Utorak, 14.05.2013.

00:18

Turska: U toku trojni sastanak

U Ankari počeo trojni sastanak Turske, Srbija i Bosne i Hercegovine, na kom učestvuje i predsednik Tomislav Nikolić. Potpisan protokol o ekonomskoj saradnji.

Izvor: B92

Turska: U toku trojni sastanak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

daniela

pre 10 godina

Nova vlast je pokazala da Srbija ima prijatelje na zapadu, ali i na istoku, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem u prethodnim godinama kod naših političara. Obećavali su mnogo, a malo šta od tih obećanja ispunjavali, a tako se sa poslovnim svetom ne može sarađivati.

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Ministar iz Srbije je Rasim Ljajić a iz BiH Mirko Šarović. Pazi ti to, ko bi to mogao sanjati prije desetak godina...

Sivčani, izvin`te

pre 10 godina

@
(Batovac!!, 14. maj 2013 14:54)

Mozda za tebe SNS-ovca jeste takav. Realno, njegov plafon je mesna zajednica Sivac.

Magda

pre 10 godina

Koliko se sećam Turska do pre nekih 10 godina nije bila ni na jednoj ekonomskoj mapi sveta a da ne spominjem njihove ostale procvate,pa eto sad mogu da daju lekcije i samoj Evropskoj uniji.

Alek

pre 10 godina

@IvanNS ne brini se,i sam Vučić zna ko mu donosi plus a ko minus,tako da kad dođe vreme leteće mnogi koji su mislili da je bliskost sa njim njihov put do lične koristi.

jovanović j.

pre 10 godina

Ukoliko prošetate ulicima bilo kog grada u Turskoj,na svakom koraku se vidi na kom stupnju ekonomskog razvoja je ta zemlja, tako da ako bi došlo do saradnje sa Turskom to će samo koristiti Srbiji....

Bole

pre 10 godina

ovaj trilateralni sastanak je poguban za srbiju. to je pokusaj turaka da se na ekonomski nacin vrate na balkan ojacaju bosnu i uspostave ekonomsko osmanlijsko carstvo. (rs, 14. maj 2013 15:25)

Turska je doba Osmanlijskog carstva ostavila tamo gde i pripada, dalekoj prošlosti, a vreme je i da Srbija to učini.Danas je to moderna, razvijena, stabilna zemlja koja je zauzela svoje mesto među razvijenijim zemljama i sigurno ne želi da se vraća u daleko prošla vremena!

rs

pre 10 godina

ovaj trilateralni sastanak je poguban za srbiju. to je pokusaj turaka da se na ekonomski nacin vrate na balkan ojacaju bosnu i uspostave ekonomsko osmanlijsko carstvo.

lezi lebe, da te jedem

pre 10 godina

Turska ekonomija cveta vec godinama, pa bi bilo lepo da neko od njih ulozi svoj novac u nasu privredu!
(Mia, 14. maj 2013 11:17)

Cvetala bi i nama da smo spremni da zasucemo rukave, ako nastavimo da moljakamo po svetu i da budzasto dajemo i ono malo sto imamo, ni bog nam nece pomoci!!!

IvanNS

pre 10 godina

Sta radi diplToma svaka mu dala vode iz bokala, a naprednjaci mozete malo manje biti providni sa komentarima. Inace podrzavam vladu i vaseg Vucica da resi pitanje Kosova i borbu protiv korupcije samo da bude malo manje selektivna ,morate i svoje redove procesljati sada kad je vreme da ne prodjete kao DS savetujem da pocnete sa Majicom pcelicom i Mirovicem sendvicem. Pozz

panonski

pre 10 godina

Odlicno. Ovo je sjajna vest. Turska je velika drzava. Ima ogromno trziste za nasu malu Srbiju. Drago mi je da je Nikolic povezao i BiH i Tursku..

Restartovan

pre 10 godina

@zoran a po čemu su to oni pročitani? Očigledno je tebi i sličnima teško prihvatiti da je Srbija uznapredovala u svakom smislu zadnjih godinu dana. Za razliku od 2000. do 2012..

Batovac!!

pre 10 godina

bravo za gospodina Nikolica, nije on jedini koji zna kad i gde treba da se nadje, ali je svakako najpoznatiji najposteniji Predsednik...

mrki

pre 10 godina

E moj mirane nije ovo 15. vek ali ja vidim po Bosni jedino Tursko ulaganje u Dzamije. Na svakom koraku po dve tri. Pa me malo poduci koji predmeti se uce u tim institucijama u 21. veku. Meni su stariji govorili da se tamo ne uci ekonomija ali to sam cuo u 15. veku mozda ste to vi promenili.

Lancome

pre 10 godina

Cim cujem reci-ekonomska saradnja, u startu podrzavam jer nam je ekonomija na dnu i treba je dici.Pa ako treba i saradnjom i sa Turskom i sa Bosnom.
(Budisha, 14. maj 2013 13:45)

ekonomija nam i jeste na dnu, 12 godina je tonula.

