Ponedeljak, 06.05.2013.

08:28

Nema gužve na Bubanj potoku

Iako se posle višednevnih praznika očekuje povratak mnogih građana u Beograd, na naplatnoj rampi Bubanj potok nema gužvi. Zadržavanje vozila oko 10 minuta.

Izvor: B92

Nema gužve na Bubanj potoku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

logika

pre 11 godina

citam juce b92.net i ucinilo mi se da necu uspeti doci do Beograda pre ponoci. Ukupno smo cekali mozda 15min na granici i 3min na naplatnoj rampi. Kakva dezinformacija.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Mirjana, 6. maj 2013 19:14)

Žalosno je što tako mislite i poistovećujete sve stanovnike grada sa vašim stanodavcem i poslodavcem.

A o kolapsu, malo ste preterali, Beograd je živeo i postojao i pre nas i biće tako i posle nas.

Nerviranje, srbima radovanje

pre 11 godina

Za (Mirjana, 06. maj 2013 19:14)

Ja ne izdajem nikome stan, pa se ne osecam prozvanim.
A ni za hleb me ne pogađa, jer sam sebi spremam hleb.

Mirjana

pre 11 godina

@realan Nemoj mnogo da se buniš, da se ne vrate ko bi vam radio u pekarama i prodavnicama neprijavljen za 150-200 evra, a zatim pola plate dao na kiriju. :-) Nastao bi kolaps za nepunih mesec dana. Djubre bi bilo po ulicama, prodavnice i butici ne bi radili a kirija pala dvostruko ili trostruko posto ne bi imali kome da izdajete šupe, golubarnike, podrume i slično. :-) Puno zdravlja i sreće od "beogradjanke" na privremenom radu u centru svemira ;-)

muamua

pre 11 godina

hm ,a da bubanj potok koriste samo bgradjani...a kuda idu ovi iz rume indjije shida temerina n sada...ne verujem da idu na kovin pa zrenjaninskim...

Franc1952

pre 11 godina

Juče sam otišao suprugom, najboljom od svih, malo u Istru, da malo razgledamo, kako se Hrćki pripremaju na EU! Na granici nas nisu ni pogledali ni naši, ni njihovi. Malo policajac maše rukom, ne znaš, ili tera muve, ili mu je vruče! Posle Umaga, vidim registracije BG, NS i to ne u malom broju. Pitam suprugu, najbolju...pa zna se, jel su opet nešto zaratili, pa da ne znamo? Ma jok! Puna Istra BG i NS druge registracije iz RS nisam vidio. U Plominu, kod Titine razgledne tačke, opet puno Srba, a kava sa šlagom dva €! Još kažete, da nemate para i da loše živite? Ma nemojte!:))

nesha

pre 11 godina

kada je napravljen auto-put bila je prica da ce prvih 10-20 godina da se naplacuje putarina.
proslo je mnogo vise. kada ce se to ukinuti? evo ja cu da kazem: cim poslednja zemlja u eu ukine putarinu. cim postoji neka zemlja na koju mozemo da se ugledamo a koja ima neki namet prema gradjanima mi se automatski u tom pogledu ugledamo na tu zemlju. a taman posla da mi budemo pioniri u nekoj humanoj stvari.
u socijalisticko vreme smo bili ozbiljna zemlja prema ovome sada. da npr u svetu nigde ne postoje poplave i da prvi put na svetu poplava bude u srbiji mi ne bismo znali kako da se organizujemo da je sprecimo - proglasili bi to za visu silu i boze pomozi. mi se samo ugledamo na druge i to tamo gde nam odgovara

Aleksandar

pre 11 godina

za (potok, 6. maj 2013 14:24)

Ja potičem iz porodice gde imam pretka koji je došao 1821 godine u Beograd. Ne mislim da nikome nije mesto u Beogradu, niti mislim da je to grad rezervisan za nekoga.

Meni smeta kada neko se doseli ili se rodi u Beogradu, a onda sve pljuje po njemu.
Smeta mi nekultura, bacanje đubreta gde god stignu, grafiti gde pišu svakakve gluposti, nepoštovanje propisa i parkiranje tamo gde nije dozvoljeno, nadziđivanje lođa i terasa i onda mi posle isti ti za grad u kome sam rođen kažu da je prljav.

Video sam po savksom keju posle piknika za 1 maj gomile đubreta - čast izuzecima koji su lepo skupili i odložili u kese.

