Sreda, 01.05.2013.

15:11

Nećemo dozvoliti da nam izbrišu KiM

Nećemo dozvoliti da nam izbrišu Kosovo, poručio je u Jerusalimu predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ali je dodao da Srbija želi dogovor sa kosovskim Albancima.

Izvor: Tanjug

Neæemo dozvoliti da nam izbrišu KiM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 10 godina

Србија је сада у тешкој ситуацији из које може изаћи мудрошћу, радом и памети.

Acko

pre 10 godina

Државни врх је показао мудрост и сталоженост у решавању питања Косова. Ратовање, инат или било шта слично томе били би погубни за Србију.

brankooo

pre 10 godina

Za pohvalu odlucnost naseg drzavnog vrha... Sklopili su sporazum koji je dobar za Srbiju, ali nisu popusstili u svojim zahtevima.

Sneza

pre 11 godina

Dajte sad malo podrske ljudima koji se bore za Srbiju, ako su u prilici da rese probleme treba im biti vetar u ledjima a ne kocnica.

novica

pre 11 godina

Politika DSS-a koja kaže da treba pekinuti razgovore oko Kosova je potpuno „samoubilačka“, jer dok god razgovaramo imamo šansu da popravimo položaj Srba na Kosovu, ako odustanemo od razgovora, gubimo sve.

gordan

pre 11 godina

Ako se Srbi na severu Kosova budu ponašali neodgovorno, i inatili sa međunarodnom zajednicom, vrlo lako mogu izgubiti i ono što su ovim pregovorima dobili.

bataSMraka

pre 11 godina

Sporazum koji je potpisan treba sto pre poceti da se sprovodi jer nam je to sada jedina i najveca sansa da izgradimo bolju poziciju da sacuvamo sto je nase

A posle mene potop

pre 11 godina

@Qwerty.
Kosovo će postati pridruženi član GS UN, čim o tome odluće SAD, naravno, u zavisnosti od ishoda "Briselskih razgovora" i ukoliko Srbija i dalje bude odbijala da prizna "nezavisnost Kosova"?!
A to nema nikakve veze sa Vukom Jeremićem, koji je na čelu Generalne skupštine UN samo do juna o.g. i zato što je zapretio da to može da se desi "samo preko njega mrtvog"?!

kaja

pre 11 godina

Referendum ne bi baš bio dobrodošao u ovom momentu. Međutim, i ako bude održan, ne sumnjam da će pokazati da Vučić i Nikolić za prihvatanje ovog kompromisnog rešenja imaju veliku podršku građana, jer je građanima jasno da Srbija nije mogla da izvuče više u ovim pregovorima, a takođe i da je građanima jasno da je Srbija morala da reši pitanje Kosova, i da nastavi proces evrointegracija, jer samo kao član EU Srbija može ekonomski da ojača, i da konačno krenemo sa ovog dna na kome smo već 20-tak godina.

valerija

pre 11 godina

Koštunica iz Beograda, a Dodik iz Banjaluke, pružaju punu podršku Srbima na severu Kosova, i obećavaju da će u slučaju ukoliko Tači, uz prećutno odobrenje Amerikanaca, sprovede neku vrstu "Kosovske Oluje", istog momenta napisati saopštenje u kojem će oštro osuditi ovakvo ponašanje Tačija i Amerike.

TorbicaDRAGAN

pre 11 godina

Naravno da cemo nastaviti da se borimo mirnim putem i sporazumima. Predsednik Nikolic je velik patriota i ima podrsku naroda Srbije

ljubica

pre 11 godina

Bilo koje rešenje da se postiglo u vezi Kosova, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu ne bi bili zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom nije prezadovoljan ni Vučić, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga mislim da je državni vrh uspeo da izvuče pregovorima, jer se drugačije i ne može, maksimalno koliko je u ovom trenutku moglo da se izvuče za Srbiju i Srbe na Kosovu.

CikaZIKA

pre 11 godina

Kosovo je sastavni deo Srbije i institucije naseg naroda na teritoriji Kosova su medjunarodno priznate, a pored toga oruzane snage Albanaca ne mogu da se nadju na teritoriji gde vecinski zive Srbi. Deo zasluge za ove povoljne cinjenice svakako ima gospodin Nikolic

prća

pre 11 godina

Referendum je, sa jedne strane, gubljenje vremena i energije, jer se već zna da bi većina građana bila za prihvatanje ovog sporazuma. Međutim, sa druge strane, DSS i Srbi sa severa Kosova će ukoliko ne bude referenduma to koristiti da narednih 100 godina pričaju kako narod nije rekao svoje, već su to umesto naroda uradili Vučić, Nikolić i Dačić.

Obrad

pre 11 godina

Mislim da je bila mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju je Srbija popustila, a na nekom je i dobila više.

Qwerty

pre 11 godina

"Status Kosova nije rešen, i bitno je da Kosovo bez obzira koliko ga zemalja prizna neće moći biti član UN, dokle god Rusija i Kina podržavaju Srbiju."
(milijana, 1. maj 2013 19:03)

Stalno potenciram da se ne iznose neproverene tvrdnje. Ako zbog ovog sporazuma iz Brisela krene novi talas priznanja, pa taj broj drzava predje polovinu (od 192), tada Kosovo moze postati PRIDRUZENI clan u Generalnoj skupstini UN, a to se vetoom ne moze spreciti. Naravno, to se ne moze desiti dok predsedava Vuk Jeremic, ali posle toga - svakako.

KINEZ

pre 11 godina

Mislim da sad ko god da je i malo iskren ne može reći da Nikolić ima i malo nameru da prizna Kosovu i Metohiju. Da se celokupna sadašnja politika Srbije svodi samo na dogovor sa Albancima bez dizanja tenzija i na obostrano poštovanje, jer život moramo nastaviti zajedno, nikako sami.

DraganTORBICA

pre 11 godina

Cela sramotna kampanja koja se svodi na prikazivanje predsednika Nikolica kao izdajnika, koju sprovodi SRS o kojoj je narod rekao svoje, je velika laz koju narod Srbije nece prihvatiti. Nikolic ce svakako uraditi sve kako bi Kosovo ostalo deo nase zemlje

MICI

pre 11 godina

SNS aktivista, po zadatku ostavlja komentare. Jadno i bjedno, zamislite sta ce da radi po naredbi kada poraste.
(Dadara, 1. maj 2013 19:17)
paranoja, a?

борџија

pre 11 godina

Коментари са толико патетике и снисходљивости према "идолима" политичарима,немам коментара...

Glavni arhivator

pre 11 godina

Samo uz ovako jasan i siguran stav, i bez nepotrebnog raspirivanja mrznje, mozemo da postignemo nesto i da podignemo nas rejting u svetu.

klepac

pre 11 godina

Dobro je što je prihvaćen predlog Srbije o formiranju Zajednice Srpskih Opština. Takođe, veoma bitno je što ta Zajednica Srpskih Opština ne obuhvata samo 4 opštine na severu Kosmeta, več i brojne srpske enkalave južno od Ibra. Srbija je utvrdila koji je to minimum nadležnosti koje ta Zajenica Srpskih Opština mora da ima da bi se mogli zaštititi Srbi na Kosmetu, i od tog minimuma nije odstupala, ni po cenu datuma. Za svoje držanja tokom ovih teških pregovora Nikolić, Vučić i Dačić zaslužuju samo pohvale.

Laza Kamikaza

pre 11 godina

Ne dozvoljavamo da nam izbrisu Kosovo samim tim sto smo pregovarali sa Tacijem ,sto smo postigli ovaj sporazum koji nije sjajan,ali nama u ovom trenutku odgovara vise nego Albancima...Vidi se trud i pomak,to je najbitnije.

krug dvojke

pre 11 godina

@pera resenje kosmetskog cvora je za politicare. ja ukazujem samo na bezosecajnost i zluradost prema svojem koja je postala dominantna u ovom narodu. koliko god lose bilo nama u ostatku srbije, kosovskim srbima moze da bude samo jos gore i to je jedina realnost i konstanta.

milijana

pre 11 godina

Status Kosova nije rešen, i bitno je da Kosovo bez obzira koliko ga zemalja prizna neće moći biti član UN, dokle god Rusija i Kina podržavaju Srbiju. Bivši britanski ambasador je rekao pre neki dan da će Kosovo imati sudbinu Palestine, jer će veoma teško biti član UN.

Kus-kus

pre 11 godina

Zaista je zalosno to sto smo nejedinstveni i sto se toliko osporava ovaj sporazum koji nije savrsen,ali je dobar u ovom trenutku i bolji od onog sto su Srbi imali do sada.

