Nedelja, 05.05.2013.

16:45

Srbijagas izgubio 30 % tražišta

Ministrastvo energetike dobilo je pozitivna mišljenja drugih ministarstava u Vladi o planu reorganizacije Srbijagasa.

Izvor: Tanjug

Srbijagas izgubio 30 % tražišta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Последња нада

pre 10 godina

Бројеви не лажу и они су најбољи показатељ како и на који начин се управљало предузећем које је од виталног значаја за државу. Нешто се неспорно мора мењати, е сад време ће показати да ли је предложено реструктуирање бити право решење.

Simka

pre 10 godina

Dobro je da je ministarka pokrenula resavanje ovog preduzeca jer dosada niko nije reagovao. Odavno su poznati ogromni gubici u Srbijagasu i pored tih saznanja direktor je i dalje Dusan Bajatovic sa ogromnom platom i ogromnim gubicima po preduzece.

džora

pre 10 godina

Indikativno je u danima kada ministarka Zorana Mihajlović sa pravom traži da se ispita poslovanje Srbijagasa na čijem je čelu Bajatović, do Rusa stiže informacija da neko koči projekat „Južni Tok“, pa se postavlja pitanje da tu priču Rusima nije servirao upravo Bajatović sa ciljem da se istražne radnje koje vode prema njemu zaustave.

bosa

pre 10 godina

Bajatović se grdno vara ako misli da će ga to što je blizak rusima zaštititi od odgovornosti, jer on očigledno nije ozbiljno shvatio reči Vučića da u Srbiji nema nedodirljivih. Ako je Bajatović izvršio neke nezakonite radnje ništa ga neće zaštititi da za te radnje odgovara.

markić

pre 10 godina

Naravno da je dobila pozitivna mišljenja od svih kad radi dobar posao! Samo napred! A gospodina Bajatovića će nekako već skinuti sa upravljačkog mesta Srbijagasa! Do sad je ministarka energetike sve radila kako treba, nema sumnje da je i ova odluka odlična, prevashodno za energetiku, Srbiju i njene grajdane!

Diona

pre 10 godina

Srbijagas nije znao da posluje. Direktor Dušan Bajatović mora da podnese ostavku na mesto direktora. Ministarstvo energetike bi moralo da ostvari punu kontrolu u ovom preduzeću. Gasovod Južni tok je veliki strateški projekat koji će omogućiti da Srbija pokrene privredu, proizvodnju i industriju. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

Nenad 022

pre 10 godina

Zorana Mihajlović je jedan od najboljih ministara u vladi Srbije. Potezi ministarke poput besplatne određene količine struje i gasa socijalno ugroženima, kao i oprost kamate na strujne dugove su pokazatelj da vlada želi da pomogne ljudinma da isplate makar osnovni dug, ako već ne mogu i kamatu, koja je kod nekih dužnika i premašila osnovni dug.

neprikosnoveni Bajatovic sin Bajazita

pre 10 godina

smena i istrazne radnje za privredni kriminal to je za Bajatovica. Dugovi su nastali nenormalnom cenom koju je Srbijagas placao u nabavci cerkama kompanijama kao i ulazak u posrnule gubitase koje je bilo bolje pustiti niz vodu. Cena gasa je kod nas previsoka kad pogledate cene gasa po evropi. kvalitet je ocajan mesa se sa domacim gasom koji je niske kaloricne vrednosti cak se mesa sa ko zna cime jos jer prosto on nema energetsku vrednost koju ima. Isti slucaj je i sa propanom koji se puni u cisterne i koristi samo za grejanje Prosle godine nisam mogao da zagrejem kucu a potrosio sam 2000 evra na smrzavanje. Ove grejne sezone malo je bolji bio kvalitet ali on kao najcistiji energent vise nema racunice da se uzima . Dosao je do 96 din po litri sto je previse jer neki pametnjakovic iz nove vlasti je smislio da ubaci akcizu od 36 dinara pa je time postao preskup. Taj neki pametnjakovic je pomislio da neko to moze da koristi za kola ( preskupo je staviti sistem na propan u kola a i motori ne podnose cist skoro cist propan i brzo stradaju ) Zemni gas prolazi kroz ulicu nemam interes da se ukacim jer ne zelim da placam neke prikljucke itd jer to u svetu ti daju dzabe da bi koristio. Na kraju uzeo sam skoro pet klima ugradio grejace u njih dodao jos dva el brojila i necu uci u crvenu zonu preko zime i grejacu se za mnogo manje para

obrad

pre 10 godina

Ništa Bajatovića neće zaštititi, pa ni očigledno dobri odnosi sa direktorom Gasproma, gospodinom Milerom, od odgovornosti, ukoliko se pokaže da je u poslovanju Srbijagasa bilo nezakonitih radnji.