Živim u delu grada gde svako u prizemlju ima lepu terasu prema parku - došao mi je jedan iz južne Srbije i rekao da stavim rešetke (vizuelno to bi izgledalo kao kavez u ZOO vrtu), par dana kasnije mi je došao neko ko je rođen u Beogradu i isto to predložio!

Ovakva nekultura nema veze sa poreklom, znam i stoku iz Beograda i civiliziovane ljude koji su se doselili i obrnuto.

Drugo ekonomija je dokazala da janbolje funkcionišu gradovi veličine 500-750 hiljada stanovnika - tržište dovoljno veliko, saobraćaj efikasan i troškovi života su na nivou da se kvalitetno živi.

Preko toga rastu komunalni troškovi, troškovi izgradnje, saobraćaja i vrlo često te investicije prerastaju kvalitet i ekonomski potencijal tog grada.

Aleksandar

pre 11 godina

za (efikasno rešenje, 6. maj 2013 13:16)

ima bolje:
neka svi vozači spreme jednu crvenu i ne čekaju kusur.
Em brzo ide, em se puni kasa.


Efikasno i pre roka.

potok

pre 11 godina

Kako je nestvarno bio pust i nekako miran Beograd ovih dana, nisam verovao...kao neka banja, tek po neka kola, sve pusto, autobusi i trole vecina prazni, mada neki su uvek puni, nema sviranja, nervoze, uplasih se sta se desilo, mislim da gradu ovih dana nije bilo ni 500 hiljada stanovnika..svi otisli negde, a kao kriza, inace provincijalac sam u BG, i prvi put sam ostao za ove uskrsnje praznike u BG, i mogu da vam kazem kako je neprirodno stanje, i sad mozda dobijem minuse, ali da svi odu kao sto to isfrustrirani gradjani Beograda koji zbo licne nesposobnosti ne mogu da se zaposle ili tome slicno, teraju dosljake i ljude koji su dosli da zarade nesto, onda bi BG propao, ajde da vidim kako bi funkcionisao gras sa ovako malim prometom, i malom kolicinom ljudi, BG je nista bez dosljaka i provincijalaca, uostalom sve velike svestke metropole funckionisu na taj nacin, samo sto nama smetaju Srbi iz RS, CG, ili nekih krajeva Srbije kad dolaze u velike gradove, a Njujorcanima ocigledno ne smetaju cak ni kada dodju iz Afrike ili ko zna odakle. A nekim 'Beogradjanima" sve smeta, a otac im se rodio recimo u istom selu, iz koga im smetaju dosljaci, sve je naopako u ovoj drzavi. Starijim dosljacima cekaju mladji dosljaci..Ko je rodjen u Beogradu, treba da zna da taj grad nikako nije njegov, to je palanacki mentalitet, vec da je glavni grad svih Srba, i svi imaju pravo da dodju i tacka, pogotovo kad smo ovako centralizovai. Licemerno, njihov otac dosao u BG, a nama bi danas da zabrane.

mali djokica

pre 11 godina

Ma, trebalo je sve to spojiti sa godisnjim odmorima, ionako je jun blizu, a ko radi u junu, julu i avgustu ( pa i dobar deo septembra ) i onda ne bi bilo guzvi. Lepo kazu, vidimo se u oktobru i gotovo, sto bi ljudi pravili haos na putevima kada ih niko ne tera.

bouzan

pre 11 godina

milan.Z ala ti pametujeees mucenice,mene zanima zasto ne zAustavi turke pre par nedelja kada krenuse kroz nasu zemlju za uskrs katolicki...pa da ih pitas zasto idu za vreme uskrsa kada su muslimani...c c c

He he

pre 11 godina

@(Nezadovoljni korisnik puteva Francuske, 6. maj 2013 11:39)

Péage de Saint Arnaud na primer? Nekad ni elektronska naplata ne pomaze! Ali se nikad ne ceka po cetiri sata kao prosle godine od Nisa.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Pera moler, 6. maj 2013 09:00)

Jednu stvar da znate kada je Beograd u pitanju i nije nikava netrpeljivost u pitanju, već posledica socio-ekonomske politike i situacije u zemlji:

Beograđani se vraćaju iz svog zavičaja.

efikasno rešenje

pre 11 godina

Ukoliko zaista dođe do HAOSA i KILOMETARSKIH KOLONA vozila ispred naplatnih rampi, onda neka dignu sve rampe i neka sat ili dva ne naplaćuju prolaz!
Time se munjevito rešava problem, a ne bude baš mnogo veliki gubitak u zaradi. Uostalom, to i jeste praksa u nekim zapadnim zemljama kada se stvori čep ispred rampi.

