Utorak, 07.05.2013.

15:02

HDZ: Srbija raste, a mi propadamo

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko kaže da će ta stranka tražiti prevremene parlamentarne izbore, bez obzira na rezultat koji ostvari na lokalnim izborima 19. maja.

Izvor: Tanjug

HDZ: Srbija raste, a mi propadamo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

joker13

pre 10 godina

@No1e

Prvo, te price o strancima kako su sve pokupvali su bajke i to jednostavno nije istina. Drugo, u sastavu RH je i Slavonija koja definitvno ima jedanko bogata zitna polja, ispod kojih inace leze i izvori termalnih voda, plina, pa cak i nafta. Sj. Jadran tj. njegovo dno je takodjer bogato prirodnim plinom (tj. gasom kako ga vi zovete), itd., itd. Tako da ne duzim definitvno nisi u pravu.

A uostalom ne kuzim sta si se uopce uspalio toliko...ovaj lik je totalna smijurija i daleko najomrazeniji politicar u Hrvatskoj, a ovo sto on prica je za interne uporabe u Hrvatskoj i to za one ovce koje imaju jako kratko pamcenje, pa su vec zaboravili kriminal i pljacku koju je napravila njegova kriminalna organizacija...pardon stranka (partija).

bolje da nosim kratku kosu

pre 10 godina

@magla svuda, magla oko nas
Mnogo ste vi voljeni, ubilo se. Vecina sveta ni ne pravi razliku izmedju vas i nas. Na zalost nasu.

magla svuda, magla oko nas

pre 10 godina

Ali je Srbija najomraženija država u Europi. U tome ste sigurno lideri i budite ponosti na to.
Ljubomora vas izjeda tisućljeće već, ali ne brinite, vaš beogradski pašaluk će sigurno opstati ako se ovako nastavite odnositi prema svima oko vas koji su imalo drugačiji i imaju imalo drugačije mišljenje od onoga koje ste si vi zacrtali jako davno, a sva sreća nikada se nije ostvarilo niti bude.

Vladimir Pula

pre 10 godina

Upropastili sve sto se dalo, pokrali i za kraj nas prodali strancima, onda izgube vlast i kukaju kako vlada loše vodi državu???? Licemjerje i bezobrazluk hDza su beskonacni! Sta da vode smrade jedan?

jeti

pre 10 godina

Ajde ne kukaj vise!Clanovi ste NATO-a,uskoro ulazite u EU i sta bi vise?Pametno iskoristite novac koji dobijate za ulazak i to je to.Ako je g.Karamarku cilj da uvek bude ispred Srbije mogu da mu sredim kod NASA da bude prvi Hrvat na Marsu!!

No1e

pre 10 godina

Kakav crni potencijal i proizvodnju imate? Da vam deca nisu dobra u nauci ili it-ju? Da ne proizvodite automobile? Da nemate rudna bogastva? Da nemate zitna polja kao mi? Sve sto imate je turizam i prirodne lepote. A i to su vam stranci pokupovali. Niko ni ne dolazi u Hrvatsku da bi trgovao ili se druzio sa vama. Dodju da se malo osuncaju, kupe sladoled, brckaju i nazad kuci.

Marko

pre 10 godina

Imaju vecu tradiciju?! Umisljenost je zaista velika na ovim nasim prostorima.
(sdefr, 7. maj 2013 15:16)
________________
Navedem ti barem 5 kompanija koje su u RH aktivne još od 18. stoljeća, navedi ti meni onda barem 10 srpskih budući da imate veću tradiciju :D

Djordje

pre 10 godina

Srbija imala proizvodnju vecu od Hrvatske!?
Ma kada to molim vas?
Kada su Zagreb i Rijeka bili moderni gradovi sa razvijenim industrijom i gradjanskom kulturom u Srbiji je mislim i feudalizam jos postojao!
(HR17, 7. maj 2013 16:07)

E ulepšao si mi dan.
Ko te bije po ušima da pišeš o nečemu što ni u tragovima ne znaš?
Pominješ feudalizam nemavši blagog pojma šta to znači uopšte.
Feudalizam u Evropi počinje da se raspada i ukida Francuskom Revolucijom i Napoleonovim osvajanjima. Tada nije bilo ni Italije ni Nemačke (u to vreme na nemačkom prostoru bilo je 300 državica i preko 1000 autonomnih crkvenih poseda) ni drugih evropskih država koje sada poznaješ. Napoleon je osvojio i Dalmaciju, Hrvatsku, ukinuo Dubrovačku Republiku i to je vreme formiranja nacija, nema Hrvata, nema Slovenaca, nema ni Srba. Vremenski period formiranja srpske do formiranja hrvatske nacije iznosi celih 90 godina. Ali o čemu ja i čemu ja kada nisi pazio na času. Predlažem ti da pročitaš nešto o stvaranju građanske Evrope (kraj XVIII do početka (za neke) XX veka). U XVIII v. dominantno urbanizovanog življa ima samo na prostorima današnje Italije svi ostali prostori bili su agrarni, seljački...itd.
Ne tvrdim da sam pametan al' znam koliko znam mada...
Aristotlovski: Znam da ništa ne znam!
A ti? I od toga manje!
Oprosti nisam imao nameru da vređam već te zainteresujem za nepoznato štivo!