Petar

pre 10 godina

Ma šta mi mislili o Turskoj, a većina nas u Srbiji ne misli mnogo dobro, ne može se ignorisati snaga i moć koju imaju u poslednje vreme, i ekonomska i politička i vojna. Kao mala zemlja i mali narod, moramo sa svima u svetu razgovarati i tražiti rešenje za naše probleme, pa čak i sa onima sa kojima se u prošlosti nismo najbolje slagali i razumeli.

zoran

pre 10 godina

Alo bre, PUNOGLAVCI!

Ni Rusi više nisu Rusi, ni Turci više nisu Turci. Samo ste vi Srbende ostali isti. Odnosi u svetu su se promenili u poslednjih, ni manje ni više nego STO godina a vi ste izgleda još uvek na nivou "Crne ruke" i Apisa.

Mada mislim da od Tome ., Vučka i Dačka nećemo neku vajdu videti. Nisu se oni pro menili ni malo. Pokušavaju da dribluju po svetu ali svet nije srpsko biračko telo pa da mu prodaš tri frtalja u kilo... Pročitani su oni tamo davno...

Budisha

pre 10 godina

Cim cujem reci-ekonomska saradnja, u startu podrzavam jer nam je ekonomija na dnu i treba je dici.Pa ako treba i saradnjom i sa Turskom i sa Bosnom.

Morena

pre 10 godina

To znaci Toma predaje Republiku Srpsku BiH, citaj Turcima. Uzalud smo izginuli u predhodnim ratovima.!!!!
(mrki, 14. maj 2013 11:30)

Miran! Ne histerisi.
Ovo nije 15 vek da se nesto predaje, ne pisi gluposti cisto da bi pisao

BOZANA 63

pre 10 godina

Kada je rec o ekonomskj saradnji, svaki gradjanin u startu treba da podrzi jer nam je ekonomija na dnu, dna treba je podici odnosno sa dna dici.Pa ako treba, i saradnjom sa Turskom, Bosnom, svakom drzavom koja nam moze i zeli pomoci.

Danica

pre 10 godina

Turska je izuzetno razvijena zemlja u svim aspktima, naročito se to odnosi na privredu i ekonomiju, tako da ukoliko ovaj samit izrodi možda neku novu saradnju dveju zemalja to će biti izvrsno za Srbiju!!!

Dragan

pre 10 godina

Da li jos neko veruje u iskrene namere Turske prema Srbiji.Turskoj je stalo do odrzanja svog uticaja u BIH preko muslimana kao i dokazivanja svog uticaja u Evropi.Volela bi malo i da se vratu u Evropu potpomazuci muslimansku opciju.

Paki

pre 10 godina

Ne razumem poentu komentatora koji svaki potez predsednika čekaju na zicer i već spremljenim napadima.. Jesmo li baš toliko ludi da ne shvatamo da je sve ovo,pa makar i malo,dobro za našu državu koja je decenijama bila u svakom vidu izolacije od svetskih dešavanja.

MilanO

pre 10 godina

Naglu ekspanziju Srbije, u ovom slučaju diplomatske, za koju su odgovorni Vučić i Nikolić bi da iskoristi Milorad Dodik… Možda u ime starih vremena i Srba iz Bosne (da ne pogrešim), Nikolić bude i predstavljao Banja Luku!

pamuk

pre 10 godina

Bilo bi jako dobro da Turska u vecem obimu odluci da investira u Srbiju i Bosnu. Imamo jako puno da naucimo o uspesnom poslovanju od njih. Muziku smo usvojili, ajmo sad nesto od cega se zivi..

Daca

pre 10 godina

To znaci Toma predaje Republiku Srpsku BiH, citaj Turcima. Uzalud smo izginuli u predhodnim ratovima.!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mrki, 14. maj 2013 11:30)

Ne znači da i dalje treba da nastavimo da ratujemo i ginemo,okrenemo leđa celom svetu i ostanemo u izolaciji u kojoj je Srbija već decenijama!!!

Trki

pre 10 godina

Lakše se diše kad se otvaraju granice, kada je trgovina među državama slobodna, tako da moja apsolutna podrška takvim aktivnostima predsednika.

abc

pre 10 godina

Ako interese Republike Srpske treba da predstavlja Beograd, koja je onda svrha postojanja funkcije Nebojše Radmanovića.
Dodik opet priča gluposti koje raja više voli da sluša nego hljeba da jede, ali nema veze ovako je vrlo koristan probosanskim snagama.
Još malo pa će Dodiku podići spomenik u Sarajevo kao što bi trebali i Miloševiću u Prištini.

Aleksić

pre 10 godina

Naša zemlja je dugo bila izolovana, primećujemo da polako dolazi do normalizacije odnosa sa mnogim državama, što će se, ukoliko se nastavi sa takvom politikom, uskoro reflektovati i novim ulganjima u našu zemlju, samim tim otvaranjem novih radnih mesta i smanjenjem stopa nezaposlenosti...