Aleksandar

pre 11 godina

Ako se već očekuju gužve, zašto saobraćajna policija planira da pojača kontrolu? Da napravi još veće gužve i da ispuni svoju mesečnu normu u jednom danu? Je l' policija tu zbog naroda, ili narod zbog policije?

Nezadovoljni korisnik puteva Francuske

pre 11 godina

@Nezadovoljni korisnik puteva Srbije, 6. maj 2013 09:58

A sta ja da ti kazem za naplatne rampe u Francuskoj za vreme praznika i letnjih odmora?

elektronska naplata je spas...

pre 11 godina

Nema gužve ako imate tag za elektronsku naplatu jer imate rampu za brz prolazak, dakle nema čekanja, nema zaustavljanja, ne morate da tražite novac, imate popust...itd.

Haračlije

pre 11 godina

„Kad ce Srbija ko sav normalan svet da ukine ,,kucice" za naplatu a putarine naplacuje elektronski bez zaustavljanja pri ulazu u zemlju i kroz registraciju vozila.“
(Nezadovoljni korisnik puteva Srbije, 6. maj 2013 09:58)

Koliko je meni poznato (nek me neko ispravi ako grešim), svako od nas je prilikom registracije vozila već platio „naknadu za korišćenje puteva“. Prema tome, na naplatnim rampama po drugi put plaćamo nešto što smo već platili.

Nezadovoljni korisnik puteva Srbije

pre 11 godina

Kad ce Srbija ko sav normalan svet da ukine ,,kucice" za naplatu a putarine naplacuje elektronski bez zaustavljanja pri ulazu u zemlju i kroz registraciju vozila. 100 godina ne moze da rese naplatu putarine bez guzvi. A ako se umesa saobracajna policija u sve bice jos vece guzve.

Pera moler

pre 11 godina

Beograđani se vraćaju kući! :)
Sad će opet da parkiraju svoje automobile i u narednih mesec dana pošten čovek ne mož' da nađe parking mesto u Beogradu :)

Milan. Z.

pre 11 godina

Ovoliko slavlje, izivljavanje i toliko neradnih dana u jednoj nesredjenoj, ekonomski unistenoj, siromasnoj i dezorjentisanoj drzavi, je jednom recju bezobrazno i bljutavo. U sustini, pitanje je zasto su petak i ponedeljak neradni dani? Ponedeljak kao drugi dan Uskrsa!!!Pa onda moze i utorak, jer je treci dan i crveno slovo, pa za koji dan i Sv. Vasilije, ali da se ako moze pomeri sa nedelje u ponedeljak. Sledece sto mozemo je da Sv Cirilo i Metodije (petak) spojite i napravite dugacak vikend...Milina za neradnike. Ipak sam ubedjen da je narod u Srbiji, posle visedecenijske komunisticke apstinencije, od krstenja, slava...resio da se iskupi za propusteno, pa sada ide u nevidjenu krajnost. U stvari u Srbiji se o svemu prica, ali o poslovima i obavezama najmanje. Sta mislite kada cemo ovim tempom ziveti kao neke razvijenije zemlje u okruzenju? Ja mislim nikada.

Pera moler

pre 11 godina

Beograđani se vraćaju kući! :)
Sad će opet da parkiraju svoje automobile i u narednih mesec dana pošten čovek ne mož' da nađe parking mesto u Beogradu :)

Nezadovoljni korisnik puteva Srbije

pre 11 godina

Kad ce Srbija ko sav normalan svet da ukine ,,kucice" za naplatu a putarine naplacuje elektronski bez zaustavljanja pri ulazu u zemlju i kroz registraciju vozila. 100 godina ne moze da rese naplatu putarine bez guzvi. A ako se umesa saobracajna policija u sve bice jos vece guzve.

Haračlije

pre 11 godina

„Kad ce Srbija ko sav normalan svet da ukine ,,kucice" za naplatu a putarine naplacuje elektronski bez zaustavljanja pri ulazu u zemlju i kroz registraciju vozila.“
(Nezadovoljni korisnik puteva Srbije, 6. maj 2013 09:58)

Koliko je meni poznato (nek me neko ispravi ako grešim), svako od nas je prilikom registracije vozila već platio „naknadu za korišćenje puteva“. Prema tome, na naplatnim rampama po drugi put plaćamo nešto što smo već platili.