Šoić

pre 10 godina

Princip rada Srbijagasa je bezobrazno kriminalan.Oni mogu da rade i danas šta hoće, a u isto vreme njih ne može da kontroliše niko (finansije, kvalitet gasa-kcal, partijsko rukovođenje i sl.)Daju cenu gasa od 22 dinara preduzećima gde su ubacili SPS rukovodstvo, a razliku do 32 din/m3 plaćaju građani (i do 52 din).Država još uzme 8% poreza i svima je lepo osim krajnjim potrošačima koji ne mogu da se ugreju, a sat samo okreće i broji m3 vazduha sa tragovima gasa.

Kada bi dobili konkurenciju (TNG cisterne iz emirata, norveški ili alžirski gas, ne bi se tako svinjski ponašali.

U konkretnom slučaju, kurta hoće da zameni murtu, a na kraju će imati još veću političku administraciju i dupla drp preduzeća.To će ubuduće moći da plaćaju samo budale.

aleksandar grozni

pre 10 godina

A uzimanje novaca za predizbornu kampanju,ne racunate?.Valjda na to imate pravo naravno sve ce to narod platiti.A navodnog gubljenja trzista pa nemislite valjad da su svi spremni da kroz cenu gasa finansiraju SPS i ostale parazite?.

dobrosav

pre 10 godina

Od kada je Vučić na vlasti u Srbiji nedodirljivih više nema, pa će tako biti i u slučaju Bajatovića, ako se dokažu neke nezakonite radnje u Srbijagasu u koje je on upleten, pa ako zbog toga treba da padne vlada, neka padne, ali nedodirljivih biti neće u Srbiji, dok je na mestu koordinatora svih službi bezbednosti Vučić.

Plebs

pre 10 godina

kad bi bajatovic primao platu shodno ucinku, odavno bi hodao okolo umotan u frotir i hranio bi se na kontejneru.

ova firma najbolje pokazuje kolike smo mi ovce. ne treba se zavaravati da smo svesni svoje gradjanske uloge i snage.

milan

pre 10 godina

Srbijagas je na prvom mestu izgubila trziste zato sto je politika duboka zarila svoje kandze u njeno poslovanje. Na lokalu se pozicije direktora od pamtiveka pa i ova nova vlast to isto radi, deli po politickoj osnovi a ne po sposobnosti a to cak i mala deca znaju bez znanja nema rezultata tj. prelaznih ocena. I zato samo jedna reforma koja bi sve one koji sem plus-minus nesto vise znaju iz ekonomije zamenula za ekonomiste, strucnjake a ne partijske figure.

RodjaNS

pre 10 godina

Sto se tice Srbijagasa, niko ne govori da je Srbijagas vodila u proteklih nekoliko godina socijalnu politiku, spasila nekoliko propalih giganata i preuzela njihove gubitke... Sto se doticna ministarka tada nije pobunila i rekla da 10000 radnika treba da ode na ulicu... Srbijagas dosta duguje i iz razloga sto mnoga javna i drzavna preduzeca duguju Srbijagasu za ne izmirene obaveze, a tesko je nekoj skoli ili bolnici iskljuciti gas u toku zime... Ministarka Mihjlovic ocigledno zeli da dobije na znacenju i da poveca sebi cenu u buducim sukobima unutar SNS, pa priprema teren...

poznavaoc

pre 10 godina

Ova k'o grlom u jagode. Jadnica i ne zna u sta se upusta. Mladja je koristi kao isturenog napadaca jer ne sme rusima a da kaze. Ovo je cista demagogija i ne znanje kako ovaj svet funkcionise, ubrzo ce da sazna. Isto kao sto je htela do promeni ugovor izmedju srbije i rusije i tomu opasno osramotila u moskvi. Srbijagas jesnim potezom taj gubitak moze da vrati i to ce da uradi u naredna. 3 meseca, zato ona i pokusava da to odradi sada! Neko je apomenuo TS naravno tu se niata ne dira jer je deal napravljen, tu kada bi se zagrebalo od draska petrovica pa do branka radujka i vlade lucica sve bi morali hapsiti a onda bi to povuklo mnoge u jamu! To niko ne sme da dirne kao ni lutriju srbije...

kikota

pre 10 godina

Naravno da treba ispitati poslovanje svih javnih preduzeća, pa i Srbijagasa, i ako se utvrde neke nezakonite radnje, ništa gospodina Bajatovića, pa ni članstvo u stranci vladajuće koalicije neće spasiti od ogovornosti.

draginja

pre 10 godina

Ministarka Mihajlović je u pravu kada traži ispitivanje poslovanja Srbijagasa, jer je nelogično da Srbijagas ne posluje profitabilno, već je još i gubitaš. Šta je razlog tako lošeg poslovanja treba ispitati, i tu ne sme da bude zaštićenih.

