Nedelja, 12.05.2013.

21:57

Ristić: Nepremostivi, duboki jaz

Srbi sa Kosova žele da nastave da rade sa svojom državom, ali je nepremostivi, duboki jaz što sporazumom moraju prihvatiti Ustav Kosova, kaže Slaviša Ristić.

Izvor: Tanjug

Ristiæ: Nepremostivi, duboki jaz IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Милош Бобић

pre 10 godina

@Pong: Ваша прозивка је чиста замена теза и млаћење празне сламе. Чак и да је тачно да је „... pisanje tog ustava a pogotovo njegove preambule bilo kršenje zdravog razuma jer se Kosovo ne nalazi u Srbiji od juna 1999...“ тај Устав је изгласан и важи и мора да се поштује док се у валидној правној процедури не измени. Кршење здравог разума дозвољено је сваком, па и вама, а кршење Устава није дозвољено ником. Немачка је, иако је била поражена и морала да потпише безусловну капитулацију (са којом се Кумановски споразум ни изблиза не може упоредити) одбила да се помири са поделом. У преамбули немачког Устава унета је 1949. г. одредба да ће се Западна и Источна Немачка ујединити када се за то буду стекли услови, и стекли су се 40 година касније. Члан 16/1 садржи одредбу да никоме не сме да се одузме немачко држављанство, а члан 20/4 да сви Немци имају право отпора против свакога ко покуша да елиминише уставни поредак. Тако то изгледа у уређеним државама. Суспензијом Устава и блокадом Уставног суда ова влада је починила тешко кривично дело и ако нација не смогне снаге да је обори и да све починиоце приведе заслуженој правди Србији се црно пише.

Stanislava

pre 10 godina

Iako nekima neodgovara dogovor, svojski pokusavaju da sabotiraju celu pricu. Neka se preispita sve, pa da se vide koji su pravi razlozi za negodovanje i sta se krije izmedju redova.

Srbin sa Severa KosMeta

pre 10 godina

Ko si ti ?....Cujem da si glavni uvoznik ORBIT ZVaKA za kosovo...tako da si samo ORBiTOVAC..i covek koji se bogati na narodnu neslogu, i sirotinju ko marko..i panto..i milovic...i ostali

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Srbi sa Kosova žele da nastave da rade sa svojom državom, ali je nepremostivi, duboki jaz što sporazumom moraju prihvatiti Ustav Kosova, kaže Slaviša Ristić.

Gospodine Ristiću, vama je ocigledno promaklo ono sto je Gospodin Vucic u vise navrata ponovio tj. da ce Kosovo doneti zakon po kome cete svi biti AMNESTIRANI od strane kosovskih vlasti tako da se ne morate plasiti integracije u Ustav i zakone Kosova i NIKO vas nece sve "istog momenta uhapsiti" ako prihvatite briselski sporazum !
Ono jeste da ste sve ove godine Kosovu "radili o glavi" ali ce da vam ovaj put "oproste" samo nemojte to vise da cinite !
Nemojte vise da "orete na Kosovu a da molite Boga da u Srbiji padne kisa" nego "pljunite u sake" pa pomozite Kosovu da postane razvijenije od Srbije a onda ni vas vise nece "moriti zavicajna zelja za Srbijom"!

Džep ili glava

pre 10 godina

Ustavna rešenja tek su u najavi nastavka pregovora. Pre svega je bitna fizička sigurnost. Do sada ste ju "obezbeđivali" barikadama. Razmislite!

Prong

pre 10 godina

Чињеница је да бриселски споразум нуди интеграцију у независно Косово, на начин да морамо да се интегришемо у уставно-правни оквир. То је непремостиви јаз“. Не само да је јаз непремостив, то је директно кршење Устава Србије....
(Милош Бобић, 12. maj 2013 22:28)

Miloše...činjenica je, da je samo pisanje tog ustava a pogotovo njegove preambule bilo kršenje zdravog razuma jer se Kosovo ne nalazi u Srbiji od juna 1999. godine, tj. od odnog dana kada je Milošević pristao da potpiše Kumanovski sporazum i time automatski prepusti deo teritorije Srbije albancima! Po istoj logici po kojoj je taj ustav napisan, a pogotovo njegova preambula, moglo je da se dopiše da je i TEXAS deo Srbije iako je hiljadama i hiljadama kilometara daleko. Narod ko narod, a posebno deca koja su podložna manipulaciji bi u to i poverovala pa bi sve ono što se dešava u toj američkoj državi nazivala kršenjem ustava Srbije!

mr.real

pre 10 godina

Suština razmimoilaženja je da sever KiM ne želi da bude ni pod kakvim pravnim okvirom, to što se zalažu da "ostanu u Srbiji" je zbog toga što je taj pravni okvir zapravo nepostojeći....e pa izgleda da je došlo vreme da se zavede red. A dosta je i bilo, ako ćemo iskreno.

gradska vila

pre 10 godina

Kolika god da nam je ucinjena nepravda, koliko god da boli, koliko god medjunarodno pravo bilo na nasoj strani- slika savremenog sveta poznaje samo SAD kao vrhovnog vladara u cijoj smo, trenutno, nemilosti. Svedoci smo da zadnjih dvadeset i pet godina Srbija na celu ima elitu koja , bez obzira na boju partijske knjizice, racuna vodi samo o dubini svoga dzepa. Za to vreme, kosovski Albanci su stvarali svoju drzavu i debelo lobirali (citaj: placali). Kosovo ovaj put nismo izgubili na bojnom polju u direktnom sukobu sa neprijateljem, drugi su ratovali za njega. Da li kao Kalimero da lamentujemo nad tuznom sudbinom? Krenimo napred, zajedno, bez politikanata kojima je sopstvena zadnjica vaznija od hiljade siromasne i bolesne dece i stotine hiljade gladnih...Valjda kao narod, nakon cetvrt veka iscrpljujuce prakse, umemo da prepoznamo i izaberemo one medju nama koji nam misle dobro i vode nas u pravom smeru.

prešli ste vi taj jaz

pre 10 godina

Koliko vas ima ličnu kartu Kosova i kako ste premostili taj jaz i uzeli njihovu ličnu kartu (niste morali ali vam je odgovaralo, znati i sami zbog čega da ne ulazimo u detalje).

