Ponedeljak, 06.05.2013.

13:20

Godinu dana od izbora - Zna se ko će biti premijer

Izvor: B92

Godinu dana od izbora - Zna se ko æe biti premijer IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Malo sam se pribojavao buducnosti pre godinu dana (iako je bila ocajna i sa DSom na celu), ali mnogo vise me je bilo briga za izborne rezultate.
Pa ipak, posle godinu dana ako nista drugo.... Zoran Djindjic moze da kaze da ima dostojnog naslednika u Aleksandru Vucicu. Mozda je to neko zavestanje Zoranovo, mozda je to ono sto je uspeo ipak da promeni u Srbiji, ako ne nas - onda neke politicare koji imaju dovoljno samosvesti da probaju da idu Djindjicevim stopama.
Ko god na odgovornoj funkciji da se prihvati Zoranovog nacina rada ili razmisljanja, osetice veliku dozu zadovoljstva a i postovanje gradjana. A i nama ne moze onda niko da oduzme nadu u bolje sutra, vazno je da takvih politicara bude sto vise, a Dacica, Dinkica, Mrkonjica, Tadica, sto manje.
(DS /LDP, 6. maj 2013 20:06)

Molim da se ne blati ime Zorana Đinđića...

DRAŽA KG

pre 10 godina

Cilj je postignut -promenilo se ništa nije!Niti se bolje živi niti su plate veće,niti se pozapošljava silan narod sa biroa,niti se bolje lečimo,nit nam fabrike rade,izvoz da ne pominjemo...
Jedino dobro je što se DS oslobodio SPS-a i Dinkića,e sad ako ste pametni nikada više u koaliciju sa njima i to je to.Mada je sve toliko izgubilo na vrednosti(što je i bio cilj svih partija koje su bile u vlasti od Miloševića naovamo) u Srbiji da je po meni isto ko god da je na vlasti,zna se ko vlada ovom zemljom - još uvek nažalost!

zoran

pre 10 godina

Ćihu, ćihu, ćihu- hu...
Iz kuće je izleteo na ulicu Iva
sav zadihan zahuktao k'o lokomotiva.
Videli ga DRUGOVI, pa za njim i oni
potrčali, zahuktali k'o pravi vagoni.
Sad ulicom tako juri ta čudna kolona
to voz Ivin putuje sa sedam vagona.

A gde će stići ta čudna kolona sastavljena od SNS (bivših ČETNIKA-SRS se u početku zvala Srpski Četnički Pokret), bivših Komunista (SPS je direktan naslednik Saveza Komunista Srbije-Jugoslavije), PUPS-a (Stranka penzionera koji su barem 90% bili Komunisti), JS (Ultranacionalističke stranke koju je osnovao Ž.R. Arkan, za koga se zna ko je bio i šta je za vreme ratova radio) i URS (bivši G17+, na čijem čelu se nalazi večiti Dinkić koji 'niti smrdi, nit' miriše').
Samo ako dođe do nesuglasica među njima, strah me Siriskog kraja. SVI ONI spremni su na sve. Ovaj jedan drži policiju, ovaj drugi kupuje avione od narodnih para kojih nema, za vojsku, koja je de facto slabija i malobrojnija od policijskih formacija pod oružjem, a niti nam ko spolja preti, niti nas napada.

Vlada

pre 10 godina

Rezim se promenio, kurs ostaje Evro-integracije, stopa nezaposlenosti raste, 20%gradjana ce za koji dan ziveti bez struje, monopolisti ce i dalje biti guditasi poput EPS-a, ali njihovi zaposleni ce primati visoke plate, nece postovati odluke Ustavnog suda... Strasno, vlada ce narod i drzavu voditi ka Evropi u mraku...

Saša

pre 10 godina

снс+дс+спс+урс=лдп... Ускоро вас Двери шаљу на политичко сметлиште историје. (Породица, 06. maj 2013 19:59)
Pogledaj dobro, mislim da su ti ovi sa B92 mesec, vreme i datum pisali latinicom...

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Setimo se hapšenja terorističke grupe sa juga Srbije u vreme izborne ćutnje. Očigledno je da su neki birači zasluge za to hapšenje prepisali Dačiću kao tadašnjem ministru policije, što je rezultiralo boljim rezultatom koalicije oko SPS-a. Kako izrežirana dešavanja uoči izbora mogu dovesti do preokreta pokazala je pobeda Nikolića na predsedničkim izborima. On i Vučić su inscenirali izbornu krađu. Mnogi birači koji ne znaju kako funkcioniše izborni proces, svesni da žive u zemlji punoj krađa i korupcije, poverovali su naprednjacima. Toj pobedi koja je odlučila sastav nove vlade, doprineo je ponižavajući odnos DS-a prema LDP, SPO i G17, strankama koje su odlučujuće doprinele Tadićevoj pobedi 2008. godine. Od svih pomenutih, jedino je koalicija Preokret pred birače izašla otvoreno sa predlogom za promenu kosovske politike i brži put ka EU. Ta iskrenost je od ostalih stranaka proglašena za izdaju, a od birača kažnjena. Danas pobednici izbora upravo sprovode program Preokreta, kada su u pitanju KiM i evropske integracije, odn. upravo onu politiku koju su iz marketinških razloga pred izbore proglašavali za izdajničku.