HR17

pre 10 godina

Srbija imala proizvodnju vecu od Hrvatske!?
Ma kada to molim vas?
Kada su Zagreb i Rijeka bili moderni gradovi sa razvijenim industrijom i gradjanskom kulturom u Srbiji je mislim i feudalizam jos postojao!

draganbb

pre 10 godina

Greši u svemu kada spominje Srbiju. Nje Srbija izašla iz recesije. Niti Srbija ima manje potencijale, tradiciju i proizvodnju od Hrvatske. Potencijal: samam brojem stanovnika, površinom i plodnošću zemlje Srbija ima veće potencijale. O tradiciji ne treba ni prićati jer je Srbija imala proizvodnju kada Hrvatska nije ni postojala. Što se proizvodnje tiče isto, Hrvatska je jača u turizmu, ali ne i u proizvodnju. Njihova žilava ali ipak posrnula brodogradnja nije jača od Zastave.

bane sine

pre 10 godina

da bog da tvoja partija rasla kao što srbija raste, više od toga ne mogu da ti poželim.

u stvari mogu, da ti 'motor' rasta bude mlađa dinkić, pa da mi malo danemo dušom

nije bas tako

pre 10 godina

Lepo bi bilo da je tako, ali ko je bio u Hrvatskoj video je da su daleko,daleko ispred nas. Infrastruktura, putna mreza, poljoprivreda, cistoca. Kad bi videli kako izgledaju nase reke i potoci ispunjeni djubretom verovatno im ne bi palo na pamet da se porede sa nama. Mozda je Fijat ono cime se mozemo pohvaliti.

besposlen

pre 10 godina

Karamarko je "cuo" od Mladje(!?) da je Srbije izasla iz recesije a Hrvatska ima vecu tradiciju i proizvodnju (!!??).

I posle nek neko kaze da mi nismo isti narod :D
Mozda i nismo, ali su nam politacari i oni koji glasaju za njih isti 100%.

Karakretino ...

pre 10 godina

I koji je sad naš problem, g.Karamarko - to što smo i dalje u recesiji ili što je Srbija službeno izašla iz recesije??
"Čuli smo da je Srbija izašla iz recesije, a Hrvatska, koja ima veće potencijale, tradiciju i proizvodnju, ne da stagnira - nego rapidno propada"
kakav klaun ...
a ja sam čuo da si ti jedan veliki populist i laž.. ...

ajeje brazorv

pre 10 godina

Vala baš ih loži. Valjda računa da je za loženje dovoljno pomenuti Srbiju, pa nema veze šta će dalje da ispriča.

Niti je Srbija izašla iz recesije, niti će se to skoro desiti; takođe je svima poznato da lošije ekonomski stojimo od Hrvatske, ali je vala loženje i to da Hrvatska u odnosu na Srbiju ima veće proizvodne potencijale i tradiciju.

Proizvodnju trenutno sigurno ima veću, što je verovatno jedino istinito u izjavi, jer naravno bolje stoji u krizi, odnosno ima bolju političko-ekonomsku situaciju.

Znači lik je izokrenuo sve što je mogao da izokrene.

Milan_PT

pre 10 godina

E moj Karamarko, i vi možete da izađete iz recesije lako. Dovoljno je da među vama nađete najvećeg lažova i da ga gurnete pred televizijske reportere...

kojot

pre 10 godina

Ovo je samo ocajnicki pokusaj opozicije da, verujuci Dinkicu tj onome sto im odgovara, ispljuje vlast i trazi nove izbore.

Cuj, on veruje Dinkicu. Pa njemu vise niko ne veruje.

goran

pre 10 godina

pa i veća je srbija od hrvatske....a po čemu ste vi jači kad ste sve prodali pare pokrali pa vam sad drugi kroji sudbinu a i nije tu kraj tek će vam biti povuci potegni....

Dragi

pre 10 godina

Ha, ha, ha! Baš mi je Karamarko uveselio pojtarije Đurđevdana! Zar može biti veći kompliment nego kada okoreli HDZ-ovac hvali Srbiju? Šta još nećemo doživeti?

