Testovi

Utorak, 30.04.2013.

12:07

Test: Samsung Galaxy S4

Izvor: Tekst i foto: Ivan Jeliæ @escapetofreedom

Test: Samsung Galaxy S4 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

muka

pre 10 godina

interesuje me koja se plastika koristi za ovaj telefon kad je pljuju u tekstu?
svi nesto kukaju za plastiku, ne postoji jedna plastika vec preko 500 vrsta plastike.postoje vrste koje su duplo cvrsce i kvalitetnije od aluminijuma.
nije los aluminijum sa strane na iphone ali je staklo iza promasaj veka, za takav dizajn moras biti malouman.plastika ili neka kombinacija vlakana je milion puta bolje resenje.
svi nose na iphone plasticne maske koje su kupili za jos para .a ovde to dobijes u ceni telefona.ako dajem tolike pare za telefon vise bih voleo da je od nekog materijala da kad padne da mi odskoci nazad ko lopta da ga uhvatim ,a ne da skupljam delove stakla po podu...

Bojan

pre 10 godina

Ovaj plastikenac je taraba u odnou na Xperia Z :)

Ko ovome uspe da parira,svaka cast :)
http://www.youtube.com/watch?v=CE79SD9xtRo&feature=share

Sony se vratio na velika vrata.

Bojan

pre 10 godina

Ovaj plastikenac je taraba u odnou na Xperia Z :)

Ko ovome uspe da parira,svaka cast :)
http://www.youtube.com/watch?v=CE79SD9xtRo&feature=share

Sony se vratio na velika vrata.

Max

pre 10 godina

@ (perastar, 7. jun 2013 23:47)

Pero, ajde smanji doživljaj...

Kažeš da je "velika čast" imati S4... alo, bre... to je telefon i prodaje se u prodavnicama... ne dobija se samo za neke "posebne zasluge" kao ordenje, nego bilo ko može da uđe u prodavnicu, izvadi pare i da ga kupi ako hoće.

Napisao si i "kad pomislis da li s4 nesto ima ,, nemoj ,, IMA :) kad hoces nesto da radis pa se pitas da li s4 to moze ,, nemoj ,, MOZE :) a da li s4 hoce da neku aplikaciju pronadje,, nemoj ,, HOCE"

Ajde nađi, na primer, AirPort Utility (aplikacija koja se koristi za podešavanje AirPort Express, AirPort Extreme i Time Capsule rutera), pa nam javi za koje sisteme postoji ta aplikacija... ustvari... nemoj džabe da se mučiš da tražiš jer postoje samo verzije za Mac, Windows i iPhone/iPad.

A ako je nekom potreban, na primer, Keynote (program za prezentacije, sličan PowerPointu, dosta popularan među Mac korisnicima)... šta će onda da radi? Keynote ima verziju za iPhone/iPad i Mac, ali ne i za Andorid. Na iPhone mogu da se otvaraju i PowerPoint i Keynote prezentacije, a na Androidu?

Ima još brdo raznih primera onoga što nije dostupno za Andorid.

perastar

pre 10 godina

kupio sam S4 pre 2 dana i mogu samo da Vam kazem nekoliko reci.
Imati ovakav telefon je stvarno veliki cast i veliko zadovoljstvo ,,,
kad pomislis da li s4 nesto ima ,, nemoj ,, IMA :)
kad hoces nesto da radis pa se pitas da li s4 to moze ,, nemoj ,, MOZE :)
a da li s4 hoce da neku aplikaciju pronadje,, nemoj ,, HOCE

ZNACI 3 RECI KRASE OVAJ NAJ MOB 2013 GODINE --- IMA MOZE HOCE ..
prijatan dan a ja i S4 vas pozdravljamo :)

Zlica

pre 10 godina

Ljubitelj Samsung Galaxy S modela. Nakon prve, preskočene druge i posjedovanja treće, odlučio sam da promijenim proizvđača. Uzeo direktnog konkurenta HTC ONE. Odličan telefon, vrhunske performanse, displej koji nikad vidio nisam...kamera, zvuk sve...
Ipak nakon mjesec dana korišćenja, poželio sam Samsung. Navika je navika. Tač viz okruženje je nešto na šta sam navikao i 30 dana mi nije dovoljno da promijenim način korišćenja telefona. Kako stvari stoje vraćam se Samsungu, ali samo iz navike. Ostalima toplo preporučujem HTC ONE jer je ODLIČAN !!!

dejo

pre 10 godina

S2 sam uzeo cim je izasao, koristim ga dnevno i nikada da je zakocio,ugasio ili bilo sta radi kao da mu je prvi dan!Zasto da dajem za bilo koj phon tolike pare?Srbija ima jake cene prema standardu zivota!!!

nikola

pre 10 godina

gluposti su da je iphone najkvalitetnije izradjen fon,prvo aluminujum je lagan ali ne cvrst materijal koji je jako los izbor.na primer zaboravljate motorolu koja zadnji deo izradjuje od kevlara koji je ekstremno izdrzljiv cak i na grebanje,znaci najkvalitetnije izradjen fon ubedljivo ali joj ni to nije pomoglo da pored baterije i izrade bude vodeca,mozete praviti tel od cega hocete,ljudi hoce gedzete,sitnice koje ih razlikuju,a tel se ionako koristi godinu dana jer posle zastareva,tako da kvalitet izrade kod tako potorsnih proizvoda koji najbrze zastarevaju je cista glupost!!! samo izgovor iphone korisnika..X

Samsung loyal

pre 10 godina

Posle toliko godina vernosti Samsungu i ne znam koliko telefona, biram opet Samsung. S3 sam uzela nakon klasicnog telefona i igrala se sa njim dok nije poceo da lici na ono sto meni mozda treba. A realno mi ne treba, osim sto vise ne palim komp kod kuce.
Ne treba mi realno Acrobat Reader, ali eto. AutoCAD fercera, moze satro da se crta u njemu mada nesto nisam mnogo pokusavala. Total Commander je naravno majka za prepakivanje fajlova. E kad napakujete sve i svasta na svoje gedzete onda i ne gledate koja je marka. Jedino sto mi je pojelo zivce i protok je glupi G+ koji ima potrebu da objavi kad kinete.
Sve su to klasicni racunari i kao takve ih treba tretirati. Gasite ih, cistite od djubreta, dajte im da odmore malo.
Ono sto cekam je da wireless punjenje postane realnost, a ne kao kod S4 da moras da kupis zadnju masku i podlogu za tricavih 50 dolara kako bi funkcionisalo... toliko najavljivan dodatak za S3 se nije pojavio, za S4 stidljivo. Valjda ce se i ostali ukljuciti u trku pa cemo dogodine da punimo telefone na suncu.

Domagoj

pre 10 godina

@Marko i ostali, ja sam govorio o kvalitetnim kineskim smartfonima, znate i sami da je raspon uredaja kod njih ogroman. Nisu niti Samsungovi, HTC-ovi ili Alcatelovi jeftikaneri dobri, to nadam se svi znamo. I umjesto tekstualnog odgovora (kazu i to da nije vazno sto se pise, nego tko pise, a ja sam diplomirao u IT-u i na Android aplikacijama, pa stojim iza onoga sto tvrdim), upucujem vas na link vjerojatno najpoznatijeg recenzenta Android smartfonova, Arona Bakera, koji se divi kineskom Oppo Find 5 smartfonu

дурантула окц

pre 10 godina

@Jabucilo zaboravio si HTC one...xperia z nije od boljeg materijala...a te mane androida su verovatno mane touchwiza, a ne androida

Duci0167

pre 10 godina

@Domagoj Pa sve sto se pravi u Kini se kategorise tako da kopije su olos od fals delova. Pa ne proizvode lopate vec procesore i haj tek.
Usput,S4 je extra telefon! Prodajte svoje S3 telefone i trk ... Usput,kupujem S3 za 100e.

Jabucilo

pre 10 godina

Vec skoro godinu dana imam Galaxy S3 i prilicno sam zadovoljan telefonom. Jedna od najvecih zamerki se najvise odnosi na Android OS i njegove mane mada se i tu stvari dosta popravljaju. Druga je kvalitet izrade telefona - sramota je da se telefon koji neko naplacuje 600-700e izradi od onakve plastike. Tesko da gore moze biti, ono kosta 3 juana za tonu. Tu kapa dole ide iPhone-u na prvom mestu (za aluminijum), a zatim i HTC-u (za daleko kvalitetniju plastiku). Sto se ove S4 galaksije tice - meni izgleda isto kao i S3, razlike su minorne i sada da uzimam telefon uzeo bih Xperia-u Z. Prvi Android telefon koji po kvalitetu izrade i dizajnu prilazi iPhone-u.

Lik

pre 10 godina

Ja pre neki dan kupio Nokia 112 Dual sim za 50e, morao sam jer mi je otišao Samsung D880 posle 5 god. upotrebe.
Povratak na Nokiu je pravo osveženje, jednostavan softver sa svim potrebnim opcijama, alarm, podsetnik, radio, poruke...baterija drzi 4-5 dana, mali, kompaktan...pa sta ces vise.

Domagoj

pre 10 godina

jedan mali savjet. ustedite novce i kupite 3-5x jeftinije kineske telefone, imate i kopije S4 te HTC One-a (sa slicnom kvalitetom izrade). Za 200ak dolara dobijate gotovo isti uredjaj, ISTI ili vrlo slican hardver, ISTI ili cak i noviji OS (Android 4.2.2), ISTI kapacitet baterije, ISTU kolicinu prostora na flashu + ulaz za kartice, neki modeli imaju cak i vrlo dobru kameru (kvaliteta slicna onoj na S4, cak se hvale i istim senzorom). Jedino sto cete izgubiti je podrska za nadogradnje, iako i to nije pravilo kod uvjetno receno nekih razvikanijih marki (Oppo koji je i po benchmarcima u vrhu ponude smartfona sa svojim Find 5 smartfonom, itd.). No to je po meni zanemarivo jer ionako mijenjate telefon svaku godinu-dve a moguce je i staviti i custom ROM-ove. Prijatelj mi je kupio nedavno takav smartfon i super je zadovoljan, a i ja planiram kupiti isti.
NE placajte imena i marke,odnosno marketing, ne budite naivni, sve se danas radi u Kini...iskren savjet.

pera

pre 10 godina

snezozderac svaka cas za komentar potpuno si upravu jbt stvarno sta kukate o ceni cena je takva kakva je ne mozemo nista tu da promenimo.I jos da kazem da je telefon odlican.

milek

pre 10 godina

imao sam 6 telefona.

prvi je bio samsaung galaxy s a zadnji je note 2. imao sam jos i htc i nexus telefone.

mogu da kazem da nexus telefoni najbolje rade. nikad ane baguju ne secaju ne koce. ja moj nisam gasio vide od godine dana dok ga nsiam dao curi i onda hard reset.

samsung je tu iza nexusa . jeste daleko jaci po karakteristikama kao recimo note 2 koji je mama za sve telefone kako za bateriju tako i za resto ali na nexusu najbolje radi android i najbolji osecaj kada prvi dobijes update.

htc me je veoma razocarao sa silnim bagovanjem i baterijom koja ne moze da se izvadi. bateija je ubedljivo najgora od svih proizvodjaca . gora je cak i od nexusa. oko bagovanja necu ni da pricam jer retko ko zna muku kada ne moze da izvadis bateriju a kombo za restartovanje ne radi.

moje 3 godisnje iskustvo sa android telefonima dovlo je do toga da su nexus telefoni najbolji telefoni. mozda nisu hardverski najaci ali ubedljjivo imaju najbolji sistem.

toliko

boki

pre 10 godina

@ivan jelic
hvala na opsirnom odgovoru.nisam ni uporedjivao sa gsg4 niti sam rekao da je najbolji tel.,ali sudeci po uglednim nemackim top listama telefona bih rekao da je ipak u vrhu i da je konkurencija htc one i gsg 4.
pozdrav i hvala na odgovoru

zuzus

pre 10 godina

imam jedan problem...na galaxy s2 mi je bio instaliran viber za odredjeni br tel. sada se ta kartica nalazi u s4 ali code koji je dobijen ranije ne vazi, a novi ne mogu da dobijem, tako da ne mogu da koristim viber na ist br u drugom tel. zna li neko kako to da resim :)

KOMEnDIJAŠ

pre 10 godina

Ja bih se razmišljao samo između S4 i Htc One, na iphone sam alergičan :)
Još od vremena S2 nisam podnosio zelenkasti sAmoled, za moje oči prikaz na samsungovom diplay-u ličio mi je na prikaz na nekoj igrački, a da ne govorim o tome kako mi je delovala prelaka plastika :) Kamera na Htc One je vrhunac, a to je ono što meni najviše treba, jer često obilazim prirodne lepote Srbije a za razliku od telefona kamere i digitalni fotoaparati mi često nisu pri ruci :)
S4 ima dobar sklop senzora, dobar je telefon, ali za moje potrebe ipak pobeđuje Htc One.

Prednosti koje me vode ka Htc One:
1. Sviđa mi se kvalitet prikaza na display-u (nema zelenkastih nijansi već su boje prirodne)
2. Kamera na One je vrhunska (optička stabilizacija i odlična noću)
3. Dva zvučnika sa super kvalitetom, konačno mogu da odgledam nešto na telefonu a da ne moram da koristim slušalice
4. Odličan dizajn


Ukupno: Moj glas ide za HTC One, a S4 je odmah tu pored, ali ipak za pola lestvice niže.

Ivan Jelić

pre 10 godina

@boki
Nema na čemu :) Baš sam pokušao da obrazložim zašto Z nije realna konkurencija S4, što je, ako sam dobro razumeo, bilo pitanje. Pozdrav

SunnyLady

pre 10 godina

Upravo kucam sa S4 i moram objektivno priznati da je vrlo jak sa perfomansama, komforan za upotrebu i grafika je vise nego odlicna. Kako ga samo par dana imam vreme ce pokazati izdrzljivost i otkrivanje novih f-ja ali realno on je superiorna verzija S3. U Srbiji je dosta skup u slobodnoj prodaji ali vam preporucujem kod Vipa na ugovor (pogotovo uz dodati 1 ili 3GB interneta) jer je cena malo iznad S3 a cak manje nego moja pretplata u inostranstvu.

dusan

pre 10 godina

Ja koristim prestigio 4300. Menjacu ga tek kad bude crkao I to opet za dual sim android koji ne bude prelazio 200 eura. Sve ostalo je bacanje para koje nemamo I lazni osecaj prestiza u drustvu.