Velika većina Srba na Kosovu ima lične karte izdate od strane samoproglašene države i ta im činjenica uopšte ne smeta.

Sale

pre 10 godina

E to je problem Srba sa Kosova taj ''Dubok i nepremostiv jaz''. Previše su isključivi. Ako misle da je ovo loša odluka, neka sami snose posledice, pošto ne žele da slušaju šta misli ogromna većina građana.

Nikola

pre 10 godina

Kraj ove vesti... i amin! U ime cega, koga ovaj narod mora biti nateran da uradi ono sto ni u najgoroj mori, uceni ne bi?! Demokratija, sloboda?! Ovde cak i nije rec o pravu Albanaca da zele ovo ili ono, nije cak i rec o pravu Albanaca konkretno da zahtevaju, zele, kako god, od Srba da budu deo njihove nazovi drzave!.. Odakle pravo za zahtev da upravljaju necijim zivotima protiv njihove volje?! Ovde je rec da Srbi sa Kosova i Metohije gotovo 100% zele da zive u svojoj drzavi Srbiji! O cemu se pregovara? Kakav sporazum?! Pregovaramo da srpsko ostane srpsko?! Da ljudi zive kako samo oni zele, a bez da uticu na bilo koji nacin na one koji zeleti ziveti drugacije i u drugom sistemu? Ma haj'te vise!..

Transkript

pre 10 godina

@ Marko, 12. maj 2013 22:40

Gde li si ti uopšte bio? Da ti ponovim:
-Vučić: Proći ćemo zajedno sve muke sporazuma
-Vučić: Srbija neće priznati nezavnisnost Kosova, Srbija neće tražiti novi narod, Srbija se ponosi svojim narodom
... i između ostalog:
-Vučić je ponudio Jakšiću da međusobno razmene imovinu!

LADY

pre 10 godina

Mnogobrojni komentatori na temu podvodjenja Srba na KiM u ustavni okvir i pravni poredak Kosova morali bi razmisliti i o sadrzaju tog Ustava i o sadrzaju tih zakona, koji su napisani po direktivama SE i civilne misije EULEKS i kao takvi potpuno zadovoljavaju kriterijume EU. Da podsetimo, slicne ili istovetne zakone i mi usvajamo u nasoj Skupstini. Da li je kosovski ili srpski okvir bice krajnje irelevantno za koju godinu.

zmitjkoe

pre 10 godina

Ristić je ukazao da se nepremostivi jaz može premostiti na način da međunarodna zajednica, Brisel i srpska vlada shvate da se jedan narod ne može silom naterati da prihvati nezavisno Kosovo.

Kad je Ristic nabrajao ko sve "mora da shvati", pored MZ, EU i srpske vlade, zaboravio je da pomene Srbe juzno od Rubikona, iako su oni odavno shvatili realnost. Kako bi to Ristic objasnio? Jednog dana bice "silom" nateran da shvati ono sto sad ne vidi, da je lakse smeniti Ristica, nego naterati MZ, EU i srpsku vladu da shvate Ristica ozbiljno, kada bude bio smenjen iz Beograda, kao sto je Vucic vec objasnio. Nista od nove runde pregovora MZ, EU, Beograda i Pristine sa Risticem, koja je trebalo da se odrzava u Kongresnom centru u Zubinom Potoku.

Ti predlog meni, ja predlog tebi.

pre 10 godina

ko hoće da prizna ustav kosova, neka ode sa svojom porodicom da živi na kosovo.
(pera, 12. maj 2013 22:06)

A ko neće neka sa svojom porodicom napusti Kosovo.

Zoran Milosavljevic

pre 10 godina

A kako su mogli Srbi da prihvate u Hrvatskoj, Crnoj Gori pa i Rumuniji. Rez 1224 pokriva celo Kosovo i Metohiju.
To mora da Vam bude kristalno jasno. Kad tad moracete to da prihvatite ali pod mnogo losijim uslovima. Za to vreme Srbija ce da nestane.

Čombe

pre 10 godina

Dokle vise lagati narod i presipati iz supljeg u prazno ! Pa Kosovo je drzava svidelo se to nama ili ne situacija je takva i de facto i de iure. E sad gledaju da nas uvuku u EU (i uvuci ce) i to je svrsen cin sto se KiM tice . . Sve je to vec zacrtano na ovalnom stolu ....

nasilje

pre 10 godina

Moze Risticu! Drugo resenje je Kosovska oluja. Albanci jedva cekaju da Srbi odbiju sporazum! Bas kao sto su i Hrvati cekali da Krajisnici odbiju sporazum Z-4 !
(Vojo, 12. maj 2013 22:25)

to bi bio onda akt agresije i nasilja a rezultat bi zaista bio progon kao i u oluji, medjutim prihvatanjem briselskog sporazuma posledice bi bile iste (iseljavanje i progon) samo mozda sporije tokom par godina!

master

pre 10 godina

Smeši se raspuštanje svih Srpskih skupština opština sa Kosova,ionako je Briselskim sporazumom predviđeno održavanje izbora po Kosovskim zakonima.