Bah

pre 10 godina

Nije njemu sto Hrvatska propada (unistila ju je i opljackala njegova partija) vec je njemu sto Srbija raste. Jos da i nju nisu opljackali i unistavali likovi iz partija slicnih njegovoj...

Analiticar

pre 10 godina

Nije Srbija izasla iz recesije, nego iz tracenja vremena.Srbija sada vidi svoju pravu snagu i resurse.
Mala i srednja preduzeca, eventualno oporavak nekog giganta (Bor, fabrike IMT, Lola), tekstilna industrija, vojna industrija.
I glavni adut, poljoprivreda i oporavak sela. Srbija je konacno pogledala sebe i svoje njive.
Mislim da ce Srbija uspeti...

CG

pre 10 godina

Ma i da Hrvati vrate Istriju i Dalmaciju Italiji,da propadne njihov "nogomet",da ih Njemci vise ne vole,sve ce oni preboljeti samo da ih zli Srbi vise ne zafrkavaju...

Zamislite ,cetnicka privreda porasla dok je "lijepa njihova" pala u ambis,pa to jednostavno ne moze biti...
Kako to da bizantijskim barbarima ide a pripadnicima "tisuculjetnje uljudbe" ne...

Ozbiljno sad,ovi tipovi iz HDZ-a su b......,hvala dragom bogu da SFRJ vise ne postoji...

Marko Karabatak

pre 10 godina

Voleo bih da neko iz susjedne nam Hrvatske napise u par recenici politicki cv druga Karamarka?
Unapred hvala.
(Pedja, 7. maj 2013 15:09)

Evo link, ako se nekome da čitati ...

http://hr.wikipedia.org/wiki/Tomislav_Karamarko#.C5.BDivotopis

Ukratko: Istupio iz HDZ-a početkom 90ih, pa svojedobno bio savjetnik bivšem predsjedniku Mesiću, a sada ponovno velika Hrvatina, sa programom vraćanja HDZ-a izvornom ''tudmjanizmu''

Inače, sadašnji ministar financija g.Linić svojedobno ga je odlično opisao samo jednom riječju: špijunčina

Nadam se da sam pomogao ... pozdrav

DrWho

pre 10 godina

Ko im je kriv kad nisu čuli za jednostavni recept. Pustiš jednom godišnje "Bolji život" i pre ili kasnije mora da svima bude bolje ....

pozz

pre 10 godina

dodjite u srbiju da vidite kako je to "izasla" iz recesije (srbija nisu samo novi beograd i vracar...), posle obilaska tog "izlaza" iz recesije pozelecete da se bez odlaganja vratite u lijepu vasu...

ovde je i bog rekao cao-zdravo, ogromna vecina ljudi radi za 20-25 hiljada (a cene su nam skuplje nego u nemackoj) a mogu da budu srecni ako uopste i primaju platu, ne secam se kad je neko sa fakultetom nasao posao (dostojan njegovog obrazovanja) a da to nije bilo preko tesne veze, masa malih preduzetnika bezi u sivu zonu da ne bi bankrotirali jer im drzava otima gde stigne, o infrastrukturi i da ne pisem...
uglavnom sve suprotno od onog sto "statisticari" kazu...

lepi jadran uzet ceo.

pre 10 godina

aman vise kakve srbija veze s vama ima? sto dalje od srbije vise! sram vas bilo hdz i sve one koji tako nakaradno razmisljaju!

bane sine

pre 10 godina

da bog da tvoja partija rasla kao što srbija raste, više od toga ne mogu da ti poželim.

u stvari mogu, da ti 'motor' rasta bude mlađa dinkić, pa da mi malo danemo dušom

Milan_PT

pre 10 godina

E moj Karamarko, i vi možete da izađete iz recesije lako. Dovoljno je da među vama nađete najvećeg lažova i da ga gurnete pred televizijske reportere...

ajeje brazorv

pre 10 godina

Vala baš ih loži. Valjda računa da je za loženje dovoljno pomenuti Srbiju, pa nema veze šta će dalje da ispriča.

Niti je Srbija izašla iz recesije, niti će se to skoro desiti; takođe je svima poznato da lošije ekonomski stojimo od Hrvatske, ali je vala loženje i to da Hrvatska u odnosu na Srbiju ima veće proizvodne potencijale i tradiciju.

Proizvodnju trenutno sigurno ima veću, što je verovatno jedino istinito u izjavi, jer naravno bolje stoji u krizi, odnosno ima bolju političko-ekonomsku situaciju.

Znači lik je izokrenuo sve što je mogao da izokrene.