Putnik

pre 10 godina

Poznato je kako je Srbijagas ostao bez trzista i zasto i to preduzece treba da propadne. Ali nije mi jasno kako da jos niko ne pominje Telekom Srbija i takodje poteze poslovodstva i RATEL-a (drzava) koji idu na ruku konkurenciji. To sto se prikazuje dobitak ne znaci da jeste, Da li se neko danas uopste seca zasto Austrijanci nisu hteli da kupe ovu "najbolju" kompaniju za male pare, vec su dali tada zaista realnu vrednost. Nije vise bitno ko je pokrenuo otkrivanje pljacki, samo da molimo Boga da se ne stane.

Borica 015

pre 10 godina

Gospodin Bajatović pokušava da sebe predstavi kao zaštitinika interesa Gasproma u Srbiji, a istina je da on plasiranjem priče o nekom iz vlade koji kao opstruira ugovore o "Južnom toku", želi da pridobije gospodina Milera na svoju stranu i da tu nađe zaštitu u slučaju ukoliko istražne radnje o poslovanju Srbijagasa dovedu i do njega, ali znajući da kod Vučića po pitanju korupcije kompromisa nema, taj plan Bajatoviću, siguran sam, neće uspeti.

piskla

pre 10 godina

Verujem da ima mnogo veliki minus, i zato ne bi trebalo da nastavi po starom da radi, vec bi trebala neka reorganizacija da se uradi. Bravo Zorana,samo radite vas posao kako treba.

petar

pre 10 godina

Tolike dugove ima Srbijagas a Bajatovic ima platu 20 000 eura divota jedna nadam se da ce ministarka da izvrsi neophodne reforme i da ce da se smanje gubici u buducnosti

Marcco

pre 10 godina

S obzirom da je Srbijagas izgubio 30% trzista da je pri tome u minusu preko milijardu evra, dda li to znaci da je to neko drugo preduzece u minusu 300m evra? Ili je mozda to drugo preduzece ili vise njih I te kako pozitivno! Eto teme za novine ako neko uopste zeli (sme) da pise o tome dok je Bajatovic tu gde jeste pri tome ne mislim samo na firmu vec I na partiju.

Rodoljub

pre 10 godina

Ova Ministarka zaboravlja da je Srbijagas najvece gubitke napravio upravo u poslednjih godinu dana kada je ona resorna ministarka i bolje bi joj bilo da prestane vise sa ovom demagogijom " za sve su krivi oni pre mene" ,e pa nisu , kao sto se vidi , najveci deo od tih 1,2 milijarde evra gubitaka Srbijagas je napravio u poslednjih godinu dana kada je doticna bila ministarka i NISTA nije uradila! kao uostalom ni cela ova katastrofalna Vlada.

Zvrcky

pre 10 godina

To privatno preduzece socijalisticke partije treba razbucati i sve socijaliste najuriti. Gospodjo Mihajlovic, jedino Vi i vasi saradnici mozete stati na put tom rasipnistvu i postaviti sve na svoje mesto.

manjkavost

pre 10 godina

Verujem da ce vam taj plan biti usvojen, jer dosta njih vidi da kvalitetno radite u svom resoru. Samo napred ministrako i ne posustajte.

petar

pre 10 godina

Tolike dugove ima Srbijagas a Bajatovic ima platu 20 000 eura divota jedna nadam se da ce ministarka da izvrsi neophodne reforme i da ce da se smanje gubici u buducnosti

Rodoljub

pre 10 godina

Ova Ministarka zaboravlja da je Srbijagas najvece gubitke napravio upravo u poslednjih godinu dana kada je ona resorna ministarka i bolje bi joj bilo da prestane vise sa ovom demagogijom " za sve su krivi oni pre mene" ,e pa nisu , kao sto se vidi , najveci deo od tih 1,2 milijarde evra gubitaka Srbijagas je napravio u poslednjih godinu dana kada je doticna bila ministarka i NISTA nije uradila! kao uostalom ni cela ova katastrofalna Vlada.

Marcco

pre 10 godina

S obzirom da je Srbijagas izgubio 30% trzista da je pri tome u minusu preko milijardu evra, dda li to znaci da je to neko drugo preduzece u minusu 300m evra? Ili je mozda to drugo preduzece ili vise njih I te kako pozitivno! Eto teme za novine ako neko uopste zeli (sme) da pise o tome dok je Bajatovic tu gde jeste pri tome ne mislim samo na firmu vec I na partiju.

