Sreda, 15.05.2013.

00:49

Srbija-Turska, tiha voda breg roni

Lideri Turske, Srbije i BiH sastali su danas u Ankari na trilateralnom samitu na kojem razgovaraju o daljoj saradnji i aktuelnim pitanjima u regionu.

Izvor: B92

Srbija-Turska, tiha voda breg roni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Andjela

pre 10 godina

Proslost se ne sme zaboraviti ali nema svrhe stalno se vracati u proslost i podgrevart osetljive teme. Sve zemlje u regionu treba da se okrenu buducnosti da se ne stvara mrznja kod novih narastaja.

Kec u rukavu

pre 10 godina

citajuci komentara sam zakljucio da se srbi iz srbije turcima raduju vise nego bilo kojoj drugoj zemlji i narodu pa nekaze se dzaba KRV NIJE VODA
(rs, 15. maj 2013 12:09);
REČE "PRAVI" SRBIN.

Zizi

pre 10 godina

Saradnja sa Turskom, a, boga mi i sa nekim arapskim zemljama nam je dobrodosla ko "ozeblom sunce"! Izuzetno mi je drago zbog toga, i posle dugo vremena, opet imam nadu! Tomo, samo napred i ne okreci se! AFERIM!

ComelVidra

pre 10 godina

Svaka saradnja je uvek dobrodošla. Češće treba da se putuje i razgovara sa svim zemljama posebno sa ovima u okruženju. Iz svake posete da ispadne po jedan posao i polakao ali sigurno smanjujemo broj nezaposlenih.

Branko Bor

pre 10 godina

Vučić i Nikolić su u kampanji govorili o "kući sa dvoje vrata", i tada su se neki toj izjavi smejali, ali su Vučić i Nikolić pokazali da Srbija može da sarađuje i sa Rusijom, i sa EU, i sa Kinom, i sa USA, i sa Arapskim zemljama. Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić su i na ovom primeru pokazali da su ljudi koji drže reč.

Boki

pre 10 godina

Od EU I RUSIJE OSTACE NAM TURSKA! TAKO JE ODREDIO POMOCNIK POMOCNIKA DRZAVNOG SEKRETARA SJEDINJENIH AMERICKIH DRZAVA!!! A GDE CE NAROD TOMO JEL NAROD IKO PITA!!!

nesa

pre 10 godina

A na meniju janjetina i prasetina.Problem federacije je Izetbegovic koji i dalje sanja da RS udje u BiH. Dok to ne shvati gradjani ce ziveti u bedi dok ga jednog dana na ,,oduvaju,,sa politicke scene.

Teodora K

pre 10 godina

Bez obzira na dešavanja iz prošlosti, koje ne smemo zaboraviti, Srbija mora sarađivati sa svima sa kojima ima zajedničke intgerese a Nikolić to dobro prepoznaje.

sajo

pre 10 godina

Na prvo mesto ekonomija, pa ostali interesi, a to ko su je nebitno. A to jesu li turci ili rusi je smešno, mušterija je svaki dobro došao.

blagomir

pre 10 godina

Raduju sve veće investicije iz bogatih Arapskih zemalja, poput UAE, a nadamo se uskoro većim investicijama i iz prebogate Saudijske Arabije, a i iz ekonmoski stabilnih zemalja Turske i Azerbejdžana, a ministar Ljajić je najavio i da će uskoro ići u Katar.

Borkovacka - dolina

pre 10 godina

Ako mislimo da opstanemo, saradjivati se mora, i ovaj susret je u toj funkciji. Svima je vazan ekonomski napredak, bez dogovora i saradnje nema napretka. Predsednik Tomislav Nikolic kao iskusni politicar ce uspeti da iz ove posete, izvuce najkorisnije sto je za Srbiju.

Coccta

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Turskom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoimA. Što više ovakvih samita i razgovora će nam omogućiti bolji položaj i napredak.

Anastasija

pre 10 godina

Saradnja Srbije sa Bih i Turskom u raznim oblastima ekonomije i privrede potrebna je da bi nasa drzava krenula napred ka evropskim tendencijama i radi podizanja standarda nasih gradjana.

BOZANA 63

pre 10 godina

Konacno se i Blakan opametio, poceo da se dogovara, da krenu sa mrtve tacke. Dosta je bili mrznje, netrpeljivosti, od toga ama bas niko nista nema. Treba gledati u buducnost. Svidja mi se veoma naslo da tiha voda breg roni, upravo tako, polako resavati problem po problem, rezultat ce doci. Niko ne sme biti iskljuciv.

Sima

pre 10 godina

Stvari su jasne interes Srbije su investicije i nova radna mesta.Turska je sekularna i bogata drzava koja moze pomoci i Srbiji i BIH da vode novu politiku i da svi nadju svoj interes.Bajke o obnavljanju nekakvi imperija su smijesne u 21.vjeku jer i Turska zeli u EU.

Acerr

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Turskom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoimA. Što više ovakvih samita i razgovora će nam omogućiti bolji položaj i napredak.

Tanja T.

pre 10 godina

kad su turci i arapi dolazili u makedoniju mu smo se smejali kako makedonci saradjuju samo so te zemalja.eto doslo to i kod nas..
(milos, 15. maj 2013 11:40)

ja se ovoga uopste ne secam, nego sad se pitam, a otkad smo mi to postali gadjivi na novac koji bi eventualno dosao, odakle god?

Rada

pre 10 godina

Sta ce braca Rusi da kazu na ovo?
(pitar)

Braca Rusi jako puno saradjuju sa Turskom. Vece je pitanje sta ce brat Dodik da kaze. Ustvari vec govori, opet stancuje svesrpske poruke i anti-srpske zaverenicka upozorenja tri puta dnevno.