Milan. Z.

pre 11 godina

Ovoliko slavlje, izivljavanje i toliko neradnih dana u jednoj nesredjenoj, ekonomski unistenoj, siromasnoj i dezorjentisanoj drzavi, je jednom recju bezobrazno i bljutavo. U sustini, pitanje je zasto su petak i ponedeljak neradni dani? Ponedeljak kao drugi dan Uskrsa!!!Pa onda moze i utorak, jer je treci dan i crveno slovo, pa za koji dan i Sv. Vasilije, ali da se ako moze pomeri sa nedelje u ponedeljak. Sledece sto mozemo je da Sv Cirilo i Metodije (petak) spojite i napravite dugacak vikend...Milina za neradnike. Ipak sam ubedjen da je narod u Srbiji, posle visedecenijske komunisticke apstinencije, od krstenja, slava...resio da se iskupi za propusteno, pa sada ide u nevidjenu krajnost. U stvari u Srbiji se o svemu prica, ali o poslovima i obavezama najmanje. Sta mislite kada cemo ovim tempom ziveti kao neke razvijenije zemlje u okruzenju? Ja mislim nikada.

Aleksandar

pre 11 godina

za (potok, 6. maj 2013 14:24)

Ja potičem iz porodice gde imam pretka koji je došao 1821 godine u Beograd. Ne mislim da nikome nije mesto u Beogradu, niti mislim da je to grad rezervisan za nekoga.

Meni smeta kada neko se doseli ili se rodi u Beogradu, a onda sve pljuje po njemu.
Smeta mi nekultura, bacanje đubreta gde god stignu, grafiti gde pišu svakakve gluposti, nepoštovanje propisa i parkiranje tamo gde nije dozvoljeno, nadziđivanje lođa i terasa i onda mi posle isti ti za grad u kome sam rođen kažu da je prljav.

Video sam po savksom keju posle piknika za 1 maj gomile đubreta - čast izuzecima koji su lepo skupili i odložili u kese.

Živim u delu grada gde svako u prizemlju ima lepu terasu prema parku - došao mi je jedan iz južne Srbije i rekao da stavim rešetke (vizuelno to bi izgledalo kao kavez u ZOO vrtu), par dana kasnije mi je došao neko ko je rođen u Beogradu i isto to predložio!

Ovakva nekultura nema veze sa poreklom, znam i stoku iz Beograda i civiliziovane ljude koji su se doselili i obrnuto.

Drugo ekonomija je dokazala da janbolje funkcionišu gradovi veličine 500-750 hiljada stanovnika - tržište dovoljno veliko, saobraćaj efikasan i troškovi života su na nivou da se kvalitetno živi.

Preko toga rastu komunalni troškovi, troškovi izgradnje, saobraćaja i vrlo često te investicije prerastaju kvalitet i ekonomski potencijal tog grada.

potok

pre 11 godina

Kako je nestvarno bio pust i nekako miran Beograd ovih dana, nisam verovao...kao neka banja, tek po neka kola, sve pusto, autobusi i trole vecina prazni, mada neki su uvek puni, nema sviranja, nervoze, uplasih se sta se desilo, mislim da gradu ovih dana nije bilo ni 500 hiljada stanovnika..svi otisli negde, a kao kriza, inace provincijalac sam u BG, i prvi put sam ostao za ove uskrsnje praznike u BG, i mogu da vam kazem kako je neprirodno stanje, i sad mozda dobijem minuse, ali da svi odu kao sto to isfrustrirani gradjani Beograda koji zbo licne nesposobnosti ne mogu da se zaposle ili tome slicno, teraju dosljake i ljude koji su dosli da zarade nesto, onda bi BG propao, ajde da vidim kako bi funkcionisao gras sa ovako malim prometom, i malom kolicinom ljudi, BG je nista bez dosljaka i provincijalaca, uostalom sve velike svestke metropole funckionisu na taj nacin, samo sto nama smetaju Srbi iz RS, CG, ili nekih krajeva Srbije kad dolaze u velike gradove, a Njujorcanima ocigledno ne smetaju cak ni kada dodju iz Afrike ili ko zna odakle. A nekim 'Beogradjanima" sve smeta, a otac im se rodio recimo u istom selu, iz koga im smetaju dosljaci, sve je naopako u ovoj drzavi. Starijim dosljacima cekaju mladji dosljaci..Ko je rodjen u Beogradu, treba da zna da taj grad nikako nije njegov, to je palanacki mentalitet, vec da je glavni grad svih Srba, i svi imaju pravo da dodju i tacka, pogotovo kad smo ovako centralizovai. Licemerno, njihov otac dosao u BG, a nama bi danas da zabrane.

elektronska naplata je spas...

pre 11 godina

Nema gužve ako imate tag za elektronsku naplatu jer imate rampu za brz prolazak, dakle nema čekanja, nema zaustavljanja, ne morate da tražite novac, imate popust...itd.