Zvrcky

pre 10 godina

To privatno preduzece socijalisticke partije treba razbucati i sve socijaliste najuriti. Gospodjo Mihajlovic, jedino Vi i vasi saradnici mozete stati na put tom rasipnistvu i postaviti sve na svoje mesto.

poznavaoc

pre 10 godina

Ova k'o grlom u jagode. Jadnica i ne zna u sta se upusta. Mladja je koristi kao isturenog napadaca jer ne sme rusima a da kaze. Ovo je cista demagogija i ne znanje kako ovaj svet funkcionise, ubrzo ce da sazna. Isto kao sto je htela do promeni ugovor izmedju srbije i rusije i tomu opasno osramotila u moskvi. Srbijagas jesnim potezom taj gubitak moze da vrati i to ce da uradi u naredna. 3 meseca, zato ona i pokusava da to odradi sada! Neko je apomenuo TS naravno tu se niata ne dira jer je deal napravljen, tu kada bi se zagrebalo od draska petrovica pa do branka radujka i vlade lucica sve bi morali hapsiti a onda bi to povuklo mnoge u jamu! To niko ne sme da dirne kao ni lutriju srbije...

Putnik

pre 10 godina

Poznato je kako je Srbijagas ostao bez trzista i zasto i to preduzece treba da propadne. Ali nije mi jasno kako da jos niko ne pominje Telekom Srbija i takodje poteze poslovodstva i RATEL-a (drzava) koji idu na ruku konkurenciji. To sto se prikazuje dobitak ne znaci da jeste, Da li se neko danas uopste seca zasto Austrijanci nisu hteli da kupe ovu "najbolju" kompaniju za male pare, vec su dali tada zaista realnu vrednost. Nije vise bitno ko je pokrenuo otkrivanje pljacki, samo da molimo Boga da se ne stane.

Borica 015

pre 10 godina

Gospodin Bajatović pokušava da sebe predstavi kao zaštitinika interesa Gasproma u Srbiji, a istina je da on plasiranjem priče o nekom iz vlade koji kao opstruira ugovore o "Južnom toku", želi da pridobije gospodina Milera na svoju stranu i da tu nađe zaštitu u slučaju ukoliko istražne radnje o poslovanju Srbijagasa dovedu i do njega, ali znajući da kod Vučića po pitanju korupcije kompromisa nema, taj plan Bajatoviću, siguran sam, neće uspeti.

draginja

pre 10 godina

Ministarka Mihajlović je u pravu kada traži ispitivanje poslovanja Srbijagasa, jer je nelogično da Srbijagas ne posluje profitabilno, već je još i gubitaš. Šta je razlog tako lošeg poslovanja treba ispitati, i tu ne sme da bude zaštićenih.

kikota

pre 10 godina

Naravno da treba ispitati poslovanje svih javnih preduzeća, pa i Srbijagasa, i ako se utvrde neke nezakonite radnje, ništa gospodina Bajatovića, pa ni članstvo u stranci vladajuće koalicije neće spasiti od ogovornosti.

manjkavost

pre 10 godina

Verujem da ce vam taj plan biti usvojen, jer dosta njih vidi da kvalitetno radite u svom resoru. Samo napred ministrako i ne posustajte.

milan

pre 10 godina

Srbijagas je na prvom mestu izgubila trziste zato sto je politika duboka zarila svoje kandze u njeno poslovanje. Na lokalu se pozicije direktora od pamtiveka pa i ova nova vlast to isto radi, deli po politickoj osnovi a ne po sposobnosti a to cak i mala deca znaju bez znanja nema rezultata tj. prelaznih ocena. I zato samo jedna reforma koja bi sve one koji sem plus-minus nesto vise znaju iz ekonomije zamenula za ekonomiste, strucnjake a ne partijske figure.

Plebs

pre 10 godina

kad bi bajatovic primao platu shodno ucinku, odavno bi hodao okolo umotan u frotir i hranio bi se na kontejneru.

ova firma najbolje pokazuje kolike smo mi ovce. ne treba se zavaravati da smo svesni svoje gradjanske uloge i snage.

RodjaNS

pre 10 godina

Sto se tice Srbijagasa, niko ne govori da je Srbijagas vodila u proteklih nekoliko godina socijalnu politiku, spasila nekoliko propalih giganata i preuzela njihove gubitke... Sto se doticna ministarka tada nije pobunila i rekla da 10000 radnika treba da ode na ulicu... Srbijagas dosta duguje i iz razloga sto mnoga javna i drzavna preduzeca duguju Srbijagasu za ne izmirene obaveze, a tesko je nekoj skoli ili bolnici iskljuciti gas u toku zime... Ministarka Mihjlovic ocigledno zeli da dobije na znacenju i da poveca sebi cenu u buducim sukobima unutar SNS, pa priprema teren...

piskla

pre 10 godina

Verujem da ima mnogo veliki minus, i zato ne bi trebalo da nastavi po starom da radi, vec bi trebala neka reorganizacija da se uradi. Bravo Zorana,samo radite vas posao kako treba.