On o opasnosnosti od Turske i BiH a Nikolic u Tursku sa predsednistvom BiH.

rs

pre 10 godina

citajuci komentara sam zakljucio da se srbi iz srbije turcima raduju vise nego bilo kojoj drugoj zemlji i narodu pa nekaze se dzaba KRV NIJE VODA

Simo Matavulj

pre 10 godina

Yes, tiha voda bregove nosi. Na engleskom to se kaze Serbia's capitulation by stealth! Nikolic bi mogao da zamoli Gula da ga barem postedi zdanjih ponizenja i da ne predlaze novo ime za Srbiju, to vec znamo svi - Beogradski Pashaluk!

Joma

pre 10 godina

Ako i dalje budemo dozvoljavali da nas proslost vuce unazad, stabilnija buducnost ove zemlje ce za nas biti misaona imenica. Nismo ni privredno ni ekonomski dovoljno stabilni da bismo mogli sami. Normalizacija odnosa sa susedima je svakako bolji izbor.Saradnja sa Turskom, na vise pola znacajnih za nas prosperitet, svakako nam nece odmoci.

Joko

pre 10 godina

@(danilo, 15. maj 2013 11:31)
Danilo, 500 godina smo bili pod Turcima! a i bogami zadovolili u svakom pogledu, Tursku krv ima pola Srbije, izgleda da si veoma mlad, zato nemoj puno da guslas pre nego sto uradis DNA test

Cele Kula

pre 10 godina

Turska na ekonomska vrata ulazi u nasu drzavu, a time i novo porobljavanje naseg naroda, a sa tim i nase teritorije. Zbog ovog nikada za Nikolica ne bih glasala.

Toma brzo uci

pre 10 godina

Toma je napravio pametan potez sto je promenio politiku Srbije prema BIH kao suverenoj drzavi.Mora se saradjivati sa Sarajevom.Da se ne lazemo Republiku Srpsku niko ne ugrozava.Tadic se slikao s Dodikom svaki mesec a ovaj pricao o nestanku drzave BIH.Svet je to dozivljavo kao podrsku nestanka BIH.Politika postovanja granica BIH vraca ugled Srbije u svetu a isplatice se kroz investicije islamski zemalja.Ako bogati Arapi ulazu u PSG ili Mancester Siti sigurno ce ulagati i u Srbiju koja prihvata EU standarde.Toma izrasta u drzavnika i ako nastavi politiku saradnje sa svetom Srbija ce imati velike koristi.To je zdravi patriotizam koji ce donjeti nova radna mesta.

danilo

pre 10 godina

Možemo raspravljati o turskim aspiracijama...Nesumnjivo da krv koja teče njihovim žilama ima bolju sposobnost pamćenja i izrazitiji apetit...sam Islam afirmiše zainteresovanost za širenje teritorije i ovozemaljskog blagostanja...
Međutim,naša nacionalna i duhovna svesnost je prioritet...Prilično smo dekoncentrisaja pojava u kosmosu...izbezumljena pojava u vidu nacionalne zajednice bez jasnog cilja i bilo kakve vizije...

idemo ...

pre 10 godina

I cilju što bržeg izlaska iz krize u koju je gurnuta Srbija mora stavrati što više saveza u region. Ovaj trilateralni samit može doneti samo dobro!

batrić

pre 10 godina

Nikolić i Vučić su pokazali, da nije istina, ono što su brojni analitičari, tvrdili svo vreme da se ne može u isto vreme sarađivati i sa Rusijom, i sa EU, i sa Arapskim svetom.Pokazalo se da je problem bio samo u ljudima koji su ovih godina predstavljeli Srbiju u svetu.

Daca

pre 10 godina

Turska pokazuje kako je moguće spojiti istok i zapad, tradiciju i savremeni duh,kako ostati veran svojim korenima a ipik ići u korak sa vremenom!Učimo malo od njih!!!!

bratimir

pre 10 godina

Aktuelnoj vladi je potpuno jasno da borba protiv korupcije je preduslov za privlačenje stranih investicija, ali ne vredi ništa izkorenjivanje korupcije, ukoliko ga ne prati privlačenje stranih investicija. Osnovni zadatak vlade bi trebao da bude privlačenje investicija iz zemalja sa viškom kapitala, kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Katar, Kina, Rusija, Azerbejdžan, Saudijske Arabije, a jedna od tih zemalja je i Turska.

Dule

pre 10 godina

Saradnja sa Turskom na polju ekonomije i trgovine može značajno uticati na izkazak Srbije iz Krize.Postoji mnogo prostora za saradnju, i to treba iskoristiti!

stojmen

pre 10 godina

Ne treba puno trošiti reči o tome sa kolikim parama raspolažu bogate arapske zemlje poput UAE, Saudijske Arabija, Azerbejdžana ili Turska, i zbog toga treba praktikovati što češće posete naših zvaničnika ovim zemljama, i treba pokušati uspostaviti što je moguće bolje odnose, kao što je to Vučić uradio sa UAE, sa ciljem da se ove zemlje privuku da što više investiraju u Srbiju.

Bojana

pre 10 godina

Dosta smo gledali na proslost kada smo bili pod turcima, pod nemcima. Doslo je vreme da gledamo na buducnost, a ne da stojimo iza nekog ponosa i unazadjujemo narod Srbije

sinđel

pre 10 godina

Nova vlast je pokazala da Srbija ima prijatelje na zapadu, ali i na istoku, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem u prethodnim godinama kod naših političara.Obećavali su mnogo, a malo šta od tih obećanja ispunjavali, a tako se sa poslovnim svetom ne može sarađivati.

kockica

pre 10 godina

Sledeci sastanak bi mogao da okupi i vise drzava iz regiona bugarsku, makedoniju... Sto bolja regionalna saradnja, to bolji razvoj ekonomija zemalja sto ce uveliko doprineti boljem zivotu u svim drzavama balkana.

dobro dosao u klub@

pre 10 godina

Ma i bilo je krajnje vreme da se civilizujemo i pocnemo da razmisljamo kao sav normalan svet,bez saradnje sa drugima nema nam ni napredka.

emili30

pre 10 godina

Iako je prioritet saradnja sa zemljama iz EU kao i sa Rusijom, potrebno je saradjivati i sa zemljama iz okruzenja, jer tesko cemo napredovati ukoliko nemamo prijateljske i poslovne odnose kao i podrsku od strane zemalja u regionu.

cika juga

pre 10 godina

Iako nismo iste vere, po mentalitetu smo skoro isti sa turcima. Istorija je jedno a buducnost je ono sto treba da nas povezuje za dobrobit oba naroda.

dusanka

pre 10 godina

Podrzavam svaku posetu predsednika koja ce doprineti boljem zivotu gradjana Srbije. Potrebno je samo svaki dogovor realizovati sto pre i ne dozvoliti da ostane samo mrtvo slovo na papiru.