Vojo

pre 10 godina

Moze Risticu! Drugo resenje je Kosovska oluja. Albanci jedva cekaju da Srbi odbiju sporazum! Bas kao sto su i Hrvati cekali da Krajisnici odbiju sporazum Z-4 !

MONARHIJA

pre 10 godina

Vase vodje u koje ste verovali izgubili su rat i potpisali kapitulaciju. Sa te pozicije se razgovara. Vlada želi da vam izdejstvuje što bolji položaj u Kosovskoj državi. To su činjenice-ostalo je ajde da se llažemo.

Ko vam kaže da to nije tačno-laže vas i ne želi vam dobro.

Bili ste oružje u rukama Slobodana Miloševica i ostalih vlastodržaca i sada plaćate!

Милош Бобић

pre 10 godina

„Чињеница је да бриселски споразум нуди интеграцију у независно Косово, на начин да морамо да се интегришемо у уставно-правни оквир. То је непремостиви јаз“. Не само да је јаз непремостив, то је директно кршење Устава Србије. Ниједна држава нема право да својим држављанима насилно намеће друго држављанство. Овде се ради о барем 130.000 људи! Оваквом политиком влада врши државни удар кроз суспензију Устава и блокаду Уставног суда и зато нема више никакав легитимитет.

Светлана Fox

pre 10 godina

@Др - А шта онда? Без Срба на КиМ, шта више Србија има да тражи? Док год су Срби живи на КиМ, без обзира на "Устав" "државе Косово", а без званичног признања, Србије може да чека другачији распоред снага у свету како би повратила КиМ. Овако, они који желе да формално и даље буду грађани Србије по цену да Срба на КиМ више нема, заправо раде најгору ствар за опстанак Срба на КиМ.

А, зашто не поставиш питање шта има да раде Срби на Косову без Србије? Да ли неко мисли да су Срби са Косова дужни да живе у паклу да би овде неко рекао како није признао Косово, како је урадио највише што је могло у овом тренутку и све сличне флоскуле које изговарају чланови владе, а овде нам ботови то утувљују у главе. Онај ко је потписивао, требало је да зна да тај потпис значи пристанак на етничко чишћење Срба са Косова. И, све то због некаквог датума који нам нуди перспективу данашње Бугарске али за 15 година. Да ли вам ово изгледа нормално? Мени не.

Др

pre 10 godina

Ristić je ukazao da se nepremostivi jaz može premostiti na način da međunarodna zajednica, Brisel i srpska vlada shvate da se jedan narod ne može silom naterati da prihvati nezavisno Kosovo.

Управо је у томе проблем, Вашингтон и Брисел итекако могу силом да учине да Срби на КиМ прихвате независно "Косово", или да их једноставно нема на КиМ. Довољно је да зажмуре на агресију Албанаца, а запрете Србији. Просто је невероватно да вође Срба на КиМ мисле да су вежбе РОСУ празна претња и да их сасвим случајно воде и обучавају НАТО официри?! Србија би, у најбољем случају, могла војно да интервенише да привремено заустави Албанце и спречи геноцид, док се Срби не извуку на територију "уже Србије". После би морали да повучемо војску и молимо Бога да нас Американци не казне сувише жестоко за такву акцију.
А шта онда? Без Срба на КиМ, шта више Србија има да тражи? Док год су Срби живи на КиМ, без обзира на "Устав" "државе Косово", а без званичног признања, Србије може да чека другачији распоред снага у свету како би повратила КиМ. Овако, они који желе да формално и даље буду грађани Србије по цену да Срба на КиМ више нема, заправо раде најгору ствар за опстанак Срба на КиМ.

Daca

pre 10 godina

Znaci ne zele da saradjuju ni sa "tudjom" ni sa svojom drzavom. Hmmm. Ima li neko od njih resenje da ponudi koje se uklapa u bilo koju od ove na zalost dve drzave ili je njihova ponuda jedinstvena i nigde se ne uklapa pa bi zeleli da budu "posebna"...treca drzava. Ovo je bre ludilo!

Vojo

pre 10 godina

Moze Risticu! Drugo resenje je Kosovska oluja. Albanci jedva cekaju da Srbi odbiju sporazum! Bas kao sto su i Hrvati cekali da Krajisnici odbiju sporazum Z-4 !

Милош Бобић

pre 10 godina

„Чињеница је да бриселски споразум нуди интеграцију у независно Косово, на начин да морамо да се интегришемо у уставно-правни оквир. То је непремостиви јаз“. Не само да је јаз непремостив, то је директно кршење Устава Србије. Ниједна држава нема право да својим држављанима насилно намеће друго држављанство. Овде се ради о барем 130.000 људи! Оваквом политиком влада врши државни удар кроз суспензију Устава и блокаду Уставног суда и зато нема више никакав легитимитет.

Ti predlog meni, ja predlog tebi.

pre 10 godina

ko hoće da prizna ustav kosova, neka ode sa svojom porodicom da živi na kosovo.
(pera, 12. maj 2013 22:06)

A ko neće neka sa svojom porodicom napusti Kosovo.

Daca

pre 10 godina

Znaci ne zele da saradjuju ni sa "tudjom" ni sa svojom drzavom. Hmmm. Ima li neko od njih resenje da ponudi koje se uklapa u bilo koju od ove na zalost dve drzave ili je njihova ponuda jedinstvena i nigde se ne uklapa pa bi zeleli da budu "posebna"...treca drzava. Ovo je bre ludilo!

prešli ste vi taj jaz

pre 10 godina

Koliko vas ima ličnu kartu Kosova i kako ste premostili taj jaz i uzeli njihovu ličnu kartu (niste morali ali vam je odgovaralo, znati i sami zbog čega da ne ulazimo u detalje).