Anastasija

pre 10 godina

I sta reci?
Uzbudljiva politicka istorija u prethodnih godinu dana .
I na kraju najvece poverenje dobila je Srpska napredna stranka i njen llider Aleksandar Vucic.
I ja sam zadovoljna jer je konacno postalo normalno da gradjani kaznjavaju one koji lose rade ili su radili i nagradjuju one koji dobro rade.
I da sutra budu izbori ja bi opet glasala za Sns jer verujem da menjaju Srbiju i verujem da cemo uskoro ziveti bolje.

DS /LDP

pre 10 godina

Malo sam se pribojavao buducnosti pre godinu dana (iako je bila ocajna i sa DSom na celu), ali mnogo vise me je bilo briga za izborne rezultate.
Pa ipak, posle godinu dana ako nista drugo.... Zoran Djindjic moze da kaze da ima dostojnog naslednika u Aleksandru Vucicu. Mozda je to neko zavestanje Zoranovo, mozda je to ono sto je uspeo ipak da promeni u Srbiji, ako ne nas - onda neke politicare koji imaju dovoljno samosvesti da probaju da idu Djindjicevim stopama.
Ko god na odgovornoj funkciji da se prihvati Zoranovog nacina rada ili razmisljanja, osetice veliku dozu zadovoljstva a i postovanje gradjana. A i nama ne moze onda niko da oduzme nadu u bolje sutra, vazno je da takvih politicara bude sto vise, a Dacica, Dinkica, Mrkonjica, Tadica, sto manje.

bbb

pre 10 godina

beli listici su potekli od razocaranih u ds i ldp. i nisu se nikako dozvali pameti - ako ih bude manje sledeci put to bi jedino bila preorijentacija na sns zbog odredjenog kretanja vezano sa kosovom i korupcijom

Породица

pre 10 godina

снс+дс+спс+урс=лдп... Ускоро вас Двери шаљу на политичко сметлиште историје.

Anonimna

pre 10 godina

"Listići i to beli uneli su pometnju u takozvanom demokratskom bloku."
I dobro je što je tako. Toliko su se Tadić i Đilas osilili, da su valjda mislili da su nedodirljivi. A mi ih skinusmo bez dana demonstriranja, potezom olovke. Oni koji osuđuju nas "bele" treba da shvate da postoji momenat kad prekipi i kada moraš da kažeš DOSTA I MARŠ TAMO. Ne može se više od deset godina zapušavati nos i glasati za manje zlo. Uostalom, nisam primetila da je nastao smak sveta. Čak možda i reše ovo sa Kosovom.

"Još uvek nema jedinstvene ocene u tome koliko su apeli intelektualaca tokom izborne kampanje da građani treba da ponište listiće urodili plodom i da li je procenat od 4,37 odsto nevažećih "belih listića" dobar ili loš rezultat."
Naravno da su "beli" bili taj jezičak koji je prevagnuo. Samo, ti apeli, koje pominjete, bili su sitni u odnosu na aktivnosti pokreta 99%. Čisto da se neko ne kiti tuđim perjem. Zašto je to dobar rezultat objsnila sam u gornjem pasusu.

Dosta nam je vređanja inteligencije. Nismo ovce. Ljudi se bude, tek ćete da gledate iznenađenja. Nema više lako ćemo - neodgovorna politika će sve više biti sankcionisana.

Micko

pre 10 godina

Ne muci mene ko je trenutno na vlasti... Najvise me muci sto nema vise za koga da se glasa... Svako sa iole mozga moze da zakljuci da je nasa drzava mafijaska tvorevina gde ne postoji zakon vec je zakon mafija koja vlada... Parlamentarizam kod nas ne postoji, dzaba nam za koga da glasamo. Glasamo samo da vidimo koji mafijaski klan ce dobiti veci deo kolaca i mogucnosti da krade...

Ja razumem ljude koji udju u stranku da se okoriste. Ali ne razumem one simpatizere i navijace. Ko se uopste nada da ovde nesto moze politicar da promeni. Nas moze samo da pokrene neki uticaj sa globalnog nivoa jer mi vise ne mozemo da uticemo na nasu drzavu, niti silom niti izborima.

Ajde neka mi bilo ko da primer koja stranka koja je bila u vlasti se drzala svog plana i predizbornih obecanja? Obecanja su za nas, za OVCE, da mi ovce damo njima sto vise politickih poena za vecinu. A posle svako svoje.

Jel DS radio po obecanjima? Nije
LDP ima program koji pogazi samo da se umulja u vlast i dize ruku ZA!
Jel Dinkic gurao departizaciju i kako ce samo sa onima koji su za to i za decentralizaciju? JEste, a sad nijedan jedini konkurs kao sto je obecavanje, posao dobije mesar iz SNS-a da bude direktor kolubare... Sramota.


Pa za koga da glasam? Za marjana risticevica? Mislim da bismo bolje ziveli da nam je onaj klovn Secerovski ovde...

prezime

pre 10 godina

Pogledajte samo koliko se ova vlada zaduzila u tih godinu dana a koliko one prosle pa ce vam sve biti jasno.
Ali bitno da Aca i Toma rade u korist naroda pa kolko kosta da kosta,zar ne?