Karakretino ...

pre 10 godina

I koji je sad naš problem, g.Karamarko - to što smo i dalje u recesiji ili što je Srbija službeno izašla iz recesije??
"Čuli smo da je Srbija izašla iz recesije, a Hrvatska, koja ima veće potencijale, tradiciju i proizvodnju, ne da stagnira - nego rapidno propada"
kakav klaun ...
a ja sam čuo da si ti jedan veliki populist i laž.. ...

nije bas tako

pre 10 godina

Lepo bi bilo da je tako, ali ko je bio u Hrvatskoj video je da su daleko,daleko ispred nas. Infrastruktura, putna mreza, poljoprivreda, cistoca. Kad bi videli kako izgledaju nase reke i potoci ispunjeni djubretom verovatno im ne bi palo na pamet da se porede sa nama. Mozda je Fijat ono cime se mozemo pohvaliti.

DrWho

pre 10 godina

Ko im je kriv kad nisu čuli za jednostavni recept. Pustiš jednom godišnje "Bolji život" i pre ili kasnije mora da svima bude bolje ....

draganbb

pre 10 godina

Greši u svemu kada spominje Srbiju. Nje Srbija izašla iz recesije. Niti Srbija ima manje potencijale, tradiciju i proizvodnju od Hrvatske. Potencijal: samam brojem stanovnika, površinom i plodnošću zemlje Srbija ima veće potencijale. O tradiciji ne treba ni prićati jer je Srbija imala proizvodnju kada Hrvatska nije ni postojala. Što se proizvodnje tiče isto, Hrvatska je jača u turizmu, ali ne i u proizvodnju. Njihova žilava ali ipak posrnula brodogradnja nije jača od Zastave.

pozz

pre 10 godina

dodjite u srbiju da vidite kako je to "izasla" iz recesije (srbija nisu samo novi beograd i vracar...), posle obilaska tog "izlaza" iz recesije pozelecete da se bez odlaganja vratite u lijepu vasu...

ovde je i bog rekao cao-zdravo, ogromna vecina ljudi radi za 20-25 hiljada (a cene su nam skuplje nego u nemackoj) a mogu da budu srecni ako uopste i primaju platu, ne secam se kad je neko sa fakultetom nasao posao (dostojan njegovog obrazovanja) a da to nije bilo preko tesne veze, masa malih preduzetnika bezi u sivu zonu da ne bi bankrotirali jer im drzava otima gde stigne, o infrastrukturi i da ne pisem...
uglavnom sve suprotno od onog sto "statisticari" kazu...

CG

pre 10 godina

Ma i da Hrvati vrate Istriju i Dalmaciju Italiji,da propadne njihov "nogomet",da ih Njemci vise ne vole,sve ce oni preboljeti samo da ih zli Srbi vise ne zafrkavaju...

Zamislite ,cetnicka privreda porasla dok je "lijepa njihova" pala u ambis,pa to jednostavno ne moze biti...
Kako to da bizantijskim barbarima ide a pripadnicima "tisuculjetnje uljudbe" ne...

Ozbiljno sad,ovi tipovi iz HDZ-a su b......,hvala dragom bogu da SFRJ vise ne postoji...

lepi jadran uzet ceo.

pre 10 godina

aman vise kakve srbija veze s vama ima? sto dalje od srbije vise! sram vas bilo hdz i sve one koji tako nakaradno razmisljaju!

Dragi

pre 10 godina

Ha, ha, ha! Baš mi je Karamarko uveselio pojtarije Đurđevdana! Zar može biti veći kompliment nego kada okoreli HDZ-ovac hvali Srbiju? Šta još nećemo doživeti?

Marko Karabatak

pre 10 godina

Voleo bih da neko iz susjedne nam Hrvatske napise u par recenici politicki cv druga Karamarka?
Unapred hvala.
(Pedja, 7. maj 2013 15:09)

Evo link, ako se nekome da čitati ...

http://hr.wikipedia.org/wiki/Tomislav_Karamarko#.C5.BDivotopis

Ukratko: Istupio iz HDZ-a početkom 90ih, pa svojedobno bio savjetnik bivšem predsjedniku Mesiću, a sada ponovno velika Hrvatina, sa programom vraćanja HDZ-a izvornom ''tudmjanizmu''

Inače, sadašnji ministar financija g.Linić svojedobno ga je odlično opisao samo jednom riječju: špijunčina

Nadam se da sam pomogao ... pozdrav

Analiticar

pre 10 godina

Nije Srbija izasla iz recesije, nego iz tracenja vremena.Srbija sada vidi svoju pravu snagu i resurse.
Mala i srednja preduzeca, eventualno oporavak nekog giganta (Bor, fabrike IMT, Lola), tekstilna industrija, vojna industrija.
I glavni adut, poljoprivreda i oporavak sela. Srbija je konacno pogledala sebe i svoje njive.
Mislim da ce Srbija uspeti...