Ivan Jelić

pre 10 godina

@boki http://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=709836#k9467014
Jedina bitna stvar u kojoj je Xperia Z bolja od GS4 je izrada. No, umesto da to upotpuni dobrom ergonomijom, Sony je iz nekog razloga odlučio da ne iskoristi prednost softverskih tastera (usput, svaka čast što Z ima ovakve sistemske dugmiće), već je napravio telefon kojim je teže rukovati od GS4, ali i od Onea (uprkos tome što je Oneov on/off taster na izuzetno nezgodnom mestu). Takođe, ekran na Xperiji Z zabrinjavajuće je lošiji u odnosu na S4, što je šteta jer znamo da Sony ume da pravi ekrane kako valja. Sony pravi i odlične kamere, ali Xperia Z nije dobila takvu...

HTC One sa druge strane mnogo je bolji paket (izuzetan kvalitet i dizajn, odličan ekran, kamera koja je upotrebljiva noću, odličan zvuk) i kao takav može parirati S4.

Na kraju, velika je šteta što Xperia Z nije bolji telefon. Ja bih prvi voleo da jeste.

S

pre 10 godina

Od pojave Samsung S1 pa do S3 koji sada imam, ne mogu da zamislim smartphone neke druge marke. Glavni razlog za to je Super AMOLED ekran. Za mene su idealni kontrast i prezasicene boje ogromna PREDNOST jer se radi o uredjaju koji je stalno u pokretu i sa konstantno promenljivim uslovima osvetljenja u okruzenju. Nisu mu jasni ljudi koji se pate sa kalibracijama boja i slicno, kao da ce na tim malim ekrancicima da vrse pripremu za stampu. Uzmite najskuplji monitor na svetu sa idealnom kalibracijom i premestite ga u drugu prostoriju sa drugacijim osvetljenjem i boje ce opet da izgledaju drugacije. Ocigledno im nije poznato da je ljudsko oko "analogni" organ.

misa

pre 10 godina

iskreno..htc one jeste jak..moguce da je jaci od cetvorke..ali po izgledu nije bolji..kad pomislim na savrsenstvo od telefona.pomislim na s4.. jednostavno prelep

duki

pre 10 godina

Imao sam Galaxy jos davnih dana, pre S1 slabiji model je bio :D uzeo sam ga cisto da vidim kako funkcionise taj Android i mogu da kazem da je to Symbian danasnjice, stvarno ima milion opcija ali meni prvenstveno treba za pozive i poruke, izgustirao sam to cackanje kao klinac pa me vise i ne privlaci. Moja sestra se odusevljava ovim spravama ja sam ravnodusan, ako bi birao Android verovatno bi HTC uzeo jer su mnogo ozbilnjiji materijali negoli Samsung. U performanse ne sumnjam ali ne zavisi mi zivot od toga niti sam od onih "biznismena" koji ce propustiti milionske poslove ako istog trena ne odgovore na mejl, slobodno vreme mora da se postuje a to na Zapadu kome tezimo jako cene. Ja nisam ciljna grupa ne zbog finansija nego ne vidim razlog kupovine te sklopocije koja ce da guta bateriju svaki dan i da dzedzi na punjacu, tableti imaju mnogo vecu autonomiju a plus sto nude i mogucnost SIM kartice da se ubaci. Da je lep lep je.

Jovance

pre 10 godina

750 evra, znaci 980 dolara. Google prodaje Nexus 4 otkljucan, sa stock verzijom Android 4.2.2 za $299 dolara. Mozes da kupis 3 Nexusa i da ti ostane para da napunis rezervoar u kolima, a taj isti Nexus 4 moze da pojede ovog plastikandzera. Ko ne veruje, nek pogleda specifikacije Nexus telefona. Hiljadu dolara za telefon, o Boze...ne zna se ko je ludji, dal onaj ko ima drskosti da stavi tu cenu ili onaj ko to placa.

fenomen

pre 10 godina

Za 750 eura se moze i nesto pametnije uraditi. Recimo za 150 e telefon bilo koji a za 600 eura 3 dobre svinje. Dve svinje u susnicu a jednu u zamrzivac. E sad ko ne voli svinjetinu dolazi u obzir i pilici tovljenici, pa curici tovljenici itd.... Ne zivim u Srbiji vec u Austriji i mogu da imam telefon koji pozelim i to pod prilicno boljim uslovima (mislim na cenu, produzetak ugovora, razne akcije) ali smatram da to nije neophodno. Imam samsung s+ vec dve godine i radi ono sto treba da radi i dok radi ne treba mi drugi. Razmislite cak i vi koji imate pare na bacanje da li je pametno baciti novac na telefon.
Da, ne radim na bausteli i nisam ni stipsa.
Poz...

marsal

pre 10 godina

Najjaci telefon na svetu je Nokia 1280. Stotinu telefona kosta koliko 2 Samsunga S4.Meni je za moj posao ovo najjaci telefon.Par poruka i s mosta u Dunav.Da li su lepi i napredni to me ne interesuje bitno je da mi prave lepe pare da su lepe zene oko mene,lepa kola ,lepe kuce ,lepa letovanja,lepa zimovanja... Meni nije jasno da neko da 700 eura za telefon a nikad para nema i zivi ko podstanar

Snegojedac

pre 10 godina

Ekipa, nije ovaj telefon napravljen da bi bio deo paketa socijalne pomoći u Srbijici, već za tržište zapadnog (čitaj: bogatog) sveta. Zato ne kukajte više oko cene, 100€ nekome znači mnogo, nekome ništa. Što više kukate oko cene, samo pokazuje koliko Vam je žao što ga sebi ne možete priuštiti. Takodje, ne živimo više u komunizmu pa da svi imaju isti telefon. Poštujte različitost drugih. Zato ih na tržištu i ima milion, da bi se našlo za svakog ono što najviše želi. Muka mi je od čitanja koji je telefon bolji, koji je gori, kao da nam svima život zavisi od performansi telefona. Imam Note 1, kupio sam ga pre 7 meseci, znam da ima i bolji i noviji i lepši ali je MENI ovaj trenutno odličann. Neću ga menjati za Note 2, možda za Note 3, ali se time uopšte ne opterećujem. A telefon koristim izuzetno mnogo, zbog posla. Jedno sam samo siguran, da NEMA ŠANSE da uzmem telefon sa ekranom manjim od ovoga. Priča oko stavljanja u džep i smetnji je obična budalaština, jer zauzima mesta koliko i S1 (ni sa jednim iole savremenim telefonom u zadnjem džepu ne može više da se sedi) a pruža enormno više. I ne želim da komentarišem telefone koje nisam lično koristio, već sam o njima saznao samo preko tekstova o istima. Ovde niko S4 iliOne nije pošteno ni video uživo, a već zna da li je bolji od drugog telefona koji još nije pošteno ni izašao... Koja je svrha toga?

Boris d.

pre 10 godina

Telefon je totalno ne-invetivnog izgleda. I mislim da Samsung treba da batali vise touchwiz.... Interfejs svakog telefona im izgleda kao Galaxy Ace sa androidom 2.3 kad je izasao, zbog tog touchwiza. Cak malo i fizicki

Coyote

pre 10 godina

Dobar telefon, nema sta. Ipak, za sada sam prezadovoljan Ajfonom 5. Ispunjava sve sto ocekujem od jednog savremenog telefona. Mozda imenik nije najsrećnije resen, ali to bi bilo sve. Moze da se koristi najmanje jos godinu dana, a onda videcemo. Ako Epl unapredi znacajno sledeci model zadrzacu se u istom dvorištu, ako ne, onda ce sansu dobiti neko drugi. Mozda i Samsung, sto da ne. Poslednji njihov model koji sam posedovao je bio D600. Odlican telefon za svoje vreme.

UI

pre 10 godina

koliko smo mi jadna zemlja kada je mobilni telefon statusni simbol. pa ja sam u new yorku video klosara sa iphonom! naravno, posle su mi rekli da je bavarska u paketu. a ovde nikad bedniji standard, ali zato "batica" ima fon od 500-700€ i msi laptop.

boki

pre 10 godina

pitanje za g.Jelica(autora teksta)
zasto je sony xperia Z svuda u svetu brij 1 ili 2,a kod nas nije vredan ni da bude konkurencija za samsung???
ozbiljno pitanje,nadam se odgovoru!!!
unapred hvala!!!

el proletario

pre 10 godina

Dobra igracka. Evo ja imam dva komada, jedan kupio drugi nasao. Neko zaboravio u restoranu. Stoji poruka dolazi s mesta kuci inace rastav braka. Nesrecnik u panici zaboravio telefon. Jbg njemu se smrklo a meni svanulo.

Sead

pre 10 godina

Sve je to lepi, displej od 5inca, procesori od 4 ili koliko vec jezgra i ostale zafrkancije. Kada pocnete da koristite iphone, posle androida shvatite razliku. Jedva cekam da izbace ovo sa skenerom za otisak prsta, posle mogu da uzivam.

draganche

pre 10 godina

@Mislite deugačije...

Koleza, ta opcija nije bila u ponudi. Zao mi je, pali ste na ispitu.

p.s. izgleda da vam phone ima neki bug. Odapinje duplikat komentara. Mozda je I feature.

Simke

pre 10 godina

Komentari na vesti o Samsung i Apple telefonima su uvek mesto gde se oni koji imaju skupe telefone hvale telefonom koji poseduju. Žalim vas.

Cyanogen

pre 10 godina

Marketing će učiniti svoje i S4 će se odlično prodavati, ne sumnjam... Ja cu ostati na nexus 4orci, barem dok ne izadje nexus 5 :) a i da, kosta oko 330e :)

OutOfThisWorld

pre 10 godina

Kada mi crkne HTC Nexus One odvojicu dnevnu ili dvodnevnu platu (do 600 evra) za neki jaci HTC model (mozda bas One, ako tada i dalje bude u prodaji). Nisu mi jasni ljudi koji tolike novce izdvajaju za telefon, a plata im je smesna. Telefon je aparat, a ne produzetak necega sto nemate! Prvo na redu je kupovina laptop-a (stari puni 5 godina, i jos uvek radi kako treba), a voleo bih kombinaciju telefon/laptop da ne moram da nosim dve stvari sa sobom.

ehej

pre 10 godina

Imadem S3 samsunga a volijo bi da imadem i ovaj S4. Od usta ću da odvojim, deci neću kupim patike al će da bidne za S4. obožavam samsunga. Volijo bi kad bi bijo malo sjajniji spolja da svi vide da ga imam.

Nikola

pre 10 godina

@(Zdravko, 30. april 2013 13:46)
Samsung sa 5+ incha ekranom deluje jeftino,haha.Iphone lici na samsung od 6-7k dinara,tek kad okrenes jabuku na poledjini vidis da je iphone.Ovaj samsung izgleda odlicno prva ravnoteza.htc one izgleda jeftino ljudi nemaju pojma od dizajnu,zato tako i prolaze.Opet izgleda dosta bolje od njihovih ranijih modela,crno-bela kombinacija ko sa pijace.

750€!!!

pre 10 godina

Ja već nekoliko meseci imam Sony Xperia J: elegantan dizajn, za mene sasvim solidna kamera, ima i prednja, boje fantastične, savršena Xperia tastatura, android JB 4.1.2 ... prezadovoljan sam. Ima da se udjena Gmail, google+, facebook, mogu da se gledam na skype, cena u mts mu je 36000 a u podzemnom 170€. Šta će mi više od toga. Imam čak i GPS. Za 750€ možeš na letovanje.

Goran Milic

pre 10 godina

S3 u verziji I9305 sa 2GB RAM-a se može naći za 360 E

Razlika S4 u odnosu na ovaj model S3 je premala da bi se opravdala razlika u ceni od skoro 400e.

Zivadin

pre 10 godina

Imadem S3 samsunga a volijo bi da imadem i ovaj S4. Od usta ću da odvojim, deci neću kupim patike al će da bidne za S4. obožavam samsunga. Volijo bi kad bi bijo malo sjajniji spolja da svi vide da ga imam.(ehej, 30. april 2013 15:37)

Brajko moj, ti si nula, ja imadem 5 komata Aplleta, zakljucno sa modelom 4s koji sam gi kupio jer samo sloga Srbina spasava. Ali nemam peticu, al cu si zemim danaske. Pa kad gi iznesem zver na komsijsku praznicnu rostiljadu sad za internacionalni praznik rada, svi ce gi popadaju pod astal.

Che

pre 10 godina

750 evra...
Caletov prijatelj iz Nemacke, ima mesecno oko 6000 evra, pitajte ga da li bi 750e dao na jedan telefon.xD
Slepci u Srbiji ce ga uzeti iako im je plata 25000 dinara....

franko

pre 10 godina

Ja bih ipak odabrao neku Nokiu, bez touch ekrana. Ima li neko neku preporuku? Od naprednih stvari treba mi samo da otvori e-mail. Naravno baterija da traje 7 dana.

Marija

pre 10 godina

Dogadjaj je stvarno bio los, toliko prvoklasnog seksizma na jednom mestu odavno nisam videla. Dugo, naporno, dosadno, jeftino, novinari u sali nisu imali intenret... Cudi me da Samsung dozvolio da stvari odu takvim tokom, inace volim proizvode ove kompanije, ali me je ovo zaista razocaralo. Imam S3 i sacekacu sledeci :)

Bane

pre 10 godina

Ja ću S3 zameniti za S4, bio sam.prezadovoljan sa S2 i sada sa S3 ali planiram da me taj prelazak ne košta više od 250 e. Samo treba sačekati nekoliko dana, da cena u oglasima za S4 padne malo i to je to. HTC je lep, ali je moj izbor ipak Samsung.