Šoić

pre 10 godina

Princip rada Srbijagasa je bezobrazno kriminalan.Oni mogu da rade i danas šta hoće, a u isto vreme njih ne može da kontroliše niko (finansije, kvalitet gasa-kcal, partijsko rukovođenje i sl.)Daju cenu gasa od 22 dinara preduzećima gde su ubacili SPS rukovodstvo, a razliku do 32 din/m3 plaćaju građani (i do 52 din).Država još uzme 8% poreza i svima je lepo osim krajnjim potrošačima koji ne mogu da se ugreju, a sat samo okreće i broji m3 vazduha sa tragovima gasa.

Kada bi dobili konkurenciju (TNG cisterne iz emirata, norveški ili alžirski gas, ne bi se tako svinjski ponašali.

U konkretnom slučaju, kurta hoće da zameni murtu, a na kraju će imati još veću političku administraciju i dupla drp preduzeća.To će ubuduće moći da plaćaju samo budale.

aleksandar grozni

pre 10 godina

A uzimanje novaca za predizbornu kampanju,ne racunate?.Valjda na to imate pravo naravno sve ce to narod platiti.A navodnog gubljenja trzista pa nemislite valjad da su svi spremni da kroz cenu gasa finansiraju SPS i ostale parazite?.

neprikosnoveni Bajatovic sin Bajazita

pre 10 godina

smena i istrazne radnje za privredni kriminal to je za Bajatovica. Dugovi su nastali nenormalnom cenom koju je Srbijagas placao u nabavci cerkama kompanijama kao i ulazak u posrnule gubitase koje je bilo bolje pustiti niz vodu. Cena gasa je kod nas previsoka kad pogledate cene gasa po evropi. kvalitet je ocajan mesa se sa domacim gasom koji je niske kaloricne vrednosti cak se mesa sa ko zna cime jos jer prosto on nema energetsku vrednost koju ima. Isti slucaj je i sa propanom koji se puni u cisterne i koristi samo za grejanje Prosle godine nisam mogao da zagrejem kucu a potrosio sam 2000 evra na smrzavanje. Ove grejne sezone malo je bolji bio kvalitet ali on kao najcistiji energent vise nema racunice da se uzima . Dosao je do 96 din po litri sto je previse jer neki pametnjakovic iz nove vlasti je smislio da ubaci akcizu od 36 dinara pa je time postao preskup. Taj neki pametnjakovic je pomislio da neko to moze da koristi za kola ( preskupo je staviti sistem na propan u kola a i motori ne podnose cist skoro cist propan i brzo stradaju ) Zemni gas prolazi kroz ulicu nemam interes da se ukacim jer ne zelim da placam neke prikljucke itd jer to u svetu ti daju dzabe da bi koristio. Na kraju uzeo sam skoro pet klima ugradio grejace u njih dodao jos dva el brojila i necu uci u crvenu zonu preko zime i grejacu se za mnogo manje para

džora

pre 10 godina

Indikativno je u danima kada ministarka Zorana Mihajlović sa pravom traži da se ispita poslovanje Srbijagasa na čijem je čelu Bajatović, do Rusa stiže informacija da neko koči projekat „Južni Tok“, pa se postavlja pitanje da tu priču Rusima nije servirao upravo Bajatović sa ciljem da se istražne radnje koje vode prema njemu zaustave.

dobrosav

pre 10 godina

Od kada je Vučić na vlasti u Srbiji nedodirljivih više nema, pa će tako biti i u slučaju Bajatovića, ako se dokažu neke nezakonite radnje u Srbijagasu u koje je on upleten, pa ako zbog toga treba da padne vlada, neka padne, ali nedodirljivih biti neće u Srbiji, dok je na mestu koordinatora svih službi bezbednosti Vučić.

Simka

pre 10 godina

Dobro je da je ministarka pokrenula resavanje ovog preduzeca jer dosada niko nije reagovao. Odavno su poznati ogromni gubici u Srbijagasu i pored tih saznanja direktor je i dalje Dusan Bajatovic sa ogromnom platom i ogromnim gubicima po preduzece.