Marko

pre 10 godina

Imaju vecu tradiciju?! Umisljenost je zaista velika na ovim nasim prostorima.
(sdefr, 7. maj 2013 15:16)
________________
Navedem ti barem 5 kompanija koje su u RH aktivne još od 18. stoljeća, navedi ti meni onda barem 10 srpskih budući da imate veću tradiciju :D

Vladimir Pula

pre 10 godina

Upropastili sve sto se dalo, pokrali i za kraj nas prodali strancima, onda izgube vlast i kukaju kako vlada loše vodi državu???? Licemjerje i bezobrazluk hDza su beskonacni! Sta da vode smrade jedan?

Bah

pre 10 godina

Nije njemu sto Hrvatska propada (unistila ju je i opljackala njegova partija) vec je njemu sto Srbija raste. Jos da i nju nisu opljackali i unistavali likovi iz partija slicnih njegovoj...

Djordje

pre 10 godina

Srbija imala proizvodnju vecu od Hrvatske!?
Ma kada to molim vas?
Kada su Zagreb i Rijeka bili moderni gradovi sa razvijenim industrijom i gradjanskom kulturom u Srbiji je mislim i feudalizam jos postojao!
(HR17, 7. maj 2013 16:07)

E ulepšao si mi dan.
Ko te bije po ušima da pišeš o nečemu što ni u tragovima ne znaš?
Pominješ feudalizam nemavši blagog pojma šta to znači uopšte.
Feudalizam u Evropi počinje da se raspada i ukida Francuskom Revolucijom i Napoleonovim osvajanjima. Tada nije bilo ni Italije ni Nemačke (u to vreme na nemačkom prostoru bilo je 300 državica i preko 1000 autonomnih crkvenih poseda) ni drugih evropskih država koje sada poznaješ. Napoleon je osvojio i Dalmaciju, Hrvatsku, ukinuo Dubrovačku Republiku i to je vreme formiranja nacija, nema Hrvata, nema Slovenaca, nema ni Srba. Vremenski period formiranja srpske do formiranja hrvatske nacije iznosi celih 90 godina. Ali o čemu ja i čemu ja kada nisi pazio na času. Predlažem ti da pročitaš nešto o stvaranju građanske Evrope (kraj XVIII do početka (za neke) XX veka). U XVIII v. dominantno urbanizovanog življa ima samo na prostorima današnje Italije svi ostali prostori bili su agrarni, seljački...itd.
Ne tvrdim da sam pametan al' znam koliko znam mada...
Aristotlovski: Znam da ništa ne znam!
A ti? I od toga manje!
Oprosti nisam imao nameru da vređam već te zainteresujem za nepoznato štivo!

HR17

pre 10 godina

Srbija imala proizvodnju vecu od Hrvatske!?
Ma kada to molim vas?
Kada su Zagreb i Rijeka bili moderni gradovi sa razvijenim industrijom i gradjanskom kulturom u Srbiji je mislim i feudalizam jos postojao!

jeti

pre 10 godina

Ajde ne kukaj vise!Clanovi ste NATO-a,uskoro ulazite u EU i sta bi vise?Pametno iskoristite novac koji dobijate za ulazak i to je to.Ako je g.Karamarku cilj da uvek bude ispred Srbije mogu da mu sredim kod NASA da bude prvi Hrvat na Marsu!!

besposlen

pre 10 godina

Karamarko je "cuo" od Mladje(!?) da je Srbije izasla iz recesije a Hrvatska ima vecu tradiciju i proizvodnju (!!??).

I posle nek neko kaze da mi nismo isti narod :D
Mozda i nismo, ali su nam politacari i oni koji glasaju za njih isti 100%.

No1e

pre 10 godina

Kakav crni potencijal i proizvodnju imate? Da vam deca nisu dobra u nauci ili it-ju? Da ne proizvodite automobile? Da nemate rudna bogastva? Da nemate zitna polja kao mi? Sve sto imate je turizam i prirodne lepote. A i to su vam stranci pokupovali. Niko ni ne dolazi u Hrvatsku da bi trgovao ili se druzio sa vama. Dodju da se malo osuncaju, kupe sladoled, brckaju i nazad kuci.

kojot

pre 10 godina

Ovo je samo ocajnicki pokusaj opozicije da, verujuci Dinkicu tj onome sto im odgovara, ispljuje vlast i trazi nove izbore.