Zed

pre 10 godina

ovako, posedujem lgl9 i uporedim ga sa ortakovim s3, uporedjivanje smo radili preko neke 3d igrice neka pucacina d-day, igrica kao za komp i znate koliko je bolji s3, toliko da je samo 2 sekunde brze usao u igricu a sve ostalo je bikvalno isto cak su i kamere iste iako je kod lg-ja 3mpx manja, a da inace s3 250 evrica skuplji, ne zalecite se ljudi, razmislite dobro i potrosite tu razliku u novcu na neko putovanje, pozdrav svima

che guevara

pre 10 godina

Prestigio 4500 duo zato sto:
1. ima 2 sim kartice
2. android os
3. ekran 4.5"
4. gorila glass
5. 8 mp kamera
6. gps
7. IPS
8. garancija 2 god.
9. procesor 1 GH
10 i najvaznije KOSTA 243 € !!

che guevara

pre 10 godina

Prestigio 4500 duo zato sto:
1. ima 2 sim kartice
2. android os
3. ekran 4.5"
4. gorila glass
5. 8 mp kamera
6. gps
7. IPS
8. garancija 2 god.
9. procesor 1 GH
10 i najvaznije KOSTA 243 € !!

Noteovac

pre 10 godina

Video sam pre neki dan u Uscu S4 i na prvi pogled mi se nije zasvidjao izgled,a nove funkcije su zanemarljive,tako da nisam zadovoljan njim nesto,a prema S3 sam imao gard od samog pocetka,prvenstveno zbog toga sto ga ima svaka druga glava u Srbiji.:)
Dugo sam se dvoumio izmedju Xperie Z i Note 2,na kraju uzeo Note 2,uzeo ga pre mesec dana i odgovorno tvrdim da je telefon perfektan,plus sto mu je baterija EXTRA...drzi 2 dana lagano.Ocena 9,5 jer mislim da bi za nijansu trebao da bude manji. :)

Deki

pre 10 godina

Kada ce ljudi vise da shvate da se kupovinom ovih skupih telefona zapravo kupuje staus u drustvu a ne sve te karakteristike telefona koje Vam uopste ne trebaju.
Zato apelujem na mlade ljude da se za svoj status u drustvu bore drugim metodama a ne sa S4.

Fowler

pre 10 godina

Jako detaljan test i vrlo dobro pojašnjeno, ALI... Mislim da to previše kompleksno za jednog korisnika. Sve je to lepo, ali nema tu jabuke...

Ivan Jelić

pre 10 godina

@Mladen http://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=709836#k9465456 Nikakva, u pitanju je greška, ispravljeno, hvala :)

Sanja

pre 10 godina

Milorade,Slavisa slazem se u potpunosti sa vama,ovolike pare za telefon? Uzas! :/ Sad je kupovanje telefona postala zaraza.Da li ces ovaj ili onaj?Koji ima veci ekran ili bolju specifikaciju? Strasno :(

apple4s

pre 10 godina

Imao sam nekoliko HTC telefona pa sam presao na S3. Odgovorno tvrdim da je na tom telefonu sve osim kamere krs. Displej je bio sugav sa flekama i videli su se pikseli. (kupljen regularno u Telenoru). Plastika se za 2 meseca ogulila na ledjima iako je imao bumper. Touch wiz je tek bio bljak. Interfejs je bio bolji kada sam instalirao Paranoid ROM. Baterija je drzala do 12h i to uz ukljucenu opciju za stednju baterije. Sad koristim Apple 4s i mogu da kazem sledece. IOS nije fleksibilan koliko i Android (al ako cete da budzite telefon uradite Jailbrake pa pravac Cydia) ali zato radi 5x stabilnije. Ima savrsen ekran + bateriju koja izdrzi skoro 18h uz jednako maltretiranje. Zato sam ja veliku skeptik i prema S4, ako bih uzimao ponovo Android to bi def. bio HTC ONE. Pozz

Milorad

pre 10 godina

750 evra za telefon? Treba da budes zestoki kompleksas da das tolike pare za presovanu plastiku. Dok su telefoni kostali po 100-150 evra, radili su perfektno i trajali godinama, ovaj od 750 ne moze godinu dana da izgura da nesto ne crkne. A ne daj boze da ga ispustis, ode u komade. Stare Nokie i dan danas koriste da potapaju kiseli kupus u buretu.

minimen

pre 10 godina

ljudi moji koliki su ovi telefoni danas. Kome treba mali televizor u džepu? baterija traje pola dana...

ne možeš više kupiti normalan matori telefon koji ti služi za razgovor, pokoju poruku i sa kojim ne moraš nositi akumulator da dopunjuješ bateriju na 2 sata...

Zdravko

pre 10 godina

Ova plastika i nije toliko losa, iako deluje jeftino. Imam HTC One S, i sestra ima SGS2. Moj telefon cuvam ko oci u glavi, ali ne volim one gej silikonske futrole (cemu onda ovako mocno kuciste), ali ogrebotine ostaju ko oziljci. Sestra nosi njen shljamsung u rancu, dzepovima, sa onim blesavim privescima, a ogrebotina nigde. Bedak!
Ne bih nikad uzeo samsung, bas zbog tog jeftinog utiska u rukama, ko da drzim telefon od 15 evra, ali mislim da samsung ima svoje motive da koristi ove materijale

Ivan Belic

pre 10 godina

iskreno HTC One je prelep i dovoljno jak a S4 je bomba takodje...
tesko pitanje na no koje ne mogu odgovoriti...recimo da ubedim burazera da kupi jedan a ja drugi...i jedanput uzmem jedan a drugi put uzmem drugi i sve tako jer da se odlucim nema sanse :D

Dana

pre 10 godina

Imala sam S2 i S3, sad sam presla na Note 2 i prezadovoljna sam.. Ne znam da li bih mogla da predjem na manji ekran, iako je S4 stvarno odlican i po performansama i po izgledu. Ipak, ceka se Note 3.

Skeptik

pre 10 godina

Uvek sam imao gard prema tzv. "tržišnim liderima" (kakvi su danas Samsung, Apple ili HTC), što zbog činjenice da se kod brendova iz senke može dobiti nešto vrlo slično (u tehnološkom smislu zanemarljivo inferiorno) za drastično manje para, što zbog činjenice da mi se gade snobovi koji "moraju" da imaju najnoviji "hit" omiljenog im brenda maltene pre nego što se ovaj pojavi u prodavnicama. Danas izbor telefona previše govori o ličnosti vlasnika, a verujte mi, šepuriti se unaokolo sa najnovijim modelom pominjanih u očima velike većine normalnih ljudi nije nimalo afirmativno. Racionalni ljudi će lepo ZA DINAR izabrati telefon nekog malo manje zvučnog brenda sa nešto sporijim procesorom, nešto manje memorije, ekranom nešto niže rezolucije i dijagonale i kamerom nešto manje pikselaže i iz aspekta suštinske funkcionalnosti telefona kao komunikaciono-informativnog sredstva, imati POTPUNO ISTU STVAR. Uspešnost borbe "lidera" za "prestiž" uvek je bila bazirana na činjenici da o.... za šišanje nikad neće manjkati.

Nenad-EU

pre 10 godina

Telefon je odlican i dovoljno unapredjen u odnosu na S3...ekran je veci sa vise ppi a dimenzije uredja iste, ima duplo vise rama (to je S3ojci mnogo falilo), lagan je i cvrst i ako je od plastike, ima super kameru o prilicno dobru bateriju. Realno klasa vise u odnosu na S3 a ja ne kontam sta su neki ocekivali.

Marko

pre 10 godina

Redosled je otprilike ovakav: HTC One, Galaxy S4, Xperia Z. Moj izbor je One, ako treba da dam dve prosecne plate za telefon, hocu vrhunski ugodjaj u svakom smislu. HTC je u tom smislu daleko ispred svih. Jedino mu Lumia 920 i iPhone 5 mogu prici.

Frfljavi

pre 10 godina

Dano, auuuu sad si me iznenadila bas.. znaci da jedna devojka kaze da ima Note 2 i da pri tom ne moze da se navikne na manji ekran... auuuu kakva carica.. bas si me odusevila :))) Jao.. sad bih te poljubio od srece.. retkost se vidja da devojka koristi tako mocan telefon :))
Ali u potpunosti se slazem sa tobom i delim misljenje. Sledeci redovi nisu pretenciozni u smislu hvalisanja, naprotiv. Imao sam iphone prve generacije, pa iphone 3g i 4 ... pa sam onda presao silom prilika na Samsung jedan jer sam morao da prodam iphone 4 jer mi je hitno trebala lova :) A Samsung prve generacije je kostao oko 110 jevreja, polovan.
I tu vc pocinje moje odusevljenje. Samsung S 1 sam ubrzo prodao jer sam hteo da uzmem S2 koji je zaista ali zaista bio, a i jos uvek je, mrcina iludacki telefon. Ozbiljna makina bre! Njega sam poklonio devojci, a sebi kupio Note cije je odusevljenje trajalo punih pet meseci, otkako ga imam.. i jos uvek je :) Na kratko sam zamenio Note jedinicu za Note dva i nekako taj novac za koji sam viska dao ( oko 200 ), nije opravdao superiornost naspram njegovo predhodnika. Jedino sto je islo u prilog Note 2 generaciji je to da je bio duplo brzi, sto, kada se instaliraju malo vise aplikacija, itekako oseti njegova snaga. Ostalo je sve na strani Note 1. Ekran je siri, sto jako volim i odlicno lezi u ruci. Samsung je lansirao najnoviji software pre dve nedelje i telefon je sada mrcina! Na ve nedelje sam imao iphone 5 i ubrzo ga prodao! Kao sto rece Dana, ceka se Note dva

Dragn

pre 10 godina

E da su nam plate vece, a za ovaj jedan mobilni telefon treba raditi 3 meseca, vecina jedva izvlaci kraj sa krajem... Inace telefon je odlican, ali cena mu je :O ogromna

Che

pre 10 godina

750 evra...
Caletov prijatelj iz Nemacke, ima mesecno oko 6000 evra, pitajte ga da li bi 750e dao na jedan telefon.xD
Slepci u Srbiji ce ga uzeti iako im je plata 25000 dinara....

Dragn

pre 10 godina

E da su nam plate vece, a za ovaj jedan mobilni telefon treba raditi 3 meseca, vecina jedva izvlaci kraj sa krajem... Inace telefon je odlican, ali cena mu je :O ogromna

Snegojedac

pre 10 godina

Ekipa, nije ovaj telefon napravljen da bi bio deo paketa socijalne pomoći u Srbijici, već za tržište zapadnog (čitaj: bogatog) sveta. Zato ne kukajte više oko cene, 100€ nekome znači mnogo, nekome ništa. Što više kukate oko cene, samo pokazuje koliko Vam je žao što ga sebi ne možete priuštiti. Takodje, ne živimo više u komunizmu pa da svi imaju isti telefon. Poštujte različitost drugih. Zato ih na tržištu i ima milion, da bi se našlo za svakog ono što najviše želi. Muka mi je od čitanja koji je telefon bolji, koji je gori, kao da nam svima život zavisi od performansi telefona. Imam Note 1, kupio sam ga pre 7 meseci, znam da ima i bolji i noviji i lepši ali je MENI ovaj trenutno odličann. Neću ga menjati za Note 2, možda za Note 3, ali se time uopšte ne opterećujem. A telefon koristim izuzetno mnogo, zbog posla. Jedno sam samo siguran, da NEMA ŠANSE da uzmem telefon sa ekranom manjim od ovoga. Priča oko stavljanja u džep i smetnji je obična budalaština, jer zauzima mesta koliko i S1 (ni sa jednim iole savremenim telefonom u zadnjem džepu ne može više da se sedi) a pruža enormno više. I ne želim da komentarišem telefone koje nisam lično koristio, već sam o njima saznao samo preko tekstova o istima. Ovde niko S4 iliOne nije pošteno ni video uživo, a već zna da li je bolji od drugog telefona koji još nije pošteno ni izašao... Koja je svrha toga?

ehej

pre 10 godina

Imadem S3 samsunga a volijo bi da imadem i ovaj S4. Od usta ću da odvojim, deci neću kupim patike al će da bidne za S4. obožavam samsunga. Volijo bi kad bi bijo malo sjajniji spolja da svi vide da ga imam.

Milorad

pre 10 godina

750 evra za telefon? Treba da budes zestoki kompleksas da das tolike pare za presovanu plastiku. Dok su telefoni kostali po 100-150 evra, radili su perfektno i trajali godinama, ovaj od 750 ne moze godinu dana da izgura da nesto ne crkne. A ne daj boze da ga ispustis, ode u komade. Stare Nokie i dan danas koriste da potapaju kiseli kupus u buretu.

fenomen

pre 10 godina

Za 750 eura se moze i nesto pametnije uraditi. Recimo za 150 e telefon bilo koji a za 600 eura 3 dobre svinje. Dve svinje u susnicu a jednu u zamrzivac. E sad ko ne voli svinjetinu dolazi u obzir i pilici tovljenici, pa curici tovljenici itd.... Ne zivim u Srbiji vec u Austriji i mogu da imam telefon koji pozelim i to pod prilicno boljim uslovima (mislim na cenu, produzetak ugovora, razne akcije) ali smatram da to nije neophodno. Imam samsung s+ vec dve godine i radi ono sto treba da radi i dok radi ne treba mi drugi. Razmislite cak i vi koji imate pare na bacanje da li je pametno baciti novac na telefon.
Da, ne radim na bausteli i nisam ni stipsa.
Poz...

Zivadin

pre 10 godina

Imadem S3 samsunga a volijo bi da imadem i ovaj S4. Od usta ću da odvojim, deci neću kupim patike al će da bidne za S4. obožavam samsunga. Volijo bi kad bi bijo malo sjajniji spolja da svi vide da ga imam.(ehej, 30. april 2013 15:37)

Brajko moj, ti si nula, ja imadem 5 komata Aplleta, zakljucno sa modelom 4s koji sam gi kupio jer samo sloga Srbina spasava. Ali nemam peticu, al cu si zemim danaske. Pa kad gi iznesem zver na komsijsku praznicnu rostiljadu sad za internacionalni praznik rada, svi ce gi popadaju pod astal.

Dana

pre 10 godina

Imala sam S2 i S3, sad sam presla na Note 2 i prezadovoljna sam.. Ne znam da li bih mogla da predjem na manji ekran, iako je S4 stvarno odlican i po performansama i po izgledu. Ipak, ceka se Note 3.