Diona

pre 10 godina

Srbijagas nije znao da posluje. Direktor Dušan Bajatović mora da podnese ostavku na mesto direktora. Ministarstvo energetike bi moralo da ostvari punu kontrolu u ovom preduzeću. Gasovod Južni tok je veliki strateški projekat koji će omogućiti da Srbija pokrene privredu, proizvodnju i industriju. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

bosa

pre 10 godina

Bajatović se grdno vara ako misli da će ga to što je blizak rusima zaštititi od odgovornosti, jer on očigledno nije ozbiljno shvatio reči Vučića da u Srbiji nema nedodirljivih. Ako je Bajatović izvršio neke nezakonite radnje ništa ga neće zaštititi da za te radnje odgovara.

obrad

pre 10 godina

Ništa Bajatovića neće zaštititi, pa ni očigledno dobri odnosi sa direktorom Gasproma, gospodinom Milerom, od odgovornosti, ukoliko se pokaže da je u poslovanju Srbijagasa bilo nezakonitih radnji.

markić

pre 10 godina

Naravno da je dobila pozitivna mišljenja od svih kad radi dobar posao! Samo napred! A gospodina Bajatovića će nekako već skinuti sa upravljačkog mesta Srbijagasa! Do sad je ministarka energetike sve radila kako treba, nema sumnje da je i ova odluka odlična, prevashodno za energetiku, Srbiju i njene grajdane!

Nenad 022

pre 10 godina

Zorana Mihajlović je jedan od najboljih ministara u vladi Srbije. Potezi ministarke poput besplatne određene količine struje i gasa socijalno ugroženima, kao i oprost kamate na strujne dugove su pokazatelj da vlada želi da pomogne ljudinma da isplate makar osnovni dug, ako već ne mogu i kamatu, koja je kod nekih dužnika i premašila osnovni dug.

Последња нада

pre 10 godina

Бројеви не лажу и они су најбољи показатељ како и на који начин се управљало предузећем које је од виталног значаја за државу. Нешто се неспорно мора мењати, е сад време ће показати да ли је предложено реструктуирање бити право решење.

manjkavost

pre 10 godina

Verujem da ce vam taj plan biti usvojen, jer dosta njih vidi da kvalitetno radite u svom resoru. Samo napred ministrako i ne posustajte.

piskla

pre 10 godina

Verujem da ima mnogo veliki minus, i zato ne bi trebalo da nastavi po starom da radi, vec bi trebala neka reorganizacija da se uradi. Bravo Zorana,samo radite vas posao kako treba.

Zvrcky

pre 10 godina

To privatno preduzece socijalisticke partije treba razbucati i sve socijaliste najuriti. Gospodjo Mihajlovic, jedino Vi i vasi saradnici mozete stati na put tom rasipnistvu i postaviti sve na svoje mesto.

Borica 015

pre 10 godina

Gospodin Bajatović pokušava da sebe predstavi kao zaštitinika interesa Gasproma u Srbiji, a istina je da on plasiranjem priče o nekom iz vlade koji kao opstruira ugovore o "Južnom toku", želi da pridobije gospodina Milera na svoju stranu i da tu nađe zaštitu u slučaju ukoliko istražne radnje o poslovanju Srbijagasa dovedu i do njega, ali znajući da kod Vučića po pitanju korupcije kompromisa nema, taj plan Bajatoviću, siguran sam, neće uspeti.

Rodoljub

pre 10 godina

Ova Ministarka zaboravlja da je Srbijagas najvece gubitke napravio upravo u poslednjih godinu dana kada je ona resorna ministarka i bolje bi joj bilo da prestane vise sa ovom demagogijom " za sve su krivi oni pre mene" ,e pa nisu , kao sto se vidi , najveci deo od tih 1,2 milijarde evra gubitaka Srbijagas je napravio u poslednjih godinu dana kada je doticna bila ministarka i NISTA nije uradila! kao uostalom ni cela ova katastrofalna Vlada.

petar

pre 10 godina

Tolike dugove ima Srbijagas a Bajatovic ima platu 20 000 eura divota jedna nadam se da ce ministarka da izvrsi neophodne reforme i da ce da se smanje gubici u buducnosti

dobrosav

pre 10 godina

Od kada je Vučić na vlasti u Srbiji nedodirljivih više nema, pa će tako biti i u slučaju Bajatovića, ako se dokažu neke nezakonite radnje u Srbijagasu u koje je on upleten, pa ako zbog toga treba da padne vlada, neka padne, ali nedodirljivih biti neće u Srbiji, dok je na mestu koordinatora svih službi bezbednosti Vučić.

RodjaNS

pre 10 godina

Sto se tice Srbijagasa, niko ne govori da je Srbijagas vodila u proteklih nekoliko godina socijalnu politiku, spasila nekoliko propalih giganata i preuzela njihove gubitke... Sto se doticna ministarka tada nije pobunila i rekla da 10000 radnika treba da ode na ulicu... Srbijagas dosta duguje i iz razloga sto mnoga javna i drzavna preduzeca duguju Srbijagasu za ne izmirene obaveze, a tesko je nekoj skoli ili bolnici iskljuciti gas u toku zime... Ministarka Mihjlovic ocigledno zeli da dobije na znacenju i da poveca sebi cenu u buducim sukobima unutar SNS, pa priprema teren...