Persefona

pre 11 godina

Niko se od nase vlasti nije odrekao Kosova,ono je protivpravno uzurpirano.svaka cast ljudima na vlasti koji se ovoliko i na ovakav miran nacin bore za njega.

marisol

pre 11 godina

Mislim da će ovim sporazumom u budućnosti Srbija dobiti dosta. Danas smo imali situaciju da nam je Kosovo klizilo pod nogama a mi smo bili nemoćni da išta učinimo.

evgenija

pre 11 godina

I u interesu Srba na Kosovu je bilo da se dođe do kompromisa oko Kosova, i da Srbi na Kosovu dobiju institucije koje će biti priznate i od EU, i koje će moći da zaštite prava Srba na Kosovu.

Dadara

pre 11 godina

Konačno da postoji razum i da se neki problemi riješavaju mirnom i razboritom glavom. Sve pohvale za nastojanje vlade da izgladi odnose sa svima.
(Denis, 1. maj 2013 18:54)

SNS aktivista, po zadatku ostavlja komentare. Jadno i bjedno, zamislite sta ce da radi po naredbi kada poraste.

reči pa dela

pre 11 godina

Predsedniče pređite sa reči na dela,klonite se EU utopije.Samo tako ćemo spasiti Kosovo,kada ne budemo ometani od EU u ekonomskoj sferi.

Nikolina

pre 11 godina

Svi smo posebno osetljivi na temu Kosova, ali dosta je više odugovlačenja sa tim pregovaranjem, Srbija ima još dosta problema kojima se treba ozbiljno pozabaviti.

Denis

pre 11 godina

Konačno da postoji razum i da se neki problemi riješavaju mirnom i razboritom glavom. Sve pohvale za nastojanje vlade da izgladi odnose sa svima.

pera

pre 11 godina

@krug dvojke

Ne zivim, tacno. Ali stalno cujem koliko im je tesko, turobno, itd. Ali svi zivimo u Srbiji i svi znamo kako je ziveti sa platama od dve marke, restrikcijama struje, jednim drzavnim medijem, redovima za bazicne potrepstine. Tako da mogu da saosecam. Ali sta je resenje. Vase resenje bi valjda bilo da drzava Srbija opet udje na Kosovo? Jer mimo toga ja ne vidim kako se to stanje dole moze popraviti. Inace, da li se ono nesto posebno popravilo trenutnom politikom, ili politikom poslednjih deset godina? Toliko dobro ih stitimo da je pogrom napravljen. Kad vec ne mozemo ovima dole, daj da bar pomognemo ljudima koji su u ostatku Srbije, i kojima takodje nije bas banja svaki dan.

Kerefeka

pre 11 godina

Ne odricemo se i nikad necemo Kosova iako neki ovu vlast nazivaju izdajnickom.A zasto?!Zato sto se po prvi put zeli resiti ovo kompleksno pitanje i zato sto se prvi put nesto desava?Nije bitno cija je sve ovo zasluga,bitno je da Srbi sa KIM-a zive bezbednije i koliko-toliko bolje.

wvw

pre 11 godina

@isti smo, goran, zoran, stojan, boban itd.
Dirljiv je tvoj pokusaj spinovanja ali moras da se dogovoris prvo sam sa sobom sta uopste hoces jer u prvom delu tvrdis kako Madzari smatraju da Vojvodina zauvek pripada Madzarskoj a u drugom delu da su Madzari prihvatili da su ostali bez Vojvodine i da Vojvodina vise nije deo Madzarske.
P.S. Albanska otadzbinska uprava za muljanje i spinovanje bas svakog prima u svoje redove, iako, ovaj sns jugend je jos smesniji.

Lunatic

pre 11 godina

Ne znate vi kolika ce sramota ostati zapisana u istoriji, Gde se jedan narod bez borbe odrekao svetog dela svoje otadzbine. Ima jedna pametna izreka koju sam cuo iz Severne Koreje: "Pedalj nase zemlje, vazniji je od 1000 nasih zivota"

goran

pre 11 godina

@kapdbeafasz.
Mislim da je nick @isti smo potpuno u pravu.

Sa druge strane JADNO je da ti, u svojoj nemoci nalazis gramaticke greske, ali samo u njegovom postu, a pre njegovog procitao si jos more komentara ali posto su oni pozitivni njihove gramaticke greske ti nisu smetale.
Imas na netu more siteova koje se bave isljucivo gramatkom.
Od srca ti ih preporucujem jer ces u protivnom i sanjati nekakve 'albanske spinere' - postace ti nocna mora.

kapdbeafasz...

pre 11 godina

@goran

A ti si kao neki advokat dotičnog lika ili braniš svoj jadnjikavi komentar i prizemnu zamenu teza potpisujući se drugim nadimkom? Preporučujem tebi i tvom "drugaru" da prvo završite srednju školu, naučite osnovne stvari iz istorije pa tek onda krenite sa honorarnim spinovanjem. I gazde će biti zadovoljnije.

In medias res

pre 11 godina

Ne treba Kosovo da zaboravimo,ali je vreme da se i tom problemu stane na put.ne moze se uvek energija Srbije trositi samo na to.Imamo mi jos problema.

Mladjan

pre 11 godina

Ne samo da necemo dozvoliti da nam otmu Kosovo vec ne smemo to da uradimo, zaista smo narod koji ima jako bogatu istoriju, znam da je njima tesko to da prihvate, ali to je realnost, ostacemo i opstacemo!!!

Antonio Vivaldi

pre 11 godina

Kosovo je svima u Srbiji bitno,ali sve ovo predugo traje.Sada,kada je konacno na pomolu resenje problema,neki se trude da to sprece.Pa,kakav smo mi to narod?!Da li mozemo jednom da se ujedinimo?!

Apache

pre 11 godina

@Kakvi komunisti!? Pa prvo je veliki srbin Slobodan Milosevic unistio sve srpsko u ime srpstva pa su onda dosli fini ljudi demokrate i sve pokrali u ime srbije i borbe protiv komunizma, a sada si i ti dipl. gospodine poceo da igras na tu kartu... Eh da nam je komunizma i golog otoka svi redom biste tucali kamen... Ti, Vucko, Ceda, Djilas, Dinkic, Gosn Premijer pa cak i pokojni premijer Djindjic bi ostao ziv jer bi tucao kamen i dan danas, a mi Srbi bi se kupali u Hrvatskoj na moru, isli svaki vikend na kafu u trst i mogli da priustimo deci da idu na ekskurzije... Sram da vas bude sve zajedno
(Valke, 1. maj 2013 17:21)

Mislim da vam je komentar blago rečeno nepristojan, naročito opaska o Đinđiću. Muka mi je od ovakvih izvrtvanja činjenica. Trst kažete, eh u kom svetu vi živite!!

Veton

pre 11 godina

@goran

Vas par dezurnih albanskih aktivista ste zaista teska komedija. Da vas nema trebalo bi vas izmisliti da ovde zabavljate prisutne.

kapdbeafasz...

pre 11 godina

@isti smo
Hoćete li vi albanski spineri prestati da pišete "MadZarska"? Da li kapirate da sav taj vaš "trud" postaje kontraproduktivan smešnim pravopisom i još smešnijim paralelama? Na kraju neće biti ništa od honorara.

Maja

pre 11 godina

Ja zivim na Kosovu i Metohiji i uzasnuta sam razmisljanjem ljudi iz centralne Srbije i Vojvodine, niko ne zna koju su zrtvu ljudi podneli da bi sacuvali bar sever Kosova na kom inace zivi vise od 90 posto Srba. Jadno je to kad Srbija priznaje Kosovo za drzavu, dok veci deo drzava Ujedinjenih nacija negiraju postojanje kosovske drzave.

krug dvojke

pre 11 godina

@maja draga majo moju podrsku imate ako je za utehu. sraman je nedostatak empatije za sopstveni narod koji se neguje u zemlji srbiji.

MUKNAVI

pre 11 godina

Nisu nam izbrisali ni Hilandar,eno ga u Grckoj,imamo tamo Manstire kao i na Kosmetu koje je preslo u ruke Albanaca a finalisano,tacno posle sto godina, za vreme tvoje,cica Tomo,"vladavine".

dojčilo

pre 11 godina

Najlakše bi Nikoliću i Vučiću bilo da, kao što su to radili Borko Stefanović i Boris Tadić, jednu priču pričaju narodu, a drugu evropskim liderima, pa da kada dođu sa pregovora pričaju da su dogovorili jedno, a na kraju se, kao u slučaju dogovora o graničnim prelazima, ispostavi da je dogovoreno rešenje koje je mnogo lošije za Srbe na Kosovu, nego što je to tvrdio Borko Stefanović.

Valke

pre 11 godina

Kakvi komunisti!? Pa prvo je veliki srbin Slobodan Milosevic unistio sve srpsko u ime srpstva pa su onda dosli fini ljudi demokrate i sve pokrali u ime srbije i borbe protiv komunizma, a sada si i ti dipl. gospodine poceo da igras na tu kartu... Eh da nam je komunizma i golog otoka svi redom biste tucali kamen... Ti, Vucko, Ceda, Djilas, Dinkic, Gosn Premijer pa cak i pokojni premijer Djindjic bi ostao ziv jer bi tucao kamen i dan danas, a mi Srbi bi se kupali u Hrvatskoj na moru, isli svaki vikend na kafu u trst i mogli da priustimo deci da idu na ekskurzije... Sram da vas bude sve zajedno

jocika

pre 11 godina

jedna informacija za dipl. Nikolić Tomislava (a on nek proveri lako je...): u udžbeniku za VI razred osnovne škole, izdatog od strane srpskih prosvetnih vlasti piše da su Albanci starosedeoci i da su bili tu, na prostoru balkana pre nego što su naši preci u 6 i 7 veku došli... naravno , to ne znači da sad treba da sve vrate na staro stanje odnosno proteraju i poruše ono malo srpskog što je tamo ostalo...