Jovance

pre 10 godina

750 evra, znaci 980 dolara. Google prodaje Nexus 4 otkljucan, sa stock verzijom Android 4.2.2 za $299 dolara. Mozes da kupis 3 Nexusa i da ti ostane para da napunis rezervoar u kolima, a taj isti Nexus 4 moze da pojede ovog plastikandzera. Ko ne veruje, nek pogleda specifikacije Nexus telefona. Hiljadu dolara za telefon, o Boze...ne zna se ko je ludji, dal onaj ko ima drskosti da stavi tu cenu ili onaj ko to placa.

Skeptik

pre 10 godina

Uvek sam imao gard prema tzv. "tržišnim liderima" (kakvi su danas Samsung, Apple ili HTC), što zbog činjenice da se kod brendova iz senke može dobiti nešto vrlo slično (u tehnološkom smislu zanemarljivo inferiorno) za drastično manje para, što zbog činjenice da mi se gade snobovi koji "moraju" da imaju najnoviji "hit" omiljenog im brenda maltene pre nego što se ovaj pojavi u prodavnicama. Danas izbor telefona previše govori o ličnosti vlasnika, a verujte mi, šepuriti se unaokolo sa najnovijim modelom pominjanih u očima velike većine normalnih ljudi nije nimalo afirmativno. Racionalni ljudi će lepo ZA DINAR izabrati telefon nekog malo manje zvučnog brenda sa nešto sporijim procesorom, nešto manje memorije, ekranom nešto niže rezolucije i dijagonale i kamerom nešto manje pikselaže i iz aspekta suštinske funkcionalnosti telefona kao komunikaciono-informativnog sredstva, imati POTPUNO ISTU STVAR. Uspešnost borbe "lidera" za "prestiž" uvek je bila bazirana na činjenici da o.... za šišanje nikad neće manjkati.

Deki

pre 10 godina

Kada ce ljudi vise da shvate da se kupovinom ovih skupih telefona zapravo kupuje staus u drustvu a ne sve te karakteristike telefona koje Vam uopste ne trebaju.
Zato apelujem na mlade ljude da se za svoj status u drustvu bore drugim metodama a ne sa S4.

Marko

pre 10 godina

Redosled je otprilike ovakav: HTC One, Galaxy S4, Xperia Z. Moj izbor je One, ako treba da dam dve prosecne plate za telefon, hocu vrhunski ugodjaj u svakom smislu. HTC je u tom smislu daleko ispred svih. Jedino mu Lumia 920 i iPhone 5 mogu prici.

Simke

pre 10 godina

Komentari na vesti o Samsung i Apple telefonima su uvek mesto gde se oni koji imaju skupe telefone hvale telefonom koji poseduju. Žalim vas.

boki

pre 10 godina

pitanje za g.Jelica(autora teksta)
zasto je sony xperia Z svuda u svetu brij 1 ili 2,a kod nas nije vredan ni da bude konkurencija za samsung???
ozbiljno pitanje,nadam se odgovoru!!!
unapred hvala!!!

apple4s

pre 10 godina

Imao sam nekoliko HTC telefona pa sam presao na S3. Odgovorno tvrdim da je na tom telefonu sve osim kamere krs. Displej je bio sugav sa flekama i videli su se pikseli. (kupljen regularno u Telenoru). Plastika se za 2 meseca ogulila na ledjima iako je imao bumper. Touch wiz je tek bio bljak. Interfejs je bio bolji kada sam instalirao Paranoid ROM. Baterija je drzala do 12h i to uz ukljucenu opciju za stednju baterije. Sad koristim Apple 4s i mogu da kazem sledece. IOS nije fleksibilan koliko i Android (al ako cete da budzite telefon uradite Jailbrake pa pravac Cydia) ali zato radi 5x stabilnije. Ima savrsen ekran + bateriju koja izdrzi skoro 18h uz jednako maltretiranje. Zato sam ja veliku skeptik i prema S4, ako bih uzimao ponovo Android to bi def. bio HTC ONE. Pozz

minimen

pre 10 godina

ljudi moji koliki su ovi telefoni danas. Kome treba mali televizor u džepu? baterija traje pola dana...

ne možeš više kupiti normalan matori telefon koji ti služi za razgovor, pokoju poruku i sa kojim ne moraš nositi akumulator da dopunjuješ bateriju na 2 sata...

Goran Milic

pre 10 godina

S3 u verziji I9305 sa 2GB RAM-a se može naći za 360 E

Razlika S4 u odnosu na ovaj model S3 je premala da bi se opravdala razlika u ceni od skoro 400e.

Ivan Belic

pre 10 godina

iskreno HTC One je prelep i dovoljno jak a S4 je bomba takodje...
tesko pitanje na no koje ne mogu odgovoriti...recimo da ubedim burazera da kupi jedan a ja drugi...i jedanput uzmem jedan a drugi put uzmem drugi i sve tako jer da se odlucim nema sanse :D

750€!!!

pre 10 godina

Ja već nekoliko meseci imam Sony Xperia J: elegantan dizajn, za mene sasvim solidna kamera, ima i prednja, boje fantastične, savršena Xperia tastatura, android JB 4.1.2 ... prezadovoljan sam. Ima da se udjena Gmail, google+, facebook, mogu da se gledam na skype, cena u mts mu je 36000 a u podzemnom 170€. Šta će mi više od toga. Imam čak i GPS. Za 750€ možeš na letovanje.

S

pre 10 godina

Od pojave Samsung S1 pa do S3 koji sada imam, ne mogu da zamislim smartphone neke druge marke. Glavni razlog za to je Super AMOLED ekran. Za mene su idealni kontrast i prezasicene boje ogromna PREDNOST jer se radi o uredjaju koji je stalno u pokretu i sa konstantno promenljivim uslovima osvetljenja u okruzenju. Nisu mu jasni ljudi koji se pate sa kalibracijama boja i slicno, kao da ce na tim malim ekrancicima da vrse pripremu za stampu. Uzmite najskuplji monitor na svetu sa idealnom kalibracijom i premestite ga u drugu prostoriju sa drugacijim osvetljenjem i boje ce opet da izgledaju drugacije. Ocigledno im nije poznato da je ljudsko oko "analogni" organ.

Zdravko

pre 10 godina

Ova plastika i nije toliko losa, iako deluje jeftino. Imam HTC One S, i sestra ima SGS2. Moj telefon cuvam ko oci u glavi, ali ne volim one gej silikonske futrole (cemu onda ovako mocno kuciste), ali ogrebotine ostaju ko oziljci. Sestra nosi njen shljamsung u rancu, dzepovima, sa onim blesavim privescima, a ogrebotina nigde. Bedak!
Ne bih nikad uzeo samsung, bas zbog tog jeftinog utiska u rukama, ko da drzim telefon od 15 evra, ali mislim da samsung ima svoje motive da koristi ove materijale

UI

pre 10 godina

koliko smo mi jadna zemlja kada je mobilni telefon statusni simbol. pa ja sam u new yorku video klosara sa iphonom! naravno, posle su mi rekli da je bavarska u paketu. a ovde nikad bedniji standard, ali zato "batica" ima fon od 500-700€ i msi laptop.

Boris d.

pre 10 godina

Telefon je totalno ne-invetivnog izgleda. I mislim da Samsung treba da batali vise touchwiz.... Interfejs svakog telefona im izgleda kao Galaxy Ace sa androidom 2.3 kad je izasao, zbog tog touchwiza. Cak malo i fizicki

Sanja

pre 10 godina

Milorade,Slavisa slazem se u potpunosti sa vama,ovolike pare za telefon? Uzas! :/ Sad je kupovanje telefona postala zaraza.Da li ces ovaj ili onaj?Koji ima veci ekran ili bolju specifikaciju? Strasno :(

milek

pre 10 godina

imao sam 6 telefona.

prvi je bio samsaung galaxy s a zadnji je note 2. imao sam jos i htc i nexus telefone.

mogu da kazem da nexus telefoni najbolje rade. nikad ane baguju ne secaju ne koce. ja moj nisam gasio vide od godine dana dok ga nsiam dao curi i onda hard reset.

samsung je tu iza nexusa . jeste daleko jaci po karakteristikama kao recimo note 2 koji je mama za sve telefone kako za bateriju tako i za resto ali na nexusu najbolje radi android i najbolji osecaj kada prvi dobijes update.

htc me je veoma razocarao sa silnim bagovanjem i baterijom koja ne moze da se izvadi. bateija je ubedljivo najgora od svih proizvodjaca . gora je cak i od nexusa. oko bagovanja necu ni da pricam jer retko ko zna muku kada ne moze da izvadis bateriju a kombo za restartovanje ne radi.

moje 3 godisnje iskustvo sa android telefonima dovlo je do toga da su nexus telefoni najbolji telefoni. mozda nisu hardverski najaci ali ubedljjivo imaju najbolji sistem.

toliko

dejo

pre 10 godina

S2 sam uzeo cim je izasao, koristim ga dnevno i nikada da je zakocio,ugasio ili bilo sta radi kao da mu je prvi dan!Zasto da dajem za bilo koj phon tolike pare?Srbija ima jake cene prema standardu zivota!!!

Zed

pre 10 godina

ovako, posedujem lgl9 i uporedim ga sa ortakovim s3, uporedjivanje smo radili preko neke 3d igrice neka pucacina d-day, igrica kao za komp i znate koliko je bolji s3, toliko da je samo 2 sekunde brze usao u igricu a sve ostalo je bikvalno isto cak su i kamere iste iako je kod lg-ja 3mpx manja, a da inace s3 250 evrica skuplji, ne zalecite se ljudi, razmislite dobro i potrosite tu razliku u novcu na neko putovanje, pozdrav svima

Coyote

pre 10 godina

Dobar telefon, nema sta. Ipak, za sada sam prezadovoljan Ajfonom 5. Ispunjava sve sto ocekujem od jednog savremenog telefona. Mozda imenik nije najsrećnije resen, ali to bi bilo sve. Moze da se koristi najmanje jos godinu dana, a onda videcemo. Ako Epl unapredi znacajno sledeci model zadrzacu se u istom dvorištu, ako ne, onda ce sansu dobiti neko drugi. Mozda i Samsung, sto da ne. Poslednji njihov model koji sam posedovao je bio D600. Odlican telefon za svoje vreme.

marsal

pre 10 godina

Najjaci telefon na svetu je Nokia 1280. Stotinu telefona kosta koliko 2 Samsunga S4.Meni je za moj posao ovo najjaci telefon.Par poruka i s mosta u Dunav.Da li su lepi i napredni to me ne interesuje bitno je da mi prave lepe pare da su lepe zene oko mene,lepa kola ,lepe kuce ,lepa letovanja,lepa zimovanja... Meni nije jasno da neko da 700 eura za telefon a nikad para nema i zivi ko podstanar

Ivan Jelić

pre 10 godina

@boki http://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=709836#k9467014
Jedina bitna stvar u kojoj je Xperia Z bolja od GS4 je izrada. No, umesto da to upotpuni dobrom ergonomijom, Sony je iz nekog razloga odlučio da ne iskoristi prednost softverskih tastera (usput, svaka čast što Z ima ovakve sistemske dugmiće), već je napravio telefon kojim je teže rukovati od GS4, ali i od Onea (uprkos tome što je Oneov on/off taster na izuzetno nezgodnom mestu). Takođe, ekran na Xperiji Z zabrinjavajuće je lošiji u odnosu na S4, što je šteta jer znamo da Sony ume da pravi ekrane kako valja. Sony pravi i odlične kamere, ali Xperia Z nije dobila takvu...

HTC One sa druge strane mnogo je bolji paket (izuzetan kvalitet i dizajn, odličan ekran, kamera koja je upotrebljiva noću, odličan zvuk) i kao takav može parirati S4.

Na kraju, velika je šteta što Xperia Z nije bolji telefon. Ja bih prvi voleo da jeste.

Lik

pre 10 godina

Ja pre neki dan kupio Nokia 112 Dual sim za 50e, morao sam jer mi je otišao Samsung D880 posle 5 god. upotrebe.
Povratak na Nokiu je pravo osveženje, jednostavan softver sa svim potrebnim opcijama, alarm, podsetnik, radio, poruke...baterija drzi 4-5 dana, mali, kompaktan...pa sta ces vise.

dusan

pre 10 godina

Ja koristim prestigio 4300. Menjacu ga tek kad bude crkao I to opet za dual sim android koji ne bude prelazio 200 eura. Sve ostalo je bacanje para koje nemamo I lazni osecaj prestiza u drustvu.

KOMEnDIJAŠ

pre 10 godina

Ja bih se razmišljao samo između S4 i Htc One, na iphone sam alergičan :)
Još od vremena S2 nisam podnosio zelenkasti sAmoled, za moje oči prikaz na samsungovom diplay-u ličio mi je na prikaz na nekoj igrački, a da ne govorim o tome kako mi je delovala prelaka plastika :) Kamera na Htc One je vrhunac, a to je ono što meni najviše treba, jer često obilazim prirodne lepote Srbije a za razliku od telefona kamere i digitalni fotoaparati mi često nisu pri ruci :)
S4 ima dobar sklop senzora, dobar je telefon, ali za moje potrebe ipak pobeđuje Htc One.

Prednosti koje me vode ka Htc One:
1. Sviđa mi se kvalitet prikaza na display-u (nema zelenkastih nijansi već su boje prirodne)
2. Kamera na One je vrhunska (optička stabilizacija i odlična noću)
3. Dva zvučnika sa super kvalitetom, konačno mogu da odgledam nešto na telefonu a da ne moram da koristim slušalice
4. Odličan dizajn


Ukupno: Moj glas ide za HTC One, a S4 je odmah tu pored, ali ipak za pola lestvice niže.

Bane

pre 10 godina

Ja ću S3 zameniti za S4, bio sam.prezadovoljan sa S2 i sada sa S3 ali planiram da me taj prelazak ne košta više od 250 e. Samo treba sačekati nekoliko dana, da cena u oglasima za S4 padne malo i to je to. HTC je lep, ali je moj izbor ipak Samsung.