Nenad 022

pre 10 godina

Zorana Mihajlović je jedan od najboljih ministara u vladi Srbije. Potezi ministarke poput besplatne određene količine struje i gasa socijalno ugroženima, kao i oprost kamate na strujne dugove su pokazatelj da vlada želi da pomogne ljudinma da isplate makar osnovni dug, ako već ne mogu i kamatu, koja je kod nekih dužnika i premašila osnovni dug.

poznavaoc

pre 10 godina

Ova k'o grlom u jagode. Jadnica i ne zna u sta se upusta. Mladja je koristi kao isturenog napadaca jer ne sme rusima a da kaze. Ovo je cista demagogija i ne znanje kako ovaj svet funkcionise, ubrzo ce da sazna. Isto kao sto je htela do promeni ugovor izmedju srbije i rusije i tomu opasno osramotila u moskvi. Srbijagas jesnim potezom taj gubitak moze da vrati i to ce da uradi u naredna. 3 meseca, zato ona i pokusava da to odradi sada! Neko je apomenuo TS naravno tu se niata ne dira jer je deal napravljen, tu kada bi se zagrebalo od draska petrovica pa do branka radujka i vlade lucica sve bi morali hapsiti a onda bi to povuklo mnoge u jamu! To niko ne sme da dirne kao ni lutriju srbije...

Putnik

pre 10 godina

Poznato je kako je Srbijagas ostao bez trzista i zasto i to preduzece treba da propadne. Ali nije mi jasno kako da jos niko ne pominje Telekom Srbija i takodje poteze poslovodstva i RATEL-a (drzava) koji idu na ruku konkurenciji. To sto se prikazuje dobitak ne znaci da jeste, Da li se neko danas uopste seca zasto Austrijanci nisu hteli da kupe ovu "najbolju" kompaniju za male pare, vec su dali tada zaista realnu vrednost. Nije vise bitno ko je pokrenuo otkrivanje pljacki, samo da molimo Boga da se ne stane.

draginja

pre 10 godina

Ministarka Mihajlović je u pravu kada traži ispitivanje poslovanja Srbijagasa, jer je nelogično da Srbijagas ne posluje profitabilno, već je još i gubitaš. Šta je razlog tako lošeg poslovanja treba ispitati, i tu ne sme da bude zaštićenih.

kikota

pre 10 godina

Naravno da treba ispitati poslovanje svih javnih preduzeća, pa i Srbijagasa, i ako se utvrde neke nezakonite radnje, ništa gospodina Bajatovića, pa ni članstvo u stranci vladajuće koalicije neće spasiti od ogovornosti.

Marcco

pre 10 godina

S obzirom da je Srbijagas izgubio 30% trzista da je pri tome u minusu preko milijardu evra, dda li to znaci da je to neko drugo preduzece u minusu 300m evra? Ili je mozda to drugo preduzece ili vise njih I te kako pozitivno! Eto teme za novine ako neko uopste zeli (sme) da pise o tome dok je Bajatovic tu gde jeste pri tome ne mislim samo na firmu vec I na partiju.

obrad

pre 10 godina

Ništa Bajatovića neće zaštititi, pa ni očigledno dobri odnosi sa direktorom Gasproma, gospodinom Milerom, od odgovornosti, ukoliko se pokaže da je u poslovanju Srbijagasa bilo nezakonitih radnji.

Šoić

pre 10 godina

Princip rada Srbijagasa je bezobrazno kriminalan.Oni mogu da rade i danas šta hoće, a u isto vreme njih ne može da kontroliše niko (finansije, kvalitet gasa-kcal, partijsko rukovođenje i sl.)Daju cenu gasa od 22 dinara preduzećima gde su ubacili SPS rukovodstvo, a razliku do 32 din/m3 plaćaju građani (i do 52 din).Država još uzme 8% poreza i svima je lepo osim krajnjim potrošačima koji ne mogu da se ugreju, a sat samo okreće i broji m3 vazduha sa tragovima gasa.

Kada bi dobili konkurenciju (TNG cisterne iz emirata, norveški ili alžirski gas, ne bi se tako svinjski ponašali.