Stojanović Radovan

pre 10 godina

Nemce već imamo kao neizbežni začin srpskoga života pa nam sad još fale i Turci da nam zakuvaju čorbu za narednih 5oo godina a možda i duže. E moja jadna i naivna Srbijo da li ćeš se ikada dozvati pameti????

Roma

pre 10 godina

Trlateralna saradnja sa Turskom i BiH samo moze da potpomogne nasu ekonomsku i privrednu stabilnost. Sporazum svakako nece biti na nasu stetu a saradnja ce nam zasigurno doneti korist.

Frenky

pre 10 godina

Srbija mora da uspostavlja bolje ekonomske i diplomatske odnose sa komsijama kao zemlja koja pretenduje da bude lider u regionu

Laki

pre 10 godina

Turci su nasu i Bosansku privredu upropastili svojom robom, a vrlo je tesko nesto izvesti u Tursku zbog njihovih carina i zastite svojih proizvodjaca stetna saradnja.

Mali Radojica

pre 10 godina

Srbija treba da jaca svoje diplomatske i ekonomske odnose sa zemljama u regionu,tako i sa Turskom koja ima znacajnu ulogu u ovom delu Evrope

Goks

pre 10 godina

Vidim komentare, ali sta mi prodajemo Turskoj, ja mislim nista a nase radnje pune Turske robe, Turci imaju vrlo jaku carinsku zastitu trzista od uvozne robe, a izvoz podsticu maksimalno, a kod nas izvoze kako hoce svoju robu, bolje ne trgovati sa njima po ovakvim uslovima samo nase devize koih nemamo idu tamo.

Biboni

pre 10 godina

Kao i do sad Tomislav Nikolić obavlja posao predsednika odlično! Svuda stiže, i sa svima nalazi zajednički jezik, što je najbolje za Srbiju! Treba se okrenuti Evropi ali ne treba okretati leđa nikom, i svaku pomoć treba prihvatiti!

gušter

pre 10 godina

Gospodin Nikolić je podigao diplomatiju Srbije na jedan zavidan nivo! Štiti interese Srbije, a saradjuje sa svima, što bi trebalo da bude budućnost Srbije!

cika juga

pre 10 godina

Treba na najbolji nacin iskoristiti saradnju sa Turskom koja je most izmedju evrope i azije i preko njih prolazi ogromna kolicina ekonomskih dobara.

Grom

pre 10 godina

Sve se vrtimo u krug,po mom mišljenju treba da imamo prijatelje na svim stranama sveta ali ovo mi izgleda kao da se bratimimo sa svojim "dušmanima".

Suburban

pre 10 godina

Nasa ekonomija je prakticno nepostojeca, a novih investicija slabo ima iako je nas je sekretar u emsiji ubedjivao ali totalno neargumentovano. Ovakav rad na terenu sasvim sigurno znaci jacu saradnju drzava ali i omogucava da neko od potencijalnih investitora uvidi neku mogucnost da zaradi kod nas, sto je odlicno.

tariguz

pre 10 godina

Zablude su na žalost frapantne. Anti rusofili, Eu ili germanofili mogu samo da gledaju kako će neka Turska ili Kina pokupiti ono što gorepomenute zemlje ne stignu da "opelješe" od sirotog naroda u ime daljeg prosperiteta. Dakle treba biti samo dalton.

Glasinac

pre 10 godina

Delegacija koju predvodi prtedsednik države gospodin Nikolić ima veoma važan zadatak na ovom samitu. Ovo je šansa da se potpišu razni sporazumi za unapređenje svih vidova ekonomske saradnje između tri države , kao i dogovoru u zajedničkom nastupu na tržištima drugih država.

Danica

pre 10 godina

Turska je izuzetno razvijena zemlja u svim aspktima, naročito se to odnosi na privredu i ekonomiju, tako da ukoliko ovaj samit izrodi možda neku novu saradnju dveju zemalja to će biti izvrsno za Srbiju!!!

Morena

pre 10 godina

To znaci Toma predaje Republiku Srpsku BiH, citaj Turcima. Uzalud smo izginuli u predhodnim ratovima.!!!!
(mrki, 14. maj 2013 11:30)

Miran! Ne histerisi.
Ovo nije 15 vek da se nesto predaje, ne pisi gluposti cisto da bi pisao

Lancome

pre 10 godina

Cim cujem reci-ekonomska saradnja, u startu podrzavam jer nam je ekonomija na dnu i treba je dici.Pa ako treba i saradnjom i sa Turskom i sa Bosnom.
(Budisha, 14. maj 2013 13:45)

ekonomija nam i jeste na dnu, 12 godina je tonula.

Biboni

pre 10 godina

Kao i do sad Tomislav Nikolić obavlja posao predsednika odlično! Svuda stiže, i sa svima nalazi zajednički jezik, što je najbolje za Srbiju! Treba se okrenuti Evropi ali ne treba okretati leđa nikom, i svaku pomoć treba prihvatiti!