Nikola

pre 10 godina

SNS-nikad jaca a Vucic najpopularniji politicar-stvarno strasno.Gde su investicije,gde je odbrana Kosova,gde je bolji zivot koji ste obecali gospodo iz vlasti.Samo mafijaska obracunavanja.Sramota.Ali kakav narod,takva i vlast.

Zeka Peka

pre 10 godina

ponosan sam sto mogu da kazem da sam ucestvovao u rusenju rezima DS-a....rezim koji nas je kostao svega...sa parolama kako cemo-lako cemo, i kad te uhvate u aferi-samo cuti 2meseca dok se ne zaboravi moja a ne pojavise druga afera.....bilo me bre sramota vise, kralo se na sve strane...znam da ce posle ici tesko, i ovi na vlasti mi nisu cvecke(posebno dacic) ali polako, skinucemo i njih, cim se pojavi neko novi...vazno je samo da ne stvaramo idole, i da shvatimo da mi menjamo vlast...ako nam se ne svide, glasamo i promenimo!nadam se boljoj Srbiji!

Samo se vrtimo u krug sjasi kurta a uzjasi nas murta...

pre 10 godina

Jadna drzava, jadan premijer, jadan presednik, jadna pozicija, jadna opozicija i jadni svi mi sto smo dopustili da nam nasi politicarari uzmu godine uzalud, zdravlje, nadu u bolje sutra...

Siniša

pre 10 godina

Naknadna pamet ne pomaže, sad se svi kajete, kad ste naivčine. Pogledajte u svoje džepove, pogledajte cene i to je najbolje merilo, a ako hoćete da izađete u šetnju ponesite pancire i šlemove, jer se puca na sve strane, pa da vas ne pogodi zalutali metak...Da ne govorim o tome da nema ni jedne investicije, zapošljavanja...već sve više otpuštanja i propadanja firmi...Duguje se svima, od poljoprivrednika do građevinara...

jovan

pre 10 godina

E, Ivica Dacic se preigrao. On jeste nominovan za premijera ali nije racunao na kalifa namesto kalifa, Aleksandra Prvog kome je drugar Miki Rakic dosapnuo da uzme bie mie fie pod kontrolu, i tako ima pristupe tajnim dosijeima i onda ucenjuje. E, tako se otkrile banane i Dacic sad dobrovoljno pristaje da dublira premijera svom Prvome.Eto kratke istorije preraspodele politickih snaga za ovu godinu vlasti.

Аца

pre 10 godina

Толико радости, песме и уцена за сумњивих 14.5% у Србији презадуженој са милион проблема, оптерећеној спољним притисцима, жабокречином, упарложеношћу, белом кугом...Како објаснити? ЛАКО. Нема робије, биће клопе, рујног вина, цица, шатри И коферчића. Само лични и лични и опет лични интереси.

A.Vucic-C.Jovanovic, dva oka u glavi

pre 10 godina

Pa, ne bih bas rekla da su SNS i Vucic nikad jaci... Da su, onomad, u predizbornoj kampanji, govorili stvari koje govore sad (pomirljivo potpisivanje Briselskog Sporazuma, jos jadnija pravdanja tog cina itd...), prosli bi na izborima taman kao i LDP! Ovo je najveca postizborna prevara u Srbiji, ikada!!!

Draza

pre 10 godina

Ova Vlada ce nas skupo kostati, zato je bitno da na sledecim izborima SVI izadju i podrze neku drugu opciju. Ovi po ko zna koji put pokazuju da ne znaju da vode drzavu!

narod trece klase

pre 10 godina

godinu dana od izbora,isti krs koji je i bio..jednostavno je ova zemlja zaostala sto godina i uvek ce da zaostaje za ozbiljnim drustvima

narod trece klase

pre 10 godina

godinu dana od izbora,isti krs koji je i bio..jednostavno je ova zemlja zaostala sto godina i uvek ce da zaostaje za ozbiljnim drustvima

Draza

pre 10 godina

Ova Vlada ce nas skupo kostati, zato je bitno da na sledecim izborima SVI izadju i podrze neku drugu opciju. Ovi po ko zna koji put pokazuju da ne znaju da vode drzavu!

A.Vucic-C.Jovanovic, dva oka u glavi

pre 10 godina

Pa, ne bih bas rekla da su SNS i Vucic nikad jaci... Da su, onomad, u predizbornoj kampanji, govorili stvari koje govore sad (pomirljivo potpisivanje Briselskog Sporazuma, jos jadnija pravdanja tog cina itd...), prosli bi na izborima taman kao i LDP! Ovo je najveca postizborna prevara u Srbiji, ikada!!!

Nikola

pre 10 godina

SNS-nikad jaca a Vucic najpopularniji politicar-stvarno strasno.Gde su investicije,gde je odbrana Kosova,gde je bolji zivot koji ste obecali gospodo iz vlasti.Samo mafijaska obracunavanja.Sramota.Ali kakav narod,takva i vlast.