Holi

pre 10 godina

Trgovacki putevi izmedju azije i evrope idu preko Turske i Srbije. Saradnjom sa Turskom dobijamo veoma velike mogucnosti u oblasti trgovine koje nam mogu obezbediti veoma dobru zaradu.

Kal Drogo

pre 10 godina

Сви овакви сусрети су добродошли, и могу свим земљама само добро донети. Ипак има један детаљ који ће проћи незапажено, и који морам поменути. Свакако, Турци као домаћини, бирају своје госте и кога ће позвати на овакве састанке. Приликом оваквих сусрета, а посебно у Турској барем до сада бивало је уобичајено да БиХ предствавља председавајући председништва БиХ (рецимо у мају 2010. тада Х.Силајџић), сада су председавајућем (из РС, господину Радмановићу) придодата и 2 бошњачка члана предсетнишва БиХ. У реду, њихово право, али ипак праве селекцију и одређују када је пожељно да из БиХ долази само 1, а када комплетно трочлано (или троглаво, како вам згодније) председништво БиХ.
Али добро, биће оваквих сусрета (посебно јер Турска воли да има посебно са БиХ што чешће контакте, а богами и са Србијом, а воли и да завирује у туђе двориште, што ли) још доста у ближој будућности, сачекајмо, видећемо какви ће састави бити на тим сусретима.

Miloš

pre 10 godina

Sastanak je dugo pripreman, odlagan i dobro je da do njega dolazi. Ove države imaju zajedničku prošlost, ali što je još važnije, imaju budućnost u kojoj moraju da sarađuju.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Turska (osmanlije) je provereno jedina koja je gotovo 500 godina znala i umela da "primiri" Srbiju i BiH i za mene licno je samo logicno da se Turskoj ponovo "poveri upravljanje" ovim delom Balkana !

Nikola

pre 10 godina

Sada je lepo polizano sve sto je pljuvano 20 godina.

Samo mi nije jasna jedna stvar, da li je tada govorio ono sto je mislio ili sada govori ono sto misli. S obzirom da je otisao iz krajnosti u krajnost, pitam se ko je pravi Toma?

negotin

pre 10 godina

Puna podrska predsedniku Nikolicu u nastojanju da uspostavi dobre odnose sa svim zemljama,gledajmo samo suve interese a emocije cuvajte za vase najblize

senadin

pre 10 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa arapskim svetom i bogatim zemljama kao što su UAE, Saudiska Arabija, Katar, Turska itd. Dobri odnosi sa ovim zemljama mogu biti velika prednost Srbije kada narednih godina postane punopravna članica EU.

Banacanin1

pre 10 godina

Dopada mi se ovaj trojni trgovinski savez,mislim da Balkanci treba da prevazidju probleme iz bliske proslosti i krenu sa saradnjom pre svega na ekonomskom,kulturnom,privrednom nivou...

BARON

pre 10 godina

Pravi potezi predsednika,Turska je ekonomski mozda i najjaca zemlja,zemlja koja je u expanziji.Samo treba naslutiti kakvo je to trziste za srpske proizvode,Istambul vec sada ima vise nego duplo stanovnika nego cela Srbija zajedno i jos raste.Zato kazem da je ovo mozda i istoriski potez Nikolica jer sirom otvara vrata Srbiji prema svetu.

Jahorina

pre 10 godina

Ovakvi sastanci su od velikog značaja jer koriste za uspostavljanje što boljih odnosa sa državama u okruženju. Naročito je dobro što će se na ovom samitu potpisati razni sporazumi o što boljoj saradnji između ove tri države na ekonomskom planu.

dobro dosao u klub@

pre 10 godina

Ma i bilo je krajnje vreme da se civilizujemo i pocnemo da razmisljamo kao sav normalan svet,bez saradnje sa drugima nema nam ni napredka.

Sima

pre 10 godina

Stvari su jasne interes Srbije su investicije i nova radna mesta.Turska je sekularna i bogata drzava koja moze pomoci i Srbiji i BIH da vode novu politiku i da svi nadju svoj interes.Bajke o obnavljanju nekakvi imperija su smijesne u 21.vjeku jer i Turska zeli u EU.

idemo ...

pre 10 godina

I cilju što bržeg izlaska iz krize u koju je gurnuta Srbija mora stavrati što više saveza u region. Ovaj trilateralni samit može doneti samo dobro!

Daca

pre 10 godina

Turska pokazuje kako je moguće spojiti istok i zapad, tradiciju i savremeni duh,kako ostati veran svojim korenima a ipik ići u korak sa vremenom!Učimo malo od njih!!!!

blagomir

pre 10 godina

Raduju sve veće investicije iz bogatih Arapskih zemalja, poput UAE, a nadamo se uskoro većim investicijama i iz prebogate Saudijske Arabije, a i iz ekonmoski stabilnih zemalja Turske i Azerbejdžana, a ministar Ljajić je najavio i da će uskoro ići u Katar.

sajo

pre 10 godina

Na prvo mesto ekonomija, pa ostali interesi, a to ko su je nebitno. A to jesu li turci ili rusi je smešno, mušterija je svaki dobro došao.