MilanO

pre 10 godina

Naglu ekspanziju Srbije, u ovom slučaju diplomatske, za koju su odgovorni Vučić i Nikolić bi da iskoristi Milorad Dodik… Možda u ime starih vremena i Srba iz Bosne (da ne pogrešim), Nikolić bude i predstavljao Banja Luku!

Suburban

pre 10 godina

Nasa ekonomija je prakticno nepostojeca, a novih investicija slabo ima iako je nas je sekretar u emsiji ubedjivao ali totalno neargumentovano. Ovakav rad na terenu sasvim sigurno znaci jacu saradnju drzava ali i omogucava da neko od potencijalnih investitora uvidi neku mogucnost da zaradi kod nas, sto je odlicno.

cika juga

pre 10 godina

Treba na najbolji nacin iskoristiti saradnju sa Turskom koja je most izmedju evrope i azije i preko njih prolazi ogromna kolicina ekonomskih dobara.

gušter

pre 10 godina

Gospodin Nikolić je podigao diplomatiju Srbije na jedan zavidan nivo! Štiti interese Srbije, a saradjuje sa svima, što bi trebalo da bude budućnost Srbije!

Glasinac

pre 10 godina

Delegacija koju predvodi prtedsednik države gospodin Nikolić ima veoma važan zadatak na ovom samitu. Ovo je šansa da se potpišu razni sporazumi za unapređenje svih vidova ekonomske saradnje između tri države , kao i dogovoru u zajedničkom nastupu na tržištima drugih država.

abc

pre 10 godina

Ako interese Republike Srpske treba da predstavlja Beograd, koja je onda svrha postojanja funkcije Nebojše Radmanovića.
Dodik opet priča gluposti koje raja više voli da sluša nego hljeba da jede, ali nema veze ovako je vrlo koristan probosanskim snagama.
Još malo pa će Dodiku podići spomenik u Sarajevo kao što bi trebali i Miloševiću u Prištini.

Laki

pre 10 godina

Turci su nasu i Bosansku privredu upropastili svojom robom, a vrlo je tesko nesto izvesti u Tursku zbog njihovih carina i zastite svojih proizvodjaca stetna saradnja.

Daca

pre 10 godina

To znaci Toma predaje Republiku Srpsku BiH, citaj Turcima. Uzalud smo izginuli u predhodnim ratovima.!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mrki, 14. maj 2013 11:30)

Ne znači da i dalje treba da nastavimo da ratujemo i ginemo,okrenemo leđa celom svetu i ostanemo u izolaciji u kojoj je Srbija već decenijama!!!

Dragan

pre 10 godina

Da li jos neko veruje u iskrene namere Turske prema Srbiji.Turskoj je stalo do odrzanja svog uticaja u BIH preko muslimana kao i dokazivanja svog uticaja u Evropi.Volela bi malo i da se vratu u Evropu potpomazuci muslimansku opciju.

Stojanović Radovan

pre 10 godina

Nemce već imamo kao neizbežni začin srpskoga života pa nam sad još fale i Turci da nam zakuvaju čorbu za narednih 5oo godina a možda i duže. E moja jadna i naivna Srbijo da li ćeš se ikada dozvati pameti????

tariguz

pre 10 godina

Zablude su na žalost frapantne. Anti rusofili, Eu ili germanofili mogu samo da gledaju kako će neka Turska ili Kina pokupiti ono što gorepomenute zemlje ne stignu da "opelješe" od sirotog naroda u ime daljeg prosperiteta. Dakle treba biti samo dalton.

Goks

pre 10 godina

Vidim komentare, ali sta mi prodajemo Turskoj, ja mislim nista a nase radnje pune Turske robe, Turci imaju vrlo jaku carinsku zastitu trzista od uvozne robe, a izvoz podsticu maksimalno, a kod nas izvoze kako hoce svoju robu, bolje ne trgovati sa njima po ovakvim uslovima samo nase devize koih nemamo idu tamo.

pamuk

pre 10 godina

Bilo bi jako dobro da Turska u vecem obimu odluci da investira u Srbiju i Bosnu. Imamo jako puno da naucimo o uspesnom poslovanju od njih. Muziku smo usvojili, ajmo sad nesto od cega se zivi..

zoran

pre 10 godina

Alo bre, PUNOGLAVCI!

Ni Rusi više nisu Rusi, ni Turci više nisu Turci. Samo ste vi Srbende ostali isti. Odnosi u svetu su se promenili u poslednjih, ni manje ni više nego STO godina a vi ste izgleda još uvek na nivou "Crne ruke" i Apisa.

Mada mislim da od Tome ., Vučka i Dačka nećemo neku vajdu videti. Nisu se oni pro menili ni malo. Pokušavaju da dribluju po svetu ali svet nije srpsko biračko telo pa da mu prodaš tri frtalja u kilo... Pročitani su oni tamo davno...