Logic

pre 11 godina

"... Za nas je svaka mantija sveta." Eh, prokleti jezik, precizan je, al' opet i hirovit, jer ista reč može da obeleži različite pojmove. "mantija" nije zajednička reč za sve verske odežde (ako ne znaš pravu reč, upotrebi nekoliko da objasniš svoju misao!), ali "mantija" označava i jelo, koje neke srpske domaćice radije zovu "pituljice" da bi izbegle asocijaciju na pravoslavnu svešteničku odeždu.

Qwerty

pre 11 godina

"ako ne uspemo da se dogovorimo, nema srece ni za nas ni za njih. Protivnici sporazuma su zapravo protivnici mira."
(Vera, 1. maj 2013 15:18)

Jel znas ti onu izreku - pustio bih ja njega, al nece on mene?! E, tako ti je i ovde, oni nece sa nama.

"Dosadni ste više."
(Uši mi otekle, 1. maj 2013 15:18)

Kome je dosadno Kosovo, ima Farmu i Velikog brata, pa nek se time zanima.

"Nece niko nista da izbrise. Bice Kosovo tamo gde je uvek bilo. Bice i Srba, samo ce drugu himnu pevati, i imati razlicit pasos i zastavu od nase. Jel to tako strasno?"
(Pera, 1. maj 2013 15:20)

Strasno je sto ce zbog toga Srbi postepeno napustati Kosovo. Ovaj sporazum ce imati takvu posledicu, svidelo se to nama ili ne.

"istorija uvek da svoj sud."
(Alfa S, 1. maj 2013 15:51)

Nece biti, istoriju pisu pobednici.

Pametnjaković

pre 11 godina

Na žalost postaje više nego očigledno da je ceo konflikt iskonstruisan i naša ®Politička Elita Srbije™ ima višedecenijski dil sa zapadnim masonima. Isti model se koristi svaki put. Prvo se zavade dve strane, onda se finansira ubijanje ljudi, prodaje im se i oružje, obrću se pare, onda se pojave mirotvorci, isti oni koji su profitirali od konflikta, i onda narod kome je dosta stradanja i svega pristane na kompromise i sporazume.

Licemeri neopevani !!!

pre 11 godina

Puno stvari ne znam, ali jednu znam. Da je Tadić pobedio na predsedničkim izborima i da je Dačić i dalje ostao u koaliciji sa DS-om, ti i Vučić bi digli pola Srbije na noge da su potpisali ISTI OVAJ SPORAZUM sa Tačijem, proglašavajući ih najvećim srpskim izdajnicima. Ne bi moglo da se živi od vas koliko bi bili protiv.

krug dvojke

pre 11 godina

@pera vi verovatno ne zivite,uostalom kao ni ja, u kosovu i metohiji pa ne mozete da shvatite koliko je to strasno srbima. ne mogu ni ja, ali prihvatam da se boje i da im je uzasno. strasno je pero, mnogo je strasno i to ne zbog duplih plata, sverca ili neplacanja pdv-a.

isti smo

pre 11 godina

"KiM će uvek biti Srbija i deo Srbije, to je neosporno, niko se ne odriče Kosova,jednostavno moramo nastaviti dalje otvoreni za kompromise i dogovore, nije pametno donositi odluke bazirane na sećanjima i emocijama iz prošlosti.
(Ivana, 1. maj 2013 15:17) "
--------------------------------------

Na potpuno isti nacin razmisljaju i Madzari koji i dan danas, skoro 100 godina nakon kapitulacije Madzarske tvrde da ce Vojvodina uvek biti Madzarska.
Nazalost u oba slucaja, istina je drugacija, tj. Madzari su se pomirili sa gubitkom Vojvodine, a mi sa gubitkom Kosova.

pitagora

pre 11 godina

U redu, u redu, ono što je Nikolić rekao znali smo i pre njegovog odlaska - jer je to isto do sada nebrojeno puta izjavio. Zbog toga nije morao da putuje tamo, jer je i njegovim domaćinima sve to sasvim sigurno poznato. Mnogo više me interesuje da li je (i šta je) neko od tamošnjih političara izjavio.

Ivana

pre 11 godina

KiM će uvek biti Srbija i deo Srbije, to je neosporno, niko se ne odriče Kosova,jednostavno moramo nastaviti dalje otvoreni za kompromise i dogovore, nije pametno donositi odluke bazirane na sećanjima i emocijama iz prošlosti.

Alfa S

pre 11 godina

Naravno da Srbi nikada neće moći da izbrišu Kosovo.Na našu veliku žalost u prošlosti su činjene velike greške na štetu Srba.Da li slučajno ili namerno,istorija uvek da svoj sud.

Pera

pre 11 godina

Nece niko nista da izbrise. Bice Kosovo tamo gde je uvek bilo. Bice i Srba, samo ce drugu himnu pevati, i imati razlicit pasos i zastavu od nase. Jel to tako strasno?

Vera

pre 11 godina

"Predsednik Srbije je naveo da ni Srbiji nije lako da se dogovori sa Albancima, ali da to mora jer živimo na istom prostoru."

Ovo je sustina, delimo isti prostor i ako ne uspemo da se dogovorimo, nema srece ni za nas ni za njih.
Protivnici sporazuma su zapravo protivnici mira.

Марко

pre 11 godina

Требало се одавно деловати како не би дошло до овога. Ја се искрено зачудио како су успели и ове четири општине да оставе макар на концу.

djordje

pre 11 godina

Komunizam je Tomo doneo sve ono što je izgrađeno a vi ste uništili i sada ne možete ni da ga prekrečite a kamoli da stvorite tako nešto ponovo.

Pera

pre 11 godina

Nece niko nista da izbrise. Bice Kosovo tamo gde je uvek bilo. Bice i Srba, samo ce drugu himnu pevati, i imati razlicit pasos i zastavu od nase. Jel to tako strasno?

Vera

pre 11 godina

"Predsednik Srbije je naveo da ni Srbiji nije lako da se dogovori sa Albancima, ali da to mora jer živimo na istom prostoru."

Ovo je sustina, delimo isti prostor i ako ne uspemo da se dogovorimo, nema srece ni za nas ni za njih.
Protivnici sporazuma su zapravo protivnici mira.

djordje

pre 11 godina

Komunizam je Tomo doneo sve ono što je izgrađeno a vi ste uništili i sada ne možete ni da ga prekrečite a kamoli da stvorite tako nešto ponovo.

Licemeri neopevani !!!

pre 11 godina

Puno stvari ne znam, ali jednu znam. Da je Tadić pobedio na predsedničkim izborima i da je Dačić i dalje ostao u koaliciji sa DS-om, ti i Vučić bi digli pola Srbije na noge da su potpisali ISTI OVAJ SPORAZUM sa Tačijem, proglašavajući ih najvećim srpskim izdajnicima. Ne bi moglo da se živi od vas koliko bi bili protiv.

Ivana

pre 11 godina

KiM će uvek biti Srbija i deo Srbije, to je neosporno, niko se ne odriče Kosova,jednostavno moramo nastaviti dalje otvoreni za kompromise i dogovore, nije pametno donositi odluke bazirane na sećanjima i emocijama iz prošlosti.

jocika

pre 11 godina

jedna informacija za dipl. Nikolić Tomislava (a on nek proveri lako je...): u udžbeniku za VI razred osnovne škole, izdatog od strane srpskih prosvetnih vlasti piše da su Albanci starosedeoci i da su bili tu, na prostoru balkana pre nego što su naši preci u 6 i 7 veku došli... naravno , to ne znači da sad treba da sve vrate na staro stanje odnosno proteraju i poruše ono malo srpskog što je tamo ostalo...

isti smo

pre 11 godina

"KiM će uvek biti Srbija i deo Srbije, to je neosporno, niko se ne odriče Kosova,jednostavno moramo nastaviti dalje otvoreni za kompromise i dogovore, nije pametno donositi odluke bazirane na sećanjima i emocijama iz prošlosti.
(Ivana, 1. maj 2013 15:17) "
--------------------------------------

Na potpuno isti nacin razmisljaju i Madzari koji i dan danas, skoro 100 godina nakon kapitulacije Madzarske tvrde da ce Vojvodina uvek biti Madzarska.
Nazalost u oba slucaja, istina je drugacija, tj. Madzari su se pomirili sa gubitkom Vojvodine, a mi sa gubitkom Kosova.