Aleksandar

pre 11 godina

Ako se već očekuju gužve, zašto saobraćajna policija planira da pojača kontrolu? Da napravi još veće gužve i da ispuni svoju mesečnu normu u jednom danu? Je l' policija tu zbog naroda, ili narod zbog policije?

Nezadovoljni korisnik puteva Francuske

pre 11 godina

@Nezadovoljni korisnik puteva Srbije, 6. maj 2013 09:58

A sta ja da ti kazem za naplatne rampe u Francuskoj za vreme praznika i letnjih odmora?

efikasno rešenje

pre 11 godina

Ukoliko zaista dođe do HAOSA i KILOMETARSKIH KOLONA vozila ispred naplatnih rampi, onda neka dignu sve rampe i neka sat ili dva ne naplaćuju prolaz!
Time se munjevito rešava problem, a ne bude baš mnogo veliki gubitak u zaradi. Uostalom, to i jeste praksa u nekim zapadnim zemljama kada se stvori čep ispred rampi.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Pera moler, 6. maj 2013 09:00)

Jednu stvar da znate kada je Beograd u pitanju i nije nikava netrpeljivost u pitanju, već posledica socio-ekonomske politike i situacije u zemlji:

Beograđani se vraćaju iz svog zavičaja.

He he

pre 11 godina

@(Nezadovoljni korisnik puteva Francuske, 6. maj 2013 11:39)

Péage de Saint Arnaud na primer? Nekad ni elektronska naplata ne pomaze! Ali se nikad ne ceka po cetiri sata kao prosle godine od Nisa.

Franc1952

pre 11 godina

Juče sam otišao suprugom, najboljom od svih, malo u Istru, da malo razgledamo, kako se Hrćki pripremaju na EU! Na granici nas nisu ni pogledali ni naši, ni njihovi. Malo policajac maše rukom, ne znaš, ili tera muve, ili mu je vruče! Posle Umaga, vidim registracije BG, NS i to ne u malom broju. Pitam suprugu, najbolju...pa zna se, jel su opet nešto zaratili, pa da ne znamo? Ma jok! Puna Istra BG i NS druge registracije iz RS nisam vidio. U Plominu, kod Titine razgledne tačke, opet puno Srba, a kava sa šlagom dva €! Još kažete, da nemate para i da loše živite? Ma nemojte!:))

mali djokica

pre 11 godina

Ma, trebalo je sve to spojiti sa godisnjim odmorima, ionako je jun blizu, a ko radi u junu, julu i avgustu ( pa i dobar deo septembra ) i onda ne bi bilo guzvi. Lepo kazu, vidimo se u oktobru i gotovo, sto bi ljudi pravili haos na putevima kada ih niko ne tera.

Mirjana

pre 11 godina

@realan Nemoj mnogo da se buniš, da se ne vrate ko bi vam radio u pekarama i prodavnicama neprijavljen za 150-200 evra, a zatim pola plate dao na kiriju. :-) Nastao bi kolaps za nepunih mesec dana. Djubre bi bilo po ulicama, prodavnice i butici ne bi radili a kirija pala dvostruko ili trostruko posto ne bi imali kome da izdajete šupe, golubarnike, podrume i slično. :-) Puno zdravlja i sreće od "beogradjanke" na privremenom radu u centru svemira ;-)

Aleksandar

pre 11 godina

za (efikasno rešenje, 6. maj 2013 13:16)

ima bolje:
neka svi vozači spreme jednu crvenu i ne čekaju kusur.
Em brzo ide, em se puni kasa.