ComelVidra

pre 10 godina

Svaka saradnja je uvek dobrodošla. Češće treba da se putuje i razgovara sa svim zemljama posebno sa ovima u okruženju. Iz svake posete da ispadne po jedan posao i polakao ali sigurno smanjujemo broj nezaposlenih.

sinđel

pre 10 godina

Nova vlast je pokazala da Srbija ima prijatelje na zapadu, ali i na istoku, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem u prethodnim godinama kod naših političara.Obećavali su mnogo, a malo šta od tih obećanja ispunjavali, a tako se sa poslovnim svetom ne može sarađivati.

Banacanin1

pre 10 godina

Dopada mi se ovaj trojni trgovinski savez,mislim da Balkanci treba da prevazidju probleme iz bliske proslosti i krenu sa saradnjom pre svega na ekonomskom,kulturnom,privrednom nivou...

dusanka

pre 10 godina

Podrzavam svaku posetu predsednika koja ce doprineti boljem zivotu gradjana Srbije. Potrebno je samo svaki dogovor realizovati sto pre i ne dozvoliti da ostane samo mrtvo slovo na papiru.

Borkovacka - dolina

pre 10 godina

Ako mislimo da opstanemo, saradjivati se mora, i ovaj susret je u toj funkciji. Svima je vazan ekonomski napredak, bez dogovora i saradnje nema napretka. Predsednik Tomislav Nikolic kao iskusni politicar ce uspeti da iz ove posete, izvuce najkorisnije sto je za Srbiju.

Holi

pre 10 godina

Trgovacki putevi izmedju azije i evrope idu preko Turske i Srbije. Saradnjom sa Turskom dobijamo veoma velike mogucnosti u oblasti trgovine koje nam mogu obezbediti veoma dobru zaradu.

Branko Bor

pre 10 godina

Vučić i Nikolić su u kampanji govorili o "kući sa dvoje vrata", i tada su se neki toj izjavi smejali, ali su Vučić i Nikolić pokazali da Srbija može da sarađuje i sa Rusijom, i sa EU, i sa Kinom, i sa USA, i sa Arapskim zemljama. Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić su i na ovom primeru pokazali da su ljudi koji drže reč.

BARON

pre 10 godina

Pravi potezi predsednika,Turska je ekonomski mozda i najjaca zemlja,zemlja koja je u expanziji.Samo treba naslutiti kakvo je to trziste za srpske proizvode,Istambul vec sada ima vise nego duplo stanovnika nego cela Srbija zajedno i jos raste.Zato kazem da je ovo mozda i istoriski potez Nikolica jer sirom otvara vrata Srbiji prema svetu.

Coccta

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Turskom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoimA. Što više ovakvih samita i razgovora će nam omogućiti bolji položaj i napredak.

Rada

pre 10 godina

Sta ce braca Rusi da kazu na ovo?
(pitar)

Braca Rusi jako puno saradjuju sa Turskom. Vece je pitanje sta ce brat Dodik da kaze. Ustvari vec govori, opet stancuje svesrpske poruke i anti-srpske zaverenicka upozorenja tri puta dnevno.

On o opasnosnosti od Turske i BiH a Nikolic u Tursku sa predsednistvom BiH.

Acerr

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Turskom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoimA. Što više ovakvih samita i razgovora će nam omogućiti bolji položaj i napredak.

batrić

pre 10 godina

Nikolić i Vučić su pokazali, da nije istina, ono što su brojni analitičari, tvrdili svo vreme da se ne može u isto vreme sarađivati i sa Rusijom, i sa EU, i sa Arapskim svetom.Pokazalo se da je problem bio samo u ljudima koji su ovih godina predstavljeli Srbiju u svetu.

Simo Matavulj

pre 10 godina

Yes, tiha voda bregove nosi. Na engleskom to se kaze Serbia's capitulation by stealth! Nikolic bi mogao da zamoli Gula da ga barem postedi zdanjih ponizenja i da ne predlaze novo ime za Srbiju, to vec znamo svi - Beogradski Pashaluk!

Teodora K

pre 10 godina

Bez obzira na dešavanja iz prošlosti, koje ne smemo zaboraviti, Srbija mora sarađivati sa svima sa kojima ima zajedničke intgerese a Nikolić to dobro prepoznaje.

Anastasija

pre 10 godina

Saradnja Srbije sa Bih i Turskom u raznim oblastima ekonomije i privrede potrebna je da bi nasa drzava krenula napred ka evropskim tendencijama i radi podizanja standarda nasih gradjana.

BOZANA 63

pre 10 godina

Konacno se i Blakan opametio, poceo da se dogovara, da krenu sa mrtve tacke. Dosta je bili mrznje, netrpeljivosti, od toga ama bas niko nista nema. Treba gledati u buducnost. Svidja mi se veoma naslo da tiha voda breg roni, upravo tako, polako resavati problem po problem, rezultat ce doci. Niko ne sme biti iskljuciv.

cika juga

pre 10 godina

Iako nismo iste vere, po mentalitetu smo skoro isti sa turcima. Istorija je jedno a buducnost je ono sto treba da nas povezuje za dobrobit oba naroda.

Bojana

pre 10 godina

Dosta smo gledali na proslost kada smo bili pod turcima, pod nemcima. Doslo je vreme da gledamo na buducnost, a ne da stojimo iza nekog ponosa i unazadjujemo narod Srbije

stojmen

pre 10 godina

Ne treba puno trošiti reči o tome sa kolikim parama raspolažu bogate arapske zemlje poput UAE, Saudijske Arabija, Azerbejdžana ili Turska, i zbog toga treba praktikovati što češće posete naših zvaničnika ovim zemljama, i treba pokušati uspostaviti što je moguće bolje odnose, kao što je to Vučić uradio sa UAE, sa ciljem da se ove zemlje privuku da što više investiraju u Srbiju.

emili30

pre 10 godina

Iako je prioritet saradnja sa zemljama iz EU kao i sa Rusijom, potrebno je saradjivati i sa zemljama iz okruzenja, jer tesko cemo napredovati ukoliko nemamo prijateljske i poslovne odnose kao i podrsku od strane zemalja u regionu.