Mali Radojica

pre 10 godina

Srbija treba da jaca svoje diplomatske i ekonomske odnose sa zemljama u regionu,tako i sa Turskom koja ima znacajnu ulogu u ovom delu Evrope

Aleksić

pre 10 godina

Naša zemlja je dugo bila izolovana, primećujemo da polako dolazi do normalizacije odnosa sa mnogim državama, što će se, ukoliko se nastavi sa takvom politikom, uskoro reflektovati i novim ulganjima u našu zemlju, samim tim otvaranjem novih radnih mesta i smanjenjem stopa nezaposlenosti...

Grom

pre 10 godina

Sve se vrtimo u krug,po mom mišljenju treba da imamo prijatelje na svim stranama sveta ali ovo mi izgleda kao da se bratimimo sa svojim "dušmanima".

Trki

pre 10 godina

Lakše se diše kad se otvaraju granice, kada je trgovina među državama slobodna, tako da moja apsolutna podrška takvim aktivnostima predsednika.

Paki

pre 10 godina

Ne razumem poentu komentatora koji svaki potez predsednika čekaju na zicer i već spremljenim napadima.. Jesmo li baš toliko ludi da ne shvatamo da je sve ovo,pa makar i malo,dobro za našu državu koja je decenijama bila u svakom vidu izolacije od svetskih dešavanja.

panonski

pre 10 godina

Odlicno. Ovo je sjajna vest. Turska je velika drzava. Ima ogromno trziste za nasu malu Srbiju. Drago mi je da je Nikolic povezao i BiH i Tursku..

Roma

pre 10 godina

Trlateralna saradnja sa Turskom i BiH samo moze da potpomogne nasu ekonomsku i privrednu stabilnost. Sporazum svakako nece biti na nasu stetu a saradnja ce nam zasigurno doneti korist.

lezi lebe, da te jedem

pre 10 godina

Turska ekonomija cveta vec godinama, pa bi bilo lepo da neko od njih ulozi svoj novac u nasu privredu!
(Mia, 14. maj 2013 11:17)

Cvetala bi i nama da smo spremni da zasucemo rukave, ako nastavimo da moljakamo po svetu i da budzasto dajemo i ono malo sto imamo, ni bog nam nece pomoci!!!

Frenky

pre 10 godina

Srbija mora da uspostavlja bolje ekonomske i diplomatske odnose sa komsijama kao zemlja koja pretenduje da bude lider u regionu

Budisha

pre 10 godina

Cim cujem reci-ekonomska saradnja, u startu podrzavam jer nam je ekonomija na dnu i treba je dici.Pa ako treba i saradnjom i sa Turskom i sa Bosnom.

Petar

pre 10 godina

Ma šta mi mislili o Turskoj, a većina nas u Srbiji ne misli mnogo dobro, ne može se ignorisati snaga i moć koju imaju u poslednje vreme, i ekonomska i politička i vojna. Kao mala zemlja i mali narod, moramo sa svima u svetu razgovarati i tražiti rešenje za naše probleme, pa čak i sa onima sa kojima se u prošlosti nismo najbolje slagali i razumeli.

mrki

pre 10 godina

E moj mirane nije ovo 15. vek ali ja vidim po Bosni jedino Tursko ulaganje u Dzamije. Na svakom koraku po dve tri. Pa me malo poduci koji predmeti se uce u tim institucijama u 21. veku. Meni su stariji govorili da se tamo ne uci ekonomija ali to sam cuo u 15. veku mozda ste to vi promenili.

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Ministar iz Srbije je Rasim Ljajić a iz BiH Mirko Šarović. Pazi ti to, ko bi to mogao sanjati prije desetak godina...

BOZANA 63

pre 10 godina

Kada je rec o ekonomskj saradnji, svaki gradjanin u startu treba da podrzi jer nam je ekonomija na dnu, dna treba je podici odnosno sa dna dici.Pa ako treba, i saradnjom sa Turskom, Bosnom, svakom drzavom koja nam moze i zeli pomoci.

rs

pre 10 godina

ovaj trilateralni sastanak je poguban za srbiju. to je pokusaj turaka da se na ekonomski nacin vrate na balkan ojacaju bosnu i uspostave ekonomsko osmanlijsko carstvo.

jovanović j.

pre 10 godina

Ukoliko prošetate ulicima bilo kog grada u Turskoj,na svakom koraku se vidi na kom stupnju ekonomskog razvoja je ta zemlja, tako da ako bi došlo do saradnje sa Turskom to će samo koristiti Srbiji....

IvanNS

pre 10 godina

Sta radi diplToma svaka mu dala vode iz bokala, a naprednjaci mozete malo manje biti providni sa komentarima. Inace podrzavam vladu i vaseg Vucica da resi pitanje Kosova i borbu protiv korupcije samo da bude malo manje selektivna ,morate i svoje redove procesljati sada kad je vreme da ne prodjete kao DS savetujem da pocnete sa Majicom pcelicom i Mirovicem sendvicem. Pozz

Bole

pre 10 godina

ovaj trilateralni sastanak je poguban za srbiju. to je pokusaj turaka da se na ekonomski nacin vrate na balkan ojacaju bosnu i uspostave ekonomsko osmanlijsko carstvo. (rs, 14. maj 2013 15:25)

Turska je doba Osmanlijskog carstva ostavila tamo gde i pripada, dalekoj prošlosti, a vreme je i da Srbija to učini.Danas je to moderna, razvijena, stabilna zemlja koja je zauzela svoje mesto među razvijenijim zemljama i sigurno ne želi da se vraća u daleko prošla vremena!