Siniša

pre 10 godina

Naknadna pamet ne pomaže, sad se svi kajete, kad ste naivčine. Pogledajte u svoje džepove, pogledajte cene i to je najbolje merilo, a ako hoćete da izađete u šetnju ponesite pancire i šlemove, jer se puca na sve strane, pa da vas ne pogodi zalutali metak...Da ne govorim o tome da nema ni jedne investicije, zapošljavanja...već sve više otpuštanja i propadanja firmi...Duguje se svima, od poljoprivrednika do građevinara...

prezime

pre 10 godina

Pogledajte samo koliko se ova vlada zaduzila u tih godinu dana a koliko one prosle pa ce vam sve biti jasno.
Ali bitno da Aca i Toma rade u korist naroda pa kolko kosta da kosta,zar ne?

Samo se vrtimo u krug sjasi kurta a uzjasi nas murta...

pre 10 godina

Jadna drzava, jadan premijer, jadan presednik, jadna pozicija, jadna opozicija i jadni svi mi sto smo dopustili da nam nasi politicarari uzmu godine uzalud, zdravlje, nadu u bolje sutra...

Micko

pre 10 godina

Ne muci mene ko je trenutno na vlasti... Najvise me muci sto nema vise za koga da se glasa... Svako sa iole mozga moze da zakljuci da je nasa drzava mafijaska tvorevina gde ne postoji zakon vec je zakon mafija koja vlada... Parlamentarizam kod nas ne postoji, dzaba nam za koga da glasamo. Glasamo samo da vidimo koji mafijaski klan ce dobiti veci deo kolaca i mogucnosti da krade...

Ja razumem ljude koji udju u stranku da se okoriste. Ali ne razumem one simpatizere i navijace. Ko se uopste nada da ovde nesto moze politicar da promeni. Nas moze samo da pokrene neki uticaj sa globalnog nivoa jer mi vise ne mozemo da uticemo na nasu drzavu, niti silom niti izborima.

Ajde neka mi bilo ko da primer koja stranka koja je bila u vlasti se drzala svog plana i predizbornih obecanja? Obecanja su za nas, za OVCE, da mi ovce damo njima sto vise politickih poena za vecinu. A posle svako svoje.

Jel DS radio po obecanjima? Nije
LDP ima program koji pogazi samo da se umulja u vlast i dize ruku ZA!
Jel Dinkic gurao departizaciju i kako ce samo sa onima koji su za to i za decentralizaciju? JEste, a sad nijedan jedini konkurs kao sto je obecavanje, posao dobije mesar iz SNS-a da bude direktor kolubare... Sramota.


Pa za koga da glasam? Za marjana risticevica? Mislim da bismo bolje ziveli da nam je onaj klovn Secerovski ovde...

Аца

pre 10 godina

Толико радости, песме и уцена за сумњивих 14.5% у Србији презадуженој са милион проблема, оптерећеној спољним притисцима, жабокречином, упарложеношћу, белом кугом...Како објаснити? ЛАКО. Нема робије, биће клопе, рујног вина, цица, шатри И коферчића. Само лични и лични и опет лични интереси.

jovan

pre 10 godina

E, Ivica Dacic se preigrao. On jeste nominovan za premijera ali nije racunao na kalifa namesto kalifa, Aleksandra Prvog kome je drugar Miki Rakic dosapnuo da uzme bie mie fie pod kontrolu, i tako ima pristupe tajnim dosijeima i onda ucenjuje. E, tako se otkrile banane i Dacic sad dobrovoljno pristaje da dublira premijera svom Prvome.Eto kratke istorije preraspodele politickih snaga za ovu godinu vlasti.

zoran

pre 10 godina

Ćihu, ćihu, ćihu- hu...
Iz kuće je izleteo na ulicu Iva
sav zadihan zahuktao k'o lokomotiva.
Videli ga DRUGOVI, pa za njim i oni
potrčali, zahuktali k'o pravi vagoni.
Sad ulicom tako juri ta čudna kolona
to voz Ivin putuje sa sedam vagona.

A gde će stići ta čudna kolona sastavljena od SNS (bivših ČETNIKA-SRS se u početku zvala Srpski Četnički Pokret), bivših Komunista (SPS je direktan naslednik Saveza Komunista Srbije-Jugoslavije), PUPS-a (Stranka penzionera koji su barem 90% bili Komunisti), JS (Ultranacionalističke stranke koju je osnovao Ž.R. Arkan, za koga se zna ko je bio i šta je za vreme ratova radio) i URS (bivši G17+, na čijem čelu se nalazi večiti Dinkić koji 'niti smrdi, nit' miriše').
Samo ako dođe do nesuglasica među njima, strah me Siriskog kraja. SVI ONI spremni su na sve. Ovaj jedan drži policiju, ovaj drugi kupuje avione od narodnih para kojih nema, za vojsku, koja je de facto slabija i malobrojnija od policijskih formacija pod oružjem, a niti nam ko spolja preti, niti nas napada.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Setimo se hapšenja terorističke grupe sa juga Srbije u vreme izborne ćutnje. Očigledno je da su neki birači zasluge za to hapšenje prepisali Dačiću kao tadašnjem ministru policije, što je rezultiralo boljim rezultatom koalicije oko SPS-a. Kako izrežirana dešavanja uoči izbora mogu dovesti do preokreta pokazala je pobeda Nikolića na predsedničkim izborima. On i Vučić su inscenirali izbornu krađu. Mnogi birači koji ne znaju kako funkcioniše izborni proces, svesni da žive u zemlji punoj krađa i korupcije, poverovali su naprednjacima. Toj pobedi koja je odlučila sastav nove vlade, doprineo je ponižavajući odnos DS-a prema LDP, SPO i G17, strankama koje su odlučujuće doprinele Tadićevoj pobedi 2008. godine. Od svih pomenutih, jedino je koalicija Preokret pred birače izašla otvoreno sa predlogom za promenu kosovske politike i brži put ka EU. Ta iskrenost je od ostalih stranaka proglašena za izdaju, a od birača kažnjena. Danas pobednici izbora upravo sprovode program Preokreta, kada su u pitanju KiM i evropske integracije, odn. upravo onu politiku koju su iz marketinških razloga pred izbore proglašavali za izdajničku.