Efikasno i pre roka.

bouzan

pre 11 godina

milan.Z ala ti pametujeees mucenice,mene zanima zasto ne zAustavi turke pre par nedelja kada krenuse kroz nasu zemlju za uskrs katolicki...pa da ih pitas zasto idu za vreme uskrsa kada su muslimani...c c c

nesha

pre 11 godina

kada je napravljen auto-put bila je prica da ce prvih 10-20 godina da se naplacuje putarina.
proslo je mnogo vise. kada ce se to ukinuti? evo ja cu da kazem: cim poslednja zemlja u eu ukine putarinu. cim postoji neka zemlja na koju mozemo da se ugledamo a koja ima neki namet prema gradjanima mi se automatski u tom pogledu ugledamo na tu zemlju. a taman posla da mi budemo pioniri u nekoj humanoj stvari.
u socijalisticko vreme smo bili ozbiljna zemlja prema ovome sada. da npr u svetu nigde ne postoje poplave i da prvi put na svetu poplava bude u srbiji mi ne bismo znali kako da se organizujemo da je sprecimo - proglasili bi to za visu silu i boze pomozi. mi se samo ugledamo na druge i to tamo gde nam odgovara

logika

pre 11 godina

citam juce b92.net i ucinilo mi se da necu uspeti doci do Beograda pre ponoci. Ukupno smo cekali mozda 15min na granici i 3min na naplatnoj rampi. Kakva dezinformacija.

muamua

pre 11 godina

hm ,a da bubanj potok koriste samo bgradjani...a kuda idu ovi iz rume indjije shida temerina n sada...ne verujem da idu na kovin pa zrenjaninskim...

Aleksandar

pre 11 godina

za (Mirjana, 6. maj 2013 19:14)

Žalosno je što tako mislite i poistovećujete sve stanovnike grada sa vašim stanodavcem i poslodavcem.

A o kolapsu, malo ste preterali, Beograd je živeo i postojao i pre nas i biće tako i posle nas.

Nerviranje, srbima radovanje

pre 11 godina

Za (Mirjana, 06. maj 2013 19:14)

Ja ne izdajem nikome stan, pa se ne osecam prozvanim.
A ni za hleb me ne pogađa, jer sam sebi spremam hleb.

Milan. Z.

pre 11 godina

Ovoliko slavlje, izivljavanje i toliko neradnih dana u jednoj nesredjenoj, ekonomski unistenoj, siromasnoj i dezorjentisanoj drzavi, je jednom recju bezobrazno i bljutavo. U sustini, pitanje je zasto su petak i ponedeljak neradni dani? Ponedeljak kao drugi dan Uskrsa!!!Pa onda moze i utorak, jer je treci dan i crveno slovo, pa za koji dan i Sv. Vasilije, ali da se ako moze pomeri sa nedelje u ponedeljak. Sledece sto mozemo je da Sv Cirilo i Metodije (petak) spojite i napravite dugacak vikend...Milina za neradnike. Ipak sam ubedjen da je narod u Srbiji, posle visedecenijske komunisticke apstinencije, od krstenja, slava...resio da se iskupi za propusteno, pa sada ide u nevidjenu krajnost. U stvari u Srbiji se o svemu prica, ali o poslovima i obavezama najmanje. Sta mislite kada cemo ovim tempom ziveti kao neke razvijenije zemlje u okruzenju? Ja mislim nikada.

Pera moler

pre 11 godina

Beograđani se vraćaju kući! :)
Sad će opet da parkiraju svoje automobile i u narednih mesec dana pošten čovek ne mož' da nađe parking mesto u Beogradu :)

Franc1952

pre 11 godina

Juče sam otišao suprugom, najboljom od svih, malo u Istru, da malo razgledamo, kako se Hrćki pripremaju na EU! Na granici nas nisu ni pogledali ni naši, ni njihovi. Malo policajac maše rukom, ne znaš, ili tera muve, ili mu je vruče! Posle Umaga, vidim registracije BG, NS i to ne u malom broju. Pitam suprugu, najbolju...pa zna se, jel su opet nešto zaratili, pa da ne znamo? Ma jok! Puna Istra BG i NS druge registracije iz RS nisam vidio. U Plominu, kod Titine razgledne tačke, opet puno Srba, a kava sa šlagom dva €! Još kažete, da nemate para i da loše živite? Ma nemojte!:))