Velika većina Srba na Kosovu ima lične karte izdate od strane samoproglašene države i ta im činjenica uopšte ne smeta.

Zoran Milosavljevic

pre 10 godina

A kako su mogli Srbi da prihvate u Hrvatskoj, Crnoj Gori pa i Rumuniji. Rez 1224 pokriva celo Kosovo i Metohiju.
To mora da Vam bude kristalno jasno. Kad tad moracete to da prihvatite ali pod mnogo losijim uslovima. Za to vreme Srbija ce da nestane.

Čombe

pre 10 godina

Dokle vise lagati narod i presipati iz supljeg u prazno ! Pa Kosovo je drzava svidelo se to nama ili ne situacija je takva i de facto i de iure. E sad gledaju da nas uvuku u EU (i uvuci ce) i to je svrsen cin sto se KiM tice . . Sve je to vec zacrtano na ovalnom stolu ....

master

pre 10 godina

Smeši se raspuštanje svih Srpskih skupština opština sa Kosova,ionako je Briselskim sporazumom predviđeno održavanje izbora po Kosovskim zakonima.

MONARHIJA

pre 10 godina

Vase vodje u koje ste verovali izgubili su rat i potpisali kapitulaciju. Sa te pozicije se razgovara. Vlada želi da vam izdejstvuje što bolji položaj u Kosovskoj državi. To su činjenice-ostalo je ajde da se llažemo.

Ko vam kaže da to nije tačno-laže vas i ne želi vam dobro.

Bili ste oružje u rukama Slobodana Miloševica i ostalih vlastodržaca i sada plaćate!

mr.real

pre 10 godina

Suština razmimoilaženja je da sever KiM ne želi da bude ni pod kakvim pravnim okvirom, to što se zalažu da "ostanu u Srbiji" je zbog toga što je taj pravni okvir zapravo nepostojeći....e pa izgleda da je došlo vreme da se zavede red. A dosta je i bilo, ako ćemo iskreno.

Др

pre 10 godina

Ristić je ukazao da se nepremostivi jaz može premostiti na način da međunarodna zajednica, Brisel i srpska vlada shvate da se jedan narod ne može silom naterati da prihvati nezavisno Kosovo.

Управо је у томе проблем, Вашингтон и Брисел итекако могу силом да учине да Срби на КиМ прихвате независно "Косово", или да их једноставно нема на КиМ. Довољно је да зажмуре на агресију Албанаца, а запрете Србији. Просто је невероватно да вође Срба на КиМ мисле да су вежбе РОСУ празна претња и да их сасвим случајно воде и обучавају НАТО официри?! Србија би, у најбољем случају, могла војно да интервенише да привремено заустави Албанце и спречи геноцид, док се Срби не извуку на територију "уже Србије". После би морали да повучемо војску и молимо Бога да нас Американци не казне сувише жестоко за такву акцију.
А шта онда? Без Срба на КиМ, шта више Србија има да тражи? Док год су Срби живи на КиМ, без обзира на "Устав" "државе Косово", а без званичног признања, Србије може да чека другачији распоред снага у свету како би повратила КиМ. Овако, они који желе да формално и даље буду грађани Србије по цену да Срба на КиМ више нема, заправо раде најгору ствар за опстанак Срба на КиМ.

LADY

pre 10 godina

Mnogobrojni komentatori na temu podvodjenja Srba na KiM u ustavni okvir i pravni poredak Kosova morali bi razmisliti i o sadrzaju tog Ustava i o sadrzaju tih zakona, koji su napisani po direktivama SE i civilne misije EULEKS i kao takvi potpuno zadovoljavaju kriterijume EU. Da podsetimo, slicne ili istovetne zakone i mi usvajamo u nasoj Skupstini. Da li je kosovski ili srpski okvir bice krajnje irelevantno za koju godinu.

Sale

pre 10 godina

E to je problem Srba sa Kosova taj ''Dubok i nepremostiv jaz''. Previše su isključivi. Ako misle da je ovo loša odluka, neka sami snose posledice, pošto ne žele da slušaju šta misli ogromna većina građana.

zmitjkoe

pre 10 godina

Ristić je ukazao da se nepremostivi jaz može premostiti na način da međunarodna zajednica, Brisel i srpska vlada shvate da se jedan narod ne može silom naterati da prihvati nezavisno Kosovo.

Kad je Ristic nabrajao ko sve "mora da shvati", pored MZ, EU i srpske vlade, zaboravio je da pomene Srbe juzno od Rubikona, iako su oni odavno shvatili realnost. Kako bi to Ristic objasnio? Jednog dana bice "silom" nateran da shvati ono sto sad ne vidi, da je lakse smeniti Ristica, nego naterati MZ, EU i srpsku vladu da shvate Ristica ozbiljno, kada bude bio smenjen iz Beograda, kao sto je Vucic vec objasnio. Nista od nove runde pregovora MZ, EU, Beograda i Pristine sa Risticem, koja je trebalo da se odrzava u Kongresnom centru u Zubinom Potoku.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Srbi sa Kosova žele da nastave da rade sa svojom državom, ali je nepremostivi, duboki jaz što sporazumom moraju prihvatiti Ustav Kosova, kaže Slaviša Ristić.