Zeka Peka

pre 10 godina

ponosan sam sto mogu da kazem da sam ucestvovao u rusenju rezima DS-a....rezim koji nas je kostao svega...sa parolama kako cemo-lako cemo, i kad te uhvate u aferi-samo cuti 2meseca dok se ne zaboravi moja a ne pojavise druga afera.....bilo me bre sramota vise, kralo se na sve strane...znam da ce posle ici tesko, i ovi na vlasti mi nisu cvecke(posebno dacic) ali polako, skinucemo i njih, cim se pojavi neko novi...vazno je samo da ne stvaramo idole, i da shvatimo da mi menjamo vlast...ako nam se ne svide, glasamo i promenimo!nadam se boljoj Srbiji!

DRAŽA KG

pre 10 godina

Cilj je postignut -promenilo se ništa nije!Niti se bolje živi niti su plate veće,niti se pozapošljava silan narod sa biroa,niti se bolje lečimo,nit nam fabrike rade,izvoz da ne pominjemo...
Jedino dobro je što se DS oslobodio SPS-a i Dinkića,e sad ako ste pametni nikada više u koaliciju sa njima i to je to.Mada je sve toliko izgubilo na vrednosti(što je i bio cilj svih partija koje su bile u vlasti od Miloševića naovamo) u Srbiji da je po meni isto ko god da je na vlasti,zna se ko vlada ovom zemljom - još uvek nažalost!

Saša

pre 10 godina

снс+дс+спс+урс=лдп... Ускоро вас Двери шаљу на политичко сметлиште историје. (Породица, 06. maj 2013 19:59)
Pogledaj dobro, mislim da su ti ovi sa B92 mesec, vreme i datum pisali latinicom...

Vlada

pre 10 godina

Rezim se promenio, kurs ostaje Evro-integracije, stopa nezaposlenosti raste, 20%gradjana ce za koji dan ziveti bez struje, monopolisti ce i dalje biti guditasi poput EPS-a, ali njihovi zaposleni ce primati visoke plate, nece postovati odluke Ustavnog suda... Strasno, vlada ce narod i drzavu voditi ka Evropi u mraku...

Anonimna

pre 10 godina

"Listići i to beli uneli su pometnju u takozvanom demokratskom bloku."
I dobro je što je tako. Toliko su se Tadić i Đilas osilili, da su valjda mislili da su nedodirljivi. A mi ih skinusmo bez dana demonstriranja, potezom olovke. Oni koji osuđuju nas "bele" treba da shvate da postoji momenat kad prekipi i kada moraš da kažeš DOSTA I MARŠ TAMO. Ne može se više od deset godina zapušavati nos i glasati za manje zlo. Uostalom, nisam primetila da je nastao smak sveta. Čak možda i reše ovo sa Kosovom.

"Još uvek nema jedinstvene ocene u tome koliko su apeli intelektualaca tokom izborne kampanje da građani treba da ponište listiće urodili plodom i da li je procenat od 4,37 odsto nevažećih "belih listića" dobar ili loš rezultat."
Naravno da su "beli" bili taj jezičak koji je prevagnuo. Samo, ti apeli, koje pominjete, bili su sitni u odnosu na aktivnosti pokreta 99%. Čisto da se neko ne kiti tuđim perjem. Zašto je to dobar rezultat objsnila sam u gornjem pasusu.

Dosta nam je vređanja inteligencije. Nismo ovce. Ljudi se bude, tek ćete da gledate iznenađenja. Nema više lako ćemo - neodgovorna politika će sve više biti sankcionisana.

bbb

pre 10 godina

beli listici su potekli od razocaranih u ds i ldp. i nisu se nikako dozvali pameti - ako ih bude manje sledeci put to bi jedino bila preorijentacija na sns zbog odredjenog kretanja vezano sa kosovom i korupcijom

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Malo sam se pribojavao buducnosti pre godinu dana (iako je bila ocajna i sa DSom na celu), ali mnogo vise me je bilo briga za izborne rezultate.
Pa ipak, posle godinu dana ako nista drugo.... Zoran Djindjic moze da kaze da ima dostojnog naslednika u Aleksandru Vucicu. Mozda je to neko zavestanje Zoranovo, mozda je to ono sto je uspeo ipak da promeni u Srbiji, ako ne nas - onda neke politicare koji imaju dovoljno samosvesti da probaju da idu Djindjicevim stopama.
Ko god na odgovornoj funkciji da se prihvati Zoranovog nacina rada ili razmisljanja, osetice veliku dozu zadovoljstva a i postovanje gradjana. A i nama ne moze onda niko da oduzme nadu u bolje sutra, vazno je da takvih politicara bude sto vise, a Dacica, Dinkica, Mrkonjica, Tadica, sto manje.
(DS /LDP, 6. maj 2013 20:06)

Molim da se ne blati ime Zorana Đinđića...