Cuj, on veruje Dinkicu. Pa njemu vise niko ne veruje.

goran

pre 10 godina

pa i veća je srbija od hrvatske....a po čemu ste vi jači kad ste sve prodali pare pokrali pa vam sad drugi kroji sudbinu a i nije tu kraj tek će vam biti povuci potegni....

joker13

pre 10 godina

@No1e

Prvo, te price o strancima kako su sve pokupvali su bajke i to jednostavno nije istina. Drugo, u sastavu RH je i Slavonija koja definitvno ima jedanko bogata zitna polja, ispod kojih inace leze i izvori termalnih voda, plina, pa cak i nafta. Sj. Jadran tj. njegovo dno je takodjer bogato prirodnim plinom (tj. gasom kako ga vi zovete), itd., itd. Tako da ne duzim definitvno nisi u pravu.

A uostalom ne kuzim sta si se uopce uspalio toliko...ovaj lik je totalna smijurija i daleko najomrazeniji politicar u Hrvatskoj, a ovo sto on prica je za interne uporabe u Hrvatskoj i to za one ovce koje imaju jako kratko pamcenje, pa su vec zaboravili kriminal i pljacku koju je napravila njegova kriminalna organizacija...pardon stranka (partija).

magla svuda, magla oko nas

pre 10 godina

Ali je Srbija najomraženija država u Europi. U tome ste sigurno lideri i budite ponosti na to.
Ljubomora vas izjeda tisućljeće već, ali ne brinite, vaš beogradski pašaluk će sigurno opstati ako se ovako nastavite odnositi prema svima oko vas koji su imalo drugačiji i imaju imalo drugačije mišljenje od onoga koje ste si vi zacrtali jako davno, a sva sreća nikada se nije ostvarilo niti bude.

bolje da nosim kratku kosu

pre 10 godina

@magla svuda, magla oko nas
Mnogo ste vi voljeni, ubilo se. Vecina sveta ni ne pravi razliku izmedju vas i nas. Na zalost nasu.

draganbb

pre 10 godina

Greši u svemu kada spominje Srbiju. Nje Srbija izašla iz recesije. Niti Srbija ima manje potencijale, tradiciju i proizvodnju od Hrvatske. Potencijal: samam brojem stanovnika, površinom i plodnošću zemlje Srbija ima veće potencijale. O tradiciji ne treba ni prićati jer je Srbija imala proizvodnju kada Hrvatska nije ni postojala. Što se proizvodnje tiče isto, Hrvatska je jača u turizmu, ali ne i u proizvodnju. Njihova žilava ali ipak posrnula brodogradnja nije jača od Zastave.

Analiticar

pre 10 godina

Nije Srbija izasla iz recesije, nego iz tracenja vremena.Srbija sada vidi svoju pravu snagu i resurse.
Mala i srednja preduzeca, eventualno oporavak nekog giganta (Bor, fabrike IMT, Lola), tekstilna industrija, vojna industrija.
I glavni adut, poljoprivreda i oporavak sela. Srbija je konacno pogledala sebe i svoje njive.
Mislim da ce Srbija uspeti...

goran

pre 10 godina

pa i veća je srbija od hrvatske....a po čemu ste vi jači kad ste sve prodali pare pokrali pa vam sad drugi kroji sudbinu a i nije tu kraj tek će vam biti povuci potegni....

HR17

pre 10 godina

Srbija imala proizvodnju vecu od Hrvatske!?
Ma kada to molim vas?
Kada su Zagreb i Rijeka bili moderni gradovi sa razvijenim industrijom i gradjanskom kulturom u Srbiji je mislim i feudalizam jos postojao!

magla svuda, magla oko nas

pre 10 godina

Ali je Srbija najomraženija država u Europi. U tome ste sigurno lideri i budite ponosti na to.
Ljubomora vas izjeda tisućljeće već, ali ne brinite, vaš beogradski pašaluk će sigurno opstati ako se ovako nastavite odnositi prema svima oko vas koji su imalo drugačiji i imaju imalo drugačije mišljenje od onoga koje ste si vi zacrtali jako davno, a sva sreća nikada se nije ostvarilo niti bude.

No1e

pre 10 godina

Kakav crni potencijal i proizvodnju imate? Da vam deca nisu dobra u nauci ili it-ju? Da ne proizvodite automobile? Da nemate rudna bogastva? Da nemate zitna polja kao mi? Sve sto imate je turizam i prirodne lepote. A i to su vam stranci pokupovali. Niko ni ne dolazi u Hrvatsku da bi trgovao ili se druzio sa vama. Dodju da se malo osuncaju, kupe sladoled, brckaju i nazad kuci.

CG

pre 10 godina

Ma i da Hrvati vrate Istriju i Dalmaciju Italiji,da propadne njihov "nogomet",da ih Njemci vise ne vole,sve ce oni preboljeti samo da ih zli Srbi vise ne zafrkavaju...