Magda

pre 10 godina

Koliko se sećam Turska do pre nekih 10 godina nije bila ni na jednoj ekonomskoj mapi sveta a da ne spominjem njihove ostale procvate,pa eto sad mogu da daju lekcije i samoj Evropskoj uniji.

Sivčani, izvin`te

pre 10 godina

@
(Batovac!!, 14. maj 2013 14:54)

Mozda za tebe SNS-ovca jeste takav. Realno, njegov plafon je mesna zajednica Sivac.

Batovac!!

pre 10 godina

bravo za gospodina Nikolica, nije on jedini koji zna kad i gde treba da se nadje, ali je svakako najpoznatiji najposteniji Predsednik...

Restartovan

pre 10 godina

@zoran a po čemu su to oni pročitani? Očigledno je tebi i sličnima teško prihvatiti da je Srbija uznapredovala u svakom smislu zadnjih godinu dana. Za razliku od 2000. do 2012..

daniela

pre 10 godina

Nova vlast je pokazala da Srbija ima prijatelje na zapadu, ali i na istoku, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem u prethodnim godinama kod naših političara. Obećavali su mnogo, a malo šta od tih obećanja ispunjavali, a tako se sa poslovnim svetom ne može sarađivati.

Alek

pre 10 godina

@IvanNS ne brini se,i sam Vučić zna ko mu donosi plus a ko minus,tako da kad dođe vreme leteće mnogi koji su mislili da je bliskost sa njim njihov put do lične koristi.

zoran

pre 10 godina

Alo bre, PUNOGLAVCI!

Ni Rusi više nisu Rusi, ni Turci više nisu Turci. Samo ste vi Srbende ostali isti. Odnosi u svetu su se promenili u poslednjih, ni manje ni više nego STO godina a vi ste izgleda još uvek na nivou "Crne ruke" i Apisa.

Mada mislim da od Tome ., Vučka i Dačka nećemo neku vajdu videti. Nisu se oni pro menili ni malo. Pokušavaju da dribluju po svetu ali svet nije srpsko biračko telo pa da mu prodaš tri frtalja u kilo... Pročitani su oni tamo davno...

Biboni

pre 10 godina

Kao i do sad Tomislav Nikolić obavlja posao predsednika odlično! Svuda stiže, i sa svima nalazi zajednički jezik, što je najbolje za Srbiju! Treba se okrenuti Evropi ali ne treba okretati leđa nikom, i svaku pomoć treba prihvatiti!

gušter

pre 10 godina

Gospodin Nikolić je podigao diplomatiju Srbije na jedan zavidan nivo! Štiti interese Srbije, a saradjuje sa svima, što bi trebalo da bude budućnost Srbije!

Grom

pre 10 godina

Sve se vrtimo u krug,po mom mišljenju treba da imamo prijatelje na svim stranama sveta ali ovo mi izgleda kao da se bratimimo sa svojim "dušmanima".

Stojanović Radovan

pre 10 godina

Nemce već imamo kao neizbežni začin srpskoga života pa nam sad još fale i Turci da nam zakuvaju čorbu za narednih 5oo godina a možda i duže. E moja jadna i naivna Srbijo da li ćeš se ikada dozvati pameti????

Dragan

pre 10 godina

Da li jos neko veruje u iskrene namere Turske prema Srbiji.Turskoj je stalo do odrzanja svog uticaja u BIH preko muslimana kao i dokazivanja svog uticaja u Evropi.Volela bi malo i da se vratu u Evropu potpomazuci muslimansku opciju.

Daca

pre 10 godina

To znaci Toma predaje Republiku Srpsku BiH, citaj Turcima. Uzalud smo izginuli u predhodnim ratovima.!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mrki, 14. maj 2013 11:30)

Ne znači da i dalje treba da nastavimo da ratujemo i ginemo,okrenemo leđa celom svetu i ostanemo u izolaciji u kojoj je Srbija već decenijama!!!

Glasinac

pre 10 godina

Delegacija koju predvodi prtedsednik države gospodin Nikolić ima veoma važan zadatak na ovom samitu. Ovo je šansa da se potpišu razni sporazumi za unapređenje svih vidova ekonomske saradnje između tri države , kao i dogovoru u zajedničkom nastupu na tržištima drugih država.

cika juga

pre 10 godina

Treba na najbolji nacin iskoristiti saradnju sa Turskom koja je most izmedju evrope i azije i preko njih prolazi ogromna kolicina ekonomskih dobara.

rs

pre 10 godina

ovaj trilateralni sastanak je poguban za srbiju. to je pokusaj turaka da se na ekonomski nacin vrate na balkan ojacaju bosnu i uspostave ekonomsko osmanlijsko carstvo.