Jabucilo

pre 10 godina

Vec skoro godinu dana imam Galaxy S3 i prilicno sam zadovoljan telefonom. Jedna od najvecih zamerki se najvise odnosi na Android OS i njegove mane mada se i tu stvari dosta popravljaju. Druga je kvalitet izrade telefona - sramota je da se telefon koji neko naplacuje 600-700e izradi od onakve plastike. Tesko da gore moze biti, ono kosta 3 juana za tonu. Tu kapa dole ide iPhone-u na prvom mestu (za aluminijum), a zatim i HTC-u (za daleko kvalitetniju plastiku). Sto se ove S4 galaksije tice - meni izgleda isto kao i S3, razlike su minorne i sada da uzimam telefon uzeo bih Xperia-u Z. Prvi Android telefon koji po kvalitetu izrade i dizajnu prilazi iPhone-u.

Marija

pre 10 godina

Dogadjaj je stvarno bio los, toliko prvoklasnog seksizma na jednom mestu odavno nisam videla. Dugo, naporno, dosadno, jeftino, novinari u sali nisu imali intenret... Cudi me da Samsung dozvolio da stvari odu takvim tokom, inace volim proizvode ove kompanije, ali me je ovo zaista razocaralo. Imam S3 i sacekacu sledeci :)

che guevara

pre 10 godina

Prestigio 4500 duo zato sto:
1. ima 2 sim kartice
2. android os
3. ekran 4.5"
4. gorila glass
5. 8 mp kamera
6. gps
7. IPS
8. garancija 2 god.
9. procesor 1 GH
10 i najvaznije KOSTA 243 € !!

Cyanogen

pre 10 godina

Marketing će učiniti svoje i S4 će se odlično prodavati, ne sumnjam... Ja cu ostati na nexus 4orci, barem dok ne izadje nexus 5 :) a i da, kosta oko 330e :)

Domagoj

pre 10 godina

jedan mali savjet. ustedite novce i kupite 3-5x jeftinije kineske telefone, imate i kopije S4 te HTC One-a (sa slicnom kvalitetom izrade). Za 200ak dolara dobijate gotovo isti uredjaj, ISTI ili vrlo slican hardver, ISTI ili cak i noviji OS (Android 4.2.2), ISTI kapacitet baterije, ISTU kolicinu prostora na flashu + ulaz za kartice, neki modeli imaju cak i vrlo dobru kameru (kvaliteta slicna onoj na S4, cak se hvale i istim senzorom). Jedino sto cete izgubiti je podrska za nadogradnje, iako i to nije pravilo kod uvjetno receno nekih razvikanijih marki (Oppo koji je i po benchmarcima u vrhu ponude smartfona sa svojim Find 5 smartfonom, itd.). No to je po meni zanemarivo jer ionako mijenjate telefon svaku godinu-dve a moguce je i staviti i custom ROM-ove. Prijatelj mi je kupio nedavno takav smartfon i super je zadovoljan, a i ja planiram kupiti isti.
NE placajte imena i marke,odnosno marketing, ne budite naivni, sve se danas radi u Kini...iskren savjet.

che guevara

pre 10 godina

Prestigio 4500 duo zato sto:
1. ima 2 sim kartice
2. android os
3. ekran 4.5"
4. gorila glass
5. 8 mp kamera
6. gps
7. IPS
8. garancija 2 god.
9. procesor 1 GH
10 i najvaznije KOSTA 243 € !!

SunnyLady

pre 10 godina

Upravo kucam sa S4 i moram objektivno priznati da je vrlo jak sa perfomansama, komforan za upotrebu i grafika je vise nego odlicna. Kako ga samo par dana imam vreme ce pokazati izdrzljivost i otkrivanje novih f-ja ali realno on je superiorna verzija S3. U Srbiji je dosta skup u slobodnoj prodaji ali vam preporucujem kod Vipa na ugovor (pogotovo uz dodati 1 ili 3GB interneta) jer je cena malo iznad S3 a cak manje nego moja pretplata u inostranstvu.

Nenad-EU

pre 10 godina

Telefon je odlican i dovoljno unapredjen u odnosu na S3...ekran je veci sa vise ppi a dimenzije uredja iste, ima duplo vise rama (to je S3ojci mnogo falilo), lagan je i cvrst i ako je od plastike, ima super kameru o prilicno dobru bateriju. Realno klasa vise u odnosu na S3 a ja ne kontam sta su neki ocekivali.

Sead

pre 10 godina

Sve je to lepi, displej od 5inca, procesori od 4 ili koliko vec jezgra i ostale zafrkancije. Kada pocnete da koristite iphone, posle androida shvatite razliku. Jedva cekam da izbace ovo sa skenerom za otisak prsta, posle mogu da uzivam.

Frfljavi

pre 10 godina

Dano, auuuu sad si me iznenadila bas.. znaci da jedna devojka kaze da ima Note 2 i da pri tom ne moze da se navikne na manji ekran... auuuu kakva carica.. bas si me odusevila :))) Jao.. sad bih te poljubio od srece.. retkost se vidja da devojka koristi tako mocan telefon :))
Ali u potpunosti se slazem sa tobom i delim misljenje. Sledeci redovi nisu pretenciozni u smislu hvalisanja, naprotiv. Imao sam iphone prve generacije, pa iphone 3g i 4 ... pa sam onda presao silom prilika na Samsung jedan jer sam morao da prodam iphone 4 jer mi je hitno trebala lova :) A Samsung prve generacije je kostao oko 110 jevreja, polovan.
I tu vc pocinje moje odusevljenje. Samsung S 1 sam ubrzo prodao jer sam hteo da uzmem S2 koji je zaista ali zaista bio, a i jos uvek je, mrcina iludacki telefon. Ozbiljna makina bre! Njega sam poklonio devojci, a sebi kupio Note cije je odusevljenje trajalo punih pet meseci, otkako ga imam.. i jos uvek je :) Na kratko sam zamenio Note jedinicu za Note dva i nekako taj novac za koji sam viska dao ( oko 200 ), nije opravdao superiornost naspram njegovo predhodnika. Jedino sto je islo u prilog Note 2 generaciji je to da je bio duplo brzi, sto, kada se instaliraju malo vise aplikacija, itekako oseti njegova snaga. Ostalo je sve na strani Note 1. Ekran je siri, sto jako volim i odlicno lezi u ruci. Samsung je lansirao najnoviji software pre dve nedelje i telefon je sada mrcina! Na ve nedelje sam imao iphone 5 i ubrzo ga prodao! Kao sto rece Dana, ceka se Note dva

Noteovac

pre 10 godina

Video sam pre neki dan u Uscu S4 i na prvi pogled mi se nije zasvidjao izgled,a nove funkcije su zanemarljive,tako da nisam zadovoljan njim nesto,a prema S3 sam imao gard od samog pocetka,prvenstveno zbog toga sto ga ima svaka druga glava u Srbiji.:)
Dugo sam se dvoumio izmedju Xperie Z i Note 2,na kraju uzeo Note 2,uzeo ga pre mesec dana i odgovorno tvrdim da je telefon perfektan,plus sto mu je baterija EXTRA...drzi 2 dana lagano.Ocena 9,5 jer mislim da bi za nijansu trebao da bude manji. :)

el proletario

pre 10 godina

Dobra igracka. Evo ja imam dva komada, jedan kupio drugi nasao. Neko zaboravio u restoranu. Stoji poruka dolazi s mesta kuci inace rastav braka. Nesrecnik u panici zaboravio telefon. Jbg njemu se smrklo a meni svanulo.

draganche

pre 10 godina

@Mislite deugačije...

Koleza, ta opcija nije bila u ponudi. Zao mi je, pali ste na ispitu.

p.s. izgleda da vam phone ima neki bug. Odapinje duplikat komentara. Mozda je I feature.

misa

pre 10 godina

iskreno..htc one jeste jak..moguce da je jaci od cetvorke..ali po izgledu nije bolji..kad pomislim na savrsenstvo od telefona.pomislim na s4.. jednostavno prelep

Zlica

pre 10 godina

Ljubitelj Samsung Galaxy S modela. Nakon prve, preskočene druge i posjedovanja treće, odlučio sam da promijenim proizvđača. Uzeo direktnog konkurenta HTC ONE. Odličan telefon, vrhunske performanse, displej koji nikad vidio nisam...kamera, zvuk sve...
Ipak nakon mjesec dana korišćenja, poželio sam Samsung. Navika je navika. Tač viz okruženje je nešto na šta sam navikao i 30 dana mi nije dovoljno da promijenim način korišćenja telefona. Kako stvari stoje vraćam se Samsungu, ali samo iz navike. Ostalima toplo preporučujem HTC ONE jer je ODLIČAN !!!

Fowler

pre 10 godina

Jako detaljan test i vrlo dobro pojašnjeno, ALI... Mislim da to previše kompleksno za jednog korisnika. Sve je to lepo, ali nema tu jabuke...

Samsung loyal

pre 10 godina

Posle toliko godina vernosti Samsungu i ne znam koliko telefona, biram opet Samsung. S3 sam uzela nakon klasicnog telefona i igrala se sa njim dok nije poceo da lici na ono sto meni mozda treba. A realno mi ne treba, osim sto vise ne palim komp kod kuce.
Ne treba mi realno Acrobat Reader, ali eto. AutoCAD fercera, moze satro da se crta u njemu mada nesto nisam mnogo pokusavala. Total Commander je naravno majka za prepakivanje fajlova. E kad napakujete sve i svasta na svoje gedzete onda i ne gledate koja je marka. Jedino sto mi je pojelo zivce i protok je glupi G+ koji ima potrebu da objavi kad kinete.
Sve su to klasicni racunari i kao takve ih treba tretirati. Gasite ih, cistite od djubreta, dajte im da odmore malo.
Ono sto cekam je da wireless punjenje postane realnost, a ne kao kod S4 da moras da kupis zadnju masku i podlogu za tricavih 50 dolara kako bi funkcionisalo... toliko najavljivan dodatak za S3 se nije pojavio, za S4 stidljivo. Valjda ce se i ostali ukljuciti u trku pa cemo dogodine da punimo telefone na suncu.

nikola

pre 10 godina

gluposti su da je iphone najkvalitetnije izradjen fon,prvo aluminujum je lagan ali ne cvrst materijal koji je jako los izbor.na primer zaboravljate motorolu koja zadnji deo izradjuje od kevlara koji je ekstremno izdrzljiv cak i na grebanje,znaci najkvalitetnije izradjen fon ubedljivo ali joj ni to nije pomoglo da pored baterije i izrade bude vodeca,mozete praviti tel od cega hocete,ljudi hoce gedzete,sitnice koje ih razlikuju,a tel se ionako koristi godinu dana jer posle zastareva,tako da kvalitet izrade kod tako potorsnih proizvoda koji najbrze zastarevaju je cista glupost!!! samo izgovor iphone korisnika..X

Ivan Jelić

pre 10 godina

@Mladen http://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=709836#k9465456 Nikakva, u pitanju je greška, ispravljeno, hvala :)

franko

pre 10 godina

Ja bih ipak odabrao neku Nokiu, bez touch ekrana. Ima li neko neku preporuku? Od naprednih stvari treba mi samo da otvori e-mail. Naravno baterija da traje 7 dana.

duki

pre 10 godina

Imao sam Galaxy jos davnih dana, pre S1 slabiji model je bio :D uzeo sam ga cisto da vidim kako funkcionise taj Android i mogu da kazem da je to Symbian danasnjice, stvarno ima milion opcija ali meni prvenstveno treba za pozive i poruke, izgustirao sam to cackanje kao klinac pa me vise i ne privlaci. Moja sestra se odusevljava ovim spravama ja sam ravnodusan, ako bi birao Android verovatno bi HTC uzeo jer su mnogo ozbilnjiji materijali negoli Samsung. U performanse ne sumnjam ali ne zavisi mi zivot od toga niti sam od onih "biznismena" koji ce propustiti milionske poslove ako istog trena ne odgovore na mejl, slobodno vreme mora da se postuje a to na Zapadu kome tezimo jako cene. Ja nisam ciljna grupa ne zbog finansija nego ne vidim razlog kupovine te sklopocije koja ce da guta bateriju svaki dan i da dzedzi na punjacu, tableti imaju mnogo vecu autonomiju a plus sto nude i mogucnost SIM kartice da se ubaci. Da je lep lep je.

Domagoj

pre 10 godina

@Marko i ostali, ja sam govorio o kvalitetnim kineskim smartfonima, znate i sami da je raspon uredaja kod njih ogroman. Nisu niti Samsungovi, HTC-ovi ili Alcatelovi jeftikaneri dobri, to nadam se svi znamo. I umjesto tekstualnog odgovora (kazu i to da nije vazno sto se pise, nego tko pise, a ja sam diplomirao u IT-u i na Android aplikacijama, pa stojim iza onoga sto tvrdim), upucujem vas na link vjerojatno najpoznatijeg recenzenta Android smartfonova, Arona Bakera, koji se divi kineskom Oppo Find 5 smartfonu

Nikola

pre 10 godina

@(Zdravko, 30. april 2013 13:46)
Samsung sa 5+ incha ekranom deluje jeftino,haha.Iphone lici na samsung od 6-7k dinara,tek kad okrenes jabuku na poledjini vidis da je iphone.Ovaj samsung izgleda odlicno prva ravnoteza.htc one izgleda jeftino ljudi nemaju pojma od dizajnu,zato tako i prolaze.Opet izgleda dosta bolje od njihovih ranijih modela,crno-bela kombinacija ko sa pijace.