Zamislite ,cetnicka privreda porasla dok je "lijepa njihova" pala u ambis,pa to jednostavno ne moze biti...
Kako to da bizantijskim barbarima ide a pripadnicima "tisuculjetnje uljudbe" ne...

Ozbiljno sad,ovi tipovi iz HDZ-a su b......,hvala dragom bogu da SFRJ vise ne postoji...

lepi jadran uzet ceo.

pre 10 godina

aman vise kakve srbija veze s vama ima? sto dalje od srbije vise! sram vas bilo hdz i sve one koji tako nakaradno razmisljaju!

Djordje

pre 10 godina

Srbija imala proizvodnju vecu od Hrvatske!?
Ma kada to molim vas?
Kada su Zagreb i Rijeka bili moderni gradovi sa razvijenim industrijom i gradjanskom kulturom u Srbiji je mislim i feudalizam jos postojao!
(HR17, 7. maj 2013 16:07)

E ulepšao si mi dan.
Ko te bije po ušima da pišeš o nečemu što ni u tragovima ne znaš?
Pominješ feudalizam nemavši blagog pojma šta to znači uopšte.
Feudalizam u Evropi počinje da se raspada i ukida Francuskom Revolucijom i Napoleonovim osvajanjima. Tada nije bilo ni Italije ni Nemačke (u to vreme na nemačkom prostoru bilo je 300 državica i preko 1000 autonomnih crkvenih poseda) ni drugih evropskih država koje sada poznaješ. Napoleon je osvojio i Dalmaciju, Hrvatsku, ukinuo Dubrovačku Republiku i to je vreme formiranja nacija, nema Hrvata, nema Slovenaca, nema ni Srba. Vremenski period formiranja srpske do formiranja hrvatske nacije iznosi celih 90 godina. Ali o čemu ja i čemu ja kada nisi pazio na času. Predlažem ti da pročitaš nešto o stvaranju građanske Evrope (kraj XVIII do početka (za neke) XX veka). U XVIII v. dominantno urbanizovanog življa ima samo na prostorima današnje Italije svi ostali prostori bili su agrarni, seljački...itd.
Ne tvrdim da sam pametan al' znam koliko znam mada...
Aristotlovski: Znam da ništa ne znam!
A ti? I od toga manje!
Oprosti nisam imao nameru da vređam već te zainteresujem za nepoznato štivo!

nije bas tako

pre 10 godina

Lepo bi bilo da je tako, ali ko je bio u Hrvatskoj video je da su daleko,daleko ispred nas. Infrastruktura, putna mreza, poljoprivreda, cistoca. Kad bi videli kako izgledaju nase reke i potoci ispunjeni djubretom verovatno im ne bi palo na pamet da se porede sa nama. Mozda je Fijat ono cime se mozemo pohvaliti.

Marko

pre 10 godina

Imaju vecu tradiciju?! Umisljenost je zaista velika na ovim nasim prostorima.
(sdefr, 7. maj 2013 15:16)
________________
Navedem ti barem 5 kompanija koje su u RH aktivne još od 18. stoljeća, navedi ti meni onda barem 10 srpskih budući da imate veću tradiciju :D

pozz

pre 10 godina

dodjite u srbiju da vidite kako je to "izasla" iz recesije (srbija nisu samo novi beograd i vracar...), posle obilaska tog "izlaza" iz recesije pozelecete da se bez odlaganja vratite u lijepu vasu...

ovde je i bog rekao cao-zdravo, ogromna vecina ljudi radi za 20-25 hiljada (a cene su nam skuplje nego u nemackoj) a mogu da budu srecni ako uopste i primaju platu, ne secam se kad je neko sa fakultetom nasao posao (dostojan njegovog obrazovanja) a da to nije bilo preko tesne veze, masa malih preduzetnika bezi u sivu zonu da ne bi bankrotirali jer im drzava otima gde stigne, o infrastrukturi i da ne pisem...
uglavnom sve suprotno od onog sto "statisticari" kazu...

Karakretino ...

pre 10 godina

I koji je sad naš problem, g.Karamarko - to što smo i dalje u recesiji ili što je Srbija službeno izašla iz recesije??
"Čuli smo da je Srbija izašla iz recesije, a Hrvatska, koja ima veće potencijale, tradiciju i proizvodnju, ne da stagnira - nego rapidno propada"
kakav klaun ...
a ja sam čuo da si ti jedan veliki populist i laž.. ...

ajeje brazorv

pre 10 godina

Vala baš ih loži. Valjda računa da je za loženje dovoljno pomenuti Srbiju, pa nema veze šta će dalje da ispriča.

Niti je Srbija izašla iz recesije, niti će se to skoro desiti; takođe je svima poznato da lošije ekonomski stojimo od Hrvatske, ali je vala loženje i to da Hrvatska u odnosu na Srbiju ima veće proizvodne potencijale i tradiciju.