potok

pre 11 godina

Kako je nestvarno bio pust i nekako miran Beograd ovih dana, nisam verovao...kao neka banja, tek po neka kola, sve pusto, autobusi i trole vecina prazni, mada neki su uvek puni, nema sviranja, nervoze, uplasih se sta se desilo, mislim da gradu ovih dana nije bilo ni 500 hiljada stanovnika..svi otisli negde, a kao kriza, inace provincijalac sam u BG, i prvi put sam ostao za ove uskrsnje praznike u BG, i mogu da vam kazem kako je neprirodno stanje, i sad mozda dobijem minuse, ali da svi odu kao sto to isfrustrirani gradjani Beograda koji zbo licne nesposobnosti ne mogu da se zaposle ili tome slicno, teraju dosljake i ljude koji su dosli da zarade nesto, onda bi BG propao, ajde da vidim kako bi funkcionisao gras sa ovako malim prometom, i malom kolicinom ljudi, BG je nista bez dosljaka i provincijalaca, uostalom sve velike svestke metropole funckionisu na taj nacin, samo sto nama smetaju Srbi iz RS, CG, ili nekih krajeva Srbije kad dolaze u velike gradove, a Njujorcanima ocigledno ne smetaju cak ni kada dodju iz Afrike ili ko zna odakle. A nekim 'Beogradjanima" sve smeta, a otac im se rodio recimo u istom selu, iz koga im smetaju dosljaci, sve je naopako u ovoj drzavi. Starijim dosljacima cekaju mladji dosljaci..Ko je rodjen u Beogradu, treba da zna da taj grad nikako nije njegov, to je palanacki mentalitet, vec da je glavni grad svih Srba, i svi imaju pravo da dodju i tacka, pogotovo kad smo ovako centralizovai. Licemerno, njihov otac dosao u BG, a nama bi danas da zabrane.

Haračlije

pre 11 godina

„Kad ce Srbija ko sav normalan svet da ukine ,,kucice" za naplatu a putarine naplacuje elektronski bez zaustavljanja pri ulazu u zemlju i kroz registraciju vozila.“
(Nezadovoljni korisnik puteva Srbije, 6. maj 2013 09:58)

Koliko je meni poznato (nek me neko ispravi ako grešim), svako od nas je prilikom registracije vozila već platio „naknadu za korišćenje puteva“. Prema tome, na naplatnim rampama po drugi put plaćamo nešto što smo već platili.

Nezadovoljni korisnik puteva Srbije

pre 11 godina

Kad ce Srbija ko sav normalan svet da ukine ,,kucice" za naplatu a putarine naplacuje elektronski bez zaustavljanja pri ulazu u zemlju i kroz registraciju vozila. 100 godina ne moze da rese naplatu putarine bez guzvi. A ako se umesa saobracajna policija u sve bice jos vece guzve.

elektronska naplata je spas...

pre 11 godina

Nema gužve ako imate tag za elektronsku naplatu jer imate rampu za brz prolazak, dakle nema čekanja, nema zaustavljanja, ne morate da tražite novac, imate popust...itd.

nesha

pre 11 godina

kada je napravljen auto-put bila je prica da ce prvih 10-20 godina da se naplacuje putarina.
proslo je mnogo vise. kada ce se to ukinuti? evo ja cu da kazem: cim poslednja zemlja u eu ukine putarinu. cim postoji neka zemlja na koju mozemo da se ugledamo a koja ima neki namet prema gradjanima mi se automatski u tom pogledu ugledamo na tu zemlju. a taman posla da mi budemo pioniri u nekoj humanoj stvari.
u socijalisticko vreme smo bili ozbiljna zemlja prema ovome sada. da npr u svetu nigde ne postoje poplave i da prvi put na svetu poplava bude u srbiji mi ne bismo znali kako da se organizujemo da je sprecimo - proglasili bi to za visu silu i boze pomozi. mi se samo ugledamo na druge i to tamo gde nam odgovara

efikasno rešenje

pre 11 godina

Ukoliko zaista dođe do HAOSA i KILOMETARSKIH KOLONA vozila ispred naplatnih rampi, onda neka dignu sve rampe i neka sat ili dva ne naplaćuju prolaz!
Time se munjevito rešava problem, a ne bude baš mnogo veliki gubitak u zaradi. Uostalom, to i jeste praksa u nekim zapadnim zemljama kada se stvori čep ispred rampi.

mali djokica

pre 11 godina

Ma, trebalo je sve to spojiti sa godisnjim odmorima, ionako je jun blizu, a ko radi u junu, julu i avgustu ( pa i dobar deo septembra ) i onda ne bi bilo guzvi. Lepo kazu, vidimo se u oktobru i gotovo, sto bi ljudi pravili haos na putevima kada ih niko ne tera.

Aleksandar

pre 11 godina

za (efikasno rešenje, 6. maj 2013 13:16)

ima bolje:
neka svi vozači spreme jednu crvenu i ne čekaju kusur.
Em brzo ide, em se puni kasa.


Efikasno i pre roka.