Laki

pre 10 godina

Turci su nasu i Bosansku privredu upropastili svojom robom, a vrlo je tesko nesto izvesti u Tursku zbog njihovih carina i zastite svojih proizvodjaca stetna saradnja.

Aleksić

pre 10 godina

Naša zemlja je dugo bila izolovana, primećujemo da polako dolazi do normalizacije odnosa sa mnogim državama, što će se, ukoliko se nastavi sa takvom politikom, uskoro reflektovati i novim ulganjima u našu zemlju, samim tim otvaranjem novih radnih mesta i smanjenjem stopa nezaposlenosti...

Morena

pre 10 godina

To znaci Toma predaje Republiku Srpsku BiH, citaj Turcima. Uzalud smo izginuli u predhodnim ratovima.!!!!
(mrki, 14. maj 2013 11:30)

Miran! Ne histerisi.
Ovo nije 15 vek da se nesto predaje, ne pisi gluposti cisto da bi pisao

abc

pre 10 godina

Ako interese Republike Srpske treba da predstavlja Beograd, koja je onda svrha postojanja funkcije Nebojše Radmanovića.
Dodik opet priča gluposti koje raja više voli da sluša nego hljeba da jede, ali nema veze ovako je vrlo koristan probosanskim snagama.
Još malo pa će Dodiku podići spomenik u Sarajevo kao što bi trebali i Miloševiću u Prištini.

Danica

pre 10 godina

Turska je izuzetno razvijena zemlja u svim aspktima, naročito se to odnosi na privredu i ekonomiju, tako da ukoliko ovaj samit izrodi možda neku novu saradnju dveju zemalja to će biti izvrsno za Srbiju!!!

Suburban

pre 10 godina

Nasa ekonomija je prakticno nepostojeca, a novih investicija slabo ima iako je nas je sekretar u emsiji ubedjivao ali totalno neargumentovano. Ovakav rad na terenu sasvim sigurno znaci jacu saradnju drzava ali i omogucava da neko od potencijalnih investitora uvidi neku mogucnost da zaradi kod nas, sto je odlicno.

pamuk

pre 10 godina

Bilo bi jako dobro da Turska u vecem obimu odluci da investira u Srbiju i Bosnu. Imamo jako puno da naucimo o uspesnom poslovanju od njih. Muziku smo usvojili, ajmo sad nesto od cega se zivi..

mrki

pre 10 godina

E moj mirane nije ovo 15. vek ali ja vidim po Bosni jedino Tursko ulaganje u Dzamije. Na svakom koraku po dve tri. Pa me malo poduci koji predmeti se uce u tim institucijama u 21. veku. Meni su stariji govorili da se tamo ne uci ekonomija ali to sam cuo u 15. veku mozda ste to vi promenili.

tariguz

pre 10 godina

Zablude su na žalost frapantne. Anti rusofili, Eu ili germanofili mogu samo da gledaju kako će neka Turska ili Kina pokupiti ono što gorepomenute zemlje ne stignu da "opelješe" od sirotog naroda u ime daljeg prosperiteta. Dakle treba biti samo dalton.

Mali Radojica

pre 10 godina

Srbija treba da jaca svoje diplomatske i ekonomske odnose sa zemljama u regionu,tako i sa Turskom koja ima znacajnu ulogu u ovom delu Evrope

Frenky

pre 10 godina

Srbija mora da uspostavlja bolje ekonomske i diplomatske odnose sa komsijama kao zemlja koja pretenduje da bude lider u regionu

Roma

pre 10 godina

Trlateralna saradnja sa Turskom i BiH samo moze da potpomogne nasu ekonomsku i privrednu stabilnost. Sporazum svakako nece biti na nasu stetu a saradnja ce nam zasigurno doneti korist.

Paki

pre 10 godina

Ne razumem poentu komentatora koji svaki potez predsednika čekaju na zicer i već spremljenim napadima.. Jesmo li baš toliko ludi da ne shvatamo da je sve ovo,pa makar i malo,dobro za našu državu koja je decenijama bila u svakom vidu izolacije od svetskih dešavanja.

Batovac!!

pre 10 godina

bravo za gospodina Nikolica, nije on jedini koji zna kad i gde treba da se nadje, ali je svakako najpoznatiji najposteniji Predsednik...

Trki

pre 10 godina

Lakše se diše kad se otvaraju granice, kada je trgovina među državama slobodna, tako da moja apsolutna podrška takvim aktivnostima predsednika.

MilanO

pre 10 godina

Naglu ekspanziju Srbije, u ovom slučaju diplomatske, za koju su odgovorni Vučić i Nikolić bi da iskoristi Milorad Dodik… Možda u ime starih vremena i Srba iz Bosne (da ne pogrešim), Nikolić bude i predstavljao Banja Luku!

Goks

pre 10 godina

Vidim komentare, ali sta mi prodajemo Turskoj, ja mislim nista a nase radnje pune Turske robe, Turci imaju vrlo jaku carinsku zastitu trzista od uvozne robe, a izvoz podsticu maksimalno, a kod nas izvoze kako hoce svoju robu, bolje ne trgovati sa njima po ovakvim uslovima samo nase devize koih nemamo idu tamo.