OutOfThisWorld

pre 10 godina

Kada mi crkne HTC Nexus One odvojicu dnevnu ili dvodnevnu platu (do 600 evra) za neki jaci HTC model (mozda bas One, ako tada i dalje bude u prodaji). Nisu mi jasni ljudi koji tolike novce izdvajaju za telefon, a plata im je smesna. Telefon je aparat, a ne produzetak necega sto nemate! Prvo na redu je kupovina laptop-a (stari puni 5 godina, i jos uvek radi kako treba), a voleo bih kombinaciju telefon/laptop da ne moram da nosim dve stvari sa sobom.

perastar

pre 10 godina

kupio sam S4 pre 2 dana i mogu samo da Vam kazem nekoliko reci.
Imati ovakav telefon je stvarno veliki cast i veliko zadovoljstvo ,,,
kad pomislis da li s4 nesto ima ,, nemoj ,, IMA :)
kad hoces nesto da radis pa se pitas da li s4 to moze ,, nemoj ,, MOZE :)
a da li s4 hoce da neku aplikaciju pronadje,, nemoj ,, HOCE

ZNACI 3 RECI KRASE OVAJ NAJ MOB 2013 GODINE --- IMA MOZE HOCE ..
prijatan dan a ja i S4 vas pozdravljamo :)

muka

pre 10 godina

interesuje me koja se plastika koristi za ovaj telefon kad je pljuju u tekstu?
svi nesto kukaju za plastiku, ne postoji jedna plastika vec preko 500 vrsta plastike.postoje vrste koje su duplo cvrsce i kvalitetnije od aluminijuma.
nije los aluminijum sa strane na iphone ali je staklo iza promasaj veka, za takav dizajn moras biti malouman.plastika ili neka kombinacija vlakana je milion puta bolje resenje.
svi nose na iphone plasticne maske koje su kupili za jos para .a ovde to dobijes u ceni telefona.ako dajem tolike pare za telefon vise bih voleo da je od nekog materijala da kad padne da mi odskoci nazad ko lopta da ga uhvatim ,a ne da skupljam delove stakla po podu...

pera

pre 10 godina

snezozderac svaka cas za komentar potpuno si upravu jbt stvarno sta kukate o ceni cena je takva kakva je ne mozemo nista tu da promenimo.I jos da kazem da je telefon odlican.

Max

pre 10 godina

@ (perastar, 7. jun 2013 23:47)

Pero, ajde smanji doživljaj...

Kažeš da je "velika čast" imati S4... alo, bre... to je telefon i prodaje se u prodavnicama... ne dobija se samo za neke "posebne zasluge" kao ordenje, nego bilo ko može da uđe u prodavnicu, izvadi pare i da ga kupi ako hoće.

Napisao si i "kad pomislis da li s4 nesto ima ,, nemoj ,, IMA :) kad hoces nesto da radis pa se pitas da li s4 to moze ,, nemoj ,, MOZE :) a da li s4 hoce da neku aplikaciju pronadje,, nemoj ,, HOCE"

Ajde nađi, na primer, AirPort Utility (aplikacija koja se koristi za podešavanje AirPort Express, AirPort Extreme i Time Capsule rutera), pa nam javi za koje sisteme postoji ta aplikacija... ustvari... nemoj džabe da se mučiš da tražiš jer postoje samo verzije za Mac, Windows i iPhone/iPad.

A ako je nekom potreban, na primer, Keynote (program za prezentacije, sličan PowerPointu, dosta popularan među Mac korisnicima)... šta će onda da radi? Keynote ima verziju za iPhone/iPad i Mac, ali ne i za Andorid. Na iPhone mogu da se otvaraju i PowerPoint i Keynote prezentacije, a na Androidu?

Ima još brdo raznih primera onoga što nije dostupno za Andorid.

Duci0167

pre 10 godina

@Domagoj Pa sve sto se pravi u Kini se kategorise tako da kopije su olos od fals delova. Pa ne proizvode lopate vec procesore i haj tek.
Usput,S4 je extra telefon! Prodajte svoje S3 telefone i trk ... Usput,kupujem S3 za 100e.

Ivan Jelić

pre 10 godina

@boki
Nema na čemu :) Baš sam pokušao da obrazložim zašto Z nije realna konkurencija S4, što je, ako sam dobro razumeo, bilo pitanje. Pozdrav

дурантула окц

pre 10 godina

@Jabucilo zaboravio si HTC one...xperia z nije od boljeg materijala...a te mane androida su verovatno mane touchwiza, a ne androida

zuzus

pre 10 godina

imam jedan problem...na galaxy s2 mi je bio instaliran viber za odredjeni br tel. sada se ta kartica nalazi u s4 ali code koji je dobijen ranije ne vazi, a novi ne mogu da dobijem, tako da ne mogu da koristim viber na ist br u drugom tel. zna li neko kako to da resim :)

Bojan

pre 10 godina

Ovaj plastikenac je taraba u odnou na Xperia Z :)

Ko ovome uspe da parira,svaka cast :)
http://www.youtube.com/watch?v=CE79SD9xtRo&feature=share

Sony se vratio na velika vrata.

boki

pre 10 godina

@ivan jelic
hvala na opsirnom odgovoru.nisam ni uporedjivao sa gsg4 niti sam rekao da je najbolji tel.,ali sudeci po uglednim nemackim top listama telefona bih rekao da je ipak u vrhu i da je konkurencija htc one i gsg 4.
pozdrav i hvala na odgovoru

Bojan

pre 10 godina

Ovaj plastikenac je taraba u odnou na Xperia Z :)

Ko ovome uspe da parira,svaka cast :)
http://www.youtube.com/watch?v=CE79SD9xtRo&feature=share

Sony se vratio na velika vrata.

Marko

pre 10 godina

Redosled je otprilike ovakav: HTC One, Galaxy S4, Xperia Z. Moj izbor je One, ako treba da dam dve prosecne plate za telefon, hocu vrhunski ugodjaj u svakom smislu. HTC je u tom smislu daleko ispred svih. Jedino mu Lumia 920 i iPhone 5 mogu prici.

ehej

pre 10 godina

Imadem S3 samsunga a volijo bi da imadem i ovaj S4. Od usta ću da odvojim, deci neću kupim patike al će da bidne za S4. obožavam samsunga. Volijo bi kad bi bijo malo sjajniji spolja da svi vide da ga imam.

Milorad

pre 10 godina

750 evra za telefon? Treba da budes zestoki kompleksas da das tolike pare za presovanu plastiku. Dok su telefoni kostali po 100-150 evra, radili su perfektno i trajali godinama, ovaj od 750 ne moze godinu dana da izgura da nesto ne crkne. A ne daj boze da ga ispustis, ode u komade. Stare Nokie i dan danas koriste da potapaju kiseli kupus u buretu.

Domagoj

pre 10 godina

jedan mali savjet. ustedite novce i kupite 3-5x jeftinije kineske telefone, imate i kopije S4 te HTC One-a (sa slicnom kvalitetom izrade). Za 200ak dolara dobijate gotovo isti uredjaj, ISTI ili vrlo slican hardver, ISTI ili cak i noviji OS (Android 4.2.2), ISTI kapacitet baterije, ISTU kolicinu prostora na flashu + ulaz za kartice, neki modeli imaju cak i vrlo dobru kameru (kvaliteta slicna onoj na S4, cak se hvale i istim senzorom). Jedino sto cete izgubiti je podrska za nadogradnje, iako i to nije pravilo kod uvjetno receno nekih razvikanijih marki (Oppo koji je i po benchmarcima u vrhu ponude smartfona sa svojim Find 5 smartfonom, itd.). No to je po meni zanemarivo jer ionako mijenjate telefon svaku godinu-dve a moguce je i staviti i custom ROM-ove. Prijatelj mi je kupio nedavno takav smartfon i super je zadovoljan, a i ja planiram kupiti isti.
NE placajte imena i marke,odnosno marketing, ne budite naivni, sve se danas radi u Kini...iskren savjet.

Lik

pre 10 godina

Ja pre neki dan kupio Nokia 112 Dual sim za 50e, morao sam jer mi je otišao Samsung D880 posle 5 god. upotrebe.
Povratak na Nokiu je pravo osveženje, jednostavan softver sa svim potrebnim opcijama, alarm, podsetnik, radio, poruke...baterija drzi 4-5 dana, mali, kompaktan...pa sta ces vise.

el proletario

pre 10 godina

Dobra igracka. Evo ja imam dva komada, jedan kupio drugi nasao. Neko zaboravio u restoranu. Stoji poruka dolazi s mesta kuci inace rastav braka. Nesrecnik u panici zaboravio telefon. Jbg njemu se smrklo a meni svanulo.

minimen

pre 10 godina

ljudi moji koliki su ovi telefoni danas. Kome treba mali televizor u džepu? baterija traje pola dana...

ne možeš više kupiti normalan matori telefon koji ti služi za razgovor, pokoju poruku i sa kojim ne moraš nositi akumulator da dopunjuješ bateriju na 2 sata...

apple4s

pre 10 godina

Imao sam nekoliko HTC telefona pa sam presao na S3. Odgovorno tvrdim da je na tom telefonu sve osim kamere krs. Displej je bio sugav sa flekama i videli su se pikseli. (kupljen regularno u Telenoru). Plastika se za 2 meseca ogulila na ledjima iako je imao bumper. Touch wiz je tek bio bljak. Interfejs je bio bolji kada sam instalirao Paranoid ROM. Baterija je drzala do 12h i to uz ukljucenu opciju za stednju baterije. Sad koristim Apple 4s i mogu da kazem sledece. IOS nije fleksibilan koliko i Android (al ako cete da budzite telefon uradite Jailbrake pa pravac Cydia) ali zato radi 5x stabilnije. Ima savrsen ekran + bateriju koja izdrzi skoro 18h uz jednako maltretiranje. Zato sam ja veliku skeptik i prema S4, ako bih uzimao ponovo Android to bi def. bio HTC ONE. Pozz

Skeptik

pre 10 godina

Uvek sam imao gard prema tzv. "tržišnim liderima" (kakvi su danas Samsung, Apple ili HTC), što zbog činjenice da se kod brendova iz senke može dobiti nešto vrlo slično (u tehnološkom smislu zanemarljivo inferiorno) za drastično manje para, što zbog činjenice da mi se gade snobovi koji "moraju" da imaju najnoviji "hit" omiljenog im brenda maltene pre nego što se ovaj pojavi u prodavnicama. Danas izbor telefona previše govori o ličnosti vlasnika, a verujte mi, šepuriti se unaokolo sa najnovijim modelom pominjanih u očima velike većine normalnih ljudi nije nimalo afirmativno. Racionalni ljudi će lepo ZA DINAR izabrati telefon nekog malo manje zvučnog brenda sa nešto sporijim procesorom, nešto manje memorije, ekranom nešto niže rezolucije i dijagonale i kamerom nešto manje pikselaže i iz aspekta suštinske funkcionalnosti telefona kao komunikaciono-informativnog sredstva, imati POTPUNO ISTU STVAR. Uspešnost borbe "lidera" za "prestiž" uvek je bila bazirana na činjenici da o.... za šišanje nikad neće manjkati.

che guevara

pre 10 godina

Prestigio 4500 duo zato sto:
1. ima 2 sim kartice
2. android os
3. ekran 4.5"
4. gorila glass
5. 8 mp kamera
6. gps
7. IPS
8. garancija 2 god.
9. procesor 1 GH
10 i najvaznije KOSTA 243 € !!

Nikola

pre 10 godina

@(Zdravko, 30. april 2013 13:46)
Samsung sa 5+ incha ekranom deluje jeftino,haha.Iphone lici na samsung od 6-7k dinara,tek kad okrenes jabuku na poledjini vidis da je iphone.Ovaj samsung izgleda odlicno prva ravnoteza.htc one izgleda jeftino ljudi nemaju pojma od dizajnu,zato tako i prolaze.Opet izgleda dosta bolje od njihovih ranijih modela,crno-bela kombinacija ko sa pijace.

misa

pre 10 godina

iskreno..htc one jeste jak..moguce da je jaci od cetvorke..ali po izgledu nije bolji..kad pomislim na savrsenstvo od telefona.pomislim na s4.. jednostavno prelep

che guevara

pre 10 godina

Prestigio 4500 duo zato sto:
1. ima 2 sim kartice
2. android os
3. ekran 4.5"
4. gorila glass
5. 8 mp kamera
6. gps
7. IPS
8. garancija 2 god.
9. procesor 1 GH
10 i najvaznije KOSTA 243 € !!

Frfljavi

pre 10 godina

Dano, auuuu sad si me iznenadila bas.. znaci da jedna devojka kaze da ima Note 2 i da pri tom ne moze da se navikne na manji ekran... auuuu kakva carica.. bas si me odusevila :))) Jao.. sad bih te poljubio od srece.. retkost se vidja da devojka koristi tako mocan telefon :))
Ali u potpunosti se slazem sa tobom i delim misljenje. Sledeci redovi nisu pretenciozni u smislu hvalisanja, naprotiv. Imao sam iphone prve generacije, pa iphone 3g i 4 ... pa sam onda presao silom prilika na Samsung jedan jer sam morao da prodam iphone 4 jer mi je hitno trebala lova :) A Samsung prve generacije je kostao oko 110 jevreja, polovan.
I tu vc pocinje moje odusevljenje. Samsung S 1 sam ubrzo prodao jer sam hteo da uzmem S2 koji je zaista ali zaista bio, a i jos uvek je, mrcina iludacki telefon. Ozbiljna makina bre! Njega sam poklonio devojci, a sebi kupio Note cije je odusevljenje trajalo punih pet meseci, otkako ga imam.. i jos uvek je :) Na kratko sam zamenio Note jedinicu za Note dva i nekako taj novac za koji sam viska dao ( oko 200 ), nije opravdao superiornost naspram njegovo predhodnika. Jedino sto je islo u prilog Note 2 generaciji je to da je bio duplo brzi, sto, kada se instaliraju malo vise aplikacija, itekako oseti njegova snaga. Ostalo je sve na strani Note 1. Ekran je siri, sto jako volim i odlicno lezi u ruci. Samsung je lansirao najnoviji software pre dve nedelje i telefon je sada mrcina! Na ve nedelje sam imao iphone 5 i ubrzo ga prodao! Kao sto rece Dana, ceka se Note dva

Sead

pre 10 godina

Sve je to lepi, displej od 5inca, procesori od 4 ili koliko vec jezgra i ostale zafrkancije. Kada pocnete da koristite iphone, posle androida shvatite razliku. Jedva cekam da izbace ovo sa skenerom za otisak prsta, posle mogu da uzivam.

Fowler

pre 10 godina

Jako detaljan test i vrlo dobro pojašnjeno, ALI... Mislim da to previše kompleksno za jednog korisnika. Sve je to lepo, ali nema tu jabuke...

franko

pre 10 godina

Ja bih ipak odabrao neku Nokiu, bez touch ekrana. Ima li neko neku preporuku? Od naprednih stvari treba mi samo da otvori e-mail. Naravno baterija da traje 7 dana.