Jahorina

pre 10 godina

Ovakvi sastanci su od velikog značaja jer koriste za uspostavljanje što boljih odnosa sa državama u okruženju. Naročito je dobro što će se na ovom samitu potpisati razni sporazumi o što boljoj saradnji između ove tri države na ekonomskom planu.

Dule

pre 10 godina

Saradnja sa Turskom na polju ekonomije i trgovine može značajno uticati na izkazak Srbije iz Krize.Postoji mnogo prostora za saradnju, i to treba iskoristiti!

negotin

pre 10 godina

Puna podrska predsedniku Nikolicu u nastojanju da uspostavi dobre odnose sa svim zemljama,gledajmo samo suve interese a emocije cuvajte za vase najblize

kockica

pre 10 godina

Sledeci sastanak bi mogao da okupi i vise drzava iz regiona bugarsku, makedoniju... Sto bolja regionalna saradnja, to bolji razvoj ekonomija zemalja sto ce uveliko doprineti boljem zivotu u svim drzavama balkana.

Toma brzo uci

pre 10 godina

Toma je napravio pametan potez sto je promenio politiku Srbije prema BIH kao suverenoj drzavi.Mora se saradjivati sa Sarajevom.Da se ne lazemo Republiku Srpsku niko ne ugrozava.Tadic se slikao s Dodikom svaki mesec a ovaj pricao o nestanku drzave BIH.Svet je to dozivljavo kao podrsku nestanka BIH.Politika postovanja granica BIH vraca ugled Srbije u svetu a isplatice se kroz investicije islamski zemalja.Ako bogati Arapi ulazu u PSG ili Mancester Siti sigurno ce ulagati i u Srbiju koja prihvata EU standarde.Toma izrasta u drzavnika i ako nastavi politiku saradnje sa svetom Srbija ce imati velike koristi.To je zdravi patriotizam koji ce donjeti nova radna mesta.

senadin

pre 10 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa arapskim svetom i bogatim zemljama kao što su UAE, Saudiska Arabija, Katar, Turska itd. Dobri odnosi sa ovim zemljama mogu biti velika prednost Srbije kada narednih godina postane punopravna članica EU.

Tanja T.

pre 10 godina

kad su turci i arapi dolazili u makedoniju mu smo se smejali kako makedonci saradjuju samo so te zemalja.eto doslo to i kod nas..
(milos, 15. maj 2013 11:40)

ja se ovoga uopste ne secam, nego sad se pitam, a otkad smo mi to postali gadjivi na novac koji bi eventualno dosao, odakle god?

Miloš

pre 10 godina

Sastanak je dugo pripreman, odlagan i dobro je da do njega dolazi. Ove države imaju zajedničku prošlost, ali što je još važnije, imaju budućnost u kojoj moraju da sarađuju.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Turska (osmanlije) je provereno jedina koja je gotovo 500 godina znala i umela da "primiri" Srbiju i BiH i za mene licno je samo logicno da se Turskoj ponovo "poveri upravljanje" ovim delom Balkana !

rs

pre 10 godina

citajuci komentara sam zakljucio da se srbi iz srbije turcima raduju vise nego bilo kojoj drugoj zemlji i narodu pa nekaze se dzaba KRV NIJE VODA

Nikola

pre 10 godina

Sada je lepo polizano sve sto je pljuvano 20 godina.

Samo mi nije jasna jedna stvar, da li je tada govorio ono sto je mislio ili sada govori ono sto misli. S obzirom da je otisao iz krajnosti u krajnost, pitam se ko je pravi Toma?

Boki

pre 10 godina

Od EU I RUSIJE OSTACE NAM TURSKA! TAKO JE ODREDIO POMOCNIK POMOCNIKA DRZAVNOG SEKRETARA SJEDINJENIH AMERICKIH DRZAVA!!! A GDE CE NAROD TOMO JEL NAROD IKO PITA!!!

Joko

pre 10 godina

@(danilo, 15. maj 2013 11:31)
Danilo, 500 godina smo bili pod Turcima! a i bogami zadovolili u svakom pogledu, Tursku krv ima pola Srbije, izgleda da si veoma mlad, zato nemoj puno da guslas pre nego sto uradis DNA test

Cele Kula

pre 10 godina

Turska na ekonomska vrata ulazi u nasu drzavu, a time i novo porobljavanje naseg naroda, a sa tim i nase teritorije. Zbog ovog nikada za Nikolica ne bih glasala.

danilo

pre 10 godina

Možemo raspravljati o turskim aspiracijama...Nesumnjivo da krv koja teče njihovim žilama ima bolju sposobnost pamćenja i izrazitiji apetit...sam Islam afirmiše zainteresovanost za širenje teritorije i ovozemaljskog blagostanja...
Međutim,naša nacionalna i duhovna svesnost je prioritet...Prilično smo dekoncentrisaja pojava u kosmosu...izbezumljena pojava u vidu nacionalne zajednice bez jasnog cilja i bilo kakve vizije...

Kal Drogo

pre 10 godina

Сви овакви сусрети су добродошли, и могу свим земљама само добро донети. Ипак има један детаљ који ће проћи незапажено, и који морам поменути. Свакако, Турци као домаћини, бирају своје госте и кога ће позвати на овакве састанке. Приликом оваквих сусрета, а посебно у Турској барем до сада бивало је уобичајено да БиХ предствавља председавајући председништва БиХ (рецимо у мају 2010. тада Х.Силајџић), сада су председавајућем (из РС, господину Радмановићу) придодата и 2 бошњачка члана предсетнишва БиХ. У реду, њихово право, али ипак праве селекцију и одређују када је пожељно да из БиХ долази само 1, а када комплетно трочлано (или троглаво, како вам згодније) председништво БиХ.
Али добро, биће оваквих сусрета (посебно јер Турска воли да има посебно са БиХ што чешће контакте, а богами и са Србијом, а воли и да завирује у туђе двориште, што ли) још доста у ближој будућности, сачекајмо, видећемо какви ће састави бити на тим сусретима.

bratimir

pre 10 godina

Aktuelnoj vladi je potpuno jasno da borba protiv korupcije je preduslov za privlačenje stranih investicija, ali ne vredi ništa izkorenjivanje korupcije, ukoliko ga ne prati privlačenje stranih investicija. Osnovni zadatak vlade bi trebao da bude privlačenje investicija iz zemalja sa viškom kapitala, kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Katar, Kina, Rusija, Azerbejdžan, Saudijske Arabije, a jedna od tih zemalja je i Turska.

nesa

pre 10 godina

A na meniju janjetina i prasetina.Problem federacije je Izetbegovic koji i dalje sanja da RS udje u BiH. Dok to ne shvati gradjani ce ziveti u bedi dok ga jednog dana na ,,oduvaju,,sa politicke scene.