Породица

pre 10 godina

снс+дс+спс+урс=лдп... Ускоро вас Двери шаљу на политичко сметлиште историје.

Anastasija

pre 10 godina

I sta reci?
Uzbudljiva politicka istorija u prethodnih godinu dana .
I na kraju najvece poverenje dobila je Srpska napredna stranka i njen llider Aleksandar Vucic.
I ja sam zadovoljna jer je konacno postalo normalno da gradjani kaznjavaju one koji lose rade ili su radili i nagradjuju one koji dobro rade.
I da sutra budu izbori ja bi opet glasala za Sns jer verujem da menjaju Srbiju i verujem da cemo uskoro ziveti bolje.

DS /LDP

pre 10 godina

Malo sam se pribojavao buducnosti pre godinu dana (iako je bila ocajna i sa DSom na celu), ali mnogo vise me je bilo briga za izborne rezultate.
Pa ipak, posle godinu dana ako nista drugo.... Zoran Djindjic moze da kaze da ima dostojnog naslednika u Aleksandru Vucicu. Mozda je to neko zavestanje Zoranovo, mozda je to ono sto je uspeo ipak da promeni u Srbiji, ako ne nas - onda neke politicare koji imaju dovoljno samosvesti da probaju da idu Djindjicevim stopama.
Ko god na odgovornoj funkciji da se prihvati Zoranovog nacina rada ili razmisljanja, osetice veliku dozu zadovoljstva a i postovanje gradjana. A i nama ne moze onda niko da oduzme nadu u bolje sutra, vazno je da takvih politicara bude sto vise, a Dacica, Dinkica, Mrkonjica, Tadica, sto manje.

Anastasija

pre 10 godina

I sta reci?
Uzbudljiva politicka istorija u prethodnih godinu dana .
I na kraju najvece poverenje dobila je Srpska napredna stranka i njen llider Aleksandar Vucic.
I ja sam zadovoljna jer je konacno postalo normalno da gradjani kaznjavaju one koji lose rade ili su radili i nagradjuju one koji dobro rade.
I da sutra budu izbori ja bi opet glasala za Sns jer verujem da menjaju Srbiju i verujem da cemo uskoro ziveti bolje.

Zeka Peka

pre 10 godina

ponosan sam sto mogu da kazem da sam ucestvovao u rusenju rezima DS-a....rezim koji nas je kostao svega...sa parolama kako cemo-lako cemo, i kad te uhvate u aferi-samo cuti 2meseca dok se ne zaboravi moja a ne pojavise druga afera.....bilo me bre sramota vise, kralo se na sve strane...znam da ce posle ici tesko, i ovi na vlasti mi nisu cvecke(posebno dacic) ali polako, skinucemo i njih, cim se pojavi neko novi...vazno je samo da ne stvaramo idole, i da shvatimo da mi menjamo vlast...ako nam se ne svide, glasamo i promenimo!nadam se boljoj Srbiji!

DS /LDP

pre 10 godina

Malo sam se pribojavao buducnosti pre godinu dana (iako je bila ocajna i sa DSom na celu), ali mnogo vise me je bilo briga za izborne rezultate.
Pa ipak, posle godinu dana ako nista drugo.... Zoran Djindjic moze da kaze da ima dostojnog naslednika u Aleksandru Vucicu. Mozda je to neko zavestanje Zoranovo, mozda je to ono sto je uspeo ipak da promeni u Srbiji, ako ne nas - onda neke politicare koji imaju dovoljno samosvesti da probaju da idu Djindjicevim stopama.
Ko god na odgovornoj funkciji da se prihvati Zoranovog nacina rada ili razmisljanja, osetice veliku dozu zadovoljstva a i postovanje gradjana. A i nama ne moze onda niko da oduzme nadu u bolje sutra, vazno je da takvih politicara bude sto vise, a Dacica, Dinkica, Mrkonjica, Tadica, sto manje.

Породица

pre 10 godina

снс+дс+спс+урс=лдп... Ускоро вас Двери шаљу на политичко сметлиште историје.

Draza

pre 10 godina

Ova Vlada ce nas skupo kostati, zato je bitno da na sledecim izborima SVI izadju i podrze neku drugu opciju. Ovi po ko zna koji put pokazuju da ne znaju da vode drzavu!

Nikola

pre 10 godina

SNS-nikad jaca a Vucic najpopularniji politicar-stvarno strasno.Gde su investicije,gde je odbrana Kosova,gde je bolji zivot koji ste obecali gospodo iz vlasti.Samo mafijaska obracunavanja.Sramota.Ali kakav narod,takva i vlast.

Anonimna

pre 10 godina

"Listići i to beli uneli su pometnju u takozvanom demokratskom bloku."
I dobro je što je tako. Toliko su se Tadić i Đilas osilili, da su valjda mislili da su nedodirljivi. A mi ih skinusmo bez dana demonstriranja, potezom olovke. Oni koji osuđuju nas "bele" treba da shvate da postoji momenat kad prekipi i kada moraš da kažeš DOSTA I MARŠ TAMO. Ne može se više od deset godina zapušavati nos i glasati za manje zlo. Uostalom, nisam primetila da je nastao smak sveta. Čak možda i reše ovo sa Kosovom.