Laza Kamikaza

pre 11 godina

Ne dozvoljavamo da nam izbrisu Kosovo samim tim sto smo pregovarali sa Tacijem ,sto smo postigli ovaj sporazum koji nije sjajan,ali nama u ovom trenutku odgovara vise nego Albancima...Vidi se trud i pomak,to je najbitnije.

DraganTORBICA

pre 11 godina

Cela sramotna kampanja koja se svodi na prikazivanje predsednika Nikolica kao izdajnika, koju sprovodi SRS o kojoj je narod rekao svoje, je velika laz koju narod Srbije nece prihvatiti. Nikolic ce svakako uraditi sve kako bi Kosovo ostalo deo nase zemlje

milijana

pre 11 godina

Status Kosova nije rešen, i bitno je da Kosovo bez obzira koliko ga zemalja prizna neće moći biti član UN, dokle god Rusija i Kina podržavaju Srbiju. Bivši britanski ambasador je rekao pre neki dan da će Kosovo imati sudbinu Palestine, jer će veoma teško biti član UN.

klepac

pre 11 godina

Dobro je što je prihvaćen predlog Srbije o formiranju Zajednice Srpskih Opština. Takođe, veoma bitno je što ta Zajednica Srpskih Opština ne obuhvata samo 4 opštine na severu Kosmeta, več i brojne srpske enkalave južno od Ibra. Srbija je utvrdila koji je to minimum nadležnosti koje ta Zajenica Srpskih Opština mora da ima da bi se mogli zaštititi Srbi na Kosmetu, i od tog minimuma nije odstupala, ni po cenu datuma. Za svoje držanja tokom ovih teških pregovora Nikolić, Vučić i Dačić zaslužuju samo pohvale.

Kerefeka

pre 11 godina

Ne odricemo se i nikad necemo Kosova iako neki ovu vlast nazivaju izdajnickom.A zasto?!Zato sto se po prvi put zeli resiti ovo kompleksno pitanje i zato sto se prvi put nesto desava?Nije bitno cija je sve ovo zasluga,bitno je da Srbi sa KIM-a zive bezbednije i koliko-toliko bolje.

Kus-kus

pre 11 godina

Zaista je zalosno to sto smo nejedinstveni i sto se toliko osporava ovaj sporazum koji nije savrsen,ali je dobar u ovom trenutku i bolji od onog sto su Srbi imali do sada.

marisol

pre 11 godina

Mislim da će ovim sporazumom u budućnosti Srbija dobiti dosta. Danas smo imali situaciju da nam je Kosovo klizilo pod nogama a mi smo bili nemoćni da išta učinimo.

Glavni arhivator

pre 11 godina

Samo uz ovako jasan i siguran stav, i bez nepotrebnog raspirivanja mrznje, mozemo da postignemo nesto i da podignemo nas rejting u svetu.

Denis

pre 11 godina

Konačno da postoji razum i da se neki problemi riješavaju mirnom i razboritom glavom. Sve pohvale za nastojanje vlade da izgladi odnose sa svima.

evgenija

pre 11 godina

I u interesu Srba na Kosovu je bilo da se dođe do kompromisa oko Kosova, i da Srbi na Kosovu dobiju institucije koje će biti priznate i od EU, i koje će moći da zaštite prava Srba na Kosovu.

Persefona

pre 11 godina

Niko se od nase vlasti nije odrekao Kosova,ono je protivpravno uzurpirano.svaka cast ljudima na vlasti koji se ovoliko i na ovakav miran nacin bore za njega.

Valke

pre 11 godina

Kakvi komunisti!? Pa prvo je veliki srbin Slobodan Milosevic unistio sve srpsko u ime srpstva pa su onda dosli fini ljudi demokrate i sve pokrali u ime srbije i borbe protiv komunizma, a sada si i ti dipl. gospodine poceo da igras na tu kartu... Eh da nam je komunizma i golog otoka svi redom biste tucali kamen... Ti, Vucko, Ceda, Djilas, Dinkic, Gosn Premijer pa cak i pokojni premijer Djindjic bi ostao ziv jer bi tucao kamen i dan danas, a mi Srbi bi se kupali u Hrvatskoj na moru, isli svaki vikend na kafu u trst i mogli da priustimo deci da idu na ekskurzije... Sram da vas bude sve zajedno

pitagora

pre 11 godina

U redu, u redu, ono što je Nikolić rekao znali smo i pre njegovog odlaska - jer je to isto do sada nebrojeno puta izjavio. Zbog toga nije morao da putuje tamo, jer je i njegovim domaćinima sve to sasvim sigurno poznato. Mnogo više me interesuje da li je (i šta je) neko od tamošnjih političara izjavio.

Qwerty

pre 11 godina

"ako ne uspemo da se dogovorimo, nema srece ni za nas ni za njih. Protivnici sporazuma su zapravo protivnici mira."
(Vera, 1. maj 2013 15:18)

Jel znas ti onu izreku - pustio bih ja njega, al nece on mene?! E, tako ti je i ovde, oni nece sa nama.

"Dosadni ste više."
(Uši mi otekle, 1. maj 2013 15:18)

Kome je dosadno Kosovo, ima Farmu i Velikog brata, pa nek se time zanima.

"Nece niko nista da izbrise. Bice Kosovo tamo gde je uvek bilo. Bice i Srba, samo ce drugu himnu pevati, i imati razlicit pasos i zastavu od nase. Jel to tako strasno?"
(Pera, 1. maj 2013 15:20)

Strasno je sto ce zbog toga Srbi postepeno napustati Kosovo. Ovaj sporazum ce imati takvu posledicu, svidelo se to nama ili ne.

"istorija uvek da svoj sud."
(Alfa S, 1. maj 2013 15:51)

Nece biti, istoriju pisu pobednici.

Maja

pre 11 godina

Ja zivim na Kosovu i Metohiji i uzasnuta sam razmisljanjem ljudi iz centralne Srbije i Vojvodine, niko ne zna koju su zrtvu ljudi podneli da bi sacuvali bar sever Kosova na kom inace zivi vise od 90 posto Srba. Jadno je to kad Srbija priznaje Kosovo za drzavu, dok veci deo drzava Ujedinjenih nacija negiraju postojanje kosovske drzave.

MUKNAVI

pre 11 godina

Nisu nam izbrisali ni Hilandar,eno ga u Grckoj,imamo tamo Manstire kao i na Kosmetu koje je preslo u ruke Albanaca a finalisano,tacno posle sto godina, za vreme tvoje,cica Tomo,"vladavine".

Dadara

pre 11 godina

Konačno da postoji razum i da se neki problemi riješavaju mirnom i razboritom glavom. Sve pohvale za nastojanje vlade da izgladi odnose sa svima.
(Denis, 1. maj 2013 18:54)

SNS aktivista, po zadatku ostavlja komentare. Jadno i bjedno, zamislite sta ce da radi po naredbi kada poraste.

Logic

pre 11 godina

"... Za nas je svaka mantija sveta." Eh, prokleti jezik, precizan je, al' opet i hirovit, jer ista reč može da obeleži različite pojmove. "mantija" nije zajednička reč za sve verske odežde (ako ne znaš pravu reč, upotrebi nekoliko da objasniš svoju misao!), ali "mantija" označava i jelo, koje neke srpske domaćice radije zovu "pituljice" da bi izbegle asocijaciju na pravoslavnu svešteničku odeždu.

krug dvojke

pre 11 godina

@pera vi verovatno ne zivite,uostalom kao ni ja, u kosovu i metohiji pa ne mozete da shvatite koliko je to strasno srbima. ne mogu ni ja, ali prihvatam da se boje i da im je uzasno. strasno je pero, mnogo je strasno i to ne zbog duplih plata, sverca ili neplacanja pdv-a.

kapdbeafasz...

pre 11 godina

@isti smo
Hoćete li vi albanski spineri prestati da pišete "MadZarska"? Da li kapirate da sav taj vaš "trud" postaje kontraproduktivan smešnim pravopisom i još smešnijim paralelama? Na kraju neće biti ništa od honorara.

борџија

pre 11 godina

Коментари са толико патетике и снисходљивости према "идолима" политичарима,немам коментара...

goran

pre 11 godina

@kapdbeafasz.
Mislim da je nick @isti smo potpuno u pravu.

Sa druge strane JADNO je da ti, u svojoj nemoci nalazis gramaticke greske, ali samo u njegovom postu, a pre njegovog procitao si jos more komentara ali posto su oni pozitivni njihove gramaticke greske ti nisu smetale.
Imas na netu more siteova koje se bave isljucivo gramatkom.
Od srca ti ih preporucujem jer ces u protivnom i sanjati nekakve 'albanske spinere' - postace ti nocna mora.