U konkretnom slučaju, kurta hoće da zameni murtu, a na kraju će imati još veću političku administraciju i dupla drp preduzeća.To će ubuduće moći da plaćaju samo budale.

neprikosnoveni Bajatovic sin Bajazita

pre 10 godina

smena i istrazne radnje za privredni kriminal to je za Bajatovica. Dugovi su nastali nenormalnom cenom koju je Srbijagas placao u nabavci cerkama kompanijama kao i ulazak u posrnule gubitase koje je bilo bolje pustiti niz vodu. Cena gasa je kod nas previsoka kad pogledate cene gasa po evropi. kvalitet je ocajan mesa se sa domacim gasom koji je niske kaloricne vrednosti cak se mesa sa ko zna cime jos jer prosto on nema energetsku vrednost koju ima. Isti slucaj je i sa propanom koji se puni u cisterne i koristi samo za grejanje Prosle godine nisam mogao da zagrejem kucu a potrosio sam 2000 evra na smrzavanje. Ove grejne sezone malo je bolji bio kvalitet ali on kao najcistiji energent vise nema racunice da se uzima . Dosao je do 96 din po litri sto je previse jer neki pametnjakovic iz nove vlasti je smislio da ubaci akcizu od 36 dinara pa je time postao preskup. Taj neki pametnjakovic je pomislio da neko to moze da koristi za kola ( preskupo je staviti sistem na propan u kola a i motori ne podnose cist skoro cist propan i brzo stradaju ) Zemni gas prolazi kroz ulicu nemam interes da se ukacim jer ne zelim da placam neke prikljucke itd jer to u svetu ti daju dzabe da bi koristio. Na kraju uzeo sam skoro pet klima ugradio grejace u njih dodao jos dva el brojila i necu uci u crvenu zonu preko zime i grejacu se za mnogo manje para

Plebs

pre 10 godina

kad bi bajatovic primao platu shodno ucinku, odavno bi hodao okolo umotan u frotir i hranio bi se na kontejneru.

ova firma najbolje pokazuje kolike smo mi ovce. ne treba se zavaravati da smo svesni svoje gradjanske uloge i snage.

markić

pre 10 godina

Naravno da je dobila pozitivna mišljenja od svih kad radi dobar posao! Samo napred! A gospodina Bajatovića će nekako već skinuti sa upravljačkog mesta Srbijagasa! Do sad je ministarka energetike sve radila kako treba, nema sumnje da je i ova odluka odlična, prevashodno za energetiku, Srbiju i njene grajdane!

aleksandar grozni

pre 10 godina

A uzimanje novaca za predizbornu kampanju,ne racunate?.Valjda na to imate pravo naravno sve ce to narod platiti.A navodnog gubljenja trzista pa nemislite valjad da su svi spremni da kroz cenu gasa finansiraju SPS i ostale parazite?.

Diona

pre 10 godina

Srbijagas nije znao da posluje. Direktor Dušan Bajatović mora da podnese ostavku na mesto direktora. Ministarstvo energetike bi moralo da ostvari punu kontrolu u ovom preduzeću. Gasovod Južni tok je veliki strateški projekat koji će omogućiti da Srbija pokrene privredu, proizvodnju i industriju. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

bosa

pre 10 godina

Bajatović se grdno vara ako misli da će ga to što je blizak rusima zaštititi od odgovornosti, jer on očigledno nije ozbiljno shvatio reči Vučića da u Srbiji nema nedodirljivih. Ako je Bajatović izvršio neke nezakonite radnje ništa ga neće zaštititi da za te radnje odgovara.

milan

pre 10 godina

Srbijagas je na prvom mestu izgubila trziste zato sto je politika duboka zarila svoje kandze u njeno poslovanje. Na lokalu se pozicije direktora od pamtiveka pa i ova nova vlast to isto radi, deli po politickoj osnovi a ne po sposobnosti a to cak i mala deca znaju bez znanja nema rezultata tj. prelaznih ocena. I zato samo jedna reforma koja bi sve one koji sem plus-minus nesto vise znaju iz ekonomije zamenula za ekonomiste, strucnjake a ne partijske figure.

džora

pre 10 godina

Indikativno je u danima kada ministarka Zorana Mihajlović sa pravom traži da se ispita poslovanje Srbijagasa na čijem je čelu Bajatović, do Rusa stiže informacija da neko koči projekat „Južni Tok“, pa se postavlja pitanje da tu priču Rusima nije servirao upravo Bajatović sa ciljem da se istražne radnje koje vode prema njemu zaustave.

Simka

pre 10 godina

Dobro je da je ministarka pokrenula resavanje ovog preduzeca jer dosada niko nije reagovao. Odavno su poznati ogromni gubici u Srbijagasu i pored tih saznanja direktor je i dalje Dusan Bajatovic sa ogromnom platom i ogromnim gubicima po preduzece.

Последња нада

pre 10 godina

Бројеви не лажу и они су најбољи показатељ како и на који начин се управљало предузећем које је од виталног значаја за државу. Нешто се неспорно мора мењати, е сад време ће показати да ли је предложено реструктуирање бити право решење.