OutOfThisWorld

pre 10 godina

Kada mi crkne HTC Nexus One odvojicu dnevnu ili dvodnevnu platu (do 600 evra) za neki jaci HTC model (mozda bas One, ako tada i dalje bude u prodaji). Nisu mi jasni ljudi koji tolike novce izdvajaju za telefon, a plata im je smesna. Telefon je aparat, a ne produzetak necega sto nemate! Prvo na redu je kupovina laptop-a (stari puni 5 godina, i jos uvek radi kako treba), a voleo bih kombinaciju telefon/laptop da ne moram da nosim dve stvari sa sobom.

Dana

pre 10 godina

Imala sam S2 i S3, sad sam presla na Note 2 i prezadovoljna sam.. Ne znam da li bih mogla da predjem na manji ekran, iako je S4 stvarno odlican i po performansama i po izgledu. Ipak, ceka se Note 3.

perastar

pre 10 godina

kupio sam S4 pre 2 dana i mogu samo da Vam kazem nekoliko reci.
Imati ovakav telefon je stvarno veliki cast i veliko zadovoljstvo ,,,
kad pomislis da li s4 nesto ima ,, nemoj ,, IMA :)
kad hoces nesto da radis pa se pitas da li s4 to moze ,, nemoj ,, MOZE :)
a da li s4 hoce da neku aplikaciju pronadje,, nemoj ,, HOCE

ZNACI 3 RECI KRASE OVAJ NAJ MOB 2013 GODINE --- IMA MOZE HOCE ..
prijatan dan a ja i S4 vas pozdravljamo :)

dusan

pre 10 godina

Ja koristim prestigio 4300. Menjacu ga tek kad bude crkao I to opet za dual sim android koji ne bude prelazio 200 eura. Sve ostalo je bacanje para koje nemamo I lazni osecaj prestiza u drustvu.

Nenad-EU

pre 10 godina

Telefon je odlican i dovoljno unapredjen u odnosu na S3...ekran je veci sa vise ppi a dimenzije uredja iste, ima duplo vise rama (to je S3ojci mnogo falilo), lagan je i cvrst i ako je od plastike, ima super kameru o prilicno dobru bateriju. Realno klasa vise u odnosu na S3 a ja ne kontam sta su neki ocekivali.

Bane

pre 10 godina

Ja ću S3 zameniti za S4, bio sam.prezadovoljan sa S2 i sada sa S3 ali planiram da me taj prelazak ne košta više od 250 e. Samo treba sačekati nekoliko dana, da cena u oglasima za S4 padne malo i to je to. HTC je lep, ali je moj izbor ipak Samsung.

Che

pre 10 godina

750 evra...
Caletov prijatelj iz Nemacke, ima mesecno oko 6000 evra, pitajte ga da li bi 750e dao na jedan telefon.xD
Slepci u Srbiji ce ga uzeti iako im je plata 25000 dinara....

zuzus

pre 10 godina

imam jedan problem...na galaxy s2 mi je bio instaliran viber za odredjeni br tel. sada se ta kartica nalazi u s4 ali code koji je dobijen ranije ne vazi, a novi ne mogu da dobijem, tako da ne mogu da koristim viber na ist br u drugom tel. zna li neko kako to da resim :)

fenomen

pre 10 godina

Za 750 eura se moze i nesto pametnije uraditi. Recimo za 150 e telefon bilo koji a za 600 eura 3 dobre svinje. Dve svinje u susnicu a jednu u zamrzivac. E sad ko ne voli svinjetinu dolazi u obzir i pilici tovljenici, pa curici tovljenici itd.... Ne zivim u Srbiji vec u Austriji i mogu da imam telefon koji pozelim i to pod prilicno boljim uslovima (mislim na cenu, produzetak ugovora, razne akcije) ali smatram da to nije neophodno. Imam samsung s+ vec dve godine i radi ono sto treba da radi i dok radi ne treba mi drugi. Razmislite cak i vi koji imate pare na bacanje da li je pametno baciti novac na telefon.
Da, ne radim na bausteli i nisam ni stipsa.
Poz...

Boris d.

pre 10 godina

Telefon je totalno ne-invetivnog izgleda. I mislim da Samsung treba da batali vise touchwiz.... Interfejs svakog telefona im izgleda kao Galaxy Ace sa androidom 2.3 kad je izasao, zbog tog touchwiza. Cak malo i fizicki

duki

pre 10 godina

Imao sam Galaxy jos davnih dana, pre S1 slabiji model je bio :D uzeo sam ga cisto da vidim kako funkcionise taj Android i mogu da kazem da je to Symbian danasnjice, stvarno ima milion opcija ali meni prvenstveno treba za pozive i poruke, izgustirao sam to cackanje kao klinac pa me vise i ne privlaci. Moja sestra se odusevljava ovim spravama ja sam ravnodusan, ako bi birao Android verovatno bi HTC uzeo jer su mnogo ozbilnjiji materijali negoli Samsung. U performanse ne sumnjam ali ne zavisi mi zivot od toga niti sam od onih "biznismena" koji ce propustiti milionske poslove ako istog trena ne odgovore na mejl, slobodno vreme mora da se postuje a to na Zapadu kome tezimo jako cene. Ja nisam ciljna grupa ne zbog finansija nego ne vidim razlog kupovine te sklopocije koja ce da guta bateriju svaki dan i da dzedzi na punjacu, tableti imaju mnogo vecu autonomiju a plus sto nude i mogucnost SIM kartice da se ubaci. Da je lep lep je.

Snegojedac

pre 10 godina

Ekipa, nije ovaj telefon napravljen da bi bio deo paketa socijalne pomoći u Srbijici, već za tržište zapadnog (čitaj: bogatog) sveta. Zato ne kukajte više oko cene, 100€ nekome znači mnogo, nekome ništa. Što više kukate oko cene, samo pokazuje koliko Vam je žao što ga sebi ne možete priuštiti. Takodje, ne živimo više u komunizmu pa da svi imaju isti telefon. Poštujte različitost drugih. Zato ih na tržištu i ima milion, da bi se našlo za svakog ono što najviše želi. Muka mi je od čitanja koji je telefon bolji, koji je gori, kao da nam svima život zavisi od performansi telefona. Imam Note 1, kupio sam ga pre 7 meseci, znam da ima i bolji i noviji i lepši ali je MENI ovaj trenutno odličann. Neću ga menjati za Note 2, možda za Note 3, ali se time uopšte ne opterećujem. A telefon koristim izuzetno mnogo, zbog posla. Jedno sam samo siguran, da NEMA ŠANSE da uzmem telefon sa ekranom manjim od ovoga. Priča oko stavljanja u džep i smetnji je obična budalaština, jer zauzima mesta koliko i S1 (ni sa jednim iole savremenim telefonom u zadnjem džepu ne može više da se sedi) a pruža enormno više. I ne želim da komentarišem telefone koje nisam lično koristio, već sam o njima saznao samo preko tekstova o istima. Ovde niko S4 iliOne nije pošteno ni video uživo, a već zna da li je bolji od drugog telefona koji još nije pošteno ni izašao... Koja je svrha toga?

marsal

pre 10 godina

Najjaci telefon na svetu je Nokia 1280. Stotinu telefona kosta koliko 2 Samsunga S4.Meni je za moj posao ovo najjaci telefon.Par poruka i s mosta u Dunav.Da li su lepi i napredni to me ne interesuje bitno je da mi prave lepe pare da su lepe zene oko mene,lepa kola ,lepe kuce ,lepa letovanja,lepa zimovanja... Meni nije jasno da neko da 700 eura za telefon a nikad para nema i zivi ko podstanar

Noteovac

pre 10 godina

Video sam pre neki dan u Uscu S4 i na prvi pogled mi se nije zasvidjao izgled,a nove funkcije su zanemarljive,tako da nisam zadovoljan njim nesto,a prema S3 sam imao gard od samog pocetka,prvenstveno zbog toga sto ga ima svaka druga glava u Srbiji.:)
Dugo sam se dvoumio izmedju Xperie Z i Note 2,na kraju uzeo Note 2,uzeo ga pre mesec dana i odgovorno tvrdim da je telefon perfektan,plus sto mu je baterija EXTRA...drzi 2 dana lagano.Ocena 9,5 jer mislim da bi za nijansu trebao da bude manji. :)

Ivan Jelić

pre 10 godina

@boki http://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=709836#k9467014
Jedina bitna stvar u kojoj je Xperia Z bolja od GS4 je izrada. No, umesto da to upotpuni dobrom ergonomijom, Sony je iz nekog razloga odlučio da ne iskoristi prednost softverskih tastera (usput, svaka čast što Z ima ovakve sistemske dugmiće), već je napravio telefon kojim je teže rukovati od GS4, ali i od Onea (uprkos tome što je Oneov on/off taster na izuzetno nezgodnom mestu). Takođe, ekran na Xperiji Z zabrinjavajuće je lošiji u odnosu na S4, što je šteta jer znamo da Sony ume da pravi ekrane kako valja. Sony pravi i odlične kamere, ali Xperia Z nije dobila takvu...

HTC One sa druge strane mnogo je bolji paket (izuzetan kvalitet i dizajn, odličan ekran, kamera koja je upotrebljiva noću, odličan zvuk) i kao takav može parirati S4.

Na kraju, velika je šteta što Xperia Z nije bolji telefon. Ja bih prvi voleo da jeste.

Jabucilo

pre 10 godina

Vec skoro godinu dana imam Galaxy S3 i prilicno sam zadovoljan telefonom. Jedna od najvecih zamerki se najvise odnosi na Android OS i njegove mane mada se i tu stvari dosta popravljaju. Druga je kvalitet izrade telefona - sramota je da se telefon koji neko naplacuje 600-700e izradi od onakve plastike. Tesko da gore moze biti, ono kosta 3 juana za tonu. Tu kapa dole ide iPhone-u na prvom mestu (za aluminijum), a zatim i HTC-u (za daleko kvalitetniju plastiku). Sto se ove S4 galaksije tice - meni izgleda isto kao i S3, razlike su minorne i sada da uzimam telefon uzeo bih Xperia-u Z. Prvi Android telefon koji po kvalitetu izrade i dizajnu prilazi iPhone-u.

S

pre 10 godina

Od pojave Samsung S1 pa do S3 koji sada imam, ne mogu da zamislim smartphone neke druge marke. Glavni razlog za to je Super AMOLED ekran. Za mene su idealni kontrast i prezasicene boje ogromna PREDNOST jer se radi o uredjaju koji je stalno u pokretu i sa konstantno promenljivim uslovima osvetljenja u okruzenju. Nisu mu jasni ljudi koji se pate sa kalibracijama boja i slicno, kao da ce na tim malim ekrancicima da vrse pripremu za stampu. Uzmite najskuplji monitor na svetu sa idealnom kalibracijom i premestite ga u drugu prostoriju sa drugacijim osvetljenjem i boje ce opet da izgledaju drugacije. Ocigledno im nije poznato da je ljudsko oko "analogni" organ.

Bojan

pre 10 godina

Ovaj plastikenac je taraba u odnou na Xperia Z :)

Ko ovome uspe da parira,svaka cast :)
http://www.youtube.com/watch?v=CE79SD9xtRo&feature=share

Sony se vratio na velika vrata.

Jovance

pre 10 godina

750 evra, znaci 980 dolara. Google prodaje Nexus 4 otkljucan, sa stock verzijom Android 4.2.2 za $299 dolara. Mozes da kupis 3 Nexusa i da ti ostane para da napunis rezervoar u kolima, a taj isti Nexus 4 moze da pojede ovog plastikandzera. Ko ne veruje, nek pogleda specifikacije Nexus telefona. Hiljadu dolara za telefon, o Boze...ne zna se ko je ludji, dal onaj ko ima drskosti da stavi tu cenu ili onaj ko to placa.

KOMEnDIJAŠ

pre 10 godina

Ja bih se razmišljao samo između S4 i Htc One, na iphone sam alergičan :)
Još od vremena S2 nisam podnosio zelenkasti sAmoled, za moje oči prikaz na samsungovom diplay-u ličio mi je na prikaz na nekoj igrački, a da ne govorim o tome kako mi je delovala prelaka plastika :) Kamera na Htc One je vrhunac, a to je ono što meni najviše treba, jer često obilazim prirodne lepote Srbije a za razliku od telefona kamere i digitalni fotoaparati mi često nisu pri ruci :)
S4 ima dobar sklop senzora, dobar je telefon, ali za moje potrebe ipak pobeđuje Htc One.

Prednosti koje me vode ka Htc One:
1. Sviđa mi se kvalitet prikaza na display-u (nema zelenkastih nijansi već su boje prirodne)
2. Kamera na One je vrhunska (optička stabilizacija i odlična noću)
3. Dva zvučnika sa super kvalitetom, konačno mogu da odgledam nešto na telefonu a da ne moram da koristim slušalice
4. Odličan dizajn


Ukupno: Moj glas ide za HTC One, a S4 je odmah tu pored, ali ipak za pola lestvice niže.

UI

pre 10 godina

koliko smo mi jadna zemlja kada je mobilni telefon statusni simbol. pa ja sam u new yorku video klosara sa iphonom! naravno, posle su mi rekli da je bavarska u paketu. a ovde nikad bedniji standard, ali zato "batica" ima fon od 500-700€ i msi laptop.

nikola

pre 10 godina

gluposti su da je iphone najkvalitetnije izradjen fon,prvo aluminujum je lagan ali ne cvrst materijal koji je jako los izbor.na primer zaboravljate motorolu koja zadnji deo izradjuje od kevlara koji je ekstremno izdrzljiv cak i na grebanje,znaci najkvalitetnije izradjen fon ubedljivo ali joj ni to nije pomoglo da pored baterije i izrade bude vodeca,mozete praviti tel od cega hocete,ljudi hoce gedzete,sitnice koje ih razlikuju,a tel se ionako koristi godinu dana jer posle zastareva,tako da kvalitet izrade kod tako potorsnih proizvoda koji najbrze zastarevaju je cista glupost!!! samo izgovor iphone korisnika..X

Ivan Belic

pre 10 godina

iskreno HTC One je prelep i dovoljno jak a S4 je bomba takodje...
tesko pitanje na no koje ne mogu odgovoriti...recimo da ubedim burazera da kupi jedan a ja drugi...i jedanput uzmem jedan a drugi put uzmem drugi i sve tako jer da se odlucim nema sanse :D

Zdravko

pre 10 godina

Ova plastika i nije toliko losa, iako deluje jeftino. Imam HTC One S, i sestra ima SGS2. Moj telefon cuvam ko oci u glavi, ali ne volim one gej silikonske futrole (cemu onda ovako mocno kuciste), ali ogrebotine ostaju ko oziljci. Sestra nosi njen shljamsung u rancu, dzepovima, sa onim blesavim privescima, a ogrebotina nigde. Bedak!
Ne bih nikad uzeo samsung, bas zbog tog jeftinog utiska u rukama, ko da drzim telefon od 15 evra, ali mislim da samsung ima svoje motive da koristi ove materijale

Simke

pre 10 godina

Komentari na vesti o Samsung i Apple telefonima su uvek mesto gde se oni koji imaju skupe telefone hvale telefonom koji poseduju. Žalim vas.