Pametnjaković

pre 11 godina

Na žalost postaje više nego očigledno da je ceo konflikt iskonstruisan i naša ®Politička Elita Srbije™ ima višedecenijski dil sa zapadnim masonima. Isti model se koristi svaki put. Prvo se zavade dve strane, onda se finansira ubijanje ljudi, prodaje im se i oružje, obrću se pare, onda se pojave mirotvorci, isti oni koji su profitirali od konflikta, i onda narod kome je dosta stradanja i svega pristane na kompromise i sporazume.

Lunatic

pre 11 godina

Ne znate vi kolika ce sramota ostati zapisana u istoriji, Gde se jedan narod bez borbe odrekao svetog dela svoje otadzbine. Ima jedna pametna izreka koju sam cuo iz Severne Koreje: "Pedalj nase zemlje, vazniji je od 1000 nasih zivota"

Nikolina

pre 11 godina

Svi smo posebno osetljivi na temu Kosova, ali dosta je više odugovlačenja sa tim pregovaranjem, Srbija ima još dosta problema kojima se treba ozbiljno pozabaviti.

wvw

pre 11 godina

@isti smo, goran, zoran, stojan, boban itd.
Dirljiv je tvoj pokusaj spinovanja ali moras da se dogovoris prvo sam sa sobom sta uopste hoces jer u prvom delu tvrdis kako Madzari smatraju da Vojvodina zauvek pripada Madzarskoj a u drugom delu da su Madzari prihvatili da su ostali bez Vojvodine i da Vojvodina vise nije deo Madzarske.
P.S. Albanska otadzbinska uprava za muljanje i spinovanje bas svakog prima u svoje redove, iako, ovaj sns jugend je jos smesniji.

krug dvojke

pre 11 godina

@maja draga majo moju podrsku imate ako je za utehu. sraman je nedostatak empatije za sopstveni narod koji se neguje u zemlji srbiji.

Марко

pre 11 godina

Требало се одавно деловати како не би дошло до овога. Ја се искрено зачудио како су успели и ове четири општине да оставе макар на концу.

Alfa S

pre 11 godina

Naravno da Srbi nikada neće moći da izbrišu Kosovo.Na našu veliku žalost u prošlosti su činjene velike greške na štetu Srba.Da li slučajno ili namerno,istorija uvek da svoj sud.

pera

pre 11 godina

@krug dvojke

Ne zivim, tacno. Ali stalno cujem koliko im je tesko, turobno, itd. Ali svi zivimo u Srbiji i svi znamo kako je ziveti sa platama od dve marke, restrikcijama struje, jednim drzavnim medijem, redovima za bazicne potrepstine. Tako da mogu da saosecam. Ali sta je resenje. Vase resenje bi valjda bilo da drzava Srbija opet udje na Kosovo? Jer mimo toga ja ne vidim kako se to stanje dole moze popraviti. Inace, da li se ono nesto posebno popravilo trenutnom politikom, ili politikom poslednjih deset godina? Toliko dobro ih stitimo da je pogrom napravljen. Kad vec ne mozemo ovima dole, daj da bar pomognemo ljudima koji su u ostatku Srbije, i kojima takodje nije bas banja svaki dan.

Veton

pre 11 godina

@goran

Vas par dezurnih albanskih aktivista ste zaista teska komedija. Da vas nema trebalo bi vas izmisliti da ovde zabavljate prisutne.

reči pa dela

pre 11 godina

Predsedniče pređite sa reči na dela,klonite se EU utopije.Samo tako ćemo spasiti Kosovo,kada ne budemo ometani od EU u ekonomskoj sferi.

dojčilo

pre 11 godina

Najlakše bi Nikoliću i Vučiću bilo da, kao što su to radili Borko Stefanović i Boris Tadić, jednu priču pričaju narodu, a drugu evropskim liderima, pa da kada dođu sa pregovora pričaju da su dogovorili jedno, a na kraju se, kao u slučaju dogovora o graničnim prelazima, ispostavi da je dogovoreno rešenje koje je mnogo lošije za Srbe na Kosovu, nego što je to tvrdio Borko Stefanović.

In medias res

pre 11 godina

Ne treba Kosovo da zaboravimo,ali je vreme da se i tom problemu stane na put.ne moze se uvek energija Srbije trositi samo na to.Imamo mi jos problema.

krug dvojke

pre 11 godina

@pera resenje kosmetskog cvora je za politicare. ja ukazujem samo na bezosecajnost i zluradost prema svojem koja je postala dominantna u ovom narodu. koliko god lose bilo nama u ostatku srbije, kosovskim srbima moze da bude samo jos gore i to je jedina realnost i konstanta.

kapdbeafasz...

pre 11 godina

@goran

A ti si kao neki advokat dotičnog lika ili braniš svoj jadnjikavi komentar i prizemnu zamenu teza potpisujući se drugim nadimkom? Preporučujem tebi i tvom "drugaru" da prvo završite srednju školu, naučite osnovne stvari iz istorije pa tek onda krenite sa honorarnim spinovanjem. I gazde će biti zadovoljnije.

MICI

pre 11 godina

SNS aktivista, po zadatku ostavlja komentare. Jadno i bjedno, zamislite sta ce da radi po naredbi kada poraste.
(Dadara, 1. maj 2013 19:17)
paranoja, a?

Apache

pre 11 godina

@Kakvi komunisti!? Pa prvo je veliki srbin Slobodan Milosevic unistio sve srpsko u ime srpstva pa su onda dosli fini ljudi demokrate i sve pokrali u ime srbije i borbe protiv komunizma, a sada si i ti dipl. gospodine poceo da igras na tu kartu... Eh da nam je komunizma i golog otoka svi redom biste tucali kamen... Ti, Vucko, Ceda, Djilas, Dinkic, Gosn Premijer pa cak i pokojni premijer Djindjic bi ostao ziv jer bi tucao kamen i dan danas, a mi Srbi bi se kupali u Hrvatskoj na moru, isli svaki vikend na kafu u trst i mogli da priustimo deci da idu na ekskurzije... Sram da vas bude sve zajedno
(Valke, 1. maj 2013 17:21)

Mislim da vam je komentar blago rečeno nepristojan, naročito opaska o Đinđiću. Muka mi je od ovakvih izvrtvanja činjenica. Trst kažete, eh u kom svetu vi živite!!

Mladjan

pre 11 godina

Ne samo da necemo dozvoliti da nam otmu Kosovo vec ne smemo to da uradimo, zaista smo narod koji ima jako bogatu istoriju, znam da je njima tesko to da prihvate, ali to je realnost, ostacemo i opstacemo!!!

gordan

pre 11 godina

Ako se Srbi na severu Kosova budu ponašali neodgovorno, i inatili sa međunarodnom zajednicom, vrlo lako mogu izgubiti i ono što su ovim pregovorima dobili.

Qwerty

pre 11 godina

"Status Kosova nije rešen, i bitno je da Kosovo bez obzira koliko ga zemalja prizna neće moći biti član UN, dokle god Rusija i Kina podržavaju Srbiju."
(milijana, 1. maj 2013 19:03)

Stalno potenciram da se ne iznose neproverene tvrdnje. Ako zbog ovog sporazuma iz Brisela krene novi talas priznanja, pa taj broj drzava predje polovinu (od 192), tada Kosovo moze postati PRIDRUZENI clan u Generalnoj skupstini UN, a to se vetoom ne moze spreciti. Naravno, to se ne moze desiti dok predsedava Vuk Jeremic, ali posle toga - svakako.

valerija

pre 11 godina

Koštunica iz Beograda, a Dodik iz Banjaluke, pružaju punu podršku Srbima na severu Kosova, i obećavaju da će u slučaju ukoliko Tači, uz prećutno odobrenje Amerikanaca, sprovede neku vrstu "Kosovske Oluje", istog momenta napisati saopštenje u kojem će oštro osuditi ovakvo ponašanje Tačija i Amerike.

A posle mene potop

pre 11 godina

@Qwerty.
Kosovo će postati pridruženi član GS UN, čim o tome odluće SAD, naravno, u zavisnosti od ishoda "Briselskih razgovora" i ukoliko Srbija i dalje bude odbijala da prizna "nezavisnost Kosova"?!
A to nema nikakve veze sa Vukom Jeremićem, koji je na čelu Generalne skupštine UN samo do juna o.g. i zato što je zapretio da to može da se desi "samo preko njega mrtvog"?!

Antonio Vivaldi

pre 11 godina

Kosovo je svima u Srbiji bitno,ali sve ovo predugo traje.Sada,kada je konacno na pomolu resenje problema,neki se trude da to sprece.Pa,kakav smo mi to narod?!Da li mozemo jednom da se ujedinimo?!