Budisha

pre 10 godina

Cim cujem reci-ekonomska saradnja, u startu podrzavam jer nam je ekonomija na dnu i treba je dici.Pa ako treba i saradnjom i sa Turskom i sa Bosnom.

panonski

pre 10 godina

Odlicno. Ovo je sjajna vest. Turska je velika drzava. Ima ogromno trziste za nasu malu Srbiju. Drago mi je da je Nikolic povezao i BiH i Tursku..

jovanović j.

pre 10 godina

Ukoliko prošetate ulicima bilo kog grada u Turskoj,na svakom koraku se vidi na kom stupnju ekonomskog razvoja je ta zemlja, tako da ako bi došlo do saradnje sa Turskom to će samo koristiti Srbiji....

Magda

pre 10 godina

Koliko se sećam Turska do pre nekih 10 godina nije bila ni na jednoj ekonomskoj mapi sveta a da ne spominjem njihove ostale procvate,pa eto sad mogu da daju lekcije i samoj Evropskoj uniji.

BOZANA 63

pre 10 godina

Kada je rec o ekonomskj saradnji, svaki gradjanin u startu treba da podrzi jer nam je ekonomija na dnu, dna treba je podici odnosno sa dna dici.Pa ako treba, i saradnjom sa Turskom, Bosnom, svakom drzavom koja nam moze i zeli pomoci.

Lancome

pre 10 godina

Cim cujem reci-ekonomska saradnja, u startu podrzavam jer nam je ekonomija na dnu i treba je dici.Pa ako treba i saradnjom i sa Turskom i sa Bosnom.
(Budisha, 14. maj 2013 13:45)

ekonomija nam i jeste na dnu, 12 godina je tonula.

Petar

pre 10 godina

Ma šta mi mislili o Turskoj, a većina nas u Srbiji ne misli mnogo dobro, ne može se ignorisati snaga i moć koju imaju u poslednje vreme, i ekonomska i politička i vojna. Kao mala zemlja i mali narod, moramo sa svima u svetu razgovarati i tražiti rešenje za naše probleme, pa čak i sa onima sa kojima se u prošlosti nismo najbolje slagali i razumeli.

Bole

pre 10 godina

ovaj trilateralni sastanak je poguban za srbiju. to je pokusaj turaka da se na ekonomski nacin vrate na balkan ojacaju bosnu i uspostave ekonomsko osmanlijsko carstvo. (rs, 14. maj 2013 15:25)

Turska je doba Osmanlijskog carstva ostavila tamo gde i pripada, dalekoj prošlosti, a vreme je i da Srbija to učini.Danas je to moderna, razvijena, stabilna zemlja koja je zauzela svoje mesto među razvijenijim zemljama i sigurno ne želi da se vraća u daleko prošla vremena!

daniela

pre 10 godina

Nova vlast je pokazala da Srbija ima prijatelje na zapadu, ali i na istoku, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem u prethodnim godinama kod naših političara. Obećavali su mnogo, a malo šta od tih obećanja ispunjavali, a tako se sa poslovnim svetom ne može sarađivati.

Restartovan

pre 10 godina

@zoran a po čemu su to oni pročitani? Očigledno je tebi i sličnima teško prihvatiti da je Srbija uznapredovala u svakom smislu zadnjih godinu dana. Za razliku od 2000. do 2012..

IvanNS

pre 10 godina

Sta radi diplToma svaka mu dala vode iz bokala, a naprednjaci mozete malo manje biti providni sa komentarima. Inace podrzavam vladu i vaseg Vucica da resi pitanje Kosova i borbu protiv korupcije samo da bude malo manje selektivna ,morate i svoje redove procesljati sada kad je vreme da ne prodjete kao DS savetujem da pocnete sa Majicom pcelicom i Mirovicem sendvicem. Pozz

lezi lebe, da te jedem

pre 10 godina

Turska ekonomija cveta vec godinama, pa bi bilo lepo da neko od njih ulozi svoj novac u nasu privredu!
(Mia, 14. maj 2013 11:17)

Cvetala bi i nama da smo spremni da zasucemo rukave, ako nastavimo da moljakamo po svetu i da budzasto dajemo i ono malo sto imamo, ni bog nam nece pomoci!!!

Sivčani, izvin`te

pre 10 godina

@
(Batovac!!, 14. maj 2013 14:54)

Mozda za tebe SNS-ovca jeste takav. Realno, njegov plafon je mesna zajednica Sivac.

Alek

pre 10 godina

@IvanNS ne brini se,i sam Vučić zna ko mu donosi plus a ko minus,tako da kad dođe vreme leteće mnogi koji su mislili da je bliskost sa njim njihov put do lične koristi.

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Ministar iz Srbije je Rasim Ljajić a iz BiH Mirko Šarović. Pazi ti to, ko bi to mogao sanjati prije desetak godina...