Gospodine Ristiću, vama je ocigledno promaklo ono sto je Gospodin Vucic u vise navrata ponovio tj. da ce Kosovo doneti zakon po kome cete svi biti AMNESTIRANI od strane kosovskih vlasti tako da se ne morate plasiti integracije u Ustav i zakone Kosova i NIKO vas nece sve "istog momenta uhapsiti" ako prihvatite briselski sporazum !
Ono jeste da ste sve ove godine Kosovu "radili o glavi" ali ce da vam ovaj put "oproste" samo nemojte to vise da cinite !
Nemojte vise da "orete na Kosovu a da molite Boga da u Srbiji padne kisa" nego "pljunite u sake" pa pomozite Kosovu da postane razvijenije od Srbije a onda ni vas vise nece "moriti zavicajna zelja za Srbijom"!

gradska vila

pre 10 godina

Kolika god da nam je ucinjena nepravda, koliko god da boli, koliko god medjunarodno pravo bilo na nasoj strani- slika savremenog sveta poznaje samo SAD kao vrhovnog vladara u cijoj smo, trenutno, nemilosti. Svedoci smo da zadnjih dvadeset i pet godina Srbija na celu ima elitu koja , bez obzira na boju partijske knjizice, racuna vodi samo o dubini svoga dzepa. Za to vreme, kosovski Albanci su stvarali svoju drzavu i debelo lobirali (citaj: placali). Kosovo ovaj put nismo izgubili na bojnom polju u direktnom sukobu sa neprijateljem, drugi su ratovali za njega. Da li kao Kalimero da lamentujemo nad tuznom sudbinom? Krenimo napred, zajedno, bez politikanata kojima je sopstvena zadnjica vaznija od hiljade siromasne i bolesne dece i stotine hiljade gladnih...Valjda kao narod, nakon cetvrt veka iscrpljujuce prakse, umemo da prepoznamo i izaberemo one medju nama koji nam misle dobro i vode nas u pravom smeru.

Prong

pre 10 godina

Чињеница је да бриселски споразум нуди интеграцију у независно Косово, на начин да морамо да се интегришемо у уставно-правни оквир. То је непремостиви јаз“. Не само да је јаз непремостив, то је директно кршење Устава Србије....
(Милош Бобић, 12. maj 2013 22:28)

Miloše...činjenica je, da je samo pisanje tog ustava a pogotovo njegove preambule bilo kršenje zdravog razuma jer se Kosovo ne nalazi u Srbiji od juna 1999. godine, tj. od odnog dana kada je Milošević pristao da potpiše Kumanovski sporazum i time automatski prepusti deo teritorije Srbije albancima! Po istoj logici po kojoj je taj ustav napisan, a pogotovo njegova preambula, moglo je da se dopiše da je i TEXAS deo Srbije iako je hiljadama i hiljadama kilometara daleko. Narod ko narod, a posebno deca koja su podložna manipulaciji bi u to i poverovala pa bi sve ono što se dešava u toj američkoj državi nazivala kršenjem ustava Srbije!

Srbin sa Severa KosMeta

pre 10 godina

Ko si ti ?....Cujem da si glavni uvoznik ORBIT ZVaKA za kosovo...tako da si samo ORBiTOVAC..i covek koji se bogati na narodnu neslogu, i sirotinju ko marko..i panto..i milovic...i ostali

nasilje

pre 10 godina

Moze Risticu! Drugo resenje je Kosovska oluja. Albanci jedva cekaju da Srbi odbiju sporazum! Bas kao sto su i Hrvati cekali da Krajisnici odbiju sporazum Z-4 !
(Vojo, 12. maj 2013 22:25)

to bi bio onda akt agresije i nasilja a rezultat bi zaista bio progon kao i u oluji, medjutim prihvatanjem briselskog sporazuma posledice bi bile iste (iseljavanje i progon) samo mozda sporije tokom par godina!

Nikola

pre 10 godina

Kraj ove vesti... i amin! U ime cega, koga ovaj narod mora biti nateran da uradi ono sto ni u najgoroj mori, uceni ne bi?! Demokratija, sloboda?! Ovde cak i nije rec o pravu Albanaca da zele ovo ili ono, nije cak i rec o pravu Albanaca konkretno da zahtevaju, zele, kako god, od Srba da budu deo njihove nazovi drzave!.. Odakle pravo za zahtev da upravljaju necijim zivotima protiv njihove volje?! Ovde je rec da Srbi sa Kosova i Metohije gotovo 100% zele da zive u svojoj drzavi Srbiji! O cemu se pregovara? Kakav sporazum?! Pregovaramo da srpsko ostane srpsko?! Da ljudi zive kako samo oni zele, a bez da uticu na bilo koji nacin na one koji zeleti ziveti drugacije i u drugom sistemu? Ma haj'te vise!..

Светлана Fox

pre 10 godina

@Др - А шта онда? Без Срба на КиМ, шта више Србија има да тражи? Док год су Срби живи на КиМ, без обзира на "Устав" "државе Косово", а без званичног признања, Србије може да чека другачији распоред снага у свету како би повратила КиМ. Овако, они који желе да формално и даље буду грађани Србије по цену да Срба на КиМ више нема, заправо раде најгору ствар за опстанак Срба на КиМ.

А, зашто не поставиш питање шта има да раде Срби на Косову без Србије? Да ли неко мисли да су Срби са Косова дужни да живе у паклу да би овде неко рекао како није признао Косово, како је урадио највише што је могло у овом тренутку и све сличне флоскуле које изговарају чланови владе, а овде нам ботови то утувљују у главе. Онај ко је потписивао, требало је да зна да тај потпис значи пристанак на етничко чишћење Срба са Косова. И, све то због некаквог датума који нам нуди перспективу данашње Бугарске али за 15 година. Да ли вам ово изгледа нормално? Мени не.