KINEZ

pre 11 godina

Mislim da sad ko god da je i malo iskren ne može reći da Nikolić ima i malo nameru da prizna Kosovu i Metohiju. Da se celokupna sadašnja politika Srbije svodi samo na dogovor sa Albancima bez dizanja tenzija i na obostrano poštovanje, jer život moramo nastaviti zajedno, nikako sami.

ljubica

pre 11 godina

Bilo koje rešenje da se postiglo u vezi Kosova, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu ne bi bili zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom nije prezadovoljan ni Vučić, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga mislim da je državni vrh uspeo da izvuče pregovorima, jer se drugačije i ne može, maksimalno koliko je u ovom trenutku moglo da se izvuče za Srbiju i Srbe na Kosovu.

prća

pre 11 godina

Referendum je, sa jedne strane, gubljenje vremena i energije, jer se već zna da bi većina građana bila za prihvatanje ovog sporazuma. Međutim, sa druge strane, DSS i Srbi sa severa Kosova će ukoliko ne bude referenduma to koristiti da narednih 100 godina pričaju kako narod nije rekao svoje, već su to umesto naroda uradili Vučić, Nikolić i Dačić.

bataSMraka

pre 11 godina

Sporazum koji je potpisan treba sto pre poceti da se sprovodi jer nam je to sada jedina i najveca sansa da izgradimo bolju poziciju da sacuvamo sto je nase

kaja

pre 11 godina

Referendum ne bi baš bio dobrodošao u ovom momentu. Međutim, i ako bude održan, ne sumnjam da će pokazati da Vučić i Nikolić za prihvatanje ovog kompromisnog rešenja imaju veliku podršku građana, jer je građanima jasno da Srbija nije mogla da izvuče više u ovim pregovorima, a takođe i da je građanima jasno da je Srbija morala da reši pitanje Kosova, i da nastavi proces evrointegracija, jer samo kao član EU Srbija može ekonomski da ojača, i da konačno krenemo sa ovog dna na kome smo već 20-tak godina.

novica

pre 11 godina

Politika DSS-a koja kaže da treba pekinuti razgovore oko Kosova je potpuno „samoubilačka“, jer dok god razgovaramo imamo šansu da popravimo položaj Srba na Kosovu, ako odustanemo od razgovora, gubimo sve.

Obrad

pre 11 godina

Mislim da je bila mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju je Srbija popustila, a na nekom je i dobila više.

Sneza

pre 11 godina

Dajte sad malo podrske ljudima koji se bore za Srbiju, ako su u prilici da rese probleme treba im biti vetar u ledjima a ne kocnica.

Acko

pre 10 godina

Државни врх је показао мудрост и сталоженост у решавању питања Косова. Ратовање, инат или било шта слично томе били би погубни за Србију.

Ivana

pre 10 godina

Србија је сада у тешкој ситуацији из које може изаћи мудрошћу, радом и памети.

TorbicaDRAGAN

pre 11 godina

Naravno da cemo nastaviti da se borimo mirnim putem i sporazumima. Predsednik Nikolic je velik patriota i ima podrsku naroda Srbije

brankooo

pre 10 godina

Za pohvalu odlucnost naseg drzavnog vrha... Sklopili su sporazum koji je dobar za Srbiju, ali nisu popusstili u svojim zahtevima.

CikaZIKA

pre 11 godina

Kosovo je sastavni deo Srbije i institucije naseg naroda na teritoriji Kosova su medjunarodno priznate, a pored toga oruzane snage Albanaca ne mogu da se nadju na teritoriji gde vecinski zive Srbi. Deo zasluge za ove povoljne cinjenice svakako ima gospodin Nikolic

Pera

pre 11 godina

Nece niko nista da izbrise. Bice Kosovo tamo gde je uvek bilo. Bice i Srba, samo ce drugu himnu pevati, i imati razlicit pasos i zastavu od nase. Jel to tako strasno?

Ivana

pre 11 godina

KiM će uvek biti Srbija i deo Srbije, to je neosporno, niko se ne odriče Kosova,jednostavno moramo nastaviti dalje otvoreni za kompromise i dogovore, nije pametno donositi odluke bazirane na sećanjima i emocijama iz prošlosti.

djordje

pre 11 godina

Komunizam je Tomo doneo sve ono što je izgrađeno a vi ste uništili i sada ne možete ni da ga prekrečite a kamoli da stvorite tako nešto ponovo.

Dadara

pre 11 godina

Konačno da postoji razum i da se neki problemi riješavaju mirnom i razboritom glavom. Sve pohvale za nastojanje vlade da izgladi odnose sa svima.
(Denis, 1. maj 2013 18:54)

SNS aktivista, po zadatku ostavlja komentare. Jadno i bjedno, zamislite sta ce da radi po naredbi kada poraste.

Maja

pre 11 godina

Ja zivim na Kosovu i Metohiji i uzasnuta sam razmisljanjem ljudi iz centralne Srbije i Vojvodine, niko ne zna koju su zrtvu ljudi podneli da bi sacuvali bar sever Kosova na kom inace zivi vise od 90 posto Srba. Jadno je to kad Srbija priznaje Kosovo za drzavu, dok veci deo drzava Ujedinjenih nacija negiraju postojanje kosovske drzave.

Vera

pre 11 godina

"Predsednik Srbije je naveo da ni Srbiji nije lako da se dogovori sa Albancima, ali da to mora jer živimo na istom prostoru."

Ovo je sustina, delimo isti prostor i ako ne uspemo da se dogovorimo, nema srece ni za nas ni za njih.
Protivnici sporazuma su zapravo protivnici mira.

milijana

pre 11 godina

Status Kosova nije rešen, i bitno je da Kosovo bez obzira koliko ga zemalja prizna neće moći biti član UN, dokle god Rusija i Kina podržavaju Srbiju. Bivši britanski ambasador je rekao pre neki dan da će Kosovo imati sudbinu Palestine, jer će veoma teško biti član UN.

Persefona

pre 11 godina

Niko se od nase vlasti nije odrekao Kosova,ono je protivpravno uzurpirano.svaka cast ljudima na vlasti koji se ovoliko i na ovakav miran nacin bore za njega.

kapdbeafasz...

pre 11 godina

@isti smo
Hoćete li vi albanski spineri prestati da pišete "MadZarska"? Da li kapirate da sav taj vaš "trud" postaje kontraproduktivan smešnim pravopisom i još smešnijim paralelama? Na kraju neće biti ništa od honorara.

DraganTORBICA

pre 11 godina

Cela sramotna kampanja koja se svodi na prikazivanje predsednika Nikolica kao izdajnika, koju sprovodi SRS o kojoj je narod rekao svoje, je velika laz koju narod Srbije nece prihvatiti. Nikolic ce svakako uraditi sve kako bi Kosovo ostalo deo nase zemlje

krug dvojke

pre 11 godina

@pera vi verovatno ne zivite,uostalom kao ni ja, u kosovu i metohiji pa ne mozete da shvatite koliko je to strasno srbima. ne mogu ni ja, ali prihvatam da se boje i da im je uzasno. strasno je pero, mnogo je strasno i to ne zbog duplih plata, sverca ili neplacanja pdv-a.

Lunatic

pre 11 godina

Ne znate vi kolika ce sramota ostati zapisana u istoriji, Gde se jedan narod bez borbe odrekao svetog dela svoje otadzbine. Ima jedna pametna izreka koju sam cuo iz Severne Koreje: "Pedalj nase zemlje, vazniji je od 1000 nasih zivota"

Mladjan

pre 11 godina

Ne samo da necemo dozvoliti da nam otmu Kosovo vec ne smemo to da uradimo, zaista smo narod koji ima jako bogatu istoriju, znam da je njima tesko to da prihvate, ali to je realnost, ostacemo i opstacemo!!!

Veton

pre 11 godina

@goran

Vas par dezurnih albanskih aktivista ste zaista teska komedija. Da vas nema trebalo bi vas izmisliti da ovde zabavljate prisutne.

reči pa dela

pre 11 godina

Predsedniče pređite sa reči na dela,klonite se EU utopije.Samo tako ćemo spasiti Kosovo,kada ne budemo ometani od EU u ekonomskoj sferi.

Alfa S

pre 11 godina

Naravno da Srbi nikada neće moći da izbrišu Kosovo.Na našu veliku žalost u prošlosti su činjene velike greške na štetu Srba.Da li slučajno ili namerno,istorija uvek da svoj sud.

Denis

pre 11 godina

Konačno da postoji razum i da se neki problemi riješavaju mirnom i razboritom glavom. Sve pohvale za nastojanje vlade da izgladi odnose sa svima.

klepac

pre 11 godina

Dobro je što je prihvaćen predlog Srbije o formiranju Zajednice Srpskih Opština. Takođe, veoma bitno je što ta Zajednica Srpskih Opština ne obuhvata samo 4 opštine na severu Kosmeta, več i brojne srpske enkalave južno od Ibra. Srbija je utvrdila koji je to minimum nadležnosti koje ta Zajenica Srpskih Opština mora da ima da bi se mogli zaštititi Srbi na Kosmetu, i od tog minimuma nije odstupala, ni po cenu datuma. Za svoje držanja tokom ovih teških pregovora Nikolić, Vučić i Dačić zaslužuju samo pohvale.

isti smo

pre 11 godina

"KiM će uvek biti Srbija i deo Srbije, to je neosporno, niko se ne odriče Kosova,jednostavno moramo nastaviti dalje otvoreni za kompromise i dogovore, nije pametno donositi odluke bazirane na sećanjima i emocijama iz prošlosti.
(Ivana, 1. maj 2013 15:17) "
--------------------------------------

Na potpuno isti nacin razmisljaju i Madzari koji i dan danas, skoro 100 godina nakon kapitulacije Madzarske tvrde da ce Vojvodina uvek biti Madzarska.
Nazalost u oba slucaja, istina je drugacija, tj. Madzari su se pomirili sa gubitkom Vojvodine, a mi sa gubitkom Kosova.