"Još uvek nema jedinstvene ocene u tome koliko su apeli intelektualaca tokom izborne kampanje da građani treba da ponište listiće urodili plodom i da li je procenat od 4,37 odsto nevažećih "belih listića" dobar ili loš rezultat."
Naravno da su "beli" bili taj jezičak koji je prevagnuo. Samo, ti apeli, koje pominjete, bili su sitni u odnosu na aktivnosti pokreta 99%. Čisto da se neko ne kiti tuđim perjem. Zašto je to dobar rezultat objsnila sam u gornjem pasusu.

Dosta nam je vređanja inteligencije. Nismo ovce. Ljudi se bude, tek ćete da gledate iznenađenja. Nema više lako ćemo - neodgovorna politika će sve više biti sankcionisana.

A.Vucic-C.Jovanovic, dva oka u glavi

pre 10 godina

Pa, ne bih bas rekla da su SNS i Vucic nikad jaci... Da su, onomad, u predizbornoj kampanji, govorili stvari koje govore sad (pomirljivo potpisivanje Briselskog Sporazuma, jos jadnija pravdanja tog cina itd...), prosli bi na izborima taman kao i LDP! Ovo je najveca postizborna prevara u Srbiji, ikada!!!

bbb

pre 10 godina

beli listici su potekli od razocaranih u ds i ldp. i nisu se nikako dozvali pameti - ako ih bude manje sledeci put to bi jedino bila preorijentacija na sns zbog odredjenog kretanja vezano sa kosovom i korupcijom

narod trece klase

pre 10 godina

godinu dana od izbora,isti krs koji je i bio..jednostavno je ova zemlja zaostala sto godina i uvek ce da zaostaje za ozbiljnim drustvima

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Malo sam se pribojavao buducnosti pre godinu dana (iako je bila ocajna i sa DSom na celu), ali mnogo vise me je bilo briga za izborne rezultate.
Pa ipak, posle godinu dana ako nista drugo.... Zoran Djindjic moze da kaze da ima dostojnog naslednika u Aleksandru Vucicu. Mozda je to neko zavestanje Zoranovo, mozda je to ono sto je uspeo ipak da promeni u Srbiji, ako ne nas - onda neke politicare koji imaju dovoljno samosvesti da probaju da idu Djindjicevim stopama.
Ko god na odgovornoj funkciji da se prihvati Zoranovog nacina rada ili razmisljanja, osetice veliku dozu zadovoljstva a i postovanje gradjana. A i nama ne moze onda niko da oduzme nadu u bolje sutra, vazno je da takvih politicara bude sto vise, a Dacica, Dinkica, Mrkonjica, Tadica, sto manje.
(DS /LDP, 6. maj 2013 20:06)

Molim da se ne blati ime Zorana Đinđića...

Saša

pre 10 godina

снс+дс+спс+урс=лдп... Ускоро вас Двери шаљу на политичко сметлиште историје. (Породица, 06. maj 2013 19:59)
Pogledaj dobro, mislim da su ti ovi sa B92 mesec, vreme i datum pisali latinicom...

Siniša

pre 10 godina

Naknadna pamet ne pomaže, sad se svi kajete, kad ste naivčine. Pogledajte u svoje džepove, pogledajte cene i to je najbolje merilo, a ako hoćete da izađete u šetnju ponesite pancire i šlemove, jer se puca na sve strane, pa da vas ne pogodi zalutali metak...Da ne govorim o tome da nema ni jedne investicije, zapošljavanja...već sve više otpuštanja i propadanja firmi...Duguje se svima, od poljoprivrednika do građevinara...

prezime

pre 10 godina

Pogledajte samo koliko se ova vlada zaduzila u tih godinu dana a koliko one prosle pa ce vam sve biti jasno.
Ali bitno da Aca i Toma rade u korist naroda pa kolko kosta da kosta,zar ne?

zoran

pre 10 godina

Ćihu, ćihu, ćihu- hu...
Iz kuće je izleteo na ulicu Iva
sav zadihan zahuktao k'o lokomotiva.
Videli ga DRUGOVI, pa za njim i oni
potrčali, zahuktali k'o pravi vagoni.
Sad ulicom tako juri ta čudna kolona
to voz Ivin putuje sa sedam vagona.

A gde će stići ta čudna kolona sastavljena od SNS (bivših ČETNIKA-SRS se u početku zvala Srpski Četnički Pokret), bivših Komunista (SPS je direktan naslednik Saveza Komunista Srbije-Jugoslavije), PUPS-a (Stranka penzionera koji su barem 90% bili Komunisti), JS (Ultranacionalističke stranke koju je osnovao Ž.R. Arkan, za koga se zna ko je bio i šta je za vreme ratova radio) i URS (bivši G17+, na čijem čelu se nalazi večiti Dinkić koji 'niti smrdi, nit' miriše').
Samo ako dođe do nesuglasica među njima, strah me Siriskog kraja. SVI ONI spremni su na sve. Ovaj jedan drži policiju, ovaj drugi kupuje avione od narodnih para kojih nema, za vojsku, koja je de facto slabija i malobrojnija od policijskih formacija pod oružjem, a niti nam ko spolja preti, niti nas napada.