Transkript

pre 10 godina

@ Marko, 12. maj 2013 22:40

Gde li si ti uopšte bio? Da ti ponovim:
-Vučić: Proći ćemo zajedno sve muke sporazuma
-Vučić: Srbija neće priznati nezavnisnost Kosova, Srbija neće tražiti novi narod, Srbija se ponosi svojim narodom
... i između ostalog:
-Vučić je ponudio Jakšiću da međusobno razmene imovinu!

Džep ili glava

pre 10 godina

Ustavna rešenja tek su u najavi nastavka pregovora. Pre svega je bitna fizička sigurnost. Do sada ste ju "obezbeđivali" barikadama. Razmislite!

Stanislava

pre 10 godina

Iako nekima neodgovara dogovor, svojski pokusavaju da sabotiraju celu pricu. Neka se preispita sve, pa da se vide koji su pravi razlozi za negodovanje i sta se krije izmedju redova.

Милош Бобић

pre 10 godina

@Pong: Ваша прозивка је чиста замена теза и млаћење празне сламе. Чак и да је тачно да је „... pisanje tog ustava a pogotovo njegove preambule bilo kršenje zdravog razuma jer se Kosovo ne nalazi u Srbiji od juna 1999...“ тај Устав је изгласан и важи и мора да се поштује док се у валидној правној процедури не измени. Кршење здравог разума дозвољено је сваком, па и вама, а кршење Устава није дозвољено ником. Немачка је, иако је била поражена и морала да потпише безусловну капитулацију (са којом се Кумановски споразум ни изблиза не може упоредити) одбила да се помири са поделом. У преамбули немачког Устава унета је 1949. г. одредба да ће се Западна и Источна Немачка ујединити када се за то буду стекли услови, и стекли су се 40 година касније. Члан 16/1 садржи одредбу да никоме не сме да се одузме немачко држављанство, а члан 20/4 да сви Немци имају право отпора против свакога ко покуша да елиминише уставни поредак. Тако то изгледа у уређеним државама. Суспензијом Устава и блокадом Уставног суда ова влада је починила тешко кривично дело и ако нација не смогне снаге да је обори и да све починиоце приведе заслуженој правди Србији се црно пише.

Vojo

pre 10 godina

Moze Risticu! Drugo resenje je Kosovska oluja. Albanci jedva cekaju da Srbi odbiju sporazum! Bas kao sto su i Hrvati cekali da Krajisnici odbiju sporazum Z-4 !

Др

pre 10 godina

Ristić je ukazao da se nepremostivi jaz može premostiti na način da međunarodna zajednica, Brisel i srpska vlada shvate da se jedan narod ne može silom naterati da prihvati nezavisno Kosovo.

Управо је у томе проблем, Вашингтон и Брисел итекако могу силом да учине да Срби на КиМ прихвате независно "Косово", или да их једноставно нема на КиМ. Довољно је да зажмуре на агресију Албанаца, а запрете Србији. Просто је невероватно да вође Срба на КиМ мисле да су вежбе РОСУ празна претња и да их сасвим случајно воде и обучавају НАТО официри?! Србија би, у најбољем случају, могла војно да интервенише да привремено заустави Албанце и спречи геноцид, док се Срби не извуку на територију "уже Србије". После би морали да повучемо војску и молимо Бога да нас Американци не казне сувише жестоко за такву акцију.
А шта онда? Без Срба на КиМ, шта више Србија има да тражи? Док год су Срби живи на КиМ, без обзира на "Устав" "државе Косово", а без званичног признања, Србије може да чека другачији распоред снага у свету како би повратила КиМ. Овако, они који желе да формално и даље буду грађани Србије по цену да Срба на КиМ више нема, заправо раде најгору ствар за опстанак Срба на КиМ.

Daca

pre 10 godina

Znaci ne zele da saradjuju ni sa "tudjom" ni sa svojom drzavom. Hmmm. Ima li neko od njih resenje da ponudi koje se uklapa u bilo koju od ove na zalost dve drzave ili je njihova ponuda jedinstvena i nigde se ne uklapa pa bi zeleli da budu "posebna"...treca drzava. Ovo je bre ludilo!

Милош Бобић

pre 10 godina

„Чињеница је да бриселски споразум нуди интеграцију у независно Косово, на начин да морамо да се интегришемо у уставно-правни оквир. То је непремостиви јаз“. Не само да је јаз непремостив, то је директно кршење Устава Србије. Ниједна држава нема право да својим држављанима насилно намеће друго држављанство. Овде се ради о барем 130.000 људи! Оваквом политиком влада врши државни удар кроз суспензију Устава и блокаду Уставног суда и зато нема више никакав легитимитет.

Nikola

pre 10 godina

Kraj ove vesti... i amin! U ime cega, koga ovaj narod mora biti nateran da uradi ono sto ni u najgoroj mori, uceni ne bi?! Demokratija, sloboda?! Ovde cak i nije rec o pravu Albanaca da zele ovo ili ono, nije cak i rec o pravu Albanaca konkretno da zahtevaju, zele, kako god, od Srba da budu deo njihove nazovi drzave!.. Odakle pravo za zahtev da upravljaju necijim zivotima protiv njihove volje?! Ovde je rec da Srbi sa Kosova i Metohije gotovo 100% zele da zive u svojoj drzavi Srbiji! O cemu se pregovara? Kakav sporazum?! Pregovaramo da srpsko ostane srpsko?! Da ljudi zive kako samo oni zele, a bez da uticu na bilo koji nacin na one koji zeleti ziveti drugacije i u drugom sistemu? Ma haj'te vise!..

Čombe

pre 10 godina

Dokle vise lagati narod i presipati iz supljeg u prazno ! Pa Kosovo je drzava svidelo se to nama ili ne situacija je takva i de facto i de iure. E sad gledaju da nas uvuku u EU (i uvuci ce) i to je svrsen cin sto se KiM tice . . Sve je to vec zacrtano na ovalnom stolu ....