Kerefeka

pre 11 godina

Ne odricemo se i nikad necemo Kosova iako neki ovu vlast nazivaju izdajnickom.A zasto?!Zato sto se po prvi put zeli resiti ovo kompleksno pitanje i zato sto se prvi put nesto desava?Nije bitno cija je sve ovo zasluga,bitno je da Srbi sa KIM-a zive bezbednije i koliko-toliko bolje.

Glavni arhivator

pre 11 godina

Samo uz ovako jasan i siguran stav, i bez nepotrebnog raspirivanja mrznje, mozemo da postignemo nesto i da podignemo nas rejting u svetu.

Laza Kamikaza

pre 11 godina

Ne dozvoljavamo da nam izbrisu Kosovo samim tim sto smo pregovarali sa Tacijem ,sto smo postigli ovaj sporazum koji nije sjajan,ali nama u ovom trenutku odgovara vise nego Albancima...Vidi se trud i pomak,to je najbitnije.

KINEZ

pre 11 godina

Mislim da sad ko god da je i malo iskren ne može reći da Nikolić ima i malo nameru da prizna Kosovu i Metohiju. Da se celokupna sadašnja politika Srbije svodi samo na dogovor sa Albancima bez dizanja tenzija i na obostrano poštovanje, jer život moramo nastaviti zajedno, nikako sami.

Kus-kus

pre 11 godina

Zaista je zalosno to sto smo nejedinstveni i sto se toliko osporava ovaj sporazum koji nije savrsen,ali je dobar u ovom trenutku i bolji od onog sto su Srbi imali do sada.

marisol

pre 11 godina

Mislim da će ovim sporazumom u budućnosti Srbija dobiti dosta. Danas smo imali situaciju da nam je Kosovo klizilo pod nogama a mi smo bili nemoćni da išta učinimo.

MICI

pre 11 godina

SNS aktivista, po zadatku ostavlja komentare. Jadno i bjedno, zamislite sta ce da radi po naredbi kada poraste.
(Dadara, 1. maj 2013 19:17)
paranoja, a?

Pametnjaković

pre 11 godina

Na žalost postaje više nego očigledno da je ceo konflikt iskonstruisan i naša ®Politička Elita Srbije™ ima višedecenijski dil sa zapadnim masonima. Isti model se koristi svaki put. Prvo se zavade dve strane, onda se finansira ubijanje ljudi, prodaje im se i oružje, obrću se pare, onda se pojave mirotvorci, isti oni koji su profitirali od konflikta, i onda narod kome je dosta stradanja i svega pristane na kompromise i sporazume.

Antonio Vivaldi

pre 11 godina

Kosovo je svima u Srbiji bitno,ali sve ovo predugo traje.Sada,kada je konacno na pomolu resenje problema,neki se trude da to sprece.Pa,kakav smo mi to narod?!Da li mozemo jednom da se ujedinimo?!

Apache

pre 11 godina

@Kakvi komunisti!? Pa prvo je veliki srbin Slobodan Milosevic unistio sve srpsko u ime srpstva pa su onda dosli fini ljudi demokrate i sve pokrali u ime srbije i borbe protiv komunizma, a sada si i ti dipl. gospodine poceo da igras na tu kartu... Eh da nam je komunizma i golog otoka svi redom biste tucali kamen... Ti, Vucko, Ceda, Djilas, Dinkic, Gosn Premijer pa cak i pokojni premijer Djindjic bi ostao ziv jer bi tucao kamen i dan danas, a mi Srbi bi se kupali u Hrvatskoj na moru, isli svaki vikend na kafu u trst i mogli da priustimo deci da idu na ekskurzije... Sram da vas bude sve zajedno
(Valke, 1. maj 2013 17:21)

Mislim da vam je komentar blago rečeno nepristojan, naročito opaska o Đinđiću. Muka mi je od ovakvih izvrtvanja činjenica. Trst kažete, eh u kom svetu vi živite!!

evgenija

pre 11 godina

I u interesu Srba na Kosovu je bilo da se dođe do kompromisa oko Kosova, i da Srbi na Kosovu dobiju institucije koje će biti priznate i od EU, i koje će moći da zaštite prava Srba na Kosovu.

jocika

pre 11 godina

jedna informacija za dipl. Nikolić Tomislava (a on nek proveri lako je...): u udžbeniku za VI razred osnovne škole, izdatog od strane srpskih prosvetnih vlasti piše da su Albanci starosedeoci i da su bili tu, na prostoru balkana pre nego što su naši preci u 6 i 7 veku došli... naravno , to ne znači da sad treba da sve vrate na staro stanje odnosno proteraju i poruše ono malo srpskog što je tamo ostalo...

kapdbeafasz...

pre 11 godina

@goran

A ti si kao neki advokat dotičnog lika ili braniš svoj jadnjikavi komentar i prizemnu zamenu teza potpisujući se drugim nadimkom? Preporučujem tebi i tvom "drugaru" da prvo završite srednju školu, naučite osnovne stvari iz istorije pa tek onda krenite sa honorarnim spinovanjem. I gazde će biti zadovoljnije.

Марко

pre 11 godina

Требало се одавно деловати како не би дошло до овога. Ја се искрено зачудио како су успели и ове четири општине да оставе макар на концу.

Valke

pre 11 godina

Kakvi komunisti!? Pa prvo je veliki srbin Slobodan Milosevic unistio sve srpsko u ime srpstva pa su onda dosli fini ljudi demokrate i sve pokrali u ime srbije i borbe protiv komunizma, a sada si i ti dipl. gospodine poceo da igras na tu kartu... Eh da nam je komunizma i golog otoka svi redom biste tucali kamen... Ti, Vucko, Ceda, Djilas, Dinkic, Gosn Premijer pa cak i pokojni premijer Djindjic bi ostao ziv jer bi tucao kamen i dan danas, a mi Srbi bi se kupali u Hrvatskoj na moru, isli svaki vikend na kafu u trst i mogli da priustimo deci da idu na ekskurzije... Sram da vas bude sve zajedno

pera

pre 11 godina

@krug dvojke

Ne zivim, tacno. Ali stalno cujem koliko im je tesko, turobno, itd. Ali svi zivimo u Srbiji i svi znamo kako je ziveti sa platama od dve marke, restrikcijama struje, jednim drzavnim medijem, redovima za bazicne potrepstine. Tako da mogu da saosecam. Ali sta je resenje. Vase resenje bi valjda bilo da drzava Srbija opet udje na Kosovo? Jer mimo toga ja ne vidim kako se to stanje dole moze popraviti. Inace, da li se ono nesto posebno popravilo trenutnom politikom, ili politikom poslednjih deset godina? Toliko dobro ih stitimo da je pogrom napravljen. Kad vec ne mozemo ovima dole, daj da bar pomognemo ljudima koji su u ostatku Srbije, i kojima takodje nije bas banja svaki dan.

krug dvojke

pre 11 godina

@maja draga majo moju podrsku imate ako je za utehu. sraman je nedostatak empatije za sopstveni narod koji se neguje u zemlji srbiji.

Nikolina

pre 11 godina

Svi smo posebno osetljivi na temu Kosova, ali dosta je više odugovlačenja sa tim pregovaranjem, Srbija ima još dosta problema kojima se treba ozbiljno pozabaviti.

Logic

pre 11 godina

"... Za nas je svaka mantija sveta." Eh, prokleti jezik, precizan je, al' opet i hirovit, jer ista reč može da obeleži različite pojmove. "mantija" nije zajednička reč za sve verske odežde (ako ne znaš pravu reč, upotrebi nekoliko da objasniš svoju misao!), ali "mantija" označava i jelo, koje neke srpske domaćice radije zovu "pituljice" da bi izbegle asocijaciju na pravoslavnu svešteničku odeždu.

goran

pre 11 godina

@kapdbeafasz.
Mislim da je nick @isti smo potpuno u pravu.

Sa druge strane JADNO je da ti, u svojoj nemoci nalazis gramaticke greske, ali samo u njegovom postu, a pre njegovog procitao si jos more komentara ali posto su oni pozitivni njihove gramaticke greske ti nisu smetale.
Imas na netu more siteova koje se bave isljucivo gramatkom.
Od srca ti ih preporucujem jer ces u protivnom i sanjati nekakve 'albanske spinere' - postace ti nocna mora.

In medias res

pre 11 godina

Ne treba Kosovo da zaboravimo,ali je vreme da se i tom problemu stane na put.ne moze se uvek energija Srbije trositi samo na to.Imamo mi jos problema.