Zivadin

pre 10 godina

Imadem S3 samsunga a volijo bi da imadem i ovaj S4. Od usta ću da odvojim, deci neću kupim patike al će da bidne za S4. obožavam samsunga. Volijo bi kad bi bijo malo sjajniji spolja da svi vide da ga imam.(ehej, 30. april 2013 15:37)

Brajko moj, ti si nula, ja imadem 5 komata Aplleta, zakljucno sa modelom 4s koji sam gi kupio jer samo sloga Srbina spasava. Ali nemam peticu, al cu si zemim danaske. Pa kad gi iznesem zver na komsijsku praznicnu rostiljadu sad za internacionalni praznik rada, svi ce gi popadaju pod astal.

boki

pre 10 godina

pitanje za g.Jelica(autora teksta)
zasto je sony xperia Z svuda u svetu brij 1 ili 2,a kod nas nije vredan ni da bude konkurencija za samsung???
ozbiljno pitanje,nadam se odgovoru!!!
unapred hvala!!!

Max

pre 10 godina

@ (perastar, 7. jun 2013 23:47)

Pero, ajde smanji doživljaj...

Kažeš da je "velika čast" imati S4... alo, bre... to je telefon i prodaje se u prodavnicama... ne dobija se samo za neke "posebne zasluge" kao ordenje, nego bilo ko može da uđe u prodavnicu, izvadi pare i da ga kupi ako hoće.

Napisao si i "kad pomislis da li s4 nesto ima ,, nemoj ,, IMA :) kad hoces nesto da radis pa se pitas da li s4 to moze ,, nemoj ,, MOZE :) a da li s4 hoce da neku aplikaciju pronadje,, nemoj ,, HOCE"

Ajde nađi, na primer, AirPort Utility (aplikacija koja se koristi za podešavanje AirPort Express, AirPort Extreme i Time Capsule rutera), pa nam javi za koje sisteme postoji ta aplikacija... ustvari... nemoj džabe da se mučiš da tražiš jer postoje samo verzije za Mac, Windows i iPhone/iPad.

A ako je nekom potreban, na primer, Keynote (program za prezentacije, sličan PowerPointu, dosta popularan među Mac korisnicima)... šta će onda da radi? Keynote ima verziju za iPhone/iPad i Mac, ali ne i za Andorid. Na iPhone mogu da se otvaraju i PowerPoint i Keynote prezentacije, a na Androidu?

Ima još brdo raznih primera onoga što nije dostupno za Andorid.

750€!!!

pre 10 godina

Ja već nekoliko meseci imam Sony Xperia J: elegantan dizajn, za mene sasvim solidna kamera, ima i prednja, boje fantastične, savršena Xperia tastatura, android JB 4.1.2 ... prezadovoljan sam. Ima da se udjena Gmail, google+, facebook, mogu da se gledam na skype, cena u mts mu je 36000 a u podzemnom 170€. Šta će mi više od toga. Imam čak i GPS. Za 750€ možeš na letovanje.

SunnyLady

pre 10 godina

Upravo kucam sa S4 i moram objektivno priznati da je vrlo jak sa perfomansama, komforan za upotrebu i grafika je vise nego odlicna. Kako ga samo par dana imam vreme ce pokazati izdrzljivost i otkrivanje novih f-ja ali realno on je superiorna verzija S3. U Srbiji je dosta skup u slobodnoj prodaji ali vam preporucujem kod Vipa na ugovor (pogotovo uz dodati 1 ili 3GB interneta) jer je cena malo iznad S3 a cak manje nego moja pretplata u inostranstvu.

Duci0167

pre 10 godina

@Domagoj Pa sve sto se pravi u Kini se kategorise tako da kopije su olos od fals delova. Pa ne proizvode lopate vec procesore i haj tek.
Usput,S4 je extra telefon! Prodajte svoje S3 telefone i trk ... Usput,kupujem S3 za 100e.

Deki

pre 10 godina

Kada ce ljudi vise da shvate da se kupovinom ovih skupih telefona zapravo kupuje staus u drustvu a ne sve te karakteristike telefona koje Vam uopste ne trebaju.
Zato apelujem na mlade ljude da se za svoj status u drustvu bore drugim metodama a ne sa S4.

Zed

pre 10 godina

ovako, posedujem lgl9 i uporedim ga sa ortakovim s3, uporedjivanje smo radili preko neke 3d igrice neka pucacina d-day, igrica kao za komp i znate koliko je bolji s3, toliko da je samo 2 sekunde brze usao u igricu a sve ostalo je bikvalno isto cak su i kamere iste iako je kod lg-ja 3mpx manja, a da inace s3 250 evrica skuplji, ne zalecite se ljudi, razmislite dobro i potrosite tu razliku u novcu na neko putovanje, pozdrav svima

дурантула окц

pre 10 godina

@Jabucilo zaboravio si HTC one...xperia z nije od boljeg materijala...a te mane androida su verovatno mane touchwiza, a ne androida

Bojan

pre 10 godina

Ovaj plastikenac je taraba u odnou na Xperia Z :)

Ko ovome uspe da parira,svaka cast :)
http://www.youtube.com/watch?v=CE79SD9xtRo&feature=share

Sony se vratio na velika vrata.

muka

pre 10 godina

interesuje me koja se plastika koristi za ovaj telefon kad je pljuju u tekstu?
svi nesto kukaju za plastiku, ne postoji jedna plastika vec preko 500 vrsta plastike.postoje vrste koje su duplo cvrsce i kvalitetnije od aluminijuma.
nije los aluminijum sa strane na iphone ali je staklo iza promasaj veka, za takav dizajn moras biti malouman.plastika ili neka kombinacija vlakana je milion puta bolje resenje.
svi nose na iphone plasticne maske koje su kupili za jos para .a ovde to dobijes u ceni telefona.ako dajem tolike pare za telefon vise bih voleo da je od nekog materijala da kad padne da mi odskoci nazad ko lopta da ga uhvatim ,a ne da skupljam delove stakla po podu...

Goran Milic

pre 10 godina

S3 u verziji I9305 sa 2GB RAM-a se može naći za 360 E

Razlika S4 u odnosu na ovaj model S3 je premala da bi se opravdala razlika u ceni od skoro 400e.

Ivan Jelić

pre 10 godina

@boki
Nema na čemu :) Baš sam pokušao da obrazložim zašto Z nije realna konkurencija S4, što je, ako sam dobro razumeo, bilo pitanje. Pozdrav

milek

pre 10 godina

imao sam 6 telefona.

prvi je bio samsaung galaxy s a zadnji je note 2. imao sam jos i htc i nexus telefone.

mogu da kazem da nexus telefoni najbolje rade. nikad ane baguju ne secaju ne koce. ja moj nisam gasio vide od godine dana dok ga nsiam dao curi i onda hard reset.

samsung je tu iza nexusa . jeste daleko jaci po karakteristikama kao recimo note 2 koji je mama za sve telefone kako za bateriju tako i za resto ali na nexusu najbolje radi android i najbolji osecaj kada prvi dobijes update.

htc me je veoma razocarao sa silnim bagovanjem i baterijom koja ne moze da se izvadi. bateija je ubedljivo najgora od svih proizvodjaca . gora je cak i od nexusa. oko bagovanja necu ni da pricam jer retko ko zna muku kada ne moze da izvadis bateriju a kombo za restartovanje ne radi.

moje 3 godisnje iskustvo sa android telefonima dovlo je do toga da su nexus telefoni najbolji telefoni. mozda nisu hardverski najaci ali ubedljjivo imaju najbolji sistem.

toliko

boki

pre 10 godina

@ivan jelic
hvala na opsirnom odgovoru.nisam ni uporedjivao sa gsg4 niti sam rekao da je najbolji tel.,ali sudeci po uglednim nemackim top listama telefona bih rekao da je ipak u vrhu i da je konkurencija htc one i gsg 4.
pozdrav i hvala na odgovoru

Zlica

pre 10 godina

Ljubitelj Samsung Galaxy S modela. Nakon prve, preskočene druge i posjedovanja treće, odlučio sam da promijenim proizvđača. Uzeo direktnog konkurenta HTC ONE. Odličan telefon, vrhunske performanse, displej koji nikad vidio nisam...kamera, zvuk sve...
Ipak nakon mjesec dana korišćenja, poželio sam Samsung. Navika je navika. Tač viz okruženje je nešto na šta sam navikao i 30 dana mi nije dovoljno da promijenim način korišćenja telefona. Kako stvari stoje vraćam se Samsungu, ali samo iz navike. Ostalima toplo preporučujem HTC ONE jer je ODLIČAN !!!

Dragn

pre 10 godina

E da su nam plate vece, a za ovaj jedan mobilni telefon treba raditi 3 meseca, vecina jedva izvlaci kraj sa krajem... Inace telefon je odlican, ali cena mu je :O ogromna

draganche

pre 10 godina

@Mislite deugačije...

Koleza, ta opcija nije bila u ponudi. Zao mi je, pali ste na ispitu.

p.s. izgleda da vam phone ima neki bug. Odapinje duplikat komentara. Mozda je I feature.

Marija

pre 10 godina

Dogadjaj je stvarno bio los, toliko prvoklasnog seksizma na jednom mestu odavno nisam videla. Dugo, naporno, dosadno, jeftino, novinari u sali nisu imali intenret... Cudi me da Samsung dozvolio da stvari odu takvim tokom, inace volim proizvode ove kompanije, ali me je ovo zaista razocaralo. Imam S3 i sacekacu sledeci :)

pera

pre 10 godina

snezozderac svaka cas za komentar potpuno si upravu jbt stvarno sta kukate o ceni cena je takva kakva je ne mozemo nista tu da promenimo.I jos da kazem da je telefon odlican.

Samsung loyal

pre 10 godina

Posle toliko godina vernosti Samsungu i ne znam koliko telefona, biram opet Samsung. S3 sam uzela nakon klasicnog telefona i igrala se sa njim dok nije poceo da lici na ono sto meni mozda treba. A realno mi ne treba, osim sto vise ne palim komp kod kuce.
Ne treba mi realno Acrobat Reader, ali eto. AutoCAD fercera, moze satro da se crta u njemu mada nesto nisam mnogo pokusavala. Total Commander je naravno majka za prepakivanje fajlova. E kad napakujete sve i svasta na svoje gedzete onda i ne gledate koja je marka. Jedino sto mi je pojelo zivce i protok je glupi G+ koji ima potrebu da objavi kad kinete.
Sve su to klasicni racunari i kao takve ih treba tretirati. Gasite ih, cistite od djubreta, dajte im da odmore malo.
Ono sto cekam je da wireless punjenje postane realnost, a ne kao kod S4 da moras da kupis zadnju masku i podlogu za tricavih 50 dolara kako bi funkcionisalo... toliko najavljivan dodatak za S3 se nije pojavio, za S4 stidljivo. Valjda ce se i ostali ukljuciti u trku pa cemo dogodine da punimo telefone na suncu.

Sanja

pre 10 godina

Milorade,Slavisa slazem se u potpunosti sa vama,ovolike pare za telefon? Uzas! :/ Sad je kupovanje telefona postala zaraza.Da li ces ovaj ili onaj?Koji ima veci ekran ili bolju specifikaciju? Strasno :(

Cyanogen

pre 10 godina

Marketing će učiniti svoje i S4 će se odlično prodavati, ne sumnjam... Ja cu ostati na nexus 4orci, barem dok ne izadje nexus 5 :) a i da, kosta oko 330e :)

Coyote

pre 10 godina

Dobar telefon, nema sta. Ipak, za sada sam prezadovoljan Ajfonom 5. Ispunjava sve sto ocekujem od jednog savremenog telefona. Mozda imenik nije najsrećnije resen, ali to bi bilo sve. Moze da se koristi najmanje jos godinu dana, a onda videcemo. Ako Epl unapredi znacajno sledeci model zadrzacu se u istom dvorištu, ako ne, onda ce sansu dobiti neko drugi. Mozda i Samsung, sto da ne. Poslednji njihov model koji sam posedovao je bio D600. Odlican telefon za svoje vreme.

Domagoj

pre 10 godina

@Marko i ostali, ja sam govorio o kvalitetnim kineskim smartfonima, znate i sami da je raspon uredaja kod njih ogroman. Nisu niti Samsungovi, HTC-ovi ili Alcatelovi jeftikaneri dobri, to nadam se svi znamo. I umjesto tekstualnog odgovora (kazu i to da nije vazno sto se pise, nego tko pise, a ja sam diplomirao u IT-u i na Android aplikacijama, pa stojim iza onoga sto tvrdim), upucujem vas na link vjerojatno najpoznatijeg recenzenta Android smartfonova, Arona Bakera, koji se divi kineskom Oppo Find 5 smartfonu

dejo

pre 10 godina

S2 sam uzeo cim je izasao, koristim ga dnevno i nikada da je zakocio,ugasio ili bilo sta radi kao da mu je prvi dan!Zasto da dajem za bilo koj phon tolike pare?Srbija ima jake cene prema standardu zivota!!!

Ivan Jelić

pre 10 godina

@Mladen http://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=709836#k9465456 Nikakva, u pitanju je greška, ispravljeno, hvala :)