Kec u rukavu

pre 10 godina

citajuci komentara sam zakljucio da se srbi iz srbije turcima raduju vise nego bilo kojoj drugoj zemlji i narodu pa nekaze se dzaba KRV NIJE VODA
(rs, 15. maj 2013 12:09);
REČE "PRAVI" SRBIN.

Zizi

pre 10 godina

Saradnja sa Turskom, a, boga mi i sa nekim arapskim zemljama nam je dobrodosla ko "ozeblom sunce"! Izuzetno mi je drago zbog toga, i posle dugo vremena, opet imam nadu! Tomo, samo napred i ne okreci se! AFERIM!

Joma

pre 10 godina

Ako i dalje budemo dozvoljavali da nas proslost vuce unazad, stabilnija buducnost ove zemlje ce za nas biti misaona imenica. Nismo ni privredno ni ekonomski dovoljno stabilni da bismo mogli sami. Normalizacija odnosa sa susedima je svakako bolji izbor.Saradnja sa Turskom, na vise pola znacajnih za nas prosperitet, svakako nam nece odmoci.

Andjela

pre 10 godina

Proslost se ne sme zaboraviti ali nema svrhe stalno se vracati u proslost i podgrevart osetljive teme. Sve zemlje u regionu treba da se okrenu buducnosti da se ne stvara mrznja kod novih narastaja.

Boki

pre 10 godina

Od EU I RUSIJE OSTACE NAM TURSKA! TAKO JE ODREDIO POMOCNIK POMOCNIKA DRZAVNOG SEKRETARA SJEDINJENIH AMERICKIH DRZAVA!!! A GDE CE NAROD TOMO JEL NAROD IKO PITA!!!

Cele Kula

pre 10 godina

Turska na ekonomska vrata ulazi u nasu drzavu, a time i novo porobljavanje naseg naroda, a sa tim i nase teritorije. Zbog ovog nikada za Nikolica ne bih glasala.

rs

pre 10 godina

citajuci komentara sam zakljucio da se srbi iz srbije turcima raduju vise nego bilo kojoj drugoj zemlji i narodu pa nekaze se dzaba KRV NIJE VODA

Nikola

pre 10 godina

Sada je lepo polizano sve sto je pljuvano 20 godina.

Samo mi nije jasna jedna stvar, da li je tada govorio ono sto je mislio ili sada govori ono sto misli. S obzirom da je otisao iz krajnosti u krajnost, pitam se ko je pravi Toma?

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Turska (osmanlije) je provereno jedina koja je gotovo 500 godina znala i umela da "primiri" Srbiju i BiH i za mene licno je samo logicno da se Turskoj ponovo "poveri upravljanje" ovim delom Balkana !

BARON

pre 10 godina

Pravi potezi predsednika,Turska je ekonomski mozda i najjaca zemlja,zemlja koja je u expanziji.Samo treba naslutiti kakvo je to trziste za srpske proizvode,Istambul vec sada ima vise nego duplo stanovnika nego cela Srbija zajedno i jos raste.Zato kazem da je ovo mozda i istoriski potez Nikolica jer sirom otvara vrata Srbiji prema svetu.

nesa

pre 10 godina

A na meniju janjetina i prasetina.Problem federacije je Izetbegovic koji i dalje sanja da RS udje u BiH. Dok to ne shvati gradjani ce ziveti u bedi dok ga jednog dana na ,,oduvaju,,sa politicke scene.

Banacanin1

pre 10 godina

Dopada mi se ovaj trojni trgovinski savez,mislim da Balkanci treba da prevazidju probleme iz bliske proslosti i krenu sa saradnjom pre svega na ekonomskom,kulturnom,privrednom nivou...

Branko Bor

pre 10 godina

Vučić i Nikolić su u kampanji govorili o "kući sa dvoje vrata", i tada su se neki toj izjavi smejali, ali su Vučić i Nikolić pokazali da Srbija može da sarađuje i sa Rusijom, i sa EU, i sa Kinom, i sa USA, i sa Arapskim zemljama. Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić su i na ovom primeru pokazali da su ljudi koji drže reč.

Sima

pre 10 godina

Stvari su jasne interes Srbije su investicije i nova radna mesta.Turska je sekularna i bogata drzava koja moze pomoci i Srbiji i BIH da vode novu politiku i da svi nadju svoj interes.Bajke o obnavljanju nekakvi imperija su smijesne u 21.vjeku jer i Turska zeli u EU.

Kal Drogo

pre 10 godina

Сви овакви сусрети су добродошли, и могу свим земљама само добро донети. Ипак има један детаљ који ће проћи незапажено, и који морам поменути. Свакако, Турци као домаћини, бирају своје госте и кога ће позвати на овакве састанке. Приликом оваквих сусрета, а посебно у Турској барем до сада бивало је уобичајено да БиХ предствавља председавајући председништва БиХ (рецимо у мају 2010. тада Х.Силајџић), сада су председавајућем (из РС, господину Радмановићу) придодата и 2 бошњачка члана предсетнишва БиХ. У реду, њихово право, али ипак праве селекцију и одређују када је пожељно да из БиХ долази само 1, а када комплетно трочлано (или троглаво, како вам згодније) председништво БиХ.
Али добро, биће оваквих сусрета (посебно јер Турска воли да има посебно са БиХ што чешће контакте, а богами и са Србијом, а воли и да завирује у туђе двориште, што ли) још доста у ближој будућности, сачекајмо, видећемо какви ће састави бити на тим сусретима.