Micko

pre 10 godina

Ne muci mene ko je trenutno na vlasti... Najvise me muci sto nema vise za koga da se glasa... Svako sa iole mozga moze da zakljuci da je nasa drzava mafijaska tvorevina gde ne postoji zakon vec je zakon mafija koja vlada... Parlamentarizam kod nas ne postoji, dzaba nam za koga da glasamo. Glasamo samo da vidimo koji mafijaski klan ce dobiti veci deo kolaca i mogucnosti da krade...

Ja razumem ljude koji udju u stranku da se okoriste. Ali ne razumem one simpatizere i navijace. Ko se uopste nada da ovde nesto moze politicar da promeni. Nas moze samo da pokrene neki uticaj sa globalnog nivoa jer mi vise ne mozemo da uticemo na nasu drzavu, niti silom niti izborima.

Ajde neka mi bilo ko da primer koja stranka koja je bila u vlasti se drzala svog plana i predizbornih obecanja? Obecanja su za nas, za OVCE, da mi ovce damo njima sto vise politickih poena za vecinu. A posle svako svoje.

Jel DS radio po obecanjima? Nije
LDP ima program koji pogazi samo da se umulja u vlast i dize ruku ZA!
Jel Dinkic gurao departizaciju i kako ce samo sa onima koji su za to i za decentralizaciju? JEste, a sad nijedan jedini konkurs kao sto je obecavanje, posao dobije mesar iz SNS-a da bude direktor kolubare... Sramota.


Pa za koga da glasam? Za marjana risticevica? Mislim da bismo bolje ziveli da nam je onaj klovn Secerovski ovde...

DRAŽA KG

pre 10 godina

Cilj je postignut -promenilo se ništa nije!Niti se bolje živi niti su plate veće,niti se pozapošljava silan narod sa biroa,niti se bolje lečimo,nit nam fabrike rade,izvoz da ne pominjemo...
Jedino dobro je što se DS oslobodio SPS-a i Dinkića,e sad ako ste pametni nikada više u koaliciju sa njima i to je to.Mada je sve toliko izgubilo na vrednosti(što je i bio cilj svih partija koje su bile u vlasti od Miloševića naovamo) u Srbiji da je po meni isto ko god da je na vlasti,zna se ko vlada ovom zemljom - još uvek nažalost!

Samo se vrtimo u krug sjasi kurta a uzjasi nas murta...

pre 10 godina

Jadna drzava, jadan premijer, jadan presednik, jadna pozicija, jadna opozicija i jadni svi mi sto smo dopustili da nam nasi politicarari uzmu godine uzalud, zdravlje, nadu u bolje sutra...

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Setimo se hapšenja terorističke grupe sa juga Srbije u vreme izborne ćutnje. Očigledno je da su neki birači zasluge za to hapšenje prepisali Dačiću kao tadašnjem ministru policije, što je rezultiralo boljim rezultatom koalicije oko SPS-a. Kako izrežirana dešavanja uoči izbora mogu dovesti do preokreta pokazala je pobeda Nikolića na predsedničkim izborima. On i Vučić su inscenirali izbornu krađu. Mnogi birači koji ne znaju kako funkcioniše izborni proces, svesni da žive u zemlji punoj krađa i korupcije, poverovali su naprednjacima. Toj pobedi koja je odlučila sastav nove vlade, doprineo je ponižavajući odnos DS-a prema LDP, SPO i G17, strankama koje su odlučujuće doprinele Tadićevoj pobedi 2008. godine. Od svih pomenutih, jedino je koalicija Preokret pred birače izašla otvoreno sa predlogom za promenu kosovske politike i brži put ka EU. Ta iskrenost je od ostalih stranaka proglašena za izdaju, a od birača kažnjena. Danas pobednici izbora upravo sprovode program Preokreta, kada su u pitanju KiM i evropske integracije, odn. upravo onu politiku koju su iz marketinških razloga pred izbore proglašavali za izdajničku.

jovan

pre 10 godina

E, Ivica Dacic se preigrao. On jeste nominovan za premijera ali nije racunao na kalifa namesto kalifa, Aleksandra Prvog kome je drugar Miki Rakic dosapnuo da uzme bie mie fie pod kontrolu, i tako ima pristupe tajnim dosijeima i onda ucenjuje. E, tako se otkrile banane i Dacic sad dobrovoljno pristaje da dublira premijera svom Prvome.Eto kratke istorije preraspodele politickih snaga za ovu godinu vlasti.

Аца

pre 10 godina

Толико радости, песме и уцена за сумњивих 14.5% у Србији презадуженој са милион проблема, оптерећеној спољним притисцима, жабокречином, упарложеношћу, белом кугом...Како објаснити? ЛАКО. Нема робије, биће клопе, рујног вина, цица, шатри И коферчића. Само лични и лични и опет лични интереси.

Vlada

pre 10 godina

Rezim se promenio, kurs ostaje Evro-integracije, stopa nezaposlenosti raste, 20%gradjana ce za koji dan ziveti bez struje, monopolisti ce i dalje biti guditasi poput EPS-a, ali njihovi zaposleni ce primati visoke plate, nece postovati odluke Ustavnog suda... Strasno, vlada ce narod i drzavu voditi ka Evropi u mraku...