Mirjana

pre 11 godina

@realan Nemoj mnogo da se buniš, da se ne vrate ko bi vam radio u pekarama i prodavnicama neprijavljen za 150-200 evra, a zatim pola plate dao na kiriju. :-) Nastao bi kolaps za nepunih mesec dana. Djubre bi bilo po ulicama, prodavnice i butici ne bi radili a kirija pala dvostruko ili trostruko posto ne bi imali kome da izdajete šupe, golubarnike, podrume i slično. :-) Puno zdravlja i sreće od "beogradjanke" na privremenom radu u centru svemira ;-)

Nerviranje, srbima radovanje

pre 11 godina

Za (Mirjana, 06. maj 2013 19:14)

Ja ne izdajem nikome stan, pa se ne osecam prozvanim.
A ni za hleb me ne pogađa, jer sam sebi spremam hleb.

Aleksandar

pre 11 godina

Ako se već očekuju gužve, zašto saobraćajna policija planira da pojača kontrolu? Da napravi još veće gužve i da ispuni svoju mesečnu normu u jednom danu? Je l' policija tu zbog naroda, ili narod zbog policije?

Aleksandar

pre 11 godina

za (potok, 6. maj 2013 14:24)

Ja potičem iz porodice gde imam pretka koji je došao 1821 godine u Beograd. Ne mislim da nikome nije mesto u Beogradu, niti mislim da je to grad rezervisan za nekoga.

Meni smeta kada neko se doseli ili se rodi u Beogradu, a onda sve pljuje po njemu.
Smeta mi nekultura, bacanje đubreta gde god stignu, grafiti gde pišu svakakve gluposti, nepoštovanje propisa i parkiranje tamo gde nije dozvoljeno, nadziđivanje lođa i terasa i onda mi posle isti ti za grad u kome sam rođen kažu da je prljav.

Video sam po savksom keju posle piknika za 1 maj gomile đubreta - čast izuzecima koji su lepo skupili i odložili u kese.

Živim u delu grada gde svako u prizemlju ima lepu terasu prema parku - došao mi je jedan iz južne Srbije i rekao da stavim rešetke (vizuelno to bi izgledalo kao kavez u ZOO vrtu), par dana kasnije mi je došao neko ko je rođen u Beogradu i isto to predložio!

Ovakva nekultura nema veze sa poreklom, znam i stoku iz Beograda i civiliziovane ljude koji su se doselili i obrnuto.

Drugo ekonomija je dokazala da janbolje funkcionišu gradovi veličine 500-750 hiljada stanovnika - tržište dovoljno veliko, saobraćaj efikasan i troškovi života su na nivou da se kvalitetno živi.

Preko toga rastu komunalni troškovi, troškovi izgradnje, saobraćaja i vrlo često te investicije prerastaju kvalitet i ekonomski potencijal tog grada.

Nezadovoljni korisnik puteva Francuske

pre 11 godina

@Nezadovoljni korisnik puteva Srbije, 6. maj 2013 09:58

A sta ja da ti kazem za naplatne rampe u Francuskoj za vreme praznika i letnjih odmora?

He he

pre 11 godina

@(Nezadovoljni korisnik puteva Francuske, 6. maj 2013 11:39)

Péage de Saint Arnaud na primer? Nekad ni elektronska naplata ne pomaze! Ali se nikad ne ceka po cetiri sata kao prosle godine od Nisa.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Pera moler, 6. maj 2013 09:00)

Jednu stvar da znate kada je Beograd u pitanju i nije nikava netrpeljivost u pitanju, već posledica socio-ekonomske politike i situacije u zemlji:

Beograđani se vraćaju iz svog zavičaja.

bouzan

pre 11 godina

milan.Z ala ti pametujeees mucenice,mene zanima zasto ne zAustavi turke pre par nedelja kada krenuse kroz nasu zemlju za uskrs katolicki...pa da ih pitas zasto idu za vreme uskrsa kada su muslimani...c c c

Aleksandar

pre 11 godina

za (Mirjana, 6. maj 2013 19:14)

Žalosno je što tako mislite i poistovećujete sve stanovnike grada sa vašim stanodavcem i poslodavcem.

A o kolapsu, malo ste preterali, Beograd je živeo i postojao i pre nas i biće tako i posle nas.

muamua

pre 11 godina

hm ,a da bubanj potok koriste samo bgradjani...a kuda idu ovi iz rume indjije shida temerina n sada...ne verujem da idu na kovin pa zrenjaninskim...

logika

pre 11 godina

citam juce b92.net i ucinilo mi se da necu uspeti doci do Beograda pre ponoci. Ukupno smo cekali mozda 15min na granici i 3min na naplatnoj rampi. Kakva dezinformacija.