Joko

pre 10 godina

@(danilo, 15. maj 2013 11:31)
Danilo, 500 godina smo bili pod Turcima! a i bogami zadovolili u svakom pogledu, Tursku krv ima pola Srbije, izgleda da si veoma mlad, zato nemoj puno da guslas pre nego sto uradis DNA test

Jahorina

pre 10 godina

Ovakvi sastanci su od velikog značaja jer koriste za uspostavljanje što boljih odnosa sa državama u okruženju. Naročito je dobro što će se na ovom samitu potpisati razni sporazumi o što boljoj saradnji između ove tri države na ekonomskom planu.

negotin

pre 10 godina

Puna podrska predsedniku Nikolicu u nastojanju da uspostavi dobre odnose sa svim zemljama,gledajmo samo suve interese a emocije cuvajte za vase najblize

dobro dosao u klub@

pre 10 godina

Ma i bilo je krajnje vreme da se civilizujemo i pocnemo da razmisljamo kao sav normalan svet,bez saradnje sa drugima nema nam ni napredka.

idemo ...

pre 10 godina

I cilju što bržeg izlaska iz krize u koju je gurnuta Srbija mora stavrati što više saveza u region. Ovaj trilateralni samit može doneti samo dobro!

batrić

pre 10 godina

Nikolić i Vučić su pokazali, da nije istina, ono što su brojni analitičari, tvrdili svo vreme da se ne može u isto vreme sarađivati i sa Rusijom, i sa EU, i sa Arapskim svetom.Pokazalo se da je problem bio samo u ljudima koji su ovih godina predstavljeli Srbiju u svetu.

sinđel

pre 10 godina

Nova vlast je pokazala da Srbija ima prijatelje na zapadu, ali i na istoku, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem u prethodnim godinama kod naših političara.Obećavali su mnogo, a malo šta od tih obećanja ispunjavali, a tako se sa poslovnim svetom ne može sarađivati.

danilo

pre 10 godina

Možemo raspravljati o turskim aspiracijama...Nesumnjivo da krv koja teče njihovim žilama ima bolju sposobnost pamćenja i izrazitiji apetit...sam Islam afirmiše zainteresovanost za širenje teritorije i ovozemaljskog blagostanja...
Međutim,naša nacionalna i duhovna svesnost je prioritet...Prilično smo dekoncentrisaja pojava u kosmosu...izbezumljena pojava u vidu nacionalne zajednice bez jasnog cilja i bilo kakve vizije...

blagomir

pre 10 godina

Raduju sve veće investicije iz bogatih Arapskih zemalja, poput UAE, a nadamo se uskoro većim investicijama i iz prebogate Saudijske Arabije, a i iz ekonmoski stabilnih zemalja Turske i Azerbejdžana, a ministar Ljajić je najavio i da će uskoro ići u Katar.

Coccta

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Turskom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoimA. Što više ovakvih samita i razgovora će nam omogućiti bolji položaj i napredak.

Teodora K

pre 10 godina

Bez obzira na dešavanja iz prošlosti, koje ne smemo zaboraviti, Srbija mora sarađivati sa svima sa kojima ima zajedničke intgerese a Nikolić to dobro prepoznaje.

Toma brzo uci

pre 10 godina

Toma je napravio pametan potez sto je promenio politiku Srbije prema BIH kao suverenoj drzavi.Mora se saradjivati sa Sarajevom.Da se ne lazemo Republiku Srpsku niko ne ugrozava.Tadic se slikao s Dodikom svaki mesec a ovaj pricao o nestanku drzave BIH.Svet je to dozivljavo kao podrsku nestanka BIH.Politika postovanja granica BIH vraca ugled Srbije u svetu a isplatice se kroz investicije islamski zemalja.Ako bogati Arapi ulazu u PSG ili Mancester Siti sigurno ce ulagati i u Srbiju koja prihvata EU standarde.Toma izrasta u drzavnika i ako nastavi politiku saradnje sa svetom Srbija ce imati velike koristi.To je zdravi patriotizam koji ce donjeti nova radna mesta.

Daca

pre 10 godina

Turska pokazuje kako je moguće spojiti istok i zapad, tradiciju i savremeni duh,kako ostati veran svojim korenima a ipik ići u korak sa vremenom!Učimo malo od njih!!!!

Borkovacka - dolina

pre 10 godina

Ako mislimo da opstanemo, saradjivati se mora, i ovaj susret je u toj funkciji. Svima je vazan ekonomski napredak, bez dogovora i saradnje nema napretka. Predsednik Tomislav Nikolic kao iskusni politicar ce uspeti da iz ove posete, izvuce najkorisnije sto je za Srbiju.

Miloš

pre 10 godina

Sastanak je dugo pripreman, odlagan i dobro je da do njega dolazi. Ove države imaju zajedničku prošlost, ali što je još važnije, imaju budućnost u kojoj moraju da sarađuju.

senadin

pre 10 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa arapskim svetom i bogatim zemljama kao što su UAE, Saudiska Arabija, Katar, Turska itd. Dobri odnosi sa ovim zemljama mogu biti velika prednost Srbije kada narednih godina postane punopravna članica EU.

Holi

pre 10 godina

Trgovacki putevi izmedju azije i evrope idu preko Turske i Srbije. Saradnjom sa Turskom dobijamo veoma velike mogucnosti u oblasti trgovine koje nam mogu obezbediti veoma dobru zaradu.

Dule

pre 10 godina

Saradnja sa Turskom na polju ekonomije i trgovine može značajno uticati na izkazak Srbije iz Krize.Postoji mnogo prostora za saradnju, i to treba iskoristiti!

Acerr

pre 10 godina

Vrlo važan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa sa Turskom i sto boljem nastavku saradnje na svim nivoimA. Što više ovakvih samita i razgovora će nam omogućiti bolji položaj i napredak.