Licemeri neopevani !!!

pre 11 godina

Puno stvari ne znam, ali jednu znam. Da je Tadić pobedio na predsedničkim izborima i da je Dačić i dalje ostao u koaliciji sa DS-om, ti i Vučić bi digli pola Srbije na noge da su potpisali ISTI OVAJ SPORAZUM sa Tačijem, proglašavajući ih najvećim srpskim izdajnicima. Ne bi moglo da se živi od vas koliko bi bili protiv.

dojčilo

pre 11 godina

Najlakše bi Nikoliću i Vučiću bilo da, kao što su to radili Borko Stefanović i Boris Tadić, jednu priču pričaju narodu, a drugu evropskim liderima, pa da kada dođu sa pregovora pričaju da su dogovorili jedno, a na kraju se, kao u slučaju dogovora o graničnim prelazima, ispostavi da je dogovoreno rešenje koje je mnogo lošije za Srbe na Kosovu, nego što je to tvrdio Borko Stefanović.

wvw

pre 11 godina

@isti smo, goran, zoran, stojan, boban itd.
Dirljiv je tvoj pokusaj spinovanja ali moras da se dogovoris prvo sam sa sobom sta uopste hoces jer u prvom delu tvrdis kako Madzari smatraju da Vojvodina zauvek pripada Madzarskoj a u drugom delu da su Madzari prihvatili da su ostali bez Vojvodine i da Vojvodina vise nije deo Madzarske.
P.S. Albanska otadzbinska uprava za muljanje i spinovanje bas svakog prima u svoje redove, iako, ovaj sns jugend je jos smesniji.

krug dvojke

pre 11 godina

@pera resenje kosmetskog cvora je za politicare. ja ukazujem samo na bezosecajnost i zluradost prema svojem koja je postala dominantna u ovom narodu. koliko god lose bilo nama u ostatku srbije, kosovskim srbima moze da bude samo jos gore i to je jedina realnost i konstanta.

CikaZIKA

pre 11 godina

Kosovo je sastavni deo Srbije i institucije naseg naroda na teritoriji Kosova su medjunarodno priznate, a pored toga oruzane snage Albanaca ne mogu da se nadju na teritoriji gde vecinski zive Srbi. Deo zasluge za ove povoljne cinjenice svakako ima gospodin Nikolic

Qwerty

pre 11 godina

"ako ne uspemo da se dogovorimo, nema srece ni za nas ni za njih. Protivnici sporazuma su zapravo protivnici mira."
(Vera, 1. maj 2013 15:18)

Jel znas ti onu izreku - pustio bih ja njega, al nece on mene?! E, tako ti je i ovde, oni nece sa nama.

"Dosadni ste više."
(Uši mi otekle, 1. maj 2013 15:18)

Kome je dosadno Kosovo, ima Farmu i Velikog brata, pa nek se time zanima.

"Nece niko nista da izbrise. Bice Kosovo tamo gde je uvek bilo. Bice i Srba, samo ce drugu himnu pevati, i imati razlicit pasos i zastavu od nase. Jel to tako strasno?"
(Pera, 1. maj 2013 15:20)

Strasno je sto ce zbog toga Srbi postepeno napustati Kosovo. Ovaj sporazum ce imati takvu posledicu, svidelo se to nama ili ne.

"istorija uvek da svoj sud."
(Alfa S, 1. maj 2013 15:51)

Nece biti, istoriju pisu pobednici.

MUKNAVI

pre 11 godina

Nisu nam izbrisali ni Hilandar,eno ga u Grckoj,imamo tamo Manstire kao i na Kosmetu koje je preslo u ruke Albanaca a finalisano,tacno posle sto godina, za vreme tvoje,cica Tomo,"vladavine".

борџија

pre 11 godina

Коментари са толико патетике и снисходљивости према "идолима" политичарима,немам коментара...

TorbicaDRAGAN

pre 11 godina

Naravno da cemo nastaviti da se borimo mirnim putem i sporazumima. Predsednik Nikolic je velik patriota i ima podrsku naroda Srbije

Obrad

pre 11 godina

Mislim da je bila mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju je Srbija popustila, a na nekom je i dobila više.

valerija

pre 11 godina

Koštunica iz Beograda, a Dodik iz Banjaluke, pružaju punu podršku Srbima na severu Kosova, i obećavaju da će u slučaju ukoliko Tači, uz prećutno odobrenje Amerikanaca, sprovede neku vrstu "Kosovske Oluje", istog momenta napisati saopštenje u kojem će oštro osuditi ovakvo ponašanje Tačija i Amerike.

pitagora

pre 11 godina

U redu, u redu, ono što je Nikolić rekao znali smo i pre njegovog odlaska - jer je to isto do sada nebrojeno puta izjavio. Zbog toga nije morao da putuje tamo, jer je i njegovim domaćinima sve to sasvim sigurno poznato. Mnogo više me interesuje da li je (i šta je) neko od tamošnjih političara izjavio.

novica

pre 11 godina

Politika DSS-a koja kaže da treba pekinuti razgovore oko Kosova je potpuno „samoubilačka“, jer dok god razgovaramo imamo šansu da popravimo položaj Srba na Kosovu, ako odustanemo od razgovora, gubimo sve.

Sneza

pre 11 godina

Dajte sad malo podrske ljudima koji se bore za Srbiju, ako su u prilici da rese probleme treba im biti vetar u ledjima a ne kocnica.

kaja

pre 11 godina

Referendum ne bi baš bio dobrodošao u ovom momentu. Međutim, i ako bude održan, ne sumnjam da će pokazati da Vučić i Nikolić za prihvatanje ovog kompromisnog rešenja imaju veliku podršku građana, jer je građanima jasno da Srbija nije mogla da izvuče više u ovim pregovorima, a takođe i da je građanima jasno da je Srbija morala da reši pitanje Kosova, i da nastavi proces evrointegracija, jer samo kao član EU Srbija može ekonomski da ojača, i da konačno krenemo sa ovog dna na kome smo već 20-tak godina.

bataSMraka

pre 11 godina

Sporazum koji je potpisan treba sto pre poceti da se sprovodi jer nam je to sada jedina i najveca sansa da izgradimo bolju poziciju da sacuvamo sto je nase

A posle mene potop

pre 11 godina

@Qwerty.
Kosovo će postati pridruženi član GS UN, čim o tome odluće SAD, naravno, u zavisnosti od ishoda "Briselskih razgovora" i ukoliko Srbija i dalje bude odbijala da prizna "nezavisnost Kosova"?!
A to nema nikakve veze sa Vukom Jeremićem, koji je na čelu Generalne skupštine UN samo do juna o.g. i zato što je zapretio da to može da se desi "samo preko njega mrtvog"?!

prća

pre 11 godina

Referendum je, sa jedne strane, gubljenje vremena i energije, jer se već zna da bi većina građana bila za prihvatanje ovog sporazuma. Međutim, sa druge strane, DSS i Srbi sa severa Kosova će ukoliko ne bude referenduma to koristiti da narednih 100 godina pričaju kako narod nije rekao svoje, već su to umesto naroda uradili Vučić, Nikolić i Dačić.

Qwerty

pre 11 godina

"Status Kosova nije rešen, i bitno je da Kosovo bez obzira koliko ga zemalja prizna neće moći biti član UN, dokle god Rusija i Kina podržavaju Srbiju."
(milijana, 1. maj 2013 19:03)

Stalno potenciram da se ne iznose neproverene tvrdnje. Ako zbog ovog sporazuma iz Brisela krene novi talas priznanja, pa taj broj drzava predje polovinu (od 192), tada Kosovo moze postati PRIDRUZENI clan u Generalnoj skupstini UN, a to se vetoom ne moze spreciti. Naravno, to se ne moze desiti dok predsedava Vuk Jeremic, ali posle toga - svakako.

ljubica

pre 11 godina

Bilo koje rešenje da se postiglo u vezi Kosova, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu ne bi bili zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom nije prezadovoljan ni Vučić, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga mislim da je državni vrh uspeo da izvuče pregovorima, jer se drugačije i ne može, maksimalno koliko je u ovom trenutku moglo da se izvuče za Srbiju i Srbe na Kosovu.

gordan

pre 11 godina

Ako se Srbi na severu Kosova budu ponašali neodgovorno, i inatili sa međunarodnom zajednicom, vrlo lako mogu izgubiti i ono što su ovim pregovorima dobili.

brankooo

pre 10 godina

Za pohvalu odlucnost naseg drzavnog vrha... Sklopili su sporazum koji je dobar za Srbiju, ali nisu popusstili u svojim zahtevima.

Acko

pre 10 godina

Државни врх је показао мудрост и сталоженост у решавању питања Косова. Ратовање, инат или било шта слично томе били би погубни за Србију.

Ivana

pre 10 godina

Србија је сада у тешкој ситуацији из које може изаћи мудрошћу, радом и памети.