Zoran Milosavljevic

pre 10 godina

A kako su mogli Srbi da prihvate u Hrvatskoj, Crnoj Gori pa i Rumuniji. Rez 1224 pokriva celo Kosovo i Metohiju.
To mora da Vam bude kristalno jasno. Kad tad moracete to da prihvatite ali pod mnogo losijim uslovima. Za to vreme Srbija ce da nestane.

Светлана Fox

pre 10 godina

@Др - А шта онда? Без Срба на КиМ, шта више Србија има да тражи? Док год су Срби живи на КиМ, без обзира на "Устав" "државе Косово", а без званичног признања, Србије може да чека другачији распоред снага у свету како би повратила КиМ. Овако, они који желе да формално и даље буду грађани Србије по цену да Срба на КиМ више нема, заправо раде најгору ствар за опстанак Срба на КиМ.

А, зашто не поставиш питање шта има да раде Срби на Косову без Србије? Да ли неко мисли да су Срби са Косова дужни да живе у паклу да би овде неко рекао како није признао Косово, како је урадио највише што је могло у овом тренутку и све сличне флоскуле које изговарају чланови владе, а овде нам ботови то утувљују у главе. Онај ко је потписивао, требало је да зна да тај потпис значи пристанак на етничко чишћење Срба са Косова. И, све то због некаквог датума који нам нуди перспективу данашње Бугарске али за 15 година. Да ли вам ово изгледа нормално? Мени не.

master

pre 10 godina

Smeši se raspuštanje svih Srpskih skupština opština sa Kosova,ionako je Briselskim sporazumom predviđeno održavanje izbora po Kosovskim zakonima.

nasilje

pre 10 godina

Moze Risticu! Drugo resenje je Kosovska oluja. Albanci jedva cekaju da Srbi odbiju sporazum! Bas kao sto su i Hrvati cekali da Krajisnici odbiju sporazum Z-4 !
(Vojo, 12. maj 2013 22:25)

to bi bio onda akt agresije i nasilja a rezultat bi zaista bio progon kao i u oluji, medjutim prihvatanjem briselskog sporazuma posledice bi bile iste (iseljavanje i progon) samo mozda sporije tokom par godina!

Ti predlog meni, ja predlog tebi.

pre 10 godina

ko hoće da prizna ustav kosova, neka ode sa svojom porodicom da živi na kosovo.
(pera, 12. maj 2013 22:06)

A ko neće neka sa svojom porodicom napusti Kosovo.

Sale

pre 10 godina

E to je problem Srba sa Kosova taj ''Dubok i nepremostiv jaz''. Previše su isključivi. Ako misle da je ovo loša odluka, neka sami snose posledice, pošto ne žele da slušaju šta misli ogromna većina građana.

prešli ste vi taj jaz

pre 10 godina

Koliko vas ima ličnu kartu Kosova i kako ste premostili taj jaz i uzeli njihovu ličnu kartu (niste morali ali vam je odgovaralo, znati i sami zbog čega da ne ulazimo u detalje).

Velika većina Srba na Kosovu ima lične karte izdate od strane samoproglašene države i ta im činjenica uopšte ne smeta.

LADY

pre 10 godina

Mnogobrojni komentatori na temu podvodjenja Srba na KiM u ustavni okvir i pravni poredak Kosova morali bi razmisliti i o sadrzaju tog Ustava i o sadrzaju tih zakona, koji su napisani po direktivama SE i civilne misije EULEKS i kao takvi potpuno zadovoljavaju kriterijume EU. Da podsetimo, slicne ili istovetne zakone i mi usvajamo u nasoj Skupstini. Da li je kosovski ili srpski okvir bice krajnje irelevantno za koju godinu.

gradska vila

pre 10 godina

Kolika god da nam je ucinjena nepravda, koliko god da boli, koliko god medjunarodno pravo bilo na nasoj strani- slika savremenog sveta poznaje samo SAD kao vrhovnog vladara u cijoj smo, trenutno, nemilosti. Svedoci smo da zadnjih dvadeset i pet godina Srbija na celu ima elitu koja , bez obzira na boju partijske knjizice, racuna vodi samo o dubini svoga dzepa. Za to vreme, kosovski Albanci su stvarali svoju drzavu i debelo lobirali (citaj: placali). Kosovo ovaj put nismo izgubili na bojnom polju u direktnom sukobu sa neprijateljem, drugi su ratovali za njega. Da li kao Kalimero da lamentujemo nad tuznom sudbinom? Krenimo napred, zajedno, bez politikanata kojima je sopstvena zadnjica vaznija od hiljade siromasne i bolesne dece i stotine hiljade gladnih...Valjda kao narod, nakon cetvrt veka iscrpljujuce prakse, umemo da prepoznamo i izaberemo one medju nama koji nam misle dobro i vode nas u pravom smeru.

Transkript

pre 10 godina

@ Marko, 12. maj 2013 22:40

Gde li si ti uopšte bio? Da ti ponovim:
-Vučić: Proći ćemo zajedno sve muke sporazuma
-Vučić: Srbija neće priznati nezavnisnost Kosova, Srbija neće tražiti novi narod, Srbija se ponosi svojim narodom
... i između ostalog:
-Vučić je ponudio Jakšiću da međusobno razmene imovinu!

mr.real

pre 10 godina

Suština razmimoilaženja je da sever KiM ne želi da bude ni pod kakvim pravnim okvirom, to što se zalažu da "ostanu u Srbiji" je zbog toga što je taj pravni okvir zapravo nepostojeći....e pa izgleda da je došlo vreme da se zavede red. A dosta je i bilo, ako ćemo iskreno.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Srbi sa Kosova žele da nastave da rade sa svojom državom, ali je nepremostivi, duboki jaz što sporazumom moraju prihvatiti Ustav Kosova, kaže Slaviša Ristić.