Tanja T.

pre 10 godina

kad su turci i arapi dolazili u makedoniju mu smo se smejali kako makedonci saradjuju samo so te zemalja.eto doslo to i kod nas..
(milos, 15. maj 2013 11:40)

ja se ovoga uopste ne secam, nego sad se pitam, a otkad smo mi to postali gadjivi na novac koji bi eventualno dosao, odakle god?

kockica

pre 10 godina

Sledeci sastanak bi mogao da okupi i vise drzava iz regiona bugarsku, makedoniju... Sto bolja regionalna saradnja, to bolji razvoj ekonomija zemalja sto ce uveliko doprineti boljem zivotu u svim drzavama balkana.

Anastasija

pre 10 godina

Saradnja Srbije sa Bih i Turskom u raznim oblastima ekonomije i privrede potrebna je da bi nasa drzava krenula napred ka evropskim tendencijama i radi podizanja standarda nasih gradjana.

Joma

pre 10 godina

Ako i dalje budemo dozvoljavali da nas proslost vuce unazad, stabilnija buducnost ove zemlje ce za nas biti misaona imenica. Nismo ni privredno ni ekonomski dovoljno stabilni da bismo mogli sami. Normalizacija odnosa sa susedima je svakako bolji izbor.Saradnja sa Turskom, na vise pola znacajnih za nas prosperitet, svakako nam nece odmoci.

Simo Matavulj

pre 10 godina

Yes, tiha voda bregove nosi. Na engleskom to se kaze Serbia's capitulation by stealth! Nikolic bi mogao da zamoli Gula da ga barem postedi zdanjih ponizenja i da ne predlaze novo ime za Srbiju, to vec znamo svi - Beogradski Pashaluk!

ComelVidra

pre 10 godina

Svaka saradnja je uvek dobrodošla. Češće treba da se putuje i razgovara sa svim zemljama posebno sa ovima u okruženju. Iz svake posete da ispadne po jedan posao i polakao ali sigurno smanjujemo broj nezaposlenih.

Zizi

pre 10 godina

Saradnja sa Turskom, a, boga mi i sa nekim arapskim zemljama nam je dobrodosla ko "ozeblom sunce"! Izuzetno mi je drago zbog toga, i posle dugo vremena, opet imam nadu! Tomo, samo napred i ne okreci se! AFERIM!

cika juga

pre 10 godina

Iako nismo iste vere, po mentalitetu smo skoro isti sa turcima. Istorija je jedno a buducnost je ono sto treba da nas povezuje za dobrobit oba naroda.

dusanka

pre 10 godina

Podrzavam svaku posetu predsednika koja ce doprineti boljem zivotu gradjana Srbije. Potrebno je samo svaki dogovor realizovati sto pre i ne dozvoliti da ostane samo mrtvo slovo na papiru.

BOZANA 63

pre 10 godina

Konacno se i Blakan opametio, poceo da se dogovara, da krenu sa mrtve tacke. Dosta je bili mrznje, netrpeljivosti, od toga ama bas niko nista nema. Treba gledati u buducnost. Svidja mi se veoma naslo da tiha voda breg roni, upravo tako, polako resavati problem po problem, rezultat ce doci. Niko ne sme biti iskljuciv.

emili30

pre 10 godina

Iako je prioritet saradnja sa zemljama iz EU kao i sa Rusijom, potrebno je saradjivati i sa zemljama iz okruzenja, jer tesko cemo napredovati ukoliko nemamo prijateljske i poslovne odnose kao i podrsku od strane zemalja u regionu.

Bojana

pre 10 godina

Dosta smo gledali na proslost kada smo bili pod turcima, pod nemcima. Doslo je vreme da gledamo na buducnost, a ne da stojimo iza nekog ponosa i unazadjujemo narod Srbije

stojmen

pre 10 godina

Ne treba puno trošiti reči o tome sa kolikim parama raspolažu bogate arapske zemlje poput UAE, Saudijske Arabija, Azerbejdžana ili Turska, i zbog toga treba praktikovati što češće posete naših zvaničnika ovim zemljama, i treba pokušati uspostaviti što je moguće bolje odnose, kao što je to Vučić uradio sa UAE, sa ciljem da se ove zemlje privuku da što više investiraju u Srbiju.

Rada

pre 10 godina

Sta ce braca Rusi da kazu na ovo?
(pitar)

Braca Rusi jako puno saradjuju sa Turskom. Vece je pitanje sta ce brat Dodik da kaze. Ustvari vec govori, opet stancuje svesrpske poruke i anti-srpske zaverenicka upozorenja tri puta dnevno.

On o opasnosnosti od Turske i BiH a Nikolic u Tursku sa predsednistvom BiH.

sajo

pre 10 godina

Na prvo mesto ekonomija, pa ostali interesi, a to ko su je nebitno. A to jesu li turci ili rusi je smešno, mušterija je svaki dobro došao.

bratimir

pre 10 godina

Aktuelnoj vladi je potpuno jasno da borba protiv korupcije je preduslov za privlačenje stranih investicija, ali ne vredi ništa izkorenjivanje korupcije, ukoliko ga ne prati privlačenje stranih investicija. Osnovni zadatak vlade bi trebao da bude privlačenje investicija iz zemalja sa viškom kapitala, kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Katar, Kina, Rusija, Azerbejdžan, Saudijske Arabije, a jedna od tih zemalja je i Turska.

Kec u rukavu

pre 10 godina

citajuci komentara sam zakljucio da se srbi iz srbije turcima raduju vise nego bilo kojoj drugoj zemlji i narodu pa nekaze se dzaba KRV NIJE VODA
(rs, 15. maj 2013 12:09);
REČE "PRAVI" SRBIN.

Andjela

pre 10 godina

Proslost se ne sme zaboraviti ali nema svrhe stalno se vracati u proslost i podgrevart osetljive teme. Sve zemlje u regionu treba da se okrenu buducnosti da se ne stvara mrznja kod novih narastaja.