemacka principijelna u svojim zahtevima,i cenim to sto na sve nacine pokusava da moju zemlju Srbiju priblizi porodici zemalja EU.
Pozdrav Jovan Svedska

Joma

pre 10 godina

Sto se tice postavljenih uslova, na svakom od njih se radi i vidljiv je napredak. Vreme koje je ulozeno u reforme i sporazum svakako nije izgubljeno. Rezultati polako dolaze do izrazaja.

bikicki

pre 10 godina

Nemačka je najuticajnija zemlja EU, i kada ona kaže da je Srbija ispunila uslove za članstvo u EU, da je tada posao evrointegracija praktično završen. Skoro je objavljen i jedan tekst u uticajnom nemačkom listu u kome se pozitivno piše o novoj vlasti u Srbiji, a pre svega o Aleksandru Vučiću, kome je posvećen najveći deo ovog teksta, i to je jedan dokaz da se u Nemačka pozitivno razmišlja o novoj vlasti u Srbiji, što daje nadu da Srbija uskoro može dobiti datum za pregovore sa EU.

Janko

pre 10 godina

Hajde nek se "analiticari" suzdrze od prognoza i gledanja u pasulj, i da sacekamo sta ce nemacki parlament da kaze. Dokle vise sa tim pesimizmom?

bratoljub

pre 10 godina

Belorusija je ekonomski veoma stabilna zemlja. Nezaposlenost u Belorusiji je 1%, i po tome je među prvima u svetu, a kakva su ljudska prava, mi o tome ne treba da vodimo brigu. Najbolji je primer Saudijske Arabije, gde se krše prava žena na svakom koraku, ali zbog ekonomskih interesa Amerikanci o tome ne govore, već sarađuju sa prebogatim Saudijcima.

BRATAC SAČULATAC

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam šta ta Nemačka hoće od nas. Posećuju nas svake nedelje a kada se vrate kući u Deutschland, onda misle da Srbija ipak ne treba da uđe u EU!

Danica S

pre 10 godina

Za očekivati je da će Nemačka biti uporna oko uslova koje je već objavila, ali neće biti iznenađujuće ako se pojavi i neki novi uslov.

Slavica P

pre 10 godina

Srbija je jedina zemlja kojoj su se stalno pridodavali uslovi za prijem u EU, tako da nije isključeno da će toga biti još.

Olgica S

pre 10 godina

Svima je jasno da primena tek postignutog sporazuma ne može ići tako brzo i da tu ima još dosta toga da se dogovara i doradi, ali će to biti izgovor Nemačkoj da ne podrži Srbiju.

gajin

pre 10 godina

Postoje realne šanse da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, jer je Srbija podigla svoj kredibilitet pre svega zbog iskrene posvećenosti vlade Srbije, a posebno Vučića na iskorenjivanju kriminala i korupcije. Zemlje u kojima caruje kriminal i korupcija niko ne ceni. Takve zemlje EU ne trebaju, i da Srbija nije počela iskreno i bezkompromisno da se bori sa korupcojom, nas u EU ne bi primili, pa ni po cenu da priznamo Kosovo.

neško

pre 10 godina

Vučić je vratio nadu građanima da će Srbija konačno krenuti sa dna na kome se već godinama nalazi. Vučić to ne pokazuje samo rečima, kako je to bilo u vreme vladavine DS-a, nego i delima. Narod hoće da radi, da se zaposli i da ima neku egzistenciju, a dobijanje datuma za otpočinjane pregovora sa EU, dolazak velikog investitora iz Emirata, a i najavljeno za 21. maj potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu sa Rusijom, daju nadu da je Srbija sa Vučićem na dobrom putu.

teodora

pre 10 godina

Srbija je blizu dobijanja datuma, ali i da Srbija sada ne dobije taj datum, dobiće ga u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

bogdan

pre 10 godina

Koliko vidimo oko pristupanja Srbije EU, sem implementacije potpisanog sporazuma oko Kosova, više nema nikakvih problema. Evropskim zvaničnicima je bitno da se Srbija iskreno bori protiv korupcije i kriminala, i oni tu nemaju nikakve zamerke. Oko reformi koje su sprovedene, ministar Selaković je bio u Briselu i rečeno je i da oko nove reforme pravosuđa u Briselu nemaju nikakve zamerke. Ostaje još implementacija sporazuma o Kosovu, i Srbija bi posle 6 meseci vlasti SNS-a mogla dobiti datum za početak pregovora sa EU. SNS bi uspeo posle 6 meseci, ono što DOS, DSS, DS i njihovi koalicioni partneri nisu uspeli za 12 godina.

tejić

pre 10 godina

Aktuelni državni vrh je mnogo ozbiljnije pristupio rešavanju problema Kosova, nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, i što je još jedan plus ove vlasti, kompletan državni vrh, počev od predsednika Nikolića, preko premijera Dačića, pa do Vučića, se angažovao po pitanju Kosova, i niko se tu nije izvlačio, kako je to DS u jednom momentu hteo da predstavi, pa ih je Vučić sve demantovao na taj način što se lično uključio u pregovore u poslednje dve runde, koje su bile i odlučujuće za postizanje ovog sporazuma, a zahvaljujući postizanju ovog sporazuma, Srbija je mnogo bliže članstvu u EU.

Srbin 100%

pre 10 godina

Srbija je ispunila sve uslove EU za dobijanje datuma ova poseta verovatno ce posluziti kao podrska i podstrek u nastavku reformi i iskorenjavanju korupcije

Brankooo

pre 10 godina

Naravno, ne treba zanemariti ni pitanje Kosova, ne treba napustati dosadasnje stavove, ali ne treba ni dopustiti tim stavovima da nas koce u daljoj buducnosti. Treba napokon da pocnemo da zivimo normalno.