Gospodine Ristiću, vama je ocigledno promaklo ono sto je Gospodin Vucic u vise navrata ponovio tj. da ce Kosovo doneti zakon po kome cete svi biti AMNESTIRANI od strane kosovskih vlasti tako da se ne morate plasiti integracije u Ustav i zakone Kosova i NIKO vas nece sve "istog momenta uhapsiti" ako prihvatite briselski sporazum !
Ono jeste da ste sve ove godine Kosovu "radili o glavi" ali ce da vam ovaj put "oproste" samo nemojte to vise da cinite !
Nemojte vise da "orete na Kosovu a da molite Boga da u Srbiji padne kisa" nego "pljunite u sake" pa pomozite Kosovu da postane razvijenije od Srbije a onda ni vas vise nece "moriti zavicajna zelja za Srbijom"!

MONARHIJA

pre 10 godina

Vase vodje u koje ste verovali izgubili su rat i potpisali kapitulaciju. Sa te pozicije se razgovara. Vlada želi da vam izdejstvuje što bolji položaj u Kosovskoj državi. To su činjenice-ostalo je ajde da se llažemo.

Ko vam kaže da to nije tačno-laže vas i ne želi vam dobro.

Bili ste oružje u rukama Slobodana Miloševica i ostalih vlastodržaca i sada plaćate!

zmitjkoe

pre 10 godina

Ristić je ukazao da se nepremostivi jaz može premostiti na način da međunarodna zajednica, Brisel i srpska vlada shvate da se jedan narod ne može silom naterati da prihvati nezavisno Kosovo.

Kad je Ristic nabrajao ko sve "mora da shvati", pored MZ, EU i srpske vlade, zaboravio je da pomene Srbe juzno od Rubikona, iako su oni odavno shvatili realnost. Kako bi to Ristic objasnio? Jednog dana bice "silom" nateran da shvati ono sto sad ne vidi, da je lakse smeniti Ristica, nego naterati MZ, EU i srpsku vladu da shvate Ristica ozbiljno, kada bude bio smenjen iz Beograda, kao sto je Vucic vec objasnio. Nista od nove runde pregovora MZ, EU, Beograda i Pristine sa Risticem, koja je trebalo da se odrzava u Kongresnom centru u Zubinom Potoku.

Srbin sa Severa KosMeta

pre 10 godina

Ko si ti ?....Cujem da si glavni uvoznik ORBIT ZVaKA za kosovo...tako da si samo ORBiTOVAC..i covek koji se bogati na narodnu neslogu, i sirotinju ko marko..i panto..i milovic...i ostali

Prong

pre 10 godina

Чињеница је да бриселски споразум нуди интеграцију у независно Косово, на начин да морамо да се интегришемо у уставно-правни оквир. То је непремостиви јаз“. Не само да је јаз непремостив, то је директно кршење Устава Србије....
(Милош Бобић, 12. maj 2013 22:28)

Miloše...činjenica je, da je samo pisanje tog ustava a pogotovo njegove preambule bilo kršenje zdravog razuma jer se Kosovo ne nalazi u Srbiji od juna 1999. godine, tj. od odnog dana kada je Milošević pristao da potpiše Kumanovski sporazum i time automatski prepusti deo teritorije Srbije albancima! Po istoj logici po kojoj je taj ustav napisan, a pogotovo njegova preambula, moglo je da se dopiše da je i TEXAS deo Srbije iako je hiljadama i hiljadama kilometara daleko. Narod ko narod, a posebno deca koja su podložna manipulaciji bi u to i poverovala pa bi sve ono što se dešava u toj američkoj državi nazivala kršenjem ustava Srbije!

Džep ili glava

pre 10 godina

Ustavna rešenja tek su u najavi nastavka pregovora. Pre svega je bitna fizička sigurnost. Do sada ste ju "obezbeđivali" barikadama. Razmislite!

Stanislava

pre 10 godina

Iako nekima neodgovara dogovor, svojski pokusavaju da sabotiraju celu pricu. Neka se preispita sve, pa da se vide koji su pravi razlozi za negodovanje i sta se krije izmedju redova.

Милош Бобић

pre 10 godina

@Pong: Ваша прозивка је чиста замена теза и млаћење празне сламе. Чак и да је тачно да је „... pisanje tog ustava a pogotovo njegove preambule bilo kršenje zdravog razuma jer se Kosovo ne nalazi u Srbiji od juna 1999...“ тај Устав је изгласан и важи и мора да се поштује док се у валидној правној процедури не измени. Кршење здравог разума дозвољено је сваком, па и вама, а кршење Устава није дозвољено ником. Немачка је, иако је била поражена и морала да потпише безусловну капитулацију (са којом се Кумановски споразум ни изблиза не може упоредити) одбила да се помири са поделом. У преамбули немачког Устава унета је 1949. г. одредба да ће се Западна и Источна Немачка ујединити када се за то буду стекли услови, и стекли су се 40 година касније. Члан 16/1 садржи одредбу да никоме не сме да се одузме немачко држављанство, а члан 20/4 да сви Немци имају право отпора против свакога ко покуша да елиминише уставни поредак. Тако то изгледа у уређеним државама. Суспензијом Устава и блокадом Уставног суда ова влада је починила тешко кривично дело и ако нација не смогне снаге да је обори и да све починиоце приведе заслуженој правди Србији се црно пише.