Proizvodnju trenutno sigurno ima veću, što je verovatno jedino istinito u izjavi, jer naravno bolje stoji u krizi, odnosno ima bolju političko-ekonomsku situaciju.

Znači lik je izokrenuo sve što je mogao da izokrene.

Dragi

pre 10 godina

Ha, ha, ha! Baš mi je Karamarko uveselio pojtarije Đurđevdana! Zar može biti veći kompliment nego kada okoreli HDZ-ovac hvali Srbiju? Šta još nećemo doživeti?

besposlen

pre 10 godina

Karamarko je "cuo" od Mladje(!?) da je Srbije izasla iz recesije a Hrvatska ima vecu tradiciju i proizvodnju (!!??).

I posle nek neko kaze da mi nismo isti narod :D
Mozda i nismo, ali su nam politacari i oni koji glasaju za njih isti 100%.

bolje da nosim kratku kosu

pre 10 godina

@magla svuda, magla oko nas
Mnogo ste vi voljeni, ubilo se. Vecina sveta ni ne pravi razliku izmedju vas i nas. Na zalost nasu.

Vladimir Pula

pre 10 godina

Upropastili sve sto se dalo, pokrali i za kraj nas prodali strancima, onda izgube vlast i kukaju kako vlada loše vodi državu???? Licemjerje i bezobrazluk hDza su beskonacni! Sta da vode smrade jedan?

bane sine

pre 10 godina

da bog da tvoja partija rasla kao što srbija raste, više od toga ne mogu da ti poželim.

u stvari mogu, da ti 'motor' rasta bude mlađa dinkić, pa da mi malo danemo dušom

DrWho

pre 10 godina

Ko im je kriv kad nisu čuli za jednostavni recept. Pustiš jednom godišnje "Bolji život" i pre ili kasnije mora da svima bude bolje ....

Milan_PT

pre 10 godina

E moj Karamarko, i vi možete da izađete iz recesije lako. Dovoljno je da među vama nađete najvećeg lažova i da ga gurnete pred televizijske reportere...

kojot

pre 10 godina

Ovo je samo ocajnicki pokusaj opozicije da, verujuci Dinkicu tj onome sto im odgovara, ispljuje vlast i trazi nove izbore.

Cuj, on veruje Dinkicu. Pa njemu vise niko ne veruje.

Bah

pre 10 godina

Nije njemu sto Hrvatska propada (unistila ju je i opljackala njegova partija) vec je njemu sto Srbija raste. Jos da i nju nisu opljackali i unistavali likovi iz partija slicnih njegovoj...

jeti

pre 10 godina

Ajde ne kukaj vise!Clanovi ste NATO-a,uskoro ulazite u EU i sta bi vise?Pametno iskoristite novac koji dobijate za ulazak i to je to.Ako je g.Karamarku cilj da uvek bude ispred Srbije mogu da mu sredim kod NASA da bude prvi Hrvat na Marsu!!

joker13

pre 10 godina

@No1e

Prvo, te price o strancima kako su sve pokupvali su bajke i to jednostavno nije istina. Drugo, u sastavu RH je i Slavonija koja definitvno ima jedanko bogata zitna polja, ispod kojih inace leze i izvori termalnih voda, plina, pa cak i nafta. Sj. Jadran tj. njegovo dno je takodjer bogato prirodnim plinom (tj. gasom kako ga vi zovete), itd., itd. Tako da ne duzim definitvno nisi u pravu.

A uostalom ne kuzim sta si se uopce uspalio toliko...ovaj lik je totalna smijurija i daleko najomrazeniji politicar u Hrvatskoj, a ovo sto on prica je za interne uporabe u Hrvatskoj i to za one ovce koje imaju jako kratko pamcenje, pa su vec zaboravili kriminal i pljacku koju je napravila njegova kriminalna organizacija...pardon stranka (partija).

Marko Karabatak

pre 10 godina

Voleo bih da neko iz susjedne nam Hrvatske napise u par recenici politicki cv druga Karamarka?
Unapred hvala.
(Pedja, 7. maj 2013 15:09)

Evo link, ako se nekome da čitati ...

http://hr.wikipedia.org/wiki/Tomislav_Karamarko#.C5.BDivotopis

Ukratko: Istupio iz HDZ-a početkom 90ih, pa svojedobno bio savjetnik bivšem predsjedniku Mesiću, a sada ponovno velika Hrvatina, sa programom vraćanja HDZ-a izvornom ''tudmjanizmu''

Inače, sadašnji ministar financija g.Linić svojedobno ga je odlično opisao samo jednom riječju: špijunčina

Nadam se da sam pomogao ... pozdrav